Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ήθελα να 'ξερα τι τα θέλουν τα συνέδρια, οι χριστιανοδημοκράτες, η λαική Δεξιά που λέμε στην Ελλάδα. Ποιός διάβολος τους έβαλε αυτήν την καινούργια ιδέα. Θέλουμε και συνέδρια τώρα να εκφραστούμε δημοκρατικά. Κάπου, κάποιοι το είδανε στην δορυφορική τηλεόραση -το πέτυχαν στο ζάπινγκ σε κανα ημίχρονο- ζήλεψαν με το πως λειτουργούν τα δημμοκρατικά κομματικά όργανα στην Γερμανία ή στην Ιταλία και είπανε να κάνουν καμμιά τέτοια φιέστα και εδώ, στη χερσόνησο του Αίμου. Οι ίδιοι τώρα οι βαρώνοι και οι βουλευτές,κομματάρχες της παράταξης αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που διεύρυναν καταστατικά τη βάση του συνεδρίου και τον αριθμό των εκλεκτόρων, με αποτέλεσμα να έχει γίνει χαοτικό το πλάνο ακόμη και ως έχει, με 4800 σύνεδρους. Νοσταλγούν τις μέρες που εξέλεγαν μόνο οι βουλευτές τον αρχηγό,τον ανακοίνωναν στα ραδιόφωνα και στην ΕΡΤ και μεχρι να φθάσουν στη Βάρη για σύσκεψη πανηγυρική, δεν είχε μείνει άσφαχτος αμνός για αμνός στις βουνοπλαγιές.

Δεν είναι κόμμα για συνέδριο πολυήμερο ουτε για πολλές συζητήσεις η Ν.Δημοκρατία.Δεν είναι οι άνθρωποι για ρητορικές αναζητήσεις ούτε θεωρητικολογικούς αυνανισμούς σαν αυτους που αγναντεύουμε στις συνευρέσεις της αριστεράς, οπου οι σύνεδροι είναι ικανοί να κουβεντιάζουν για την άνοιξη της Πράγας και την κάμψη παραγωγής χάλυβα του έτους 1981 στο ανατολικό μπλογκ , μέχρι να πεθάνει κι ο τελευταίος εν καπιταλισμώ τελικά. Δογματικές διαφορές δεν έχουνε οι γαλάζιοι ψηφοφόροι μεταξύ τους, νεοφιλελευθερους στη χώρα με την ατλαντική έννοια του όρου δεν βρίσκεις ούτε με αναζήτηση στο google, άρα μόνο θέμα ηγετη και συμμαχιών τίθεται. Η Ν.Δημοκρατία είναι για να κυβερνιέται απο μια ομάδα "φωτισμένων" και οι υπόλοιποι να ακολουθούν. Μπάς και ξανακυβερνήσει το μαγαζί δηλαδή.(υπάρχει και θεωρία φιλοσοφική αν θέλετε αναζητήστε την:Ινστρουμενταλισμός λέγεται.Ντίουι ο εμπνευστής)
Και καλά κάνει κιόλας η Ντόρα και ζητάει και ολιγόωρη διαδικασία. Και ολιγόλεπτη.
Θέλουν τώρα κάποιοι να κάνουν τα λιοντάρια και να μας ζαλίσουν λές και έχει όρεξη κανείς απο τους ψηφοφόρους να ασχολείται, μετα και απο την προχθεσινή εκλογική καρκανιά. Οραματίζονται την επανίδρυση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και να ανοίξουν και καμμιά δεκαριά ανάλογα σαχλοκουδουνοπαραρτήματα για να έχουνε να λένε τώρα στας Σέρρας: υπουργείο Θερμαικού και Βαρδάρη,υπουργείο Κοζάνης, υπουργείο Καιμακτσαλάν και Λευκού Πύργου.Και να ναρκοθετήσουν όλο το Αιγαίο βούλονται μήπως έρθει κανείς Ιρακινός και μας κατουρήσει το πεδίο του Άρεως. Τέτοιες οπτασίες βλέπουν. Αυτοί που είναι ικανοί να φέρουν όχι Βούλγαρους και Τούρκους αλλά και τα αγριογούρουνα της Πίνδου και της Δράμας για να ψηφίσουν προκειμένου να κάνουν την ανατροπή. Έχουν τίποτα αλλο ιδεολογικοπολιτικό στο πανέρι τους να θεσουν; Με το που περάσουν τα Τέμπη ο ένας και τα διόδια της Κορίνθου ο άλλος θα αρχίσουν τις μπούρδες τους -σαν δεν ντρέπονται μεγάλοι ανθρώποι- για την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό, τον χρυσό Αιώνα του Περικλέους και πριν κλείσει το μισάωρο στο συνέδριο θα πουν για τον Βουκεφάλα. Πότε εβγαλε η Ν.Δ ηγέτη απο τη βάση; Τη μια τον έβγαλαν οι αμερικάνοι και η Φρειδερίκη την άλλη τον εξέλεξαν οι βουλευτές, την άλλη το συνέδριο.Ποτέ η ευρύτερη βάση με κάλπες σ΄ολη τη χώρα.
Και τι θέλουν να κατέβαίνουν τώρα στην Αθήνα 10.000 σύνεδροι; Και να μαζεύονται και στις πλατείες όλης της χώρας οι χαβαλέδες και η πιτσιρικαρία; Θα πάει ο κάθε τρεχα γύρευε τωρα που στέλνει η ταδε ΝΟΔΕ να βγάζει και λόγους στο ΣΕΦ. Να τρέχει κι ο Ολυμπιακός να προπονείται αλλού σαββατοκυριακάτικα επειδή τους ήρθε στη δεξιά να δουν ο ένας τον άλλον βλαχοδήμαρχο και πολιτευτή των 18 σταυρών και 9.000 φασκέλων. Ο άλλος καλέ τρώει τσόκαρο στην οικία του αν σηκώσει τα ντεσιμπέλ και θα πάει να μιλήσει κιόλας για τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό; Ουτε στον καφενέ δεν τον αφήνουν τον τάδε να αρθρώσει λέξη πάρα μόνο για την 30η πρόποση,τι να καθόμαστε να τον ακούμε τωρα. 70 ωρες μαζεμένοι απο ολην την Ελλάδα να λένε για το Μακεδονικό ο είς, ο άλλος για το Εβραικό ζήτημα, ο άλλος για τους τσάμηδες και το άστρο της Βεργίνας. Αυτοί στο κάτω κατω οι ψηφοφόροι της δεξιάς έχουνε και μανία με τα σημάδια τα θεικά και τους χρησμούς.Το ξέρουν και η Ντόρα και πολλοί άλλοι αυτό. Αν φανεί κανείς οιωνός,κάτσει κανα περιστέρι στον ωμο κανενός ταλαίπωρου θα τον κάνουν αρχηγό. Αφήστε δε που και ο Καρατζαφέρης και ο Βασιλιάς θα μαζέψουν ψήφους, μέχρι κι ο Παπάγος με τους σκατόγερους που θα ψηφίσουν.
Για να ξεκατινιαστούν το θέλουν το διημερο- τριήμερο συνέδριο αυτοί.Να το κάνουνε μπουγαδοκαυγά. Να πουνε για όλα, όσοι δεν έφθασαν στην εξουσία όλο αυτόν τον καιρό. Ωραία πράγματα .



.

288 σχόλια:

1 – 200 από 288   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

O Χιούϊ του Ινστρουμενταλισμού, είναι αδελφός του Λιούϊ και του Ντιούϊ; Που τον έμαθες Καραϊσκο; Στο Μεγάλο Μίκυ;

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό το κείμενό σου Καραϊσκο. Το τύπωσα για να το διαβάσω πιο προσεκτικά και με την ησυχία μου. Ότι πρέπει για το πρωϊνό χέσιμο

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραϊσκο, είναι χρυσός αιώνας του ΠΕΡΙκλέους ρε!!!! ΕΕΕΕΕΕΕ, χωριάτη.....Σαλάγα τα !!!!! Μήπως ήθελες να πεις το χρυσό αιώνα της Σοφοκλέους ρε ανιστόρητε; Ο Χριστός κι η Παναγία πια. Το χρηματιστήριο σκεφτόσουνα όταν το γραφες ρε παπάρα;

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Κοπάνα έκανε στο μάθημα της Ιστορίας ο Καραϊσκος. Κυνηγούσε τζιτζίκια στα χωράφια

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ο χωριάτης βράσος επεμβαίνει τωρα και χαλάει και τις κεντρικές αναρτησεις. αυτό ξεπερναέι κάθε έννοια κρυάδας. σύντομα θα ανακοινώσω νέο μπλόγκ για όσους "ξερουν"

Ανώνυμος είπε...

Tί Λωζάνη τί Κοζάνη. Τί Περικλής τί Σοφοκλής.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα μα τι καραγκιοζάκος είναι αυτός ο Καραϊσκος δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω
χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Με σαλμονέλα είχαν προσβληθεί 4.000 κότες πτηνοτροφικής μονάδας στη Σούδα, την οποία σφράγισε κλιμάκιο του Αστυκτηνιατρικού - Υγειονομικού και Αγορανομικού ελέγχου της Νομαρχίας Χανίων. Ολες οι κότες θανατώθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν 50.000 αβγά που όπως ζητήθηκε από πολλούς τοπικούς παράγοντες θα ριφθούν στην καρκάνα του Καραϊσκου.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο αντινομάρχης Χαράλαμπος Κουκιανάκης “οι ιδιοκτήτες πτηνοτροφικών μονάδων επιβάλλεται συχνά να προβαίνουν σε αυτοέλεγχο του πτηνοτροφείου τους και παράλληλα η υπηρεσία της ΝΑ, η διεύθυνση κτηνιατρικής κάνει τους δικούς της ελέγχους, δείγματα των οποίων στέλνονται στα εργαστήρια πτηνοπαθολογίας. Στον νομό Χανίων δραστηριοποιούνται πέντε πτηνοτροφεία καθώς και το σπίτι του Καραίσκου. Βρέθηκε λοιπόν σε ένα πτηνοτροφείο, το οποίο λειτουργεί στον νομό σαλμονέλα, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της κτηνιατρικής και ενώ το ιδιωτικό εργαστήριο είχε γνωματεύσει αρνητικά ως προς την ύπαρξη σαλμονέλας”.

