Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Δηλαδή,αν κατάλαβα καλά,αυτό ήταν όλο κι όλο το τίμημα, που θα πληρώσουν οι πράσινοφρουροί δημόσιοι υπάλληλοι;;Οπου να΄ναι-αυτές τις ημέρες δηλαδή-βγαίνουν στη σύνταξη οι άνθρωποι που μπήκαν το 1981-85 στο δημόσιο και έκαναν καριέρα με τα πόδια πάνω στο γραφείο,τη σόμπα στο διαπασόν και μπάρμπεκιου στη πυλωτή.Ρετσίνα Κουρτάκη κάθε μέρα γιορτή.Κι άλλοι, για να γεμίσουν μια κωλοκαρτέλα του ΙΚΑ, ασπρίζουν απο τα 30 και πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, απ ασθένειες εργασίας-μέση, φλεβίτιδες,καρδιά- για 800,1000 και 1500.
Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος..
Για να χτίσεις το γιοφύρι πρέπει να θυσιάσεις κάποιον στα θεμέλια.Να τους τα πάρεις τώρα-ας πούμε- απ'τη σύνταξη,για να ελαφρύνεις τον υπόλοιπο πληθυσμό που πληρώνει τις γαρδένιες τους και είναι υποχρεωμένος να δουλεύει και παραπάνω ώρες, για να στέκεται όρθιος.
Και μ αυτό το 30ετές τρικομματικό Πλάνο, λίγο-πολύ δημόσιουπαλληλοποιήθηκαν, ολόκληρα συντάγματα ανθρώπων.
Γιατί κι οι αγρότες μας κρατικοί υπάλληλοι έγιναν,χωρίς ίχνος ρίσκου στις καλλιέργειες τους.Επιδότηση, αποζημίωση,συνεταιρισμός και δώστου πάλι επιδότηση και αποζημίωση.Βαρέθηκα να τους βλέπω στις τηλεοράσεις (κι η τηλεόραση τους βαρέθηκε πια) να οιμώζουν και να απλώνουν το χέρι, γιατί χτύπησε το κοκοσάλι τα παντζάρια και "καταστράφηκε" μονομιάς όλο το χωριό, αν δεν δοθεί η έκτακτη επιχορήγηση.Περισσότερες ώρες στην ουρά της Αγροτικής τράπεζας, παρά στο χωράφι περνούσε η αγροτιά.Και οι καθηγητές φροντιστηρίων, δημόσιοι υπάλληλοι είναι "κατα μια έννοια", που λένε και στα σταυρόλεξα.Απ την ανοχή και τα "στραβά μάτια" του κράτους πληρώνονται,όπως κι οι συμβολαιογράφοι,οι δημοσιογράφοι,οι γιατροί που κατακλέβουν ταμεία,αρρώστους,αμάχους.Κι ο καφετζής στο θυρωρείο της ΔΟΥ δημόσιος υπαλληλος κι αυτός.
Και οι τράπεζες δεν μπορώ να καταλάβω τι σοι "επιχειρήσεις" είναι και τι ρίσκο ενέχουν.Καμμία δεν είδα να κλείνει,στη χώρα μου,στη χειρότερη συγχωνεύονται και ανακαινίζονται.
Και μέσα σ όλην αυτήν τη διαβολική πλησμονή, έχουμε και την αριστερά να στέκεται με τη ξιφολόγχη,αγρυπνος φρουρός, πάνω απο το "δημόσιο" .Πρώτα απ όλα η δουλεια των αριστερών είναι να επιδιώκουν τον εξαστισμό της οικονομίας που είναι ΤΟ απαραίτητο βήμα,αν θέλουμε να μιλήσουμε Μαρξιστικά.Κι οι συνδικαλιστές της αριστεράς, τόσα χρόνια έπρεπε, να καταγγείλουν τους συναδέλφους τους με τους πενταψήφιους μισθούς κι οχι να λειτουργούν σαν μικρή βουλή συνωμότικα και συντεχνιακά.
Ποτέ μου-τελος- δεν κατάλαβα τι σόι "Δημόσιες" είναι οι υπηρεσίες μας,για να με καλέσουν και να τις υπερασπιστώ..
Οι τόποι αυτοί είναι πατροπαράδοτα,οι τόποι μαρτυρίου και σταύρωσης,όλου του ελληνικού λαού, πλήν κάποιων σκληρών κομματικών και της Κυρά Μαρίας ή του Κυρ Κώστα που ήταν συμμαθητές με τον εφοριακό και το Ληξίαρχο.Απο καιρό τώρα το κράτος, έχει αποσχισθεί απ'το λαό.
Αυτές τις ημέρες-ήθελα να πώ-οτι είδα μεγαλύτερη διάθεση απο μερίδα του πληθυσμού, να υπερασπιστεί τους μετανάστες, παρα τους δημόσιους υπαλλήλους.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά σχόλια η ανάρτηση Καραίσκου. Μεγάλο ενδιαφέρον

Ανώνυμος είπε...

πεπη;

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=nikosBlogComment&post=233

"Nikos' Blog". Το μπλογκ του Νίκου. Νίκος, όπως λέμε Μίκης, Ανδρέας, κατοχυρωμένο το μικρό όνομα για τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες.

Όμως Νικολάκη, μήπως υπάρχει και κάποιος άλλος, πιο σημαντικός θα έλεγα, δημοσιογράφος με το ίδιο μικρό όνομα? Ένας δημοσιογράφος, λέγω, ο οποίος εκτός του ότι δικαιούται -αρκετά- περισσότερο από εσένα να χρησιμοποιεί το κοινό μικρό σας όνομα ως σήμα κατατεθέν, είναι και αρκούντως αγγλομαθής, όπως έχει πολλάκις αποδείξει, ώστε να μην υποπίπτει σε παιδαριώδη λάθη στο τίτλο μάλιστα του μπλογκ.

Άστο βρε Νικόλα το αγγλικό αφού δεν το'χεις, άστο για κάποιους άλλους Νίκους που το χειρίζονται πιο επιδέξια.

Ανώνυμος είπε...

Οσο για την ελληνική (αν)ορθογραφία στο κείμενο, μάλλον δεν δούλευε ο ορθογράφος του word

Marwood είπε...

Διαβάστε τη συνέντευξη του Νασίμ Ταλέμπ στο βημαγκαζίνο σήμερα, λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα.

Marwood είπε...

http://www.flickr.com/photos/stylianidis/

Δείτε επίσης και εδώ, για να γελάσετε ή να κλάψετε

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια του σχολίου του 11.30, παρακαλώ να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις της Αγγλικής ο Ξυδιότυρος.

Ανώνυμος είπε...

θα τον καρπαζώσει τελικά ο ντάνι τον παπαρογιάννη

Ανώνυμος είπε...

10:36 και κακώς δεν το έκανε με τέτοιο χέρι-κουπί, θα ήταν απολαυστικό.

Ιωάννα τώρα στην σεξολόγο Σιδέρη στο Kontra ομιλεί περί διαδικτυακών ερώτων.

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/f0pMKn