Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

From my cold dead hands...



  Φαντάζομαι ότι όσο βαρετό είναι στην χώρα της φασολάδας να ακούει κάποιος τις συνωμοσιολογικές βλακείες διαφόρων ηλιθίων περί αεροψεκασμών και τοκογλύφων, άλλο τόσο βαρετό είναι για έναν Αμερικάνο να ακούει διάφορες βλακείες περί NRA και απαγόρευσης της οπλοκατοχής. Πάλι τα ίδια λοιπόν στην Αμερική, που ο ψυχοπαθάρας που είχε θέμα όχι μόνο με  τη μάνα του (πολύ πρωτοτυπο αλήθεια για τρελό και καθόλου στερεότυπο κρίνοντας από τον ρόλο του Anthony Perkins ως Norman Bates στο Psycho) αλλά και με την ζωή του ολόκληρη,  μπούκαρε σε ένα δημοτικό σχολείο και σκότωσε παιδάκια.
 
 
 
  Στους "προοδευτικούς" υπερεγκέφαλους της απέναντι ακτής του Ατλαντικού, όπως αυτοί εκφράζονται συνήθως μέσα από το τίμιο και πάντα ευαίσθητο Δημοκρατικό Κόμμα, η αιτία του προβλήματος βρέθηκε γρήγορα. Η "προοδευτική" σκέψη, γνωστή για τη διάκριση μόλις δύο χρωμάτων, του άσπρου και του μαύρου, απεφάνθη αμέσως για τον υπαίτιο. Δεν φταίει που ο τρελός ήταν τρελός, φταίνε οι πολύ ελαστικοί νόμοι περί οπλοκατοχής και ο "κακός" NRA (National Rifle Association), δηλαδή ο σύνδεσμος οπλοκατόχων των ΗΠΑ. Νάτος λοιπόν ο ένοχος, πανηγύρισαν οι διάφοροι Γιωργάκηδες Παπανδρέου των ΗΠΑ (αυτός είναι στα καθ' ημάς η ανάλογη περίπτωση γιατί οι ακόμα πιο ακραίοι "προοδευτικοί" μαρξιστικού τύπου Τσίπρες, παρεπιδημούν μόνο σε υπανάπτυκτες μπανανίες όπως η Ελλάδα ή π.χ. η Βενεζουέλα και όχι σε ανεπτυγμένες δυτικές χώρες). 
 
  Ως γνωστόν, η οπλοκατοχή και οπλοφορία στις ΗΠΑ προστατεύονται από το αμερικανικό σύνταγμα και συγκεκριμένα από την δεύτερη τροποποίησή του (Second Amendement) σύμφωνα με την οποία: "Κάθε αμερικανός πολίτης έχει δικαίωμα να κατέχει και να φέρει όπλο" (the right of the people to keep and bear arms), με το "φέρει" να επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών, αντίθετα με το "κατέχει" που είναι πασιφανές. Ενώ λοιπόν είναι νόμιμο σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ ένας οπλοκάτοχος να μπορεί να οπλοφορεί φανερά μόνο στα πλαίσια δραστηριοποίησής του σε κάποια πολιτοφυλακή, σε μερικές πολιτείες η ερμηνεία είναι πιο ελαστική με αποτέλεσμα ο πολίτης να μπορεί να κυκλοφορεί φέροντας φανερά όπλο (Open Carry), αν και κάτι τέτοιο συνήθως συνοδεύεται από συστηματική παρενόχληση από την αστυνομία.
 
 
  Υποστηρικτής της διατήρησης του Second Amendement και γενικότερα του δικαιώματος οπλοκατοχής και οπλοφορίας στην Αμερική είναι ο NRA, ο οποίος αριθμώντας εκατομμύρια μέλη, ασκεί συστηματικά πιέσεις σε πολιτικούς στην Washington αντιδρώντας σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαγόρευσης της οπλοκατοχής. Βασικό επιχείρημα του NRA υπέρ της οπλοκατοχής, είναι ότι από τη στιγμή που ένα όπλο είναι βασικό εργαλείο δουλειάς για οποιονδήποτε κακοποιό, αυτός θα ψάξει και θα το βρεί προκειμένου να τελέσει παράνομες πράξεις, είτε επιτρέπεται η οπλοκατοχή είτε όχι. Αντίθετα, η απόκτηση όπλου για έναν νομοταγή πολίτη, δηλαδή του εργαλείου το οποίο θα του επιτρέψει να υπερασπιστεί την ζωή και την περιουσία του από τον κακοποιό, εξαρτάται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο σχετικά με το δικαίωμα της οπλοκατοχής, από τη στιγμή που αυτός θέλει πάντα να βρίσκεται εντός των πλαισίων της νομιμότητας. Με άλλα λόγια, ο NRA υποστηρίζει το αυταπόδεικτο: Ότι ο μεν κακοποιός θα αποκτήσει όπλο προκειμένου να διαπράξει αδίκημα είτε υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία όπλων είτε όχι, ενώ ο νομοταγής πολίτης από τη στιγμή που είναι νομοταγής, θα αναγκαστεί να απωλέσει αυτό το δικαίωμα σε περίπτωση απαγόρευσης της οπλοκατοχής, καθιστώντας τον εαυτό του εύκολο θύμα στα χέρια οποιουδήποτε κακοποιού.
 
 
  Παγκοσμίως, η νομοθεσία περί οπλοκατοχής είναι η πιο αλαλούμ νομοθεσία που υπάρχει και ως εκ τούτου διαφοροποιείται σημαντικά από χώρα σε χώρα. Η ελληνική νομοθεσία για παράδειγμα, με το νόμο 2168/93, εκτός από τα συνηθισμένα πυροβόλα όπλα, χαρακτηρίζει κατά λέξη ως όπλο "οτιδήποτε είναι πρόσφορο για άμυνα ή επίθεση", όπου με μια ελαστική ερμηνεία όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω κείμενο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως οπλοφόρος και κάποιος που έχει φάει σκορδαλιά (γιατί ζαλίζει τους άλλους), πετάει αμπούλες βρώμας, κουβαλάει καδρόνια μέσα στο αυτοκίνητο του ή κουβαλάει την ελληνική σημαία (γιατί το κοντάρι μπορεί να θεωρηθεί ρόπαλο). Διόλου τυχαίο ότι έχουν παρατηρηθεί αυστηρές προειδοποιήσεις από αστυνομικά όργανα σε οδηγούς με την απειλή σύλληψης για οπλοκατοχή, γιατί οι τελευταίοι είχαν το θράσος να έχουν στο αυτοκίνητό τους ευμεγέθεις φακούς (π.χ. μοντέλα της Maglite).
 ( http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a147_93.1132660937294.pdf ).
(προσοχή στο κείμενο στην αναφορά στο όπλο νουτσάκο, αγαπημένο και πολύ διαδεδομένο στους πολυάριθμους ninja που κατοικούν στην Ελλάδα).  Η κατοχή όπλων λοιπόν στην Ελλάδα είναι γενικά παράνομη και επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας από την οικεία αστυνομική αρχή του πολίτη. Εξαιρέσεις αποτελούν συγκεκριμένες κατηγορίες μαχαιριών (αλιείας, θήρας, κουζινομάχαιρα, χασαπομάχαιρα κλπ), αεροβόλα όπλα και... ψαροντούφεκα, τα οποία δεν απαιτούν άδεια.