Ανώνυμος είπε...

Θέλει ο Καραίσκος να έρχονται ανεμπόδιστα οι ιρακινοί στην Ελλάδα για να τους δαγκάνει ανεμπόδιστα με τα νοίκια της ντροπής

Ανώνυμος είπε...

τα νοίκια της οργής

Ανώνυμος είπε...

αυτός τους δαγκάνει με τα νοίκια αυτοί του δαγκάνουν την πλάτη

V. είπε...

Καραϊσκο, εννοείται ότι ο χώρος αυτός για τον οποίον γράφεις είναι έτσι ακριβώς όπως τον περιγράφεις. Σου ξεφεύγει, βέβαια, ότι η τάση για στροφή στον Λαό, στις μάζες, είναι μια τάση της εποχής - είτε στην ουσία είτε κατ' επίφασιν. Μου κάνει, ας πούμε, εντύπωση ότι ένα μαλακισμένο στέλεχος της Νου Δου δεν βρέθηκε να πει ότι όχι κύριοι, η εκλογή να γίνει από τους βουλευτές, που ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες του κόμματος, καθώς και τις ιδιαίτερες ικανότητες ή τα μειονεκτήματα των υποψηφίων σε επίπεδα που δεν είναι δυνατόν να γίνουν γνωστά μέσω της δημόσιας συζήτησης. Όχι. Να ψηφίσει για αρχηγό η κυρία Παναγούλα από τον Νομαρχιακή των Τρικάλων που ξέρει καλά τα θέματα και αντιλαμβάνεται που πρέπει να πάει το κόμμα και η χώρα. Βέβαια, το να ψηφίζουν οι βουλευτές και μόνο θα είχε κάποιο νόημα εάν οι σημερινοί βουλευτές δεν ήταν ένα και το αυτό με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Παναγούλες έχουν πλέον μπει, έτσι κι αλλιώς, στη Βουλή (η Τζάκρη μπήκε και στην κυβέρνηση...), οπότε, τελικά, ποιά η διαφορά; Το πιο αστείο, βέβαια, κομμάτι αυτού του χώρου είναι το φιλελεύθερο που οραματίζεται εκσυγχρονισμούς δυτικού τύπου σε μία χώρα μπαμπουίνων. Γι' αυτό και οι πιο παιδικοί εξ αυτών (Ανδριανόπουλοι, Μάνοι - αν και ο Μάνος νομίζω πρακτικές δυνατότητες έχει - κλπ.) έχουν βγει εκτός παιχνιδιού λόγω παιδικότητας και ιδεοληψιών και επιμένουν στα ιδεολογικά τους με εκτονωτικές αρθρογραφίες. Ενώ η σκληρή και αδίστακτη Μπακογιάννη, αν και παρόμοιων, υποτίθεται, αντιλήψεων, βρίσκεται εκτός παιχνιδιού. Πράγματι, όμως, βλέπεις με περιφρόνηση όλους αυτούς τους αγύρτες μετριότατους υποψήφιους να μην λένε, ούτε για δείγμα, μία έστω κουβέντα της προκοπής - ένα "και" έξω από τα γνωστά, ταλαιπωρημένα κλισέ. Δεν ξέρουν τίποτα οι άνθρωποι. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Την εξουσία θέλουν. Που θα μπορούσαν άνετα να την διεκδικούσαν και μέσω ΠΑΣΟΚ ή όποιου άλλου κόμματος με την ίδια άνεση.

Για άλλο, όμως, ήθελα να σου γράψω, γιατί ως αριστερός παλαιός και ανετανόητος που είσαι, αλλά και επειδή κάνεις στην ανάρτησή σου αναφορά στα ιδεολογικά, ίσως θα σε ενδιέφερε. Διαβάζοντας το παλαιό βιβλίο του Burnham "Οι Μακιαβελιστές", που πρόσφατα μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τον Κέδρο (περίεργη επιλογή για ένα τέτοιο βιβλίο που είναι και εξαντλημένο διεθνώς εδώ και χρόνια...), εντοπίζω την εξής αναφορά του συγγραφέα (που δεν είναι αριστερός): "Έχοντας γνωρίσει μέρος της γιγαντιαίας ιδεολογίας του μπολσεβικισμού, ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να αποδεχθώ τις πυγμαίες ιδεολογίες του φιλελυθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του ρετουσαρισμένου laissez- faire ή του ανεστραμμένου φθηνού μπολσεβικισμού που αποκαλείται "φασισμός"". Αν και βεβαίως κλείνει λέγοντας "Μέσω των Μακιαβελιστών άρχισα να καταλαβαίνω πιο βαθιά τι αισθανόμουν επί πολύ καιρό: μόνον εάν αποκηρύξουμε όλη την ιδεολογία, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε τον κόσμο και τον άνθρωπο". Όχι στην ιδεολογία λοιπόν, αλλά η σημαντικότερες από όσες έχουν υπάρξει, ο μπολσεβικισμός. Καραϊσκο, είσαι πολύ μπροστά...

V. είπε...

* Για την Μπακογιάννη ήθελα ασφαλώς να πω ότι βρίσκεται ΕΝΤΟΣ παιχνιδιού.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

κάποιο λάθος εχεις κάνει στην τελευταια παράγραφο πρεπει

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά δεν το διόρθωσα γιατί δεν είναι νοηματικό.

Ανώνυμος είπε...

Όχι στην ιδεολογία λοιπόν, αλλά η σημαντικότερες από όσες έχουν υπάρξει, ο μπολσεβικισμός. Καραϊσκο, είσαι πολύ μπροστά...
Μα τι λές εδώ ;

Ανώνυμος είπε...

Nα το πιο πιο καθαρά. Λέμε όχι στην ιδεολογία, αλλά από τις ιδεολογίες που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα, σύμφωνα τουλάχιστον με τον συγγραφέα, ως ανώτερη κρίνεται ο μπολσεβικισμός. Άρα Καραϊσκο-μπολσεβίκο είσαι πολύ μπροστά, αφού μας έχεις χαρίσει αποστάγματα σοφίας προερχόμενα από το σεντούκι του μπολσεβικισμού.

Trueman είπε...

Στην δεξιά δεν υπάρχουν θεωρητικοί. Δεξιός θεωρητικός είναι ίσως το πιό συντομο ανέκδοτο. Εξ' ού και η πλήρης ιδεολογική κατίσχυση του μαρξισμού στην Ελλάδα. Και ο λόγος της αποτυχημένης νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης...

Ανώνυμος είπε...

V.
Πώς επιχειρηματολογείται, σε δυο γραμμές, ως ανώτερος ο μπολσεβικισμός? Θεωρητικά ή πρακτικά?

Ή μήπως κάνεις χιούμορ?

Ελένη είπε...

Βλέπω όλοι βρίζουν τον Καραίσκο, ο Βάρσος του σκαλίζει το κείμενο και μολις γράψει ο V κάτι αρχίζουν και μιλάνε σοβαρά όπως μου αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ..Θα τρελλαθεί αυτη η λυσσασμένη γάτα ο Βράσος με αυτά που λές Ελένη

V. είπε...

Trueman συμφωνώ. Τα έχει πει, άλλωστε, και ο μεγάλος Παναγιώτης Κονδύλης (το διεθνούς εμβέλειας έργο του για τον Συντηρητισμό παραμένει αμετάφραστο...) αποδίδοντας την "ιδεολογική" ένδεια του χώρου εν Ελλάδι στην δομή του κοινωνικού σώματος σε αυτή τη χώρα...

V. είπε...

12:21 εγώ δεν παίρνω θέση περί μπολσεβικισμού. Μεταφέρω απλώς ό,τι διάβασα για να χαροποιήσω τον Καραϊσκο που είναι οπαδός της συγκεκριμένης ιδεολογίας.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι σαρώνει ο Μαρξισμός στην Ελλάδα. Φαντάσου να μην σάρωνε κιόλας τι θα γινότα

Ανώνυμος είπε...

To σεντούκι του καραίσκου το μόνο που έχει είναι τα γκαφρά που εκβιάζει από τους δύστυχους ιρακινούς κολίγους που τηρεί στα χαμόσπιτα και στις φυτείες του

Ανώνυμος είπε...

Ο καραίσκος συντηρείται από τα έσοδα από ενοικίαση των ιδιόκτητων διαμερισμάτων του σε λαθρομετανάστες; Αυτό θέλετε να πείτε; Τότε γιατί τον κατηγορείτε που δεν δουλεύει, εφ΄όσον δεν έχει ανάγκη

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Καραϊσκος δεν είναι ιδεολόγος και μάλιστα ιδεολόγος του μπολσεβικισμού;

Ανώνυμος είπε...

Ο καραίσκος εφαρμόζει τον μπολσεβικισμό στους ιρακινούς δουλαπάροικους του;

Ινδός Μπάτλερ είπε...

O Καραίσκος αυτή τη στιγμή κοιμάται. Θα απαντήσει στις απορίες σας όταν ξυπνήσει από τη σιέστα του.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ: Ως πότε θα αφήνεις το συμπλεγματικό βλαχαδερό να κάνει του κεφαλιού του εδω μέσα; Δεν τον βλέπεις οτι ο άνθρωπος δεν είναι για μπλόγκ αλλα για πατίδια;

Ανώνυμος είπε...

Για το φιλαράκι σου το λοχαζώον μιλάω αν το χεις κάψει και συ και δεν καταλαβαινεις

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος επιλέγει τους νοικάρηδές του βάσει αστικής ή μη καταγωγής. Δηλαδή προτιμά αυτούς που είναι από Βασόρα, Καράτσι, Ισλαμαμπάντ που είναι και μυθιστορηματικές πόλεις (SAS κλπ);

Ανώνυμος είπε...

Εξω οι βλάχοι από τη Βαγδάτη!

