Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

LAST CHRISTMAS

Στολιζονται ενοψη χριστουγεννων οι ευρωπαικες μητροπολεις οπως βλεπω στην τιβι. Παρισι , λονδινο ,Βαρκελωνη . Θα στολισθει κι η φουκαριαρα η Αθηνα ,ετσι, για την τιμη των οπλων ,να κινηθει και λιγο το χρημα, εστω και με τη βοηθεια δημοτικων παραισθησιογονων ,παραβολικων λαμπιονιων .
Τι γινοτανε τετοια εποχη στην Αθηνα τις προηγουμενες χρονιες.Ουτε με τρια στοπερ και λιμπερο δεν κρατιοταν ο ελληνας ,απο το να σηκωσει -καταναλωσει οτι εβρισκε μπροστα του.Kαταναλωτικη ρελανς που αντικριζει κανεις μονο στις πρωην σοβιετιες. Ακομη και οι αλβανοι και οι φιλιπινεζοι, κατεβαιναν στην ερμου με λαμπρες προοπτικες και θεριζαν τα παντα στη διαβα τους.Φωτια οι τιμες,δεκα φορες πανω απο οπουδηποτε αλλου, αλλα με τιποτα δεν χαλαγε το παρτι.Με ενα χαδι της σαβουρας ,ανοιγε η πορτοφολα και ξερναγε μισθους ολοκληρων μηνων σε 5 λεπτα . Με δεκα καρτες ο καθενας ,με χριστουγεννοδανειο, με πρωτοχρονοδανειο με διακοποδανειο και δανειο αντικαταθλιπτικο στο τελος για τις ενοχες και το ζοφο που σου προκαλουν τα οικονομικα ανοιγματα και η επικειμενη αδυσωπητη αποπληρωμη .Και στο αεροδρομιο ουρα οι ελληνες,ο πιο τρεντι λαος της ευρωπης, ταξιδευε ομαδον στις ευρωπαικες πρωτευουσες, για οργια ωνιων ιματισμου και σεξουαλικα , γαστριμαργικα και απ ολα.Ολοι οι ελληνες πηδαγαν αμπαρζα τσεχες ,ουγγρες ,ρουμανες κι ο καθεις εχει να διηγηθει μιαν ερωτικη ιστορια πασπαλισμενη με χιονι ,κατω απο τους γιορτινους γλομπους.Χερακι χερακι, γκομεναρες με τεκνα, ατμοσφαιρα ξεφρενη με σουξε χριστουγεννιατικα βανδη και βισση ,γυφτιες,παρεες γελαστες,καγιεν, σκι στην αραχωβα , σαλε στις αλπεις ,στο ινσμπρουγκ ,στο πηλιο.Αγκαλιες και φιλια στο τζακι,με τζακουζι στην μονεμβασια, δωματιο των 5οο ευρω αναρπαστο. κλεισμενο 6 μηνες πριν.Επιστροφη απο την Ν.Υορκη και το Τουμπαι με βαλιτσες καραφορτωμενες και πεναλτι για υπερβαρο.Μπελ εποκ,η λαμπροτερη οικονομικα εποχη του νεοελληνικου κρατους συνοδευτηκε απο αποτομη και μεγαλη πνευματικη και ηθικη παρακμη.Κριμα γιατι συνηθως στις καλες οικονομικα περιοδους ,το πολιτιστικο επιπεδο ανεβαινει, ασχολουμεθα με ανωτερα πραγματα.Στο θεμα αυτο ,εδω μας καλυψε ο Ρεμος.
Και τωρα: Σχεδον ινγκοκνιτο ταξιδευουν οι ελληνες στις χωρες του ευρω μην τυχον και γινουν αντιληπτοι.Κοροιδευαμε τους ξενερωτους τους ευρωπαιους που κοιμοντουσαν απο τις δεκα το βραδυ και τρωγανε στις 7 το απογευμα.Οπως ειναι το εκαστοτε μεσο σπιτι,ειναι και η κατα τοπους εθνικη οικονομια. Λαρτζ το σπιτι,γλεντια καθημερινα ακομη και μεσοβδομαδα; λαρτζ και το δημοσιο χρεος.
Παρτε τωρα τον πουλο και πατε τζαμπο να παρτε τις κινεζικες φτηνο-πανακριβες πλαστικουρες μαλακες ελληνες. Λουστειτε τις παπαριες σας - σας εφαγαν τα φραγκα οι τσοχατζοπουλοι και οι σπηλιωτοπουλοι και τα πινουν στην υγεια σας διπλα στο σηκουανα ενω εσεις μποτιλιαρεστε στον γυφτοΚηφισσο.Τι μου πηρες μπαμπα;- Πληρωσα το φορο του ακινητου παιδι μου.
Σαν τους χανους μαλακες σας εψησαν να τους ψηφιζετε για 500 ευρω μισθο το μηνα την ιδια ωρα που η κομματικη μπουρζουαζια εβγαζε τα χιλιαρικα με περιπατο...
Ετσι ειναι η νοικοκυρεμενη ζωη.To χρημα στην τραπεζα και τα καταναλωτικα δανεια τρωνε τον ανθρωπο να τα ξοδεψει σε προσκαιρες εξαψεις. Εδω εφαγε ο κωστας και o κυρ δημητρης μεσα σε 2 χρονια,οσα τρωει ενας αγγλος σε 5 .Καμαρωστε λαο που περηφανευεται κιολας οτι εδωσε τα φωτα στους ευρωπαιους, πριν 50.000 χρονια ,στην εποχη των δεινοσαυρων .