  Ειδικότερα για τα πυροβόλα όπλα όμως, στις περισσότερες χώρες που εφαρμόζουν (όπως και η Ελλάδα) αυστηρό έλεγχο στην οπλοκατοχή, χρησιμοποιούνται διάφορες κατηγορίες άδειας που μπορούν να εξασφαλίσουν οι πολίτες. Οι πλέον συνηθισμένες άδειες είναι η Κυνηγετική, η Σκοπευτική και η Προσωπικής Προστασίας. Δεδομένου ότι όλες οι χώρες επιτρέπουν το σπορ του κυνηγιού αλλά και διαθέτουν γεωργοκτηνοτροφικό πληθυσμό που χρειάζεται κάποιες φορές να αντιμετωπίσει άγρια ζώα, οι κυνηγετικές άδειες μπορούν να ληφθούν εύκολα. Αυτές αφορούν σχεδόν πάντα όπλα με συγκεκριμένο μήκος κάνης αλλά και ολικό μήκος (μακρύκανα δηλαδή προκειμένου να είναι αδύνατη η συγκαλυμμένη οπλοφορία με αυτά) τα οποία είναι και σχεδόν πάντα λειόκανα. Οι αθλητικές άδειες δίνονται σε αθλητές σκοποβολής που είναι μέλη αντίστοιχων συλλόγων κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αφορούν τόσο ραβδωτά όσο και λειόκανα όπλα, ανάλογα με το σπορ στο οποίο επιδίδεται ο σκοπευτής. Τέλος, οι άδειες προσωπικής προστασίας δίνονται σπάνια και μόνο σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους ενώ αφορούν πάντα ραβδωτά όπλα συγκαλυμμένης οπλοφορίας (πιστόλια, περίστροφα). Οι παραπάνω άδειες καθορίζουν όχι μόνο τα περί οπλοκατοχής, αλλά και τα περί οπλοφορίας. Έτσι, κάποιος με κυνηγετική άδεια μπορεί να κυκλοφορεί με την καραμπίνα ή το δίκανο μόνο κατά τη διάρκεια ή όταν πηγαίνει ή έρχεται από κυνήγι, κάποιος με σκοπευτική άδεια μπορεί να κυκλοφορεί με π.χ. το πιστόλι του, μόνο όταν πηγαίνει ή έρχεται στο σκοπευτήριο ενώ κάποιος με άδεια προσωπικής προστασίας βγάζει άδεια οπλοφορίας είτε στο όνομά του είτε στο όνομα ενός σωματοφύλακα, με την οποία επιτρέπεται να οπλοφορεί όλο το 24ωρο. Τώρα, το πώς τεκμηριώνεται σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου ότι κάποιος πηγαίνει πράγματι για κυνήγι ή στο σκοπευτήριο (άρα είναι σύννομος) και δεν κόβει βόλτες για άλλο σκοπό, αυτό μόνο ο νομοθέτης το γνωρίζει.

  Ένα πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω, είναι ότι μπορεί ο καθένας μας να κοιμηθεί ήσυχος πιστεύοντας πως το πολύ αυστηρό νομικό πλαίσιο εξασφαλίζει ότι δεν κυκλοφορούν πολλά "επικίνδυνα" όπλα που μπορούν να σκοτώσουν (προφανώς τα ραβδωτά γιατί οι άδειες τους δίνονται δύσκολα) αλλά μόνο τα λιγότερο "επικίνδυνα" όπλα όπως τα κυνηγετικά (τα λειόκανα δηλαδή, των οποίων οι άδειες δίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και πολύ εύκολα). Είναι όμως έτσι;



  Η απάντηση είναι όχι. Γιατί όχι; Γιατί τα τελευταία 60 χρόνια, σε κάθε περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας υπάρχει κι ένα Remington 870 Police ή ένα Mossberg 590-A1. Λειόκανες δηλαδή επαναληπτικές καραμπίνες pump action (χράπα-χρούπα στα ελληνικά), οι οποίες βγαίνουν από τους αστυνομικούς όταν τα πράγματα δυσκολεύουν σε ένοπλες συμπλοκές, εκεί δηλαδή που τα ραβδωτά όπλα χειρός (πιστόλια ή περίστροφα) δεν επαρκούν. Γιατί κάθε ομάδα SWAT στην Αμερική, έχει κι ένα μέλος οπλισμένο με μια λειόκανη καραμπίνα. Γιατί το προτιμώμενο από τους αμερικανούς Οπλο Προστασίας Οικίας (Home Defense Weapon) είναι πολλές φορές ένα λειόκανο κι όχι ένα πιστόλι. Ο λόγος; Η ασύγκριτη ισχύ ανάσχεσης (stopping power), δηλαδή  η ικανότητα τραυματισμού του αντιπάλου σε σημείο που να μην μπορεί να ανταποδώσει τα πυρά, που ένα τέτοιο όπλο προσφέρει όταν ρίχνει μονόβολα φυσίγγια. Για την ακρίβεια, ένα τέτοιο όπλο με μονόβολο φυσίγγι έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγαλύτερη ανασχετική ισχύ ακόμα κι από ένα αυτόματο πολεμικό τυφέκιο (όπως η καραμπίνα M4 που ρίχνει στρατιωτικά πυρομαχικά 5,56χ45mm) σε απόσταση μέχρι τα 23 μέτρα!!!

http://www.shootingillustrated.com/index.php/15451/remington-870-shotgun-versus-m4-carbine/

  Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που σε μια χώρα επιτρέπεται η οπλοκατοχή κυνηγετικών όπλων, στην ουσία επιτρέπεται η οπλοκατοχή άνευ όρων. Κι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, επειδή δηλαδή δεν μπορούν να απαγορευτούν τα κυνηγετικά όπλα, η Αμερική έχει το πιο έντιμο καθεστώς οπλοκατοχής στον κόσμο, επιτρέποντας την κατοχή της πλειοψηφίας των πυροβόλων όπλων στους πολίτες της. 

  Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, σε πολλές χώρες δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των όπλων που μπορεί να αποκτήσει ένας πολίτης. Ακριβώς γι αυτό τον λόγο,  ένας Σουηδός μπορεί να διατηρεί στο σπίτι του αυτόματο πολεμικό τυφέκιο με πυρομαχικά. Ακριβώς γι αυτό τον λόγο, το ίδιο συμβαίνει και στο Ισραήλ. Ακριβώς γι αυτό τον λόγο, το ίδιο συμβαίνει και στην Ελβετία, όπου το ποσοστό οπλοκατοχής είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ακριβώς γι αυτό τον λόγο ο Καναδάς έχει πολύ ελαστική νομοθεσία, στην Τσεχία επιτρέπεται όχι μόνο η οπλοκατοχή αλλά και η συκαλυμμένη οπλοφορία από τους πολίτες κλπ.

  Και το ακόμα πιο περίεργο; Όλες οι παραπάνω χώρες, εκτός από το ότι είναι από τις πλέον ανεπτυγμένες,  έχουν και από τα μικρότερα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως.

  Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα τα παραπάνω, είναι ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής, ουδεμία σχέση έχει με τα ποσοστά εγκληματικότητας, αυτοκτονιών ή ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς ατόμων σε μια χώρα. Ο εγκληματίας θα βρεί όπλο στο παράνομο εμπόριο, ο αυτόχειρας θα βρει άλλο τρόπο να αυτοκτονήσει, ενώ ο τρελός θα βρει άλλο τρόπο να πραγματοποιήσει το τρελό του σχέδιο. Αντίθετα, η εύκολη απόκτηση όπλου από ένα νομοταγή πολίτη, εγγυάται μια επί πλέον γραμμή άμυνας για την κοινωνία, σε περίπτωση που ένας τέτοιος πολίτης θα βρεθεί ενώπιον κακοποιού ή τρελού τη στιγμή που θα προσπαθεί να βλάψει συμπολίτες του, πράγμα που έχει συμβεί πολλάκις στην Αμερική όταν οπλοφορούντες πολίτες απέτρεψαν ληστείες.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, υπάρχουν έρευνες όπως αυτή  του Lott,  που δείχνουν ότι όχι μόνο όσο μεγαλύτερη είναι η οπλοκατοχή σε μια κοινωνία αλλά όταν επιπλέον επιτρέπεται και η συγκαλυμμένη οπλοφορία στους πολίτες, τόσο μικρότερη είναι η εγκληματικότητα. Πράγμα διόλου παράλογο, αν σκεφτεί κανείς πως ένας ληστής τράπεζας, θα σκεφτόταν πολύ περισσότερο να μπει σε μια τράπεζα με 50 πελάτες οι οποίοι είναι πιθανό να οπλοφορούν, παρά σε μια τράπεζα όπου οι 50 πελάτες είναι αδύνατο να οπλοφορούν.

http://en.wikipedia.org/wiki/More_Guns,_Less_Crime

  Τα όπλα λοιπόν δεν σκοτώνουν από μόνα τους. Σκοτώνουν οι άνθρωποι που τα χειρίζονται. Ο περιορισμός της οπλοκατοχής, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει τον επόμενο τρελό που θα θελήσει να σκοτώσει. Όταν κάποιος είναι αποφασισμένος να σκοτώσει, θα το κάνει.  Ο τρελός που σκότωσε τους μικρούς μαθητές,  θα μπορούσε να το κάνει χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο για να πατήσει τα παιδάκια που θα έβγαιναν συγκεντρωμένα από το σχολείο, ή να μπει μέσα με ένα κουζινομάχαιρο και να κάνει ακριβώς τα ίδια. Θα μπορούσε ακόμα και να ανατινάξει ολόκληρο το σχολείο, όπως ο Μπρέϊβικ ανατίναξε στη Νορβηγία ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κοινό λίπασμα που βρήκε νομιμότατα και πολύ εύκολα στο κανονικό εμπόριο.

  Είναι παράλογο λοιπόν να ενοχοποιείται η ελαστικότητα των νόμων περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, όταν υπάρχουν χώρες με σχεδόν εξίσου ελαστική με τις ΗΠΑ πολιτική οπλοκατοχής, οι οποίες όμως παρουσιάζουν μηδαμινά ποσοστά εγκληματικότητας σε σχέση με τις ΗΠΑ (που παρεμπιπτόντως έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικότητας παγκοσμίως). Είναι εξίσου παράλογο με μια τόσο μεγάλη εγκληματικότητα, να θέλεις να αφοπλίσεις τους νομοταγείς πολίτες καθιστώντας τους εύκολα θύματα κακοποιών ή τρελών. Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο τρελός ήταν τα εργαλεία της τρέλας του και όχι η αιτία της. Αν δεν χρησιμοποιούσε αυτά τα εργαλεία, θα χρησιμοποιούσε άλλα. Αν πρέπει να αναζητηθούν αιτίες για το συμβάν, αυτές θα πρέπει να είναι αλλού και όχι στο νομικό καθεστώς που διέπει την οπλοκατοχή.

  Επειδή λοιπόν κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο ατυχές περιστατικό, βρίσκουν ευκαιρία διάφοροι εμμονικοί "προοδευτικοί" να ζητήσουν την απαγόρευση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρος ο εμβληματικός λόγος (απάντηση στον "προοδευτικό" Al Gore), του μακαρίτη πλέον πρώην προέδρου του NRA Charlton Heston.

  "Αν είναι να πάρετε τα όπλα μου, αυτό θα γίνει μόνο  from my cold, dead hands".


 

1.393 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 1393   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Δυνατό το τουίτ του δεβελεκου

Ανώνυμος είπε...

Nikos Kostopoulos ‏@nikostopoulos

Σε συνέντευξη για το κεντρικό δελτίο του Αντ1 στις 20.00 με θέμα: "Πώς θα πέσει γρήγορα χρήμα στην αγορά;"

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/me-e.html

ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ είπε...

Χτες το βράδυ,στο τοπικό κανάλι της πόλης, έδειχνε την ταινία "Εσχάτη Προδοσία" σε σενάριο του τιτάνα της 7ης τέχνης Νίκου Φώσκολου με πρωταγωνιστή τον αρχιδοτεράστιο Κώστα Πρέκα στον ρόλο του λοχαγού Κώστα Βάρσου,όνομα που φέρει υπερήφανα αγαπητό μέλος του μπλογκ.Πραγαματικά δάκρυσα όταν κουτσάθηκε ο λοχαγός σε μυστική αποστολή στην Καλκούτα(!), για να προστατέψει τα συμφέροντα του Μπανανιστάν από την επιβουλή της αόρατης ξένης απειλής αλλά και να αποτρέψει τον Γιώργο Μούτσιο από να του αρπάξει την γυναίκα του(Τζένη Ρουσσέα) και την κόρη του.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=tAfGDL9X9jk

Παλουκώστε τους δικηγόρους

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Φίλε επαρχιώτη τεράστια ταινία και τεράστιος ρόλος. Όπως και του Κωστάκη Καρρά-Άγγελου φον Ζίραχ από το "Αιχμάλωτοι του Μίσους", του Γιώργου Φούντα-λοχαγού Αλέξανδρου Βέργου από την "Λεωφόρο της Προδοσίας" του Γιάννη Κατράνη-λοχία Γρηγόρη Χαλκιά από το "Οι πολεμισταί της ειρήνης" αλλά και άλλων.

Παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος... Μετά πήξαμε στη "σοβαρότητα" και τη θολοκουλτούρα..

Ανώνυμος είπε...

κομαντάντε ντεβελέκος

George Develekos B
Tι ωραία μέρα είναι σήμερα βρε παιδια....

Καταποντίζονται τα χρηματιστήρια και το ευρώ και εκτοξεύονται τα spreads από το φόβο ακυβερνησίας στην Ιταλία
NewsIt.gr

Ανώνυμος είπε...

Τα ψώνια του σβερκοδαγκωμένου

https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ghrDIQ-K8mg&feature=endscreen

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/politiki/enoxos_o_papagewrgopoylos_-_anamenetai_h_epivolh_poinhs.2145542.html

Πάει ο φτερωτός γιατρός

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B

Ομολογώ την αμαρτία μου, από τότε που ο Κασιμάτης πήγε από το ημερήσιο ΒΗΜΑ στην Καθημερινή, ξεκινώ την ανάγνωση της εφημερίδας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από την στήλη του (μετά διαβάζω Ζεζα Ζηκου για να έρθω στα ισα μου) διότι είτε συμφωνω (που συμβαίνει πολλες φορες) είτε διαφωνω (που επίσης συμβαινει πολλες φορές) έχει έναν ιδιαίτερο ύφος γραφής που το γουστάρω τρελά....Ε, σήμερα γράφω αυτο το στατους για να κραξω τον Στεφανάκο διότι ταχα θεωρεί "ρηχή και προχειρη" προσεγγιση του αποτελεσματος των ιταλικων εκλογων την αντίδραση του ιταλικου λαου στις πολιτικες της λιτότητας....Βρε Στεφανάκο μας η μεγαλύτερη βλακεία είναι η εμμονή στο λάθος....ΞΕΚΟΛΛΑ ΠΙΑ....ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ "ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ¨'...Ο ελληνικος λαος , για σενα ειναι μαλ@@@, ο ιταλικος επίσης , οταν μεθαυριο ολοι οι λαοι της Ευρωπης θα κραζουν το μοντελο αυτο, ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;;;Οτι επικρατησε ο ...λαικισμος....Ξεκολλα αγορινα μου, ξεκολλα...

