Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

The Great Global Warming Swindle

Έβλεπα πρόσφατα στο You Tube το ντοκυμαντέρ The great global warming swindle το οποίο μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Ήθελα εδώ και μέρες να κάνω μια ανάρτηση με το παραπάνω Link και συμπτωματικά είδα και ένα σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με τη σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Ψάχνοντάς το λίγο το θέμα, είδα ότι το ντοκυμαντέρ (πρωτο)προβλήθηκε στο αγγλικό Channel 4 το 2007 και δέχτηκε άμεσα δριμεία κριτική, γιατί παρέθετε στοιχεία τα οποία είναι είτε εσφαλμένα είτε ξεπερασμένα από νέες παρατηρήσεις.
Ψάχνοντάς το λίγο, συνειδητοποίησα ότι την ευθύνη φέρει ξεκάθαρα ο δημιουργός του ντοκυμαντέρ Martin Durkin, όπου όπως συμβαίνει πάντα σε μια αντιπαράθεση αναμέτρησης διαφόρων "εγώ", φαίνεται να χαλκίδευσε στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.
Παρόλα αυτά, αυτό μάλλον ήταν και το μεγαλύτερο λάθος του, γιατί κατάφερε να αποδυναμώσει τις θέσεις του ενώ κάποια στοιχεία τα οποία καταθέτει μέσω συνεντεύξεων είναι εκπληκτικά. Δεδομένου ότι η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, αυτό που αμφισβητείται είναι η αιτία της με την πλειοψηφία των επιστημόνων να υποστηρίζει ότι είναι ανθρωπογενής και μια μικρή μειοψηφία ότι δεν είναι. Στο επιστημονικό κομμάτι του θέματος, νομίζω ότι άποψη μπορεί να έχει μόνο ειδικός επιστήμονας, αν και το πρόσφατο σκάνδαλο με το hacking των e-mails βάζει και τον πλέον καλοπροαίρετο σε σκέψεις. Νομίζω ότι εξαιρετική σημασία έχει το πολιτικό συμπέρασμα του ντοκυμαντέρ όπως αυτό διατυπώνεται από τα όσα λέει ο χαρακτηρισμένος πλέον από τους ακτιβιστές της Greenpeace ως "Eco-Judas", Patrick Moore, πρώην πρόεδρος αλλά και συνιδρυτής της Greenpeace, που αφορούν την αριστεροποίηση της οργάνωσης.
Αν και το ντοκυμαντέρ λαϊκίζει επικίνδυνα, πράγμα που από μόνο του σε βάζει σε σκέψεις (μόνο και μόνο η σκηνή με την Αφρικάνα που ανάβει τη φωτιά μέσα στην καλύβα ή το αφρικανικό νοσοκομείο της πράσινης ανάπτυξης με τη λάμπα να δουλεύει εναλάξ με το ψυγείο τα λένε όλα), αξίζει παρόλα αυτά να το δει κανείς, γιατί με εξαίρεση έναν μόνο από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στις συνεντευξεις (ο οποίος κατηγόρησε το σκηνοθέτη για παραποίηση των όσων είπε), οι υπόλοιποι εμμένουν στις απόψεις τους. Αξίζει ακόμα περισσότερο, γιατί η επιστήμη πρέπει να είναι ανοιχτή στις αντιπαραθέσεις και σε κάθε άποψη, όσο αιρετική κι αν είναι, πράγμα που αποδεικνύεται μετά το σκάνδαλο των e-mails ότι μπορεί και να μην ισχύει.
Το ντοκυμαντέρ έχει περαστεί σε συνέχειες στο You Tube (το link που έβαλα είναι το πρώτο μέρος-τις συνέχειες μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς από τα Related Videos). Επίσης, περισσότερα στοιχεία μπορεί να δει κανείς στη Wikipedia: The Great Global Warming Swindle , όπου μπορεί να δει κανείς όλο το ιστορικό του ντοκυμαντέρ, αλλά και στοιχεία για τους επιστήμονες που υποστηρίζουν την αντίθετη από την επικρατούσα άποψη και να ανατρέξει σε περισσότερες πληροφορίες.

287 σχόλια:

1 – 200 από 287   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ
ΦΟΡΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗΝ
ΝΑ ΠΩ ΣΤ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ

ΦΟΡΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΝ ΤΗ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΑΛΛΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΟΛΗ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙΚΤΕΤΑΙ
ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ
Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ
ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΑΣ ΟΛΩΝ

ΠΛΗΘΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΩΝ ΓΡΑΦΟΥΣΙ
ΝΟΜΟΥΣ,ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΦΟΡΟΥΣ
ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ
ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ
ΑΠ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΟΡΑΝΙ
ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ
ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

Σ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΥΡΘΑΜΕ
Ο SERVER ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙ
ΚΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Να φωνάξουν το ΓΑΠ με τη Μπριμπίλη και το υπόλοιπο επιτελείο που είναι ειδικοί στην πράσινη ανάπτυξη.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_1150.html

Σομέμ;

Ανώνυμος είπε...

Αχρείων ανάγνωσμα...


...
"Το «Καγιέν», ένα τζιπ πολυτελείας, το οποίο παράγει η Πόρσε από το 2002, κατέκτησε τη διεθνή αγορά αμέσως μόλις κυκλοφόρησε και αναδείχθηκε σε «status symbol», ιδίως στις υπανάπτυκτες κοινωνίες, όπου κανόνες και θεσμοί φυτοζωούν. Σήμερα, η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου έχει μειωθεί λόγω της κρίσης, όμως, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, η απλή έκδοσή του διατέθηκε στην τιμή των 109.229 ευρώ. Το στοιχείο αυτό είναι χρήσιμο προκειμένου να εκτιμηθεί στις σωστές διαστάσεις του το εξής γεγονός: Μετά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του «Καγιέν», η κεντρική διοίκηση της Πόρσε διεπίστωσε -προς μεγίστη κατάπληξή της- ότι, από όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, τα περισσότερα μοντέλα είχαν πωληθεί στην Αθήνα, με δεύτερη τη Μόσχα. Τα περισσότερα, όχι σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων της Αθήνας, αλλά σε απόλυτους αριθμούς. Περισσότερα και από όσα είχαν πωληθεί στο πολυπληθέστερο και πλουσιότερο Λονδίνο! Λάβετέ το υπ' όψιν αυτό, ως ένα ψήγμα, που ίσως σας φανεί χρήσιμο, αν προσπαθήσετε να δώσετε την απάντηση στο ερώτημα γιατί οι «κακοί» Γερμανοί δεν μας βοηθούν να ορθοποδήσουμε, πληρώνοντας οι ίδιοι το βιοτικό μας επίπεδο. Γιατί μας πήρανε χαμπάρι..."

V. είπε...

Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια ένα είδος ταμπού με την υστερία που έχει πιάσει τους πάσης φύσεως οικολόγους-αριστεριστές, έχει τοποθετηθεί, σε διαφορετική γραμμή από την κυρίαρχη, και ο καθηγητής Ian Plimer (χωρίς να έχω τις γνώσεις να αξιολογήσω τα επιχειρήματά του) στο βιβλίο του "Heaven and Earth: Global Warming, The Missing Science".

Σχετική συνέντευξή του (που σύγχισε τον "προοδευτικό" τύπο), στον James Delingpole, στον Spectator
http://www.spectator.co.uk/essays/all/3755623/meet-the-man-who-has-exposed-the-great-climate-change-con-trick.thtml

Xρόνια Πολλά σε όλους.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Είναι μια παρηγοριά τελικά, να βλέπεις ότι υπάρχουν κι άλλες ελεεινές ζητιανόχωρες εκτός από την ελλάδα σε αυτόν τον πλανήτη. Η τυπική απάντηση του κάθε αριστεροοικολόγου σε όσους είναι σκεπτικιστές είναι: "Πες το στις Μαλδίβες". Κι αυτό, γιατί η κυβέρνηση των νήσων αυτών προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όλον τον πλανήτη για το ότι ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας και θα πνιγούνε, έκανε υποβρύχια συνεδρίαση (!!!)προσπαθώντας να περάσει με αυτόν τον λαϊκίστικο τρόπο το μήνυμα της λήψης άμεσων μέτρων (και εμμέσως της οικονομικής της ενίσχυσης φυσικά). Έτσι, οι Μπιρμπίληδες αυτού του κόσμου θεωρούν ότι κατέχουν το υπέρτατο επιχείρημα για άμεση δράση. Ψάχνοντας στο Internet είδα ότι η πιο ωραία απάντηση ήρθε από έναν ειδικό στη στάθμη της θάλασσας, την οποία δημοσίευσε το Spectator που ανέφερες:

http://www.spectator.co.uk/coffeehouse/5595813/why-the-maldives-arent-sinking.thtml

Χρόνια πολλά και σε σένα Βαψ.

ΥΓ Δεν ξέρω αν ασχολείσαι με το Google Books Βαψ, αλλά έχει αρκετά βιβλία και σε πλήρη προβολή μάλιστα.. Παράδεισος. Αν δεν έχεις ασχοληθεί, ρίξε μια ματιά. Οι εκδόσεις Forgotten Books έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον

V. είπε...

Λοχαγέ, ευχαριστώ για την υπόδειξη. Αν και τα βιβλία τα αντιμετωπίζω λιγάκι σαν φετίχ. Ακόμη και εκείνα τα οποία είναι προσβάσιμα ηλεκτρονικώς (παλαιά, κλασσικά κλπ.) προτιμώ, εάν κυκλοφορούν, να τα αγοράζω σε μορφή βιβλίου. Βέβαια, η ηλεκτρονική πρόσβαση παραμένει χρήσιμη και ειδικά όταν θες να διβάσεις ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο, παράγραφο κλπ.

Να πω στον Marwood ότι τον Μάνο Καρμίρη (χρόνια του πολλά για χθες) στον οποίον αναφέρθηκε, τον παρακολουθούσα κι εγώ μανιωδώς στο ράδιο Κουρή μετά τα μεσάνυχτα. Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση η πρότασή του (την οποίαν ο ίδιος ακολουθούσε) να θερμαίνουμε τα σπίτια με σόμπα, αντί για πετρέλαιο καίγοντας... παλέτες. Είχε, συχνά, ολοκληρωτικές αντιλήψεις και εκνευριζόταν αφόρητα με τις αερολογίες και θεωρητικούρες διαφόρων ακροατών μπουρδολόγων (και είχε αρκετούς τότε το Ράδιο Αθήνα...).Κάποτε, μέσω κάποιου κοινού φίλου, του είχα τηλεφωνήσει για να του πω κάτι και, επειδή έφευγα για Αγγλία, μου είχε ζητήσει να του φέρω ένα gadget - δεν θυμάμαι ακριβώς τι. Φτάνοντας στην Αγγλία, συνειδητοποίησα ότι είχα ξεχάσει (ή είχα χάσει) το χαρτάκι με την παραγγελία και έτσι το αντικείμενο δεν αγοράστηκε ποτέ. Δυστυχώς, δεν κάνει πια ραδιόφωνο και συμφωνώ απολύτως με τον Marwood ότι ο Μάνος ήταν πολύ καλύτερος απ΄ ό,τι είναι σήμερα ο Λαβίθης (που αρέσει πολύ στον εργαζόμενο Καραϊσκο - Καραϊσκο χρόνια πολλά!). Δεν ήταν καθόλου politically correct, εκνευριζόταν και την έμπαινε στους ακροατές του - άντε να τα βρεις τώρα αυτά... Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=w2yfSAuky2w&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Karaisko akou gia na mathaineis ti simainei na min eisai klapsouriaris

eidika sto 5:00

http://www.youtube.com/watch?v=GofmsqZ_GjQ&feature=related

Marwood είπε...

