Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Μια βασική προυπόθεση για να προκόψει ένα έθνος,είναι να στηρίζεται σ ένα στοιχειωδώς έντιμο και δίκαιο σύνταγμα, ένα καταστατικό που να τηρείται όμως και να είναι σεβαστό απ όλους.Οταν κάνουμε εκλογές π.χ, το αποτέλεσμα ,πρέπει να το αποδεχόμεθα , αλλιώς καλύτερα να αυτοδιαλυθούμε αμέσως. Εδω τα τελευταία χρόνια,δεν κάνουμε πλειοψηφικές καθάριες εκλογές, αλλα μαγείρεμα και αριθμητική μέχρι να πετύχουμε αλχημιστικά με τσαρλατάνικους εκλογικούς νόμους, το επιθυμητό νούμερο εδρών .
.Πάνω- κάτω όμως το κοινό έμενε ικανοποιημένο. Εκλογές είναι ένα άθλημα που αγωνίζονται 5 ομάδες και στο τέλος κερδίζει το ΠΑΣΟΚ.

Το έθνος μας ( μια ρομαντική,ποιητική πεταλουδίτσα του λόρδου Βύρωνα) ,επειδή έχει κοινοτικά τουρκοδιοικητικά κατάλοιπα,αφού προέκυψε απο ένωση μεγαλοτσιφλικιών και διαφόρων ανέμελων νομάδων, χωρίς καμμία ενιαία εθνική συνείδηση , με μόνο κοινό στοιχείο τους, εν ολίγοις τη γλώσσα , αδυνατεί οφθαλμοφανώς να κατανοήσει την έννοια της αστικής δημοκρατίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε εκ νέου απο τον ευρωπαικό διαφωτισμό.Δεν τη χωρά ο νούς μας.

Εκτός των άλλων, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το 60% του πληθυσμού μέχρι πρότινος, είχε νταραβέρια με πολιτικούς, κι οσάκις κάποιοι δεν γούσταραν το exit poll , συνήθιζαν να σπάνε το μαγαζί, όπως τα τσογλάνια , όταν δεν τα πάνε εκδρομούλα. Οι εκλογικοί ηττημένοι δεν σταματούσαν ούτε στα φανάρια , μουλάρωναν και μποΐκοτάρανε συστηματικά οποιαδήποτε δουλειά, σε δημόσιο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, με οιονδήποτε τρόπο μπορούσαν.

Επιπλέον να θυμίσω, οτι επι Κοντογιαννόπουλου και επι Αρσένη , δεν πραγματοποιήθηκε ουτε μία ώρα μάθημα. Να μην πούμε και για τις χιλιάδες διώξεις, τις εκδικητικές μεταθέσεις και την αιώνια δικομματική βεντέτα στο δημόσιο .Γι αυτό το Χανάτο που δημιουργήθηκε στο τέλος,την ευθύνη έχουν οι πολιτικοί, που κωλώνουν να κλωτσήσουν και να πετάξουν όξω απο τα γραφεία , τους βρωμόγλιτσες συγχωριανούς ψηφοφόρους τους .


Στην Ελλάδα έγινε ανάποδη Πολποτική επανάσταση : Οι αγρότες εξεδιώχθησαν μαζικά απο τα χωράφια τους ,για να πάνε στην Αθήνα να βρούν δουλειές και κορίτσα (sic) να παντρευτούν . Tελούμε εθνικά μεταξύ μας, σαν ζεύγος εν διαστάσει ,απο το 1829: Καποδίστριας-Μαυρομιχαλαίοι, Τρικούπης-αντιτρικούπηδες-δελιγιάννης -Βενιζελικοί -Βασιλικοί- ΕΑΜ - Κεντροδεξιά, Παπανδρέου -Καραμανλής, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ . Η Ευρώπη και το ευρώ μας βοήθησε να γίνουμε κράτος, έστω και με δανεικά.

Μόνο ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ με την ολική ανεπάρκεια του και την χαζοχαρούμενη γκατζετική του πολιτική, έχει καταφέρει να ενώσει όλον το λαό εναντίον του και παμψηφεί. Αν θες να γνωρίσεις μια γκόμενα ,βρίσε το Γιώργο και αμα γουστάρεις το Γιώργο, δεν βγάζεις γκόμενα.

