Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΤΟΠΟΥΛΙΣΜΟΣ

Ζούμε σε καθαρά τηλεοπτική πραγματικότητα. Όπου δεν πάει η κάμερα είναι σαν να μην γράφεται ιστορία, σαν να μην υπάρχει ιστορία. Μακάρι να ξερα: Στον Αγιο Παντελεήμονα π.χ πως έχει τώρα η κατάστασις; Τα βρήκαν οι μωαμεθανοί με τους τοπικούς γι αυτό δεν ακούμε τίποτα; Σταμάτησαν να χέζουν στο πάρκο; Αν περάσει ο Αλαβάνος μια βόλτα θα φάει γιαούρτι; Ή δεν θ ασχοληθεί ουδείς μαζί του,όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και ως εκ τούτου να καταλήξω : Με τη ΔΕΗ τι γίνεται; Τώρα που δεν έχει απεργία ρωτάω,γιατι μεθαύριο που θα ξανάχει, θα βλαστημάμε πάλι όλοι μες το σκοτάδι.


Ειλικρινά δεν γνώριζα οτι βάζοντας στο σπίτι μου ρεύμα, θα έκανα και κουμανταδόρο μου το Φωτόπουλο.Αν το ξερα μπορεί και να ζούσα με καντήλι.Οποιος γεννηθεί στη χώρα,βαπτίζεται εκών άκων, χριστιανός ορθόδοξος και υπήκοος της ΓΕΝΟΠ. Έτσι γιατί η ΓΕΝΟΠ σε κάθε εθνική εκλογή,στοιβάζει συντονισμένα 300.000 προσταυρωμένα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μες στις κάλπες.

Όλοι είμαστε στη γύρα, με τις θέσεις εργασίας στο μπλέντερ και έξω απο τα μαγαζιά κολλάνε τη μύτη τους στο τζάμι, εκατοντάδες άνεργοι πιτσιρικάδες προθυμότατοι για δουλειά,οχι σαν τους 55άρηδες που βαριούνται και το τασάκι πια να καθαρίσουν. Όλοι μεταξύ σφύρας και άκμονος, εκτός απο την παρέα του Φωτόπουλου που σπέρνει τον τρόμο στη ύπαιθρο.."Μπαμπά τι πάει να πει δημόσια υπηρεσία;"- "Η υπηρεσία παιδί μου, που δουλεύουν δημόσιοι υπάλληλοι".





Θα μπορούσαμε να ρίχναμε την τιμή στο ρεύμα; Τώρα πια, που βάζουμε το χέρι στην τσέπη και βγάζουμε μόνο συνδετήρες και μονόλεπτα. Ναι, αν κουρεύανε τους μισθούς-δεν λέω των φουκαράδων καταραμένων της Πτολεμαίδας - αλλα αυτών των διοικητικών κομιτατζήδων που μασουλάνε ολημερίς ηλιόσπορους και κοπανάνε τo "ελάτε αυριο" ακόμη κι αν τους ρωτήσεις, τι ώρα είναι..Να πάρουνε και κάτι πίσω, απο τους συνταξιούχους της ΔΕΗ ετών 50 με τις κοιλάρες, που παρίσταναν τους εργαζόμενους, σε κλειστούς απο τα Δεκεμβριανά του 1944 υποσταθμούς και πίνουν ουίσκια απο τις 16.00, στις ασήμαντες και γύφτικες Αθηναικές πλατείες, έχοντας εξαρτηθεί οριστικά απο τη χρόνια χαύνωση.

Συν τοις άλλοις, έχεις και έναν μονίμως τσαμπουκαλεμένο μάτσο συνδικαλιστή που νομίζει οτι πράγματι η ΔΕΗ ανήκει σ όλους, επειδή κάνουν οτι θέλουν εκει μέσα οι φίλοι του όπως προείπαμε.Ο Φωτόπουλος ανάθεμα κι αν ξέρει που είναι ο ηλεκτρικός πίνακας στο σπίτι του.Παρακάπτοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία χωρίς να βγάλει κανείς άχνα, έτσι όπως μόνο οι αριστεροί ξέρουν να κάνουν ,ο άνθρωπος συγκέντρωσε πάνω του, μεγαλύτερη εξουσία και δύναμη , απο τον Ιβάν τον Τρομερό. Mόνος του πια μπορεί να σου κατεβάζει στα μούτρα το διακόπτη, να σε γυρίζει στην εποχή του Ζαΐμη και μετά να σου φωνάζει με το γνώριμο ύφος του γαμωχριστοπαναγία,οτι " η ΔΕΗ ανήκει στον λαό". Άμα πουληθεί η επιχείρηση σε κανα εμιράτο- σύντομα προβλέπω όπως πάνε - ο Φωτόπουλος θα μας πεί, οτι δεν γουστάρει μουσουλμάνους,κελεμπίες και τζαμιά στη χώρα και θα κάνει τον τσολιά.