Το συγκεκριμένο του Δήμου θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

Ανώνυμος είπε...

A. Andrianopoulos

"ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Εχουμε τον πιό παγωμένο χειμώνα των τελευταιων 100 χρόνων!! Κι' όμως υπάρχουν αφελείς που ισχυρίζονται πως λυώνουν οι πάγοι στον ...Β. Πόλο!! Το παραμύθι της υπερθέρμανσης πνέει τα λοίσθια. Τώρα ομιλούν για αλλαγή στο ...κλίμα. Μήπως προς το καλύτερο; Θα σοβαρευτούν επι τέλους κάποτε οι έμποροι του φόβου;"

Ανώνυμος είπε...

Προσφάτως ο Γιώργος Παπανδρέου μετέδωσε στην κοινή γνώμη πως έλκεται από τις κοινωνίες του ευρωπαϊκού Βορρά και ανέδειξε ως πρότυπό του τις σκανδιναβικές χώρες, επειδή κατάφεραν να καλύψουν τη διπλή ανάγκη της σύγχρονης εποχής για ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Φαντάζεται – προφανώς θα ήθελε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – την Ελλάδα να εξελίσσεται σε μια Σουηδία ή μια Φινλανδία του ευρωπαϊκού Νότου, σε μια χώρα που θα κερδίζει τη μάχης της παγκοσμιοποίησης.

Μια χώρα που θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τη νέα γνώση, θα κινείται στον ρυθμό των νέων τεχνολογιών, θα δημιουργεί νέα ανταγωνιστικά αγαθά και υπηρεσίες και ταυτόχρονα θα διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την κάλυψη των ασθενέστερων, των φτωχών.

Αυτή η κατεύθυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ευρύτερο προβληματισμό. Αρκετοί την αντιμετώπισαν ως οραματική, άλλοι ως ανεδαφική, κάποιοι τρίτοι την συνέκριναν με την αντίστοιχη της κυβέρνησης για το περίφημο ιρλανδικό μοντέλο και έσπευσαν να δηλώσουν πως όσο γίναμε Ιρλανδία, άλλο τόσο θα γίνουμε και Σουηδία.

Ανώνυμος είπε...

Ποια όμως είναι η Σουηδία ή καλύτερα ποιο το μοντέλο της; Είναι απλώς παράδεισος κοινωνικών παροχών ή μια πιο σύνθετη κοινωνία απαιτήσεων, υποχρεώσεων και κοινωνικής ευθύνης;

Ιστορία 70 χρόνων. Κατ’ αρχήν οφείλει κανείς να επισημάνει πως αυτό το σκανδιναβικό – σοσιαλδημοκρατικό – μοντέλο έχει μια ιστορία τουλάχιστον 70 χρόνων. H ύπαρξή του χρονολογείται σχεδόν από το 1930, αλλά η σημερινή δομή του είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από το 1945 οι Σκανδιναβοί – και ειδικώς οι Σουηδοί – αποφάσισαν ότι θα ζήσουν με υψηλή φορολογία, προκειμένου να στηρίξουν το ευρύ δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Έκτοτε, τα τελευταία 60 χρόνια, η χώρα κυβερνάται σχεδόν αδιατάρακτα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, με εξαίρεση 9 έτη διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Οι φόροι στο εισόδημα φθάνουν στο 60% και ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εφαρμόζεται από σχετικά χαμηλά επίπεδα. Το 28% με 30% είναι δημοτικοί φόροι, δηλαδή πόροι για τους δήμους και τις νομαρχίες που διαχειρίζονται σε μεγάλο βαθμό το σύστημα κοινωνικής προστασίας.

H κρατική μηχανή. Ο δημόσιος τομέας είναι εκτεταμένος, καλύπτει σχεδόν το 65% της οικονομίας, αλλά λειτουργεί με το ένα τρίτο του δικού μας προσωπικού. Δεν υπάρχει υπουργείο που να απασχολεί περισσότερους από 350 υπαλλήλους. Οι υπηρεσίες του κράτους – οι Εφορίες, τα τελωνεία, η Αστυνομία, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία – είναι ανεξάρτητες, αυτοδιοικούμενες μονάδες, οι οποίες λειτουργούν βάσει συγκεκριμένων στόχων, λογοδοτούν με ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και βρίσκονται σε καθεστώς διαρκούς αξιολόγησης.

Ανώνυμος είπε...

Τα υπουργεία χαράσσουν στρατηγική – δεν ασχολούνται με διορισμούς και άλλα ευτελή. Δεν υφίσταται μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και το προσωπικό είναι απόλυτα εξειδικευμένο. Το σύστημα αμοιβών είναι διαφοροποιημένο και στηρίζεται σε μηχανισμούς μέτρησης της παραγωγικότητας. Οι υπάλληλοι μετακινούνται ή απολύονται όταν αλλάξουν τα δεδομένα της υπηρεσίας.

Γενικώς οι απαιτήσεις – και οι υποχρεώσεις – από τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα είναι υψηλές, σε τίποτε δεν ταιριάζουν με τα εδώ ισχύοντα.

Επιδόματα. Παραλλήλως όμως εφαρμόζεται εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών παροχών, που ελέγχεται από τους δήμους και στηρίζεται σε αξιόπιστο μηχανισμό πληροφόρησης. Κάθε παιδί μόλις γεννηθεί λαμβάνει επίδομα υψηλότερο των 100 ευρώ τον μήνα, ενώ οι παροχές του συστήματος υγείας θεωρούνται πρωτοποριακές. Από εκεί και πέρα προβλέπεται συνδυασμός εξατομικευμένων παροχών, ανάλογα με το οικογενειακό ή κοινωνικό προφίλ του δικαιούχου. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει πρόβλημα, απευθύνεται στον αρμόδιο κοινωνικό λειτουργό του δήμου, ο οποίος καταγράφει τα στοιχεία, κωδικοποιεί τις ανάγκες του ιδίου ή της οικογένειας και ορίζει π.χ. την καταβολή του ενοικίου ή ποσοστό αυτού ή τη χορήγηση πρόσθετων εισοδηματικών ενισχύσεων. Και αν δεν εμπίπτει σ’ αυτό τον μηχανισμό, υπάρχει υπερανεπτυγμένη κοινωνική πρόνοια, η οποία έρχεται και συμπληρώνει την κάλυψη των αναγκών. Το σύστημα κοινωνικών παροχών είναι προφανές ότι στηρίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, πολύ καλή πληροφόρηση και ευσυνειδησία τόσο των κοινωνικών λειτουργών όσο και των δικαιούχων, οι οποίοι δεν πάνε να κοροϊδέψουν ή να κλέψουν, αλλά να καλύψουν πραγματικές ανάγκες. Επίσης οι άνεργοι δεν αφήνονται στην τύχη τους. Απολαμβάνουν ισχυρά επιδόματα, αλλά βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση, είναι υποχρεωμένοι να μετεκπαιδεύονται, να απορροφούν καινούργιες γνώσεις μέχρι να στεριώσουν σε μια δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

H εκπαίδευση. Ευθέως συνδεδεμένο με την παραπάνω πρακτική για τους ανέργους είναι το σύστημα παιδείας. H επένδυση στην παιδεία είναι τεράστια. Οι μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν ερευνητικά προγράμματα, πραγματοποιούν εφηρμοσμένη έρευνα, είναι συνδεδεμένες με τα Πανεπιστήμια, όπου ευνοείται η ακαδημαϊκή έρευνα μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου υποτροφιών. Οι νέοι ενθαρρύνονται να σπουδάσουν, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν νέοι μηχανισμοί σύνδεσης της παραγωγής με την εκπαίδευση μέσω των περίφημων ερευνητικών χωριών, τα οποία είναι χτισμένα δίπλα στα Πανεπιστήμια, από μεικτά σχήματα συνεργασίας επιχειρήσεων και AEI.

H εισαγωγή στα Πανεπιστήμια γίνεται χωρίς εξετάσεις, υπάρχει ο θεσμός εισαγωγής στα AEI ακόμη και για μη αποφοίτους Λυκείων με την προϋπόθεση να μην ξεπερνούν τα 25 έτη και να έχουν πενταετή προϋπηρεσία. Πρόκειται για τον μηχανισμό της λεγόμενης «δεύτερης ευκαιρίας», ο οποίος επεκτείνεται σε νυχτερινά σχολεία για ηλικιωμένους και σε πανεπιστημιακές σπουδές «μισής ταχύτητας», οι οποίες προσφέρονται σε ώριμους εργαζόμενους πολίτες, οι οποίοι σε έναν χρόνο μπορούν να ολοκληρώνουν σπουδές ενός εξαμήνου.

H δύναμη της γνώσης. Όλο το σύστημα υποστηρίζει προσπάθειες απόκτησης γνώσης, με σκοπό τη βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των πολιτών. Επικρατεί το δόγμα πως ο εκπαιδευμένος επαγγελματίας είναι καλύτερος επαγγελματίας. Εκεί ίσως κρύβεται και το μυστικό του συστήματος, που εξασφαλίζει τεράστια αποδοτικότητα και υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας στην οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι βιβλιοθήκες είναι γεμάτες και πλούσιες όσο πουθενά στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Υπερανεπτυγμένη είναι επίσης η στεγαστική πολιτική. Σε όλη τη Σουηδία κατασκευάζονται αξιόπιστες κατοικίες ικανές να υποδεχθούν οποιονδήποτε μετακινούμενο εργαζόμενο, γεγονός που ευνοεί την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού εντός της χώρας, επαυξάνοντας την οικονομική δραστηριότητα σε όλη την κλίμακα της χώρας.

Ο ιδιωτικός τομέας. Από την άλλη πλευρά ο ιδιωτικός τομέας είναι συγκροτημένος σε ανταγωνιστική βάση, διεθνοποιημένος, με ευελιξία στην αγορά εργασίας, υψηλές απαιτήσεις ως προς την παραγωγικότητα και ελευθερία στις απολύσεις. Τα ίδια τα συνδικάτα δεν διακρίνονται από διάθεση προστατευτισμού για τους φθίνοντες κλάδους. Αντιθέτως, ευνοείται η εκκαθάριση αντιπαραγωγικών μονάδων και η μεταφορά πόρων σε κλάδους σύγχρονους και αποδοτικούς.

