Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ 3

Η αλήθεια είναι οτι μια μερίδα του λαού,έχει το ηθικό δικαίωμα να βγεί έξω και να τα κάνει ταψί. Οχι βέβαια ισοπεδώνοντας τη βιοτεχνία του κυρ Θανάση στη γωνία Βεραντζέρου και πεχλιβανίδη,αλλα σε κρατικοτραπεζικό επίπεδο, ελεύθερα. Οι άνθρωποι δηλαδή που δουλεύουν σαν γομάρια στις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν και το 60% της αληθινής οικονομικής ζωής και δεν έχουν κανένα περιθώριο να πάνε στο σύνταγμα , ούτε να ακούσουν τους Aυτιάδες, Βαρουφάκηδες, τα αθύρματα του Κουρή και τους νεορεμπέτηδες της πλατείας με τα χακί μπουφάν.
Δεν πειράζει. Σε καμμιά σαρανταριά (χιλιάδες) χρόνια, όταν και ο πλέον ηλίθιος καταλάβει τι μπουντρούμι είναι το "κράτος-έθνος" και τι σκαρφίζεται , για να θρέψει τους πλέον αργόσχολους, να σώσει το αρχολιπαριό και να κουρέψει τον ανθρωπάκο , μπορεί να προχωρήσουμε.

Το πιο όμορφο και Ελληνικόν δε,είναι οτι στο ομολογουμένως πιο μιαρό επάγγελμα της κοινωνίας μας,στον τύπο δηλαδή, ξεφυτρώνουν σαν τους Βιετγκόγκ απο τα δέντρα, δεκάδες καλοθελητάρια πενάκια του διακοσάευρου-και πολλά τους είναι- τα οποία, προκειμένου να μας πείσουν οτι ο λογαριασμός πρέπει να μοιρασθεί δια των πόσων είμαστε, είναι ικανά να κάνουν και το κορμί τους κόμπο.Απο εκεί δηλαδή που είχαμε πήξει στους σοσιαλδημοκράτες με το ευρω ύφος , την τζιπάρα, τα τυπάδικα γυαλάκια και τα σοφιστικέ μούσια,τώρα πήξαμε στα φλωράκια του πανεπιστημίου της βιρτζίνια με μήλ... κάουντρι πατάτες γουίθ σαλτσα μπάρπεκιου,χάμπουργερ και μίλκ σέηκ.

Οι υπερασπιστές και παρακινητές της εργασίας και του μόχθου στη χώρα μας, θα γίνουν οι φλωράτζες που ήρθαν απο την εσπερία με το λαπτοπάκι, τα γκρήκλις και τις σαχλαμάρες στο Τουίτερ..
Επιπλέον και πολλοί παλιοί δημοσιογράφοι που πάνε ολοταχώς για σύνταξη, απο Πασοκτζήδες του κερατά-Κακαουνάκηδες- μασκαρεύτηκαν σε απελεύθερους αντικρατιστές και θυελλώδεις μεταρρυθμιστές του "πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι επειγόντως". Άνθρωποι με διακόπτη,σήμερα το πρωί είμαι αριστερός, το απόγευμα δεξιός, το βράδυ κέντρο.. Όλα σύμφωνα με το πως τη βλέπει το συγκρότημα...Και ξέρουμε πώς και πότε οι εκδότες, την βλέπουν αλλιώς.

Δεν υπάρχει και κάτι πιο εκνευριστικό απο το μαλάκα που σου λέει με το δάχτυλο στον κρόταφο "εγω σας τα λέγα". Όλοι τα έβλεπαν , όλοι τα ήξεραν καλέ: "Τα λέγαμε εμείς".
Κανένας όμως δεν έχει μνήμη πανελληνίως -δεν θυμόμαστε τι φάγαμε το μεσημέρι- κι ο Χατζηνικολάου παριστάνει τον εθνικό τιμωρό,αφου υπηρέτησε όλα μα όλα τα κανάλια της διαπλοκής, τα χρόνια που μας πέρασαν..



Τα λέω αυτά γιατί μια κοινωνία δεν είναι σαν το Phoenix και τo bubble bubble που μετά το game over κάνει insert coin και συνεχίζει ο επόμενος.Εδω μέχρι πριν δυο χρόνια κάποιος Π.Χ Παπαδημητρίου (πουρουπουπου) κάποιος Βερνίκος και κάποιος Άρης με θεόρατους μυτερούς γιακάδες και σλίμ υποκάμισα, αμειβόταν με καμμιά 50.000 χιλιάρικα μηνιαίως σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ,απο το δημόσιο κουμπαρά.Γιατί; Αλλοι για να μπουρδολογούν μπρός σε απολύτως παράλυτους εγκέφαλους τα βράδυα της Κυριακής (ελάτε με τη μαρία σπίτι να δούμε "Αθλητική Κυριακή") και άλλοι για να εξαγοράζουν ψήφους εξαθλιωμένων υποκειμένων και να μοιράζουν τα μετεκλογικά κέρδη με τους κατα τόπους κοτζαμπάσηδες.Ε οχι ρε πούστη μου,αν δεν τα πάρουν πίσω απο τον πουρουπουπου τουλάχιστον ,εγω δεν πληρώνω το τέλος της ακίνητης.