Ανώνυμος είπε...

Ντεβελέκος, ο Καραϊσκος της ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

http://www.prismanews.gr/index.php/ganth/item/39856-neo-logotupo-eot

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Anger

https://www.youtube.com/watch?v=XHBBKJMQyzA

Trueman είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Anger

https://www.youtube.com/watch?v=XHBBKJMQyzA

Ανώνυμος είπε...

http://www.sportdog.gr/article/156635/eya-mpraoyni-eromeni-toy-diaboloy

Να τοποθετηθεί ο λοχαγός

Ανώνυμος είπε...

Να σχολιαστούν παρακαλώ οι Ιταλικές εκλογές από τα μέλη αυτού του μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρείται μεγάλη σπουδή από τα ΜΜΕ μας να αναδείξουν τη γελοιότητα της επιλογής των Ιταλών να ψηφίσουν έναν κωμικό ηθοποιό. Δεν τους λέει τίποτα προφανώς ότι προτίμησαν να ψηφίσουν αυτόν, διότι θεώρησαν ότι οι politically correct υποψήφιοι ήταν κατά πολύ μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες από τον Γκρίλλο.
Δεν πειράζει λεβέντες, όποτε γίνουν εκλογές και εμείς γελοίους θα ψηφίσουμε. Ποιός είναι άλλωστε μεγαλύτερος καραγκιόζης από τον Αντωνάκη τον Επαναδιαπραγματευτή, τον αδόλφο Μπέννυ, τους Τσιπροκουνέληδες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gcVrOWGIz7g

Ποιος μαλάκας εφυήρε αυτή την νέα μόδα

Ανώνυμος είπε...

εφηύρε

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για μεγάλο μαλάκα

Ανώνυμος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/92960/%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B5%CF%85%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF-%C2%AB%CE%BA%CE%AC%CE%B9%CE%BD%C2%BB-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2148977.ece

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/tzhmeros_gia_tragwdia_sth_larisa_einai_thumata_paideias_kanenas_den_toys_didakse_tis_idiothtes_toy_monokseidioy_toy_anthraka.2148916.html

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύετε ότι για τους θανάτους από μαγκάλι φταίει η κρίση και το μνημόνιο (όπως λένε οι ψευτοευαίσθητοι), η βλακεία των νεαρών (όπως υπαινίχθηκε ο Καμπουράκης) ή το εκπαιδευτικό σύστημα (όπως είπε ο Τζήμερος);

Ανώνυμος είπε...

Σε μία χώρα Καραϊσκων, φταίνε πάντα οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1309.html

Ανώνυμος είπε...

πάντως η απάντηση της ακρίτα ήταν κανονικό ξχσμ στο φαήλο αλλά φυσικά που να την αναφέρουν οι δεξιοί καραίσκοι.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω με αγωνία άρθρο της τσαούσας για το τουίτ του τζήμερου.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να κάνει μια περίληψη του άρθρου του κάιν; δε κατάλαβα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Nikos Kostopoulos ‏@nikostopoulos

Πριν λίγο στο δρόμο μου ζήτησαν λεφτά για φαγητό. Δεν είχα. Μετά από λίγο με είπαν γουρλή & ήθελαν να με κεράσουν καφέ. Είχαν βρει 5 ευρώ!!

Trueman είπε...

τί ηγέτης είναι ο Φαήλος. Τί ανελέητο και απολαυστικό ξεβράκωμα στους "προοδευτικούς" είναι αυτό?

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ τρούμαν ποιος φαήλος?Είναι δυνατόν να περιμένουμε από τον ευτραφή μπαγλαμά να ξεβρακώσει μια κατηγορία(εκ των πολλών) διανοητικά καθυστερημένων πολιτών μας,που ονομάζονται αριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιο κανάλι που τον είδα σε νυχτερινό πάνελ φαινόταν πολύ εύσωμος.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=AEI85hYB_IE

Ανώνυμος είπε...

Και που να τον δεις πάνω στη Χάρλευ. Περισσεύει ο μισός από τη φαρδιά σέλλα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.slang.gr/lemma/show/mounienies_21240#lemma_23941

το 2.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=261340

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=261611

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=261611

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=261596

Αυξάνονται τα θύματα του μνημονίου.

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/pethane_o_proedros_ths_venezoyelas_ougko_tsaves.2155237.html

δάκρυα για τον αλέξη

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/stoupas/?i=i06032013

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/politiki/anatrixiastiko_vinteo_melos_ths_xryshs_ayghs_dhlwnei_oti_tha_kanoyn_sapounia_toys_allodapous.2155184.html

Επιτέλους άρχισαν να ακούγονται σωστές απόψεις σε αυτή τη χώρα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι λες φίλε, εγώ μια φορά με πακιστανό και μπαγκλαντεσιανό δεν πλένομαι.

Ανώνυμος είπε...


George Develekos B
Απο χθες το βράδυ που εγινε γνωστή η είδηση του θανατου του Ουγκο Τσαβες , εχω δει πολλες ακροτητες , τις οποιες πρεπει να αποδοκιμασουμε ολοι. Διαφωνουσα με την ιδεολογια του, διαφωνουσα με την πρακτική του, αλλα δεν θα χαρω που πεθανε κιολας....Για αυτους που δεν συμφωνουμε ιδεολογικα , δεν ευχομαστε να πεθανουν κιολας , ουτε πανηγυριζουμε που πεθαναν....Πανηγυριζουμε μοναχα για εγκληματικες προσωπικοτητες τύπου Χιτλερ, τυπου Σανταμ Χουσειν....ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ....

Marwood είπε...

O ντεβελέκος "διαφωνεί με την ιδεολογία" του τσάβες.

Μήπως να το ξανασκεφτούμε?

Ανώνυμος είπε...

Χμ...

Μεγάλος θαυμαστής της Αμερικανικής Επανάστασης (αντίθετα από την άποψη που είχε για τη Γαλλική Επανάσταση), ο Μπολίβαρ περιέγραψε τον εαυτό του σε πολλές επιστολές ως "φιλελεύθερο" και υπέρμαχο του οικονομικού συστήματος της ελεύθερης αγοράς. Ανάμεσα στα βιβλία που είχε μαζί του όταν έγραφε το Βολιβιανό Σύνταγμα ήταν Το Πνεύμα των νόμων του Μοντεσκιέ και Ο Πλούτος των Εθνών του Άνταμ Σμιθ.
Οι ομιλίες και τα γραπτά του Μπολίβαρ δείχνουν ότι ήταν υπέρ του περιορισμένου κράτους, του διαχωρισμού των εξουσιών, της θρησκευτικής ελευθερίας, του δικαιώματος ιδιοκτησίας και του κράτους δικαίου.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Σε ολους οσους ημασταν αποψε ΜΕΓΑΡΟ (και ημασταν πολλοι, παρά το ότι για να μπει κανεις επρεπε να επιδειξει προσκληση) νομίζω οτι σχηματίστηκε η πεποίθηση απο τις τοποθετησεις ολων των πολιτικων Αρχηγων οχι σε σχεση με τον αειμνηστο Εθναρχη αλλα με το σήμερα οτι |η Ελλαδα δεν πρεπει να σκυψει το κεφάλι , οτι μπορουμε να βγουμε απο την κριση , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ " Αχιλλεας Καραμανλης...Οσοι ημασταν μεσα εκει ειδαμε οτι σε πολλα θα μπορουσαν να βρουν σημεια συγκλισης και οι Αρχηγοι της τρικομματικης με τον Τσιπρα....ΓΕΝΙΚΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ (και οταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι)

Ανώνυμος είπε...

http://www.cityway.gr/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA/

η συνέντευξη της χρονιάς

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη ης χρονιάς φίλε είνια στο ΣΚΑΙ.Φαήλο με λένε και όλα τα παιδάκια κλαίνε(από τα γέλια).Με το σουλούπι που έχει,αν δεν φορόυσε κουστούμι και δεν ριγούσε από εθνική υπερηφάνεια,θα τον πέρναγα για απλυτοσυριζαίο.Πάντως πιο ευτραφής φαίνεται στην ΤV.Μάλλον θα τον παχαίνουν επίτηδες οι κάμερες του ΣΚΑΙ για να πλήξουν τις αξίες αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει η Χρυσηίς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=RrgBj5Hi3M4

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=fS1uDnIPTvo

Τέχνη

Ανώνυμος είπε...

www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3628207

Ανώνυμος είπε...

