Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΩΝ

Μπηκαμε σε μια παγερη, υπηρεσιακη περιοδο, με πρωταγωνιστες το αστειο πολιτικο μας μπαλετο και εναν οικονομικο δρυιδη που λενε οτι θα κανει τη χωρα καινουργια ,πραγμα ετσι κι αλλιως αδυνατο ,ποσο μαλλον μ αυτους τους ξασμενους κορακους που τον πλαισιωσαν . Παρα την ισχυουσα πολυεπιπεδη ξοφλα μας, αν γινονταν αυριο εκλογες,θα κατεβαιναν υποψηφια 200 νεα κομματα κι απο διπλα παλι οι ιδιοι θρασυτατοι - το κονσιστοριο που οικειωθηκαμε τελειωτικα- οι παντελως αποτυχημενοι διαχειριστες μας, ετοιμοι να αρπαξουν την ευκαιρια απο τα μαλλια .Eθνικο προσκλητηριο με τα προγνωστικα να μιλουν για επτακομματικη βουλη .Σιγα μην μας αφησουν η να αφεθουμε να κανουμε εκλογες με τετοια επιδημικα ψυχολογικα προβληματα και να γινει η βουλη ενα πολυπολιτισμικο καφε ντε λ αρτε .Κατα την προσωπικη μου γνωμη, ουδεις σοβαρος ανθρωπος εχει θεση σε αυτο το πολιτικο σκηνικο.Η δουλεια του εχεφρονα πολιτη , ειναι να κατσει σπιτι του,δεν γινεται να συνεννοηθει κανεις με παραπανω απο 8 -και πολλα λεω- ατομα στην Ελλαδα,εκτος αν ειναι στο γηπεδο , στη συντεχνια η στο ΚΚΕ. Ετσι θα γλιτωσεις και τις κοινωνικες απογοητευσεις.

Ολοι λοιπον επικοι και πληθωριστικοι , για τα 15 λεπτα δημοσιοτητας , ολοι εχουν κατι πρωτακουστο -συνταρακτικο να πουν ,το οποιο αγνοουμε οι υπολοιποι και το οποιο θα μας βγαλει η θα μας ειχε ηδη βγαλει απο την κριση αβασανιστα ,"αν με ειχανε ακουσει" -"αν ημουν εγω πρωθυπουργος".
Εξουσιαστικο ταλεντο ριαλιτι, freak show ,καλλιστεια με επιλαχοντες ηγετες , χομπιστες πολιτικους, φαναριωτες ,βακχους πανελιστες .Παλιοσιδερα.
Bαρυτατο ,πομπωδες,βαρετο και καφετι ,γραφειοκρατικα μελαγχολικο υφος .Γελοια μουτρα με το ευθυ υπονοουμενο : "Συναισθανομεθα την ιστορικοτητα ,την ευθυνη και το προσωπικο μας χρεος απεναντι στη χωρα" , "Η υποθεση απαιτει λεπτους χειρισμους κυρια Τρεμη".

Συμβολαιογραφικα σκατομουτρα ,μεγαλοδικηγοριστικοι βυζαντινισμοι, ασηκωτο , οσποδαρικο υφος. Διοικηταδες.
Μικρα οδυνη ,βλακεια ορθια κι αγωνια στο νοικοκυριο.

Παπαρια συναισθανονται,παπαρια εχουν στο μυαλουδακι τους.Οι ανθρωποι λαμβανουν μερος σε ενα τηλεχρηματιστηριο προσωπικοτητων με την επινευση των καναλαρχων .Τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο δεν εχει να προτεινει ουδεις,εκτος απο φορους. Ο καθεις ξεχωριστα, νομιζει οτι με το μπραντ νεημ του, μπορει να προσδωσει εναν καποιο επισημο, εναν οσο το δυνατον πιο καθοριστικο τονο, στην αναποδραστη χαρατσοφουρτουνα που μας ξαναετοιμαζουν . Με ενα καλο ονομα και μια γραβατα,μπορεις να διεκδικησεις μεριδιο-κατι να πεις για την εθνικη σωτηρια. Ας βαλουν τον Πυρρο δημα η το Ζαγορακη.Η υποθεση μας χρειαζεται μια βαρια εγγυητικη υπογραφη, για να πεισει το λαο που εχει τον παρα και πληρωνει ...

