Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μια μέρα πριν.....

Μια μέρα πριν τις εκλογές, αποφάσισα σε τούτη εδώ την ανάρτηση να παραστήσω τον Αλέφαντο. Το (συντριπτικά) πιθανότερο σενάριο, και θα εξηγηθεί στο τέλος γιατί, είναι να καταλήξουμε αργά ή γρήγορα στη δραχμή, ανεξαρτήτως του ποιό κόμμα θα εκλεγεί.

                                              
           Αρκούδα ή Τσίπρα για πρωθυπουργό;
Απάντηση:Ακόμα και Αρκούδα


Αντί να χρησιμοποιήσω μπουκάλια μπύρας ή κεφτεδάκια αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα αλλο εργαλείο. Μπορούμε να ενσωματώσουμε τα πιθανά σενάρια σε αυτές τις εκλογές σε ένα Δέντρο Αποφάσεων.
Οι σημαντικότεροι κόμβοι αυτού του Δέντρου Αποφάσεων, αφορούν δύο γεγονότα:
Α) Το ποιό κόμμα θα εκλεγεί
Β) Το ποιές θα είναι οι συνέπειες εκλογής του, που πρέπει να αναλυθεί ακόμα περισσότερο σε:
    Β.1) Ποιες θα είναι οι συνέπειες εκλογής του κόμματος στο εσωτερικό της χώρας.
    Β.2) Ποιές θα είναι οι συνέπειες εκλογής του κόμματος στο εξωτερικό της χώρας. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σε αυτή την διακλάδωση, ότι η Ευρωζώνη για έναν επενδυτή είναι μια αλυσίδα χωρών με ενιαίο νόμισμα, η οποία είναι τόσο γερή αυτή την στιγμή, όσο γερός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της, δηλαδή η Ελλάδα.

Ξεκινώντας λοιπόν, ας θεωρήσουμε ότι ο πρώτος κλάδος (Κλάδος 1) του δέντρου μας ξεκινά με την εκλογή της ΝΔ, ενώ ο δεύτερος (Κλάδος 2) με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον όρο εκλογή, εννοείται πέραν της αυτοδύναμης κυβέρνησης και η συγκυβέρνηση με άλλα κόμματα. Κλάδος 3, δηλαδή επανάληψη εκλογών δεν υφίσταται τουλάχιστον όσον αφορά συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας γιατί κάποια στιγμή θα υπάρξει κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες στο εξωτερικό της χώρας, οι οποίες όμως συμπεριλαμβάνονται σε άλλα σενάρια.

Κλάδος 1. Με την εκλογή ΝΔ και Σαμαρά, υπάρχουν δύο σενάρια (υποκλάδοι) που αφορούν το εσωτερικό της χώρας (Κλάδος 1.1):
1.1.1) Η ΝΔ να συνεχίσει την αναβλητικότητα στην λήψη αποφάσεων και την κουτοπονηριά του προκάτοχου ΠΑΣΟΚ. Τότε, αργά ή γρήγορα θα τεθεί θέμα παραμονής μας στην Ευρωζώνη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε σε αποπομπή από την ζώνη του Ευρώ γιατί κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να μας ταϊζει επ' άπειρον.  Κατάληξη: Επιστροφή σε δραχμή.
1.1.2) Η ΝΔ να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις και ότι τέλος πάντων χρειάζεται να πράξει, εφαρμόζοντας πλήρως το Μνημόνιο. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζονται δύο περαιτέρω υποκλάδοι, οι οποίοι σχετίζονται με την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τέτοιο σενάριο:
        1.1.2.1) Ο Συριζα συνεργάζεται με τη ΝΔ για την εφαρμογή του μνημονίου. Αυτό είναι το βέλτιστο σενάριο όλου του δέντρου απόφασης και η μοναδική ελπίδα σωτηρίας μας και παραμονής μας στο Ευρώ ( με δεδομένο ότι τα πράγματα θα πάνε καλά με Ιταλία και Ισπανία). Κατάληξη: Παραμονή σε Ευρώ 

