Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟΝ 2

Βλέπω οτι πολλοί συμπατριώτες δεν το 'χουν βάλει κάτω και ισχυρίζονται οτι το έθνος, έπεσε θύμα προδοτών πολιτικών,καθαρμάτων και Κούισλιγκ.Υπάρχει μάλιστα μεγάλη κόντρα μεταξύ δυο σχολών σκέψης: Η μια σχολή λέει οτι οι πολιτικοί μας έγιναν προδότες υπηρετώντας τη ντόπια οικονομική ολιγαρχία, ενω η άλλη, οτι έγιναν όργανα των Γερμανών εν γνώσει τους και επι πληρωμη. Για το οτι υπάρχουν ολούθε προδότες και πρόδοσία δεν το κουβεντιάζουμε καθόλου,είναι δεδομένο, ο ένας υποπτεύεται τον άλλον .Ο ρόλος του εισαγγελέα Φαναριώτη εχει γίνει η δευτέρα μας φύσις
.Εδώ, στη χώρα μας, η ήττα δεν αντέχεται με τίποτα - στα ίσια δεν χάνουμε ποτέ- όλες οι εθνικές συμφορές και οι εθνικες στραβές,συμβαίνουν, επειδή μεσολάβεί παραδοσιακά ένας προδότης.Η κερκόπορτα,ο Εφιάλτης,οι ξένες σύμμαχες δυνάμεις...Ούτε κι ο Θρύλος,ο ΠΑΟΚ,ο ΠΑΟ χάνουν ποτέ στα ίσια.Τη μια η διαιτησία
την άλλη το στοίχημα την άλλη τα φώτα.

Οτι η δεξιά παράταξη θρονιάστηκε στο ελληνικό δημόσιο και επάνδρωσε όλον το μηχανισμό, απο τον 1945 μεχρι το 81 το ξέρουν κι οι Ήμο.Το πρόβλημα είναι οτι πάντα στην χώρα μας η εκδίκηση είναι σκληρότερη.Προφασιζόμενοι τον εκδημοκρατισμό του κράτους, μόλις κέρδισαν, μπήκαν στο δημόσιο τόσοι μαζεμένοι Πασόκοι , που χάθηκε ο ήλιος.Με αναδρομική ισχύ.

Πώς θα κόντραρε κάποιος, τον Ανδρέα, το Σημίτη, το Λαλιώτη - τους galactikos δηλαδή- στη δεκαετία του 80 και του 90 ; Είναι δυνατόν να συγκρουόταν κανείς με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές,όλα αυτά τα χρόνια; Ποιός θα κέρδιζε , αυτός που έταζε πάρτι με μαιμού αναπηρικές συντάξεις, μοντέλα,ποτά και αν ξυπνήσουμε, περνάμε και μια απο τον ΟΤΕ, ή ο Χ ξενέρωτος που όφειλε να τάξει σκληρότερη δουλειά, περικοπές,εγκράτεια,λιγότερο δημόσιο και τεχνολογικές καινοτομίες;
Όλοι υπόσχονταν διορισμούς κι όλοι θέλανε να ακούνε μόνο για διορισμούς.Κανείς δεν μίλησε για νοικοκύρεμα και μελλοντική ανταμοιβή. Οταν λέμε κανείς εννοούμε κανείς. Η αριστερά και τότε και τώρα διορισμούς οραματίζεται επι χάρτου . Κι ο Μητσοτάκης το 89 κέντρικό σύνθημα είχε 100.000 νέες θέσεις εργασίας.Όταν υπόσχεσαι συγκεκριμένο αριθμό θέσεων εργασίας σημαίνει οτι θα τις δημιουργήσεις στο δημόσιο.Νόμος.
Σιγά σιγά βέβαια, το πολιτικό σύστημα αγκάλιασε όλον τον πληθυσμό,ικανοποιώντας σειρά αιτημάτων και εκτός διορισμών (συντεχνίες φοροαπαλλαγές κλπ) Τα βουλευτικά πλοκάμια αναζητώντας νέες ή λησμονημένες ψήφους, έφτασαν μέχρι τις εσχατιές της χώρας.Οι μονοι οργανισμοί που δούλευαν ρολόι στην Ελληνική επικράτεια, ήταν τα κόμματα.

Τον οιοδήποτε που θα τολμούσε να ψελλίσει κάτι για αποτελεσματικότερη εργασία,επιχειρηματικότητα,αλλαγή καλλιέργειών, σεβασμό στον τουρίστα-ρε μην τον κλέβετε-τον περίμενε γιαουρτοβροχή, πίσσα και πούπουλα, χλεύη και το 0.1% στην κάλπη.Οπότε και δεν βρέθηκε κανείς απο έναν ολόκληρο λαό να μιλήσει.Γι αυτό θα επαναλάβουμε οτι τα κόμματα, είναι ο λαός ο ίδιος.Σάρξ εκ της σαρκός (σαργός).

