Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΒΑΡΟΝ

Συμφωνώ σε μεγάλο μέρος,με τη γκρίνια ενός μέρους του λαού.Πράγματι οι ίδιοι πληρώνουμε συνέχεια,εμείς οι μισθωτοί, που γινόμαστε εύκολα αντιληπτοί εισοδηματικά, είμαστε οι μαλάκες, οι ευάλωτοι, τα θηράματα.κλπ κλπ.Με το που ανοίξουν το τερματικό στα κεντρικά της ΔΟΥ, μαθαίνουν τι βγάζεις κάθε μήνα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αν και πληρώνουν φόρο, δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Δεν θα ποδοπατήσουμε την κακοφορμισμένη πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουν..Ο ιδιωτικός υπάλληλος της πιάτσας,της Βαρβακείου,του Ρέντη,του φορτηγού που ξεφορτώνει τα γάλατα της ΦΑΓΕ, ο άλλος στο λιμάνι,ο σερβιτόρος,ο μπακάλης,ο υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου, ο βοηθός φούρναρη , ο χασάπης, τραπεζουπάλληλος,ο πωλητής, ο ψιλικατζής της γωνίας, που μου πουλάει τη φυλάδα το πρωί και τα τσιγάρα του πρωινού καφέ, αργά το βράδυ.Συναντώ άνθρωπους στο ταβερνείο με το δίσκο στο χέρι στις 12.00 και τους ξανασυναντώ, με το δίσκο πάλι στις 23:00, δεν με γελούν τα μάτια μου.

Ε, δεν είναι το ίδιο με τους δημόσιους υπαλληλους, όλοι αυτοί οι οσιομάρτυρες της καθημερινότητας.

Ο εργατουπάλληλος διάγει βίο έντιμο και συνετό εκ των πραγμάτων και με το ζόρι .Δεν μπορεί να ξενυχτήσει,δεν μπορεί να μπεκροπιεί δεν μπορεί το ένα το άλλο,χωρίς να πληρώσει το τίμημα του,τον αφόρητο πονοκέφαλο ,την κόπωση και τo σκληρό μαρκάρισμα του αφεντικού . Και στο τέλος πάντα έπαιρνε και παίρνει λιγότερα σαν ανταμοιβή, σε σχέση με τους διορισμένους. Κόλαση αληθινή


Δεν έχει το ίδιο αγγούρι στον πωπό ο Δημόσιος.Θα πάρει τηλέφωνο ( -"Eλα μανόλη δεν έρχομαι σήμερα,κάλυψε με" -" Και τι μου το λές ρε γιάννη; Που έπινες πάλι εχθές ρε μούτρο,τα λέμε αύριο καλή ξεκούραση") ,θα πάει στη δουλειά και θα προφασιστεί κάτι,θα λουφάρει,θα απεργήσει, θα τη βρεί την άκρη.Ο δημόσιος υπάλληλος μια αγωνιστική παίζει και δέκα κάνει τον τραυματία.Ο ιδιωτικός και με κάταγμα στα πλευρά θα κάνει ένεση και θα μπεί στον αγωνιστικό χώρο.

Πως θα την κοπανήσει ο ανθρωπάκος απο την επιχείρηση των 5 ατόμων ; Μα αυτή είναι η Ελλάδα.Είναι η χώρα της πρώην μικράς ασίας και της μικράς επιχείρησης .Δεν έχουμε εργοστάσια φίατ ,φορντ και κράισλερ εδώ.

Υπάρχει όμως και πολυς λαός, υποσύνολο του όλου λαού, ο οποίος φοροδιαφεύγει τόσο προκλητικά και ξεδιάντροπα,που δικαιώνει ακόμη και τους μεγαλύτερους μπαχαλάκηδες των εξαρχείων και του κάτω παγκρατίου πρός τη σπύρου Μερκούρη...Οι μηχανικοί,οι δικηγόροι,οι εργολάβοι,οι γιατροί, οι εστιάτορες, όποιοι μπορούν τέλος πάντων . Oι ελεύθεροι επαγγελματίες,δεν δίνουν λογαριασμό και δεν παίρνουν λογαριασμό. Ολόκληρα κοινωνικά στρώματα αποφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη,απο το 1945.Η μεσαία τάξη,η πνοή ,η ραχοκοκκαλιά, τα πόδια του οικονομικού μοντέλου- μπουρδέλου -ο θεός να το κάνει -της χώρας.

Στην ουσία είναι η άλλη μισή ραχοκοκκαλιά του εκλογοπολιτικού μας στερεώματος: Οι μεσαίοι, οργανωμένοι σε συντεχνίες με ομοιογενή συμπεριφορά στην κάλπη, θα σε πηδήξουν στις εκλογές συντονισμένα και με συνέπεια,αν δεν τους κάνεις τα χατήρια ή αν τους θίξεις τα παλιά χατήρια . Είναι είτε ανώτερα πνευματικά , συνειδητοποιημένα στρώματα, είτε κατοχυρωμένα εν τη ενώσει - δεν τα πείθουν πάντως οι βουλευτές με μια καλησπέρα,και ενα τσίπουρο, καθώς γίνεται με τις ορεσίβιες νομάδες.Για αυτό δεν ανοίγουν τα επαγγέλματα και κοροιδεύουν όλην την Ευρώπη οι Πασόκονεοδημοκράτες και δεν μιλάει και κανείς απο τα αριστερά, τόσα χρόνια τώρα .Γι αυτό και δηλώνουν τόσο ξεδιάντροπα 9.000 ευρώ εισόδημα οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και θα δήλωναν τα 9.000 σε λέκ αν θέλανε.


Ξέρει λοιπόν τι κάνει η κρατικοκαταραμένη εξουσία.Εχει επιλέξει παχυδερμικά , να γαμάει τους ίδιους πάτους εις τους αιώνας των αιώνων. Έχουν επιλέξει να σοδομίζουν ,τα ανήμπορα να αντιδράσουν και να εκδικηθούν εκλογικά- λαικά στρώματα του ιδιωτικού τομέα . Έχουν αντιληφθεί εκ πείρας οι κομματικοί εκλογολόγοι , καιρό τώρα, οτι είναι και οριστικά ηλίθιοι ένα μέρος απο τους εργαζόμενους αυτούς ,αφού πιστεύουν , οτι φταίει η Μέρκελ , φταίνε οι Εβραίοι, φταίει ο Κοστάντζο για την μιζεραμπιλιτέ τους.Για τα δίκαια τους μάλιστα μάχεται θεσμικά, κάποιος Παναγόπουλος... Kαταντήστε ελεύθερα δηλαδή...
....Μες το καθημερινό κυνηγητό,τα κλάματα του μωρού , τα παντιλίκια στη Λένορμαν και την απόλυτη φρίκη της Ελληνικής αγνής αφέλειας ,πού να προκάνουν να καταλάβουν .


162 σχόλια:

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ζητώ συγγνώμη δέχομαι πιέσεις για καθημερινό σχόλιο...
Θα γραφτούν και σαχλαμάρες παρορμητικές.Θα διαγράφονται.

Marwood είπε...

