Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


Έχουμε ξαναγράψει,οτι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα , η αστική δημοκρατία είναι ενα αιώνιο, μεταπολιτευτικό μαρτύριο . Ο ένας αναπολεί τον Ανδρέα, ο άλλος τον Κώστα , ο άλλος το Στάλιν, ο άλλος τον Μπάγεβιτς και η νεολαία απειλεί σοβαρά με αποχή απο τις εκλογές και με βρώμικο χιπ χοπ, "βασικά ολόκληρο το σάπιο κατεστημένο που σε βάζει στο λούκι και σε πνίγει ρε γαμώτη".

Το μέγιστο όμως μαρτύριο του Έλληνα κεντρομεσαίου ψηφοφόρου, είναι η Νεα Δημοκρατία. Η Γαλάζια παράταξη -τεχνικά- σε φρικάρει πιο πολύ κι απο το δελτίο του Σρόιτερ.
Πιστεύω , οτι τα τελευταία 15 χρόνια, η Ν.Δ είναι το πυρηνικο καταφύγιο των πλέον καθυστερημένων Ελλήνων. Ευθέως μάλιστα δηλώνω, οτι ο πιο ικανός άνθρωπος που πέρασε και ξεχώρισε , απ αυτην τη σκουριασμένη και τοξική μάντρα των ατάλαντων νέων και των πορνόγερων που δεν μπορούν ούτε δυο πάσες να αλλάξουν ,είναι ο Ρουσόπουλος.Γι αυτό και ανταμείφθηκε ανάλογα.

Επειδή μάλιστα όλα τα κόμματα, αλλα και ειδικά η Ν.Δ - το κόμμα δηλαδή των λιανεμπόρων , χονδρεμπόρων βρακιών και καπακιών λεκάνης - θα έπρεπε να λειτουργούν με το δίκαιο των κοινών ιδιωτικών επιχειρήσεων , φρονώ οτι αν η Ρηγίλλης ήταν μαγαζί στην Πατησίων (που μόνο κωλόμπαρο θα μπορούσε να είναι με τόσα τσουλάκια και τραμπούκους εκει μέσα) , θα είχε κλείσει ήδη απο το 1993 . Και μην ακούσω οτι οι άνθρωποι είναι τίμιοι και ως εκ τούτου λούζερς .Δεν είναι ούτε τίμιοι.

Απλά τα στελέχη της Ν.Δ είναι επι το πλείστον πρόσωπα που ανέβηκαν στο πάλκο, με τη αξιοκρατική λογική του αρχοντοχωριάτικου δημογεροντισμού, της ντόπιας εφαρμοσμένης ευγονικής , της επιλεκτικής δηλαδή γενετικής διασταύρωσης καλoαναθρεμμένων (ή καλαναθρΑμμένων) νέων κι απο τα δύο φυλα και με την ακατανίκητη γοητεία που παγίως ασκεί στην ημεδαπή ομορφονιό - ι -δανει(α)κή κοινωνία , ένας καθώς πρέπει βαρύγδουπος φλώρος τελευταίας γενιάς, με πτυχίο-διαβατήριο σώγαμπρης προίκας , με ροζ πουκαμισάκι , μαλλάκι ζελεδιασμένο "κόκκαλο" (βλ: Michael Douglas as Gordon Gekko στο "wall street" στην εκδοχή όμως του Φιλοθέη τένις κλάμπ) μπουφάν NAUTICA και ρακέτες σκουός.

Αφου λοιπόν το βασικό κόμμα εξουσίας στις δυτικές δημοκρατίες, είναι κατα κανόνα το λαικό χριστιανοδημοκρατικό -εκεί προστρέχουν οι κοινωνίες στις δύσκολες στιγμές όταν δεν θέλουν πολλά πολλά και απαιτούν ασφάλεια -προφανώς κάτι φταίει και δεν σταυρώνουν νίκη οι κεντροδεξιοί , στην κατεξοχήν συντηρητική μας χώρα .Δεν φταίει τίποτα άλλο, παρα τα αντιπαθητικά μούτρα τους με τα ροδαλούτσικα , μωρουδίσια μαγουλάκια απο τη μια ,αλλα και τα μόρτικα, πέτσινα μπουφάν των Βουλγαρακηδων-Μειμαράκηδων απο την άλλη.


