Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

"ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ"



Το τεμάχιο αυτό θα μπορούσε να γραφτεί και αύριο άλλα επειδή τα πράγματα είναι τόσο προβλέψιμα στην Ελλάδα, προσφέρεται απο σήμερα.Μόλις δούμε τα εξιτ πόλλς θα αυτομουτζονώμαστε που δεν πήγαμε για ψάρεμα όσοι δεν πήγαμε.Δεν συζητάω για το αύριο δε.Αλλωστε προβλέψιμο και σίγουρο είναι οτι το βράδυ σήμερα θα κάτσουμε κομπάρσοι στο καθιστικό να απολαύσουμε τους νικητές (ΠΑΣΟΚ) να θριαμβολογούν για την επόμενη μέρα.Γιατί το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει,αυτό είναι το βασικό, ενω κατά τα άλλα θα έχουμε μάχη για τις άλλες θέσεις τρίτη-τέταρτη κλπ που οδηγούν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Στην πραγματικότητα κανείς δεν πείθει τον ψηφοφόρο να πάει στην κάλπη.Άντε και πήγε.Και τι έγινε,τι κατάφερε?Αναρωτιέμαι απο καιρό και το ζήτημα είναι οτι αναρωτιέται όλος ο κόσμος τι καταλαβαίνει που ψηφίζει.Έχει βραχυκυκλώσει ο άμοιρος απο το γεγονός οτι αυτο που έμαθε και συνήθισε τόσα χρόνια να κάνει-δηλαδή να ψηφίζει- όποτε απεφάσιζε η κυβέρνηση να μας καλέσει,δεν τον εκφράζει πια.
Είναι σαφές πλέον οτι η κάλπη σαν τρόπος εκλογής δεν εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού .Και αν ακόμη έχεις διάθεση να ψηφίσεις ας πούμε ΠΑΣΟΚ γιατί έχεις μνήμη ψαριού και δεν θυμάσαι τα μύρια πάντα όλα που έγιναν επι των ημερών του Σημίτη και που έκαναν τον Καραμανλή Μεσσία,διαβάζεις στο "ΘΕΜΑ" σήμερα το άρθρο της κάποιας κυρίας Νεγρεπόντη(το συνιστώ) και σκέφτεσαι οτι δυστυχώς σε αυτή τη χώρα δεν κουνήσαμε ούτε ρούπι απο τις ημέρες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, το 89 και τους Κουρήδες.
Να ετοιμαστούμε λοιπόν σαν καλά παιδιά να ακούσουμε απόψε το "ΜΗΝΥΜΑ"που είναι καραντί οτι θα στείλει ο λαός(αλήθεια πόσες φορές θα το ακούσουμε σήμερα αυτό)στην κυβέρνηση και μετά αφου συνδεθούμε με την Πανεπιστημίου και το κεντρικό εκλογικό κέντρο ΠΑΣΟΚ να απολαύσουμε τους αξιαγάπητους σοσιαλιστές του κινήματος να κορυβαντιούν έπειτα απο 5 χρόνια που τα πλάκωνε η φοβέρα και η Δεξιά.Και να λένε πάλι για νέο ξεκίνημα,αλλαγή,ανάπτυξη,έξοδο απο την κρίση.Ποιός θα πανηγυρίσει απόψε εν μέσω κρίσης?Οι μόνοι στην Ευρώπη που γιορτάζουν απόψε είναι οι Παπανδρεικοί αφου έγινε όντως αυτο που δεν περίμενε ούτε η μαμά Μαργκαρετ.Να κερδίσει ο Γιώργος εκλογές.Ο Γιώργος που ούτε στο πενταμελές πενταμελούς τάξης δεν τα κατάφερνε κερδίζει απόψε για πρώτη φορά κάποιες εκλογές έστω και αυτές τις κολοβές βρε αδερφέ, ντυμένος με το πράσινο οικολογικό δέρας.Τριάντα χρόνια στην κυβέρνηση ο Γιώργος έγινε ευαίσθητος για το περιβάλλον μόλις το τριακοστό πρώτο.Κοιμήθηκε ΠΑΣΟΚ το παιδί και ξύπνησε οικολόγος.Παπανδρεισμός η Βαρβαρότητα.Αυτό και μόνο αποδεικνύει τι κάτάφερε η Ν.Δ τα χρόνια αυτά.
Αυτά σε επίπεδο τηλεοπτικού ενδιαφέροντος.Γιατί εμείς οι υπόλοιποι που δεν ανήκουμε σε καμμία εξουσιαστική ομάδα κανενός κόμματος και ξανα σε καμμία ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ομάδα κόμματος μένει για να θάλλουμε οτι μπορεί στο μέλλον να συμμετέχει ο λαός ολοκληρωτικά στην εξουσία με συνέπεια και καθημερινά κ οχι όποτε τον καλούν.Άλλη λύση δεν υπάρχει.Ελπίζω να το συνειδητοποιήσουμε οτι όσο είναι έτσι τα πράγματα θα βαδίζουμε στα σκάνδαλα και αμέτοχοι θα χαζοκοιτάμε τους Καισαρίσκους να απολαμβάνουν τις χαρές της εξουσίας.Πρέπει να έχουμε διαμεσαλοβητές λέει.Ναι αλλα ανακλητούς κ ελεγχόμενους.Θα τα αναλύσουμε άλλη στιγμή αυτά.Συνειδητοποιείτε τι θα γίνει απόψε?Θα στείλουμε και τον Τρεμόπουλο στην ευρωβουλή.Πάρτι στο νεκροτομείο.(Κάποιοι ξαναλέω ελπίζουμε στην ανοιχτή φιλελεύθερη και κομμουνιστική (αναπόφευκτα) δημοκρατία.Οχι όλοι γιατί το ντυμένο με πολιτικά στέλεχος των SS εν ονόματι ΒΑΡΣΟΣ θα προτιμούσε τη λύση που έπέλεξαν οι στρατηγοί και Ερβρέν στην Τουρκία το 80 που με πραξικόπημα κατήργησε όλα τα πολιτικά κόμματα έκανε restart και φορμάτ κοκο ψινια σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα οπως κυλούσε μεχρι τότε και παρέδωσε την κυβέρνηση σε πολιτικούς αφου καθάρισε όλη τη διεφθαρμένη παλιατζούρα).

