Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Η χώρα τουτη των παπαφλέσσειων, των βαρδινογιαννειων αγώνων στίβου, των συνταξιούχων που παίρνουν πιο πολλά φράγκα απο τους εργαζόμενους , μπορεί τουλάχιστον να ελπίζει σε ενα καλύτερο μέλλον, στηριζόμενη στα νιάτα της ." Κρίμα που φευγει έξω η νεολαία " , ήταν μια φράση που ακούστηκε πολύ αυτο το καλοκαίρι, στα συνοικιακά κατα τόπους ΚΑΠΗ , στα λουτρά της Αιδηψού και σ όλα τα ράδια .
Τα αίτια της κρίσης , της πίκρας και της ελληνικής αυτοδιάλυσης, έχουν καταγραφεί εξαντλήτικά απο το σύνολο του τύπου και της διανόησης πανελληνίως και παγκοσμίως , με έναν συγκεκριμένο γενικά τρόπο , κάπως διαφορετικό απο αυτόν του δελαστίκ , του Λαφαζάνη και του Παναγιωταρου. Η νεολαία όμως και η ελληνική οικογένεια ερμηνεύει τα πράγματα αλλιώς κι ιδιόρρυθμα. Της ελληνικής οικογένειας δεν ιδρώνει το αυτάκι της απο Μνημόνια , Σαρκοζίδες , ιδιωτική πρωτοβουλία και πολυεθνικές. Εμεις εδω κύριοι θα γίνουμε Αξιωματικοί του στρατου και φιλόλογοι βρε δε πα να χτυπά όλη η ευρώπη και η τρόικα τον κώλο της κάτω.

Κάθε χρόνο τέτοιαν εποχή , το σεπτέμβρη με τα πρωτοβρόχια ,τη μουσταλευριά και τις ποδοσφαιρικές εκπλήξεις, η ελπίδα της χώρας αναζητεί στέγην για να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της. Είναι ένα αρχαίο έθιμο οι γονείς να ξεποδαριάζονται να βρούν κανα δυαράκι στην Αθήνα , στη Σαλονίκη , στα Γιαννενα . Ταλαίπωροι και περιχαρείς γονεις στα Εξάρχεια και την Καλλιθεα να περιφέρονται προσφέροντας το μόνιμο και πιο εξασφαλισμένο γέλιο του νεοελληνικου χαβαλέ , του θλιβερού πρωτευουσιάνικού μας φολκλόρ. Απο τα σιξτης η πρωτευουσα γελάει με τα καμώματα των επαρχιωτών - τρυφερων ποδιών, που γυρευουν να βρουν την Ασκληπιού με το δισάκι στον ώμο , τα σουβλάκια της Λιβαδειάς στην κανιγγος και την καλλιθέα στον Πειραιά .Απο το θύμιο και το μανολιο , τον κωστίκα και τον κοντογιωργη.

Οι καημενοι γονείς αναζητουν στέγη για τα βλαστάρια τους, αλλα τελικά το μόνο που καταφέρνουν, είναι να βρούν κατάλυμα για τις αθλιότερες συνήθειες που εν πολλοίς κολλάνε τα ελληνάκια στα φοιτητικά τους χρόνια. Για τα τουλαχιστον τρία πρωτα χρόνια που ακολουθούν την εισαγωγή στο ΑΕΙ , οι φοιτητές και οι φοιτητριες , το μόνο που κανουν είναι να στρίβουν τσιγαρλίκια , να χαρτοπαίζουν, να πίνουν φτηνα κωλοκρασά , να τον παίζουν με τις ωρες σε παναθλιες πλατείες με αμστελ και φραπέ στο τραπέζι και να παπαρίζονται στα σοσιαλ μήντια ολοβραδίς, χωρίς το σπάσιμο των γονιών και τις παπαροσυμβουλές τους. Στη σχολή θα μάθει η νεοδημοκράτισα γκόμενα να πηδιέται με τον καραχαλιο και τους Καραχάλιους για να προκόψει, στη σχολή θα μπει η αλλη στα ΕΑΑΚ για να μαθει στο τέλος να φτιάχνει χειροποιητα κοσμήματα και χαιμαλιά και να τα πουλά στις παραλίες και στο θησείο.




38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο Καραϊσκο. Από τα πιο θλιβερά κατασκευάσματα ο χώρος της ελληνικής εκπαίδευσης. Μου έλεγε φίλος με καταγωγή από την Καστοριά για τον ζήλο με τον οποίον σπεύδουν στην πόλη φοιτητές και γονείς, για τις σχετικές εγγραφές στο εκεί ΤΕΙ, εύρεση στέγης κλπ. Ενθουσιασμός από γονείς και παιδιά. Κλαυσίγελως. Γύρισες από το Βιετνάμ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος πασίγνωστος Έλληνας κάνει τα μπάνια του στη Μύκονο;;;


http://www.entertv.gr/2012/07/26/uncategorized/pios-pasignostos-ellinas-pige-etsi-gia-banio/

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ακομα δεν πήγα ρε συ , να σου πώ την αλήθεια την Κυριακή φεύγω.

