Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Εγώ θα κόψω το κρασί......

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στην εφημερίδα το Βήμα, παρατήρησα ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ένας άνθρωπος που χαίρει εκτίμησης από μεγάλη μερίδα Ελλήνων για τον κοσμοπολιτισμό του και τα νέα ήθη που φέρνει στην πολιτική, μίλησε για πολλά. Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν τα ακόλουθα:

1) Έβαλε σκουλαρίκι όταν γεννήθηκε η... εγγονή του (Μα όλοι οι παππούδες αυτό δεν κάνουν άλλωστε; Πού είναι το περίεργο;)



2) Δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει τη Θεσσαλονίκη... Βαρκελώνη (Είπα κι εγώ γιατί προσωρινά ανησύχησα..). Μετά εξήγησε ότι θέλει να την κάνει απλά....Μπιλμπάο (Α, ΟΚ πες το μας ντε...) ή Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων (Παραβλέπει ότι προηγήθηκε ο Δρ Μαξ Μέρτεν 70 χρόνια πιο πριν και του χάλασε τα σχέδια;)

3) Το πρώτο που θα κάνει όταν μπει στο δημαρχιακό γραφείο, θα είναι να καλέσει τα... φιλαράκια του να γλεντήσουν... μεθοκοπώντας (Μία κίνηση που συνηθίζεται άλλωστε από όλους όσους αναλαμβάνουν μια υπεύθυνη πολιτική θέση।Γνωστά πράγματα και πολύ σοβαρά....)


4) Θα δώσει εντολή στους συνεργάτες του, να ξεκινάνε τη μέρα τους σε καθημερινή βάση, κάνοντας....γιόγκα στους.....διαδρόμους του δημαρχείου (Γιατί όχι Aikidο σαν τον τεράστιο Steven Seagal; Και γιατί όχι σε κάποιον κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης; Θα έδινε μεγαλύτερη χαρά στους δημαρχιακούς υπάλληλους-θεατές ή τους πολίτες και επίσης θα δημιουργούσε και ευγενή άμιλλα ανάμεσα στους συνεργάτες του...)


5) Σκέφτεται να προτείνει να ονομαστεί το Δημαρχιακό Μέγαρο σε... Παπαγεωργοπούλειο επειδή είναι...... ενεργοβόρο και όχι....... βιοκλιματικό (Ε, τον άτιμο πως τα λέει..... Αυτό το βορειοελλαδίτικο χιούμορ με τσακίζει.... Α,χα,χου,χα...... Τι γέλιο έκανα όταν το άκουσα..... Ούτε με τους γίγαντες του χούμορ ΑΜΑΝ δε γελάω έτσι....Ειδικά το ιδρυματικό χιούμορ με σπόντα ενός πολιτικού για άλλον είναι το καλύτερό μου)

Τέλος, ο Γιάννης Μπουτάρης επιχειρηματολόγησε για πολλά από τα σχέδιά του για τη Θεσσαλονίκη, κλείνοντας τα βρωμερά στόματα όσων κακεντρεχών τον κατηγορούν। Ένα από αυτά ως γνωστόν είναι το σχέδιο του να ονομάσει οδό Κεμάλ το δρόμο έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ.

Δήλωσε λοιπόν ότι "Οι Τούρκοι είναι πιο ξύπνιοι από τους Έλληνες". ("Γιατί άραγες;", σκέφτηκα)

"Γιατί ονόμασαν οδό Σεφέρη το δρόμο που περνά έξω από το σπίτι του Σεφέρη στα Βουρλά και το εκμεταλλεύτηκαν τουριστικά", εξήγησε παρακάτω ο κύριος Γιάννης

Εκεί έμεινα ενεός... Ο τουρισμός του σπιτιού του Σεφέρη δηλαδή έσωσε την Τουρκία; Κάτι ψιλοπράγματα που παράγουν όπως οπλικά συστήματα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά κλπ είναι αμελητέα μπροστά σε αυτό το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, το σπίτι δηλαδή του Σεφέρη; Το ότι είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι και πιο εργατικοί από μας σαν λαός, δεν έπαιξε ρόλο;

Και ναι, τότε κατάλαβα κι εγώ ο αφελής το μεγαλείο της σκέψης αυτής. Μα πώς δεν το χαμε σκεφτεί πιο νωρίς; Είναι γνωστό ότι με αυτή τους την κίνηση οι Τούρκοι, εξασφάλισαν σε μια ημέρα στίφη Ελλήνων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται την Τουρκία, μόνο και μόνο για να δουν το σπίτι του Σεφέρη। Τρελά λεφτά προσετέθησαν στο τουρκικό ΑΕΠ εκ του ελληνικού τουρισμού από αυτήν την κίνηση και μόνο। Όποιος ξέρω και δεν ξέρω με ένα πράγμα ασχολείται: Πότε θα πάει στα Βουρλά; Γιατί λοιπόν να μη συμβεί το ίδιο και με τους Τούρκους και τη Θεσσαλονίκη και να κερδίσουμε και εμείς; Οι νεόπτωχοι;

Προσέθεσε κατόπιν ο κύριος Γιάννης αιτιολογώντας περαιτέρω, ότι "Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το νεοοθωμανικό παρελθόν της ιστορίας της Σαλονίκης". Και επειδή ο κύριος Γιάννης απεχθάνεται και τα "πρόσφατα" και "εθνικοπατριωτικά", δήλωσε ότι "Θα βγάλει την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης", γιατί "όταν φτιάχτηκε η Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε Μέγας Αλέξανδρος", δήλωσε ο ειλικρινής κύριος Γιάννης

Ως γνωστόν τί δουλειά έχει η Θεσσαλονίκη με τη Μακεδονία; Έχει το όνομα Μακεδονία καμιά ιστορική αξία; Μακεδόνες; Ποιος αλλοδαπός έχει ακούσει ποτέ αυτό το όνομα; Μέγας Αλέξανδρος; Μα ποιος είναι αυτός μωρέ; Τι να ρθει να κάνει ένας τουρίστας στη Μακεδονία; Είναι γνωστό ότι σε γενικές γραμμές, όλοι οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να θαυμάσουν το οθωμανικό της παρελθόν, μια περίοδο δηλαδή τεράστιας παραγωγής πολιτισμού για τους Έλληνες। Ας βρεθεί ένας κακοπροαίρετος να πει, πότε είδε έστω κι ένα τουρίστα να πηγαίνει να θαυμάσει αυτά τα μηδαμινής αξίας απομεινάρια από την κλασσική αρχαιότητα; Όσοι τουρίστες έχω συναντήσει, το πρώτο που με ρωτάνε είναι που είναι ένα οθωμανικό τζαμί για να το θαυμάσουν। Ποτέ που είναι κάποια αδιάφορα αξιοθέατα όπως Παρθενώνες, Βεργίνες κλπ κλπ Ποιος ασχολείται με αυτά; Επιτέλους με την κακία κάποιων....

Ενδεικτικός όμως για τα παραπάνω, είναι και ο πρωτοποριακός προβληματισμός του κυρίου Γιάννη, αναφορικά με το σκοπιανό: "Έρχομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι" είπε με στόμφο, "γιατί οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι υπερήφανοι για το σλάβικο παρελθόν τους, αλλά προσπαθούν να κλέψουν κάτι που δεν τους ανήκει;"। Έλα μου ντε... Γιατί άραγες; Όλοι οι λαοί δεν έχουν ισάξια ιστορία; Ποια η διαφορά, όσον αφορά τη συνεισφορά στην παγκόσμια ιστορία πάντα, μεταξύ των αφρικανών Ζουλού και των Αρχαίων Ελλήνων; Γιατί πρέπει να υπάρχει διαφορά εν τέλει και να θέλουν τη συγκεκριμένη πίτα του "Μακεδόνα" κι οι Σκοπιανοί κι εμείς; Γιατί να μας τη διεκδικούνε κάποιοι άλλοι την πίτα; Γιατί είναι ο κόσμος άδικος πατέρα κι υπάρχουν ζαβολιάρηδες; Γιατί να μην είμαστε όλοι μονοιασμένοι κι αγαπημένοι ρε γαμώτο;

Μέσα σε όλα αυτά τα ωραία που αναφέρθηκαν, είπε και κάποια επουσιώδη όπως ότι: "θα μειώσει τα έξοδα του δήμου όσο μπορεί" (έλα μωρέ τώρα... γιατί; χρεωκοπημένοι είμαστε;), "θα φέρει τουρισμό λόγω του καζίνο" (Τί λέτε;; Κι εγώ που νόμιζα ότι ο τουρισμός αφορά μόνο ξενάγηση σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και ιδίως οθωμανικής) ενώ τέλος φιλοδοξεί ότι "θα επαναπατρίσει τα Εβραϊκά αρχεία που βρίσκονται στη Μόσχα" (.....που είμαι βέβαιος πως τον κύριο Γιάννη περιμένανε και θα του τα δώσουν σίγουρα από τη Μόσχα...)

Συμπέρασμα: Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί "Άσε ρε Μπουτάρη", κατά το "Άσε ρε Τουντζάρη"

179 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Ktwo-ISYQv4

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Μπουτάρης κι ο Πανίκας Ψωμιάδης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Είναι τεράστια κατάρα στη χώρα αυτή, να μην υπάρχει κάποιος που να ακολουθεί τη μέση οδό αλλά οι περισσότεροι να τοποθετούνται πάντα στα άκρα.

Όσο "εθνικοπατριώτης" δηλώνει ο Πανίκας κι ο Άνθιμος, άλλο τόσο δηλώνουν το αντίθετο οι Καμινομπουτάρηδες.

Αντί οι διάφοροι εθνικόφρονες Πανίκες να ασχοληθούν με το παρόν και την κακομοιριά της νοοτροπίας των νεοελλήνων, φροντίζουν να κάνουν τον κόσμο να επαναπαύεται στις δάφνες του λαμπρού ιστορικού παρελθόντος και να πιστεύει ότι όλοι του χρωστάνε γιατί "έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο".

Αντί να τους κάνουν να καταλάβουν πόσο ουδεμία σχέση δεν έχουν σε νοοτροπία και τρόπο σκέψης με αυτό το παρελθόν, το πόσο βαριά ιστορική κληρονομιά είναι η λέξη Έλληνας, το πόσο λίγοι είναι για να τολμούν να ονομάζονται έτσι μήπως κι αρχίσουν και ντρέπονται για την κατάντια τους, αρέσκονται σε εύκολους δεκάρικους για να κακομαθαίνουν το πόπολο και να το κάνουν ακόμα χειρότερο.

Κι από την άλλη έχεις τους Μπουτάρηδες. Που με βδελυγμία αποκηρύσσουν ως "εθνικοπατριωτικό" ένα ιστορικό παρελθόν, που άλλοι λαοί θα σκότωναν για να μπορεί η παγκόσμια κοινότητα να τους το αναγνωρίσει. Που δεν είναι ούτε σε θέση να καταλάβουν την αξία (ακόμα ακόμα και οικονομικά) που έχει μια τέτοια ιστορία για ένα λαό. Που θέλουν πολυπολιτισμικότητες, αρέσκονται είτε σε ευαισθησίες τύπου Καμίνη για τους "κατατρεγμένους" μετανάστες (τους οποίους η πλούσια φασολαδόχωρα ως γνωστόν μπορεί να ταίσει), είτε σε μαγκιές ή δηλώσεις μαγκιάς για να δείξουν πόσο απελευθερωμένοι και σύγχρονοι (με τα δεδομένα της Εσπερίας) είναι. Σκουλαρίκια στα 60, μεθύσια στα 80, Harley κλπ.

Κατάντια....

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο που θα κάνει όταν μπει στο δημαρχιακό γραφείο, θα είναι να καλέσει τα... φιλαράκια του να γλεντήσουν... μεθοκοπώντας

Ξυδιόγαλος ο μπεκροΜπουτάρης, να καλέσει και τη Χάϊδω-Άντα του Τζέφρυ που είναι γερή μπεκροκανάτα

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/01/o_03.html

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι έγινε με τον Καραϊσκο και τη χοντρή? έπεσε ρύζι ή του έριξε και η χοντρή πιλάφι?

