Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Libertarian centrists rock !

Χρειάζεται σε αυτή την συγκυρία η πλήρης στήριξη των δυνάμεων που εκφράζουν τον φιλελεύθερο κεντρώο χώρο, έτσι ώστε αυτός να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από τις επόμενες ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές.

Σε μια εποχή που αναδεικνύεται η πλήρης απογοήτευση των πολιτών από τις οικονομικές και κομματικές φατρίες οι οποίες λυμαίνονται τον τόπο εδώ και δεκαετίες, είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση εκείνων των πολιτικών συνιστωσών που εκφράζουν τον ορθολογισμό και την ψύχραιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν τιμά την λογική το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ασκείται σήμερα μόνο από τους καταστροφείς του ΣΥΡΙΖΑ, τους δογματικούς σταλινικούς του ΚΚΕ, ή τους κραυγάζοντες του ΛΑΟΣ.

H διογκούμενη λαϊκή δυσφορία πρέπει να μεταφραστεί σε τιμωρία των φατριών του δικομματικού κατεστημένου εξουσίας που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο προσπορισμός πλούτου, η προώθηση των τέκνων (βιολογικών ή κομματικών) και η εξυπηρέτηση φίλιων συμφερόντων εις βάρος της πλειοψηφίας. Η δυσφορία αυτή δεν είναι τυχαία αλλά εδράζεται σε παγιωμένες αντιλήψεις και προβλήματα που οι φατρίες αδυνατούν να διορθώσουν. Χαρακτηριστικά, είναι κουραστικό να επαναλάβει κανείς "επιτυχίες" τους, όπως πχ.:

- Η μετριοκρατία η οποία ανάγει πολιτικούς (παιδιά συνήθως του κομματικού σωλήνα και της κομματικής επετηρίδας, με μηδενικές περγαμηνές στον επαγγελματικό ανταγωνισμό) σε "σωτήρες" προβλημάτων πολλαπλασίων των δυνατοτήτων τους.

- Η αποθράσυνση των μαφιόζων επιχειρηματιών που μέσα από το πολιτικό-οικονομικό-αθλητικό-εκδοτικό πλέγμα διοικούν την Ελλάδα πλουτίζοντες, αφαιμάσσοντας πόρους από το γιγαντιαίο κράτος. Δεν είναι τυχαία η στήριξη από τους μαφιόζους αυτούς, των δυνάμεων που τάσσονται ιδεολογικά υπέρ του κρατισμού, και συκοφαντούν λυσσαλέα ή και γελοιοποιούν μέχρι εξαφάνισης όποιους πιστεύουν στη μείωση του κράτους. Η ενημέρωση των πολιτών στην Ελλάδα έχει την ατυχία να βρίσκεται σε "χέρια" δημοσιογράφων-υπαλλήλων που θήτευσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στο ψέμα των μαρξιστικών κομματικών οργανώσεων (ΚΝΕ, ΚΟΒ, Ρηγας, κοκ.)

Η μόνη ελπίδα κατά την άποψή μου είναι η μήτρα που εδράζεται στον φιλελεύθερο κεντρώο χώρο. Δεν λαϊκίζει (βλ. ΠΑΣΟΚ, Αριστερά) ούτε ηθικολογεί (βλ. ΝΔ, Δεξιά), απλά πρεσβεύει την ιδεολογία που αποδεικνύεται διαχρονικά ότι θριαμβεύει παγκοσμίως (βλ. Δύση, ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, Κίνα, Ινδία, κλπ.), όπου και οι πάμφτωχοι παρίες έχουν αποκτήσει πλέον την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τον μόχθο τους, να απελευθερωθούν από δυνάμεις καταπίεσης και χειραγώγησης και να απευθυνθούν στην παγκόσμια αγορά.

Είναι κέρδος να εκφραστούν και κοινοβουλευτικά οι δυνάμεις αυτές καθώς οι πολιτικές που κατά καιρούς πρότειναν ή προσπάθησαν να εφαρμόσουν δικαιώνονται από τις εξελίξεις, καθώς με καθυστέρηση δεκαετιών (βλ. Ολυμπιακή, ΟΤΕ, κλπ.) εφαρμόζονται διστακτικά από τις φατρίες της εξουσίας. ΄

Πρέπει να δώσουμε μήνυμα αποδυνάμωσης των φατριών της εξουσίας. Σε ό,τι αφορά δέ τον χώρο της αντιπολίτευσης, δεν μπορεί ο αντιπολιτευτικός λόγος να μονοπωλείται από την Αριστερά της ανωριμότητας, του ψέματος και των ολέθριων μαρξιστικών φλιναφημάτων του παρελθόντος αιώνα.

Δεν νομίζω κανείς εχέφρων πολίτης να διαφωνεί με την λογική. Οι κεντρώοι, φιλελεύθεροι πολίτες πρέπει επιτέλους να έχουν αυτοτελή κοινοβουλευτική φωνή και παρουσία.

534 σχόλια:

1 – 200 από 534   Νεότερο›   Νεότερο»
ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μπράβο καλά τα λες.. Τέλος πια στον κρατικό προστατευτισμό..
Επιτέλους να αποσύρει το κακό π.χ αμερικανικό κράτος το παχυλό σωσίβιο που έριξε στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, στις τράπεζες κάθε είδους, στις ασφαλιστικές κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ. Να σταματήσει να επεμβαίνει και να αφήσει τον ιδιωτικό τομέα να εξυγιανθεί, έτσι ώστε, οι "πάμφτωχοι παρίες" που ζούσαν τόσα χρόνια σε πλαστή ευμάρεια, να πεινάσουν, να εξεγερθούν και να γίνει της πουτάνας... Να ξαναζήσουμε οικονομικό κραχ 1929 και νέο παγκόσμιο πόλεμο...
Να αποσυρθεί το κακό ελληνικό κράτος και από τις ελληνικές τράπεζες...

Και όταν με το καλό αποσυρθεί, και καταστραφεί η ήδη διαλυμένη ελληνική οικονομία, και αρχίσουν οι τρελές απολύσεις, να δούμε και τους φιλελέφτερους..

Ζήτω λοπόν ο φιλελευθερισμός..

Ζήτω τα στελέχη της AIG που διεκδίκησαν και πήραν τα παχυλά τους μπόνους, εις βάρος του μαλάκα Αμερικανού φορολογούμενου,όπως γράφει τον In.gr σήμερα..
Τα άξιζαν άλλωστε μιας κι έριξαν την επιχείρηση έξω.. Το άξιζαν επίσης γιατί ηθικό είναι άλλωστε μόνο το νόμιμο.. Αφού δεν υπάρχει έθνος και είναι κοσμοπολίτες, καλά έκαναν κι αυτοί..Γιατί να ασχολούνται με εφευρήματα του 19ου αιώνα..Θα βγάλουν τα ωραία τους (..των φορολογουμενων συγγνωμη) λεφτά σε μια άλλη χώρα και άσε τους άλλους να κουρεύονται...

ΥΓ 1 Μάλλον ο Μάνος κι ο Περλικός θα ξέρουν καλύτερα οικονομικά από τον Krugman, ο οποίος ζητά απεγνωσμένα μεγαλύτερη κρατική υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα.. Το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουν.

ΥΓ2 Εφόσον, μετά από όλα αυτά, ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι κινδυνεύει όλος ο κόσμος να κάνει βουτιά στον οικονομικό μεσαίωνα, λόγω του ανεπαρκούς ελέγχου του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που επέτρεψε σε κυνηγούς μπόνους να κάνουν ότι ήθελαν αδιαφορώντας για την ευμάρεια του συνόλου, και ενδιαφερόμενοι μόνο για την πάρτη τους (=φιλελεφτερισμός), εγώ δεν έχω να σου πω τίποτα πλέον. Δεν έχει νόημα..

ΥΓ3 Με εκνευρίζουν αφάνταστα όσοι αδυνατούν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, τύπου Μάνου και Περλικού και μένουν προσκολλημένοι σε ανοησίες του παρελθόντος. Που αδυνατούν να καταλάβουν ότι αν δεν παρενέβαινε το "κακό" κράτος, αυτή τη στιγμή θα επικρατούσε παντού αναρχία.. Δεν έχω ασχοληθεί για το τί λέει ο σαχλαμπούρδας ο Μάνος για την κρίση αλλά θα το ψάξω.. Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια του Μάνου και των υπόλοιπων κλασμένων που μάζεψε..Η πορεία τους δεν έχει δείξει κάτι αξιόλογο

ΥΓ 4. Από εδώ και πέρα θα υϊοθετήσω ως μότο μια παράφραση της ρήσης του Γκέρινγκ: "Όταν ακούω τη λέξη φιλελεύθερος, τραβάω τ' όπλο μου"

Ανώνυμος είπε...

Βαρσε,

επειδή θήτευσες στα θρανία της ΚΝΕ, με εκλεκτούς δέ συντρόφους, κατανοώ την δυσκολία σου να αντιληφθείς ορισμένα πράγματα.

Οι επώδυνες στιγμές των οικονομικών κύκλων υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλιώς θα είχαμε εφεύρει την ουτοπία της αέναης ευτυχίας και ανάπτυξης, οπότε δεν θα είμασταν σήμερα εδώ για να συζητήσουμε επί του προκειμένου.

Πόθεν προκύπτει ότι ο φιλελευθερισμός ευθύνεται για την κατάρρευση των αμερικάνικων κρατικοδίαιτων real-estate τραπεζών?

Η ηθική των bonus σε καιρούς χαλεπούς εχει να κάνει με τον φιλελευθερισμό ή με την ατομική
πλεονεξία που την συναντάς ακόμα και στην Βόρεια Κορέα?

Ποιός είπε ότι ο φιλελευθερισμός πρεσβεύει την ανυπαρξία του κράτους. Ο φιλελευθερισμός πρεσβεύει το λιγότερο δυνατό κράτος και την μεγιστοποίηση της ελευθερίας. Θα ξέρεις από τα μαθηματικά ότι τα ελάχιστα ή μέγιστα μιας συνάρτησης δεν είναι κατ' ανάγκην το μηδέν.


Και κλείνοντας τι επιθυμείς καλύτερα? Εκπροσώπηση και ηθική νομιμοποίηση στην Βουλή των κουκουλοφόρων από τον Ψαριανό ή των νοικοκυραίων από τον Μάνο (λέω εγώ)?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι μόνο της ΚΝΕ αλλά και της Κομσομόλ, της Χιτλεργιούγκεντ αλλά και των ναυτοπροσκόπων.. Α, καημένε το χεις χάσει εσύ... Η κατάντια σου λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, φαίνεται από το ότι λες τις βλακείες του Καραϊσκου κι εσύ.. Τόσο σου κόβει..

Για όρισε μου λοιπόν ποιο είναι "το λιγότερο δυνατό κράτος" ρε παλουκάρι, γιατί τέτοιες γενικολογίες με εκνευρίζουν

Αυτό που όταν η οικονομία είναι στα πάνω της δεν θέλετε να ανακατεύεται, αλλά όταν είναι στα κάτω της θέλετε να εξαγοράζει τον ιδιωτικό τομέα, προστατεύοντάς τον; Η μήπως δεν θέλετε να εξαγοράζει τον ιδιωτικό τομέα και υποστηρίζεις ότι ο Ομπάμα που τόσο θαυμάζεις είναι βλάκας; Δε σου φαίνεται λίγο παιδαριώδες αυτό; Όταν μας συμφέρει το θέλουμε το κράτος, όταν δεν μας συμφέρει όχι..

Για την ακρίβεια όρισέ μου ακόμα καλύτερα, τί εννοείς όταν λες φιλελευθερισμός, γιατί ακόμα κι αυτοί που δηλώνουν φιλελεύθεροι δεν ξέρουν τί ακριβώς εννοούν..

Εσύ τί ακριβώς φιλελεύθερος δηλώνεις για να καταλάβουμε κι εμείς καμια φορά; Πώς τον εννοείς εσύ προσωπικά τον φιλελευθερισμό;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κάτι μου λέει ότι θα γελάσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Βάρσε

Πρακτικά πράγματα κι εύκολες απαντήσεις. Όπου αποτυχαίνει το κράτος δεν πρέπει να συντηρείται. Πάπαλα. Ούτε να διατηρεί νεκρές επιχειρήσεις τεχνητά ζωντανές με τεράστιο κόστος για την υπόλοιπη κοινωνία και τους φορολογούμενους.

Βλέπε τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Είχε γίνει χαμός εναντίον του Μάνου να μην δοθεί σε ιδιώτες, αλλά να έχει το μονοπώλιο ο κρατικός ΟΤΕ.

Κοίτα όμως πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας άνοιξαν σε όλο τον κλάδο και πόσες επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν.

Η ΟΑ θα μπορούσε να είχε πωληθεί πριν 20-30 χρόνια (για να μην σου πω ότι δεν έπρεπε να έχει αγοραστεί καν από τον σοσιαλμανή καραμανλή) με πολύ καλύτερους όρους. Φαντάσου πόσοι πόροι θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε πραγματικά κοινωνικές ανάγκες, αλλά κατέληξαν να τροφοδοτουν κυκλώματα, Μιμές κλπ.

Τι νόημα έχει η αποκλειστικά "δημόσια" (λέμε τώρα) παιδεια στην Ελλάδα?

