Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙ της ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΣ "ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ" και αλλων δαιμονίων.

Επιτρέψτε μου στην πρώτη μονο παράγραφο να συμπεριφερθώ λίγο παλαιοκομουνιστικά.Η περιπτωσις "Βαψομαλλιά"δεν πρέπει να εξοργίζει ούτε βέβαια να προκαλεί καποιαν απέχθεια στην εργατική τάξη.Η εχθρική του στάση απέναντι στο λαικό κίνημα δεν αποτελεί κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει οδόφραγμα στην λαίλαπα που όποιος θωρεί περα απο τη μύτη του βλέπει να έρχεται.Πρόκειται για μια απο τις γνωστές χαζωπές "τυρκουάζ και γκλίτερ"περιπτώσεις που υπηρετούν κατα τη γνώμη τους την υψηλή αισθητική με ιδιαίτερη αδυναμία στο να αποτελειώνει με χαριστική βολή περιγελώντας τα,ραμολιμέντα και καλλιτεχνικά ημιθανείς ηθοποιούς,καλλιτέχνες σε κλιμακτήριο,ξασμένους ταρτούφους,σπασμένα καράβια,ξελαρυγγιασμένους πια τραγουδιστές και άλλα -επι το πλείστον αξιολύπητα- ανθρώπινα κουφάρια.Κατά τα λοιπά μόνο σε εκπομπή αναζήτησης ταλέντων-σπανίων πουλιών-παρατράγουδων μπορούν να ασχοληθούν με τα πρωτοποριακά πολιτικά κείμενα του Βαψομαλλιά αληθινά μνημεία πρωινόκαφετζήδικης αισθητικής,πρωτοποριακής ανεμελιάς και χνουδωτής ελαφρότητας διανθισμένα με αντιλήψεις περι πολιτικής όπως π.χ "η ανταγωνιστική φύση του ανθρώπου οδηγεί στον καπιταλισμό".Πάνω κάτω ΠετροΚωστοπούλειες προσεγγίσεις για ανάγνωση(;) στην μυκονιάτικη αμμούτσα έπειτα απο κακό ξενύχτι.Απόψεις πασαλειμένες με αντιηλιακό.
Η υστερική μανταμέ εμμονή του βαψομαλλιά στα θέματα στυλ θυμίζει Γαλλους και Ιταλούς ξεμωραμένους μόδιστρους.Φέρνει στο μυαλό έξαλλους,μνησίκακους Ράφτες να απογειώνουν στην κατσάδα χαιρέκακα τα εμβρόντητα μοντέλα στα παρασκήνια.Η σκληρή μοίρα με προφανή διάθεση χιούμορ έπεμπψε το Βαψομαλλιά να γεννηθεί ή να αναδυθεί απο τον αφρό του πελάγους,στην ταπεινή αυτή χώρα των Βαλκανίων της μυζήθρας,του πυροσωλήνα,της οφτής σαρδέλας,του Κόκκοτα και της διαπεραστικής πορδής του νοικοκύρη απο το διπλανό διαμέρισμα.Πράγματα,πρόσωπα και συμπεριφορές που προκαλούν στον ταλαίπωρο βαψομαλλιά ολοκληρωτική ανόρθωση του τριχώματος όπως τους γάτους.Γνήσια αισθαντικός υπηρέτης της αισθητικής βρήκε καταφύγιο στο αισθησιακό ανάκτορο του Δ.Ο.Λαβράκη.Σε αυτό το απάνεμο λιμάνι,στέγαστρο του πολιτισμού και της υψηλής κουλτούρας υπο την επινευση του Βασιλέως Λουδοβίκου ΙΔ μαζι με τις υπόλοιπες παλλακίδες θεραπέυουν την ταλαιπωρημένη τσαλακωμένη προσωπίδα της νεοελληνικής δαντέλας.Η αλήθεια είναι βέβαια οτι στην απολύτως τενεκεδο φενερμπαχτσέ Ελληνική δημοκρατία ενας άνθρωπος με την ευαίσθητη επιδερμίδα του βαψομαλλιά δεν αντέχει ούτε δέκατα.Και εδώ είναι η απατεωνία κύριοι.Οτι ο Βαψομαλλιάς έχει στρογγυλοκαθίσει εδώ, δίπλα στην ιδρωμένη μάλη τα τσιμεντένια τσαντήρια τις μπουγάδες και τα μπουρέκια τους κομουνιστές τις διαδηλώσεις και τα καταστήματα ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ.
Και κάτι άλλο τώρα:Κάποτε ήταν ένας νέος φέρελπις.Στην πορεία αγνωστο για ποιούς λόγους, εξ αποκαλύψεως θείας μάλλον,φωτίσθηκε απο τα ιδεώδη λέει της φιλελεύθερης ιδεολογίας.Καταρχήν αυτό.Απο πολιτικές γνώσεις και πολιτικό υπόβαθρο μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο, το πολυτεχνείο τελείωσε κάπου στη Βουλγαρία,Μακεδονία,Θεσσαλονίκη θα σας γελάσω.Πολυτεχνείο,νανοτεχνολογία.Με το νανόμετρο και οι γνώσεις του περι πολιτικής φιλοσοφίας και πολιτειολογίας.Στο ιδεολογικό δισάκι του σκόρπια πραγματάκια.Λίγο οι εκθεσιολόγοι λυκείου κάτι τα άρθρα του πάσχου Μανδραβέλη και του Μάνου στην Καθημερινή κάτι οι συζητήσεις σε καφενέδες και οι χάρτες αμερικάνικών αυτοκινητοδρόμων μπετοναρίσαν μέσα του την πίστη οτι κατέχει την απόλυτη αλήθεια και ενίσχυσαν τη φιλελεύθερη φλόγα.Κυρίως όμως η πίστη του στη δύση μεγάλωσε απο την απέχθεια του για όλο τον Σοσιαλιστικό οπως λέει Ελληνικό εσμό που τον κοπανάει και διαδικτυακά συνεχώς.Την ΟΛΜΕ τους τεμπελοσυριζες τους απεργούς τους διαδηλωτές τους μπόμπιρες που τον ενοχλούν με το τόπι, τις κοντές μίνι φούστες,τις εξατμίσεις τα παπάκια τις σούζες τους μακρυμάλληδες γιε γιεδες.Σαν όλους τους έλληνες κάτι μυρικάζει πληκτικά για το κράτος στις σκανδιναυικές χώρες που δουλεύει λέει καλύτερα, τα σχολεία δεν κλείνουν οι νέοι δεν οδηγούν πιωμένοι κλπ κλπ.Μια μέρα μη αναστρέψιμα μπαιλντισμένος ίσως απο κάποια ερωτική απογοήτευση απεφάσισε να φύγει απο αυτήν την διαολεμένη χώρα που λέγεται Ελλάς. (Οχι σαν τον βαψομαλλιά που όλο μουρμουρίζει και όλο κάπου εδω τριγύρω είναι).Και το τόλμησε, έφυγε.Για που λέτε!Όλοι θα πείτε Σουηδία,Γερμανία.Ετσι νόμιζαν όλοι ώσπου κάτι θαλασσοδαρμένοι μετανάστες στα μέσα του Αιγαίου ερχόμενοι στην Ελλάδα οι άμοιροι αντίκρισαν στο απέναντι ρεύμα κάποιον να πλέει στην αντίθετη πορεία.Προς την Τουρκία.