        1.1.2.2)  Ο Συριζα συνεχίζει τον ανέξοδο καταγγελτικό λόγο με  ταυτόχρονο σαμποτάρισμα οποιασδήποτε μνημονιακής πολιτικής μεταρρυθμίσεων. Αργά ή γρήγορα, θα ρίξει την ΝΔ και θα γίνει κυβέρνηση πιθανότατα και με πλήρη αυτοδυναμία. Κατάληξη: Κυβέρνηση Σύριζα (Κλάδος 2)

Με την εκλογή ΝΔ και Σαμαρά υπάρχει μόνο ένα σενάριο που αφορά το εξωτερικό της χώρας (Κλάδος 1.2). Ο Σαμαράς έχει δηλώσει συμμόρφωση στα συμφωνημένα, οπότε οι επενδυτές των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων καθησυχάζονται βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον όσον αφορά τον πλέον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης, δηλαδή εμάς. Τελική Έκβαση: Ίδια με του κλάδου 1.1.2.1. Μακροπρόθεσμα και αν ο Σαμαράς κοροϊδεύει τους εταίρους, θα πάμε στο σενάριο 1.1.1. 

Κλάδος 2.  Με την εκλογή Σύριζα και Τσίπρα υπάρχουν δύο σενάρια (υποκλάδοι) που αφορούν το εσωτερικό της χώρας (Κλάδος 2.1):
2.1.1) Ο Σύριζα ακολουθεί μνημονιακή πολιτική. Ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι θα στηρίξουν, η εξοργισμένη από την προεκλογική κοροϊδία μάζα θα στραφεί στην μοναδική παραμένουσα αντιμνημονιακή δύναμη για την οποία η μάζα θα πιστέψει ότι έχει την δυνατότητα να "τιμωρήσει¨τον Σύριζα για την κοροϊδία που της έριξε: την Χρυσή Αυγή. Με μεγάλη πιθανότητα θα διαλυθεί και το συνονθύλευμα συνιστωσών που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ δύσκολο και απίθανο από την μέχρι τώρα ιστορικότητα, η μάζα να στραφεί στα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντί της ΧΑ.  Τελική έκβαση: Διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Με Χρυσή Αυγή πρώτο κόμμα, αργά ή γρήγορα πάμε γραμμή για δραχμή. Κατάληξη: Επιστροφή σε δραχμή
2.1.2) Ο Σύριζα ακολουθεί αντιμνημονιακή πολιτική. Ίδιο σενάριο με το 1.1.1 του Σαμαρά και της ΝΔ. Κατάληξη: Επιστροφή σε δραχμή.

Με την εκλογή Σύριζα και Τσίπρα, υπάρχει κατ εμέ μόνο ένα σενάριο που αφορά το εξωτερικό (Κλάδος 2.2) με δύο υποκλάδους κι αυτό βραχυπρόθεσμοΑπώλεια εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ευρωζώνη λόγω του ασθενέστερου κρίκου της της Ελλάδας. Όσο κι αν προσπαθήσει να πείσει ο Τσίπρας για "καλό παιδί" δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Οι δηλώσεις-φωτιά που έχει κάνει τόσον καιρό έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Οι αγορές δεν είναι κυβερνήσεις για να περιμένουν.  Πιθανότατα θα αντιδράσουν άμεσα όσον αφορά τον δανεισμό της Ισπανίας και της Ιταλίας. Υπαρχουν δύο δυνατές εξελίξεις:

2.2.1) Το ένα σενάριο είναι να διαλυθεί η Ευρωζώνη, αδυνατώντας να διασώσει τόσο μεγάλους παίκτες όσο η Ιταλία και η Ισπανία. Κάθε χώρα θα επιστρέψει στο νόμισμά της και εμείς σε δραχμή. Κατάληξη: Επιστροφή σε δραχμή.

2.2.2) Το άλλο σενάριο είναι να αντιδράσει άμεσα η Ευρωζώνη με άμεσα πυροσβεστικά μέτρα, για να σώσει τις άλλες χώρες(τύπωμα χρήματος, ευρωομόλογο κλπ). Σε αυτά θα ανήκει σίγουρα και ένα βασικό πυροσβεστικό μέτρο: Να μας πετάξουν έξω. Κατάληξη: Επιστροφή σε δραχμή.

Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που οι αγορές δεν αντιδράσουν άμεσα, τότε μακροπρόθεσμα λόγω και των δύο αποτυχημένων σεναρίων του Συριζα στο εσωτερικό, πάλι πάμε σε δραχμήΚατάληξη: Επιστροφή σε δραχμή

Συνοψίζοντας: Από όλους τους παραπάνω κλάδους, μόνο ένας καταλήγει σε παραμονή στο Ευρώ (ο 1.1.2.1), με μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ και προαπαιτούμενο μάλιστα ότι όχι μόνο η Ισπανία και η Ιταλία, ανεξάρτητα από εμάς, θα σωθούν στο εξωτερικό, αλλά ότι κι ο Σύριζα στο εσωτερικό θα συνεργαστεί ή θα επιδείξει ανοχή στις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις. Τώρα το πόσο πιθανό είναι ο Σύριζα να επιδείξει συνεργασία ή ανοχή σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι φανερό. Απίθανο. 
Η όλη κατάσταση θυμίζει την κατάσταση ενός καρκινοπαθούς σε τελευταίο στάδιο, που του προσφέρεται ένα χάπι που του δίνει μια μικρή πιθανότητα να σωθεί. Άλλος θα προτιμήσει να αυτοκτονήσει άμεσα με ένα πιστόλι για να πάψει να βασανίζεται, ενώ άλλος θα προσπαθήσει να επιβιώσει θεωρώντας ότι κάθε μέρα που κερδίζει είναι μια νίκη. Αντίστοιχα, αυτός που ψηφίζει Τσίπρα είναι αυτός που προτιμά να αυτοκτονήσει μια ώρα αρχύτερα, ενώ αυτός που ψηφίζει Σαμαρά, είναι αυτός που παρά τους αφόρητους πόνους (τη φάτσα του Ψωμιάδη, του Μίλκου κλπ) ελπίζει ότι θα επιβιώσει. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία που έχει ο καθένας μας, ας επιλέξει.

Εγώ θα πάλευα για την κάθε μέρα και γι αυτό θα ψηφίσω Σαχλαμαρά. Καλή ψήφο.

65 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τέτοια σεντονούμπα χρειάζεται κι ενα executive summary

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραίσκο γιατί άρχισες να γράφεις βαρετά?

Ανώνυμος είπε...

Φτυστή η Μαριγώ του Καραϊσκου. Πότε εγινε πρωθυπουργος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούσε να κατέβει η αρκούδα υποψήφια; Φαίνεται συμπαθής.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κουραστική ανάρτηση.Δεν μπόρεσα να την τελιώσω. Καραισκος κάτσε και ξαναγράψτο με άλλο τρόπο και πολύ πιο σύντομο γιατί δε διαβάζεται ρε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.zerohedge.com/contributed/2012-06-16/citis-buiter-greece-will-be-forced-out-euro-regardless-who-wins-sunday-electi

Ανώνυμος είπε...

Exec summary: ψηφίζουμε κόμμα ελλήνων κυνηγών για να σκοτώσουν την αρκούδα.

Tourkoglou είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=pL3uGyEnErE

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα..... Τί κορυφαίο βίντεο είναι αυτό ρε Τούρκογλου; Χα,χα,χα...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Παρεμπιπτόντως:

1) Ο Καραΐσκος είναι ο Καραπιάλης, όχι εγώ.

2) "Συνοψίζοντας:" λέει σε ένα σημείο. Για αυτούς που θέλουν executive summary

3) Για όποιον δεν καταλαβαίνει γιατί είναι κουραστικό, υγεία. Δεν γράφεται πιο σύντομα και δεν διατίθεται λυσάρι.

Ανώνυμος είπε...

η αρκούδα είναι του Καραϊσκου;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα... Ακόμα γελάω με το βίντεο του Τούρκογλου. Το βλέπω και το ξαναβλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως η πιο ρεαλιστική σκηνή του Ελληνικού κινηματογράφου.Άνθρωπος ντυμένος με αποκριάτικη στολή αρκούδας προχωράει σαν ζόμπι και επιτίθεται στον Ξανθόπουλο,ο οποίος μόλις την βλέπει αντί να φύγει με το άλογο κατεβαίνει από αυτό να την αντιμετωπίσει χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=-sdfLgShdug&feature=relmfu

Ανώνυμος είπε...

