Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Το αντιδεξιό σύνδρομο

Για να είμαι ειλικρινής, υπήρξα παγερά αδιάφορος όσον αφορά την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της ΝΔ. Το ξεκαθαρίζω εξαρχής ότι μου είναι παντελώς αδιάφοροι και ο Σαμαράς αλλά και η Ντόρα, γιατί από τα παρακάτω θα κινδυνεύσω να κατηγορηθώ ως Σαμαρικός. Και τους δύο τους θεωρώ λίγους και εξ ορισμού διεφθαρμένους, ως συστημικούς, πολιτικάντηδες, αλλά και κοινωνούς και συντηρητές επί πολλά χρόνια μιας διεφθαρμένης κατάστασης, η οποία ονομάζεται πολιτική κατάσταση της χώρας.

Καταρχήν, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι η μάζα ψηφοφόρων που μαζεύτηκε για να δώσει την ψήφο της σε έναν από τους δύο δελφίνους, το έπραξε κατόπιν λογικής σκέψης και όχι συναισθηματικής φόρτισης προκύπτουσας από την καρπαζιά που εισέπραξε στις εκλογές από τον Τζέφρυ. Ο κομματικός οπαδισμός του περήφανου λαού της ΝΔ, ανάλογος του ποδοσφαιρικού οπαδισμού του λαού του Ολυμπιακού, δημιούργησε τέτοιο ψυχικό βρασμό στον κόσμο της ΝΔ από την ήττα στις εκλογές, που η κάθε αξιοσέβαστη γραία, δεξιός αγρότης αλλά και κάθε άλλος "ιδεολόγος" που πονά τη μεγάλη σε μέγεθος αυτή παράταξη, θεώρησε χρέος του και καθήκον να παρέμβει για να τη διασώσει από ένα δεύτερο εξευτελισμό. Αντίδραση θα έλεγα αναμενόμενη, αλλά και αντίστοιχη με τον καημό του φίλαθλου μετά από κάποια ήττα της ομάδας και την απαίτηση από τον πρόεδρο να εκδιωχθεί ο άχρηστος που ευθύνεται (συνήθως προπονητής). Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτή την (για τα εγχώρια δεδομένα) κοσμοσυρροή, όταν ακόμα και οι ίδιοι οι υποψήφιοι για την αρχηγία δεν ήξεραν κατά βάση τί έχουν σκοπό να πράξουν, αλλά έδιναν πολύ χοντρικά την κατεύθυνση στην οποία θα κινείτο η πολιτική τους; Ο μεν Αντώνης ανέφερε κάτι φληναφήματα περί "ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού", η δε Ντόρα δεν ανέφερε απολύτως τίποτα. Άμα λοιπόν καλά-καλά δεν ήξεραν οι ίδιοι, πώς στο διάολο ήξεραν αυτοί που τους ψήφισαν;


Παρόλα αυτά, κατά την προσωπική μου άποψη, υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στη λέξη "χοντρικά", αν και αμφιβάλλω ότι έστω και ένας από αυτούς που πήγαν και ψήφισαν αντιλήφθηκε τη σημασία του και δεν πήγε να ψηφίσει με το σκεπτικό που ανέλυσα παραπάνω. Μακάρι να είχα εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη του λαού αυτής της χώρας, αλλά δυστυχώς μετά την 20ετία ΠΑΣΟΚ την έχασα.


Η μεν Ντόρα κατέβηκε στον αγώνα, με σημαία την τοποθέτηση της ΝΔ ως εναλλακτικού ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή πουλώντας ως σημαία την προσέγγιση στο "μεσαίο" χώρο και διανθίζοντας τη λαμογιά της προσέγγισής της, χρησιμοποιώντας την εκφοβιστική λογική της "μη περιχαράκωσης" του κόμματος. Το γεγονός και μόνο του ότι παραμένει άγνωστος (και μάλλον θα είναι για πάντα έτσι) ο ορισμός του μεσαίου χώρου, μιλάει από μόνο του. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, ο "μεσαίος χώρος" ή "κέντρο" που αναφέρουν οι ποιητές , είναι όλοι αυτοί που διαθέτουν μια σχετική οικονομική επιφάνεια, η οποία τους υπαγορεύει να μην είναι (σε όρους μαρξιστικής λογικής πάντα) ούτε ακραιφνώς "δεξιοί", υπέρμαχοι του σκληρού καπιταλισμού, ούτε ακραιφνώς "αριστεροί", υπέρμαχοι της "λαϊκιάς δημοκρατίας", αλλά "κεντρώοι" δηλαδή μετριοπαθείς κλίνοντες δεξιά ή μετριοπαθείς κλίνοντες αριστερά. Δηλαδή όλοι μας. Συγγνώμη, όλοι σας (εγώ αυτοπροσδιορίζομαι αλλιώς). Για την ακρίβεια, ο μεσαίος χώρος στη δική μου λογική είναι το κάποτε προλεταριάτο (να που χάθηκε Καραϊσκο, το ξαναβρήκαμε) το οποίο κάποια στιγμή πλούτισε λόγω του εύκολου δανεισμού αλλά και του επακόλουθου παρασιτικού καταναλωτισμού (προϊόντα και τα δύο του σύγχρονου καπιταλισμού) και ιδεολογικοπολιτικά νέρωσε το κρασί του. Όλα αυτά στη δική μου λογική φυσικά. Γιατί στη λογική της Ντόρας, ο "μεσαίος χώρος" ορίζεται ως η κρίσιμη μάζα ηλιθίων ή λαμόγιων (διαλέξτε και πάρτε) που καλούνται "αναποφάσιστοι" και έχουν τη μαγική ικανότητα να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, άρα να μοιράζουν την κουτάλα. Με άλλα λόγια, το concept της Ντόρας ήταν ξεκάθαρο: "Κάτσε να περιμένουμε να πέσει το ΠΑΣΟΚ για να βγούμε πάλι εμείς ώστε να ξαναφάμε". Η κατάπτυστη κατ εμέ, αεριτζίδικη και αρκούντως κουτοπόνηρη αυτή "ιδεολογία", ήταν εξ ορισμού λανθασμένη γιατί όχι μόνο κόστισε στη ΝΔ του Καραμανλή τη φάπα που έφαγε στις εκλογές, αλλά παραβλέπει πως ο οπαδικός δικομματισμός στην Ελλάδα δε χάνει ποτέ, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε εκλογική δυσαρέσκεια για το ΠΑΣΟΚ, να αναδεικνύει εκλογικά το άλλο κόμμα εξουσίας, δηλαδή τη ΝΔ, ακόμα κι αν αρχηγός της τελευταίας ήταν ο Τιραμόλα και πολιτική ιδεολογία ο γυμνισμός . Άλλωστε τί να το κάνεις το μαϊμού ΠΑΣΟΚ, όταν έχεις το πραγματικό;