83 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω πω επίθεση. Ο Καραϊσκος έβαλε ξιφολόγχη. Μάλλον πιστεύει ότι τα ειρωνικά σχόλια προέρχονται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Marwood είπε...

Ξαναχτύπησε με ιδιαίτερη μανία η Σέχτα (στην περίπτωσή μας Χέστα) Επανατατών Καραίσκων. Τα διάφορα κέντρα και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν (μάταια) την αντεπίθεσή τους.

Δημήτρης Αποσπερίτης είπε...

Διάβασα τα κείμενα Καραϊσκου με προσοχή. Τα βρήκα να στέκονται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Διέκρινα μέταλλο πραγματικού και εμπνευσμένου γραφιά με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές. Αυτό που θα είχα, ίσως, να επισημάνω είναι ένας υπερβολικός ναρκισσισμός στο στυλ, μια εκζήτηση/επιτήδευση - όλα αυτά παντρεμένα με μια ανεαπίσθητη τάση προς βερμπαλισμό. Υποθέτω όμως, από τη δύναμη και το πάθος των κειμένων, ότι ο συγγραφεύς είναι νέος, οπότε έχει μπόλικά περιθώρια βελτιώσεως. Θα μπορούσα, επίσης, να συστήσω την ενασχόληση με μια πιο ελλειπτική μορφή εκφρασεως - κάτι που αναπόφευκτα μας οδηγεί στην οδό της ποιήσεως. Γιατί ο συγγραφεύς είναι ποιητής, ασχέτως του εάν δεν το γνωρίζει. Η ποίηση θαρρώ ότι είναι ο κατεξοχήν χώρος εκφράσεως και δημιουργίας για τον νεαρό συγγραφέα, τον οποίον, εφεξής, δεν θα διστάσω να θεωρώ συνάδελφο με το Μ κεφαλαίο.

Δημήτρης Αποσπερίτης ("Άπο")
ποιητής

Ν. Πατσόλας είπε...

Αποσπερίτη, δηλαδή προτείνεις ο Καραϊσκος να αφήσει τη φιλοσοφία και να ασχοληθεί με την καθαρόαιμη ποίηση; Θα μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου, δεδομένου ότι η ποίηση είναι περσότερο βιωματική υπόθεση, ενώ ο Καραίσκος είναι πιο πολύ συνθετικός και αναλυτικός, δηλ. ταιριάζει γάντι στο χώρο του φιλοσοφικού στοχασμού. Ίσως αν διακονούσε την ποίηση παράλληλα και προς τον στοχασμό; Αυτό δεν θα ήταν μια πιο πρόσφορη λύση ώστε να μην τον χάσει η ποίηση, αλλά να μην τον στερηθεί και η φιλοσοφία;

Πεφάνης είπε...

Απ' ό,τι μου έχει πει ο μπατζανάκης του Βαψομαλλιά απ' τον Ορχομενό (και, ως εκ τούτου, ο Καραϊσκος πρέπει να χτύπησε βλέβα), ο γελοίος Βαψομαλλιάς έχει μανία με τα θέματα στυλ, λόγω του ότι η μητέρα του υπήρξε μοδίστρα στη Ν. Αρτάκη (και όχι στη Μύκονο την οποίαν ο Β. βλέπει με φθόνο, αφού θέλει πολύ να πάει, αλλά δεν μπορεί). Επίσης, οι αντιδραστικές απόψεις του που - δικαίως - προκαλούν την αποστροφή του Καραίσκου, προέρχονται από τον πατέρα του. Ο αταβισμός λειτούργησε και στο ζήτημα των πολιτικών απόψεων, καθότι ο πατέρας του Βαψομαλλιά υπήρξε χωροφύλαξ στα Γρεβενά και καταλαβαίνετε τη συνέχεια... Ο Καραίσκος, λοιπόν, μετά βεβαιότητος, εκτός από φιλόσοφος, πολιτικός αναλυτής, ποιητής και δοκιμιογράφος, πρέπει είναι και ψυχαναλυτής (στην παράδοση της Λένας Λίβανος, της Άντζι Λουπέσκου και του Πητ Παπαδάκου).

Ανώνυμος είπε...

Γιομάτος σφρίγος ο λόγος του Καραίσκου. Πύρινος. Λυγίζει σίδερα. Δυο τρεις Καραίσκους να είχε ακόμη ο πλανήτης και παρ'τον κάτω τον καπιταλισμό...

Ιορδάνης Περπέρογλου είπε...

Και ρατσιστής ο Καραϊσκος; Tί πρόβλημα υπάρχει με την Τουρκία;

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο γράψε και για τη φέτα. Είναι τελικά ελληνική ή μπορεί να είναι και δανέζικη;

Πανίκας Ψωμιάδης είπε...

Καραϊσκο,
μ' ολο το σεβασμό που σε έχω πάρτο πίσω αυτό που με είπες για Μακεδονία και Βουλγαρία. Κατι τέτοια λέτε εσείς οι φλώροι οι Αθηναίοι και το κωλοκράτος σας και οι γυφτοσκοπιανοί κάνουν παρτυ

Χατζημουράτ είπε...

Καραίσκο

Του βαψομαλλιά καλά έκανες και του τα είπες ένα χεράκι γιατί έχει γίνει πολύ εκνευριστικός με τις εξυπνάδες και τις ειρωνείες του. Η Τουρκία όμως τι σου φταίει μπρε;

Δημήτρης Αποσπερίτης είπε...

