Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΧΜΗ ANTE PORTAS




Η πιο ακριβοπληρωμένη εργασία στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, ήταν αυτή του κοινωνικού διαμεσολαβητή , του λαικού εκπροσώπου. Ο πολιτικός ,ο συνδικαλιστής , οι ΜΚΟ , ο κομματάρχης, οι τηλεπαρουσιαστές ,οι μεγαλοδημοσιογράφοι κλπ. Αυτό το εξάμβλωμα που ονομάζεται Ελληνικός πολιτισμός, για να διατηρηθεί ακέραιο χωρίς κραδασμούς,είχε την ανάγκη Μανώληδων , Κανελλόπουλων , Παναγόπουλων και Άρηδων τους οποίους πλήρωνε αδρά . Αυτοί μάζευαν τις ψήφους του λαού αλλα και κυρίως έπαιζαν το ρόλο του ειρηνοποιού μεταξύ των κοινωνικών ομάδων - της ναφθαλίνης δηλαδή , που διατηρούσε παντοιοτρόπως το εθνικό μας πλεκτό, με τις μεγάλες ανισότητες και τις απαρομοίαστες διαπλοκές ,οι οποίες αναδύονται τώρα: Χωρίς τους μισθουλάκους και τις συνταξούλες τα ελληνικά νοικοκυριά, καταστρέφονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Καλώς πληρώθηκαν τόσο καλά αυτοί οι μεσίτες μας ,γιατί θέλει ταλέντο να πείθεις έναν λαό να υπομείνει τα φραγκοδίφραγκα που του έδιναν, την ίδια ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι ,οι εργολάβοι ,οι εκδότες και οι συντεχνίες κολατσίζανε στα διπλανά σπίτια ,τα εμβάσματα του Ντελόρ.
Το εθνικό μας ζήτημα ήταν να διατηρηθεί η δομή και να περνάνε οι μέρες χωρίς ταραχές.Μάλιστα πιστεύω οτι όλοι οι αρμοστές αλλα κι η Βέρμαχτ να μας έρθει , είναι αδύνατον να εμφυσήσουν την επιχειρηματικότητα σε ένα ραδιενεργά μολυνσμένο περίγυρο. Βλέπω τη δραχμή να έρχεται,εκτός αν αποφασίσουν να μας ξεχρεώσουν παντελώς και να μας δώσουν και κάποια ευρω για τα πρώτα μας έξοδα.

Θυμίζω και τι είχαμε γράψει πριν πέντε μήνες και τα λέει ο Σαρκοζί τώρα: http://pentakatharidis.blogspot.com/2011/06/blog-post.html.Τα λεγα εγω!
Όπως και να μας παρουσιάζουν τώρα την αλήθεια , εδώ είναι σαφές οτι εισήχθη ένα τεράστιο ποσό στη χώρα το οποίο δεν μοιράσθηκε ευπρεπώς. Αυτά τα έβλεπε και τότε ο πολύς κόσμος, αλλα και τα βλέπει κυρίως τώρα που δεν βγαίνει. Νιώθει εξαπατημένος , κορόιδο ,ηλίθιος και είναι κιόλας.Στην ουσία,ο μέσος ψηφοφόρος ήθελε το μισθό του , τη σύνταξή του ,τα παιδιά του και την ησυχία του κι ας "έτρωγαν οι Βαρδινογιανναίοι και ο Ακης με χρυσά κουτάλια". Τώρα έσπασε αυτή η συμφωνία κατεργαραίων και στο χαρτοπαικτικό μας καφενέ ,θα γίνουμε μπίλιες.

Μου κάνει εντύπωση κιόλας οτι έχουν μείνει ορισμένοι , που ισχυρίζονται , οτι ο τάδε πρωθυπουργός ήταν έντιμος.Θεωρώ αδύνατον σ ένα πρωθυπουργομοναρχικό σύστημα, να κονομήσει κάποιος υπουργός ,έστω και ένα ευρώ, παραπάνω απο τον Αρχηγό.

