Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Μεγάλοι Έλληνες – Οι επικρατέστεροι

«Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι να είμαστε πρώτοι. Είναι στο DNA του Έλληνα να είναι νικητής”, Φάνη Χαλκιά, 2004

Οι «ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» είναι η φιλόδοξη υπερπαραγωγή του ιστολόγιου pentakatharidis, βασισμένη σ' ένα format του BBC.

Παρά τις αμέτρητες δυσκολίες και προσκόμματα που συναντήσαμε από ντόπια (βλ.Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Βωβός, Αλαφούζος, απόπειρα αντιγραφής από τον ΣΚΑΙ) αλλά κυρίως διεθνή συμφέροντα που τρέμουν στην ιδεά της ανάδειξης της ελληνικής ανωτερότητας και αρετής (βλ. AIPAC, Soros Foundations Network, και δύο φιλοισραηλινά think tanks), η ανάδειξη των κορυφαίων Ελλήνων είναι γεγονός.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν να αναδείξει τον μεγαλύτερο Έλληνα/Ελληνίδα όλων των εποχών. Η ομολογουμένως δύσκολη τελική επιλογή των επικρατεστέρων έγινε μέσα από προσωπικότητες που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα τη δική τους ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολιτική ζωή, στον αθλητισμό, στα γράμματα, στις τέχνες και στην πρόοδο της χώρας.

Η διεύθυνση και οι συνεργάτες του ιστολογίου προσβλέπουν στην άντληση πολύτιμων συμπερασμάτων από το εγχείρημα, καθώς η ανάδειξη των προσωπικοτήτων θα βοηθήσει τους έλληνες:

α) να εντρυφήσουν στις αρετές των λαμπρών αυτών συμπατριωτών μας και να διαμορφώσουν συνεπώς πρότυπα για την γενιά τους αλλά και τις επόμενες γενεές,

β) να συνειδητοποιήσουν την ανωτερότητα και μοναδικότητα της ελληνικής φυλής ώστε να αμυνθούν έτσι καλύτερα ενάντια στις αναρίθμητες επιβουλές κατά του ελληνισμού.

Όπως καταδεικνύεται και από την κατωτέρω εμφαίνουσα κατηγοριοποιμένη επιλογή, η πληθώρα εκπληκτικών νεοελλήνων και η απαράμιλλη συνεισφορά τους, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, καθιστά πολύ δύσκολη την εκλογή ενός κορυφαίου εξ' αυτών.

Η διεύθυνση του ιστολογίου, πιστή στις νεοελληνικές αξίες και αρχές και μακριά από την ευκολία του (ξενόφερτου) συνοικιακού καφενειακού φιλοσοφιμού, παρουσιάζει με υπερηφάνεια τους Αριστους των Αρίστων και καλεί τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει σ' αυτο το ελληνικό γαϊτανάκι, γαϊτανάκι ζωής κι ελπίδας θα έλεγα, με τις δικές του επιλογές και υποδείξεις.

Τα χρυσά παιδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ας είναι ο φάρος που φωτίζει το δρόμο της προόδου και του τίμιου ευ αγωνίζεσθαι. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την ελληνική ψυχή είναι που μας διαφοροποιούν από όλους τους άλλους λαούς κι έχουν καταστήσει ό,τιδήποτε ελληνικό συνώνυμο της ποιότητας και της τιμιότητας. Όπως είπε και η Φανή, το έχουμε στο DNA μας. Εμείς προσθέτουμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας.


Πολιτική
Α. Παυλίδης, ΣΥΡΙΖΑ (ολόκληρος), Δ. Αβραμόπουλος, Π. Ψωμιάδης, Μ. Κουτσογιωργας

Οικονομία
Γ. Κοσκοτας, Ηγούμενος Εφραιμ, Μοναχός Αρσένιος, Οικ. Πελέκη και γαμπρός, Δ. Τσοβόλας

Αθλητισμός
Φ. Χαλκιά, Κ. Θάνου, Κ. Κεντέρης, Α. Τσουμελέκα, Χ. Ιακώβου

Θέατρο
Λ. Λαζόπουλος, Ν. Λυκομήτρος, Μιχάλης Μόσιος («Ταμτάκος στο Ναυτικό», κ.α.)

Τραγούδι
Bang, Γ. Ζουγανέλης, Ν. Καρβέλας, Χριστόδουλος Ξηρός.

Συγγραφή
Δ. Λιακόπουλος ("Ο Καιρός Γαρ Εγγύς", "Γιατί και πώς ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ", "Γη ο Πλανήτης των Ελλήνων")

Ποίηση
Δ. Ιατρόπουλος

Τηλεόραση
Σία Λιαροπούλου, Τ. Στεφανίδου

Παιδεία
Λ. Απέκης, Γ. Μαϊστρος, Δ. Μπράτης

Δημοσιογραφία
Γ. Παπαγιάννης, Ά. Σπίνος, Θ. Αναστασιάδης, Μ. Καψής, Χ. Παζβαντίδης.

Ένοπλες Δυνάμεις
Δ. Κουφοντίνας, Χ. Ξηρός (Χριστόδουλος)

Bloggers
Marwood, Πιτσιρίκος

Πρόοδος της χώρας - Universal Genius
Καραϊσκος

157 σχόλια:

V. είπε...

Πάντοτε, όπου προτείνονται λίστες, αγαπητέ Trueman, υπάρχουν ενστάσεις καθώς και νέες προτάσεις. Στο πνεύμα αυτό, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ: Γιατί όχι Μαρία Τζάνη, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Πιπερόπουλος, Σπύρος Καρατζαφέρης,Σπύρος Μισθός, παπα-Κατινάς, Μανώλης Κοττάκης, καθηγητής Αιγαίου Ρωμανός (με το φουλάρι), Βουνάτσος, Παναγιωταρέα, Ναξάκης - και ο κατάλογος πολύ μακρύς... Αυτά έχει η διαμόρφωση λίστας. Πάντοτε λείπουν κάποιοι από τους αγαπημένους μας...

Marwood είπε...

Ο Απόλυτος Έλληνας είναι ο Καραπιάλης, ο οποίος όπως -νομίζω- έχω ξαναπεί είχε δηλώσει σε περιοδικό το βρώμικο 99 οτι αυτά που τον εκφράζουν είναι ΠΑΣΟΚ, ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Ο κλασσικός έλληνας έχει τα traits του καραγκιόζη, ντεμέκ αριστερές "ευαισθησίες", στην πραγματικότητα είναι ένα αποκτηνωμένο εγωιστικό τομάρι που όμοιό του μα την αλήθεια δεν έχω συναντήσει σε καμία άλλη φυλή ή εθνότητα. Το ότι η πλειοψηφία είναι πασόκια και ολυμπιακοί τα λέει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Marwood στα σοβαρά έχεις δίκιο τώρα. ΠΑΣΟΚ, Θρύλος, μάσα και άγιος ο Θεός. Έχεις πολύ δίκιο. Αυτό είναι το τρίπτυχο της ελληνικής λεβεντιάς. Λες και ο δικός μας Καραϊσκος από τη Λάρισα με τα πούρα να ανήκει σε αυτή την κατηγορία;

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το μεσημέρι, σε ένα από τα cafe δίπλα στην παλιά Βουλή, στη γωνία της στοάς προς το Toy, έπινε τον καφέ του συνομιλώντας με νεαρό ο Θύμιος Πέτρου. Φορούσε τζάκετ Barbour και ήταν ευδιάθετος.
(αφιερωμένο στον Βάρσο...)

MUSIC THROUGH THE YEARS είπε...

Που είναι η ΛΑΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑ μέσα στη λίστα.Ξεχάσατε τα ταγιέρ και την διοργάνωση των Ολυμπιακών?Εκείνη την αλησμόνητη έναρξη με το πούρο να υπερίπταται της Αθήνας.Και καλά την έναρξη την ξεχάσατε,την λήξη όμως,με το τσίρκο να περιφέρεται σε κάρο με καρπούζια μέσα στον παραγκουλέ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ και τον άμοιρο ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΊ.Τέλος την δεξίωση στην Φιλοθέη πού παρ ολίγον να μας κάψει όλους.
κ.Σελίδας

Marwood είπε...

Πρέπει να σε ενημερώσω φίλε Χρήστο ότι η Γιάννα είναι φίλη του Καραίσκου, μάλιστα καπνίζουν και την ίδια μάρκα πούρων...

Marwood είπε...

Φίλε Βαψομαλλιά, δεν τον έχω δει ποτέ τον Θύμιο, αλλά περνάω καμιά φορά από το τόυ, δεν μπαίνω ποτέ βέβαια μέσα, καθώς συνήθως επανδρώνεται από κάτι ξεπλένηδες θολοδιανοούμενους που ποιος ξέρει από ποια σχολή σκηνοθετών ξεβραστήκανε καθώς και κάτι μεταταγαροφορούσες μπιμπικοφόρες, έτσι μου'ρχεται δηλαδή να στείλω εκει μέσα τα einsatzgruppen να καθαρίσουν

V. είπε...

Α, Marwood, ούτε κι εγώ πηγαίνω στο Toy - και για τους λόγους που αναφέρεις και για άλλους... Βέβαια, έχω εντοπίσει εκεί, εκτός από εκείνους που περιγράφεις, και την... Ελένη Φιλίνη (!!!) να πίνει το ποτό της... Κάθομαι, όμως, σε κάποια παρακείμενα καταστήματα, στην άλλη άκρη της στοάς και στην πλατεία, ενώ, αν είναι μεσημεράκι, και πριν πιω τον καφέ μου, περνώ και αγοράζω την (μεγάλη) τυρόπιτά μου, από το παραδίπλα τυροπιτάδικο...

V. είπε...

Και εννοείται ότι πιο αργά, αμέσως μετά, κάθομαι στη Βαλαωρίτου, επί της οποίας, στο γνωστό κατάστημα, προ ημερών, συζητήσαμε τα γνωστά θέματα που μας απασχολούν με λίαν αγαπητό κατ' εξακολούθησιν σχολιαστή του δικού μου ταπεινού blog, o οποίος ηθέλησε να υποβάλει τα σέβη του στον γνωστό φίλο δημοσιογράφο, αλλά τον απέτρεψα... Καλύτερη η διακριτικότητα...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ Βαψομαλλιά, είδα το σχόλιό στο blog σου για τους Ηπειρώτες (και τις αντιδράσεις που προκάλεσε), οπότε μιας και δεν έχω να γράψω κάτι καλύτερο, θα κάνω το παρακάτω σχόλιο:

Ο βραχυκεφαλισμός (μήκος κρανίου = πλάτος κρανίου, με τετράγωνο οπτικό αποτέλεσμα ) συνδέεται με τον Ηπειρώτικο (Epirotic) ή αλλιώς Αδριατικό (Adriatic) ή Διναρικό (Dinaric) τύπο ανθρώπου, κατά τις ταξινομήσεις της ανθρωπολογίας των αρχών του 20ου αιώνα.

Αν και η γενετική ανάλυση μέσω DNA, έχει αντικαταστήσει την κατάταξη των ατόμων σε γενετικά ομοιογενείς ομάδες με βάση τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, η τελευταία έχει ακόμη ιστορική αξία.

Η ονομασία της Διναρικής φυλής προέκυψε από τον Joseph Deniker τον 19ο αιώνα στην προσπάθειά του να κατατάξει τους Ευρωπαίους σε φυλές ή πιο ορθά εθνικές ομάδες.

Κύριοι μελετητές της Διναρικής φυλής υπήρξαν οι Carleton S Coon και Hans Gunther.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των ανήκοντων στην Διναρική ομάδα ανθρώπων, είναι μακρύ σε ύψος κρανίο, μάτια κυρίως καστανά και τοποθετημένα κοντά το ένα στο άλλο, και χρώμα μαλλιών καφέ σκούρο με μια μειοψηφία να έχει κατάμαυρο μαλλί (όχι βαμμένο).

Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι η ινιακή επιπεδότητα(occipital flatness) με κύριους εκπροσώπους κάποιες από τις 10 φυλές των Γκέγκηδων Αλβανών του Κοσόβου και της Βόρειας Αλβανίας.

Οποιος ενδιαφέρεται ας ανατρέξει στα έργα του CS Coon και κυρίως στα "Races of Europe" και "Οccipital flatness among the Dinarics" (που βρίσκεται αναρτημένο στο Internet). Αξίζει τέλος να διαβάσει κανείς και το έργο του "The Greeks". Αξίζει να σημειωθεί στο ότι ο CS Coon στο "The Greeks" βγάζει βαλκανιονίκες της τετραγωνοκεφαλίασης τους Έλληνες Ηπειρώτες με cranial index 88mm!!! (Οι πιο νότιοι Έλληνες κινούνται στο 79-81mm και οι Γκέγκηδες στο 86-87).