Nikos Kostopoulos ‏@nikostopoulos

"Είναι ωραία υπόθεσις η Ελλάς δια να την υπηρετήσομεν..." Πόσο πιο επίκαιρη θα μπορούσε να είναι η φράση αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή;!

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=22665

Μπορεί και να το πάρω αυτό το βιβλίο. Διαβάζοντας όμως στο απόσπασμα ότι τους μαζέψανε στη συναγωγή γιατί θα τους μοιράζανε λέει οι γερμανοί αλεύρι και ζάχαρη για το πάσχα τους(!!) το 1944(!!), η σκέψη που κάνω είναι ότι από την ηλιθιότητα που παρεπιδημεί σε τούτα εδώ τα νερά δεν γλίτωσαν ούτε καν οι εντόπιοι εκπρόσωποι του κατά τεκμήριο ευφυέστερου λαού του πλανήτη....

Ανώνυμος είπε...

http://doncat.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

γεροκαραίσκοι

Ανώνυμος είπε...

Που χάθηκαν όλοι; Τρολάρουν στο τρομπακτικό;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου η ιντερνετική μετακόμιση του καραϊσκου άφησε ένα κενό μέσα μας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qBpfkkxSIK8

Ανώνυμος είπε...

10.18 ας όψονται αυτοί που γεμίζουν το κενό του Καραϊσκου. Ο αντρικός έρωτας τον έχει απομακρύνει από εμάς.

Το παιδί της Πλατείας είπε...

αφού μου το έχει πει ο καραίσκος οτι πλέον τελείωσε το bloggin για αυτόν πλέον θα ασχολείται με το twitter...

Ανώνυμος είπε...

Παιδί της πλατείας εσύ μετακόμισες στο τουίτερ?

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1002.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ

Ανώνυμος είπε...

http://chania-politis.blogspot.gr/2013/03/mail.html

Trueman είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8L4gITE3nUc

Ανώνυμος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/94629/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7

Να τοποθετηθεί ο Βαψ.

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2013/03/blog-post_2400.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.stifora.gr/article.php?id=49957

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο Βαψ άφησε αναπάντητη τη πρόκληση του φαήλου...

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=22765

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=22692

Μια ψύχραιμη αποτίηση του έργου του εθνάρχη από ένανα εκπρόσωπο του δεινοσαυρικού πασόκ.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή ανάλυση από αυτον τον Μπρούσαλη πως-τον-λένε. Βασίζεται στην παραδοχή ότι ότι θετικό έκανε ο ΚΚ, όποιος και να ήταν στη θέση του το ίδιο θα έκανε (ξεχνάμε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο), φαντάζομαι ότι θεωρεί βρώμικο το '89 γιατί έμπλεξαν άδικα τον καημένο τον Αντρέα (και όχι γιατί δεν τον έχωσαν μέσα, όπως του άξιζε). Αστεία πέννα, με ευφυολογήματα τύπου "ο Κοκός", επάξια κερδίζει το βραβείο της ανοιχτής παλάμης.

Ανώνυμος είπε...

Πάω στο antinews να τρολάρω τους κλακαδόρους του αντωνάκη.

Ανώνυμος είπε...

Kι εμείς έχουμε μείνει ακούμε στο τρομπακτικό

Ανώνυμος είπε...

ακόμα

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5993.html

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/article2167161.ece

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_15/03/2013_514383

Ανώνυμος είπε...

http://www.sport24.gr/football/omades/Aek/o_periergos_panhgyrismos_toy_katidh.2171181.html

α ρε δίωξη που υφίστανται οι δύσμοιροι ομοιδεάτες του Βάρσου...

Ανώνυμος είπε...

http://eumolpos.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

http://daemon.e-e-e.gr/files/feb-2008.html

Ανώνυμος είπε...

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/03/gay-sxediasmos-neas-taxis.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=x_buy968n-Y

MF ως άλλος καραίσκος κατατροπώνει κατσαπλιάδες σε διάφορες μορφές, αρκετό καιρό πριν την (ατυχή) εφεύρεση του #twittergr

Δώσε βάση στο 2.30

Ανώνυμος είπε...

Βαρεμάρα από τότε που μας άφησε κι ο καραίσκος.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ και ΚΑλα Κουλουμα σε όλες ολους! Αντί καληνυχτας και μετά την τραγική αποψινή εμφάνιση Νίκου Αναστασιαδη μια ευχή κάνω : Μακάρι αύριο οι Κύπριοι αδερφοι μας να πουν το μεγάλο ΟΧΙ που δεν
Μπορέσαμε να πούμε εμείς !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

10.48 ο παράφρων Τραϊανού έβαλε στο στόχαστρό του το σβερκοδαγκωμένο μας και λοιπούς Καραϊσκους.

Ανώνυμος είπε...

http://live.wsj.com/video/reality-show-focuses-on-greek-real-estate/2B2C7554-FCD8-4A86-9542-5597ECB4EF10.html?mod=WSJ_article_outbrain&obref=obnetwork#!2B2C7554-FCD8-4A86-9542-5597ECB4EF10

Ανώνυμος είπε...

http://tro-mpa-xtiko.blogspot.gr/2013/03/blog-post_17.html

επικοί διάλογοι

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=exYkteUFRe8

έχω πολυ χαμηλό iq μάλλον και δεν καταλαβαίνω κάποιον που έχει 189

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο τζων αλεξίου θυμίζει κάτι από καραίσκο

Ανώνυμος είπε...

Εξαφανίστηκε και το παιδι της πλατείας με τις έγκυρες παρεμβάσεις του.Καραϊσκο μαζί με εσένα έφυγαν όλα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=23017

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν η Κύπρος είναι πλυντήριο, (δεν είναι και το μοναδικό άλλωστε), πάντως οι Κύπριοι έχουν αρχίδια όπως και παλιότερα έχουν αποδείξει. Δεν είναι χέστηδες σαν κάτι άλλους σοβαροφανείς τιποτάδες.

Ανώνυμος είπε...

Αντε πια με τον αντωνάκη και τους βενιζελοκουνέληδες, άει σικτίρ πια.

Πάρτε τα χεσμένα βρρακιά σας και δρόμο, ηγέτες του κώλου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κακή συγκυρία σε τόσο δύσκολες εποχές να διχειρίζονται τις τύχες μας πολιτικοί με μηδαμινό ειδικό βάρος.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι είναι συνετοί: Κάνουν ακριβώς ό,τι τους πουν τα αφεντικά. Ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό:

Κύπρος - Ελλάδα

Η Κύπρος όμως δεν είναι Ελλάδα, διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα και ευελιξία. Το πιθανότερο είναι πως θα ανακάμψει τάχιστα μετά από 2-3 χρόνια.