25 σχόλια:

Marwood είπε...

Εγραψε πάλι ο Καραίσκος. Φοβερρός.
"Πάρτι στο νεκροτομείο", "πενταμελές πενταμελούς" (βαθμοί βαθμούς) "καισαρίσκοι".
Καραίσκος εναντίον καισαρίσκων

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάλι καλά που κατάλαβες τη μούφα της δημοκρατίας. Επιτέλους. Αν και από ότι βλέπω δε βάζεις μυαλό εσύ. Ελπίζεις ακόμα στη δημοκρατία; Ποια δημοκρατία λες; Αυτή που ταϊζει τους Γιωργάκηδες και Κωστάκηδες. Επίσης για να θυμόμαστε αυτά που έχουμε ξαναπεί ένα 40% δεν ασχολήθηκε καν με το άθλημα και δε νομίζω ότι αισθάνονται ότι έχασαν και κάτι σπουδαίο. Εκφράζουν μεν δυσαρέσκεια, αλλά νομίζω ότι είναι φανερό τελικά ότι η δημοκρατία είναι περισσότερο διανοητική κατάσταση παρά πραγματικότητα. Νομίζω ότι είμαι ελέυθερος να επιλέξω, άρα κοιμάμαι ήσυχος και τα απανταχού κομματικά τρωκτικά χορεύουν. Το ωραίο (και εδώ γελάμε) είναι ότι όσοι απείχαν θα νομίζουν ότι τιμώρησαν και τα πολιτικά κόμματα. Λες και στενοχωρήθηκαν τα λαμόγια για την αποχή. Το μακέτο να πέφτει και ας έρχεται να ψηφίζει μόνο ένας.

Και επιτέλους με το χέρι στην καρδιά κύριε "δημοκράτη" απάντησέ μας: Θα σε χάλαγε ένας Εβρέν αυτή τη στιγμή;

Trueman είπε...

Θα συμφωνήσω με Βάρσο ότι η Τουρκία απέδειξε, κατα γενική ομολογία και με νηφάλια εκτίμηση, ότι το στρατοκρατικό μοντέλο από της ιδρύσεως του κράτους τους, έχει φτάσει την χώρα από την εξαφάνιση στο παντοδύναμο σημερινό κράτος, κράτος με τεράστιες προοπτικές.

Marwood είπε...