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο έχεις λεφτά στην τσέπα; Αυτό είναι η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Από τα καλύτερα άρθρα του συγγραφέα. Τα συγχαρητήριά μου. Μακάρι να μπορούσε να διαβάσει κανείς τέτοια άρθρα και αλλού, αλλά που.

Ανώνυμος είπε...

Σαν άλλος άνθρωπος γράφει ο ιστολόγος. Είναι σίγουρα το ίδιο πρόσωπο, ο παλιός Καραπιάλης?

Ευλάμπιος Σκουμπουρδής είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο κύριος Καραπιάλης. Τον διαβάζω καιρό τώρα και συμφωνώ σε όλα μαζί του. Πολύ καλά και νοικοκυρεμένα.

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική το δίχως άλλο και ετούτη η παρέμβαση Καραϊσκου.

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό κείμενο. Πραγματικά καταπληκτικό. Έχει δίκιο ο 11:54 για την ποιότητα του άρθρου και για την απόλυτη ένδεια αντίστοιχης ποιότητας άρθρων τόσο στα κατεστημένα όσο και τα εναλλακτικά μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Επιμελώς αποκρύπτουν τα κατσετημένα αλλά και τα εναλλακτικά μέσα τις παρεμβάσεις- τομές του Καραϊσκου για το φόβο των σεισμικών δονήσεων που θα προκαλέσουν ιδίως στη νεολαία.

Ενοχλεί κύριοι ο Καραϊσκος. Ενοχλεί τα μεγάλα αλλά και τα μικρά συμφέροντα του έρμου τούτου τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Ekthetei ton proponhth tou marwood, o Karaiskos.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κι απο μένα. Πολύ καλό άρθρο. Και να σκεφτείς, ούτε οι πομπώδεις αναμασημένες μπούρδες του Πάσχου, ούτε σοβαροφάνειες. Και τζάμπα (προς το παρόν). Καραϊσκο, είναι από τις λίγες φορές που διαβάζω κείμενο και περιμένω με αγωνία την επόμενη γραμμή του, για να δω ένα ακόμη εύστοχο σχόλιο σου πάνω στην νεοελληνική κακομοιριά. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Από τα καλύτερα αρθρα που έχω διαβάσει ποτέ για το θέμα. Μπράβο Καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2011/11/blog-post_3200.html

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι είναι λιγάκι υπερβολική η αντίδραση του εκλεκτού δημοσιογράφου. Και τούτο γιατί ο Νίκος ο Τσιαμτσίκας είναι και δεινός μουσικός εκτός από δημοσιογράφος και επομένως μπορεί άνετα να βγάζει το ψωμί του στις πίστες παίζοντας γλυκιές μελωδίες και τραγουδώντας με την γνωστή γάργαρη και "γεμάτη" φωνή του φορώντας ταυτοχρόνως και το καπέλο του.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν τον παίρνουν στον real να φάει ένα ξεροκόμματο;

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10204

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/v24l1Q1

Ανώνυμος είπε...

