Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΞΙΚΗ ΖΑΛΗ

Eγω παιδια οσο και να προσπαθω μερα-νυχτα, αδυνατω να κατανοησω την εννοια της ταξικης παλης στην ελλαδα. Μα να μην μπορω με τιποτα; Το οτι εχουν σκαλωσει οι αριστερατζες οριστικα σ αυτον τον επικοινωνιακο κωδικα και επιμενουν ,αποδεικνυει απο μονο του και την καταφορη ηλιθιοτητα τους. Μπορω να καταλαβω πολυ γενικα την εκδοχη ,τo κοινωνιολογικo περιεχομενο της ταξικης παλης ,σε μια χωρα με βιομηχανιες και ναυπηγεια ,οπου υπαρχει ενα εργοστασιο σαν τη βολκσβαγκεν ας πουμε με 40.000 εργαζομενους και ενα Δ.Σ .Και εκει ομως -στη Βολκς βαγκεν- βαλανε και τους εργατες στο Δ.Σ και το βουλωσανε ολοι νομαδικα, ενω η ζωη συνεχιζεται καπιταλιστικη και ακαρδη.
Αρνουμεθα φαινεται να αποδεχθουμε τη γραφικη ελληνικη πραγματικοτητα ,που διαφερει "καπως" απο το ματζεστερ του 1840 και τη Γερμανια του 1930 . Στα αρχιδια μας , εχει δικιο ο Μαρξ μεχρι να πεθανει κι ο κολοζωφ.

Προ ημερων μες την αναδουλεια την εμπορικη , αγναντευα την πλατεια στην οποια εργαζομαι. 15 επιχειρησεις: Ταβερνα, φαρμακειο, σουπερ μαρκετ ,κομμωτηριο,καφενεια τεσσερα (4) ,σουβλατζιδικο, δερματεμπορικο , ενας κλειδαρας και ενας αρτοποιος. Ο ενας ψωνιζει απο τον αλλο. Kαθε μερα oι ιδιες μονοτονες καταναλωτικες μικρες ιστοριες, τα ιδια και τα ιδια λογια , τα ιδια προσωπα .Αυτισμος. Σαν το χαμπστερακι που γυριζει το μυλο του εις αει.Αν σημαδεψεις ενα πενηνταρικο και ψωνισεις ,σε μια εβδομαδα θα το ξαναπιασεις.
Η ιδια ακτινογραφια ειναι το 87 % της ελληνικης οικονομικης ζωης.
Αυτο ονομαζεται -λεει- οικονομια.

Βλεπω ομως και το φουρναρη.Τον κεφαλαιουχο επιχειρηματια ,το επαρατο "αφεντικο". Ιδιοκτητης μιας μεσης υγιους επιχειρησης -μαγαζι γωνια που λεμε. 55 χρονων, μοιαζει με 68. Καραφλα ,μπακα ,φαρινες στο μετωπο ,αναθεμα κι αν εχει φυγει ποτε παραπανω απο 4 συναπτες ημερες απο το μαγαζι.Πρεπει να βριζει τα θεια 300 φορες την ημερα. Απο τις 5 στο μαγαζι, οταν οι "εργατες" του ερχονται στις 7 . Αυτος ειναι ο ελλην καπιταλιστης κατα το ΚΚ. Αυτον θα σφαξουμε για να απελευθερωθουμε απο την προηγουμενη ζωη.

Οι εργατες της Χαλυβουργικης, εχουν γινει συμβολο της εργατικης ταξης. Το σεναριο με διαφορους συνειρμους λαθος και σωστους , εχει, οτι χρειαζεται ενα κομουνιστικο επος. Εχει Αγγελοπουλαιους, μια κυρια με γουνες και κοχιμπα, μια καπιταλιστικη οικογενεια και επιτελους ενα αληθινο εργοστασio.Απο που κι ως που ομως, η νικη των απεργων της Χαλυβουργικης, θα ειναι νικη της εργατικης ταξης της Ελλαδας.Τι με νοιαζει εμενα αν ικανοποιηθουν τα αιτηματα των απεργων του Αλτερ , της ΙΜΑΚΟ, της Ελευθεροτυπιας κλπ.
Εγω ξερω οτι το 70 % των μισθωτων εκτος δημοσιου σαν και μενα, δουλευουμε σε επιχειρησεις των 3 ατομων με χοντρο βυσμα κιολας και ετσι και κανουμε απεργια , θα γελασει ο καθε πικραμενος ,θα κλεισει η επιχειρηση και θα βρεθουμε στο δρομο ολοι, με το ΠΑΜΕ να κανει πορειες για να μας ταισει με εργατικη αλληλεγγυη με ταξικη συνειδηση και με αλλα αγωνιστικα νυχτερια και νεομπολσεβικικα αλαμπουρνεζικα.

