Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Αυτό που γουστάρω στην ΕΡΤ πιο πολύ, είναι οι τριαξονικές μπάρες που τοποθετήθηκαν στην είσοδο, την εποχή του Σημιτοεκσυγχρονισμού.Σε ένα ίδρυμα δηλαδή με κυρίως εξωτερικές εργασίες,ρεπόρτερς,τμήματα εξωτερικών μεταδόσεων,κάμερες, συνεργεία,λίνγκς,μουσικάντηδες,ολόκληρο "μένουμε Ελλάδα" με τον Αμυρά σαν ασυγκράτητο τραγί,με μισθούς, που το ύψος τους όριζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τους πλήρωναν όμως μέχρι και οι άνεργοι,κάποιοι "τεχνοκράτες" της πυρκαιάς,βάλανε μπάρες ελέγχου, μήπως και φύγει κανείς πριν την ώρα του.Πιο πολύ οι μπάρες μπήκαν, για να βλέπουν οι άλλοι απ έξω, οτι "εδω μέσα δουλεύουμε"...Κοροιδευόμαστε δηλαδή ανοιχτά στον τόπο τούτο.
Το άλλο που θυμάμαι επίσης, είναι η έκπληξη μου, όταν με την έλευση των Ιδιωτικών διαύλων,μεταδόθηκε για πρώτη φορά 24ωρο πρόγραμμα ενω δεν υπήρχαν καθόλου, εκείνες οι διακοπές λόγω τεχνικών προβλημάτων.Στα ιδιωτικά κανάλια πάντα. Γιατί κατα τα άλλα, προφανώς ο Ανδρέας,είχε γεμίσει την Αγια Παρασκευή με καμμιά 85αριά βαρέως οπλισμένους, εκλογικούς λόχους, οι οποίοι ακόμα και οι δίδυμοι πύργοι να γκρεμίζονταν -ας πούμε το 1987-,αυτοί θα έπιαναν δουλειά στις 18:00 με έπαρση σημαίας και το "θαυμαστό κόσμο της μουσικής" στο καπάκι.
Κάποτε η απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ήταν οτι πιο ζοφερό και φριχτό μπορούσε να συμβεί στο ελληνικό νοικοκυριό, εξαιρουμένου του καρδιακού επεισοδίου.Ολόκληρο το έθνος ήταν υπόχρεο, να διαβάζει την γνωστή κάρτα στην τιβι, μέχρι να μάθει απέξω τα αιτήματα των εργαζομένων.Τα τελευταία χρόνια, αμα γίνει απεργία στην κρατική τιβι θα πέσει η τηλεθέαση απο το 1,5 στο 0,2. Είναι μεγάλη κατάντια, απο εκεί που κάποτε έκανες απεργία και βύθιζες το λαό στο πένθος, τωρα, με το πάτημα ενος κουμπιού στο τηλεκοντρόλ(κομπιουτερ) να σε γράφει όλος ο λαός στα αρχίδια του.Οτι αξίζεις παίρνεις όμως.
Τώρα έρχεται ο Μόσιος(sic) με βλοσυρό , άκαμπτο στίλ και μεταρρυθμιστική στύση,εκλεγμένος βέβαια απ ανθρώπους που θα σκότωναν για μερικούς ακόμη διορισμούς, (στις καθυστερήσεις του αγώνα) και παριστάνει τον αποφασισμένο ευρωπαιστή μάνατζερ.Στο τέλος δηλαδή, τα στελέχη αυτού του μιασματικού κόμματος, θα μας βγούν και ήρωες,διότι μας κάνουν τη χάρη και διώχνουν τα κολλητάρια τους απο τη μέση.
Επειδή όμως ακούω ορισμένους λυγμούς , απο διορισμένους συναισθηματικούς τύπους,που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ιστορικής ΕΡΤ, θα θελα να πω, οτι, εγω σίγουρα αλλα και κατι φιλοι μου που μιλούσα προχθές, χαίρόμαστε πάρα πολύ, που κλείνει αυτό το ιστορικό, γκεμπελικό βρωμο κανάλι-καταφύγιο όλων των αποτυχημένων αλλα "σεμνών" δημοσιογράφων με τα ποιοτικά και γραφικά προγράμματα,τις βαρετές συνεντεύξεις ,τις κυβερνητικές ειδήσεις με τα πανηγυρικά εγκαίνια σπηλαίων και μη επανδρωμένων αξονικών τομογράφων,το μετριοπαθές σπηκάζ και τον καταθλιπτικό σχολιασμό , τα κλιμακτηριακά, έντεχνα τραγούδια,τα σκυθρωπά αφιερώματα στους καθεστωτικούς μακαρίτηδες, το αγιόκλημα και το γιασεμί.
Επιπλέον κι ο Ηρακλής και ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν εξίσου ιστορικά σχήματα που έπεσαν στη Δ Εθνική,παρά το πλήθος κόσμου που άδολα βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί.
Σήμερα υποτίθεται,αν γινόταν μια σοβαρή και τίμια εκκαθάριση απο τον ευρωπαίο Μόσιο και εαν οι βουλευτές δεν φοβόνταν τις μανάδες των απολυμένων που θα τους κυνηγάνε,θα εξεδιώχνονταν απο την ΕΡΤ και θα ξεβράζονταν στην πιάτσα, άνθρωποι με τέτοιον ιδρυματισμό, που ειλικρινά θα ήταν καλύτερο για μια επιχείρηση, να προσλάβει κανά φυλακόβιο.
Αναρωτιέμαι για ποιό λόγο να κλάψω, επειδή θα στραπατσαριστεί στην απόκρημνη αγορά εργασίας, το κάθε τσουλάκι μουσική παραγωγός,ο Ελευθεριάδης,η τάδε υπεύθυνη γκαρνταρόμπας,ο Σωκράτης Ζάππας,οι υπεύθυνοι δισκοθήκης,ο φύλαξ του πομπού στη μυτιλήνη,ο υπεύθυνος σκηνικών του αθλητικου τμήματος,το τμήμα τεχνικών ηχομόνωσης και ο προιστάμενος μετάδοσης των "Βενιζελείων" και των "Παπαφλεσσείων".