Οχι θα γραφτούν και σαχλαμάρες. Θα γραφτούν σαχλαμάρες σκέτο.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

σαχλαμάρες και μάλιστα παρορμητικές

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα... Μια χαρά τα γραψες Καραίσκο. Ούτε παραγγελία να στο είχα κάνει το άρθρο. Είχα την κουβέντα για τη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών πριν λίγο και κάποιος μου τα κανε τσουρέκια με την αθωότητα του ιδιωτικού τομέα στην ελλάδα και την αποκλειστική υπευθυνότητα του υπεράριθμου δημόσιου τομέα. Τί να λέμε τώρα; Τα ίδια; Πολιτισμικό είναι το πρόβλημα. Κι αύριο να απολυθεί (δικαίως, δικαιότατα) η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων (που αξιωματικά θα απολυθεί), οι έντιμες ομάδες των ελεύθερων επαγγελματιών θα συνεχίσουν τη φοροδιαφυγή αλλά και την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία εις τον αιώνα τον άπαντα, απαιτώντας σαν γνήσιοι μαλακες νεοέλληνες καλή κατάσταση σε δρόμους και άλλα δημόσια έργα, αλλά και σύνταξη (με τους φόρους και τις εισφορές των άλλων φυσικά). Δεν υπάρχει σωτηρία στον αιώνα τον άπαντα.

Marwood είπε...

Βάρσε: φοροδιαφεύγουν γιατί δεν τους κυνηγάει κανείς.

Ακόμα και να υπάρχει κάποιο γονίδιο σε αυτόν το λαό που να ωθεί στην φοροδιαφυγή, αν το κράτος κατέβαλλε στοιχειώδη προσπάθεια θα έπιανε αρκετούς από τους επάρατους φοροδιαφεύγοντες. Ομως όπως σωστά παρετήρησε ο Καραϊσκος, το κράτος για διάφορους λόγους, τους κλείνει το μάτι.

Η είσπραξη των φόρων, είναι η δουλειά του κράτους, ούτε αυτή είναι ικανό να κάνει. Αν κάνει outsourcing ως δια μαγείας θα δεις τα φορολογικά έσοδα να αυξάνονται.

Οσο για την συντήρηση δρόμων και την καταβολή συντάξεων: Αυτά δεν πρέπει να είναι δουλειά του κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Δύναται το κράτος παικτικά να τους φορολογήσει αλλα δεν θέλει

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι, το κράτος θα έχει έναν ιδιωτικό εφοριακό για κάθε έλληνα ώστε να πιστοποιεί ότι κόβονται κανονικά αποδείξεις και εισπράττονται φόροι. Επίσης έναν ιδιωτικό πολεοδόμο για κάθε έλληνα (που όλοι έχουν αυθαιρεσία στο σπίτι τους αν δεν είναι όλο αυθαίρετο), έναν ιδιωτικό τροχονόμο μιας και κανείς δεν τηρεί τον ΚΟΚ, έναν ιδιωτικό μάστορα για να πιστοποιεί ότι οι διάφοροι π.χ ηλεκτρολόγοι κάνουν αξιόπιστη δουλειά και δεν κινδυνεύεις να πας από ηλεκτροπληξία κλπ κλπ και πάει λέγοντας.

Ακόμα και να υποθέσουμε ότι υπάρχει σωτηρία, αυτή δεν είναι εφαρμόσιμη σε καθεστώς δημοκρατίας. Η γενικευμένη ανομία πατάσσεται μόνο με ολοκληρωτισμό. Τη μαφία στην Ιταλία την τσάκισε ο Μουσολίνι και γιγαντώθηκε ΄πάλι σε dt μετά την πτώση του φασισμού. Γιατί; Μα γιατί σε δημοκρατικό καθεστώς σε χώρες γενικευμένης ανομίας και κοινωνικής ασυνειδησίας δίνεται το δικαίωμα στον κάθε λαμόγια να "αγανακτεί" και να διαμαρτύρεται απεργώντας, να βρίσκει παραθυράκια κλπ κλπ. Μα τα πιστεύεις αυτά που λες;

Ανώνυμος είπε...

σε δημοκρατικό καθεστώς σε σοβαρές χώρες λειτουργει το φορολογικό σύστημα.Εδω είμαστε αλγερία.Το ζήτημα έκλεισε κατόπιν των αγορεύσεων αμφοτέρων .Καληνύχτα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εμ αυτό λέω και γω ρε 2:22. Σε Αλγερίες, μόνο με βούρδουλα γίνεται δουλειά. Εδώ το πρόβλημα είναι πολιτισμικό και συγκεκριμένα πρόβλημα άκρατου ατομισμού και μαζικής κοινωνικής ασυνειδησίας.

Marwood είπε...

Οι κουβέντες του στυλ αυτά δεν γίνονται εδώ, είναι της καφενειακής αλεφάντειου σχολής, και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Αλλωστε και οι διάφοροι Τράγκες και Καζάκηδες, την δήθεν "ιδιαιτερότητά" μας επικαλούνται.

Καμία ιδιαιτερότητα δεν υπάρχει. Αυτό που θα γίνει, είναι το σοκ της μετάπτωσης από τη σοβιετική οικονομία, στην κανονική, στην οποία θα πάμε θέλουμε δε θέλουμε. Στη σειρά για σερβίρισμα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι και η Αλβανία όταν πέρασε σε καπιταλισμό διέπρεψε. Μεγάλη καπιταλιστική οικονομία η Αλβανία. Παράδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

δεν νομίζω τάκη

Ανώνυμος είπε...

Ασε την ιδιαιτερότητα .Υπάρχει η παραδοση.Μεγάλος παράγων η παράδοση

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αλβανικό οικονομικό θαύμα. Το θαύμα της ελεύθερης οικονομίας.

Marwood είπε...

Και κάτι άλλο: το θεμέλιο στο οποίο δομείται η αυθαιρεσία, είτε μιλάμε για φορολογία, είτε για πολεοδομικά θέματα, είτε για το ίδιο το δικαιικό (sic) σύστημα. είναι το ίδιο το νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι επίτηδες τόσο άθλιο, ώστε να ευνοεί, για να μην πω να επιβάλλει, την αυθαιρεσία αλλά και τη συναλλαγή με τους κρατικούς νταβάδες.

elementary

Ανώνυμος είπε...

κάτι μας πίπες σικ χικ τώρα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κανείς δεν διαφωνεί ότι το νομικό πλαίσιο είναι άθλιο κε elementary. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεσαι όμως, είναι ότι δεν είναι τυχαία άθλιο. Όταν υπάρχει κουλτούρα σε ένα λαό να είναι μπουρδελιάρης, μπουρδελιάρικα συστήματα και νομοθεσίες θα φτιάχνει. Ακόμα και έτοιμες διαδικασίες και λύσεις να πάρει, σε λίγο καιρό θα τις κάνει σαν τα μούτρα του. Φυσικά, θα ανέμένα μια νέα μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη του αιώνα από το Τσαντ ή το Νίγηρα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να συμβει ποτε.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και μάλλον όχι τυχαία.

Marwood είπε...

Τις απόψεις μου τις ξέρετε (και στ' αρχίδια σας κιόλας).

Ομως προσοχή: δεν λέω ότι δεν μας πρέπει Δικτακτορία (sic). Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς η πολιτική ελευθερία πρέπει να απαραιτήτως συνοδεύεται από ωριμότητα και Ατομική Ευθύνη (η ευθύνη φίλοι μου, η ευθύνη).

Ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση όμως, ο ρόλος του κράτους στο οικονομικό γίγνεσθαι (sic) πρέπει να είναι εξαιρετικά περιορισμένος (πχ Gneralissimo Pinochet)

over & out

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μπορεί όμως να φταίει και στο Τσαντ το μεγάλο δημόσιο. Ποτέ δεν ξέρεις.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έχω μια απορία. Από ποιον δέχεσαι ρε Καραίσκο πιέσεις για καθημερινό σχόλιο; Από τους πολυάριθμους αναγνώστες σου; Από τον εργοδότη σου; Από ποιον ακριβώς;

Ανώνυμος είπε...

αντε πάλι με τον τσαντάκη

Ανώνυμος είπε...

το θέμα ειναι καθαρα γκομενικό

Ανώνυμος είπε...

φαντασιώνομαι την σια κάθε βράδυ

Ανώνυμος είπε...

και βλέπουμε εδώ τον Καραϊσκο να θρηνεί για το χαμό του Νίκου Γιγουρτάκη

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και για να τελειώνουμε με το θέμα. Ο Churchill (που τόσο εκτιμάται στη σύγχρονη δύση) έγινε πρωθυπουργός στην Αγγλία. Ο ανθρωποφάγος Ίντι Αμίν πάλι έγινε στην Ουγκάντα. Γιατί οι Ουγκαντέζοι δεν έβγαλαν κι αυτοί έναν Churchill; Μα γιατί είναι Ουγκαντέζοι κι όχι Άγγλοι. Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει. Ο πολιτικός είναι πάντα πολιτισμικά αντίστοιχος των ψηφοφόρων του. Η Ελλάδα βγάζει Γιωργάκη, Σαμαρά και Καραμανλή γιατί γι αυτούς είναι. Οποιοσδήποτε χειρότερος τύπου Αμίν δεν θα χε ελπίδα γιατί θα φαινόταν χειρότερος από τους πολίτες, οποιοσδήποτε καλύτερος τύπου Τσώρτσιλ δεν θα είχε πάλι ελπίδα γιατί θα φαινόταν εξωγήϊνος στους πολίτες κι αυτά που λέει γραφικά κι ανεφάρμοστα (που πράγματι θα ήταν). Κάθονται όλοι και βρίζουν τους βουλευτές, μη αντιλαμβανόμενοι ότι οι βουλευτές είναι ο καθρέφτης τους. Κάνουν ακριβώς ότι κι ο λαός με τη διαφορά ότι σε αυτούς δεν μπορεί κανείς να κόψει τις αποδοχές γιατί οι ίδιοι αποφασίζουν. Απλά προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Επειδή είναι εξουσιάζοντες, δεν έχουν ανάγκη να κάνουν απεργία και να κατέβουν σε πορεία όπως όλοι οι υπόλοιποι. Απαιτούν θυσίες από το λαό, όπως κι ο κάθε έλληνας απαιτεί θυσίες από όλους τους υπόλοιπους, αρκεί να μην τις κάνει ο ίδιος. Δυνατός λαός, δυνατή εξίσου ηγεσία.

Marwood είπε...

Χωρίς να είναι απαραιτήτως λάθος αυτά που λες, αυτός ο τρόπος σκέψης είναι κυκλικός, ντετερμινιστικός και τελικά αδιέξοδος (βλ. και κισμέτ).

Ίσως βέβαια αυτό να αποδεικνύει ότι είσαι γνήσιος Ελλην.

Ο δυτικός δεν σκέφτεται έτσι, εκεί που εσύ βλέπεις προβλήματα που οδηγούν σε αδιέξοδα, εκείνος ήδη έχει ξεκινήσει να απεργάζεται λύσεις.

Marwood είπε...

Κάτι άλλο που ήθελα να πω είναι ότι δε συζητάμε εδώ για την Ιδανική Πολιτεία ή κάποια άλλη Ουτοπικο Καραίσκειο κοινωνικό διακανονισμό.

3% έλλειμμα σου είπανε να έχεις και χρέος όχι μεγαλύτερο από το αεπ. Να εισπράττεις και κάποιους φορουλάκους, να μην κατεβάζεις τα σώβρακα σε κάθε συνεχνία για το παραμικρό. Να μην τα γαμήσεις όλα δηλαδή, να μην είναι το κράτος σου πιο παραλυμένο από της Ζιμπάμπουε.

Για το πασόκ και τον παπανδρεισμό τα έχουμε πει. Πρόκειται για τους ηθικούς αυτουργούς. Ο φυσικός αυτουργός όμως, χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο μπουχέσας.

Ανώνυμος είπε...

o βαρσος. Να δουμε τι θα πει κι ο βαρσος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Βάρσο, τα έχουμε χιλιοπεί, το πρόβλημα είναι πολιτισμικό γι' αυτό και δε λύνεται με νομοθετήματα αλλά με σοβαρή χούντα και ασάλιωτο κωλοδάχτυλο.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια δουλειά από τον Καραισκο. Είμαι από αυτούς που είχα αντιδράσει με το προηγούμενο άρθρο του. Τώρα τι μπορώ να πω; Λαμπρή πένα. Μπράβο. Αντρίκια και η στάσδη του να ζητήσει συγγνώμη. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον Καραισκο που μας εκπλήσσει τελευταία με την ωριμότητά του.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις λεφτά στην τσέπα Καραίσκο; Αυτό είναι η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε στη δημοκρατία του Twitter. Έχει χαθεί το παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

έλα μωρέ τώρα που θα του πεις και συγχαρητήρια για τη συγγνώμη, όσες συγγνώμες και να ζητήσει την π.... θα τη φάει.

Ανώνυμος είπε...

αστε μας ρε ευρωλιγούρια με τις πολιτισμικές σας ενστάσεις. Αφού τρουπώσατε στο δημόσιο, χτίσατε αυθαίρετα, παίρνατε φακελλάκια, "ξεχνάγατε" να κόβετε αποδείξεις, ψηφίζατε άθλιους, τώρα το θυμηθήκατε, τώρα που κόπηκε το παραδάκι?
11 εκ. ένοχοι. Βρε αντε γειά!

Ανώνυμος είπε...

Να τοποθετηθεί ο Καραϊσκος για την είδηση στο μέσον του φύλλου http://www.gazzetta.gr/newsstand/paper/259/266/20111015

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

αθλητική δημοσιογραφία και μπουζούκι,λουλούδι πανε μαζί παντα

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο ποια είναι η γνώμη σου για τον Αναστόπουλο; Ρωτάω σοβαρά. Θα ήθελα να τον αξιολογήσεις και ως παίκτη και ως άνθρωπο. Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ υπάρχει Αναστόπουλος εσύ προτιμάς τον Καραπιάλη, τον βλάχο της Θεσσαλίας.

Ανώνυμος είπε...

φίλε μιλας πολυ σωστά. Ο νίκος και για μένα είναι κολοσσός. Ο κολοσσός. Καταπληκτικο παιδί,ωραίο ντύσιμο, πλάκα,παικταράς,Ολυμπιακάρα.Ο άνθρωπος με το μουστάκι...Οποτε τον πετυχαίνω τον χαιρετώ χωρίς να τον ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Eπίσης ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Ποια κατά τη γνώμη σου είναι η πιο καλή αθλητική μη οπαδική εφημερίδα; Αν κάποιος διάβαζε μέχρι προχθές Φίλαθλο, τώρα ποια μη οπαδική εφημερίδα θα του σύστηνες να διαβάζει; Είναι η Sport Day ¨οπως λένε η καλύτερη εφημερίδα του είδους;

Ανώνυμος είπε...

http://www.sport-fm.gr/newspapers/metrosport/latest/

να σχολιάσει ο μάργουν

Ανώνυμος είπε...