Η ελληνική ψυχή μια φορά, την έβαλε κάτω τη ρωσική αρκούδα.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας γυρίσει και την πλάτη ο Πούτιν μετά το κάζο των Ρώσων

Ανώνυμος είπε...

μεστός ο λόγος του καραίσκου

Ανώνυμος είπε...

Όλοι κρύβουν μέσα τους έναν καραίσκο. Ακόμα κι ο βάρσος.

Ανώνυμος είπε...

12:55 π.μ. μεγάλη η ζημιά για τον Κα(η)μμένο, που έκανε και το αστειάκι με το γιούρο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=16164

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=462697

Ανώνυμος είπε...

kolotoubes.blogspot.gr/2012/06/twitter.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.greekcrisis.net/2012/06/blog-post_16.html?spref=tw

Ανώνυμος είπε...

http://www.greekcrisis.net/2012/06/blog-post_16.html?spref=tw

Ανώνυμος είπε...

"Sometimes you eat the bear and sometimes the bear, well, he eats you," έλεγε ο Sam Elliott στο "Big Lebowski". Σήμερα μου συνέβη το δεύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς εννοείς 4:21; Γιατί δεν κατάλαβα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

grigora akouo stiximata

Ανώνυμος είπε...

se 3 lepta to exit poll

ego leo proti h nd

Ανώνυμος είπε...

θριαμβος συριζα

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνει μεγάλο ντέρμπυ για την πρωτιά σαν το φετινό united-city ένα πράμα

Ανώνυμος είπε...

Βάρσος και Καραίσκος θα τρώνε τα νύχια τους απο αγωνία για το αποτέλεσμα μέχρι τα ξημερώματα(για διαφορετικούς λόγους)

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κάτι έχεις παρεξηγήσει φίλε. Αν κάποιος τρώει τα νύχια του, αυτός είναι ο Καραίσκος γιατί έχει ίδιον όφελος από το να βγεί ο Τσίπρας (έτσι πιστεύει δηλαδή αλλά η πραγματικότητα μάλλον θα τον διαψεύσει). Ότι είναι να γίνει πλέον, θα γίνει.

Εγώ πάλι δεν έχω κανένα όφελος από τη ΝΔ και καμμία ιδιοτέλεια, όπως δεν είχα και ποτέ όποτε ψήφιζα σε αυτή την βρωμόχωρα. Την ψήφισα μόνο και μόνο για να μην βγουν κυβέρνηση οι συριζαίοι τώρα (γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βγούν). Η ΝΔ μου είναι αντιπαθέστατη σαν κόμμα, αλλά αποδεικνύεται από το 1% διαφορά που φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ τους, ότι καλά έκανα. Σου ξαναλέω ότι, προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι δεν σωζόμαστε από τη δραχμή και τα mad max σκηνικά που θα επακολουθήσουν. Αν απόψε βγει ο Σϋριζα, απλά επιταχύναμε αυτή την εξέλιξη. Μακάρι να συννενοηθούν οι ΝΔ και Σύριζα γιατί είναι το μοναδικό που μας σώζει, αλλά απίθανο το βλέπω.

Πάω τώρα σε φιλικό σπίτι για bbq και μπύρες, για να δώ τα αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον με παρεξήγησες Βάρσο.Εννοώ ότι θα έχεις αγωνία μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κάνει μπάχαλο και μας κλωτσήσουν εκτός ευρώ(όχι οτι με ΝΔ είναι μικρή η πιΘανότητα όπως άλλωστε ανέλυσες και εσύ).Δεν είπα πως θα έχει κάποιο προσωπικό όφελος(σε αντίθεση με το τέκνο της λεβεντογέννας Κρήτης).

Ανώνυμος είπε...

μεχρι στιγμης ομολογώ ότι δικαιώνεται ο βαρσος. Για να δούμε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το σώσαμε και σήμερα. Αύριο θα έχουμε βενζίνη για το αυτοκίνητο, ψωμί να πωλείται στον φούρνο κλπ κλπ. Μεγάλη ευτυχία δηλαδή (και το λέω σοβαρά αυτό).