Φίλε κ. Πατσόλα,

στρέφοντας τον διανοητή αυτού του ιστολογίου προς την ποίηση, επουδενί προτείνω την απομάκρυνσή του από την ενάσκηση των φιλοσοφικών καθηκόντων του. Τουναντίον, φρονώ ότι η ενασχόληση του Καραίσκου με τον ποιητικό λόγο θα καταστήσει και τον δοκιμιακό λόγο του περισσότερο "σφιχτό", θα τον βοηθήσει δηλ. να αποφύγει τον ανούσιο βερμπαλισμό και πλατειασμό που, ενίοτε, χαρακτηρίζει τα θεωρητικά, κοινωνικοπολιτικά κείμενά του.

Κ. Εμπέογλου είπε...

Άσε κάτω την Τουρκία ρε.

Μουράτ Καραπουτσακλάρ είπε...

Μπρε Καραϊσκο τζάνεμ, τι έχει καλύτερο η Γερμανία από την Τουρκία μπρε?

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο πες μας κάτι και για το γιαούρτι. Ποιο είναι καλύτερο; Mε πέτσα ή χωρίς;

Γείτονας Καραϊσκου είπε...

Άμα σε ενοχλούν οι πορδές μου, να μου το πεις στα ίσα φίλε. Όχι να μπαίνεις στα μπλογκ και να με κάνεις ρεζίλι. Ντροπή σου.

Γείτονας Καραϊσκου είπε...

Όταν δηλαδή μου κάθεσαι κάθε βράδυ μέχρι τις 6 το πρωϊ και μου βλέπεις ρώσικες ταινίες με τον ήχο στη διαπασών, είναι καλά ε; Δε φτάνει που δεν μπορώ να κοιμηθώ, όποτε τα καταφέρνω ξυπνάω μετά από λίγο απότομα γιατί βλέπω εφιάλτη ότι ετοιμάζεται να μπουκάρει η KGB στο σπίτι μου. Α να χαθείς καραγκιόζη. Που έχεις και το θράσος να με κατηγορείς δημόσια

Οθωμανόγλου είπε...

Κάποιον θα πηδήσουμε μου φαίνεται με όσα λέει για την Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

Κόβει την ανάσα ο λόγος του καραίσκου. Φίλε, γράψε κάτι στο ίδιο στυλ και για τον Περλικό.

αγνός λάτρης της επανάστασης είπε...

Καραϊσκο σωστά προβλέπεις ότι έρχεται σκληρή, ασάλιωτη επίθεση από τις δυνάμεις του καπιταλισμού. Θα ιδούμε πράγματα που δεν έχουμε ματαδεί. Δώσε όμως και λύσεις. Πες μας τι να κάνουμε, πως να στρατευθούμε στον αγώνα για να αποκεφαλίσουμε το τέρας του καπιταλισμού. Προτείνω να ιδρύσεις την Ελληνική Αντικαπιταλιστική Συμμαχία (ΕΛΛ.Α.Σ.) και να ηγηθείς στον αγώνα που θα δώσουμε. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, άνισος, ίσως μάταιος, αλλά αξίζει τον κόπο. Εμεις οι αριστεροί έχουμε ζυμωθεί στο να ζητάμε το ανέφικτο. Δώσε σήμα και είμαστε δίπλα σου. Κάτω οι τζιτζιφιόγκοι βαψομαλλιάδες. Ζήτω οι επαναστάτες καραίσκοι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραϊσκο, γιατί αγοράζεις παπούτσια αφού είσαι αριστερός;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τουλάχιστον δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν είχα προειδοποιήσει.

Ο Καραϊσκος αποδεικνύεται Βόρειος Κορέα στη μάχη κατά της ηγεμονίας των ΕΠΑ. Επιθετικός και ανελέητος. Τρέμετε οχτροί του..

Ο Σπίνος έχει καλεσμένο τον Μπουρνέλη-Μπουρδέλη. Σοβαρός καλέσμένος με σοβαρές απόψεις. Σοβαρή εκπομπή.

Ανώνυμος είπε...

O Καραίσκος είναι ο Μπουρνέλης της Αριστεράς.

ΟΡΦΕΑΣ είπε...

Βάρσε έχεις δίκιο. Κακώς ο Σπίνος δεν έχει καλεσμένο τον Καραίσκο. Μόνο αυτός έχει σοβαρές απόψεις. Αλήθεια καραίσκο ποια είναι η γνώμη σου για το χτύπημα της σέχτας; Είσαι υπέρ ή κατά αυτού του είδους αντικαπιταλιστικού αγώνα;

Ορφέας Ζάχος είπε...

Βάρσε δεν φταίει ο Καραϊσκος. Ο Βαψομαλλιάς τράβηξε το σκοινί με συνεχείς ειρωνείες προς τον Καραϊσκο και τις απόψεις του. Η αδικία έπνιξε τον Καραϊσκο και άστραψε και βρόντηξε έτσι όπως μόνο οι αριστεροί επαναστάτες ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως για να μιλήσουμε σοβαρά το κείμενο του Καραίσκου πέρα από την εμπάθεια που το διακρίνει είναι πολύ καλογραμμένο και δημιουργεί εικόνες. Έχει δίκιο ο ποιητής που τον στρέφει προς την ποίηση. Μάλιστα εγώ θα πήγαινα ένα βήμα παραπέρα και θα του έλεγα να ασχοληθεί με τη στιχουργική.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα ο Καραίσκος είναι ο Αντώνης Πυλιαρός του blogging.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μόλις τώρα πρόσεξα ότι δίπλα στον Μπουρδέλη κάθεται ο Ηλίας Κακλαμάνης, ο κάποτε παρουσιαστής του High Channel (και νομίζω νυν του Blue Sky) και ηθοποιός των 80's. Αυτός που στο ρόλο του κακού καμικάζι στις "Φυλακές Ανηλίκων" λέει την επική ατακα:

"Βρε ολυμπιονίκη μαλάκα,, υπάρχει καμικάζι χωρίς παράσημο απο το ΚΑΤ;"

Μεγάλο σενάριο, μεγάλη ταινία, μεγάλος ηθοποιός. Δικαίως είναι καλεσμένος του Σπίνου

ΓΚΟΥΦΗ είπε...

