Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

17η ΝΟΕΜΒΡΗ

Ο Καστανίδης αφού ψήφισε κανονικούτσικα την κυβέρνηση Παπαδήμου, απέστειλε και μια συνειδησιακή συγκινησιακά φορτισμένη, σοσιαλδημοκρατική μπουγάτσα με τυρί ,στον πρόεδρο της βουλής, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμμετοχή των ακροδεξιών του Καρατζαφέρη, στην κυβέρνηση.
Σοκαρίστηκε ο Καστανίδης επειδή η δημοκρατική του παράταξη, θα συνεργαστεί με χουνταίους.Για το ΛΑΟΣ, τι να πρωτοπεί κανείς. Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση πρόκειται μάλλον για κάποιο χοντροκομμένο πολιτικό χωρατό, μια πατριωτική χειμωνιάτικη επιθεώρηση. Και αυτούς βέβαια -όπως όλους τους παλληκαράδες- τους ταπείνωσε παραδειγματικά η ιστορία εσχάτως , με τη διαμορφούμενη συμμαχία Ελλάδας-Ισραηλ-Κύπρου κ.λ.π ενάντια στην Τουρκία.Καρπαζιά τόσο ηχηρή ,όσο κι αυτή που έφαγε -απο την παγκόσμια εξέλιξη- η αριστερή κοσμοθεωρία .Για πρώτη φορά εχουμε ενα ακροκεντρώο ρατσιστικό χριστιανορθόδοξο κόμμα με φιλοισραηλίτικες τάσεις.Θα βάλει λοιπόν ο Καρατζαφέρης -κι αυτός με τη σειρά του - στον χοντρό πωπουδάκο του,όλα τα βιβλία και τα αντιεβραικά συγγράμματα του μπαμπά πλεύρη και του καναλιού του, μαζί με τα πρωτόκολλα της σιών.Δεν τον καίει σε τίποτα τον Καρατζαφέρη αυτή η εξέλιξη.Οι άνθρωποι είναι σαν το ΠΑΣΟΚ του 1981-λίγο απ όλα,ξεχειλώνουμε για να χωράμε όσο το δυνατόν περισσότερους..Κέντρο δηλαδή.Καρεκλάδες.

Οχι πως είναι δυνατόν βέβαια,να γλιτώσουμε απο εθνομαστροπούς σε αυτή τη χώρα με τους χιλιάδες κάγκουρους που το παίζουν Λεωνίδες ,καβαλώντας παπάκια με αυτοκόλλητα ταν επι τας και κωλοφτιαγμένα πεζώ.Έχεις και πολύ στρατό ,προγονοπληκτους ,εχεις και τόσους γεράκους που κοιτάνε μουροχαυλιασμένα τον άμβωνα κάθε κυριακή και ως γνωστόν γηρατειά εκκλησιά και τηλεόραση πάνε χέρι-χέρι.