Αντίθετα ο Σαμαράς, εντόπισε σωστά ότι το πασοκικό κυνήγι του "μεσαίου χώρου" κόστισε στη ΝΔ "συντηρητικό" κόσμο, ο οποίος απαιτώντας μεταρρυθμίσεις, βαρέθηκε την απραξία του Κωστάκη (που δεν ήθελε να φανεί ως κακός δεξιός στο μεσαίο αυτό χώρο) και τον τιμώρησε ανάλογα. Δηλώνοντας λοιπόν ότι θα εστιάσει στους παραδοσιακούς "δεξιούς"¨ κέρδισε αμέσως-αμέσως πόντους (σίγουρα από το ΛΑΟΣ). Το σημαντικότερο όμως απ'όσα είπε (και το οποίο δεν έτυχε όσου σχολιασμού πιστεύω έπρεπε) είναι η αντιπροοδευτική - αντιαριστερή του ρητορική, ο καταγγελτικός του λόγος για την κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα, η απενοχοποίηση της δεξιάς πολιτικής ταυτότητας και η επιστροφή στα πατριωτικά ιδεώδη. Δικαίως για το τελευταίο ωρυόταν σε συνέντευξή του διεκδικώντας την πρωτοπορία ο γραφικός στρατηγός άνεμος Βύρων, χαρακτηρίζοντας το Σαμαρά ως όψιμο ιδεολόγο. Παρόλα αυτά ο Βύρων έχει καθιερωθεί (δικαίως) ως γραφικός, ενώ ο Σαμαράς όχι (όχι ακόμα τουλάχιστον).


Μόνο και μόνο το ότι είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, πρώτη φορά τριάντα καταραμένα χρόνια τώρα, που αρχηγός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντιώνεται ευθέως στην αριστερή ιδεολογική κυριαρχία σε αυτόν τον τόπο. Μόνο και μόνο μια τέτοια συστηματική ρητορική, μόνο και μόνο η ύπαρξή της, ακόμα και υποκριτική να είναι, είναι μια πρώτη μαγιά που θα δημιουργήσει την απαραίτητη ζύμωση, ώστε να ξεκινήσουν να αποκαθηλώνονται οι καθυστερημένες αριστερές η οι μεταμοντέρνες διεθνιστικές-τσιπρικές ή κοσμοπολίτικες-κωστοπουλικές ιδεοληψίες που επικρατούν καθολικά στο τελευταίο γαλατικό χωριό της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα. Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι το μοναδικό κοινό που ενώνει τα άτομα μιας κοινωνίας είναι το έθνος. Είτε αυτό είναι υπαρκτό, είτε είναι τεχνητό, είναι η αντανάκλαση της κοινής μοίρας που έχουν τα μέλη μιας κοινωνίας, αυτό που τα ενώνει όταν εντός της έχουν αλληλοσυγκρουόμενα ατομικά συμφέροντα. Αυτό είναι που αμβλύνει αυτές τις διαφορές και που η επίκλησή του είναι απαραίτητη για τη συνοχή αυτής της κοινωνίας. Φτάσαμε στη σημερινή ελληνική ζούγκλα ακριβώς γιατί εξορίστηκε η εθνική συνείδηση, καταδικαζόμενη σε συνοπτική δίκη από Καζάκους και Ζαμπούνηδες. Γιατί κάποιος να πληρώνει κανονικά φόρους, όταν στην κοινωνία θεωρεί ότι υπάρχει μόνο αυτός; Γιατί να μην προσπαθεί να ρίξει το διπλανό του, όταν θεωρεί ότι δεν τον ενώνει τίποτα με αυτόν το διπλανό; Πόσο έξυπνοι μπορεί να είμαστε εμείς που όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο έχουμε τα χερια στις τσέπες γελώντας, και πόσο χαζοί οι Αμερικανοί που όταν ακούνε τον εθνικό τους ύμνο βάζουν το χέρι στην καρδιά και που ακόμα και ο Μάϊκλ Μουρ στέλνει γράμμα στον Ομπάμα λέγοντάς του ότι ο λόγος που το κάνει είναι το ότι αγαπά την πατρίδα του; Όσο αστείο και να φαίνεται σε μας, η ελίτ των Αμερικανών (ή των Ιαπώνων ή όποιων άλλων θέλετε) εμφυτεύοντάς τους το ιδεώδες της πατρίδας, κάνοντάς τους πλύση εγκεφάλου σε αυτό, εξασφαλίζει την ευδαιμονία τους εξασφαλίζοντας τον απαιτούμενο βαθμό συνέργειας στην κοινωνία. Ποιος Έλληνας τολμά να βγεί σήμερα και να πει ότι αγαπά την πατρίδα του όπως ο Μουρ, χωρίς να κατηγορηθεί ως "φασίστας"; Έχουμε καταντήσει έννοιες όπως αυτές, να αντιμετωπίζονται από τους ενστικτωδώς αντιδρώντες κοσμοπολίτες ή αριστερούς ως συνώνυμες επικίνδυνων λεονταρισμών στην εθνική πολιτική. Από πού κι ως πού; Άσχετο αν στα δίπολα εθνικισμός-κοσμοπολιτισμός ή εθνικισμός-διεθνισμός η σταθερά είναι ο εθνικισμός. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί αφορά όχι μια ουτοπιστική και ανύπαρκτη προς στιγμήν κατάσταση, όπως τα άλλα δύο (που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος), αλλά μια υπαρκτή δομή: το έθνος-κράτος. Και σε δύσκολους καιρούς, αγκιστρώνεσαι από την πραγματικότητα και όχι από την ουτοπία, όσο ωραία και αν ακούγεται η τελευταία.


Πραγματικά πιστεύω ότι ο Σαμαράς είναι κατά πάσα πιθανότητα πολιτικό κατασκεύασμα πολύ λιγότερο ικανό από αυτό που οι επικοινωνιολόγοι του προσπαθούν να παρουσιάσουν. Ας αναρωτηθούμε όμως, αν ο Κωστάκης υπήρξε καλύτερος ή αν ο Τζέφρυ είναι καλύτερος; Σίγουρα όχι. Η πολιτική τους κληρονομιά ήταν (του Κωστάκη) και θα είναι (του Τζέφρυ) το τίποτα. Του Σαμαρά όμως, ακόμα και τίποτα να μην κάνει, αν συνεχίσει αυτή τη ρητορική, θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια τέτοια ρητορική δεν πρέπει να είναι επ ουδενί ρητορική ηλίθιου λεονταρισμού και επικίνδυνης εξωτερικής πολιτικής. Είναι (και πρέπει να είναι προς στιγμήν τουλάχιστον) για εσωτερική αντιαριστερή κατανάλωση.


Ο ίδιος κόσμος που εκπαιδεύτηκε στην αριστερή ιδεολογία και κατήντησε αυτό που είναι σήμερα, μπορεί να επανεκπαιδευτεί στην εθνικιστική (εθνιστική ή πατριωτική, πες τε την όπως σας αρέσει) και να αλλάξει τη μοίρα του. Μπορεί να πάρει τριάντα χρόνια κι αυτό, αλλά ίσως είναι εφικτό. Δε μένει όμως άλλη λύση από το να προσπαθήσουμε.

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τίτλο δεν έχει το κείμενο;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο; Δεν θα μας πεις τίποτα για την ήττα της κυρίας που σε προστατεύει;

Marwood είπε...