Υ.Γ : Το 1922-23 μετά απο την Μικρασιατική καταστροφή , στην Επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων,είχε δοθεί μόνο μιαν προτεραιότητα απο την πολιτική ηγεσία: " Να φτιάξουν σπίτια στους πρόσφυγες ,γιατί το σπίτι κάνει τον Ελληνα νοικοκύρη". Πρώτα πεθαίνουν οι λαοί και μετά τα χούγια τους.


63 σχόλια:

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ο παπανδρεου δεν δινει στον κοσμο του ευρω το δικαιωμα, να ψηφισει παραμονη στην ευρωπη αλλα οχι παραμονη του πασοκ.Ο σαμαρας -χωρις πολλα πολλα λογια - απεδειχθη σημερα το πρωι περιτρανα, οτι αποδεχεται τη δανειακη συμβαση και στην ουσια δεν θελει να παρει την εξουσια . Οι ευρωλιγουρηδες ας κολυμπησουν στα σκατα τους ελευθερα και να ψηφισουν ενα απο τα δυο κομματα τα οποια βριζουν ολημερις κατιδιαν.Ψηφιστε πασοκ (ναι)στο δημοψηφισμα η σιωπηστε για παντα.Τουμπεκι. Να ξερετε ομως οτι και οχι να ψηφιστε ο Γιωργος ΄θα παραμεινει.

Ανώνυμος είπε...

Για το λόγο ότι από ένα σημείο και πέρα κονόμησε χωρίς να μοιράσει το χρήμα στον αρχηγό έπεσε σε δυσμένοια ο τενίστας αλογοκλέφτης που παρίστανε τον υπουργό οικονομικών. Έχεις δίκιο Καραίσκο. Και εσύ να ήσουν πρωθυπουργός (που ας δεχθούμε ότι είσαι τέρας τιμιότητος) θα είχες κάνει τα κουμάντα του. Και υπουργός, παρομοίως.

Ανώνυμος είπε...

Είναι το δίχως άλλο τίμιος ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τον ήθελα υπουργό τον Καραισκο. Θα ήξερα ότι θα έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο καλύτερος για πρωθυπουργός θα ήταν ο Αναστό. Μάγκας, μπεσαλής, χορτάτος από χρήμα και γυναίκες, απόλυτος χαρακτήρας, ντόμπρος και καραμπουζουκλής. Ένας τέτοιος πρωθυπουργός, μάλιστα.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

συζηταμε και παλι σε αυτο το μπλογκ, με βαση την υποτιθεμενη κοινη λογικη, την οποια την εχουμε απορριψει αναφανδον και εδω και σε αλλο φιλικο μπλογκ.Δηλαδη θυμικο δεν υπαρχει; Ο λαος μας ειναι συναισθηματικος .Κατ εμε λογικο ειναι ,να θελουν να γινουν Γιαμπουδακηδες πολλοι.Δεν ξερουμε ποσο χρεωμενος ειναι ο καθεις, αν του βελαζουν τα παιδια του στο σπιτι, αν ειναι ανεργος δημοσιογραφος της Ελευθεροτυπιας και δεν προκειται ποτε να ξαναδουλεψει σαν τετοιος.

Εχουμε βεβαια και τα λογιστικα, υπερλογικα μας κτηνη τυπου μαργουντ.Ας αναλογιστει ο καθεις μας τι προσφερει στο ΑΕΠ της χωρας,αφου το θετε ετσι.Γιατι πολυ φοβουμαι οτι η πρωτευουσα μας ειναι ενα χριστιανικο Καιρο.Και μετα να σηκωνουμε το δαχτυλακι στους καραπιαληδες, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ,οτι δεν ξερουμε αν με τη δραχμη θα ειμαστε καλυτερα σε 10 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Να θέμα για τον Τσώνη.Ας γράψει για τον Αναστόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Συναισθηματικός πολύ στις αναλύσεις του φίλε μου Καραϊσκο είναι και ο μεγάλος μάστορας, ο πηγαίος αυτός αριστοτέχνης της πένας Φαίδων "Φακός" Κωνσταντουδάκης.