Ουδέποτε είχαμε καμμια ιδιαίτερη δημοκρατική παράδοση,εμείς έχουμε κρατική παράδοση σκέτο.Το εκλογικό σώμα,έπαιρνε την ιδεολογική μορφή του κρατικού εκμαγείου.Ελα μωρε να διορισθούμε θέλουμε εμείς ,να ταίσουμε τα παιδιά μας,τι μας νοιάζει τώρα τι πιστεύουμε,όλοι ίδιοι είναι ,όλοι να τα κονομήσουν θέλουν.Σιγά μην κόφτει το μέσο πασόκο, το δημοκρατικό πλαίσιο τριγύρω του ,ή ο ευρύτερος σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας. Αφού έρθει το χαρτί του διορισμού,οτι βρέξει ας κατεβάσει... και τανκς να κυκλοφορούν στην πιάτσα χεστήκαμε..μη μου τους κύκλους...Οι διορισμένοι τσάτσοι του ΠΑΣΟΚ που τώρα πιά , δέχονται περικοπούλες στο μισθό και ψαλίδισμα στα μπόνους τους,δεν πρόκειται να χορτάσουν με τις ρητορικές μαγκιές και τα υγρά αντιφασιστικά ερωτικά λογάκια του χάρη. Θα την κοπανήσουν σαν τα ποντίκια απο το βαπόρι .Αν δεν τη κοπανήσουν , πάλι μαλάκες αποδεικνύονται οι δικομματικοί, γιατί σημαίνει οτι τόσο καιρό ,θα μπορούσαν να συντηρούν τους εκλογικούς στρατούς τους και με λιγότερα φράγκα
Και αυτός ο σοσιαλισμός είναι μιαν απεραντολογία.Κι ο Χιτλερ σοσιαλιστής δήλωνε και ο Λένιν σοσιαλιστής δήλωνε κι ο Παπανδρέου σοσιαλιστής .
Τούτα όφειλε να τα γνωρίζει ο Καστανίδης πριν κάνει τον δημοκρατικό Ράμπο.Ο Καστανίδης νομίζει οτι υπουργεύει στο βέλγιο ή στο λουξεμβούργο -δεν βλέπει οτι πατούσε και πατάει πάνω στα σκατά .Δεν θυμάται τις μεγάλες λαμπρές δημοκρατικές σελίδες που έγραψε ο ιδρυτής του ,συνεργαζόμενος με τους Κουρήδες και την Αυριανή και όλες αυτές τις διαπλοκές που αφησαν εποχή παγκοσμίως και βέβαια έκαναν το λαό σαν τα αντιπαθέστατα μούτρα του, που δικαίως του τα γιαούρτωσαν οι φοιτητές. Οι ακροβασίες της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ,έκαναν τον κόσμο να αμφισβητεί και να μουτζώνει τη βουλή , να μιλάει για λαμόγια της δημοκρατίας, να ψηφίζει τους γελοίους μπουμπούκους και να μας το παίζει ο χάρης τώρα συγκλονισμένος.Η πολιτική είναι φρέσκα κουλούρια,οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεσα σε τρείς εβδομάδες κατάλαβε ο φόυερμπαχ,τι παίζεται στη χώρα και τι χρειάζεται για να δούμε μια ασπρη μέρα.Δεν κατεβάζεις και ενα κόμμα Χορστ να σε ψηφίσουμε;Γιατί αλλιώς...

Ανώνυμος είπε...

93 χρόνια ΚΚΕ
Επέτειος ίδρυσης του ΚΚΕ σήμερα. Ενενήντα τρία χρόνια πρωτοπόρας δράσης, σε δρόμους δύσβατους, μα ωραίους και αληθινούς για την εργατική τάξη, το λαό, για τις ελπίδες και τους πόθους του να ξημερώσουν οι πιο όμορφες μέρες που δεν έζησε ακόμη, στη δική του, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία. Εκεί όπου η δουλειά από εξαναγκασμός θα είναι ελευθερία, γιατί δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και, πάνω απ' όλα, ο καθένας θα ζει για να δημιουργεί για όλους και όλοι για τον ένα. Πολλοί προφήτεψαν το χαμό του Κόμματος και παλεύουν για το θάνατό του. Ματαιοπονούν! Ο τροχός της Ιστορίας έχει ρότα την κατάργηση της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Οι αντιφάσεις του συστήματος δεν μπορούν να λυθούν στο πλαίσιό του. Η κοινωνικά οργανωμένη παραγωγή απαιτεί κοινωνική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της, αλλά σκοντάφτει στην ατομική - καπιταλιστική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής. Και αυτό είναι έργο της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, με καθοδηγητή το Κόμμα της. Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, ο λαός έχει νέες δυνατότητες για να παλέψει. Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού δείχνει ανάγλυφα ότι το σύστημα είναι σε παρακμή και πρέπει να ανατραπεί, είναι ιστορικά ξεπερασμένο. Η αστική τάξη στην Ελλάδα, αλλά και οι αστικές τάξεις στην ΕΕ δυσκολεύονται να τη διαχειριστούν, καθώς οξύνονται οι αντιθέσεις τους. Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με μονοκομματική κυβέρνηση και συγκρότησε κοινή κυβέρνηση των αστικών κομμάτων. Η μάχη για ψωμί, δουλειά, μόρφωση, υγεία, κοινωνικές παροχές είναι όσο ποτέ άλλοτε δεμένη με το στόχο ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, με την εργατική, λαϊκή εξουσία. Σ' αυτό καλεί το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

αν δείς εσυ ψωμί με κκ φίλε να μου τηλεγραφήσεις.ποιός θα πάει μωρε ν ανοίξει το φούρνο τα χαράματα αν δεν έχει κέρδος. το κκ είναι ωραίο αμα είσαι κομισσάριος όπως και ο σοσιαλισμός.εμείς φίλε ,που ούτε παιδιά θέλουμε να κάνουμε, γουστάρουμε την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.Γιατί να πληρώνω εγω τα δίδακτρα των κωλοπαιδων που κάνουν καταλήψεις; όποιος κανει παιδάκια να πληρώνει.Ο ΤΖΆΜΠΑΣ απέθανε δεν εχουμε λεφτά για πέταμα

Ανώνυμος είπε...

http://www.spectator.co.uk/columnists/life/7378208/high-life.thtml

Ανώνυμος είπε...