Αυτό που υπήρξε αντικείμενο μελέτης από την επιστημονική κοινότητα είναι αν το (πράγματι υπαρκτό) χαρακτηριστικό της ινιακής επιπεδοποίησης στους Αλβανούς, είναι γενετικό (κληρονομικό) ή επίκτητο (πολιτισμικό). Στην περίπτωση των Αλβανών υποστήριχθηκε ότι μπορεί να οφείλεται σε μια συνήθεια των Αλβανίδων μητέρων να χρησιμοποιούν μια αξιοπερίεργη "κούνια" τοποθέτησης των μωρών, που είχε σαν αποτέλεσμα τα νεογνά να βρίσκονται με το πίσω μέρος του κεφαλιού τους να ακουμπάει συνεχώς κάτω σε σκληρή επιφάνεια, με αποτέλεσμα να πιέζεται το μαλακό λόγω ηλικίας ινιακό οστό τους δημιουργώντας μόνιμη παραμόρφωση και επιπεδοποίησή του.

Αν και η επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα ότι πράγματι υφίσταται ελαστικότητα των οστών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μόνιμών παραμορφώσεων, εικάζεται ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: Η οστεϊκή δομή του ανθρώπου επηρεάζεται από το περιβάλλον του και την κουλτούρα στην οποία ζει, αλλά είναι και αποτέλεσμα κληρονομικότητας.

Τέλος, αν και ο Gunther υπήρξε ρατσιστής, μέλος του ναζιστικού κόμματος και οπαδός της Άρειας ανωτερότητας, ο Coone δήλωνε αντιρατσιστής. Επίσης δήλωνε ελιτιστής πιστεύοντας ότι ευφυείς άνθρωποι εμφανίζονται κατά καιρούς σε όλες τις φυλές και θεωρώντας ότι η βελτίωση της ανθρωπότητας θα επέλθει μόνο όταν τέτοιοι άνθρωποι από όλες τις φυλές έρθουν σε συννενόηση μεταξύ τους επιλύοντας τα προβλήματα της ανθρωπότητας, μιας και η ανώτερή τους διάνοια θα τους ένωνε κάνοντάς τους να ξεχάσουν τις βιολογικές τους διαφορές.


ΥΣ 1. Το πλέον κουλό που είπε ο Coon, είναι ότι οι απομονωμένοι Κρήτες Σφακιανοί είναι άμεσοι απόγονοι των Δωριέων για αυτό μοιάζουν εμφανισιακά και συμπεριφορικά (βεντέτες, βίαιη ιδιοσυγκρασία) με τους Γκέγκηδες Αλβανούς τους οποίους θεωρούσε Ιλλυριούς και άρα μπασταρδεμένους Δωριείς. Το κορυφαίο είναι όμως η δημιουργία του όρου dinarization. (Οποιος θέλει το ψάχνει τί σημαίνει..)

ΥΣ 2 Ώστε ο Ευθύμιος είναι και trendy αγαπητέ Βαψομαλλιά και κυκλοφορεί με barbour.. Δεν το φανταζόμουνα

άμα το λέει η σούφρα σου είπε...

Ο vapsomallias είπε...

Και εννοείται ότι πιο αργά, αμέσως μετά, κάθομαι στη Βαλαωρίτου, επί της οποίας, στο γνωστό κατάστημα, προ ημερών, συζητήσαμε τα γνωστά θέματα που μας απασχολούν με λίαν αγαπητό κατ' εξακολούθησιν σχολιαστή του δικού μου ταπεινού blog, o οποίος ηθέλησε να υποβάλει τα σέβη του στον γνωστό φίλο δημοσιογράφο, αλλά τον απέτρεψα... Καλύτερη η διακριτικότητα...

-------------------------

Χαιρετώ την παρέα. Συμφωνώ, αλλά δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Προς αποκατάστασιν της αληθείας, σας λέω ότι ο αγαπητός Βαψομαλλιάς τρωγόταν να υποβάλει τα σέβη του στον Δημοσιογράφο και τον απέτρεψα διά του στρατηγήματος της κλήσεως καλλιπύγων υπάρξεων στο τραπέζι μας.

V. είπε...

Βεβαίως, η δική μου εκδοχή είναι η σωστή. Μάλιστα, ο συνδαιτημών όχι μόνο ηθέλησε να υποβάλει τα σέβη του, αλλά και να κεράσει από μακριά, ώστε ο δημοσιογράφος να γυρίσει να ευχαριστήσει και εκείνος, με τη σειρά του, να ανασηκώσει το ποτήρι εν είδει χαιρετισμού, όπως γίνεται και στα μπουζουξίδικα... Μα το Jimmy's, φίλε μου, είναι καθώς πρέπει cafe - όχι μπουζουξίδικο...

V. είπε...

Και βεβαίως ευχαριστώ τον Λοχαγό για την ενδιαφέρουσα (και κοπιώδη) εργασία του, προκειμένου να ενημερώσει και ανθρωπολογικώς να διαφωτίσει. Προσωπικώς, όπως αντιλαμβάνεσαι, πλάκα έκανα, αν και είδα τη σοβαροφάνεια και - κυρίως - την ανασφάλεια ορισμένων ανθρώπων προερχομένων από εκείνα τα μέρη, τα οποία μέρη - πρέπει να πω - δεν γνωρίζω και καλά. Δεν γνώριζα τίποτε για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που γράφεις. Κινήθηκα εμπειρικώς (δηλ. μπακάλικα). Ήλθες λογαγέ να προαφέρεις την δέουσα επιστημονική τεκμηρίωση.

ΥΓ. Είσαι ανθρωπολόγος (εάν επιτρέπεται);

Ανώνυμος είπε...

varse
pistevo oti epiveveoneis thn apopsi oti oi laoi pou den einai kata tous anglosaxones katharoi areioi (px. oi bastardoi neo ellines ), anaptyssoun xeiroteres ratsistikes antilipseis logo koblexismou kai aisthimatos katoterotitas enanti ton pragmatikon areion (stous opoious epixeiroun diakaos na moiasoun yiothetontas eite lektikos eite empraktos tis 'ratsistikes' tous pepoithiseis).

Ανώνυμος είπε...

Oi bastardoi neo-ellines, diladi esy VARSTARDE tsiggano-aravo-tourko-gyfte

Marwood είπε...

ρε συ τρουμαν γιατί γράφεις ανώνυμα και γκρηκλιζ?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ Βαψομαλλιά δεν είμαι ανθρωπολόγος, αλλά μάλλον βιβλιοσκώληκας (όποτε προλαβαίνω φυσικά).

Έχοντας λοιπόν μια τάση προς το πάσης φύσεως διάβασμα, γενικά έχω και την τάση να παρατηρώ προσεκτικά ανθρώπους και συμπεριφορές γύρω μου, να δημιουργώ απορίες και να προσπαθώ να καταλήξω σε συμπεράσματα. Φέρνοντάς σου ένα παράδειγμα, μου τυχαίνει αρκετά συχνά σε χώρους μαζικής διασκέδασης, να παύω τη διασκέδαση και για κάποιο χρονικό διάστημα να απομονώνομαι και να παρατηρώ τη γλώσσα του σώματος των απανταχού καμακιστών γύρω μου, αλλά και των δεσποινίδων θυμάτων τους προσπαθώντας να προβλέψω το αποτέλεσμα της καμακιστικής προσπάθειας. Καθαρή ανθρώπινη περιέργεια. Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιόρρυθμο, αν και αποδέχομαι ότι άλλοι (όπως ο greeklish φίλος μας που με βρίζει) μπορεί να με θεωρούν και βλαμμένο (και πραγματικά δεν μου καίγεται και καρφί). Η αλήθεια είναι ότι συχνά αναθεωρώ και τις απόψεις μου για πολλά, πράγμα για το οποίο είμαι περήφανος, γιατί με κάνει να αισθάνομαι ανοιχτόμυαλος. (έτσι θέλω να πιστεύω...)

Οι λόγοι που με έκαναν να ασχοληθώ με τα παραπάνω είναι συνδυασμός των όσων ανέφερα. Οι δυο είναι ιστορικής φύσης και οι άλλοι δύο προσωπικής παρατήρησης.

Προσπαθώντας να διερευνήσω τη φύση των Αρβανιτών Ελλήνων, να εξηγήσω πώς οι Γερμανοί αποδέχθηκαν τους πολιτισμικά πάτους Αλβανούς στα Waffen SS , το ότι παρατήρησα σε ντοκιμαντερ του Β Παγκοσμίου να εμφανίζονται φάτσες Γερμανών στρατιωτών που μοιάζουν ίδιες με προπαγανδιστικές αφίσες των SS ("γερακόφατσες" με γαμψές μύτες)αλλά όλως περιέργως μοιάζουν απίστευτα και με κάποιους Αλβανούς, και τέλος παρατηρώντας τα απίστευτα (μορφολογικά) κεφάλια που έχουν μερικοί Αλβανοί μετανάστες.

ΥΣ Είπα μιας και έγραψες κάποια στοιχεία για σένα, να γράψω και κάποια πράγματα για τον εαυτό μου

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

@ Ανώνυμος

Φίλε είμαι ρατσιστής, αλλά όχι μόνο με την έννοια που το εννοείς εσύ. Είμαι εξαιρετικά ρατσιστής με πολιτισμικά βάρβαρους σαν και σένα (ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος και φυλής) που βρίζουν χωρίς λόγο, μιας και πάνω το μόνο που έκανα είναι να αναφέρω έναν μεγάλο αλλά και συκοφαντημένο ανθρωπολόγο.

Για την πληροφόρησή σου, οι 2 ανθρωπολόγοι που ανέφερα υπήρξαν θαυμαστές του Διναρικού τύπου ανθρώπου και όχι επικριτές του.

Κάτσε διάβασε και κανα βιβλίο, μάθε να γράφεις Ελληνικά (και όχι greeklish) και έλα να τα ξαναπούμε.. Προσωπικά δεν είμαι θαυμαστής των Υπερβόρειων αλλά του λευκού ανθρώπου γενικότερα, χωρίς (πίστεψέ με) να αισθάνομαι κανένα κόμπλεξ έναντι Άγγλων, Γερμανών κλπ. Αποδέχομαι όμως ότι οι Βορειοευρωπαίοι πρωταγωνίστησαν στην Ιστορία τους τελευταίους αιώνες, σε αντίθεση με μας που έχουμε πιάσει πάτο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Θα πρέπει να με θεωρείς εξαιρετικά βλάκα, για να πιστεύω ότι 2.500χρόνια σε μια κατακτημένη γεωγραφική περιοχή σαν την Ελληνική επικράτεια, δεν υπήρχαν προσμείξεις και ότι θεωρώ τον εαυτό μου απευθείας απόγονο των Αρχαίων Ελλήνων. Είναι δυνατόν μετά την κάθοδο Σλάβων και Αλβανών και τις επιγαμίες που συνέβησαν να πιστεύει κάτι τέτοιο; Όλα τα Βαλκάνια έχουν κοινό υπόβαθρο. Όπως κι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που διαφοροποιεί τις χώρες είναι τα ποσοστά απογόνων τέτοιων λαών στον πληθυσμό, κι αυτό είναι αντικείμενο μελέτης για μένα. Άντε διάβασε λοιπόν βλακάκο, και θα δεις ότι κι οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους εαυτούς τους συγχώνευση ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ φυλών (Αιολέων, Δωριέων κλπ) που μάλιστα διέφεραν και ανθρωπολογικά μεταξύ τους. Επικαλούνταν το "όμαιμον" θέλοντας να προσδώσουν κοινή καταγωγή μεταξύ τους, το οποίο είναι και αληθές λόγω των επιγαμιών που συνέβησαν ανά τους αιώνες μεταξύ των φυλών αυτών.

Επειδή πάει μακριά η βαλίτσα περί του τί είναι έθνος κλπ κλπ σταματώ εδώ γιατί βαριέμαι.

Τέλος, ότι είμαστε απόγονοι τσιγγάνων (και όχι γύφτων που προσβλητικά τους χαρακτηρίζεις "αντιρατσιστή")ξεχασέ το για λόγους που βαριέμαι να εξηγώ.. Για Τούρκους με την ευκαιρία εξήγησέ μου:
Τί ακριβώς πιστεύεις ότι είναι οι Τούρκοι; Ομοιογενής ανθρωπολογικά λαός;

Ανώνυμος είπε...

Οι τουρκοι είναι κατα κύριο λόγο επιμειξία 1.μογγολοι (της κεντρικής ασιας, οχι της μογγολίας) 2.κουρδοι, 3.ελληνες και 4.σλαβοι.

Οι σλάβοι ειναι οι "προσκυνημένοι" εξισλαμισθέντες από Βοσνία, κλπ. Οι μοναδικοί Ελληνες που μαζικά αλλαξοπίστησαν ήταν οι πάτοι (Τουρκο)Κρητικοί.