Ανώνυμος είπε...

o τσωνης ειναι συναισθηματικος η λογικος;

Ανώνυμος είπε...

Ανενεργός.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, συνεχίζει να γράφει στο ΦΩΣ ο Φακός; Έχω να τον διαβάσω από τότε που κάθε Σάββατο βρισκόταν στα περίπτερα ο "Δικέφαλος".

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

βεβαια

Ανώνυμος είπε...

Γράφει καλά; Γράφει εμπνευσμένα; Γράφει ποιοτικά όπως και τότε;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

δεν τον διαβαζω,αλλα αυτοι οι αεκτζηδες ειναι πλεον καταθλιπτικοι ολοι.Σημερα ευρισκομενος στο πλοιο,ηκουσα τον ψαλτη μετα απο καιρο,παρακαλω πολυ. Ειναι τοσο βλημα ο ανθρωπος,που ο οποιοσδηποτε παει στου αλαφουζου και του ζητησει τη δουλεια αυτη ,θα τον σουταρουν τον ψαλτη την αλλη στιγμη με γραπτο μηνυμα.Ε μα ελεος δηλαδη

Ανώνυμος είπε...

Ανέφερα τον "Δικέφαλο" και θυμήθηκα τις ρεκλάμες-ανακοινώσεις της "καλής εφημερίδας" κατά την διάρκεια των αγώνων από τα -κάκιστης ποιότητας- μεγάφωνα της Ν. Φιλαδελφείας: "Δικέφαλος. Δικέφαλος. Η εφημερίδα των φίλων της ΑΕΚ. Και... Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 0-1" (ιαχές).

Ανώνυμος είπε...

ζαντες κι αμορτισερ

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ ΠΑΡΑ πολύ.

Υπέστη μείωση μισθού και είναι και οικογενειάρχης. Κρίμα. Το ότι είναι βέβαια θρησκευόμενος, Καραϊσκο, τον βοηθά να αντέχει τις κακουχίες. Άσε που τον έβγαλαν από παρτεναίρ της Εύας και το κατάπιε, για να δει τη νέα σαιζόν παρτεναίρ της τον μπάτλερ του Λάλα, τον γραφικό Μπογδάνο. Δεν αναγνωρίζονται οι αξίες Καραϊσκο σε τούτη εδώ τη χώρα. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα. κοιτα μαπα ρε μαλακα για οικογενεια

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, τι νέα έχουμε από τον δημοσιογράφο-ξενοδόχο; Συναντήθηκες; Πώς τοποθετείται επί των δημοσιογραφικών εξελίξεων;

Ανώνυμος είπε...

τι οικογενεια δηλαδη;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως σκέψου ότι τα παιδιά του δεν τον βλέπουν ποτέ το πρωί πριν πάρουν το σχολικό. Ο εργατικός πατέρας τους έχει αφήσει την ζεστή οικογενειακή εστία από τις 4 τα ξημερώματα! Κρίμα και απάνθρωπο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαιως και τον συνηντησα. Εκτιμω βαθυτατα τη γνωμη του.Μαλιστα βρεθηκα και σε μεγαλοκαυγα με καλο επιχειρηματια(λυπαμαι που δεν μπορω να πω ονομα) ο οποιος εκοψε τη διαφημιση του απο τη lifo και την εβαλε στη athens voice.O N προσπαθουσε να τον μεταπεισει και τον απεκαλεσε "βλαχο που νομιζεις οτι με τα λεφτα σου θα μας γαμησεις ολους"...Απολαυση.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, διατηρεί σχέσεις με τη lifo; Επαγγελματικές σχέσεις εννοώ, γιατί από τις άλλες... Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν σ' αυτό το ανδροπρεπές έντυπο.

Ανώνυμος είπε...