Το σίγουρο είναι οτι το μοντέλο του κόμματος "ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ", με προσωπάκια χαμογελαστά , με έηρ κοντίσιον, καφέδες, τραταρίσματα και αποσμητικά χώρου ,με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια και τις άλλες γραφικότητες, τελείωσε. Αλλα αυτό έγινε εκ των πραγμάτων επειδή δεν υπάρχει φράγκο, δεν έγινε επειδή ο ΓΑΠ έχει κότσια και είναι ευρωπαιστής.Αν είχε τη δυνατότητα θα πετούσε κι αυτός τα χαρτονομίσματα απο το μπαλκόνι όπως η Εβίτα Περόν. Δυο λύσεις υπάρχουν ρεαλιστικές για τη χώρα και αυτές κουτσές : ή ΓΑΠ ή ΚΚΕ....Κόμματα τύπου Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ -Δημοκρατική τάδε κλπ ,να μας αδειάσουν τη γωνιά πρέπει.

Το θέμα μας δυστυχώς δεν λύνεται ούτε με μιά χούντα έτσι εύκολα, όπως κοάζουν κάτι χήρες κουμκανόμουτρα, τώρα που τους κουτσούρεψαν τη σύνταξη οι "αριστεροί" . Αφ'ενός επειδή οι στρατιωτικοί μας ,δεν μπορούν ούτε να στρίψουν απο τα παριζάκια, ακούνε σκυλάδικα , παίζουν συνέχεια στοίχημα και είναι μπούφοι -( οι γυμνασμένοι θέλουν να καταλάβουν τα προβατοβούνια της Β.Ηπείρου ) - μα τόσο μπούφοι που θα νοσταλγήσουμε τον ΓΑΠ, και αφ'ετέρου επειδή θα μας προκύψουν 10.000.000- μες το νερό - αντιστασιακοί , παρακινούμενοι απο την τεράστια οικονομική επαγγελματική επιτυχία που προσέφερε ο αγώνας ενάντια στη χούντα την τελευταία φορά.

Προτείνω μια λύση συμβατή με την Ελληνική ιδιαιτερότητα: Εκλογές κάθε δυο χρόνια ώστε με τα παζάρια να πάει στα 3.Πόθεν μας προέκυψαν τα κάθε 4 χρόνια; Επειδή οι άλλες χώρες -λέει- κάνουν κάθε 4 χρόνια. Στις άλλες χώρες δεν έχουν ούτε παράθυρα στην τηλεόραση , ούτε λυμπερόπουλους για κομματικούς τομεάρχες...
Θα πραγματοποιούνται έτσι στο φαστ τράκ,οι προεκλογικές εξαγγελίες και δεν θα επαναπαύονται οι βλαμμένοι που όποτε εκλέγονταν έφευγαν για κανά τρίμηνο διακοπές για να αποσυμπιεστούν απο το προεκλογικό στρές. Πρέπει να υποβαθμιστεί πάση θυσία ο ρόλος του σχεδόν περιθωριακού πια Έλληνα πολιτικού ,μέχρι να επιτευχθεί η βελτίωση, η ουσιαστική εργαλειοποίηση και η μέγιστη απόδοση του . Αλλιώς να παν να καταργηθούν.
Στα δυο χρόνια περίπου έχω οριοθετήσει και την εμβέλεια μνήμης του γκάου πίου εκλογικού μας σώματος.
Το μόνο που μένει ,είναι να συντρίψουμε το κόστος των εκλογών.


ΥΓ : Στις εκλογές δεν έχει θέση νοήμων άνθρωπος

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη-τσο-τάκης.

Ανώνυμος είπε...

Kαραϊσκο πιστεύεις ότι θα έχουμε εκλογάς;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

πιστέυω οτι ο Γιώργος είναι παράφρων

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο θα έχει πέσει η κυβέρνηση έως το βράδυ;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο πότε αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση Λαφαζάνη;

Ανώνυμος είπε...

O βενιζέλος τι έπαθε;

Ανώνυμος είπε...

rellos II

Ανώνυμος είπε...

ρελλοπάθεια

Ανώνυμος είπε...

Θρηνεί κι ο Μάργουντ το θάνατο του ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Μαύρο δάκρυ ο Μάργουντ. Πάνε και τα options του. Tώρα θα πρέπει η μεγαλοκοπέλλα του να δώσει εκλογική μάχη.