μα τώρα σ αρέσει η σπορντευ καλέ;

Ανώνυμος είπε...

Mα τη δική σου γνώμη ζήτησα. Εμένα δεν μου αρέσει η Sport Day, άσε που την διαβάζεις και ηλεκτρονικά. Το θέμα είναι αν διάβαζε κανείς Φίλαθλο τι μη οπαδικό να διαβάσει τώρα;

Ανώνυμος είπε...

φίλε μ άρεσε και μένα ο φίλαθλος.Τι να πώ καμμία δεν υπάρχει .Η ΕΣΤΙΑ μόνο

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύεις θα ξανακυκλοφορήσει ο Φίλαθλος;

Ανώνυμος είπε...

Ο υποψήφιος π.....φάγος 12.05 Καραϊσκος χαιρετά τον νυν και αεί π....φάγο.

Ανώνυμος είπε...

O Αναστό φίλε είναι από τους μεγαλύτερους λάτρεις των ωραίων γυναικών. Όπως και ο αδελφικός του φίλος Μητρόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε εγώ τον Ανατόπουλο κάθε φορά που τον βλέπω στα καφενεία ή μόνος του κάθεται ή με άντρες.

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο σε ποιο μαγαζί πηγαίνει συνήθως για καφέ και τι ώρες; Πώς μπορεί κανείς να σε συναντήσει και να πιει έναν καφέ μαζί σου;

Ανώνυμος είπε...

φίλε χανιά είμαι

Ανώνυμος είπε...

το νοέμβρη θα ανέβω αθήνα όταν χαλάσει ο καιρός και δεν θα μπορώ να κολυμπώ

Ανώνυμος είπε...

Καλά, θα σου ξαναγράψω τότε. Έχεις κάποιο μαγαζί που πηγαίνει τακτικά;

Ανώνυμος είπε...

Καλά, άμα ανοίξει ο Μητρό το στόμα του για τον Αναστό, θα του πέσουν και οι τελευταίες τρίχες από το πουστομούστακο του κοντού. Ο Καραϊσκος χαριεντίζεται με τον Αναστό για να πάρει οδηγίες πως να φάει την π....

Ανώνυμος είπε...

O Νικολό είναι άντρας 110%.

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος που μιλάει συνέχεια εναντίον του Αναστόπουλου για να επιμένει ίσως γνωρίζει κάτι. Ίσως να έχει μια προσωπική εμπειρία. Πολύ προσωπική και άρα αδιάψευστη και ίσως για αυτό να επιμένει.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αυτή την παπαριά πάλι του να χαρακτηρίζεται όποιος βλέπει την κατάντια των 200 και ετών να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στη μπουρδελόχωρα, ως "κισμέτ" και "ανατολίτικος τρόπος σκέψης" βαρέθηκα να την ακούω ρε φίλε. Μου θυμίζεις κομμουνιστή που οραματίζεται ουτοπική κοινωνία και σηκώνει τα μανίκια να ξεκινήσει να τη χτίσει αμέσως, αγωνιζόμενος σε πορείες με πλακάτ. Οι υπόλοιποι τον βλέπουμε και γελάμε. Γι αυτό επιμένω ότι οι φιλελεύθεροι κι οι κομμουνιστές είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος (παράδειγμα δημοσιογράφου Κανέλλη που από τη μια πήγε στην άλλη κι έμεινε ίδια φανατικός). Καλά, σήκωσε εσύ τα μανίκια ως "γνήσιος δυτικός" άνθρωπος και άσε τους ύπόλοιπους ιθαγενείς κατοίκους εδώ να γελάνε με την προσπάθεια. Ξεκολλάτε ρε με τις θεωρίες περί φιλελευθερισμού και οικονομιών της αγοράς και κοιτάξτε λίγο γύρω σας. Το πρόβλημα ξεκινάει μέσα από την ελληνική οικογένεια που διαμορφώνει μαλάκες στη νοοτροπία, τεμπέληδες, κουτοπόνηρους, δεισιδέμονες κλπ κλπ. Δεν πα να ρθει ο Μανδραβέλης κι ο Μαρξ να πει ότι θέλει. Σιγά μην ιδρώσει τ' αυτί κανενός. Το να πιστεύεις ότι ως δια μαγείας θα θεραπευτεί άμεσα η μαλακία αιώνων, είναι σα να πιστεύεις ότι στα 50 του, ένας θεούσος-μέλος του Σωτήρα θα γίνει άθεος. Δεν λέω ότι δεν γίνεται (γιατί πράγματι γίνεται) αλλά οι μεταστροφές αυτές δεν γίνοτναι στο βαθμό που να αποτελεσουν κρίσιμη μάζα και να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Το ότι έβαλε μυαλό ο Καραίσκος, δε σημαίνει ότι βάζουν κι όλοι. Γιατί οι πιο πολλοί δε βάζουν, αλλά συνεχίζουν να αρνούνται την πραγματικότητα και να τα ρίχνουν στους Ιλουμινάτι και σε πράχτορες. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση, τί να κάνουμε τώρα..

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο πρέπει να είναι ωραία τώρα στα Χανιά. Τι να έρθεις εδώ στην Αθήνα. Δεν κάθεσαι καλύτερα εκεί που είσαι να απολαμβάνεις και τον αέρα σου?

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το σχόλιο του Βάρσου. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος δεν μας έλεγε ότι είναι στο Παγκράτι;

Ανώνυμος είπε...

Bάρσος γιατί δεν γράφεις και εσύ ανάρτηση;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Θα φωνάζει ο Καραίσκος μωρέ ότι του τρώνε το΄χώρο. Είναι και μοναχοφάης παναθεμά τον.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως με έχει εντυπωσιάσει ο Καραίσκος και η ωριμότητά του. Το ότι μπορεί και αλλάζει δείχνει πολύ έξυπνο άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει και θαυμάσια. Γράφει καλύτερα από το 99% των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Αυτό κάτι λέει και για τους δεύτερους.

Ανώνυμος είπε...

Παγκράτι μένω το χειμώνα.
Φίλε βάρσε το μπλόγκ είναι δημοκρατικό,τόσο καιρό για δεν γράφεις ;
Ο καθείς γράφει κύριοι

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο τώρα τι θα ψηφίσει ο καραισκος?

Ανώνυμος είπε...

δεισιδΑΙμονια

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο καλύτερα να ρωτήσω εσένα αφού είσαι εδώ. Τώρα τι σκέφτεσαι να ψηφίσεις;

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτεσαι καθόλου να ξαναρχίσεις τη δημοσιογραφία επαγγελματικά;

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο τώρα τι δουλειά κάνεις εκεί στα Χανιά? Ή δε δουλεύεις καθόλου?

Ανώνυμος είπε...

Γνώρισες ποτέ τον Κακουνάκη?Τι γνώμη έχεις για αυτόν?

Ανώνυμος είπε...

Λέω Νττόρα για να εκνευρίσω τον Σαμαρά

Ανώνυμος είπε...