Η Μεγαλόνησος διαθέτει χαμηλή φορολογία και δημόσια διοίκηση σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα. Οι απώλειες της Κύπρου από την φυγή κεφαλαίων θα είναι προσωρινές.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα η Κύπρος μοιάζει με την Ιρλανδία, θα ανακάμψει πολύ νωρίτερα και δυναμικότερα.

Δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει διαμάχη Ρωσίας και Ευρωζώνης. Η Ρωσία είναι μια υπανάπτυκτη χώρα τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Η οικονομική της ισχύς στηρίζεται στην εξαγωγή πρώτων υλών και είναι συγκυριακή όσο διαρκούν οι υψηλές τιμές.

Καμία κλεπτοκρατική ελίτ δεν μπορεί να αποκτήσει διεθνή ισχύ γιατί δεν μπορεί να εμπνεύσει κανένα μοντέλο προς την ευημερία.

Η χθεσινή απόφαση της κυπριακής Βουλής περιπλέκει την κατάσταση. Χωρίς συμφωνία είναι απίθανο να ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες. Δύσκολο είναι πλέον να ανοίξουν και με μια νέα συμφωνία. Ίσως ένα "κουρεμα" 10-15% να είχε κάνει μικρότερη ζημιά στις ξένες καταθέσεις στην Κύπρο από την σκιά των τελευταίων εξελίξεων.

Οι Γερμανοί χειρίσθηκαν με άσχημο τρόπο την κατάσταση, οι Κύπριοι με ακόμη χειρότερο...

Απομένει να δούμε τις συνέπειες.



Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_20/03/2013_488772

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=LfsKYTIZMd4

Ιδού δείγματα μελλοντικών νεοελλήνων
που μας παρουσιάζει ο λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

ο λακης θελει να μας εκσυγχρονισει να μας κανει αμερικη

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει ο καραίσκος τη γνώμη του για τη λυμπερακη. Είναι τόσο αισθαντική από κοντά όπως δείχνει στο γυαλί;

Ανώνυμος είπε...

Του αρέσει του καραίσκου η ωριμότητα;

Ανώνυμος είπε...

Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει
τους ουρανούς το στέμμα σου. Το φως σου,
χωρίς να καίει, τυφλώνει το λαό σου.
Πεταλούδες χρυσές οι Αμερικάνοι,
λογαριάζουν, πόσα δολάρια κάνει
σήμερα το υπερούσιο μέταλλό σου.

Λευτεριά, Λευτεριά, θα σ’ αγοράσουν
έμποροι και κονσόρτια κι εβραίοι.
Είναι πολλά του αιώνα μας τα χρέη,
πολλές οι αμαρτίες, που θα διαβάσουν
οι γενεές, όταν σε παρομοιάσουν
με το προτραίτο του Dorian Gray.

Λευτεριά, Λευτεριά, σε νοσταλγούνε,
μακρινά δάση, ρημαγμένοι κήποι,
όσοι άνθρωποι προσδέχονται τη λύπη
σαν έπαθλο του αγώνα, και μοχθούνε,
και τη ζωή τους εξακολουθούνε,
νεκροί που η καθιέρωση του λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει

Ωδή στο σβερκοδαγκωμένο;

Ανώνυμος είπε...

Καρυωτακική Σβερκοδαγκωνιά

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/politiki/15_mhnes_fylakish_me_3eth_anastolh_gia_ton_panagiwth_pswmiadh.2179015.html

Νέο πλήγμα για τον πατριωτισμό.Προφανώς δάκτυλος των Σκοπίων κρύβεται από πίσω.Καλούμε τον Άνθιμο να είναι σε επιφυλακή.

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/gnomes/nantina-xristopoulou/ton_araph_poy_koyvalas_o_timokatalogos_toy_ratsismou_sthn_ellada.2177051.html

ευαισθησία

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=23085

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Και μονο αυτο άξιζε το ΟΧΙ!!!!

Τελεσίγραφο Μέρκελ προς Κυπρίους: "Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας!"
NewsIt.gr

Ανώνυμος είπε...

Είπε η κοπέλα να βοηθήσει τον μαύρο και του κακοφάνηκε του άλλου, αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο δεβελεγκος με ποιο κομμα ειναι; σα συριζα φαινεται

Ανώνυμος είπε...

ΝεοΔημοκράτης δηλώνει ο παπάρας.Προφανώς το κάνει γιατί εκεί υπάρχουν οι καλές γκόμενες.

Ανώνυμος είπε...

http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6236.html

Ανώνυμος είπε...

http://i.imgur.com/PS5m7oF.png

Το παιδί της Πλατείας είπε...

http://www.vrisko.gr/advdetails/bc_5ce0h7i5ka61d5j442_7c_e6g713_dbah0k6i0ja34h41b64fa57cbic65a1d?what=%CE%9C%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%20%CE%9F%CF%85%CE%B6%CE%B5%CF%81%CE%AF%20%CE%A4%CF%83%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1&where=%CE%96%CE%AC%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%82,%20%CE%96%CE%91%CE%9A%CE%A5%CE%9D%CE%98%CE%9F%CE%A5
Να πάτε εκει μάγκες αξίζει και έχει καλές τιμές

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα τι νόημα είχε τελικά το "ηρωικό ΟΧΙ" των Κυπρἰων αφού τελικά υιοθετούν την αρχική πρόταση του eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000.Τελικά η μαλακία του είναι αήττητη.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τελικά έβαλα

Ανώνυμος είπε...

Τελικά που είναι καλύτερο το τρολάρισμα, στο αντινιούζ ή στο τρομπακτικό;

Ανώνυμος είπε...

Στο 99% των ελληνικών sites και blogs το τρολλάρισμα είναι η μόνη σοβαρή στάση.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι 9:31.Νταούλια μας τα κάνανε με τους απροσκύνητους Κυπρίους, τώρα το αγγούρι θα χωθεί ακόμα πιο βαθιά με την ψευτομάγκικη στάση τους.

Ανώνυμος είπε...

Παιδί της πλατείας ξέρεις και κάνα μέρος με γκόμενες που ψάχνονται;

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέτε για τους κύπριους, ενώ εμείς έχουμε τους καλύτερους λένε από την αρχή ναι χωρίς να το πάνε και να το φέρνουνε

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/article2180356.ece

Ανώνυμος είπε...

άντε και στα δικά μας

Ανώνυμος είπε...

μου ηρεσε το σχολιο του 10:50 και 23-3-2013 και πηγα να του κανω ρητουητ

Ανώνυμος είπε...

Στου πεντακαθαρίδη τρολλάρουμε το σβερκοδαγκωμένο

Ανώνυμος είπε...

Κοντεύει όντως τα 60 ή Έλλη;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα κοντεύουμε και μεις που τη βλέπαμε στην τηλεόραση όταν είμαστε μικροί.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Καλημερααααααα απο την λατρεμενη (αν και σήμερα συννεφιασμενη) Θεσσαλονίκη ! Χρόνια πολλα με ΕΘΝΙΚΗ επέτειο και θρησκευτική εορτή σήμερα, να χαιρόμαστε τους Βαγγεληδες και τις Ευαγγελιες !!!!

Ανώνυμος είπε...


George Develekos B
Δυστυχώς ..... Συμφωνία -Εθνική Τραγωδία.....

Ανώνυμος είπε...