Προ ημερών μου εξηγούσε κάποιος την έννοια του Dutch disease, του Ολλανδικού συνδρόμου,δηλαδή πως η ανακάλυψη κάποιας φυσικής πλουτοπαραγωγικής πηγής,μειώνει την εθνική παραγωγικότητα σ' άλλους τομείς.Για μας αυτή η φυσική πηγή που ανακαλύψαμε, ήταν το δημόσιο,η ΕΟΚ και τα σούπερ δάνεια.

Αν ζούσε ο Αντρέας θα κυβερνούσε ακόμη τους έλληνες.Ο ελληνικός λαός ήταν μια γυναίκα που λάτρευε τον Ανδρέα .Γιαυτό και όταν πλήγωσε ο Αντρέας τον λαό , οι έλληνες,( οπως ακριβώς η πληγωμένη γκόμενα, που πηγαίνει με αυτόν που αντιπαθεί περισσότερο ο άνδρας της για να τον εκδικηθεί) , εκδικήθηκαν τον Αντρέα, ψήφίζοντας Μητσοτάκη. Ωραίοι σαν άνθρωποι. ωραίοι σαν λαός.


42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναi

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=L-jzblCbsuA

Πάσχο τι τον έκανες τον Καραϊσκο μας;

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Ο φίλος ΠΑΣΧΟΣ ενοχλήθηκε για την κατάθεση μήνυσης σχετικά με το΄θέμα της αλλοίωσης στοιχείων στην Εθνική Στατιστική Αρχή;;;;Τον πείραξε ότι ευαισθητοποιήθηκε ο Συλλογος για τον λόγο που οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ;;;;Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΩΦΕΥΣΕΙ;;;;ΚΡΙΜΑ.....Απαράδεκτο το άρθρο του στην Καθημερινή του Σαββάτου.....

Ανώνυμος είπε...

Η Ωραία Ελλάς, η χώρα των άσχημων Καραϊσκων (όχι ότι υπάρχουν και ωραίοι Καραϊσκοι δηλαδή, μη τρελλαθούμε)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο αληθινός Καραϊσκος κυκλοφορεί τώρα με τη μορφή του Πάσχου. Ο Πάσχος έχει κυριεύσει τώρα το πρώην κουφάρι του Καραϊσκου, και μας γράφει αυτά που γράφει εδώ πέρα.

Ανίερη, φαουστική θα έλεγα, αυτή η ανταλλαγή, αλλά τι να σου κάμει και ο καημένος ο Πάσχος. Είδε και απόειδε ότι σοβαρή γκόμενα δεν βγάζει. Σκληρές, πολύ σκληρές οι γυναίκες. Άτιμα πλάσματα, πιο αδυσώπητα και από τις πολυαγαπημένες του Αγορές. Τι και αν είσαι μεγάλος θεωρητικός, ορμητικός ιδεολόγος και έγκυρος αρθρογράφος σε μεγάλη αθηναική εφημερίδα. Η κεφάλα του πασχάλη τερζή, το σκατί σακάκι και το διαμέρισμα στην Κυψέλη, απ'ότι φαίνεται έχουν κάνει limit down στο αισθηματικό και αισθησιακό χρηματιστήριο της καθυστερημένης αυτής χώρας. Η λύση του body-snatching στον γοητευτικό μπον-βιβαντ Καραϊσκο ήταν μονόδρομος για τον Πάσχο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να πούμε, ο Καραίσκος αποδείχνει ότι έχει και καρδιά (αλαβάνος στα νιάτα του) έχει και μυαλό (πασχος στα γεράματα), αν πιστέψουμε το γνωστό ρητό

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να πούμε, ο Καραίσκος αποδείχνει ότι έχει και καρδιά (αλαβάνος στα νιάτα του) έχει και μυαλό (πασχος στα γεράματα), αν πιστέψουμε το γνωστό ρητό

Ανώνυμος είπε...

Όλο και καλύτερος ο Καραισκος. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά καμιά σχέση με τον σαχλό και γραφικό Μανδραβέλη, με τη φόρα του οποίου υπέρ της φιλελεύθερης σκατί ορθοδοξίας γελάνε και οι πέτρες.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια ανάλυση. Καταπληκτικό άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

σε σχεση μ αυτα που μας ζητανε να κάνουμε οι ξένοι, ο πάσχος θα ακούγεται αριστερός. Μόνο ο Καραισκος θα υπερθεματίζει υπέρ των επιταγών της τροικας..

Ανώνυμος είπε...

O Kαραίσκος έχει αποκτήσει μεγάλη ωριμότητα στο γράψιμό του. Συγχαρητήρια και από εμένα.

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο γιατι δεν δημιουργεις μια ηλεκτρονικη εφημεριδα με πληρη υλη; Νομιζω πολυς κοσμος θα θελει να την διαβαζει

Ανώνυμος είπε...

Ως πρώην οπαδός του Μάνου και του Μανδραβέλη που τελικά προσχώρησε στις τάξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την δεύτερη παράγραφο του 8:47.

