Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Στον ευρύτερο κοινωνικό μου κύκλο,διακρίνω 4-5 άτομα, τα οποία πραγματικά δεν έχουν καταλάβει ουδεμία κρίση.Είναι οι μόνοι διαθέσιμοι για έξοδο το βράδυ,για καφέ το μεσημέρι,για ταξίδια το Σαββατοκύριακο και απο το Μάρτη και τούδε, τους συναντάς μονίμως με μια ρακέτα στο χέρι, πασαλειμένους μ' αντηλιακό στην παραλία.Με λίγα λόγια, διάγουν βίο επιπέδου ενός κάποιου ροκ μικροστάρ, μιας μικρής αμερικάνικης πολιτείας.
Αυτήν την άλω απο πάνω τους, λίγοι την έχουν.
Απο μικρός καμάρωνα την πιο πειθαρχημένη και συντονισμένη κίνηση-ίσως τη μόνη- που λαμβάνει χώρα στην Ελλαδα.Στις 2 η ώρα το μεσημέρι σ όλο το Πανελλήνιο, πέφτουν τα ρολά των φαρμακείων σαν γκιλοτίνες.Απο τις 2 και μετά στη χώρα μας, μπορείς να αγοράσεις απο σουβλάκια μέχρι αστακούς,απο παπούτσια εως τσιγάρα,απο όπλα εως πρέζα.Αλλά φάρμακα κύριε, δεν μπορείς να αγοράσεις.Και δεν μπορείς να ψωνίσεις φάρμακα, έστω κι αν σε λαβώνει κολικός, γιατί πρέπει να στα δώσει, λέει, Ο φαρμακοποιός.Και αν είσαι και ογδοντάρης με τα κόλυβα στο χέρι, είσαι υποχρέωμένος να περιπλανάσαι στη συνοικία, μέχρι να βρείς τον ανοιχτό μαλάκα, που έχει και ουρά στανταράκι, σαν τα εκδοτήρια στο Καραισκάκη.Ο φαρμακοποιός ο οποίος όμως όταν απουσιάζει,(μονίμως) πωλούν τα φάρμακα κανονικά ερήμην του, οι ταλαίπωρες πωλήτριες που αγεληδόν εκτοξεύουν στην πιάτσα η ΣΒΙΕ,οι σχολές Ξυνή και δεν ξέρω ποιος άλλος.
Οι φαρμακοποιοί βγάζουν τη γλώσσα τους κοροιδευτικά εδω και χρόνια, σε όλες τις οικονομικές θεωρίες.Απο 500 φαρμακεία που υπήρχαν,ανοιξαν κάποια στιγμή 10.000 μα οι τιμές παρέμειναν αγέρωχες και θρασύτατες σαν αφρικανικές μύιες.Ο ανταγωνισμός δεν αφορά τον φαρμακοποιό στην Ελλάδα.Κι αν θέλει να δουλέψει παραπάνω ο ταλαίπωρος που δεν κάνει τζίρο και δεν βγαίνει,είναι υποχρεωμένος απ την συντεχνία να κλείσει και να πάει για καφέ.
Επιπλέον με κάποιες σατανικές πασοκονεοδημοκράτικες κουτοπονηριές,οι φαρμακοποιοί στα μουλωχτά και μπαμπέσικα, κατάφεραν να γεμίσουν τις προθήκες τους με οτι βάζει ο νους του ανθρώπου.Παντόφλες,καπότες,νυχοκόπτες,αντηλιακά,κάλτσες,καλλυντικά,
ηλεκτρονικά τσιγάρα,βότανα και ματζούνια,είδη μπακαλικής.

Με την ίδια λογική λοιπόν, πρέπει να επιτραπεί και δεν βλέπω και το λόγο δηλαδή να μην επιτραπεί, η πώληση των φαρμακων πλήν ελαχίστων , απο τα Χόντος σέντερ και απο όποιον γουστάρει να ανοίξει φαρμακείο.Δηλαδή τι θα πάθω αναρωτιέμαι, αν μου δώσει το παναντόλ η πωλήτρια του χόντος που θα δουλεύει και ολονυχτία.
Εν ολίγοις αυτό θέλουμε και σαν καταναλωτές και νόμος είναι το δικαιο του καταναλωτή.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να βρίσω τον Καραϊσκο γιατί συμφωνώ.

Ισως στην επόμενη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Καραίσκο. Πολύ φιλελεύθερη ανάλυση.

Ανώνυμος είπε...

σε λίγο ο καραϊσκος θα αποφαίνεται (ως άλλος χρύσανθος λαζαρίδης) ότι δεν είναι μομφή να είσαι δεξιός

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας τα λέει ο Καραϊσκος. Τί είναι αυτά που λέει; Αριστερά είναι όλα αυτά; Υπέρ του ελεύθερου ανταγωνισμού ένας αριστερός; Υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων; Αλλαξοπίστησε ο Καραίσκος. Έγινε φιλελεύθερος κι αυτός μου φαίνεται.