Δεν γίνεται να σηκώνεσαι απο το τραπέζι με την τσόχα έτσι εύκολα, μόλις κερδίσεις μια χοντρή γύρα και να φεύγεις με τον παρά στην τσέπη δηλαδή.

62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι οι διάφοροι (δήθεν και όψιμοι) θιασώτες του φιλελευθερισμού και της ελεύθερης οικονομίας είναι στην πλειοψηφία τους άτομα που δεν θα κατάφερναν απολύτως τίποτα αν δεν υπήρχαν οι δομές που εξασφαλίζουν την απόλυτη ισοπέδωση και την επικράτηση του δικτυωμένου ή του γλΥφτη ανεξαρτήτως προσόντων.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τα λεγα.

Ανώνυμος είπε...

Πες την αλήθεια και εγω δεν τα λεγα ρε συ;

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ τα έλεγα.

Ανώνυμος είπε...

Τον Που Ρου Που Που τον πήρε ο Χατζηνικολάου. Μεγάλη μετεγγραφή!

Ανώνυμος είπε...

Εχω μάρτυρα μου γιάννη τον σουβλατζή οτι τα λεγα και εγω

Ανώνυμος είπε...

Ναι είναι αλήθεια. Προχθές που σταμάτησα για ένα δίπιτο ο Γιάννης μου εκμυστηρεύθηκε ότι πράγματι τα έλεγες κι εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Τον μπαγάσα τον Γιάννη.

Ανώνυμος είπε...

Ναι μωρέ είναι μεγάλη κουφάλα. Πιάνει την κουβέντα και κλέβει συνέχεια στα ρέστα.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, σάλτσα bbq ξέρω να φτιάχνω, οι κάουντρι πατάτες όμως πώς φτιάχνονται;

Ανώνυμος είπε...

Tα λέει όμορφα ο καραισκος. Μάλλον δεν θα έχει οικονομικό πρόβλημα και το έχει ρίξει στη σκέψη και το γράψιμο.

Ανώνυμος είπε...

Τα βλέπεις φίλε μου; Κι υστερα λέν οτι "αργια μήτηρ πάσης κακίας"

Ανώνυμος είπε...

Έχει λεφτά ο Καραίσκος πρέπει και για αυτο γραφει τόσο καλά

Ανώνυμος είπε...

Κάποια ζώα δε με πιστεύανε, κάποια ζώα δε με πιστεύανε, τώρα θα με πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Έχει πολύ χρήμα στην τσέπη ο Καραίσκος?

Ανώνυμος είπε...

"Άνθρωποι με διακόπτη,σήμερα το πρωί είμαι αριστερός, το απόγευμα δεξιός, το βράδυ κέντρο.."

Τον μπαστουνοβλαχο Ξυνόγαλο περιγράφει ωραιότατα και ορθότατα ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Ο Πουρουπουπού είναι κουμπάρος του Χατζηνικολάου και είχε απολυθεί από αυτόν από τον Alpha λόγω βλακείας.

Ανώνυμος είπε...

Εμφανής η ζήλια του Καραϊσκου για τον Χατζηνικολάου και τον Πουρουπουπού. Και ακόμη μεγαλύτερη επειδή δεν έχει τουίτερ.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλύτερη μαλακία από το τουίτερ δεν έχω δει στα 35 χρόνια της ζωής μου. Μου αρέσουν ειδικά όσοι κάνουν ότι το σνομπάρουν ενώ μερακλώνονται με συνεχή βλακώδη σχόλια που γράφουν και τα οποία νομίζουν ότι διαφοροποιούνται από τα σχόλια των πολλών βλακών χρηστών.

Ανώνυμος είπε...

"Άνθρωποι με διακόπτη,σήμερα το πρωί είμαι αριστερός, το απόγευμα δεξιός, το βράδυ κέντρο.."

Τον μπαστουνοβλαχο Καραϊσκο περιγράφει ωραιότατα και ορθότατα ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Έλα και η βοήθεια του κοινού, ο 7:51 είναι ο (και ζηλιάρης) Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

καραΐσκο γιατί κρύβεις χρόνια;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

γιατί δεν είμαι ο 7:51.Εγω δεν ξέρω καν, αν είναι μαλακία το τουίτερ.Αλλα βλέπω, οτι ολοι οι πάτοι ασχολούνται μαζί του οπότε μαλακία θα ναι.