Ανώνυμος είπε...

http://ind.pn/bgMhNx

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα,

Σε όποιον γνωρίζει τί εστί Βορειοελλαδίτες πάντως, η εκλογή Μπουτάρη είναι φυγή προς τα εμπρός.
Το αποτυχημένο μοντέλο τοπικών διευθετήσεων με κομματόσκυλα τύπου Γκιουλέκα (όπως και Μίλτου Β. στην Γλυφάδα) που είναι σίγουρο ότι θα είχαν αποτελεσματικότητα εφάμιλλη του μπουχέσα πρώην αρχηγού τους, δυστυχώς ή ευτυχώς τελείωσε παταγωδώς.

Φαντάζομαι πάντως ολλανδούς να έχουν την θεσσαλονίκη. Ο Μπουτάρης θα ήταν απλή οδοντόκρεμα σε προοδευτοσύνη-ανοιχτοσύνη. Θα ήταν οπωσδήποτε διεθνής πόλη, πραγματικά ανοικτή πόλη με πολύ ισχυρό ρόλο στα βαλκάνια.
Αυτόν που θέλουν να παίξουνε, τρομάρα τους, οι μακεδόνες και πόντιοι με κυρήγματα μισαλλοδοξίας τύπου Άνθιμου και Πανίκα...




--------
T

Ανώνυμος είπε...

..κηρύγματα

Ανώνυμος είπε...

Επίσης,

Οι πόντιοι έσωσαν μεν πληθυσμιακά την παρτίδα (μακεδονία) μετά την μικρασιατική καταστροφή, άλλα με ανύπαρκτο πολιτισμικό επίπεδο (ή τουλάχιστον καθαρά ανατολίτικο για να μην είμαι πιο επιεικής) δεν μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε ηγετικές επιδιώξεις της ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Κάτι που επιδίωξε ο οραματιστής, ονειροπόλος Ρήγας.

ΤΟΠΙΚΟΣ είπε...

1. Η εκτόπιση πάντως του πολυπολιτισμικού Μεγαλέξανδρου (του κανονικού, όχι του Κούδα) από τη σημαία (σημαία???) της πόλης, θεωρώ ότι είναι μια κίνηση καλής θέλησης προς την χριστιανοπατριωτική ανθιμική παράταξη.

2. Προσφορά στο πολυπληθές κοινό του μπλογκ που επανέκαμψε δριμύτερο, το εξαιρετικό πόνημα του Ιωάννου Γιαννόπουλου, Η Μυστική Αθήνα (!!??).

http://rapidshare.com/files/440628716/Ioannis_Giannopoulos_-_Mystiki_Athina.pdf

3. Ο Δημαράς τώρα στον παπαρογιάννη μας εξηγεί γιατί απαρνήθηκε την βουλευτική έδρα. Ακολούθως θα ακολουθήσει οινογνωστικό φεστιβάλ, με ολίγον τζιν.

Arvind Mohan είπε...

nice blog...intelligent posts dear they all are awesome i'm lovin 'em all
inviting you to have a view of my blog when free.. http://www.arvrocks.blogspo.com
do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow blog...

Marwood είπε...

Trueman:

http://www.youtube.com/watch?v=JvAcSVVXXsY

Ανώνυμος είπε...

Marwood

birdy birdy yam yam...

-----
T

Anybody seen Richie? είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=YMu2xNBpyQc

Ανώνυμος είπε...

Το Καραϊσκειο - Χικ - ίνδαλμα

Ανώνυμος είπε...

Όπως αποδεικνύεται από τις έρευνες, τελικά αυτό το κινητό κάνει για όλους. Sony Ericsson Xperia X10.

Surfers

Γέροι

Guidos (Ιταλοαμερικάνοι καμάκια)

Μοντέλα

Νήπια

Ανώνυμος είπε...

Λάθος αγαπητέ, για τον Ξυδιότυρο είναι ακατάλληλο, αυτός λόγω αγραμματοσύνης προτιμά τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_137_05/01/2011_427640

Ανώνυμος είπε...

O παραδοσιακός Ξυδιότυρος με το παραδοσιακό του μέσον κίνησης, σπεύδει να συναντήσει την μέλλουσα σύζυγό του η οποία φορά την παραδοσιακή στολή της

Ανώνυμος είπε...

Του Καραϊσκου δεν ήταν αυτή;

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω. Υπάρχει διχογνωμία μέχρι να απαντήσει ο Βάρσος ή ο Καραϊσκος για τη χοντρή με τα πιλάφια.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, είναι δυνατόν να έβγαλε τέτοιο κυριλέ κορμί ο Καραϊσκος? Αυτός μόνο σε μπάζα και φρικιά μας έχει συνηθίσει

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο

Φάνης Γκέκας είπε...

Έβγα ωρέ Καραϊσκο να δεί ο κόσμος ότι είμαι πιό όμορφος από σένα.

KΑΡΑΪΣΚΟΣ είπε...

Γιάντα με παρενοχλείτε κύριε;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Kατα τη γνώμη μου Βάρσε,ο τίτλος του κειμένου σας, είναι αθλιος.Το να σαρκάζεις έναν άνθρωπο που έχει ήδη βγεί και εκφράσει δημόσια την εξάρτηση του,έχοντας όμως πλέον απεξαρτηθεί είναι unfair...
Πρέπει πλέον να ξεκολλήσεις απο την αισθητική του τηλεοπτικού πάνελ,με κακαουνάκη και Κουναλάκη καλεσμένους και κυρίως απο την αισθητική περιθωριακών ναζιστοφυλλάδων (ΣΤΟΧΟΣ) που δεν είναι χρήσιμες Ω βάρσε,ούτε για να τυλίγεις γόπες.
Κατα τ άλλα έχεις εκνευριστεί δικαίως με τον Νέο Δήμαρχο γιατί πράγματι, σαν να μας μην μας τα λέει καλά.Εχω την εντύπωση οτι οι δήμαρχοι μας και ειδικά μετα τον Καλλικράτη πάσχουν απο μικρογιγαντισμό.Επειδή είναι πολιτικάντηδες Γ εθνικής εκ των πραγμάτων κιόλας,(Ολυμπιακος Λουτρακίου) τους πιάνει μεγαλομανία και έξαψη.Εξ ου και τα μεγαλόπνοα πλάνα και οι νεο κοσμοπολιτισμοί.Αντί να ασχολούμαστε με το θερμαικό που βρωμεί πιο πολυ και απ τον Ρήνο,τα διπλοπαρκαρίσματα και τα σκουπίδια,ασχολούμαστε με την προτομή του Καραμανλή την κεφαλή του Μ.Αλέξανδρου,τους οσμανίδες,τους σλάβους και όλα αυτα τα θεωρητικά ζητήματα που προσιδιάζουν περισσότερο σε καφέ ντε Παρί και οχι δα στα Κουφάλια.
Εγω επιπλέον απογοητεύθηκα απο τον Μπουτάρη, όταν στην ορκωμοσία φόρεσε αυτό το γελοίο χρυσό κολιέ της πόλης,που ούτε ξέρω τι συμβολίζει και θυμίζει ράππερ.Περίμενα να το αρνηθεί...
Προφανώς πάντως οι δημότες της Σαλονίκης, μπούχτισαν απο τα λαμπρά χρόνια δημαρχίας των δεξιών που προηγήθηκαν, οπότε οτι νεολογίες και να ακούσουν κάνουν γούστα...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ένα τείχος για τους λαθρομετανάστες

Πολύ καλό το άρθρο του Κασιμάτη στην Καθημερινή, ειδικά στο σημείο που αναφέρει τους 3 λόγους που οι Τούρκοι δεν κάνουν τίποτα για να ανακόψουν το ρεύμα της λαθρομετανάστευσης. Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι κοιτώντας αποκλειστικά το συμφέρον τους (και καλά κάνουν από την πλευρά τους...), μας πηδάνε κανονικότατα.

Είναι φανερό από το κείμενο, ότι πολύ ορθά ο Κασιμάτης εμφανίζει ώς αντικρουόμενα τα συμφέροντα των 2 χωρών, σε αντίθεση με κάποιους μπίρδες (τύπου Μπουτάρη) που κάνουν επιθέσεις αγάπης στην Τουρκία, μη αντιλαμβανόμενοι ότι όσο οι Τούρκοι αμφισβητούν την κυριαρχία μας σε νησιά και ξερονήσια του Αιγαίου και το θέμα δεν λύνεται, τέτοιες αγάπες και φιλίες είναι καραγκιοζιλίκια. Ουσιαστικά οι Τούρκοι κάνουν πόλεμο χαμηλής έντασης με το να μας αποδυναμώνουν όπου, όποτε και όσο μπορούν, περιμένοντας πότε θα μας βρουν αδύναμους ώστε να μπορέσουν να μας επιβάλλον τη θέλησή τους. Και δυστυχώς βοηθήσαμε και μείς τόσα χρόνια με τη μαλακία μας, ώστε μάλλον έφτασε η ώρα να μας την επιβάλλουν (εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Τζέφρυ πήγε Τουρκία μόνο για να μιλήσει για το.. τείχος)

Όλως περιέργως και με αφορμή πάλι τον Μπουτάρη, έτρωγα βρίσιμο στο προπροηγούμενο βαψομαλλιάδικο ποστ χαρακτηριζόμενος ως "Παπαγεωργόπουλος" από κάτι ξυπνιτζήδες που έφταναν στο σημείο να γράφουν ότι "εδώ τα βρήκε η Γαλλία με τη Γερμανία.." (λες κι έχουν αυτές οι 2 χώρες να χωρίσουν τίποτα πλέον), "κάθε τι εθνικό είναι έγκλημα" και κάτι τέτοια ωραία κι αγαπησιάρικα... Ας το πούνε στους Τουρκους που θεωρούν ότι καθετί το εθνικό δεν είναι έγκλημα..

Συμπτωματικά είχα αναφέρει σε σχόλιο και το τρίτο επιχείρημα που αναφέρει ο Κασιμάτης, ως πολύ πιθανό (και επικίνδυνο) για το μέλλον. Τη δημιουργία νέας μουσουλμανικής μειονότητας (στην Αθήνα αυτή τη φορά από λαθρομετανάστες) και την αξιοποίησή της από την Τουρκία για διπλωματικές πιέσεις εις βάρος μας...

Αλλά τί να λέμε τώρα... Όταν ο Μπουτάρης βγαίνει κι αναρωτιέται τόσο αφελώς γιατί οι Σκοπιανοί επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου αρνούμενοι το... "ένδοξο" σλάβικο παρελθόν τους, πώς είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ότι θα αντιληφθεί τις ανταγωνιστικές σχέσεις με την Τουρκία ώστε να μην κάνει άκαιρες προτάσεις; Και το κακό είναι ότι δεν κάνει απλά πολιτικαντισμό λέγοντας αυτές τις μπαρούφες. Κρίνοντας από την αφέλειά του με τα Σκόπια αλλά και με αυτά που λέει γενικότερα, το χειρότερο είναι ότι μάλλον τις πιστεύει...

Δε συζητάω ότι ο Καμίνης μάλλον θα τα έχει βάψει μαύρα με την απανθρωπιά του τείχους, που δε θα αφήνει να μπαίνουν οι πάκηδες με την ησυχία τους στην Ελλάδα..

Αν περιμένουμε από Καμινομπουτάρηδες ως αλλαγή των Πανικοπαπαγεωργόπουλων για να δούμε προκοπή, δεν πρόκειται να τη δούμε ποτέ. Δυστυχώς.

Marwood είπε...

Τα προβλήματα των δήμων είναι γνωστά. Η διαφθορά τους κάνει την κεντρική κυβέρνηση να μοιάζει παιδική χαρά.
Γενικευμένη και ανεξέλεγκτη διαφθορά μέσω μαζικών διορισμών, ομιχλωδών ΟΤΑ, απ'ευθείας αναθέσεων εργολαβιών σε φιλικά/συγγενικά πρόσωπα, μαφία σκουπιδιών, μαφία νυχτερινών κέντρων και τελειωμό δεν έχει η λίστα.
Η νύμφη-νύφη δε έχει τα πρωτεία στα παραπάνω αθλήματα, καθώς και μόνο μια ματιά κανείς να ρίξει στις φάτσες των μαυρογυαλούρων που την κυβερνάνε καταλαβαίνει. Τέτοιες φάτσες έβλεπε κανείς παλαιότερα μόνο στον Ιππόδρομο, ή σε στημένα ματς της Α πειραιώς. Τι να λέμε τώρα, για Παπαγεωργόπουλο, Πανίκα, Ανθιμο;
Αρα, το να καθόμαστε τώρα να συζητάμε για το αν πίνει ο Μπουτάρης, ή τι λέει για τον Μεγαλέξανδρο είναι αστείο. Και από την άλλη καλά κάνει και λέει ότι λέει, μπας και ξυπνήσουν τα βόδια εκεί πάνω.
Το όλο άρθρο είναι απαράδεκτο, και αρμόζει σε εμπαθή πολιτικό αντίπαλο, και όχι σε μή φιλικά διακείμενο έστω σχολιαστή, αλλά δεν το κανα θέμα, γιατί τα έχουμε ξαναπει και βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Να ξυπνήσουν και τα βόδια εκει κάτω όμως

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και όμως κύριε Καραπιάλη να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά εγώ δεν εκνευρίστηκα τώρα πρόσφατα με τον Μπουτάρη όπως εσύ. Ανέκαθεν δεν τον πήγαινα γιατί τον θεωρούσα έναν γραφικό άνθρωπο, που ο τίτλος του επιχειρηματία (σε μια χώρα που η επιχειρηματικότητα είναι άγνωστη λέξη), του έχει προσδώσει δυσθεώρητα χαρακτηριστικά σοβαρότητας, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν διαθέτει. Για να σου πω την αλήθεια, θεωρώ πολλά χρόνια τώρα ότι μάλλον ο άνθρωπος αυτός έχει κάψει εγκέφαλο...

