Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ



Βγαίνοντας απο το μετρό της πλατείας ασυντάγματος,ο αναποφάσιστος πολίτης αναποφάσιστα περπατώντας μπορεί να καμαρώσει το μοναδικό ίσως έργο που παρέδωσε η Κυβέρνηση Κ.Καραμανλή στη χώρα.Ένα καδρονένιο,ξύλινο μνημείο ανοησίας και ελαφρότητας ντυμένο στα γαλάζια και στο πορτοκαλί (της μόδας εσχάτως στους κόλπους της ΟΝΝΕΔ)στολισμένο με στοργή και λατρεία απο τους νεολαίους προφανώς της παράταξης(στολισμένο όταν λέμε όπως ο επιτάφιος στολίζεται απο τους κατα τόπους συλλόγους κυριών και δεσποινίδων)Γιατί δεν φτιάχνουν απο πάγο τα εκλογικά κέντρα?Για πέντε ημέρες που τα θέλουν μια χαρά θα κρατήσει ο πάγος.Να βολέψεις και τίποτα σαρδέλες σε καμιά γωνιά για το καλό αν έρθουν τίποτα φίλοι.Χαρτί,πλαστικό και κόντρα πλακέ(κόντρα βλακέ)προστατεύουν τους επισκέπτες-θαυμαστές του προσωρινού μικρού σπιτικού της γαλάζιας γενιάς απο τον καυτό ήλιο ενω δυνατή μουσική δίνει ρυθμό και φρόνημα σε περαστικούς και μόνιμους.Παντού βέβαια το ανυπέρβλητο,δοξασμένο γούστο του νεοδημοκράτη και της νεοδημοκράτισσας χαρακτηρίζει και νοτίζει την άχαρη πλατεία.Για να εξυπηρετηθεί και να βολευτεί η επιπλέον προεκλογική αρχολιπαρία που συγκεντρώνεται αυθόρμητα απο το πρωί!!!!μπήκαν και τραπεζάκια καρέκλες μαζί με κομματικές ομπρέλλες αν έχεις το θεο σου.Όλο και κάποιος κομματικός σελέμπριτι περνάει χαμογελαστός για να μοιράσει καλημέρες,κουράγιο και να αναλύσει την επικαιρότητα με τους υπολοίπους.Η πολιτική επιστήμη μεταρσιώνεται."Ήταν εδω ο Ζαγορίτης και είπε οτι προηγούμαστε -πριν λίγο έφυγε-Άσε και η Ράπτη είπε σε ένα φίλο μου οτι είμαστε 2 μονάδες μπρός,θα τα παίξουν οι πασόκοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει."Ταγιέρ,κοστουμάρες πουκαμισάκια σαγιοναράκια παιδαράδες γυναικάρες μπάζα αγρότες τουρίστες άσχετοι τα πάντα όλα ενώνουν οι εκλογές.

Μακριά έξω απο το περίπτερο της μπούρδας και της ξενοιασίας κοσμάκης πάει και έρχεται,προσπαθεί ζορίζεται αρρωσταίνει να μπαλώσει τρύπες.Ούτε που κοιτάζει πνιγμένος απο τας σκοτούρας τι γίνεται κάτω απο το χάζο κιόσκι.Όλοι γνωρίζουν βέβαια οτι η εξουσία στην Ελλάδα ανασταίνει και νεκρούς άλλα κάποιοι προσπαθούν να τα καταφέρουν στα ίσια.Ντόμπρα και φορτηγατζήδικα.Είναι ο δρόμος της αρετής ο δύσκολος.Υπάρχει και ο άλλος.Ρωτάει ο μπλέ μανδαρίνος:Παρακαλώ κύριε τι θα πάρετε?-Μετάταξη θέλω.Έτελείωσε.-Θέσούλα στο δημόσιο.-Έφυγες.Δίπλωμα τάδε-τράβα πάρτο έτοιμο-ξέρεις με τρέχει η εφορία-ησύχασε θα το κανονίσω.H κόρη μου θέλει να γίνει λέει ηθοποιός-το μόνο εύκολο.Και τον ακούς τον Έλληνα να λέει"Α ολα κι όλα εγω θα την ψηφίσω τη Μιλέννα .Σε χίλιους πήγα μόνο αυτή με εξυπηρέτησε"



Μα απο το νοσοκομείο μέχρι το πανεπιστήμιο και απο το σχολειό μέχρι την εφορία το ίδιο το ντοβλέτι έχει εγκαταστήσει ενα ολόκληρο ναρκοπέδιο-ένας σωρός ξώβεργες περιμένουν τον αναποφάσιστο ανθρωπάκο να πέσει μέσα στα ανυπόμονα,ακόρεστα ανθρωποβόρα γρανάζια.Και να βρεθεί με τη σειρά του στον προθάλαμο κάποιου διορισμένου χαρτογιακά χαμογελαστού και προθύμου έτοιμου να λυτρώσει στο 95 με ένα τηλεφωνηματάκι.