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο είσαι εύπορος? Πόσα χρήματα έχεις στην τράπεζα?

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Καραϊσκο, σχόλιο 1, 2, 3. Μετά το 10, θα βγάλεις και τα τσαρούχια για να μετρήσεις; Αν ναι, να έχεις πλύνει τα πόδια σου πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

καραισκο κάνε το αριστερό σου καθήκον. Τα επομενα σου σχολια στα αγγλικα και με ηχο παρακαλώ. Για να γελάσει κι ο κάθε πικραμένος στις δύσκολες μέρες που ζούμε

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=423185&h1=true

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_8243.html

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πληρώνεις για πετρέλαιο;

Ανώνυμος είπε...

Kαραισκο καπνίζεις και αν ναι τι μάρκα;

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Όταν έχει στις ειδήσεις Χατζηνικολάου, βλέπουμε ειδήσεις ... Γιατί οι άλλοι στο mega είναι τσατσονια... Το έχει καταλάβει ο κόσμος και τους ανταμοιβει αναλόγως...Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 3 ώρες πριν από
κινητό · Προσωπικό Απόρρητο:

Αρέσει σε 10 άτομα.

Ανώνυμος είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα του 7:51 με το Twitter και τους (κλασσικούς ελληνάρες) υποκριτές που το βρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

..ενώ έχουν λογαριασμούς κι αλωνίζουν εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

11:41 έχεις δίκιο, αλλά μην ξεχνάς ότι εκτός από τα ψώνια και όσους χρησιμοποιούν το Twitter για επαγγελματική προβολή, υπάρχουν και πολλοί μοναχικοί και απελπισμένοι που το χρησιμοποιούν ως σύντροφο και αγχολυτικό. Είναι το υποκατάστατο της πραγματικής επαφής που δεν έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ 11:56, αλλά αυτό ισχύει όχι μόνο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για το blogging (που κι αυτό είναι μέσο κοινωνικής δικτύωσης άσχετα να δεν καταγράφεται ως τέτοιο). To πρόβλημα του Twitter (που χαρακτηρίζεται ως υβριδική υπηρεσία microblogging και social medium για να είμαστε ακριβείς και άρα καλύτερο από το Facebook Που είναι το κατεξοχήν σιχαμερό μέσο κοινωνικής δικτύωσης) είναι οι 140 χαρακτήρες και το concept του follower. Γιατί εξαναγκάζουν τους πάντες να προσπαθούν να γράφουν "έξυπνα" και άρα εκνευριστικά επιτηδευμένα. Πάντως όπως και να χει, είναι μακράν καλύτερο από το FB

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Δεν ξέρω αν θα πέσει μέσα το Reuters για το αν θα χρεωκοπήσουμε στις 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, αυτο που μας ενδιαφέρει είναι να έχει προλάβει πρώτα να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το i-phone 5!!!!!!!!!AN ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ , ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΑΠΟ ....I-PHONE!!!
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · Πριν από 44 λεπτά

Ανώνυμος είπε...

9:56 μάλλον κατάπιες αμάσητες τις γκουρμέ κουβέντες του "βηματοδότη".Ήθελα να ξερα πως είναι δυνατόν μάλιστα,κάποιος άνθρωπος εκτός του Τσακ Νόρις (για να τουιτερίσουμε)να τονίσει μια λέξη στην προπρο παραλήγουσα.Ντίφικαλτις; Πώς;;;...αναγκαστικά τονίζεις και το -κά, εν προκειμένω να πούμε.
-Εχεις ζητήσει κι απο άλλους σχόλιο ηχητικό σε μπλόγκ;

Ανώνυμος είπε...

Τόση μαλακία μαζεμένη όσο βρίσκει κανείς στο τουίτερ δεν νομίζω να υπάρχει αλλού. Ποιος θα το έλεγε ότι θα ερχόταν η μέρα που ακόμα και η αυριανή θα φάνταζε πιο περιεκτικό μέσο από το νέο αυτό μέσο των λυπηρών μοναχικών αυνανιστών του πληκτρολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα όταν διαβάζω τα μηνύματα στο Τwitter μου έρχεται να κραυγάσω. ειδικά από κάτι εξυπνάκηδες που νομίζουν ότι διαφοροποιούνται από τον μέσο πολτό που γράφει εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο γιατι δεν ανοιγεις και εσυ ενα λογαριασμο τουιτερ?

Ανώνυμος είπε...