Ο τίτλος δεν αφορά το πρώην πρόβλημά του. Το παρεξήγησες. Για μένα χρησιμοποίησα το στίχο, υπό την έννοια του ότι με εκνευρίζει τόσο πολύ ο άνθρωπος με την αρλουμπολογία του, που πραγματικά θα κόψω το κρασί μόνο και μόνο γιατί το ποτό αυτό συνδέεται με το όνομά του.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Και εγώ πιστεύω ότι, λόγω αρμοδιοτήτων, ο ρόλος του δημάρχου είναι επί το πλείστον για γέλια και διακοσμητικός. Παρόλα αυτά, με αυτά τα ιστορικά που ανακινεί ο Μπουτάρης, κινείται εντός των αρμοδιοτήτων του. Δεν μπορεί να τον ψέξει κανείς. Όσο έχει αρμοδιότητα να μαζεύει σκουπίδια, άλλο τόσο μπορεί να μετονομάσει και δρόμους, να κάνει μουσείο κλπ

Όσον αφορά τους Πανίκες και τους Παπαγεωργόπουλους, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι: Οι άνθρωποι είναι η άλλη όψη των Καμινομπουτάρηδων. Παρόλα αυτά, ακόμα και οι Καμινομπουτάρηδες πρέπει να είναι ικανότεροι από αυτούς. Τόσο άχρηστοι ήταν οι Παπαγεωργοπουλοκακλαμάνηδες....

Αυτό που δεν μπορώ να ακούω όμως είναι η υπερεκτίμηση ανθρώπων σαν τον Μπουτάρη και τον Καμίνη, που τους παρουσιάζουν σαν σοβαρές ποσότητες και σωτήρες.. Ήμαρτον δηλαδή..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ηθελα να ξερα και ερωτώ κιόλας,αν η Σαλονίκη είναι τουριστικός πόλος.Πάει κανείς κεντροβορειοευρωπαίος στη Σαλονίκη;Ιάπωνες με κόντακ πάνε;Τι γίνεται εκεί;Ιταλοί πάνε;
Σιγά μην πάνε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ε, όχι κι απαράδεκτο το άρθρο ρε μεγάλε. Χαλάρωσε λίγο. Όταν κάποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις το γιαούρτι δεν παραμονεύει στη γωνία; Απαράδεκτο δεν είναι το ποστ, απαράδεκτες είναι οι δηλώσεις του ίδιου του Μπουτάρη. Που δηλωνει αντισυμβατικός, με γιόγκες και μεθύσια στο γραφείο κλπ κλπ... Οιοσδήποτε άλλος θα είχε γελοιοποιηθεί άμεσα και θα τον είχαν ξεφτυλίσει όπως του έπρεπε.. Μην κοιτάς που η Ψωροκώσταινα μέσα στην απελπισία της με το χάλι των πολιτικών της, βρήκε νέους ήρωες και τους έχει υπερεκτιμήσει. Και βγαίνουν οι Παπαχελάδες και γράφουν "Για να δούμε και τον Μπουτάρη με τον Καμίνη που δεν προέρχονται από κομματικούς σωλήνες" και άλλα τέτοια ωραία...

Marwood είπε...

Σχετικά με την Τουρκία, καλό είναι να φρεσκάρουμε λίγο Ιστορία μας.

Από το 1821 και δώθε, πηδάμε την Τουρκία, με δανεικά αρχίδια, αυτά της Δύσεως. Όποτε η Τουρκία μας έχει πηδήσει (πχ 22, 74) το έχει κάνει μόνη της χωρίς βοήθεια ξένων δυνάμεων. Είμαστε δε, τόσο χαιβάνια, που το τσατσιλίκι έχει εγγραφεί στο dna μας, σε σημείο που πχ το '74 και μόνο με την -δήθεν- συναίνεση των Αφεντικών μας, κάναμε την πιο μεγαλειώδη γκάφα της ιστορίας μας. Epic fail που θα λέγανε και οι ίδιοι. Τα αστεία περίμεναν να γίνουν μάγκες με ξένες πλάτες πάλι, ως συνήθως. Πήραν την απάντηση που τους έπρεπε, δε νομίζετε;
Μην νομίζετε ότι οι Τούρκοι τα ξεχνάνε αυτά. Απεργάζονται τρόπους για να μας τη φέρουν, είναι βέβαιο. Όχι βέβαια με τους αφγανούς και σομαλούς μετανάστες.
Η Ιστορία μας έχει δείξει, ότι όσο είμαστε προσδεδεμένοι στο άρμα της Δύσεως, σε γενικές γραμμές δεν έχουμε φόβο από τους Τούρκους, γιατί αυτοί έχουν λόγους να είναι εναντίον τους, πιο πολύ και από εμάς.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Θεσσαλονίκη κανείς δεν πάει (κι ούτε πρόκειται. Να κάνει τι;) Η Χαλκιδική είναι προορισμός μόνο, για Βαλκάνιους και Ρώσους κυρίως...

Marwood είπε...

Το λέω πάλι, γιατί ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Ο Παπαγεωργόπουλος, ο Πανίκας και ο Κακλαμάνης, είναι τριτοκοσμικοί φύλαρχοι, φαύλοι και καταχραστές δημοσίου χρήματος.

Ο Μπουτάρης, δεν είναι. Ισως κάποιοι θα πουν δεν είναι ακόμα, θα το δούμε.

Κατά τα άλλα, οι τουρίστες δεν έρχονται να δουν το άγαλμα του μεγαλέξανδρου ούτε τη σημαία της πόλης. Η Θεσσαλονίκη άκμασε ως λιμάνι και εμπορικό κέντρο, και ως τέτοιο έχει την πιθανότητα να ξαναακμάσει.

Ξαναλέω, ότι αν η πόλη θέλει να έχει πρότυπο τον μεγαλέξανδρο, επί της ουσίας, και όχι σαν μια κούφια καρικατούρα,θα πρέπει να γίνει μια κοσμοπολίτικη πόλη, όπως μέγας κοσμοπολίτης ήταν και ο μεγάλος αυτός ...άνδρας και στρατηλάτης. Πρώτα απ' όλα να επιστρέψει στους εβραίους τις περιουσίες τους. Δεύτερον να αναστηλώσει ή να δημιουργήσει εκ νέου εβραικά μνημεία για να υπάρχει προσκυνηματικός(sic) εβραικό τουρισμός. Λέω εγώ τώρα...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μεγάλη γκάφα πράγματι.. Αποδεικνύεται τελικά ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι στην ΕΕ με οικονομία που γαμεί και δέρνει και οι Τουρκοκύπριοι είναι κακομοίρηδες και πάτοι. Και ενώ οι Τουρκοκύπριοι παρακαλούσαν να εφαρμοστεί το σχέδιο Ανάν, οι Ελληνοκύπριοι το γείωσαν. Τώρα ειδικά που ανακαλύφθηκε και το κοίτασμα φυσικού αερίου, πρέπει η στεναχώρια να πηγαίνει σύννεφο..
Εγώ αν ήμουνα Τουρκοκύπριος και ήξερα ότι τα πράγματα θα εξελισσόντουσαν έτσι, θα πολεμούσα με την ΕΛΔΥΚ το 74..

Marwood είπε...

Βάρσε είσαι μπούρδας χαχα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κοίταξε, όταν είσαι κατακτητής πράγματι είσαι και κοσμοπολίτης. Δεν υπάρχει και κανας λόγος να μην είσαι, εφόσον έχεις κατακτήσει μέρη και τους έχεις επιβάλλει και την κουλτούρα σου.. Και οι Αμερικανοί κοσμοπολίτες είναι.

Marwood είπε...

Αποφάσισε λοιπόν: Ο Αλέξανδρος επέβαλλε την κουλτούρα του ή ήταν κοσμοπολίτης;

Xaxa

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Η ιστορία δικαίωσε τους Ελληνοκύπριους. Ξεκάθαρα πράγματα. Θα είχαν πολύ καλύτερο βιοτικό επίπεδο οι Τουρκοκύπριοι σήμερα, αν δεν είχε εισβάλλει η Τουρκία το 74 και δεν τους είχε καταδικάσει στην κακομοιριά...... Όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ξέρω εγώ; Ποια γλώσσα ήταν η επίσημη στους ελληνιστικούς χρόνους; Τα περσικά;

Marwood είπε...

Αντί να ρωτάς εμένα, ψάξε μόνος σου και πες μας να μάθουμε και εμείς.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τώρα πλάκα κάνεις; Εννοείται ότι η ελληνική παιδεία ήταν η παιδεία την οποία έπαιρναν οι ελίτ των κατακτημένων λαών.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Που η ελίτ φυσικά, ήταν Μακεδόνες και οι απόγονοί τους.. Χα,χα,χα.. Μεγάλος κοσμοπολιτισμός..

Marwood είπε...

Το βιοτικό επίπεδο των τουρκοκυπρίων αφενός δεν αποδεικνύεται έτσι απλά, και δεν έχει σημασία κιόλας, καθώς αν είχε πετύχει το πραξικόπημα και ακολούθως η εισβολή της Ελλάδος θα ήταν μειονότητα σε μια χώρα σε κατοχή από εχθρική δύναμη. Πιθανόν δε, να ήταν και θύματα εθνοκαθάρσεως, τι πιθανόν δηλαδή, βέβαιο, καθώς θα μιλάγαμε για θρίαμβο του Ιωαννίδη.

Αλλά αυτά δεν γίνονται ούτε στα μικυ μάους.

Marwood είπε...

Σχετικά με τους μακεδόνες, θα πρότεινα να ανοίξεις κανένα βιβλίο ιστορίας και να ξαναέρθεις.
over & out.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εσύ μιλάς με σενάρια περί εθνοκαθάρσεων, εγώ μιλάω με γεγονότα. Ίσα ίσα εθνοκαθάρσεις έγιναν από τους ίδιους τους Τούρκους που μετέφεραν στα κατεχόμενα Τούρκους εποίκους. Αν θεωρείς ότι έχουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο οι πάτοι οι Τουρκοκύπριοι με τους Ελληνοκύπριους, ψάξε το καλύτερα...

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι οι Κυπριοι-τουρκοκύπριοι-ελληνοκύπριοι,ήταν και θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαν ενσκήψει οι "μητέρες πατρίδες"

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα... Για πες μας ρε Μάργουντ εσύ που άνοιξες τα βιβλία της ιστορίας.. Δεν ήταν η ελληνική κουλτούρα η κυρίαρχη; Επίσημη γλώσσα έγινε η κοινή Αθηναϊκή διάλεκτος στους ελληνιστικούς χρόνους σε όλες τις κατακτημένες περιοχές.. Γι αυτό ονομάζονται και ελληνιστικοί χρόνοι.... Μπούρδα..

Marwood είπε...

Καραίσκο, δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι διαχρονικά η Ελλάς, έχει αποτελέσει το δόρυ, το οποίο ματώνει συνεχώς την τουρκία, είτε ως οθωμανική αυτοκρατορία είτε μετέπειτα ως εθνικό κράτος. Εμείς οι έλληνες, μέσα στη μαλακία που μας δέρνει, όχι μόνο νομίζουμε ότι είμαστε οι αδικημένοι εις βάρος των τούρκων, από τα διεθνή κέντρα συνωμοσιών, αλλά και ότι ό,τι έχουμε πετύχει εναντίον τους (και δεν είναι λίγα) το πετύχαμε μόνοι μας και εις βάρος όλων αυτών των συμφερόντων, που στην πραγματικότητα μας υποστήριζαν!

Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητος δηλαδή. Οι Τούρκοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό, και διαχρονικά τα έχουν πάρει στο κρανίο με το τσατσιλίδικο κρατίδιο μας. Καλώ τον Τρούμαν να με επιβεβαιώσει ή να με διαψεύσει.

Το μόνο στο οποίο, διαφωνούμε εμείς, οι σοβαροί άθρωποι, με τους κομμουνιστάς, είναι στο ότι η πρόσδεση στο άρμα της Δύσεως, ήταν εξαιρετικά επωφελής για τη χώρα, καθώς η εναλλακτικές (σοβιετία, τρίτος δρόμος στο σοσιαλισμό τζαμαχουρία) θα ήταν τραγικές.

Marwood είπε...

Βάρσο, δεν ξέρεις πραγματικά τι λες Εδώ δεν ξέρεις τι θα πει εθνοκάθαρση, σε παρακαλώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

εννοείται

----
Τ
Τ

Ανώνυμος είπε...

βαρσο εισαι κουφιοκεφαλακης

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

ΟΚ δεν έγινε εθνοκάθαρση, υπερέβαλα γιατί λες απίστευτες μπαρούφες.. Πληροφοριακά: οι Ελληνοκύπριοι έχουν διπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα από τους Τουρκοκύπριους. Με τις υγείες σου....
Μήπως κοίταξες λίγο για την επικρατούσα κουλτούρα και παιδεία στους ελληνιστικούς χρόνους;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και σταμάτα να κάνεις ανώνυμα σχόλια...

Marwood είπε...

Θέλω να παραθέσω το σύντομο, αλλά του δε ποιντ, που θα έλεγε και ο Τράγκας, άρθρο του Μαλούχου, για να τελειώνουμε τώρα με τους δήθεν πατριώτες και τα φαντάσματα του "κοσμοπολιτισμού"-"ενδοτισμού"

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=375496&dt=30/12/2010

Ανώνυμος είπε...

Μαργουντ
Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Αυτό υποστηρίζει βεβαια η Ρεπούση που έχει επιστημονικό authority επί του θέματος και λέει ότι δεν είμαστε τα θύματα, όπως έχει καλλιεργηθεί στο λαό ή από το λαό. Βέβαια οι διηγήσεις λένε άλλα...

http://en.wikipedia.org/wiki/Elia_Kazan

---
T

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τώρα που σε διέψευσε ο Τρούμαν τί έχεις να πεις; Χα,χα,χα..

Marwood είπε...

Πραγματικά κρίνω το θέμα του Αλέξανδρου εξαιρετικά πολύπλοκο, και δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα με κραυγές και εξυπνάδες.

Επίσης, δεν μ' αρέσει η χρησιμοποίηση του όρου "κοσμοπολίτης" ως βρισιά-υποτιμιτικώς. Επειδή εσύ το χρησιμοποιείς κατά κόρον, όρισέ μου τι εννοείς κοσμοπολιτισμός να το συζητήσουμε.

Οι αυτοκρατορίες είναι γενικώς "κοσμοπολίτικες" αλλά ο ίδιος ο Αλέξανδρος, αν αληθεύουν οι ιστορίες για αυτόν, είχε κοσμοπολιτισμό σε καλπάζουσα μορφή.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αυτά που λες ρε Μάργουντ δεν υπάρχουνε... Τί θα ήταν μειονότητα οι Τούρκοι σε μια χώρα υπό εχθρική κατοχή; Οι Τουρκοκύπριοι ήταν πάντα μειονότητα σε σχέση με τους Ελληνοκύπριους, ΄με τους τελευταίους να είναι τετραπλάσιοι. (80% Έλληνες-20% Τουρκοι)

Αυτά που λέει ο Καραίσκος επίσης δεν υπάρχουν... Πάντα οι δύο κοινότητες είχαν προβλήματα μεταξύ τους. Δεν τους έφταιγαν οι μητέρες πατρίδες..

Ανώνυμος είπε...

Kαι η Παπαρήγα συχνά πυκνά κάνει το διαχωρισμό διεθνισμού-κοσμοπολιτισμού.Ο διεθνισμός είναι κομουνιστικός σε αντίθεση με τον κοσμοπολιτισμό που σημαίνει καζίνο,αποικιοκρατικό κοστούμι άσπρο λινό,κονιάκ γκόμενες κλκπ κλπ.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Βάρσε απο τοτε που δώρισε την Κύπρο η Τουρκιά στην Αγγλία, μέχρι τις συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου, οι δυο κοινότητες έζησαν ειρηνικά...

Marwood είπε...

Βάρσο με προβληματίζεις. Το 1974 α. έγινε πραξικόπημα υποκινούμενο από τον Ιωαννίδη (Ελλάδα), για την ανατροπή της κυπριακής κυβέρνησης (Μακάριος). β. Εισεβαλαν Ελλάδα και Τουρκία και ξεκίνησαν εχρθοπραξίες. γ. Οι Τούρκοι απέκτησαν κατοχή μέρους του νησιού. δ. Ο Ιωαννίδης ανετράπη και η Κυπριακή κυβέρνηση (Μακάριος) επανέφερε το status quo ante, στα εδάφη τα οποία δεν είχαν πάρει οι Τούρκοι.

Αν ο Ιωαννίδης κέρδιζε τον μίνι αυτόν πόλεμο, θα είχε την κατοχή όλου του νησιού, (προσοχή: ο Ιωαννίδης όχι οι Κύπριοι με Μακάριο). Αρα η Κύπρος θα ήταν σε κατοχή ξένης χώρας, όπως δηλαδή είναι τώρα το τουρκοκυπριακό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, θα ήταν στη διακριτική ευχέρεια του Ιωαννίδη το αν θα κάνει εθνοκάθαρση ή όχι, εγώ λέω ότι θα έκανε.
Τόσο δύσκολο ήταν.

χαχα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πολίτης ενός κόσμου με μια κουλτούρα (τη δυτική) δεν είναι κοσμοπολίτης. Είναι δυτικός. Όποιος αποδέχεται την κουλτούρα του Ταλιμπάν ως ίση με τη δική του, αυτός δικαιούται να χαρακτηρίζεται κοσμοπολίτης.

Marwood είπε...

Καραϊσκο, στα πλαίσια του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας και της αυτοδιάθεσης των λαών, ο κυπριακός λαός πολέμησε τον Αγγλο κατακτητή.
Η τουρκοκυπριακή κοινότητα, για διάφορους λόγους, δε συμμεριζόταν αυτά τα ιδανικά, και εν πολλοίς είτε ήταν αμέτοχη, είτε συνεργαζόταν με τον κατακτητή.

Εκτός από μερικούς τούρκους κομμουνιστές(??!)

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Με σενάρια what if δε γίνεται δουλειά. Εγώ σου λέω ότι μπορεί μετά από κάποια χρόνια να γινόταν εμφύλιος, όπου οι αριθμητικά λιγότεροι Τουρκοκύπριοι θα τον έπιναν. Σημασία έχει να δεις αυτό που συνέβη: Κι αυτό που συνέβη ήταν ότι αν οι βλάκες οι Τουρκοκύπριοι καθόντουσαν ήσυχοι και δεν ήθελαν καπετανιλίκια (τα οποία και λόγω μεγέθους δεν δικαιούνταν να κάνουν στο βαθμό που επιθυμούσαν), σήμερα θα ζούσαν πολύ καλύτερα. Αυτά..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Nαι μάργουν γιατί ως μαμά πατρίδα στείλαμε το κάθαρμα Γρίβα και την ΕΟΚΑ (τον οποιο εξυμνούσε και η ΕΔΑ) για να σκοτώνει τουρκοκυπρίους και να κάνει αντιαποιοκρατικό εθνικιστικό αγώνα εναντίον του Κυπριακού Λαού,που ζούσε ειρηνικά μεχρι τότε και με προκοπή.Κι υστερα ήρθαν οι Μέλισσες

Marwood είπε...

Η δυτική κουλτούρα, δυστυχώς ή ευτυχώς, υπαγορεύει την ανεκτικότητα στις άλλες κουλτούρες.
Αυτο και εκμεταλλεύονται οι μαντηλοφόροι, βομβοφόροι μελαμψοί συνάνθρωποι μας, που έχουν κατακλύσει τις πάλαι ποτέ λαμπρές μητροπόλεις της δύσεως.

Διάβαζα πρόσφατα, τον πάντα ενδιαφέροντα Steve Sailer, σχετικά με τα αντίστοιχα θέματα στην Αμερική:

http://www.amconmag.com/article/2006/feb/13/00012/

Marwood είπε...

Καραίσκο, κάτι πας να πεις εκεί αλλά το χάνεις, μέσα στον λαφαζανισμό

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Μια χαρα τα λέω...Η εοκα Α έσφαζε τουρκοκυπρίους.

Marwood είπε...

Μάγκες, θέλω καλόπιστα να σας πω ότι τα γεγονότα του 74 ήταν η ουρά μιας αλληλουχίας γεγονότων, να μην πω από τον 19ο αιώνα, ας πω από το 50 και μετά. Οποιαδήποτε ανάλυση βλέπει το 74 ως μεμονωμένο γεγονός είναι λάθος.

Ουτε και ο Γρίβας, είναι τόσο σημαντικός παίκτης όσο νομίζεται, τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά. Ορισμένα πράγματα θα γίνονταν ούτως ή άλλως.

Marwood είπε...

Καραϊσκο, η ΕΟΚΑ κατ' άλλους ήταν απελευθερωτικό κίνημα, το οποίο έσφαζε τους συνεργάτες του κατακτητή. Σου θυμίζει κάτι;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Η δυτική κουλτούρα δεν είναι ανεκτική, είναι απλά η κουλτούρα της υποκρισίας. Αν ήταν τόσο ανεκτική, θα επέτρεπε και τη μπούργκα στις δυτικές μητροπόλεις... Που όμως δεν το κάνει. Είναι ανεκτική στον ισλαμικό νόμο της Σαουδικής Αραβίας, που για τους Σαουδάραβες δεν κάνει κουβέντα, αλλά όχι στον ισλαμικό νόμο των Ταλιμπάν, τους οποίους χαρακτηρίζει τρελούς. Τα καλά και συμφέροντα..

Marwood είπε...

Καραίσκο, ένας άνθρωπος που ξέρει πολλά, πάρα πολλά, για την Κύπρο, και θα σου λύσει πολλές απορίες, είναι ο Στρατηγός Μπουλούκος.
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για έναν ρεπορτερ σαν και σένα.
Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου επιτέλους.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Λογικό δεν είναι ρε Μάργουντ να επιθυμούν οι τουρκοκύπριοι την παραμονή των άγγλων στο νησί;Αφού εβλεπαν οτι αν γίνει ελληνικό το νησί θα τους γαμήσουν αυθημερόν.Μα σε παρακαλώ

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσεις τον κύριο Μπουλούκο να σου πει

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ρεπορτερ ταμίας;

Marwood είπε...

Αυτός ο ορισμός μου αρέσει εμένα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rootless_cosmopolitan

Marwood είπε...

http://www.adiakritos.gr/?p=22483

Θυμάμαι ο Μπαζίνας θεωρούσε αυτή την ημέρα την πιο καθοριστική στην Ιστορία μας. Μοναδική ερμηνεία και από το Νίκο Βασταρδή (ζει αυτός άραγε?)

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και κάτι τελευταίο. Επειδή ακούγονται διάφορα κουλά:

1)Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου έγινε από την ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, όχι από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ (άσχετα αν υποστηριζόταν από τη χούντα του Ιωαννίδη). Τυπικά όμως, έγινε από την Εθνική Φρουρά, τις Κυπριακές ένοπλες δυνάμεις δηλαδή, στις οποίες οι Τουρκοκύπριοι αρνούντο να συμμετάσχουν σε ποσοστό 40% όπως προβλεπόταν από το νόμο, από το 1963 κιόλας. Ήμαρτον με τους μαλάκες τους Τουρκοκύπριους. Ήθελαν διχοτόμηση και δικό τους τουρκοκυπριακό κράτος δέκα χρόνια πριν την εισβολή του 74 και τελευταία στιγμή δεν μπούκαραν πάλι οι Τούρκοι το 1964 γιατί τους έκοψαν το βήχα οι Αμερικάνοι. Άσχετα με το ποιος στήριζε το πραξικόπημα, η όλη ιστορία τυπικά ήταν ελληνοκυπριακή υπόθεση μέχρι που ο Μακάριος κάλεσε τους Τούρκους.
Αντίθετα, η εισβολή στην Κύπρο έγινε επισήμως από τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Δεν είναι το ίδιο. Άλλο πραξικόπημα από τον στρατό μιας χώρας (από όποιον και να υποστηρίζεται), άλλο στρατιωτική εισβολή από ξένη χώρα.

