Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙΚΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

Τα προσωπα της χρονιας, δεν ειναι καθολου οι αδιοριστοι αγανακτισμενοι που αναστατωσαν την Αθηνα για τρεις μηνες χωρις λογο πλανο και κρανιο , με τα βρωμοσουβλακια , την τσικνα,επαναστατικη ξυλογαιδουρα ,τα λεηζερ, τα μπλουζακια των γκανς εντ ροουζης , τους μαλαθρακους , τους αδεσποτους σκυλους. Ουτε οι κυνηγημενοι βουλευτες και ο παγκαλος. Τα προσωπα της χρονιας ειναι οι πυρκαυλοι πρωην ανωνυμοι οικονομολογοι. Ξαμολημενοι και ασυδοτοι σαν μαυρη πανωλη,σαν ετοιμοι απο καιρο, αιωνιοι τηλεοπτικοι παγκιτες αποφασισμενοι για τηλεαναγνωριση , θεωρια και γκομενιλικια .Tα μεσημεριαναδικα της κρισης.
Η μονη περιπτωση να απαλλαγουμε απο τους αναλυτες της οικονομικης απεραντοσυνης , τα γιατροσοφια και τα ματζουνια τους, ειναι να γινει ενας δυνατος σεισμος , για να πιασουν δουλεια και στασιδια οι σεισμολογοι στα παραθυρια και τις εφημεριδες.Μπορει να ειναι καλυτερα ετσι .

Τα βιβλιοπωλεια γεμισαν απο βιβλια για την κριση. Δωρο χριστουγεννιατικο το " πως φθασαμε εδω".Τονοι αναλυσεων, συζητησης ,αναλυσης.Oπως το βλεπει ο καθενας.Σαν να σου λεει ο γιατρος οτι το τσιγαρο δεν βλαπτει.

Τεσσερα - πεντε βιβλια ειναι ολοκληρη η οικονομικη επιστημη.Ο " πλουτος των Εθνων", " η γενικη θεωρια του τοκου κλπ" του κευνς, καποιο γενικο του Μαρξ για το πως θα τα κανετε ολα ρημαδιο, κανα του γκαλμπρεηθ και του φριντμαν προαιρετικα .Την υπολοιπη οικονομια την διαβαζει κανεις στις εφημεριδες και τη ζει στη δουλεια του.

Επειδη υπαρχει ενιοτε και μια θεια δικη, ελαχε η συμφορα να πεσει πανω σ αυτο εδω το εθνος ,που διαθετει και τους περισσοτερους οικονομολογους στον κοσμο.Οπως του-μας αξιζε δηλαδη και δικαιως. Τοσα χρονια οι 2 εκατομμυρια οικονομικοι επιστημονες μας ,δεν διειδαν ουδενα προβλημα στο εξαμβλωματικο, δανειοσκοπικο κι απατεωνιστικο κρατιδιο τουτο με τους τεμπελχαναδες , τους τριχιλιαρους μισθους και τους πασοκατζιδικους οργανισμους γραμματοκιβωτια. Εγω τι να πω ; Οτι ο Χ γιοκας του καφεκοπτη , σπουδασε με κοντα 20 χιλιαρικα ευρω τα οικονομικα στο σαουθ ηστερν κολετζ, για να καθεται στο ταμειο και για να σηκωνει τσουβαλια με καραμελες και φυστικια αραπικα.Αφηνω απ εξω και τις ορδες των ελληνων της αγγλιας.

Αυτο παντως δεν ονομαζεται επιστημη. Δεν μπορει επαγγελματιες οικονομολογοι - καθηγητες πανεπιστημιου να λεν στο ετσι κι αλλιως καθυστερημενο ακροατηριο, οτι τους κλεβουνε οι ευρωπαιοι και οτι για την κριση φταιν τα ζωδια, η σφαγη στα καλαβρυτα και ο τσοχατζοπουλος.Αυτες ειναι πολιτικαντικες δημηγοριες και ρητορικοι μαλακισμοι για να πηδηξει ο βαρουφακης και ο καζακης τις ανεργες αγανακτισμενες σοσιαλδημοκρατισες και να κανουν καριερρα με ενδοεκβιασμους - για να το βουλωσουν και να τ αρπαξουν- κατα πως μας εχει συνηθισει η διανοηση του τοπου τουτου. Τουτοι διδασκουν στα πανεπιστημια και θα μας τα βγαλουν αχρηστα τα φοιτητακια-ειναι που ειναι- στην αγορα , να λενε μαλακιες στους εργοδοτες τους.

