Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ

Θα ήθελα να εκφράσω και γω δυο λογια για την επίσκεψη μέρκελ, "ενστικτωδώς" κατα πως λέν - ενστικτωδώς οπως λένε οτι αποκρούουν τη μπάλα και οι τερματοφύλακες ενίοτε .
Φυσικά λοιπόν, βλέποντας το αεροπλάνο και μόνο της καγκελαρίας αλλα και την εκπρόσωπο τους γερμανικου λαού κατόπιν, αισθάνθηκα αγνό κόμπλεξ κατωτερότητας.Φυσικά και μου ήρθε αντανακλαστικά στο νου, η μπε εμ βε μοτοσυκλέτα του παππού - απομεινάρι της βερμαχτ- που μετα απο 50 χρόνια παίρνει με την πρώτη μπρός και καταπίνει τα χιλιόμετρα αγόγγυστα. Φυσικά και μου ήρθε στο νου ο τσιγγάνος στον "ασπρο γατο - μαυρη γατα" ή καπως ετσι του Κουστουρίτσα, που καμάρωνε το γερμανικό ποταμόπλοιο με ανοιχτο το στόμα , εκφράζοντας και τον πηγαίο θαυμασμό του : " Αμα φτιάχνει κάτι ο γερμανός !!!". Φυσικά και μου ήρθε στο μυαλό η πόρσε καρέρα , η παλιά κλασσική κι αιώνια μερσεντές ,η κλούβα της βολκς βαγκεν απο τα αγαπημένα οχήματα των αριστεριστών, τα άουντι, η ζηλευτή αστική καθημερινότητα και η κανονικότητα της ζωής του μέσου γερμανού, οι πεντακάθαρες καταπράσινες πόλεις τους, η σιχαμένη εθνική Γερμανίας , το παλιό γκρι ζίμενς τηλέφωνο που είχε πέσει εκατονπενήντα φορές χάμω και λειτουργούσε αγέρωχο. Φυσικά και μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια των γερόντων - στην κρήτη ας πούμε- που έλεγαν οτι το 1941, νόμιζαν οτι έβλεπαν εξωγήινους.

Το αγνό μου κόμπλεξ με κατέφαγε ακόμη περισσότερο, βλέποντας την τριτοκοσμική συγκέντρωση του πλήθους των επιδοματιών στην πλατεία συντάγματος, που λίγο διέφερε απο την πλατεία Ταχρίρ - Καφρίρ. Το άθλιο πλήθος που αντι να τραβά τους πολιτικούς του απο το μανίκι , να δείχνει τους γερμανούς και να λέει "να ετσι θέλουμε να γενούμε", μαζευόταν αγεληδόν στα πολιτικά γραφεία για να παρακαλά γενικώς με αχ και βαχ κι αμανέδες.
Με τα στίφη του ΠΑΜΕ να διαδηλώνουν ενάντια, ενώ αν ερχόταν κανείς Χόνεκερ -λεω ενα όνομα τυχαίο- θα γκρέμιζαν τα μακρά τείχη για να μπει στην πόλη. Με τα μαλακισμένα πιτσιρίκια με τα μπιλαμπογκ σακίδια, γεμάτα κρουασάν και αμίτες. Με τους πουνταλάδες του Καμμένου κάτι νε μουρμουρίζουν που δεν καταλαβαίνω , την ΓΣΕΕ που έχει ακόμη πασόκο πρόεδρο . Και βέβαια το συρφετό των παπαδημουληδων.
Τα τέκνα των Παπαδημούληδων βέβαια, μόλις τελειώσουν οι διαμαρτυρίες και οι λοιπές μαλακίες, θα φροντίσουν να επισκεφτούν το πάμφθηνο Βερολίνο ( μετα απο τη βαρκελώνη), που είναι "χρόνια μπροστά" στη μουσική , στο κλάμπιγκ,στις βιτρίνες, στους ποδηλατόδρομους και στο σκέητ . "Καμμία σχέση με εμάς τους μαλάκες".

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν πολλά χρόνια ήμουν σε ένα γραφικό καφενεδάκι στο οποίο σύχναζε ένας εξίσου γραφικός νεοναζί (ύψος 1.55, στρατιωτικά ρούχα, ανάγνωση "Στόχου", ατέλειωτες διηγήσεις για τον Φύρερ, θεωρίες για οβριούς και κομμουνιστές). Στον πεζόδρομο του καφενείου, ένας παππούς προσπαθούσε να επισκευάσει μια κλούβα VW σε άθλια κατάσταση (σκουριές παντού, λαμαρίνες έτοιμες να πέσουν, κινητήρας που έκαιγε περισσότερο λάδι από βενζίνη). Ο νεοναζί βγαίνει από το καφενείο, πλησιάζει τον παππού και του λέει συγκινημένος "όπως και να το κάνουμε, άλλο πράγμα η γερμανική τεχνολογία".