Μα Ορφέα, δε νομίζω ότι ο Βαψομαλλιάς ειρωνευόταν τον Καραϊσκο. Ίσα ίσα που δήλωσε ότι δυσαρεστείτο για αυτές τις αήθεις επιθέσεις κατά του Καραϊσκειου κηρύγματος. Εγώ τον πιστεύω το Βαψομαλλιά. Νομίζω ότι λάθος στόχευσε ο Καραϊσκος.

V. είπε...

Βάρσε, να προσθέσω ότι ο Ηλίας Κακλαμάνης είναι και συγγραφέας (δίνει δωρεάν το βιβλίο του σε όποιον του το ζητήσει), ενώ δοξάστηκε την ένδοξη περίοδο της βιντεοκασέτας. Χαρακτηριστικό του τα ντελικάτα ρούχα (στενά μπλουζάκια - κυρίως αμάνικα -,λευκά παντελόνια σωλήνας, βραχιόλια κλπ.). Στα πρόσφατα γεγονότα με την επίθεση στο EXTRA του έκαψαν και το Hyundai αυτοκίνητό του, που είχε παρκαρισμένο έξω από το κανάλι. Άδικη και σκληρή αυτή η ζωή - ειδικά μετά την επέλαση του καπιταλισμού...

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά τώρα, ο Καραϊσκος γράφει βιωματικά και πολύ συναισθηματικά. Όλο του το κείμενο είναι ένα παζλ εικόνων. Η εικόνα δε του νοικοκυραίου που πέρδεται με έχει στοιχειώσει. Αφού έχω αρχίσει να την μυρίζω κιόλας. Είναι πράγματι πρωτοποριακή, όπως και η ρέγγα με τον πυροσωλήνα. Η μυκονιάτικη αμμούτσα, οι μόδιστροι που φωνάζουν, οι ξασμένοι ταρτούφοι, τα σπασμένα καράβια και όλα αυτά με κάνουν να διαβάζω και να ξαναδιαβάζω αυτό το κείμενο και να το διασκεδάζω κάθε φορά πιο πολύ.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Θυμάμαι εκπομπές Κακλαμάνη, όπου έβαζε εμπλοκή αποσπάσματα από τις βιντεοταινίες του, μάλλον για να πείσει εμάς τους τηλεθεατές ότι υπήρξε μεγάλος ηθοποιός κάποτε και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα. Όταν δε τελείωνε κάθε απόσπασμα, έλεγε και από μια ατάκα: "Α, ο Νίκος ο Ρίζος, φοβερός ηθοποιός" ή "Α, ο Γιάννης Γκιωνάκης. Αυτή τη σκηνή τη γυρίσαμε 3 φορές"
Είναι το κοινό που έχει με το Θοδωρή Ρακιντζή. Έτσι κι ο Θοδωρής, έχει βαλθεί απο το "Με στυλ ελληνικό", να μας πείσει ότι συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς σήμερα τραγουδιστές και για την ακρίβεια αυτός τους ανακάλυψε κιόλας. Name dropping. Δε χάνει ποτέ..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Βαψομαλλιά, δεν ήξερα ότι ο Ηλίας Κακλαμάνης έχει γράψει και βιβλίο. Τί σόι βιβλίο μπορεί να είναι αυτό; Θα το ψάξω στο Google. Έλα Παναγία μου, τί άλλο θ ακούσουμε..

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ο Ηλίας με τον τρόπο του πάσχιζε να μας πείσει ότι υπήρξε (και παραμένει) και μεγάλος εραστής. Αδιόρθωτος αυτός ο Ηλίας...

V. είπε...

Είναι ένα βιβλίο βιωματικό - στο στυλ γραφής του φίλου μας του Καραίσκου. Δεν νομίζω να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Ο Ηλίας, όμως, έχει την καλοσύνη να το δωρίζει στους θαυμαστές του, γιατί η γνώση (και δη η βιωματική) πρέπει να μεταφέρεται ελεύθερα, χωρίς τα εμπόδια της αγοράς, την οικονομική εκμετάλλευση, την πίεση του πλούσιου πάνω στον φτωχό κλπ. κλπ.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Κακλαμάνης επίσης έίναι μάλλον και δάσκαλος του Σπίνου όσον αφορά τις διαφημίσεις στις εκπομπές του. Θυμάμαι ότι εδώ και χρόνια στις εκομπές του έκανε ο ίδιος σπηκάζ στις διαφημίσεις, όπως τώρα ο Σπίνος. Ο πρωτος διαδάξας.. Διάφορα σουβλατζίδικα, ζαχαροπλαστεία, κρεπερί και μονίμως ο Πανταζώνας (ο οποίος τον έντυνε αν δεν κάνω λάθος). Μεγάλες στιγμές..

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η ιστοσελίδα που λέει ο Σπίνος ρε παιδιά να μπούμε και μεις να δούμε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος ξιφουλκεί κατά τα Βαψομαλλιά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο σε ποιον αναφέρεται; Στον Truman?

Ανώνυμος είπε...

Στάζει υγρά το κείμενο του Καραίσκου. Τόσο ζωντανό είναι.

Θ. Πάγκαλος είπε...

Αν ήταν το κόμμα του κ. Καραϊσκου στην εξουσία στην Ελλάδα, δεν θα είχα το δικαίωμα να κρίνω ελεύθερα το ιστορικό παρελθόν της χώρας στην οποία ζω.

Ο κ. Καραϊσκος θα μπορούσε να με απολύσει από τη δουλειά μου, να με βάλει φυλακή, να με βάλει στο ψυχιατρείο και ενδεχομένως στο παρελθόν να με εκτελέσει.

Θ. Πάγκαλος είπε...

ΥΓ Ειδικά το τελευταίο απ' το προαναφερθέν έργο τους οι ομοϊδεάτες του το επιτελούν ακόμα (βλ. εκτέλεση αστυνομικού)

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα, πλάκα τον Υποκριτή δεν τον βλέπω καλά με την Σέχτα

Θ.Π. είπε...