Έχεις και προσωπικό συμφέρον να ψηφίσεις αυτήν; Προεβλέπεις σε κάποια εξυπηρέτηση;

Ανώνυμος είπε...

Tον Κουβέλη δεν τον σκέφτεσαι καθόλου?

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο εσύ δεν έλεγες ότι έμενες στον Γέρακα;

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να σε ρωτήσω τι εφημερίδες ή περιοδικά διαβάζεις. Άν έχεις ανακαλύψει τίποτα καλό σύστησέ το και εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Τι εξυπηρέτηση καλέ;Αυτη δεν μπαίνει στη βουλή ούτε 12 κομματική να γενει αυτη.
Ο κρανιδιώτης όμως δεν θέλω να κυβερνήσει.
Κανέναν Κουβέλη δεν ψηφίζω.Κάτι φίλοι μου λεφτάδες δεξιοι τον πάνε πολύ.Αυτο λέει κάτι για το αν είσαι αριστερός

Ανώνυμος είπε...

Σωστός Καραισκο. Στους φλώρους αρέσει ο Κουβέλης. Είναι ευπρεπής.

Ανώνυμος είπε...

Kοίτα είναι και 70 χρονών και αναπόσπαστο μέλος της παλιάς τάξης πραγμάτων που μας γκρέμισε.
Μην τρελλαθούμε τωρα. Την κοπάνησε απο το ΣΥΡΙΖΑ μετά απο 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ γιατί δεν ψηφίζεις;

Marwood είπε...

Η προέκταση της λογικής αυτής, της ελληνικής, είναι το έλα μωρέ τώρα.

Ελα μωρέ τώρα με τον Τζόμπς, σιγά τι έκανε, όλοι λαμόγια είναι αμερκάνοι και εβραίοι. Ελα μωρέ τώρα, τι να πάω να ψηφίσω αφού όλοι κλέφτες είναι, αποχή και θα πάω και στο σύνταγμα να τα κάψω όλα. Ελα μωρέ τώρα με τον σκάι που κάνει δενδροφυτεύσεις, δεν ξέρει ότι εδώ είναι βαλκάνια και δεν περνάνε αυτά. Εξάρες σου πιασα παραμαμά.

Μοναδικός συνδυασμός μεταμοντέρνου αλεφαντισμού μέιντ ιν ψωροκώσταινα. σίμος ο υπαρξιστής καραίσκος ο πλόγγερ.

Marwood είπε...

πάριος ο αρθρογράφος

Ανώνυμος είπε...

Είστε μελαγχολικος μάργουν;; πηγαίντε να δείτε την τελευταία ταινία του βον τριερ το "μελαγχόλια".

Ανώνυμος είπε...

Οχι, μόλις προμηθεύτηκα το dvd της κηδείας γιγουρτάκη και θα καθίσω να το παρακολουθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Να δοθεί το εν λόγω dvd προσφορά μαζί με τη ρηαλ της ερχόμενης κυριακής

Ανώνυμος είπε...

Πάλι λάθος ο Μάργουντ. Ολόσωστοι οι Βάρσος και Καραίσκος.

Ανώνυμος είπε...

Ἀστοχη η κριτικη του μαργουντ

Ανώνυμος είπε...

Τσίλικη η άποψη του Μάργουντ. Φιλελεύτερη.

Ανώνυμος είπε...

12:47 τον έχω "κεράσει" π..... πλειστάκις. Καραϊσκο μη γλείφεσαι, εσύ είσαι Καραϊσκος ομορφίας οπότε δεν θα τη φας από εμένα τουλάχιστον, γιατί από ότι διαβάζω εδώ κάμποσοι θέλουν να σε "ευλογήσουν"

Ανώνυμος είπε...

Σωστοί οι Βάρσος και Μάργουντ. Ειδικά ο δεύτερος με το αρθρογράφος πάριος τα είπε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω,πώς αυτό το τιμιότατο κρυστάλλινο μπλόγκ,υπόδειγμα υψηλού επιπέδου αντιπαράθεσης,με αναφορές αποκλειστικα σε ευγενή θέματα...μαζεύει τέτοια πλέμπα ιπποδρομιακή

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στις δεντροφυτεύσεις του σκαι. Πάμε να ποτίσουμε αύριο τα δέντρα της Πεντέλης .Με τη γκίζα και το Άρη.Μετά όλοι για τζατζίκι και παντσέτα.

Marwood είπε...

Για να είμαι κρυσάλλινος, να πω ότι προσωπικά απεχθάνομαι ακτιβισμούς, ιδιαίτερα συλλογικούς, κάθε είδους συλλογικότητα εν γένει. Τα έχουμε πει αυτά.

Ως εκ τούτου και τις δενδροφυτεύσεις του σκάι. Ωρα τώρα είναι να αποδώσετε στον φιλελευθερισμό ενέργειες που αρμόζουν στην ΕΟΝ και στα τάγματα εργασίας του Χότζα.

Ανώνυμος είπε...

Μελαγχολικός φιλελευθερισμός.Νορμαν γουαιτ σάιντ.
Θα σοβαρευτείτε κύριε; Που είστε στο μπλέ μήλο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάργουντ να ανοίξει λογαριασμό και να αρθρογραφεί λιτά στο τουίτερ. Εκεί ταιριάζει η θετική και αισιόδοξη διάθεσή του. Επίσης να σβήνονται τα απρεπή σχόλια για Αναστό και για τον οποιονδήποτε άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Μανδραβελιστής ο μάργουντ

Ανώνυμος είπε...

θετικές και μελαγχολικές απόψεις στο τουίτερ παρακαλώ

Ανώνυμος είπε...

Πασχικός, μανδραβεglιστής και τουιτεριστής ο Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο μάργουν που γνώρισα ήταν ένα καταπληκτικό παιδί με πολυ καλές σπουδές αλλα, λαική διάθεση με καλή πάσα και γλυκειά σέντρα.
Τώρα μας παρουσιάζεται σαν χαρακτήρας απο βιβλίο της τζέην όστιν με γιλέκο και κάλτσα τσόχινη ως το γόνατο.
Βρε δεν γαμιόμαστε λεω εγω

Ανώνυμος είπε...

θα γίνει κι αυτό αν επιμένεις

Ανώνυμος είπε...

Πως τα φέρνει η ζωή. τη στιγμή που ωρίμασε ο καραισκος έγινε ελαφρύς ο Μάργουντ. Σάμπως να φταίει το τουίτερ.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ για να λέω την αλήθεια όταν σε είδα στο Twitter σε λυπήθηκα. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είμαι στο τουιττερ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα είναι ο διαιτητής του αγώνα ΑΕΚ ΟΣΦΠ;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όλη αυτή η αγωνιστική διάθεση σου ρε Μάργουντ, μου θυμίζει αριστερό ή πασοκτζή της μεταπολίτευσης. "Θα τον γκρεμίσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι".

Είμαι σίγουρος ότι ο Φωτόπουλος, ο Μπράτης, ο Παπαχρήστος και τα 3/4 των υπόλοιπων αριστεροπασοκτζήδων ευαίσθητων ελλήνων, θα ξυπνήσουν αύριο το πρωί, θα δουν το φως το αληθινό ασπαζόμενοι τον μανδραβελισμό και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Τίμιοι, εργατικοί και πειθαρχημένοι. Μετανοημένοι και με δάκρυα στα μάτια για τον πρότερο βίο τους, θα αποδέχονται τις απολύσεις σε μια οικονομία ύφεσης ως αναγκαίο κακό χωρίς να διαμαρτύρονται, θα πληρώνουν φόρους κομπλέ, θα προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι στη δουλειά τους και πάει λέγοντας.