Γενικώς το μοντέλο μπορεί να προσφέρει, αλλά είναι απολύτως απαιτητικό. Οι εργαζόμενοι είναι συνειδητοποιημένοι, άκρως παραγωγικοί, έχουν αντίληψη της ευθύνης που κάθε φορά αναλαμβάνουν. Γίνεται φανερό πως το όλο σύστημα στηρίζεται σε μηχανισμό πολλαπλών αξιών και σε μια γενικευμένη αίσθηση εμπιστοσύνης, η οποία ξεκινά από την καταβολή των φόρων και φθάνει μέχρι τα στοιχεία που θα δηλωθούν στον κοινωνικό λειτουργό. Οι Σουηδοί εμπιστεύονται το κράτος, γνωρίζουν ότι οι φόροι που πληρώνουν θα τους επιστραφούν με τη μορφή παροχών και προφανώς αυτό εξηγεί πώς εκεί γίνονται εκλογές με αίτημα την αύξηση και όχι τη μείωση των φόρων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι λίστα παροχών. Όπως λέει και ο Χριστόφορος Σαρδελής, ο οποίος επί χρόνια υπηρέτησε στην Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας και τα τελευταία χρόνια ήλθε στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργήσει τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους, «το σουηδικό μοντέλο ούτε απλό είναι, ούτε μπορεί να μεταφερθεί στην ελληνική πραγματικότητα, ως μια λίστα μέτρων και παροχών. Αν γίνει έτσι, δεν κάνουμε τίποτε. Εκείνο που πρέπει να διερευνήσουμε είναι αυτός ο συνδυασμός ευθύνης, προσφοράς και απόδοσης που χαρακτηρίζει όλο το σύστημα και οδηγεί σε ένα κράτος παροχών, αλλά και απαιτήσεων».

Με άλλα λόγια, το σουηδικό μοντέλο μπορεί να είναι ένα όραμα για την Ελλάδα, ένας οδηγός για το μέλλον, για μια καινούργια κοινωνία, η οποία θα ξεπεράσει τα πολλαπλά ελλείμματά της και θα βαδίσει σε σύγχρονους και πιο απαιτητικούς δρόμους.

Ακόμα και συντάξεις μερικής απασχόλησης

Οι Σουηδοί βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 τους χρόνια (μπορούν να μείνουν έως τα 67), αλλά μπορούν να συνταξιοδοτηθούν κανονικά και στα 61. H σύνταξή τους υπολογίζεται με βάση το εισόδημά τους όσα χρόνια εργάζονταν. Αν παίρνουν χαμηλή σύνταξη, υπάρχει πρόσθετο επίδομα 492 ευρώ τον μήνα. Επίσης, υπάρχει επικουρική σύνταξη (η μέγιστη είναι 21.033 ευρώ τον χρόνο).

Οι Φινλανδοί επίσης παίρνουν σύνταξη στα 65 τους χρόνια, αλλά μπορούν να την πάρουν μειωμένη στα 60 τους. H κατώτατη σύνταξη στη Φινλανδία είναι 416,69 ευρώ συν το 60% του συντάξιμου μισθού. Αν ο συνταξιούχος έχει προβλήματα υγείας, η σύνταξη αυξάνεται κατά 51,48-256,32 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες. Υπάρχει και «μερικής απασχόλησης σύνταξη» την οποία λαμβάνουν άτομα ηλικίας 58-64 ετών, τα οποία για κάποιο λόγο αναγκάζονται να εργαστούν part-time (16-28 ώρες την εβδομάδα) και έχει μειωθεί το εισόδημά τους κατά 35%-70% σε σχέση με προηγουμένως. H σύνταξη γι’ αυτούς ισούται με το 50% του χαμένου εισοδήματος.
ΤΑ ΝΕΑ , 14/05/2005 Αντ. Καρακούσης

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΗΔΕΣ ΜΟΝΤΕΛΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να θέσει στόχους είσπραξης στις εφορίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι τέτοιο στα ρεπορτάζ από τους οικονομικούς εγκεφάλους που χειρίζονται –τόσο επιτυχημένα- τα δημόσια οικονομικά. Η έννοια των στόχων λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες στις πωλήσεις συνδέοντας πχ τις αμοιβές & τα bonus των πωλητών με την απόδοση τους . Έτσι εάν ένας πωλητής καταβάλλει σημαντική προσπάθεια, μεγιστοποιώντας τον τζίρο της περιοχής του και «πιάνοντας» τον στόχο του, εισπράττει και ανάλογη ανταμοιβή. Βέβαια το εάν θα κλείσει πωλήσεις η όχι εξαρτάται από την προετοιμασία που θα κάνει, από την ικανότητα του να πείσει τον πελάτη κλπ. Μ’ άλλα λόγια οι πωλητές –με ελάχιστες εξαιρέσεις αγορών ατελούς ανταγωνισμού- δεν μπορούν να εξαναγκάσουν τον πελάτη να αγοράσει. Παρενθετικώς στην Ιαπωνία μέλη των γκάνγκστερ της «Γιάκουζα» (ελληνιστί «Γιακουζιάρηδες») πωλούν δια της βίας μπανάνες στους περαστικούς τις οποίες χρεώνουν 30-50 φορές ακριβότερα το κιλό. Σε αντίθεση όμως με τους εμπορικούς πωλητές η «σημαδεμένη τράπουλα» με την οποία παίζουν οι εφοριακοί (δηλαδή το γεμάτο παγίδες φορολογικό σύστημα στις οποίες πέφτουν συλλήβδην φοροδιαφεύγοντες και μη) τους δίνει τη δυνατότητα να κυνηγούν τους στόχους με την ίδια μέθοδο που οι Γιακουζιάρηδες διαθέτουν τις μπανάνες. Εάν πρόκειται δε για στόχους βεβαίωσης –και όχι είσπραξης- φόρων τότε οι παρ’ ημίν Γιακουζιάρηδες βρίσκουν εταιρίες η επιτηδευματίες στο χείλος του γκρεμού και τους βεβαιώνουν φόρους και πρόστιμα για αρκετές γενιές (τα οποία βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα εισπραχθούν ποτέ). Αντί λοιπόν των αριθμητικών στόχων στις εφορίες είναι καλύτερα το Υπουργείο Οικονομικών να μοιράσει αυτοκόλλητους στόχους τους οποίους κάθε φορολογούμενος θα υποχρεούται να κολλά στην πλάτη του. Αντίστοιχα θα δίδονται αεροβόλα τύπου paintball στους εφοριακούς και για κάθε φορολογούμενο που πετυχαίνουν ο τελευταίος θα δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό στο κρατικό ταμείο. Το σύστημα αυτό έχει επίσης το επιπρόσθετο πλεονέκτημα να αποκαθιστά σημειολογικώς την ισορροπία μεταξύ της μεθόδου είσπραξης και του τρόπου διάθεσης των κρατικών πόρων αφού πλέον και οι δυο διαδικασίες θα είναι εξίσου παρανοϊκές.

Ανώνυμος είπε...

Η φοροδιαφυγή και η «πάταξή της» αποτελούν βασική εκπεφρασμένη προτεραιότητα όλων των πολιτικών κομμάτων ασχέτως με το εάν έχουν πιθανότητες ανόδου στην εξουσία η όχι. Οι πολιτικοί κατακεραυνώνουν αυτή την «κοινωνικά άδικη» συμπεριφορά μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας και ορκίζονται να λάβουν ακόμη περισσότερα και σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Εάν μελετήσει κανείς διαχρονικά τις υποχρεώσεις αναφορών (reporting) των επιχειρήσεων και των πολιτών στις φορολογικές αρχές θα διαπιστώσει ότι αυτές έχουν αυξηθεί γεωμετρικά σε όγκο και πολυπλοκότητα ενώ αντίστοιχη εξέλιξη παρουσιάζεται και ως προς την αυστηρότητα του νομικού πλαισίου. Στην ίδια δε κατεύθυνση κινούνται και οι εξαγγελίες & σχεδιασμοί όπως η πρόσφατη ανακοίνωση της απερχόμενης κυβέρνησης για on-line σύνδεση του συνόλου των ταμειακών μηχανών της χώρας με το ΚΕΠΥΟ. Παρά όμως την θέσπιση γραφειοκρατικών υποχρεώσεων που στέλνουν αναγκαστικά και την μικρότερη επιχείρηση στην αγκαλιά εξειδικευμένων λογιστών αλλά και εξοντωτικών προστίμων για «τυπικές παραβάσεις» ακόμη και όταν πασιφανώς δεν υφίσταται φοροδιαφυγή, η παραοικονομία στην Ελλάδα γιγαντώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμβάθυνση της ανισότητας μεταξύ αυτών που πληρώνουν φόρους (μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες ακινήτων) και αυτών που δεν πληρώνουν (ελεύθεροι επαγγελματίες, διαπλεκόμενοι, αθλητές, δήμαρχοι, εφοριακοί, αποδέκτες «μαύρου» πολιτικού και μη χρήματος). Στην πράξη όμως η θέσπιση όλο και σκληρότερων μέτρων έχει τελικά αντιστρόφως ανάλογο αποτέλεσμα στα δημόσια έσοδα. Μ’ άλλα λόγια όσο επαχθέστερο γίνεται το φορολογικό σύστημα από πλευράς κανόνων και διατάξεων τόσο αυξάνεται η φοροδιαφυγή. Παρά το γεγονός ότι ουδείς φαίνεται να αναζητά την αιτία του φαινομένου, αυτή είναι μάλλον προφανής. Στην Ιατρική σπάνια ο θεράπων Ιατρός αντιμετωπίζει το σύμπτωμα αφού εξαντλεί τις προσπάθειές του στην διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ασθένειας που προκαλεί τα όποια συμπτώματα. Έτσι σε έναν ασθενή ο οποίος παρουσιάζει υψηλό πυρετό εξ αιτίας σοβαρής λοίμωξης θα του χορηγηθούν κατ’ αρχήν αντιβιοτικά για να σκοτώσουν τον παθογόνο οργανισμό και δευτερευόντως –ενδεχομένως και καθόλου- αντιπυρετικά για να τον ανακουφίσουν. Ομοίως η φοροδιαφυγή δεν είναι καθαυτή το πρόβλημα αλλά σύμπτωμα ενός βαθύτερου και πολύ σοβαρότερου προβλήματος, αυτού της διαφθοράς. Εάν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των κομμάτων, των πολιτικών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κανένα «αντιπυρετικό» μέτρο δεν θα αποδώσει αφού θα ακυρώνεται στην πράξη μέσω του χρηματισμού των ελεγκτών. Προϋπόθεση για την εμπέδωση της λεγόμενης «φορολογικής συνείδησης», που είναι και το αποτελεσματικότερο εργαλείο κατά της φοροδιαφυγής, είναι η αποκατάσταση του ηθικού δικαιώματος του κράτους να εισπράττει φόρους. Δικαίωμα που έχει απολέσει στα μάτια των πολιτών μετά από δεκαετίες μιζών, σκανδάλων και ατιμωρησίας τόσο των ελεγκτών όσο και των πολιτικών.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Βάρσο, είσαι πολύ μαλάκς ρε παιδάκι μου, έλεος ρε ζώον

Ανώνυμος είπε...