Βαρυσήμαντο και πολυσήμαντο ο άρθρο του Καραϊσκου.

Ανώνυμος είπε...

Aπό το : enimerosi24.gr
Σούσουρο έχει προκαλέσει μεταξύ των εθνοπατέρων και εθνομητέρων της Βουλής το νέο ζευγαράκι που κυκλοφορεί ανάμεσά τους και δεν κρατά τα προσχήματα, αλλά τουλάχιστον είναι εναρμονισμένο στο πνεύμα της νέας συγκυβέρνησης Πασοκ – ΝουΔου! Αυτός...
υπουργός (παντρεμένος) προερχόμενος από το πράσινο στρατόπεδο και εκείνη, βουλευτής της γαλάζιας παράταξης, λογοδοσμένη! Ιστορικές στιγμές για τη χώρα, αλλά και για το νέο ζευγάρι που έκανε στην άκρη τις πολιτικές του διαφορές – σε αντίθεση με Παπανδρέου και Σαμαρά - προκειμένου να απολαύσουν τον έρωτά τους! Προφανώς αν ήταν το ζεύγος στη θέση των δύο αρχηγών η χώρα σίγουρα είχε καλύτερη τύχη!

Trueman είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ιταλία των 60 εκ. και με ισχυρότατη οικονομία, υπουργοί δεκαεξ (16) και μάλιστα τεχνοκράτες, δλδ. όχι επαγγελματίες πολιτικοί.
Η ψωροκώσταινα του επαρχιωτισμού και της απίθανης κλεπτοκρατίας 49 υπουργούς!!! Και εφτά μέρες διαβουλεύσεις για να βολευτούν δυνατόν περισσότεροι στην ΚΑΡΕΚΛΑ και να βουτήξουν στα οφίτσια. Χα χα χα χα! Και δέχονται αδιαμαρτύρητα περικοπές τα υποζύγια. Ρε τρελοΚΚΕ και πάλι τρελοΚΚΕ, και τρελοΛιάνα σας λέω!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα εκπληκτικό άρθρο του Καραϊσκου. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

(άλλη μιά) Κακή ανάρτηση. Υπερτιμημένος το δίχως άλλο.

Ανώνυμος είπε...

εσυ γραφεις καλυτερα νομιζεις πρεπει

Ανώνυμος είπε...

Έχεις λεφτά στην τσέπα; Αυτό είναι η ουσία Καραίσκο.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει καλά ο Καραϊσκος. Εξαιρετικά.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια είναι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Βαρυσήμαντο

Ανώνυμος είπε...

Διαμάχη Κυριάκου Μητσοτάκη-Φαήλου Κρανιδιώτη. Δυνατή διαμάχη

Ανώνυμος είπε...

Η Ρένα Δούρου έγραψε στο twitter ότι έχει αρχίσει να ενοχλείται γιατί αγχώνεται στο twitter με τον ποιον θα προτείνει για #ff. Αν αγχώνετα;ι με τέτοια "σοβαρά" ζητήματα, σκέφτομαι τι συμβαίνει με τα πολύ σοβαρότερα πολιτικά. Δεν ασχολείται καθόλου προφανώς.

Ανώνυμος είπε...

από άνθρωπο που κάθεται και ασχολείται με το τουιτερ τι περιμένεις

Ανώνυμος είπε...

O σοβαρός Καραϊσκος δεν ασχολείται με ελαφρότητες όπως το τουίτερ.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, είναι σοβαρός ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

Θες να δεις ποιο πρόσωπο είναι ασόβαρο και με τη βούλα?Κοίτα αν έχει λογαριασμό στο Twitter και είσαι μέσα.

Ανώνυμος είπε...

την πατουλιδου?

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε από τη ζωή, ο Δάσκαλός μας, Νεοκλής Σαρρής.

Υποκλινόμενοι στη σωρό του, πενθούμε και υποσχόμαστε το κεράκι της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας που μας άφησε, να το κρατήσουμε αναμμένο.

Αιωνία σου η μνήμη Δάσκαλε. Ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάσει. Στη γειτονιά των Αγγέλων όπου πας, να πεις σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, πως συνεχίζουμε τον αγώνα μας, "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι".

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