θα παιρνει πουγγι μαζι του για πρωινο, λες; Τσουρεκι περσινο και τυρι

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, μπορείς να μου στείλεις με email το όνομα του επιχειρηματία; Αν δεν κωλύεσαι δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

εκει μεσα η αδερφω θα σαι, η μπρουταλ βαξεβανης ο "τζον τζον" του συγκροτηματος.Μα τι ρεζιλικια ειναι αυτα;
Ναι με το Σ.ΤΣ ειναι κολληταρια.Αλλα βαριεται να γραφει και εχει πολλες μηνυσεις κι απειλες

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, πιστεύω ότι θα παίρνει πρόσφορο. Έτσι θα έχει μάθει από τον ιερέα πατέρα του.

Ανώνυμος είπε...

που να το στειλω ;στο γνωστο ;με τα πουρα του ημινεκρου γεροντα;

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε συ, σε αυτή του blog. Πάρε τον γέροντα πάντως ένα τηλέφωνο (εάν κατάφερε και βγήκε σώος από το νοσοκομείο). Τώρα με την οικονομική δυσπραγία θα έχεις σπέσιαλ περιποίηση. Είναι πεσμένες οι πωλήσεις του παράνομου γέροντα.

Ανώνυμος είπε...

να στο στειλω στο αλλο του γερου,γιατι μου ζηταει κατι ακαταλαβιστικα στο μπλογκ;

Ανώνυμος είπε...

OK. Στον ανδρογυναικείο μου δηλ. λογαριασμό (μιας και μιλήσαμε και για Lifo).

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104349&catid=6

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104395&catid=4

arampatzi;;;

Ανώνυμος είπε...

ρε πούστη μου, αυτός ο Avαστo, τι γκολτζής ήταν ρε?

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστό γιατί δεν γράφει στη LIFO κι αυτός; Θα ταίριαζε στο κλίμα

Ανώνυμος είπε...

o σαμαρας ετοιμαζει ταξιδια στο εξωτερικο για την προασπιση των εθνικων μας συμφεροντων.
ο σαμαρας θα επισκεφτει διαδοχικα, το μαιαμι, την ταιλανδη, την κουβα ,τη βαρκελωνη, την ιμπιζα και το καιμακτσαλαν.

Marwood είπε...

Καραϊσκο, ούτε καν ο μπαρουφάκης δεν διανοείται να πει ότι θα είναι καλύτερα με δραχμή. Ούτε καν η αλέκα και ο χαλβατζής, που μάλιστα είναι τόσο κότες και έχουν τόσο πολύ το θάρρος της γνώμης τους, που δεν είναι σε θέση ούτε να προφέρουν την επάρατη λέξη και το γυρίζουν στην τρελλή με μνά και το μνα της μάνας τους εδώ που τα λέμε.

Τζάμπα μάγκες είναι η λέξη κλειδί Καραϊσκο, και επαναστάτες τύπου τράγκα-φράγκα. Με αυτή τη λογική, κάποιος ίσως να επιθυμούσε να γυρίσουμε στη δρχ προκειμένου, αν μη τι άλλο, κάποιοι να δρώσουν τη φανέλα.

Αλλά φυσικά ούτε αυτό πρόκειται να γίνει, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε οικονομικό αρμαγεδδώνα (όχι του φώσκολου, τον άλλονα) χωρίς όμως να πειράξει ούτε στο ελάχιστο τις φαύλες εξουσιαστικές και παραεξουσιαστικές δομές της μεταπολίτευσης.

Ανώνυμος είπε...

εγω παντα τα λεγα αυτα

Ανώνυμος είπε...

τρομερός γκολτζής ο πούστης

Ανώνυμος είπε...

Ίσως ακουστεί κοινότοπο, αλλά δεν υπάρχει σπουδαιότερος αθλητικός δημοσιογράφος από το Μανώλη Γαβαθιώτη. Ακόμα θυμάμαι ένα σποτάκι από τη γνωστή στήλη στο "Φως" όπου έγραφε (με κεφαλαία) "ΣΚΑΤΙΛΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ" και λίγο πιο δίπλα (με πεζά) "Ο Νορβηγός διαιτητής Ε. Σκάτιλα διορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής..."

