Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

139 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ανάρτηση..Χα,χα,χα.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό το κείμενο. Μόνο που δεν υπάρχει κείμενο

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ σε όλα μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα έτσι Καραίσκο. Γιατί οι πλήρεις αναρτήσεις σου προκαλούν κάποιον εκνευρισμό. Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να υπάρχουν τόσο αφελείς σκέψεις και τόσο αφελείς άνθρωποι να τις εκφράζουν.

Ανώνυμος είπε...

re mastora oute mıa anartısı den boreıs na kaneıs kaı theleıs na soseıs ton kosmo?

Marwood είπε...

"Κλείνατε επί δεξιά λέει ο Καραμανλής" γράφει σούπερ (έτσι δεν το λένε?) στις ειδήσεις του μέγκα, κάτω ακριβώς από το κεφάλι του "κυρίου" πρετεντέρη... ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Είδα στο μετρό την αφίσα για το "μουσείο ακρόπολης". Ωστε έτσι το λένε ρε μαγκες? μήπως όμως είναι "Μουσείο της Ακροπόλεως" ή έστω "Μουσείο της Ακρόπολης"? Είναι άραγες οδός Βασιλέως Γεωργίου ή Βασιλιά Γιώργου?
Αλλά από μπαγλαμά Ελληναρά Σαμαρά δεν περίμενα και κάτι καλύτερο, μου θύμισε μάλιστα τον έτερο λωποδύτη της πατριδοκαπηλίας Karaxaferi που τραγουδούσε τον πρώτο στίχο του εθνικού ύμνου σε γνωρίζω από την όψη.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Καραϊσκος το έκανε επίτηδες; Μήπως υπονοεί ότι τελικά δεν υπάρχει τίποτα, καμία αλήθεια, παρά μόνο το μηδέν; Μήπως είναι πολύ μπροστά από την εποχή του;

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Μιχαλολιάκος με μετανάστες σε λίγο στον Σπίνο.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έχω βαρεθεί να βλέπω τη συνεχή προσπάθεια γελοιοποίησης του Μιχαλολιάκου όποτε βγαίνει στην τηλεόραση,από κάτι βλάκες "αντιρατσιστές", υποκριτικά λαμόγια τύπου Σπίνου, με ερωτήσεις σικέ για να δημιουργούνται εντυπώσεις στον νοικοκυραίο βλακομικροαστό.

Γιατί δεν κάνει το ίδιο π.χ. και με τον Δαμιανό ρωτώντας τον εμπλοκή συνέχεια για τα σκάνδαλα της ΝΔ; Ριρή, Βουλγαράκη, Μίζενς κλπ κλπ κλπ. Θα κυλούσε μια εκπομπή χάρμα, με τον κόσμο που παρακολουθεί να κλείνει την τηλεόραση με την εντύπωση ότι μας κυβέρνησαν οι Σοπράνος.

Πάντως περα από κανα δυο γκέλες που έκανε, καλά το παιξε ο Μιχαλολιάκος. Το μόνο πρόβλημα της Χρυσής Αυγής είναι ότι είναι ελικρινής, το οποίο είναι αφελές. Εχει δίκιο για το ΛΑΟΣ, ότι΄υπάρχουν μέσα ομοϊδεάτες του ντυμένοι δημοκράτες, για να μην πανικοβληθούν τα μοσχαράκια οι έλληνες. Να γειάσει δε το στόμα του, για το τεμπελχανείο που είπε ότι έχουμε γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς συγκρίνεται ο Καρατζαφέρης με τον Λεπεν. Ο Καρατζαφέρης δεν είναι ιδεολόγος (παρά την φολοξενία ιδεολόγων στο κόμμα του όπως Βορίδης, Πλεύρης κλπ), είναι ένας πολιτικός καιροσκόπος - οπορτουνιστής στα πρότυπα του Μακάρθυ που σέρνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα πατώντας πάνω στα φοβικά τους σύνδρομα (και λέγοντας και μερικές αλήθειες στην πορεία) όπως ακριβώς ο προκάτοχός του μισό και πλέον αιώνα πριν, Τούτων λεχθέντων, και παρά τους εμφανείς αυτοπεριορισμούς του, παραμένει ο ευφυέστερος (και ικανότερος) των πολιτικών αρχηγών...

Trueman είπε...

Ό εκ Πελλοπονήσου αρβανίτης Karaxhafer είναι νομίζω αυτοδημιούργητος και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αναμφίβολα εξαιρετικά επιτυχημένος.Αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση των μετρίων ζαγορίτηδων.

Όσο και αν διαφωνεί κανείς με τις θέσεις του, ο ανήρ αποτελεί πρότυπο για ένα βασικό quality που θα έπρεπε να επιδεικνύει ο μέσος πολιτικός στην Ελλάδα, δηλ. ευφυής και ικανός (θα τολμούσα να πώ το ίδιο για τον Αλαβάνο και τον Βενιζέλο).

Υπ' αυτό το πρίσμα όσοι τον ψήφισαν δικαούνται να λένε τουλάχιστον ότι δεν συμπεριφέρθηκαν με την λογική της ψήφου στο πηγάδι των ανίκανων πολιτικών τζακιών, που το μόνο που μετρούν στο ενεργητικό τους είναι φιλίες με συμφέροντα στο κλειστό club της πολιτικοοικονομικήε ελίτ.

Trueman είπε...

Πολλοί λένε ότι ο ΛΑΟΣ είναι πλέον εδραιωμένο κόμμα και όχι διάττων αστερας.

Αν αυτό ισχύει, τότε η επιτυχία του Karaxhafer αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία του εγχειρήματος που αποτυπώνεται από τις ουκ ολίγες απόπειρες δημιουργίας κομμάτων που θα εμβόλιζαν τον δικομματισμό, αλλά κατέληξαν σε οικτρή αποτυχία.

Συνειρμικά, θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τον Karaxhafer με τους "κουράδες" της ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛΑΝ, ΚΕΠ, ΔΗΚΚΙ, Δρασης, κλπ.

Ειδικά για τα υπερπροβληθέντα ΚΕΠ και ΠΟΛΑΝ αποδεικνύεται πόσο κενή είναι η μιντιακή υπερπροβολή όταν το προϊόν στερείται ουσίας, δηλ. κοινώς μάπα το καρπούζι.

Trueman είπε...

ΥΓ στο προηγούμενο

Και δεν είναι τυχαίο ότι η άκρως επιτυχημένη επαγγελματίας κα Xhavella συνεπόρευσε μαζί του

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Είναι δυνατόν να πει κανείς ότι είχε άδικο ο Μιχαλολιάκος για τους αριστεριστές "προστάτες" των αλλοδαπών;

Το παρακάτω βίντεο δεν το είχα προσέξει. Είναι από τα επεισόδια για τον αστυνομικό που έσκισε το Κοράνι. Παρατηρήστε ότι το εξαγριωμένο πλήθος των αλλοδαπών, καθοδηγείται από έναν αλλοδαπό με σακάκι, ο οποίος παίρνει με τη σειρά του εντολές από......(!!!) έλληνα μουσάτο κλασσική φάτσα αριστεροκαθηγητή ολμεβλακα.. Ο μούσιας φωνάζει "Ομόνοια, πες τους ομόνοια" και ο αλλοδαπός δίνει την εντολή στο πλήθος. Απίστευτο

http://www.youtube.com/watch?v=fq6ScE3eNHY

Ανώνυμος είπε...

Ο Μιχαλολιάκος, την προηγούμενη εβδομάδα, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του Σπίνου λέγοντας για έναν από τους πανελίστες: "Δεν συνομιλώ με τον κύριο. Είναι πολύ σκούρος".

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ενώ ο Μιχαλολιάκος δεν είναι σκούρος... Έβλεπα βίντεο στο You Tube όπου απέιλησε τον Άκη Παυλόπουλο.. Γενικώς κάνει μαλακίες συνέχεια, γι αυτό μου έκανε εντύπωση που χτες δεν πολυέκανε...

MC Kal είπε...

Αφιερωμένο στον φίλο μας τον

Μαργουντ φόβο και τρόμο της Αθήνας της νύχτας

Γιώτα είπε...

μαργουντ εσυ κουρευεις το γκαζόν και χαιρετας @ 00:07?

Θ.Π. είπε...

Πιστεύω ότι ο Καραίσκος αποτελεί τον κατ'εξοχήν εκφραστή του είδους που θα μπορούσαμε να ονομάζουμε "ντανταϊστή φιλόσοφο". Πάει και τελείωσε. Η τελευταία του ανάρτηση το αποδεικνύει (ή "το αποδείχνει", όπως θα έλεγαν και οι ιδεολογικά ομοτράπεζοι του φιλοσόφου). Ο Καραίσκος με την τεράστια λογοτεχνική φλέβα και την αποδομητική διάθεση απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία και καταπίεση, δείχνει τον δρόμο σε όλους μας.

Trueman είπε...

Ο Καραϊσκος είναι τόσο εύστοχος που με το άδειο της ανάρτησης ανέδειξε σε ολο της το μεγαλείο, την ιδεολογική και πνευματική κενότητα της υλιστικής κοινωνίας της υπερκατανάλωσης, του ατομισμού και της εγωπάθειας του συγχρονου αστού.

Ο Καραϊσκος, έχοντας συνηθίσει τον αναγνώστη σε καταγγελτικό λόγο με την γνωστή, απαράμιλλη συνοχή και διαύγεια ιδεών, τούτη την φορά μας εκπλήσσει διπλά. Με την αστείρευτη δημιουργικότητά του και την ικανότητα να συλλαμβάνει το πρόβλημα, καταφέρνει να ενσωματώσει στο κενό, όλες τις στρεβλώσεις της κοινωνίας μας.

Η ανάρτηση αυτή με το βάθος που χαρακτηρίζει τον δημιουργό της, νοηματοδοτεί την αγωνία του ανθρώπου μπροστά στην, επί ματαίω, αναζήτησή διεξόδου από την πνιγηρή ατμόσφαιρα της καπιταλιστικής παρακμής.

Ο Καραϊσκος για άλλη μια φορά αποδεικνύει την δεινότητα του στην απέριττη αποκρυστάλλωση ιδεών ενοχλητικών για το φασιστικό κατεστημένο του παρόντος μπλόγκ, που αδίκως τον χαρακτηρίζει "κήνσορα" (βλ. τους, συνήθως, μικρόψυχους αντιπάλους του Μάργουντ, Βάρσο)

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Είμαι μεγάλος αντίπαλος του Καραϊσκου, πράγματι, όπως άλλωστε και η έτερη μεγάλη ποσότητα, ο Μάργουντ. Τιτανομαχία. Σαν να τσακώνεται ο Μπόλεκ με το Λόλεκ δηλαδή, ο Χοντρός με το Λιγνό και άλλες τέλος πάντων εξίσου σοβαρές ποσότητες (αλλά με φιλική σχέση πάντα μεταξύ τους) ....

Η αλήθεια είναι ότι αντίπαλος του Καραϊσκου όπως και των ομοϊδεατών του είναι η μεγαλοαστική τάξη και μόνο αυτή. Η μάχη Καραϊσκου vs καπιταλισμός, είναι αντίστοιχη με γιγαντομαχίες τύπου Σαϊνης vs Δρ Κλάου, Bond vs Stavro Blomfeld, Holmes vs Moriarty, Τζων Γουέϊν vs Ινδιάνοι κλπ κλπ.