Γιατί να αναγκαζόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας με το στανιό σε σχολεία, πανεπιστήμια και καθηγητές χαμηλής απόδοσης που δεν θέλουν αξιολόγηση, και να μην επιλέγουμε εμείς το επίπεδο σπουδών των παιδιών μας?

Τα παραδείγματα είναι συντριπτικώς πολλά. Αλλά, φοβάμαι ότι η αξιολογική σου ικανότητα δυστυχώς εξαντλείται στην ερμηνεία άσπρου/μαύρου, καλού/κακού.

V. είπε...

Εγώ λέω να ψηφίσω Μάνο (αν και σκέφτομαι σοβαρά για μια ακόμη φορά την ιδέα της αγαπημένης αποχής) όχι όμως ως φιλελεύθερο αλλά ως έναν άνθρωπο που, παρά τα δεκάδες μειονεκτήματά του, αποτελεί μια φωνή πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζουμε "κοινή λογική" (τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ) και έναν πολιτικό που τουλάχιστον δεν έχει πρόβλημα να τα βάλει με ιδιαιτέρως συμπαθείς σε μένα κοινωνικές ομάδες, όπως δημοσίους υπαλλήλους, συνδικαλιστές του δημοσίου, αργόμισθους, κομματόσκυλα, ανεπαρκείς φιλόδοξους κλπ. Έγραψα και αλλού εκτενώς τις απόψεις μου και ανέφερα τις (πάμπολλες)ενστάσεις μου και είμαι βέβαιος ότι τίποτα δεν θα γίνει, αλλά για να μην μας λένε ότι όλο γκρινιάζουμε και ποτέ δεν ψηφίζουμε...

Δεν ψηφίζω, λοιπόν, έναν φιλελεύθερο και τα ιδεολογήματά του (είμαι συντηρητικός), αλλά έναν άνθρωπο της πράξης και της κοινής λογικής...

V. είπε...

...και όσο σκέφτομαι ότι ψηφίζοντας Μάνο ψηφίζω και τον μαέστρο της μικροπολιτικής και της επαρχιώτικης πολιτικάντικης δημαγωγίας, έναν κάποιο Κοντογιαννόπουλο (και τι επίθετο)... Αλλά έτσι είναι το κόμματα. Πάντα θα προκαλούν ενστάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Βαψομαλλιά,

είναι ιδεολόγημα λοιπόν να μην θέλεις τα χρήματα σου να τα διαχειρίζονται άλλοι?

Είναι ιδεολόγημα να πιστεύεις ότι τα χρήματα που κερδίζει κάποιος από την εργασία του είναι ο μόνος που μπορεί καλύτερα να τα αξιοποιήσει?

Η είναι καλύτερα τα χρήματα σου με την μορφή φόρων, να τα διαχειρίζεται ο κάθε Κουλούρης κάνοντας τον γκουβαρντά (εξόδοις σου) για να εξυπηρετήσει τις κομματικές ή προσωπικές του επιδιώξεις?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα.. Βλέπω ότι πλέον προσέχεις τι λές για να αποφύγεις τις κακοτοπιές.. (Για τις περλικοβλακείες περί ναρκωτικών, φυσικά την κάνεις μόκο, αν και είναι βασικές αρχές του φιλελευθερισμού), φιλελευτέρη παπαδόπουλε μετά την ουζοποσία.
Αυτό που περιγράφεις ως φιλελευθερισμό μεγάλε λέγεται κοινή λογική και όχι φιλελευθερισμός. Κανείς δεν θέλει το κράτος επιχειρηματία, παρά μόνο σε συγκεκριμένους τομείς. Μια βασική παράμετρος του κράτους είναι ο κοινωνικός του ρόλος και γι αυτό δεν μπορεί πάντα να αξιολογείται με κριτήρια ιδιωτικού τομέα, κε κατήγορε του κράτους. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να είναι και επιχειρηματίας. Ο κοινωνικός ρόλος του κράτους είναι αυτός που καθιστά επιτακτική ανάγκη τον προστατευτισμό αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μην δημιουργηθούν στρατιές νεόπτωχων από τη μια μέρα στην άλλη, και επομένως κοινωνική αναταραχή και αναρχία. Παρόλα αυτά υπάρχουν τομείς που το κράτος θα πρέπει να μην αφήνει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως την εθνική άμυνα ΚΑΙ την παιδεία.
Για την εθνική άμυνα, μπορείς να τσεκάρεις το πρόσφατο παράδειγμα των Αμερικανών με την Blackwater Security και θα καταλάβεις τί εννοώ..
Για την παιδεία να με συγχωρεί η χάρη σου.. Υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία πολύ χειρότερα από τα δημόσια, όπως όμως υπάρχουν και καλύτερα. Κατά τα άλλα συναντάς την ίδια παθογένεια που συναντάς σε όλο το δημόσιο με τους γνωστούς τεμπελχανάδες. Υπάρχουν και παιδιά που ο μπαμπάς τους δε διαθέτει τα λεφτά να τα στείλει σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά είναι ικανά και θέλουν να μορφωθούν. Μπορεί να είναι μειοψηφία, αλλά υπάρχουν. Αυτά τί θα τα κάνεις; Θα τα καταδικάσεις στην αμορφωσιά; Στο κάτω κάτω το παιδί είναι παιδί μεγάλε και δεν είναι πάντα υπεύθυνο για τις πράξεις του μαλάκα του πατέρα του, αλλά οι αποφάσεις του πατέρα του καθορίζουν τη ζωή του. Αν αφήσεις τον κόσμο να αποφασίζει το επίπεδο σπουδών των παιδιών του, θα υπάρξουν και πολλοί που δε θα τα στείλουν καν σχολείο γιατί είναι υπάνθρωποι, καταδικάζοντας τα παιδιά τους για όλη τους τη ζωή, χωρίς αυτά καν να φταίνε. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα..

Αρα φίλε μου καταλήγουμε στο πρόβλημα του φιλελευθερισμού. Απευθύνεται σε ηθικά και ανώτερα πνευματικά άτομα, όπως άλλωστε όλες οι γλυκανάλατες θεωρίες και θρησκείες ακόμα.

Ο φιλελεύθερος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, προαπαιτώντας ότι όλοι πρέπει να είναι ηθικοί. Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, πράγμα που πρέπει να βάλτε καλά στο ρομαντικό μυαλό σας.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Λέω να σου απαντήσω εγώ αντί του Βαψ γιατί έχω ρέντα σήμερα..
Ο φιλελευθερισμός πρεσβεύει την άνοδο του ικανότερου (με την οποία συμφωνώ) αλλά προς όφελος μόνο του εαυτού του (με το οποίο διαφωνώ). Μια τέτοια οπτική, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας κοινωνίας δύο ταχυτήτων, αυτό που έλεγε ο Ντισραέλι two nations αντί για ένα και με το οποίο αντιτίθεται ο Βαψ και καλά κάνει. Εκ των πράγμάτων μια τέτοια κοινωνία νομοτελειακά είναι καζάνι που βράζει και κάποια στιγμή θα σκάσει. Βαψ διορθωσέ με αν κάνω λάθος..

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε,

Δηλαδή τωρα δεν υπάρχει κοινωνία των δύο ταχυτήτων?

Με τα φορολογικα υποζύγια που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και είναι τα κορόιδα που συντηρούν το σοβιετικό κράτος της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης και τα λαμόγια επιχειρηματίες που φορδιαφεύγουν?

Η παιδεία στη Δύση (και όχι μόνο) που είναι μεικτή, τι σε πείραξε. Είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ιδιωτικά? Συνδέονται με την παραγωγή ή όχι?

Γιατί πρέπει να πληρώνω φόρους για την μη ορθολογική πολιτική στη δημόσια παιδεία, με μέτριους καθηγητές, κομματική συνδιοίκηση στα πανεπιστήμια από τσίπρες και ΠΣΚ?

Γιατί μου απαγορεύεις τα χρήματα ΜΟΥ να μην τα διαθέσω σε ποιό ορθολογική χρήση?

Και αν δεν είμαι πχ καλός γονιός όπως λες εκεί είναι ο πράγματι κοινωνικός ρόλος του κράτους με υπηρεσίες που θα με κατευθύνουν εμένα ή το παιδί μου όπως ΗΔΗ γίνεται στις φιλελευθερες κοινωνίες?

Μπορείς να επιμένεις στις πολιτικές που έχουν καταδικάσει μέχρι και τα εγγόνια σου να είναι χρεωμένα με όρους Ζιμπάμπουε

Αλλα επιμένεις να συζητάς θεωρητικά, αφοριστικά και χωρίς ουσιαστικά αντεπιχειρήματα.

Marwood είπε...

Εχω να πω ότι τουλάχιστον στα λόγια, χθες και σήμερα, έχω συναντήσει αρκετούς διαφόρων ηλικιών που λένε ότι θα ψηφίσουν Μάνο.
Πάντως, για να μαρκεταριστεί σωστά το προιόν, πρέπει να προτάξουν τον Μπουτάρη και όχι το Μάνο. Επίσης χωρίς παρουσία στα κεντρικά (και γιατί όχι αποκαλυπτικά) δελτία δεν έχουν τύχη.
Τώρα τα γενικότερα φιλοσοφικά ή/και ιδεολογικά θέματα που θίγονται εδώ από τους εκλεκτούς σχολιαστάς, όπως έχω ξαναπεί, καλά είναι, αλλά στην παρούοσα συγκυρία είναι εξαιρετικά irrelevant.
Δηλαδή ούτε τίθεται ζήτημα να εφαρμοστεί "φιλελευθερισμός" νεο- ή παλαιο- ούτε βέβαια βλέπω κανέναν φύρερ στον ορίζοντα (αν εξαιρέσεις τον Πούτιν) που να μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...
Άρα συμφωνώ με αυτό που λέει ο Τρούμαν ότι εφ' όσον η βουλή έχει χώρο για Καιλήδες και Βαίτηδες Αποστολάτους, έχει και για Μάνους και Μπουτάρηδες.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, ο Μάνος δεν ήταν και βουλευτής με το Πασοκ; Τί ακριβώς έκανε στη Βουλή; Τώρα δηλαδή θα είναι καλύτερος που το πιθανότερο είναι να είναι μόνος του; Έλα ρε Τουντζάρηδες τώρα... Να βγει θέλει το λαμόγιο ως συνήθως..

Marwood είπε...

Μα αυτό λέω, να βγεί λοιπόν, εδώ θέλει να γίνει βουλευτής και ο μορφονιός-σωσίας Καραίσκου γ@μιας της Ράπτη Μαρακάκης, ο Μάνος να μη θέλει?

Ανώνυμος είπε...

Πάντως για όποιον έχει περάσει από Κομματική Οργάνωση Βάσης πρέπει να μιλάμε με όρους ανηκέστου βλάβης. Όποιος εδώ έχει συμμετάσχει σε ΚΟΒ να σηκώσει το χέρι

Ανώνυμος είπε...

Μα μαργουντ,

ακριβώς πρέπει να γίνει μπλογκικη πανστρατιά για τους φιλελευθερους. Αρκετά σαχλαμαρίσαμε με Καιλη, Ψαριανούς, Κοροβέσηδες και Ράπτη

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ορίστε; Εγώ δεν έχω επιχειρήματα;
Μεγάλε εσύ δεν παίζεσαι..

Για απαντησέ μου λοιπόν στα κάτωθι ΕΝΑ προς ΕΝΑ, που στα λέω καιρό τώρα, γιατί θα μας τρελάνεις:

1) Είναι δικαίωμα του Τσίπρα να λέει ότι μαλακία θέλει; (και εμμέσως να αποβλακώνει τον κόσμο) Αφού είσαι φιλελεύθερος του το αναγνωρίζεις ή όχι; Αν ναι, σταμάτα να κατηγορείς το ΣΥΡΙΖΑ

2) Είσαι υπερ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και της προσωπικής ελευθερίας για τη χρήση τους; Ακόμα κι αν δημιουργείται κίνδυνος για την κοινωνία

3) Χρειάζεται ο κρατικός παρεμβατισμός; Γιατί δυστυχώς η οικονομία κάνει κύκλους και τώρα είμαστε στα κάτω..Η χρειάζεται η δεν χρειάζεται. Το να λες ότι δεν χρειάζεται όταν η οικονομία πάει καλά, αλλά χρειάζεται όταν δεν πάει καλά είναι ασυνέπεια ή όχι;

Εχω κι άλλα, αλλά για απαντησέ μου σε αυτά...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Απάντησε ρε τουντζάρη που λες και μαγκιές..χιονη..χα,χα,χα

Marwood είπε...

Καλά εσύ δεν έχεις καταλάβει τι είναι τα μπλογκς εν ελλάδι, το 90% διακινεί απόψεις τύπου Χατζάρα δηλ. κόλαφος για Ροθτσιλντ Σορος Λεσχη Μπίλντεμπεργκ και τα πρωτόκωλα των σοφών της σιων με ολίγη από ελληνισμό-αυνανισμό και νεφελίμ. Για ρίξε μια ματιά γύρω σου

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Άντε ακόμα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τί θα γίνει; Ψάχνεις στο e-rooster να δεις την κομματική γραμμή;

Ανώνυμος είπε...

μαργουντ

εννοω σε δυνητικούς ψηφοφορους κεντρώας κατεύθυνσης. Δεν πας για μεγάλα ποσοστά έτσι κι αλλιώς.

Βαρσε,
1. Όποιος καλόπιστος παρατηρητής δεν έχει να ανατρέξει σε παλαιότερα σχόλια σου με τον πράγματι ανεκδιήγητο Καραϊσκο, για να δεί ποιός μιλάει για απαγορεύσεις.