Με ικανοποίηση βλέπω ότι και αριστερά αγόρια, σαν τον αρθογράφο Καραίσκο, έχουν εντοπίσει το πρόβλημα που έχει γεννηθεί από τον άσπλαχνο καπιταλισμό και στρέφονται, με τον τρόπο τους, σε εθνικές/πατριωτικές λύσεις. Είμαι διπλά ικανοποιημένος, και ως άνθρωπος αλλά και ως αρθογράφος, αφού κι εγώ, στην εφημερίδα μου,υποστηρίζω ότι τελικά πατριωτική αριστερά και δεξιά δεν έχουμε πολλά που μας χωρίζουν. Αντίθετα, έχουμε πλέον πολλά που μας ενώνουν. Μπράβο στον Καραίσκο για την μεταστροφή του σε πατριωτικές αντικαπιταλιστικές θέσεις, στη γραμμή ενός Παναγιώτη Κρητικού, ενός Παντελή Οικονόμου, ενός Μανώλη Βερυβάκη, ενός Σπύρου Χατζάρα. Φαίνεται πως στην ταλαιπωρημένη πατρίδα μας δεν είναι όλα χαμένα και πως υπάρχουν υγειείς και τολμηρές φωνές που αποφασίζουν, παρά τις πιέσεις του κατεστημένου, να πουν μεγάλες αλήθειες.

Δημήτρης Αποσπερίτης είπε...

Παρεξηγημένο παιδί ο επιφυλλιδογράφος Καραϊσκος. Η πένα του ξερνά λόγια αιχμηρά - πραγματικά βόλια στην καρδιά της αδικίας. Το'χουν οι παθιασμένες ψυχές... Λόγια ανείπωτου πόνου, βγαλμένα, θαρρείς, μέσα από το ηφαίστιο μιας φλεγόμενης ψυχής. Διαβατάρικο πουλί είναι ο Καραϊσκος. Σε συνεχές ταξίδεμα, ώσπου να βρει η ταραγμένη του ψυχή απάγγειο και γαλήνη. Να τονε βγάλει το πάλεμα με την σκληράδα και αδικιά στο απάνεμο λιμάνι της ισότητας και της δικαιοσύνης. Εκεί όπου άστρα και θάλασσα γίνονται ένα και μια καρδιά ανοίγει σαν μπουμπούκι για να κλείσει μετά μέσα της τον άνθρωπο τον διπλανό, αφτιασίδωτο και τυλιγμένο με μια αγάπη πρωτόγνωρη κι αληθινή.

Δημήτρης Αποσπερίτης ("Άπο")

Δανάη είπε...

Αποσπερίτη, τα λες πολύ γλυκά μα συνάμα και εύστοχα. Τα λόγια σου καθρέφτισαν αυτή την ευαίσθητη ψυχή που λέγεται Καραϊσκος. Τον αναγνώρισα μέσα από τα λόγια σου, που στάζουν ποίηση και ευαισθησία. Αυτός είναι ο Καραϊσκος. Ένα διαβατάρικο πουλί, αλλά στης νυχτιάς της σιγαλιά και ένας αποσπερίτης, που μας φωτίζει και μας οδηγεί στους δρόμους της αγάπης.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Τέτοια καθίζηση υπέστη ο Λαβράκης και το χαρέμι του που μετα βίας πουλάει πια καμμιά 40.000 τεμάχια τα πάντα όλα τα νέα,βήμα μαζί.Και απο επιρροή αστα να παν.Πήγαν να βάλουν τρικλοποδιά στο γιωργάκι και ουτε εκεί τα κατάφεραν.Μονο κάτι γεροντάκια έχουν ξωμείνει να διαβάζουν τις αργυρώνητες ωδές των γελοίων.Προκειμένου να κινηθεί το σαπιοκάραβο έβαλε τους Καψήδες να διευθύνουν (σαν να λέμε οτι ο Κόκκαλης πήρε τον αλέφαντο).Βέβαια ο Βαψομαλλιάς φρόντισε απο οτι μου είπαν να πηδήξει απο το σκωροφαγωμένο πλεούμενο και βρήκε άλλο έντυπο να αραδιάζει τους υστερικούς τιτιβισμούς του για τα μαλλιά του Καραχάλιου του Κουράκη του Λειβαδίτη και άλλων λαιμητομημένων ανδρών.Βλέπετε πάντα οι ραψωδοί.οι λυρικοί ποιητές,οι ευγενείς υμνητές των ηρωικών κατορθωμάτων και των μεγάλων ανδρών (Και κυρίως της Μεγάλης Γυναικός) βρίσκουν μια αυλή,μια αγκάλη να τους στέρξει.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο για ενημέρωσέ μας: τί είναι αυτό το ζοφερό που βλέπεις να έρχεται ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και το οποίο εμείς δυσκολευόμαστε λιγάκι να δούμε; Δώσε τα φώτα σου, εάν έχεις την καλοσύνη.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ανώνυμε στο 5:54 τράβα κάνε κανα κρύο ντους

Ανώνυμος είπε...

O Karaiskos από το πολύ πάθος να επικρίνει όποιον κατά τη γνώμη του στέκεται εμπόδιο στην χειραφέτηση των "εργαζομένων" και να λογχίσει κάθε τι το αντιδραστικό, έχει χάσει τη μπάλα (ένα αντικείμενο που φαίνεται να του αρέσει πολύ, αν κρίνει κανείς από το όνομα που έχει επιλέξει). Ο βαψομαλλιάς δεν είναι δημοσιογράφος, όπως φαίνεται να νομίζει ο Karaiskos. Ίσως αυτή η παρανόηση να εξηγεί το πάθος με το οποίο ο Karaiskos επιτίθεται στον βαψομαλλιά, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι η αντιζηλία και μνησικακία μεταξύ δημοσιογράφων είναι τόσο μεγάλη όσο και η κοιλιά του Λάλα. Ο βαψομαλλιάς, αντιθέτως, εξ όσων γνωρίζω, αγαπά και θα λέγαμε τιμά τον Karaisko, ενώ του έχει προτείνει να τον πάρει μαζί του και σε έξοδο σε club της πλατείας Κολιάτσου. Στο χέρι του αναλυτή του συγκεκριμένου ιστολογίου βρίσκεται η πιθανότητα της οικοδόμησης μιας γερής και αδιατάρακτης φιλίας. Μιας φιλίας που θ'αντέξει στον χρόνο. Γιατί στους δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν, λόγω της καπιταλιστικής επελάσεως, μόνο η φιλία θα είναι το μπαστούνι μας, Karaisko.

Μυρτώ είπε...