Για να γίνω τελείως αριθμητικός, όταν λέμε χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, εννοούμε οτι ακόμη και γαιδάρους να κατεβάσει για υποψήφιους , ένα ποσοστό 27% τους το κερνά παραδοσιακά η εκκλησία , το κονοστάσι, οι αξίες και οι φοβίες του εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος και η οικογενειακή νοικοκύρικη ζωούλα μας .Η Ελλαδιτσα μας δηλαδή ρε παιδιά. Αυτά είναι τα κοινωνικά μας συμβόλαια


Να είστε σίγουροι , οτι και τα χρόνια που μεσολάβησε η Ν.Δ μεσα στην έρημο της πασοκικής διακυβέρνησης, προέκυψαν κατόπιν φυσικής κόπωσης και παρακμής του ΠΑΣΟΚ , μετάλλαξης των διαπλεκομένων συμφερόντων και λόγω Μητσοτάκη ( που δεν ήταν και Ν.Δ ο άνθρωπος ). Κάτι μεταξύ πολιτικής συγκάλυψης και πολιτειακού διαλείμματος.Μόνο όταν επιτέλους πέφτει σαν ώριμο φρούτο η Πασοκάρα, μας έρχεται απο πίσω κι η ΝουΔου όπως το γυφτάκι έρχεται με το ντέφι για λεφτά, μετά απο το εκάστοτε καλλιτεχνικό κάμωμα του μπαμπά του.

Και τις 2 τελευταίες φορές, η κολλεγιακή πατριωτική παράταξη - σοβιετική τενεκεδοσακαράκα , κατάφερε να φύγει κλωτσηδόν απο την εξουσία, με γιομάτες όμως τις τσέπες και τις πισίνες της και μετά απο ασύλληπτα εσωτερικά ξεκατινιάσματα ,πουστιές κουτσαβάκικες, θεοσκότεινες συγκλητικές συνωμοσίες και προδοσίες που θυμίζουν ΚΚΕ.

Πολυ θα χαρώ λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ να παραδώσει την εθνική χειροβομβίδα στα χέρια του Σαμαρά και αυτή να σκάσει στα χέρια του -όπως του αξίζει λόγω της μωροφιλοδοξίας του και του ανατολίτικου γινατιού του, και όπως αξίζει σε κάθε επίδοξο Καισαρίσκο του Μοριά και του Ορχομενού ( εκτός αν πέσει πάνω της ο Ράμπο Κρανιδιώτης και τον σώσει,όπως λέγεται οτι συνηθίζει στις μάχες που δίνει με τους κομάντος φίλους του στα paint ball fields της ανατολικής Ρωμυλίας ).



Y.Γ : Τι κι αν ψηφίσει εξάλλου και έξαλα ο λαός Κ.Κ.Ε ή ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.Θα γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα χρόνο απογοητευμένος και ταπεινωμένος σαν παρατημένη γκόμενα.

Μην δίνετε σημασία ποτέ στο τι λέει ο κόσμος στα πεζοδρόμια , στις ουρές και τις δημοσκοπήσεις.Στην κάλπη μόνο.


.

69 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο του Καραϊσκου, όπως πάντα. Και ας μην έχει λεφτά στην τσέπα.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους δίνεται η οριστική, η Καραϊσκεια απάντηση σε αυτούς που συντηρούν το ψευδεπίγραφο δίλημμα ανάμεσα στη γυφτιά του ΠΑΣΟΚ των Κουλούρηδων και την δήθεν ευπρέπεια της ΝΔ (λες και η τελευταία έχει ή είχε ποτέ περισσότερους Σταύρους Δήμες από Βαγγέληδες Μεϊμαράκηδες).

Ανώνυμος είπε...

http://www.lifo.gr/team/Astrikoitaksidiwtes/27204

Ανώνυμος είπε...

Όπου να ναι, με αυτά τα χιπ-χοπ γυφτουργήματα,θα επαναφέρει η ΕΡΤ σε talk-show , το 80s ζήτημα της ξενομανίας.