Όταν έσκασε το τέλος της ακίνητης περιουσίας προ ημερών,ο Φωτόπουλος άδραξε αμέσως την ευκαιρία να πουλήσει σοσιαλιστιλίκι και αλληλεγγύη στους ιθαγενείς. Τσάμπα βέβαια όπως συνηθίζεται πάντα. Κάλεσε τις κάμερες και με το ύφος του μπαιλντισμένου Έλληνα - περίπου όπως αυτό που κεραυνοβόλα φτιάχνει κάποιος, όταν δεν έχει ρεύμα στο μαγαζί - πέταξε τον Εξοσέτ του : " Η ΔΕΗ δεν θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωσουν οι Ελληνες το χαράτσι".'Η κάπως έτσι.

Η ΔΕΗ στο τέλος χρησιμοποιήθηκε μια χαρά -και γαμώ θα έλεγα- για να φθάσει το κρατικό χαράτσι στο σπίτι του καθενός.Προφανώς ο Φωτόπουλος έγραψε στα αρχίδια του την αλληλεγγύη, όταν τον διαβεβαίωσαν οτι δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του κλάδου του...









21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαραισκο έχεις χρήμα στην τσέπα; Αυτή είναι η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Boηθήθηκε ποτέ ο Καραίσκος από κρητικούς πολιτικούς παράγοντες να βρει δουλειά στο Δημόσιο; Αν όχι, μπράβο του και έχει δικαίωμα στην κριτική εναντίον του Φ.

Ανώνυμος είπε...

Η οικονομική ανάλυση της εγχώριας αριστερής ιδεολογίας της μεταπολίτευσης, παρασιτούσα στα κρατικά ταμεία, είχε καλλιεργήσει την πεποίθηση πως το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων τον φέρνει κάθε μήνα ο πελαργός και πως δεν έχει καμιά επίπτωση η φυγή και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Ανάλογα, είχε διαποτίσει την κοινωνία με την πεποίθηση πως τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα τους εξασφαλίζουν οι συλλογικές συμβάσεις και όχι η παραγωγικότητα και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να βγάζουν κέρδη.

Έχω περιγράψει πως ξεκίνησε η αποψίλωση του παραγωγικού ιστού της χώρας με χαρακτηριστικές περιπτώσεις φυγής στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εκείνες της Pirelli Good Year...

Οι συλλογικές συμβάσεις είναι συμφωνίες που αποτυπώνουν τις δυνατότητες της οικονομίας ή ενός κλάδου σε μια δεδομένη στιγμή. Αν η οικονομία έχει λάβει φθίνουσα πορεία οι συλλογικές συμβάσεις δεν έχουν καμιά αξία.

Όπως δεν έχουν τώρα με ένα εκατομμύριο άνεργους και εκτίμηση σε ένα δυο χρόνια για άλλους τόσους.

Ο μοναδικός παράγοντας που εγγυάται υψηλούς μισθούς είναι η ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα της επιχείρησης, του κλάδου της χώρας.

Πιστεύω, πως όσοι υποστηρίζουν πως το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο επιτυγχάνεται όπου υπάρχουν ισχυρότερα συνδικάτα, φιλεργατικό άκαμπτο θεσμικό πλαίσιο ή ισχυρά αριστερά, κάνουν λάθος...

Μια ματιά στον κατάλογο με τις χώρες με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και τις καλύτερες ευκαιρίες αρκεί. Το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο το έχουν οι κοινωνίες που δίνουν κίνητρα στην ατομική πρωτοβουλία και όχι στον παρασιτισμό.



Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος είπε...

τζάμπα μελάνι χύνουνε η "αστική" τάξη, οι στούπες, ο πάσχος, οι μάνοι, ο καραϊσκος κλπ. Καλές οι διαπιστώσεις όλων τους (και ειδικά του τελευταίου), αλλά, δυστυχώς, μία ήταν η λύση μετά τον εμφύλιο.

Συναινετικό διαζύγιο. Όποιος πίστευε στις αξίες του δυτικού κόσμου θα πέρναγε στο ένα στρατόπεδο. Κι όσοι δεν πιστεύανε σε αυτές (τσίπρες, κκουεδες, και λοιπός συρφετός, ή άλλα λαμόγια ανεξαρτήτως αφετηρίας τους), στο άλλο.