Ενώ όμως σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις κερδίζει ο "καλός", στην περίπτωσή μας ο καπιταλισμός κερδίζει 12-0 τον Καραϊσκο και τους ομοϊδεάτες του, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο αγώνας μάλιστα, πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι άλλο η πραγματικότητα και άλλο η φαντασία....

Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε στον Καραϊσκο, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλα τα μεγάλα τέλος πάντων παιδιά, που δεν εννούν να μεγαλώσουν και να συμβιβαστούν με την αδικία αυτού του κόσμου, τη φιλότιμη προσπάθεια που κάνουν για να ανατρέψουν την καθεστηκυϊα τάξη (συνήθως από τον καναπέ του σπιτιού τους). Φιλότιμη αλλά και κωμική συνάμα προσπάθεια, που πάντα μας δημιουργεί εκνευρισμό αλλά μας προσφέρει και πολλά γέλια...

Δεπάστας είπε...

Ο συγγραφέας και στοχαστής Καραίσκος είναι, μεταξύ άλλων, και avant- garde. Η έμπνευσή του να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και συνάμα την εποχή της παρακμής με ένα κείμενο άνευ περιεχομένου, μου θύμισε μια αναφορά ενός κόμικ του έγκριτου περιοδικού The Chap, το οποίο ειρωνευόταν την ψευδοπροτοπορία ενός ποιητού που έδειχνε το πόσο μπροστά ήταν εκδίδοντας μια ποιητική συλλογή με λευκές σελίδες. Το άδειο κείμενο Καραίσκου ήταν μια γροθιά στο στομάχι, με ενοχλητικά αποτελέσματα για όλους εμάς τους εφησυχασμένους (ειδικά στο δικό μου στομάχι, αφού όταν το διάβασα, είχα καταπιεί και τρία σουβλάκια...). Η έμπνευση αυτή του Καραίσκου με έχει αφήσει άυπνο και έκπληκτο δυο τρεις μέρες τώρα. Καραίσκο φίλε μου, λιγότερη προτοπορία άλλη φορά, για να μπορούμε να σε παρακολουθήσουμε πιο άνετα όλοι εμείς οι πιο συμβατικοί συνάνθρωποί σου.

Θ.Π. είπε...

Βρίσκω ότι με τις έξοχες αναλύσεις Trueman-Βάρσου έχουν ειπωθεί πια όλα για τον φίλο μας Καραίσκο, σε βαθμό που κάθε άλλο σχόλιο να θεωρηθεί περιττό.

Θ.Π. είπε...

Βάρσε, Marwood, ενετόπισα το club Ένσταση, το οποίο βεβαίως εγνώριζα, αν και δεν είχα προσέξει την ονομασία του. Έχω προσέξει ότι τα βράδυα έχει και κάποιους μπράβους έξω, σπ' όσο θυμάμαι. Μπαίνουμε άφοβα; Εγγυάστε τρελή διασκέδαση μέχρι πρωίας;

Marwood είπε...

Μεγάλο κλάμπ το Ενσταση. Αν πας εννοείται ότι περιμένουμε ανταπόκριση

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Διακρίνοντας εδώ και καιρό μια αδυναμία σου στις σουρεαλιστικές καταστάσεις Θύμιο, είμαι σίγουρος ότι όχι απλά θα μείνεις ενθουσιασμένος με το κλίμα του μαγαζιού έτσι και πας, αλλά θα γίνει κεντρικό σημείο αναφοράς στη διασκέδασή σου. Αυτά που θα δεις δεν περιγράφονται με λόγια, γι αυτό στην ανταπόκριση περιμένουμε και φωτό από πίστα μαγαζιού, με όλα τα "μωρά" στην πίστα...

Ο Καραϊσκος, ως γνήσιος εχθρός του νοικοκυραίϊκου μικροαστισμού, το εκτιμά αφάνταστα. Έχει σιχαθεί το στημένο στυλάκι της νυχτερινής διασκέδασης, τη σοβαροφάνεια και ξενέρα του κόσμου όλων των άλλων κλάμπ, που όλοι κοιτάζονται μεταξύ τους με υπεροπτικό υφάκι χωρίς να διασκεδάζουν. Το μαγαζί αυτό είναι το αντίδοτο στον μικροαστικό καθωσπρεπεισμό, ένα γνήσιο επαναστατικό κατάστημα, ένα χωνευτήρι των κοινωνικών τάξεων, μια κομμούνα της διασκέδασης. Τόσο καλά.....

Θ.Π. είπε...

Παιδιά, επιστρέφοντας για να δω την αγαπημένη εκπομπή του Φίλιππου Καμπούρη, βλέπω τώρα τα σχόλιά σας που μου εξάπτουν την φαντασία. Δεν ήξερα ότι και ο φίλος μας ο Καραίσκος είναι θαμών - νόμιζα ότι μόνο Marwood, Βάρσος τιμούσαν το κατάστημα. Άρα, να κανονίσω να πάω και με τον Καραίσκο; Έχω περάσει κατά καιρούς από εκείνα τα μέρη, αλλά επειδή δεν τα γνωρίζω καλά, δεν είχα δώσει βάση. Έβλεπα κάποιον άκρως λαϊκό κόσμο να μπουκάρει και νόμιζα ότι θα ήταν κάποιο απ' αυτά τα περιφερειακά clubs που συναντούμε και σε άλλες περιοχές (Φιλαδέλφεια κλπ.), όπου αγόρια και κορίτσια με φτηνά αρώματα και μπάνικά ρούχα θα πίνουν το ποτό τους εν μέσω κάπνας και δυνατής λαϊκοπόπ μουσικής. Τώρα, βεβαίως, που μου λέτε ότι το κατάστημα έχει μια κάποια ιδιαιτερότητα, θα φροντίσω να το επισκεφτώ. Έχει και πίστα ακούω; Για λικνίσματα ή έχει και καλλιτέχνες;

Trueman είπε...

Ο Καραϊσκος, φίλε Θ.Π., στην προσπάθειά του να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις αγωνίες του λαού, με σκοπό τα ανυπέρβλητα κείμενα "γροθιά στο στομάχι" όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, δεν διστάζει να συγχρωτιστεί με τον απλό κοσμάκη, να γευτεί γλυκό κρασί από το άγιο ποτήρι του απλού εργάτη, του άνεργου, του λούμπεν προλετάριου, του άξεστου αγρότη που κατεβαίνει από τον κάμπο για να πάει να διασκεδάσει στην Ένσταση τους τίμιους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ο Καραϊσκος, ως γνήσιος λαϊκός εκφραστής των πόθων και των ελπίδων ενός ολόκληρου λαού, μπροστάρης στους αγώνες για την επικράτηση του αλα cubana σοσιαλισμου, διαθέτει έτσι το ηθικό έρισμα να καταγγέλει με τα πνευματώδη και αιχμηρά σχόλια του την πρόστυχη καταιγίδα του βαμμένου με αίμα και ποτισμένου με λαϊκό ιδρώτα χρήματος των καπιταλιστών.

Ανώνυμος είπε...

Tα κείμενα του Καραίσκου δημιουργούν μια αίσθηση υγρασίας. Γιατί άραγε;

Marwood είπε...

Μου αρέσει ότι τώρα που την πέφτει στα blogs ο (βρωμερός) Ψυχάρης, οι μπλογκάκηδες επικαλούνται την google το .com και την Αμερικανική Νομοθεσία στην οποία θεωρούν ότι υπάγονται. Τα καλά και συμφέροντα δηλαδή, αμ τους βρίζουμε, αμ κρυβόμαστε κάτω από τη φούστα τους όταν ζορίζουν τα πράγματα... Κλασικοί θρασύδειλοι μαλάκες έλληνες.
Ρε ουστ

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάλλον ο Καραϊσκος θα διαθέτει μεγάλο υγραντήρα πούρων και μπαίνει κι ο ίδιος μέσα, γι αυτό...

Ας επικαλούνται ότι θέλουν.. Λες κι η αρχιβδέλλα ο Ψυχάρης κόπτεται για την παραβίαση του νόμου αναφορικά με τα exit polls κι όχι γιατί δεν μπορεί να ελέγξει το τί βγαίνει στη φόρα και τί όχι... Αν και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τα κίνητρά του. Πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να τα ελέγξει; Γιατί τέτοια μανία με τα blogs όλοι (Ζούγκλες, Ψυχάρηδες κλπ);

Trueman είπε...

Ο παντοδυναμος, ανεβοκατεβαζων (μεχρι προτινος) κυβερνησεις ψυχαρης σε μια υστατη, μάταιη κατα την γνωμη μου, απόπειρα περιορισμού του ηλεκτρονικου τσουναμι που θα βουλιάξει τα επόμενα χρόνια τον εντυπο τυπο και την παντοδυναμία του

Δεν καταλαβαινει ο δολιος ότι, απο την στιγμή που έχει βημα για να εκφραζει τις απόψεις του ο Καραϊσκος, το εχει χασει το παιχνιδι?

Ανώνυμος είπε...

Trueman έχεις δίκιο - ειδικά εφόσον προβλέπεται να υπάρξουν πολλοί κλώνοι Καραίσκου, αφού ακούω, στο κέντρο της Αθήνας όπου γυρίζω, πολλούς νέους να λένε "καλά τους τα λέει αυτός ο Καραϊσκος"! Άρχισε η επανάσταση και δεν το έχουμε καταλάβει. Τα λόγια του Καραϊσκου είναι η σπορά που θα οδηγήσει σε ζουμερούς κοινωνικοπολιτικούς καρπους.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η λογική του Ψυχάρη. Το να πιστεύεις ότι μπορείς να ελέγξεις τα blogs είναι καθαρή αφέλεια και δε θα λεγα τον Ψυχάρη αφελή. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ή ότι τους βλέπει ανταγωνιστικά (που μάλλον παίζει γιατί επιτίθεται στα ειδησεογραφικά blogs κυρίως) πιστεύοντας ότι χάνει αναγνώστες οι οποίοι ενημερώνονται πλέον μέσω blogς, ή ότι βγάζουνε στη φόρα πράγματα που του χαλάνε τις δουλειές. Όπως και να χει όμως, θα πρεπε να κατανοεί ότι δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα και το μόνο που θα καταφερνε τελικά θα ήταν να εκτεθεί. Όπως και έγινε. Άβυσσος η ψυχή του λαμόγιου...
Και μια και ανέφερα τη λέξη λαμόγιο, ο Παπατζόν τώρα τελευταία κάνει απίστευτους λεονταριμούς με τον ΔΟΛ ενώ αντίθετα αβαντάρει το αλαφούζειο συγκρότημα τύπου. Τέτοιο γλύψιμο στην Καθημερινή δεν έχει ξαναγίνει. Λέτε να δούμε αυτή την κεφαλή να αρθρογραφεί στην Καθημερινή; Αυτό κι αν θα ναι απίστευτο.....

ΥΓ Θύμιο η πίστα είναι μόνο για χορό και γλέντι πανηγυριώτικο..