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

καραισκο, νδ, πασοκ , μανδραβέλης, "αστική τάξη", ελληνας "επιχειρηματίας",σπαθάρης, καγιεν στη λάρισα, ελληνικη μουσικη, σινεμά , αλπεις, λανθιμος ειπίδης μπούρδες, τί γέλιο που σκάει επι τέλους το βαυαρικό εφεύρημα των τουρκαλβανών απογόνων του μεγαλέξανδρου . Χα χα χα
Κατέληξα ότι μονο το κκε παραδέχομαι. Οι μόνοι τίμιοι. Ειναι πάτοι αλλα ό,τι λένε το εννοούνε. Ούτε δήθεν, ούτε μυρσίνες λοιζου, ουτε ριζότο ούτε σουσι ούτε σοσιαληστηκες η νδτικες ληστειες

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Μπράβο ρε μάγκα.ΜΠΡΑΒΟ ρε μάγκα.Προχθές καθόμουν σε ένα γάμο και μιας γκόμενας της έπεσε το i phone μες το πιλάφι. ΚΚ ρε μούτρο

Ανώνυμος είπε...

Tελικά Καραισκο στο ΚΚε θα το ρίξεις;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα με δείρεις;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε

Ανώνυμος είπε...

Περί Κρήτης:

Τι χωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα; Το Ρέθυμνο.

Ανοιχτό σε ερμηνεία.

Ανώνυμος είπε...

http://www.axortagos.gr/prasinos-ipourgos-delfinos-kapsouris-tin-elena-rapti.html

Ανώνυμος είπε...

http://issuu.com/maglifo/docs/268low?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&showFlipBtn=true

o βαξεβάνης καρφώνει τη μιλένα αποστολάκη και στο γνωστό αμόρε της με το βενιζέλο,στο σημείο που αναφέρεται σε στάρλετς που αγκαλιάζουν λιπώδη κορμιά.
Συνεχίζεται ο τηλεοπτικός καυγας
τους.
Τρέξτε παιδιά , τσακώνεται ο τριχωτός με το χοντρό για γκόμενες

Ανώνυμος είπε...

@ThePronunciator
@KostasVaxevanis Καgλημέρα κύριε Μbαξιβάgνη, βλέπω είσαστε πρωϊνός. Ελπίζω να μη μουγκρίζετε ποgλύ το πρωϊ και ξυπgνήσει η Νάντια

@ThePronunciator
@NantiaAlexiou @Fight4Occupy @KostasVaxevanis Ροχαgλίζει δυνατά, επαναστατικά, αντιμgνημοgνιακά ο Μbαξιβάgνης;
25 Oct

Ανώνυμος είπε...

http://twitpic.com/76nbey

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο τον γνώριζες τον κακαουνάκη? Αν ναι ποια είναι η γνώμη σου?

Ανώνυμος είπε...

Toν γνώριζα και μπορώ να πω ότι ήταν καλός ρεπόρτερ.

Ανώνυμος είπε...

καλός ρεπόρτερ και μεγάλη καρδιά.

Ανώνυμος είπε...

Πού να μάθει ο Μπαξεβάgνης και για την Ιουgλίτα...

Γκομενικό το θέμα, καθαρά.

Ανώνυμος είπε...

Kαραισκο γιατι δεν βαζεις και διαφημιση στο μπλογκ ωστε να βγαζεις και μερικα χρηματα;

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά Καραίσκο. Μακάρι να μας χαρίζεις τις ωραίες αναρτήσεις σου για πάρα πολλά χρόνια

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/rs319d

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=9751

Ανώνυμος είπε...

Μπαρουφάκης έφα: "...για την Γαλλία δεν είμαι καθόλου σίγουρος, χωρίς να είμαι σίγουρος κιόλας..."

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η οικονομική επιστήμη...Δεν ξέρω για τη Γαλλία,μπορεί, η Πορτογαλία κινδυνεύει,η Γερμανία καλπάζει αλλα μπορεί και να φουντάρει σε 3 ώρες,η Ιταλία ταλαντεύεται.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρά πρόσωπα (και) οι οικονομολόγοι

Marwood είπε...