Καραϊσκο μίλησέ μας και για άλλα πράγματα. Για ποδόσφαιρο, για ταξίδια, για γαστρονομία κλπ. Φαίνεται να έχεις μια πολύ ιδιαίτερη οπτική στην ανάλυσή σου και τεράστιο οπλοστάσιο γνώσης και επιχειρημάτων, πράγμα που μας ενθουσιάζει και μας δονεί.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα ο Καραϊσκος να μας μιλήσει και για τη διαφορά φέτας και τελεμέ. Είχα ακούσει στο ράδιο τη δημοσιογράφο Τάνια Ιακωβίδου να λέει ότι της τρέχουν τα σάλια για τελεμέ. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος της έλεγε ότι είναι δεύτερης ποιότητας γαλακτοκομικό προϊόν και ότι θα πρέπει να τρώει φέτα. Ποιά άποψη είναι η πιο σωστή Καραϊσκο; Και επίσης, τί μυρίζει πιο έντονα; Φέτα ή τελεμές;

Π. Λαφαζάνης είπε...

Καραϊσκο τώρα που ο Αλέκος θα διώξει τον Τσίπρα μου ανέθεσε να σε βολιδοσκοπήσω για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λές? Μην βιαστείς να απαντήσεις. Απλά, σκέψου μόνο τι θα σημάνει αυτό για το λατρεμένο κόμμα μας και τον προδωμένο λαό του.

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι βλέπω, ο Καραϊσκος μπορεί να μην είναι στη μάχιμη αγωνιστική δημοσιογραφία πλέον, αλλά οι πηγές του στην πιάτσα δουλεύουν και κάποια του σφύριξε κάτι. Απ'ότι δείχνει, έχει μάθει ποιος είναι ο Βαψομαλλιάς και φαίνεται αρκετά σίγουρος γι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η Μεγάλη Γυναίκα Καραίσκο; Υπονοείς κάτι ή μου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Βαψομαλλιά την πάτησες, σ' έκανε τσακωτό.
Για λέγε ρε Καραϊσκο ποιός είναι ο Βαψ?

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραισκος είναι στο αστυνομικό ρεπορτάζ? Πώς τον ανακάλυψε τον Βαψομαλλιά? Μήπως είναι ο Γ. Καραϊβάζ? Ο Μάκης Γεωργίου?

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο
μπορείς να μας περιγράψεις μια κανονική σου μέρα? Φαντάζομαι ξυπνάς σαν όλους μας 7 η ωρα, μια γουλιά καφε και μετά δουλειά μεχρι το απόγευμα, ε?

Ανώνυμος είπε...

Εχω την εντύπωση από τα γραφόμενά του ότι ο Καραϊσκος υπαινίσσεται ως νέος Πάνος Σόμπολος ότι ο Βαψομαλλιάς είναι ο εκπρόσωπος της απεχθούς προς αυτόν αστικής τάξεως Στέφανος Κασιμάτης, νυν Φαληρεύς - πρώην Πανδώρα (λέτε να έχει δίκιο;)...

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορεί. ο Κασιμάτης ειναι συντρόφι με τον Καραισκο . αλλο τι γραφει για τα αφεντικά.

Marwood είπε...

Τώρα που είχαμε ρητή διαβεβαίωση από κύκλους του Βαψομαλλιά, οτι δεν προκειται για δημοσιογράφο και δη της λαομίσητης δόλιας εκσυγχρονιστικής φράξιας, ελπίζω να ηρεμήσει ο καραίσκος. Γιατί τείνω και εγώ να πιστέψω ότι οι επιθέσεις του εδράζονται σε επαγγελματική αντιζηλία, που πράγματι θάλλει (για να χρησιμοποιήσω και εγώ την καραίσκεια γλώσσα) ανάμεσα στους υπηρέτες του ιερού αυτού λειτουργήματος της δημοκρατίας μας.

Αλλά αυτό δεν με ανησυχεί τόσο, είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα τα βρούνε μιας και απ'ότι φαίνεται συμπίπτουν και οι επιλογές τους για νυκτερινές διαδρομές... αυτό που με προβληματίζει είναι η ολομέτωπηη επίθεση που έκανε σε έτερο σχολιαστή(?) του ιστολογίου, μη κατωνομάζοντάς τον κιόλας, πράγμα που αν δεν δείχνει περιφρόνηση και απαξία του μεγίστου βαθμού, τι άλλο να δείχνει άραγες... Εδώ φοβάμαι φίλοι μου ότι είμαστε μπρστά σε αγεφύρωτο χάσμα, τα πράγματα είναι σοβαρά...

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ,
αυτό είναι καλό ή κακό?

Αρτέμης είπε...

Ρε Μάργουντ,
Γιατί δεν βγαίνει ο Βψμλ να κάνει διάψευση μόνος του και βάζει εσένα? Ρε μπας και ο Καραϊσκος ξέρει πολύ περισσότερα απ' οτι νομίζουμε και παίζει μαζί μας?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Βαψομαλλιά, άμα είσαι αυτός που λέει ο Σομπολοκαραϊσκος (που απίθανο μου κάνει για να είμαι ειλικρινής εκτός αν μας δουλεύεις ψιλό γαζί), να ρίξεις δυο φάπες του εκνευριστικού Κανέλλη.

Ευχαριστώ

ΥΓ. Αφού άκουσα ότι ο Κακλαμάνης είναι συγγραφέας, άκουσα και το σημερινό. Ελπίζω οι πηγές σου Σομπολοκαραϊσκο να είναι αξιόπιστες

ΥΓ2. Διόρθωση: 3 φάπες παρακαλώ στον εκνευριστικό Κανέλλη και ένα τέυχος Ποπάυ δώρο από μένα

Ανώνυμος είπε...

Καλά για τον Βαψομαλλιά, με τον οποίον ο Καραϊσκος δεν γνωρίζεται... Καταλαβαίνουμε το πάθος του. Η επίθεσή του όμως στον Τrueman (με τον οποίον γνωρίζεται) με χυδαία υπονοούμενα είναι εντελώς απρεπής και στην ουσία απολύτως παλαιοκομμουνιστική.

Ανώνυμος είπε...

Ναι και γι αυτό μας αρέσει

V. είπε...

Όχι, δεν είμαι αυτός που λέει ο Καραίσκος. Ο Τίτος Αθανασιάδης είμαι. Αν, όμως, τα ρεπορτάζ του Καραίσκου, όταν δημοσιογραφούσε, ήσαν αντίστοιχης αξιοπιστίας με το "ρεπορτάζ" του για μένα, μπορώ να καταλάβω γιατί τον στερήθηκε η δημοσιογραφική οικογένεια.