Στο σημειο αυτο να σημειωσω οτι και τωρα που μιλαμε,ουδεις μηχανικος,ουδεις δικηγορος,ουδεις γιατρος κοβει την παραμικραν αποδειξη . Και ουτε προκειται βεβαια να κοψουν , επειδη λεει, ηρθε, καποιος Παπαδημος .Με 15 πελατες την ημερα,θα δηλωσουν παλι οι περισσοτεροι ενα δακρυβρεχτο,σπαραξικαρδιο δεκαχιλιαρο για ετησιο εισοδημα και θα το τριψουν στα υπναλεα μουτρα των αθανατων εφοριακων και των αθανατων υπαλληλων του οικονομικων .
Κυριοι δεν μπορουμε να συνεχισουμε ετσι, ο ενας να πληρωνει και τρεις να τα βαζουν στη μαξιλαροθηκη.Η θα ισχυουν για ολους οι νομοι και οι φοροι η για κανεναν.
Ας κανει λοιπον οτι θελει ,οτι της καπνισει η καθε γειτονια αυτονομα .Να οργανωθει, να σηκωσει μπαιρακι,να συμπτυχθει και να αποφυγει οργανωμενα το φορο ακινητου π.χ. Δικαιωμα του καθενος ειναι .Τι να κανουνε κι οι γειτονιες ομως, οταν ομολογουμενως κατοικουνται απο ηλιθιους .

Ριχνουν λοιπον καποιοι εδω και κει, τις τελευταιες τους ζαριες ,μπας και αποκομισουν κατι απο το τυμπανιζομενο (sic) εθνικο κορμο.
Ο Κουβελης η νεα μεγαλη μετεγγραφη - η νεα επανανακαλυψη της δημοσιογραφιας.Ενα ξεχασμενο κοστουμι στη ντουλαπα, που σε βγαζει απο το αδιεξοδο .Ανθρωπος των μικρομεγαλων εθνικων στιγμων των 80ς και της συναινεσης,μπουχτισε τοσα χρονια μεσα στον εσμο των βαλσαμωμενων θρασυδειλων νεοκομουνιστων.Στα 65 του χρονια , καταλαβε τι μαλακια υποθεση ειναι η εναλλακτικη αριστερα των σαρανταρηδων με τα στρογγυλα γυαλακια του Γκραμσι ,και της υπαλληλικης διανοησης του θεατρικου και φιλεργατικου η θεατρικα φιλεργατικου φουαγιε. Αριστερος πολιτικος της ανατροπης, με μεγαλες συμπαθειες στα διαπλεκομενα, του τρεχουν ακομη τα σαλια μπρος την καρεκλα, σα δε ντρεπεται αριστερος ανθρωπος. Το κομμα που ιδρυσε ενα βραδυ στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ , οταν τσακωθηκε με τον Τσιπρα,δεν εχει εκλεγει ακομη απο καμμια κοινωνια στον κοσμο.Σημασια εχει ομως, οτι στη συλλεκτικη ιστορικη εργολαβοδημοσκοπηση μιας κυριακατικης εφημεριδας που επισης δεν αγορασε ποτε κανεις, ο Κουβελης σαρωνει και ξεπερνα το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτο γυρευαμε -αυτους να προσπερασουμε. Θριαμβος, στο ντερμπι κορφης του β τοπικου.

Το απολυτο ειδωλο της μεταμνημονιακης στραπατσαρισμενης μεσαιας ταξης , ενας μαεστρος της μετριοτητας και της μετριοπαθειας, ο ιδιος και το γελοιο φιφτυς κομμα του ,μια προχειροσυνεδριακη διασκευη της ΕΔΑ (50 χρονια μετα παλι τα ιδια και ονομαζονται και προοδευτικοι),υπνωτιζουν με συγκινησιακη λαβη, μαγευουν σχεδον, τον αγανακτισμενο ελληνα πενηνταπενταρη των καλων προαστιων και τη θυμωμενη ελληνιδα μανα, που νιωθει στα τελεματα της , κομματικα χειραφετημενη και ριζοσπαστικια (sic). Δημοσκοπικη σεξοβομβα, μια αληθινη εκλογικη αρπαχτη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια, για μια ακόμη φορά, ανάλυση του Καραϊσκου, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ύφος. Το θέμα με τον Κουβέλη ίσως δεν είχε θέση εδώ, αφού μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστό κείμενο. Έχει πολλά και καλά στοιχεία ο Φώτης που του δίνουν το δικαίωμα να διεκδικεί μια ξέχωρη, ολόδικιά του ανάρτηση.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ολοκληρο βιβλιο θελει τουτος και η κεντρικη επιτροπη του, αλλα μιαν αλλη φορα.