67 σχόλια:

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Άντε ντε, επιτέλους. Έκανες ανάρτηση. Ρε τί μανιάτικο ήτανε τούτο τόσους μήνες..

Σύντροφος Πάντζας είπε...

Αυτή η ιδέα με τις σαρδέλες δεν είναι κακή. Καθόλου κακή θα έλεγα.
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Καραπιάλη. Η ελληνική κοινωνία αποτελείται από πατρίκιους και από πληβείους. Οργιάζουν οι καλοζωϊσμένοι αργόσχολοι της Νέας Δημοκρατίας. Σταθεροί στην ιδεολογία της τσέπης τους, ζουν σε ένα παράλληλο κόσμο με τους απλούς ανθρώπους του λαού για τους οποίους μάχομαι τόσα χρόνια. Η τιμωρία τους όμως θα είναι η πρέπουσα και έρχεται σύντομα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς...

George Romero είπε...

"ακόρεστα αθρωποβόρα γρανάζια".
Καλό είναι αυτό θα το χρησιμοποιήσω στην επόμενη ταινία μου

Δεπάστας είπε...

Ρίγος με έπιασε από το πόνημα του Καραίσκου. Όχι μόνο για την ουσία των επιχειρημάτων, αλλά και για τη μεστή, αποδομητική του γλώσσα που τσακίζει κόκαλα. Πραγματικός επαναστάτης και λογοτέχνης ολκής. Τέτοια άρθρα θέλουμε εφεξής. Αυτό με τη σαρδέλα και τον πάγο πολύ επιτυχημένο νοηματικά και λογοτεχνικά. Γράψε κι άλλο. Έχεις ταλέντο.

Ανώνυμος είπε...

Τρελό γέλιο με Μαρκουλάκη τώρα στον Ζούγκλα. Την έχει ψωνίσει ο καημένος. Την έχει δει πολιτικός και έχει αποκτήσει όλα τα τικ του πολιτευόμενου. Γραφικός αστείος και λιγάκι θλιβερός.

Πεφάνης είπε...

Θα θέλαμε να τοποθετηθεί ο Βάρσος επί του αρθριδίου Καραίσκου.Είναι καλό το άρθρο Βάρσε ή μέτριο;

Ανώνυμος είπε...

Τα ύστερα του κόσμου!!!!

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εκπληκτικό άρθο αντίστοιχο ενός Καραϊσκου.. Μπράβο του. Σταματάω τα κοπλιμέντα γιατί συγκινήθηκα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Η πλατεία ασυντάγματος είναι δίπλα στην πλατεία συντάγματος ή μήπως από κεκτημένη ταχύτητα πατήθηκε και το γράμμα α δίπλα στο σ; Μάλλον το δεύτερο, αλλά αυτό δείχνει και τη μποέμικη προσωπικότητα ενός Καραϊσκου, που βαριέται κι ο ίδιος να διαβάσει ξανά αυτό που έγραψε όταν τελειώνει τη συγγραφή ενός κειμένου.

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ είπε...

Για την κόρη του καραβέλα τι έχει να πει ο καραίσκος? Εμαθα ότι απεπειράθη να ληστέψει ψιλικατζίδικο για να τον βάλουν φυλακή προκειμένου να είναι κοντά της για να την παρηγορήσει, με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει.
Παράξενο όμως πως δεν πέρασε από το μυαλό του καραίσκου ότι δεν θα τον έβαζαν στις γυναικείες αλλά στις αντρικές φυλακές, οπότε άδικος κόπος, το πολύ να γνώριζε από κοντά τον στεφανάκο και τον δαναλάτο.

Δεπάστας είπε...

Σωστά τα λέει - όπως πάντα - ο Επιπόλαιος. Ενώ τώρα, που ο Καραίσκος είναι έξω, το πολύ πολύ να βρεθεί δίπλα σε έναν Γιώργο Πάντζα...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=kN5mBIezKBc

κοσμοπολίτης ηπειρώτης εξηγεί τα ανεξήγητα

Trueman είπε...

Χαιρε σύντροφε Καραϊσκο

Οι καταφρονεμενοι (κηφηναριό δημόσιοι υπάλληλοι, αιώνιοι τεμπελχανοσυριζοφοιτητές, ολμέδοκουραδοκαθηγηταδες) σε χαιρετούν

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

μπαργουντ:έπρεπε να ήξερες οτι υπολόγιζα οταν έκλεψα το περίπτερο οτι θα με βάλουν στις γυναικείες γιατί στις ανδρικές θα περάσω καλά

Marwood είπε...