Ένας νέοπας φιλελεύθερος που δεν σκέφτεται ότι το μικρό συνοικιακό φαρμακείο θα πεθάνει. Ότι ο φτωχοδιάβολος φαρμακοποιός, που βγαίνει και δε βγαίνει με τόσα πολλά φαρμακεία και ανταγωνισμό, θα καταλήξει να γίνει υπάλληλος του Χόντου. Ότι η μικρή επιχειρηματικότητα θα αντικατασταθεί από το υπαλληλίκι. Ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ολιγοπώλιο από λιγοστές αλυσίδες που θα επικρατήσουν στην αγορά κλείνοντας τους μικρούς και θα λειτουργούν ως καρτέλ (όπως αυτό του γάλακτος) ελέγχοντας τις τιμές.

Δεν είναι αριστερά όλα αυτά κύριε Καραίσκο. Δεν είμαστε ΗΠΑ σε μέγεθος εδώ,για να λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός όταν υπάρχουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις. Εδώ είναι Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός υπάρχει μόνο με πολλές και μικρές επιχειρήσεις. Οι μεγάλες κάνουν μονοπώλια. Πάρτο αλλιώς

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, παλιά είχαμε και τον μπακάλη, τον μανάβη, τον γαλατά, τον νερουλά, τον βοθρατζή κ.ο.κ.

Κλάψε πρώτα για αυτούς, πριν αρχίσεις να κλαψουρίζεις για τους φαρμακοποιούς.

Ανώνυμος είπε...

Φαρμακέμποροι δηλαδή, γιατί φαρμακοποιοί έχουν πάψει να είναι εδώ και πολύ καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 1.46,

Ο Καραϊσκος ήδη πιστεύει ότι η κονόμα δεν είναι κακή, ακόμη κι αν αυτή προέρχεται από την ενοικίαση άθλιων ελλενιτοσκεπών πλινθόκτιστων καταλυμάτων σε λαθρους πάκι. Αριστερός όπως ο Άκης. Με βαθιά δεξιά τσέπη. Ένας θολοΜπουτάρης του νότου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και μένα με εξέπληξε ο φιλελευθερισμός του Καραίσκου σε αυτό το κείμενο. Μέχρι που άρχισα να ψυλιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ. Μάλλον όμως τελικά, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα κίνητρα του πονηρού αυτού νεανία.

Για τους απορούντες, μπορεί εκ πρώτης όψεως το καραίσκειο κείμενο να δείχνει ότι δεν ταιριάζει με έναν αριστερό, αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση μπορεί κανείς να καταλάβει ότι το κείμενο αυτό είναι βαθιά αριστερό. Τόσο βαθιά, που θα έλεγα κομπλεξικά αριστερό.

Κι αυτό, γιατί το κίνητρο του αναρτήσαντος το κείμενο γίνεται φανερό από τις πρώτες πρώτες κιόλας προτάσεις. Και αυτό είναι ξεκάθαρα η ζήλεια. Η ζήλεια για τον άλλο που κάνει ωραιότερη ζωή (παραλίες, μαυρίσματα κλπ) γιατί έχει πιο πολλά λεφτά. Βαθιά αριστερή ζήλια δηλαδή.

Έπεσε βαριά η κατρακύλα της μισθωτής εργασίας στο πρασινωπό αυτό αγόρι. Δεν αντέχει να βλέπει, ότι όταν αυτός αναγκάζεται να δουλεύει για τρείς κι εξήντα ξυπνώντας από τα χαράματα, οι μικροεπιχειρηματίες-έμποροι-φαρμακοποιοί φίλοι του να είναι στην παραλία παίζοντας ρακέτες και γκομενίζοντας, κλείνοντας το μεσημέρι ενώ παράλληλα βγάζουν τα εκατονταπλάσια από αυτόν.

Όχι κύριοι. Να κλείσετε και να γίνετε υπάλληλοι του Χόντου με 400€το μήνα. Δεν κατάλαβα. Καλύτεροι είστε από τον Καραίσκο;

Ο Καραίσκος είναι ευτυχισμένος μόνο όταν όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν λιγότερα από αυτόν. Τότε και μόνο τότε. Όσο πιο λίγα από αυτόν τόσο πιο ευτυχισμένος ο Καραίσκος. Όλοι εξισωτικά στον πάτο λοιπόν. Τα περί γέρων εν ανάγκη, καταναλωτών και γενικότερα ωφέλειας του κοινωνικού συνόλου είναι για να θολώσουν τα (καταπράσινα από τη ζήλεια του Καραίσκου) νερά.