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ: Ως πότε θα αφήνεις το συμπλεγματικό βλαχαδερό να κάνει του κεφαλιού του εδω μέσα; Δεν τον βλέπεις οτι ο άνθρωπος δεν είναι για μπλόγκ αλλα για πατίδια;
Για το φιλαράκι σου το λοχαζώον μιλάω αν το χεις κάψει και συ και δεν καταλαβαινεις

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο εντάξει, μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, αλλά αυτά μέσα στη ζωή είναι. Αλλά το να είσαι τόσο λακαμάς που νε μπερδεύεις τον Περικλή με το Σοφοκλή δεν το περίμενα. Σε λίγο όπως πας, θα αρχίσεις να μπερδεύεις τον Τρύφωνα με το θερμοσίφωνα

Ανώνυμος είπε...

εσυ βράσε μόνο με την ουρά σου μπορείς να διαφωνήσεις

Ανώνυμος είπε...

Εγκώ εφυγκα από Ισλαμαμπάντ επειντι πλακόσαν οι βλάχοι απο κωριά τριγυρω που μιριζε το κνωτο τους τυρίλα. Εφτιχος βρικα στεγκι στο σταβλο του κιριο καραισκο. κιριο καραικσο ινε κομουνιστι κε μας αγκαπαει πολλη

Ανώνυμος είπε...

και επειδή κάποιοι δεν εχουμε καθόλου όρεξη ειλικρινα να ασχολουμαστε με τους παιδιαρισμούς του πες του κομπλεξικού τουλάχιστον να μην επεμβαίνει στις κεντρικές αναρτήσεις.Μονο αυτό θέλω. Ας γράφει οτι θέλει, ποιός ασχολείται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος είναι φαίνεται έτοιμος να εκφωνήσει φιλιππικό εναντίον του βάρσου κατά τα πρότυπα του Θεμιστοκλέους (βεβαίως βεβαίως)

Κατερίνα είπε...

Καραίσκο είμαι θαυμάστριά σου. Πραγματικά μου θυμίζεις τον Ηρακλή. Τον Ηρακλή και το χρυσόμαλλο δέρας

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καραίσκο έφερα την παραγγελία με τα γιαούρτια, με τους κεσέδες όπως τα θέλατε. Θα τα φάτε μόνος σας ή να σας κεράσω;

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα ρε καραίσκο που δεν γράφεις σε εξημερίδα τα άρθρα σου. Θα είχαν διπλή χρησιμότητα στο χέσιμο, και διάβασμα και σκούπισμα

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο δεν έχω καταλάβει και χρειάζεται μια διευκρίνιση. Εννοείς ότι δεν έγραψες εσύ το Θεμιστοκλής αλλά το άλλαξε ο Βάρσος; Εσύ δηλαδή είχες γράψει Περικλής;

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ πήρε ο Καραμανλάκας στις εκλογές.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Σαχλαμάρα Καρακίτσο, δεν άγγιξα τίποτα από το θεοβαρετο, επαναλαμβανόμενο για πολλοστή φορά και ηλίθιο (σαν και σένα) κείμενό σου.

Και για να σου αποδείξω του λόγου το αληθές, σιγά μην είχα κάνει μια μόνο αλλαγη. Θα είχα προσθέσει κείμενο με Πακιστάνια κλπ, τα πάντα όλα.

Αλλά ως κομμουνιστής βλέπεις παντού ότι σε κυνηγάνε και ως αλκοολικός πρέπει να χες πιει κανα κασόνι μπύρες όταν το γραφες. Στην τελική δεν έγινε και τίποτα. Μπέρδεψες τον Περικλή με το Σοφοκλή. Εδώ έχεις μπερδέψει τον κομμουνισμό με τη φεουδαρχία (και στην πράξη μάλιστα), εκεί θα κολλήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ο μάργουντ αποκλείεται να το άλλαξε το άρθρο γιατί είναι μητσοτακικός κάργα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο λοχαγος το έσκαψε το κείμενο γιατί είναι του ΛΑΟΣ και θίχθηκε το γίδι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Καλά, κανείς σας δε βλέπει το λάθος της συλλογιστικής του συγγραφέα που παρέθεσε ο V; Ούτε ένας μωρέ;

Ανώνυμος είπε...

ερε νευράκια.Να τα βλέπουν αυτα τα νέα ζευγάρια που σκέφτονται να προβούν εις γάμου κοινωνία. Το ΙΚΕΑ έφερε καινούργια μαξιλάρια σε σχήμα κολοκύθας λοχαγέ. Ευκαιρία για αναζωογόνηση.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

το βλέπω εγω ρε στόκε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Για πες το λοιπόν. Ποιο είναι το λάθος του συγγραφέα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πραγματικά είσαι το τελευταίο άτομο που περιμένω να το εντοπίσει. Το μόνο που δεν έχουν οι κομμουνιστές είναι κριτική σκέψη. Ότι τους παρατεθεί, το αποδέχονται και μετά το λένε παπαγαλία. Για να δούμε και τον Καραϊσκο

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Να δείς τωρα που έχει πέσει με τα μουτρα και γράφει ο λοχαζός για το οτι το κείμενο του Καραπιάλη είναι ενάντια στον λαό,ελιτίστικο και μιλά για "φωτισμένους" ενω ο μαρξ ήθελε την εξουσία τη λαική και τα λοιπά.Ο άνθρωπος γράφει μέσα απο καπηλειό πρέπει

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

εκτός αν θέλει να πει για τη συγγένεια του Μακιαβελισμού με τον μπολσεβικισμό λενινισμό.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Με αυτά που λες, απλά με δικαιώνεις σε αυτό που είπα με την κριτική σκέψη.. Όταν σου εξηγήσω αργότερα που μπάζει ο συλλογισμός του Burnham, θα καταλάβεις τί εννοώ

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ξεκόλλα από πολυπλοκότητες και εμμονή σε επεξήγηση θεωριών και σκέψου απλά Καραϊσκο. Τί διαφορά έχει μια ιδεολογία από μια θρησκεία;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Για να δούμε και τον "διαβασμένο" και φιλόσοφο της αριστεράς Καραϊσκο

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έλα Καραϊσκο, μαιευτική μέθοδο θα εφαρμόσουμε. Απάντα και μη φοβάσαι

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε καταλαβες αγόρι μου οτι σχόλασες και δεν είσαι ακόμη στην τάξη σου με τα βλαμμένα μουρόχαυλα που ακόμη δεν ξέρουν με ποιόν έχουν να κάνουν;.Εκτός αν είμαστε θεατές σε ένα ακόμη απο τα γνωστά σου "νούμερα".

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ποια η διαφορά ιδεολογίας και θρησκείας;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μην είσαι αρνητικός. Απάντησε. Ούτε να στην πω θέλω ούτε τίποτα. Απλά έχει ενδιαφέρον γιατί θα καταλάβεις ότι δεν πρέπει να κολλάς σε φιλοσοφικές απόψεις που αναπαράγεις, αλλά να σκέφτεσαι μόνος σου. Απάντησε: Ποια είναι η διαφορά ιδεολογίας και θρησκείας;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Ο ΒΑΨ. Ελπίζω τώρα να το είδες

ΓΙΟ ΜΠΑΖΟ ΛΙΑΣ είπε...

η θρησκεία απαντά σε εξωκοσμικές ανησυχίες

ΓΙΟ ΜΠΑΖΟ ΛΙΑΣ είπε...

και έχει και δόγματα τρεχα γυρευε

Ανώνυμος είπε...

H θρησκεία θέλει να ρυθμίσει και σεξουαλικά θεματα ενώ η ιδεολογία όχι;

Ανώνυμος είπε...

Η θρησκεία σίγουρα ρυθμίζει σεξουαλικά θέματα, αλλά και θέματα διαίτης

Ανώνυμος είπε...

ο θρύλος είναι θρησκεία; Ο μπάοκ ;

Ανώνυμος είπε...

αναψε πάλι τσιγάρο ο λοχαγός

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Απάντηση Καραϊσκο (γιατί είσαι μπουμπούνας):

Η θρησκεία προκύπτει ως αποτέλεσμα της θείας φώτισης κάποιου (Χριστού, Μωάμεθ, Βούδα) κλπ , ασχολείται ως ένα σημείο με το άτομο και την κοινωνία αλλά κυρίως υπάρχει για να απαλύνει το φόβο του θανάτου. Άρα η θρησκεία δεν προκύπτει εμπειρικά Καραϊσκο, αλλά μεταφυσικά.

Αντίθετα, η ιδεολογία προκύπτει από την επαγωγική σκέψη και τις εμπειρικές παρατηρήσεις κάποιου διανοούμενου. Την εμπειρική παρατήρηση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ προβλημάτων του ατόμου και της κοινωνίας. Επ ουδενί δεν προκύπτει μεταφυσικά λοιπόν, αλλά εμπειρικά.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, κάθε ιδεολογία που ασχολείται με οικονομικοκοινωνικές σχέσεις όπως ο μαρξισμός ή ο φασισμός, αχολείται με το άτομο και την κοινωνία. Ο φιλελευθερισμός προάγει τον ατομικισμό (το άτομο σε βάρος του συνόλου ή με άλλα λόγια το άτομο είναι πιο σημαντικό από το σύνολο), ενώ ο κομμουνισμός κι ο φασισμός το σύνολο σε βάρος του ατόμου.

ΓΙΟ ΜΠΑΖΟ ΛΙΑΣ είπε...

βάρσε εχεις υπόψιν σου οτι αυτά τα μαθαμε στο δημοτικό;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ναι αλλα τα λέει και λάθος.Μονο ο κομουνισμός βάζει εμπρός την κοινωνία.Τα χουμε πει αυτά.Τα μεσα παραγωγής να ανηκουν στον λαό.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κάθε ιδεολογία λοιπόν, σε αντίθεση με τη θρησκεία, ασχολείται με το άτομο και την κοινωνία. Το πρόβλημα δεν είναι στις ιδεολογίες, αλλά στην ερμηνεία τους. Το λάθος του Burnham (και πιστεύω ότι είναι κλασσικό λάθος που κάνουν βιβλιοσκώληκες) είναι ότι προσκολλώνται σε ιδεολογίες και διαβάζουν σαν τρελοί, σε σημείο που αυτές να γίνονται μπετόν αρμέ για τη σκέψη τους, πολύ απλά γιατί ξεκόβουν από την κοινωνία δηλαδή από την εμπειρική παρατήρηση των πραγμάτων, αλλά και γιατί τους κατευθύνουν τη σκέψη προς συγκεκριμένους δρόμους, τη δεσμεύουν.