Θα μπορούσα πολλά να πω γι' αυτά που έγραψες και το οποίο νομίζω ότι μπάζει γενικώς, αλλά ας είναι, μέρες που είναι.
Θα πω μόνο τούτο, σχετικά με τον αντωνάκη, τους ανεμόμυλους του νεοφιλελευθερισμού, και την κυβέρνηση την οποία με τόση χάρη ανέτρεψε (αυτός και ο έβερτ):
Αντιγράφω από το site της πασπ

1990:Η κυβέρνηση της ΝΔ των "νέων ιδεών" επανέρχεται στην εξουσία μετά από ένα αγκομαχητό τριών εκλογικών αναμετρήσεων για την εξασφάλιση των πολυπόθητων 151 εδρών, με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη και υπουργό παιδείας τον Κοντογιαννόπουλο.

Προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούσαν τόσο η δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ όσο και η επιβολή της «πειθαρχίας» στα ήδη υφιστάμενα δημόσια.

Έτσι τον Αύγουστο του 1990, ο υπουργός παιδείας εξαγγέλλει ένα πολυνομοσχέδιο με μέτρα για αλλαγές στο σύνολο της παιδείας. Το πολυνομοσχέδιο προέβλεπε:

Μείωση αργιών, κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών, γραπτές εξετάσεις στα γυμνάσια και στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, επιστροφή της αριθμητικής βαθμολογίας στο δημοτικό, ποινή ελέγχου της συμπεριφοράς των μαθητών στο σχολείο, πειθαρχικός έλεγχος της εξωσχολικής ζωής των μαθητών, κατάργηση των μαθητικών γενικών συνελεύσεων του σχολείου και απονεύρωση των μαθητικών κοινοτήτων, επιβολή ομοιόμορφης εμφάνισης - ποδιάς, έπαρση σημαίας, υποχρεωτικός εκκλησιασμός, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, κατάργηση επετηρίδας και πρόσληψη εκπαιδευτικών κατόπιν συνέντευξης κ.α.

Στο στόχαστρο του πολυνομοσχεδίου και η τριτοβάθμια εκπαίδευση για την οποία προβλεπόταν: κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων και περικοπές στις υπόλοιπες παροχές προς τους φοιτητές (σίτιση-στέγαση), εντατικοποίηση των σπουδών και επιβολή χρονικού ορίου στη φοίτηση, περιορισμό της φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης των ΑΕΙ, λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ με περίεργες «ερμηνείες» του άρθρου 16 του συντάγματος και περιστολή του πανεπιστημιακού ασύλου.....

Το τι έγινε τελικά το ξέρουμε όλοι....

Ανώνυμος είπε...

Ευγε: http://tinyurl.com/ygmke7z

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αμα πας στους Ζουλού να τους περάσεις στην εποχή της πληροφορικής εν μια νυκτί, θα πάρεις αξιωματικά τ' αρχ..α σου (όπως και έγινε). Αν είναι δυνατόν να απαιτούσε να πραγματοποιηθούν στην ελληνική παιδεία με τη μία όλα αυτά. Ποδιά; Σε πιτσιρικά που φοράει 50 σκουλαρικια θα του περάσεις ...ποδιά και ..υποχρεωτικό εκκλησιασμό εν μια νυκτί και σε ένα νόμο;

Πας και χτυπάς έναν επί δεκαετία κακομαθημένο πασοκοαναθρεμμένο έφηβο που είναι σε ορμονικό αναβρασμό και επαναστατικό οίστρο, στο δόξα πατρί σε μια νύχτα; Δηλαδή τί περιμένεις μετά; Ότι θα κάτσει στ'αυγά του; Εξηγείται λοιπόν γιατί ο άνθρωπος αυτός (για τον οποίο η διπλωματία είναι προφανώς άγνωστη λέξη) κατέληξε εκεί που κατέληξε.

Δηλαδή πόση σκέψη χρειαζόταν γι αυτό το φωστήρα να καταλάβει ότι λόγοι στρατηγικής υπαγορεύουν ότι πρώτα έπρεπε να ξεκινήσει με τους κατεξοχήν αντιπαθείς στην κοινή γνώμη καθηγητές (όπως και γίνεται τώρα με την κατάργηση των πινάκων αναπληρωτών και τον υποχρεωτικό ΑΣΕΠ και δεν ανοίγει μύτη), να τους αποδυναμώσει και αφού κερδίσει τη συμπάθεια των υπόλοιπων γκάου συμπατριωτών μας ( που από τη μια τους φθονούν γιατί κάθονται 3 μήνες και από την άλλη τους αντιπαθούν γιατί πληρώνουν φροντιστήρια) να ξεκινήσει ΜΙΑ-ΜΙΑ και τις αλλαγές που αφορούσαν τα πιτσιρίκια; Όταν πήγε και τα βαλε απευθείας με τα πιτσιρίκια, τα έβαλε κατευθείαν και με τους παιδολάγνους Πασοκτζήδες γονείς τους.

Σου εξήγησα και σε άλλο σχόλιο στο προηγούμενο ποστ του Καραϊσκου ότι αν κάποιος συμπεριφέρεται βίαια, όσο δίκιο κι αν έχει ή δεν έχει, αν αντιδρά σπασμωδικά ή δεν δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να τη δικαιολογήσει (προβοκάτσια ή χειραγώγηση) θα καταλήξει ο ίδιος αντιπαθής. Για να θεωρείς ότι καλά τα κανε ο Κοντογιαννόπουλος, μάλλον δεν το καταλαβες.

Το να αντιστρέψεις το κομμουνιστικό κλίμα δε γίνεται με άμεσους τσαμπουκάδες εναντίον όλων, τύπου Κοντογιαννόπουλου. Θέλει προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική, που πάντως όμως θα πρέπει να ξεκινήσει με την απενοχοποίηση της δεξιάς πολιτικής ταυτότητας, πράγμα που ορθώς κάνει (αν το συνεχίσει που πολύ αμφιβάλλω) ο Σαμαράς.

Ανώνυμος είπε...

Τα σαλιαρίσματα με το μίκη αποτελούν μέρος του σχεδίου της δεξιάς ταυτότητας. το επόμενο βήμα ποιό θα είναι, προσκήνυμα στη μακρόνησο?

Marwood είπε...

Αυτά περί ήπιας προσαρμογής τα έλεγε και ο καραμανλής, ψάξε βρες τον τώρα. Και στο φινάλε, τι σκατά δεξιά είναι αν φοβάται το πολιτικό κόστος της εφαρμογής των δεξιών πολιτικών της? Αν είναι έτσι δηλαδή, καλά τα έλεγε ο λούλης για τους μεσαίους χώρους, να μην φοβίσουμε τον κόσμο κλπ κλπ

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν είπα ότι δεν είναι πιθανό να πισωγυρίσει ο πολιτικάντης αυτός. Ο Μίκης στη συλλογικη συνείδηση της βλακόχωρας εξακολουθεί δυστυχώς να είναι ποσότητα. Μην ξεχνάς ότι ο Μίκης κάποτε εμφανίστηκε και ως ανανήψας αντικομμουνιστής. Το προσκύνημα στη Μακρόνησο φυσικά, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Αν κάνει κανα τέτοιο αστείο, ο άνθρωπος θα είναι πράγματι για γιαούρτι.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Βαριέμαι και να το σχολιάσω. Δεν είναι ήπια προσαρμογή το να μην πηδήξεις πρώτον αυτόν που σίγουρα θα σε δαγκώσει (τους έφηβους). Ξεκίνα από τους άλλους.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

ΑΠό τους αντιπαθείς άλλους για να γίνεις εσύ συμπαθής

Marwood είπε...