για το 2 και 3 δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητας την απάντηση.


Εσύ σήκωσες χέρι ή μου φάνηκε?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα...Ασε ρε τώρα..Ούτε να απαντήσεις σε απλά ερωτήματα δεν μπορείς..Χα,χα,χα

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΒ έχεις παρακολουθήσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Οχι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα...Ακόμα γελάω. "Δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητας την απάντηση"..Τί να σου πω καημένε.. Αμα δεν μπορείς μόνος σου να έχεις άποψη μπράβο σου...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!

Λέγε ρε Νίκο ΚΟΒη που φοβάσαι να ομολογήσεις. Επαναλαμβάνω και με κεφαλαία:

ΚΟΒ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑΙ ή ΟΧΙ?


ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι εσύ είσαι ακόμα πιο ανεκδιήγητος από τον Καραϊσκο.. Τουλάχιστον αυτός είχε και θεωρητική κατάρτιση, και άποψη..

Ξαναλέω: ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε κάτω ρε Κόβη!

Ανώνυμος είπε...

διόλου φιλελεύθερη απάντηση trueman

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα. Εσύ δεν υπάρχεις αγόρι μου...Ωραία επιχειρήματα έχεις...Χα,χα,χα Α ρε μπετόβλακες ιδεοληπτικοί. Που μου θέλετε και κόμμα...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ενώ οι άλλες απαντήσεις που έδωσε παραπάνω σε ικανοποίησαν εσένα Ανώνυμε; Χα,χα,χα. Όταν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα αγαπητέ ανώνυμε, το ρίχνει στη βλακεία, για να κρύψει τη γύμνια του..Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος..

Ανώνυμος είπε...

o trueman είναι φιλελεύθερος;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έτσι νομίζει...Χα,χα,χα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν είναι όμως σίγουρος...Χα,χα,χα

Ανώνυμος είπε...

Οι μπετοβλακες ιδεοληπτικοί σε σώσανε πριν 17 χρόνια από την πλήρη χρεωκοπία

Ανώνυμος είπε...

o trueman είναι καθηγητής;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Λοιπόν σοβαρά τώρα..

Ο λόγος που φορείς παπούτσια αγαπητέ τρόυμαν είναι ο ...προστατευτισμός. Ο προστατευτισμός της μεγάλης χώρας στην οποία ανήκεις και λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτός εκφράστηκε με τις επιδοτήσεις στην καγκουρόχωρα αυτή..Ούτε ο Μάνος, ούτε κανένας άλλος δε σε έσωσε.. Άρα όταν μιλάς για προστατευτισμό καλύτερα να πλένεις το στόμα σου..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κανονικά οι Ευρωπαίοι αγαπητέ τρούμαν, θα έπρεπε να έχουν σταματήσει τον ηλίθιο προστατευτισμό τους αμέσως μετά το πρώτο ΚΠΣ, αντιλαμβανόμενοι με τί λαμόγια έχουν να κάνουν, και τότε θα σε έβλεπα τί μαγκιές θα έλεγες σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω παιδιά μου, με συγκινήσατε απόψε που με θυμηθήκατε...
Δείτε πως είμαι τώρα, σας φιλώ
http://img99.imageshack.us/img99/5517/682431hf1.png

Ανώνυμος είπε...

μα επιμένεις να μιλας με λογική ασπρου/μαυρου. Αποδεικνύεται αυτό που σου λέω ότι αμα είσαι Νίκος ΚΟΒης έχεις ανήκεστο βλάβη.
Σου παραθέτω συγκριτικά, του κοινού νού, παραδείγματα και θέτεις ερωταπαντήσεις άσπρου/μαύρου.

Ανώνυμος είπε...

το χρέος της ελλάδας είναι 0.8-1τρις Ευρώ δηλαδή ο καθένας μας χρωστάει με το που γεννιέται σ' αυτή τη χώρα ~80.000Ε.

Κι όλα αυτά γιατί κύριε Κόβη μου δεν είχες ή έχεις πάρει χαμπάρι τι τυπάκια διαχειρίζονταν τον πλούτο σου (μέσω του αγαπημένου σου κράτους) τα τελευταία 30 και χρόνια και τι παραμύθι έχεις φάει περί κοινωνικών, αναπτυξιακών πολιτικών (με δανεικά μέχρι τα δισέγγονα σου) για να έχουν εξασφαλιστεί μέχρι και τα δισέγγόνα τους τα τζάκια, οι Μιμές, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, κ.ο.κ..

Και μου ξιφουλκούσες κάποτε και κατά της ΕΟΚ ανεκδιήγητε κε Κόβη μου.

Ανώνυμος είπε...

Αλλα ξέχασα. εσυ ελπίζεις στην νεκρανάσταση του Φύρερ, στον ερχομό του στην Ελλάδα και την εθνικοσοσιαλιστική ανάληψη της εθνικής διακυβερνήσεως

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα,χα.. Βρε χιόνη, βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει λίγο.. Ο Μάνος θα σε σώσει; Ο παλαιοπολιτικός Μάνος; Πού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του προβολή; Σταμάτα τις αηδίες περί ΚΟΒ και κάτσε σκέψου λίγο. Αν κάποιος τα βλέπει άσπρα μαύρα είσαι εσύ που έχεις κάνει μαύρο το κράτος και άσπρο τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σου εξηγώ αλλά η τετράγωνη κεφάλα σου δεν το καταλαβαίνει.
Ξεκόλλα με τις ρομαντικές ιδεοληψίες σου ..

Ανώνυμος είπε...

Δεν μ'ενδιαφέρει αν τον λένε Μάνο, Καραϊσκο, Κόβη. Στα πρόσωπα κολλάμε ή στην πολιτική που πιστεύουν?

Ας μπεί κι ο Καραϊσκος αν είναι να εφαρμόσει αυτά που πιστεύω οτι είναι αναγκαία πολιτική.



Χέρι δεν βλέπω κε Κόβη μου

ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΕ

Ανώνυμος είπε...

Α εσύ είσαι πολύ αφελής.. Τί πολιτική πιστεύει ρε αφέλα ο Μάνος για την να εφαρμόσει κιόλας; Με τον....Κοντογιαννόπουλο το σούργελο; Μόνο και μόνο η συμμετοχή του Κοντο αποδεικνύει τη λαμογια του εγχειρήματος. Είδαν όλοι οι κλασμένοι τη δυσαρέσκεια του κόσμου και βρήκαν ευκαιρία (πιστεύουν) να ξαναμπούν στη Βουλή, γιατί με το φτύσιμο που έφαγαν από τα μεγάλα κόμματα ήταν τελειωμένοι. Γελάει ο κόσμος με αυτούς... Μόνο κάτι αφελείς σαν και σένα μπορεί να πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένοι wannabe εθνοσωτήρες επιδιώκουν να αλλάξουν κάτι... Το γεγονός ότι ο φιλελεύθερος κομματογυρίστρας Μάνος, τα τακιμιάζει με τον εξίσου κομματογυρίστρα Κοντογιανόπουλο, σε .........κεντρώο (!!!) σχηματισμό, σε σοβαρό άνθρωπο κάτι λέει..Άκου κεντρώος ο Μάνος.. Χα,χα,χα...Κεντρώος..ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ λέω να μην ψηφίσω τίποτα και να ακολουθήσω τον Μαργουντ σε εκδρομή στα Μέθανα με Καραισκο και Τζίνα Δρ. Μάργουντ θα με πάρετε και μένα;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι μεγάλος χιουμορίστας.. Επιμένεις με το αστειάκι σου με την ΚΟΒ νομίζοντας ότι κρύβεις το ότι δεν έχεις τρικυμία στον εγκέφαλο.. Κοίτα σύνελθε, γιατί αυτά που γράφεις δεν υπάρχουν.. "Κεντρώος Φιλελευθερισμός"..Που ξανακούστηκε αυτό το καραγκιοζιλίκι; Πώς είναι δυνατόν κάποιος να είναι κεντρώος και φιλελεύθερος ταυτόχρονα; Έλα Παναγία μου.. Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος τί ακριβώς θέλουν να πουν οι ποιητές;

Ανώνυμος είπε...

Ο Trueman είναι καθηγητής;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ...Θα λιποθυμίσω από τα γέλια...

Ειλικρινά δεν είχα αχοληθεί να κοιτάξω τα περί Μάνου, Κοντογιανόπουλου περί "Δράσης", γιατί ήμουν σίγουρος για το καραγκιοζιλίκι της υπόθεσης, γι αυτό έγραφα όσα έγραφα παραπάνω.
Έπεσε όμως το μάτι μου, σε αυτό που γράφει ο Τρούμαν στην ανάρτηση:

"Χρειάζεται σε αυτή την συγκυρία η πλήρης στήριξη των δυνάμεων που εκφράζουν τον φιλελεύθερο κεντρώο χώρο..". Και εκεί κόλλησα.."Φιλελεύθερο κεντρώο" (;;;;;). Γι αυτό ζήτησα τη βοήθεια του κοινού, μιας και ο φιλελευθερισμός σαν πολιτική τοποθέτηση μόνο κεντρώος δεν είναι...

Έτσι έκατσα και έψαξα στο Ιντερνετ, τις προγραμματικές δηλώσεις της "Δράσης". Από την Καθημερινή λοιπόν, είδα το ακόλουθο, για τη Δράση:

".....Αποτυπώνεται, δε, με ξεκάθαρο τρόπο η προσπάθεια των μελών του νέου κόμματος να αποχρωματίσουν κομματικά την παρέμβαση που επιχειρούν, ώστε να διευρύνουν το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται. Συγκεκριμένα, οι συντάκτες της διακήρυξης υπενθυμίζουν ότι πολλοί από τους ευρισκόμενους στην αιχμή της προσπάθειας ξεκίνησαν και πορεύτηκαν μέσα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και καλούν όλους τους προοδευτικούς πολιτικούς πολίτες, κεντροδεξιούς, κεντροαριστερούς, αλλά και σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους να συνεργαστούν για την αναστροφή της πορείας της χώρας προς την παρακμή..."

Είπα και γω τρελοί είναι οι άνθρωποι και εμφανίζονται ως "κεντρώοι φιλελεύθεροι";;

ΤΡΟΥΜΑΝ ΣΟΥ ΧΩ ΝΕΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...Χα,χα,χα

Ρε πουθενίδη, πολυσυλλεκτικό κόμμα υποτίθεται ότι είναι που συγκεντρώνει (και καλά) τους παντες.. Α, να χαθείς πύραυλε..

Κάτσε κάτω ρε πουθενόπουλε που χεις και πολιτική άποψη..Αντε διάβασε κανα Τιραμόλα...

ΥΓ 1 Χα,χα,χα..Τί γραφικός είσαι εσύ ρε..Πραγματικά τέτοια τρικυμία σε κεφάλι δεν έχω ξαναδεί..Χα,χα,χα

ΥΓ 2 Το χέρι μου όπως βλέπεις, ακόμα και να έπρεπε, δεν μπορώ να το σηκώσω..Είναι ακόμα απασχολημένο να σου πιάνει τα οπίσθια...
Χα,χα,χα

Ανώνυμος είπε...

Ο Trueman είναι καθηγητής στο επάγγελμα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν ξέρω. Γιατί έχεις κολλήσει τόσο και ρωτάς Ανώνυμε; Αλήθεια πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα;

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι καθηγητής

Ανώνυμος είπε...

O παπαγιάννης είναι δημοσιογράφος;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο Trueman είναι καθηγητής και ο Βάρσος δικηγόρος.

Ανώνυμος είπε...

Κι ο Μαργουντ τί είναι;

Ανώνυμος είπε...

Βαρσε,

Για Μάνο και Δράση, το είδα στου Βαψ. Αλλα μιλάω και για ΦΙΣ και απευθύνομαι σε όσους κινούνται μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μεμψιμοιρούν στο άλλο μπλογκ. (το λεγόμενο μεσαίο χώρο που δίνει υποτίθεται τη νίκη στο εκάστοτε κυβερνών)

Μ' αρέσει που εγκαλείς και τον Μάνο για γυρίστρα, πρωταθλητή της πολιτικής κωλοτούμπας


Με τους συντρόφους στην Aχτιδική Eπιτροπή Yπαίθρου τι έλεγε? Τραγουδάγατε το Δρόμο και παλεύατε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα και τις αντιδραστικές ψείρες?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι..Μιλούσαμε για το πότε θα έρθει η ευλογημένη στιγμή να γίνουμε ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...Χαχα,χα

(Όπως και στην ΕΟΝ, αλλά και στο ΜΛ ΚΚΕ, όταν ανήκα εκεί φυσικά!!!!)

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαργουντ είναι καλλιτεχνική φύση, ανήσυχο πνεύμα. Δεν μπορείς να τον εντάξεις κάπου. Κάτι σαν τον Καραϊσκο, universal genius. Για αυτό και οι δυο τους δεν τα πήγαν ποτέ ιδιαίτερα καλά και κωλοτριβόντουσαν.

Ανώνυμος είπε...

O Βάρσος ανήκε στο ΚΚΕ; Είναι δικηγόρος; Ο Trueman είναι καθηγητής;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ο Βάρσος είναι νομομαθής και δικηγόρος.

Ανώνυμος είπε...

O Trueman είναι καθηγητής; Ή μήπως γιατρός; Μήπως είναι ο Περλικός;

Ανώνυμος είπε...