Από χθες λόγω του κινδύνου κυβέρνησης Αλεξάκου και της αντίδρασης των αγορών, η Μέρκελ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις ανέβαλαν την αναχώρηση τους για Μεξικό, ώστε να είναι απίκο και να διαχειριζονταν άμεσα και προσωπικά την θεομηνία που θα προέκυπτε στην Ευρωζώνη λόγω Καραίσκων στην ελληνική κυβέρνηση (δηλαδή να έδιναν του Αλεξάκου ένα τελεσίγραφο ημερων για τήρηση συμφωνηθέντων αλλιώς σούτο κλωτσηδόν από την Ευρωζώνη). Με άλλα λόγια, όχι μόνο γλυτώσαμε εμείς στο παρά 1, αλλά ίσως γλυτώσαμε και το ιστορικό άγος να είμαστε αυτοί που εξ αιτίας τους μπορεί να διαλυόταν η Ευρωζώνη. Ας έχουν αυτή την ιστορική "τιμή" οι Ισπανοί.

Παρόλα αυτά, νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία η παρατήρηση ενός γεγονότος που μπορεί να επιταχύνει το να φάμε σούτο ακόμα και με κυβέρνηση Σαμαρά και άμεσα κιόλας(το οποίο δεν το έγραψα στην ανάρτηση γιατί θα γινότανε τριπλάσιο σεντόνι).

Το αν θα ζητηθεί πλέον κι από τον σύριζα, ως κόμματος πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω του τεράστιου ποσοστού που πήρε, να υπογράψει τις δεσμεύσεις του μνημονίου, πρακτική που ακολουθούν σε όλες τις χώρες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό συνέβη με τον Σαχλαμαρά και την ΝΔ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης και έπεσε το ξεβράκωμα του αιώνα για την καλαματιανή μοσχαροκεφαλή.

Πιστεύω ότι τον Τσίπρα τον έχουν στην καλύτερη περίπτωση για βλάκα που δεν αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει γύρω του και στην χειρότερη περίπτωση για τρελό που θέλει να κάνει πειράματα υπαρκτού σοσιαλισμού υπό τον Ζίζεκ. Με άλλα λόγια τον φοβούνται και δεν θέλουν ρίσκα μαζί του.

Άρα:

Αν του ζητήσουν υποταγή και υπογραφή, θα είναι η πρώτη ισχυρή ένδειξη ότι θέλουν να τελειώνουν μαζί μας και θα δικαιωθούν όσοι επιμένουν ότι θέλουν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη. Είναι τέτοιο το ρίσκο που παίρνουν αν ζητήσουν από τον συγκεκριμένο τρελό ή βλάκα άνθρωπο να ξεβρακωθεί μόνος του, που αν το κάνουν σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να μας σουτάρουν ο κόσμος να χαλάσει αν αυτός αρνηθεί ανεξαρτήτως κόστους. Ούτε το δημοσίευμα των FTD ήταν ένδειξη, ούτε τίποτα μέχρι τώρα. Μόνο αυτό θα είναι.

Αν κατ' εξαίρεση δεν του ζητήσουν να υπογράψει, που το θεωρώ και το πιθανότερο, σημαίνει ότι παλεύουν με νύχια και με δόντια να μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη, ελπίζοντας ότι ο Σαχλαμαράς θα τηρήσει υα συμφωνηθέντα, για να μην πληρώσουν το κόστος της αποπομπής μας. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ακόμα και γι αυτούς. Άρα τα περί δημοσιευμάτων χειραγώγησης των FTD κλπ αποδεικνύονται συνωμοσιολογίες της συμφοράς.

Θα φανεί τις επόμενες μέρες....

Ανώνυμος είπε...

που χαθήκαν όλοι; πανηγυρίζουν για τα ποσοστά;

Ανώνυμος είπε...

Ο σβερκοδαγκωμένος είναι στην αρκούδα.

Ανώνυμος είπε...