2) Κατά παράβαση των όρων προστασίας ως εγγυήτριας δύναμης, που αφορούσαν την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση, όχι μόνο δεν αποσύρθηκαν τα τουρκικά στρατεύματα επαναφέροντας τον Μακάριο, αλλά έμειναν εκεί καταλαμβάνοντας το 30% του νησιού. Και για αυτό ακόμα και σήμερα αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος μόνο από τους Τούρκους κι από κανέναν άλλο.

Συμπερασματικά, οι μαλάκες οι Τουρκοκύπριοι αντί να συμβιώσουν αρμονικά με τους Ελληνοκύπριους, ήθελαν ανεξαρτησία και δικό τους κράτος. Γιατί; Γιατί ήταν μειοψηφία και ήξεραν ότι και οικονομικά ήταν πάτοι σε σχέση με τους Ελληνοκύπριους. Την πήραν την ανεξαρτησία, πήραν και διπλάσια εδάφη σε σχέση με το μέγεθός τους, και 30 χρόνια είναι κακομοίρηδες. Να πάνε να γαμηθούνε..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και το πόσο πάτοι είναι οι Τουρκοκύπριοι, φαίνεται ακόμα και σήμερα που είναι άμεσα εξαρτημένοι από την Τουρκία. Σε αντίθεση με τους Ελληνοκύπριους, που η Ελλάδα χρεωκόπησε και αυτωνών δεν τους κάηκε καρφί. Άσε ρε Καραίσκο τώρα με τους "καημένους"¨του Τουρκοκύπριους. Μ ανάβεις βραδυάτικα..

Marwood είπε...

Βάρσο, για ηρέμησε λίγο

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Γιατί;

Marwood είπε...

Ο Νίκος Βασταρδής ζεί;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εδώ γράφεις εξωγήϊνα πράγματα. Ότι εισέβαλε η Ελλάδα στην Κύπρο.. Πού εισέβαλε η Ελλάδα; Στην Κύπρο; Η ΕΛΔΥΚ υπήρχε ως δύναμη προστασίας στην Κύπρο από το 64, όταν οι Τούρκοι ξεκίνησαν ΕΙΣΒΟΛΗ με αεροπορικό βομβαρδισμό της Κύπρου και τελευταία στιγμή δεν μπούκαραν και γύρισαν τα πλοία τους πίσω. Όταν ο Τζόνσον τους απείλησε ευθέως ότι θα τους αφήσει στο έλεος της ΕΣΣΔ. Τότε πήγε η ΕΛΔΥΚ.
Κι ακόμα και έτσι, η ΕΛΔΥΚ δεν αναμίχθηκε στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Η Εθνική Φρουρά έκανε πραξικόπημα, όχι η ΕΛΔΥΚ.

Marwood είπε...

Επίσης οι τούρκοι ήταν πολύ βάρβαροι σε σχέση με τους "έλληνες"΄


Αλπ Αρσλάν: “Τι θα έκανες, αν ήμουν εγώ δικός σου αιχμάλωτος;”
Ρωμανός: “Θα σε σκότωνα, ή μάλλον θα σε εξέθετα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.”
Αλπ Αρσλάν: “Η τιμωρία μου είναι πολύ χειρότερη… Σε αφήνω ελεύθερο…”

Marwood είπε...

Ολη η μούφα που έχεις λάβει από τα σχολεία σχετικά με τα θέματα τούρκων και τα σχετικά, με κεντρικό μοτίβο ότι εμείς οι "έλληνες" (αυτό το αφήνω προς το παρόν) είμαστε οι πολιτισμένοι και οι αδικημένοι, και οι τούρκοι από τον μωάμεθ τον πορθητή έως τον κεμάλ, είναι βάρβαροι και απολίτιστοι, και μονίμως σε συνεργασία με τα διάφορα συμφέροντα μας ταλαιπωρούν, έχει οδηγήσει σε αναστολή την κριτική σου σκέψη.

Καλοί έλληνες - κακοί τούρκοι, ωραίο ερμηνευτικό μοντέλο.

Αν είσαι Θύρα Ελληνισμού, με γεια σου και χαρά σου, αλλά μην τα λες παραέξω.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και κάτι τελευταίο πριν πάω για ύπνο.

Ως γνωστόν η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Όσο γελοίο είναι να ακούγεται ότι οι Έλληνες απευλευθερώθηκαν μόνοι τους στην επανάσταση του 21, άλλο τόσο γελοίο είναι να υποτιμάται η ελληνική προσπάθεια, δηλαδή ο αγώνας των Κολοκοτρώνηδων. Αν δεν υπήρχαν οι Κολοκοτρώνηδες να έχουν πολεμήσει, δεν θα ασχολείτο καμμία ξένη δύναμη με τον ελληνικό αγώνα.

Όσο γελοίο είναι να υποστηρίζεται ότι ο Εθνικός Στρατός νίκησε μόνος του το ΔΣΕ (γιατί παραγνωρίζεται η βοήθεια σε εξοπλισμό και τακτική από τους Αγγλοαμερικανούς), άλλο τόσο γελοίο είναι να υποστηρίζεται ότι αποκλειστικά οι Αγγλοαμερικάνοι έσωσαν την Ελλάδα. Στον εμφύλιο πολέμησαν και σκοτώθηκαν έλληνες με τον εθνικό στρατό, όχι αγγλοαμερικάνοι.

Μάργουντ, Να πας να ανοίξεις κανα βιβλίο ιστορίας για να μη λες βλακείες. Σήμερα άκουσα, ότι η ελληνική κουλτούρα και πολιτισμός δεν ήταν κυρίαρχη στους... ελληνιστικούς χρόνους, ότι η Ελλάδα έκανε.. εισβολή στην Κύπρο και διάφορα άλλα ωραία. Ήμαρτον...

Marwood είπε...

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε Δυνατά και Ελληνικά αποβραδίς, αρχίζει τα ξημερώματα τα ντιντίστικα του στυλ η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σοβαρά? ούτε που το είχα φανταστεί.

Αφού η αλήθεια είναι στη μέση, αναμένω στο εξής τα γραπτά σου να γράφονται με αυτό σαν γνώμονα. Θα μπορούσες μάλιστα να αρχίσεις ανασκευάζοντας την ανάρτηση για τον Μπουτάρη, ώστε να απεικονίζεται η νέα σου μεσαία προσωπικότητα.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Αυτή η ιστορία του Ματζικερτ με τους σελτζουκους είχε σημαδέψει τα σχολικά μου χρόνια.Θυμάμαι επίσης οτι προβαλλόταν απο την ΕΡΤ, το σιριαλ "Ρωμανός Διογένης".
Κυρίως με είχε συγκλονίσει οτι ο Ρωμανός πιάστηκε αιχμάλωτος στην μάχη και λαβωμένος.Σπάνια συμβαίνει αυτό.Και ο άλλος ο Ασλάν του το κανε...τον ξευτίλισε...τον Ξευτίλισε
Εκεί ο αρχηγός αυτοκτονεί με χαρακίρι.Γι αυτό και ο Βερκικεντορίξ και οι γαλάτες είναι ρόμπες(αστεριξ οβελίξ) γιατί ο Βερκικεντορίξ αντί να αυτοκτονήσει παραδόθηκε στον Ιούλιο..Ντροπή

Marwood είπε...

Οι σοβαροί άνθρωποι της Θεσσαλονίκης γύρισαν την πλάτη στον Μπουτάρη

http://www.gossip-tv.gr/story/61256/antones-kanakes-sterizei-ton-kosta-gkiouleka

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Για την ακρίβεια οι δυο κοινότητες έζησαν ειρηνικά απο τη συνθήκη του Βερολίνου μεχρι τις αρχές της δεκαετίας του 50 κι οχι μεχρι τη Ζυρίχη-Λονδίνο.
Πάντως είμαι σε θέση να γνωρίζω οτι κι οι ΕλληνοΚυπριοι δεν είναι τίποτα δουλευταράδες.Εχουν επωφεληθεί απο διάφορα.Αλλα απο τον προσωπικό μόχθο τους δεν έχω εντυπωσιαθεί

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Οι Τουρκοκύπριοι έχουν το πρόβλημα που έχουν γενικότερα οι Τούρκοι. Είναι απροσάρμοστοι.

Οι Τουρκοκύπριοι συμπεριφερόντουσαν στην Κύπρο όπως συμπεριφέρονται χρόνια τώρα οι Τούρκοι μετανάστες στη Γερμανία. Αδυνατούν να ενταχθούν σε κοινές δομές με άλλες εθνικότητες όταν είναι μειοψηφία. Αντίθετα απομονώνονται σε πυρήνες δικούς τους (και γι αυτό δεν τους γουστάρουν οι Γερμανοί) τηρώντας μουσουλμανικά-ανατολίτικα ήθη και έθιμα τελείως ξένα προς την κουλτούρα άλλων εθνικοτήτων που ζουν μαζί τους. Η εθνική τους ταυτότητα, παρά τις μακροχρόνιες και αξιέπαινες προσπάθειες του κεμαλικού κράτους, παραμένει ανατολίτικη-μουσουλμανική και όχι δυτική.

Το ίδιο συνέβη και στην Κύπρο. Απεδείχθη ότι αρμονική συμβίωση με Τουρκους, μπορούσε να συμβεί μόνο με απομόνωση τους. Κι αυτό είναι η αλήθεια ότι επεδίωκαν οι Τουρκοκύπριοι, την απομόνωσή τους. Γι αυτό και το 63 σηκώσανε μπαϊράκι, αρνούμενοι να πληρώσουν φόρους, να καταταγούν σε κοινό στρατό (την Εθνική Φρουρά), και άρχισαν να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να καταλύσουν το κοινό κράτος και να φτιάξουν δικό τους, αυτόνομο, τουρκοκυπριακό κράτος. Και με την εισβολή της Τουρκίας το πέτυχαν.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν μπορεί όμως να κατηγορεί κανείς τους Ελληνοκύπριους ότι δεν προσπάθησαν να τα βρούνε με τους Τουρκοκύπριους. Γιατί στο κυπριακό σύνταγμα, προβλεπόταν στη θέση του προέδρου του κράτους να τοποθετείται ελληνοκύπριος και στη θέση του αντιπροέδρου τουρκοκύπριος. Που αν αφηνόταν σε πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες, και με την αναλογία 80% Έλληνοκύπριοι-20% Τούρκοκύπριοι, οι Τουρκοκύπριοι θα εξέλεγαν μόνο βουλευτή. Κυβερνητική θέση δεν θα έβλεπαν ποτέ.

Ούτε μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους Ελληνοκύπριους ότι πήγαν να κάνουν την Εθνική Φρουρά αμιγώς ελληνοκυπριακή δύναμη. Με ποσοστό 60% Ελλήνων και 40% Τούρκων, προσπάθησαν να φτιάξουν ένα στρατό που θα συμμετείχαν και οι δύο κοινότητες. Αλλά οι Τουρκοκύπριοι αρνήθηκαν.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το μόνο που μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Ελληνοκύπριους, είναι ότι έβγαλαν τον τραγόπαπα τον Μακάριο. Το να πηγαίνεις να βάζεις ορθόδοξο παπά επικεφαλής κράτους που έχει και μουσουλμάνους, είναι τουλάχιστον παράδοξο και λογικό είναι να δημιουργεί αντίδραση.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάργουντ έχεις κάνει τη σαχλαμάρα επιστήμη. Αυτό μου έλειπε να ρχεσαι εσύ να μου λες ότι δεν έχω κριτική σκέψη και ότι τα βλέπω όλα σε άσπρο μαυρο κι ότι σκέφτομαι στο "σχολικό" δίπολο "καλός Έλληνας", "κακός Τούρκος". Ήμαρτον με τις μπαρούφες σου..