Θυμάμαι όταν πρωτανέβηκα Αθήνα έμενα στην Νεάπολη Εξαχρείων. Μόλις έπιασα το σπίτι, με βρήκε ο γερος διαχειριστής και ο κύριως ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας:
Πριν μερικά χρόνια μου λέει, στην πολυκατοικία, είχαν νοικιάσει διαμερισμα δυο κοριτσια απο το αγρίνιο καπου εκεί. Τα φέραν οι πατεράδες τους και μου είπαν -λέει- να τα προσέχω κάπως και να τους ειδοποιω αν είναι ησυχα. Τα κοριτσάκια ήταν ροδαλά , κοιτουσαν μόνο κάτω και τα λοιπά..
Μετα απο μιαν εβδομάδα ακριβώς -(αυτο το θυμαμαι καλά ) επαιζαν λέει μουσικη όλην τη νυχτα , μπαίνοεβγαιναν τσογλανοι στο διαμερίσμα, τα ιδια τα κορίτσια στις οχλήσεις μου (του διαχειριστή) με έβριζαν και μιαν μερα κατελήφθη η μια απο τις φοιτητριες να χαμουρευεται στον ανελκυστήρα γυμνή, με ετερον νεαρό

Ανώνυμος είπε...

ο κυρίως

Ανώνυμος είπε...

Α, εντάξει. Καλό ταξίδι. Περιμένουμε ρεπορτάζ πλήρες με έμφαση σε φαγητό και πόρνες.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο, πάμε για ψώνια;

http://bit.ly/O5Ax0K

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/08/goin-through.html

ρετρό κατασταση

Jeanne d' Arçia είπε...

Καραΐσκο μας τα 'παν κι άλλοι.. Η φιλοσοφία του σκύλου: αν δεν μπορείς να το γαμήσεις ή να το φας, τότε κατούρα το. Ή... της στραβιάς της ψωλής οι τρίχες της φταίνε.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή ρε ζαντ αρσία , μπορούμε να ελπίσουμε στη νεα γενιά; Είσαι αισιόδοξος; Μηπως είσαι λεων στο ζώδιο και αρα χαρουμενούλης;

Jeanne d' Arçia είπε...

Ναι ρε πολύ αισιόδοξος. Η νέα γενιά είναι πολύ πιο έξυπνη από τις παλιές. Μην έχεις στο μυαλό σου μόνο οννεδίτες και κνίτες. Γίνονται ωραία πράματα.

Μυξοτάκης είπε...

ρε καραίσκο τι υποκρισία είναι αυτή?χαρακτηρίζεις όλα τα κωλόπαιδα γενικώς και αορίστως (εν μέρη δίκαια) από δύο πουτανίτσες που πιθανώς λιμπιζόσουν και εσύ και ο κωλόγερας, αλλά δε σας έκατσαν.εσύ δηλαδή ήσουν πλήρως προσανατολισμένος στη νιότη σου?
αντί να πάμε να κρυφτούμε σε καμμια κουφάλα στη ιφκινδο που τα κάναμε σκατά κράζουμε τους 18χρονους.
πες μας για τα δικά σου χαμουρέματα στις εσχατιές των εξαρχείων μια μέρα.μήπως είσαι μισογύνης?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Εγω πάλι πιστεύω οτι στα πανεπιστημια εκκολάπτεται και αναπαράγεται η συμφορά της ελληνικής κοινωνίολογιας και η βλακεία πέφτει συννεφο. Δεν μου το βγάζεις απο το μυαλό αυτό. Πείτε μου σε ποια σημεία διαφέρει η νεολαία απο τους παλιότερους και αν βλέπετε καμμια βελτίωση σε κάτι . Στο τουιτερ και το φεησμπουκ ,βλέπω οτι όλοι ανεξαιρέτως νεοι γεροι και παιδιά , γράφουν τις ιδιες μαλακίες και γενικά κινουνται στο ίδιο επίπεδο εγκεφαλικής απονέκρωσης που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και μας οδήγησε μέχρι εδώ .

Ο άλλος ο ζαν τα αρσιας βλέπει οτι γινονται κι ωραία πράγματα.. Κανα μανιτάρι έχεις φαει φίλε;

Ανώνυμος είπε...

http://www.skai.gr/news/opinions/article/211350/anotati-ekpaideusi-politiki-spatalis-poron-kai-oneiron-/

Ανώνυμος είπε...

Γινονται ωραία πράγματα στη Γαύδο.

Ανώνυμος είπε...

Και στη Νίσυρο ωραία πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Και το unfollow είναι ωραίο περιοδικό. Μπράβο στα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι μόλις συναθροισθούν πάνω απο 4 άτομα στην ελλάδα, αρχίζει η μαλακία. Είναι να μην μαζευτεί το παρεάκι.