Ευλάμπιος Σκουμπουρδής είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο κύριος Καραπιάλης. Τον διαβάζω καιρό τώρα και συμφωνώ σε όλα μαζί του. Πολύ καλά και νοικοκυρεμένα.

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο έχεις λεφτά στην τσέπα; Αυτό είναι η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουμε ξαναπεί, το θέμα Κουβέλη είναι καθαρά γκομενικό. Είναι πλέον αδύνατο να ρίξεις μορφωμένη γκόμενα (ή γενικότερα να φτιάξεις ένα "σοβαρό" κοινωνικό προφίλ) αν πεις οτι θα ψηφίσεις κάτι άλλο εκτός από Δημοκρατική Αριστερά.

Αν πεις για ΓΑΠ, την πούτσισες - όλοι θα εξαφανιστούν από γύρω σου πριν το καταλάβεις. Αν πεις για Σαμαρά, θα σε περάσουν για ανώμαλο που διαβάζει τα κατορθώματα του Μεγαλέξαντρου και μαλακίζεται. Για το Λάος δεν έχει νόημα να μιλήσεις - αυτοί που το ψηφίζουν σπάνια βγαίνουν από το σπίτι τους. Αν πεις για ΚΚΕ και Αλέκα, θα νομίσουν ότι είσαι σε αποστολή για να τους προσηλυτίσεις. Τέλος, ο Τσίπρας θεωρείται εντελώς μπανάλ, εκτός αν μιλάμε για τελείως παρακμιακές καταστάσεις.

Ο θείος Φώτης ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

"Αυστηρή προειδοποίση Παπαδήμου στους υπουργούς"

ότι στοίχημα ότι δε βγάζει τρίμηνο ο Παπαδήμου

Νίκος Τσώνης είπε...

Γεια σας παιδιά. Όλα καλά; Είμαι ο Νίκος ο Τσώνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται σύνεση και υπομονή για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Έχω ανοίξει και blog για να μιλάμε, αλλά ούτε καλά τα πάω με τις νέες τεχνολογίες ούτε και πολύ χρόνο έχω για αναρτήσεις. Αν θέλει κανείς να στέλνει για δημοσίευση κείμενα πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού με ευχαρίστηση να τα δημοσιεύω, γιατί ετούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται όσο ποτέ ιδεολογικοπολιτική ζύμωση. Το blog μου είναι το
nikostsonis.blogspot.com

Θα χαρώ να διαβάσω κείμενά σας και να τα δημοσιεύσω.
Γεια και χαρά σας φίλοι μου.

Ανώνυμος είπε...

Αναδημόσίευε κε Τσώνη τα άρθρα Καραίσκου με την άδειά του πάντα.

Ανώνυμος είπε...

@dimitrischrid dimitris tereres
@katerinazarifi εχεις διαβασει κανενα απο τα προγραμματα των αριστερων κομματων?ή οτι σας λενε η τρεμη και ο πρετεντερης τυφλοσουρτι?

@katerinazarifi Katerina Zarifi
@dimitrischrid εφαρμόσιμη πιθανότητα;Εκει άνηκα.Αλλά δηλώσεις τύπου "Όλα τα ΟΧΙ δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι" του ΚΚΕ...

@dimitrischrid dimitris tereres
@katerinazarifi ρε κατερινα...εχεις δοκιμασει κανενα απο τα αριστερα για να δεις αν σου κανουν ή οχι?σε εχει κυβερνησει κανενας??

@katerinazarifi Katerina Zarifi
@dimitrischrid Δημητρη μου ας ενωθεί η Αριστερά ας έρθουν κάποιοι παλαιοκομματικοι της στο σήμερα και εδώ είμαστε.

@dimitrischrid dimitris tereres
@katerinazarifi να ενωθει ποιος?η αλεκα και ο τσιπρας??δεν γινονται αυτα που λες.αλλα πραγματα πρεσβευει ο ενας αλλα ο αλλος.

@katerinazarifi Katerina Zarifi
@dimitrischrid το Αριστερα είναι μια κατεύθυνση.Ας πάρουν ντεστινέϊτορ συνείδησης.

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/uLcpPw

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/esL7oz

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Η μεγάλη χαρά της βραδιάς ήταν η τεράστια νίκη μέσα στην Κωνσταντινουπολη της Κροατιας επί της Τουρκιας .....Τα Τουρκακια , δεν θα ειναι στο euro...
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · Χθες στις 1:47 π.μ. στην περιοχή Athens, Greece ·