Τελικά η αποχή δεν είχε κανένα νόημα. Το ίδιο που τους κάνει, ίσα ίσα που αυξάνει τα ποσοστά τους.
Από εκεί και πέρα, εγώ το είδα σαν βατερλώ του γιωργάκη αυτό. Αν και τώρα δεν μπόρεσε να πάρει ποσοστό της προκοπής, καληνύχτα. Ο Καρατζαφέρης αφού δεν χτύπησε διψήφιο τώρα, δεν θα χτυπήσει ποτέ. Αντίο ζωή και για αυτόν κατά τη γνώμη μου. Ο συν θα διασπαστεί, οι οικολόγοι ώδινεν όρος κλπ, το κκε ως έχει, σεμνά και μετρητά με τις μπίζνες του και την εκμετάλλευση των περιουσιών των ηλίθιων οπαδών του, όπως η αγία αθανασία του αιγάλεω δηλαδή.

Trueman είπε...

το θέμα είναι οτι ο Καραμανλής έχει την Δικαιοσύνη και (απ'οτι φαίνεται εσχάτως) και τα διαπλεκόμενα να δουλεύουν για πάρτη του.

Πόσο θ' αντεξει ο Γιωργάκης?

Ανώνυμος είπε...

20 χιλιαρικάκια το μήνα για τον βρωμύλο τρεμόπουλο δεν είναι κι άσχημα, θα μπορέσει και αυτός να στείλει τα παιδάκια του να σπουδάσουν έξω.

Δεπάστας είπε...

Επίσης, θα μπορέσει να αγοράσει κι άλλο, καινούριο ποδήλατο, κανένα καινούριο δερμάτινο γιλέκο απ' αυτά που συνηθίζει να φορεί, καθώς και σαπούνια για να πλένει επιτέλους - τώρα που θα πάει και στας ευρώπας - πόδια και μασχάλες...

Δεπάστας είπε...

Γελοιποίησις των Περλικών (για να μην πούμε και των Μαρκουλάκηδων). Που πάτε ωρέ χαλβάδες; Τί την περάσατε την κοινωνία; Κολέγιο; Τί αστείοι άνθρωποι είναι όλοι αυτοί... Έτσι φτιάχνονται τα πολιτικά κόμματα ρε μπούληδες; Το έχει πει και ο Γιώργος Πάντζας: "οι εκλογές είναι καμίνι". Καθήστε στ' αβγά σας ρε τζιτζιφιόγκοι.

Ανώνυμος είπε...

4000 γραφικοί ψήφισαν σε όλοι την Ελλάδα τον Περλικό. Ο οποίος έπιασε γραφεία στη Β. Σοφίας (τρομάρα του) νομίζοντας ότι έκανε κόμμα. Πήρε όσα πήρε και η ΕΛΕΝ του Ντερτιλή με δυο βδομάδες παρουσία. Για το απόκομμα Μάνου τι να πούμε... Τόσος ντόρος και τόση προβολή για ένα 0,7%... "Πολύ γέλιο", όπως θα έγραφε και κάποιος με μεγάλο παραλληλόγραμμο κεφάλι και μπριγιαντίνη.

Trueman είπε...

Οι φαύλοι τελειώνουν μετά το χθεσινό αποτέλεσμα?

Οι συμπεριφορές καταδεικνύουν ότι η νεα φαυλοκρατία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της irreversibly decaying και υπό αποχώρηση εξουσίας. Η αρχική πομπώδης έλευσή τους, εν είδει Αλλαγής '81, εκφυλίστηκε σε μόλις πέντε χρόνια διακυβέρνησης.

Η τύχη το φέρνει να μην συντρίβονται, μόνο και μόνο γιατί ο απέναντι πόλος (φθαρμένος κι αυτός στην συνείδηση του πολίτη) εξαντλείται εν πολλοίς στην εικόνα του ιδιώτη αθλητού κυλιόμενης σανίδας.

Βέβαια, επειδή η κυβερνώσα φατρία έχει στα χερια της την εξουσία, θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα για να παρατείνει την παραμονή της σε αυτήν. Είναι σίγουρο ότι θα προσεταιριστεί τα διαπλεκόμενα που (ρητορικώς) πολεμούσε. Όποιος παρακολουθει διαχρονικά Πρετεντέρη μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Η απελπισία του πολίτη που δεν έχει ρουσφετολογική εξάρτηση από την φατρία μοιάζει με την απελπισία του καρκινοπαθούς πρό του μοιραίου.

