Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

KYΡΙΑΚΑΤΙΚΟ

Μετα απο 2 χρονια κρισης , αρχιζουν σιγα σιγα να πεφτουν οι σοβαδες και να ξεφτιζει ταχεως το χρωμα της οικοδομης μας.Καθε μερα μπαινουν πωλητηρια,οχι μονο στα μαγαζακια με τις γραβατες και τους υγραντηρες πουρων , αλλα και σε μεγαλα συγκροτηματα συμβολα ,του τυπου και του ποδοσφαιρου.
Απο το πρωι, διαβαζω τους επικηδειους της Ελευθεροτυπιας. Κλεινει η ιστορικη εφημεριδα το ελευθερο μετεριζι ,τι θα κανουμε χωρις την Ελευθεροτυπια -χωρις φαγητο και ευρω μπορει να ξωμεινουμε - η ελευθεροτυπια μας μαρανε.Ποτε δεν χωνεψα την επιλεκτικη ,προνομιακη δημοσιοτητα που απολαμβανουν τα ΜΜΕ και τις δυνατοτητες πιεσης που εχουν( εκβιασμου ) οταν για καποιο λογο που δεν αφορα κανεναν, αρχισουν να μην τα βγαζουν περα.Τα τυχερα του επαγγελματος.Οταν κλεινει καμμια βιομηχανια λιπασματων με δεκαδες εργαζομενους,δεν το μαθαινει κανεις.

Ολοκληρες λεγεωνες vips ,εκφραζουν λοιπον την οδυνη τους για το φαλιμεντο.
Κυριως ομως πρεπει να θυμηθουμε και πως καταφερε η "Ε", να κουτουλησει στον τοιχο και να αναγκαζεται τωρα να βαζει λουκετο.Θυμιζω λοιπον,οτι στα χρονια του Σημιτηκου χειμωνα που εισερρεαν τα πακετα ντελορ και το χρημα χορευε παντου, η "Ε" κοροιδευε στα μουτρα ,τους κατα κανονα "σκεπτομενους" αναγνωστες της, εχοντας εναν Τριαντη, ενα Σταθη, που και που κανα Βοτση ,Κοροβεση ,Κιαου και αλλα ιερα τερατα του αριστεροδημοσιογραφικου μπουρδουκλωματος να τα χωνουν στην εξουσια μεχρι γραφικοτητας στις επιφυλλιδες τους, την ιδια ωρα που η ανεξαρτητη εφημεριδα-στην κεντρικη της γραμμη- πλαγιαζε ανοιχτα στο ντιβανι της εκσυγχρονιστικης απατης. Ενα στημενο ματς δηλαδη. , Κουκλοθεατρο .Η εφημεριδα απο ενα σημειο και επειτα,προφανως εξαρτηθηκε οριστικα απο το ντοβλετι,τις κρατικες διαφημισεις τις χορηγησεις και απεκτησε μια σκληρη καθεστωτικη γραμμη,που συνεχιστηκε και επι Καραμανλη.Η κρατικη κανουλα παντα απο διπλα,να βοηθα.
Ολο και επεφταν οι τονοι της αντιπολιτευσης ,η εφημεριδα εριχνε διαρκως τις στροφες της και στο τελος κατηντησε ,το ημιωρο αναγνωσμα του εναλλακτικου Πασοκου και καποιων αριστερων της Δημοκρατικης αριστερας και του Τσιπρα -των Μπιστηδων δηλαδη- πριν κλεισουν το πορτατιφ και κοιμηθουν.
Με λιγα λογια δηλαδη, η εφημεριδα βαδισε παραλληλα με το μεταπολιτευτικο ανοσιουργημα ,εχοντας την ηθικη υποχρεωση,την επαγγελματικη υποχρεωση να το καταγγελλει.Υποχρεωση που δεν τηρησε .Στην πορεια εγινε κι η ιδια κομματι των μεταπολιτευτικων αλλαξοκωλιων , των γνωστων χυδαιων αλισβερισιων,μια ελεγχομενη τρικομματικη φωνη.Σημερα η "Ε" μου εδωσε την εντυπωση,οτι για το λουκετο της ευθυνεται το οικονομοπολιτικο κατεστημενο.Σαν να μην υπαρχει καμμια οικονομικη κριση δηλαδη, κανενα οικονομικο προβλημα στην κοινωνια.Δωστε μας λεφτα για να συνεχισουμε να ειμαστε η Ελευθεροτυπια και να συνεχισουμε να ελεγχουμε την εξουσια, με βαση τα συμφεροντα του συγκροτηματος παντα.Για σε ποιον δινουν λεφτα οι τραπεζες πια;
Τωρα στα τελευταια , που πλησιαζε και το φουντο, η "Ε" θυμηθηκε και φορεσε μαζι με τους αγανακτισμενους του συνταγματος,το αμπεχονο και το μπερε του εξεγερμενου. Οπου φυσα ο ανεμος