Μα τότε ο καραίσκος τί είναι; Δημοσιολόγος;

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βάρσε μας πλήγωσες.

Θα θυμόμαστε με νοσταλγία αλλά και πίκρα αντάμα, την αγωνιστική, πολύπλευρη ζωή σου όσο παλευες μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ. Τότε που δίναμε πλάι-πλάι τις πιό ωραίες μάχες για τα ιδεώδη του σοσιαλισμού, της εργατιάς και του προοδευτικού κινήματος στη χώρα μας.

Τότε που μερμηγκιαζε η Καισαριανή από τους εργάτες σύντροφε, με την θάλασσα από τις λαϊκες σημαίες και τα μεγάφωνα να λυγίζουν από τους πύρινους σου λόγους.

Κρίμα Σύντροφε


Μήτσος Περλικός,
Καισαριανή

Ανώνυμος είπε...

Βάρσος και Περλικός (το κομμουνιστικό Μήτσος το έκαμε Φώτης;) μαζί στο ΚΚΕ; Τί άλλο θα ακούσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Στ. Κασιμάτης απουσιάζει τόσον καιρό από τη στήλη του στο ΒΗΜΑ ενώ κάνει κανονικά την εκπομπή του στον 984;

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βάρσε ντροπή σου,

Τίμος Περλέγκας,

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βάρσε έφαγες το ψωμί σου; κοιμήθηκες ήσυχα; μπόρεσες να μιλήσεις; ν’ απλώσεις το χέρι σου; θυμήθηκες να κοιτάξεις απ’ το παράθυρο; χαμογέλασες στο χτύπημα της πόρτας σαν θυμάσαι τα λόγια που μας πύρωνες τις καρδιές "Αν είναι ο θάνατος, πάντοτε δεύτερος είναι, μωρέεε! Η ελευθερία και ο σοσιαλισμός πάντοτε είναι πρώτοι"

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Τρούμαν τί βάζεις άλλα ονόματα ρε; Είχα πάει σε meeting με άλλους κεντροφιλελέφτερους (μετά την ΚΟΒΑ) και τα λέγαμε για σένα...Λέ γαμε να σε κάνουμε αρχηγό της μεγάλης αυτής παράταξης των κεντροφιλελέφτερων λόγω των πολλών γνωσεών σου στην πολιτική, τις οποίες απέκτησες εντρυφώντας στα βάθη του Σεραφίνο..

Χα,χα,χα..Κάτσε ήσυχος ρε μπίρδα..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως μπράβο σου γιατί προσφέρεις μεγάλες στιγμές γέλιου..Όχι φυσικά με τα ξενέρωτα αστεία σου, αλλά με τις "σοβαρές" απόψεις σου..Μπράβο και πάλι μπράβο...Πάω γιατί έχω να προλάβει την τοπική της ΟΝΝΕΔ σε συνεδρίαση και μετά της ΠΑΣΠ...

Ανώνυμος είπε...

Κατηγορώ

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τρούμαν, έχει γεμίσει το μπλογκ με τις βλακείες σου.. Είπαμε να το μαμακίσουμε αλλά όχι κι έτσι..

Ανώνυμε, πιστεύεις ότι βλακεία σου λέει ο Κουφιοκεφαλάκης αυτός; Προς Θεού δηλαδή..

Επίσης Ανώνυμε (δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος) μάλλον μπέρδεψες το blog με αυτό του Βαψομαλλιά.. Την έκανες και κει την ερώτηση για τον Κασιμάτη

Ανώνυμος είπε...

o trueman είναι καθηγητής;

Ανώνυμος είπε...

Βαρσε,

scripta manent.

Έδιωξες τον λαμπρό γραφιά Καραϊσκο (με απόψεις, βέβαια, ιδεολογικά σκουπίδια, κατά την γνώμη μου) με την ακραία σου συμπεριφορά.

Το να είσαι ακραίος, ας πούμε, εντάξει, ότι συγχωρείται.

Το να είσαι όμως ταυτόγχρονα κι ένας επηρμένος ιδεολογικός νάνος ξοφλημένων νεοναζιστικών ανοησιών, δεν θα το αφήσω έτσι, όπως ο Καραϊσκος.

Και ξέρεις ότι τα ιδεολογικά σκουπίδια (που στην πράξη αποδείχθηκαν σκουπίδια), είτε απ' τα δεξιά είτε απ'τα αριστερά, δεν τ' αφήνω να περνάν αβρόχοις ποσί .

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

1) Να σου θυμίσω την απάντησή σου σε αυτά που σε ρώτησα:
"Δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητας την απάντηση"

2) "Κεντρώος Φιλελευθερισμός".. Εδώ γελάει ο κόσμος με την ασυναρτησία που γραψες

Και μετά από τα παραπάνω έχεις κι άποψη; Εδώ τρως ροχάλες και νομίζεις ότι ψιχαλίζει. Και το μόνο που βρίσκεις να ανταπαντήσεις είναι φληναφηματα και κρυάδες παρουσιάζοντάς με ως κομμουνιστή;

Φρόντισε να αποκτήσεις σοβαρή άποψη να μην γίνεσαι ρεζίλι κι έλα να τα ξαναπούμε. Όταν με το καλό το κάνεις θα ξανασχοληθώ μαζί σου.

Μπορεί να είναι "ακραία" η τοποθέτησή μου για σένα, αλλά φροντίζω να επιχειρηματολογώ γι αυτά που λέω, άσχετο αν εσένα δεν σου κόβει αρκετά για να τα κατανοήσεις και με αναγκάζεις να σου λέω τα ίδια και τα ίδια.

Ασε ρε πουθενίδη τώρα. Λέω να σε γειώσω κανονικά γιατί βαρέθηκα. Μέχρι τότε πήγαινε να δεις αν έρχομαι. Γιατί παραήμουν ευγενικός μαζί σου..

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο,

Δείξε το πραγματικό πρόσωπο εσού, του Περίανδρου και των λοιπών "ιδεολόγων" του χώρου.

Τον Καραϊσκο τον έδειρες ή όχι ακόμα?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι. Δεν έχω ελεύθερα τα χέρια μου. Είναι ακόμα στα οπίσθιά σου. Όταν απαντήσεις με επιχειρήματα θα απελευθερωθούνε.

Marwood είπε...

Κάποιες γενικές παρατηρήσεις:
Ο προστατευτισμός δεν είναι κάτι καλό, έτσι γενικά και αόριστα. Αυτού του είδους οι προστατευτισμοί μας οδήγησαν εδώ. Είναι άλλο πράγμα το κράτος πχ να εγγυάται ένα minimum εισόδημα στον άχρηστο ή τεμπέλη ή τελος πάντων άτυχο, (κάτι που έλεγε και ο Friedman άλλωστε) και άλλο πράγμα να επιδοτούνται οι Καραίσκοι για πούρα, Καγιέν και πουτάνες. Είναι ανήθικο, είναι λάθος, είναι καταστροφικό.

Θεωρώ ανούσια στην παρούσα φάση, τη συζήτηση για ιδελογίες, που μεταφράζεται σε απλά ελληνικά: πολιτεύματα, και που κατά τη γνώμη μου έχει λυθεί ήδη από τα έργα του Πλάτωνος θα σας βοηθήσει και ο τριτοδεσμίτης Καραίσκος, και για τους πιο μερακλήδες υπάρχει και ο Μακιαβέλλι και άλλοι ενδεχομένως. Για τα πολιτεύματα έχω να πω ότι υπάρχουν χονδρικά τρία: Δημοκρατία, Ολιγαρχία, Τυραννία με τις όποιες παραλλαγές τους: Διαλέγετε και παίρνετε. Έχουν δοκιμαστεί όλα κατά τη διάρκεια της ιστορίας, κανένα δεν έφερε την απόλυτη ευτυχία, ακόμα ψάχνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η συζήτηση δεν γίνεται εν κενώ, δηλαδή όλα αυτά αφορούν αναζητήσεις που έχει ο δυτικός πολιτισμός, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τα γεγονότα του τέλους του 18ου αιώνα. Δηλαδή δημιουργία των Εθνών, ανθρώπινα δικαιώματα και οικονομική φιλελευθεροποίηση. Αυτά είναι δεδομένα και δεν ανατρέπονται εύκολα χωρίς ευρύτερες "πολιτισμικές" αλλαγές. Δηλ. ο φιλελευθερισμός όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ (και όχι όπως ενδεχομένως ο Περλίκος ή ο Περλέγκας), δεν είναι κάποια ιδεοληψία, είναι η μετάφραση στην οικονομία των κεκτημένων του Διαφωτισμού (ένα από τα οποία ήταν και το έθνος που τόσο αρέσει στο Βάρσο) και πάντα στο πλαισιο του "δυτικού πολιτισμού". Και το λέω αυτό γιατί ο μουσουλμανικός πολιτισμός δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα πράγματα, έχει άλλες προτεραιτότητες, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από τις "δυτικού" τύπου λύσεις, αρκεί να δούμε ότι ο νόμος σε αυτές τις χώρες είναι αυτά που επιτάσσει το Κοράνι.... αυτό τα λέει όλα.

Ας πάμε στην ταμπακέρα. Ξέρουμε όλοι ότι η οικονομία είναι μια σούπα, ο "οικονομολόγος" είναι ο μάγειρας, που σκοπό έχει να φτιάξει μια σούπα που θα αρέσει στους κατα το δυνατόν περισσότερους. Δεν μπορεί να αρέσει σε όλους, και επίσης έχει συγκεκριμένης ποσότητας και ποιότητας υλικά. Αυτή είναι η αρχή του οικονομολόγου και ισχύει σε όλων των ειδών τα οικονομικά συστήματα. Τα μέσα για να επιτευχθούν οι στόχοι του οικονομολόγου, είναι είτε η άμεση κρατική παρέμβαση (νομισματική ή δημοσιονομική) είτε η παροχή κινήτρων στη μία ή στην άλλη ομάδα, προκειμένου αυτή να κινηθεί οικονομικά με κάποιον τρόπο που ο οικονομολόγος έχει προβλέψει. Χονδρικά αυτά είναι, ακόμα όμως και η άμεση παρέμβαση, μπορεί να θεωρηθεί παροχή κινήτρων, δηλ. η φορολόγηση εκτός από εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρο, αποτελεί και κίνητρο για ομάδες να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Με αυτά ταλαιπωρούνται στα πανεπιστήμια οι οικονομολόγοι με αμφίβολα ομολογουμένως αποτελέσματα. Επίσης να πω ότι τα οικονομικά συστήματα επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα πολιτεύματα αλλά δεν πάνε πακέτο αναγκαστικά. Δηλ. μπορεί να έχεις τυραννία με κεντρικό προγραμματισμό (Στάλιν) αλλά και τυραννία με ελεύθερη οικονομία (Πινοσέτ) κοκ.

Για το σημερινό χάλι της Ελλάδας και όχι μόνο, φταίνε πολλά πράγματα που άπτοναι όχι μόνο αυτών που έθιξα παραπάνω αλλά και άλλων θεμάτων (έχουν θιγεί από όλους σας κατά καιρούς), είναι τόσο πολύπλοκα και τόσο circular, που να κάτσεις να τα αναλύσεις πλήρως είναι δουλειά τρέχα γύρευε, και πάντως δεν είναι δική μου, του Καραίσκου που είναι πιο μορφωμένος ίσως...

Σε κάθε περίπτωση, είμαι εναντίον της κεντρικά προγραμματισμένης οικονομίας και των πενταετών πλάνων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι, το αντίθετο μάλλον, ούτε ότι θα αποφεύγονται τα όποια κραχ, τα οποία σημειωτέον συνήθως λύνονται με πολέμους, και στις "δημοκρατίες" και στις "τυραννίδες". Τα κραχ κατά τη γνώμη μου υπάγονται στο γνωστικό αντικείμενο της θεωρίας παιγνίων και της θεωρίας του χάους. Αυτά είναι τα δικά μου γούστα βέβαια που είμαι και λίγο παράξενος...

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι εξαιρετικοί πολιτικοί από το δικομματικό κατεστημένο που συγκλίνουν, δεν έχουν διαφορές.
Τι χωρίζει στην ουσία τον Μάνο ή τον Ανδριανόπουλο από τον Σημίτη, τον Γιαννίτση, ή την Διαμαντοπούλου, to name a few.

Για τους καθαρόαιμους δεξιούς και καθαρόαιμους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, οι ανωτέρω πολιτικοί είναι σχεδόν "ξένα σώματα" και ανήκουν σύμφωνα με τους πολιτικούς επιστήμονες στον λεγόμενο "μεσαίο χώρο" που αν δεν κανω λάθος σημαίνει κέντρο.

Κατάλαβες μπουμπουνάκο?

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαργουντ καλα τα λες αλλα το κουράζεις

Είναι πιό απλά τα ερωτήματα και δεν αφορά μόνο τον τεμπέλη που θέλει καγιεν κλπ.

Είναι δυνατόν να δέχτείς ότι τα χρήματα που κοπιωδώς βγάζεις τα διαχειρίζεται ο Κουλούρης, η Μιμή και η κα Τουρλουμούση?

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δει ποτέ εδώ σεβασμό στο ιερό, αλλαχου, "tax payers mοney"?

1 τρις χρέος και δεν ερυθριούν οι εκατέρωθεν πολέμιοι του φιλελευθερισμού?