Αυτό που παθαίνουν κι όλοι οι κομμουνιστές δηλαδή σαν κι εσένα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αισθάνομαι ότι μιλάω με χιμπαντζή. Εσύ αγόρι δεν καταλαβαίνεις όύτε τί σου λένε, ούτε τί διαβάζεις

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Βαρσε αυτα που λες τα γράφει στην πρώτη σελίδα του το κομμουνιστικό μανιφέστο.Ολα αυτά. Και απορω που έκατσες και στα θρανία της ΚΝΕ κάποτε.Ουτε αυτό δεν έμαθες. Ελεος βάρσε πιασε το βιβλιαράκι αυτό πάλι και κοιτα εκει που λέει οτι οι ιδεες είναι αντανακλάσεις των σχέσεων παραγωγής και μπλα μπλα. Και παω για κολύμπι τωρα τα λεμε...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όλες οι ιδεολογίες είναι επίκαιρες τον καιρό που δημιουργούνται. Ακριβώς όμως, επειδή αφορούν το άτομο και την κοινωνία καταλήγουν με το πέρασμα του χρόνου μπαγιάτικες, πολύ απλά γιατί διαφοροποιείται και το άτομο και η κοινωνία. Άρα: ιδεολογία = άτομο και κοινωνία

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

δεν γράφει αυτα που λες αλλα αυτα που αναρωτιέσαι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το παραπάνω σχόλιο αφορά και το κομμουνιστικό μανιφέστο

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Βαρεθηκα να ασχολούμαι μαζί σου. Τράβα για μπάνιο να ησυχάσουμε. Πνίξου κιόλας για να ησυχάσουμε πιο πολύ

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

οι παραγωγικές σχέσεις αλλάζουν βαρσε και οχι οι ιδεολογίες. Μετα την αλλαγή των οικονομικών σχέσεων κατα την πορεία αλλάζουν και οι ιδεολογίες.διαβασε το και το βράδυ θα σε εξετάσω. Ετσι καθηγητής το πρωί μαθητης το βράδυ. Πάω για κολυμπι τέλος

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Γι αυτό έπεσε ο κομμουνισμός; Άλλαξαν οι παραγωγικές σχέσεις;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Στα πλαίσια του καπιταλισμού Καραϊσκο, υπήρξε και η δημοκρατία και ο ναζισμός και ο φασισμός. Οι παραγωγικές σχέσεις όμως παρέμειναν οι ίδιες. Καπιταλιστικές. Σταμάτα να αναμασάς το Μαρξ. Δεν είναι μόνο οι παραγωγικές σχέσεις που έχουν σημασία. Ακόμα και οι μεταμαρξιστές συντροφοί σου στον ΣΥΡΙΖΑ το έχουν αντιληφθεί. Με αυτά που λες θα έπρεπε να ψηφίζεις ΚΚΕ, όχι ΣΥΡΙΖΑ. Αϊντε τώρα που θα μας κάνεις και μάθημα

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Μπερναμ θα αποδείξει ποιά ιδεολογία είναι "σωστή" και ποιά "όχι"? Δεν φαίνεται από τα γεγονότα? Γεγονότα καραϊσκε και V., γεγονότα..

V. είπε...

Βάρσο, να κάνω μια πρέμβαση και να διαφωνήσω, αν μου επιτρέπεις, αν και δεν θα ξανα-αναφερθώ στο θέμα, γιατί είναι βαθύ και σχεδόν χαοτικό και δεν μπορεί να αναλυθεί με σχόλια σε ένα blog.

Η σχέση θρησκείας/θεολογίας και πολιτικής/ιδεολογίας έχει εντοπιστεί από πολύ παλαιά. Πιο γνωστή "νομιμοποίηση" αυτής της ανάλυσης έχει γίνει από τον Carl Schmitt (συγγραφέα και της "Πολιτικής Θεολογίας"), ο οποίος ανέπτυξε την άποψη ότι όλες οι βασικές έννοιες της σύγχρονης πολιτειολογίας είναι εκκοσμικευμένες θεολογικές έννοιες. Αλλά ούτε ο Schmitt το είπε πρώτος. Ήδη από τον 18ο και 19ο αι., οι αντιδραστικοί, "αντεπεναστάτες" θεωρητικοί, όπως ο Bonald και ο Cortes, είχαν αναπτύξει τις παραλληλίες στη σχέση μεταξύ θρησκείας/θεολογίας και πολιτικής/ιδεολογίας - και μάλιστα τις αναλογίες ανάμεσα σε απολυταρχία και θεϊσμό, σε δημοκρατία και πανθεϊσμό αλλά και αθεισμό, σε φιλελευθερισμό και ντεϊσμο κλπ. Επίσης, και η μαρξιστική προσέγγιση έδειξε ότι οι κοινωνίες αναπαριστούν τον κόσμο των θεών σε αναλογία προς την ιεράρχηση των κοινωνικών σχέσεων - τουλάχιστον όπως το έχει αναλύσει ο Κονδύλης. Πέραν αυτού, βέβαια, από άποψη πολιτικής ψυχολογίας, μπορεί κανείς βάσιμα να ισχυριστεί ότι οι μηχανισμοί διείσδυσης θρησκείας και ιδεολογίας στο κοινό είναι πανομοιότυποι - το ανορθολογικό στοιχείο και η ανάγκη του πιστεύειν/ανήκειν κυριαρχεί (τουλάχιστον στο βαθμό που θρησκείες και ιδεολογίες παραμένουν ισχυρές). Αυτά μόνο ήθελα να πω για να θίξω ότι το ζήτημα έχει συζητηθεί πολύ κατά το παρελθόν και δεν θα επανέλθω, γιατί δεν θέλω και να κουράσω, αλλά και γιατί πιστεύω ότι τέτοιες συζητήσεις δεν μπορούν να γίνουν με σχόλια σε blogs.

Ανώνυμος είπε...

Εχει δίκιο ο Βαψ. Δεν μπορούν να συζητηθούν, οπότε το καλύτερο είναι να αρχίσει να ξαναπέφτει βρίσιμο και ξεκατίνιασμα. Πολύ βαρετό το σοβαροφανές κλίμα

Ανώνυμος είπε...

Μια στιγμή!!! Τώρα το πρόσεξα. Ο Καραϊσκος θα κάνει δικό του μπλογκ; Αυτό κι αν είναι είδηση.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Σκέφτομαι να κάνω δικό μου μπλόγκ γιατί σ αυτό εδω μπαίνουν οι διαχειριστές και "πειράζουν" τα κεντρικά μου κείμενα.
Νομίζουν οτι είναι και αστείο. Πάντως δεν εχω διάθεση και εγω να εμβαθύνω σε Κονδύλη και Σοπενάουερ και προτιμώ να μιλήσω για το πόσο γιδοτύρι είναι ο πρέσβης του μπλόγκ μας στην Αγκυρα.Επιπλέον ο βράσος δεν νοεί να καταλάβει με τίποτα την έννοια του διαλεκτικού υλισμού.Πες του μάργουντ, βάρσε να στην αναλύσει που τον εχω εξετάσει και την ψιλοεχει καταλάβει. Το κεφάλι του λοχαγού ενω είναι δεκτικό στην γνώση είναι απίστευτα δεινοσαυρικό και ανεπίδεκτο στα θέματα φιλοσοφίας.ΔΕΝ τα παίρνει τα θέματα αυτά.Αυτός θέλει να εχει αποψη για όλα.Και με τον Κονδύλη και με τον Χέγκελ να κάθιζε έλεγε τα δικά του στο τέλος.Ασε που αν κουβεντιάσουμε σοβαρά θα κατεβάζω τόμους για να είμαι πάνοπλος και βαριέμαι.
Είμαι πολύ μπροστά εγω άλλωστε...

Ανώνυμος είπε...

μ αυτά και μ αυτα, κρι-κρι εναντίον γιδιού περνιέται για μέλος της Αθηναικής λέσχης ο Τρουμπαν. Το κεφαλοτύρι τώρα που θέλει να γίνει γκούντα. Το γαλακτομπούρεκο . Αυτός στην Αγκυρα έμαθε αν έχεις το θεό σου, να κρατάει τα μαχαιροπήρουνα και να μην σκουπίζεται με το μανίκι όταν τελειώνει το φαγητό.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Βαψ χωρίς να θέλω ουτε καν ακροθιγώς να εισχωρήσω στα χωράφια της φιλοσοφίας θέλω να πείς για το Ραφαηλίδη που κάποια στιγμή είπες οτι τον ξέρεις. Επίσης αν γνωρίζεις τι σχέση είχε με τον αγαπητό μου Ράπτη ή Πάμπλο.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζουν κάτοχο τα μεσα παραγωγής στα ναζιστικά-φασιστικά καθεστώτα βάρσε;;

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ τώρα που παρεξηγείτε τον λοχαζώον εξυπνάκια.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που δε δέχεται και μαθήματα ο Βάρσος

Marwood είπε...

Πρέπει να πω ότι με εξέπληξε δυσάρεστα το σχόλιο του βαψ, όχι βέβαια γιατί θεωρώ ότι τα πιστεύει, αλλά γιατί ήταν καθαρά πυροτεχνηματικού τύπου παρέμβαση. Δηλ. ένας κάποιος κύριος που δεν τον ξέρει η μάνα του, κάτι είδε κάτι άκουσε και του προέκυψε η ανωτερότητα του μπολσεβικισμού(!!?). Ετσι απλά χωρίς εξηγήσεις...Τέτοιες βόμβες φίλε βαψ ούτε για πλάκα, ακόμα και σε φαιδρά μπλογκ σαν κι αυτό μην πετάς. Πήρε και αέρα και ο γνωστός γιδοβοσκός και έχει φουσκώσει σαν διάνος στον καιρό του ζευγαρώματος.
Κατόπιν είδα ότι ο κυριούλης είναι λέει μακιαβελιστής (μακιαβελικός?). Μ'άλλα λόγια ένας φαν του μακιαβέλλι θεωρεί ότι η ανώτατη θεωρία είναι αυτή των χρησίμων ηλιθίων και των δυναμικών μειοψηφιών. Σα να λέμε δηλαδή ότι ο Μανώλης ο Γαββαθιώτης πιστεύει ότι ο θρύλος είναι η πιο δοξασμένη ιδέα της ανθρωπότητας... έτσι μάλιστα

Ανώνυμος είπε...