Ανώνυμος είπε...

Βαριές, πολύ βαριές κουβέντες ακούστηκαν.

Ζηλιάρης ο Καραϊσκος; Ο συνεπής ιδεολόγος μαρξιστής Καραϊσκος, εδράζει τις κοινωνικοπολιτικές του αναλύσεις, σε τόσο ποταπά συναισθήματα;

Εγώ μια φορά δεν το πιστεύω καθόλου. Δεν μας έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής ο Καραϊσκος.

Η απάντησή του προβλέπω είναι καταλυτική.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι. Να είναι καταλυτική και ελπίζω φασαριόζικη. Γιατί μας έχει πεθάνει στο χασμουρητό τώρα τελευταία ο επαναστάτης της εύφορης κοιλάδας.

Τάκης Παραγιός είπε...

H Zήλια είναι ένα ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο, συναίσθημα. Αν το έχει ο Καραίσκος είναι κάτι φυσιολογικό. Όλοι το έχουμε λίγο ή πολύ σε αυτόν τον κόσμο που μας κάνει όλους ζηλιάρηδες γιατί προσφέρει στη θεωρία πολλά που όμως λίγοι μπορούμε να τα αποκτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι φαν των ψυχαναλύσεων του Βάρσου.Οι ψυχαναλύσεις ενός
αγροφύλακα

Ανώνυμος είπε...

ισα ρε καραισκο

Φάνης Γκέκας είπε...

Ο Καραϊσκος με ζηλεύει επειδή είμαι πιό ωραίος, λεφτάς και αναγνωρίσμος ενώ αυτός είναι κακομούτσουνος, μπατίρης και παγκοσμίως άγνωστος.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κύριο Παπαραγιό για τη σοφή μαλακία του.

Τάκης Παραγιός είπε...

Ο Καραϊσκος μίλησε πολύ σωστά σε αυτή του την ανάλυση, όπως και στις περισσότερες από τις προηγούμενες.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε είναι σωστός δηλαδή γενικά ο Καραίσκος. Κοίτα που τον είχα παρεξηγήσει. Σε ποιες (ελάχιστες κατ εσέ) αναλύσεις του έχει πέσει έξω κύριε Παραγιέ;

Τάκης Παραγιός είπε...

Δεν έχει πέσει έξω ο Καραϊσκος. Καλά τα λέει. Απλώς μερικές φορές χρωματίζει λιγάκι με αριστερά χρώματα τα πράγματα. Αλλά και γιατί όχι; Τελευταία πάντως έχει ωριμάσει πάρα πολύ. Το γράψιμό του είναι ιδιαίτερα μεστό. Μου αρέσουν οι προσεγγίσεις του Καραϊσκου.

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχα. Μπα σε καλό σου.

Ανώνυμος είπε...

καραγιδισκος

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=k38cqDYqb4g

http://www.youtube.com/watch?v=SSyIiSXcGac

Ricky Gervais στα Golden Globes 2011. Ο οποίος έκανε σε βάρος των παρόντων (και απόντων) ηθοποιών τα πιο χολεριασμένα αστεία που έχουν ακουστεί ποτέ. Πραγματκή απόλαυση. Έχει ενδιαφέρον η παρατήρηση των αντιδράσεων του κοινού. Όταν ο θιγμένος από τον παρουσιαστή ηθοποιός Robert Downey Jr ανταπέδωσε χαρακτηρίζοντάς τον παρουσιαστή "κακιασμένο", το κοινό άρχισε να χειροκροτεί. Μάλλον τους τα πε πολλά των politicaly correct Αμερικανών ο Βρετανός Ricky Gervais. Όλα τα λεφτά οι ατάκες για Stallone, Robert Downey Jr και Tim Allen.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα τους ξεφτίλισε. Μου αρεσε και το σχόλιο για την Σάντρα Μπούλοκ-Καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα τον Καραϊσκο μου θύμισε ο πασουσιαστής.
Βέβαια ο Καραϊσκος δεν είναι κακιασμένος

Ανώνυμος είπε...

Ο έλληνας Τσάρλυ Σήν είναι ο Αραμπατζής.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=xShWMgVKJuQ

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ένας αριστερός έχων σώας τας φρένας (παρά τις φήμες περί του αντιθέτου), έχουμε πήξει στη μαλακία εδώ με τους Αλεκολιανοτσιπραίους.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_12/12/2010_425677

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτό που πάντα έλεγα, ότι το πρόβλημα της ελληνικής αριστεράς είναι οι άνθρωποί της. Καραϊσκοι δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

"ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΧΟΥΛΙΟ ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ

Ή

"ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΣΧΗΜΟΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ" ΧΟΥΛΙΟ ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ


Να τοποθετηθεί ο Ξυδιότυρος.

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/01/blog-post_7885.html