Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΧΙ ΒΟΗΘΕΙΑ 2



Ένα τελευταίο σχόλιο για Huntington κλπ, για να το κλείνουμε το θέμα γιατί έχουμε και δουλειές.

Όπως γνωρίζει και ο οποιοσδήποτε χαζός που έχει παρακολουθήσει κάποια ταινία του Coppola ή του Scorsese, χωρίς να χρειάζεται να έχει εντρυφήσει στους κώδικες του οργανωμένου εγκλήματος όπως κάποιοι εξ΄ημών στο φαιδρό αυτό ιστολόγιο, εάν δεν είσαι εξ' αίματος ιταλός, δεν μπορείς να γίνεις full member κάποιου σχετικου outfit. Το πολύ πολύ να γίνεις associate, εάν κριθεί ότι η συνεργασία μαζί σου είναι επωφελής για την οικογένεια. Επί παραδείγματι, δείτε ότι στο Goodfellas, ο Jimmy (R. Deniro) που ήταν ιρλανδός, δεν μπορούσε να μετέχει επί ίσοις όροις στη λειτουργία και στις αποφάσεις της φαμίλιας, και γι' αυτό χρησιμοποιούσε τον ιταλό Joe Pesci, προκειμένου να διεισδύσει στα ενδότερα με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Ίδιο ρόλο είχε και ο εβραίος Hyman Roth (παρεμπιπτόντως, χαρακτήρας που ο μεγάλος Mario Puzo είχε βασίσει στον Meyer Lansky, οργανωτή της Διασκέψεως της Αβάνας) στο Godfather IΙ που ήταν στενός συνεργάτης του Νονού, άλλα όχι μέλος της οικογένειας.

Με δυο λόγια, ακόμα και για έναν ηλίθιο είναι προφανές ότι οι Σαουδικές Αραβίες αυτού του κόσμου είναι associates των ΕΠΑ και όχι partners. Όταν τελειώσει πχ το πετρέλαιο, έχετε την εντύπωση ότι θα ασχοληθούν περαιτέρω? Μάλλον όχι λεω εγώ. Η Τουρκία, λόγω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια κάποια εξαίρεση, ο ίδιος ο H. τη χαρακτηρίζει "Torn country" δηλ. διχασμένη ανάμεσα στο κεμαλικό κατεστημένο που θέλει να την παρουσιάσει ως ευρωπαική χώρα, και την πλειοψηφία του λαού που κάθε άλλο παρά ευρωπαίοι αισθάνονται.

ΥΓ. Θα ήθελα και την συνδρομή του κ. Βάρσου ως πιο ειδικού στα θέματα RICO.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι(και για εναν ηλιθιο που αναποφευκτα βρισκεται στο προκειμενο μπλογκ)οτι αμα ληξει η αναγκη για πετρελαιο κανεις δεν θα ασχολειται πια με τους Αραβες και θα γινει μια νεα Αφρικη η κατασταση στα εμιρατα και κλπ.Θα προκυψουν ομως εκατομμυρια αλλα θεματα για την υπερδυναμη (βλ RIFKIN JEREMY η οικονομια του υδρογονου)

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβουμε και εμεις οι αδαεις δηλαδη και να μπορεσουμε τουλαχιστον να συμμετασχουμε ως associates σε αυτο το μπλογκ (βλεποντας τα κειμενα μας να δημοσιευονται κατω απο τον βαμμενο ψυχικα και κρανιακα Ρηγκαν) θα θελαμε να μαθουμε καποια στοιχεια για την διασκεψη της Αβανας παρολο που υποψιαζομαι οτι ητο συγκλητος μαφιοζων στο προ απελευθερωσης κρατος της Καραιβικης(Νονος2) και πριν ο φιντελ σφουγγαρισει ολην αυτην την κοπρο.Παρεμπιπτοντως ιστορικα θεσμικη διασκεψη στην αβανα ηταν μονο εκεινη λιγο μετα απο τον πολεμο οπου υπηρξε προδρομος της επονειδιστης GATT ητοι απελευθερωση του εμποριου.Επισης απο εδω και στο εξης οταν καποιοι αναφερονται σε εξω εγκυκλοπαιδικα για να μην μπω περιθωριακα γεγονοτα (ειμαι σιγουρος οτι ο λοχαζος και ο μπαργουντ τα θεωρουν παγκοσμια) να διευκρινιζουν δυο τρια πραγματα για το τι εννοουν.Για να αποφυγουμε δηλαδη και το στυλ των νεο κομμουνιστικων μπλογκς που γραφουν για την εκτη ολομελεια του ΚΚ της εσθονιας και του Κογκο ωσαν να μιλουν για την πτωση της Ρωμης.Εκτος αν εχουμε να κανουμε με απλους φιγουρατζηδες που αρεσκονται να μιλουν για πραγματα που ουδεις αλλος γνωριζει οπως κατι αντιπαθητικοι τυποι στο λυκειο που ολοι θυμομαστε.Τελος αυτα με τoυς associates και τους partners εφαρμοζονται στα δικηγορικα γραφεια των Ε.Π.Α εδω και αιωνες τωρα.Το αστειο ειναι οτι δικηγορικοι οικοι των Αθηνων εχουν αρχισει τα ιδια προκαλωντας απλετο γελιο και λυπη ομως (για το γεγονος οτι ενας κοτζαμ associate παιρνει πεντακοσια (500) το μηνα

Ανώνυμος είπε...

Μετά το παραπάνω σχόλιο και συνεπεία αυτού προέβην στις ακόλουθες ενέργειες
1. Στο κείμενό μου πλεον υπάρχουν links για wikipedia και imdb που εξηγούν τα αναφερόμενα γεγονότα
2. Έφυγε η εικόνα του Ronald Reagan που φαίνεται ενοχλεί κάποιους εδω πέρα

Ανώνυμος είπε...

Γιατι εβγαλες το Ρηγκαν?Ο ανθρωπος αυτος ηταν μια καποια λυσις

Ανώνυμος είπε...

Άντε για να μην παραπονιέσαι, δεν πιστεύω να έχεις κανένα προβλημα με τον Boss?

Ανώνυμος είπε...

ωραιος ο μπος

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπος Χογκ είναι πιο ωραίος.. Φοράει και καουμπόϊκο καπέλο και οδηγεί και Cadilac με κέρατα.......