Δεξιά σημαίνει, αν το θέλεις έτσι, να μην ντρέπομαι για το παρελθόν μου. Να είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι έσωσα την Ελλάδα στο Γράμμο και στο Βίτσι. Σημαίνει να τιμώ τους σφαγμένους του Μελιγαλά. Αυτό είναι βεντούζα Βάρσε, τα σαλιαρίσματα με το μίκη, και ο φόβος μην αγχωθούν τα τσογλανόπαιδα, είναι κάτι άλλο, που το ζήσαμε με την πενταετία καραμανλή και το σιχαθήκαμε.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Καλά. Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι μετράει το αποτέλεσμα και όχι η διαδικασία. Αμα είναι να μην κάνει δουλειά, για να χαρεί η μειοψηφία (δηάδή εσύ και γω), τότε καλύτερα να βγάζανε αρχηγό το Μητσοτάκη πάλι. 3 χρόνια μητσοτακισμός 60 πασόκια. Πώς σου φάνηκε; Σ'άρεσε; Η χώρα αυτή πάσχει από δύο πράγματα: Παιδολαγνεία και Αριστερολαγνεία. Πρέπει να είσαι πολύ αφελής και Κοντογιαννόπουλος για να τα χτυπήσεις ταυτόχρονα

Marwood είπε...

Βοά ο κόσμος να τσακιστεί η αλητεία, ο τσογλανισμός και ο καραισκισμός, βοά ο κόσμος. Τι περιμένει λοιπόν ο σαμαράς και ο κάθε σαμαράς? 80% θα πάρει αν βγει έτσι δυναμικά. Σήμερα πάλι παραλίγο να φάνε δυο αστυνομικούς, και είναι κλειστές όλες οι σχολές της ελλάδας. Κατα τα άλλα διώχθηκαν ο καραμανλής και ο παυλόπουλος ως ανίκανοι.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ποιον κόσμο λες; Αυτούς που βγάλανε τον Τζέφρυ με τέτοια ποσοστά; Αυτοί βοούν;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Η ήπια προσαρμογή είναι μια φράση του καραμανλή, που χρησιμοποιήθηκε ως πιασάρικη για να δικαιολογήσει το απόλυτο τίποτα το οποίο έκανε τόσα χρόνια. Η σωστή τακτική είναι να δημιουργήσεις πρώτα κλίμα υπερ σου για να γίνεις συμπαθής. Και δεν το δημιουργείς γαμώντας άνευ λόγου και αιτίας. Π.χ.

1) Ξεκινάς σκίζοντας αναρχοαυτόνομους που συμμετέχουν σε επεισόδια και τους στέλνεις μέσα με βαριές ποινές.

2) Πιάνεις (έστω και απατεωνίστικα) πέντε διεφθαρμένους εφοριακούς τους οποίους συλλαμβάνεις επ αυτοφόρω

3) Τσιμπάς πέντε επιχειρηματίες φοροφυγάδες (ξαναλέω επιχειρηματίες γιατί στη χώρα του κομπλεξισμού τους φθονούν όλοι) και τους πηδάς επίσης.

4) Μειώνεις τη βουλευτική αποζημίωση και τους κόβεις τα χαϊλίκια

Και μετά (αφού έχεις κάνει την ωραία ως άνω πολιτική και έχεις τους καθυστερημένους να πίνουν νερό στ'όνομά σου) πηδάς καθηγητές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
ΔΕΝ ΠΑΣ να χτυπήσεις πρώτα τους μαθητές, γιατί θα στρέψεις την κοινή γνώμη των μαμαδομπαμπάδων εναντίον σου

Marwood είπε...

Που τα είδες εσύ αυτά δηλαδή??? Μόνο ο Μάνος έχει πει ας πούμε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών.
Κατά δεύτερον, ακόμα και μετά την συστηματική πασοκική εξαχρείωση της κοινωνίας, δεν πιστεύω ότι πανω του 10% των μαθητώ-φοιτητών συμμετέχουν ενεργά στις καταλήψεις. οι υπόλοιποι απλώς βλέπουν την πόρτα του σχολείου κλειστή και πάνε για καφέ ή φροντιστήριο, προς απόγνωση των γονέων τους. Αρα που το πρόβλημα να τους τα κόψεις αυτά?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Σαμαράς είπε ότι θα μειώσει κατά 20% τη βουλευτική αποζημίωση.

Υπό κανινικές συνθήκες πράγματι. Λίγοι συμμετέχουν τώρα γιατί δεν έχουν πραγματικό λόγο να συμμετάσχουν. Εσύ το κόβεις έξυπνη ενέργεια να τους δώσεις το λόγο;

Ανώνυμος είπε...

Ναι θα τους τα κόψει από το μισθό να τους τα δώσει σε επιδόματα ή άλλες παροχές, καλά τα ξέρουμε αυτά. Μείωση βολευτών εδώ και τώρα, τι τα θέλουμε τα 300 κοπρόσκυλα?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κανείς δε διαφωνεί. ΕΙδικα΄, όταν στοιχίζουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας το χρόνο στο φορολογούμενο.... Για την ακρίβεια εγώ υποστηρίζω να μειωθούν κατά 300 άτομα.

Marwood είπε...

Τελος πάντων, η ουσία είναι ότι επειδή ο σαμαράς είναι εντελώς φελλός και διάφανος, προβάλλουν ορισμένοι πάνω του πράγματα που νομίζουν ότι είναι ή θα ήθελαν να είναι. ενας από αυτούς απ'ότι φαίνεται είσαι και εσύ. ετοιμαστείτε για απαγοήτευση.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κοίταξε είναι τόσο φελλός, όσο κι ο Τζεφ με τον Κωστάκη. Ούτε λιγότερο ούε περισσότερο. Απλά έχει ουσιαστικότερο λόγο και όχι σαχλαμαρολογία περί πράσινης ανάπτυξης

Marwood είπε...

Αν εθνικισμός είναι το μέσο, και όχι αυτοσκοπός (βλ. μεταφυσική θεώρηση του έθνους) μπορεί να αποτελέσει έναν παράγοντα που μπορεί να τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση, αν δηλαδή προσθέτει ή όχι ωφέλεια για την κοινωνία. Πλην όμως, στην λάιτ εκδοχή του, αν δεν πάρει δηλαδή την ακραία μιλιταριστική επιθετική μορφή, και μείνει σε αυτή του "πατριωτισμού", συνήθως είναι ένα μπαλαντέρ προς γενική χρήση, χωρίς αληθινή πολιτική ουσία.