Ανώνυμος είπε...

Παππου τον παιρνεις που και που

Trueman είπε...

Καλό το κείμενό σου καραισκο αλλα βγάζει γκρίνια κι όχι αισιοδοξία ή πρόταση για αλλαγή ενώ διαπιστώνεις λίγο-πολύ τα γνωστά. Το θέμα είναι να είσαι αυτός που πάει ένα βήμα παραπέρα κι εξηγεί γιατί βρίζουμε τον σωτήρα μας, βρίσκουμε καταφύγιο σε απίθανες και χρεοκοπημένες θρησκείες (ορθοδοξία, μαρξισμός), καθιστούμε την συνωμοσιολογία μέρος του καθημερινού μας λογοπλαισίου και καταλήγουμε με το α' βραβείο παγκόσμιου περίγελου και γελοιότητας.

Για αυτό άλλωστε ο ακμαίος Ν.Δήμου, αυτός ο αιώνιος έφηβος, είναι επίκαιρος όσο ποτέ όταν γράφει αυτό και αποδείχνει ότι έχει κερδίσει με το σπαθί του, την θέση που κατέχει ως "high-flyer" της ελληνικής διανόησης, παρά τις όποιες (ανόητες στην πλειοψηφία τους) αμφισβητήσεις που δέχεται κατά καιρούς.

Ανώνυμος είπε...

Ανυπομονω να γράψει ο δήμου για το καινούριο του κινητό. Μιλάμε για πολύ υψηλό επίπεδο γραφής.

Ανώνυμος είπε...

Ο καραίσκος ξέχασε να αναφέρει και την πορνεία όπου η γερμανία είναι πολύ μπροστά.

Καραίσκο άμα πας γράψε μας λεπτομερείς εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

http://lh3.ggpht.com/-pSIGF9dsWAo/UHc6JpTouyI/AAAAAAAEp2o/73anYFdAgt8/s1600/Screen+shot+2012-10-12+at+12.24.26+AM.png

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ηθελα να ριξω το επιπεδο

Ανώνυμος είπε...

Αυτη την αναλυση με θεμα την ορθοδοξια ως πηγη των δεινων (του δημου και του ραμφου, ) την υποστηρίζει κι ο πιτσιρικος. Λες κι αν ημασταν καθολικοι θα ημασταν αποτελεσματικότεροι κοινωνικα. Οπως οι βενεζουλεανοι κι οι μεξικανοι

Ανώνυμος είπε...

Και άθεοι να ήμασταν πάλι στα ίδια σκατά θα πέφταμε με τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι. Απλα οι κοινωνιολογοι και οι πολιτικοι αναλυτες, ψαχνουν και εχουν κι υποχρεωση να απαντησουν στα ζητηματα αυτα, με αναλυσεις κι επιχειρηματα επιστημονικα. Η ελληνικη περιπτωση ομως δεν επεξηγειται με ορους τετοιους. Εγω ας πουμε πιστευω οτι για την καταντια μας φταιει η ελληνιδα μανα. Ποιος μπορεί να με κοντραρει

Ανώνυμος είπε...

Και ο σρωυτερ στα βηματα του βαξεβανη. Σε τρομερη ερευνα του εχθες αποκαλυψε οτι στα ενεχυροδανειστηρια εκμεταλλευονται την αναγκη των ανθρωπων για λεφτα. Γροθιά στο στομαχι η εκπομπη

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4759088

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=229507

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=478656

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/10/2012_465803

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1638176

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/article1966439.ece

ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης των παιδιών στην Ελλάδα(αν και κυρίως θα έπρεπε να εφαρμόζεται στους γονείς τους).

Ανώνυμος είπε...

http://www.katohika.gr/2012/10/blog-post_3212.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=doh7GpfxwPA

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=W_tl2ntxgqI&feature=relmfu

Ανώνυμος είπε...

http://diskoryxeion.blogspot.gr/2011/05/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραϊσκο ποιος είναι αυτός ο Παντελής Παντελιάδης που δίνει δώρο ο Κουρτάκης;

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγε μου τι να πω . Εγω απο το γερασιμου τον εμαθα στο σπορ φμ. Παντως το σουξε του δεν ταιριαζετε σου λεω, εκαμε θραυση στο γιου τουμπ. Πρεπει να ναι η πρωτη φορα στην ιστορία που χρησιμοποιείται σε τραγούδι η λεξη "αντικειμενικα "

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πρώτη φορά τον ακούω αυτόν τον καλλιτέχνη. Με έχει κατακτήσει ο Λαβίθης και έχω να ακούσω 2-3 χρόνια Γερασίμου. Βέβαια, για να τον δίνει ο εκλεκτικός Κουρτάκης θα είναι σίγουρα κάτι το ωραίον.