Αρα, Βάρσε αν καταγεσαι από Κρήτη είσαι κατά βάση (κι όχι μονο για αυτό το λόγο) πάτος. Αν είσαι από Πελοπόννησο καλύτερα να μην το επεκτείνουμε γιατί έυκολα αποδεικνύεται ότι μπορεί ο προπροπάππους σου να ήταν γιουσουφάκι του Ali Pashes (Αλή Πασά).
Πάρε λοιπόν κι ένα λεβέντικο τραγουδάκι να θυμηθείς τις ρίζες σου.


http://www.youtube.com/watch?v=GsfwJfNPYOU

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη από το blog για την παρέμβαση αλλά "έχω χρέος να παρέμβω" για να νουθετήσω έναν άλλο αναγνώστη του blog αυτού.
Σαν πολύ μεγάλη σύμπτωση μου φαίνεται να αναφέρονται ως περιοχές προέλευσης μόνο η Πελοπόνησσος και η Κρήτη "Οδυσσέα Τσενάι". Πήγες να κάνεις τον άσχετο αλλά μάλλον στην τεραστίων διαστάσεων τετράγωνη Ηπειρώτικη κεφάλα σου, περισσεύει η βλακεία γιατί τώρα καρφώθηκες ποιος είσαι, με το να μην αναφέρεις άλλες περιοχές της Ελλάδας ως περιοχές προέλευσής του Βάρσου. Άσε δε που απάντησες στην ερώτηση του Βάρσου και καρφώθηκες ότι είσαι και ο greeklish που τον βρίζει παραπάνω. Πολύ έξυπνο αυτό με τα greeklish. Τους ξεγέλασες όλους, τι να σου πω. Άσε δε τέλος, που τώρα είμαι σίγουρος ότι είσαι επίσης ο πρηξαρχίδας Ξυνόγαλος που τα πρήζει με το κόμπλεξ της κεφάλας του στο blog του Βαψομαλλιά .. Σύνελθε, αποδέξου την τεράστια κεφάλα σου και σταμάτα να είσαι ενοχλητικός..
Πραγματικά με εντυπωσίασες. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά, που αρμόζει μόνο σε 15χρονο. Τόσο πολύ σε πειράζει;

(Και πιάσε κι ένα με σουσάμι..Αχαχαχα)

ΥΓ 1 Είδα σήμερα τον αδερφό σου. Πραγματικά πήγα να λιποθυμήσω στα γέλια, γιατί ποτέ δεν είχα παρατηρήσει το πόσο τετράγωνη κεφάλα έχει.. Σαν κι εσένα ένα πράγμα

ΥΓ 2 Βάρσε πολύ ωραίο σχόλιο. Δεν είχα ξανακούσει όλα αυτά τα στοιχεία που παρέθεσες. Ο φίλος στον οποίο απευθύνομαι, έχει κι αυτός τεράστιο κεφάλι και είναι Ηπειρώτης.

Ανώνυμος είπε...

φάτος βάρσο

εισαι και πονηρος βλέπω. Θα σε βάλω ρε γκεγκα σε καμια κλούβα να σε στείλω στην πατρίδα

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εννοείς ότι είναι ο Kαραίσκος; Τελικά ο Καραίσκος δεν είναι από τη Λάρισα; Είναι από την Ήπειρο;

Ανώνυμος είπε...

Μην ανατρέπουμε παλι τα πραγματα. Ειδαμε και πάθαμε να τον καταχωρήσουμε στην Λάρισα, μη μας τα αλλαζετε τωρα.

Ο καραϊσκος ήταν ειναι και θα ειναι Λαρισαιος, τελεία και καυλα. Εθεάθη μαλιστα το προηγούμενο Σαββατο καπνίζων αρειμανιως κολοραδο κλαρο σε γνωστο στεκι της Λαρίσης, όπου εγινε της τρελης από τον λαρισινο λαό και οχι μονο

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως έχω μάθει ότι στο Κολωνάκι τον εμπαίζουν γιατί καπνίζει Domenico, τα πούρα αυτά της Ελασσόνας...

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμε 8:38
παρατηρω οτι ολοι οι κομπλεξικοι εχετε μαζευτει εδω , ο βαρσος με τις ρατσιστικες θεωρίες που μοιαζουν με τον ρατσισμό των μαυρων εναντι των λευκων στις ΗΠΑ, και εσυ ανωνυμε με κομπλεξ εναντιον του καραισκου

V. είπε...

Δεν έχει σημασία αν ο φίλτατος Καραίσκος αγαπά το πούρο και, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να τον πειράζετε γι αυτό. Όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε μανία με κάτι το υλικό. Marwood, στην ταινία "Το Πείραμα", που την έχεις αναφέρει κι εσύ, θα θυμάσαι ότι ακόμη και ο έγκλειστος περιπτεράς επιθυμούσε να αγοράσει μια (μεταχειρισμένη) κίτρινη Ferrari...

H περιγραφή του φίλου μας Καραίσκου να καπνίζει το πούρο του στη Λάρισα, μου θύμισε, σε στυλ, μία από τις 10 καλύτερές μου ταινίες, την εκπληκτική Tristana. To στυλ του ήρωα Don Lope (Fernando Rey), η άρνησή του να εργαστεί, το κάπνισμα των πούρων και η καθημερινή σύναξη για συζήτηση με τους φίλους του στα καφενεία μου θυμίζει πολύ Καραίσκο... Εσείς που τον γνωρίζετε για πείτε μας: φέρνει καθόλου σε εμφάνιση στον Don Lope;

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Με Φερναντο Ρευ οχι ιδιαιτερα θα ελεγα. Εμενα μου θυμιζει πολυ τον Φιντελ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αυτο που λενε οτι ανθρώπους που θαυμαζεις τεινεις για καποιο ανεξηγητο, απο τους ψυχολογους, λογο να τους μοιαζεις. Και κρινοντας απο τα κατα καιρους παροιμιώδη γραπτα του ειναι καστρικος μεχρι το μεδουλι

scripta manent γλυκε μου καραισκο

Αχχχχχχχχχ

Ανώνυμος είπε...

κΑτι μου λεει οτι ο μαργουντ ψαχνει να βρει την ταινια που ανεφερε ο βαψομαλλιας για να το παιξει οτι την ξερει

Ανώνυμος είπε...

9:10, μήπως είσαι ο Καραϊσκος?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ευχαριστώ τον ΕΝΑ ΦΙΛΟ για τα καλά του λόγια, και ενημερώνω τον Τσενάι ότι δεν συνηθίζω να συγχαίρω τον ...εαυτό μου (όπως υπονοεί).
Ή τα χει μπερδέψει η κεφάλα του, ή προσπαθεί στα χνάρια του Καραϊσκου να κάνει με ασυναρτησίες και γκεμπελισμούς το ρουφιανάκο ή τον Σέρλοκ Χόλμς. Δεν σε γνωρίζω φίλε. Μάλλον θα χεις πονοκέφαλο, το οποίο με το μέγεθος του κεφαλιού σου (όπως λέει ο φίλος σου) κατανοώ ότι πρέπει να είναι πραγματικό μαρτύριο.
Προσωπικά ένα φίλο έχω Ηπειρώτη και κεφάλα επίσης, αλλά αποκλείω να κατέχει τι είναι μπλογκ, ώστε να μπαίνει εδω. Να φανταστείς ότι ενώ δηλώνει και κομπιουτεράς, αγόρασε υπολογιστή και νόμιζε ότι η θύρα RGB είναι η σειριακή του Η/Υ. Τόσο άσχετος...
Πάντως αν είσαι ο Τρούμαν (όπως λέει ο Μαργουντ) μένω έκπληκτος. Μπράβο σου μεγάλε. Και εις ανώτερα....

Προσωπικά δεν με απασχολεί (μα καθόλου) το αν συγγενεύω με τον Σπάτο Μπούα, τον Αρβανίτη οπλαρχηγό από το όνομα του οποίου προέρχονται τα Σπάτα, ή με την Αλίκη Διπλαράκου, την πρώτη Μις Ελλάς και Μις Ευρώπη και δείγμα υποτίθεται αρχαιοελληνικής κομψότητας κι ομορφιάς.
Πίστεψέ με δεν τραβάω ζόρι με αυτά..

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η θέση Βάρσου. Μακάρι και οι διάφοροι κεφάλες να είχαν τα ίδια μυαλά. Τί σημασία έχουν οι καταγωγές ρε μεγάλοι; Ο σοβαρός είναι σοβαρός και ο ντενεκές ντενεκές ανεξάρτητα από καταγωγή.

Marwood είπε...

Μετα λύπης μου βλέπω τον καποτε νηφάλιο(?) και σοβαρό(??) τρούμαν να κατρακυλάει στο δρόμο που χάραξε ο Καραίσκος. Πραγματικά θλιβερό φαινόμενο...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως όλα αυτά δεν τα γράφει ο Trueman αλλά ο Καραϊσκος;

Marwood είπε...

Τον ψυχολόγησες άριστα ρε μάγκα Βαψομαλλια τον Καραίσκο, αν και τον έχω χάσει τώρα τελευταία, μπορεί να το έχει ρίξει στη δουλεια ποιος ξέρει. Δεν μοιάζει με Fernando Rey αν και από ότι ξέρω του αρέσει το τραγούδι Fernando των θεϊκών ΑΒΒΑ. Θα έλεγα ότι μοιάζει με Καστρο.

Marwood είπε...

Α, και από ότι έμαθα, θέλοντας να βοηθήσει την πρωτότυπη προσπάθεια της τίμιας θεσσαλικής μανιφακτούρας ή κατά κάποιους κακοήθεις ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία καθώς η κρατική Habanos έχει ανεβάσει τις τιμές τελευταία, όντως έκανε για ένα διάστημα τα Domenico ή λόγω καταγωγής Ντουμενικ' πλην όμως του χάλαγαν το λαιμουδάκο του και το ξαναγύρισε στα κουβανέζικα.

Marwood είπε...

Τέλος, να πω ότι ίσως το μοναδικό πράγμα που ενώνει εμένα και τον Καραίσκο είναι η λατρεία μας για τους ΑΒΒΑ και οθαυμασμός μας για τη Frida Lyngstad.

ΥΓ Τώρα που το σκέφτομαι, αν και ο Βάρσος έχει υπόψη του κάποιες λεπτομέρειες της καταγωγής της, ίσως να έμπαινε στο fan club της μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τι Κάστρο και αηδίες. Σας παρακαλώ, μοιάζουμε για γεροντόφιλες και σαβουροτέτοιες εμείς οι θαυμαστριές του?
Δείτε το παρακάτω για να πάρετε μια ιδέα από το πως είναι ο Καραίσκος

http://www.youtube.com/watch?v=D81UT1q4Ew8

Ανώνυμος είπε...

Από όσα είδα και διάβασα, θεωρώ ότι αν οι θαυμάστριες του Ρουβά αποκαλούνται Ρουβίτσες, εκείνες του Καραϊσκου θα έπρεπε να αποκαλούνται Σαβουρίτσες.

MUSIC THROUGH THE YEARS είπε...

Marwood είπες οτι ο Καραίσκος καπνίζει τα ίδια πούρα με την Λαίδη Γιάννα.ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.Η Λαίδη αλήθεια είναι οτι εχει εθιστεί στό κάπνισμα Κουβανικών πούρων απο τότε πού έπιασε την καλή με τον χονδρό πρώην σωληνέμπορο.Βλέπεις στίς φτώχειες της σταματούσε σε κανένα περίπτερο,επαιρνε δυο χύμα πουράκια ΙΑΒΑΣ και την εβγαζε Σπαρτιάτικα.Μετά με τον χονδρό τοριξε στα Ηavana`s.Tόσο πολύ τής άρεσαν πού νόμισε οτι είχαν φταχτεί ειδικά για εκείνη.Σχεδίασε και επίσκεψη εκεί για να ψήσει τούς υπευθύνους να της αφιερώσουν μια ποικιλία και να την ονομάσουν JOANNA`S.Μεχρι πού κάποιος της σφύριξε οτι τα πούρα τα εκμεταλεύονται οι Κατσαπλιάδες.Εκτοτε εδωσε εντολή οταν ερχονται τα boxes απο Ηαvana πριν μπούν στον υγραντήρα απο κάθε πούρο να ξηλώνεται το χρυσο ετικετάκι.Ειναι μ ια σημαντική λεπτομέρεια που δεν ξέρω αν την ακολουθεί και ο Καραίσκος.Δεν επιτρέπεται μια Λαίδη να καταναλώνει πούρα τυλιγμένα σε μπούτια κομμουνιστικής προελεύσεως.
Ο Καραίσκος τι να συλλογίται περί αυτού άραγε.
κ.Σελίδας

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Σπάτο...Χα,χα,χα

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε παιδιά ο Καραϊσκος είναι από Λάρισα ή από Γιάννενα; Δώστε μια οριστική απάντηση γιατί θα μας τρελάνετε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΚΗΣΙΣ:

Απομονώστε το τμήμα του ελληνικού αλφάβητου μεταξύ των γραμμάτων Ι και Σ (χωρίς να συμπεριλάβετε τα ανωτέρω γράμματα) και από αυτό το τμήμα αφαιρέστε όσα είναι άχρηστα για έναν Ηπειρώτη.