Οι ξυπνιτζήδικες "λύσεις" που προτείνει ο μπαρουφάκης, με τις αντίστοιχες που προτείνει ο Μάνος, ή κάποιοι άλλοι προτεσταντικού ήθους, που δίνουν έμφαση στην δουλειά και την προκοπή, στην πραγματικότητα έχουν την ίδια αυτοτελή αξία. Ο καθένας από μας επιλέγει να δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην άποψη του ενός ή του άλλου, από το γενικότερο ύφος, αλλά -τολμώ να πω- και το ηθικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται οι εν λόγω διαφορετικές προτάσεις.

Ας πούμε η μπαρουφάδηκες και οι λαζαρίδηκες λύσεις, εν πολλοίς προβάλλουν την τυχόν δύναμη που θα μπορούσε να έχει ο εκβιασμός μας να τινάξουμε στον αέρα την ευρωζώνη. Γιατί άλλο διαπραγματευτικό ατού ή νομιμοποίηση δεν έχουμε για να λέμα τα μεγάλα ή τα μικρά "όχι". Η λογική είναι αυτή που περιέγραψε ο Λεμπέσης, "έλα μωρέ με τους κουτόφραγκους, θα το κάνουμε κούγκι(©antinews) εδώ πέρα".

Από την άλλη, οι λύσεις που προτείνει ο Μάνος, που προτάσσουν τη δική μας Ευθύνη, και την ανάγκη να συμμαζέψουμε τον κόπρο του αυγείου μας με μια κάποια δυτικού τύπου μεθοδικότητα, έχουν αππήλ σε ένα διαφορετικού είδους ακροατήριο.

Ξαναλέω ότι και οι μπαρουφιές και οι μανιές, έχουν την ίδια ιντρινσικ βάλιου που λένε και στο γουόλ στρητ (όχι στο οκιουπάι, στο από μέσα).

Κυρίως, γιατί δεν μπορεί να αποδειχτεί με κανένα επιστημονικό ή άλλο τρόπο, η ορθότητά τους εκ των προτέρων. Δεν μπορεί να γίνει γραμμική προσαρμογή στο μέλλον, καθώς οι παράγοντοι (sic) που επηρεάζονται είναι άπειροι και ο τρόπος που αυτοί θα κινηθούν και θα αλληλεπηρεαστούν μετά την εφαρμογή της όποιας λύσης, είναι επίσης αδύνατο να προσδιοριστεί.

Σε κάθε πρόταση των οικονομολογούντων που είναι της μοδός τώρα τελευαταία, υπάρχουν καμιά 15αριά υποθέσεις, "αν ισχύει" το ένα και "με την προϋπόθεση ότι ισχύει" το άλλο. Και αυτά αφορούν παραμέτρους που τουλάχιστον γνωρίζουν την ύπαρξή τους Δεν βάζω μέσα αυτές την ύπαρξη των οποίων αγνοούν παντελώς (unknown unknowns).

Αλλά αυτά είναι τα προβλήματα της πολιτικής και της οικονομίας.

Όπως και να έχει, πιστεύω ότι κάθε θέση που παίρνουμε εμπεριέχει το στοιχείο της αυτοτροφοδοτούμενης προφητείας, για αυτό είμαι και επιφυλακτικός σε απόψεις που προτάσσουν την (πραγματική) μιζέρια και κακομοιριά μας. Είναι το γνωστό "λόου σελφ εστήμ", που δεν αποτελεί γνώρισμα κανενός πετυχημένου αθρώπου, δυτικά αλλά και ανατολικά του ουολ στρήτ.

Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, ότι θα μπεις μέσα αλλαγή και θα γυρίσεις το παιχνίδι, θα τους πατήσεις, θα τους διαλύσεις.
Δείτε ας πούμε και τον Καραίσκο: μίστερ είμαι έτοιμος να μπω να τους φάω. κόουτς: κάτσε κάτω ρε Καραϊσκο που θες να μπεις και μέσα. Κάτσε κάτου σου λέω....