Πότε λέτε να ξαναγίνουν εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=o6aT1A9isP4&feature=relmfu

Associated Press. Βέντεο με ανταπόκριση από τις ελληνικές εκλογές. Το βίντεο ξεκινά με οπαδούς της ΝΔ και συνεχίζει με εκλογές από αραβική χώρα. Φαίνεται οχι μόνο από την ενδυμασία αλλά κι από τα γράμματα στα ψηφοδέλτια που είναι αραβικά. Δυνατή δημοσιογραφία

Ανώνυμος είπε...

αιγυπτιακες εκλογες

Ανώνυμος είπε...

το ίδιο κάνει

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια καλά το προσεξε ο παπαχελάς

Τί θίασος ήταν αυτός που στάθηκε για το photo opportunity πίσω από τον σαμαρά κατά την ομιλία του στο Ζαππειο? Αυτούς θα βάλει για υπουργούς?

Μπρρρρ!

Ανώνυμος είπε...

Η αρκούδα του σβερκοδαγκωμένου

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/2012/06/18/167107/

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά, έφαγε και τον Καραϊσκο η αρκούδα;

Ανώνυμος είπε...

http://www.tsantiri.gr/blog/dilosi-sok-tou-giorgou-karagkouni.html?iframe=true

Marwood είπε...

Το γιαννάκη τον πρετενέρη τον βλέπω μια χαρά, μαυρισμένο ως άλλο τζορτζ χάμιλτον και σε κέφια, άρα μάλλον άλωση της βαστίλλης του μέγκα τσάνελ από τους καραίσκους ροβεσπιέρους αναβάλλεται επ' αόριστο.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Aποψε αποκλειστηκαν οι συνεργατες των ΓΕΡΜΑΝΩΝ , ΚΡΟΑΤΕΣ ......τΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ....Συγχαρητήρια στους ΙΣΠΑΝΟΥΣ που δεν ενεδωσαν στις θεωριες συνομωσιας και δεν συμφωνησαν να αναδειχθουν ισοπαλοι με τους Κροατες με σκορ 2-2 για να περασουν και οι δυο...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρός δημοσκόπος ο Μαυρής τον οποίο κάποιος διαφήμιζε εδώ μέσα ως τον σοβαρότερο του συναφιού. Έδινε τόσο καιρό σύριζα και ακόμα και χθες στο πρώτο exit poll, έδειχνε τον σύριζα μπροστά. Εντελώς αστείος ο Μαυρής.

Ανώνυμος είπε...

Μea culpa για τον μαυρή. Γενικά τίποτα δεν μου βγήκε σ' αυτές τις εκλογές. Όπου πόνταρα έχασα (Τζημερος, συριζα, μαυρής). Ο Βάρσος δικαιώθηκε σε όλα. Hats off λοιπόν. Παρατάω επίσης και τις πολιτικές αναλύσεις ως ακατάλληλος.

Ανώνυμος είπε...

ωραίοι ως έλληνες

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=154879&catID=6

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=KouS5TXYB5Q&list=PLDD140FB84D7199FD&index=1&feature=plcp

Εντυπωσιασμένος και ο Άδωνις από την ακρίβεια των προβλέψεων του πανά.

Αρκούδα είπε...

Έβγα ωρέ Καραϊσκο

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=E5f2tBAYzEI&feature=g-logo-xit

Marwood είπε...

Να πω ότι ο Παναγούλιας ήταν ο εισηγητής του όρου "καφενείο" στην εκδοχή που όλοι πλέον ξέρουμε και χρησιμοποιούμε.

Ηταν σε μια εκπομπή του Συρίγου, στα πέτρινα χρόνια του οσφπ. Είπε "..ο ολυμπιακός Φίλιππα, είναι ένα μεγάλο καφενείο..." και έμεινε...

Marwood είπε...

Τώρα σχετικά με τις εκλογές. Ο Καραϊσκος και οι όμοιοί του, μας ανάγκασαν να δούμε πρωθυπουργό τον ψυχαντώνη.

Κοκτέηλ λεξοτανίλ εμετοστόπ, για να τη βγάλουμε καθαρή, εξ αιτίας των μπούφων με άγνοια κινδύνου, που έκαναν την επιλογή του απόπατου της πολιτικής να φαντάζει μοναδική επιλογή σωτηρίας.