Απάντηση:

Κ,Λ,Ρ

(με ΣΣΜ παρακαλώ)

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Καραϊσκος μιλάει με βαριά προφορά; Αυτό υπονοείς;

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ:

Πώς λεγόταν ο συνέταιρος του μπασκετμπολίστα Τακη Κορωναίου, στην αλυσίδα αθλητικών ειδων που άνοιξαν μαζί;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ:

"Δεν τα βλέπεις βρε ......; Είναι αλλιώτικα από τ'άλλα."

(Παλαιά διαφήμιση της MISCO)

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννου λέγεται ο καραίσκος;

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΦΑΛΟΣ-Κορωναίος

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΟ:

Πως λεγόταν το άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Βου.......

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος έχει μεγάλο κεφάλι?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά βοηθήστε με λίγο γιατί δεν μου κάθεται μια λέξη για να κάνω ομοιοκαταληξία:

"Έφτασε επιτέλους ο καιρός
και έμαθες ότι είσαι Αλβανός
Μυαλό δεν έχεις στάλα
μέσα στη μεγάλη σου ....."

(Γαμώτο ποια λέξη κολλάει;)

Ανώνυμος είπε...

κουτάλα?

Ανώνυμος είπε...

"Φουστανέλα φορούσε
ο δικός σου ο παππούς
και δεν έκανε
ποτέ του ντούς,

όλη μέρα άρμεγε
για να μαζέψει γάλα
φορώντας φέσι
στην μεγάλη του ...."

(Γαμώτο τί έχω πάθεια πιά;)

Ανώνυμος είπε...

Σιγάλα?

Ανώνυμος είπε...

κουτάλα?

Ανώνυμος είπε...

Το βρήκα: Χουντάλα

Ανώνυμος είπε...

"Βρωμάν τα πόδια σου
του είπε η γιαγιά σου,
κι έφυγε γρήγορα
φωνάζοντάς του "γειά σου"

Κι εκείνος έκλαψε
και λύγισε τα μάλα,
κι απλά εκούνησε
την μεγάλη του ...."

Ανώνυμος είπε...

Είμαι και καλά κομπιουτεράς και δεν ξέρω να ξεχωρίζω τη σειριακή θύρα από την RGB, ψηφίστε με

Ανώνυμος είπε...

τραμπάλα;

Ανώνυμος είπε...

Τραμπάλα?

Ανώνυμος είπε...

Ζιγκουάλα?

Ανώνυμος είπε...

"Αλί,αλί
αλί και τρισαλί
στην άδεια του
μοσχαρο.....

τα νύχια έκοβε
μόνο με γιαταγάνι
και βράκα άλλαζε
καμια φορά στο χάνι"

Ανώνυμος είπε...

"Μα ήλθε κάποτε
κι εκείνος ο καιρός,
που ο παππούς σου
έγινε κι αυτός,
ένας "κάποιος"
υποτίθεται αστός

Μα της συνήθειας
τα πάθη είναι μεγάλα,
γι αυτό το ρύζι,
συνέχισε να τρώει
με κουτάλα"

Ανώνυμος είπε...

Ρε Marwood τί θα γίνει με τον Καραϊσκο; Εχει να εμφανιστεί κάτι χρόνια.. Τόσο παρεξηγιάρης είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ο καραίσκος βρίσκεται στη Λάρισα ή την Ήπειρο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι παντού..
Ο Καραϊσκος έχει μετεξελιχθεί σε ιδέα πια..έπαψε να είναι απλός άνθρωπος.

Σοβαρά τώρα δεν γνωρίζω τα ίχνη του αυτή τη στιγμή. Ο Marwood θα ξέρει..Αλλά σίγουρα έχει να εμφανιστεί στο παρόν blog κάτι χρόνια..Αυτό το λέω με σιγουριά

Ανώνυμος είπε...

στον γκριζομαλλη ετεροχρονισμένη απάντηση μια που το θυμήθηκα,

αν αφορούσε κι εμένα το προ ημερών σχόλιο σου για ελίτ και ότι εχει χαθεί η μπάλα σ' αυτό το μπλόγκ, μια διευκρίνιση:

Δεν εννοούσα μια απρόσιτη, κλειστή ελίτ με την έννοια του Εκάλη κλαμπ, ή του Πολιτεία τεννις κλάμπ αλλά την νοοτροπία breeding και προώθησης των αρίστων σε κάθε σημαντική δημόσια έκφανση από την παιδεία μέχρι τον δημόσιο τομέα.

Ο Ομπάμα εχει επιλέξει αρίστους (και νομπελίστες αν αυτό λέει κατι) για υπουργούς με τους οποίους (διαβάζω οτι) δεν συμφωνεί αναγκαστικά 100% πολιτικά!

Με λίγα λόγια ο Ομπάμα επιλέγει να "παίζει" μπάλα με ανθρώπους που διαμορφώνουν τις εξελίξεις (επιστημονικά, τεχνοκρατικά), για τους συνεργάτες του Καραμανλή ας μην μιλήσω καλύτερα...

Οπως εγραψα σε παλιότερο σχόλιο μου δεν έχουμε παρά να αντιγράψουμε τα καλά της Εσπερίας.

Και στο γαμ..νο το σκονάκι είμαστε τόσο καλοί!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα το θυμήθηκες το σχόλιο του Γκριζομάλλη ρε Τρούμαν; Τί χρονική καθυστέρηση είναι αυτή; Μήπως είσαι από την περιοχή που κυλούν όλα αργά, την Ήπειρο;

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΜΝ

Ανώνυμος είπε...

scripta manent όπως έγραψε και η κούκλα(?) θαυμάστρια του Καραισκου παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω να είναι και ο Trueman από την Ήπειρο γιατί θα τρελαθούμε τελικά...

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΙΣ:

Τί κοινά έχει ένας Ηπειρώτης με ένα χρηματοκιβώτιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:

1) Το τετράγωνο σχήμα

2) Τη χρονική υστέρηση

Marwood είπε...

Καλησπέρα σας. Να σας ενημερώσω για τα του Καραϊσκου αφού το πολυπληθές μπλόκ των θαυμαστριών του αδημονεί για την επιστροφή του. Ο Καραϊσκος κυρίες μου ανελήφθη ως άλλος Παλαιοκώστας εις την Βαλχάλα του ουγκ σοσιαλισμού, του ξερωγωκαιενταξεισμού και κυρίως του φιλεεχειςκανακατοσταρικισμού, και πλέον είναι αραχτός δίπλα στον Λαυρέντη Μπέρια και τον Λαυρέντη Διανέλλο, αξιοποιώντας τον άφθονο ελεύθερο χρόνο που έχει στα χέρια του, φουμάροντας ντουμενικ' και ατενίζοντας χασμουρώμενος (χαμουρώμενος?) και ξυνόμενος τα καζάνια της κολάσεως παρακάτω, όπου σιγοβράζονται καπιταλιστές εκμεταλλευτές του ανθρώπινου μόχθου, και μελετώντας εντατικά τις τελευταίες εμφανίσεις μανιφέστα υπέρ της εργατικής(?) τάξεως του Λάκη Λαζόπουλου και γιατί όχι, του Γιάννη Ζουγανέλη οραματιζόμενος ταυτόχρονα όπως άλλωστε και ο ΓΑΠ, μια κοινωνία άλλη, πιο δίκαιη, με περσσότερα δικαιώματα και καμία υποχρέωση, δηλαδή μαμ κακά και νάνι.

Εν τω μεταξύ στον πραγματικό κόσμο, η ομάς των φίλων του ιστολογίου αυτού, που, πως να το πω, εμφορείται από ιδέες αρκετά δεξιότερες του μέσου όρου του πληθυσμού, με ειδοποίησε σχετικά ότι τυχόν επανεμφάνιση του Καραϊσκου με το ίδιο γνωστό και αγαπημένο σε εμάς ύφος, θα σημάνει αυτόματη επανενεργοποίησή της στα κοινά του ιστολογίου, πάντα βέβαια στα πλαίσια της σοβαρότητας, του πολιτισμού και της Ευθύνης, όπως άλλωστε και ο εν λόγω. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, τρεχάτε ποδαράκια μου μη σας χ@σει ο κ@λος μου...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου Γκριζομάλλη πουθενά δεν το πήγαινα. Την άποψή μου έγραψα, άσε που κάποια παρεξηγήθηκαν κιόλας. Ο πρώτος που παίρνει ανάποδες με τους αγενείς και υβριστές είμαι εγώ και για αυτό επικρίνω τη συμπεριφορά τους. Ασε που παρεξηγήθηκαν αρκετά αυτά που έγραψα... Δικαιολογώ την αγάπη για τον τόπο κάποιου, αλλά και την ειλικρινή παραδοχή των μειονεκτημάτων που μπορεί να έχει, γιατί αυτή είναι η κινητήρια δύναμη για να τον βελτιώσεις. Από εκεί και πέρα, εφόσον αυτοπροσδιορίζεσαι ως μέλος του τόπου αυτού, σε ενοχλεί κάποιος εκτός αυτού να τον μειώνει. Ανάλογα με το επίπεδό σου αντιδράς. Το ανάλογο συμβαίνει και σε ένα σκαλι πιο πάνω. Εσύ στη Γαλλία όταν βρίζει κάποιος την Ελλάδα, του λες μπράβο και επαυξάνεις; Ακόμα και δίκιο να χει (που θα χει σίγουρα) και να συμφωνείς σε αυτά που λέει, μέσα σου θα αισθάνεσαι άσχημα γιατί αυτοπροσδιορίζεσαι ως Έλληνας και σε κάνει να αισθάνεσαι μειονεκτικά. Αμα συνεχιστεί και για πολύ το παραμύθι, ε, κάπως θ αντιδράσεις είμαι σίγουρος. Σκέψου απλά ότι κάποιος με π.χ ντοπιολαλιά αισθάνεται πολύ πιο κοντά στον συντοπίτη του από ότι σε μένα. Και είναι φυσιολογικό

Marwood είπε...

Τώρα που ξανακοιτάω τα σχόλια, ρε συ Τρούμαν τι κακό είναι αυτό που έχεις πάθει με τον Ομπάμα αγόρι μου, τι πετριά είναι αυτή που έχεις φάει. Πες μου δηλαδή ειλικρινά τι θετικό έχεις δει από αυτόν τον άνθρωπο μέχρι τα σήμερα? Μην είναι οι παλλινωδίες με τα "πακέτα" για την κρίση, μην να'ναι η χαριτωμένη-γκμοχ γυναικούλα του που ποζάρει σε περιοδικά μοδός?
Πες μου ειλικρινά και χωρίς διάθεση ειρωνίας, βλέπεις κάτι που δε βλέπω εγώ?

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που παει και Τουρκία και μας εκλασε να δεις τι κλαμμενα μουνια (που τον λιβανιζανε) θ' ακούσουμε

Marwood είπε...

Ρε Τρούμαν τι είναι αυτά που λες, τι σχέση έχει η Τουρκία με την Ελλάδα, σύνελθε

Marwood είπε...

Τρούμαν, my 2 cents: Η Τ και η Ε δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη όπως πολύ καλά γνωρίζεις. Η Τ είναι υψίστης σημασίας χώρας για τις ΗΠ ειδικά σε αυτή τη συγκυρία. Όχι ένα αλλά 200 ταξείδια εκεί θα κάνει ο Ο, για να λύσει τα προβλήματά του.

Ανώνυμος είπε...

Πεσ το οτι εισαι ο Καψης ρε μαργουντ και μας ταλαιπωρείς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, για τους καψηδες μας λεω που από αγιογραφίες θα περάσουν σε αποκαθηλώσεις του.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Καλά δεν ντρέπεστε λίγο κι οι δύο εθνικιστικά ιδεοληπτικά γουρούνια; Ο Ομπαμα κοιτάει το καλό του πλανήτη Γη όπως η Universal Πάολα του άλλου blog γι αυτό ταξιδεύει στο "εξωτερικό", όχι για το καλό της χώρας του. Ξεκολλήστε πια..

Marwood είπε...

Αυτή η Universal Paola που αναφέρεις Βάρσε έχω την εντύπωση ότι θα ενδιαφέρει τον Καραϊσκο

Ανώνυμος είπε...

Trueman μήπως είσαι στο επιτελείο της Ντόρας;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Στης Ντόρας της μικρής εξερευνήτριας ανώνυμε; Αν ναι, θέλω να με βάλει κι εμένα στο επιτελέιο του Μπομπ του Σφουγγαράκη

(Sorry Trueman και Ανώνυμε. Χωρίς παρεξήγηση μου φάνηκε αστείο κι είπα να το γράψω. Χα,χα,χα)

Ανώνυμος είπε...

Το Γενικο Επιτελείο Στρατου εννοείτε?