Η ψυχή του ρεπόρτερ τελικά δεν πεθαίνει ποτές, μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη λόξα τραβά. Το παραστατικό και γλαφυρό ρεπορτάζ του καραίσκου, είχε το side-effect, ότι ήταν τόσο γλαφυρό και παραστατικό, που ως άλλος Σκόττι, μας διακτίνησε νοερά στο σύνταγμα, μέσα στο κιτς αυτό κατασκεύασμα, σε απόσταση (δυσάρεστης) αναπνοής και μασχάλης, από τους ζαγουρίτηδες και τους φερέλπιδες καραχάλιους. Μην το ξανακάνεις αυτό καραίσκο, άλλη φορά τα ρεπορτάζ σου να είναι λιγότερο παραστατικά και "ταξιδιάρικα", καλά καθόμαστε εδώ που καθόμαστε.
Εν των μεταξύ από ότι έμαθα, μετά την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ ο καραίσκος ένιωσε την ανάγκη να κάνει μια βόλτα με το αεροπλάνο του: http://www.youtube.com/watch?v=EXI4AkqXoYc

Trueman είπε...

hoax,
μοιάζει με την επερχόμενη συντριβή του κόμματος σου

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάργουντ ψηφίζει... Νέα Δημοκρατία;

Νίκος Καραχάλιος είπε...

ειναι δομικός δεξιός και μπράβο του. ΜΑΚΙτης, ΟΝΝΕΔίτης, μαζί στους αγώνες από μικρός, μαζί στα μετερίζια ενάντια στην πασοκική παρακμή και την υποβάθμιση. Γιατί φίλε Μάργουντ τέτοια ειρωνία εναντίον μου?
Αλλά ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Ανώνυμος είπε...

Ο Trueman τί θα ψηφίσει; Μαρκουλάκη; Ή μήπως Περλικό;

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτός ο Καραϊσκος στη βίλα (όχι με την κυπριακή έννοια) Μπερλουσκόνι;
http://tinyurl.com/masak2

Marwood είπε...

Τιμούμε (ως φιλοτεξανοί που είμαστε) Παπαγιάννη που είναι οπαδός της country(!). Συνειδητοποιημένη βλαχάρα δηλαδή...
Δείτε εδώ πανικό που προκαλεί ο αρχηγός:
http://www.kewego.com/video/iLyROoafYYJb.html

Δεπόντες είπε...

Μπορώ, τεχνικά, να ψηφίσω μόνο Μαρκουλάκη χωρίς να ψηφίσω Βράση; Μου αρέσει πολύ έτσι όπως τα λέει αυτός ο νεαρός πολιτευόμενος.

Trueman είπε...

δυστυχως, καταφεύγουν και οι Φ στην πεπατημένη των λεγομένων "επωνύμων" "καλλιτεχνών". Σαν να μην έφτανε αυτό κάνουν και δεύτερο σφάλμα με την επιλογή Μαρκουλάκη.

Γιατί πώς είναι δυνατόν να συγκριθεί ο σύγχρονος jeune premier (?) με το βεληνεκές ενός Κωστάκη Καρρά, ενός Πάντζα, ενός Κώστα Καζάκου?

Ανώνυμος είπε...

και πανω που ετοιμαζόμουν να σε ρωτήσω αν ήσουν συμμαθητής του Παπαγιάννη στα γαλλικά

Marwood είπε...

Κακά τα ψέματα ο Μαρκουλάκης δεν την παλεύει, μπορεί να μην είναι του κομματικού σωλήνα, είναι όμως του Κολλεγιακού σωλήνα. Ετσι ειναι αυτά κύριοι, μας κυβερνάν οι λαμογιοπασοκτζήδες και οι ανυποψίαστοι κωλεγιόπαιδες. Καμιά φορά είναι το αυτό.

Trueman είπε...

τουλάχιστον 'γεννηθηκε στην Αθήνα το 1970' και όχι 'γεννηθηκε στην Αθήνα'

Marwood είπε...

υπονοείς κάτι για τον Κωστάκη τον καρρά?

Trueman είπε...

Διαφωνώ με την ειρωνεία σας. Νομίζω ότι ο κόσμος μας θα ηταν καλύτερος αν άνθρωποι με ευαισθησίες, όπως είναι -κατά βάση- οι καλλιτέχνες, αναλάμβαναν τις τύχες του κόσμου

Trueman είπε...

Υπουργός ο Μάρκος Σεφερλής, η Ζωζώκα η Σαπουτζάκη κι ο Κωστάκης Καρράς θα σε χάλαγε δηλαδή?

Marwood είπε...

Κοίταξε να δεις,για μένα ιδανική θα ήταν μια φωσκολική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό Ηρόδοτο Ρίχτερ-Κατράκη, και υπουργούς Ζώρα Τσάπελη, Βάσο Ανδρονίδη, Ορφέα Ζάχο κλπ. Στο ρόλο του Τραγάκη ο Σπύρος Καλογήρου, στο ρόλο του Ζαγορίτη ο Ανέστης Βλάχος.

Marwood είπε...

Στο ρόλο του Αρούλη Σπηλιωτόπουλου ο Κωστάκης Καρράς-Αγγελος Φον Ζιραχ. Στο ρόλο του μπάτλερ με τη λιβρέα του ο Καραίσκος.

Marwood είπε...

Also starring Panos Panagiotopoulos as himself

Ανώνυμος είπε...

http://lane.stanford.edu/tobacco/index.html

Ανώνυμος είπε...