Ταξίδι στο Λουγκάνο
09/01/2010

του Τάσου Τέλλογλου

Ένας φίλος μου ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο μέσω Μιλάνου στο Λουγκάνο για να εξαγάγει 30.000 ευρώ σε μία τράπεζα της Ελβετίας. Δεν ήταν ο μόνος που το έκανε και το ποσό ηταν μάλλον το μικρότερο που άκουσα ότι «έφευγε» από την Ελλάδα τους τελευταίους 2 μήνες.

Ο φίλος μου, ας τον πούμε Διονύση, μπήκε στην Credit Suisse και ζήτησε να ανοίξει εκεί λογαριασμό αλλά οι Ελβετοί του εξήγησαν ότι μόνο στη Ζυρίχη και στη Γενεύη υπήρχαν Έλληνες υπάλληλοι για να τον εξυπηρετήσουν και αιτήσεις στα ελληνικά για το άνοιγμα του λογαριασμού του «ΟΙ Έλληνες είστε μετά τους Άραβες οι καλύτεροί μας πελάτες ...». Είδε και αποείδε ο Διονύσης και στραφηκε στην UBS. Εκεί τα πράγματα ήταν ευκολότερα. Το άνοιγμα του λογαριασμού και το μέτρημα των χρημάτων γίνεται αμέσως.

Όσο για τον υπάλληλο της Τραπέζης σύστησε στον Έλληνα καταθέτη να μην διακινδυνεύει αλλη φορά ενα τέτοιο ταξίδι με τόσα χρήματα απάνω του: «Τρείς φορές το χρόνο έρχεται το φορτηγάκι μας στην Ελλάδα και μαζεύει τα χρήματα των πελατών μας ...». Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς χρήματος απο την Ελλάδα εχουν «βγεί» απο τις αρχές Νοεμβρίου κεφάλαια μεταξύ 6-8 δισεκατομμυρίων ευρώ με κατεύθυνση τη Μ. Βρετανία, την Κύπρο, την Ελβετία αλλά και την ...Βουλγαρία.

Τώρα η κυβέρνηση μελετάει το ενδεχόμενο να δώσει στους ιδιοκτήτες τους φορολογική αμνηστία αλά ιταλικά. Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης που θα πρέπει να συνυπογραψει τη ρύθμιση της αμνηστείας εχει δηλώσει εντελώς αντίθετος.

Ανώνυμος είπε...

Με Καραμανλή πεντεμισι χρόνια πρόεδρα το καταφέραμε κι αυτό. Να έχουμε ταπεινωτικούς ελέγχους από μικρομεσαίους υπαλλήλους της ΕΕ.

Trueman είπε...

Καλα όσα λένε. Τον Τσιπρα κα την Παπαρηγα τους ρωτησανε όμως?


"Επτά παρεμβάσεις ζητούν 23 οικονομολόγοι"

Ανώνυμος είπε...

http://listverse.com/2010/01/08/top-10-incredible-sounds/

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΤΙΣΤΗΚΕ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΛΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΑΣTΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΣ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ
ΠΕΡΑΣΑΝ 100 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΜΑΝΙΑΣΕΙ....ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Πήραν πίσω τις αυξήσεις στα τσιγάρα, η κυβέρνηση προστατεύει την τσέπη των πρεζονιών.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Marwood είπε...

Ναι βέβαια φίλε, δε συμπίπτουν τα συμφέροντά μας με τους γερμανούς, όπως πχ δεν συμπίπτουν τα συμφέροντα του διαρρήκτη με αυτά του ενοίκου. Για να θές κιόλας επιστροφή στη δραχμή, μάλλον έχεις βγάλει τα λεφτά σου έξω εσύ μαγκίτη μου.
Ξυπνιτζής μου φαίνεσαι εσύ, για πες μας κι άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ήμασταν αποικία της Γερμανίας αντί να είμαστε στο τωρινό χάλι. Αλλά πάντα PIGS θα είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

συγκρίνετε αυτούς (12 εκ. νοματαίοι κι αυτοί) με την "ελληνική ψυχή" που συνίσταται από τους λογής καραϊσκους, τους αγρότες που μπλοκάρουν τους δρόμους εκβιάζοντας, τους μπόμπολες και τους άλλους διαπλεκόμενους, τους αυθαιρετούχους και τις τεράστιες πυρκαγιές, τις ντραγκέττες του δημοσίου τομέα, τους κλέφτες του ΦΠΑ, τους ξιπασμένους των καγιέν, τα αμέτρητα βύσματα (από πρωθυπουργούς μέχρι φαντάρους),

αλλά κατά τα άλλα μας φοβούνται οι εβραίοι.

Διάλυση της χώρας τώρα ή κατάληψη από Γερμανία στα πρότυπα του Μοντέλου Χαβάης-ΗΠΑ. Φυλακή όσοι χρημάτισαν υπουργοί την τελευταία 30ετία. Επίσης, φυλακή και ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

Το ένα κομμάτι να παραχωρηθεί στη Γερμανία και το άλλο στην Τουρκία. Όποιος θέλει σοβαρότητα να πηγαίνει στο πρώτο, όποιος θέλει να διατηρήσει την ελληνικότητά του να πηγαίνει στο δεύτερο.

Ανώνυμος είπε...

αυτό για να βλεπουμε η υπεροψια και η ανοησία σε τί κατασταση μας εφεραν

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά αυτοί δεν έχουν έναν παπατζώνη να τους ανοίγει τα μάτια με την εκλεπτυσμένη πένα του.

Ανώνυμος είπε...

exoun elleipsi episis se karaiskous

Ανώνυμος είπε...

σκατοπαρδος

Marwood είπε...

Πιστεύω ότι έφτασε πλέον ο καιρός να γίνει η πολυπόθητη συνάντηση του καραίσκου με τους θαυμαστάς (και θαυμάστριες) του, με τη συμμετοχή βεβαίως ημών των υπόλοιπων συνεργατών-κομπάρσων στην καραίσκεια παράστασι που λαμβάνει χώρα σε αυτό το ιστιολόγιο. Η πρόταση μου είναι να το ηβέντ να γίνει στην Ενσταση βεβαίως, αλλά ακούω και τις προτάσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Ένσταση; Έχω ακούσει ότι παίζουν σουρεαλιστικά σκηνικά εκεί...

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πολύ περίεργο συνέβη σήμερα: το παιδί με τη μπριγιαντίνη εγκαλεί τη Νανά για τα πολύ κακά ελληνικά της και της κάνει μάθημα γραμματικής.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_6910.html

Ξεμωραμενος κατα μια έννοια...
το κομπολοι προσέξτε

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hOgei80XNK4

ζακ μεναχεμ

Ανώνυμος είπε...

ειδικά απο το 4:17 και μετα είναι η καλύτερη κωμωδία ολων των εποχών

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/01/24_3376.html

Marwood είπε...

Γελάω με αυτούς που "βιάστηκαν" να βγάλουν συμπεράσματα τόσο για την υπόθεση της συναγωγής όσο και για τη δολοφονία του κύπριου καναλάρχη.
Αποδείχτηκε βεβαίως, ότι δεν υπάρχουν ούτε αντισημιτικά κυκλώματα που συνωμοτούν για να κάψουν συναγωγές με επανειλημμένες προσπάθειες κιόλας, ούτε βέβαια συνωμοσίες της ΜΙΤ ή των γκρίζων λύκων για να εκτελέσουν αδούλωτους κύπριους μηντιάρχες.
Συνιστώ ψυχραιμία παιδιά...

Παρ'όλα αυτά, έχω να πω ότι ο καραίσκος με ενημέρωσε ότι μετά το τραύμα που επέφερε στον ψυχεσμό του το φιάσκο της καθημερινής μισθωτής εργασίας, θυμήθηκε ότι κάποιος πρόγονός του ήταν του ιουδαικού θρησκεύματος (το γύρισε κι εκείνος όταν είδε τα σκούρα). Σκέφτεται το λοιπόν, να διεκδικήσει και αυτός μερίδιο από την αμύθητη περιουσία που άφησαν πίσω τους οι νόμιμοι κάτοχοι, επιβιβαζόμενοι στα γνωστά τρένα, και που βεβαίως καταπάτησαν, με χριστιανική αγάπη και φιαλληλία, οι λεβέντες συμπατριώτες του καραίσκου. Η δίκη θα γίνει σύντομα, παρακαλούμε τον καραίσκο να μας ενημερώνει για τις εξελίξεις....

Ανώνυμος είπε...

φιαλληλία φιαλληλίες

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος δουλεύει επειδή έχει ανάγκη ή από χόμπυ;

Ανώνυμος είπε...

O Karaiskos pou anikei?

Ο μέρμηγκας και ο τζίτζικας
Tου Διονυση Γουσετη / diongus@otenet.gr

Στην παραδοσιακή μορφή του μύθου, ο μέρμηγκας δουλεύει σκληρά μέσα στην κάψα του καλοκαιριού. Φτιάχνει το σπίτι του και αποθηκεύει προμήθειες για τον χειμώνα. Ο τζίτζικας τον λοιδορεί, γελάει, τραγουδάει και γλεντάει τη ζωή του. Ερχεται ο χειμώνας και ο μέρμηγκας ζει στη ζέστη του και στο καλό φαΐ του. Ο τζίτζικας ψοφάει στο κρύο. Ηθικό δίδαγμα: η εργασία και η πρόνοια αμείβονται.

Στη σημερινή μορφή του μύθου, μόλις έρθει ο χειμώνας τα τζιτζίκια συνδικαλίζονται και κάνουν καταλήψεις, διεκδικώντας ίδια ποιότητα ζωής με τα μερμήγκια. «Γιατί εκείνα να καλοπερνούν κι εμείς να ψοφάμε στο κρύο;». Το θέμα είναι ελκυστικό για τα κανάλια. Δείχνουν βίντεο με τη ζωή ενός παχύ μέρμηγκα κι ενός αδύναμου τζίτζικα και βγάζουν στα παράθυρα προοδευτικούς πολιτικούς. Εκείνοι φρικιούν: «Αυτές οι διακρίσεις προσβάλλουν τις αξίες του έθνους». Αναλύουν, με στοιχεία, ότι την καλοπέρασή του ο μέρμηγκας την έχτισε στην πλάτη του τζίτζικα. «Καλούμε τη Βουλή να φορολογήσει τα μερμήγκια και τα έσοδα να ανακουφίσουν τα τζιτζίκια». Ο μέρμηγκας δεν έχει να πληρώσει τον νέο φόρο. Το σπίτι του βγαίνει στο σφυρί και πλέον ανήκει στο Δημόσιο. Εκεί εγκαθίσταται ο τζίτζικας ως αναξιοπαθών. Το σπίτι βέβαια καταρρέει διότι δεν ξέρει να το συντηρεί. Ο μέρμηγκας χάθηκε στα χιόνια και ο τζίτζικας βρέθηκε νεκρός από πείνα, αφού ξεκοκάλισε το φαγητό του μέρμηγκα.