V. είπε...

Παιδιά αυτό με την Obamania ή Obamamania (όπως τη γράφουν άλλοι) θα ήταν αστείο, εάν δεν ήταν εντελώς βαρετό. Όλες οι εξελίξεις ήσαν εντελώς αναμενόμενες (είχα κι εγώ γράψει γι' αυτά τα πράγματα - και εδώ περιαυτολογώ χωρίς πρόβλημα). Μόνον αφελείς (όπως σχεδόν η ολότητα των ελλήνων "αναλυτών" - εξαιρώ τον Θύμιο Πέτρου...) πίστευαν όλα αυτά τα ροζ που λέγονταν και γράφονταν μέχρι αηδίας. Εννοείται, μάλιστα, ότι τα περί αγάπης του Obama για την Ελλάδα και όλα τα συναφή ήσαν (και παραμένουν) ανοησίες πρώτου βαθμού, κατάλληλες για κατανάλωση μόνο από αφελείς και αστοιχείωτους, όπως η πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του βαλκανικού κρατιδίου, στο οποίο έχουμε την τιμή να ζούμε...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Λογικό δεν είναι βρε βαψομαλλιά; Ποιος λογικός πρόεδρος θα θυσίαζε την τεράστια Τουρκία για μας; Και που σαι ακόμα... Έτσι όπως πλασάρονται οι Τούρκοι ως γέφυρα Ισλάμ-Δύσης έχουμε να φάμε φάπα από τους Αμερικάνους που θα φάει σύννεφο..

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε και Βαψομαλλια, στο μπλογκ σου νομίζω ότι δραστηριοποιείται ο Κανελλάκης με το όνομα Ξυνόγαλος

Ανώνυμος είπε...

Μόνη ελπίδα ο Πούτιν, μάγκες

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως αυτό που σου γραψε για τους Άγγλους στο μπλογκ σου ο Μάργουντ είναι σωστό. Το γεγονός δε, ότι επιβεβαιώνονται τα τοπικιστικά φαινόμενα σε όλες τις χώρες του κόσμου, κάτι πρέπει να σου λέει. Ο "ξένος" είναι πάντα αυτό που ενώνει μια ομάδα ανθρώπων. Ο Περιστεριώτης μπορεί να βρίζεται με τον Κηφησιώτη, αλλά ως Αθηναίοι προσδιορίζονται διαφορετικοί του Σαλονικιού, όλοι μαζί συσπειρώνονται ως Έλληνες και προσδιορίζονται διαφορετικοί έναντι των Τούρκων και όλοι οι γήϊνοι με αρχηγό τον Πάολα Σούφρα, συσπειρώνονται κατά των εξωγήϊνων (ελπίζω να έρθουν Σούφρα για να δικαιωθείς). Το ξένο μας προσδιορίζει για ίδιους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Captain James Τ. Kirk τι έχει να πει για το θέμα των εξωγήινων?

Ανώνυμος είπε...

Ωστε εμφανίστηκαν οι Κανελλακάνθρωποι στο μπλογκ του Βαψομαλλιά! Τι ωραία

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το λεγα ότι ο Χατζάρας είναι ο ξυνόγαλος, αλλά κανείς δε μ'άκουσε..

Ανώνυμος είπε...

O Χατζάρας είναι από τα Ιωάννινα?

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός εισαι συ που το έλεγες

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πιο έξυπνος από σας ρε κορόϊδα. Φαινόταν από χιλιόμετρο ότι είναι ο Χατζάρας.

V. είπε...

Μα, αγαπητέ μου Βάρσο, εγώ δεν είπα ότι δεν αντιλαμβάνομαι και δεν βρίσκω λογική την ύπαρξη του τοπικισμού. Διαφωνώ με τον τρόπο που προσπαθείς να τον "καθαγιάσεις" και νομιμοποιήσεις. Σε διαβεβαιώ ότι και έξω που ζούσα χρόνια, ουδέποτε ένιωθα θιγμένος από τις σχετικές κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας και των ένδοξων κατοίκων της και, έχοντας και επαφή με δημοσιογράφους, σε ενημερώνω ότι ουδέποτε προσπάθησα να εξωραϊσω. Δεν με ενδιέφερε καθόλου το θέμα... Μπορεί να ενδιαφέρει τους Κανελλάκηδες, που οικοδομούν την ταυτότητά τους με τοπικιστικές ψευδο-κατασκευές. Εμένα, σε πληροφορώ, διόλου - γι' αυτό και οι παρέες μου δεν ήταν, στην πλειοψηφία τους, ελληνικές... Αφόρητος λαός, γενικά, οι έλληνες, κουραστικός, ακαλλιέργητος, με ένα πλήθος συμπλέγματα... Χωριάτικος λαός (για να ξαναμπώ στο μάτι των Ξυνόγαλων...).

o grizomallis είπε...

Βάρσε, ελήφθη
(εξακολουθώ βέβαια να διαφωνώ -πολύ!-, αλλά πάντα καλοπροαίρετα).

Τρούμαν, δεν αναφερόμουνα σε εσένα τις προάλλες, δεν είχε τύχει να διαβάσω τα προηγούμενα δικά σου σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνω μια αποκάλυψη. Ο Ξυνόγαλος δεν είναι ούτε ο Κανελλάκης, ούτε ο Χατζάρας.

Είναι ο Καραϊσκος (και δεν αστειεύομαι)...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου Βαψομαλλιά, ο τοπικισμός όπως τον εννοώ εγώ δεν αφορά ανούσιες χαζές αντιπαραθέσεις για το ποιανού ο τόπος είναι καλύτερος και πουθενά σε αυτό που έγραψα δεν είπα κάτι τέτοιο. Η διευκρίνηση αφορά και τον κο Σελίδα, με τον οποίο συμφωνώ σε όλα.

Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι δεμένος με τη γη του, αν και μάλλον ο φίλος σου ο κος Πάολας θα θεωρεί τον Οδυσσέα τοπικιστή μιας και πάλευε τόσα χρόνια να γυρίσει στην Ιθάκη. Αυτό που με κάνει να το πιστεύω ακράδαντα, είναι η έλλειψη που νιώθουν οι μετανάστες για την πατρίδα τους και το πόσο την επιζητούν. Το τελευταίο βλέπω ότι έκανες και συ καλέ μου Βαψ μιας και αν πολλά χρόνια στο εξωτερικό επέλεξες να επιστρέψεις και τώρα γκρινιάζουμε ντουέτο για την κατάντια μας.

Παραβλέπεις όμως, πονηρέ μου Βαψομαλλιά, ότι κανένας δεν έχει πρόβλημα με πολιτισμένους λαούς (και κοντά στην κουλτούρα του σχετικά) αλλά με απολίτιστους. Προσωπικά εγώ, γνωρίζεις πολύ καλά, ότι δεν τραβάω κανένα κόμπλεξ με τους Ευρωπαίους, ούτε ανωτερότητας, ούτε κατωτερότητας, αλλά πολύ απλά παραδέχομαι ότι είναι αυτή την στιγμή ανώτεροί μας σαν πολίτες. Αν στην Αθήνα όμως είχαμε ως μετανάστες Σουηδούς, Νορβηγούς και Ισλανδούς, να είσαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα δεν θα ήταν είχαν κανένα παράπονο, αλλά αντίθετα θα παιρνούσανε χάρμα καμακώνοντας δίμετρες Σουηδέζες με αποτέλεσμα οι Ιωάννες να βρίσκονταν σε δύσκολη θέση.

Για όποιον βιαστεί να με κατακρίνει ως "ρατσιστή" για το παραπάνω σχόλιο, τον ενημερώνω ότι είμαι διατεθειμένος να του πληρώσω το ενοίκιο για να πάει να μείνει εκεί, όπως πολύ σωστά είχε πεί σε εκπομπή (στην καλύτερη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης) ο Φραντς Τσαγγάρης και ο Απόστολος Ανδρεουλάκος στον Βασίλη Ραφαηλίδη, με αποτέλεσμα ο λωλοΡαφαηλίδης να σταυρώσει τα χέρια στο στήθος και να την κάνει αβαβά..

Γιατί κάτι μου λέει αγαπητέ Βαψ, ότι στο εξωτερικό δεν έκανες παρέα με Αφγανό Ταλιμπάν αλλά με Άγγλους κλπ κλπ. Ή ακόμα κι αν έκανες με Αφγανό, το πιθανότερο είναι ότι αποτελούσε την εξαίρεση για να κάνει παρέα μαζί σου και πάντως δεν ήτο πεταλωτής αλόγων πίσω στο Αφγανιστάν, αλλά μάλλον ήτο εξευρωπαϊσμένος και πολύ μάλιστα.

Κι εγώ έχω κάνει παρέα με αλλοδαπούς Βαψομαλλιά μου, και επίσης όταν μας δουλεύανε δεν αντιδρούσα, αλλά γελούσα (αν και η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν άσχημα). Δεν μιλούσα όμως γιατί αναγνώριζα ότι είναι "πιο σοβαροί λαοί" (γιατί υπάρχουν τέτοιοι Γκριζομάλη)και καλύτεροι πολίτες στη χώρα τους απ'ότι εμείς εδώ. Αν λοιπόν άυριο ένας κάτοικος Ζιμπάμπουε εξαπέλυε κατηγορίες κατά της χώρας σου λέγοντάς σε απολίτιστο και σε ειρωνευόταν θα συμπεριφερόσουν το ίδιο; Δε νομίζω Βαψομαλλιά μου..

Το ότι σου είναι ειλικρινά αδιάφορο το θέμα της κατάντιας της χώρας αυτής βαψομαλλιά μου, είτε εγώ στο αναφέρω είτε ο Σβέν ο Σουηδός, επίτρεψέ μου να το αμφισβητήσω..Αν συνέβαινε αυτό δεν θα κάναμε τόσες συζητήσεις σε αυτό το blog, ούτε θα ξεβράκωνες τους Παναγιωτόπουλους στο δικό σου.
Και μια τελευταία ερώτηση προς τον αγαπητό Γκριζομάλλη:

Αφού καλέ μου Γκριζομάλλη, αμφισβητείς την έννοια του έθνους, (απ 'οτι κατάλαβα) τί είναι αυτό που σε κάνει, στον ελάχιστο όπως λες χρόνο σου, να μπαίνεις από τη Γαλλία σε ελληνικά blog; Μήπως το ότι θες να βλέπεις τη γλώσσα σου; Μήπως γιατί οι ημεδαποί σου λέμε περισσότερα από τους αλλοδαπούς Γάλλους, γιατί ΄΄εχουμε πιο κοντινή σε σένα νοοτροπία; Αν αυτό που υποστηρίζεις καλέ μου Γκριζομάλλη, ήταν αληθές, από την πρώτη στιγμή που πάτησες το πόδι σου στη Γαλλία δεν θα ήθελες να ξαναμιλήσεις Ελληνικά, ούτε να μάθεις νέα απο την Ελλάδα. Πέραν της γλώσσας, ακόμα και τα ελαττώματα που έχουμε μας ενώνουν σαν μέλη τους ιδίου έθνους.

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_08/03/2009_306771

Ανώνυμος είπε...

Λοχαγέ, η προτίμησή μου στους "λαούς" - αν πρόκειται να το θεσουμε έτσι γενικά - γίνεται κατά βάσιν με κριτήρια πολιτισμικής υπεροχής - κατ' αυτή την έννοια είμαι ρατσιστής, χωρίς να φοβάμαι τη λέξη. Απλώς μιλάω ευγενικά με όλους και εννοείται ότι δεν είμαι επιθετικός απέναντί σε όσους δεν μου αρέσουν τα γενικά χαρακτηριστικά τους και άλλα τέτοια ωραία και ελληναράδικά. Από την άλλα καταλαβαίνω (χωρίς αναγκαστικά να συμφωνώ) και την επιθετικότητα ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ συντηρητικών ανθρώπων (όχι των συμπλεγαματικών Ελληναράδων που βγάζουν τα συμπλέγματά τους πάνω στους αδύναμους), οι οποίοι αρχίζουν και αισθάνονται εχθρικά. Αυτό είναι ανθρώπινο, αφού το κράτος δεν προστατεύει τη ζωή και την περιουσία τους, έχοντας αφήσει ανεξέλεγτη τη λαθρομετανάστευση και οδηγήσει στη γκετοποίηση ολόκληρες περιοχές. Πέρασα από τη Σοφοκλέους πρόσφατα (και πέρασα πρωί - ούτε καν βράδυ) και ένιωσα να φοβάμαι. Μου το έλεγε και ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας σε σχέση με ένα πρόβλημα κλοπής στο δρόμο που είχα πρόσφατα: "Tι να κάνουμε κύριε; Αφού η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και μπαίνει όποιος θέλει...". Αφού υπάρχουν Πάκηδες που φοβούνται τον ίσκιο τους και μια εντελώε γελοία κυβέρνηση-σκυλάκι του ΣΥΡΙΖΑ, τι να περιμένει κανείς...