Μπερλουσκόνι http://tinyurl.com/oebc7o
Καραϊσκος http://tinyurl.com/ol4mc9
Σημειώσατε 2

Ανώνυμος είπε...

Πάλι χτύπησε ο Ξυνόγαλος; Μετά το blog του Vapsomallia, τώρα και εδώ με τα γνωστά μαλακοειδή σεντόνια του; Αδιόρθωτοι αυτοί οι τύποι.

Marwood είπε...

Είτε ο ξυνόγαλος είναι αυτός, είτε κάποιος άλλος, θα χαρούμε πολύ να μας εξηγήσει, αφού ηρεμήσει πρώτα, τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει νέα δημοκρατία, ποιος ξέρει μπορεί να μας πείσει κιόλας. Κάποιοι γνωστοί μου δε, φιλελεύθεροι, μου είπαν ότι θα ψηφίσουν νδ για να στείλουν στο ευρωπαικό κοινοβούλιο την γιαννάκου για να εξηγήσει στους ευρωπαίους τα του συνωστισμού.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Άντε γαμήσου ρε κωλόπαιδο που βρίζεις κιόλας. Τσουτσέκι, ποντίφηκα, ταραμά, μαλακισμένο, γρόθε, κομματόσκυλο.

Ανώνυμος είπε...

Καλε τι βρίζετε τον Καραίσκο, θα του δημιουργήσετε ψυχολογικό πρόβλημα

Ανώνυμος είπε...

Βρε Καραίσκο τί βρίζεις; Αφού αντιμετωπίστηκε το θέμα με ευπρέπεια. Δεν θέλουμε γηπεδόβιες συμπεριφορές Καραίσκο μου. Να είσαι κύριος και φιλελεύθερος, όπως ο Μαρκουλάκης, ο Κοντογιαννόπουλος και ο μικρούλης Περλικός.

Marwood είπε...

Εγώ προσωπικά, ψήφιζα το Κόμμα του Ελληνισμού, του Σοφιανόπουλου όταν κατέβαινε μόνος του. Τώρα μάλλον δεν θα πάω καν.

MUSIC THROUGH THE YEARS είπε...

Καλησπέρα.Η περιγραφή της αβάσταχτης Ελληνικής πραγματικότητας ειναι ακριβής.Οι κατσικοχωριάτες πού εγκατέλειψαν τα χωριά τους και τα αιγοπρόβατα,μας έκατσαν στο σβέρκο,μας διοικούν και μας χρησιμοποιούν όταν θέλουν να νομιμοποιήσουν τίς ανομίες τους.Στίς εκλογές δηλαδή.Αμ δε.Ας πάνε να ψηφιστούν μόνοι τους.Τό δκό μου το μυαλό ,λέει αποχή.Δέν μετέχω σε σικέ παιχνίδια με αδιαφανείς χορηγήσεις.Η τράπουλα να μοιραστεί όπως πρέπει.

V. είπε...

Δύσκολο πράγμα - μανίκι κανονικό - η εκλογική διαδικασία, ειδικά για όσους από εμάς δεν τρέφουμε και τη μεγαλύτερη εκτίμηση στην ευθυκρισία της κοινής γνώμης. Είχα πει κι εγώ, για να μην μας κατηγορούν ότι όλο γκρινιάζουμε, αλλά ποτέ δεν ψηφίζουμε - να τιμήσω με την τίμια ψήφο μου τη Βράση. Είπα δηλ. ας ψηφίσω μια φορά, αφού υπάρχει η λύση ενός αστικού κόμματος (μολονότι ο αστισμός κάνει τον φίλο μας τον Καραίσκο να εξεγείρεται), χωρίς τις γραφικότητες και τις αστείες ιδεοληψίες των νεαρών Περλικών. Μετά από λίγο, εντοπίζω τον γνωστό πολιτικό παιδισμό του αγαπητού Στέφανου με την γκρίνια, κάποιες γραφικότητες, κάποιες συμμετοχές, ως παρουσιαστής, σε φαιδρότατες εκπομπές για κάποιους 100 καλύτερους έλληνες ή κάτι τέτοιο, στον ΣΚΑΙ και τα ρέστα... Είδα να μοστράρουν και τον Κοντογιαννόπουλο (τον κατεξοχήν παλαιο-πολιτικάντη των τελευταίων δεκαετιών και διάσημο γυρολόγο) ως μπροστάρη της προσπάθειας στα κανάλια και λέω, δε βαριέσαι, πάλι αποχή...