Οι Τούρκοι κοιτάνε το δικό τους εθνικό συμφέρον και μεις το δικό μας. Δυστυχώς γι αυτούς, στη μοιρασιά που έγινε κάποτε βρεθήκαμε να έχουμε όλο το χαρτί σε σχέση με αυτούς όσον αφορά το Αιγαίο. Κι αυτό δεν το αποδέχονται γιατί 500 μέτρα από την παραλία τους η θάλασσα είναι ελληνική.

"Οι Τούρκοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό, και διαχρονικά τα έχουν πάρει στο κρανίο με το τσατσιλίδικο κρατίδιο μας", έγραψες σε σχόλιο. Μα τί βλακείες είναι αυτές που λες; Επειδή ιστορικά "τα έχουν πάρει με το κρατίδιό μας" έχουν πρόβλημα; Ούτε 12χρονος δεν το λέει αυτό...

Πρόβλημα έχουν γιατί θέλουν να αλλάξουν το υπάρχον στάτους κβο στο Αιγαίο. Αν το Αιγαίο είχε χωριστεί στη μέση και είχαν το μισό, να είσαι σίγουρος ότι δε θα είχαν κανένα πρόβλημα μαζί μας. (....εκτός αν ήθελαν να φτάσουν μέχρι το Σούνιο που δεν μπορώ να το ξέρω)

Ανώνυμος είπε...

εχει δικιο ο βαρσος. Επιπλεον το τουρκικο στρατιωτικό διπλωματικό κατεστημένο, μανούλα στην μπαμπεσιά, μας έχει για επιδόρπιο, αν κρίνουμε ότι ό,τι παγίδες έχει στήσει, εμείς έχουμε πέσει μέσα σχεδόν σε όλες, σαν αμνοί. Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Ίμια, γκρίζες ζώνες, Οτζαλάν, κοκ. Και μυαλό δεν λέμε να βάλουμε...

Ανώνυμος είπε...

..απλά εκεί (εδώ) υπάρχει σοβαρότατο κράτος ενώ εδώ (εκεί) το γνωστό νεο"ελληνικό" συνονθύλευμα, έντασης αλβανίας.


----
http://www.youtube.com/watch?v=HfUkoMzRBno

Ανώνυμος είπε...

Οι Τουρκοκύπριοι έχουν το πρόβλημα που έχουν γενικότερα οι Τούρκοι. Είναι απροσάρμοστοι.

έλληνες=προσαρμοστικοί
τούρκοι=απροσάρμοστοι

τσακάλι της κριτικής σκέψης είσαι του λόγου σου

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς γι αυτούς, στη μοιρασιά που έγινε κάποτε βρεθήκαμε να έχουμε όλο το χαρτί σε σχέση με αυτούς όσον αφορά το Αιγαιο

Ετσι, εντελώς τυχαία έγινε αυτό, χωρίς παρέμβαση ξένων

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο πες μας για την Κύπρο.

Κυβερνάνε οι κομμουνιστές. Ανεργία 0% (αεργία πολλά τοις εκατό αλλά αυτό δεν πιάνει) Φτώχεια 0%. Μέσο εισόδημα τρία χιλιάρικα. Ηλιοφάνεια 360 ημέρες το χρόνο. Δουλειά έως τη 1- μιάμιση το πολύ. 2 η ώρα δεν κυκλοφορεί ούτε γάτης στο δρόμο, είναι όλοι για σιέστα. Το βράδυ κωλόμπαρα φουλ με ρωσίδες. Αμα λάχει και κανένα καζινάκι στην Κερύνεια, τα έξοδα όλα πληρωμένα από το κατάστημα. Και δουλοπρεπείς τουρκοκύπριους στην υπηρεσία σου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Παράδεισος?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Eγω πιστεύω οτι η θεώρηση του Μαργουντ είναι σωστή, τουλάχιστον σε σύγκριση με τη κοινωνιολογική θεώρηση του βάρσου που είναι είναι χυδαία μικροεμπει(πι)ρική,ταβερνιάρικη και πιτσαδόρικη.Ο βάρσος μου θυμίζει την ταινία "do the right thing" που οι τύποι στην πιτσαρία καταδικάζουν με συνόπτικές διαδικασίες στη σειρά:αράπηδες,κινέζους,ιρλανδους όλους τους περαστικούς γενικά τα πάντα όλα...
Βάρσε διάβασε και λίγο κοινωνιολογία γιατί αυτά που λες δεν υπάρχουν
Ασε που υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες ΚΥΠΡΙΩΝ που πάνω στην εισβολή ο ένας βοήθησε τον άλλον (κι απ τις δυο κοινότητες)

Marwood είπε...

Ερντογάν είπε λέει: [υποβόσκουσα απειλή] Περιμένουμε 50 χρόνια να μπούμε στην ΕΕ και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Ανατρίχιασα! Παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένει ο Νταβούτογλου να του ζητήσουν συγγνώμη οι εβραίοι, και μάλλον θα περιμένει πολύ ακόμα.

Είναι γνωστό ότι οι ανατολίτες γενικώς, αρέσκονται στα μεγάλα λόγια, τα κοκκοριλίκια κλπ. Ξέρεις ποιος είμαι εγώ και τα ρέστα. Tους αρέσει να λένε και μια κουβέντα παραπάνω ρε παιδί μου.

Θυμάμαι και κατά καιρούς διάφορους τυφλούς, κουλούς κουτσούς ιμάμηδες σείχηδες να προβλέπουν διαγραφή του Ισραήλ από το χάρτη, και την καταστροφή της δύσης γενικότερα. Λέμε και καμια μαλακία να περνάει η ώρα.

Τρανό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας είναι ο παρακάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=KcwX6Ay-g9Y

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο,

μην παρασύρεσαι από το απροσάρμοστο των τούρκων στη γερμανία ή την κύπρο. Στη γερμανία πήγαν οι εντελώς πάτοι της τουρκίας (όπως και οι δικοί μας οι γκατζόληδες στην γερμανία δεν είναι και τίποτα καλύτερο).

Το ότι η χώρα έχει μεγάλη οικονομική, τεχνολογική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο πλέον. Έλεγα σε τούρκους (και χαίρονταν) ότι η τουρκία είναι μοντέλο από ορισμένους στην ελλάδα (βλ.Ξαφά) για το ότι αξιοποίησε άριστα την εμπειρία του ΔΝΤ και δεν έπεσε διάλυση οπως στην αργεντινή..

Είναι αλήθεια ότι η τουρκία είναι ως ένα βαθμό θύμα θρησκευτικής προκατάληψης της ΕΕ. Ένας ουδέτερος παρατηρητής πχ από τον K-παξ αν σύγκρινε ελλάδα-τουρκία τεχνοκρατικά δεν θα πίστευε ότι η ελλάδα είναι στο κλαμπ των πολιτισμένων και η τουρκία απ'οξω. Το αντίθετο.

μας σώζει ο μικρός πληθυσμός

Ανώνυμος είπε...

Έχει πλάκα που παίρνετε στα σοβαρά το Μπάργουντ. Από τότε που μάγκωσε το κεφάλι του στο ΑΤΜ του Κεντρικού στη Σταδίου έχει πάθει μεγάλη ζημιά. Την περίπτωσή του τη γνωρίζουν και στη Διεύθυνση Προσωπικού η Διεθύντρια κυρία Κ.Κ. και η Υποδιευθύντρια κυρία Β.Π.

Ανώνυμος είπε...

...επίσης παρα πολλοί μετανάστες στην γερμανία είναι κούρδοι, ουσιαστικά άλλος λαός και μάλιστα πολύ πάτος, (αντίθετα από αυτά που ακούμε στην ελλάδα)

Ανώνυμος είπε...

για λεγε

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ναι για πες,για τους κουρδους

Ανώνυμος είπε...

για λέγετε για τον μαργουντ

τι εγινε στο ατμ

Ανώνυμος είπε...

ti egine sto PKK

Ανώνυμος είπε...

ti egine stin kipro

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι Καραίσκο. Ήταν αγαπημένες οι δύο κοινότητες. Και μετά ήρθε ο κακός ο λύκος και έφαγε την κοκκινοσκουφίτσα.

Οταν και οι δύο κοινότητες ζούσαν υπό την κυριαρχία των Άγγλων, λογικό είναι ότι δεν είχαν προστριβές γιατί κανείς τους δε δύνατο να διεκδικήσει την εξουσία. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έφυγαν οι Άγγλοι από τη μέση. Και οι Άγγλοι έφυγαν από τη μέση, λόγω της ΕΟΚΑ και όχι των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους μάλιστα οι Άγγλοι στρατολόγησαν σαν αστυνομικούς για να χτυπήσουν την ΕΟΚΑ. Ήμαρτον ρε κολλημένε που η ΕΟΚΑ Α σκότωνε Τουρκοκυπρίους. Οι μόνοι Τουρκοκύπριοι που σκότωσε, ήταν αστυνομικοί στην υπηρεσία των Άγγλων.

Η ανεξαρτησία της Κύπρου οφείλεται αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους οι οποίοι την διεκδίκησαν γιατί ήθελαν ένωση με την Ελλάδα. Και ήταν δικαίωμά τους να θέλουν ένωση, γιατί ήταν το 80% του πληθυσμού. Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήθελαν ένωση με την Ελλάδα, που εδώ που τα λέμε δεν τους έπεφτε και λόγος γιατί ήταν τεράστια μειοψηφία. Παρόλα αυτά, ακόμα κι όταν τους έγινε η χάρη και ο Μακάριος απομακρύνθηκε από την ιδέα της ένωσης τασσόμενος υπέρ της ανεξαρτησίας, ούτε καν ανεξαρτησία της Κύπρου και ενιαίο κράτος δεν ήθελαν οι Τουρκοκύπριοι, αλλά άρχισαν να εξοπλίζονται για να επιτύχουν διχοτόμηση. Χέσε με τώρα με τους "καημένους" τους Τουρκοκύπριους...

Είδες εσύ ρε παπάρα να καταπιέζονται ποτέ οι τούρκοι της Ρόδου από τους έλληνες Ροδίτες; Όταν η Ρόδος παραδόθηκε στην Ελλαδα το 48, καταπιέστηκε κανένας Τούρκος; Κάνε μας τη χάρη τώρα..

Οι τσαμπουκάδες ξεκίνησαν στην Κύπρο από ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς και υπό την προτροπή της Τουρκίας και του νεοοθωμανικού ηγεμονισμού.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τρούμαν να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά οι Τούρκοι που έμειναν εκτός κεμαλικών δομών της μαμάς Τουρκίας είναι πάτοι οι άνθρωποι. Μια βόλτα στη Ρόδο θα σε πείσει. Μιλάμε για καθυστερημένους τώρα. Ακόμα και μεις οι πάτοι, μπροστά τους είμαστε Αγγλοσάξονες.

Παρόλα αυτά, και εκεί έγκειται η τεράστια επιτυχία του κεμαλικού κράτους, οι άνθρωποι έκαναν τεράστια πρόοδο τα τελευταία 50 χρόνια. Σε αντίθεση με μας που ήμασταν που ήμασταν βλάκες, πιάσαμε κυριολεκτικά τον πάτο.

Marwood είπε...

H Τουρκία εκτός των μεγάλων πόλεων, έχει πολύ μπίχλα. Καταστάσεις χωριού Μπόρατ.

Τρούμαν τι λες?

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=y7R1E4cjZA8

Στη Ρουμανία είναι στην πραγματικότητα αυτό
χαχα

Ανώνυμος είπε...

είναι τσιγγανοκατάσταση οντως, αλλά η προβολή είναι θετική. πριν μερικά χρόνια δεν ειχαν καν δεη

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωση Βάρσου που επέμενε ότι το πρόβλημα δεν είναι πρωτίστως οικονομικό.

Που δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά και (πρωτίστως ίσως) ηθική, με όλα εκείνα τα φοβερά αθλητικά καμώματά μας να περνούν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας επικαιρότητας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραπιάλης τί άποψη έχει; Το πρόβλημα είναι οικονομικό ή ηθικό; Φταίει η κακή νοοτροπία ή τα διεθνή τοκογλυφικά κεφάλαια;

Ανώνυμος είπε...

Πήγε να γεμίσει το ΑΤΜ και μάγκωσε το κεφάλι του όπως χώθηκε να αλλάξει την ταινία που δίνει τις αποδείξεις.

Μέχρι κι από τον 7ο όροφο κατέβηκαν οι ασφαλίτες και γελάγανε.

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/eUNBdh

Ανώνυμος είπε...

αντεργατικο ατυχημα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/451870
Η πόλις εάλω

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/hWubh3

Ανώνυμος είπε...