Συγχαρητήρια να πούμε

Ανώνυμος είπε...

Πώς και δεν σχολίασε κανείς το σημερινό κείμενο του ψυχο-Θάνου;

http://bit.ly/NMySzY

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
ANTEEEEEEEEEEE.....ΨΗΝΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.....

Μέχρι το απόγευμα θα έχουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Σαμαρά
www.parapolitika.gr

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έχει δίκιο σε αυτά που λέει ο Τζήμερος. Δεν μπορούσε στην ουσία να κάνει τίποτα για να αναστρέψει την κατάσταση.

Περιγράφει πολύ σωστά τις αιτίες για τις οποίες βρέθηκε σε αυτή τη θέση, με κυριότερη αιτία την πρώτη που αναφέρει. Ότι πολλά στελέχη της ΔΞ, έβαλαν πάνω από το συμφέρον του κόμματός τους το συμφέρον της χώρας, καθοδηγώντας τον κόσμο τους να ψηφίσει ακόμα και τον σιχαμερό σαμαρά, με την ελπίδα να ανακοπεί η άνοδος των "παρανοϊκών" του σύριζα στην εξουσία. Απεδείχθησαν οξυδερκή και έντιμα αυτά τα στελέχη και είναι τιμή του Τζήμερου ότι έχει τέτοια άτομα στο κόμμα του. Αλίμονο να έβαζαν πρώτα το κόμμα και μετά την χώρα.

Προφανώς το ότι φορτώθηκε από κάποιους προσωπικά την αποτυχία της μή εισόδου της ΔΞ στην Βουλή του κόστισε και προσπάθησε με αυτό το κείμενο να δικαιολογηθεί γιατί έχει πειραχτεί. Θεωρεί ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και ότι είναι άδικο να του τα φορτώνουν προσωπικά. Κι έχει δίκιο. Βρέθηκε σε πολύ κακή θέση από την οποία δεν θα γλύτωνε κανείς.

Το παιδί της Πλατείας είπε...

Eθνικό διχασμό πάνε να μας κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ παιδιά...μας οδηγούν σε εμφύλιο το τι έχω ακούσει που ψήφισα πρώτη φορά στην ζωή μου ΝΔ δεν λέγεται μάγκες!!!
Όλα τα κοινωνικά δίκτυα τι λένε...παιδιά ενα έχω να πω η Χ.Α αν και δεν την συμπαθώ ειναι πιο ΕΝΩΤΙΚΗ απο τους αλήτες του ΣΥ.ΡΙΖΑ δεν φτάνει που δεν παραδέχονται την ήττα τους αλλά μας έχουν πρήξει τα αρχίδια!!!
Σκεφτείτε τι θα λένε εαν αποκλείστει η Εθνική που μεταξύ μας ειναι το μόνο δεδομένο...
Εγώ βλέπω να το παίρνει η Εθνική Αγγλίας που θα περάσει την Ιταλία που ναι μεν έχει καλούς παίχτες αλλά δεν έχει το πάθος
Επίσης βλέπω και την μεγάλη έκπληξη την Γαλλία να περνάει την Ισπανία όπως επίσης και την Πορτογαλία να περνάει την Τσεχία
Δηλαδή οι 4 θα ειναι μάλλον...
Γερμανία
Πορτογαλία
Αγγλία
Γαλλία

Ανώνυμος είπε...

http://2.bp.blogspot.com/-dUb-e6t9iGw/T-FhMLgNKoI/AAAAAAABLSg/Fm58l18iUx8/s1600/doyroy.jpg

Ανώνυμος είπε...

οι γνωστοί σχολιαστές έτρεξαν να πάρουν καμιά θέση κι εξαφανίστηκαν;

Το παιδί της Πλατείας είπε...

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/370586/bloko-stin-eklogi-adiproedrou-apo-ti-hrusi-augi/
ΗΜΑΡΤΟΝ και εγώ δεν πάω την Χ.Α αλλά όχι και να έχουμε τέτοια ενέργεια

Ανώνυμος είπε...

Παιδι της Πλατείας υπάρχει νέα ανάρτηση. Κάνε εκεί σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Η αρκούδα τουλάχιστον θα μας απηλλασε του παναγιωτόπουλου