Χωμενοι μες τους μπακαλοντοσιεδες και τα φαντς, οι οικονομικοι δημοσιολογοι, δελφινοι , για να χαιδεψουν και τα αυτια των πατων που εγειρονται απο το πρωι για να τους ακουσουν , να ενημερωθουν απο πρωτο χερι και να συγκλονισθουν με τα σατανικα σχεδια των εξω , παρακαμπτουν την σκληρη πραγματικοτητα για την ολοδικη μας παρακμη, που ολοι παρατηρουμε.
Η κριση ενεσκηψε εδω γιατι τ αξιζαμε .

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα γελούσα με το Νανόπουλο που περιφερόταν σε κανάλια, εφημερίδες, Nitro και μιλούσε στους Βαξεβάνηδες για μαύρες τρύπες, big bang και σωματίδια με το γνωστό αυτάρεσκο ύφος.

Με το που είδα το Βαρουφάκη, το Λαπαβίτσα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τα πήρα όλα πίσω. Τουλάχιστον, ο Νανόπουλος έλεγε πράγματα που είναι κοινώς αποδεκτά από μια επιστημονική κοινότητα. Οι άλλοι είναι πραγματικά απίθανοι. Υιοθετούν μια έτοιμη θεωρία (συνήθως αυτή του Keynes) σαν ευαγγέλιο, την εντάσσουν σε μία γενικότερη αριστερίστικη θεώρηση των πραγμάτων και παπαρολογούν ανεξέλεγκτα. Φυσικά, τη μερίδα του λέοντος στη δημοσιότητα την έχουν αυτοί που κάνουν ότι αγνοούν την ελληνικη πραγματικότητα και μιλούν για μεγαλόπνοες λύσεις που θα αναμορφώσουν όλη την Ευρώπη.

Σκάει λοιπόν ο Βαρουχάκης με την πετσινιά και το γκέικο look στους Αυτιάδες και μας λέει ότι η κρίση είναι συστημική (σώπα), ότι τα πλεονάσματα του Βορρά γίνονται ελλείμματα του Νότου (χωρίς να εξηγεί όμως γιατί τα δικά μας ελλείμματα έγιναν αυθαίρετα, γκαμπριολέ και αστακομακαρονάδες), ότι τα ημίμετρα των Γερμανών δεν θα πείσουν τις αγορές, και ότι η κατάσταση θα σωθεί μόνο αν αγοράσει χρέος η ΕΚΤ. Κι έχεις τους κάφρους και τα γκομενάκια να λένε "όλα τα είχε προβλέψει", "ψύχραιμη ματιά", "δεν είναι εγκλωβισμένος στον ελληνικό μικρόκοσμο", "βλέπει τη μεγάλη εικόνα".

Ανώνυμος είπε...

Άριστο σχόλιο, Καραϊσκο. Το καλύτερο κείμενο που έχω διαβάσει για τους οικονομολόγους και την κρίση. Αυτό που λες δε για τα βιβλία της κρίσης που θα προσφερθούν ως χριστουγεννιάτικο-πρωτοχροννιάτικο δώρο το έχω δει ηδη να συμβαίνει, και μάλιστα σε σχετική συζήτηση με έναν κεντρικό βιλιοπώλη πρόσφατα γελάγαμε για αυτή την μαλθακή τάση.

Τ: Χαρίστε ένα βιβλίο. Είναι το καλύτερο δώρο. Ένα βιβλίο ανοίγει το μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι το ψώνισμα. Δεν έχει σημασία αν έχουν ή δεν έχουν σπουδές, αν έχουν ή δεν έχουν μυαλό. Το ψώνισμα είναι το κοινό χαρακτηριστικό. Το να γίνουν σελέμπριτι.

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ τώρα, εδώ κοντεύει-κινδυνεύει να γίνει σελέμπριτυ ο σβερκοδαγκμένος Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2011/12/blog-post_5270.html

Ανώνυμος είπε...