Ψάχνει εναγωνίως για μια αχτίδα "ελπίδας", τελευταία αυτή ήταν το "τσίμπημα του θαυματουργού γαλάζιου σκορπιού" όπως έλεγε ο Ευαγγελάτος. Και για τους πολίτες η ελπίδα εξαντλείται στην πιθαντότητα εμφάνισης ενός Πούτιν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου, τελικά τί έγινε; Εξελέγη ο Περλικός; Θα παίρνουμε τελικά ναρκωτικά ελεύθερα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

"Η αποχή δεν είναι μόνο αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Είναι αποτυχία και της ίδιας της κοινωνίας. Αυτή δεν απαρτίζεται από μικρά παιδάκια που κακιώνουν και τρέχουν στις παραλίες για να ξεσκάσουν επειδή έχουν ένα κακό πολιτικό σύστημα"

Τάδε έφη Μανδραβέλης σήμερα στην Καθημερινή. Αν και έχω βαρεθεί να το λέω, σε αυτή τη φράση συνοψίζεται το σφάλμα του φιλελευθερισμού και των Μανοπερλικομανδραβέληδων, αλλά και του αριστερισμού. Το ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Χωμένοι στη θεωρητικολογία, αρνούνται να κρίνουν εμπειρικά και να δουν την πραγματικότητα γύρω τους.

Όχι λοιπόν ρε Μανδραβέλη. Ο μέσος άνθρωπος είναι όλη του τη ζωή ένα παιδάκι που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Είναι ένα εγωϊστικό παιδάκι που κακιώνει με το παραμικρό, τα θέλει όλα δικά του και κυρίως όταν τον πιάσουν στα πράσα του φταίνε πάντα οι άλλοι. Είναι το παιδάκι που θέλει ζωή χαρισάμενη με δανεικά που αδυνατεί να πληρώσει και μετά του φταίνε οι τράπεζες, είναι το παιδάκι που παντρεύεται και κάνει 12 παιδιά χωρίς να μπορεί να τα συντηρήσει, είναι το παιδάκι που κάνει παιδιά και χωρίζει γιατί θυμήθηκε μια ωραία πρωϊα ότι του φταίει (εννοείται πάντα) το έτερον ήμισυ χωρίς ο ίδιος να φταίει ποτέ, είναι το παιδάκι που πιστεύει κάθε φορά σε άλλον παπατζή-δημαγωγό χωρίς να βάζει μυαλό από τα παθήματά του, είναι το παιδάκι που αρνείται να αποδεχθεί την ιδέα του θανάτου και στρέφεται στην προκατάληψη και τη δυσειδαιμονία με τη μορφή των οργανωμένων ή μη θρησκειών, είναι, είναι, είναι, είναι...

Το τελευταίο μέρος στο οποίο καταφεύγει κάποιος για να λάβει απόφαση, είναι η λογική. Προηγούνται τα απωθημένα, η ζήλεια, ο εγωϊσμός, η συναισθηματική φόρτιση, η προκατάληψη και οτιδήποτε άλλο πλην της λογικής. Ειδικά στην Ελλάδα...
Άρα: Που πα ρε Μάνο όταν επικαλείσαι τη λογική; Ποιος είσαι εσύ για να αγνοείς την ανθρωπινη φύση; Πάρε ένα 0,4% και με τις υγείες σου.

ΥΓ. Και επειδή κι εγώ είμαι φυσικά ένα παιδάκι, που προσπαθεί να σκέφτεται λογικά και να μην σχολιάζει ποτέ τις παπαρολογίες του Πάσχου (πράγμα που μέχρι σήμερα είχα καταφέρει), σήμερα αποφάσισα να το κάνω λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που μου προκάλεσε η παπαριά που διάβασα στο άρθρο του, καθώς επίσης και της ακατάσχετης ζήλειας που μου έχει προκαλέσει η εκπληκτική ευφράδεια της Μαρίλης Μαργωμένου αυτού του blog, του Καραϊσκου.
Καραϊσκο, σε διάβασε τη Μαργωμένου στην Καθημερινή. Σε αντιγράφει..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Στην πρωτοσέλιδη φωτό του Έθνους ο σωσίας του Αλέφαντου πανηγυρίζει τη νίκη του ΠΑΣΟΚ...

Έθνος

Θ. Π. (ή Δεπάστας) είπε...