Μέχρι που ένα ζωηρό αγόρι με μπουκλέ μαλλί μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ήταν ο ηθοποιός Μαρκουλάκης - μια νέα φωνή, πολλά υποσχόμενη, μια ενθαρρυντική παρουσία στο άνυδρο τοπίο της εγχώριας πολιτικής (εδώ μου φαίνεται ότι μιμούμαι, αθέλητα, το γλαφυρό στυλ Καραίσκου). Αγόρευε με σκέρτσο, "φιλελευθερολογούσε" με πάθος, φόραγε και σακάκι. Εν τω μεταξύ, ενώ στις διάφορες εκπομπές που εμφανιζόταν τον έπαιρναν στο ψιλό, εκείνος επεδείνυε στωικότητα - αντιμετώπιζε με εγκαρτέρηση το δούλεμα που του έκαναν πολύπειροι "συνάδελφοί" του στην πολιτική, παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει. Έπαιζε, πλέον, τον ρόλο ενός "κανονικού" πολιτικού. Συνομιλούσε σοβαροφανώς, έπαιρνε τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά, υιοθέτησε και αρκετές κλισέ εκφράσεις της πολιτικής και ένιωσε, για λίγο, συνάδελφος του Κίμωνα Κουλούρη, με τον οποίον και χαριεντιζόταν στο στούντιο του κακόγουστα ενδεδυμένου Ζούγκλα. Εκεί άλλαξα γνώμη και επανήλθα στη διάθεσή μου να ψηφίσω. Η Ελλάς χρειάζεται Μαρκουλάκηδες, πολλούς Μαρκουλάκηδες - όσους περισσότερους μπορούμε και σε όλα τα κόμματα. Επίσης, επηρεάστηκα πολύ και από τα διαδικτυακά spots της Βράσης με τον Μαρκουλάκη να με κοιτάει στα μάτια και να μου εξηγεί γιατί πρέπει να ψηφίσω το κόμμα του. Με έπεισε. Ελπίζω να έπεισε και πολλούς από εσάς και έτσι, με την βρασμένη ψήφο μας, να μπορέσουμε αύριο να κάνουμε την μεγάλη αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ούτε εγώ θα πάω να ψηφίσω.. Ας πάνε άλλοι να βάλουν με το σταυρό τους τα κομματικά βύσματα στην ευρωβολή.

Ανώνυμος είπε...

Και εμένα με έπεισε ο Μαρκουλάκης. Είναι μια καλή πολιτική παρουσία. Θα ψηφίσω τον φιλελευθερο χώρο των Μαρκουλάκη, Κοντογιαννόπουλου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Διαβάζοντας το σχόλιο του Βαψομαλλιά συνειδητοποίησα γιατί ο ΣΦΥΡΙΖΑ έχει χαμηλά ποσοστά.
Αντί να βάλει τον Καραϊσκο σε διαδικτυακά σποτ στα πρότυπα της ΒΡΑΣΗΣ και του Μαρκουλάκη, μου χει τον ποντικομορφονιό, το συνοικιακό τζόβενο που ακούει στο όνομα Τσίπρας.
Που πα ρε; Με τον Τσίπρα; Και το καίριο ερώτημα πλέον είναι αυτό:
Αν σας κοιτούσε στα μάτια η (αγουροξυπνημένη όλες τις ώρες της μέρας είναι η αλήθεια) μουτσούνα του Καραϊσκου, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ;
Εγώ λέω ότι προσωπικά θα το σκεφτόμουνα. Το χαρισματικό αυτό παιδί, ο υπνωτιστής του πολιτικού λόγου με συναρπάζει. Κάθε φορά που τον ακούω θέλω να πάω στο λιμάνι να βρώ το Αουρόρα και να επαναστατήσω κι εγώ.
Μόνο σήμερα που πίναμε καφέ, κατ εξαίρεση, δεν τον κοίταζα στα μάτια όταν με κατηχούσε στα ιδεώδη των σοβιέτ, γιατί φορούσε κάτι εκπληκτικά πατούμενα στα οποία είχα επικεντρώσει την προσοχή μου.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε, τί ήταν αυτά τα υποδήματα του Καραίσκου; Μήπως θα μπορούσες να τα περιγράψεις; Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον μου.

Marwood είπε...

Πέρα από τους γραφικούς μαρκουλάκηδες και τα σχετικά, αρκετά από τα πράγματα που λέει ο Μάνος είναι λογικά, και ενδεχομένως εφαρμόσιμα, ακόμα και στο κωλάδικο που ζούμε. Μάλιστα σε πολλά από αυτά που λέει μου θυμίζει και τον Σωτήριο Σοφιανόπουλο, που έλεγε πχ αντί να καταστρέφουμε το βαμβάκι για να παίρνουμε τις επιδοτήσεις, να το χρησιμοποιούμε ως ζωοτροφή αντί του ακριβού αχύρου. Πχ όταν ο Μάνος λέει ότι η ουσία του σκανδάλου μίζενς είναι η φορογιαφυγή, το βλέπω πολύ λογικό. θες μικρότερο κράτος? άφησε τα λόγια και άρχισε να κόβεις περιττά κόστη, και να μαζεύεις λεφτά από τους φοροδιαφεύγοντες με έξυπνες μεθόδους. Και μόνο το γεγονός ότι ακόμα και τώρα οι υπουργοί της νδ (όχι ότι του πασόκ δεν θα το έκαναν βέβαια), εννούν να πηγαίνουν στις προεκλογικές τους ομιλίες καβαλώντας λήαρ τζέτ και ελικόπτερα, είναι λόγος να οδηγηθεί και ο πιο νηφάλιος δημοκράτης, φιλελεύθερος κλπ πες το όπως θες, στον εξτρεμισμό είτε αυτό λέγεται no future καταστροφές τύπου δεκέμβρη, είτε λέγεται χρυσή αυγή, είτε αναρχοκαραισκισμός.
Ε μα αυτοί δεν τρώγονται με τίποτα!