Και πάλι καλά, αυτοί την βγάλαν τζάμι, με τις επόμενες γενιες τι θα γίνει?

Θα φταίει ο φιλελευθερισμός?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Τρούμαν είσαι τελείως χαζός.. Κρίνεις με κριτήρια παιδιού του νηπιαγωγείου. Έχω αρχίσει πραγματικά να πιστεύω ότι νοητικά έχεις θέμα..
Ποιος ασχολείται ρε χωριάτη με τους Έλληνες πολιτικούς του δικομματικου΄κατεστημένου; Εγώ πρώτος δεν σου πα ότι η Ελλάδα είναι σοβιετία με φιλελεύθερους κατοίκους, όπως κάθε μπανανία (και η Β. Κορέα που ανέφερες για την πλεονεξία); Και στη σοβιετία αλλάζει ο Μανωλιός και φοράει τα ρούχα του αλλιώς..
Κανείς δε διαφωνεί ρε χωριάτη ότι όλοι αυτοί κοροϊδεύουν τον κόσμο γιατί ακολουθούν όμοιες πολιτικές, δηλαδή την εξής μία: τη βολή του εαυτού τους. Από εκεί και πέρα, όταν κάποιος πολιτικός δηλώνει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ (και όχι όπως αυτοί) μια ιδεολογική τοποθέτηση, δηλώνει στην πράξη το τί θα ακολουθήσει, αν κάποια στιγμή κυβερνήσει, σε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Άσχετο αν αυτοί οι υποκριτές άλλα δηλώνουν και άλλα ακολουθούν.
Ο φιλελεύθερος υπόσχεται μείωση του κράτους πρόνοιας, κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας κλπ. Εχεις ακούσει εσύ κεντρώο να λέει τέτοιο πράγμα; Έχεις ακούσει εσύ τη Διαμαντοπούλου ή το Σημίτη να λέει τέτοιο πράγμα; Μιλάμε ότι είναι η νύχτα με τη μέρα.
Το ότι ταυτίζονται οι Πασόκοι με τη ΝΔ, είναι λογικό αφού είναι υπηρέτες των ίδιων συμφερόντων και πολύ απλά υποκριτές. Είναι δυνατόν να ακολουθούν διαφορετική πολιτική;

Ανώνυμος είπε...

καλα μην τσαντιζεσαι, δεν σ'ειπαμε και μπουμπούνα

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαργουντ από δω το πας (σταλιν) απο κει το πας (πινοσετ), παραδέχεσαι τστην ουσία την ανωτερότητα της φιλελευθεροποιημένης δημοκρατίας. Γιατι έχεις κατά καιρούς συγχρωτιστεί με την ναζιστική ανοησία?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάθε τί πιστεύουν οι φιλελεύθεροι πρώτα και μετά κοίτα τί πίστευαν οι ναζί που τους πιάνεις και στο στόμα σου..

Ανώνυμος είπε...

checks and balances. Αυτό δεν υπάρχει στην ελλάδα και η διακυβέρνηση γέρνει και πηγαίνει μονόπαντα. Ο Trueman είναι καθηγητής;

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα παραλλάσσεται για να ικανοποιήσω και το φαντασιακό σου υποσυνείδητο.
Δηλαδή αν είχαμε, υποθετικά, 3ο ράιχ και σε είχανε βάλει οικονομικό κομισσάριο στην περιοχή μου είναι δυνατόν ποτέ να σου εμπιστευόμουνα πραγματικά (και οχι δια της βίας) τα λεφτά μου?

Marwood είπε...

Σε αυτό που διαφωνώ με σένα Τρούμαν, κάθετα, είναι για τη συνταγή της εξόδου από την κρίση στην Ελλάδα. Με "δράσεις" εκλογές κλπ δεν γίνεται τίποτα.
Χρειάζεται ισχυρό σοκ το σύστημα. Επανάσταση? λίγο δύσκολο, ποιός θα την κάνει, τα τσογλάνια του αλαβάνου? Χούντα? εδώ γελάνε, οι παραγιουδάκηδες και οι λυμπέρηδες? Πόλεμος, χμ... αυτό δεν έγινε και το 74?

Marwood είπε...

Με δυο λόγια με βαρβιτσωτηδες και αρούληδες ΔΕΝ πρόκειται να γίνει τίποτε ΠΟΤΕ. Άλλους δεν έχουμε γιατί βασικά δεν υπάρχουν, τους έχει κάψει το μυαλό η πασοκοεικοσατία, άρα εσύ δηλαδή από ποια human resources περιμένεις τη λύση?

Ανώνυμος είπε...

Mia kai gnorizete ta toy fileleytherou xvrou mipow jerete kai giati arxigos tis FIS einai o Perlikos kai oxi kapoios apo tous pio palious kai dokimasmenous;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τί δουλειά έχει ρε χιόνη ο οικονομικός κομισάριος στο τρίτο ράιχ; Είδες εσύ να εξαφανίζουν οι ναζί τον καπιταλισμό; Για μαλάκες τους είχες;

Marwood είπε...

Για να σχολιάσω και τις απόψεις του Βάρσου, και να πω ότι το αδιέξοδο σημείο σε αυτή τη λογική, με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα, είναι το ποιός και με ποιες διαδικασίες θα διορίσει τον ενδεχόμενο φύρερ?

Ανώνυμος είπε...

Μαργουντ

Συμφωνώ, τα περιθώρια είναι μηδαμινά, αλλά σου είπα θεωρώ ότι ο Μάνος ό,τι έκανε ως ενεργός πολιτικός, δηλ. υπουργός το 90-93 ήταν σωστό. τελεία. (ιδιωτικοποίησεις, έργα, κλπ.)

και το πλήρωσε με τον πολιτικό αφανισμό του.

αρα τι θέλεις ?

πολιτικούς του πολιτικού κόστους ή του πολιτικού θάρρους ?

(βέβαια υπάρχει και η τρίτη κατηγορία του κατιμά, δηλ. ψαριανοί, barbies, κλπ.)

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το πολιτικό θάρρος έκανε το Μάνο να πάει μετά στο Πασοκ;

Ανώνυμος είπε...

mipos mporeite na mou apantisete gia ton Perliko;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε,

γιατί μάλλον δεν πρέπει να έχουν κανένα εξαιρετικά πιό δοκιμασμένο

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Προσωπικά φίλε μου δεν ξέρω να σου απαντήσω για τον Περλικό. Δεν ασχολούμαι με τους ποιητές του φιλελευθερισμού. Ας απαντήσει ο Τρούμαν που δηλώνει φιλελεύθερος

Marwood είπε...

Φίλε με τα γρηκλιζ εδώ εγώ μπερδεύω τον περλίκο με τον περλέγκα είναι δυνατόν να ξέρω να σου απαντήσω?
Δεν τον έχω δει αλλά υποψιάζομαι ότι θα είναι άλουστος άπλυτος και ντυμένος με κακορίζικα πουλόβερ και κακοπατημένα παπούτσια, οπότε καταλαβαίνεις εγώ το πολύ πολύ να φωνάξω την αντλία του δήμου για πλύνει αυτόν και τους βρωμοσυντρόφους του, με ξέρετε by now οι φίλοι(?) του μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Το ένστικτο της επιβίωσης αφού ήταν τελειωμένος από την ΝΔ.

Έτσι κι αλλιώς στην στρατηγική του 2004, κάθε απόπειρα να ταυτισθεί η ΝΔ με την ΝΔ του 90-93 ήταν τρόμος (δεξιά παρένθεση) για τον Λούλη και Καραμανλή

Ανώνυμος είπε...

euxaristw. Trueman eisai kathigitis?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ψιλοαπίστευτο αλλά καλά τον περιέγραψε τον μούσια και αχτένιστο Περλικό ο Μάργουντ..Χα,χα,χα. Στις φωτό έτσι φαίνεται πάντως

Ανώνυμος είπε...

οι απόψεις πάντως κάποιου από τους συντελεστές εδω μοιάζουν πολύ με του Περλικού... Παράξενο...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το ένστικτό της αξιοπρέπειας ρε πανύβλακα που τον δικαιολογέις κιόλας, σου λέει ότι όταν αποτύχεις σαν πολιτικός πας σπίτι σου και εργάζεσαι όπως κάνει όλος ο κόσμος για να ζήσει. Δεν κάθεσαι να γλείφεις τον γελοίο ΓΑΠ για να βγείς βουλευτής και να τα τσεπώνεις πάλι..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Που μου θες και να τον ψηφίσεις τον τεμπελχανά.. Δε ντρέπεσαι λίγο; Αυτός ο πάτος, ο αναξιοπρεπέστατος, που ρεζιλεύεται για το βουλευτικό έδρανο, θα σώσει την κατάσταση;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Που γελούσε ο κόσμος με αυτό που έκανε και αυτός και ο άλλος ο κωλοτούμπας ο Ανδριανόπουλος; Τί να σου πω καημένε. Ψήφισε και Μίλτο Βαρβιτσιώτη. Εξίσου αναξιοπρεπής είναι κι αυτός

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλός ο Φώτης Περλικός;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε,

Τι θα σ' ενδιεφερε υποθετικά στην επιλογή σου για διαχειριστή της περιουσίας σου πχ. στο private banking, ο πιό καλός χαρακτήρας ή ο καλύτερος διαχειριστής στην δουλειά του?

Σε ωφέλησε η πολιτική του που παρέλαβε αδεια κυριολεκτικά ταμεία το 90 και εξορθολόγισε (στο πλαίσιο του δυνατού με σταμουλοκολλάδες, αλαφούζους, κλπ.) την πασοκοδιαλυμένη οικονομία?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν συνεργάζεται ο Περλικός με τον Μάνο;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ποια δουλειά του; Να κάθεται σπίτι του και όποτε μπορεί να γλείφει κατουρημένες ποδιές ιδεολογικά τελείως αντίθετων με αυτόν για να ξαναβγεί βουλευτής ή να μαζεύει εξίσου τεμπεληδες σαν κι αυτόν, όπως ο Κοντογιανόπουλος για να (Ω! τι περίεργο) να ξαναβγεί βουλευτής; Πόσο αφελής μπορεί να είσαι ρε μεγάλε, για να εμπιστεύεσαι τέτοιον άνθρωπο; Ο χαρακτήρας κάποιου δεν σου δείχνει και τί δουλειά κάνει;

Ανώνυμος είπε...

Gordon Gekko ή Σαμοϊλη?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Και ναι θα με ενδιέφερε ο χαρακτήρας κάποιου που διαχειρίζεται τα λεφτά μου. Αν διαφωνείς μπορείς να το συζητήσεις με τους πελάτες του Madoff

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ποιος Γκέκο ρε; Τι είναι αυτά που λες; Από που κι ως που ο Μάνος είναι Γκέκο; Από το σπίτι του;

Ανώνυμος είπε...

Είσαι και απρόβλεπτος

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑ

Απάντησε στα σφυροκοπήματα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

"...που χριστουγεννα σημαίνουν" "ξύπνησ' όλο το χωριό"

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εχεις πιει; Ποια σφυροκοπήματα;

Ανώνυμος είπε...

ευθεως απάντηση κι οχι σουξουμουξου μανταλάκια, στα επόμενα:

Τι θα σ' ενδιεφερε υποθετικά στην επιλογή σου για διαχειριστή της περιουσίας σου πχ. στο private banking, ο πιό καλός χαρακτήρας ή ο καλύτερος διαχειριστής στην δουλειά του?

Σε ωφέλησε η πολιτική του που παρέλαβε αδεια κυριολεκτικά ταμεία το 90 και εξορθολόγισε (στο πλαίσιο του δυνατού με σταμουλοκολλάδες, αλαφούζους, κλπ.) την πασοκοδιαλυμένη οικονομία?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μήπως έχει θέσει τον πήχη πολύ χαμηλά από αυτούς που θέλεις να κυβερνάνε;

Το πρωτο στο απάντησα. Εξίσου σημαντικά και τα δύο. Ρώτα τους πελάτες του εκπληκτικού αλλά λωποδύτη Madoff για να καταλάβεις ότι εξίσου σημαντικός είναι κι ο χαρακτήρας.

Ρε μεγάλε τί είναι αυτά που λές; Πρέπει να του έχω ευγνωμοσύνη γιατί έπραξε το αυτονόητο για τον οποίο τον ψήφισα; Δεν πας καλά..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ki O Σημίτης είχε καλές στιγμες κατά την πρωθυπουργία του, αλλά δεν τον βλέπω για εθνοσωτήρα...Μην τρελαθούμε κιόλας

Ανώνυμος είπε...

μια που μίλησες για κοινωνική πρόνοια, κοίτα ποιοί διαχειρίστηκαν τις εισφορές σου στα ασφαλιστικά ταμεία.

κομματικά διορισμένοι(πρώην αξιωματικός ο ένας!!!) υιοί μεγαλοστελεχών, με αποτέλεσμα?

1. κάποιοι αετονύχηδες θησαυρίσανε με το σκάνδαλο των ομολόγων, και πίνουν και γλενταν τώρα στην υγειά σου, κορόιδαρα,

2. εκατοντάδες εκ.ευρώ από τις εισφορές ΣΟΥ χαθήκαν

3. Κατα δήλωση του πρωην Υπουργού και όχι δική μου, "ανίδεοι" που διορίζουν τα κόμματα, καλούνται να διαχειριστούν, με σωφροσύνη υποτίθεται, τον πλούτο σου.

Ανώνυμος είπε...