13 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΙΑΣ είπε...

Κύριε Καραπιάλη, έπεσα συμπτωματικά στο blog σας ψάχνοντας για κάτι στο Google και αμέσως κόλλησα. Διαβάζοντας εδώ κΑΙ ΚΑΙΡΌ τις παλαιότερες αναρτήσεις σας και συγκρίνοντας τες με τις τωρινές, βλέπω μια τεράστια μεταστροφή. Μια αλλαγή απόψεων που πραγματικά δεν μπορώ να την καταλάβω.

Υπήρξατε ένας άνθρωπος που έγραφε με ευαισθησία και συναισθημα, ένας άνθρωπος που νοιαζότανε για τους συνανθρώπους του, ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν για την κοινωνική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ξαφνικά πανηγυρίζετε γιατί απολύεται κόσμος (π.χ. στην ΕΡΤ), κόσμος με οικογένειες και παιδιά τα οποία δεν έφταιξαν σε τίποτα να ενηλικιωθούν μέσα στη φτώχεια. Δείχνετε τελείως αποκομμένος από την κοινωνία, σαν άνθρωπος ο οποίος βλέπει μόνο οικονομικά νούμερα και όχι την κοινωνία και τις δύσκολες στιγμές που αυτή περνά. Κρίμα γιατί η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτό που λείπει σήμερα από την κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

O Ζακ Μεναχέμ πέθανε ρε μαλάκα. Δείξε σεβασμό στους νεκρούς τουλάχιστον

Ανώνυμος είπε...

και οι υπόλοιποι νεκροί είναι

Ανώνυμος είπε...

Ο φθόνος του αδιόριστου αριστερού ταιριάζει καλύτερα σαν τίτλος Καραϊσκο

The Pronunciator © είπε...

Καραϊσκο σε ποιά μέσα έχεις εργαστεί;

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/qBjBOw

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πρινιά θέλω να μου κάνετε έρωτα

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/papPFD

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=420606&h1=true

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=420606&h1=true

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=420578&h1=true

Ανώνυμος είπε...

τ