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε κε Μπίστη σε ποιό σκατά θα καταλήξεις τελικά.

Ανώνυμος είπε...

κομμα

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο ποια η άποψή σου για τις πρωτοβουλίες Καϊλή;

Ανώνυμος είπε...

Ο τσώνης έγραψε κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο καλά θα κάνεις να σχολιάζεις στην νέα σου ανάρτηση.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

μα σχολίασα εχθές,σήμερα εκανα φωτορεπορταζ δεν μπορώ να γράφω κάθε μέρα

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο πιστεύεις ότι το Κωνσταντόπουλο θα διαδεχθεί τελικά ο Πατέρας;

Ανώνυμος είπε...

Ο Αργύρης Μήτσου;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Aυριο θα κλείσει η ελευθεροτυπία

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

στα αρχίδια μας

Ανώνυμος είπε...

είμαι βαθύτατα συγκινημένος

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να κατανοήσω, πώς γίνεται να έχουμε τόσο καιρό το ίδιο χαρτονόμισμα με τη Γερμανία.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, μέσα στην καταχνιά αρχίζει να ξεπροβάλει μια ηλιακτίδα

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=155957

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τί σκατά ακριβώς θέλει να κάνει ο Γιωργάκης με το δημοψήφισμα;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ διαβάζει Μπαρουφάκη.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=9751

Ανώνυμος είπε...

http://www.parapolitiki.com/2011/11/blog-post_2357.html

Αυτός ο βλάκας ποιος είναι;

Ανώνυμος είπε...

Το link του πρώτου θέματος δεν ανοίγει.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο τι θα ψηφίσεις στο δημοψήφισμα;

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες τους υποτιμήσαμε τους πασόκους. Ότι θα κατέστρεφαν την χώρα ήταν ηλίου φαεινότερο. Κι ένας λίγο έξυπνος θα μπορούσε να το δεί, ήδη από τη δεκαετία του 80. Άσχετα αν το άφθονο φθηνό χρήμα ανέβαλε την καταστροφή. Αλλά ότι ο Φωτόπουλος ο Forrest και οι συν αυτώ θα αποσταθεροποιούσαν όλη την Ευρώπη για να μην πώ κόσμο, αυτό μάγκες ούτε που το είχε διαβλέψει κανείς και πρέπει να τους το πιστώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος, να ακούσουμε τι έχει να πει και ο Καραϊσκος.

The Pronunciator είπε...

Καραϊσκο,

τελικά δικαιώνεις το μίστερ Μάργουντ που σε έχει μόνο για τα οικογενειακά διπλά. Μία χαρά τα γραπτά μέχρι το ακατανόητο φωτορεπορτάζ. Τριπλάρεις από το κέντρο, μπουκέρνεις (sic) στον κήπο με τις τριανταφυλλιές, αποφεύγεις με περίσσα (sic) χάρη τον τερματοφύλακα και μόλις βρεθείς φάτσα με το κενό τέρμα, αφήνεις τη μπάλλα, και πας στην κερκίδα να ρωτήσεις αν το μαλλί σου είναι πιό καλύτερο (sic) από του Γκέκα.

Πρέπει να ξεπεράσεις τον (ιδεολογικό σου) τραυματισμό - που προκαλεί αλλούνοια - αλλιώς βλέπω το Γενικό Αρχηγό Βάρσο να σε βάζει στην transfer list.

Ανώνυμος είπε...

Το παιδί δεν μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά σοβαρά ρωτάω. Έχει κανείς καμια ιδέα, ή υποψία έστω, για το τί θέλει να κάνει ο χαζοχαρούμενος με το δημοψήφισμα; Είναι δυνατόν να το ζητάει μόνο και μόνο για την υστεροφημία του; Γιατί εμένα εκεί πάει το μυαλό μου. Για να μην μπούμε στα σκατά για δυο γενιές (που θέλουμε δε θέλουμε θα μπούμε μια και είμαστε ήδη στα σκατά) και βρει το άλλοθι ο γίγαντας λαός να τα φορτώσει αποκλειστικά σ αυτόν;

Ανώνυμος είπε...