Τον Κασιμάτη, πάντως, τον γνωρίζω και τον θεωρώ πολύ καλό παιδί και εξαιρετικό σχολιαστή (λίγο ανώτερο του Καραίσκου). Τον Κανέλλη δεν τον γνωρίζω. Αλλά γιατί, Βάρσε, να ειρωνευτούμε την αγάπη του για τα κόμικς; Εμένα πιο πολύ με εκνευρίζει το πάθος του εναντίον της αριστεράς (και δεν ειρωνεύομαι) - κάτι που συμβαίνει συχνά με τους μεταμεληθέντες αριστερούς. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η αριστερή στάμπα στην σκέψη δεν φεύγει ποτέ (ούτε και στον τρόπο έκφρασης, άλλωστε)...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μα δεν τον ειρωνεύομαι Βαψομαλλιά. Το εννοώ με το τεύχος του Ποπάϋ ως ανταμοιβή για τις φάπες. Με εκνευρίζει όμως και μένα η μανία που τον πιάνει και αρχίζει τις φωνές κατά παπάδων, αριστεράς κλπ (όχι ότι έχει κι άδικο) αλλά μου δίνει την εντύπωση φανατικού και δε μ'αρέσει

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αυτό είναι εκνευριστικό γιατί γίνεται εμμονικός και υπερβολικός (σαν τον Καραίσκο ένα πράγμα).

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτειολόγος Καραϊσκος να μας αναλύσει και το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα. Τί θέση να πάρουμε Καραϊσκο πάνω σ' αυτό το θέμα; Πες μου γιατί ανάβει η συζήτηση στο καφενείο και δεν ξέρω τι θέση να πάρω. Κάνω ότι έχω πονόδοντο και δεν μπορώ να μιλήσω περιμένοντας από σένα καθοδήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο Περλικός είναι ο Καραϊσκος του φιλελευθερισμού.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο την επίθεσή σου στον Βαψομαλλιά την καταλαβαίνω, αφού σε πειράζει και σε ειρωνεύεται. Αλλά η επίθεσή σου στον Τρούμαν γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ ποιος είναι αυτός ο ποιητής ο Αποσπερίτης; Φίλος σου είναι; Σαν να τα λέει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί υποθέτει ότι από εκεί προέρχονται τα ειρωνικα σχόλια εναντίον του. Ο Καραϊσκος δε θέλει να τον ειρωνεύονται όταν μιλά για πολιτική. Θέλει να τον ακούνε με προσοχή.

ένας φίλος είπε...

Φιλική συμβουλή προς καραϊσκο: υποθέτω καραϊσκο ότι ο βαψομαλλιάς είναι μια σχεδόν σχιζοφρενική προσωπικότητα που απολαμβάνει να αποσυντονίζει τον άλλον και να τον ενευρίζει. Αυτό βλέπω να κάνει και με εσένα και για αυτό σε ειρωνεύεται.Με το να του επιτίθεσαι παίζεις του παιχνίδι του. Όλες αυτές οι ειρωνείες αφού δεν γνωρίζεστε και δεν έχει προσωπικό λόγο να σου επιτεθεί νομίζω ότι είναι απλώς για να προκαλέσει την αντίδρασή σου και να διασκεδάσει. Είμαι βέβαιος ότι ενθουσιάζεται με τις αντιδράσεις σου και διασκεδάζει την πλήξη του από τον κόσμο αυτόν που από ότι βλέπω του φαίνεται βαρετός. Η συμβουλή μου είναι αν θες να του τη σπάσεις να μην απαντάς και δείχνεις ότι τσιμπάς. Αυτό θα είναι ο θάνατός του και η αποτυχία του. Για τον Τρούμαν τώρα δεν μου άρεσε και εμένα η αναφορά σου. Ο τρόπος που έγραψες για αυτόν δείχνει να έχεις πάθος εναντίον του. Οι αναφορές και προς τους δύο ήταν εμπαθείς αλλά αυτή προς τον βαψομαλλιά μπορεί να γίνει κατανοητή αφού σε τρέλανε στον εμπαιγμό, εκείνη όμως προς τον Τρούμαν ήταν υπερβολική, άδικη και χτύπημα κάτω από τη μέση μπαγάσα καραϊσκο.

Κύκλοι του Trueman είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε οτι ο Τρούμαν αισθάνεται ως άδικη την επίθεση του Καραϊσκου καθώς πιστεύει ότι η γόνιμη αντιπαράθεση μαζί του είναι αυστηρά πολιτική, ενώ τόνισε ότι σέβεται τους πολύπλευρους αγώνες του τελευταίου για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

Επεσήμανε δέ, ότι διαπιστώνει ταύτιση απόψεων ως προς τον τελικό στόχο που είναι ακριβώς το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, απλά ο καθένας αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπό την ακολουθητέα, δι' αυτόν τον σκοπόν, οδό.

Κλείνοντας, παρεκάλεσε να ενημερώσουμε τον Καραϊσκο ότι παρόλο που διαφωνεί με την κριτική του αυτή, εντούτοις σέβεται το δικαίωμα του τελευταίου σ' αυτήν και πως θ' αγωνιστεί για το δικαίωμα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

«Δικό σας πρόβλημα οι μετανάστες»

"Στο κενό οι προσπάθειες Καραμανλή να επιτύχει κοινοτική βοήθεια στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες "

Όχι, θα πληρώνουν οι κοροϊδάρες Ευρωπαίοι για το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος-ζήτουλα, για να την παίζουνε οι καραισκουπάλληλοι του.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως έχουμε καταντήσει, οι Ευρωπαίοι είναι μια κάποια λύση. Χωρίς αυτούς θα είχαμε γίνει τελείως κωλάδικο. Χειρότερο και από την "Ένσταση". Παρά τη διαφθορά και τη δημοσιοϋπαλληλία της ευρωκρατίας, μας κρατάνε λίγο τα χαλινάρια. Και σιγά μη δώσουνε (κι άλλο) χρήμα στο κράτος-μπουρδέλο για να ταϊζουν οι καραίσκοι πολιτικοί τους καραίσκους πελάτες τους.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ωραίο σχόλιο επώνυμε-ανώνυμε γνωστε άγνωστε εύγε.Απο την πόλη έρχομαι και στη κορφή βαζέλα

Σύντροφος Π. Λαφαζάνης είπε...