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Είστε πόζιτιβ μάργουντ; Είστε σαν το Γιωργάκη που μιλά για προσωπική επανάσταση και εσωτερική ενεργοποίηση(εισερχομένων κλήσεων)
Πιστεύετε οτι αφού μπορείτε να πάτε απο τη νάξο στην πάρο με κανό,μπορείτε να επιτύχετε και τα πάντα; ,όπως π.χ να κάνετε τους έλληνες Δανούς;
Η χώρα αυτή μάργουν δεν έχει καμμία ανάγκη απο άρθρα και αναλύσεις οικονομικές.
Όπως είχε πει κι ο Μουσολίνι: "δυο πράγματα δεν μπορώ να καταλάβω,το μυστήριο της αγίας Τριάδας(τριάρας) και το πως δουλεύει η ιταλική οικονομία".
Εχω να πώ οτι αν αύριο πάρει την εξουσία το ΚΚ,δεν πρόκειται να υποστεί το παραμικρό σόκ (σχόκ) η ελληνική οικονομία.Ολα είναι τακτοποιημένα.Τι θα σας πειράξει μαντάμ; Επειδή σας βάφτισε ευρωπαία
ο Ζισκάρ ντε εστέν πριν 36 χρόνια;
Θα γίνουμε σερβιτόροι και μαγείροι και θα προσφέρουμε τας αψόγους υπηρεσίας μας σε όποιον το επιθυμεί.Επίσης θα πρέπει να γίνουμε αυτάρκεις ενεργειακά και αυτό είναι όλο.
Η ελληνική κυβέρνηση επιπλέον,μοιράζει γη σε επίδοξους αγρότες με πολύ χαμηλά δάνεια.Κανείς δεν πάει όμως.Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση.

Προτιμά το κηφηναριό των Αθηνών και των λοιπων διάσπαρτων μεγαλοχωριών , να κάθεται στην πόλη και να νομίζει οτι επαναστατεί -είτε ατομικά, είτε συλλογικά , ή να γράφει στα μπλόγκς και στο φέης μπουκ,για το πως θα πρέπει να βγούμε απο την κρίση.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=H5Rx_6Kvh_Q

Ανώνυμος είπε...

Τον δρόμο μάλλον τον έδειξε ο κουφός από τις Σέρρες. Ελληνικές μαγκιές και έξοδος από το ΝΑΤΟ για να παρακαλάμε μετά να μας πάρουν πίσω και να πούμε και ευχαριστώ. Το πρόβλημα με την ελληνική και διεθνή κρίση είναι ακριβώς ότι κανείς μα κανείς δεν είναι βέβαιος για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της μια ή της άλλης πορείας. Τα υπόλοιπα είναι για τους Βαρουφάκηδες, τους Πάσχους, τους Μπάμπηδες και τους Καζάκηδες και για να γελάει ο υπόλοιπος κόσμος που δεν τους χειροκροτάει.

Ανώνυμος είπε...

να ενημερώσω ότι ένας ακόμη μεγάλο έλληνας εκανε λογαριασμό τουίτερ: o Στράτος Παραδιάς. Καλή αρχή Στράτο.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Συγχαρητήρια στον ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ για την σταση του για τα γεγονότα της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!!!!!!!!"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ"....
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 7 ώρες πριν στην περιοχή Glyfáda ·

Ανώνυμος είπε...

Οι μάγιας, όπως έχω πει, πανηγυρίζουν

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_28/10/2011_1296645

Ανώνυμος είπε...

"..Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, ότι θα μπεις μέσα αλλαγή και θα γυρίσεις το παιχνίδι, θα τους πατήσεις, θα τους διαλύσεις.."

αυτοαναφορικότης του μάργουντ ή γενναιοδωρία του πετυχημένου που μοιράζεται πλέον την σοφία του με τους hoi polloi?

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι και να' ναι πρόκειται για δήλωση-βόμβα! Συγχαρητήρια στον Μάργουντ!

Ανώνυμος είπε...

να πούμε

Ανώνυμος είπε...

Και πρωτότυπη. Ούτε ο Αλέφαντος να ήταν. Μα εγώ πάντα το' λεγα ότι πρόκειται περί εξαιρετικού νέου.

Μάκης Χαρουπιάδης είπε...

Ο καπιταλισμός φταίει. Αν δεν πέσει ο καπιταλισμός προκοπή η ανθρωπότητα δεν βλέπει.

Ανώνυμος είπε...

πω πω τι είπε πάλι ρε ο Μάργουντ! άκου πέντε λέξεις μάθημα-ζωής αγορίνα μου να πούμε

Ανώνυμος είπε...