Α, να χαθείς, με έκανες και συγκινήθηκα με όλες αυτές τις ωραίες εικόνες.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι νόμισα.

Ανώνυμος είπε...

4:00 έχει καμμία σημασία;

Ανώνυμος είπε...

Μαργουν δεν αστειεύομαι ούτε θέλω να σε πειράξω. Πολύ τουιτερικά όμως αυτά που γράφεις. Επέδρεασε πάνω σου το τουίτερ χωρίς να το καταλάβεις, όπως τα τούρκικα σίριαλ σε χιλιάδες Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ σου αρέσει το twitter?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χρόνια τώρα εδώ μέσα, εχω βαρεθεί να λέω τις ίδιες μαλακίες. Από τα μικρά που παρατηρεί κανείς γύρω του βγάζει συμπεράσματα για τα μεγάλα. Όταν βλέπεις κόσμο να προσπαθεί μονίμως να τη φέρει στο διπλανό του, από το πιο απλό του να του φάει τη θέση στην ουρά μέχρι το να του βάλει φέσι όπου και όπως μπορεί, περιμένεις ότι όλοι αυτοί οι μαλάκες έχουν ελπίδα να γίνουν πολίτες και μέλη οργανωμένης κοινωνίας; Εδώ όλοι πάσχουν από σύνδρομο αντικοινωνικής συμπεριφοράς. "Εγώ να μαι καλά" και να γαμάω όλους τους άλλους. Τί σόϊ φιλελευθερισμό περιμένεις από αυτούς δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Ποιο πολύ το Facebook ή το Tweeter?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύστοχος ο Βάρσος.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο είσαι και εσύ στο τουίτερ;

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο θα πας σε καφενείο να δεις το ματς?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι, αλλά δεν θα παραλείψω. Χωρίς λογαριασμό στο "τουίτα" δεν είμαι τρέντυ και με απασχολεί πολύ. Έτσι που έχω και τρέντυ πολιτικές απόψεις, θέλω να τις ταιριάξω και με την κοινωνική μου εικόνα για να κάνω διπλό στον τρεντισμό.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι ωραίο το τουίτερ. Δίνει σε όλους τη δυνατότητα της σύντομης και περιεκτικής έκφρασης. Γιατί δεν σου αρέσει;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε δεν πας πουθενά σήμερα χωρίς Twitter.

Marwood είπε...

Ο Βάρσος πριν λίγο καιρό μου είχε ζαλίσει τα ριαπαπα με τον Αμυρά και τις δενδροφυτεύσεις του σκάι. Εκανε ρημπουτ και λέει άλλα τώρα.

Οπως είπα, μετά από όλη αυτή την ιστορία, ο σοσιαλισμός θα πάει στον κάλαθο. Ολοι έχουν ήδη αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει φωτόπουλους, και όλοι ξέρουν ότι οι τα γαμησιάτικα του φωτόπουλου δεν πληρώνονται από κάποιο εξωγήινο "ταμείο κοινωνικής δικαιοσύνης" αλλά από την δική τους τσέπη. Από εκεί, είναι εύκολο να φτάσεις στα σωστά συμπεράσματα. Ρώτα και τον Καραίσκο.

Από εκεί και μετά, δεδομένης της χρεωκοπίας μας, οι φωτόπουλοι αλλά και κάποιοι άλλοι τίμιοι και σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Εκτός αν έρθει ο Πούτιν ή ο Πρίγκηπας του Τσάκα, να μας χώσει $$ επειδή είμαστε μόρτες πάρτε τα παιδιά και σε καλή μεριά μη σας νοιάζει τίποτα. Αρα ό,τι γνώμη και να έχω εγώ εσύ ο Καραϊσκος ή ο Φωτόπουλος, η Αγορά (η Αγορά φίλοι μου η Αγορά) θα δώσει την απάντηση που πρέπει σε όλους.

Οι πάγιες θέσεις μου δεκαετίες τώρα.

Marwood είπε...

Οσο για το φίλο που λέει για το τουίτερ θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις του για το θέμα. Χωρίς πλάκα. Μπορεί να μου στείλει και DM

Ανώνυμος είπε...

θα πάω φίλε 4:10 ναι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το τουίτερ είναι κλάσεις ανώτερο από το Facebook, μόνο και μόνο γιατί είναι microblogging υπηρεσία και όχι απλά μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Από εκεί και πέρα, οι 140 χαρακτήρες και το concept του follower (συνδυαστικά), δημιουργούν πρόβλημα και το καιθστούν μαλακία. Γιατί όλοι μπαίνουν σε έναν αγώνα να πουν τον μεγαλύτερο εξυπνακισμό προκειμένου να κάνουν εντύπωση και να αποκτήσουν followers. Δεν μιλάμε πλέον για παράθεση απόψεων αλλά για τραμπαριφισμό 10 ρίχτερ. Τόσον επιτηδευμένο εξυπνακισμό δεν αντέχει κανείς, ειδικά όταν καταλαβαίνει ότι ο κάθε πικραμένος βγάζει απωθημένα ηγεσίας εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

σε καπηλειό?

Marwood είπε...

Βάρσε ο καθένας θέλει να πει τη μαλακία του. Και στα μπλογκς και στο τουιτερ και στο φέησμπουκ.

Κατά τη γνώμη μου με το που κάποιος μπαίνει σε όλες αυτές τις διαδικασίες είσαι ένα είδους ψώνιο.

Θα μου άρεσε να ακούσω και τις απόψεις του ανώνυμου φίλου, αλλά έτσι πρόχειρα, νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά αν μπαίνεις ανώνυμα ή επώνυμα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ισχύει ότι συμπαθώ τον Αμυρά με την ποδηλατάρα του, όπως άλλωστε συμπαθώ και τον Κάτμαν αλλά και οποιονδήποτε άλλο μου βγάζει κάτι cult. Από εκεί και πέρα, άμα πετύχω κανα ποδηλάτη σε κανα στενό, σου χω ξαναπεί ότι κολλάω από πίσω και του κορνάρω συνεχώς γιατί συνήθως είναι ή αριστεριστής ή φλώρος τύπου Αμυρά. Προχθές πέτυχα πάλι έναν τέτοιο και σταμάτησε και με σκυλοέβριζε όπως τον προσπέρναγα γελώντας. Πάντως δεν το ξανακάνω, γιατί αντικειμενικά είναι μαλακία.
Για τις δενδροφυτεύσεις του ΣΚΑΙ έχω καλή άποψη και τις συμπαθώ τέτοιες προσπάθειες. Μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να μαζεύονται μαλάκες Τρεμόπουλοι, αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα κι όχο το κίνητρο. Ότι αντικαθιστώνται τα καμμένα, με νέα δέντρα.

Marwood είπε...