Ηθικό δίδαγμα: τα παράσιτα καταστρέφουν και τους άλλους πριν καταστραφούν. Η χώρα μας χρωστάει 300 δισ. ευρώ, ενώ για την Αργεντινή αρκούσαν 50 δισ. δολάρια για να χρεοκοπήσει. Τα δανειστήκαμε από χώρες που φρόντισαν εδώ και πολλά χρόνια να κάνουν την οικονομία τους παραγωγική. Τα δικά μας δανεικά όμως πήγαν αλλού. Στους Mινώταυρους της παραοικονομίας και του κορπορατισμού. Σε παροχές, σε μισθούς και στη δημιουργία νέων δημόσιων φορέων και οργανισμών. Δηλαδή, αντί για την παραγωγή, τα έφαγαν οι καρχαρίες, οι συντεχνίες και το Δημόσιο. Ζωντανό παράδειγμα: πολλοί αγρότες έπαψαν να παράγουν για τις ανάγκες μας και έτσι τρώμε πατάτες και σκόρδα εισαγωγής. Παράγουν για τις επιδοτήσεις. Πληρώνονται περισσότερα απ’ όσα παράγουν διότι δηλώνουν πλασματική παραγωγή. Αλλά δεν τους φτάνουν. Εκβιάζουν με παράνομες καταλήψεις των δρόμων και, αντί να υποστούν δίωξη για την παρανομία, εισπράττουν και καπέλο στην επιδότηση (500 εκατ. ευρώ πέρυσι) από το κράτος που με τη σειρά του παρανομεί απέναντι στην Ε.Ε. και πληρώνει γι’ αυτό επιπλέον πρόστιμο. Το έργο παίχτηκε νωρίτερα από τη συντεχνία των λιμενεργατών. Επονται οι λοιπές συντεχνίες.

Από την άλλη μεριά, οι προοδευτικοί πολιτικοί αντιμετωπίζουν τις όποιες παραγωγικές μονάδες μας (τα μερμήγκια) ως εχθρούς: «Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο». Κι αυτές, είτε κλείνουν, είτε μετακομίζουν σε άλλες χώρες, είτε μετατρέπονται σε κρατικοδίαιτες, μιμούμενες την πετυχημένη μέθοδο του τζίτζικα. Στο τέλος, οι προοδευτικοί πολιτικοί τα βάζουν με τους δανειστές, ότι φταίνε εκείνοι για τον αργό θάνατο που περιμένει όλους μας. Ως γνωστόν, εμείς δεν φταίμε ποτέ για τίποτα.

Ανδρ. Ανδριανόπουλος είπε...

O ΤΣΑΒΕΖ, Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ...ΦΤΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ



Απογοητευμένος προφανώς από την αδυναμία του να εφοδιάσει την Ελλάδα με φτηνό πετρέλαιο, όπως το είχε υποσχεθεί στον κ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας αφιερώθηκε σε άλλα ζητήματα. Κατ' αρχήν επέβαλε περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα του! Παραγωγός πετρελαίου η Βενεζουέλα έδιωξε τις ξένες εταιρίες στο όνομα της εθνικής διαχείρισης. Και ...ξέμεινε από ενέργεια. Παράλληλα αποκαλύφθηκε μόλις την εβδομάδα που πέρασε (δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου) πως η συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων που συλλαμβάνονται με φορτίο επικίνδυνα ναρκωτικά έχει λιμάνια προέλευσης από την Βενεζουέλα. Καθόλου καλές ειδήσεις για τον παράδεισο αυτό του αντιδυτικισμού στην Λατινική Αμερική.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Τσαβέζ βγήκε στην τηλεόραση κι αποκάλυψε πως ο σεισμός στην Αιτή προκλήθηκε από την δοκιμή ενός καινούργιου ...όπλου του αμερικανικού ναυτικού(!) Οπως λεει κι ο φανατικός μουσουλμάνος πρωην Πρόεδρος της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμεντ "αφού μπόρεσαν να φτιάξουν το "Αβατάρ", μπορούν να κάνουν τα πάντα". Αυτός πάλι υποστηρίζει πως οι δίδυμοι πύργοι δεν ήταν παρά ένα καλοστημένο αμερικάνικο σόου. Εξηγείται έτσι κι ένα άλλο σύγχρονο μυστήριο. ΟΙ αμερικάνοι τελικά εμπόδισαν να στείλει ο Τσαβέζ φτηνό πετρέλαιο στον κ. Τσίπρα και στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία το πως. Αυτό θα το ανακαλύψει η ιστορία. Οπως από εκεί θα μάθουμε και την ευθύνη των αμερικάνων για τα τεράστια χρεη της Ελλάδας. Εξ άλλου, στο Μπέρκλευ τηε Καλιφόρνιας δεν είχε διδάξει ο Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου πριν προτρέψει τον "Τσοβόλα να τα δώσει όλα"; Και να εθίσει ετσι τους έλληνες στην υπερκατανάλωση και στα έξοδα δίχως λογαριασμό;

Ανώνυμος είπε...

ο νεοναζιστής γραφιάς της κεντρικής ανάρτησης να μας εξηγήσει -πρέπει-τι εννοεί με τη λέξη "χαλκίδευσε" που χρησιμοποίησε κάπου.Μάλλον θα θελε να πεί "φαλκιδευσε".

Ανώνυμος είπε...

ακου χαλκίδευσε...χαλκίδα ,χαλκιδική.Χαλκεύω σου λέει και φαλκιδεύω..ολα ανάκατα στο μυαλό του γεροξουρο φασίστα.Οτι να ναι μωρέ ντάξει.Και χαλκιδεύω περνάει.

Ανώνυμος είπε...

χάλκινο το φεγγαράκι

Ανώνυμος είπε...

εαν είσαι από χαλκίδα σε έχω γαμήσει αύριο το πρωι

Ανώνυμος είπε...

gia ton varso


koryfaio

Trueman είπε...

Η οικονομική χρεωκοπία είναι μονάχα σύμπτωμα της συνολικής -ηθικής κατά βάση- χρεωκοπίας που βιώνει η ελληνική μπανανία.

Η οποία θυμίζει καρκινοπαθή σε τελικό στάδιο. Το μοιραίο ίσως να αναβληθεί για λίγο μετά από κάποια μέτρα ασπιρίνες, αλλά αναπόδραστα θα επέλθει. Γιατί η συνολική σήψη είναι πλέον μή αντιστρέψιμη.

Το τεταρτοκοσμικό μόρφωμα της ελληνικής μπανανίας που από συνονθύλευμα υποτελών της οθωμανικής αυτοκρατορίας έγινε, ελέω ξένων, κράτος, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά και με παταγώδη τρόπο το σαθρό της ύπαρξης του.

Η εικόνα της ελληνικής μπανανίας στο παγκόσμιο ακροατήριο (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως πχ. Ολυμπιακοί 2004) παραπέμπει στον Τρίτο Κόσμο. Διαφθορά, οικονομικοπολιτικές μαφίες να κυβερνούν, χρόνιες ποθογένειες, διεθνής βοήθεια στις τσέπες ολίγων, κλπ.

Ο διεθνής διασυρμός που υφίσταται την στιγμή αυτή η ελληνική μπανανία και που ως υπέρτιτλο έχει το "Ελλάδα, έθνος απατεώνων" είναι ίσως η μεγαλύτερη ζημιά με ανυπολόγιστες παρενέργειες από εδώ και πέρα.

Στα συντρίμμια και τα αποκαϊδια της καταστροφής αυτής είναι αναγκαίο να αναληφθούν σαν νέο Γουδί, και οι σχετικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα από τους εγκληματίες που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 29 χρόνια.

Ειδικά, για τον ήσσονα Καραμανλή της "επανίδρυσης" και της "αγροφυλακής" και την παρέα του πρέπει να συσταθεί ποινικό δικαστήριο.

http://e-rooster.gr/02/2010/2206

Ανώνυμος είπε...

μπαρ (τρου) μαν

Ανώνυμος είπε...

γουμαν

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, σταμάτα να μπαίνεις και να κάνεις σχόλια ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μπαίνω μόνο στο δικό μου.

Ωρκιζμένος Αντικαραϊσκικός είπε...

Στο βιβλίο – πολεμική “Makers And Takers” ο Peter Schweizer περιγράφει δύο τύπους κοινωνικών ομάδων κι’ αναλύει την συμπεριφορά και τον ρόλο τους στην γενικότερη πορεία μιάς χώρας.

Από την μια πλευρά βρίσκονται εκείνοι που πασχίζουν, δουλεύουν, παράγουν και δημιουργούν (Makers). Εκείνοι δηλαδή που «φτιάχνουν» πλούτο για την χώρα και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Από την άλλη βρίσκονται, με τα πιρούνια έτοιμα και τις τσέπες ανοιχτές, όλοι εκείνοι που ετοιμάζονται να εισπράξουν (Takers).

Μέσω διορισμών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την εξασφάλιση λογής παροχών, με την εύνοια του κράτους στον τομέα της ανάθεσης έργων, προμηθειών και εργολαβιών, και βέβαια μέσων πλουσιοπάροχων επιδοτήσεων, οι κατηγορίες αυτές των πολιτών αποτελούν τους αποδέκτες της επιχειρηματικής η της προστατευτικής δράσης του δημοσίου.

Στην Ελλάδα οι εισπράκτορες είναι συντριπτικά πολυπληθέστεροι από τους δημιουργούς. Το χρήμα βέβαια ανακυκλώνεται μια και οι ίδιοι γίνονται συνηθέστατα, μια και δεν είμαστε μια οικονομία προσανατολισμένη στις εξαγωγές, οι βασικοί καταναλωτές των αγαθών που παράγουν οι δημιουργοί. Εν τούτοις, η έκδηλη ανισορροπία των σχετικών οικονομικών δράσεων επιβαρύνει τους εθνικούς λογαριασμούς και επιβάλλει μεγάλο εξωτερικό δανεισμό.

Ανώνυμος είπε...

O Karaiskos stoiximatizo oti einai maker

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, έχει γίνει μεγάλος maker ο Καραϊσκος τώρα που ανακάλυψε την εργασία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι και maker και taker. Παράγει (τώρα πια) αλλά και με την ίδια άνεση καταναλώνει. Όπως πρέπει δηλ. να κάνει κάθε επιτυχημένος και δημιουργικός άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

γελαγε χαιρεκακα ο καραισκος με το συγκεκριμενο στραβοπατημα του νεοφιλελευθερισμου
http://e-rooster.gr/02/2010/2248/print/

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=t6MCn8wPR1I

ή μήπως εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=Kts3Pbp4LgM

Ανώνυμος είπε...

χονρεονησια

Ανώνυμος είπε...

χοντρονησια

Ανώνυμος είπε...