Παστρικά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

το συμμοριτοπόλεμο εννοείς

Ανώνυμος είπε...

Eντάξει 12:36 Capital..Αν είναι να επιτύχουμε και την τέλεια παραγωγικότητα, να ακροβολιστούν στις ταράτσες οι ελεύθεροι σκοπευτές και να πυροβολάνε όσους δεν εργάζονται.Αμα δουλεύουμε όλη μέρα σαν τους κωλοκινέζους(απο τότε που τα μουνόπανα αυτά μπήκαν στο παιχνίδι, άρχισε η παρακμή) τι να το κάνεις το εισόδημα.Μα δεν γαμιόμαστε λεω εγώ μωρε.

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνει κι αυτό καραίσκο

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο παραγωγικότητα έχουν κι οι Γερμανοί. Αποδεδειγμένα δουλεύουν όσο και οι κανονικοί* Έλληνες ίσως και λιγότερο


*εξαιρούνται χιλιάδες κοπρόσκυλα, 35χρονοι άεργοι, κλπ.

ΚΑΡΡΑΣ είπε...

Οι γερμανοί δεν έχουν συνδικάτα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας;

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ο Νίκος Χατζηνικολάου,περηφανευόταν στην εκπομπή του,οτι ο REAL FM πέρασε πρώτος στην ακροαματικότητα.Ξεπέρασε και τον Σκάι.
Ο Καλαμούκης ο ίδιος ο Νίκος και οι λοιποί αντιμνημονιακοί επιβραβεύτηκαν απο το λαό.Ναι ναι τον λαό.Ξέρετε τι έχει να γίνει τώρα στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ;;
ΑΑααα είναι να γελάει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε ανταπόκριση από μεσα από σκαί. Θέλουμε αντιδράσεις από προτοκλάστε κλπ

Ανώνυμος είπε...

Αυτά μου αρέσουν.Τώρα που θα τον πιάσει πανικός τον πορτοκλάστε.Εχει αρχίσει να κουράζει και να καίγεται όμως, γιατί δεν είναι δυνατόν να μας τα σπάει επι 3ώρου καθημερινά.Ερε κέφια.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
TEΛΙΚΑ Ο ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ (οχι οτι έχει ιδιαιτερη αναγκη)....Παντρευει το παρελθόν του με το μέλλον και ειναι μια΄ταινία που όταν φύγεις από την αιθουσα, λατρευεις πιο πολύ το ΠΑΡΙΣΙ....η Κοτιγιάρ αέρινη , φοβερή, Παριζιάνα κυριολεκτικά, την λατρευεις και η ..ξανθούλα δίπλα στον Ουιλσον , αληθινή κούκλα.....Η Κάρλα ως ξεναγός , αχρωμη , άοσμη αλλά πάντα κουκλάρα και το κοριτσάκι του μαγαζιού που καταλήγει ο Ουιλσον , αληθινη αποκάλυψη!!!

Midnight in Paris Trailer 2011
www.youtube.com
Midnight in Paris: for more info visit: http://www.movie-pedia.com/ Official plot description for Midnight in Paris: A romantic comedy about a family travelin...
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · Πριν από 2 λεπτά ·

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Αθυρόστομος ΤΑΞΙΤΖΗΣ σήμερα το πρωι μου ειπε το καλύτερο: "ο Παπανδρέου ζητάει από τα άλλα κόμματα να βάλουν πλάτη και από εμάς να βάλουμε....κώλο"!!!
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 11 ώρες πριν ·

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Δεν συνηθίζω να κάνω promotion περιοδικών, αλλά όποιος χάσει σήμερα τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, εχασε!!!! Καταλαβαίνει απόλυτα τον προδοτικό ρόλο ΓΑΠ , ο οποίος ενήργησε ως "ρουφιάνος" των ελληνικών συμφερόντων στους Αμερικάνους προκειμένου να κερδίσει στις εκλογές...Ο περιπτεράς μου ευτυχώς, πρόλαβε και μου κράτησε ένα αντίτυπο....Τα wikileaks είναι εδώ και κατεδαφίζουν την κατοχική κυβέρνηση....
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 12 ώρες πριν ·

Ανώνυμος είπε...