V. είπε...

Είχα τάση για αυτομαστίγωμα τις τελευταίες μέρες και έτσι αγόρασα την ελληνική ταινία του Τσιώλη "Σχετικά με τον Βασίλη" για να την ξαναδώ, αφού την πρώτη φορά, στην TV, πριν από πολλά χρόνια, μου είχε κάνει εντύπωση ότι ενώ ήταν κοινωνικό δράμα, προσωπικά την διασκέδασα πολύ αφού την είδα ως κωμωδία... Την είδα, λοιπόν, σήμερα και μου έκανε εντύπωση ότι βλέποντας τον ήρωα της ταινίας, τον Βασίλη τον κοινωνιολόγο, ήταν σαν να έβλεπα τον Καραίσκο...

Ο καθηγητής κοινωνιολογίας, Βασίλης, απογοητευμένος από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, κυριεύτηκε από απόγνωση και αποφάσισε να παραιτηθεί από το πανεπιστήμιο. Είχε δει κι εκείνος, όπως και ο φίλος μας ο Καραίσκος, το μάταιο κάθε προσπάθειας να στρέψουμε τον κόσμο προς τ' αριστερα, προς τη συνειδητοποίηση, για μια κοινωνία ανθρώπινη, χωρίς εκμετάλλευση - "πέρα κι έξω" από τα παρακμιακά καπιταλιστικά καλούπια που οδηγούν στη δυστυχία και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο... Ο Βασίλης ο κοινωνιολόγος, όμως, βαρύς και δύσθυμος από την καταστρεπτική επίδραση του καπιταλισμού, είχε την ανάγκη να απομακρυνθεί από το μοντέλο ζωής των πραγματικών (και αλλοτριωμένων) εργαζομένων που ξυπνάνε πρωί, χτυπάνε κάρτα, δουλεύουν 8-12 ώρες κάθε μέρα για να πάρουν κανα χιλιάρικο το μήνα - να ζήσουν, με τις πληκτικές οικογένειές τους, την καθημερινή τους μιζέρια. Πώς θα μπορούσε να δει καθαρά τα πράγματα, εάν βρισκόταν και ο ίδιος μέσα σε αυτές τις αδιέξοδες, ασφυκτικές συνθήκες; Έτσι, βλέπουμε τον εξοργισμένο Βασίλη-Καραίσκο να απογοητεύεται μεν από τα αδιέξοδα της σύγχρονης καπιταλιστικής εποχής και της αδυναμίας των ανθρώπων να δουν το φως το αληθινό της αριστερής επαναστατικότητας, αλλά, ταυτόχρονα, να περνά την μέρα του σε άλλους ρυθμούς: ξυπνάει αργά το πρωί, δεν πηγαίνει να δουλέψει, μένει σε μεγάλη παραθαλάσσια μονοκατοικία, τα πρωινά χαζολογάει στο κέντρο της Αθήνας ψωνίζοντας και πίνοντας καφέδες, ταξιδεύει όποτε του καπνίσει αφού πνίγεται ψυχολογικά, ασχολείται με τη φωτογραφία, τρώγει παγωτό και άλλα τέτοια μπουρζουάδικα (και αργόσχολα) πράγματα.

Σκέφτηκα, λοιπόν: "μήπως μας εμπαίζει ο Βασίλης ο κοινωνιολόγος (και οι όμοιοί του)"; Μέχρι που κατάλαβα ότι έκανα λάθος. Με απόγνωση οι θεωρητικοί της αριστερόστροφης επανάστασης ζουν την μπουρζουάδικη ζωή. Πρέπει, όπως, να ζουν έτσι για να βλέπουν καθαρά τα πράγματα - το ποιος είναι ο αντίπαλος, ποια η λειτουργία του συστήματος κοκ. Μόνον έτσι θα μπορέσουν, σε κάποιο ιδεατό μέλλον, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να οδηγήσουν τις μάζες στη χειραφέτηση, τη συνειδητοποίηση και, εν τέλει, την απελευθέρωση. Ανακουφισμένος, μετά από αυτό το συμπέρασμα, ήλθα αμέσως να γράψω αυτό το σχόλιο...

Marwood είπε...

Αυτός πράγματι είναι ο Καραίσκος. Ολες αυτές τις βλακώδεις ταινίες, τις οποίες σατιρισε πολύ πετυχημένα ο Χαρρυ Κλυνν στο "Με λένε Αρτέμη", ας μην ξεχνάμε ότι τις χρηματοδοτήσαμε εμείς για να τις δουν τρεις κι ο κούκος. Ωστόσο, είναι πολύ ρεαλιστική η άποψή σου ότι μπορούν να κάνουν μια δεύτερη καριέρα τώρα πια, ως κωμωδίες βεβαίως.
Το Τσιώλη, σε κάθε περίπτωση, τον τιμούμε σε αυτό εδώ το μπλογκ γιατί τυγχάνει ο σκηνοθέτης της Ζούγκλας των Πόλεων με Κώστα Πρέκα στον ρόλο του Νίκου Αυγέρη και τον Μάνο Κατράκη ως Λυσία Σέκερη.
Μια άλλη υπόγεια σχέση Τσιώλη-Καραίσκου, είναι ότι ο πρώτος ήταν βοηθός Σκηνοθέτης στο Της Κακομοίρας...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωκράτης Κόκκαλης πλησιάστηκε από τη Στάζι στις 25.1.1963 και εντάχθηκε στη διεύθυνση ΧV με το κωδικό όνομα Rocco και κωδικό αριθμό μητρώου 953/63. (Βλέπε Έγγραφο 1). Ο φάκελός του στην Στάζι που τώρα είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων ολόκληρος φέρει την κωδική ονομασία ΜfS ΧV,953/63.

ΜfS ήταν τα αρχικά της μυστικής υπηρεσίας (Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας), ΧV η διεύθυνση (αρ. 15) της Στάζι στην οποία ανήκε ο Κόκκαλης την πρώτη περίοδο της σταδιοδρομίας του και 953/63 ο προσωπικός αριθμός μητρώου του προέδρου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. (Βλέπε Έγγραφο 2).

Για τις υπηρεσίες του έπαιρνε ανάλογα με την περίσταση 200, 100 ή 50 μάρκα! (Βλέπε Έγγραφο 3).

Μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον Οκτώβριο του 1981, και λόγω της σπουδαιότητας που πήρε ο πράκτορας Rοcco εξαιτίας της σχέσης του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική ηγεσία της χώρας, η Στάζι αναβάθμισε την σχετική επιχείρηση στην Ελλάδα και της έδωσε την κωδική ονομασία: Ο.V. Κaskade (επιχείρηση Κασκάντε), ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης άλλαξε κωδική ονομασία και από Rocco μεταλλάχθηκε σε Κaskadeur και κωδ. αριθμ. ΜfS/ΙΙΑ ΧVΙΙΙ/8/ΧV/2012/83. (Βλέπε Έγγραφο 4).

Το ψευδώνυμο Κaskadeur απεδείχθη ευφυές ως επινόηση, αφού σημαίνει αυτόν που προσποιείται επικίνδυνο πήδημα ή πτώση. Κασκαντέρ είναι ως γνωστόν οι ριψοκίνδυνοι επαγγελματίες που διεκπεραιώνουν τα επικίνδυνα τρυκ σε κινηματογραφικές ταινίες.

Ο κ. Σ. Κόκκαλης θα μισήσει την ανυπέρβλητη ανατολικογερμανική γραφειοκρατία όσο τίποτα άλλο στη ζωή του. Στον προαναφερθέντα φάκελο περιέχονται εκατοντάδες εγγράφων που μας επιτρέπουν σήμερα να αναπαραστήσουμε με σχετική ακρίβεια την αφανή διαδρομή του κ. Κόκκαλη.

Γιος του υπουργού της κυβέρνησης του βουνού και διαπρεπούς επιστήμονα Πέτρου Κόκκαλη, ο Σωκράτης ακολούθησε την οικογένειά του στην προσφυγιά μετά το τέλος του Εμφυλίου και, αφού έζησαν για λίγο στη Ρουμανία, εγκαταστάθηκαν μονίμως στην Ανατολική Γερμανία. Ο καθηγητής Πέτρος Κόκκαλης συνδέθηκε γρήγορα με την ηγέτιδα τάξη της Ανατολικής Γερμανίας και έγινε προσωπικός γιατρός του Βάλτερ Ούλμπριχτ, του ηγέτη της χώρας. Έτσι, το μέλλον του νεαρού Σωκράτη ήταν εξασφαλισμένο, σε αντίθεση με τα παιδιά άλλων προσφύγων: Πανεπιστημιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και εν συνεχεία μετάβαση στο τελευταίο έτος στη Γερμανία. Τελικά είναι αμφίβολο αν πήρε το πτυχίο της Φυσικής στη Γερμανία, πτυχίο που ισχυρίζεται ότι έχει. Αντί της επιστήμης προτίμησε τελικά την εύκολη ζωή που δίνει το χρήμα. Μια αποδοτική μπίζνα που μπορούσε να κάνει κάποιος τότε στην Ανατολική Γερμανία ήταν το λαθρεμπόριο καταναλωτικών αγαθών δυτικής προέλευσης που σπάνιζαν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Οι συνεταίροι του Σ. Κόκκαλη βρίσκονταν από την άλλη πλευρά του Τείχους, στο Δυτικό Βερολίνο. Δικτυώθηκε γρήγορα χάρις στη στενή φιλία του με έλληνα εστιάτορα, αδελφό παράγοντα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο νεαρός Σωκράτης ταξίδευε τακτικά στο Δυτικό Βερολίνο χάρις στις άδειες που του εξασφάλιζε το οικογενειακό του όνομα και επέστρεφε με το αυτοκίνητό του γεμάτο με δυτικά καλούδια: Ουίσκυ, τζην, αρώματα, στέρεο κ.λπ. Έτσι άρχισε να βγάζει αρκετά χρήματα και να κάνει πολυτελή ζωή, παρέα με μία από τις ωραίες της εποχής στο Ανατολικό Βερολίνο. (Η οποία τελικά τον εγκατέλειψε προτιμώντας την ασφάλεια που της προσέφερε ο προαναφερθείς εστιάτορας.)

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε, κατά τις μετακινήσεις του, τον συνέλαβε η Στάζι, η οποία κατέσχε το αυτοκίνητο με όλα τα λαθραία είδη και τον παρέπεμψε σε δίκη. (Βλέπε το σχετικό Έγγραφο 5, που αφορά κατάσχεση του ατελώνιστου αυτοκινήτου του). Τα καπιταλιστικά προιόντα που βρέθηκαν να μεταφέρει παράνομα με ένα FΙΑΤ ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν: Κούτα δυτικών τσιγάρων, 19 κουτιά νες-καφέ, 7fls αρώματος, 2 νάυλον καλσόν.

Την στρατολόγηση του Κόκκαλη στην Στάζι έκανε ο υπολοχαγός Καρλ Χάιντς Ντέτσερ, ο όποιος καταγράφει σε ένα πρακτικό τις εντυπώσεις του για τον Κόκκαλη (πολύ ομιλητικός, έξυπνος, μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του). Η συμφωνία που έκανε μαζί του ήταν να μην τον δικάσουν με την κατηγορία του λαθρεμπορίου, με αντάλλαγμα να δίνει πληροφορίες στη Στάζι.