χοντρες καυλες

Ανώνυμος είπε...

o apo pano einai o karaiskos

Ανώνυμος είπε...

http://doncat.blogspot.com/2010/02/blog-post_28.html

Ανώνυμος είπε...

ο απο πανω ειμαι ο καραισκος

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη στιγμή του αυνανισμού-σοσιαλισμού και της δημοκρατίας η διακοπή του ματς του champions league για να μεταδοθούν οι ουγκ δηλώσεις του παιντιου http://troktiko.blogspot.com/2010/03/mega_09.html
ανάλογες στιγμές είχε να ζήσει το έθνος από το 1996, όταν δεν μεταδόθηκε ο ημιτελικός του Euro λόγω του πένθους(?) για το θάνατο παπατζή....

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τί θα γίνει με τους απολυμένους μογγόλους της Ολυμπιακής που έχουν κλείσει την Πανεπιστημίου και σπάνε τ' αρχ...ια του κόσμου; Θα τους μαζέψει η αστυνομία καμια φορά; Το άκρως εκνευριστικό είναι μάλιστα ότι περνάει κανείς και τους βλέπει να χασκογελάνε ενώ παράλληλα δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο.. Και το ακόμα καλύτερο είναι ότι ηγούνται του σαματά οι ίδιοι συνδικαλιστές που χρεωκόπησαν την Ολυμπιακή.

Ανώνυμος είπε...

o απο πάνω είναι δημόσιος υπάλληλος κι αυτός

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο από πάνω πολύ θα ήθελε να είναι δημόσιος υπάλληλος. Του έπεσε βαριά η απότομη ενασχόληση με την εργασία..

Ανώνυμος είπε...

ολοι θα ήθελαν να ναι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα.Δεν είναι και για να υπερηφανεύεται κανείς επειδή τον θρέφουν οι άλλοι..

Ανώνυμος είπε...

ολοι θα θελαν να ναι δημόσιοι υπάλληλοι στην ελλάδα κάτι μας είπες τώρα..Αλλα δεν είναι και για υπερηφανεύεται κανείς...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κανείς δεν υπερηφανεύεται για τίποτα ρε μεγάλε. Απλά υπάρχουν δουλειές που όπως και να το κάνουμε είναι αντικειμενικά καλές. Όπως δουλειές οι οποίες πληρώνονται στο μέσο όρο ή άνω του μέσου όρου του ελληνικού κακομοιρομισθού του ιδιωτικού τομέα και παράλληλα εξασφαλίζουν μονιμότητα, πληρωμένες διακοπές 4 μηνών το χρόνο καθώς επίσης και λιγότερο και από το μινιμουμ εργασίας ανά ημέρα. Πολύ λιγότερη εργασία και από το τυπικό 8ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου είτε κάνοντας κι άλλες δουλειές είτε κωλοβαρώντας. Δεν κατάλαβα. Σε χαλάει τέτοια δουλειά;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ελα μωρέ πρασινίλα που σε χαλάει τώρα.. Μου γινες τώρα και οπαδός του ιδιωτικού τομέα εσύ.. Χα,χα,χα..

V. είπε...

Ήθελα να υποβάλω μια ερώτηση, ειδικά προς τον ποδοσαφαιρόφιλο Marwood - εάν λαμβάνει (ή και σε οποιονδήποτε άλλον τυχόν θυμάται). Είχα μια συζήτηση τις προάλλες περί τερματοφυλάκων (Ηνωμένου Βασιλείου, φυσικά). Ποιος θεωρείται πληρέστερος τερματοφύλακας (όχι πιο φαντεζί, πιο σίγουρος κλπ.); Ο Σίλτον, ο Κλέμενς, ο Τζέννινγκς ή ο Κόρριγκαν; Παρακαλώ να αφεθούν εκτός μεταγενέστεροι τερματοφύλακες. Η ερώτηση προκύπτει από τη θέση μου ότι, αν και μικρός προτιμούσα λόγω στυλ τον Κλέμενς, αργότερα θεώρησα ότι ο Σίλτον γενικά μάλλον υπερείχε - αν και προσωπικά πληρέστερο θεωρούσα τον Πατ Τζέννινγς με το "μαλακό" και ουσιαστικό παιχνίδι του. Αν υπάρχει καμιά γνώμη επί του θέματος, θα ήμουν υπόχρεως.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Fpv3JHyXd7A&NR=1
μυρμηγκοφωλιες

Marwood είπε...

Ως οπαδός της Λιβερπουλ θα έλεγα Κλέμενς, όμως είναι κοινώς παραδεκτό ότι ο καλύτερος μάλλον ήταν ο Πατ Τζέννινγκς.
Οσο για τον Σίλτον, ό,τι και να ήταν, στο τέλος δυστυχώς μας μένει η θλιβερή εικόνα του γερο-κήπερ που φέρει μέγιστη ευθύνη την αποφράδα εκείνη ημέρα που έκλαψε ο Γκάζζα

V. είπε...

Marwood, πράγματι ο Τζέννινγκς θεωρείται γενικά ο καλύτερος; Είχα την εντύπωση ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου θεωρούσε γενικά καλύτερο τον Σίλτον. Μου έλεγαν, μάλιστα, ότι σε ένα διαγωνισμό που έγινε στην Βρετανία, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών ο Κλέμενς. Βέβαια, ο καημένος ο Κόρριγγαν, αν και καλός τερματοφύλακας, έπεσε σε εποχή μεγάλων τερματοφυλάκων και αδικείται από τη συγκυρία...

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να πω, Marwood, ότι για τον Σίλτον δεν αναφερόμουν, φυσικά, στις γεροντοεποχές που ήταν να τον λυπάσαι (ειδικά με τα νεκρά "ρεφλέξ" και τα αργά "πλονζόν"), αλλά την εποχή της ακμής του. Αντίθετα, ο Κλέμενς, ακόμα και όταν πήγε στην Τόττεναμ, όσο μπορώ να τον θυμηθώ,δεν εξευτελίστηκε (αν και, φυσικά, τον προτιμούμε την εποχή της Λίβερπουλ).

Marwood είπε...

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο (σσ να το πω λαϊκά που θα έλεγε και ο νίκος χ.) ο καλύτερος Εγγλέζος τερματοφύλακας που είδε η γενιά μας είναι μάλλον ο Σίλτον. Υπάρχει βέβαια και ο μεγάλος Μπανκς (διάδοχος του οποίου ήταν ο Σίλτον), πλην όμως δε νομίζω να τον έχει δει κανένας να παίζει πέρα από στιγμιότυπα, πχ τη θρυλική απέκρουση του στην εξ επαφής κεφαλιά του Πελέ κλπ.
O εξίσου μυθικός Τζέννινγκς ήταν Βορειοιρλανδός, οπότε μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο καλύτερος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Από την άλλη, δυστυχώς για έναν οπαδό της Λίβερπουλ, ο καλύτερος τερματοφύλακας που έχει παίξει στο Νησί είναι εύκολα ο δανός Πέτερ Σμάιχελ ....

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_5111.html
Χαχα δείτε εδώ στην τελευταία πρόταση το "λάθος" του παλαιοημερολογίτη γκιόλια εις βάρος του πάπα, πχ όπως το Φοξ είχε γράψει "κατά λάθος" οσάμα αντί ομπάμα....

Ανώνυμος είπε...

where's obama το cnn

V. είπε...

Marwood, ήθελα τα φώτα σου και για κάτι άλλο, αφού προσωπικά το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μου αρέσει και έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να παρακολουθώ (οπότε μπορεί η ερώτησή μου να είναι και μαλακία). Μένω στο ζήτημα των τερματοφυλάκων, που τους βρίσκω πιο σύνθετους και ελκυστικούς ως προσωπικότητες. Τη δεκαετία του 70 (νομίζω και του 80), όταν ως πολύ μικρός έβλεπα αγγλικό ποδόσφαιρο με Αργυρίου κλπ., θυμάμαι ότι οι τερματοφύλακες συνήθιζαν να κάνουν εκτίναξη και να πιάνουν τη μπάλα, την οποία και κατέβαζαν κάτω μαζί τους (ακόμη και ψηλά, στο Γ). Αυτό γινόταν κατά κόρον. Ακόμη και ο θρυλικός τερματοφύλακας-γιατρός, στον Μπλεκ, εικονίζεται συχνά σε τέτοιες επεμβάσεις (για να μη μιλήσω για Μέλτσεστερ κλπ.). Αντίθετα, από ένα σημείο και πέρα, και πάντως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι τερματοφύλακες συνηθίζουν να αποκρούουν διώχνοντας τη μπάλα, αποφεύγοντας δηλ. να την κρατήσουν. Γιατί συνέβη αυτή η αλλαγή στυλ; Θεωρείται μήπως πιο ασφαλής επιλογή;

Marwood είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα! Ισως ο Πανούτσος θα μπορούσε να δώσει μια καλή απάντηση... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι πράγματι το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο γρήγορο και δυνατό, οι ίδιοι οι παίκτες είναι πολύ πιο γυμνασμένοι, θα μπορούσαν να είναι και δεκαθλητές στα 70ς. Τα σουτ ως εκ τούτου ενδεχομένως να είναι πιο δυνατα(?) (ίσως και όχι όμως, γιατί τώρα φέρνω στο μυαλό μου πχ τον Γκερντ "bomber" Μίλλερ). Πιθανότατα να φταίει και η ίδια η μπάλα αλλάξει κατασκευή, δεν είμαι σίγουρος για αυτό, θα το ψάξω.

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_7467.html
Οχι ότι έχω καμια ιδιαίτερη συμπάθεια στον κεφαλογιάννη, αλλά αν καταλαβαίνω καλά ο παπαγιάννης του προσάπτει ότι τον απέπεμψε ο καραμανλής στο δεύτερο ανασχηματισμό. δηλαδή είναι κακό αυτό ρε παπαρογιάννη? προφανώς αυτούς που κράτησε ως το τέλος ήταν καλύτεροι

V. είπε...

Ίσως να είναι αυτό που λες. Οπωσδήποτε θα παίζει ρόλο και η μπάλα, αφού, απ' όσο ξέρω, είναι φτιαγμένη για να φεύγει με μεγαλύτερη ταχύτητα, οπότε είναι πιο δύσκολο για τον keeper να την κρατήσει σταθερά, χωρίς τον κίνδυνο να του φύγει από τα χέρια (αν και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει τα λίγα τελευταία χρόνια - τέλως πάντων...).