φίλε 12:44 δεν είναι έτσι..Καλά τα λέει ο Βληματοδότης..Ντίφικαλτις.Σωστά επισημαίνει οτι τονίζεται λάθος

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 12:51 να πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Τονίζεις και το -τις όταν λές ντίφικαλτις...Ντί -φι- καλ-τίς

Ανώνυμος είπε...

Βληματοδότης.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός και ο 12:57

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες λέει ο βληματο δότης

Ανώνυμος είπε...

@12.58α ειδικά αν σκεφτεί κανείς και ποιο παιδί με άρτια αγγλικά γράφει την έγκριτη αυτή στήλη., Είναι να γελάει κανείς όπως έλεγε κάποτε και ο άλλος στο σπικάζ του.

Ανώνυμος είπε...

μα είναι λάθος αναλφάβητου στα ελληνικα αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Ένα τραγούδι θα σας πω για τον λεβέντη, τον ασπρομάλλη μου το γέρο τον Μωριά, και βάλτε αδέρφια μου για να στηθεί το γλέντι Τριπολιτσιώτικο κρασί και ψησταριά. Στήσε χορό ξενιτεμένε Μωραΐτη, απόψε ας παίξουνε λαγούτα και βιολιά, και πες πως γύρισες στο πατρικό σου σπίτι και πως σε πήρανε οι γέροι σου αγκαλιά. Γεια και χαρά σας Μωραΐτες αδερφοί, και 'σεις κοπέλες γεια σας, τη Λευτεριά η Ελλάδα μας χρωστάει στη λεβεντιά σας. Τώρα που αίμα αδερφικό το χώμα ιδρώνει κι' η Ελλάδα πνίγει την Ελλάδα στα βουνά, έβγα απ' τον τάφο Θοδωρή Κολοκοτρώνη κι' αδέρφια κάνε όλους τους Έλληνες ξανά. Τα όμορφα χρόνια τα παλιά να ξαναζήσουν και σ' του Ταΰγετου την πιο ψηλή κορφή, των πρόγονών μας οι σκιές χορό να στήσουν και να τους λέει τ' αγέρι ετούτη τη στροφή. Γεια και χαρά σας Μωραΐτες αδερφοί, και 'σεις κοπέλες γεια σας, τη Λευτεριά η Ελλάδα μας χρωστάει στη λεβεντιά σας. Γεια και χαρά σας Μωραΐτες αδερφοί, που η μάνα αν δεν σας γέννα, ούτ' Άγια Λαύρα θα 'χαμε, ουτέ Εικοσιένα.

Ανώνυμος είπε...

Καινούρια υπηρεσία με καινούρια εκδιδόμενη στο γνωστό σπιτάκι του φουλ προγράμματος!
Και η εθνικότητα; Ελληνίς!
Και το όνομα αυτής; Βάλια!

- Είσαι καθαρός;
- Το επόμενο στάδιο καθαριότητας είναι να γδάρω το δέρμα μου.
Οπότε τον πήρε στο στόμα της και ξεκίνησε μια μέτρια πίπα.
Εγώ βρήκα ευκαιρία κι έκανα κίνηση πρωκτικής δαχτυλοσκόπησης.
Ένιωσα υγρό! Μύρισα το δάχτυλό μου και διαπίστωσα ότι ήταν κρέμα ευτυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Έχει χρήμα ο καραισκος για να πάει σε σπιτάκι;

Ανώνυμος είπε...

Έχει πρέπει

Ανώνυμος είπε...

καραισκο τι εγινε η αναρτηση για φωτωπουλο

Ανώνυμος είπε...

Φίλε είναι καλή αυτή η Βάλια; Είναι οικονομική;

Ανώνυμος είπε...

20 ευρώ λέει

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/p880cC

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/ovDhjb

Ανώνυμος είπε...

Κορυφαία αστείες οι απόψεις Βράσης και Ανδρικελόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο τι έγινε κώλωσες να τα βάλεις με το Φωτόπουλο και κατέβασες την ανάρτηση όπως όπως; Ωρε τι παλουκάρι είσαι εσύ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν έχει τα κότσια;

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Σε σχέση με την αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ -(ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ) όλων των εργαζομένων αφιερωμένη η δήλωση του μεγάλου ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ : "Η φτώχεια ειναι άσχημο πράγμα, αλλά υπάρχουν και χειρότερα: η ξεφτίλα, η κτηνωδία , η βαρβαρότητα. Σ αυτα θα φτάσουμε αν μας νικήσει ο φόβος".....
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 23 ώρες πριν ·

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
TΡΑΓΟΥΔΑΡΑ.....

Nirvana - Smells Like Teen Spirit
www.youtube.com
Music video by Nirvana performing Smells Like Teen Spirit. (C) 1991 Geffen Records
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 2 ώρες πριν ·

Ανώνυμος είπε...

O Καραίσκος έχει κότσια ή έχει λεφτά;