Το ότι ο Σ. Κόκκαλης καλυπτόταν πίσω από το ψευδώνυμο Ρόκκο επιβεβαίωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας-ανακριτής κ. Μπέρντχαρντ Μπρόχερ τον Ιανουάριο του 1997. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Π. Στάγκου από τη Βόννη3 ο κ. Μπρόχερ όχι μόνον επιβεβαίωσε τη συνεργασία Κόκκαλη-Στάζι στην περίοδο 1963-68 με το ψευδώνυμο Rocco, αλλά πρόσθεσε πως στην κρίσιμη δεκαετία του 80, πέραν της αναθέρμανσής της, η συνεργασία αυτή πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Σε προηγούμενη συνέντευξή του5 από την Βόννη, ο Π. Στάγκος αναφέρεται στις δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων που έγιναν στις 13.1.1997 και έδιναν τις πληροφορίες για την ανάμειξη του Σ. Κόκκαλη με τη Στάζι. Η γνησιότητα των στοιχείων, γράφει, επιβεβαιώνεται και από την Υπηρεσία Γκάουκ, την Ομοσπονδιακή, δηλαδή, Υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη από την κυβέρνηση για τη συντήρηση και την αποδελτίωση των φακέλων της Στάζι.


ΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Ο Κασκαντερ και το μεγάλο σχέδιο

Ο Σωκράτης Κόκκαλης εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα το 1965, αξιοποιώντας τα μέτρα για την επιστροφή κάποιων κατηγοριών πολιτικών προσφύγων που πήρε τότε η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου.

Τον πρώτο που πήγε να επισκεφθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης όταν έφτασε στην Αθήνα, ήταν ο εκδότης της εφημερίδας Αθηναική και παράγων στο χώρο της Ένωσης Κέντρου, Χρήστος Παπαγεωργίου. Τον είχε γνωρίσει στη Διεθνή Έκθεση της Λειψίας. Ο Χρ. Παπαγεωργίου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην δικτύωση του Σ. Κόκκαλη στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Αθήνας, αλλά και την ποικιλόμορφη διείσδυση των Ανατολικογερμανών στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ένας από τους πρωτεργάτες του μεγάλου σχεδίου για την ίδρυση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Ύστερα από λίγο ο Κόκκαλης άρχισε να εμφανίζεται ως αντιπρόσωπος ανατολικογερμανικών εταιρειών, όπως η RFΤ και η Εlektroteknik που όλοι θεωρούσαν ευυπόληπτες εκείνα τα χρόνια σήμερα βρίσκονται στη λίστα των εταιρειών που διοχέτευαν κεφάλαια στο εξωτερικό. Στα μέσα της δεκαετίας του 70 ο Σ. Κόκκαλης ιδρύει συνεταιρικά με τους Ανατολικογερμανούς την εταιρεία ΙΝΤΕGRΑ και, λίγο αργότερα, στη θέση της, την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Άρχισε έτσι η μεγαλύτερη επιχείρηση άλωσης όχι μόνο του ΟΤΕ αλλά και μεγάλου τομέα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Πρώτα η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μετά η ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ, μετά η Επικαιρότητα, ο Φλας 9,61, η Πάναφον και ο Ολυμπιακός. Και επί μονίμου βάσεως οι χορηγείες στο Μέγαρο Μουσικής του κ. Λαμπράκη.

Αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Πού βρήκε τόσα λεφτά ο Ρόκκο του 1963;.

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρηση "Κaskade"

Μετά την άνοδο στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 1981, οι ήδη καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που ανήκαν σε αντίπαλους συνασπισμούς Ελλάδα και Λαική Δημοκρατία της Γερμανίας έγιναν εγκάρδιες. Ο καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ηagen Fleischer γράφει χαρακτηριστικά: Η σχέση, πάντως, των δύο χωρών αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα σε μια ευαίσθητη τριγωνική σχέση μεταξύ του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας (δηλαδή του SΕD) και, από την ελληνική πλευρά, με την κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και το Κομμουνιστικό Κόμμα ( ΚΚΕ)5.

Σειρά γεγονότων υποδεικνύουν ότι η αποφασιστική στροφή στις σχέσεις Ελλάδας-ΛΔΓ σημειώνεται μετά το 1984. Στην αναβάθμιση αυτή των σχέσεων Ελλάδας-ΛΔΓ καθοριστικό ρόλο έπαιξε όπως φαίνεται και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είχε αναβαθμιστεί στο μεταξύ σε σημαντικό επιχειρησιακό πράκτορα με την κωδική ονομασία Κaskader. Η αντίστοιχη επιχείρηση διείσδυσης στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ είχε πάρει την κωδική ονομασία Επιχείρηση Κaskade. Όπως γράφει πάλι ο κ. Η. Fleischer6, η Ελλάδα εθεωρείτο ο ασθενέστερος κρίκος της Ατλαντικής Συμμαχίας για την Λαική Δημοκρατία της Γερμανίας του Χόνεκερ.

Στις 9.2.1996 κατέθεσε στην επιτροπή του κοινοβουλίου της ενιαίας πια Γερμανίας ο κ. Γιούργκεν Παπίερ, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τον Εντοπισμό των χαμένων Περιουσιακών Στοιχείων της ΛΔΓ που εδρεύει στο Βερολίνο. Ο Παπίερ μίλησε τότε για πρώτη φορά δημοσίως για μια Επιχείρηση Κασκάντε, η οποία αφορούσε τις σχέσεις της Ανατολικής Γερμανίας με την επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Σωκράτη Κόκκαλη και την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.

Μια έκθεση, που περιέχεται στο φάκελο Κόκκαλη στη Στάζι με συντάκτη τον ταγματάρχη Κωχ, αναφέρει ότι στόχος της επιχείρησης Κασκάντε ήταν η διείσδυση στην ελληνική πολιτική ηγεσία, ώστε να μαθαίνουν απόρρητες πληροφορίες όχι μόνο για την Ελλάδα και την άμυνά της, αλλά κυρίως για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Κύριος όμως στόχος, της επιχείρησης Κασκάντε, όπως φαίνεται, ήταν η παραβίαση του εμπάργκο και η διοχέτευση της απαγορευμένης δυτικής τεχνολογίας στη ΛΔΓ μέσω της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Σαφέστατη για την αποστολή του Κόκκαλη-Κασκαντέρ είναι και η διατύπωση ενός άλλου εγγράφου με ημερομηνία 18.12.85. Τίτλος του εγγράφου είναι: Συμπεράσματα για την πολιτική ασφαλείας της ΛΔΓ για το 1985. (Βλέπε Έγγραφο 6). Πρόκειται για τον ετήσιο απολογισμό του τμήματος ΧVΙΙΙ/8. Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι κατά τη συνεργασία του τμήματος ΗΑ/ΙΙΙ (του τμήματος, δηλαδή, εξωτερικής κατασκοπείας της Στάζι) με τον Κόκκαλη αξιοποιήθηκαν οι στενές σχέσεις του με την κορυφή της ηγεσίας της Ελλάδος και τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ

Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν στο γερμανικό κοινοβούλιο για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι και ο Dr. Βeil (Μπάιλ), πρώην υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Αν. Γερμανίας την κρίσιμη εποχή διείσδυσης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στον ΟΤΕ (1981-1989), ο οποίος δήλωσε ότι διοχετεύτηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο περιβάλλον του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κατάθεση του Μπάιλ συνδυάζεται με ένα πολύ σημαντικό έγγραφο της έρευνας για τα ψηφιακά, που αποκαλύπτει σήμερα το Αντί. Πρόκειται για ένα άκρως απόρρητο σήμα ενός πράκτορα, ονόματι Ρeter Schumann. Ο εν λόγω Ρeter Schumann ήταν ο ελεγκτής του Σ. Κόκκαλη και το σήμα απευθύνεται προς τον Dr. Wenzel (Βέντσελ) διευθυντή τομέα ΧVΙΙ/8, της Στάζι.

Το σήμα εστάλη στις 18 Δεκεμβρίου 1984 (Βλέπε Έγγραφο 7) και αφορά μεταξύ των άλλων, την οικονομική υποστήριξη του ελληνικού κόμματος ΠΑΣΟΚ για τη βελτίωση των συναλλαγών. Στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά για την κατάθεση σε εκείνη τη φάση 400.000 συνολικά γερμανικών μάρκων σε ελβετική τράπεζα. Το σημαντικό αυτό έγγραφο συνδυάζεται με την πληθώρα των άλλων στοιχείων που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι για την άλωση του ΟΤΕ από την Ιντρακόμ και για πρώτη φορά επιβεβαιώνουν αυτό που τόσα χρόνια ήταν προφανές για όσους ασχολήθηκαν με τα σκάνδαλα των ψηφιακών.
Οι περισσότερες δωροδοκίες έγιναν μέσω του λογαριασμού 709 που, όπως αποκάλυψε ήδη στο παρελθόν η Καθημερινή, διατηρούσε ο Σωκράτης Κόκκαλης στην Deutsche Ηandelsbank ΗΒ.

Τα νέα στοιχεία που αποκωδικοποιήθηκαν στη Γερμανία διευκρινίζουν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο λογαριασμούς, τον 0709-60-011-205 σε γερμανικά μάρκα και τον 0709-85-011-025 σε αμερικανικά δολάρια. Οι αποστολές χρηματικών ποσών για δωροδοκίες μέσω των λογαριασμών αυτών αφορούν κυρίως τη χρονική περίοδο 1984-1990, την περίοδο δηλαδή άλωσης του ΟΤΕ από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Το μεγάλο μυστικό του Κόκκαλη και πιθανώς όλη η αλήθεια για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ κρύβεται στα εμβάσματα του Κόκκαλη σε τρεις ελβετικές τράπεζες και αντίστοιχους λογαριασμούς:

Την United Οverseas Βank και αρ. λογαριασμού b 8785.

Την Chemical Βank και αριθμό λογαριασμού g 2209.

Την Credit Suisse και αριθμό λογαριασμού 0998512-1.


Στους τρεις αυτούς λογαριασμούς μεταβιβάστηκαν περισσότερα από 5.000.000 γερμανικά μάρκα σε μια περίοδο τεσσάρων ετών. Σε ποιους πήγαν τα ποσά αυτά; Είναι βέβαιο ότι την απάντηση όφειλε να δώσει από το 1998 η ελληνική δικαιοσύνη.

Η ιστορία των δωροδοκιών ρίχνει σήμερα φως στην μεθόδευση μέσω της οποίας το ΠΑΣΟΚ χάρισε στον Κόκκαλη τον ΟΤΕ και ακόμα περισσότερο πώς, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στελέχη του, μετέτρεψαν με αριστοτεχνικές, είναι αλήθεια, κινήσεις την εταιρεία του κ. Κόκκαλη από μια μικρή αντιπροσωπεία ξένων οίκων ειδικά ανατολικογερμανικών στο σημερινό μεγαθήριο.

Ανώνυμος είπε...

"ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ;"

Ο Ρωσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε πριν από λίγες ημέρες πως φέρονται οι σοβαρές κυβερνήσεις σε πανίσχυρους οικονομικούς παράγοντες. Πηγαίνοντας στην επαρχιακή πόλη Πικάλυοβο, λίγο πιό έξω από την Αγία Πετρούπολη συνάντησε τους ιδιοκτήτες τριών τοπικών εργοστασίων που είχαν καθυστερήσει να πληρώσουν τους μισθούς των εργατών τους. Ανάμεσά τους ο πανίσχυρος Ρώσος ολιγάρχης των μεταλλευμάτων ΟΛεγκ Ντεριπάσκα. Ο Πούτιν διχως πολλές αποστροφές τους τόνισε πως η ημέρα εκείνη αποτελούσε την τελευταία προθεσμία πληρωμής των υποχρεώσεων των εταιριών προς τους εργαζόμενους. Εφ΄όσον και το κράτος είχε ήδη εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις και είχε εξασφαλίσει την αγορά των προιόντων τους. Πετώντας, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ένα στυλό στο τραπέζι που καθόταν ο πανίσχυτος ολιγάρχης ο Πούτιν "τον διέταξε" αμέσως να υπογράψει. Διαφορετικά η κυβέρνηση, όπως τόνισε, θα ακολουθούσε διαφορετική πορεία. "Δεν μπορω να καταλάβω" τόνισε ο Ρώσος Πρωθυπουργός "γιατί μετατρέψατε χιλιάδες ανθρώπους ομήρους των φιλοδοξιών σας η της έλλειψης επαγγελματισμού από μέρους σας - η ίσως και θύματα της απληστίας σας". Μπροστά στις κάμερες των τηλεοράσεων ο Πούτιν τους καυτηρίασε, "Γιατί τρέχατε σαν κατσαρίδες να κρυφτείτε λίγο πριν έλθω, εντελώς ανίκανοι να πάρετε κάποιες λογικές αποφάσεις;"

Αυτό είναι ένα δείγμα του πως ακριβώς μιά σοβαρή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους λεγόμενους νταβατζήδες. Κάθε σύγκριση με άλλες γνωστές περιπτώσεις αποδεκτή.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Φίλοι μου, μην εμπαίζετε τον Καραϊσκο γιατί περνά δύσκολες ώρες. Ωρες περισυλλογής αλλά και βαθιάς θλίψης και εσωτερικής σύγκρουσης. Και να γιατί:

Κοντά στο σπίτι του Καραϊσκου, υπάρχει γιάφκα του ΚΚΕ, σε ισόγειο κτίριο με τζαμαρία όπου όποτε περνάει κανείς βλέπει τα πάντα μέσα. Ο Καραϊσκος όποτε πέρναγε απέξω γυρνώντας σπίτι του, έβλεπε μέσα μαλλιάδες και μουσάτους ορθόδοξους κομμουνιστές, να ακούνε με ευλάβεια και ανοιχτό στόμα τον ινστρούχτορα του κόμματος, ο οποίος μπροστά σε ένα παλιακό γραφείο όρθιος με το δάχτυλο στον αέρα, τους διαπαιδαγωγούσε στη μαρξιστική-λενινιστική διδασκαλία. Ως γνωστόν, ο Καραϊσκος είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης γνώμης, γι αυτό απεχθάνεται τα "ρομποτάκια" του ΚΚΕ. Έτσι, αποφάσισε να προβεί σε μια αντιμπολσεβίκικη χιουμοριστική ενέργεια εναντίον αυτού του "κωλοπαιδότοπου" όπως τον αποκαλεί. Αποφάσισε να πάει πολύ αργά το βράδυ, όπου όλη η πλάση κοιμάται και ο Καραϊσκος όχι, και να κολλήσει στην πόρτα μια αφίσα (που θα εκτύπωνε από τον υπολογιστή του) με τον Στάλιν και από κάτω την πρόταση:"Όποιος δε διαβάζει, θα σταλεί στο γκουλάγκ".

Ενώ λοιπόν ο Καραϊσκος μας ήταν έτοιμος να προβεί σε αυτή τη θεαματική και τολμηρή συνάμα ενέργεια, το σχέδιο ακυρώθηκε. Σήμερα συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι δεν μπορεί να φύγει από την αυστηρή μαρξιστική διδασκαλία και τον διαλεχτικό υλισμό, με αποτέλεσμα να έχει πιο πολλά κοινά με την ιδεολογία του ΚΚΕ παρά του ΣΥΝ. Προς στιγμήν έπαθε φρίκη ο Καραίσκος μας. Είναι δυνατόν; Κοινά με τη Λιάνα την Κανέλλη και τον Αποστόλη το Γκλέτσο; Όχι κύριοι. Δεν είναι δυνατόν...Άλλωστε όσα τον χωρίζουν από τον ΣΥΝ τον χωρίζουν και από το ΚΚΕ... Άρα ο Καραϊσκος μας αισθάνεται αυτή τη στιγμή ιδεολογικά ανέστιος, περνώντας μια τρομερή ιδεολογική εσωτερική σύγκρουση.

Μιμούμενος τώρα τα αγαπημένα σήριαλ της δεκαετίας του 60 τύπου Batman ή Green Hornet, ή την κατοπινότερη Φρουτοπία, θα παιξω τώρα το ρόλο του αφηγητή:

Τί θα γίνει στη συνέχεια; Θα πραγματοποιήσει ο Καραϊσκος την ενέργειά του ή θα γίνει κι αυτός συμμαθητής των μαλλιάδων-μουσάτων; Θα βρει ιδεολογικό σπίτι για να συνεχίσει την επανάσταση; Υπάρχουν άρα κι άλλοι σύντροφοι με τα ίδια οράματα και θεώρηση του μαρξισμού, ή είναι απελπιστικά μόνος;

Υπομονή φίλοι μου μέχρι το επόμενο επεισόδιο..

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι καστρικός και μέγας θιασώτης του τσε ή όχι ρε παιδιά?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι ειναι.

Ανώνυμος είπε...

ε τοτε από σημερα μ'εχει κερδίσει. αλλος ενας follower του καραϊσκου
Σύντροφε Καραϊσκο βιβα λα ρεβολουσιον ποπουλαρ δελ τραβαχο!
Βενσερέμος!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί? Δουλέυει σκληρά ο Καραϊσκος και αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων?

Ανώνυμος είπε...

Συμπάσχει διανοητικά

Εμμανουήλ Καψής είπε...

Δηλαδή, είναι διανοητικά καθυστερημένος?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα πάσχει Εμμανουήλ. Συμπάσχει είπα... Τους πονά και στενοχωριέται που αγωνίζονται για ένα κομμάτι ψωμί...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αλήθεια Βαψομαλλιά, στο τέλος της ταινίας που περιέγραφες τί συμβαίνει; (υποθέτω ότι ο Βασίλης θα γίνεται 200 κιλά από τα πολλά παγωτά. Πέφτω μέσα;)

V. είπε...

Φίλοι μου, χαίρομαι που επιβεβαιώνετε ότι ο κοινωνιολόγος Βασίλης, στην ταινία του Τσιώλη (το οποίον, κατά τ'άλλα τιμούμε για την απομάκρυνσή του πλέον από την δύσοσμη κουλτούρα και την ενασχόλησή του πια με εξωφρενικές κωμωδίες), είναι ίδιος ο φίλος μας Καραίσκος. Μια λεπτομέρεια της ταινίας θα ήθελα απλώς να αναφέρω, που μου θύμισε πολύ Καραίσκο.

Ο Βασίλης ο κοινωνιολόγος, προβληματισμένος και πάλι από την αλλοτρίωση του καπιταλιστικού συστήματος, περιπατεί απελπισμένος με την κόρη του, την οποίαν βλέπει πλέον άπαξ της εβδομάδος, δεδομένου ότι τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος του κατέστρεψαν τον γάμο και βρίσκεται πλέον σε διάσταση. Ξάφνου μια μπόρα έρχεται να προσθέσει νέες δυσκολίες στην καθημερινότητα του δύσθυμου και προβληματισμένου διανοουμένου-επιστήμονος. Βρίσκει, το λοιπόν, καταφύγιο στο υπόστεγο μιας εκκλησίας. Εκεί παρακολουθούμε τον εξής διάλογο, τον οποίον χαρακτηρίζει η λιτότητα/απλότητα - ορισμένοι, δε, θα έλεγαν και απλοϊκότητα - και ο οποίος μου θύμισε την χαρακτηριστική απλότητα (και ουχί απλοϊκότητα) των καραίσκειων λόγων):

Κόρη Βασίλη: Πατέρα, η καταιγίδα ήρθε ξαφνικά...

Βασίλης: Άμα ξεκινούσαμε λίγο νωρίτερα, θα την αποφεύγαμε...

Αυτός ο διάλογος, μέσα στην απλότητά του, με την τετράγωνη λογική που εκφράζει, με την περισπούδαστη αναφορά του αυτονόητου - ίσως και του κοινότοπου - να επέχει θέση πρωτότυπης σοφίας, μας δείχνει με εκκωφαντικό τρόπο τη δύναμη της αριστερόστροφης/κουλτουριάρικης σκέψης... Και τελικά μας οδηγεί στην σοφή ρήση του Hermann Goering περί κουλτούρας, την οποίαν δεν προτίθεμαι να επαναλάβω, για να μην βαρύνω το κλίμα και δυσαρεστήσω τον (κουλτουριάρη) φίλο μας Καραίσκο...

V. είπε...

Στο τέλος, Βάρσε, αφού ο φακός του σκηνοθέτη μας δείχνει τον επιστήμονα Βασίλη απελπισμένο να κάθεται, αργά το βράδυ, προβληματισμένος και μόνος σε ένα αθηναϊκό παγκάκι, μας δείχνει επίσης και την μεταφορά του, με ένα ταξί, στην παραθαλάσσια οικία του. Εκεί, ο επιστήμονας, αφού λέει "καληνύχτα" σε ένα άδειο παγκάκι που βρίσκεται στον κήπο της οικίας, μπαίνει μέσα στο σπίτι και πέφτει, αποκαμωμένος, στον καναπέ για ύπνο...

V. είπε...

Παιδιά, και επειδή ασχοληθήκαμε υπερβολικά με την βαριά κουλτούρα, έχετε δει το εκπληκτικό video clip του καλλιτέχνη Τσαμπίκου (στο οποίο πρωταγωνιστεί και το Γωγουλίνι, σε μελαχρινή version);

http://www.youtube.com/watch?v=d9_AZPaP09o&feature=channel_page

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τελικά αυτό το νησί (η Ρόδος) βγάζει μεγάλες μορφές. Τον Νίνο, τον κυρ τάδε που δεν τον θυμάμαι αλλά έπαιζε σε ριάλιτι δηλώνοντας μεγάλο καμάκι και τέλος, τον τρισμέγιστο Τριαντάφυλλο, είδωλο των ροδιτών πάκων(ροδίτικος ιδιωματισμός που υποδηλώνει τσιγγανόγυφτα-αποδίδεται δε από τους Ροδίτες-κανονικούς ανθρώπους, στους φορώντες μονίμως μαύρα ρούχα έχοντες περίεργη κόμμωση και οδηγούς υπερβολικά φασαριόζικων σκούτερ, συμπολιτών τους). Απ'ότι βλέπω ο Τσαμπίκος είναι κλασσικός πάκος μιμούμενος στην κόμμωση τον μεγάλο Τριαντάφυλλο. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος κάνει μια δεύτερη καριέρα στη νήσο αυτή ως dj σε τοπικά παρακμιακά "κλαμπ"

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κυρ Μιχάλης. Τον θυμήθηκα

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2R0Grc7xPJg

Marwood είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_5469.html

Τουλάχιστον ο κανακάρης του είναι κύριος προξενος στο πολύ χρήσιμο προξενείο του Μαιάμι, θα μπήκε και με την αξία του βέβαια το παλουκάρι, για να ελέγχει τα πούρα του Καραίσκου πριν τα επιβιβάσουν στο βαπόρι για εδώ.
ΥΓ Τα τραβέλια και τον κορκόδειλο του Σόννυ δεν ξέρω αν τα ελέγχει επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Βαψομαλλιά,
η Ευδοκία είναι οντως η καλύτερη ελληνική ταινία που έχει γυριστεί ποτέ όπως λένε, ή πρόκειται για άλλη μια κουλτουριάρικη εμετική "πατάτα"

Marwood είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_8320.html

Είναι μπούρδας ο Βορίδης ή όχι?