Αντε επιτελους βρε παιδια, με το καλο.Να σηκωσουμε και παλι τον πρασινο ηλιο, να ανασανει.



http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/2_19.html

Ανώνυμος είπε...

Τουιτερικος ο τιτλος του πονηματος καραισκο

Ανώνυμος είπε...

να εκφραστεί ο καραίσκος για τον θάνατο του μεγάλου, λαοπρόβλητου ηγέτη Κιμ Γιονγκ -Ιλ και να χαιρετίσει την ανάληψη της ηγεσίας από τον 28χρονο γιό του και άξιο διάδοχο Κιμ Γιονγκ Ουν,

Εχει δεί άλλος ηγέτης τέτοια αυθόρμητη λατρεία και θρήνο για την απωλειά του?

http://www.tovima.gr/webtv/#281614

Ανώνυμος είπε...

να εκφραστεί ο καραίσκος για τον θάνατο του μεγάλου, λαοπρόβλητου ηγέτη Κιμ Γιονγκ -Ιλ και να χαιρετίσει την ανάληψη της ηγεσίας από τον 28χρονο γιό του και άξιο διάδοχο Κιμ Γιονγκ Ουν,

Εχει δεί άλλος ηγέτης τέτοια αυθόρμητη λατρεία και θρήνο για την απωλειά του?

http://www.tovima.gr/webtv/#281614

Marwood είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vwJgtWlZAr8

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά, είπε με την γνωστή του ευθύτητα ο Γ. Αυτιάς.

Ανώνυμος είπε...

Τ: Ας μιλήσουμε επιτέλους για τον αλέφαντο στο δωμάτιο.

Ανώνυμος είπε...

επειδή δεν έχεις σκεφτεί ακόμα το αλεφαντοστούν (θα το σκεφτείς σε καμια δυο ώρες) σε βγάζω από τον κόπο

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα καλό αυτό με το δωμάτιο

Ανώνυμος είπε...

καλα θα κανουν οι καταθλιπτικοι και μιζεροι κκεδες οι προβληματικοι αυτοι συνανθρωποι μας, να καταλαβουν οτι δεν εχουν ολοι τη διαθεση να φορανε μαυρα πουλοβερ και χοντρομπουφαν .Επιπλεον δεν ειμαστε διατεθειμενοι, να στηνομαστε στην ουρα για να μας ταισει το κομμα χυλωμενη φακη και δυο κρεμμυδια σαπια, κατα πως γινοταν επι μπρεζνιεφ.Για τη Β.(βρωμο) κορεα δεν βγαζουν αχνα.Μαλλον γιατι μετα απο χρονια, μπορει να ανακαλυφθουν παλι ομαδικοι ταφοι αλα πολ ποτ και να χρειαστει να πραγματοποιηθουν καμμια δεκαρια συνεδρια (ως ειθισται) για να κριθει ο ιστορικος ρολος του καμποτζιανου αγροτη και του ελληνα δημοσιογραφισκου του αλτερ και του σταρ ,στο παγκοσμιο ιστορικο προτσες.
Το δικο μας ΚΚ, ειναι ρωσσολαγνο.Ειναι η εξελιξη του παλιου ρωσσικου κομματος.Στεκεται ακομη διπλα στον εγκαταλελειμμενο σοβιετικο ΕΣΣΔ κομουνισμο.
Ασε που αυτοι οι κιτρινιαρηδες οι κορεατες δεν αρεσουν σε κανεναν.

Ανώνυμος είπε...

ενω ο τσε αρεσει ακομη και στον καρατζαφερη πχ

Ανώνυμος είπε...

Και τα αθλιοτερα καθεστωτα, κανιβαλλων ανθρωποφαγων της κεντρικης αφρικης, εχουν οπαδους

Ανώνυμος είπε...

η αλλη συνιστωσα της αριστερας, οι μαοικοι."Οι ελληνες αγοτες να γινουν η πρωτοπορος ταξη ανατροπης του καπιταλισμου".

Οι ελληνες αγροτες στην κρητη, εφαγαν τις επιδοτησεις τους αγοραζοντας σφαιρες και μιτσουμπισι 4Χ4 δικαμπινα. Η λαρισα δε, ειναι πρωτοι στα καγιεν.Επαναστατησαν οι ανθρωποι.
Οχι που θα βγαλουν το ΚΚ, να τους επιτασσει τη σοδεια.