γιατί υπάρχει κανα καλύτερο μπλόγκ να το παρακολουθούμε;

Ανώνυμος είπε...

Ελένη ΕΛΕΝΗ ο μπαργουντ

Marwood είπε...

Από τα 6 γαμοδισεκατομμύρια και τις διακόσες τόσες χώρες του κόσμου, μπολσεβίκικο κόμμα μόνο στην Ελλάδα έχουμε. Μήπως καταλαβαίνουμε κάτι που οι άλλοι χάνουν? Ουδείς (μα ουδείς) ασχολείται παγκοσμίως με τέτοιες μπούρδες, που ευτυχώς η μόνη δυνατότητα να επαναληφθούν είναι μόνο ως φάρσα. Απόδειξη το γεγονός ότι έχουν μόνο γραφικούς και χωρικούς οπαδούς όπως ο βλακοκαραίσκος.

Ανώνυμος είπε...

Ο μάργουντ έχει κάνει επιστήμη το να παρουσιάζεται αποστασιοποιημένος και στιβαρός όταν αποφασίσει να τοποθετηθεί. Και μόνο η υπογραφή του πάνω απο το εκάστοτε πόστ είναι εγγύηση... Για το οτι σίγουρα ακολουθούν πορδές και λόγια που διακόπτει ο λόξυγγας.Εστεμμένος φελός

ΓΙΟ ΜΠΑΖΟ ΛΙΑΣ είπε...

Αφου το λές εσυ μπάργουντ... Βέβαια όπως τα κρίνεις εσύ με το μοναδικό σου πρίσμα θα έπρεπε να μας πείς και για το Κ.Κ.Κίνας που ετοιμάζεται να ψωνίσει ολοκληρο τον Πειραιά.Και διατηρεί και σκοτεινές σχέσεις με το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Μπαργουντ για χαλάρωσε λίγο, δικρίνω μία έπαρση η οποία προσβάλλει το, ούτως ή άλλως, τσαλακωμένο προφίλ σου. Δηλαδη δεν μου λες, η απόλυτη μορφή ελληνικού νεοδιαφωτισμού είναι η Θεοδώρα για σένα;

Ανώνυμος είπε...

Αγρίεψε ο μπαργουντ, άμαν αμάν

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ακριβώς αυτο που πιστεύει αλλα αυτην ψήφισε παντως ή τον αδελφούλη της τον σωσία του σκαρτάδου

Ανώνυμος είπε...

Ποια Κίνα ρε βλακέντιε, έχει κομμουνισμό η Κίνα ρε οργίλε? Αντε πήγαινε να εισπράξεις κάνα κομμουνιστικό νοίκι και ξαναέλα να μας τα πεις

Marwood είπε...

Τα πήραν λοιπόν τα μέσα παραγωγής οι βλακοχωριάτες όμοιοί σου καραίσκο στο βιετνάμ και στην καμπότζη τα βάλανε στον κώλο τους και ησυχάσανε.
Αντε μπούρδα που θες να ανοίξεις και μπλογκ ξέρεις τι έχει μέσα το pc ρε?

ΓΙΟ ΜΠΑΖΟ ΛΙΑΣ είπε...

οχι κύριε δεν έχει κομμουνισμό η Κίνα βέβαια...αλλα με τον μπαργουντ μιλάω τωρα τι ψάχνεις να βρείς.Χαβαλές να γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Ενώ μπαργουν όταν αναλαμβάνει ο βλαχοκαπιταλισμός είναι κάλύτερα ε; για πες μας κανα παράδειγμα. Και που πήγαν οι, λιγοστοί, τρόποι σου; τους ξέχασες σε κανα κωλόμπαρο της Ινδονησίας;

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιά χωρα ρε μάργουντ θεωρείται ο τραπεζουπάλληλος σοβαρό επάγγελμα ωστε να βγαίνεις και να μιλάς κιόλας σαν Καρδινάλλιος.

Ανώνυμος είπε...

Ελα μωρε τώρα, που μας προέκυψε και Τρισέ το βλαχάκι απ' την Μαλακάσα.

Ανώνυμος είπε...

Αστονε τωρα θα ξαναβγεί αύριο πάλι απο το πυθάρι να πεί πέντε λόγια αντρίκεια ο λακκωνικός φιλόσοφος του πανωτοκισμού

Ανώνυμος είπε...

Να ήξερε να μιλαέι και για τον πανωτοκισμό καλά θα ήταν. Αντε τώρα, πήγαινε πήξε γιαούρτι

V. είπε...

Marwood μου κάνει εντύπωση που ειδικά εσύ τα λες αυτά, δεδομένου ότι έχεις δείξει ότι γνωρίζεις τα του αγγλοσαξωνισμού και δη τα της Αμερικής.

Ο συγγραφέας δεν είναι κάποιος που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, αλλά ένας διάσημος διανοητής κύρους που θήτευσε στον τροτσκισμό για να τον απορρίψει και να γίνει ένας από τους πατέρες του "παλαιοσυντηρητισμού". Είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του National Review που εσύ ειδικά υποθέτω ότι γνωρίζεις τί συμβολίζει στο αμερικανικό πλαίσιο. Ανεξάρτητα πάντως από το αν κανείς συμφωνεί η διαφωνεί μαζί του, έχει ασκήσει μεγάλη επίδραση στον χώρο των ιδεών - ειδικά με την "Επανάσταση των Διευθυντών", έργο που μάλιστα έχει μεταφρασθεί προ αμνημονεύτων χρόνων και στα ελληνικά (το έχω σε μια αρχαία έκδοση των εκδόσεων Κάλβος) και το οποίο θα ενδιέφερε πολύ ειδικά τον Καραϊσκο. Τώρα το αν κανείς συμφωνεί με την θέση του περί μπολσεβικισμού και το αν αυτό δίνει πνοή στον Καραϊσκο είναι τελείως άλλο θέμα...

Καραϊσκο δεν θυμάμαι να σου έχω πει κάτι για τον Ραφαηλίδη. Τον είχα πάντως γνωρίσει στα 20 κάτι μου και είχαμε μια κάποια συναναστροφή, κυρίως γιατί έβρισκα ὀτι είχε χιούμορ και ήταν εικονοκλαστικός. Βέβαια, είχε αριστερές εμμονές, αλλά ήταν κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρων άνθρωπος. Είχα ακούσει ότι του άρεσαν τα όργια και ότι δεχόταν πουτάνες σπίτι του (αυτό το λέω όχι ως κακοήθεια, αφού το έχει πει δημοσίως και η Φόνσου). Κάποια στιγμή ερωτεύθηκε πολύ και συζούσε σχεδόν με μια νέα κοπέλα - την είχε δε ερωτευθεί τόσο, ώστε την είχε βάλει να μιλάει στον τηλεφωνητή του με το "εμείς". Δεν ξέρω κάτι άλλο ιδιαίτερο. Ήταν φίλος με τον Ράπτη, τον οποίον όμως ουδέποτε γνώρισα στα σοβαρά εκτός από μια σύντομη γνωριμία μέσω μιας σύστασης του δημοσιογράφου Χρήστου Χαλαζιά. Δεν ξέρω τι σε ελκύει στον Ράπτη, πάντως προσωπικά τον αντιμετώπιζα ως μια μάλλον γραφική περίπτωση (και δεν το λέω για να τον θίξω, αλλά αυτή είναι πραγματικά η εντύπωσή μου). Τον πετύχαινα πάντα να κοπροσκυλιάζει στην πλατεία Κολωνακίου αστικά ενδεδυμένο και δανδή. Μας έχουν πρήξει με τον διεθνή ρόλο του, αλλά η Δ Διεθνής ήταν μια γραφική περίπτωση - ελπίζω να συμφωνείς. Βέβαια, ήταν ένας άνθρωπος ευγενέστατος και με τρόπους, αλλά μέχρις εκεί. Αυτά.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Εδω μέχρι και εγώ γνωρίζω για το national review το παλιό περιοδικό των γελαδοπετρελαιάδων ρεμπουπλικάνων και των καουμπόυδων.
Ειχες γράψει για τον Ραφαηλίδη σε ενα σημείο που λέγαμε για το Λεβέντη τον πρόεδρο της "ένωσης ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ κεντρωων".Το πιάσατε το υποννοούμενο.
Ο Ράπτης είχε παίξει "τεράστιο" ρόλο στην επανάσταση της Αλγερίας με μπεν Μπελά και τα λοιπά. Τεράστιο ρόλο σχετικά με μενα βεβαια που ο μόνος ρόλος που εχω παίξει είναι του "Μορμόλη" στην Ε δημοτικού

Marwood είπε...

Εχεις δίκιο, πάω πάσο πρόκειται για σοβαρή ποσότητα. Βέβαια αυτό το πρώην τροτσκιστής δεν χωνεύεται εύκολα, μου θυμίζει του νεοσυντηρητικούς δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ήταν σοβαρή η Δ Διεθνής; Σε λίγο V θα μας πεις ότι κι η σοσιαλιστική διεθνής της οποίας προεδρεύει ο ΓΑΠ είναι αστεία περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

Από που έχει ο μπαργουντ άποψη περι αγγλοσαξωνισμού; Απο τον γκισέ και τις καταθέσεις ενοικίων; μην τρελαθούμε

Ανώνυμος είπε...

Θα μου δανείσει κάποιος τον Τρόμπαν; Θέλω να κοιτάξω την πίεση στα λάστιχα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

δηλαδή απ αυτόν περίμενες να καταλάβεις την υπεροχή του μπολσεβικισμού; Εδω εγω στα λεγα.

Marwood είπε...