Βάρσο, πολύ ωραία τα λες. Βρίσκεσαι μέσα στη μεγάλη αγγλική παράδοση του εμπειρισμού. Και η ανάλυσή σου περί ναθρώπινης φύσεως κινείται εντός του πλαισίου του συντηρητισμού - αυτού του τρόπου σκέψης που ακόμη και η ΕΣΤΙΑ έχει απαρνηθεί για χάρη του φιλελευθερισμού των Περλικών και των Μαρκουλάκηδων.

Ανώνυμος είπε...

Κάναμε κάποιο λάθος με τις επιλογές μας σε αυτές τις εκλογές. Έπρεπε να είχαμε ψηφίσει Περλικό.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ρε Βάρσε κοίτα πάλι το τελευταίο έλασμα που μας κουτσούλησες και πές μου:είναι αυτή επιστημονική ανάλυση?Είναι κοινωνιολογική προσεγγιση ή προσέγγιση έστω μιάς δεδομένης ιστορικής στιγμής?Παρόλα αυτά έχω να πώ οτι τέτοια είναι η πραγματικότητα που η περιγραφή που κάνει ο βάρσος-έστω και κομμάτια ων-μπαίνει στην ιστορία ως εξίσου αξιόπιστη με τα μεγαλύτερα κοινωνιολογικά πονήματα όλων των εποχών.Αυτή είμαστε και σκοπεύω να εισχωρήσω στο κίνημα του σουρεαλισμού γιατί μονο με παραμορφωτικούς λουνα πάρκ φακούς αντικρίζεις την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καφετζόπουλος είναι ο Περλικός της Οικολογίας.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

O Περλικός είναι "καλός" άνθρωπος. Έτσι νομίζει μάλλον. Και το βράδυ που πάει για ύπνο, σκέφτεται το πόσο "καλός" είναι και κοιμάται ευτυχισμένος. Είναι σίγουρα πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό του. Είναι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις, στη διαφορετικότητα, στον αυτοπροσδιορισμό, στα πάντα. Μπορεί να δηλώνει πραγματικός φιλελεύθερος, κοσμοπολίτης και ανώτερος άνθρωπος που τα στερεότυπα που κατατρέχουν όλους εμάς τους μη Περλικούς δεν τον βαραίνουν. Και το βράδυ που πάει για ύπνο, συγχαίρει ξανά τον εαυτό του για την ανωτερότητά του. Ο Περλικός και όλοι οι Περλικοί σαν κι αυτόν, πιστεύουν ότι θέλουν να είναι και όλοι οι άλλοι άνθρωποι σαν κι αυτούς, δηλαδή φιλελεύθεροι. Να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, να έχουν πλήρη ελευθερία, να είναι πραγματικά ελεύθερα πνεύματα.
Το γεγονός του ότι όλοι οι άλλοι έχουν πράγματι την πλήρη ελευθερία του να είναι ζηλιάρηδες, κομπλεξικούληδες, φθονεροί, κουτσομπόληδες, συμφεροντολόγοι, εγωϊστές, υποκριτές και όλα τα υπόλοιπα που είμαστε λίγο πολύ όλοι μας δεν αρέσει όμως στον Περλικό.

Δεν μου αναγνωρίζει ο Περλικός την ελευθερία του να με εκνευρίζει ένα πουστάκι με τσιριχτή φωνούλα και ένα πρεζόνι που μου ζητάει 1 ευρώ και να μην τον ανέχομαι. Όχι. Αυθαίρετα βαφτίζει εμένα λάθος και το πουστάκι σωστό. Γιατί ρε Περλικέ; Δεν κατάλαβα. Από που κι ως που; Με ποια ιδιότητα αυτοχρίζεσαι εσύ σωστός και βαφτίζεις άσπρο αυτό που λες εσύ και μαύρα όλα τα υπόλοιπα; Γιατί μου απαγορεύεις να μη δείχνω αντιπάθεια στο πρεζόνι, τον πούστη κλπ; Δεν με καταπιέζεις έτσι κε Περλικέ;
Τί σκατά προσωπική ελευθερία μου αναγνωρίζεις με αυτό τον τρόπο;

