Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Cereal Killers



Ενα πράγμα που μας δίδαξε η υπόθεση της 17Ν, είναι ότι δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να σκοτώσεις κάποιον (καλώς ή κακώς) ανυποψίαστο, αιφνιδιαστικά, και ακολούθως να χαθείς στο δαίδαλο της πόλης εκμεταλλευόμενος το προκληθέν σοκ. Δηλαδή, ας μην υπερεκτιμάμε τις επιχειρησιακές ικανότητες των εκτελεστών, εδώ είδαμε στη 17Ν άτομα που θα έπαιρναν γιώτα στο στρατό να εμφανίζονται "κομμάντος" αντάρτικου πόλεων.

Επιπλέον, επιχειρούν απέναντι σε μια πράγματι τραγική αστυνομία. Οποιος κυκλοφορεί στο κέντρο και βλέπει τι σόι νεαρούς και νεαρές έχουν βάλει να περιπολούν καταλαβαίνει. Φαντάζομαι το τρόμο των αφγανών και σομαλών πρεζεμπόρων και σωματεμπόρων, όταν βλέπουν τους εν λόγω αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας να σουλατσάρουν στο δρόμο σε στυλ πάω βόλτα στα μαγαζιά, και να χασκογελάνε μεταξύ τους σα να είναι σε μονοήμερη εκδρομή γυμνασίου. Αυτά βλέπω, αυτά λέω. Αλλά τι σημασία έχει τι λέω εγώ, μια ματιά στο ταμπλό που λένε, αρκεί για να καταλάβεις ποιοί είναι μπροστά στο σκορ.

Συμπέρασμα, η αστυνομία δεν έχει καμιά τύχη απέναντι στην κάθε σέχτα ή χέστα. Θα τους πιάσουν βέβαια κάποτε, ή θα παραδοθούν μόνοι τους, μόνο και μόνο γιατί η χώρα μας είναι μια απελπιστικά μικρή αγορά, οι ίδιοι και οι ίδιοι είμαστε, και αυτό φαίνεται τόσο στη σύνθεση των τρομοκρατικών ομάδων, όσο και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων Τύπου. Δε ψάχνεις δα και τον Unabomber ανάμεσα σε εκατομμύρια πιθανούς υπόπτους.

Επί της ουσίας τώρα, η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ομάδες καραίσκων (με τη διαφορά ότι σηκώνονται σχετικά νωρίς από το κρεβάτι), οι οποίες μπορεί να είναι από τα ίδια τα εξάρχεια (μπαχαλάκηδες, αναρχοαυτόνομοι, καταληψίες πολυτεχνείου, καταληψίες βίλλας τάδε, ληστές τραπεζών, χουλιγκανς ΑΕΚ), μπορεί και όχι (είδαμε άλλωστε από την υπόθεση Αλέξη, ότι η δεξαμενή από την οποία αντλούνται τέτοιου είδους "ευαίσθητοι" νέοι είναι κυρίως τα βόρεια προάστια). Σε κάθε περίπτωση πάντως, χρηματοδοτούνται από το κύκλωμα που έχει στηθεί στα εξάρχεια, κάτω από τη μύτη και με την ανοχή (συνέργεια?) των ίδιων αστυνομικών, εναντίον των οποίων τελικά στρέφεται. Το κύκλωμα (στη γλώσσα μας: Outfit) διαχειρίζεται εκτός από την προστασία μαγαζιών και επιχειρήσεων της περιοχής, και την πρόσοδο από τις "απαλλοτριώσεις" που κάνουν οι διάφοροι ληστές με τα μαύρα ή με άλλα χρώματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο νυν Capo του εν λόγω outfit, είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος "αντιεξουσιαστής" που είχε στοχοποιήσει ο υψηλός συντοπίτης του Καραίσκου όταν ήταν πρωθυπουργός.

698 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 698   Νεότερο›   Νεότερο»
ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μαλάκα απίστευτο. Δε γίνονται αυτά. Τον Κώστα το "λογιστή"¨, τον θυμήθηκα προχθές βλέποντας στο you tube τον Δία και αναρωτήθηκα πώς τέτοια μορφή δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε trash tv. Και εμφανίζεται δυο μέρες μετά. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Marwood ποιός; Αυτός που χτυπάει τα κουδούνια; Κρίμα πάντως που είναι αυτός γιατί πίστευα ότι θα ήταν ο Τσιριγώτης. Μου είπαν κάτι φίλοι ότι τον είδαν στον γάμο να έχει στήσει τρίποδα, κάμερες κλπ. και υπέθεσα ότι θα ήταν ο συμπαθέστατος Γιάννης...

Η Φλέσσα βέβαια έχει τον Γιωσαφάτ και πολύ καλά θε έκανε ο Καραίσκος να ακούσει τι λέει ο ψυχίατρος...

Marwood είπε...

Βλέπω τώρα εδώ την κάρτα του όπου έχει σβήσει το "ελαιοχρωματιστής" και από πάνω έχει γράψει "Λογιστής"
χοχο

Ανώνυμος είπε...

Μα τον έχει ξαναβγάλει ο Καμπούρης άλλες 3 φορές...

Γιατί τον λέτε λογιστή;

Ανώνυμος είπε...