Marwood είπε...

Τρούμαν εμένα με αρέσει αυτή η σκηνή με το ζεμπέκικο αλλά στην έκδοση Σεφερλή

Γιάννης Τσαρούχης είπε...

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε συ Ανώνυμε στο 11:30 στο μυαλό μου είσαι; Την ώρα που βαλες το λινκ, άκουγα το συγκεκριμένο άσμα στο You tube. Απίστευτο..

Ζαχαριάς-Αν είσαι η μεγάλη αγάπη

http://www.youtube.com/watch?v=ojwmiyKi9VM

Και η μεγάλη μου αδυναμία από τον Αρώνη- Φεγγαρολούλουδα (το χω ξαναβάλει)

http://www.youtube.com/watch?v=su3wtyZj5Q4

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εχει πάρει πρέφα ότι μιλάει σε βόϊδαρους αριστεροτραφείς ελληνες και λέει μαλακίες.. Εσύ τι περίμενες ρε Μάργουντ; Αμα έλεγε την αλήθεια, θα χε τη μοίρα της Χρυσής Αυγής..

Marwood είπε...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=273533&dt=14/06/2009

(Μόλτο) Μπράβο Λώρη, Λωρή whatever

Δώρος Γεωργιάδης είπε...

Ρε παιδιά εγώ αθώος ήμουνα, να μα το σταυρό αν πειραξα κοριτσάκια

Marwood είπε...

Αυτά τα βιντεο στο γιουτουμπ που δείχνουν δίσκους να γυρίζουν στο πικάπ με αρέσουν επίσης.
Ειδικά για τον μερακλή κατά βάθος Τρούμαν, για να μάθει τι εστί βερίκοκο από τους μάστορες

http://www.youtube.com/watch?v=Y25N3d2v3LM

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Για σιγά.. Το όνομα Λώρη Κέζα κάτι μου θυμίζει. Αυτήν δεν έβριζε κάποια στιγμή ο Παπατζών ως μπροσταντζα του Ψυχάρη; Κάποιο άρθρο που βριζε το Γιωργάκη δεν είχε γράψει αυτή;

Marwood είπε...

Ετσι είναι, είχε γράψει γράψει ένα άρθρο-καλλιάρντεμα για τον Γιωργάκη στο αεροπλάνο, ότι πήγε τουριστική για να το παίξει κοντά στο λαό κλπ
Πολύ γέλιο

Trueman είπε...

Είναι κι αυτή Αλβανις οπως ο Γκασμεντ Καπλάνι? Η γιαγια μου ειχε μια αλβ.βοηθό που την λεγαν Λώρη

Marwood είπε...

Χαχα τι ήταν η γιαγιά σου ρε Τρούμαν και είχε και βοηθό? Καταστάσεις το αίμα βάφτηκε κόκκινο και έτσι?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ο Βορίδης έχει δίκιο και άδικο ταυτόχρονα. Δεν τον λες ακροδεξιό, με την έννοια του ότι δηλώνει πίστη στη δημοκρατία και δεν επιθυμεί ολοκληρωτισμό, σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή. Δεν τον λες όμως και κεντρώο. Είναι υπέρμαχος της δημοκρατίας (έτσι δηλώνει το κόμμα του) αλλά είναι υπέρ των πατριωτικών ιδανικών μπλα,μπλα,μπλα κλπ Δηλαδή, γιατί είναι ακραίος; Γιατί επιδιώκει να φύγουν οι λαθρομετανάστες; Μα αυτό έγινε μόδα πλέον και το λένε όλοι.

Marwood είπε...

Κατά βάση για αλβανή την κόβω αλλά εύκολα μπορεί να υποστηρίξει ότι προέρχεται από το ιταλικό κιέζα=εκκλησία, και εμένα το όνομα μου αμα το ψάξεις (πολύ όμως) έχει κάτι το, βενετσιάνικο ίσως, ιταλικο,αρχοντικό πάντως σε κάθε περίπτωση

Trueman είπε...

Δώρε,
Νομίζω το ανωτέρω τραγουδι σου, θα εξοργίσει τον κομαντάντε Καραϊσκο ο οποιος (ως γνωστόν) απεχθάνεται το χρήμα και τους πλούσιους. Θα σου συνιστούσα λοιπόν λίγο περισσότερη προσοχή και σεβασμό σε τέτοια θέματα...

Marwood είπε...

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να μείνουν οι λαθρομετανάστες φτανει να φύγω εγώ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=MFYXyprTF3o

V. είπε...

Εμένα η Ευδοκία, που όλοι την εκθειάζουν, δεν μου αρέσει. Too boring και μιζέρια στο έπακρο... Το "Σχετικά με τον Βασίλη" όμως... - αυτό μάλιστα, είναι αριστούργημα.

Ο κυρ Μιχάλης θυμάμαι ότι είχε στην κατοχή του και Triumph convertible (TR4, αν δεν κάνω λάθος) σε racing green. Με αυτό πήγαινε βόλτα τα κορίτσια... Στη Ρόδο δεν μένει πια και η Χειλουδάκη;

ΥΓ. Ήθελα να σας ρωτήσω εάν στο Ένσταση πηγαίνουν κυρίως ώριμες κυρίες ή και το γενικό κοινό... Για να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το τι θα αντιμετωπίσω. Επίσης, ελληνική ή ξένη μουσική; Ή μήπως ανάμεικτη, σαν το παγωτό που απελάμβανε ο κοινωνιολόγος Βασίλης;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Στην Ένσταση αγαπητέ Βαψομαλλιά, πηγαίνουν κυρίως ώριμες κυρίες αλλά και νεαρές αλλοδαπές.. Τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια, αν και δε νομίζω να έχει αλλάξει τίποτα από τότε.. Η πίστα δε φιλοξενεί καλλιτέχνες. Υπάρχει μόνο για χορό με ελληνικά τραγούδια. Τώρα για το αν παίζει και ξένα τραγούδια, θα σε γελάσω γιατί δε θυμάμαι. Πάντως αξίζει να πας έστω και μια φορά, για την εμπειρία.

Αυτό για τον κυρ Μιχάλη δεν το γνώριζα. Η Χειλουδάκη έμενε παλιά στη Ρόδο, καμια δεκαετία πριν, όπου έκανε χρυσές δουλειές με τα φαντάρια. Νομίζω ότι τώρα έχει επιστρέψει στην Κρήτη όπου έχει ανοίξει καφεποτείο (κάπου το χω διαβάσει αυτό)

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως ο Τριαντάφυλλος είναι πράγματι ακόμα στη Ρόδο και δουλεύει dj σε μπαρ. Τον πέτυχα πέρισυ το καλοκαίρι που ήμουνα διακοπές εκεί, να καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι περιφερόμενος στα μπαρ της παλιάς πόλης. Είναι τοπικός celebrity μάλλον...
΄
Μιας και θυμηθήκαμε τον κυρ Μιχάλη, θυμήθηκα ότι είχα πάει πρώτη φορά διακοπές στη Ρόδο ένα χρόνο μετά το reality που πρωταγωνιστούσε ο κυρ Μιχάλης. Καθώς περπατούσα στο κέντρο της πόλης, κοιτάζω μια ταμπέλα να δω πού βρίσκομαι και βλέπω ότι λεγόταν οδός κυρ Μιχάλη. Έμεινα σα χαζός και κοίταζα, αναλογιζόμενος πόσο κάφρος θα πρέπει να είναι ο δήμαρχος του νησιού, πιστεύοντας ότι είχε δώσει αυτό το όνομα στο δρόμο λόγω του πρωταγωνιστή του reality. Αφού κοίταξα καλύτερα, είδα ότι ο κεντρικός αυτός δρόμος λεγόταν οδός Κυρμιχάλη (μία λέξη), όπου ο Κυρμιχάλης έμαθα αργότερα ότι ήταν Ιερολοχίτης καταγόμενος από τη Ρόδο.. Χα,χα,χα

Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων είπε...

Εβραίοι, περάστε καλά όσο προλαβαίνετε. Έρχονται οι ΕΛ..

http://www.youtube.com/watch?v=Arp1QB6g0EM&NR=1

ΕΟΕ είπε...

Η αληθινή σημασία του ελληνικού αλφαβήτου

http://www.youtube.com/watch?v=7HNYIwipypM

21/12/2012

o grizomallis είπε...

1. Η Ευδοκία είναι απάτη, για(κουλτουροτουριστικής νοοτροπίας) κουλτουριάρηδες που νομίζουν ότι καταλαβαίνουν τον λαϊκό πολιτισμό και την... λαϊκή ψυχή (έτσι ισχυρίζονται ορισμένοι -δυστυχώς μη εξαιρετέοι- εξ αυτών). Χωρίς να νιώθουν τίποτα από λαϊκούς κώδικες (τους οποίους θριαμβευτικά επικαλούνται και μισοπιθηκίζουν για να πουλάνε στυλ, ενώ κατά βάθος τους φτύνουν).

2. Τον Τριαντάφυλλο τον πέτυχα πριν από κάναν χρόνο (αν θυμάμαι καλά) σε σκυλάδικο Β' εθνικής κατεγορίας στην Αγία Παρασκευή (αν θυμηθώ το όνομα θα το γράψω μετά).

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνει τέλος πάντων καλά η Αριστερά της "Διανόησης" ? Τόσο ένδεια πιά?

Μόνο από έναν Καραϊσκο περιμένουν το φώς στο βάθος του τούννελ.

Trueman είπε...

Ζουγκλα καταντήσαμε

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά ο Καραϊσκος έχει χάσει το φακό του..

ευδόκιμος είπε...

Θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες, η Ευδοκία είναι η ελληνική εκδοχή του Θωρηκτού Ποτέμκιν και ο Δαμιανός ο έλλην Αϊζενσταϊν (και φυσικά ο Λοϊζος ο έλλην Προκόφιεφ)...

o grizomallis είπε...

Ευδόκιμε,
δίκιο έχεις..

Ανώνυμος είπε...

Πω,πω κόμπλα.. Public issue κατά Πρετεντέρη.. Από τις λίγες φορές που ρεζιλεύεται έτσι ο Πρετεντέρης

www.publicissue.gr/

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ωρέ Καραϊσκο?

Μαζοκόπος είπε...