Δηλαδή εδώ εγώ είχα μαραζώσει που το μπλογκ αυτό δεν είχε την αναγνώριση και τη δημοφιλία που εγώ θεωρούσα ότι του έπρεπε. Βεβαίως αυτά παλιά, όχι τώρα που σκίζουμε ("πολύ δυνατό μπλογκ")μιας και αποφάσισα να πληρώνω τον Καραϊσκο με τον κομμάτι για να αρθρογραφεί καθημερινά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όποιος έχει άποψη δεν είναι ψώνιο. Είναι σκεπτόμενος ανθρωπος. Όποιος βερμπαλίζει για να αποκτήσει οπαδούς με την άποψή του, ή κάνει like και σαχλαμαρολογεί είναι πράγματι ψώνιο. Μην μπερδεύεσαι

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είχε κατηγορηθεί κάποτε για βερμπαλιστής. Οχι ψώνιο όμως ποτέ

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

να του χορηγώ δάνεια με το κομμάτι

Marwood είπε...

Νομίζω όπως είπα ότι ακόμα και η σαχλαμάρα φέησμπουκ ίσως να έχει πλάκα αν είσαι ανώνυμος. Στη σφαίρα της γραφικότητος μπαίνεις από τη στιγμή που μοστράρεις την ακριβή ονοματάρα σου και την μουτράκλα σου.

Δεν το έχω προσδιορίσει ακριβώς, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο πρόβλημα.

Να μας πει και ο ανώνυμος φίλος όμως.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μπράβο ναι. Η Αγορά θα δώσει τη λύση. Και στην Αλβανία η Αγορά την έδωσε τη λύση, γι αυτό και το μεγάλο αλβανικό θαύμα. Γκόρντον Γκέκας στην Τεπελένι Στρητ

Ανώνυμος είπε...

η δημοτικη αγορά των χανίων

Marwood είπε...

Καραϊσκο στην Ελλάδα το κοινωνικό συμβόλαιο έχει την εξής μορφή: Τους μισούς θα σας διορίζω, και τους άλλους μισούς θα σας αφήνω να φοροδιαφεύγετε. Αυτός ήταν ο τρίτος δρόμος του παπατζή προς το σοσιαλισμό .

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αγορά Σέντερ

Marwood είπε...

Βάρσε, η Αγορά δεν ανταμείβει μόνο. Η Αγορά ενίοτε τιμωρεί. Εκεί που πρέπει, και με σφοδρότητα.

Αν είναι να τιμωρήσει το κατσικοκλεφτικό αυτό έθνος (που τόσο περι πολλού το έχουν οι φαηλοσαμαράδες), so be it.

Καθαρά τουιτερικό σχόλιο.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ήδη το τιμωρεί και θα συνεχίσει γιατί προς Αλβανία οδεύουμε. Άρα, κατάλαβες ότι είναι θέμα κουλτούρας τελικά και όχι μη εφαρμογης κανονων της αγοράς. Γιατί κανόνες υγιούς ανταγωνισμού κλπ κλπ είναι ανεφάρμοστοι σε κάφρους.

Marwood είπε...

Νομίζω ότι η Αλβανία είναι πιο σοβαρή χώρα από εμάς. Εκεί κυβερνάει ελίτ, υπόλειμμα του παλαιού καθεστώτος, η όποια ελίτ μπορούν να έχουν τέλος πάντων. Επιχυγχάνονται έτσι τα βέλτιστα αποτελέσματα δεδομένων των συνθηκών.

Εμείς εδώ δεν έχουμε κάν ελίτ πλέον ελέω πασοκισμού. Για στρατό δε, αστο καλύτερα.

Marwood είπε...

Να μια καλή επιχειρηματική ιδέα για την επόμενη ημέρα: εκτροφείο ελίτ. Ο Καραίσκος θα κατέχει την έδρα Μάκης Ρευματάς και θα διδάσκει τα μάθηματα πως να δένετε το φουλάρι και πως να ασφαλίζετε το φιλέ στο κεφάλι σας πριν πάτε για ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ με το ονόμασες το σχόλιό σου σαρκαστικά τουιτερικό έδωσες μόνος σου την απάντηση για το τι ακριβώς είναι το τουίτερ και που έγκειται το πρόβλημα. Δεν μπορώ να θεωρητικολογήσω για το τουίτερ. Μου αρκεί ότι βλέπω εκεί να γράφουν χωρίς εξαίρεση πουλοπαίχτες.

Ανώνυμος είπε...

Kαραισκο με καφέ θα παρακολουθήσεις τον αγώνα ή με ούζο;

Ανώνυμος είπε...

Σταθερά φιλελεύθερος ο Μπάργουν, του το αναγνωρίζω αυτό γι' αυτό άλλωστε και στο τουίτερ κάνει παρέα με τα ντοράκια. Αντίθετα ο Βάρσος είναι ο λαϊκός δεξός (sic) κι ο Καραϊσκος ο κλασσικός οπορτουνίστας αριστερός που τώρα που τελειώνουν τα τζάμπα, θα κάτσει να φάει και μία π.... για α διατηρήσει τα κεκτημένα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε με έχεις περάσει για κάποιον άλλον(α).

Ανώνυμος είπε...

5.26 η elianoula?

Ανώνυμος είπε...

Sotiris Danezis
Σύντομα τα πρώτα τρέιλερ για την πρεμιέρα του 9ου κύκλου...

Εμπόλεμη Ζώνη 9ος κύκλος σε [HQ]
Νέα επεισόδια και πρεμιέρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 23.00 με αποστολή στη Νορβηγία για το "Τέλος της Αθωότητας".
Διάρκεια: ‎0:46

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_15/10/2011_1296512

Και βλέπουμε όλοι εδώ τον Ν. Ξυδάκη να θρηνεί για το χαμό της μεσαίας τάξης. Η αριστερά ξεκίνησε θρηνώντας για τα παθήματα της εργατικής τάξης. Τώρα -είναι προφανές από τη ρητορεία των αλεκοαλέξηδων- τη συγκινεί η μοίρα της μεσαίας (άχου και πως θα πληρώσει ο λαός τους φόρους για τα ακίνητα του), τάξης που κατά τα άλλα είναι το αποχαυνωμένο δημιούργημα του επάρατου καπιταλισμού που με το μυστικό όπλο του καταναλωτισμού εμποδίζει τις μάζες από το να αφυπνιστούν μπλαμπλα μπλαμπλα

Δεν αργεί ο καιρός που θα αγανακτεί με τα έξοδα συντήρησης των (μ)πισινών των Εκαλιτών (εκαλίτες εκαλίτισσες η ευδαπ σας πίνει το αίμα).

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση μου: Να φύγουμε! Αν μπορείτε παιδιά, ψάξτε το για έξω και φύγετε. Δεν τους αξίζουμε. Δεν είναι ότι τα παρατάμε. Απλά, αυτές οι στρατιές των δημοσίων δεν πρόκειται να μας αφήσουν να σωθούμε. Έτσι μάθανε, αυτά ξέρουνε, δεν πρόκειται να καταλαβουνε. Ένας φίλος τις προάλες μου έλεγε σοφά πως αν κάνεις προσπάθεια να εξηγήσεις σε εναν δημόσιο υπαλληλο πως λειτουργεί η οικονομία, είναι σαν να προσπαθείς να διδάξεις έναν μαθητή του δημοτικού πυρηνική φυσική.