πλήρωνε μαϊμού αναπηρους ή μαϊμου αντιστασιακούς, κοροϊδάρα

πλήρωνε μέχρι και στο γιαούρτι που αγοράζεις τέλη υπερ τρίτων

πλήρωνε για τα κλειστά επαγγέλματα και τις συντεχνίες τους (δικηγόροι, κλπ.)

πλήρωνε χαράτσι ΕΡΤ για να την παίζουν 20000 νοματαίοι

πλήρωνε φόρους παντού καπρολάγνε

και ζήσε την επίπλαστη ευζωϊα με δανεικά που θα πέσουν στις επόμενες γενιές

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο (καθηγητής;) Trueman.

Ανώνυμος είπε...

Ο Trueman είναι καθηγητής;

Ανώνυμος είπε...

einai kalos o perlikos?

Ανώνυμος είπε...

ποιος είναι ο περλικός;

Ανώνυμος είπε...

είναι ΚΑΛΑ o περλικός;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε Τρούμαν πραγματικά είσαι βαρετός γιατί εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις.. Μίλησε ρε κανείς για αναξιοκρατία; Αυτοί που λες εσύ είναι κλασικά ανξιοκρατικά τοποθετημένα λαμόγια. Πάλι την κοινή λογική επικαλείσαι όχι τον φιλελευθερισμό..
Ρε πουθενίδη οι μαιμού συντάξεις, και η κλοπή δημοσίου χρήματος,είναι κλασικά συμπτώματα διαφθοράς που παρουσιάζονται στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που τόσο αγαπάς, βλάκα.
Η διαφορά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ (Β.Κορέας) είναι είναι ότι στη μεν δημοκρατία κλέβουν πολλοί, στον κομμουνισμό λίγοι, η νομενκλατούρα. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο λόγος γι αυτό είναι η ατιμωρησία που επικρατεί στα δημοκρατικά καθεστώτα, και γι αυτό κλέβουν πολλοί, ενώ η αυστηρή τιμωρία που επικρατεί στα απολυταρχικά λειτουργεί παραδειγματικά κάνοντας λιγότερους να κλέβουν. Πού είναι πιο εύκολο να διαπράξεις οικονομικό έγκλημα κατά του δημοσίου; Στην Κίνα που θα σε εκτελέσουν ή στην Ελλάδα που θα πάς φυλακή (αν πάς); Στην "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ" Αμερική την Enron κλπ κλπ κλπ εταιρίες που εκμηδένισαν την αξία μετοχών, που ο καημένος Αμερικανός πολίτης είχε αγοράσει για να εξασφαλίσει τα γηρατειά του, ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ;
Την ΑΙG που κάλυπτε τις ιδιωτικές συντάξεις ΟΛΩΝ σχεδόν των Αμερικανών, ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ;
Ξεκολλα ρε χωριάτη από τον ελληνικό μικρόκοσμο και δες τη μεγαλύτερη εικόνα.. ΞΕΚΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

α τους καημενους τους αμερικανούς

Ανώνυμος είπε...

κοίτα λοιπόν οι χώρες με τα μεγαλύτερα κατα κεφαλήν εισοδήματα, την μικρότερη θνησιμότητα, την καλύτερη εκπαίδευση και πανεπιστήμια, ελευθερία κλπ. από ποιο οικονομικοπολιτικό μοντέλο διέπονται

Ανώνυμος είπε...

Trueman υποννοείς ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια βρίσκονται στην προηγμένη Δύση, αλλά να σου θυμίσω ότι ο Περλικός σπούδασε στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

τα οποία στις αξιολογήσεις (πχ. σανγκαης) εμφανιζόνται δεν εμφανίζονται στη πρώτη... 200αδα, 300άδα

Ανώνυμος είπε...

τελικά είναι τόσο καλό ο περλικος?

Ανώνυμος είπε...

βάρσε,

ούτε νεκρανάσταση του χίτλερ βλέπω στον ορίζοντα ούτε του στάλιν (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια),

σαν κοινωνία πρέπει να αξιολογήσουμε την τρέχουσα εφιαλτική θέση μας, να αποφασίσουμε την διέξοδο και να ενθαρρύνουμε πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να το κάνουν.

Αν οι opinions είναι όντως όσες και οι arseholes σ' αυτή τη χώρα ασφαλώς δεν έχει νόημα η συζήτηση,

κι επειδή θεωρείς εαυτόν λάτρη της πειθαρχίας, σε καλώ:

1. να αφήσεις την λύπηση σου για τους αμερικανούς

2. να σκεφτείς τα 300.000 ευρώ (αυξανόμενα) που χρωστά η 4μελής οικογένεια σου,

3.και να κοιτάξεις να ωριμάσεις, έστω και αργα, πολιτικά. Καμία ψήφος στην συγκεκριμένη περίσταση δεν είναι πολυτέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι τετραμελής η οικογένεια του Βάρσου; Ζει με τους γονείς του και την γιαγιά του;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η οικογένεια του Περλικού αποτλείται από έναν, όπως και το κόμμα του.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πραγματικά χαίρομαι γιατί σε όσα σου έχω αντιπαραθέσει σαν επιχειρήματα, την έχεις κάνει ΜΟΚΟ..
Το μόνο που βρίσκεις να πεις είναι το ποιηματάκι του Περλικού, περί κακού κράτους.
Η άγνοιά σου δε, είναι τόση, ώστε όχι μόνο ΔΕΝ ξέρεις τί είναι ο φιλελευθερισμός όπως απέδειξες μή απαντώντας στις ερωτήσεις που σου έθεσα (λές και μπορείς...), αλλά η αναφορά "κομισάριων" σε εθνικοσοσιαλιστική χώρα.
Α, εγώ σου απάντησα ΑΜΕΣΩΣ αν θυμάμαι καλά...

Πραγματικά, η βλακεία σου τείνει στο + άπειρο. Βαρέθηκα, να μην μου απαντάς με αντεπιχειρήματα, αλλά με το να επαναλαμβάνεις τις ίδιες μαλακίες, περί υπερχρέωσης του ατόμου. Λες ρε βλάκα, εγώ να υποστηρίζω οικονομικό κρατισμό; Αυτό το κάνουν μόνο οι κομμουνιστές.. Δήλωσα εγώ κομμουνιστής;

ANTE διάβασε λοιπόν το λόγο του Αδόλφου που είχα δώσει σε link, και θα καταλάβεις πώς πρέπει να είναι οργανωμένο ένα κράτος, γιατί πολύ απλά αναφέρονται και στοιχεία που αφορούν και την ΚΡΙΣΗ του 1929.

Αϊντε ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑ.. Και σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι έχω λάθος ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, όχι με σαχλαμάρες και άλλα λόγια ν α αγαπιόμαστε που απαντάς εσύ. Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, τουλάχιστον όπως τον εννοείς εσύ..

ΥΓ Δώσε βάση στο επόμενο σχόλιο που θα κάνω ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

...Αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα καταλάβεις.. Τόσο κολλημένο φανατικό σαν κι εσένα δεν έχω ξαναδεί..

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή το χρεος ακόμα και μέσα σε μια οικογενεια ή μια επιχείρηση δεν είναι ρε καλαμπουρτζη ο νο1 κίνδυνος αφανισμού της?

και στο τονίζω το ύψος γιατί ειμαι σίγουρος (με τα καλαμπούρια που λες ή θα πείς) ότι δεν το ήξερες.

Η "νέα διακυβέρνηση" έχει αυξήσει τον δημόσιο τομέα αντίο να τον μειώσει, που σημαίνει ότι τα παλλουκάρια σπάνε πλάκα με το δικό μας κεφάλι στην λαιμητόμο.

Ανώνυμος είπε...

O (καθηγητής;) Trueman είναι λιγάκι κολλημένος, σαν τον Περλικό.

Ανώνυμος είπε...

και θα περιμένουμε τις βλακοθεωρίες σου, και του περίανδρου για εθνικοσοσιαλισμό, να μας σώσουν

που έχουν ακουστεί αυτά ρε μάγκα σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός από κάτι περιθωριακούς και ανισόρροπους?

Ανώνυμος είπε...

Θα είχε την καλοσύνη ο κ. Trueman να απαντούσε εάν είναι καθηγητής; Δεν θέλουμε λεπτομέρειες, απλώς την ιδιότητά του.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αυτό είναι το πρόβλημά σου χωριατάκο Τρούμαν. Ότι δεν έχει ξανακουστεί σε όλον τον κόσμο, οπότε δεν έχει την επικύρωση της αυθεντίας για να το αποδεχθείς, επικύρωση απαραίτητη σε κάθε παπαγάλο ανίκανο να σκεφτεί από μόνος του.

Ο πράγματι ελέυθερος άνθρωπος (όπως εγώ) Τρούμαν, δεν επηρεάζεται από αυθεντίες ούτε παπαγαλίζει όπως εσύ. Διαβάζει, αποδέχεται,απορρίπτει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, αποδεχόμενος ότι άλλες φορές είναι σωστά και άλλες λάθος΄. Το τελευταίο όταν κάποιος του φέρει ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑΑΑ. Άντε γεια και περίμενε να σε μάθω μπαλίτσα σε λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Ο Τρούμαν είναι καθηγητής. Εσύ πώς το κατάλαβες Ανώνυμε; Κάνε μας όμως τη χάρη και απάντησε, εφόσον σου λύσαμε την απορία..

Ανώνυμος είπε...

Α, ώστε καθηγητής είναι ο Τρούμαν και μου κάνει και το φιλελεύθερο; Μπράβο ρε Τρούμαν..Με τα έξοδα του δημοσίου κι εγώ είμαι φιλελεύθερος..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το παραπάνω σχόλιο είναι δικό μου. Παρεμπιπτόντως, ΟΥΤΕ δικηγόρος είμαι, ΟΥΤΕ τετραμελή οικογένεια έχω. ( Ο χριστός κι η παναγία, λαμογιοδικηγόρος θα ήμουνα;)

Ανώνυμος είπε...

Απλώς είχα αυτή την αίσθηση, ότι ο Trueman πρέπει να είναι καθηγητής, χωρίς να ξέρω να το εξηγήσω. Και είχα την περιέργεια να μάθω αν αυτό αληθεύει, για να ψάξω το γιατί είχα μια τέτοια αίσθηση.

Εσύ Βάρσο δεν είσαι δικηγόρος; Λες αλήθεια; Μήπως μπορείς να πεις το επάγγελμά σου, εάν δεν έχεις πρόβλημα; Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουμε τα υπόλοιπα στοιχεία σου. Ρωτώ το επάγγελμά σου για να το συσχετίσω με αυτά που λες. Το επάγγελμα σχετίζεται με το περιεχόμενο των επιχειρημάτων.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν θέλω να αποκαλύψω το επάγγελμά μου, Ανώνυμε.
Πάντως δεν είμαι δικηγόρος. Και τώρα που το σκέφτομαι αμφισβητώ και το ότι ο Τρούμαν μπορεί να είναι καθηγητής, γιατί είναι κάθετα ενάντιος στο δημοσιο. Αρα αποκλείω να εργάζεται ως καθηγητής, εκτός αν δουλεύει καθηγητής σε κολλέγια ή ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια. Αλλά ακόμα κι οι καθηγητές εκεί, υπάλληλοι είναι και μάλλον δεν είναι υπέρμαχοι του φιλελευθερισμού. Πιο πολύ για επιχειρηματία θα τον έκανα τον Τρούμαν. Εκτός φυσικά αν είναι τρελός και είναι φιλελεύθερος δουλεύοντας καθηγητής στο δημόσιο, ή εργάζεται στο δημόσιο γενικότερα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Διάβασε τα παρακάτω από το λόγο που σου είπα και θα καταλάβεις τόσο τί είναι εθνικοσοσιαλισμός, όσο και τί νοείται "κρατισμός".

The German economic policy which National Socialism introduced in 1933 is based on some fundamental considerations. In the relations between economics and the people, the people alone is the only unchangeable element. Economic activity in itself is no dogma and never can be such.

There is no economic theory or opinion which can claim to be considered as sacrosanct. The will to place the economic system at the service of the people, and capital at the service of economics, is the only thing that is of decisive importance here.

We know that National Socialism vigorously combats the opinion which holds that the economic structure exists for the benefit of capital and that the people are to be looked upon as subject to the economic system. We were therefore determined from the very beginning to exterminate the false notion that the economic system could exist and operate entirely freely and entirely outside of any control or supervision on the part of the State. Today there can no longer be such a thing as an independent economic system. That is to say, the economic system can no longer be left to itself exclusively. And this is so, not only because it is unallowable from the political point of view but also because, in the purely economic sphere itself, the consequences would be disastrous.

It is out of the question that millions of individuals should be allowed to work just as they like and merely to meet their own needs; but it is just as impossible to allow the entire system of economics to function according to the notions held exclusively in economic circles and thus made to serve egotistic interests. Then there is the further consideration that these economic circles are not in a position to bear the responsibility for their own failures. In its modern phase of the development, the economic system concentrates enormous masses of workers in certain special branches and in definite local areas. New inventions or a slump in the market may destroy whole branches of industry at one blow.

The industrialist may close his factory gates. He may even try to find a new field for his personal activities. In most cases he will not be ruined so easily. Moreover, the industrialists who have to suffer in such contingencies are only a small number if individuals. But on the other side there are hundreds of thousands of workers, with their wives and children. Who is to defend their interests and care for them? The whole community of the people? Indeed, it is its duty to do so. Therefore the whole community cannot be made to bear the burden of economic disasters without according it the right of influencing and controlling economic life and thus avoiding catastrophes.