Ανώνυμος είπε...

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=89680&cid=299

Ανώνυμος είπε...

Ο Έλληνας δεν χρειάζεται παρέα, τραβάει ομαδική μαλακία και μόνος του

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2012/08/fimotro_5908.html

Οταν συγκρούονται γίγαντες

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο θα ανοίξεις λογαριασμό στο twitter να μας μεταφέρεις φωτογραφίες και εντυπώσεις από το βιετναμ;

Ανώνυμος είπε...

Γυναικεία ή ανδρικά πορνεία;

Tourkoglou είπε...

Καραΐσκο, ωραίο το κείμενό σου αλλά του λείπει το focus. Τις πταίει τελικά για την κατάσταση των νέων; Η χαλαρότητα των ΑΕΙ/ΤΕΙ που τελειώνεις όποτε θελεις; Ο επαρχιωτισμός των γονιών; Η έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού; Οι καραγκιόζηδες που μπαίνουν επαρχία για να γαμήσουν και οι βλαχούλες που μπαίνουν Αθήνα για να γαμηθούν; Το ψωλοβρόντι που ονομάζεται κατ' ευφημισμόν "φοιτητική ζωή"; Τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και η ΕΑΑΚ; Λίγο απ' όλα;

Φοβάμαι ότι αν δεν γίνεις πιο συγκεκριμένος, το επίπεδο της συζήτησης δεν θα ανέβει.

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο σαν κατέβω στην πρωτεύουσα έχω ελπίδες να ρίξω γκόμενες αν μοιάσω στον γιάννη τεκέ?




Ανώνυμος είπε...

4:08 έχει και η Ινδία τους Καραϊσκους της

Ανώνυμος είπε...

Tourkoglou δε μπορεί το (λέμε τώρα) παληκάρι. Εξάγει ζώα - πάει Βιετνάμ.

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/dhlwsh_ntroph_o_ftwxos_ftaiei_gia_th_ftwxeia_toy.1912183.html

Να επέμβει ο Καραϊσκος και οι λοιποί έλληνες αριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Eχεις δίκαιο ρε τουρκογλου, αλλα για θέματα λύσεων (τελικών λυσεων) καθως τε και δοκίμια στο μπλόγκ ,έχουμε το βάρσο. Εχω ειμαι για τρεις παραγράφους , να κάνουμε το κεφι μας.

Αφου ξερεις και συ καλά τα προβλήματα της παιδείας μας ,- λαος καμποτζη σαντορίνη , αμερικανος δεν θα μείνει...

Ανώνυμος είπε...

MIA ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/406589/o-volos-horepse-to-megalutero-surtaki-tou-kosmou/

Μπράβο παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Στην πανσέληνο πίνουμε κρασιά από το Αλληλέγγυο!

Κοκκινέλι 2,15 1,5 λίτρα
Ροζέ 2,15 1,5 λιτρα
Λευκό 1,95 1,5 λίτρα
Βιολογικό Ικαρίας 3,70 το λίτρο
Βιολογικό Δωρίδος 4,45 γυάλινο μπουκάλι 750
Κόκκινο Κορίνθου 2,99 1,5 λίτρα
Ροζέ Κορίνθου 2,44 1,5 λίτρα
Λευκό Κορίνθου 2,22 1,5 λίτρα

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2012/09/blog-post_2585.html

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_790.html

Ανώνυμος είπε...

Και το πενθημέρο στο τραπέζι
Στη λογική της μεγαλύτερης ευελιξίας στον χρόνο εργασίας, ζητείται επιπλέον η κατάργηση του πενθημέρου με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

Ανώνυμος είπε...

Κραυγή αγωνίας προς του κυβερνώντες. Είμαι νέος, ανύπανδρος διπλωματικός υπάλληλος. Με εισαγωγικό μισθό 6.500,00 Ευρώ το μήνα και ενώ νέα μείωση 12% επικρέμαται πάνω από το ειδικό μας μισθολόγιο, πώς θα ζήσω?

Ανώνυμος είπε...

"Οι Παπάρηδες πρέπει να διαιωνίζονται", χα χα χα, καλό αυτό το τελευταίο.

Ανώνυμος είπε...

Ύπανδρος θες να πεις

Το παιδί της Πλατείας είπε...

σπουδασά Αθήνα πήγαινα όστρια και Τηνιακό(αρχές λεωφόρου αλεξάνδρας)...θυμάμαι μια φορά ηταν απέναντι μου ένα τραπέζι με κεφάλια των ΕΑΑΚ(φοιτητοπατέρες γιοι βουλευτών του μπα.τσοκ) και ειχαν μεθύσει και αρχίζαν τα μπινελίκια μεταξύ τους...απίστευτο γέλιο στο τέλος του έκανε κέρασμα ο γέρος που ειχε το τηνιακό κυρ Σωτήρης τον λέγαν...
2001 με 2006 φοιτητής στο ηρωικό ΤΕΙ Αθήνας