"...και όπως έγραψε κι ο Μάργουντ,"..Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, ότι θα μπεις μέσα αλλαγή και θα γυρίσεις το παιχνίδι, θα τους πατήσεις, θα τους διαλύσεις.."

Γ.Λακόπουλος, ΤΑ ΝΕΑ

Ανώνυμος είπε...

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=101696&catID=1

Ανώνυμος είπε...

Δυνατός ο Μάργουντ με "μπαρουφιές" "μανιές" "ιντρινσικ βάλιου". Αλλά αφοριστικός ως προς τη βασική αρχή ceteris paribus.

Καλός κι ο Καραϊσκος. Αλλά με Μάργουντ μίστερ (sic) μόνο στο εσωτερικό διπλό θα τον βάζει.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
o ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ .....Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΗΔΗ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ REAL FM ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΕ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ....(σε ευχαριστω Βασιλικούλα μου που το τόνισες)

Ανώνυμος είπε...

και μπακό

The Pronunciator είπε...

Ρεπορτάζ εβδομάδας:
Δευτέρα έως Πέμπτη ο Καραϊσκος σκίζεται στην προπόνηση. Πρώτος πάει, τελευταίος φεύγει. Τα δίνει όλα, κάνει και ατομικό σε βάρη για ενδυνάμωση, και σπριντ και εκτελέσεις στημένων με το φύλακα των εγκαταστάσεων. Ελπίζει 18άδα.

Ρεπορτάζ Παρασκευής:
Μετά την προπόνηση ο μίστερ Μάργουντ ανακοίνωσε 18άδα αποστολής. Σέντρε-φορ (sic) o Φάνης Γκέκας που προέρχεται από τραυματισμό αλλά είναι όμορφο αγόρι. Συμπεριλαμβάνεται ο Καραϊσκος που ελπίζει να μπει αλλαγή.

Ρεπορτάζ αγώνα:
Ο Γκέκας αποχώρησε τραυματίας με θλάση κόμης στο 23' αλλά ο μίστερ, αφού ζέσταινε τον Καραϊσκο επί δεκάλεπτο δεν τον προτίμησε. Ο Καραϊσκος, κλώτσησε κάτι μπουκάλια πήρε ταξί κι έφυγε από το γήπεδο.

Ρεπορτάζ Δευτέρας:
Ο μίστερ είχε τετ-α-τετ με τον Καραϊσκο και του ζήτησε εξηγήσεις για τη αντιομαδική συμπεριφόρά του. Ο Καραϊσκος αναρωτήθηκε πως αφού τα δίνει όλα γιατί δε παίζει. Ο μίστερ του θύμισε το βαρύ (ιδεολογικό) τραυματισμό του και τον ενθάρυνε να συνεχίσει εξίσου δυναμικά. Χαρακτηριστικά του είπε "επειδή πιστεύω σε σένα δε σε παραπέμπτω στη Διοίκηση". Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια.

Ανώνυμος είπε...

αλληλοεκτιμώνται είναι αλήθεια. Αυτό το μπλονκ έχει πολύ δυνατές γραφίδες.

Ανώνυμος είπε...

έλα μωρε το ψώνιο τον καραίσκο

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κατά βάση το ίδιο λέτε και οι δύο (μέχρι ενός σημείου τουλάχιστον).

Η οικονομική επιστήμη δεν είναι φυσική επιστήμη, όσο κι αν προσπάθησαν οι αναθεωρητές της στις αρχές του 19ου αιώνα να την παρουσιάσουν έτσι για να σταθεί ισότιμα απέναντι στη Φυσική, τη Χημεία κλπ. Μαθηματικά, εξισώσεις, καμπύλες και τα φρύδια του Καράμπελα, είχαν σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική αποκοπή της από την πραγματικότητα. Γιατί αγνοήθηκε το επίκεντρό της που είναι ο άνθρωπος, η ανθρώπινη συμπεριφορά που πολύ συχνά είναι απρόβλεπτη κι ανορθολογική. Οι οικονομικές επιλογές οφείλονται στην ουσία σε βαθιά ριζωμένους ανορθολογισμούς παρά σε ορθολογική σκέψη.