Που ειναι η εκπληξη λοιπον και προς τι ο θρηνος; Σε κανα οκταμηνο απο τωρα, ενδεχομενως να βρεθουμε χωρις κανενα σουβενιρ απο την μεταπολιτευση, τιποτα δεν θα υπαρχει πια ,ουτε κομματα,ουτε Χυτηρηδες, ουτε Κουρηδες ουτε τι νομισμα θα εχουμε , δεν γνωριζουμε.
Ακομη την ελευθεροτυπια θα διαβαζουμε;

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=22ytflGrTuE

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/uAHYPc

Ανώνυμος είπε...

Την αγανάκτησή του για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας, εξέφρασε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο twitter και ο Σάκης Ρουβάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, αν και ο ίδιος δεν συνηθίζει να σχολιάζει τα πολιτικά γεγονότα, όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί του και άνθρωποι της showbiz μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως κι εκείνος παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν.

Έτσι, ο 39χρονος performer, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, αλλά και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε:

«Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά έλεος, Τελειώνετε…!» παρoτρύνοντας τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων να βρουν μια συναινετική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Μα έλειψαν οι ικανοί άνθρωποι από αυτή τη χώρα; Αυτούς τους άχρηστους αφήσαμε να διαχειριστούν τη μοίρα μας; Μεταβατικός πρωθυπουργός ο Καραίσκος ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=dRQ--7BBUvo

Ανώνυμος είπε...

ζουμε ιστορικες στιγμες.τοσοιστορικες που περιμενουμε τι θα αποφασισουν 2 βεβαιωμενοι ηλιθιοι, ο γιωργος κι ο αντωνης.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο θα σε ενδιέφερε η θέση του μπάτλερ στο προεδρικό μέγαρο;

Ανώνυμος είπε...

βεβαια ακου λεει

Ανώνυμος είπε...

Με ποια τυπικά προσόντα προσλαμβάνεσαι μπάτλερ ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Αδιόριστος μπάτλερ

Ανώνυμος είπε...

πακιστανος να σαι πρεπει

Ανώνυμος είπε...

Θα έχουμε εκλογάς καραίσκο;

Ανώνυμος είπε...

βρωμοδουλεια μαγειρευουν οι δικομματικοι.Αν υπογραφει η δανειακη συμβαση δεν υπαρχει καν λογος να κατεβει αλλο κομμα στις εκλογες, εκτος του πασοκ και της ν.δ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=b5axH4jy7sY

Να ρε βλάκες αγανακτισμένοι πως γεμίζει το σύνταγμα

Marwood είπε...

Κάθε φορά που θα μου λέει κάποιος πως είναι αγανακτισμένος θα του βάζω το παραπάνω βίντεο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=EGEZTFUsIHs

Τον Ντερτιλή γιατί δεν τον βγάζουν έξω τα μουνόπανα;

Ανώνυμος είπε...

Eμένα μου αρέσει ο Στάθης. Δυνατή γραφίδα.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι κάποιοι οδύρονται, πάλι κάποιοι πανηγυρίζουν. Η αιώνια αντίδραση των βλακών.