Μια που είμαστε επί του θέματος, πρέπει να σου πω ότι τώρα τελευταία έχω διαβάσει κάποια πράγματα που με οδήγησαν να απομυθοποιήσω αρκετά το ΝR και τον Μπάκλευ ειδικότερα. Αλλά αυτό είναι περιορισμένου ενδιαφέροντος θέμα και σταματώ εδώ.
Οσο για τον Πάμπλο, πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάσει το βιβλίο του Μπότσαρη?, Τζαβέλλα? Καραίσκου? ή κάπως έτσι, σχετικά με την 17Ν και ομολογώ ότι είχα σχεδόν πειστεί ότι αυτός ήταν ο αρχηγός τουλαχιστον στην πρώτη φάση.

Ανώνυμος είπε...

Αγγλοσάξωνες εξ Κυρτωματάδω Πιερίας

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και μάθημα δεοντολογικής υπεροχής ο-by the donkey-τραπεζικός του κώλου, Μας προέκυψε και Άνταμ Σμίθ

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα χα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα.. Θα κάνει δικό του μπλογκ ο Καραϊσκος.. Χα,χα,χα.. Καραϊσκο, θυμάσαι που πριν ένα μήνα με ρώταγες πώς μπορεί κάποιος στο μπλογκ να γράφει με άλλο όνομα; Κάτσε κάτω ρε που την εχεις δει και Vannevar Bush

Ανώνυμος είπε...

Να κι ο Βαρσοοος

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μπράβο ρε ανώνυμε, δεν είχα παρατηρήσει τη δήλωση του αιώνα. ΜπλοΚ ο Καραϊσκος; Ε, ρε γέλια

Ανώνυμος είπε...

ολα τα ζα στη μάντρα..έσκασε ο λοχαζωον

V. είπε...

A ναι, με τον Πρόεδρο Λεβέντη. Τον Ραφαηλίδη τον είχα γνωρίσει όταν είχε γίνει ένας νέος ραδιοφωνικός σταθμός τότε, ο ΩΧ fm, και έκανε εκπομπές με τον Τριανταφυλλόπουλο κάθε μέρα. Του έλεγα τότε με σεμνότητα βέβαια, γιατί ήμουν και μικρός, να μην βγαίνει στις τηλεοράσεις με τον κάθε τυχάρπαστο γιατί φθείρεται. Εκείνος το καταλάβαινε μεν αλλά ήταν και ματαιόδοξος. Ενώ, ας πούμε, Κονδύλης, Λορεντζάτος κ.α. τηλεόραση ούτε από μακριά.

Να ρωτήσω και κάτι μήπως ξέρει κανένας να με πληροφορήσει: είχα εντοπίσει ως φοιτητής τα βιβλία του Γιάννη Γεράση, τα οποία και συνεχίζω να αγοράζω και να διαβάζω, κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας της σκέψης του και της τόλμης του (έχει βγάλει πρόσφατα και ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση, αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να το κρίνω). Επειδή απεχθάνεται τη δημοσιότητα (όπως όλοι οι σοβαροί άνθρωποι) δεν έχω μπορέσει να μάθω τίποτε γι αυτόν. Κάποιος μου είπε ότι το Γεράσης είναι ψευδώνυμο. Μήπως κανείς ξέρει τίποτε για το θέμα;
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βάρσο, ρε παιδί μου, γιατί μόλις μπαίνεις μυτίζει μυζήθρα το μπλογκ;

Marwood είπε...

Ο Καραίσκος φυσικά δεν είναι κομμουνιστής ούτε μπολσεβίκος ούτε τίποτα. Οπωσδήποτε όποιος παρακολουθεί το μπλογκ θα το έχει καταλάβει. Ο Καραίσκος είναι Καραισκιστής, με κεντρικό σύνθημα της ιδιολογίας του το "Η δουλειά είναι ντροπή"

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι ρε Καραϊσκο web administrator, πες μας και ζώα.. Μπα σε καλό σου, ακόμα γελάω

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεράνης βαψ έιναι ισοπεδωτικός και, ολίγην από, απόλυτος. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι σοβαρός. Τώρα για το όνομα, πάσο

V. είπε...

Μarwood κι εγώ είχα την ελπίδα να αποδειχθεί ως αρχηγός της 17 Ν (όπως έλεγαν οι Μπότσαρης και Ρίζος) για να τον εκτιμήσω λιγάκι περισσότερο. Τελικά, παρέμεινε στην εντύπωσή μου ως ένας κομψευόμενος θαμών της πλατείας κολωνακίου.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ο Μπότσαρης που τον κατηγορούσε δεν ήταν γραφικός.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, ενώ εσύ μπαργουντ με τις ακέραιες θέσεις σου και την εργασιομανία που επιδεικνύεις στην αρχειοθέτηση extrait για την πληρωμή φοιτητικών ενοικίων, είσαι το απόλυτο δείγμα παραγωγικής-δημιουργικής και καταναλωτικής μονάδας.

Ανώνυμος είπε...

Ο 10:00 είναι ο Τρόμπαν.

Ανώνυμος είπε...

Οχι, ο Τρόμπαν τρομπάρει τώρα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

γιατι ρε βαψ δεν ανέβηκε στην υπόληψη σου με το ρόλο του στην επανάσταση της Αλγερίας;Ο Παμπλο μάλιστα έκανε και εκπομπή στον γαλλόφωνο ραδιοσταθμό του αλγερίου τα χαράματα με παιδαγωγικό χαρακτήρα για τον αρτι απελευθερωμένο ταλαίπωρο λαό.Στη συνέχεια εφήρμοσε και πρότυπη αυτοδιαχείριση των εργοστασίων με εργατικό μανατζμεντ. Λιγο μετα διαλύθηκε η νεοσυστατη δημοκρατία της αλγερίας και έφευγαν κατα χιλιάδες οι Αλγερινοί στη Γαλλία. Αφου έκαναν 15 χρόνια πολεμο για να απελευθερωθούν.

Ανώνυμος είπε...

Και πήγαν στη Γαλλία για να ταλαιπωρήσουν τους Γάλλους

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο, μην τρομπάρεις τώρα. Βρήκες και συ, τους Αλγερινούς...

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

χαχααχα

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτησε να μυρίζει τυρόγαλα, Βάρσο είσαι σπίτι;

Marwood είπε...

Καραίσκο είσαι ως συνήθως θρασύδειλος. Κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία να κάνεις θρασύτατα σχόλια, πχ για την εργασία. Βγές να τα πεις επώνυμα και αντρίκεια (λέμε τώρα) να δούμε και τι έχει να πει το κοινό του μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

μπα σε κράζουν κι άλλοι

Ανώνυμος είπε...

Πετάχτηκε μέχρι το μαντρί, τον δυσκόλεψε η κουβέντα τον χρυσαυγίτη με την μαλλιασμένη τσοπάνικη κάπα

Marwood είπε...

Δηλ. βγες να δούμε τι έχουν να πουν για τις απόψεις σου αυτές όχι μόνο αυτοί που σχολιάζουν αλλά και αυτοί που διαβάζουν τα σχόλια χωρις να τοποθετούνται

Ανώνυμος είπε...

Οχι, όχι, Μπαργουντ, είσαι πραγματικά γραφικός για να σε κράξουν κι άλλοι. ΜΑ την αλήθεια

ΓΙΟ ΜΠΑΖΟ ΛΙΑΣ είπε...

Ελα μωρε και η Μάινχοφ τα χει πει αυτά.Οτι απο το να δουλεύει δημοσιογράφος καλύτερα να είναι άνεργη. Ελα μωρε μαργουντ η εμμονή σου στο θέμα βγάζει προς τα έξω μια πως να το πω...Προβατίλα

Ανώνυμος είπε...

για να μην πούμε βέβαια για το επάγγελμα σου τοκογλύφε

Marwood είπε...

Καραίσκο πραγματικά είσαι τόσο προβλεπόμενος και ξενέρωτος ακόμα και στο -υποτιθέμενο- κράξιμο. Η θα λες τα ίδια που σου λένε οι άλλοι ή θα τους κατηγορείς ότι τον παίρνουν. Τώρα είναι πρωτότυπο αυτό? Πες τουλάχιστον κάτι καλό να γελάσουμε. Δηλαδή έχουν βουίξει και οι πέτρες στο μπλογκ εδώ και μήνες να σε λένε (καλώς ή κακώς) χωριάτη και βοσκό και έρχεσαι τώρα εσύ και λες τους άλλους γίδια και ζώα και δεν ξερω γω τι. Μάλιστα μπράβο καραίσκο, αυτά που σου λένε οι άλλοι παρα τέταρτο τους τα λές και πέντε. Μήπως έχεις πάθει κανα εγκεφαλικό ρε, ξύπνα ρε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Βαψ, πάνω στο σχόλιο σου στο 4:54 θα μου επιτρέψεις να ξαναδιαφωνήσω, αν κι εγώ συμφωνώ ότι το θέμα δεν αναλύεται σε ένα μπλογκ. Κανείς δε διαφωνεί ότι υπάρχει η ανάγκη στον καθένα μας να ανήκει/πιστεύει κάπου, αλλά η λογική αυτή είναι άκρως ισοπεδωτική. Καλώς ή κακώς το να είναι κανείς οπαδός ποδοσφαιρικού σωματείου, ή το να πιστεύει στη Δευτέρα Παρουσία ή τους Σαϊεντολόγους δεν είναι το ίδιο με το να είναι ψηφοφόρος πολιτικού κόμματος. Μπορεί να καταλήγει για την πλειοψηφία του κόσμου σε ανορθολογική και φανατική συμπεριφορά, αλλά το κίνητρο είναι τελείως διαφορετικό. Η αποδοχή κάποιων ιδεολογικών αρχών γίνεται από τον άνθρωπο για να επιλύσει καθημερινά του προβλήματα, προβλήματα που έχουν σχέση με όλη του τη ζωή. Ούτε για να περάσει 90 ευχάριστα λεπτά βλέποντας έναν βλαχοΚαραϊσκο να κλωτσάει τόπι, ούτε για να λύσει το μεταθανάτιο ερώτημα. Συμφωνώ μαζί σου ότι η πολιτική ιδεολογία έχει σχέση με τη θρησκεία, κι αν δεις αυτό έγραψα και πάνω, ότι αρχικά οι θρησκείες ασχολήθηκαν και με κοινωνικοοικονομικά θέματα, αλλά στον ελάχιστο βαθμό. Εκτός αν πούμε ότι ο Χριστός ήταν πρώϊμος μαρξιστής επειδή ζήτησε από τους πλούσιους να δίνουν το χιτώνα τους. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Άλλο κίνητρο έχει η ενασχόληση με τη θρησκεία ή τη μπάλα, κι άλλο η ενασχόληση με την πολιτική.