Η "ορθολογικά" σκεπτόμενη δεσποινίδα που μόλις χώρισε, σπαταλά το "διαθέσιμο εισόδημα" ενός μήνα εντός μιας ώρας, αγοράζοντας αχρείαστα σε αυτήν παπούτσια μόνο και μόνο για να κάνει ψυχοθεραπεία. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρει για να "νιώσει" καλύτερα. Με την ίδια "λογική" ο "επενδυτής" ακούει παπαγαλάκια και φήμες και διακινδυνεύει τα χρήματα του χωρίς να ρίξει όυτε μια ματιά σε πραγματικά οικονομικά μεγέθη. Γιατί; Γιατί επιδεικνύει αγελαία συμπεριφορά και έτσι του πε και ο κυρ Μήτσος ο γείτονας και του χει εμπιστοσύνη. Ο "νέος" δεν πάει να καλλιεργήσει τη γη και να φτιαχτεί οικονομικά. Γιατί; Γιατί δεν αντέχει να ζει στην επαρχία και το μικρόκοσμο της. Προτιμά να ζει φτωχότερα στην Αθήνα, αλλά να βγαίνει στα κωλόμπαρα.

Με άλλα λόγια, πράγματι τα συμπλέγματα κι η προσωπικότητα του καθενός καθορίζουν και τη συμπεριφορά του ή τις συμπάθειες του σε Καζάκη ή Μάνο. Ο φεσατζής ή ο έντονα συναισθηματκός θέλει να το κάνει Κούγκι, ο συνεπής ή ο ρασιοναλιστής πάλι όχι.

Παρόλα αυτά σε συλλογικό επίπεδο δεν έχουν την ίδια αξία. Όταν οι βαθειά ριζωμένοι ανορθολογισμοί είναι κοινό κτήμα μιας κοινωνίας, τότε η κοινωνία καταστρέφεται. Όπως είχε γράψει κι ο Κρούγκμαν, οι αγαπημένες θεωρίες των οικονομολόγων είναι αυτές, στις οποίες ευφυείς άνθρωποι, λαμβάνουν ατομικά τις ευφυέστερες επιλογές, και στο τέλος αποδεικνύεται ότι το συλλογικό αποτέλεσμα ήταν πανηλίθιο. Σε ατομικό επίπεδο, η φοροδιαφυγή είναι η ευφυέστερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε, γιατί έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ατομικού μας εισοδήματος. Σαν συλλογικό αποτέλεσμα όμως, οδηγούμαστε όλοι μας στη χρεωκοπία. Σχετικά ο Κρούγκμαν είχε γράψει κάτι καλό για την Ελλάδα: Ότι, "αν η Ελλάδα ήταν Αυστρία του Αιγαίου, δηλαδή μια συνεκτική κοινωνία, θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει και μόνη της. Απέδειξε όμως ότι δεν είναι".

Με άλλα λόγια, οι ατομικές οικονομικές επιλογές δεν έχουν σημασία. Σημασία έχουν αυτές οι επιλογές που είναι κοινές σε συλλογικό επίπεδο και που επηρεάζουν τη μεγάλη εικόνα.

Ανώνυμος είπε...

Πολλή αγανάχτηση στο Δημοκρατικό Ηράκλειο πάντως

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο, είσαι φανερά επηρεασμένος από τις συνεχείς επαναλήψεις του Sex and the City στον Alpha.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως. Αν δεν ήταν έτσι, ο μέγας Σαμοΐλης θα είχε μείνει χωρίς δουλειά.

Marwood είπε...

Η οικονομική θεωρία, φυσικά δεν επεμβαίνει στις ορέξεις των ανθρώπων. Ανθρωποι είναι, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αν θέλει ο οιοσδήποτε να ξοδέψει όλο του το μηνιαίο εισόδημα σε μια βραδυά στα μπουζούκια, με γεια το και με χαρά του. Μόνο που δεν θα έχει την άλλη μέρα να φάει. Μια δυο τρεις θα το λάβει το μήνυμα, και μετά θα είναι πιο προσεκτικός.

