Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΝ

Διάβαζα μια μέρα σε τοπική εφημερίδα για έναν επιστημονικό "θρίαμβο" του πολυτεχνείου Κρήτης.Σε κάποιον ευρωπαικό διαγωνισμό,φοιτητές κέρδισαν-λέει-βραβείο, επειδή παρουσίασαν κάτι ρομποτάκια που έπαιζαν ποδόσφαιρο.
Φοιτητές του πολυτεχνείου Κρήτης-προσέξτε- όχι του ΜΙΤ...Εμβρόντητη η εκεί,τοπική κοινότητα που ασχολείται και βιοπορίζεται με την κ(χ)τηνοτροφία τον τουρισμό,το λάδι και τα πορτοκάλια διαβάζει για κάτι τυπάκια που μεσ το κουκούλι τους, ασχολούνται με ερευνητικά προγράμματα "φεύγα" σαν αυτά που διαβάζεις στον Ασίμοφ και στο Δικαστή Ντρεντ.
Απο δω η κοινωνία μας και η οικονομία και απο εδώ τα πανεπιστήμια μας.Διαφορετικά κι αντίπαλα στρατόπεδα.


Είναι σαφές οτι ούτε η Άννα, ούτε η κυβέρνηση ΓΑΠ, συνιστούν τη ντρήμ τημ των μεταρρυθμιστικών, "περεστροικών" ονείρων, ενός λαού στο χείλος της αβεβαιότητας.Αλλα όταν τα χεις κάνει τόσο ρημαδιό, στο τέλος νομοτελειακά, έρχεται πάντα μια Άννα.Κατα το "ενας λοχίας να μας σώσει".Και βέβαια-τώρα ειδικά- δεν πρόκειται να εισακουστούν τα πρυτανικά και φοιτητικά, συγκινητικά διαμαντάκια που ακούγαμε στην αρχή με ρομαντισμό,έπειτα με υπομονή και στο τέλος με χριστοπαναγίες.
Ούτε που νοιάζεται κανείς τριγύρω, για τις εξαγγελίες της Διαμαντοπούλου,που σ άλλες εποχές θα σήκωναν επαναστάσεις.Και φοιτητική κάρτα εισόδου ηλεκτρονική και πρυτάνεις αυτόνομοι και σύνδεση παραγωγής-οικονομίας και εκπαίδευσης, εταιρείες,επιτροπές φρούρησης.Για κάποιο λόγο,το ελληνικό πανεπιστήμιο,μου θυμίζει τα "ΞΕΝΙΑ",την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κι αλλα πολλά.Αφού ξόφλησαν,αράχνιασαν και έβγαλαν βρύα και λειχήνες, στο τέλος απαλλοτριώθηκαν ανάποδα και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες φωνές που εμμένουν...Και τροτσκιστικά να κοιτάξω το εκπαιδευτικό ζήτημα, καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα.Δεν βλέπω κανέναν Μάη του 68 μπροστά μου,ούτε κανα Νοέμβρη του 73.Και δεν βλέπω γιατί κι η αριστερά να περιθάλπτει 1000 πιτσιρίκια ,αριστεροφοιτητές που σε δέκα χρόνια θα γίνουν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ ούτως ή άλλως.
Καρφί δεν μου καίγεται επιπλέον για τις ελευθερίες που χάνονται,για τα άσυλα για τους ραδιοσταθμούς και τα ΙΝΤΙΜΗΝΤΙΑ.Σιγά που θα κλάψω το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και τη ζωντάνια, που χάρισε στο λαικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια.Φωνές,μελόδραμα,αγωνία για την Παλαιστίνη κατάληψη για τη Ταυλάνδη,επανάσταση απο τη Σόλωνος και Σίνα εώς τη γωνιά Σόλωνος και Ιπποκράτους.Πατέρα στείλε φράγκα.Το σεργιάνισμα στο κόσμο ήταν δυο μέτρα γής...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχε δίκιο ο Μαργουντ. Η δουλειά κι ο παρας κάναν και τον καραισκο να αλλάξει κασέτα. Χιλιοπαιγμένο όμως το έργο. Όλοι οι αριστεροί κάπως έτσι ξεκινάνε για να σώσουν τον κόσμο από τον καπιταλισμό και τα κοράκια του. Αλλά, σχεδόν αναπόδραστα, καταλήγουν με μασέλες κατεβασμένες στη θέα του χρήματος.

Ανώνυμος είπε...

να τοποθετηθει ο καραισκος στην ιταμη αυτη προκληση

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=tTeaSUJOezU

Ανώνυμος είπε...

Να τοποθετηθεί ο Ξυδιόγαλος στο κάτωθι ανθελληνικό βοθρόλυμμα

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17254&Itemid=169

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=xXeDUy6Csyo&feature=related

Ανώνυμος είπε...

"Αφού ξόφλησαν,αράχνιασαν και έβγαλαν βρύα και λειχήνες, στο τέλος απαλλοτριώθηκαν ανάποδα και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι."

Κάπως έτσι είναι και τα καταλύματα που νοικιάζει ο Καραϊσκος στους λαθροπάκις.

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2011/02/blog-post_1098.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/457023

Ανώνυμος είπε...

Multiculturalism has failed μας λέει ο Cameron. Τι μας λες ρε μεγάλε, εσένα περιμέναμε

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-12371994