Προστσυνώ τη χάρη σου λαέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Προσκυνώ τη χάρση σου λαγέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Προστσυνώ τη χάρση σου λαζιέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ο Παπαντρέου ένιωσε την αγωνία των αγανακτισμένων και έδωσε στο Λαό την ευκαρία να εκφράσει επιτέλους τη βούλησή του.

Προσκήνυσε τρόπον τινά τον τον Έναν τον μοναδικό, τον κυρίαρχο Αη Λαό (σσ στο μυαλό του γαπ αυτό μεταφράζεται ως i-Λαός), ικανοποιώντας ταυτόχρονα το πάγιο αίτημα της ροζέ αριστεράς του αλέξη και του καραίσκου για άμεση δημοκρατία μέσω δημοψοφισμάτων.

Που βλέπεις εσύ το πρόβλημα σε όλα αυτά δηλαδή....

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

1) Άκουσα προχθές έναν αντιπαθέστατο κωλόγερο, πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ (πολύ πρώην όμως της ένδοξης περιοδου Ανδρέα), να ισχυρίζεται πως "πίσω από την χρεοκοπία βρίσκεται ο διεθνής σιωνισμός". Ο έχων ταμπεραμέντο Βαγγέλη Γιαννόπουλου αρχιγραφικός πρώην βουλευτής, κατονόμασε τους Σαρκοζύ και Μέρκελ ως υπαίτιους της ελληνικής κρίσης, γιατί είναι λέει εβραϊκής καταγωγής όπως κι ο Γιωργάκης Παπανδρέου. "Τα παιχνίδια των Εβραίων παίζουνε όλοι" κατέληξε με στόμφο. Αυτόν τον άνθρωπο τον ψήφιζε ο ελληνικός λαός.

2) Προ εβδομάδας, βουλευτής και στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόταν γιατί (μεταφέρονται όπως ακριβώς ειπώθηκαν): "γαμώ την παναγία τους, ο κάθε μαλάκας γκρινιάζει ότι οι βουλευτές παίρνουμε πολλά. Δεν πα να γαμηθούνε όλοι τους λέω γω. Πολλά είναι 6.000 το μήνα; Με ρωτάνε τί έξοδα έχω για γραμματείς, συνεργάτες κλπ; Ρε άντε να γαμηθούνε όλοι τους". Κι αυτόν τον άνθρωπο τον ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Συμπέρασμα: Με τέτοιου επιπέδου πολιτικούς που έχουμε (και είχαμε διαχρονικά) αλλά και με λαό αντίστοιχα δυνατού επιπέδου (αποδεικνύεται από το τί ψηφίζει τόσα χρόνια και σε ποιους κάθεται και ζητάει ρουσφέτια και γλείφει ο κάθε Δαλαμάγκας), είμαι σίγουρος ότι θα πάμε "καλά" (ολοταχώς για δραχμή δηλαδή) στο δημοψήφισμα (αν γίνει). Δυνατή η κριτική ικανότητα του λαού.

ΥΓ: Για να μην κοροϊδευόμαστε. Έχουν κλάσει όλοι μέντες με το δημοψήφισμα, γιατί όταν είδαν στα ποσοστά ένα αντιμνημονιακό 60%, θεωρούν την ψήφο από τον κόσμο με βάση το συναίσθημα και τη συνακόλουθη επιστροφή στη δραχμή δεδομένη. Ιδού η πραγματική εικόνα της "εμπιστοσύνης" στην γνώμη του "σοφού λαού" και εν τέλει το ξεβράκωμα της δημοκρατίας που "δεν έχει αδιέξοδα". Όταν καλείται ο κάθε πικραμένος να αποφασίσει άμεσα για σημαντικό ζήτημα, αρχίζει ο πανικός. Αν ήμουν κάτοικος άλλης χώρας, θα είχα γαμηθεί στα γέλια με την κατάσταση. Δυστυχώς δεν είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ο Καραϊσκος έκανε νέα δυνατή ανάρτηση, εσύ γιατί σχολιάζεις στην παλιά;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αγανάκτησα με τις συνεχείς αναρτήσεις Καραίσκου και δείχνω έτσι την αντίδραση μου. Έπρεπε να αγανακτήσω κι εγώ με κάτι μια φορά στη ζωή μου.