Η αλήθεια φυσικά είναι, ότι αν αύριο ξυπνούσαμε όλοι Περλικοί, ο ίδιος ο Περλικός θα ήταν δυστυχισμένος. Ο ναρκισσισμός του, το μεγάλο του "εγώ", η θέλησή του να ξεχωρίζει από τον "κοινό" μέσο όρο θα δέχονταν ισχυρό χτύπημα, μιας και πλέον δε θα ξεχώριζε λέγοντας τις μπαρούφες του. Τότε ο Περλικός μας θα εφεύρισκε κάτι άλλο για να ξεχωρίζει, σίγουρα όμως θα ήταν κάτι όπου ο Περλικός μας θα έπαιρνε πάλι τον εαυτό του στα σοβαρά - υπερβολικά σοβαρά όπως και τώρα. Η παιδαριώδης-βλακώδης κοσμοαντίληψή του για το διαχωρισμό "καλού" και "κακού" στον άνθρωπο, εν είδει άσπρου-μαύρου, με τον ίδιο να εκπροσωπεί το καλό, την ουτοπική "τελείωση" του ανθρώπινου πνεύματος, είναι αυτή που τον κάνει να χαϊδεύεται και να ταϊζει τον υπερμεγέθη εγωϊσμό του. Φαντασιώνεται τον εαυτό του στο κρεβάτι με τον κλώνο του και εκσπερματώνει ο Περλικός μας, αλλά και ο κάθε Περλικός.

Δεν αντιλαμβάνεται ο δόλιος Περλικός, ότι με το να λέει προχωρημενιές οδηγείται στα αζήτητα.. Δεν αντιλαμβάνεται ότι τα κακομαθημένα παιδάκια που λέγονται πολίτες θέλουν να ακούνε μόνο καλά πράγματα, δηλαδή κολακείες. Που μάλιστα να είναι απλές και εύπεπτες, γιατί δεν είναι και για πολλά-πολλά και δύσκολες έννοιες. Δεν καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι της πολιτικής, δεν παίζεται με βάση τη λογική και την αλήθεια αλλά το συναίσθημα και το ψέμμα. Κανείς δε θέλει να ακούει ότι είναι οπισθοδρομικός. Θέλει να ακούει ότι είναι γαμώ τα παιδιά, ωραίος, καλοντυμένος κλπ

Δηλαδή οι άλλοι που λένε συστηματικά ψέμματα και κολακείες ρε Περλικέ, που κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα γέρους ανθρώπους, που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια πουλώντας ελπίδα,που κυκλοφορούνε σαν τσίρκο στα καφενεία και τις λαϊκες τρώγοντας στη μάπα τον κάθε καραγκιόζη, τί είναι, μαλάκες;

Κάτσε στα αζήτητα και εσύ αγόρι μου. Αν και ξέρω ότι κατά βάθος τα επιθυμείς τα αζήτητα, για να δηλώνεις ξεχωριστός, ότι ελάχιστοι καταλαβαίνουν την τεράστια διανοητική σου αξία. Έλα μωρε Περλικοί τώρα, που σας χαλάει κιόλας...Πώς αλλιώς θα το παίζετε ξεχωριστοί και προχωρημένοι;

ΥΓ Το σχόλιο αφιερώνεται με αγάπη, στοργή και Προδέρμ στο δικό μας Περλικό, τον Τρούμαν....

ΥΓ2 Από χθες με έχει πιάσει λογοδιάρροια... Ελπίζω να μου περάσει...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Είμαι σίγουρος ότι ο Καραουίσκος , ως φανατικός μαρξιστής, θα πετάξει από τη χαρά του, γιατί θα του δοθεί απάντηση στις απορίες του, χωρίς ταυτόχρονα να απομακρυνθεί από τα κοράνια του μαρξισμού.

Διάβασε λοιπόν Καραϊσκο τη θεωρία της "πολιτισμικής ηγεμονίας" του αρχικομμουνιστή μεταμαρξιστή του Ιταλικου ΚΚ Antonio Gramsci. Ο συγκεκριμένος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ενώ έπρεπε σύμφωνα με τον διαλεκτικό υλισμό, η ιταλική εργατική τάξη να συνταχθεί με τους κομμουνιστές, συντάχθηκε τελικά με τους φασίστες του Μουσολίνι. Υποστήριξε ότι ο διαλεχτικός υλισμός (του οποίου είσαι οπαδός) είναι από μόνος του ανεπαρκής γιατί προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος σκέφτεται ρασιοναλιστικά (σε όρους παραγωγικών σχέσεων), όταν στην πραγματικότητα δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιας και ο άνθρωπος είναι δέσμιος των ιδεών του, της διαπαιδαγώγησής του, των προκαταλήψεών του κλπ (θρησκεία, οικογένεια κλπ)και άρα των όχι "αντικειμενικών" καταστάσεων, αλλά των κοινωνικών σχέσεων της εποχής του. Άρα, ιδεαλισμός-υλισμός = 1-0

ΥΓ Κάπως έτσι τα πε τέλος πάντων...