Επίσης, ένα άλλο ζήτημα έχει να κάνει με τις ενισχύσεις των εμφανίσεων των τερματοφυλάκων στους αγκώνες (αλλά και στους γοφούς). Όταν άρχισα να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, οι στολές των τερματοφυλάκων ήταν απλές, χωρίς ενισχύσεις (μάλιστα, με τους τερματοφύλακες χωρίς γάντια αρχικά, πριν εμφανιστούν τα πρώτα απλά vintage γάντια και μετά τα πιο επαγγελματικά της Uhlsport - άλλη τεράστια συζήτηση αυτή για τα γάντια...). Τώρα βλέπω ότι φοράνε εμφανίσεις χωρίς ενισχύσεις - ακόμη και με κοντά μανίκια. Τί συμβαίνει; Έχει βελτιωθεί τόσο πολύ το χόρτο ή πρόκειται για μια μαλακία της μόδας; Άλλωστε, η μόδα ευθύνεται και στο ποδόσφαιρο για ορισμένες αισθητικές καταστροφές. Από τις απλές πράσινες φανέλες των τερματοφυλάκων στην Βρετανία (με σορτ και κάλτσα συνήθως στο χρώμα της ομάδας), περάσαμε σε κάπως πιο φαντεζί μοντέλα, για να περάσουμε την περίοδο της απόλυτης αισθητικής καταστροφής μια εποχή (νομίζω τέλη των 90ς) με εξαιρετικά παρδαλές, πολύχρωμες εμφανίσεις.

Marwood είπε...

Νομίζω ότι έχεις δίκιο ότι οι ενισχύσεις και τα σχετικά ήταν θέμα μόδας-εϊτίλας. Δε βλέπω το λόγο για όλη αυτή την προστασία, αστεία πράγματα αυτά για το ποδόσφαιρο, το οποίο πχ στις ΗΠΑ παίζεται βασικά από μαθητές σχολείων και γυναίκες και θεωρείται (και θα πρέπει να είναι) καλλιτεχνικό σπορ. Οπως λένε και οι Εγγλέζοι άλλωστε "Football is a gentlemen's game played by thugs and rugby is a thug's game played by gentlemen"

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Morandi-Beijo

Αυτό το τραγούδι μάλλον θυμίζει κάτι σε κάποιους εδώ μέσα...

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Αυτό το τραγούδι άκουγα όταν πρωτογνώρισα τον Καραϊσκο. Ήταν καλοκαίρι και φοραγαμε σορτς και σαγιονάρες. Αξέχαστες εποχές

Ανώνυμος είπε...

και βραχιολάκι στο πόδι

Ανώνυμος είπε...

MItsuko ήταν οι σαγιονάρες σας;

Ανώνυμος είπε...

Είσαι σίγουρος ότι ο Καραϊσκος φορούσε σαγιονάρες και όχι γόβες;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σιωπά ιδεολογικά ο Καραϊσκος? Κόπηκε το χαρτζιλίκι και αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά? Για τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο και το μπαιγκόν στα μούτρα του τί έχεις να πείς καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

O Γλέζος έχει μεγάλο ανάστημα/

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2010/03/golden-hall.html
καλά ειναι δημοσιογραφική επιτυχία αυτή ρε παπαρα παπαρογιάννη, τετοια άθλια λήψη ούτε ο μπαπαράτσι καραίσκος δεν κάνει

Ανώνυμος είπε...

βαρυσήμαντη συνέντευξη παπαργιάννη με τον αθώο μαντούβαλο

Ανώνυμος είπε...

κλανει μαιν

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_9903.html

ταδε εφη παπαρογιάννης

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=uovMpapeCJQ

XA!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το αντί το θυμόμουν ως ροζέ αριστερό έντυπο ευαγγέλιο ανανεωτικών μπουμπουνοκέφαλων, πως το γύρισε στον σαμαρικό πατριωτικό καρσιλαμά?
Εφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλείται με γιαούρτωμα από παπαρογιάννη και να το κάνει αβαβά....
ΥΓ από μπουρδοθεωρίες παν καλά, στην ορθογραφία νύχτα βαθιά όμως http://www.antinews.gr/?p=39483

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ρε παιδιά ο Καραισκος;

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο που είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Πού είσαι Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Pou einai o Karaiskos??

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Ο παπάς βέβαια εξ επαγγέλματος λέει αυτά που πρέπει να πεί.Ηθική αλλαγή και πνευματική χρειάζεται το έθνος μας, λέει η Εκκλησία.Και πως θα γίνει αγαπητέ μου αυτή η ηθική αναβάθμιση,απο ποιόν θα διδαχθεί;Απο τον άμβωνα το κατηχητικό ή το σχολείο΄;;;Ασε καλέ τώρα που θα γίνει ηθικός ο επιχειρηματίας όταν κατρακυλά ή ο άνθρωπος όταν πεινάει.Οι παραγωγικές σχέσεις διαμορφώνουν τσι ηθικούς κανόνες και το άτομο.Βεβαίως και ο άνθρωπος διαμορφώνει την κοινωνία αλλα διαμορφώνεται και απο αυτά που ο ίδιος φτιάχνει.
Κάποιοι φαίνεται οτι όσο θετικιστές,ορθολογιστές και υλιστές να γίνουν όταν δουν ράσο πέφτουν και προσκυνούν και κυλούν και πάλι μες τα σκοτάδια..

Ανώνυμος είπε...

Δε μας χέζεις ρε Καραϊσκο με τις σαχλαμαροιδεοληψίες σου.. Ακόμα δεν έχει πεινάσει κανείς εδώ. Να μην πάρουν Ρόλεξ φέτος και να πληρώσουν φόρους

Ανώνυμος είπε...

oπως έκανα εγώ δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο καλέ τι με λες? το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό? το/ να τ'αλλο ξερω γω θυμίζουν οι απόψεις σου. αντε βάλε την κεφάλα σου κάτω από τη βρύση και ξαναέλα

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά πολύ στόκος αυτός ο Καραίσκος...

Ανώνυμος είπε...

καλά μωρε πως κάνετε έτσι;Αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω μπορώ να πώ αλλα

Ανώνυμος είπε...

To θλιβερό συμβάν με το πολωνικό τουπόλεβ που ξεκλήρισε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας, μας δίνει κάτι να προσβλέπουμε και εμείς....

Ανώνυμος είπε...

Να θυμίσω ότι εκτός από το εξόχως ειρωνικό γεγονός ότι σκοτώθηκαν στην περιοχή του δάσους του κατίν, και ο Στρατηγός Σικόρσκι είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό ατύχημα(?) στο Γιβραλτάρ, ο Irving έχει γράψει και βιβλίο επ' αυτού

Ανώνυμος είπε...

http://www.fpp.co.uk/books/Accident/index.html

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο κορλεονε μωρε;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι..

Ανώνυμος είπε...

κορ-λεόνε, μάλλον δεν είναι ο καραίσκος

Ανώνυμος είπε...

κορνε-ονε

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μεταφέρει τις καλύτερες ευχές μου στον Καραϊσκο; Χρόνια Πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Και από μένα επίσης χρόνια πολλά στον καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

Etsi....
http://www.youtube.com/watch?v=8uiBQC2--0w&NR=1

kai..
http://www.youtube.com/watch?v=mBeZeBXUhYg&feature=fvw

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=RRe3gLoE0wU&a=xak80b56KFw&playnext_from=ML

Ανώνυμος είπε...

Που τον θυμήθηκες τον Anton ρε ηγέτη; Είχε κάνει νο 1 στη Γερμανια πριν χρόνια με το Anton aus Tirol... Να σαι καλά που μου το.ν θύμησες..

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=mMKypSmGI_Q&annotation_id=annotation_556507&feature=iv

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=h8vZsmXUFAg

Πάνω στο βουνό φυτρώνει ένα λουλούδι που λέγεται Erika.. Το πλέον κλασικό φολκ τραγούδι

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=w439OatSn7

Kai h timia ektelesh:
http://www.youtube.com/watch?v=DBj1HTeAso0

Ανώνυμος είπε...

Na sxoliasei ta video kai o Karaiskous

Ανώνυμος είπε...

μιλιταριστικές σάχλες..... φλωράκια του κοινού ποινικού δικαίου και βλαχαδερά σε έξαψη.Κουτσή μαγκιά με τσιτα το βόλιουμ στο γιου τουμπ.
Σιχαμένη μυρωδια αρβύλας,σκατομπίρας απο το λίντλ ,βαρβατίλας και πορδής...Ηχηρή καρπαζιά στο ξυρισμένο κρανίο και αυνανισμός το σαββατόβραδο.Αποπειρα πρόκλησης σόκ και τσαμπουκά στους κακόμοιρους πασοκατζήδες γειτόνους και στην ταλαίπωρη μαμάκα...<τα ίδια που κάνουν κι οι μεταλάδες δηλαδή..

Εχω πληροφορηθεί απο πρώτο και ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ χέρι (και το ξέρετε καλά αυτό) οτι το "ΕΡΙΚΑ" το τιμούσαν ο Κωστάκης με τον Αρούλη βαδίζοντας αγκαζέ με βήμα Χήνας (τετράπαχης).Η ζούγκλα που βασιλεύει στα μεγάλα τζάκια και "να ποιός είναι ο Ολυμπιακός".....

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα φλωράκια με τα ροζ τα δαχτυλάκια,σε στιγμές οίστρου πλακώνονται στα εμβατήρια.Οπως κι οι άλλοι πάτοι οι Κνιτες που "χωνουν" αντάρτικα και παρτιζανικους και σοβιετικους θούριους...Ποιοί τωρα επι της ουσίας..Αυτοί που βάζουν βίσμα για να κάνουν στρατιωτικό "αντε μέχρι το Τατόι".Τα κωλόπαιδα που αν καλέσει η σάλπιγγα προσκλητήριο δεν θα μπορούν να σηκωθούν απο τα λίπη και την αβελτηρία.
Βάζει το άλλο το κωλόπαιδο Κυριακή πρωί τα "αντάρτικα" στου Παπάγου, για να την σπάσει στους φαφουτιασμενους,ξενυχιασμένους γερο συνταγματάρχες...Μωρέ μπράβο, το τσάκισες το κράτος μπαραμπακο.Επανάσταση δωματίου.Κι οι άλλοι εδω...Θαυμαστές της Βερμαχτ,Γαιδουροέφηβοι και τα λοιπα και τα λοιπά...Σαν τους αντιπαθητικούς,σχολαστικούς σπασίκλες που ξημεροβραδιάζονται στα μαγαζια αερομοντελισμού και ψάχνουν εξαρτήματα για να "κλείσουν" τη στολή των "αφρικα κορπς".Σκατα.σκατα.σκατα.

Ανώνυμος είπε...

μπίρας απο τα ΟΚ μάρκετς

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στον Καραίσκο. Τα είπε θαυμάσια μέσα σε λίγες γραμμές. Τη Τζίνα εννοεί;

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία η παραπάνω ανάλυση

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη στιγμή της επιστήμης, καταρρέουν σιγά σιγά οι μύθοι της καραισκικής ροζέ μπιρμπιλοαριστεράς, η μούφα με το περιβάντολ (κατά το περιβαντολόγος) σκάει προσεχώς...

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7942.html

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι μονο ο καρκίνος...μαλάκα

Ανώνυμος είπε...

ε για ηρέμησε λίγο

Ανώνυμος είπε...

Ο φασισμός που έχει επιβάλει εδώ και 30 τόσα χρόνια το σύστημα, μην τρώτε μην πίνετε μην καπνίζετε μην κάνετε μη ράνετε δεν είναι καθόλου αστείο πράγμα φίλε μου

Ανώνυμος είπε...