Για παράδειγμα: η Ελλάδα πριν τον Β’ΠΠ ήταν μια φτωχή και κακορίζικη χώρα, που επιπλέον είχε επωμισθεί και το βάρος των εκατομμυρίων προσφύγων. Ο πόλεμος, σαφώς και έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το 1944 κάποιοι θεώρησαν ότι θα πρέπει να προσκολληθούμε στην εσσδ, και να αλλάξουμε οικονομικό σύστημα, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Βλέποντας το αποστασιοποιημένα, δεν μπορούμε να πούμε ότι η επιλογή τους αυτή ήταν «αντιπατριωτική». Ηταν εξ ίσου πατριωτική (ή μη), με την επιλογή της πλειονότητας, που θεώρησαν –ορθώς όπως αποδείχτηκε- ότι πρέπει να παραμείνουμε στο στρατόπεδο της ελεύθερης αγοράς, το οποίο εκπροσωπείτο από το 1947 και μετά –καλώς ή κακώς- από τις ΗΠΑ. Οι τελευταίοι, έντυναν την επιλογή τους αυτή με γαλανόλευκα χρώματα και χαρακτήριζαν τους αντιπάλους τους ξενοκίνητους πράκτορες, αλλά αυτό μπορεί να ενταχθεί στο όλο promotion του project και όχι στην ουσία του. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το φιλοσοβιετικό κομμάτι, και αυτοί διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, ότι εκείνοι ήταν οι αληθινοί πατριώτες αφού άλλωστε πολέμησαν και τον γερμανό κατακτητή, και ότι αντίπαλοί τους ήταν συλλήβδην ξενόδουλοι, δοσίλογοι, προδότες κλπ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, έβγαλε το κακό όνομα και ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός, τούμπαλιν και σία.

Marwood είπε...

Θέλω να πω, ότι ο πατριωτισμός, που φαίνεται ότι ο αντωνάκης επιχειρεί να ταυτίσει με τη δεξιά, δεν αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για να είναι κανείς δεξιός. Που σημαίνει, ότι οι αριστεροί μπορούν κάλλιστα να είναι εξ ίσου ή και περισσότερο εθνικιστές-πατριώτες από αυτόν, χωρίς να σταματήσουν να είναι αριστεροί. Τρανό παράδειγμα ο ίδιος ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς (για να μην πώ για τον όψιμο σαμαρικό Μίκη). Αρα, δεν προσδιορίζεις τη δεξιά με βάση την ένταση των πατριωτικών αισθημάτων, ούτε καν με το εύρος των πολιτικών ενδυνάμωσης της εθνικής συνοχής και υπερηφάνειας της κοινωνίας. Μπορείς να το κάνεις αν θες επαναλαμβάνω, άλλα δεν σε καθιστά αυτό δεξιό ή δεξιότερο.

Ο διαχωρισμός δεξιάς και αριστεράς γίνεται με βάση τις επιλογές για την οικονομική οργάνωση της κοινωνίας. Η δεξιά (όχι μόνο εδώ αλλά και παγκοσμίως) θα αναγεννηθεί μόνο με μια νέα Θάτσερ ή Ρήγκαν (προσαρμοσμένους βέβαια στα σημερινά δεδομένα), και όχι με σαχλαμαράκηδες, δήθεν πονεμένους για την κόκκινη μηλιά, τα μυστικά του βάλτου και το μαρμαρωμένο βασιληά, που κατά βάθος πιστεύουν σε σοσιαλιστικές οι σοσιαλίζουσες πολιτικές, είναι πραγματικά αστεία πράγματα όλα αυτά.

Δεπάστας είπε...

Το τί δημαγωγός είναι ο Αντωνάκης φαίνεται από την θερμή υπέρ των "λαϊκών" δικαίων στάση που υιοθέτησε σχετικά με το ζήτημα των stage.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Στάλιν συνειδητοποίησε τις ανέφικτες παπαριές του Τρότσκι περί άμεσης εξαγωγής της επανάστασης και δημιουργίας παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης και αντιλήφθηκε ότι μόνο εντός των ορίων του κράτους μπορούσε να παίξει μπάλα, όπως και έπραξε. Αυτό δε σημαίνει ότι αποκήρυξε όμως το διεθνισμό. Με τον Τρόστσκυ είχε διαφορές στρατηγικής, γι αυτό έστειλε τον Μερκαντέλ και τον έφαγε. Και οι δύο διεθνιστές ήταν. Το ότι δε, όλα τα κομμουνιστικά κράτη δεν είχαν ισότιμη σχέση μεταξύ τους, αποδεικνύει το τί παπαριά είναι όλες οι εξισωτικές διεθνιστικές αρλούμπες. Δε θα μας τρελάνεις όμως τώρα και θα μας παρουσιάσεις την αμιγώς διεθνιστική ουτοπία-μπουρδολογία, τον κομμουνισμό, ως πατριωτική. Ο λόγος που βλέπεις το ΚΚΕ να φωνάζει "πατριωτικές" κορώνες, είναι γιατί πλέον κάνουν κουμάντο οι Αμερικάνοι στον κόσμο και επίσης είναι το μόνο ΚΚ (μαζί με τον Κιμ) που έμεινε. Αν ήταν οι Σοβιετικοί στη θέση των Αμερικανών, άχνα δε θα βγαζε. Αντίθετα η ακροδεξιά ρητορική, όντας πραγματικά πατριωτική, στράφηκε κατά των πρώην προστατών Αμερικανών όταν οι ακροδεξιοί συνειδητοποίησαν ότι θα απωλέσουν την εθνική τους ταυτότητα λόγω της επιβληθείσας από τους Αμερικανούς παγκοσμιοποίησης. Αυτό λοιπόν είναι πατριωτισμός, γιατί δείχνει ότι για τον ακροδεξιό σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει το εθνικό συμφέρον (η διατήρηση του έθνους).

Νομίζω ότι με τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι, ναι, ο πατριωτισμός είναι ταυτόσημος με τη δεξιά, χωρίς όμως η σχέση να αντιστρέφεται. Που σημαίνει ότι κάθε δεξιός δεν είναι και πατριώτης. Όρα τους φιλελεύθερους κοσμοπολίτες

Άκουσες εσύ το Σαμαρά να μιλάει για κόκκινη μηλιά; Μη λες τερατολογίες προσπαθώντας να τις παρουσιάζεις ως γεγονότα και να τον παρουσιάσεις γραφικό. Ήμαρτον δηλαδή. Μπορεί και να ναι, αλλά ακόμα δεν το χει δείξει. Επιτέλους σταμάτα να γκεμπελίζεις λέγοντας αηδίες.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

O εθνικισμός πρέπει να είναι και μέσο και αυτοσκοπός, ειδικά σε μια μικρή χώρα με πληθυσμό μικρότερο μιας σύγχρονης δυτικής μεγαλούπολης, που θα εξαφανιστεί από την παγκοσμιοποίηση ως αυθύπαρκτη οντότητα από το χάρτη, ως το αντίδοτο που θα αποτρέψει την εξαφάνιση αυτή.