Δεπάστας είπε...

Ωραία τα λες, Βάρσε. Και όποιος δεν έχει δει αυτήν την παντομίμα, με τους εκπροσώπους του συλλόγου G700 και τον Περλικό, στα γραφεία της Β. Σοφίας, να παριστάνει τον Πρόεδρο, δεν έχει δει τίποτα. "Πολύ γέλιο", που θα έλεγε (και θα έγραφε) και κάποιος Ιωαννόφιλος παρουσιαστής.

http://www.greekliberals.net/civilaction/index.php/Interviews-and-articles/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A6.-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-G700.html

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεπάστα, εύγε... Νομίζω ότι αυτό το βίντεο είναι εφάμιλλο της αγαπημένης μου βιντεοταινίας "Κλασσική περίπτωση βλάβης", με Τσάκωνα και Τάσο Κωστή...
Μεγάλο ταλέντο ο Περλικός. Θα μπορούσε να παίξει και στις ταινίες της Sirina, στη θέση του συναδέλφου του γιατρού. Γράφει καλά στην κάμερα... Το ωραίο είναι ότι προσπαθεί να μιλήσει και επίσημα.. Και τονίζει υπερβολικά το σ....Χα,χα,χα

ΥΓ. Τώρα το άκουσα και έμεινα στήλη άλατος. Ο Περλικός κόπτεται για την επιχειρηματικότητα, αλλά μου δουλεύει στο δημόσιο; ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; Έλα ρε Περλικέ. Τί μας λες... Άμα είσαι τόσο μάγκας, άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο και παίξε μπάλα, ή πήγαινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Άκου μου δουλεύει στο δημόσιο και έχει και το θράσος να το κατακεραυνώνει. Εγώ λέω να εφαρμοστούν οι ιδέες του Περλικού για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, ξεκινώντας από τον ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι σωστά μίλησες Βάρσε. Μας έχουν πρήξει οι διάφοροι θεωρητικολόγοι, είτε αριστερόφρονες είτε Περλικοί (νομίζω βέβαια ότι πρόκειται για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αφού η αριστερά είναι εξίσου ουτοπική με την περλική φιλελευθερολογία-παπαρολογία).

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εννοείται. Οι φιλελεύθεροι είναι εκ δεξιών αναρχικοί.
Έκατσα τώρα κι ακούω τί λέει ο ψαρομούρης ο Περλικός κι έχω πάθει την πλάκα μου, με τις βλακείες που εκστομίζει. Μιλάμε για πουθενίδη. Ο άνθρωπος ζει σε άλλη χώρα.
"Τα σχολεία δεν παράγουν χαρακτήρες ικανούς να ενταχθούν σε μια ευνομούμενη κοινωνία" ή κάπως έτσι λέει στην αρχή, υπονοώντας ότι δεν διαμορφώνεται σωστά ο χαρακτήρας του παιδιού στο σχολείο.
Ξεχνά ότι το σχολείο είναι ο μικρότερος χρόνος κάθε μέρα στη ζωή του παιδιού, με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του να είναι στο σπίτι. Ξεχνά η Περλικάρα, ότι το παιδί πηγαίνει σχολείο στα 7, όπου σύμφωνα με την ψυχολογία έχει ήδη διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό.Και από που; Από το σπίτι του. Και στην ελληνική κοινωνία, με μπαμπά και μαμά ελληνάρες, του φταίει το σχολείο του Περλικού και όχι το σπίτι, όπου ήδη έχει διαπαιδαγωγηθεί το νεοελληνάκι στο να είναι ενοχλητικό ανυπάκουο μαλακισμένο, που δημιουργεί σαματά όπου κι αν βρίσκεται (στην παραλία, στέ καφέ, σε ταβέρνα κλπ), με την ηλίθια μαμά να το κοιτάζει καμαρώνοντας να πρήζει τους όρχεις αθώων, ανυποψίαστων συνελλήνων. Έτσι το παιδί πάει στο σχολείο ένα έτοιμο μαλακιστήρι. Πρόσθεσε στη συνταγή ότι οι περισσότεροι κάνουν πλέον παιδιά χωρίς να ασχολούνται οι ίδιοι αλλά η Βουλγάρα που τα κρατάει, πρόσθεσε και ότι οι ΄μισες οικογένειες είναι χωρισμένες με τους δυο γονείς να ανταγωνίζονται ποιος θα κάνει τα περισσότερα χατήρια στο μικρό (δηλαδή πιο κακομαθημένο από ότι είναι)για να κερδίσει την "αγάπη" του, βάλε τώρα και το ότι η πλειοψηφία δασκαλοκαθηγητάδων κοιτάζει το ρολόι για το πότε θα πάει σπίτι, συν το ότι δεν ελεγχονται για τη δουλειά τους από κανέναν συν το ότι δεν μπορούν να ρίξουν καμια φάπα στα σκατόπαιδα και παίρνεις το αποτέλεσμα.