Μην το ψάχνετε άλλο. Φύγετε!!! Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη προσωπική του επιβίωση. Προσωπικά, με εξόργιζε ότι η προσοχή των πολιτικών και τα προνόμια που μοίραζαν αφορούσαν μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους. Εγώ δεν ήμουν άξιος των πολιτικών τους. Οι ίδιοι λοιπόν καλλιέργησαν αυτό τον διαχωρισμό και δεν μου κάνει εντύπωση η χαιρεκακία που νιώθω για τη δραστική μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατι κι αυτοί ποτέ δεν έκαναν μία απεργία τόσα χρόνια που να έχει κάποιο αίτημα που αφορούσε το σύνολο, παρά μόνο τα προνόμια τους.

Φύγετε μακριά!!! Δεν μας κάνει λιγότερο πατριώτες η φυγή. Μας κάνει όμως αξιοπρεπείς. Εγώ έχω το σθένος να δω το πρόβλημα σαν εθνικό (οσάν να είμασταν σε πόλεμο). Αυτοί όχι!

Ο λαϊκισμός ανθεί. Είμαστε η τελευταία κουμουνιστική χώρα της Ε.Ε. Οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης, πνίγεται από τον αριστερό ιδεαλισμό. Μου γινε η ΓΕΝΟΠ προστάτης του λαού!!

Δεν έχω καμία σχέση με αυτούς τους Έλληνες. Για μένα υπάρχουν δύο Ελλάδες και μέχρι σήμερα αυτή που εκπροσωπώ εγώ, είναι όμηρος της άλλης (των συνδικαλιστών, των κρατικοδίαιτων, των λαμόγιων, των δημοσίων που βλέπουν τη δουλειά σαν ''βόλεμα'', των ανάξιων πολιτικών, των ταξιτζήδων, των σκουπιδιάρηδων κτλ). Βαρέθηκα όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό να αισθάνομαι αμήχανα όταν λέω ότι είμαι Έλληνας και να πρέπει να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα.

Απευθύνομαι στους Έλληνες που θέλουν να συνεχίσουν να ονειρεύονται γι αυτούς και για τα παιδιά τους. Στους Έλληνες που έχουν μεγάλες δυνατότητες, ταλέντα, όρεξη, αξίες, προσόντα! Εδώ το σύστημα δεν μας τα αναγνωρίζει αυτά. Μας πνίγει, μας περιθωριοποιεί και δίνει βήμα στους μάγκες, στους λαϊκιστές!

Κάθε αρχή και δύσκολη. Αλλά μετά από 10 χρόνια η απόφαση μου να φύγω, είμαι σίγουρος θα με δικαιώσει. Απαισιοδοξώ διότι δεν μάθαμε από τα λάθη μας στην ιστορία και δεν παραδειγματιστήκαμε από λάθη άλλων.

Φεύγω, κι αφήνω πίσω μου συντρίμια...
Φεύγω και νίωθω περήφανος..γιατί πλέον έχετε έναν λιγότερο να ταλαιπωρείτε...
Φεύγω και χαίρομαι..γιατί θα πληρώσετε ακριβά το τίμημα των λάθως επιλογών. Στερνή μου γνώση θα λετε....
Φεύγω και μπορώ να ονειρεύομαι δημιουργικά...

Σχολίασε ο/η paris2 | 10:50:54, Οκτώβριος 14th, 2011

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκος ξεκίνησες για να δεις το ματς ή είσαι ακόμα μέσα? Θα ήθελα τα προγνωστικά σου και το σκορ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πάμε πουθενά. Εδώ θα μείνουμε. Να βλέπουμε ΟΣΦΠ ΑΕΚ και ΠΑΟ. Αμ πως.

Ανώνυμος είπε...

Βοήθεια οι λαικιστές.Καλέ οι λαικιστές...Αχ δεν μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους ξένους..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ελα ρε θα τα γαμήσουμε τα μαλακισμένα.Μετά απο το ματς θα φυγω αυστραλία

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο αυτοί οι ληστές με τα καλάσνικοφ τι ήταν τελικά αλβανοί ή "βορειοηπειρώτες";

Ανώνυμος είπε...

Oι βορειοηπειρώτες είναι ολυμπιονίκες οι αλβανοί κλέφτες

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα. Και απορούμε πως επιτρέπουν οι διευθυντές του Φαλήρου στον Μανδραβέλη να γράφει τέτοια αρλούμπες στην Καθημερινή. Βλέπει παντού εκβιαστές γύρω του. "Εκβιαστές" στο διαδίκτυο, "εκβιαστές" οι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα, "εκβιαστές" οι...
οδηγοί Ταξί, όποιος κάνει κριτική ή διαμαρτύρεται στο αγαπημένο του ΠΑΣΟΚ είναι "εκβιαστής". Τα ίδια και σήμερα (εδώ). Ελπίζουμε να τον πληρώνουν καλά εκεί στο Φάληρο για να γράφει τέτοιες μαλ...κίες. Γιατί εάν τις γράφει με 3 και 60 το μήνα, τότε πραγματικά το πρόβλημά του είναι αλλού...

Ανώνυμος είπε...

Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε η κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζόραν Σταβρέφσκι ζήτησε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ανακήρυξη της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας και δη «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, επειδή εκτιμώ τις απόψεις σου, αντίθετα με άλλους που εκτιμούν την λωκοτρυπίδα σου, πες μου τη γνώμη σου για το ριάλιτυ της Άννας.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι θέματα αυτά που βάνεις στο τραπέζι ρε φίλε. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει το επίπεδο πια

Ανώνυμος είπε...

"Χρυσάφι τα σκουπίδια για τα ιδιωτικά συμφέροντα"

Λέει το μπλογκ του κόμματος της "δεξιάς". Αχ αυτά τα άτιμα τα ιδιωτικά συμφέροντα, ούτε τα σκουπίδια μας δεν αφήνουν σε ησυχία

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ήσυχο τον Μανδραβέλη. Ξέρει τι γράφει και τι συμβαίνει στη χώρα. Μακάρι να είχαμε πολλούς δημοσιογράφους σαν τον Μανδραβέλη.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, άσε τα σάπια και απάντησε στο πολυπληθές κοινό σου. Τι γνώμη έχεις για το ρηάλιτυ της Άννας και τι σχόλιο έχεις για την κάλυψη της κηδείας Γιγουρτάκη από τα ΜΜΕ. Περιμένουμε να τοποθετηθείς ως ενεργός πλίτης αυτής της χώρας στα φλέγοντα θέματα. Μην είσαι κότα.

Ανώνυμος είπε...

πολύ γέλιο. Η πολιτική αλητεία του 81, αφού διέλυσε την ελλάδα, σκάει τώρα μαζί με το φρανκεσταινικο τέρας που δημιούργησε. Ο Σαμαρας πρέπει να επιδιώξει την εξαφάνιση του πασοκ κάτι σαν ένωση κέντρου

Ανώνυμος είπε...

Tελικά η πρόβλεψη του Καραισκου για το ματς ήταν αποτυχημένη.

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ ότι και να προβλέψει, φορέσει, γράψει, την π..... θα τη φάει

Ανώνυμος είπε...

H μόνη αποτυχία του Καραίσκου τον τελευταίο καιρό. Γιατί ότι άλλο γράφει αυτούς τους μήνες είναι πολύ επιτυχημένο.

Ανώνυμος είπε...

καραισκο πέρασες καλά χθες το βράδυ; μετά το παιχνίδι πήγες κάπου αλλού για διασκέδαση;