In the years 1932/33, when the German economic system seemed definitely ruined, I recognized even more clearly than ever before that the salvation of our people was not a financial problem. It was exclusively a problem of how industrial lab our could best be employed on the one side and, on the other, how our agricultural resources could be utilized.

This is first and foremost a problem of organization. Phrases, such as the freedom of the economic system, for example, are no help. What we have to do is use all available means at hand to make production possible and open up fields of activity for our working energies. If this can be successfully done by the economic leaders themselves, that is to say by the industrialists, then we are content.

But if they fail the folk-community, which in this case means the State, is obliged to step in for the purpose of seeing that the working energies of the nation are employed in such a way that what they produce will be of use to the nation, and the State will have to devise the necessary measures to assure this. In this respect the State may do everything; but one thing it cannot do—-and this was the actual state of affairs we had to face—-is to allow 12.000 million working hours to be lost year after year.

For the folk-community does not exist on the fictitious value of money but on the results of productive labor, which is what gives money its value.

This production, and not a bank or gold reserve, is the first cover for a currency. And if I increase production I increase the real income of my fellow-citizens. And if I reduce production I reduce that income, no matter what wages are paid out.

Members of the Reichstag: Within the past four years we have increased German production to an extraordinary degree in all branches. And the whole German nation benefits by this increase. For it there is a demand today for very many million tons of coal more than formerly, this is not for the purpose of superheating the houses of a few millionaires to a couple of thousand degrees, but rather because millions of our German countrymen are thus enabled to purchase more coal for themselves with their increased income.

By giving employment to millions of German workers who had hitherto been idle, the National Socialist Revolution has brought about such a gigantic increase in German production. That rise in our total national income guarantees the market value of the goods produced. And only in such cases where we could not increase this production, owing to certain conditions that were beyond our control, there have been shortages from time to time; but these bear no proportion whatsoever to the general success of the National Socialist struggle.

The four-year plan is the most striking manifestation of the systematic way in which our economic life is being conducted. In particular this plan will provide permanent employment in the internal circulation of our economic life for those masses of German lab our that are now being released from the armament industry.

One sign of the gigantic economic development which has taken place is that in many industries today it is quite difficult to find sufficient skilled workmen. I am thankful that this is so; because it will help to place the importance of the worker as a man and as a working force in its proper light; and also because in doing so—though there are other motives also—we have a chance of making the activities of the party and its unions better understood and thus securing stronger and more willing support.

Seeing that we insist on the national importance of the function which our economic system fulfils, it naturally follows that the former disunion between employer and employee can no longer exist. But the new State will not and does not wish to assume the role of entrepreneur. It will regulate the working strength of the nation only in so far as such regulation is necessary for the common good. And it will supervise conditions and methods of working only in so far as this is in the interests of all those engaged in work. Under no circumstances will the State attempt to bureaucratize economic life. The economic effects that follow from every real and practical initiative benefit the people as a whole. At the present moment an inventor or an economic organizer is of inestimable value to the folk community. For the future the first task of National Socialist education will be to make clear to all our fellow-citizens how their reciprocal worth must be appreciated. We must point out to the one side how there can be no substitute for the German worker and we must teach the German worker how indispensable are the inventor and the genuine business leader. It is quite clear that under the aegis of such an outlook on economic life, strikes and lock-outs can no longer be tolerated. The National Socialists State repudiates the right of economic coercion. Above all contracting parties stand the economic interests of the nation, which are the interests of the people.

The practical results of this economic policy of ours are already known to you. Throughout the whole nation there is a tremendous urge towards productive activity. Enormous works are arising everywhere for the expansion of industry and traffic. While in other countries strikes or lock-outs shatter the stability of national production, our millions of productive workers obey the highest of all laws that we have in this world, namely the law of common sense.

Within these four years which have passed we have succeeded in bringing about the economic redemption of our people; but we realize at the same time that the results of this economic work in town and city must be safeguarded. The first danger that threatens us here is in the sphere of cultural creativeness. And that danger comes from those who are themselves active in that sphere. For our fellow-countrymen who are engaged in artistic and cultural productivity today, or are acting as custodians and trustees of cultural works, have not the necessary intuitive faculties to value and appreciate the ideal products of human genius in this sphere.
The National Socialist Movement has laid down the directive lines along which the State must conduct the education of the people. This education does not begin at a certain year and end at another. The development of the human being makes it necessary to take the child from the control of that small cell of social life which is the family and entrust his further training to the community itself.

The National Socialist Revolution has clearly outlined the duties which this social education must fulfil and, above all, it has made this education independent of the question of age. In other words, the education of the individual can never end. Therefore it is the duty of the folk-community to see that this education and higher training must always be along lines that help the community to fulfil its own task, which is the maintenance of the race and nation.

For that reason we must insist that all organs of education which may be useful for the instruction and training of the people have to fulfil their duty towards the community. Such organs or organizations are: Education of the Youth, Young Peoples Organization, Hitler Youth, Lab our Front, Party and Army—all these are institutions for the education and higher training of our people. The book press and the newspaper press, lectures and art, the theatre and the cinema, they are all organs of popular education.


The National Socialist Movement has laid down the directive lines along which the State must conduct the education of the people. This education does not begin at a certain year and end at another. The development of the human being makes it necessary to take the child from the control of that small cell of social life which is the family and entrust his further training to the community itself.

The National Socialist Revolution has clearly outlined the duties which this social education must fulfil and, above all, it has made this education independent of the question of age. In other words, the education of the individual can never end. Therefore it is the duty of the folk-community to see that this education and higher training must always be along lines that help the community to fulfil its own task, which is the maintenance of the race and nation.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Άνθρωποι, αγαπητέ Trueman, που είναι Δαρβινιστές δεν είναι ποτέ στενόμυαλοι και φανατικοί, γιατί αποδέχονται ότι η ικανότητα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ σε νέες καταστάσεις εξασφαλίζει την επιβίωση.
Άρα δεν προσκολλώνται σε θεωρίες ούτε σε δόγματα, αλλά είναι ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ. ΚΕΦΑΛΑ!!!! Διάβασε λοιπόν και μόνος σου με τί νεωτεριστική ματιά, αντιμετώπισαν το οικονομικό πρόβλημα.
Αυτοί ήταν οι "φανατικοί" που σου έμαθαν στην Ιστορία. Φανατικοί ήταν μόνο σε ένα πράγμα: τη διατήρηση του έθνους τους. Και καλά έκαναν...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βάρσο, γιατί δεν μπορείτε να μας πείτε το επάγγελμά σας, αφού δεν γνωρίζουμε τα υπόλοιπα στοιχεία σας; Ούτε εάν εργάζεστε στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα δεν μπορείτε να μας πείτε;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο μήπως είσαι γιατρός;

Ανώνυμος είπε...

Βαρσε,

επειδή το καλαμπούρι συνεχίζεται, το μόνο που αναγκάζομαι να σου (ξανα)πώ είναι ότι οι εφηβικές κομματικές σου καταβολές σε καταδιώκουν ακόμα, με διαφορετικό βέβαια μανδύα αλλά απαράλλαχτο πυρήνα. Με τις απόψεις ακόμα και προσαρμοσμένες στην εποχή μας, διαφωνώ.


Μαργουντ

Επειδή μιλάς για σοκ ως μόνη λύση αλλαγής πορείας, νομίζω ότι μιας και η χρεωκοπία είναι προ των πυλών (και μεγαλύτερο σοκ δεν υπάρχει) η στιγμη αυτή ερχεται αν το σύστημα δεν αντιδράσει "θετικά".

Και το τί θα προκύψει φοβάμαι, από εδώ που είμαι, ότι δεν θα περιγράφεται με συμβατικές εξισώσεις, όπως σωστά είπες κι εσύ.

Κι επιμένω ότι την ακολουθητέα πορεία την δείχνουν τα ευημερούντα, βασισμένα στην φιλελευθερη οικονομία, κράτη του πλανήτη, κι όχι οι τυρρανικοί "-ισμοί" του Herr/Ταβαρίτς Βάρσου, ή τυχόν άλλοι πειραματισμοί.

Ανώνυμος είπε...

Trueman τί ειδικότητας καθηγητής είσαι;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Συνεχίζεις με τις σαχλαμάρες σου περί κομμουνισμού..
Που ακριβώς διαφωνείς δηλαδή; Για πες μας και μας..

1) Το ότι ο Σαρκοζί εξαναγκάζει τη Renault (υποσχόμενος επιδοτήσεις)να μεταφέρει την παραγωγή της από τη Σλοβενία στη Γαλλία (ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για ΓΑΛΛΟΥΣ), σου θυμίζει μήπως κάτι από τα παραπάνω;
Σου μοιάζει για φιλελεύθερο παγκοσμιοποιημένο μέτρο; Αλλά μάλλον ο Μάνος είναι καλυτερος από τον Σαρκοζί. Γι αυτό είναι εκεί που είναι και οι δύο.. Α ξέχασα. Είναι και καλύτερος από τον Krugman ο Μάνος..

2)Το ότι ο Ομπάμα φορολογεί με 90% (!!!) τα bonus των στελεχών της AIG, και με 70%(!!!) τα bonus στις εταιρίες που επιδοτήθηκαν από το Αμερικανικό Δημόσιο, σου κάνει επίσης για φιλελεύθερο μέτρο; Στην τόσο "φιλελεύθερη" Αμερική; Βλέπεις όμως τί συμβαίνει όταν ο κόσμος δεν έχει εθνική συνείδηση και ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη του (ορισμός του φιλελευθερισμού). Έρχεται το "κακό" κράτος και τραβάει (ορθως) χαστούκια στο άτομο-λαμογιοmanager, "περιοριζοντας την οικονομική του ελευθερία"..

Θα σου γράψω κι άλλα παραδείγματα, μπας και πάρεις επιτέλους χαμπάρι. Αν και αμφιβάλλω..

ΥΓ. Που ακριβώς, από αυτά που διάβασες παραπάνω, κε ξερόλα, είδες εσύ οικονομικό κομισάριο; ΔΙΑΒΑΣΕ πρώτα λοιπόν και μετά αποκτάς γνώμη..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Α, επειδή επιμένεις με τις καραμέλες περί ευημερίας..
Στο έχει ξαναπεί ο Μάργουντ, αλλά ως γνωστόν το ξερό κεφάλι δεν ακουει..

Πήγαινε και δες τα οικονομικά αποτελέσματα της Γερμανίας επί ναζισμού μετά την κρίση, και τα οικονομικά αποτελέσματα των "φιλελεύθερων" Αγγλων. Μετά έλα να τα ξαναπούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βαρσε,
είσαι η ψεύτης ή βλαξ. Διάλεξε.

Μιλάς σαν να ακούω Μάκη Μαϊλη σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα δεινά του φιλελευθερισμού. Φυσικό είναι την τέχνη του ψεύδους να την ξέρεις καλά από την κομματική σου διαδρομή.

Αλλά αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα και ο λόγος της αποτυχίας των συστημάτων που πίστεψες ή πιστεύεις. Αυτή και η μεγάλη μας διαφορά.

Το μίσος για την ελευθερία και ο έλεγχομενη κατα το δοκούν, "αλήθεια".

Γι αυτό σε προτρέπω να διαβάσεις το πολύ επίκαιρο, σημερινό άρθρο του Πάσχου περί ελευθερίας

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_22/03/2009_308356

Ανώνυμος είπε...

trueman, εσύ, ως φιλελεύθερος, θα ψηφίσεις μάνο ή περλικό;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε,
θα ήθελα συνένωση όλων των δυνάμεων που πρεβεύουν τον φιλελευθερισμό. αυτη η διασπορα δυνάμεων θυμιζει, όπως κάποιος έγραψε σωστα, την διασπορά των μικρών κομμάτων της αριστερας, που δεν βγάζει σε τίποτα.

ισχυς εν τη ενωσει, λοιπόν (καταρχήν)

Ανώνυμος είπε...

το συγκεκριμένο άρθρο του Μανδραβέλη σε όλη του την έκταση, βρίσκεται εδώ

http://e-rooster.gr/02/2009/1183

Marwood είπε...

Τρούμαν, απ' ότι διάβασα, ο ΠΜ κάνει μια επισκόπηση των θεωριών κάποιων φιλοσόφων, προς υποστήριξη της αναγκαιότητας της ελευθερίας. Δεν είμαι αρμόδιος για φιλοσοφικές συζητήσεις, άσε που πρέπει να ορίσουμε την ελευθερία. Σοβαρό αντίλογο πάντως πιστεύω ότι έχει ο Βάρσος, καθώς και ο Χατζάρας, για τον οποίον ειδικά ο Χάγιεκ είναι κόκκινο πανί...

Με την πρακτική εφαρμογή όμως των θεωριών αυτών, και δη στην οικονομία, συμφωνώ. Δηλ είμαι αναφανδόν υπέρ της ελευθερίας του επιχειρείν, και του δοκιμάζειν, όπως λέει και ο ΠΜ. Κατ' αρχήν. Απο εκεί και πέρα βέβαια ανοίγουν πολλές άλλες συζητήσεις...

Marwood είπε...