..Poor Greece. Με καραχάλιους και καραϊσκους αντε ν' αποδείξεις ότι δεν έχει αρχίσει το σενάριο δορυφοροποίησης να υλοποιείται. Όχι από τους γνωστούς οχτρούς κίσνιτζερ, σορος, κλπ. αλλά από την ίδια την ζωή...

Poor Greece. Ποιό 2050 κύριοι? Σε δέκα χρόνια θα πλένουμε πιάτα στην Πόλη και την Σμύρνη

Marwood είπε...

Με ποιες παραδοχές έγινε αυτός ο χάρτης, ποιος τον έφτιαξε?

Ανώνυμος είπε...

Τι σε νοιάζει ρε Μπάργουντ?

Αφού θα σας εξαγοράσει η Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, εσύ δεν κινδυνεύεις να πλένεις πιάτα στην Πόλη και την Σμύρνη αλλά θα συνεχίζεις να γεμίζεις τα ΑΤΜ.

Ανώνυμος είπε...

"...Φόρουμ 2020, που είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με την εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων..."

Εταιρία είναι της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο κος Νίκος Καραχάλιος,απλή συνωνυμία και συνεπωνυμία με τον κο Νίκο Καραχάλιο που αναφέρει το άρθρο, φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες των δύο...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το χάρτη αυτό τον είχα βάλει κι εγώ σε αυτό το μπλογκ, σε σχόλιο που είχα κάνει στην παρακάτω ημερομηνία και στην ανάρτηση Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ. Προέρχεται από το Stratfor όπως ανέφερα και στο σχόλιο τότε

http://www.stratfor.com/next100years/the_book/maps

Τρούμαν, το stratfor είναι αμερικανικό ίδρυμα ασχολούμενο με στρατηγική και διεθνείς σχέσεις. O George Friedman, ιδρυτής του stratfor, θεωρείται πολύ ικανός στρατηγιστής. Το νέο του βιβλίο, "The Next 100 Years, A forecast for the 21st Century" είναι best seller στο Αμέρικα. Κάνε κλικ στον τελευταίο χάρτη και δες τον τίτλο..............................................................

11 Οκτωβρίου 2009 2:03 π.μ.

Marwood είπε...

Για ευσεβείς πόθους του Νταούτογλου μου κάνει ο χάρτης, παρά για καταγραφή των αντικειμενικών προοπτικών.
Τρούμαν τι νομίζεις?

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει και ο Καραϊσκος τη γνώμη του

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πρόβλεψη είναι βέβαια και όχι βεβαιότητα, αλλά γίνεται από το Stratfor και τον Friedman όχι από το στρατηγιστή Ξυνόγαλο (ο οποίος τα θεωρεί λίγα αυτά τα think tanks). Καλό είναι να τον λαμβάνεις σοβαρά υπόψη το χάρτη. To stratfor θεωρείται κορυφαίο site στρατηγικής.

Marwood είπε...

Πολλά παράξενα έχει ο χάρτης.

Θα αποσύρει το ενδιαφέρον της η Ρωσία για τον Καύκασο και την Κασπία?
Οι ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, Σαουδική Αραβία(!) και Ιράκ(!!)
Η Τουρκία θα αποκτήσει επιρροή στην Ελλάδα, και όχι πχ στη Βοσνία, ή τη Βουλγαρία του 10% τουρκικής μειονότητας.

Θα με ενδιέφερε να δω το σκεπτικό όλων αυτών.

Ανώνυμος είπε...

βγαζει κάτι καινούργιο η νεα γενια ή μου φαίνεται ρε μάργουντ? μετα τους κυνόδοντα, raining pleasure, το τυπάκι αυτό παίζει επίσης μπάλα καλή...

...με την σαβούρα των δήθεν ποιοτικών πυξλαξ, κοτσιραιων, μαρκουλάκηδων να μας έχει πνιξει. Εδώ θα μας βγεί και ο κρατερός σε λίγο καλλιτεχνικο κεφάλαιο. Βρε ουστ

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

O Friedman υποστηρίζει ότι κάπου στα 2020 η Τουρκία θα είναι στις 10πρώτες οικονομίες στον κόσμο, τόσο λόγω της παραγωγικής της δυναμικότητας όσο και της γεωστρατηγικής της θέσης που την καθιστά σημαντικό παίκτη του παγκόσμιου εμπορίου.

Συνδυάζοντας οικονομική και στρατιωτική ισχύ, θα προσπαθήσει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, παίζοντας το χαρτί του προστάτη του ισλαμικού κόσμου. Και θα το καταφέρει, γιατί παρότι οι Άραβες δεν την πολυεμπιστεύονται οι εναλλακτικές τους λύσεις θα είναι χειρότερες (Ιράν). Οι Άραβες με πιο λίγο πλέον πετρέλαιο και τους Αμερικανούς στραμμένους σε ενναλλακτικά καύσιμα, δεν θα έχουν τη σημασία που έχουν τώρα για τους Αμερικανούς.

Θεωρώντας δεδομένη νέα αντιπαλότητα Αμερικανών και Ρώσων, ο Φρήντμαν υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα παίξει το χαρτί των Αμερικανών ως τοπική υπερδύναμη και αντιπροσωπεύοντας τους στην περιοχή. Κατά τον Φρήντμαν, το ανταγωνιστικό παιχνίδι δημιουργίας συμμαχιών στα Βαλκάνια μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών, θα δημιουργήσει τέτοια αναταραχή στα Βαλκάνια, που η Τουρκία λόγω μεγέθους και ισχύος θα παραμείνει η μόνη σταθερή δύναμη στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί θέλουν μια τοπική υπερδύναμη φιλική προς αυτούς, αλλά όταν αυτή τείνει να γίνει παγκόσμια της κοβουν τον αέρα, υποστηρίζει ότι από το 2030 και μετά η Τουρκία με τις ΗΠΑ θα αποκτήσουν εχθρικές σχέσεις.

Χοντρικά αυτά είναι... Άμα θες το έχω το βιβλίο. Πες μου να στο δώσω

Ανώνυμος είπε...

οσμίζομαι ελληνική και ναρκισσιστική ξερολιά ώς απάντηση από ένα πουλάκι που (λέγεται ότι) μαγκώνεται στα ΑΤΜs

Marwood είπε...

11,24 Τρούμαν πες μας αν συμφωνείς με το χάρτη του Φρίντμαν.

Κάποια λογική έχουν όλα αυτά, αλλά τελικά δεν βγάζουν νόημα. Με την αίρεση της ανάγνωσης του βιβλίου.

Η Τουρκία μόνη της θα διώξει την Ρωσία από τον Καύκασο ή με τη βοήθεια της Αμερικής? Πριν ή μετά από τότε που θα τα σπάσουν Τουρκία-Ηπα. Δηλαδή η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους αμερικάνους εναντίον της Ρωσίας, και όταν θα επιτύχει το σκοπό της θα στραφεί εναντίον τους?

Αυτό με τη Σ. Αραβία μπορεί να έχει λογική, αν αυτή καταστεί αδιάφορη για τις ΗΠΑ. Αλλά η Συρία, δεν το βλέπω. Θα προτιμήσουν οι εβραίοι να μπουκάρουν μόνοι τους μέσα παρά να την παραχωρήσουν στην Τουρκία. Καλά για το Λίβανο δεν το συζητώ καθόλου.

Και όλα αυτά με την προυπόθεση ότι μέσα στην Τουρκία, οι Κεμαλιστές είτε θα χάσουν είτε θα αλλάξουν μυαλά και θα στραφούν προς την Ανατολή.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάργουντ έστειλα το βιβλίο του Friedman (που είναι σε ηλεκτρονική μορφή) στο mail του blog. Άμα θέλεις, βάλτο για κατέβασμα μαζί με την Μυστική Αθήνα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Για να φτάσει σε αυτόν το χάρτη ο Friedman κάνει διάφορα σενάρια που προηγούνται κατά πολύ του 2050, ξεκινώντας από την τωρινή δεκαετία. Στά κεφάλαια 8 και 11 αναφέρεται στην Τουρκία. Κυρίως στο κεφάλαιο 8 γράφει αυτά που σου είπα.

Marwood είπε...

Η ελληνική μοιρολατρία και καταστροφολαγνεία, μας κάνει να βλέπουμε την Τουρκία πιο μεγάλη από ότι είναι, και μαζοχιστικά να περιμένουμε (προσβλέπουμε;) σε μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, με εμάς μέσα. Ηρθε και το τάιμινγκ της χρεωκοπίας και του βιβλίου του Νταβούτογλου, και τα φαινόμενα αυτά εντάθηκαν.

Κατά τη γνώμη μου αυτές είναι πάγιες θέσεις, ή μάλλον προτιμήσεις, ήδη από τη μαύρη ημέρα του Μάντζικερτ, όπου ο Αρπ Ασλάν ξηγήθηκε(θα τον ξεφτιλήσει, τον ξεφτίλησε) τον Ρωμανό Διογένη-Νίκο Βασταρδή, και του έδειξε ποιος είναι το αφεντικό.

Ο Καραμανλής με την ΕΟΚ, η δυνατή Ελλάδα στην ΟΝΕ του Σημίτη, δεν κατάφεραν να ξεριζώσουν, αυτήν την αταβιστική τάση.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

ο φρηντμαν ελληνας "ανατολιτης" ειναι; Γιατί για Αμερικανό τον ξέρω

Ανώνυμος είπε...

http://panaretos.blogspot.com/

Marwood είπε...

Σε αυτό το σημείο, να πω ότι ο δείκτης του ενδιαφέροντος για το παρόν μπλογκ έχει πέσει σε βάθη μεγαλύτερα από την άβυσσο του Μεσσηνιακού κόλπου, όπου λέγεται ότι έχει βυθιστεί ο θησαυρός των Εβραίων από τον Μέρτεν.

Για το φαινόμενο αυτό, εκτιμώ ότι φταίει η απουσία του Καραϊσκου από τα δρώμενα αυτού του ιστολογίου. Γιατί ό,τι γνώμη μπορεί να έχει ο καθένας για την σημαντικότητα της γνώμης του (κάτι έχει πει και ο Χάρρυ Καλαχαν επί τούτου) τα γεγονότα δείχνουν ότι ο κόσμος, η πιάτσα για να το πω λαϊκα, ενδιαφέρεται για την άποψη του Καραϊσκου. Η Καραϊσκεια σκέψη έχει, το δίχως άλλο, γκελ, στη νεολαία αλλά και σε μεγάλα κομμάτια του σκεπτόμενου πληθυσμού.

Ως εκ τούτου, από τούτο δω το μετερίζι, καλώ τον Καραϊσκο να επανέλθει στην ενεργό δράση, με νέες αναρτήσεις, καθώς και με τα άλλα καλούδια με τα οποία μας έχει συνηθίσει, ή καλύτερα κακομάθει.

Ο λογαριασμός του εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στο μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη στιγμή τώρα η πρόσκληση Καραίσκου να αναρτήσει. Τρελή αγωνία με διακατέχει για την απάντηση τούτης της εξέχουσας μορφής. Θα δεχτεί, δε θα δεχτεί, όχι ρε γμτ τί θα γίνει; Είμαι σίγουρος ότι άμα αναρτήσει ο Καραίσκος θα κερδίσει σε αναγνωσιμότητα και την Καθημερινή το μπλογκ αυτό.

Ανώνυμος είπε...

εγώ θα συμφωνήσω με τον μαργουντ.

Ο καραϊσκος πρέπει να αποδεχθεί την τίμια πρόταση του μαργουντ και να επανακάμψει μετά από μεγάλο διάστημα αφλογιστίας ή, το πιθανότερο, σκόπιμης σιωπής. Γέμισε μπαταρίες ο Καραϊσκος και καιρός είναι αποδώσει στο αδημονούν κοινό τους καρπούς της όποιας πνευματικής αναζητησης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βάρσο,

αδικείτε κατάφορα τον Ξυδιόγαλο. Όταν είναι νηφάλιος, όντως δε λέει πολλά πράγματα. Όταν είναι στη φυσική του κατάσταση, δηλαδή σε mode "Μπουτάρης" ζωγραφίζει. Ποιό Stratfor τώρα...

Ανώνυμος είπε...

H ΝΕΑ "ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ" (!!)