V. είπε...

Μα τον Καραϊσκο τον απέλυσαν αν δεν κάνω λάθος. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Είναι άνεργος ή άεργος; Καραϊσκο γιατί δεν συνεργάζεσαι με τον τοπικό τύπο εκεί που βρίσκεσαι; Δεν το λέω υποτιμητικά. Και ο Μανώλης Βασιλάκης, μετά τα γνωστά γεγονότα με Δίκτυο 21 και Χρύσανθο Λαζαρίδη, εκεί, στον Κήρυκα δεν πήγε διευθυντής;

ΥΓ. Για τους Αλγερινούς δεν θα σχολιάσω, αν και ένας από αυτούς που παρακολουθώ με ενδιαφέρον (αγόρασα πρόσαφατα και ένα DVD με την βιογραφία του) είναι και ο παραδοσιακός φίλος των Αλγερινων (αλλά και των ναζιστών κ.α.) Jacques Verges - μια περίεργη, μυθιστορηματική φυσιογνωμία...

Marwood είπε...

Και αυτές τις μαγκιές τις μπαινχοφ και της χουφτεν χούφτεν καραίσκο μην τις λές εμένα καραίσκο. Το 99,9% του κόσμου δεν δουλεύει για να περνά την ώρα του ούτε για πλάκα, δουλεύει από ανάγκη. Αρα τα παπατζηλίκια αυτά να τα λες σε αυτούς που με την εργασία τους σου επιτρέπουν να διατηρείς την ιδεολογική σου ακερατότητα και να μας πουλάς ιστορία εδω μέσα λες και είμαστε τίποτα χαιβάνια σαν τα επαρχιωτάκια με τα οποία αρέσκεσαι να συναναστρέφεσαι, ίσα ρε

V. είπε...

ΟΚ Λοχαγέ. Σταματάω όμως εδώ, γιατί το θέμα ενδέχεται να κουράσει (και δικαίως) όσους δεν έχουν ειδικό ενδιαφέρον και ειδικά την Ελένη, που μετά την επέλαση Καραϊσκου, δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και καταλαβαίνω το γιατί...

V. είπε...

Πάντως Καραϊσκο όλος ο κόσμος δουλεύει, όπως λέει και ο Marwood, βασικά από ανάγκη. Υποθέτω ότι και ο ξενοδόχος από ανάγκη δουλεύει - ή μήπως ανακάλυψε κάποια μυστική ικανοποίηση από την παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες;

Marwood είπε...

Βαψ ποιος είναι ο Μανώλης Βασιλάκης. Το λέω γιατί έχω διαβάσει ένα βιβλίο του για την 9/11 που νομίζω λεγεται "Αυτοί φταίνε" ή κάπως έτσι. Πρέπει να είμαι από τους λίγους που το έχουν πάντως, όταν το αγόρασα το έκρυβα στο λεωφορείο για να μη με δουν, όπως οι πρόγονοι του καραίσκου το ριζοσπάστη.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Μεθαυριο θα είμαι Αθήνα οπου και θα συνεχίσω την εποικοδομητική εργασία μου.Δεν είναι καλά στα Χανιά απο δω και στο εξής. Ο κήρυκας είναι καρναβαλική εφημερίδα χαμηλοτάτου επιπέδου.
Ρε βαψ πιστευεις ο,τι γράφεται εδω μέσα πχ οτι απολύθηκα ετσι αβασάνιστα ; Πιστέυεις δηλαδή οτι επειδή γράφουν οτι ο βάρσος βρωμοκοπάει κατσικοκαβαλίλα είναι αλήθεια κιόλας;

Ανώνυμος είπε...

Μπάργουντ, χτύπα ένα ντεπόν και πλακάρισε με το γαιδουράκι σου για να νιώσεις καμπόσος. Αύριο το πρωί, σε περιμένει ο φάκελλος του ΕΟΜΜΕΧ για τις τελευταίες βλαχοεπενδύσεις για επιδότηση σέλας γαιδάρου με χάντρες. Οπότε μπορείς να το παίξεις εκεί χρηματοοικονομικός αναλυτής του κώλου, εντυπωσιάζοντας τα βλαχάκια που θα διαβούν το γραφειάκι σου για την καταστροφική υπόδειξη ενός ΒΛΑΧΟΥ που ήθελε να γίνει ο Στίγκλιτς.

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας ανώνυμος είναι ο Τρούμαν. Σίγουρα

ΓΙΟ ΜΠΑΖΟ ΛΙΑΣ είπε...

τωρα θα βγάλει και τον ανώνυμο... τεμπέλη ο μπάργουντ.Τα ίδια συνέχεια.Του φαίνεται απιστευτο οτι τον σαρκάζουν κι άλλοι εδω μέσα.Ε το στακοπίλαφο

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ο Βλάκμαν;

V. είπε...

Καραϊσκο δεν έχω ιδέα για το θέμα σου - είχα την εντύπωση ότι σε είχαν σουτάρει, αλλά αυτό δεν είναι για κακό. Πολλούς έχουν σουτάρει σε αυτό το επάγγλεμα και όχι λόγω ανικανότητας.

Marwood ο Βασιλάκης είναι ένας αριστερός που τελευταία (σαν τον Κανέλλη) έχει στραφεί και προς τον φιλελευθερισμό. Εκτός από το βιβλίο που λες, έγραψε και ένα ογκώδες για τον Χριστόδουλο λίγο πριν αυτός πεθάνει. Εγώ τον είχα πρωτοδιαβάσει όταν έγραφε στο ΑΝΤΙ. Είχε γράψει και ένα βιβλίο, αν θυμάμαι καλά, για τα μαργαριτάρια του Έβερτ όταν ήταν αρχηγός της ΝΔ. Του έκαναν κάτι αγωγές για όσα είχε γράψει για τους τύπους του Δίκτυου 21 των Φ. Κρανιδιώτη, Λαζαρίδη, Ζουράρι και Λυκουρέζου και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας ότι όσα έγραψε του είπαν σκοπίμως να τα γράψει. Σε φίλους του έλεγε ότι αναγκάστηκε να το κάνει, για να μην του πάρουν δικαστικώς με τις αγωγές το σπίτι και στη συνέχεια πήγε στην Κρήτη. Αυτά γνωρίζω.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

οχι τίποτα άλλο εχει αναμαζέψει και τον μασσαβετα και αρθογραφεί στον κήρυκα.Τον γυμνοσάλιαγκα.

V. είπε...

Μα ο Μασσαβέτας πούλησε το μερίδιό του από την Metro, απ΄ όσο ξέρω, και έχει χρήμα. Γιατί δουλεύει εκεί; Άσε που τον βλέπω συχνά στο Jimmy's στη Βαλαωρίτου με καπέλο πλατύγυρο και πουράκι στο χέρι... Προφανώς στέλενει κανένα κείμενο από Αθήνα, υποθέτω.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν αποκλείεται να έχει αναμαζέψει κάποιον κοσμικοχωριατάκο χανιώτη εδώ μέσα ο Καραϊσκος και μας τα πρήζει με τα γουστόζικα αστεία του. Τις ίδιες παπαριές κάνει πάντα. Φαρμακέμπορας Νο 2

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Επί τη ευκαιρία, άμα σκάσεις βλάκα από δω θα σου βάλω τον εκνευριστικό φαρμακέμπορα (ο οποίος επανεμφανίστηκε ακόμα πιο πρήχτης) εκεί που ξέρεις.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ναι γράφει την επιφυλλίδα απο μακριά στη δεύτερη σελίδα του ΚΗΡΥΚΑ. Ο άνθρωπος πλέον γράφει για παγκόσμια θέματα γεωπολιτικής. Στον κηρυκα βέβαια που πουλάει 500 φύλλα το μήνα και τον διαβάζουν στα μπαρμπέρικα κυρίως και στις μάντρες αυτοκινήτων

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε κατά τη γνώμη σου ο Καραϊσκος είναι καλός δημοσιογράφος?

Marwood είπε...

Με τον καραίσκο δεν ξανασχολούμαι, κάποια πράγματα για το καλό του του είπα, αν τα καταλαβαίνει έχει καλώς, πάμε παρακάτω.
Πρέπει να πω ότι ο Βασιλάκης ασχέτως αν συμφωνεί κανείς μαζί του, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχε γκατς που λεν και στο χωριό μου, να τα βάλει με όλους αυτούς του παπαδαριού και της εθνικομαλακίας. Το ειρωνικό στην όλη υπόθεση είναι οτι τον πήγαν αυτοί ακριβώς, στα δικαστήρια, στα γνωστά ελληνικά δικαστήρια του παπαδοπαραδικαστικού! Φυσικά και δεν είχε καμία τύχη, η έγγραφη μετάνοια αλά βελουχιώτης, ήταν η μόνη λύση για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χαχαχααα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δημοσιογραφάρα ο Καραϊσκος. Αφού περιμένω με αγωνία να ανοίξει το δικό του μπλογκ. Μάλλον θα έχουμε επανάληψη της επιτυχημένης προσπάθειας που έκανε κάποτε, όταν τύπωσε μια αφίσα με ασύμβατη προς εκτύπωση γραμματοσειρά και βγήκανε "κινέζικα", σαν αυτά που βγάζει ο browser όταν δεν αναγνωρίζει τη γραμματοσειρά σε μια ιστοσελίδα. Χα,χα,χα

Marwood είπε...