Ανώνυμος είπε...

Μοιάζει και λίγο με τον Μπαξεβάνη ή μου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Ε βεβαίως το ονομα και μονο ειναι εγγυηση ποιοτητας . Δινει και ωραια ταινια αλεξαντ δε γκρευ ομως

Ανώνυμος είπε...

Th Δευτέρα στον Άγιο Νικόλαο παντρεύεται και ο Φ. Καμπούρης. Προς έκπληξιν πολλών που τον θεωρούσαν χαρωπό. Παντρεύεται ένα όμορφο κοριτσάκι, όπως πληροφορούμαι. Ας σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει και εκπομπές στον Atlantis, 12-2, αμέσως μετά τη νέα μετεγγραφή του σταθμού, Παναγιώτη Λιάκο. Το γεγονός ότι ο Φίλιππος (ή μήπως Φίλιππας;) ζει ένα τόσο χαρμόσυνο γεγονός, δεν σημαίνει ότι λείπουν και οι γκρίνιες. Η τραγουδίστρια Κρανιδέλη δηλώνει ότι θα παρίσταται μεν στο μυστήριο, ωστόσο διαμαρτύρεται και κατηγορεί τον Φίλιππο για τσιγκουνιά, διότι δεν θα κάνει μετά το γάμο τραπέζι. Ποια είναι η αιτιολόγηση; Ότι ο στρουμπουλός παρουσιαστής έχασε πρόσφατα τον παππού του. Ο Κωλοτούμπας Γιάννης Κουλάκης θέλει και αυτός να παραστεί, γιατί επιθυμεί να παρουσιάσει στον λαό την καινούργια του σχέση: μια ρωσίδα (αν θυμάμαι καλά), πολύ μεγάλης ηλικίας, η οποία διαθέτει και χρυσό δόντι. Τέλος, για να συντομεύσω, ο κ. Κομνηνάκης, ρωτάει με πάθος δεξιά κι αριστερά εάν θα παρίσταται στην τελετή και ο Σώτης Τσογλάνης, γιατί νιώθει έρωτα και θέλει να τον κατακτήσει επί τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Η νύφη θα πάει στραπονάτη στην εκκλησία;

Ανώνυμος είπε...

Ο Παντελίδης έχει πολύ καλή φωνή. Μοιάζει πολύ η φωνή του με του Νότη Σφακιανάκη.

Ανώνυμος είπε...

Ελα μωρέ. ποια νυφη τωρα ποιος γαμπρός , κοροιδευομαστε μεταξυ μας δλδ. Χατζηγιάννης
μακρυπουλια

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενικα στο λεω

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Uqj5WpHymL8

Ανώνυμος είπε...

Τσατσόπουλος. Χα,χα,χα....

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, μιας και παρακολουθείς τα των αθλητικών σταθμών, στην πρόσφατη παρεξήγηση/αντιπαράθεση Σωτηρακόπουλου-Χριστόγλου ποια πλευρά είχε δίκιο; Παρότι εξαίρετοι κύριοι και οι δύο, επειδή ο ένας είναι ιδιαίτερα εξαιρετικός, έχω μια υποψία, αλλά θα ήθελα την πληροφόρησή σου, αν και τελικά, όπως έμαθα, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και ο Χριστόγλου επέστρεψε στο σταθμό - άλλο εάν, πίσω από την πλάτη του μεγάλου αντιπαθητικού, μαλάκα τον ανεβάζει μαλάκα τον κατεβάζει.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά να μιλήσει αντικειμενικά ο Καραίσκος.

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενική άποψη να εκφράσει.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, όχι Χριστόγλου μωρέ, τον άλλον με τα γένια λέω, τον αριστεριστή που παριστάνει και τον διαβασμένο.

Ανώνυμος είπε...

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νότης Κομνηνάκης είναι κλάσεις ανώτερος από τον κανονικό Χ΄νικολαου

Ανώνυμος είπε...