Στην Ελλάδα, σε πληροφορώ, επέστρεψα για κάποιους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και μόνο. Ενδέχεται συντόμως να ξαναφύγω. Εδώ βέβαια, για κάποιους λόγους, μου είναι και πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Δεν αρνούμαι, πάντως, κάποιας μορφής νοσταλγία - το έγραψα κιόλας -, αλλά είναι, νομίζω, απλώς για κάποια πρόσωπα, για κάποιες γωνίες της πόλης που τις έχεις συνδέσει με κάτι προσωπικό κλπ. Το ίδιο, όμως, μου συμβαίνει και με άλλα μέρη στα οποία έχω μείνει καιρό - όχι μόνο με τον τόπο καταγωγής μου. Ειλικρινά δεν έχω καμιά συμπάθεια προς αυτή τη χώρα, η οποία ούτε καν αισθητικά δεν μου αρέσει, παρά τα όσα λέει η σχετική μυθολογία, πρέπει να σου πω (από νησιά και τέτοια μακριά...). Άσε δε από συμπεριφορές, νοοτροπίες κλπ. Τέλος, ασχολούμαι με πρόσωπα και πράγματα κάθε τόπου στον οποίον έχω ζήσει από ένα χρονικό διάστημα και πάνω - όχι μόνο με την Ελλάδα. Μην αντιλαμβάνεσαι την (εκτονωτική και γελοιποιητική) ενασχόλησή μου με Ζαγορίτηδες και Παναγιωτόπουλους ως δείγμα βαθύτερου ενδιαφέροντος ή "αγωνίας" γι αυτή τη χώρα. Η χώρα με ενδιαφέρει εντελώς πρακτικά - γιατί ζω εδώ...

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε, θα χαρακτήριζα τις απόψεις σου ρομαντικές (και το εννοώ). Οιοσδήποτε παρεκκλίνει από τις θεωρίες σου περί λαού/έθνους/τόπου ή έχει ψυχολογικό πρόβλημα, ή το κάνει από πονηρία ή αποκρύπτει μέρος της αλήθειας (το ωραίο είναι ότι σχεδόν πάντα κλείνεις τα σχολιά σου με ένα "δεν τραβάω κανένα ζόρι με αυτά" ή "ουδολως με απασχολούν τέτοια θέματα" λες και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου).

Στο μπλογκ του ο φίλος Βαψομαλλιάς έκανε μνεία του Benedict Anderson και του πονήματός του Imagined Communities και ο έτερος φίλος Γκριζομάλλης της σχετικότητας της έννοιας "λαός". Η σχολή αυτή, στην οποία ανήκει και ο Hobsbawm, ισχυρίζεται ότι τα εθνικά κράτη (και οι εθνικισμοί κατά συνέπειαν) είναι προϊόντα μοντερνισμού και μέσα γιά την επίτευξη σκοπών σε αντίθεση με τους υποστηρικτές της θεωρίας της υπάρξεως εθνικών κοινοτήτων από τις απαρχές της ιστορίας. Νομίζω ότι γιά όποιον έχει έστω και επιδερμικά ασχοληθεί με την νεώτερη ελληνική ιστορία, το σύγχρονο ελληνικό κράτος αποτελεί ιδανικό παράδειγμα επαληθεύσεως της πρώτης θεωρίας. Τούτου λεχθέντως φυσικά υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι είμαστε απ' ευθείας απόγονοι του Περικλή, Πλάτωνα κλπ. Η πλάνη τους ως ένα βαθμό δικαιολογημένη, γιατί η Ελλάδα είναι το μόνο από τα βαλκανικά κράτη-πρώην κτήσεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας που δεν κατάφερε να "απελευθερώσει" το εθνικό κέντρο του (Κων/πολη) και βέβαια οι πρώτοι κυβερνήτες της νεοπαγούς Ελλάδας γνώριζαν καλά ότι αν οι υπήκοοί τους είναι απόγονοι κάποιων, αυτοί είναι οι βυζαντινοί, συνειδητοποίηση που τους οδήγησε σε ένα αυθαίρετο ιστορικό άλμα 25 αιώνων με την υιοθέτηση φοινίκων, δραχμών, κιόνων και λοιπών αρχαιοπρεπών παραφερναλίων γιά να αποκτήσουν οι (αρβανίτες στην πλειοψηφία τους) υπήκοοι την αίσθηση του imagined community.
Το στρατήγημα ήταν κατά την γνώμη μου αναγκαίο, δυστυχώς όμως επειδή η νέα μας χώρα δεν κατάφερε να διακριθεί κάπου (πλήν της απαλλοτριώσεως εδαφών διά επιτυχών ιμπεριαλιστικών πολέμων και επιτυχούς διπλωματίας) ο σημερινός Ελληνας ζει μία σχιζοφρενική κατάσταση. Από την μία αισθάνεται μέγας, η ανθρωπότητα του οφείλει σχεδόν τα πάντα και λοιπές ιδεοληψίες, ενώ η καθημερινότητά του σε αυτό το γελοίο από κάθε άποψη κράτος είναι η ενσάρκωση της μιζέριας.

Παρ' όλα αυτά, δεν ισχυρίστηκα ότι είναι κακό να αγαπά κανείς τον τόπο του ή να έχει μία αίσθηση προέλευσης. Η αγάπη αυτή όμως δεν είναι νομοτελειακή όπως ισχυρίζεσαι και δύναται να έχει διαβαθμίσεις, αλλιώς χάνεται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και φυσικά δεν αιτιολογεί ανόητες χουλιγκανικές συμπεριφορές επ' ονόματί της όπως είδαμε στο μπλογκ του Βαψομαλλιά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόσο πάθος φιλε Βαρσε?

λίγο μυαλό αρκεί για το μάταιο των εθνών και τωνεθνικισμών. Εμείς ειμαστε η ΦΥΡΟΜ του 19ου αιωνα. Ενα τεχνητό κατασκεύασμα. Για να χωθούν κάποιοι από τους μεγάλους της εποχής στην μύτη των Οθωμανών.

Αρα οι αρχικες σου προ μηνών, εβδομάδων εθνικιστικές κορώνες (με σύνηθες θύμα τον πράγματι προκλητικό Καραϊσκο) είναι άσκοπες ιδεοληψίες όπως σου έλεγα και τότε.

Στην πορεία, είναι αλήθεια, εχεις σημειώσει βελτίωση, έχοντας βάλει πολύ νερό στο κρασί σου καθώς αποκαλείς τις ιδέες σου πλέον "πολιτισμικές διαφορές".

Κατι που υποπτεύομαι ότι θα προκαλέσει εκ νεου την μήνιν του Μαργουντ που σε εχει εγκαλέσει για την "βελτίωση" σου ως ατάκτως υποχωρούντα.

Αλλά αυτό κάνει ο διάλογος μερικές φορές, εξημερώνει τα ήθη και αμβλύνει γωνίες

o grizomallis είπε...

Βάρσε, νοσταλγώ πολύ τη γλώσσα που μού έμαθαν για δική μου (παρότι υπήρχαν κατά παράδοση και άλλες βαλκανικές γλώσσες στο περιβαλλον μου -το οποίο πάντως υπερηφάνως καταγόταν από τον Ευριπίδη, τρομάρα του).

Νοσταλγώ πολύ την πόλη προέλευσής μου. Τους τόπους που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του δικού μου αρχικού manual και interface για τη νοηματοδότηση του κόσμου. Τους τόπους που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του δικού μου βασικού συναισθηματικού κόσμου, κατά την παιδική και νεανική μου ηλικία.

Τον ορίζοντα και το φως -όχι κάποιας επίσημης χώρας διαθέτουσας σημαία και στρατό, αλλά της παιδικής γειτονιάς μου.

Τις τρεμάμενες βραδυνές λάμπες στα νερά του λιμανιού.

Όλα αυτά τα υλικά που (βεβαίως: μεταξύ άλλων) με έχτισαν δεν με συνδέουν με οποιαδήποτε ελλαδική περιοχή -αλλά με μία, ή μερικές.

Τη γνώμη μου για τον όρο "έθνος" δεν μού είναι δυνατόν να την αναπτύξω εδώ, για λόγους χώρου και χρόνου. Συμφωνώ με τον Τρούμαν για το ότι η Ελλάδα είναι μια Σλαβομακεδονία του 19ου αιώνα (όπως και τα συντριπτικά περισσότερα έθνη-κράτη, ακόμα και τα υποτίθεται... "σοβαρά", όπως πχ -η έστω ελάχιστα παλαιότερη- Γαλλία, όπου ζω).

Οι Hobsbawm και Anderson που προαναφέρθηκαν είναι κατά την άποψή μου καλές πηγές -αν και τολμώ να εκφράσω την προσωπική θέση ότι οι θεωρίες τους... αερίζονται από πολλές τρούπες.

Τώρα πάω να κλείσω το παράθυρο γιατί έχουμε καταιγίδα... χαλαζιού, και σε χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

Το μόρφωμα που λέγεται σύγχρονη ελλάδα πνέει τα λοίσθια, σε μόλις λίγες δεκαετίες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι αδυναμίες που βγαίνουν εν είδει χιονοστιβάδας στην επιφάνεια κρυβόντουσαν τεχνητά λόγω των προ του ‘74 ανελεύθερων διακυβερνήσεων. Ο αθωράκιστος και απαράσκευος λαός αδυνατεί να περάσει το crash test της δημοκρατίας. Νομοτελειακά, επόμενο βήμα της αστάθειας είναι η κατάρρευση με την χώρα έρμαιο εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων. Το άδικο για τη δημοκρατία είναι ότι ο νεοελληνικός εκφυλισμός της δίνει το δικαίωμα σε ετερόκλητους εχθρούς της (πχ. Μαργουντ, Βάρσος, Καραϊσκος) να την αμφισβητούν.

Ελλείψει συνδυασμού αρετών και αξιών (πατριωτισμός, κοινωνική συνείδηση) και μίνιμουμ συμβιβασμών από τους συμμετέχοντες (κοινωνική ειρήνη, πειθαρχία, δικαιοσύνη κλπ.) η νεοΕλληνική δημοκρατία έχει εκφυλιστεί να συμβολίζει μόνο τις γνωστες νεοελληνικές "αξίες"
(τη διαφθορά, μετριοκρατία, χουλιγκανισμό, διαλυμένη παιδεία, εγχώριο γκλάμουρ επιπέδου Καγιέν και Στεφανίδου).

Η τεχνητή ευφορία που βιώσαμε είτε λόγω της ευμάρειας με δανεικά είτε λόγω επειδή έτσι βόλευε κυριαρχούντα οικονομικοεκδοτικά συμφέροντα, τελειώνει. Η οικονομική κρίση και το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τον άχαστο δημοσιουπαλληλίστικο νεοελληνικό συντηρητισμό της διατήρησης του τέλματος δημιουργεί εκρηκτικό μίγμα.

Η προβολή της σημερινής κατάστασης στο μέλλον οδηγεί με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς σε διάλυση αυτού που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα, λόγω εσωτερικών αδυναμιών και εξωτερικών επιβουλών. Στην αδυσώπητη ζούγκλα ο αδύναμος μετράει μέρες. Κατ' εμέ δεν έχουμε δεί ακόμα τίποτα.

Marwood είπε...

Αγαπητέ Σούφρα, το σημερινό σχόλιό σου, καθ' όλα αξιοπρεπές και σοβαρό, "διασκέδασε" τις (κακές) εντυπώσεις σε μένα τουλάχιστον, από την χθεσινοβραδινή σου άδικη επίθεση στον Βάρσο. Οπότε ψωμί κι αλάτι ή κάπως έτσι όπως λένε στο χωριό του Ξυνόγαλου και προχωράμε παρακάτω.

Αν εκεί που το πηγαίνεις, είναι στο "όλα είναι ένα ψέμα" που λέει και ο "ποιητής" Λευτέρης Παπαδόπουλος φυσικά δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω, όλα είναι μια ιδέα, και έθνος και θρησκεία και οικογένεια και ομάδα (εκτός ίσως από την ομάδα αίματος) και τα πάντα όλα. Αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο στους παρεπιδημούντες το μπλογκ αυτό. Όπως επίσης δε νομίζω να υπάρχουν και αφελείς ανάμεσά μας που να νομίζουν ότι είμαστε απ' ευθείας απόγονοι του Περικλέους ή του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως.

Αρα προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός κύριοι? Πάνω κάτω τα ίδια πράγματα λέμε όλοι, και πραγματικά αναρωτιέμαι πως ο Βάρσος σου έδωσε την εντύπωση υποκριτή που το παίζει υπέρ του διαλόγου ενώ στην πραγματικότητα είναι άραγε τί? Ισα ίσα ο άνθρωπος λέει τις απόψεις του φόρα παρτίδα, και από ότι έχω δει συζητά τα πάντα στη βάση (σωστών ή λάθος) επιχειρημάτων. Μεταξύ φίλων, έστω διαδικτυακών όπως νομίζω ότι είμαστε, οι όποιες συζητήσεις και διαφωνίες πρέπει να γίνονται στη βάση επιχειρημάτων και όχι ειρωνειών, Καραίσκισμών και προσωπικών επιθέσεων. Ας τα αφήσουμε αυτά για αυτούς που (ενδεχομένως) τα αξίζουν δηλαδή τα διάφορα ουρανοκατέβατα trolls και τους ξυνόγαλους.