Από την άλλη, έχω να σου πω ευθαρσώς, ότι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, όλα αυτά είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Και δεν έχω καμία, μα καμία ελπίδα ότι οποιαδήποτε λύση μπορεί να προέλθει από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Και νομίζω ότι όποιος έχει κοινή λογική το βλέπει αυτό.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, πρέπει να προκολληθούμε στο άρμα της Ρωσίας, δίνοντας γήν και ύδωρ στον Πούτιν, μπας και σώσουμε την παρτίδα (και την πατρίδα).
Simple and plain...

Marwood είπε...

Και για να κάνω το case μου ολοκληρωμένο, πρώτη κίνηση θεωρώ ότι πρέπει να είναι η παραχώσησις των πρωτείων της Ορθοδοξίας.
Τροφή για σκέψη...

Ανώνυμος είπε...

Α ναι, η χαζοτάνια ήταν τότε στον Αρναούτογλου με ενασχολήσεις περί τα καλλιτεχνικά του κώλου πριν ανακαλύψει τις χάρες του πολιτικού ρεπορτάζ στο πλάι Σπίνων και Π'γιάννηδων.

Marwood είπε...

Και επειδή παραθέτουμε άρθρα, σας παραπέμπω στο http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=260634 όπου ο Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης, λέει κάτι παρόμοιο, στο πιο λάιτ βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

παιδιά συγγνώμη μπερδεύτηκα και ήταν να στείλω το σχόλιο σε άλλο blog.

V. είπε...

Εγώ είμαι υπέρ την ελευθερίας της δικής μου (για την οποίαν πληρώνω και κόστος μεγάλο), αλλά όχι οπωσδήποτε υπέρ της ελευθερίας των άλλων, γενικώς και αδιακρίτως. Άλλωστε, δεν πιστεύω ότι η ελευθερία είναι αίτημα των πολλών. Κατανάλωση και ασφάλεια - αυτά έχει ανάγκη ο κόσμος στην πλειοψηφία του, κατά τη γνώμη μου. Ο μέγας Cioran έχει μιλήσει και έχει πει ότι η ελευθερία είναι μια αξία υπερτιμημένη. Όλοι υποτίθεται την διεκδικούν, αλλά, στην πραγματικότητα, κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποδιώξουν. Η ελευθερία απαιτεί παιδεία και αυτοπειθαρχία. Αλλιώς είναι απλώς ασυδοσία...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αλήθεια η Τάνια στον Αρναούτογλου πριν πάει στον Παπαγιάννη;

Ανώνυμος είπε...

η λύσις είναι το ξανθόν γένος λοιπόν... Μόνο που αυτή τη λύση περιμέναμε και πριν 2 αιώνες, αλλά απογοητευτήκαμε

Marwood είπε...

Εντάξει, τότε μπορεί και να μην είναι η λύση...

Marwood είπε...

Είναι όμως οι υπόλοιποι δυτικοί?
Ξοφλημένοι και οι ίδιοι πλέον?
Ή μήπως δεν θεωρείς πολύ σημαντικό πρόβλημα ότι ο Ο είναι έτοιμος να κατεβάσει τα βρακιά στην Άγκυρα, για να σώσει τη δική του παρτίδα αυτός?
Τι ανταλλάγματα λες να του ζητήσουν οι μαγκίτες Τούρκοι?
Θεωρείς μήπως ότι τα ανταλλάγματα αυτά θα έχουν κάποια επίδραση στη δική μας κατάσταση?

Ανώνυμος είπε...

αν προσέξεις την διατύπωσή μου στην προτελευταία παραγραφο στο 3:25 σχόλιό μου θα καταλάβεις την άποψη μου γι' αυτό

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Βάρσος θα μας πει το επάγγελμά του (έστω στο περίπου) και ο κ. Trueman την καθηγητική του ειδίκευση;

Ανώνυμος είπε...

Τί επαγγέλεται ο marwood;

Marwood είπε...

Επείδη είμαι σε mood προσφοράς προς τον άνθρωπο και την κοινωνία, αλλά και στο αγαπητό κοινό(ποιό?) του μπλογκ, ανέβασα δύο βιβλία στο rapidshare.

Το πρώτο θα ενδιαφέρει σίγουρα τον Βάρσο και ίσως και τον Σούφρα (αν δεν το έχουν ήδη)
http://rapidshare.com/files/212273197/_Osprey__-__Men-at-Arms__034__-_The_Waffen_SS.pdf

Και το δεύτερο για να ανέβει το ηθικό του Τρούμαν
http://rapidshare.com/files/212277965/Vienna_1683_-_Christian_Europe_repels_the_Ottomans.pdf

Ελπίζω να αποτελέσουν ερέθισμα για εποικοδομητική συζήτηση (ναι καλά)

Marwood είπε...

Το επάγγελμα μου είναι εγκάθετος ντόπιων και ξένων συμφερόντων και part-time consiglieri του Άρη Σπίνου για ενδυματολογικά θέματα καθώς και θέματα του συντακτικού της ελληνικής γλώσσης

Marwood είπε...

Αλήθεια τώρα, είμαι στυλίστας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του προφίλ, μοιάζω με τον Karl Lagerfeld σε νεαρή ηλικία.

Marwood είπε...

Επίσης παίρνω πολύ συχνά τηλέφωνο για να σχολιάσω την επικαιρότητα στην εκπομπή του Γεωργίου στον ρήαλ τα μεσημέρια. Είμαι αυτός που γκρινιάζει για τα λαμόγια τους πολιτικούς που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, δηλώνω -ψευδώς- ταξιτζής.

Ανώνυμος είπε...

Marwood ποιο είναι το αληθινό σου επάγγελμα;

Mr. Loverman είπε...

Μυρίζομαι επιστροφή του Καραίσκου και μπήκα να πω ένα γεια

Marwood είπε...

Στις 17/3 17:20 καταχωρήσατε την ακόλουθη δημοσίευση για το debate: Πώς θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών;

Παράδοση της ηγεσίας του μπουρδ... συγγνώμην κράτους στον Πούτιν, πρώτη εκτελεστική απόφαση του οποίου θα είναι η παραδειγματική εκτέλεση των πολιτικών και παρατρεχάμενων, η δεύτερη θα είναι η κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων του δημοσίου.
Το μήνυμα σας περιέχει σχόλια υβριστικά,χυδαία,ρατσιστικά,βίαια ή αλλιώς αποδοκιμαστέα. Για τον παραπάνω λόγο το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί στα Debates του Naftemporiki.gr

(Όροι Χρήσης, Παράγραφος - 4α)

Marwood είπε...

Βρε τον Χανς Ουλριχ που ήσουν χαμένος εσύ?

Mr. Loverman είπε...

Ασε φίλε, δουλειές χεχε...

Ανώνυμος είπε...

Ο καραϊσκος τί επάγγελμα κάνει;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μπράβο ρε Μαργουντ, γι αυτό σε συμπαθώ για τις δημοκρατικές σου αντιλήψεις. Εκτελεση πολιτικών κλπ

Marwood είπε...

Ανώνυμε, τον Μάριο Τάρτα τον έχεις ακουστά?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ανώνυμε, επειδή μάλλον πιάνω τη λογική με την οποία προσπαθείς να προσδιορίσεις τα επαγγέλματα όλων, θα πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι η πλειοψηφία του κόσμου (στην Ελλάδα τουλάχιστον) ετεροαπασχολείται, σε σχέση με τις σπουδές που έχει κάνει. Ίσως να ήταν εξίσου σημαντικό να ρωτάς τί σπουδες έχουμε κάνει, μιας κι αυτές οδηγούν η αλήθεια σε ένα τρόπο σκέψης.
Αν και πιστεύω ότι έχεις πέσει στην περίπτωση εδώ μέσα. Ούτε οι σπουδές ούτε το επάγγελμα οδηγούν σε σωστό συμπέρασμα..

Ανώνυμος είπε...

μια που μιλάμε και για τις επόμενες γενιές και τι φέσωμα θα τους φορτώσουν οι προηγούμενες, το καλύτερο, οπως πάντα, το λεει ο Γκρούτσο Μαρξ:

«Γιατί να μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές; Τι έκαναν ποτέ αυτές για μας;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Να συμπληρώσω δε ότι εξ αιτίας του πανύβλακα (και κομπλεξικού όπως απεδείχθη) Trueman, με πήρε πρέφα ο Καραϊσκος, μιας κι εμφανιζόμουνα άσχετος για να υπάρχει και κάποιος να εκφοβίζει τον τραμπουκάκο αυτόν, προκειμένου να μην τα κάνει γης μαδιάμ όπως συνηθίζει..
Άρα του επιβεβαίωσα ότι είμαι εγώ, όταν με θριαμβευτικό ύφος ήρθε σήμερα και άρχισε να μου τη λέει, για να τελειώνουμε.. (γιατί βαρέθηκα κι εγώ να το παίζω άσχετος εδώ μέσα)
Σήμερα λοιπόν που τον είδα, μου είπε ότι δεν μπαίνει γιατί βαρέθηκε να τον βριζει εν χορώ όλο το blog. Συμπλήρωσε δε, ότι δεν του αρέσει να τον βρίζουν (Χα,χα,χα..Τί μορφή είναι αυτή.. Λες και υπάρχει κανείς που του αρέσει να τρώει χέσιμο)
Και αφού τα είπαμε έξω από τα δόντια:

Για πες μας ρε μπούρδα Τρούμαν, τότε που ψήφιζες ΠΑΣΟΚ (τα τελευταία 20 χρόνια) ΚΑΙ με Παπατζή και με Σημίτη, ήτανε καλά;

Κάτσε κάτω ρε ΠΑΣΟΚΟ που μου ανακάλυψες το φιλελευθερισμό πέρισυ.. Κάνε μας τη χάρη ρε..

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλήθεια είναι ότι ρωτάω τα επαγγέλματα για να κάνω κάποιους συσχετισμούς με το περιεχόμενο των απόψεων. Θεωρούσα ότι τα επαγγέλματα κατά κάποιο τρόπο θα ταυτίζονταν με τις σπουδές. Αν όχι, μπορείτε μήπως να πείτε (αν δεν το θεωρείτε άκομψο το ερώτημα) τί έχετε σπουδάσει; Γιατί βλέπω ότι όλοι οι σχολιαστές εδώ και παρά τις διαφωνίες σας είστε πολύ καλλιεργημένοι. Επίσης, σωστά αντιλαμβάνομαι ότι γνωρίζεστε μεταξύ σας;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΟΣ ο trueman; ΠΑΣΟΚΟΣ και μάλιστα παπανδρεϊκός;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ναι γνωριζόμαστε..
Για να δω αν πιάνω τη συλλογιστική σου σωστά...

Θεωρείς ότι ο Trueman είναι καθηγητής, γιατί έχεις την εντύπωση ότι είναι ιδεολόγος και ρομαντικών (ανεφάρμοστων απόψεων) όπως οι περισσότεροι καθηγητάδες άλλωστε... Δεν είναι δε τυχαίο ότι πολλοί από αυτούς αριστερίζουν..

Θεωρείς ότι είμαι δικηγόρος γιατί προσπαθώ να παρουσιάσω το άσπρο, μαύρο (καλό το ναζισμό δηλαδή), χρησιμοποιώντας επαγωγική λογική (έστω και εσφαλμένη), όπως κάνουν τα λαμόγια οι δικηγόροι..

Κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΑΡΑ ο Trueman;
Και μάλιστα Μιμίκος!!!???

Ανώνυμος είπε...

Τι ψήφισε ο Trueman στις εσωκομματικές εκλογες;
Γιωργάκη ή Βενιζέλο;

Ανώνυμος είπε...

βαρσε
γιατί, ντρεπεσαι για τις απόψεις σου?

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Trueman αυτός που κουβαλούσε το χαρτοφύλακα του Υπουργού Ανωμερίτη;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ακριβώς αυτό. Και θα υπέθετα ότι ο marwood είναι οικονομολόγος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Trueman αυτό που προσπαθούσε -ανεπιτυχώς- να πείσει τον Σουλαδάκη να βάψει το μαλλί του;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Με βλέπεις να νρέπομαι για τις απόψεις μου, ρε Π-Α-Σ-Ο-Κ-Τ-Ζ-Η;;;

Όπως καταλαβαίνετε, φίλοι μου καλοί, καλοί μου φίλοι, τώρα εξηγούνται οι ασυναρτησίες του Trueman περί ΚΕΝΤΡΩΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ..

Τόσα χρόνια Π-Α-Σ-Ο-Κ-Τ-Ζ-Η-Σ, ανακάλυψε πέρισυ το φιλελευθερισμό μέσα από το έγκριτο Τιραμόλα, και είπε να τα συνδυάσει, μιας και του είναι δύσκολο να ξεκολλήσει από το χώρο του κέντρου, σηλασή το ΠΑΣΟΚ..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου, έχω δει ότι κάποιος έχει μπει στο blog κάνοντας search για "Τζίνα Ντρούλις". Είναι αλήθεια ή με γελούν τα μάτια μου;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Να σου διευκρινίσω Ανώνυμε ότι εγώ κι ο Τρούμαν έχουμε τεχνικές σπουδές και οι δύο, με τη διαφορά ότι ο Trueman δεν ξέρει τί του γίνεται στο άθλημα, προκαλώντας πολλά γέλια με τν επιστημονική του κατάρτιση...
Παρόλα αυτά, δεν είναι ιδεολόγος.. Απλά συμφεροντολόγος, πράγμα που επιβεβαιώνει την πάγια άποψή μου για τους φιλελεύθερους

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 534   Νεότερο› Νεότερο»