Το καλύτερο δε, είναι με τα κουπόνια εκπαίδευσης. ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ. Αν γίνει αυτό στην Ελλάδα, τη χώρα της φασολάδας και του ελάχιστου δυνατού κόπου, θα γελάσουνε κι οι πέτρες. Οι γονείς θα επιλέγουν στάνταρ τα πιο εύκολα σχολεία, για να περνάνε τα παιδάκια τους τις τάξεις εύκολα μην τύχει και τους δημιουργηθεί κανα ψυχολογικό πρόβλημα από την δυσκολία της μάθησης. Ακριβώς το αντίθετο από αυτά που λέει ο Περλικός.

Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία όσο μπουρδέλα και να είναι, είναι λιγότερο υπεύθυνα από ότι τα σπίτια για αυτή την κατάντια. Ο άνθρωπος διαπαιδαγωγείται κυρίως από τους γονείς του και λιγότερο από τον δάσκαλό του.
Η μεγάλη δε αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος στην παιδική ηλικία, έχει ελάχιστη διάθεση για μάθηση. Έχει διάθεση για παιχνίδι σαν παιδί, για γκομένισμα σαν έφηβος, αλλά όχι για μάθηση. Πρέπει να τον υποχρεώσεις να μάθει. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες. Δουλειά του γονιού και του δασκάλου είναι να καταπιέσουν το παιδί για να κάτσει να διαβάσει..Και επειδή δεν το κάνει κανείς, ιδού τα αποτελέσματα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αυτό δε με την υπερπαραγωγή πτυχίων στην Ελλάδα, είναι να γελάει κανείς. Περλικάρα μου, ο άνθρωπος δικαιούται να έχει ή όχι ελευθερία επιλογής; Άμα θέλει να σπουδάσει , θα του πεις εσύ όχι; Τί σόι φιλελευθερισμός είναι αυτός; Εσύ πιστεύεις ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο γονιός δεν θα πουλήσει και το κορμί του για να το στείλει να σπουδάσει έξω, για να γίνει "κάποιος"; Η υπερπαραγωγή πτυχίων σου φταίει, ή το ότι ο κάθε πικραμένος που βγάζει το ΤΕΙ Δασοπονίας-Παπαρολογίας-Εντομοκτονίας, θεωρεί ότι έγινε Η επιστημονάρα και αρνείται να δουλέψει σε δουλειές που θεωρεί "κατώτερες" των "προσόντων" του, προσαρμοζόμενος στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, αλλά περιμένει το "κακό" κράτος να τον διορίσει; Όταν ο άλλος δηλώνει τμήματα γνωρίζοντας ότι δεν θα βρεί δουλειά αφού τελειώσει ούτε με το δίκανο, σου φταίει το κακό κράτος πάλι ή ο κλασσικός ο μαλάκας ο έλληνας, τον οποίο τόσο εμπιστεύεσαι και εκτιμάς τη λογική του; Αλλά είπαμε, ποτέ δε φταίει κάποιος για τις επιλογές του. Πάντα άλλος του φταίει. Το κακό κράτος, ο γείτονας, η κυρα Μαρία κλπ κλπ. Όλοι είναι καλοί γονείς, καλοί επαγγελματίες, καλοί γενικώς.....

Ασταδιάλα άναψα πάλι με τις μπούρδες που άκουσα....

Δεπάστας είπε...

Πάλι σωστά μίλησες Βάρσε. Τελικά είσαι η φωνή της λογικής. Και αυτό με τα παιδιά που είπες, πολύ σωστό και η περιγραφή ολόσωστη. Γι αυτό κι εγώ (όπως και αρκετοί άλλοι που γνωρίζω) θέλουμε να πνίξουμε τα κακομαθημένα ελληνάκια όπου τα βρούμε (μαζί και με τους γονείς τους, βεβαίως).