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το κάτι άλλο. Χάρμα οφθαλμών. Τί να λέμε τώρα; Μόνο ο ίδιος μπορεί να περιγράψει τέτοιο κομψοτέχνημα της υποδηματοποϊίας.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε, άρα να υποθέσουμε ότι ο Καραίσκος φορούσε ένα ζευγάρι κομψότατα πέδιλα;

ΖΗΤΑ HELLAS είπε...

Υποστηρίξτε τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Αγοράζετε ελληνικά. Όχι στα εισαγόμενα. Επιστροφή στα σλιπ Palco και τις παραδοσιακές οικοδομικές καφέ σαγιονάρες. Επιστροφή στα γνήσια αντρίκια μαγιό. Κάτω οι βερμούδες-μαγιό. Ζήτω η χρυσή καδένα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός. Επιστροφή στις καφέ σαγιονάρες Bufallo, που είναι και οικολογικές.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ εκτιμώ πολύ τον Περλικό. Έντιμος και νέος πολιτικός που θα αφήσει εποχή στην Ελλάδα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι κι εγώ. Και να συμπληρώσω όχι μόνο στην Ελλάδα. Στον κόσμο ολάκερο. Είμαστε τυχεροί που είναι Έλλην. Κι αυτός, αλλά κι ο Τρούμαν

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, εάν κάποιος αύριο επιμένει να κινηθεί σε φιλελεύθερο πλαίσιο, ποια κατά τη γνώμη σας θα ήταν επιτυχέστερη επιλογή; Μάνος-Μαρκουλάκης ή Περλικός-Σκάλκος;

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνας στο εξωτερικό προκόβει όμως
http://www.youtube.com/watch?v=zLdUEEgEEkc

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πήρε ρε παιδιά ο Περλικός; Δεν βρήκε ούτε την ψήφο του;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

"H Δράση με καταμετρημένο το 20% συγκέντρωνε το 0,76%"...

Χα,χα,χα,χα,χα...... Ούτε 1%. Μάλλον ο Περλικός πήγε να κάνει παρέα με το Μάνο....

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως πέραν του γέλιου που προσφέρει η παρουσία Περλικού, Μαρκουλάκη και λοιπών φιλελεύθερων, ο πλέον εξοργιστικός για μένα έχει γίνει ο Καρατζαφέρης. Ο άνθρωπος είναι Παπατζής Νο 2. Πέραν της επιλογής Τζαβέλλα (που δεν υπάρχει αυτή η απίστευτη επιλογή),άκουγα τον Καρατζαφέρη να προσφέρει εαυτώ για δεκανίκι στον Καραμανλή για να μην έρθει το κακό ΠΑΣΟΚ. Λες και η ΝΔ απεδείχθη καλύτερη του ΠΑΣΟΚ. Πέραν του Καρατζαφύρερ που εξοργιστικά έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει Καραμανλή, άκουσα σήμερα στον real και τον τυροπιτόβλακα Άδωνι να φωνάζει ότι έχει καταστενοχωρηθεί για την ήττα τη ΝΔ ως πρώην μέλος της και πονάει η ψυχή του που το βλέπει.
Τα παληκαράκια δεν έχουν καταλάβει ότι τον ψηφοφόρο του ΛΑΟΣ δεν τον απασχολεί η ΝΔ αλλά το ΛΑΟΣ και ότι δεν τους ψηφίζει για να το παίζουν δεκανίκια του Καραμανλή όποτε χρειάζεται. Έτσι όπως το πάνε, τους βλέπω στο 3% λίαν συντόμως. Τί να πει κανείς. Λαμόγια παντού...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τρούμαν καλά πήγατε στις ευρωεκλογές... Μπορούσατε και καλύτερα είναι η αλήθεια. Δηλαδή πάνω από 1%. χα,χα,χα,χα

Δεπάστας είπε...