Σύντροφε Καραϊσκο,

Επανέρχομαι στην πρόταση που μου ανέθεσε να σου υποβάλλω ο Σύντροφος Αλέκος. Με την γνωστή πλέον ρήξη του Σύντροφου Αλέκου με τον Σύντροφο Αλέξη και δεδομένης της διασπαστικής στάσης των Συντρόφων της Ανανεωτικής Συνιστώσας (βλ. Σύντροφος Κουβέλης, Σύντροφος Παπαδημούλης και Σύντροφος Κύρκος), σε μια κρίσιμη για το μέλλον της Αριστεράς στιγμή, σε καλώ Σύντροφε Καραϊσκο να αναλογιστείς το μέγεθος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους σου.

Ο κόσμος της Αριστεράς, ο αγνός αυτός μα συνάμα και προδωμένος λαός, ο εργάτης, η νοικοκυρά της διπλανής πόρτας, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, ο φοιτητής, ο άνεργος νέος που χτυπά με τα λαβωμένα στήθη του τις συνειδήσεις των πολιτικών του κατεστημένου ζητώντας όχι ελεημοσύνη αλλά δουλειά...

...όλοι μαζί ενώνουμε την φωνή μας Σύντροφε Καραϊσκο για να ανταποκριθείς σ' αυτό το παλλαϊκό κάλεσμα της ελπίδας, της νιότης και της φρεσκάδας των ιδεών σου, για ένα νέο ξεκίνημα με όραμα ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.

Θ.Π. είπε...

Από πλευράς μου, θα πρότεινα τη διατήρηση της διαρχίας στην κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αντί για το δίδυμο Τσίπρα-Αλέκου, θα πρότεινα το δίδυμο Καραίσκου-Πάντζα.

Κίνηση 1000 Πανεπιστημιακών είπε...

Επιτέλους ας σταματησει η ειρωνεία εναντίον του λαϊκου αγωνιστή Καραϊσκου από βολεμένους μικροαστούς. Στο πρόσωπο του συμβολίζεται μια ολοκληρη γενιά, η γενιά των 700 Ευρώ, η γενιά των κινημάτων της οικολογίας και των φοιτητικών αγώνων, η γενιά της Γένοβας και του ματωμένου Δεκέμβρη. Ο Καραϊσκος αποτελεί την τελευταία ελπίδα υπέρβασης του χρεωκοπημένου καπιταλιστικού μοντέλου των ανισοτήτων, της καταστολής και φίμωσης της φωνής του λαού

Κίνηση 2000 πανεπιστημιακών είπε...

Πραγματικά, ας μπει επιτελους ένα τέρμα στο οχετό ειρωνείας και εμπαιγμού προς τον σπουδαίο αναλυτή Καραίσκο. Ευαίσθητες και συνάμα ριζοσπαστικές φωνές σαν αυτές του συγγραφέα σπανίζουν στο πολιτικό στερέωμα. Ας τον αφήσουμε να στέλνει, από τούτο το μετερίζι, τα πύρινα βέλη του ενάντια σε όσους αδικούν τα λαϊκά στρώματα και απεργάζονται σχέδια αντιλαϊκά και ανθελληνικά.

Αριστερό Ρεύμα είπε...

Επιτέλους, ας καταλάβουν ορισμένοι ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που η αριστερή φωνή χλευαζόταν και καταπνιγοταν από τις δυνάμεις της αντίδρασης και της συντήρησης σ' αυτόν τον τόπο. Ο ιμπεριαλισμός και τα ντόπια τσιράκια του, γνήσια τέκνα του Λαδά και του Ζουρνατζή, ο φύρερ της 4ης Αυγούστου Βάρσος, το έτερο "μπουμπούκι" Marwood ο γνωστός και μη εξαιρετέος Trueman καθώς και ο αντιδραστικός Βαψομαλλιάς θα αντιληφθούν αργά ή γρήγορα το λαϊκο ποτάμι της οργής και της αδικίας ενάντια στον ηρωϊκό Καραϊσκο. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά γι' αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Από χτες το απόγευμα τους έχει πιάσει όλους σύγκρυο.

Φοβούνται για τη ζωούλα τους…

Για την πάρτη τους, σε μια ανευ προηγουμένου ανάδειξη του υπερφίαλου και αρρωστημένου εγωκεντρισμού τους.

Γραμμμάριο αξιοπρέπειας δεν τους έχει μείνει κάτω από τα παντελόνια που ψωνίζουν από τις ακριβές βιτρίνες της Ιταλίας και του Κολωνακίου.

Ρούπι δεν δίνουν για γυναίκες και παιδιά. Να την σκαπουλάρουν οι ίδιοι, να μην πάθουν τίποτα, να εξασφαλίσουν κι άλλες δαπανηρές κουστωδίες.

Αρχίζουν πάλι να απαιτούν από το αρχηγείο νέες φρουρές, νέα μέτρα προστασίας, νέες παράτες για να μπορούν να γεύονται το άρωμα από τα ακριβά τους πούρα και την γεύση από τα ουίσκια που μπεκροπίνουν μέχρι το πρωί για να πνίξουν τον πόνο του καημού τους.

Τελικά είναι δυστυχία το να είσαι νεόκοπος πλούσιος και να μην μπορείς να το απολαύσεις.

Να τρέμεις την ώρα που μπαίνεις στους γνωστούς γαμιστρώνες των Βορείων προαστίων, κοντά στα πρώτα διόδια, παρέα με την τσούλα που νοίκιασες από τους γνωστούς προαγωγούς. Να τρέμεις να πας να φας στα ακριβά restaurant. Να πονάς γιατί δεν μπορείς να επιδείξεις τα όργια του καταναλωτισμού σου. Αυτοκίνητα και σακάκια εκατομμυρίων ευρώ.

Από χτες το απόγευμα, που έγινε γνωστή η λίστα θανάτου με τα 30 ονόματα που είχε βάλει στο στόχο ο Επαναστατικός Αγώνας των χαμένων κορμιών της νεοτρομοκρατίας, μια νέα τάξη δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων, απέκτησε το πιο κατάλληλο προσωνύμιο:

Οι χέστες της πλουτοκρατίας. Άντε κύριε Οικονόμου. Δώστε τους από έναν ακόμα αστυνομικό. Το καλό σακάκι θέλει και καλή κρεμάστρα…