Και το επιμυθιο: Εγω θα πω αυτο που εχω συμπερανει προσωπικα ,παρακολουθωντας τους κοινωνικους συνδικαλιστικους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ αγωνες ,στενα απο το σπιτι μου. Καποια στιγμη τα πιανουν -οι πιο φωνακλαδες συνηθως και οι πιο οργανωτικοι.Οι λοιποι διαλυονται ησυχως ....

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o

Ανώνυμος είπε...

Καλό μεν, μάθε δε ότι ο αγώνας δεν γίνεται στη Χαλυβουργική των Αγγελοπουλαίων, αλλά σε άλλη χαλυβουργία...

Marwood είπε...

Και στων αγγελοπουλαίων να ήτανε δεν έχει σχέση η γιάννα, αλλά τέλος πάντων. Για να παραφράσω και το Ναπολέοντα, τις σιδερόβεργες που φτιάχνουν εκει πέρα στη χαλυβουργία, μπορούν είτε να τις χρησιμοποιήσουν κάπου που να τις έχουν ανάγκη πχ στην οικοδομική δραστηριότητα της πατρίδος (γέλια), ή ακόμα μπορούν και να κάτσουν πάνω τους. Πράγμα που θα γίνει τελικά. Εκτός βέβαια αν γίνουν εντωμεταξύ εκλογές και εφαρμοσει ο μεντρέκας ή ο αλέξης σε συνεργασία πάντα με τον αντωνάκη, κάποια κωλχοζική λύση.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Στην Ελληνική Χαλυβουργία του άκαρδου βιομήχανου (Θέμη;;) Μάνεση στον Ασπρόπυργο γίνεται όλος ο εργατικός αγώνας. Οικογένεια Μάνεση από το Βόλο. Συγκίνηση, συμπαράσταση, αλληλεγγύη το κλίμα. Εργατιά και άγιος ο θεός. Σημειωτέον ότι ο βιομήχανος Μάνεσης (φωσκολικό όνομα πράγματι) πρότεινε στους εργάτες ελαστικό ωράριο 4 ωρών για όλους με 500€ το μήνα για να μην γίνουν απολύσεις. Οι εργάτες αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν δικαιολογείται μείωση μισθών γιατί μέσα στο 2011 αυξήθηκε η παραγωγή. Τονίζουν μάλιστα ότι η κάργα καπιταλιστική πρόταση οφείλεται στον κακό βιομήχανο που βρήκε ευκαιρία λόγω της γενικότερης μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα και της φουλ αύξησης της ελαστικής εργασίας να τους πηδήσει. Έτσι ο Μάνεσης απέλυσε κόσμο.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ολοι οι χαλυβουργοι την ιδια μουρη εχουν.
μα ρε παιδια τα αυτονοητα παραλειπονται για ονομα του θεου...ε οχι και ετσι.
χαλυβας ισον αγγελοπουλοι.Για κανε ενα γκαλοπ να δεις τι πιστευει το συνολο της κοινωνιας.Μα ειναι δυνατον να μην ξερω για ποιους χαχαχαλυβουργους μιλαμε;

Υπαρχει και μια ταινια "ο κληρονομος" με το μπελμοντο

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

γραφω θελω ειπειν : "Το σεναριο με διαφορους συνειρμους λαθος και σωστους"

Ανώνυμος είπε...

http://www.aixmi.gr/index.php/giname-anthropofagiki-zougl/

εργατικα ατυχηματα;

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Μίχας στο τελευταίο, να το πούμε αυτό....

Ανώνυμος είπε...

σκαρβελάκης

Ανώνυμος είπε...

Δουλειές υπάρχουν Καραϊσκο: http://ammoshotel.blogspot.com/2011/10/marios-huge-fish-greek-dramas-and-job.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11507

Ανώνυμος είπε...

Ανοησίες του Μίχα. Είναι πλέον κοινός τόπος ότι υπό την καθοδήγηση του Εθνάρχη από το Κιουπ-Κιόι γνωρίσαμε τόσο ραγδαία οικονομική ανάπτυξη ώστε ήμασταν έτοιμοι να γίνουμε Σουηδία σε λίγα χρόνια. Αλλά ξαφνικά, ήρθε ο Ανδρέας με τις "αριστερές" του ιδέες και...