Βάρσε, νομίζω ότι κάνεις ένα βασικό λάθος. Αντιμετωπίζεις τον Καρατζαφέρη με ιδεολογικά κριτήρια. Ο Καρατζαφέρης, όμως, δεν είναι ιδεολόγος. Δεν ήταν ποτέ. Πάει προς τα εκεί που πιστεύει ότι είναι το συμφέρον του. Του τάληρου είναι, όπως σχεδόν όλοι. Έχει βέβαια κάποια προσόντα: είναι ο πιο έξυπνος από όλους αυτούς τους βλάκες πολιτικούς αρχηγούς (αν και ακαλλιέργητος), είναι ατακαδόρος (αλλά σε βαθμό υπερβολικό που τελικά τον βλάπτει) - κατάλοιπο από την επαγγελματική εμπειρία του ως ρεκλαματζής, μιλάει από στήθους σχεδόν χωρίς κανένα λάθος και λέει πράγματα με τα οποία μπορούν να συμφωνήσουν περισσότεροι από τον στενό κύκλο των ψηφοφόρων του κόμματός του. Ο Βορίδης (που είναι το πιο σοβαρό στέλεχος του ΛΑΟΣ και μακράν ο καλύτερος βουλευτής από τους 300) γι αυτό απεχθάνεται τον Καρατζαφέρη και ιδιωτικώς τον ειρωνεύεται. Και μην ξεχνάμε ότι από όλους τους γραφικούς του ΛΑΟΣ, ο Βορίδης είναι ο μόνος που πιστεύει ιδεολογικά/φιλοσοφικά σε κάτι - ό,τι κι αν είναι αυτό. Και να τονίσουμε ότι είναι και καλό παιδί και αστικής καταγωγής και νοοτροπίας, χωρίς όμως να έχει καταντήσει φλούφλης (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κλπ.).

Ανώνυμος είπε...

Ο Περλικός και ο μαρκουλάκης είναι τόσο μπροστά που δεν τους καταλαβαίνει ο κόσμος και για αυτό το λόγο δεν τους ψηφίζει.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εξίσου μπροστά σε τοποθετήσεις είναι και οι Οι-κωλό-γοι Πράσινοι ανώνυμε και παρόλα αυτά ο κόσμος τους ψήφισε. Ο Μάνος εκπέμπει παλαιοκομματισμό και γυρολογισμό και γι αυτό ο κόσμος τον γείωσε πιστεύω. Και καλώς τον γείωσε.

Δεπάστα, να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για τις αγαθές προθέσεις του Βορίδη, γιατί επίσης ιδιωτικώς και με απολογητικό ύφος, ο Βορίδης παραδέχεται ότι μπήκε στο ΛΑΟΣ για να δει βουλευτικό έδρανο (και βουλευτική αποζημίωση), μιας κι έβλεπε ότι μόνος του δεν θα κανε τίποτα ούτε στη Δευτέρα Παρουσία. Ήθελε να ζήσει κι αυτός το όνειρο του παχυλού μακέτου και του μεγάλου κυβισμού τουτού. Άρα δε θα τον χαρακτήριζα και ιδεολόγο. Από την άλλη τον συμπαθώ, ενθυμούμενος τις φάπες που είχε αρπάξει αδίκως το πούλμαν των οπαδών του κάποτε στο Βίτσι, από τους πανύβλακες της Χρυσής Αυγής. ΑΛλά μέχρι εκεί. Δεν θα έλεγα ότι με πείθει...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Νέα κεντρική ανάρτηση από Καραϊσκο. Δεν πάμε απο στα σχόλια της νέας;

Δεπάστας είπε...

Βάρσε, ο Βορίδης πράγματι πήγε στο (αστείο κατά τα άλλα) ΛΑΟΣ για βουλευτική έδρα, αλλά όχι για αποζημίωση. Δεν είχε ανάγκη. Ο ίδιος είμαι σε θέση να ξέρω ότι είναι ακροδεξιός ιδεολογικά. Θα μπορούσε, εάν ήθελε, από πιο νέος να είναι μέσα στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι, μέσω της ΝΔ, αλλά, προς τιμήν του, δεν το έκανε. Ακούω βέβαια τα διάφορα περί διαύλων επικοινωνίας με τη ΝΔ, κάτι που θα ήταν εξωφρενικό και ακατανόητο και που θα με έκανε να τον θεωρώ αστείο. Ενώ βέβαια είναι βουλευτής του ΛΑΟΣ, θα γνωρίζεις φαντάζομαι ότι διατηρεί ενεργό τον μηχανισμό του δικού του κόμματος, ασχέτως του αν δεν κατεβαίνει με αυτό στις εκλογές. Επίσης, να σου πω ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που κάνουν κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ αναγνωρίζουν την αξία του στη βουλή και αυτό ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεπάστα κανείς δεν διαφωνεί ότι στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Πράγματι, σε σχέση με τους υπόλοιπους ο Βορίδης είναι ο καλύτερος. Αλλά όταν σε ρωτάνε γιατί πήγες στο ΛΑΟΣ και η απάντηση είναι "Και τι να έκανα;" ε με συγχωρείς αλλά και τώρα τί κάνει; Και εν πάσει περιπτώσει, αφού δε γουστάρει τον Καρατζαφύρερ τί στο διάολο πήγε να κάνει εκεί; Και εν τέλει γιατί ήθελε το βουλευτικό αξίωμα, αν όχι για τα λέφτά και το lifestyle κωλοβάρας που αυτό προσφέρει; Εκτός αν ήθελε να τιμήσει κι αυτός το αριστούργημα του Ψαριανού "Στης βουλής τα έδρανα..". Σου μοιάζουν αυτά στάσεις ζωής συνεπούς ανθρώπου; Κανείς δε διαφωνεί ότι είναι πράγματι ακροδεξιός. Δεν είπα το αντίθετο. Αλλά όπως γνωρίζεις οι "υπερπατριώτες" είναι πολλές φορές και λαμόγια. Και δε νομίζω ότι αυτός διαφέρει. Μακάρι να διαφέρει και να κάνω λάθος, αλλά δύσκολο το βλέπω κρίνοντας από τη στάση του ως τώρα...