Όσο για το σχόλιο για Ζάππα και νότια Αλβανία έχω να πω τα ξής: Τοπικιστής-ξετοπικιστής, Αλβανός-ξεαλβανός, ο Ζάππας και λοιποί Ηπειρώτες άφησαν τις περιουσίες τους στην Ελλάδα για να χτιστούν μεταξύ άλλων πανεπιστήμια και και Πολυτεχνεία, για να τα καταστρέφουν οι Τσίπρες και οι λοιποί "δημοκράτες" και κοσμοπολίτες διεθνιστές, αυθεντικοί 'Ελληνες κατά τα άλλα... Αρα respect για Ζάππα και Ηπειρώτες Ευεργέτες

Τέλος, για να δεις ότι δεν έχω τίποτα μαζί σου, ανέβασα στο rapidhsare ένα σπάνιο νομίζω (δεν υπάρχει στο youtube) βιντεάκι που έχω στην κατοχή μου, του όντως μεγάλου Frank Zappa τον μεγαλύτερο Αλβανό όλων των εποχών John Belushi από μια εμφάνισή του στο SNL, πολύ γέλιο που θα έλεγε και ο Παπαγιάννης.

http://rapidshare.com/files/207699041/zappa_belushi_SNL_78.mpg

Marwood είπε...

Τρούμαν αν η δημοκρατία έχει εχθρούς σαν εμένα το Βάρσο και τον Καραίσκο θα πρέπει να κοιμάται ήσυχα

Marwood είπε...

Τρούμαν μου αρέσει πάντως που επικαλείσαι πατριωτισμό ξερω γω.
Πως ορίζεις ρε μάγκα τον πατριωτισμό και ποια η διαφορά του από τον εθνικισμό ή τον τοπικισμό για πές μου
Ή μάλλον μη μου πεις καλύτερα

Marwood είπε...

Και τέλος Τρούμαν δε μου αρέσει να γυρναμε στα ίδια και στα ίδια. Εχουμε ξαναπεί και νομίζω ότι έχουμε συμφωνήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν πολίτευμα. Δεν είναι για όλους ρε φίλε πως να το κάνουμε. Αν και εφ΄οσον συντρέχουν οι λόγοι κλπ κλπ οκ είναι καλή. Στην περίπτωσή μας δεν κάνει, τελεία. Όπως δεν κάνει και στους λοιπούς βαλκάνιους ούτε καν στους Ρώσσους. Συνεννοηθήκαμε τώρα?

Ανώνυμος είπε...

Ρε εγωμανή τύπε, πρέπει να αντιδράς μόλις δεις ν' αναφέρεται το όνομά σου ?

BTW, σ/ & επαυξάνω για το σχόλιό σου περί Ηπειρωτών ευεργετών.

Από τις αναμβισβήτητα διναρικές αυτές κεφάλες μετράμε μόνο εθνική προσφορά, και υψηλά ιδανικά (Φιλικούς, ευεργετες, αρματωλούς, κλπ.)

Οι νεοελληνικές "αξίες" εδράζονται κατά βάση στον πελοποννησιακό συμφεροντολογισμό και αμοραλισμό.

Ανώνυμος είπε...

" πελλοποννησιακό συμφεροντολογισμό" διαβάζω. Τοπικιστικά ρατσιστής Trueman;

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαργουντ,

Μα αυτό γράφω κι εγώ οταν αναφερω crash test και "εξελίξεις". Το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι οτι δεν προβάλλει αλλη προοπτική εκτός από ένα ισχυρότατο σοκ (που τα δεκεμβριανά θα μοιάζουν με πέταγμα πεταλουδίτσας)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Λάκωνα, @ 12:07

Τα γεγονότα φίλε μου. Τα γεγονότα.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι οι λάκωνες είναι οι πιο "αφελείς" έλληνες?

Ανώνυμος είπε...

Ούτε μια χούντα της προκοπής δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε εισαγωγή

Ανώνυμος είπε...

Φίλε έχεις κάτι με τους πελοπονήσιους

Ανώνυμος είπε...

Μαργουντ σοβαρεψου

Ανώνυμος είπε...

Οι Λάκωνες είναι οι Ηπειρωτες της Πελοποννήσου

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

@ Trueman: Εσύ Trueman δεν πας καλά μου φαίνεται. Άσε που πλέον είμαι σίγουρος ότι είσαι Ηπειρώτης γιατί σου λέω τα ίδια και τα ίδια και δεν εννοείς να τα καταλάβεις. Μπαινάκης-Βγαινάκης.
Η πολιτισμική ομοιογένεια είναι ταυτόσημη της έννοιας του έθνους. Αν εσύ αισθάνεσαι πολιτισμικά κοινά στοιχεία με χορεύοντες τον χορό του μάγου Αφρικανους, δικαίωμά σου. Εγώ πάλι όχι.
Τα χεις μπερδέψει κάπως. Ξεμπέρδεψε μέσα σου το φιλελευθερισμό με τον πατριωτισμό γιατί είναι ασύμβατες έννοιες και ποια (όπως πολύ ωραία σου είπε ο Marwood) είναι η διαφορά πατριωτισμού-εθνικισμού κι αποφάσισε τί είσαι. Αφού το κάνεις έλα να τα ξαναπούμε. Μου θυμίζεις τον Τηλέμαχο Μαράτο που ενώ νομίζει ότι είναι φιλελεύθερος μόνίμως τα παίρνει στο κρανίο με τους αριστερούς που καταστρέφουν την Ελλάδα και μου δείχνει ότι παρά τα χρόνια του έχει χάσει την μπάλα. Αφού είσαι φιλελεύθερος και δημοκράτης, άσε και τον Τσίπρα να λέει τις μαλακίες του (δικαίωμά του) και να επηρεάζει κάφρους που πάνε και τα σπανε. Αν και το γεγονός ότι εμφανίστηκες να υποστηρίξεις τους υπόλοιπους,
με γλυτώνει απο πολύ κόπο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα: Ευτυχώς που υπάρχει ο Marwood και με γλυτώνει από τον κόπο να γράφω τα ίδια. Γκριζομάλλη επιβεβαιώνεις αυτό που σου είπα. Η εθνική συνείδηση διαμορφώνεται από την παιδική κιόλας ηλικία ως προέκταση του καλώς εννοουμενου τοπικισμού (...την αγάπη για μια γωνιά ή περισσότερες κλπ). Αυτή σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις να πεις πιο πολλά με μας παρά με κάποιον Γάλλο. Για να παραμείνουν αυτές οι μνήμες που νοσταλγείς (αν σε ενδιαφέρει να παραμείνουν), πρέπει να αποδεχθείς ότι η σημαία και ο στρατός τις προστατεύουν.
Το αν εσύ κι ο Βαψομαλλιάς απορρίπτετε την εθνική συνείδηση κατόπιν λογικής σκέψης, είναι δικό σας θέμα. Συναισθηματικά την έχετε ακόμα και όσο μιλάτε ελληνικά θα την έχετε. Και μια ερώτηση προς τον Βαψομαλλιά:

Παρατηρώ βαψομαλλιά ότι έχεις international ενδιαφέροντα, ασχολείσαι με τα της Αγγλίας και είμαι σίγουρος ότι κατέχεις άψογα την Αγγλικήν. Αν βαριέσαι τους ημεδαπούς "χωριάτες", γιατί βαψομαλλιά μου έκανες το μπλογκ σου στα Ελληνικά και όχι στα Αγγλικά με αμιγώς αγγλικά θέματα; Θα μαζεύονταν ενδιαφέροντες Άγγλοι και θα συζητούσατε για τάρτες και πουτίγκα, αντί να βλέπεις εμάς το ένα λεπτό να παπαρολογούμε και το άλλο να παίζουμε το ζευγάρι της χρονιάς με καραϊσκο σε ρόλο πατρινού εραστή.

Βαψομαλλιά μου διαφωνώ ότι κοσμοπολιτίζεις, πολύ απλά γιατί κατ εμέ δεν υπάρχει κοσμοπολίτης. Υποτίθεται ότι πολίτης του κόσμου είναι αυτός που θεωρεί όλες τις κουλτούρες ισοδύναμες και τις αποδέχεται όλες. Όχι αυτός που επιβάλλει δια της βίας τη δυτική κουλτούρα σε κάποιους που δεν την σηκώνουν. Ο χαρακτηρισμός κάποιου ως κοσμοπολίτη είναι κατ εμε σκέτη υποκρισία και μάλιστα βρετόνικου είδους, με την έννοια της επιβολής της αγγλοσαξωνικής κουλτούρας παγκοσμίως. Νέα δηλαδή αποικιοκρατία, για την πώληση των αγγλοσαξωνικών προϊόντωνξ (τέιου, καπνού πίπας κλπ) Αυτό εγώ δεν το λέω κοσμοπολιτισμό αλλά βρετανισμό. Αν είσαι κοσμοπολίτης αποδέχεσαι και την Ταλιμπανική κουλτούρα καθώς και την παλαιστινιακή κουλτούρα των κομμάντο αυτοκτονίας. Εκ των πραγμάτων όταν κάποιος αυτοπροσδιορίζεται έτσι, είναι πολέμιος του ρατσιμού (πολιτισμικού ή μη) του πατριωτισμού-εθνικισμού κλπ Για το πρώτο εκφράζεσαι σε παραπάνω σχόλιο, ενώ για τον πατριωτισμό παλαιότερα ως υποστηρικτής του ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ (να το γράψω ξανα: ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ) conservatism. Κανονίστε ένα meeting εσύ ο Trueman και ο Τηλέμαχος Μαράτος να τα ξεκαθαρίστε. (Χα,χα,χα Αστειεύομαι..Δεν ειρωνεύομαι, γιατί ξέρεις ότι σε εκτιμώ. Και το εννοώ ότι σε εκτιμώ)

Και τώρα ο καλός μας "τραμπούκος" Σούφρας.

1)Με πρόλαβε ο Μαργουντ γιατί θα σου έγραφα τα ίδια. Φίλε μου όταν κάποιος διαφωνεί δεν τον πλακώνουμε στις ειρωνίες, γιατί αυτό είναι ισοδύναμο με το να τον πλακώνουμε με τα βρισίδια και λέγεται τραμπουκισμός. Προσωπικά είμαι υπέρ του τραμπουκισμού κάθε είδους όταν είναι δικαιολογημένος και κάθετα εναντίον όταν είναι αδικαιολόγητος. Στην τελευταία δε περίπτωση σηκώνει κι αντίστοιχα αντίποινα. Μην επαναλαμβάνω το σχόλιο που έκανα χθες στου Βαψ. Άλλοι, αναλόγως του επιπέδου τους ειρωνεύονται και άλλοι είναι ξυνόγαλοι και βρίζουν. Απαράδεκτος.

2) Ειδες πουθενά να είπα εγώ στον άλλο ότι "έχει ψυχολογικό πρόβλημα";; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;;; Επειδή του είπα ότι αισθάνεται ξακομμένος με τον τόπο καταγωγής του;; Μα είμαι σίγουρος ότι τοπικίζει έστω και λίγο με τον τόπο διαμονής του. Αυτό εξηγούσα. Με κατηγορείς για Γκέμπελς όταν είσαι ο πρώτος που γκεμπελίζεις.

Για το ρομαντικός παρακαλώ να μην κολλάμε σε θεωρίες Ρομαντικού Εθνικισμού και λοιπές ταμπέλες που δυστυχώς βλέπω ότι κάνουν πολλοί στο Ιντερνετ γενικά.

Τέλος κάτι που αφορά όλους, για το ΠΟΙΟΣ είναι ρομαντικός:

Καλός ο κοσμοπολιτισμός, ο φιλελευθερισμός, ο αντιμιλιταρισμός κλπ κλπ.

Πείτε το αύριο στους Τούρκους, τη μόνη αξιόλογη χώρα της περιοχής γιατί είχε ΤΗΝ ΤΥΧΗ να έχει σοβαρό εθνικιστή, τον Κεμάλ, έτσι και γίνει στραβή και σκάσουν κατα δω. Που με τη ρευστότητα πλέον που υπάρχει μην το θεωρείτε αδύνατο. Αν λοιπόν σκάσει με τη μάχαιρα στο στόμα ο Μεμέτ, πείτε του ότι είστε κοσμοπολίτες. Μάλλον δε θα σας σκοτώσει αλλά να σας δώσει εισιτήριο της ΤΗΥ.

Η ανθρώπινη ιστορία είναι ιστορία πολέμων και σφαγών μεταξύ φυλών (λευκών - ινδιάνων κλπ) ΚΑΙ εθνών. Όποιος αγνοεί την ιστορία αγνοεί την αλήθεια.

Για το θέμα της Ελληνικής εθνικότητας θα επανέλθω αύριο...

Ανώνυμος είπε...

Βαρσε
Αφορίζεις αφορητα.

Εισαι πιο πατριωτης εσυ από τον ανοιχτομυαλο σε πολιτισμούς Άγγλο που οταν θιχτεί το συμφέρον της χώρας του θα σε λιανίσει, όπως έχει κατ' επανάληψη αποδείξει?