62 πατημένα είναι η Έλλη, το δε επίπεδο του μπλογκ προσομοιάζει επικίνδυνα με αυτό του τουίτερ-τζαρ. Φέρει ακέραια την ευθύνη ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

http://vapsomalliades.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3054.html

Θύμα ο μικρός Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Βαψ άσε τον τράγκα και πιάσε το φαήλο.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
ρε παιδια εμενα τον φιλελευθερισμο αλλιως μου τον ειχαν μαθει: Μειωση φορολογικων συντελεστων, αποτροπη με καθε τροπο της υφεσης στην αγορα ώστε το χρημα να ρεει και Αμερικανικο πρότυπο διαβιωσης οπου ακομη και με ανυπαρκτο πλαστικο χρημα να κινειται σε υψηλα επιπεδα η αγορα και παρακινηση του κοσμου στην αποταμιευση οποτε να ειναι "γεματες " οι τραπεζες...Τι σκατα καπιταλιστικο συστημα προβλεπει τρελη υφεση στην αγορα με τα καταστηματα να κλεινουν το ενα μετα το αλλο, επιβολη μονοπωλιων που μαζευουν το οποιο χρημα κυκλοφορει, αυξηση φορολογικων συντελεστων και συντελεστου ΦΠΑ και δημευση μεγαλου ποσοστου στις καταθεσεις;;;;;ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ;;;;Ουτε ο Σταλιν δεν ακολουθουσε τετοια πολιτικη να μαζευει το χρημα απο τους πολιτες...

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Ανοίγουν οι ασκοί του Αιολου δεν το βλέπεις;

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Δεν εχει μέλλον το ευρώ

Ανώνυμος είπε...

Σε τι λέτε να επενδύει ο δεβε;

Ανώνυμος είπε...

http://gr.news.yahoo.com/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-171124167.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=504241&h1=true#commentForm

Είμαι καλλιτέχνης και το δείχνω.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Για να καταλάβετε σε τι ιδεολογική σύγχυση βρίσκονται σήμερα ενώπιον αυτών των κομμουνιστικών μέτρων υπέρ φορολόγησης ακίνητης περιουσίας κεφαλαίου κλπ οι "αυτοαποκαλούμενοι" ιδεολογοι δημοσιογράφοι του φιλελευθερισμού τύπου Πάσχου Μανδραβελλη , διαβάστε το σημερινό του άρθρο στην Καθημερινή: "όλα δείχνουν ότι η ΕΕ αλλάζει ρότα σε ο,τι αφορά την φορολογία κεφαλαίου. Απομακρύνεται από τις παλιές παραδοχές (sic) περί χαμηλών επιβαρυνσεων προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη κι αποφάσισε να επιμερισει διαφορετικά το βάρος της κρίσης!!!!" Δείτε πόσο εύκολα ξεπερνάει το γεγονός της υπέρ φορολόγησης που ειναι το κύριο κομμάτι της ιδεολογίας που αντιτίθεται ο φιλελευθερισμός για να μην πει ούτε μια κακή κουβέντα για την Γερμανία!!!! Δόξαστε τον!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον κανέκο και τον αδιάσιστο, άλλος ένας υψηλού ειδικού βάρους σφοδρός επικριτής του πάσχοντος

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4485.html

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Το μεγαλύτερο δίδαγμα από την Κυπριακή κρίση ειναι αυτό που διατύπωσε η μορφή της Γαλλικής Επανάστασης Σέν Ζιστ: "Μισή επανάσταση ειναι καταστροφή"....καμία ανταρσία δεν μπορεί να ειναι επιτυχημένη αν δεν ειναι αποφασισμένη να παει μέχρι τέλους . Αυτός ειναι άλλωστε ο κανόνες της νίκης και στο περιβόητο chicken game της Θεωρίας του χάους.... — στην τοποθεσία Astir Beach.

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε παιδί μου

Ανώνυμος είπε...

Νέα δημοσίευση από βαψ.Από την μια μας λέει πέθαναν τα μπλογκς και από την άλλη εξακολουθεί να ποστάρει.

Ανώνυμος είπε...

Ο αναρχοχλέμπουρας κανάκης την είδε μάγια τσόκλη και πήγε στη σιέρρα λεόνε να αναδείξει τα προβλήματα του 3ου κόσμου.Πολύ ευαίσθητος.Το κλου του ταξιδιού ήταν η συνάντηση με ένανα δάσκαλο που υποστήριζε ότι οι πλούσιοι της χώρας του δεν θέλουν να μορφώνονται οι φτωχοί για να μην σηκώσον κεφάλι.Είδα και στο ελλάντα που πάνε όλοι σχολείο τι δυνατά μυαλά βγάζουμε.Τρέμουν οι βαρδινογιάννηδες και οι κοκκαλαίοι από το υψηλό μορφωτικό επίπεδο του λαού μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νάκος δεν είναι αυτός που είχε ξεκινήσει την -ατυχή- εκλογική βραδυά του 2000 από το Βόλο με το αυτοκίνητο για Αθήνα προκειμένου να υποργουποιηθεί?

Αυτός και η Μοσχολιού ήταν τα μεγαλύτερα θύματα του ασπλαχνου Λαλιώτη (με το περιώνυμο τσετσένικο cd).

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4645.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/294078/theloyn-ellinides-sta-porneia-toy-raih#ixzz2PIZbtyGa

Καριέρα Καραϊσκου - και για σβερκοδαγκωμένους δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/06/i-akefali-autokratoria.html

αν και ημιπαράφρων συνωμοσιολόγος,ωραία τα γράφει

Ανώνυμος είπε...

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/37187

Ανώνυμος είπε...

Οι ελλεηνίδες επιτέλους θα μπορούν να κάνουν καριέρα.

Ανώνυμος είπε...

Θα αποτελέσουν την καλύτερη εκδίκηση προς την Γερμανία

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουν τις δικές μας και να μας στείλουν τις δικές τους.

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/vinteo-sok_andras_klwtsaei_gynaika_sto_kefali_epeidh_ton_trakare.2194297.html

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/politiki/kaygas_sthn_proanakritikh_venizelos_yparxei_provlhma_testosteronhs.2195747.html

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε ο χοντρός είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει για το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_04/04/2013_491763

Ανώνυμος είπε...

έχω πολύ τεστοστερόνη και με επηρεάζει ψυχολογικά, πως θα γίνει να γίνω κι εγώ κανονικός σα το βαγγέλη;

Ανώνυμος είπε...

6.44 ξεφόρτωσέ την στον σβερκοδαγκωμένο

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις ο Καραίσκος δε μοιάζει λίγο με την Εύα; Και οι δύο έχουν πάθος με το ποδόσφαιρο.

Ανώνυμος είπε...

Χίλιες φορές Ζωή και Ηλίας παρά τα σιχάματα τύπου χοντρού και οι τιποτάδες τύπου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το παιδί της Πλατείας είπε...

εγώ βλέπω το Μπασκετάκι καλά παίζουμε μέχρι στιγμής με την Χίμκι αν και οι διατητές παίζουν εμφανέστατα τους Ρώσσους

Ανώνυμος είπε...

παιδί ξέρεις κανένα καλό βλογ για τρολάρισμα;

Ανώνυμος είπε...

http://www.aixmi.gr/index.php/hitlermixaloliakoskatourhma/

http://www.aixmi.gr/index.php/about-2/?uid=374

Δεν μας έφταναν τα original παπαγαλάκια, τώρα μας ανοίγουν τα μάτια και μας δίνουν γνώση και τα βλαστάρια τους.

Ανώνυμος είπε...

@9:11

Τράβα στο αντινιουζ φίλε. Υπάρχουν πολλοί σοβαροφανείς τενεκέδες με αρχοιοπρεπή ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

και το τρομπαχτικό καλό είναι άμα προτιμάς τους κεκέδες

Ανώνυμος είπε...