Μην τον συγχέεις όμως με το μιλιταρισμό και την επιθετικότητα. Αν αύριο οι Τούρκοι μπουν στην ΕΕ και δεν έχει νόημα η ύπαρξη στρατού, καταργησέ τον το στρατό και διοχέτευσε το χρήμα αλλού. Δεν είναι ταυτόσημος με τον μιλιταρισμό, αν και κατ εμέ ο μιλιταρισμός είναι χρήσιμος γιατί εμφυσεί την πειθαρχία στη μάζα. Είανι ταυτόσημος με το εθνικό συμφέρον και τη διατήρηση του έθνους. Μην τον γελοιοποιείς όμως συγχέοντάς τον με κόκκινες μηλιές, επειδή υπάρχουν και οι γραφικοί των Ελ, των Νεφελίμ και της Κωνσταντινούπολης. Το ότι πολλοι φιλελέυθροι είναι υποστηρικτές της ελεύθερης κυκλοφορίας των σκληρών ναρκωτικών γιατί δεν τους κόβει να καταλάβουν ώς ιδεοληπτικοί που είναι τις κοινωνικές επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης, γελοιοποιεί τους ίδιους αλλά όχι τον οικονομικό φιλελευθερισμό ως θεώρηση. Αποδεδειγμένα ιστορικά, η εφαρμογή μέτρων οικονομικού φιλελευθερισμου έσωσε οικονομίες με υδροκέφαλο κρατισμό. Δεν τον πετάς στα σκουπίδια, επειδή υπάρχουν και ηλίθιοι που δηλώνουν φιλελεύθεροι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεπάστα, με αποκτηνωμένους από την αριστερή κατήχηση πιθηκάνθρωπους έχει να κάνει κι ο Σαμαράς. Αν πάει στα ίσα και τα βάλει μαζί τους, θα το χάσει το παιχνίδι όπως ο Μητσοτάκης. Λαϊκίζει όπως λαϊκίζουν κι όλοι τους. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά δεν είμαι υπερ κανενός. Είμαι υπερ οποιουδήποτε δείχνει ότι λαμβάνει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα αν κι αυτός λέγεται Τζέφρυ. Μόνο εθνικό συμφέρον υπάρχει. Όποιος εφαρμόζει ευγονική σε εθνικό επίπεδο, δηλαδή προσπαθεί να εξαλείψει τα μη ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του λαού αυτού, είναι θεμιτός, όπου κι αν λέει ότι ανήκει ιδεολογικά. Όταν όμως βλέπω τον Τζέφρυ να κόβει βόλτες στον Αγιο Δομίνικο για τη γελοία Σοσιαλιστική Διεθνή την ώρα που πτωχεύουμε, ή την ηλίθια Μπιρμπίλη να νομίζει ότι με την κατάργηση της απόσυρσης θα σώσει οικολογικά τον πλανήτη (γιατί δέκα εκατομμύρια άτομα, δηλαδή λιγότεροι από τους κατοίκους του Λονδίνου, θα εκπέμψουν λιγότερα καυσαέρια) και στερεί από το κράτος 1,6 δις, τότε εκνευρίζομαι και δεν έχω καμία εμπιστισύνη στους Τζέφρυδες. Διότι είναι άλλο να λες βλακείες (που μπορεί να μην τις εννοείς) και άλλο να τις κάνεις. Στην τελευταία περίπτωση αποδεικνύεις ότι είσαι άχρηστος κι επικίνδυνος.

Ανώνυμος είπε...

Φιλοσαμαρικός μας βγαίνει ο Βἀρσος ή ιδέα μου είναι;

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_54_06/12/2009_382220

Ανώνυμος είπε...

πιάσαν τα παιδιά του Νιώτη σε αναρχικό στέκι. Ο αδερφός του φυγόδικος στην αργεντινή για τα πλαστά πιστοποιητικά στρατού, τα παιδιά του ανάρχες, σωστός ο παίχτης

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_06/12/2009_382214

Marwood είπε...

Ετυχε να είμαι, κατά τα περσινά επεισόδια, κοντά σε μια προσαγωγή ενός ζευγαριού ταραξιών, έξω από τη Βουλή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι το μίσος των ανθρώπων αυτών προς οποιονδήποτε έφερε στολή αστυνομικού. Και αναφερομαι σε παιδιά 15-25 ετών. Μιλάμε όχι για την φυσική αποστροφή που έχουν όλοι οι καραίσκοι προς οτιδήποτε μπορεί να έχει ως σημείο αναφοράς τις έννοιες τάξη, πειθαρχία, προκοπή κλπ, αλλά για απύθμενο, βορβορώδες αν μου επιτρέπετε μίσος, που σοκάρει, τον τρίτο παρατηρητή. Ειδικά η νεαρά αντεξουσιάστρια έκανε σαν λυσσασμένη γάτα, έβριζε με ακατονόμαστες φράσεις και έφτυνε όποιον τύγχανε να φορά στολή και ήταν στο οπτικό της πεδίο. Ενδεικτικός της γενικευμένης παρακμής, είναι και ο διάλογος με τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους έλεγαν λόγια του στυλ, δεν ντρέπεστε λίγο να την πέφτετε σε εμάς, έχουμε οικογένεια και παιδιά, αν έχετε προβλήματα να πλακώσετε αυτούς, έλεγε ο επικεφαλής δείχνοντας το κτήριο της βουλής.
Συμπέρασμα, είναι ότι με τέτοιους ανθρώπους, τυφλωμένους από το μίσος φανατικούς, δεν μπορείς να έχεις κανένα συμβιβασμό και κανέναν ενδοιασμό, είναι ή αυτοί ή εσύ. Δεύτερον, επειδή από ότι έμαθα, το συγκεκριμένο ζευγάρι ακολούθως αφέθηκε ελεύθερο μετά από τηλεφώνημα πολιτικού του σύριζα, αναρωτιέμαι ποιοί ανεύθυνοι γονείς μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά, χωρίς καμία αρχή, και χωρίς κανένα σεβασμό σε τίποτα, ούτε καν στην ανθρώπινη ζωή που βαυκαλίζονται οι αριστεροί ότι είναι πάνω από όλα. Αυτοί λοιπόν οι πασοκοειδείς-αριστεροειδείς, κατά πάσα πιθανότητα γονείς, φόρτωσαν αυτά τα παιδιά-περιττώματα τους, στην καμπούρα μιας ήδη προβληματικής κοινωνίας, και τώρα τα λουζόμαστε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι Μάργουντ. Έχουμε γεμίσει Καραϊσκους σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα.

Trueman είπε...

Μαργουντ,

Μάλλον δεν ειναι σύμπτωμα κατ' ανάγκη αριστερό ή δεξιό. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένη πληθυσμιακή ψυχική διαταραχή που -κακώς- ωραιοποιημένα ονομάζεται ιδιοσυγκρασία.

Είναι για έναν τρίτο παρατηρητή άξιο απορίας πως συνεχώς τα εύκολα γίνονται δύσκολα.Είναι πράγματι δυσεξήγητο γιατί ο πληθυσμός αυτός παρουσιάζει σταθερά αποκλίνουσα συμπεριφορά, εν είδει απροσάρμοστου μαθητή, ενώ του δίνονται σχεδόν όλα στο στόμα. Ή τουλάχιστον πολύ πιό εύκολα από άλλους λαούς που και ισοπέδωση πολέμων γνώρισαν και από μακρόχρονα παραπετάσματα βγήκαν και από δικτατορίες πέρασαν...

Οι αποκλίνουσες συμπεριφορές λοιπόν, παρουσιάζουν ασυνήθιστη συχνότητα σ' αυτό το μικρό γαλατικό χωριό.

Είναι στατιστικά "αθώο" το γεγονός ότι σε πάμπολους σχετικούς διεθνείς δείκτες, ευημερίας, ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης ο πληθυσμός αυτός έχει επιδόσεις συγκρίσιμες με κοινωνίες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής? (Πχ η "μετρήσιμη" διαφθορά είναι σε επίπεδα κεντροαφρικάνικης χώρας, με τάση επιδείνωσης μάλιστα)

Είναι τυχαίο ότι αυτή την χώρα κυβέρνησε ψυχοπαθητική περίπτωση που λατρεύεται ακόμα από μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού (Ανδρεας Π.) με μοντέλο διακυβέρνσης που προσομοιάζει σ' αυτό του Καντάφι, του Ιντι Αμίν ή του Μουγκάμπε?