Ανώνυμος είπε...

στη λαρισα δε

Ανώνυμος είπε...

12:59 διόρθωση: "Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά", είπε με την γνωστή του ευθύτητα ο καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμιση Γ. Αυτιάς.

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2011/12/blog-post_8097.html

«Είναι... δύσκολο αυτή τη στιγμή να σας δώσω μια εκτίμηση για το πού θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011»

Εύγε, τέτοια ευστοχία ούτε ο Καραϊσκος στο ταμείο του μπακάλικου

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο πιστευεις στα χριστουγεννα? πιστευεις στο θεο?

Ανώνυμος είπε...

πιστεύει στις δαγκωματιές

Ανώνυμος είπε...

Μη ξαναλέμε τα ίδια. Ο μόνος Θεός του Καραϊσκου, όπως κάθε μετανοημένου αριστερού, είναι το χρήμα.

Ανώνυμος είπε...

και σκετο αριστερου φιλε να εβαζες

Ανώνυμος είπε...

Λευτερια στον Παπαγεωργοπουλο.Υποκριτικη διωξη απεναντι σε εναν τιμιο ανδρα προτυπο.Σ οτι εκανε ο Βασιλης επιτυγχανε.
Οποιος και να ηταν δημαρχος στη σαλονικη, θα τους εκλεβε.Μα τωρα οπως τους βλεπεις τους δημοτες της σαλονικης - σαν ινδιανους της Ν. Αμερικης- ειναι να μην τους κατακλεψεις; Και λιγα εφαγε.
Θυμαμαι τι μου ειχε πει μια φορα ενας βουλευτης της σαλονικης.Στις κηδειες και στις γιορτες , το μονο που μου ζητανε, ειναι ρουσφετια και να φτιαξουμε γηπεδα για τις ομαδες.

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο δεν τρως ποτέ σουβλάκια?

Trueman είπε...

Καραϊσκο, οι ανατολικοευρωπαικές χώρες έχουν ξεμπερδέψει τρόπον τινά από τους σοσιαλισμούς και τέτοιες αηδίες.

Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ξεμπλέξει απ' αυτό το καρκίνωμα. Αντίθετα, η αριστερά στην ελλάδα για τους γνωστούς μετεμφυλιακούς λόγους, έχει το ατιμώρητο να τα κάνει μπάχαλο όποτε θέλει, να τάζει ό,τι σοσιαλιστικούς παραδείσους θέλει, να έχει στριμώξει στη γωνία την ισχνή αστική παράδοση και να καταφέρνει παρ' όλα αυτά να επιβιώνει με σεβαστά εκλογικά ποσοστά, παρά την κατάρρευση του σοσιαλισμού.

Νομίζω, ότι θα πρέπει να κληθεί να κυβερνήσει για να πέσουν επιτέλους και οι μάσκες. Αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε για καταστροφή, ας κυβερνήσει η ρόζα, οι ανένταχτοι, το άρμα, ο πάντζας κλπ. για να ξεκαυλώσουν κι αυτοί και να ησυχάσουμε και μείς ποτέ από αυτούς τους τζάμπα μάγκες.

Ανώνυμος είπε...

Καραήσκο ιδεατά σε ποια χώρα θα ήθελες να μένεις?

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος που ξέρει τον καραίσκο μπορει να μας πει αν είναι όμορφος ή άσχημος?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

φιλε στην κουβα, ειναι καλυτερα να ζεις.Πως τα καμε ετσι ο θεος; Να βριζω ολη μερα την αριστερα και να θελω να μεινω στην κουβα.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις πάει ποτέ στην κούβα ή μιλάς θεωρητικά?

Ανώνυμος είπε...

να μην σε νοιαζει

Ανώνυμος είπε...

Εχεις πάει κούβα?

Ανώνυμος είπε...

κλουβα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Nαι εχω παει.

Ανώνυμος είπε...

http://ergazomenoipasok.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ευλογια το μνημονιο

Ανώνυμος είπε...

Η μαλακια του ελληνα , καταδεικνυεται ολακαιρη απο τις τηλεοπτικες διαφημισεις της κινητης τηλεφωνιας-ιδας.

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2011/12/blog-post_4206.html

Καραίσκος