Το πρόβλημα είναι όταν έρχεται κάποια ανώτερη δύναμη (λχ το κράτος) και σου λέει εμμέσως ή και στα ίσια (λχ τσοβόλα δώστα όλα) ότι μη σε νοιάζει τίποτα φά'τα όλα και εγώ είμαι δω. Οταν η υπόσχεση αυτή αποδειχθεί φρούδα, τότε το δημοκρατικό ηράκλειο αγαναχτεί.

Marwood είπε...

Ο Κρούγκμαν, γνωστός και ως η κυρία Κρουγκμαν, θεωρεί ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα περνάει από το εκτυπωτήριο της fed. Δηλαδή τσιγάρο τάβλι χαβαλέ και δεν βαριέσαι δεν βαριέσαι αδερφέ. Ο Μπαρουφάκης είναι πιο σοβαρός.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=tM23z4ehoWE

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Γεγονός ότι είναι πολύ αγαπητός στο Ελλάδα. Διαβαζε τον κι ας διαφωνείς όμως, όπως και τον Μπαρουφάκη. Μπορεί με κάποια να συμφωνήσεις,

Ανώνυμος είπε...

Ουστ γυφτοι

Marwood είπε...

OK όλες οι απορίες του Καραϊσκου και άλλων λύνονται εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=BwuJzo9eX9k

Ανώνυμος είπε...

O Βαρουφάκης είναι εξαιρετικός οικονομολόγος. Η θητεία του στην αριστερά τον έχει οπλίσει με πολύτιμη εμπειρία. Τώρα βρίσκεται στην ωριμότητά του. Χάνει αρκετά μόνο επειδή είναι πολύ εκνευριστικός.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Thorstein Veblen

Marwood είπε...

Χμ, στο New School φοίτησε ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Ανώνυμος είπε...

z

Ανώνυμος είπε...

Aν ξέρει κανείς ποιο είδος ψωμιού είναι το καλύτερο η αναφορά του θα ήταν ευπρόσδεκτη. Έκανε δίαιτα 6 μήνες χωρίς ψωμί και θέλω να φάω κάτι καλό.

The Pronunciator είπε...

Μάργουντ, έχει δίκιο ο Βάρσος.

Όλες οι οικονομικές προβλέψεις (ή "προβλέψεις"), δεν αναφέρουν ανοιχτά, γιατί ξέρουν πως εκ φύσεως δεν ισχύει, το ceteris paribus ( = all other factors remaining constant).


Δηλαδή, "για να το πω απλά, να το πω πεζοδρομιακά" ©, δε μπορεί κανείς να θεωρήσει σοβαρά πως η ομάδα θα τραβήξει επειδή(ς) ο Καραϊσκος έδωκε τα χέρια με το μίστερ Μάργουντ, έβαλε μυαλό και δε θα ξανακάνει (ιδεολογικές) Καραϊσκιές. ΘΑ τράβαγε η ομάδα ΑΝ ( = ceteris paribus), πράγμα αδύνατον.

Αν λοιπόν θεωρήσει κανείς πως ο Καραϊσκος δε θα ξανακάνει μπάχαλο τα αποδυτήρια όσο ο μίστερ Μάργουντ προτιμάει το Γκέκα, he's got another thing coming.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι το ψωμί με προζύμι είναι το καλύτερο. Αυτή τουλάχιστον είναι η γνώμη μου φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Στον καραισκο αρέζει το χωριάτικο?

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκο να είναι παιδιά και ότι να είναι.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΩΝΗΣ είπε...

Καλησπέρα παιδιά και καλή όρεξη σε όσους δεν έχουν ακόμα γευματίσει, ενώ στους υπόλοιπους καλή χώνεψη. Έχω και εγώ δημιουργήσει ένα blog αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω τι να γράψω. Δηλαδή το δημιούργησα μεν αλλά το θέμα είναι με ποιο περιεχόμενο θα το γεμίσω! Εσείς που γράφετε μπορείτε να δώσετε καμιά ιδέα; Θα σας ενδιέφερε να δημοσιεύετε άρθρα στο blog μου; Είμαι ανοιχτός και σε κάτι τέτοιο. To blog μου είναι το tsonis.blogspot.com

Πέτρος Τσ.

Ανώνυμος είπε...

Τσώνη, ο Καραϊσκος σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει με ιδέες και άλλα πολλά καλούδια. Δες και τη νέα του ανάρτηση.