Είναι τυχαίο ότι εδώ παρεπιδημεί ένα ισχυρό πληθυσμιακά κομμάτι θιασωτών του σταλινισμού, ότι πιό ψυχικά διαταραγμένου και αποκρουστικού τμήματος της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας?

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινωνική σπονδυλική στήλη στην ελλάδα, τον ρόλο της οποίας θα έπρεπε λογικά να παίζουν τα συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας, έχει δραματικές συνέπειες. Δεν έχουμε Jimmy Stewarts. Ή κι αν έχουμε, είναι τόσοι λίγοι που είτε καταλήγουν χλευαζόμενοι γραφικοί είτε χάνονται στο πλήθος.

Τί μεγαλύτερο κατάντημα η συντηρητική πολιτική παράταξη να εκπροσωπείται από βουλγαράκηδες, παυλίδηδες, καμμένους και τα πολιτικά τζάκια των ησσόνων, τύπου μίλτου βαρβ και καραμανλή?

Πιστεύω ότι αν υπήρχε δείκτης κοινωνικής ψυχικής υγείας, θα είμασταν σίγουρα σε άλλη μια "τιμητική" θέση.

V. είπε...

Και να μην ξεχάσουμε, Trueman, και τον τεράστιο Μίλτο Έβερτ. Αρκεί να φέρουμε λιγάκι στο μυαλό μας εκείνη την εποχή της ηγεσίας του και τότε όλοι οι μετέπειτα θα μας φαίνονται ογκόλιθοι. Μόλις προ ολίγου ξαναχάζευα το βιβλίο του Μανώλη Βασιλάκη "Άπαντα Έβερτ" και σκεφτόμουν τι κρετινισμός κυριαρχεί σε αυτά τα θλιβερά κόμματα (και ειδικά σε αυτή την ταλαίπωρη ΝΔ).

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα τί ανέκδοτο είναι αυτό
απαντα εβερτ! Σαν να λεμε απαντα βαμβακουλα.

Ανώνυμος είπε...

apanta karaiskou

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

βλακάπαντα Καραϊσκου

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Τρούμαν (από τις σπάνιες φορές που προσυπογράφω συτό που λέει). Εδώ πέρα υπάρχει φουλ ψυχοπάθεια, ειδικά στον ακροαριστερό και στον ακροδεξιό χώρο. Άνθρωποι που πιστεύουν σε Ελ και Ομάδες Ε από τη μια και ονειρεύονται να κατακτήσουν μια Πόλη με πληθυσμό μεγαλύτερο αυτής της χώρας, και άνθρωποι που πιστεύουν σε ουτοπιστικές σαχλαμάρες για παγκόσμια δικαιοσύνη, ειρήνη και ισότητα των λαών. Ισότητα του υποσαχάριου Αφρικάνου με τον Άρειο Βίκινγκ. Δηλαδή η παρατήρηση του σύγχρονου κόσμου αλλά και η ιστορική μελέτη, τους δείχνει ότι τα επιτεύγματα του τσιγγάνου Ρομά, είναι τα ίδια με του Αγγλοσάξωνα. Χώρα Δρομοκαϊτειο..

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ

από ΑΚΑΚΙΟΣ 3:17μμ, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.....

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ
ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΕΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο εισαι σάικο?

Ανώνυμος είπε...

καραίσκο είσαι σάικο?

Ανώνυμος είπε...

απάντα ρε τρελοκομείο, είσαι αρρωστάκος ή όχι?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Γιατί εσύ βλέπεις να μην είναι έτσι ο Ελληνικός Στρατός; Εκεί που τον καταντήσανε; Αλλά άμα έχεις φιλελέφτερους Μητσοτάκηδες να σου λένε για τα Σκόπια "σε δέκα χρόνια δε θα το θυμάται κανείς", δηλαδή υποχωρείς μπροστά σε ένα χωριό σαν τα Σκόπια, τί σκατά αποτροπή και τί διαπραγματευτική ικανότητα να χεις ενώπιον των Τούρκων μετά; Που θα βλέπουνε σε τί πουθενάδες αναγκάστηκες να υποχωρήσεις και θα γελάνε διεκδικώντας περισσότερα;

Ανώνυμος είπε...

ενώ επί χούντας είδαμε τα αποτελέσματα που κάνανε περίπατο στην κύπρο και γελάνε ακόμα οι μογγόλοι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Καραϊσκος ανώνυμε δεν απαντά πια εδώ. Το τεράστιο εγώ του, δεν του επιτρέπει όχι μόνο να αποδεχθεί ότι υπάρχουν πιο ικανοί από αυτόν οπότε έγινε και κομμουνιστής για να τους τα πάρει πίσω με τον τσαμπουκά, αλλά και να γράψει σχόλιο σε ένα μπλογκ διαφορετικό από το ΔΙΚΟ του. Δ-Ι-Κ-Ο του, ξαναλέω.

Ανώνυμος είπε...

απαντα εβερτ χα χα χα. αυτό δεν υπάρχει! Κι ο Καραϊσκος πιστεύει ότι αυτά που γράφει εδώ μια μέρα θα είναι κτήμα και κληρονομιά όλου του λαού. ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αυτό είναι σωστό και αφορά τους ψυχοπαθείς που έγραψα προηγουμένως. Τόσο μικρή χώρα δεν είναι για μαγκιές. Να σου θυμίσω δε, ότι και επί δημοκρατίας και Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, ξαναγέλασαν οι Μογγόλοι με τους βλάκες Πάγκαλους που πηγαινοέφερναν τον Οτσαλάν. Μαλακίες δεν κάνουν μόνο οι χούντες (αν και αυτή ήταν παντελώς ασόβαρη χούντα) αλλά και οι δημοκρατίες

Ανώνυμος είπε...

Να σχολιάσει ο V το σημερινό άρθρο Πάσχου Μανδραβέλη περί συντηρητισμού

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΥΛΑ

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

http://tinyurl.com/yjny6np


Ρεπετισιόν των όσων έγραψε ο Μάργουντ, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Κουραδάκη

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα.. Μπήκε άτομο που έψαχνε στο google: "Ομπραξ Καραμπα"

Ανώνυμος είπε...

O Ξυνόγαλος παρακαλείται να ηρεμήσει και να σταματήσει τα απρεπή αντιπασοκικά ξεσπάσματα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.flickr.com/photos/papandreouwebsite

O Γκιωργκάκης φωτογράφος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗ

Η αριστεροί και τα τσιράκια τους δεν θα περάσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΡΟΒΛΙΑ ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ.
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ

Marwood είπε...

Στο μπλογκ του βαψομαλλιά κάποιος κάνει σχόλια copy paste από το μπλογκ του Μάνου Καρμίρη http://manoskarmiris.blogspot.com/
ή μήπως είναι ο ίδιος ο ραφιοφωνικός παραγωγός, που έκανε μεταμεσονύχτιες εκπομπές προ δεκαπενταετίας στο ράδιο αθήνα του κουρή νομίζω?
Κλάσεις ανώτερος του λαβίδη ήτανε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καιρό έχουμε να ακούσουμε για τον Μεγαρίτη Δημοσιογράφο. Φαίνεται έγινε καλό παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε Καραϊσκοι όλης της ελλάδας θράσος από τον γερμανό εγκληματία πολέμου (πόσα χρωστάτε για αποζημιωσεις των εγκληματων σας κε Σόιμπλε)?



"Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Δεν θα πληρώσουμε τα λάθη της Ελλάδας"

"Η Γερμανία δεν μπορεί να πληρώσει για τα δημοσιονομικά λάθη της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble, σύμφωνα με το Reuters.

“H Ελλάδα για χρόνια ζούσε πέρα από τα όριά της,” ανέφερε ο Schaeuble.

“Η χώρα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα και να βοηθήσει τον εαυτό της. Δεν μπορούμε εμείς οι Γερμανοί να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων,” συμπλήρωσε."

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι νεοέλληνες βρίζουν πλέον από το πρωϊ έως το βράδυ τους "άθλιους" γερμανούς, που "αιματοκύλισαν τον κόσμο" δυό φορές. Θίγεται ο ζήτουλας έλληνας, όταν ο γερμανός ευεργέτης του που τον ταϊζει τόσα χρόνια του ζητάει το αυτονόητο: να σταματήσει να δανείζεται ζώντας σε βάρος του και να αρχίσει να δουλεύει. Δεν το αντέχει η "εθνική" υπερηφάνεια των κομπλεξικών της βαλκανικής γωνίας να τους λένε την αλήθεια κατάμουτρα. Οτι είναι κλέφτες και ζητιάνοι, που με την ηλιθιότητά τους θέτουν σε κίνδυνο και την οικονομία των ευεργετών τους. Ο ηλίθιος "πατριωτισμός" τους αντί να εστιάζεται στην αυτοκριτική για το κατάντημα αυτό, προσπαθεί να υποβιβάσει τους άλλους. Στην κομπλεξική λογική του, οι Γερμανοί θα έπρεπε να τον ταϊζουνε μέχρι το τέλος του κόσμου.

Για τους Γάλλους που επίσης σε βρίζουνε ρε βρωμοέλληνα τί έχεις να πεις; Τί θα βρεις από την ιστορία τους για να τους κατηγορήσεις;

Ανώνυμος είπε...

ο καραίσκος είναι μάγκας και έχουν υποχρέωση να συνεχίζουν να τον ταϊζουνε οι κωλογερμανοι. Κακώς ανοίγετε τετοια συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 600,000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ.
ΣΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΝΥΧΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

To φιάσκο της συνάθροισης της Κοπεγχάγης έδειξε τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Ολη η φασαρία ήταν για τα λεφτά. Πόσα δηλ. θα δώσουν οι ανεπτυγμένες χώρες στις αναπτυσσόμενες ώστε αυτές να κάνουν "θυσίες" και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων από τα εργοστάσιά τους. Οι καλοντυμένοι διπλωμάτες με τα ιδιωτικά αεροπλάνα που έσκιζαν τους αιθέρες της χειμερινής Σκανδιναυίας προπάθησαν να πείσουν την διεθνή κοινότητα πως οι χώρες τους πεινούν. Και πως χρειάζονται χρήματα για να μην ρυπαίνουν. Λεφτά τα οποία τελικά καταλήγουν σε εξοπλισμούς η σε καλοζωία των κυβερνώντων σε βάρος των λαών. Κι' όλα αυτά για να αποφευχθεί η "υπερθέρμανση" του πλανήτη. Σε μιά εποχή με την βαρύτερη παγωνιά των τελευταίων 10 ετών! Και με τους επιστήμονες (μέσω των e-mails του Πανεπιστημίου της East Anglia που διέρρευσαν) να ομολογούν πως "μαγειρεύουν" τα στατιστικά στοιχεία για να επεκτείνουν τον πανικό και να εξασφαλίσουν γενναίες χρηματοδοτήσεις για τα Ινστιτούτα τους. "Κλιματική ντροπή" λοιπόν αντί για "Κλιματική αλλαγή". Η αποτυχία της συνδιάσκεψης ήταν λοιπόν αναμενόμενη. Για το καλό τελικά ίσως του κόσμου...

Ανώνυμος είπε...

Οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που πριν τη διεθνή οικονομική κρίση είχαν «προτιμήσει» να δουλέψουν στην Ιρλανδία, ιδίως στα τέλη της δεκαετίας του 1990, μοιάζουν πλέον να την έχουν εγκαταλείψει, τώρα που η χώρα επλήγη δεινά από την κρίση αυτήν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με την ιρλανδική στατιστική υπηρεσία, από τους περίπου 967 χιλιάδες μετανάστες που ήταν καταγεγραμμένοι επίσημα, ως μισθωτοί ή δικαιούχοι επιδομάτων, μόνον οι 425 χιλιάδες παρέμεναν πέρυσι στην Ιρλανδία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, οι Πολωνοί, που εγκαταστάθηκαν στην Ιρλανδία πριν η χώρα τους ενταχθεί στην ΕΕ, εγκατέλειψαν μαζικά την Ιρλανδία μόλις η Πολωνία κατέστη μέλος της ΕΕ κι ακόμα ότι μόνον το 48% των «δηλωμένων» μεταναστών έχουν σήμερα μιάν εργασία. Μετά τους Πολωνούς, Λιθουανοί και Σλοβάκοι προτιμούσαν να δουλέψουν στην Ιρλανδία ως μετανάστες, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Πέρυσι, το ΑΕΠ της Ιρλανδίας συρρικνώθηκε σε ποσοστό άνω του -2,5%

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ
ΦΟΡΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗΝ
ΝΑ ΠΩ ΣΤ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ

ΦΟΡΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΝ ΤΗ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΑΛΛΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΟΛΗ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙΚΤΕΤΑΙ
ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ
Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ
ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΑΣ ΟΛΩΝ

ΠΛΗΘΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΩΝ ΓΡΑΦΟΥΣΙ
ΝΟΜΟΥΣ,ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΦΟΡΟΥΣ
ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ
ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ
ΑΠ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΟΡΑΝΙ
ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ
ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

Σ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΥΡΘΑΜΕ
Ο SERVER ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙ
ΚΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ...ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΕΣ.

Εντονες ζυμώσεις στους κολπους της αντιπολιτευσης στην γιαννιωτικη τοπικη αυτοδιοικηση έφεραν και πάλι στην επιφάνεια το ....φαινόμενο Φίλιος,για όσους δεν γνωρίζουν τα πολιτικα δρώμενα στα Γιάννενα Ο κ.Φίλιος ήταν δημαρχος δυο τετραετίες 1987/94 ,δεν θα αναφερθω εδω στα έργα και ημέρες του τέως δημάρχου αλλά με εκπλησσει το γεγονος οτι λεγόμενη αριστερά των Ιωαννίνων ψάχνει στο πολιτικο παλαιοπωλείο και ανασυρει Υποψηφίους ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΕΣ .Εχουν μείνει οι γιαννιωτες αριστεροι στις Δημογεροντίες είχαν πάντα αυτες τις τάσεις,αλλα τωρα αρχισαν να ονειρεύονται και ΑΛΗ ΛΑΠΑΔΕΣ