Ο μεστός λόγος του Μανώλη είναι απαραίτητος στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

φίλε τα έχουμε πει αυτά

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουμε πει για τον Αναστόπουλο, μη τα ξαναλέμε. "Πέσε σαπούνι".

Ανώνυμος είπε...

πολύ επαφή με τα ...γκολποστ ο πούστης

Ανώνυμος είπε...

ο στράτος ο σεφτελής γράφει ακόμα εθνος?

Ανώνυμος είπε...

σεφτελής, μπάμπης κουβαράκης το βαρύ πυροβολικό της ερτ2

Ανώνυμος είπε...

Ο θανος δημαδης ειναι σοβαρο προσωπο;

Ανώνυμος είπε...

O Σεφτελής δεν είχει καλές σχέσεις με τον Αναστόπουλο. Τον ζήλευε γιατί ο μουστάκιας κέρδιζε πάντα τις καλύτερες γκόμενες και άφηνε τα δεύτερα για τους άλλους. Αθάνατε Νίκο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος; Ο θεωρούμενος γκόμενος γνωστού νεοδημοκράτη πολιτικού; Θα αστειεύεσαι φυσικά φίλε. Σίγουρα θα αστειεύεσαι.

Ανώνυμος είπε...

o πυγμαλιων του ΑΡη;πες το ντε

Μάριον Μπιτσόλα είπε...

Με είχε πεθάνει ο Νίκος. Μα το θεό, πολύ ερωτικός άνδρας. Τι να το κάνεις όμως. Έπρεπε να τον μοιράζομαι με το ποδόσφαιρο που το υπεραγαπά. Το βάζει στην ίδια ακριβώς μοίρα με της γυναίκες. Οπότε η σχέση μας με τον Νικόλα δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει. Τον θυμάμαι όμως πάντοτε με απέραντη αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν παίρνει θέση ο Καραισκος για τις ατιμίες που γράφει κάποιος καραγκιοζάκος για τον μεγάλο Αναστό;

Ανώνυμος είπε...

γιατι φιλε θα εχουμε δημοψηφισμα αυτον τον μηνα μαλλον τη 17η νοεμβρη

Ανώνυμος είπε...

μεγάλος γκωλτζής ο πούστης

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη φορά που ο μεγάλος κανονιέρης δεν ήταν ντυμένος και τόσο κομψά.

http://img.protothema.gr/1D9A0AAF635D1B6973696B31CA059909.jpg

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος παίκτης, μεγάλος προπονητής, μεγάλος γυναικάς. Δάσκαλος για όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

5 δεκεμβρη δημοψηφισμα.γκολ και φυγαμε για χριστουγεννα.θελουμε διαρκη ροη των θεσεων ντεβελεκου

Ανώνυμος είπε...

ειδικα όταν τεντωνε τις πατούσες για να φτάσει με κόπο το μάγουλο του Τάσου για να το φιλήσει. Α ρε Νικόλα ανεπανάληπτε!

Πίτσα είπε...

καλά αυτός ο Καραπιάλης αλλη δουλειά απο να γραφει μπούρδες δεν έχει? Τ

Ανώνυμος είπε...

oxi

Ανώνυμος είπε...

στεναζαν τα γκωλπόστ με τον "κοντό"

Ανώνυμος είπε...

Έχει κλείσει σπίτια ο κανονιέρης. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ποδοσφαιριστές τον βλέπουν στον ύπνο τους. Το ίδιο και απατημένοι σύζυγοι. Μεγάλος ποδοσφαιριστής και δον ζουάν ο Μουστάκιας.

Ανώνυμος είπε...

Να σχολιάσει ο Καραίσκος τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Τέτοιες ώρες είναι που χρειαζόμαστε τον ώριμο πολιτικό λόγο και την κοινή λογική. Κι ο Καραϊσκος έχει αποδείξει ότι διαθέτει κι απ' τα δυο. Κανονιέρης της γραφίδας. Ο Νικολό της δημοσιογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

φίλε από πάνω η επιθυμία σου εισακούστηκε