σε εμπόδισαν στην ελλάδα να πίνεις και να καπνίζεις;;;και να τρως κρέατα και οτι να ναι...Ναι τον καημένο

Ανώνυμος είπε...

ποιος μπαίνει απο σικελία γαμω το κερατό μου γαμώ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μπαίνω από Σικελία

Ανώνυμος είπε...

και τι είσαι εσυ ω σικελέ;

Ανώνυμος είπε...

Μπάτσος είσαι; Πολλά ρωτάς. Σε ρώτησα εγώ τί είσαι;

Ανώνυμος είπε...

καλα συγνωμη έχεις δίκιο...αλλα απορώ τι διάολο βρίσκεις στο χαλασμένο τουτο ιστοτόπο και μπαίνεις

Ανώνυμος είπε...

Είναι κάποιοι που γράφουν καλά εδώ μέσα

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχεις δίκιο φίλε. Αυτά δεν είναι μιλιταριστικά τραγούδια. Είναι λαϊκά παραδοσιακά του Τυρόλου. Όπως και οι Σικελοί έχουν πολύ ωραία παραδοσιακή μουσική.

http://www.youtube.com/watch?v=6zCWLDS8xRo

Ανώνυμος είπε...

σικελέ που ανήκεις πολιτικοιδεολογικά;;Και ποιά η θέση σου για την τρομοκρατία;;

Ανώνυμος είπε...

οι φωτογραφίες των νεοσυλληφθέντων τρομοκρατών επιβεβαιώνουν το δόγμα ΙΓΚΛΕΣΙΑ που κοσμεί την προμετωπίδα του μπλόγκ.

Ανώνυμος είπε...

α πα πα, φαρμάκι στάζει η γλώσσα σου. ο καραίσκος είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλές οι αναλύσεις Καραϊσκου.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά, διαφωτιστικότατες οι αναλύσεις του καραίσκου, πως και δεν τα είχα σκεφτεί εγώ αυτά τα ωραία ρε γαμώτη..
τουλάχυστον με καθησύχασε καθώς νόμιζα ότι είχε γίνει φωλέα νεοναζή εδω μέσα, τελικά απλά φλωράκια ήντουσαν, μπράβο καραίσκο που μας άνοιξες τα μάτια....

Ανώνυμος είπε...

Πέθανε ο Αλέκος Τζανετάκος. Ηταν πια καιρός να πάρει τη σκυτάλη του καρπαζοεισπράκτορα ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

Τη σκυτάλη στον κώλο και να τρέχει βέβαια

Ανώνυμος είπε...

εσενα πατσαούρι στο 10:47 σου γαμώ το σπίτι ολόκληρο

Ανώνυμος είπε...

καραίσκο ήρεμα. και ο τζανετάκος ειχε τα νεύρα του και να που κατέληξε.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά νεύρα τώρα τελευταία ο Καραϊσκος. Οι ευθύνες του νέου καρπαζοεισπράκτορα τον άγχωσαν

Ανώνυμος είπε...

Mήπως έχει νεύρα επειδή μπήκε με τα μπούνια στο μαγγανοπήγαδο της εργασίας?

Ανώνυμος είπε...

Ο 11.40 είναι ο Καραίσκους

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=942618

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=942570

Ανώνυμος είπε...

Eγώ, αντί για τα οικονομικά θέματα, θα ήθελα να προτείνω την έξοχη Vanessa Videl. Tην αφιερώνω στον Καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

το πρωτοσέλιδο της σημερινής εσπρέσο διαψεύδει το δόγμα ΙΓΚΛΕΣΙΑ που κοσμεί την προμετωπίδα του μπλόγκ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι, έτσι, καλά τα λέει η (χ)εσπρέσο τελικά, οι ωραίες προτιμούν την αριστερά, εξάλλου μια ματιά να ρίξει κανείς στη μορφή του καραίσκου το αντιλαμβάνεται εύκολα αυτό....

Ανώνυμος είπε...

καλα αν εισαι δεξιος και δεν γαμας πρεπει να σαι πολυ μαλακας

Ανώνυμος είπε...

http://independentsources.com/2006/06/16/umberto-billo/

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_14/04/2010_1291455

Ανώνυμος είπε...

Από χτες το απόγευμα τους έχει πιάσει όλους σύγκρυο.

Φοβούνται για τη ζωούλα τους…

Για την πάρτη τους, σε μια ανευ προηγουμένου ανάδειξη του υπερφίαλου και αρρωστημένου εγωκεντρισμού τους.

Γραμμμάριο αξιοπρέπειας δεν τους έχει μείνει κάτω από τα παντελόνια που ψωνίζουν από τις ακριβές βιτρίνες της Ιταλίας και του Κολωνακίου.

Ρούπι δεν δίνουν για γυναίκες και παιδιά. Να την σκαπουλάρουν οι ίδιοι, να μην πάθουν τίποτα, να εξασφαλίσουν κι άλλες δαπανηρές κουστωδίες.

Αρχίζουν πάλι να απαιτούν από το αρχηγείο νέες φρουρές, νέα μέτρα προστασίας, νέες παράτες για να μπορούν να γεύονται το άρωμα από τα ακριβά τους πούρα και την γεύση από τα ουίσκια που μπεκροπίνουν μέχρι το πρωί για να πνίξουν τον πόνο του καημού τους.

Τελικά είναι δυστυχία το να είσαι νεόκοπος πλούσιος και να μην μπορείς να το απολαύσεις.

Να τρέμεις την ώρα που μπαίνεις στους γνωστούς γαμιστρώνες των Βορείων προαστίων, κοντά στα πρώτα διόδια, παρέα με την τσούλα που νοίκιασες από τους γνωστούς προαγωγούς. Να τρέμεις να πας να φας στα ακριβά restaurant. Να πονάς γιατί δεν μπορείς να επιδείξεις τα όργια του καταναλωτισμού σου. Αυτοκίνητα και σακάκια εκατομμυρίων ευρώ.

Από χτες το απόγευμα, που έγινε γνωστή η λίστα θανάτου με τα 30 ονόματα που είχε βάλει στο στόχο ο Επαναστατικός Αγώνας των χαμένων κορμιών της νεοτρομοκρατίας, μια νέα τάξη δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων, απέκτησε το πιο κατάλληλο προσωνύμιο:

Οι χέστες της πλουτοκρατίας. Άντε κύριε Οικονόμου. Δώστε τους από έναν ακόμα αστυνομικό. Το καλό σακάκι θέλει και καλή κρεμάστρα…

Ανώνυμος είπε...

το παραπάνω κείμενο είναι αντάξιο ενός φώσκολου, η ζούγκλα που βασιλεύει στα μεγάλα τζάκια και τα ρέστα, υποψιάζομαι ότι το έγραψε ο καραίσκος. καραίσκο γιατί δεν δοκιμάζεις την τύχη σου ως σεναριογράφος?

Ανώνυμος είπε...

αθλιο κείμενο αθλίου ανθρώπου

Ανώνυμος είπε...

Μα τι κείμενο είναι αυτό; Ντρέπομαι για λογαριασμό του συγγραφέα

Ανώνυμος είπε...

Ντεφορμέ ο Καραϊσκος, πραγματικά πολύ κακό κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Eμένα το κείμενο μου άρεσε. Λέει πολλές αλήθειες. Αλλά γιατί το γράφει εδώ και δεν το γράφει ως κεντρική ανάρτηση στο δικό του blog?

Ανώνυμος είπε...

ως καραπιαλης δηλώνω οτι εχω τόση σχέση με το παραπάνω άθλιο επίμαχο κείμενο όσο σχέση έχει ο βάρσος με την έρμη την ελληνική γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ εύστοχο το κείμενο του Καραϊσκου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αφελές το κείμενο του Καραϊσκου. Σαν αυτόν που το γραψε δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

Ως Καραπιάλης ναι, ως Καραϊσκος όμως τί δηλώνεις;

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείτε, ότι Καραπιάλης-Καραϊσκος είναι όπως λέμε Δόκτωρ Τζεκυλ και Μίστερ Χάυντ;

Ανώνυμος είπε...

τι βλακείες γράφει πάλι αυτό ο καραίσκος ξενερώσαμε

Ανώνυμος είπε...

Τί πουθενάς είναι αυτός ο Καραϊσκος. Αν είναι δυνατόν.. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτός γράφει λες και αρθρογραφεί στο Λοιπόν. Λυπάμαι γι αυτή την κατάντια..

Ανώνυμος είπε...

O από πάνω είναι ο Βάρσος.

Ανώνυμος είπε...

τι γέλιο ρίχνω με τους οικωλόγους, τώρα με το ηφαίστειο, και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας που προκαλεί η ... φύση η ίδια, η καριολα η φύση δεν έχει οικωλογική συνείδηση απ'ότι φαίνεται, να βαλουμε και φίλτρο στο ηφαίστειο για να είναι καθαρότερα τα αέρια που εκλύει

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/life-style/gossip/article/?aid=65969

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2010/04/h_18.html

Ανώνυμος είπε...

H oικολογία θα γίνει αφορμή για μια μεγάλες μάσες από τους σοσιαλιστές του Γιωργάκη. Ήδη τα πηρούνια και τα κουτάλια έχουν βγει στο τραπέζι.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_8854.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vIo85czn9Zc&feature=related

..Μ' εργάτη αγρότη φοιτητη και πρώτο τον στρατιώτη

Χρόνια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=rZMJBsTFxwM

Ανώνυμος είπε...

http://masselos.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3607.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=HNF31GbRfjw&feature=related
To κεφαλαιώδους σημασίας αυτό άσμα. Δώστε όμως βάση στα πλάνα από το κοινό που δείχνουν πως ήταν οι ελλεηνίδες πρίν από την επέλαση του πασοκωστοπουλισμού....

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα είπε...

Αυτός ο Σόιμπλε είναι εντελώς φωσκολική μορφή ιδίου διαμετρήματος με έναν Ηρόδοτο Ρίχτερ. Λες και έχει βγει από τους χειρότερους εφιάλτες των ιθαγενών καραίσκων. Από το αναπηρικό του καροτσάκι κεραυνοβολεί κατά το δοκούν και χωρίς οίκτο τα κεκτημένα (προσεχώς κεκλασμένα) των ελλήνων αγωνιστών της δημοκρατίας. Μπαμ και κάτω σήμερα ο μισθός του 13ου και 14ου μήνα του χρόνου (ως γνωστόν ο ελληνικός χρόνος έχει 14 μήνες). Αύριο ποιος ξέρει, τα επιδόματα στους -α τους- καημένους τους ανάπηρους του Ν. Χανίων (πανευρωπαικός πρωταθλητής αναπηρίας), μεθαύριον μην να είναι τα πούρα του καραίσκου στο απόσπασμα?

Ανώνυμος είπε...

πασοκολλητό

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς που βρίσκεται ο Καραίσκος?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 287   Νεότερο› Νεότερο»