Τέλος να πω ότι αυτός που θα σβήνει τα προδήλως ηλίθια και άχρηστα άλλωστε σχόλια και χαχαχα των αγνώστων θα είμαι εγώ, δεν έγινε και τίποτα νομίζω. Είπαμε, βρίσε με αν θες, αλλά αν είσαι βαρετός ή/και ξενέρωτος θα σου σβήσω το σχόλιο.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τώρα ήρθες στα λόγια που έλεγα και γω την άλλη φορά. Ο άνθρωπος είναι πρωταθλητής της ξενέρας. Το θέμα είναι ότι βαρέθηκα να τα σβήνω ένα-ένα και τα παράτησα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Τρούμαν, δε σταματάς τις μαλακίες; Άντε τελείωνε..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ενω αυτά που γράφονται εδω για τον καραπιάλη είναι γουστόζικα.Δηλώνω επίσημα οτι εστω και ενα σχόλιο να σβησθεί εις το εξής είστε για τον πουτσο κύριοι.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Μάργουντ τα σβήνει ρε στόκο. Αφού στο δήλωσε πριν. Ότι σχόλιο σβηστεί θα το σβήνει αυτός. Πόσο βλάκας είσαι;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Μάργουντ, ζωγράφισέ του το του καθυστερημένου. Δεν καταλαβαίνει το παιδί.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Σχόλιο βλακεία μάργουντ σβήσει. Καταλαβε;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

βάρσο δεν κράζω μονος μου ξυπνα δεν βγαίνουν ουτε οι χρόνοι. Ερε πουστη μου αυτοπεποίθηση δηλαδή

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Μάργουντ, άστονε να γράφει τις ξενέρες του. Δεν τρέχει και τίποτα. Σιγά μην ασχολούμαστε τώρα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αστα ελεύθερα Μάργουντ. Δε θα μπαίνει ο Γιο Μπαζο λιας να γελάμε με την ορθογραφία του

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

είναι θεμα αρχής να μην διαγράφονται τα σχόλια εκτός και αν είναι υβριστικά. Εδω εχω ακούσει τα οσα εγω και δεν εβγαλα άχνα.Ο Μαργουντ είναι μ....ας.αστον να μιλάει μονος του εδω μέσα.Και δεν πιστευω οτι είναι ο τρούμαν ο ανωνυμος.Και δεν είναι ενας άλλωστε

Marwood είπε...

Μπορεί να μπαίνει ο οιοσδήποτε και να γράφει ότι θέλει φυσικά, δεν αλλάζει κάτι. Δεν έχει moderation, επιτρέπει μόνο στα google accounts. Οπότε γλιτώνουμε από τους εντελώς καθυστερημένους (αριστερούς συνήθως) που ούτε αυτό είναι άξιοι να ανοίξουν.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ηντα λες μωρε εσούρωσες

Marwood είπε...

Καραίσκο η θέση μου είναι η εξής: Δεν διαγράφω ούτε καν τα υβριστικά σχόλια, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα αγωγών κλπ (απίθανο αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Τα ξενέρωτα σχόλια, αν είναι επαναλαμβανόμενα τα διαγράφω στεγνά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Καραϊσκο, πότε θα βάλεις μυαλό; Σέβομαι την πολιτική άποψη του κάθε ιδεοληπτικού, αλλά πραγματικά η ξενέρα δεν αντέχεται. Κι αυτό σου χρεώνω με τους φαρμακέμπορες που κουβάλησες πάλι. Τί ξενέρωτοι είναι αυτοί; Λενε τα ίδια βλακοαστεία εδώ και κάτι χρόνια. Βλαχιές, χωριατιές κλπ Πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι ο Τρούμαν΄και ότι είναι κάποιος Χανιώτης. Τέτοιο ανταποδοτικό κόλλημα στο να σε χαρακτηρίσει βλάχο, έχει μόνο επαρχιώτης. Κι ο Τρούμαν δεν είναι επαρχιώτης.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

σοβαρα ρε μπάργουντ ;;;δηλαδή πολυ γελάσαμε με την παραποίηση του αρθρου μου το πρωί και τα ανάλογα αστεία.Ελα ντάξει για τον πουτσο είσαι καληνύχτα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εδώ πέρα έχουνε βγει επαρχιώτικα συμπλέγματα τύπου Ξυνόγαλου παλιότερα στου Βαψ. Ρε με τους χωριανούς. Τί κακό είναι αυτό...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Καραϊσκο, είμαι πραγματικά περίεργος αν θα μπορέσεις να κόψεις τα ανώνυμα σχόλια στο δικό σου μπλογκ αν κάποια στιγμή χρειαστεί . Θα θελα να μαι από μια μεριά, για να δω πόσο χρόνο θα σου παιρνε να το βρεις.

Marwood είπε...

Επαναλαμβανόμενα σχόλια σε στύλ χαχαχα ή κολλημένα με μπούρδες, όπως πχ παλαιότερα του ξυνόγαλου, είναι κακόβουλα, όχι για αυτόν στον οποίον απευθύνονται, αλλά για το ίδιο το μπλογκ. Συνιστούν trolling, παγκοσμίως και από όποια σκοπιά και αν τα δει κανείς. Αν τα αφήσεις θα σου κλείσουν το μπλογκ, εδώ έχουν κλείσει πολύ καλύτερα από το δικό μας. Βέβαια και το moderation καθώς και η φραγή των ανώνυμων σχολίων κάνει κακό στην εμπειρία του blogging, και μπορεί και αυτή βαθμιαία να οδηγήσει στο "ξεψύχισμα" του μπλογκ, αλλά αυτά είναι τα καλά της κοινοκτημοσύνης και του φιλελευθερισμού του διαδικτύου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μπα, θα μπει πάλι ως V for Vlakeia, όπως είχε μπει την άλλη φορά. Δεν του φτασε το χουνέρι που του κανα, είναι και επίμονος και την ψάχνει. Κάποιον μου θυμίζει...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τώρα και καλά ο Καραϊσκος έχει αποσυρθεί και δε διαβάζει τί λέγεται εδώ μέσα. Ασε μωρή μαϊμου Καραϊσκο τώρα. Δε σε ξέρω γω τί περίεργος είσαι

Trueman είπε...

μα τον άγιο γαπ, αυτό είναι το πρωτο μου σχόλιο μετά το μεσημεριανό

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Μ αρέσει που γράφει οτι αυτό το ιστολόγιο δεν επιτρέπει ανωνυμα σχόλια.
Αυτο το ιστολόγιο δεν επιτρέπει καθόλου σχόλια.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εμ γι αυτό σου λεω, άσε τα σχόλια ελεύθερα ρε Μάργουντ. Ο καθυστερημένος από δώ, πήγε στου Βαψομαλλιά και κάνει σχόλια ότι πω πω και καλά τί μας έκανε. Ασ τα ελεύθερα τα σχόλια. Ακόμα κι ο κάθε ξενέρωτος έχει δικαίωμα να λέει τις παπαριές του. Όπως και μεις έχουμε υποχρέωση να του τα σβήνουμε. Τα ξανανοίγω τα σχόλια και άμα το ξεφτυλίσει όπως χθες θα τα κόψω πάλι.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Παρεμπιπτόντως και πριν ανοίξω τα σχόλια:

1) Ο Καραϊσκος ξέρει ποιος είναι. Είναι γνωστός του. Για να επιμένει ο αρχιπαρτάκιας Καραϊσκος να ανοίξουν τα σχόλια, τα κάνει κάποιος δικός του.

2) Καραϊσκο, πόσο ξενέρωτος είσαι μωρέ; Θεωρείς ότι είναι αστείες οι ξενέρες που λέει; Τόσες μέρες σου λέω ότι ο άνθρωπος λέει τα ίδια και τα ίδια περί βλαχιας και καταντάει βαρετός. Κατάλαβε και συ και ο φιλαράκος σου, ότι προσωπικά δεν με ενοχλεί να μου τη λέει, αρκεί να τη λέει έξυπνα και να μην επαναλαμβανεται. Τόσο δύσκολο είναι;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Παρεμπιπτόντως ανώνυμε, κανείς δε βάζει μαύρη πλερέζα εδώ. Είμαστε πολύ λιγότερο κομπλεξικοί απ' όσο πιστεύεις. Αν το παρακολουθούσες καιρό αυτό το ιστολόγιο θα το χες καταλάβει

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Για να καταλάβεις πόσο αστειος είσαι και ποσο ξεροκέφαλος που σου φαίνεται αδιανόητο οτι σε κράζουν κι άλλοι εκτός εμου,ορκίζομαι στο όνομα του Ολυμπιακού και της προσωπικής μου υγείας αν θες, οτι αγνοώ την ταυτότητα του ανωνύμου-ανωνύμων.Πιστευω οτι κλείσαμε.Επιπλέον δεν μπηκα στου βαψ το μπλόγκ.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έλα μωρέ τώρα. Σιγά μην κόπτεσαι εσύ για τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η πάρτη σου σε νοιάζει μόνο. Έχεις φωνάξει πάλι κανα φαρμακέμπορα νο2 να μας τα πρήζει. Δε σε ξέρουμε τί είσαι.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Καραϊσκο, κατάλαβε ένα πράγμα. Δεν με απασχολεί το κράξιμο και φαντάζομαι ούτε τον Μάργουντ. Με απασχολεί το ξενέρωτο κράξιμο. Ένα αστείο μπορεί να είναι αστείο την πρώτη φορά, άμα όμως το λες 600 φορές καταντάει ξενέρωτο. Δεν το καταλαβαίνεις;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αλίμονο στην τελική με αυτά που υποστηρίζω, μην περίμενα ότι δε θα μ'έκραζε κόσμος. Λες να με στενοχωρεί; Ας με κράζει, αλλά να αλλάζει φιλοφρόνηση κάθε φορά. Όχι την ίδια συνέχεια. Σιγά τώρα μη στενοχωριέμαι κιόλας...

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ποιο είναι το μπλογκ του βαψ τώρα.Το παλιο δεν εχει κλεισει;Πως μπαινεις

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Άμα βρείς λύση στα ερωτήματά σου, τότε προσπάθησε να ανοίξεις το δικό σου μπλογκ. Τρομάρα σου...Μου ανακάλυψες το διαβολομηχάνημα στα γεράματα και μου θες και καπετανιλίκια

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 288   Νεότερο› Νεότερο»