Ο αριστερός λόγος είναι λόγος δυνατός. Λόγος έντιμος. Λόγος επαναστατικός. Ο αριστερός λόγος είναι βάλσαμο στην ψυχή κάθε κατατρεγμένου και αδικημένου, κάθε απόκληρου. Ο αριστερός λόγος είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία. Είναι ο λόγος της δικαιοσύνης και της ευαισθησίας. Ο ήλιος για κάθε πααστρατημένο. Να δώσω τα συγχαρητήριά μου σ' αυτόν τον αξιόλογο νέο, τον Καραίσκο, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του έγιναν και θα παραμείνουν ο παντοτινός μου σύντροφος, το παυσίπονο σε αυτούς τους άγριους καιρούς που ζούμε. Μπράβο φίλε. Και εις ανώτερα. Είσαι μεγάλη συγγραφική φλέβα - ένας διανοούμενος με κάπα κεφαλαίο.

Μαζοκόπος

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πω τόσα πολλά για τον Καραϊσκο. Ακολουθώντας όμως το παράδειγμα που μας δίνει με το τελευταίο άρθρο του, δεν θα πω τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραισκος πρέπει να είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Μου θυμίζει (σε ήθος και μόνο σ' αυτό) τον Θανάση Βέγγο, τον γλυκύτατο Θανάση μας.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να ειρωνεύεστε μόνο η αριστερά προσφέρει λύσεις. Καθήστε στη μικροαστική καρεκλίτσα σας λοιπόν και ειρωνευτείτε όσο θέλετε.

Μαγκλάρας είπε...

Είμαι από την πόλη της Καρδίτσας και δεν διαβάζω βιβλία. Μπήκα όμως τυχαία σε αυτό το blog ψάχνοντας στοιχεία για τον παπαράτσο Μαυρομουστακάκη και πρέπει να πω παιδιά ότι ενθουσιάστηκα. Πολύ καλή και η συζήτηση που γίνεται στα σχόλια, αλλά αυτό που με άγγιξε πολύ και τράβηξε μια πινελιά αισιοδοξίας στον πίνακα της ζωής μου είναι οι ιδέες αυτού του στοχαστή που βλέπω να ονομάζετε Καραϊσκο. Η οικογένειά μου προέρχεται από τη δεξιά και έκανε δεξιό και εμένα. Δεν είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολιτικά οπότε μάλλον συναισθηματικά προσέγγιζα τα πράγματα. Μόλις όμως διάβασα τα άρθρα του Καραϊσκου πώς να το πω... ένιωσα ένα τσίμπημα. Τσίμπημα δημιουργικό και αφυπνιστικό, αφού κατάλαβα ότι η αριστερή σκέψη έχει ψωμί (και τυρί και νερό). Μπορεί να προσφέρει απλόχερα τροφή αλλά και να ξεδιψάσει κάθε πεινασμένο και διψασμένο. Νιώθω πια πολύ κοντά στις θέσεις αυτού του δυναμικού κόμματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και από εδώ και στο εξής όχι μόνο θα ψηφίζω αλλά και θα βοηθώ με κάθε τρόπο.

Κύριε Καραϊσκο, αυτό είναι κάτι που σας το χρωστώ. Αν ποτέ μάλιστα έρθετε στην Καρδίτσα, θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε και να σας φιλοξενήσω, ώστε να κανονίσουμε εδώ και κάποια ομιλία σας. Είναι πολλοί οι νέοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από μια φωνή σαν τη δική σας και από έναν τέτοιο αριστερό λόγο που να λειτουργήσει σαν κατάπλασμα στην πονεμένη τους ψυχή.

Θα χαρώ πολύ κύριε Καραϊσκο να τα πούμε και από κοντά και να πολεμήσουμε την αδικία με όποιον τρόπο μπορούμε. Εάν θέλετε, πείτε μας και από εδώ μερικές ενέργεις που θα πρέπει να κάνουμε για αν χτυπήσουμε αδικία και απανθρωπιά.

Με αγάπη και εκτίμηση, ο θαυμαστής σας
Βάιος Μαγκλάρας

Ανώνυμος είπε...

Δουλεύω σε εργοστάστιο στου Ρέντη. Σήμερα άκουγα τους συνδικαλιστές μας να μιλάνε για έναν επαναστατικό blogger που τα λέει ωραία και ανατρεπτικά και τον λένε Καραίσκο. Έψαξα στο google και τον βρήκα. Πραγματικά πολύ σπουδαία δουλειά. Τώρα κατάλαβα γιατί οι εκπρόσωποί μας στο εργοστάσιο μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Καραίσκο. Από απόψε το βράδυ κέρδισε έναν ακόμη φίλο και συναγωνιστη.

Παναγιώτης είπε...

Υπάρχει περίπτωση σε αυτό το blog να απευθυνθεί ο Καραϊσκος στους αναγνώστες του μέσω video; Νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα που θα πρόσφερε απαράμιλλη ζωντάνια στην επικοινωνία μας. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για την κοινωνία, την πολιτική και τη ζωή και θα ήταν πολύ όμορφο εάν ο Καραϊσκος μπορούσε να μας δίνει που και που ψήγματα της σκέψης του. Από τότε που διάβασα Καραϊσκο, τίποτε δεν είναι όπως πριν. Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια απάντηση (έστω και αρνητική) πάνω σε αυτή την πρότασή μου από τον ίδιο τον στοχαστή ή, αν αυτό είναι ανέφικτο, από τον διαχειριστή του ιστολογίου.

Μαιρούλα είπε...

Μπορεί να γεννηθεί έρωτας μόνο από το διάβασμα μερικών γλυκών σκέψεων; Μπορείς να κλείσεις στην καρδιά σου ένα αγόρι που γράφει όμορφα και να μην μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό; Μπορεί, το μυαλό και την καρδιά σου, πρωί βράδυ, να τα χαϊδεύει νοερά ένα παιδί που σε έχει συγκλονίσει με τα λόγια του και τον τρόπο που τα εκφράζει;
Ο έρωτας είναι σπάνιο πράγμα μα και πολύτιμο. Όταν καταφθάνει, πρέπει να σπάμε τις αλυσίδες της συμβατικότητας και να του δινόμαστε. Εσύ μου τα έμαθες αυτά, επαναστάτη μου, και τώρα η καρδιά μου φλέγεται από έρωτα για σένα. Έρωτας και επανάσταση... Τί γλυκό πάντρεμα...

Τρθε είπε...

Για σιγά, κορίτσια. Είμαστε κι εμείς εδώ. Κι εμείς καλά (μάλλον) τα λέμε, ειδικά ο ερωτικός Μαργουντ

Ανώνυμος είπε...

Η αγράμματη και απόλυτα φαύλη Ντόρα είπε μόλις στην μουρλο-Κανέλα στον City ότι συναισθάνεται τους μετανάστες γιατί έχει υπάρξει πολιτική πρόσφυγας - τι να πει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

Τους μετανάστες τους καταλαβαίνει μόνο ο Καραϊσκος

Τασία είπε...

Τώρα κατάλαβα και εγώ τι πάει να πει έρωτας. Ένα γλυκό τσίμπημα μέσα μου, η επιθυμία μου να βλέπω και να αισθάνομαι, στον ύπνο και στον ξύπνιο μου, την αύρα του αγαπημένου μου, του ανθρώπου που θαυμάζω και με εμπνέει, του πραγματικού άλλου μου μισού. Ποτέ δεν πίστευα ότι μερικά κείμενα είναι ικανά να σε βάλουν στους κακοτράχαλους μα συνάμα συναρπαστικούς δρόμους του έρωτα. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορέσω να ερωτευτώ εξ αποστάσεως. Καί όμως. Ο έρωτας μου χτύπησε την πόρτα στο πρόσωπο του συγγραφέα. Οι ιδέες (και μάλιστα οι αντρεπτικές αριστερές) έχουν τη δύναμη να κινούν και βουνά. Και να κάνουν τους ανθρώπους να στάζουν από έρωτα.

Μυρτώ είπε...

Κάτω από μία λεμονιά
ένιωσα έρωτα ξανά.
Κάτω από τον γλυκό της ίσκιο
λιμπίστηκα τον Καραίσκο.

Ένιωσα μπόλικη χαρά
και κάτι να με γαργαλά...
Ο έρως μ' έκανε να ριγήσω-
έρωτας για τον Καραίσκο.

Αστεία λέτε; Μεγάλη η επίδραση των αριστερών ιδεών στη δημιουργία του έρωτα. Άτιμε Καραίσκο. Πόσα πολλά μας μαθαίνεις...

Μεγάλος Ερωτικός είπε...

καραϊσκο με πότισες νερο κι αλατι
όπως τ' αλετρι φτιασιδιώνει την ξερή την γης
περνούν οι ώρες με το νου μου στο κρεββατι
να μ' αγκαλιάσεις στα φιλιά, να ρθείς σιμά να ξεντυθείς

Λίτσα, Κορυδαλλός είπε...

Τι ναι αυτά που λέτε ρε χαζοβιόλες των βορείων πρωαστίων ακουτε εδώ νταλκά ρε

Καραϊσκο σε περιμένω Μπουρνάζι για καφέ, στο λαό ρε όχι με τις ξενέρωτες τις πλούσιες ρε

Ανώνυμος είπε...

O Μάργουντ είναι πιο ερωτικός από τον Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν είναι πιο ερωτικός από τον Καραΐσκο...

Μητσάρας είπε...

Έ ντε λα μαγκέν ντε Βοτανίκ,
άλα πι και φικέ ξηγιέτ'
α λε λεπτικ ο Καραϊσκ.

Στα ντε μπουζουκέν
ντε καμπαρέν,
άλα ντε δικό μας ο καρέν.

Άιντε λα φουμέντο
και μπαφιόρε
με τε γκομενέτε ο τεκε
και η Αγγέλω πατημέντο,
φόκο ντ' αργελέ.

Έστε μάγκας, έστε Καραϊσκ,
α ντε Βοτανικό ο πιό νταήκ
κι έντρεμεντρε
κάργα ντε μαγκέ
γιατί φτιαξάρε
στο μινούτο ντε δουλειέν.

Άντε λα φουμέντο
και μπαφιέντο
με τε γκομενέτε ο ντεκέ
και η Αγγέλω πατημέντο,
φόκο ντ' αργελέ. (δις)

Ανώνυμος είπε...

Ο ερωτικός Καραϊσκος...

V. είπε...

Προσωπικά, δυσαρεστούμαι αρκετά ότν βλέπω σχολιαστές και σχολιάστριες (ποιος ξέρει από που να κρατά η σκούφια τους...) να σατιρίζουν τον αρθογράφο Καραίσκο. Και δυσαρεστούμαι, γιατί για μένα ο Καραίσκος έχει ουσία, ζουμί, ψαχνό. Υστερεί κάπως - πάντα κατά τη γνώμη μου - σε ρεαλισμό, επιδεικνύοντας αθεράπευτη αφέλεια κάποιες φορές, καθώς και διδακτισμό. Αλλά ας το συγχωρήσουμε αυτό, καθώς αποτελεί χαραξτηριστικό της αριστερής προσεγγίσεως της ζωής. Θα παρακαλούσα να μείνουμε στην ουσία των επιχειρημάτων του φίλου μας, καθώς και στο ανυπέρβλητο στυλ με το οποίο συνήθως τα διατυπώνει.