Είναι ακατανόητη η εμμονή στο λεγόμενο ευρωπαικό ομόλογο σαν απάντηση στα δημοσιονομικά προβλήματα των καταχρεωμένων χωρών του νότου κυρίως της Ευρώπης. Η σχετική συζήτηση συνιστά μια καινούργια επίθεση των αμετανόητων κρατιστών απέναντι στην κοινή λογική. Αντί στόχος να είναι η έξοδος από την κρίση με την αναδιάρθρωση των δημοσιονομικών μας δεδομένων και την οικοδόμηση μιάς ισχυρής οικονομίας, επιδιώκουμε τη δυνατότητα εξαφάλισης και πάλι συνθηκών ευκολου δανεισμού. Ωστε η φαυλότητα, η ρεμούλα και η έλλειψη υπευθυνότητας να συνεχισθεί και η δημοσιονομική πειθαρχία να εξαφανισθεί. Σαν μια γροθιά οι συνυπεύθυνοι, από αριστερά και δεξιά, του οικονομικού μας αδιεξόδου υποστηρίζουν το ευρωομόλογο σαν μια καινούργια μεγάλη ιδέα. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή αυτή συνιστά, για μια ακόμη φορά, φυγή από την πραγματικότητα. Η χώρα μας θα έπρεπε να εργάζεται για την οικοδόμηση μιάς δυναμικής οικονομίας και για την απελευθέρωση από τα δεσμά και την εξάρτηση των χρεών. Κι όχι να εφευρίσκουμε τεχνάσματα για ευκολότερη επιστροφή στον δανεισμό.

Ανώνυμος είπε...

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ βρήκε θέµα για κουβέντα, ο ταξιτζής πάτησε γκάζι στην Kurfurstendamm .

– Grieche; Greeks; Ελληνες; Γκεια σου, Yorgo! ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ σε ακατάληπτο µείγµα αγγλικών, γερµανικών και (περίπου) ελληνικών λέξεων.

– Ich Bulgar, Βούλγαρο... Bulgaria kaputt, Greece kaputt... Alle βλάχο Balkan!

ΣΤΡΙΨΑΜΕ ΣΤΗΝ Potsdamer. Τουρκικό παντοπωλείο. – Τούρκο, γκίφτο... Παντού γκίφτο... Γκερµανία παντού γκίφτο. Big problem! Greece kaputt...

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ. Και τι να πεις, δηλαδή; Οτι µόνοι µας πέσαµε κατηγορία;

ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, αρχές του 2004, η Ελλάδα ήταν στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης – ΟΝΕ, Χαλκιδική, η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Ολυµπιακοί Αγώνες, ακόµη και στην Πορτογαλία ετοιµαζόταν να κοιµηθεί ο Θεός...

ΕΞΙ, ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ αργότερα µάς παίρνουν στο ψιλό κι οι βούλγαροι ταξιτζήδες στο Βερολίνο. Από την Ευρώπη επιστρέψαµε τρέχοντας στα Βαλκάνια, εκεί απ’ όπου προσπαθούσαµε να ξεφύγουµε µερικούς αιώνες.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ; Φταίνε οι σηµερινοί; Φταίει το κακό το ριζικό µας; Ή µήπως «φταίει το κρασί»; Αχαρη κουβέντα – ούτε την ξεφτίλα µας δεν µπορούµε να κουβεντιάσουµε σοβαρά!

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ότι κανένα κόµµα, ούτε της ∆εξιάς, ούτετης Αριστεράς, κανένα κόµµα από εκείνα που κόπτονται για τη διαφάνεια, δεν πρότεινε µια Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει «την απώλεια εθνικής αξιοπρέπειας» – το βρίσκω πιο σοβαρό ζήτηµα από τα µαύρα ταµεία της Siemens.

ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ, δηλαδή, πώς κι από την Ελλάδα του Σηµίτη, µε ευρωπαϊκό παράστηµα και 4%-5% ανάπτυξη τον χρόνο, καταντήσαµε ζήτουλες της οικουµένης και υπήκοοι µιας τρόικας. Πώς συµβαίνει και κάθε φορά που αυτή η χώρα σηκώνει λίγο το κεφάλι, δίνει µια και χύνει µόνη της την καρδάρα µε το γάλα.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ποιο είναι το χειρότερο; Οτι κανείς, φίλος ή εχθρός, δεν πιστεύει σοβαρά πως θα ξαναγυρίσουµε στη µεγάλη κατηγορία...

Αλλοι επειδή βλέπουν τα νούµερα και δεν βγαίνουν. Αλλοι επειδή δεν τους γεµίζουµε το µάτι. Κι άλλοι επειδή θεωρούν ότι είναι πρόβληµα λαού και οι λαοί δεν αλλάζουν µέσα σε τρία χρόνια µε ένα Μνηµόνιο. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ δεν µας το λένε κατάµουτρα, πιστεύουν ότι είχαµε µια ευκαιρία και τη χάσαµε – ανεπανόρθωτα...

ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ όταν αφήνεις πίσω σου τους καβγάδες για τα διόδια και τις γκρίνιες για τα κλειστά επαγγέλµατα. ∆εν ξέρω αν θα µας πετάξουν από το τρένο, ελπίζω όχι. Αλλά το βέβαιο είναι ότι ταξιδεύουµε πλέον µε τις αποσκευές.

ΦΤΑΝΟΥΜΕ στο ξενοδοχείο. Και στο συµπέρασµα. – Μπούλγαροι kaputt. Greece kaputt. Yugoslavia kaputt. Alle βλάχο Balkan!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ είναι βλάχοι; Ολοι οι βλάχοι είναι Βαλκάνιοι; Θα σας γελάσω! Αλλά το νόηµα, το πιάσατε...

Ανώνυμος είπε...

ο σαμαρας τραγικος ειπατε? μπα δε νομιζω...

http://fimotro.blogspot.com/2011/01/blog-post_4566.html#more

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 6:10,

η Ελλάδα είναι στην τρίτη κατηγορία στο Μπρούνο Ζάουλι σχεδόν από τότε που καθιερώθηκε το μήτινγκ. Άρα καμμία απορία επ' αυτού.

Όπως επίσης και καμμία απορία στα αίτια: Όταν είμαστε η χώρα των Καραϊσκων και Ξυνόγαλων, πως να μην καταντήσουμε Καραϊσκοι και Ξυνόγαλοι της Ευρώπης?

Ευτυχώς που υπάρχουν δηλαδή και 5-6Βάρσοι και ακόμη δεν έχουμε καταντήσει Καραϊσκοι και Ξυνόγαλοι ΚΑΙ των Βαλκανίων...

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=239430

απ'οσο μπορώ να ξέρω βέβαια ο σαββαιδης θεωρείται γερός διπλωμάτης

Ανώνυμος είπε...

Μπροστά στο στρατηγιστή Ξυνόγαλο όλοι οι άλλοι είναι απλώς ....

Ανώνυμος είπε...

O Καραίσκος κάνει τον δύσκολο. Δεν απαντάει. Κρατά το κοινό του σε αγωνία.

Ανώνυμος είπε...

Καρασικο,

Θα πρότεινα ένα παιχνίδι. Παιχνίδι εκλαϊκεύσεως των βαθύτερων νοημάτων που κρύβει ο αριστερός λόγος στην ελλάδα σήμερα. Λόγο που μόνο εσύ μπορείς να γνωρίζεις, καλύτερα από όλους τους άλλους ανιαρούς σχολιαστές.

Λόγος ωραίος ο αριστερός, λόγος ποιητικός μα συνάμα ανατρεπτικός και αυθάδης στην αυθάδεια της εξουσίας.


«ο σκύλος μου τρελάθηκε με γάτα ζευγαρώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

Ανώνυμος είπε...

«ο Καραϊσκος μου τρελάθηκε με Πλαπούτα ζευγαρώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2ebDlf3dco0

Ανώνυμος είπε...

@:19 & @1:17 karaiskos xorevei

http://www.youtube.com/watch?v=U-I_ZHPzoPk&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκος άσ(χ)ημος

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/hhYRYG

κυκλοφορουνε καραισκοι

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα σπάσει τη σιωπή του ο Καραίσκος;

Ανώνυμος είπε...

είναι αλήθεια ότι οι επαναστάσεις γίνονται μεσημέρι, όταν οι εργάτες πεινάνε και οι καραϊσκοι ξυπνάνε?

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=N29NoiXFltA

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση δεν δελέασε τον Καραίσκο. Μόνο αν δει το χρώμα του χρήματος ο Καραίσκος θα κελαιδήσει. Αμ πως

Ανώνυμος είπε...

Έχει γράψει σημαντικά πράγματα ο Καραϊσκος, σ'αυτό το ιστολόγιο και αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11.10,

δε νομίζετε ότι του Καρασύκου θα του πήγαινε καλύτερα ένας πιό λεπτός σκελετός γυαλιών?

Ανώνυμος είπε...

Γκλέτσος vs Καραϊσκων

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο

Φάνης Γκέκας είπε...

Έβγα ωρέ Καραϊσκο να δεί ο κόσμος ότι είμαι πιό όμορφος

Ανώνυμος είπε...

σσστ! ο καρασύκος κοιμάται τώρα. Αύριο το απόγευμα που θα ξυπνήσει θα σχεδιάσει την επανάσταση

Ανώνυμος είπε...

Ναι, βαστάτε... τώρα, με Rolex, Crystal, Romeo y Julieta και Montblanc θα κάνει επανάσταση ο Καραγιδίσκος

Ανώνυμος είπε...

ξεσηκώθηκαν όλοι με τον ραφαήλο περί "ντιντήδων". Λες και η κωμωδία 2004-2009 δεν ήταν κυβέρνηση τοιούτων.

Και δεν εννοώ φυσικά τις επιδόσεις της κωλοτρυπίδας τους (που στο κάτω της γραφής δεν μας πέφτει και λόγος) αλλά τις επιδόσεις(?) τους σαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, κλπ.

Αλλά σάμπως μόνο στη δεξιά παρεπιδημούν οι ντιντήδες? Μια ματιά στον, επαναστάτη του γλυκού νερού, καρασύκο επιβεβαιώνει ότι ο ιός του ντιντή έχει προσβάλει οριζόντια την πολιτική μας ζωή...

Ανώνυμος είπε...

4:49 cristal

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 4.49,

εκτός από το ορθογραφικό, που σωστά διόρθωσε ο 8.57, κάνατε άλλο ένα λάθος.

Ποιό Rolex? Τι τον περάσατε τον Καραϊσκο? Τον προσβάλετε λες και είναι κανένας τυχαίος nouveau riche της χρυσής εποχής της Μιμής της ΟΑ όπου όλοι έβαλαν Rolex?

Σας παρακαλώ, ο Καραϊσκος είναι old money σοσιαλίζων και γι' αυτό προτιμά μόνο Girard-Perregaux Tourbillon (Limited Edition 50 τμχ).

Προς αποκατάσταση της ιστορικής και υστερικής αλήθειας δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=100112

Ανώνυμος είπε...

Μα τί είναι αυτά που λέγονται εδώ μέσα για τον Καραίσκο; Για να καταλάβουμε τί εστί Καραίσκος, μόλις πρόσφατα ο νέος αυτός άλλαξε τους Hawes & Curtis και ράβεται πλέον στους Kent, Haste & Lachter λόγω του αγαπημένου του ράφτη: του John Kent. Μόνο ένας John Kent είναι σε θέση να ράψει έναν Καραίσκο. Αποκλειστικά bespoke για τον old school Καραίσκο.
Ακούγεται μάλιστα ότι ο καημένος ο Kent, περιμένει ότι πριν αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο θα λάβει ένα warrant από τον Καραίσκο. Δεδομένου ότι κατέχει εδώ και χρόνια royal warrant από τον Δούκα του Εδιμβούργου γίνεται φανερό ότι ο Δούκας είναι πιο ελαστικός στις απαιτήσεις του από τον Καραίσκο.

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος του σύριζα που λέει ότι έφαγε ξύλο στην ασφάλεια, σημειώνω ότι έχει διπλό επίθετο!! ναι καλά ακούσατε, διπλό επίθετο. Σα να λέμε θόδωρος ανδρεάδης-συγγελάκης. Αμ πως

Εγώ αυτό που έχω να πω για την περιπέτεια του είναι, καλά έπαθε, στα ίσα και να ξαναφάει.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κι αυτός ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους κι ο Καραϊσκος είναι για μαπίδια. Καραϊσκος-Καρασύκος-Καραγιδίσκος-Καραουίσκος κλπ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε μπορείς να του τα πεις και κατ'ιδίαν στην κεντρική σελίδα