Πηγαινε αγορι μου εσυ κι ο έτερος φλώρος μαργουντ να παρετε λευκο απολυτηριο από τις μοδίστρες και αστε τις θεωρίες του καναπέ για τίποτα πιο σοβαρούς

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο πολυπολιτισμικός Άγγλος πληρώνει τις συνέπειες της αποικιοκρατίας, όπως και ο Βέλγος ή ο Γάλλος..

Να είσαι σίγουρος ότι άμα ήταν στο χέρι του θα τους είχε στείλει σπίτι τους. Εκτός αν πιστεύεις ότι οι μουσουλμάνοι περνάνε καλά στην Αγγλία τώρα.. Ο τύπος που έφαγε τη σφαίρα στον υπόγειο΄γιατί ήταν σκούρος, μάλλον θα διαφωνούσε αν ζούσε..

Πρόσφατα δε, άκουσα ότι η Βρετανική κυβέρνηση είχε προτείνει να χρηματοδοτήσει Αφγανούς για να πα΄ρουν δρόμο από τη χώρα..

Αυτά κε φιλελέφτερε Συριζα της δεξιάς..

Ανώνυμος είπε...

Ο πολυπολιτισμικός Αγγλος πληρώνει τις συνέπειες της (συνειδητής) επιλογής του να βάλει πλάτη (που λέει και η Αλέκα) στον Β'Π.Π. και να υπερασπιστεί τις αξίες του αντί να συνθηκολογήσει με τον άξονα, τραγική επιλογή (με την απόλυτη έννοια) καθώς γνώριζε εξ αρχής ότι αυτή θα τον συρρίκνωνε σε ψιλικατζίδικο από αυτοκρατορία στην οποία ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Ο πολυπολιτισμικός Αγγλος, τέλος, μαζί με τον Γάλλο και τον Βέλγο δεν "πλήρωσαν" κάτι επειδή ήταν άτακτα ή ανήθικα παιδιά (δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα), απλώς εισήλθαν (λίγο άτσαλα η αλήθεια είναι) στην νέα τάξη πραγμάτων με την οποία καταργήθηκε το επικερδές (επί κάτι αιώνες) γιά όλους αποικιοκρατικό μοντελάκι.

Κατά τα λοιπά αγαπητοί, έχω την αίσθηση οτι we go around in circles. Επί του θέματος, οι θέσεις του καθενός αναπτύχθηκαν, μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαίνουμε. Eμμένω στην αρχική μου θέση ότι ο Βάρσος εθνικίζει ασυστόλως. Αυτή Βάρσε ήταν και η αιτία της (σκληρής, το παραδέχομαι) κριτικής μου (στις θέσεις σου πάντα και όχι ad hominem όπως έκανες εσύ) αλλά no hard feelings, διαδίκτυο (και μάλιστα ελληνικό) είναι εδώ αν δεν σφίξουν λίγο τα γάλατα δεν βγαίνει πολύ γέλιο που θα έλεγε και ο Παπ.

Τέλος, να βεβαιώσω τον αγαπητό Marwood ότι τιμώ τους άδολους και οραματιστές ευεργέτες σαν τους Ζάππα, Μπενάκη κ.α., ΔΕΝ τιμώ τους γιαλαντζή ευεργέτες-λαμόγια σαν τον Ανδρέα Συγγρό (ένας Κοσκωτάς της εποχής του τηρουμένων των αναλογιών) και τον ευχαριστώ γιά το βιντεάκι με τον μέγιστο (και αδικοχαμένο) Φρανκ και γιά την φιλοξενία βεβαίως.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εθνικιστής; Σε λίγο θα με πεις και ρατσιστή κε Σούφρα....Τσ,τσ,τς...Μη σου πω και ναζιστόμουτρο... Καλέ Ιάκωβε, με βρίζουν..

Σούφρα ΔΕΝ είμαι ρομαντικός. Είμαι ρεαλιστής. Κανείς δεν τους είπε κακά παιδιά τους αποικιοκράτες.. Ο ανώτερος (στρατιωτικά, τεχνολογικά, οικονονομικά) εκμεταλλεύεται τον κατώτερο. Αυτη είναι η ανθρώπινη ιστορία. Το να πιστεύεις ότι όλοι είναι ίσοι, είτε ως άτομα, είτε ως φυλές, είτε ως έθνη είναι ουτοπία.
Η παρατήρηση που κάνεις για την Αγγλία, έχει ειπωθεί από τον Μάργουντ και εμένα παλιότερα.

Κατά τα άλλα έχεις δίκιο. Τα ίδια και τα ίδια λέμε. Αν μπεις στον κόπο και διαβάσεις σχόλια από προηγούμενες αναρτήσεις, θα καταλάβεις ότι το να κατηγορείς εμένα για εθνικισμό είναι αστείο.. Ποτέ δεν εμφανίστηκα διεθνιστής..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βάρσε συγγνώμη που αναγκάζομαι πάλι να σας διορθώσω, αλλά είναι Αιμίλιε, όχι Ιάκωβε

Ανώνυμος είπε...

Καλά λες. Κι έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ το όνομα..

Ανώνυμος είπε...

καραισκο
τι εχουν τα ερμα ωρε και ψοφανε?

Ανώνυμος είπε...

βαρα ορε καραισκο

Ανώνυμος είπε...

ποναν ορε τα παληκαρια?

Ανώνυμος είπε...

Φοβούντ' ορε καραισκο τα κοπελια?
Που σαι χαμενος μωρε κιοτη?

Ανώνυμος είπε...

Πως βαστω ορε ντροπη της Ρουμελης Καραϊσκο και δεν σε σκοτωνω, δειλε κιοτη?

Ανώνυμος είπε...

Ου να μου χαθεις αποδω Καραισκο Πηλιογουση

Ανώνυμος είπε...

αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν τον Καραϊσκο, εάν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος είναι από τα Γιάννενα ή από τη Λάρισα τελικά; Ξέρει κανείς να μας πει στα σοβαρά; Επίσης ξέρει κανείς να μας πει τί δουλειά κάνει και τί πούρα καπνίζει; Συχνάζει και στη βαλαωρίτου των Αθηνών;

Παρακαλώ απαντήστε αν θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

marwood μπερδεψες τα μπλογκς

Ανώνυμος είπε...

O Καραίσκος είναι διαπλανητική θεότητα όπως άλλωστε και ο Αρης Σπίνος και δέον όπως λατρεύεται σε όλα τα μπλογκς ανεξαιρέτως

Ανώνυμος είπε...

12.46 στα εύλογα ερωτήματά σου καλό θα ήταν να απαντήσει ο ίδιος ο Καραϊσκος, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι μας παρακολουθεί μέσα από το λαγούμι στο οποίο έχει κρυφτεί, και από το οποίο πρέπει επιτέλους να βγεί στην επιφάνεια να αναπνεύσει καθαρό αέρα και να μας χαρίσει πολύ γέλιο(c) ζωή και χαρά και χαρά και χαρά

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, εγώ ξέρω για τον Καραϊσκο την ακόλουθη ιστορία:
Ένα βράδυ ο Καραϊσκος, προτου βγει για κοσμική έξοδο, εμφανίστηκε σε περίπτερο ζητώντας μερικά Cohibas. Ο περιπτεράς (επειδή ήταν καινούργιος μάλλον) μπέρδεψε τις τιμές και θεώρησε ότι η τιμή που αναγραφόταν στο κουτί (και που ήταν η τιμή ενός πούρου) αφορούσε όλο το κουτί. Έτσι, κάνοντας λάθος, του τα έδωσε σχεδόν τζάμπα. Ο Καραϊσκος κατάλαβε φυσικά τί παίζεται, οπότε σε 10 λεπτά ξαναγύρισε (αφού είχε πάει σπίτι του και είχε πάρει κι άλλα λεφτά) και πήρε ολόκληρη την κούτα (στην τιμή του ενός πούρου).
Επειδή όμως είναι και πλεονέκτης, πήγε και το επόμενο μεσημέρι να πάρει όλες τις κούτες του περιπτέρου. Ο περιπτεράς όμως την είχε ψυλιαστεί και είχε ρωτήσει τον άλλο που δούλευαν μαζί για τις σωστές τιμές. Έτσι του έκανε ζήτημα, και τον έβαλε και πλήρωσε ότι είχε πάρει στην κανονική τιμή πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι και σελεμης ορε Καραισκο?
Ουστ ρε γυφτο απτη παραγκα

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα πολύ καλή η ιστορία σου φίλε. Τι μπουμπούνας είναι αυτός ο Καραϊσκος, τον εφαγε η πλεονεξία του

Ανώνυμος είπε...

ρε μπας κι ο καραισκος ειναι o Karoly Hajdu?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ειναι η Ντορα ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Ρε χωριάτη Καραϊσκο, θα σταματήσεις να κάνεις το "Χωριαταραίο"; Αντε μπες ως Καραϊσκος που κάνεις και τον πονηρό...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε παιδιά θα απαντήσει στα σοβαρά κανείς από που στο διάολο είναι ο Καραίσκος; Μα σας έχω ρωτήσει τόσες φορές. Αν δεν θέλετε να πείτε (κρατικό μυστικό είναι;;) μην πείτε, αλλά τουλάχιστον ενημερώστε για να μην ρωτάμε συνέχεια.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Γιάντα χάθηκες ρε ψευτοκαπετάνιο Καραϊσκο; Τι μαράζι έχεις; Είσαι προσβαλμένος; Δεν έχεις ιντερνετ στο μιτάτο; Πέτο μας μωρέ. Τί θα γενεί με σένανε; Δε σ' έχει σπείρει εσένα η μοίρα στον κήπο τσι αντριάς; Καλλιά στα όρη μοναχός; Πιές ένα Chivas, όπλισε το μπιστόλι σου, κι έμπα. Αμε πετο στο κοπέλι το φίλο σου ρε Μάργουντ, να μην κάνει τον καμπόσο, γιατί θα πάθω ταραχή και θα τον εζολώσω. "Μπράουνιγκ και καλάσνικοφ για πάρτη του επήρα, συνέχεια κυκλοφορώ διπλή τη γεμιστήρα". "Στον κρόταφο μου τ'όπλο μου κι απόψε θα κολλήσω, άμα δεν μπεί στο Ιντερνετ για να τονε βρίσω".

ΥΓ Γειά σου παρέα. Γεια σου Ευθύμη. Γεια σου Καραϊσκο ντροπή τσι Κρήτης.

Ανώνυμος είπε...

΄Ώστε από την Κρήτη είναι ο Καραϊσκος; Κρίμα. Του πήγαινε περισσότερο να είναι από τη Λάρισα.

Ανώνυμος είπε...

αμα λευτερωθει η κρητη
θα λευτερωθεί τσε μενα η καρδια μου
αμα λευτερωθει η κρητη
θα γελάσω
το Καραϊσκο το τσιοτή
στα χερια μου αν πιάσω

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΑΡΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ ξεγιβεντισμένε Καραϊσκο, ίντα έχεις πάθει, θα μας πεις; Σταμάτα να πορίζεις τσι μοναξιάς το δρόμο κοπέλι μου και έμπα στο μπλογκ..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο καραϊσκος είναι ο κανελάκης;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου φοβιτσιαρη καραϊσΚΙΟΤΗ.
Παλληκάρι της φακής. Κρίμα που μας το παιζες κι επαναστατης.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μου θα ανέβει κανένα καινούριο post; Δυο βδομάδες το ίδιο έχετε.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πλάκα πλάκα κάντε καμια ανάρτηση ρε παληκάρια.. Ξεκίνησα να ψάχνω υλικό για να κάνω μια που κατ εμέ έχει αρκετό ενδιαφέρον, αλλά έχει απίστευτο ψάξιμο και επειδή δεν προλαβαίνω τα παράτησα.. Άμα βρω χρόνο θα συνεχίσω το ψάξιμο για να την κάνω..

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλοδικηγόρος Κολωνακιώτης, υψηλός, αριστοκρατικός, πνευματώδης, με χιούμορ και παιδεία, ιδιόκτητο γραφείο Κολωνάκι, μηνιαίως € 6.500, οροφοδιαμέρισμα, 2ώροφο, 2 Ι.Χ., επιθυμεί γνωριμία γάμου με
κυρία έως 40 ετών, όμορφη, έξυπνη, με ευχάριστο χαρακτήρα. Δεκτά παιδιά(σ.σ.???). Αποκλειστικά «Λούης», Πειραιάς, Καραΐσκου 117, 210 4176.812-813

Ανώνυμος είπε...

απεργουμε οι σεναριογραφοι και οι αναρτησιογραφοι σε ενδειξη διαμαρτυρίας για την εξαφάνιση του Καραϊσκου. Φέρτε πίσω τον Καραϊσκο ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποχωρούμε,
τον Ϊσκο αν δε δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Karaiskow Perakalow,
besh pali se aftsow tsow istsolowyeow
gamow tin kreetee mou gamow