George Develekos B
καλημέρααααααααααα σε ολες ολους με μια ηλιολουστη μερα και θερμοκρασια ακρως ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ....Ετσι να ειναι και η διαθεση μας , καλο ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ σε ολες, ολους

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ οπως διερρευσε και το ανεβασε στο enikos.gr η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΡΑΗ και μου κανει ειλικρινα εντύπωση: Γιατί άπό όλους τους ελευθερους επαγγελματιες , η ΤΡΟΙΚΑ ξεχωριζει ως "κλειστο" επαγγελμα τους ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ στους οποιους και τα αλλάζει ολα;;;ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΑ-ΝΟΙΧΤΟ επαγγελμα ....Αν ειμαστε εμεις κλειστο, οι μηχανικοι, οι γιατροι , οι συμβολαιογράφοι κλπ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;;;

Marwood είπε...

Eχουμε πει νομίζω εδώ ότι ο Παναγιώταρος είναι ταλεντάκι πολλών οκάδων. Ενας επικοινωνιακός idiot savant που είχε απένταντι του τον τσατσόπουλο, την τσουρομαδημένη ξινόγρια ακριβοπουλου την άλληνε που πήγε να φάει το χαζοδοξιάδη (εύκολο γκολάκι αυτή) και συντονιστή μπουρλοτιέρη τον i was a teenage werewolf εισαγγελάτο.

Δεν είναι να απορεί κανείς που έληξε πολλά με λίγα.

Ανώνυμος είπε...

Αν το ζητούμενο είναι ποιος θα κερδίσει σε ad hominem αντιπαραθέσεις και ξεκατινιάσματα, ο Παναγιώταρος είναι ο απόλυτος πρωταθλητής. "Μιλάς κι εσύ που πλακώθηκες με αυτόν", "μιλάς κι εσύ που ήσουν οπαδός του Τσαουσέσκου", "μιλάς κι εσύ που σε πιάσανε να οδηγείς μεθυσμένος", "ρε μαλάκα κοίτα τη μούρη σου στον καθρέφτη πριν μιλήσεις" και τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

...εσύ που πλήρωσες κάποιο πληρωμένο να εξοντώσει το συζυγό σου ο οποίος έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με γνωστό δημοσιογράφο κλπ

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος άξιος αντίπαλος του παναγιώταρου
http://www.youtube.com/watch?v=1JscRRujam4

Ανώνυμος είπε...

Μπα. Καλός ο νεκροθάφτης, αλλά ο μεγάλος ηγέτης στο Ζευγάρι της Χρονιάς ήταν ο Αντρέας ο μηχανικός. Πραγματικό είδωλο λέμε. Η καλύτερη δε εκπομπή, ήταν αυτή με καλεσμένη την "Αϊ μάμυ" Τάμμυ. Το παρακάτω βίντεο έχει Αντρέα vs Αιθίοπα για την καρδιά της Τάμμυ. Ποιοτική τηλεόραση.

http://www.youtube.com/watch?v=xdriqE3LoZ4&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Πες μου εισαι απο την Πατρα; Αυτος ηταν ο καλυτερος

Ανώνυμος είπε...

Πότε λέτε να δούμε κόντρα σε παράθυρα άρη με χρυσαυγίτη;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως είναι κρίμα που τον καιρό που έπαιζε το Ζευγάρι της Χρονιάς δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα το ταλέντο του μεγάλου Ντουρίμ γνωστού από τις εκπομπές της Πάνια και ως "Αισθησιακού". Θα έσκιζε ο Ντουρίμ στο Ζευγάρι της Χρονιάς. Εκλεπτυσμένες χορευτικές κινήσεις, μαθήματα καμακιού, αισθησιακή φωνή, τα πάντα όλα ο Ντουριμάκος. Άλλο είδωλο κι αυτός.

http://www.youtube.com/watch?v=9EHhYKm21Us

Ανώνυμος είπε...

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi

χαχα πολύ γελάω με τα σχόλια επιπέδου δημοτικού που ανταλλάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης με διάφορους που τον ειρωνεύονται στο twitter. Πραγματικά το twitter είναι εκφυλιστικό για τον εγκέφαλο όσο σοβαρός και αν προσπαθεί κάποιος να είναι

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Z-13uRy8d7I

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο Αισθησιακός είχε γίνει αφορμή για να θαυμάσουμε εκείνες τις κορμάρες των κοριτσιών.

Για το κορμί του Αισθησιακού ας τοποθετηθούν οι ελλεηνίδες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άδωνις όλη μέρα στο τουίτερ κάθεται;

Ανώνυμος είπε...

Ο Άρης σήμερα στη τιβι φαινόταν πολύ γερασμένος με το άβαφο μαλλί, μόνο τα μάτια ήταν ακόμα νεανικά και έντονα.