Δεπάστας είπε...

Ο Βορίδης πιστεύω ότι κινήθηκε ρεαλιστικά. Ήξερε ότι με τους υφιστάμενους συσχετισμούς δυνάμεων δεν θα μπορούσε να έχει mainstream δημόσια παρουσία. Επίσης, ο κόσμος δεν ψηφίζει πατεντάτη ακροδεξιά, γιατί τον φοβίζει. Βρήκε λοιπόν το ΛΑΟΣ ως την πρόσφορη λύση. Αλλιώς θα ήταν στην απέξω και δεν θα είχε δημόσιο λόγο. Δεν μιλάμε για τις αγορεύσεις στη βουλή (που δεν έχουν καμία σημασία), αλλά για τις τηλεοπτικές κυρίως παρουσίες. Από κει και πέρα νομίζω ότι τον αδικείς, γιατί είχε στρωμένη δουλειά βγάζοντας περισσότερα χρήματα απ' ότι τώρα, ενώ, αν ρωτήσεις, θα δεις ότι όταν ο καρατζαφερης τον έβαλε υπεύθυνο επί των οικονομικών για να του κάνει γυμνάσια, αφού ο Βορίδης δεν ήξερε οικονομικά, εκείνος έκατσε και δούλεψε και στη βουλή πήρε την ταυτότητα (και τα σώβρακα) από όλους τους "οικονομολόγους" βουλευτές. Η καχυποψία (και αντιπάθεια) του Βορίδη προς Καρατζαφέρη είναι αμοιβαία. ο καρατζαφέρης αντιμετωπίζει τον Βορίδη πολύ επιφυλακτικά, γιατί ξέρει ότι στην ουσία το μόνο άτομο με υπόσταση στο κομματίδιό του είναι ο Βορίδης.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δε διαφωνώ ότι εξασφάλισε δημόσια παρουσία. Αν και για να είμαι ειλικρινής, δεν τον πολυβλέπω συχνά καλεσμένο σε τηλεοπτικές εκπομπές. Γιατί άραγε; Αν αυτός ήταν ο μόνος λόγος της προσχώρησής του στο βλαχοκόμμα του Καρατζαφέρη, δεν νομίζω ότι απέδωσε τα αναμενόμενα. Το ζητούμενο είναι αν τελικά κέρδισε ή έχασε από τη συμμετοχή του στο Καρατζαφέρειο πολυσυλλεκτικό μόρφωμα, του "ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες", ελάτε όλοι τέλος πάντων.
Στα δικά μου τα μάτια έπεσε πάντως. Και πράγματι τον θεωρούσα αξιόλογη παρουσία κάποτε, να μη σου πω την πιο αξιόλογη μεταξύ Σοφιανόπουλου, Πλεύρη, Μιχαλολιάκου δηλαδή όσων πλακώνονταν για την ηγετική παρουσία στο χώρο της ακροδεξιάς.
Το πιστεύω πραγματικά, ότι αν τώρα σε αυτή τη χρονική στιγμή κατέβαινε μόνος του θα κατάφερνε κάποια πράγματα, τα οποία καρπώθηκε τελικά το ΛΑΟΣ.

Και κάτι τελευταίο αλλά κατ εμέ εξαιρετικά σημαντικό. Μπορεί να θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι για φάπες από τη στιγμή που έχει το Μιχαλολιάκο (με τον οποίο γελάει ο κόσμος), αλλά και πανύβλακες και εγκληματικά στοιχεία στις τάξεις της, και για αυτό δεν πήγα να τους ψηφίσω, αλλά τους βγάζω το καπέλο για τα αντανακλαστικά τους. Είναι οι μοναδικοί που έτρεξαν στον Άγιο Παντελεήμονα αποδεικνύοντας ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν. Ο Βορίδης που κόπτεται για την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών που ακριβώς ήταν; Ή μήπως η φοίτηση στο Κολλέγιο Αθηνών και τα τακιμιάσματα με τους λοιπούς γόνους πολιτικών του απαγορεύουν να ασχολείται με τους μπανάλ κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα;
Ξαναλέω ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε στην εκτίμησή μου σκάλες, για τις πράξεις της. Ο βορίδης αντίθετα έχει πέσει στην εκτίμησή μου, είτε με τις πράξεις του, είτε στη συγκεκριμένη περίπτωση με την απραξία του.