Κάποιες φίλες σχολιάστριες έχουν επισημάνει κάτι που ομολογώ ότι δεν είχα εντοπίσει: την ερωτική διάσταση των λόγων του φίλου μας. Έρωτας και επανάσταση - όπως και ο Τσε. Συμφωνώ. Και καλώ τον φίλο μας τον Καραίσκο να προχωρήσουμε μαζί σε αναζήτηση ερωτικών απολαύσεων - στην "Ένσταση" ή όπου αλλού κρίνει σκόπιμο.

Τον αποχαιρετώ με ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, που ζητώ πάντα να ακουστεί στα μπαρ/κλαμπ Μπουρναζίου και Μενιδίου όπου μου αρέσει να διασκεδάζω, μακριά από συμβατικές διασκεδάσεις, όπως ακριβώς κάνει και ο Καραίσκος.

Το σέξυ φόρεμα

http://www.youtube.com/watch?v=nau5WHuQsAI&feature=channel_page

V. είπε...

ΥΓ. όταν λέω να αναζητήσουμε μαζί ερωτικές απολαύσεις δεν εννοώ φυσικά μεταξύ μας, αλλά να μπούμε από κοινού στο σαφάρι αναζήτησης (υπερηλίκων) ερωτικών υπάρξεων.

Δεπάστας είπε...

Ο Καραϊσκος, όπως τον φαντάζομαι, πρέπει να έχει τον χαρακτήρα του καλοσυνάτου Βέγγου, την εξωτερική εμφάνιση του παιδαρά του Πάντζα και τους τρόπους του Τσαγανέα. Έτσι τον φαντάζομαι και πιστεύω να έχω πέσει μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Βαψομαλλιά δε σε συμφέρει. Θα σου τις φάει όλες ο Καραϊσκος. Πέρα από δεινός ομιλητής και προπάντων αριστερός διανοούμενος και φιλόσοφος, είναι και πολύ όμορφος. Μορφονιός να το πω και λαϊκά (που λέει κι ο Χατζηνικολάε). Τα έχει όλα ο Καραϊσκος. Όλα σε ένα. Πλήρες πακέτο. Ο ιδανικός. Γι αυτόν έχει γραφεί μάλλον το παρακάτω τραγούδι:

http://www.youtube.com/watch?v=9ii3XUVBSAg

Ανώνυμος είπε...

Και συν τοις άλλοις φορεί και μόρτικα παπούτσια, όπως μας έχει πληροφορήσει ο Βάρσος.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν είναι πιο ερωτικός από τον Καραΐσκο...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε κι ο Μαρκουλάκης;

O Περλικός;

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ωρέ Καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

Ησυχία!

Δημιουργεί τώρα ο κομαντάντε Καραϊσκος!

Μας στέλνει μήνυμα ότι η σιωπή του κάτι σημαίνει...

Είναι τόσο εκκωφαντική που τσακίζει τις μπουρζουάδικη ματαιοδοξία της ρηχότητας και του νεοπλουτισμού, δονεί συθέμελα τον παραδομένο μικροαστικό ραγιαδισμό και πυρώνει των καταφρονεμένων τις καρδιές

Θ.Π. είπε...

Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται σωστά. Και ο Καραίσκος τούτη την ώρα συλλογάται και σιωπά. Ετοιμάζει, όμως, καθοριστική παρέμβαση-τομή στο κοινωνικό προτσές...

Μανώλης είπε...

O Καραϊσκος βρίκεται ιδεολογικά τοποθετημένος αριστερότερα του ΚΚΕ?

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα τρέμει την παρέμβαση Καραϊσκου και την επιρροή του στις λαϊκές μάζες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος έχει τη λεβεντιά του Μάρκου Λεζέ, την οξύνοια και πονηριά του Κώστα Τσάκωνα και την ευγένεια του Κώστα Πρέκα (αποκαλεί όλες τις φίλες του "αγαπημένη μου", καμια φορά και τους φίλους του).

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος αποκαλείται από τους φίλους του Μαγυάρος, λόγω του πάθους που έχει με ό,τι κι αν καταπιάνεται.
Απειλείται όμως όπως μου φαίνεται από τον Αγγλο Ευγενή...
http://www.youtube.com/watch?v=8Unm0p7WXLg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8Unm0p7WXLg

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ωραία. Όλοι εναντίον ενός. Για μπείτε σε κανα μπλοκ που μπαίνουν αριστεροί να σας δω όταν θα σας γιουχαϊζουν όλοι. Αλλά έτσι θρασύδειλοι είστε όλοι οι δεξιοί.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα να μπω σε ένα τέτοιο blog φίλε. Μπορείς να μου υποδείξεις κάποιο;

Κουτουμάνος είπε...

Βρε κακομοίρηδες, αφήστε ένα αριστερό παιδί να εκφραστεί χωρίς τις συνήθεις λοιδορίες. Όλο εξυπνάδες είστε και ειρωνείες. Αντιμετωπίστε τα επιχειρήματά του, αν σας βαστάει.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κουτουμάνε καλά τα λες

Ανώνυμος είπε...

Αγύρτες αντιδραστικοί αφήστε τον προοδευτικό Καραϊσκο να πει την άποψή του χωρίς να μας ζαλίζετε τα ούμπαλα με τις ειρωνείες σας. Σπάνια διαβάζουμε τόσο διαυγή κείμενα. Δεν είναι ανάγκη να συνοδεύονται από τα βλακώδη περιπαικτικά σχόλιά σας.

Δεπάστας είπε...

O Καραίσκος προφανώς στοχάζεται όλη μέρα, κάθε μέρα. Εξαιρετικά επίπονη δουλειά, αν και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί, χωρίς αμφιβολία. Επειδή αυτή η δουλειά είναι κοπιαστική όχι μόνο διανοητικά αλλά και σωματικά, θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους του Καραίσκου εάν ο στοχαστής, για να αντιμετωπίσει τον ιδρώτα λόγω της πολύωρης σκέψης, φορεί κατάσρκα φανέλα (με τιράντες), η οποία και απορροφά τον ιδρώτα του στοχασμού. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες με ενδιαφέρουν πολύ, γιατί μ' αυτές γράφεται η μικροϊστορία, με βάση την οποία ο ιστορικός του μέλλοντος σκιτσάρει τις προσωπογραφίες των μεγάλων του στοχασμού.

Μαριαννα Ντουβλη & Εμμανουήλ Καψής είπε...

Ο Καραϊσκος είναι άλογο τελικά ή άνθρωπος?

Ανώνυμος είπε...

Κένταυρος

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_4964.html

Αλέκος Τριάντης-Δαμιανός είπε...

Νομίζω ότι αδικούμε λίγο τον Καραϊσκο. Ανανγωρίζω ότι κανείς μπορεί να του προσάψει λίγη γραφικότητα ή υπερβολικό ενθουσιασμό καθώς και μια κάπως εξωπραγματική, πολλές φορές, προσέγγιση των πραγμάτων. Αλλά νομίζω ότι γράφει καλά και έχει μια ορισμένη φλόγα στο στυλ του. Ο Καραϊσκος δεν είναι και για πέταμα. Έχει ορισμένα προσόντα που αν τα εξελίξει θα μπορέσει να είναι ακόμη πιο ουσιαστικός και απαλλαγμένος από τα γραφικά στοιχεία που ωθούν αρκετούς στο να τον εμπαίζουν.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μια και αναφέρθηκε ο Χάρρυ Κλύν


http://www.zougla.gr/news.php?id=6918

Επίθεση Κλυν κατά Πάσχοντος Μανδραβέλη. Και ο Κλυν τελικά υποστηρικτής των θεωριών περί Σόρος

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει περίπτωση να δούμε, μέσω του blog, τον Καραϊσκο σε video να απευθύνεται με λόγο και εικόνα στους αναγνώστες του, όπως ζήτησε παραπάνω κάποιος σχολιαστής; Πιστεύω ότι θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή, που θα οδηγούσε στην ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ συγγραφέων και σχολιαστών.

Αλι είπε...

Εγκώ ντιαβάζει καραισο κε μου αρεσι

Συλ. Αθιγγανων Αγ. Βαρβάρας είπε...

εγω, εκο να δοσο κρυσο ρολεξ και την κορη μου και σπιτι στην Αγια Βαρβάρα στον καραησκο
ο καραησκο ειναι καλο, βοηθαει τσιγγανους μπρει

Μανώλης Χαλιλόπουλος

Ανώνυμος είπε...

@11:05

Ο Καραϊσκος για όσους δεν το ξέρουν, είχε εντονοτάτη επαγγελματική τηλεοπτική παρουσία. Συνεπώς δεν είναι Αγνωστος Χ.

SOS ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είπε...

Το blog αυτό έχει γίνει φωλιά ρατσιστικών και αντιδημοκρατικών/αντιλαϊκών απόψεων. Η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία δεν είναι καλός σύμβουλος και οδηγεί σε αποτελέσματα καταστροφικά: δηλητηριάζει τις σχέσεις τον ανθρώπων και κάνει κυρίαρχο το μίσος. Ο Καραίσκος είναι ο μόνος σ' αυτή τη ρατσιστική φωλιά που εκφράζει τη φωνή της λογικής και της αγάπης. Τον καλούμε, εάν θέλει, να έρθει σε επαφή μαζί μας (Χ. Τρικούπη 88) για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια σε φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Ενωμένοι θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια κοινωνία ισότιμη και ειρηνική. Το θέλουμε και το μπορούμε. Πείτε ένα βροντερό ΟΧΙ στο ρατσισμό, τον ανορθολογισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πείτε ΝΑΙ στη συνεργασία, την κατανόηση του Άλλου, την Αγάπη. Όλες οι ανθρώπινες ψυχές έχουν την ίδια αξία και οι μετανάστες είναι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη και την αγάπη μας. Πάρτε, όσοι έχετε τη δυνατότητα, από έναν Ιρακινό, έναν Πακιστανό, έναν Αλβανό στα σπίτια σας. Δώστε τους τροφή, εργασία και στέγη. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

ΥΓ.Κε Καραίσκο μπορούμε να συνεργαστούμε σε θέματα επικοινωνίας. Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Παναγούλα είπε...

Είμαι από τη Θήβα με χωρίς μεγάλες προσβάσεις στο χω΄ρο της γνω΄σης. Αγαπώ όμως το διάβασμα και όπου βρο καλό κειμενο το διαβάζψ. Έδοκα μερικά κείμενα του Καραπιάλη που εσεις λετε ΚαραΙσκο σε άνα φίλο μου ποιητη εδωστη Θηβα το Δημήτρη τον Αποσπερίτη. Μου είπε ότι θα δειαβάση και ισως πει τι γνω΄μητ υο αργότερα. Εμε΄ςνα πάντωε μου αρέσουν τα λόγια του Καραπιαλξ και το λεω με χωρις υπερβολη. Πάψτε να κοροιδεβετε γιατι τα λεει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Στην οδό Κολοκοτρώνη 9 1ος όροφος, στο Σύνταγμα βρήκα το καλύτερο ενεχυροδανειστήριο [url=http://www.enexyra-athina.gr](Enexyra-Athina)[/url] με της καλύτερες τιμές. Με εξυπηρέτησε ο Κ. Σπυρόπουλος και τον εμπιστευτικά αμέσως.