Η πίκρα του Καραϊσκου δεν κρύβεται με τίποτε πλέον. Αφού δεν κονόμησε με το πασοκ, αφού δεν κονόμησε με τους αντιμνημονιακούς Νίκους κλπ, δεν έχει τουίτερ, τώρα βάλει κατά του Φωτόπουλου, επειδή μέχρι κι ο Φωτόπουλος είναι πιό όμορφος από αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος τολμά;

Ποιος τολμά να επενδύσει σε μια χώρα που κανείς δεν γνωρίζει πόσο και μέχρι πότε θα συρρικνώνεται η οικονομία της;

Ποιος τολμά να ανοίξει επιχείρηση σε μια χώρα, όπου αφού διόρισαν μέχρι και τα «σκουπόξυλα» με τις «σφουγγαρίστρες» των κομματικών γραφείων στο δημόσιο, τώρα φορολογούν τακτικώς και εκτάκτως ό,τι αναπνέει για να πληρώνουν τους μισθούς;

Ποιος τολμά να επιχειρήσει σε μια χώρα που αν ανοίξεις μερίδα εργοδότη στο ΙΚΑ, ακόμη και αν έχεις φροντίσει τα πάντα με συνέπεια, για δεκαετίες κοιμάσαι και ξυπνάς με το φόβο, πότε όποτε θα τους λείπουν λεφτά κάτι θα θυμηθούν να στα ζητήσουν με τις ανάλογες προσαυξήσεις;

Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που για να έχεις «μπλοκάκι» θα πρέπει να πληρώνεις τον ΟΑΕΕ χωρίς να δικαιούσαι οποιαδήποτε σύνταξη ή κάλυψη, όντας ασφαλισμένος σε άλλο ταμείο;...

Ποιος έντιμος άνθρωπος θα τολμήσει να επενδύσει σε μια χώρα που γίνονται δυο τρεις περαιώσεις το χρόνο για να χαριστούν τα «κλοπιμαία» στους φοροφυγάδες και να πληρώσουν τα «κερατιάτικα» οι εντίμως δηλούντες και φορολογηθέντες.

Ποιος θα επενδύσει σε μια ώρα που η μεταστέγαση ενός κουρείου δυο τετράγωνα πιο πέρα, χρειάζεται έξι μήνες αγώνα με την γραφειοκρατία;

Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που για να λειτουργήσει ένα αιολικό πάρκο, χρειάζονται 250 κιλά χαρτί σε αιτήσεις και 5-10 χρόνια αναμονής;

Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που οι συνδικαλιστές καταλαμβάνουν όποτε θέλουν τα υπουργεία και οι υπουργοί δίνουν συνεντεύξεις όπου προλάβουν;

Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ συνέρχονται κρυφά σε ξενοδοχεία γιατί οι συνδικαλιστές που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει δεν τους επιτρέπουν να προσεγγίσουν τις αίθουσες των Δ.Σ.;
Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα λίγες παραστρατιωτικά οργανωμένες διμοιρίες μελών κομμάτων που δεν αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% του πληθυσμού κλείνουν υπουργεία, δρόμους, λιμάνια κατά το δοκούν;

Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που οι αυτοκινητιστές για λόγους ψηφοθηρίας συγκεντρώνουν την υποστήριξη μεγάλου μέρους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στη Βουλή, στο αίτημα μεταξύ άλλων να συνεχίσουν την αγοραπωλησία των επαγγελματικών αδειών στην μαύρη αγορά χωρίς κανένα φόρο;




Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, η ραγδαία κατάρρευση του εισοδήματος λόγω κρατικής χρεοκοπίας και η έξοδος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από την θαλπωρή των κρατικών ταμείων σε συνδυασμό με την αποψίλωση πολλών θέσεων εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, θα μας προσγειώσει σαν κοινωνία στην πραγματικότητα.

Αφού πληρώσουμε το κόστος της ανοησίας, αν πιστεύουμε πως αρκούν οι διεκδικήσεις και τα συνθήματα για να ζούμε αξιοπρεπώς, θα ανακαλύψουμε πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν δώσουμε έμφαση στη μόρφωση, την εργασία και την πειθαρχία.

Τότε θα σαρωθούν όλοι οι ανασταλτικοί παράγοντες που ανέφερα παραπάνω και θα ξεκινήσουμε από τον μηδέν, όπως όλες οι άλλες πρώην σοβιετικές χώρες της περιοχής...



Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο περιοδικό τα Επίκαιρα. Και με πολύ άξιους συντάκτες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4663455

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη λύση, σύσταση επιτροπής-σκούπας στα πανεπιστήμια, (στα πρότυπα της HUAC) για ξεπάστρεμα των οικογενειών, των ανίκανων και των καραισκων. Διοίκηση να δοθεί μόνο σε αγγλοσάξονες. Οι περιστάσεις απαιτούν σεισμο και όχι διαλόγους, υποχωρήσεις και ημίμετρα. Μόνο από την παιδεία η σωτηρία μας