να γιατί έγινε έτσι ο πάτος του πατούτι

Ανώνυμος είπε...

http://1.bp.blogspot.com/-VgIwWWfMQ1E/UV6F_PH0ChI/AAAAAAAAY0o/hQhC_xxXgGE/s1600/loutraki2.jpg


Ααααχχ!!

Ανώνυμος είπε...

τυχεράκιας

Ανώνυμος είπε...

http://www.aixmi.gr/index.php/about-2/?uid=349

http://www.aixmi.gr/index.php/magkiaarnitheis/

Διαβάζοντας αυτά τα άρθρα, δοξάζω τον ύψιστο που δεν σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ανώνυμος είπε...

μιλάμε κοίτα τι κάνουν τα πτυχία

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Ανδρέας Ψυχάρης με το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη λείπουν από το επιτελείο του aixmi.gr. Ολα τα άλλα νούμερα εκεί είναι.

Ανώνυμος είπε...

βαρσε θα δωσω την διεύθυνσή σου στα παιδιά του βίντεο...

http://www.youtube.com/watch?v=EWE-0I4V6Ko

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Καραϊσκο, καλό το βίντεό σου αλλά έπρεπε να βάλεις μακιγιάζ γιατί γυαλίζει η καράφλα

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο σου πάει το μπλε

Ανώνυμος είπε...

Εχει ματώσει ο σβέρκος του Καραϊσκου από τις πολλές τσιγγάνικες δαγκανιές.

Ανώνυμος είπε...

Γύφτε λαέ, άκουσέ με - το πρωτόσταλτο είμαι
σημάδι από την πλάση που θαρθεί
ύστερα από ποιούς καιρούς και χρόνια πόσα!
Ένας εγώ, και ζω για χίλιους.
Γύφτε λαέ, άκουσέ με, δε σού μίλησε
προφήτης σου ποτέ σαν τη δική μου γλώσσα.

Ποιός είναι αυτός που πύργους χτίζει στον αέρα
με τη φωνή του κράχτη, και μοιράζει μας
βασιλικά τα κάστρα, κι άπρεπων ελπίδων
ίσκιους μπροστά στα μάτια μας σαλεύει;
Είμαστε εμείς οι απάτριδοι κι οι αγιάτρευτοι
γιούχα και πάντα γιούχα των πατρίδων!

Είμαστε εμείς οι αθάνατοι απολίτιστοι
κι οι Πολιτείες λημέρια των ακάθαρτων
κι οι Πολιτέιες ταμπούρια των κιοτήδων -
στη στρούγγα λυσσομάνημα και φαγωμός
λύκων, σκυλιών, προβάτων και τσοπάνηδων.
Γιούχα και πάλε γιούχα των πατρίδων!

Η μάντρα είν' ο αφίλιωτος οχτρός μας
την πλατωσιά του κόσμου την στενεύει
τού δολερού αναγάλλιασμα, τα μαραζώνει
τα ξεφτέρια του νου, και της καρδιάς τ' αηδόνια.

Νόμος εμάς, νυχτοήμερα και πάντα, ο δρόμος.

Με το γλύστρημα φύγαμε του αγριόγατου
και με της νυχτερίδας το παράδαρμα,
κai με τη γρηγοράδα της ακρίδας,
και με την καταφρόνια την ασώπαστη
για τις φωλιές, τα σπίτια και τα κάστρα.
Γιούχα και πάλι γιούχα της πατρίδας.

Κι αν μάς έλεγες: "Γύφτοι, θα γυρίσετε
η πρώτη σας πατρίδα σάς προσμένει εκεί
να σάς δώσει τη δόξα την απάντεχη"

και τότε θα σού κράζαμε: Δε θέλουμε,
το πανηγύρι μη χαλάς - γιορτάζουμε
το συντριμμό των αλυσίδων,
ό,τι και νά' ναι, από διαμάντια ή από σίδερα
οι τρανοί λυτρωμένοι είμαστε εμείς.

Γιούχα και πάντα γιούχα των πατρίδων!

Όλος ο κόσμος, ένας κόσμος, γύφτος
σε δόξας θρόνο απάνω, πλάστης
με το σφυρί του και με το βιολί
της αψεγάδιαστης Ιδέας - η πλάση
σε περιβόλι του Μαγιού ένα πανηγύρι
και μια πατρίδα, η Γή.

Ανώνυμος είπε...

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον ηρωικό λαό των "ρομά" αναφωνείστε όλοι λοιπόν μετ' εμού
"είμαστε όλοι τσιγγάνοι!"

Ανώνυμος είπε...

είμαστε όλοι καραίσκοι

Ανώνυμος είπε...

πρόεδρος πάλι ο τζήμερος

Ανώνυμος είπε...

Έχει γούστο να τον βγάλει κανας παπαδάκης τον 17χρονο

http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=25628:%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο λαζόπουλος φίλε.Στην χώρα μας αρεσκόμαστε εξάλλου σε τραγούδια του τύπου "Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά;
Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα."

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
οι ΕΛΛΗΝΕΣ να δειτε 3 χρονια τωρα ποσα εγκεφαλικα εχουμε παθει....

Τροϊκανός έπαθε εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων

Ανώνυμος είπε...

http://doncat.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

http://dexiextrem.blogspot.gr/2009/08/blog-post_12.html

Το παιδί της Πλατείας είπε...

φάγαμε καλή βροχή σήμερα στην Πατρών-Αθηνών
http://www.youtube.com/watch?v=uZHbIXGQE4s

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικοί οι 2 αυτοί μπλόγγερ

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Νίκος Δήμου σαν γκόμενα κλαψουρίζει

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Αυτό το ΨΥΧΩΣΗ στο mega το χω ξαναδεί: αλλα ποιος από μας τους άνδρες δεν θα μπορούσε εύκολα να μπλέξει έτσι ; Θέλει ισχυρά αντισώματα να αντισταθεί κανείς ...μακάρι να μην του τύχει κανενός .... Τρελό μπλεξιμο....

Ανώνυμος είπε...

τι βλεπουν οι σχολιαστες μας για γιουρομπανκ;

Marwood είπε...

Η Ευρώπη που ξέραμε νομίζω τελείωσε. Δηλαδή το μοντέλο το τρώω πίνω, τα γαμάω όλα τη μάνα αλλά στέλνω το λογαριασμό να τον πληρώσουν κάποιοι μαλάκες αλλού, εξέπνευσε τα λοίσθια.

Οχι γιατί το λέω εγώ ή ξέρω γω ο Σόιμπλε, αλλά γιατί έτσι είναι η πραγματικότητα. Θα το καταλάβουν σιγά σιγά όλοι, ακόμα και ο ντεβελέκος.

Deal with it...

Marwood είπε...

Οσο για τη γιουρομπανκ, όποιος νομίζει ότι τα λεφτά του, ας πούμε στην Ντόιτσε μπανκ, είναι πιο ασφαλή από ας πούμε τη γιούρομπανκ ή την εθνική, είναι γελασμένος

Το παιδί της Πλατείας είπε...

χρυσαυγιάδα σημερα στον ΤΡΑΓΚΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα Κασιδιάρη παρά μιλκο.

Trueman είπε...

μαργουντ, καιρός να γράψεις ανάρτηση-καταπέλτη για το τί σήμαινε η μακαρίτισσα, ιδιαίτερα για την καραϊσκοχώρα μας που υπάρχει ακόμα(!!) κομμουνιστικό κόμμα και οι ήρωες της είναι ο τσάβεζ, ο φιντέλ, κλπ...

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/margaret-thatcher/9978831/Margaret-Thatcher-dies-of-stroke-aged-87.html

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 1393   Νεότερο› Νεότερο»