Με το νεοφιλελευθερισμό και με τις αναλύσεις περί κρατισμού, όχι μόνο δε βγάζει κανείς σοβαρή γκόμενα αλλά καταλήγει να τον βλέπουν σχεδόν όλες οι Ελληνίδες σαν αυνάνα (και στο τέλος αναγκάζεται να γίνει, θέλει δε θέλει). Αντίθετα, όταν κάποιος εξηγεί τις θέσεις του πράου και μειλίχιου Φώτη Κουβέλη γίνεται άμεσα αγαπητός: ακόμα και οι εμφανισιακές του ατέλειες γίνονται αντιληπτές ως μέρος της γοητείας του. Μυστήρια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ρε παιδιά πιστεύω οτι οι γυναίκες, δεν έχουν καμμία συνείδηση πολιτικά ούτε ανθρώπινα.Θα έλεγα οτι το πρότυπο τους σεξουαλικα, ηθικά,όπως αποδεικνύει και η επιυχιά της ταινίας,είναι ο ρίτσαρντ γκίρ στο Pretty woman.Ενας αδυσώπητος κινηματογραφικός χαρακτήρας που βγάζει δις απο το κινητό,μιλώντας 1-2 ώρας στο τηλέφωνο ημερησίως(Και στην Αμερική κιόλας όχι στην Αθήνα του 98-99) .Aς κουβαλάς 80.000 ευρώ στο σπίτι το μήνα κι ας ψηφίζεις και Μαρκεζίνη,δεν μας νοιάζει.Μπορεί μόνο καμμια φορά, αν έχουν σηκώσει καμμια σαγιονάρα 2.400 ευρω,να συγκινηθούν αν σε δουν να δίνεις κανα κέρμα σε κανα γυφτάκι.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει όλα αυτά για τις γυναίκες και τα λεφτά Καραισκο αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω: Εσύ στις γυναίκες επιδεικνύεις τον παρά σου;

Ανώνυμος είπε...

μα ερώτηση είναι αυτή μωρε; ποιόν παρά να δείξω άνεργος ανθρωπος;

Ανώνυμος είπε...

Aφού έχεις πει ότι έχεις εισοδήματα. Και κάτι άλλο. Από την προσωπική σου εμπειρία πιστεύεις ότι ισχύει αυτό που έγραψε άλλος σχολιαστής παραπάνω ότι οι γυναίκες ψάχνουν στις σχέσεις μόνο τα λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως οι ωραίες γυναίκες ναι.Οι άσχημες βολεύονται και με λίγα.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, σαν άσχημος εισοδηματίας, είσαι της θεωρίας "με τον παρά μου γαμώ και την κυρά μου";

Ανώνυμος είπε...

Μια στιγμή Καραισκο. Είσαι εισοδηματίας ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

να μη σε νοιάζει

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην με νοιάζει; Όλοι εδώ φίλοι δεν είμαστε; Δεν ανταλλάσουμε απόψεις;

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο ποσα χρηματα εχεις στην τραπεζα ως αποταμιευση; Πιστευεις οτι πρεπει να τα κρατησουμε τα χρηματα μας σε ελληνικη τραπεζα η να τα βγαλουμε εξω;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο είσαι εύπορος?

Δημήτρης Άναλις είπε...

Καραϊσκο, τo Lepanto Club κοντά στο Κάραβελ (Ευφρονίου 55) είναι στέκι ώριμων και υπερώριμων κυριών, καθώς και νέων ανδρών με αντίστοιχα ώριμα γούστα;

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να βλέπετε τι ζόρι τραβάν οι άνθρωποι για να απολύσουν τα δεκανίκια τους.Δεν έχει ξανασυζητηθεί περισσότερο, αλλο νομοσχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρωτάτε τον Καραισκο? Πηγαίνει και ο Καραισκος στε στέκια ώριμου πληρωμένου έρωτα?

Ανώνυμος είπε...

έχει χρήμα για να πηγαίνει σε τέτοια στέκια;

Ανώνυμος είπε...

O άνθρωπος Καραίσκο πρέπει να ζει με όσαο χρήματα βγάζει από την εργασία του. Έχε το υπόψη σου αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι αν ο Καραισκος έχει χρήμα στην τσέπα, θα έχει και γυναίκες.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνα φίλε σε λα΄θος ανάρτηση γράφεις

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ανάγκη για χρήμα αν ο άντρας είναι προσοντούχος.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά ο Καραίσκος έχει χρήμα στην τσέπα;

Ανώνυμος είπε...

Παιδια έχει αναρτηθεί νέο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Eϊχε πει ότι είναι εισοδηματίας και τσεπώνει χρήμα. Άρα μπορεί να έχει και όσες γυναίκες θέλει η καρδιά του χωρίς πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι και με και χωρίς χρήμα ο Καραισκος έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραισκος εχει και λεφτα και γοητεια. Αυτο ειναι γνωστο και πανθομολογουμενο.

Ανώνυμος είπε...

Eίσαι παντρεμένος ή ανύπαντρος Καραίσκο?

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο έχεις λεφτά στην άκρη?

Ανώνυμος είπε...

Αν είσαι ελεύθερος, με λίγα λεφτουδάκια Καραίσκο την βγάζεις καθαρή. Αν δεν είσαι, πρέπει να βγάζεις πολλά για να θρέφεις την κυρά.