το από πάνω μάργουντ για να καταλάβουμε τί βαθύτερη ζημιά έχει γίνει από τον τυπάκο του 81 και τί σοφή κίνηση θα ήταν να τον είχαν ξεπαστρέψει καμιά 10ετία νωρίτερα

Ανώνυμος είπε...

t

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1329257

Ανώνυμος είπε...

To άγος του μπουχέσα σε ένα γράφημα....

Ανώνυμος είπε...

Το χρέος

Το χρέος σε λογικές δόσεις μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αν δεν το είχαμε. Στον ιδιωτικό τομέα μας επιτρέπει να χτίσουμε εργοστάσια, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να χρηματοδοτήσουμε ανακαλύψεις...

Χωρίς την αποταμίευση των ανθρώπων και τις τράπεζες που διαμεσολαβούν, όποιος ήθελε να ανοίξει μια επιχείρηση θα έπρεπε να κάνει οικονομίες για δεκαετίες και να την δημιουργήσει μόνο με δικά του χρήματα, όταν ήταν σε ηλικία σύνταξης.

Το γεγονός πως υπάρχει η δυνατότητα να δανειστεί, του επιτρέπει να δημιουργήσει σήμερα αυτό που δημιουργούσε μετά από χρόνια. Το χρέος αποτελεί «ελιξίριο» της ευημερίας αρκεί να μη ξεπερνά τις επιτρεπτές δόσεις κάθε φορά.

Το χρέος πρέπει αν πάσα στιγμή να είναι ελεγχόμενο. Αν γίνει μεγαλύτερο απ΄ όσο πρέπει, μετατρέπεται σε «δηλητήριο» και σκοτώνει και το δανειστή και τον διαμεσολαβητή που είναι η τράπεζα, αλλά και το δανειζόμενο...

Κοίταξε γύρω σου στον κόσμο, οι κοινωνίες που δεν έχουν τραπεζικό σύστημα και εξελιγμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα, ζουν στη φτώχια, την υπανάπτυξη και τη στέρηση.

Κοίταξε τις χώρες που αποφασίζει η κυβέρνηση ποιος θα πάρει το χρήμα που τυπώνει η κεντρική τράπεζα, όπως συμβαίνει στα σοσιαλιστικά καθεστώτα, πνίγονται στη φτώχεια, την πορνεία και την αναξιοκρατία.

Το ίδιο συμβαίνει και με το κρατικό χρέος. Όταν είναι υπό έλεγχο χρησιμεύει να χτιστούν σήμερα τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα γιοφύρια που θα χτιζόντουσαν αύριο.

Αν όμως κάποιος δανείζεται για να ζει χωρίς να δουλεύει, το χρέος αποδεικνύεται καταστροφικό. Αλλά δεν φταίει το χρέος. Φταίει ο δανειζόμενος και ο δανειστής που δεν πρόσεχε σε ποιον δάνειζε. Το κόστος της χρεοκοπίας θα το πληρώσουν μαζί.




Πηγή:www.capital.gr

The Pronunciator είπε...

Εμφανής η ζήλια του Καραϊσκο που δε θα συμμετέχει στο χριστουγεννιάτικο τουρνούα του ΠΟΚ με ξένη ομάδα καλεσμένη.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4673124

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Aκουστηκαν πολλές αλήθειες προ ολίγου απο τον Πανο Καμμενο στην Βουλή όπου δήλωσε ότι δεν
θα ψηφίσει την νέα κυβέρνηση..,, θα το πληρώσει;;;;
Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 8 ώρες πριν στην περιοχή Attikí, Greece ·

Ανώνυμος είπε...

mr Pronunciator πως σχολιάζετε το τρυφερό εξσταντανέ του Καραϊσκου με συμπαίκτη του αλά Iμπραήμοβιτς.

Φταίει το άγχος της ομάδας, η κούραση των πολλών ματς, το αδιέξοδο της αριστεράς, τι;