"Δεν έχει σημασία" πὠς κατάλαβες ότι τα 4 παιδιά μας έχουν σχέση με αυτό το blog και επίσης πώς κατάλαβες ποιος είναι ποιός; Μας χρωστάς και μια στυλιστική περιγραφή του Καραϊσκου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Κώστας συστηνόταν ως λογιστής. Μου χε δώσει και μένα επαγγελματική κάρτα. Θα ψάξω μήπως την έχω.

Marwood είπε...

Αυτός είναι, τον είχα γνωρίσει σχεδόν προ δεκαετίας σε κάποια νυκτερινά κέντρα, και μου είχε παρουσιαστεί ως Λογιστής. Οντως τον είχα πετύχει να χτυπάει κουδούνια στην Κανάρη, επίσης εχει εντοπιστεί να διανέμει πίτσες στην περιοχή του κέντρου.
Είχα πολλά χρόνια να τον δω, αλλά πέρσι σε άσχετη στιγμή με είδε στην πλατεία συντάγματος και με χαιρέτησε με το όνομά μου!

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα. Συστήθηκε του Καμπούρη βουλευτής. χα,χα,χα. Μεγάλη μορφή.

Δεν έχει σημασία είπε...

ο Γιωσαφάτ θεωρείται ο καλύτερος στην Αθήνα, χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Επίσης η Βικυ αν προσέξατε, κάνει πολύ καλή συνέντευξη. Τον αφήνει και μιλάει, ενώ κάτι άλλοι συνεντευξιαστές μιλάνε περισσότερο από τον συνεντευξιαζόμενο...

Marwood είπε...

Η Φλέσσα είναι η κλασσική γυναίκα που θα γούσταρε τον Καραϊσκο.

Θ.Π. είπε...

Για τον Γιωσαφάτ ισχύει. Μακάρι να τον ακούει και ο Καραίσκος. Η Φλέσσα παραδόξως είναι σχετικά καλή, γιατί είμαι σε θέση να ξέρω ότι έχει η ίδια άλυτα προβλήματα και ρωτάει με πραγματικό ενδιαφέρον.

Marwood είπε...

H κάρτα του Κώστα
http://yfrog.com/0528062009147j

Δεν έχει σημασία είπε...

Για τον λόγο που περιέγραψα την πάω παρα πολύ. Οι εμπορικοί δημοσιογράφοι είναι μόνο τουπέ, εξυπνακισμοί και ναρκισσισμός...

Marwood είπε...

Ωραία κοπέλα η Φλέσσα. Φαίνεται ότι έχει αλυτα προβλήματα, οχι όμως οικονομικής φύσεως, οι φορολογούμενοι να'ναι καλά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα. Τώρα θα χει προσθέσει και βουλευτής από κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά (γιατί αρκετά καλαμπουρίσαμε) τον Βαρσο ή τον Καραϊσκο γουστάρεις και κάθεσαι κι ασχολείσαι με αυτό το blog?

Marwood είπε...

Ψυχολόγοι ψυχαναλυτές κλπ: μιλάμε για τσαρλατάνους, αστεία πράγματα, υπνωτιστές, μάγος θωμαδάκης κοκ

Marwood είπε...

Ναι και εγώ θέλω να μάθω, δηλαδή αν δε γουστάρεις εμένα να πάω να κοιμηθώ γιατί έχω να παραστώ σε τρία μνημοσυνα αύριο (κατά τα πρότυπα του βουλευτού Αναγνωστόπουλου). Αν με γουστάρεις, να πάω πάλι να κοιμηθώ για να πάρω δυνάμεις γιατί μου φαίνεσαι και απαιτητική.

Δεν έχει σημασία είπε...

νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο να γίνει γνωριμία μέσω blog, εγώ δεν το επιδιώκω πάντως. Το να βγούμε εξω είναι απλά πρόταση που ακούγεται ενδιαφέρουσα γιατί η προσδοκία του τι θα δείς στην πραγματικότητα, γεννά την έκπληξη (αρνητική ή θετική) που το θεωρώ πολύ όμορφο συναίσθημα έτσι κι αλλιώς. Εγώ, εξ όψεως, ξέρω το καρέ μόνο, όχι τους υπολοιπους...
Με τον εξαιρετικό Ιωσαφάτ taped, σας καληνυχτίζω...

V. είπε...

Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι θέλει τον Βάρσο...

Καραίσκο, χαράς ευαγγέλια... Τώρα βγήκε και η δικιά σου, η κυρία Κορτέση...

Ανώνυμος είπε...

Ρίξε τίποτα στο χαρτί μπρε Καραϊσκο να γελάσουμε.

Θ.Π. είπε...

Εμένα μου φαίνεται ότι η "κυρία" που ενδιαφέρεται είναι κύριος. Νομίζω ότι το γράψιμό της είναι αντρικό.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τρίτο φύλλο ή άντρας που κανει πλάκα?

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω το δεύτερο...

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, να κι ένας επισκέπτης από μπουρκίνα φάσο. Μάλλον θα πήραν είδηση τι κρυφορατσιστόμουτρο είσαι.

Ανώνυμος είπε...

ίσως το "κορίτσι" γιορτάζει την μέρα της περηφάνιας και με κάποιον από δω είναι όντως τρελαμένο..

Trueman είπε...

Ρε Marwood μερακλή κάνε μια βόλτα προς παραλιακή και για μένα με κορυφαίο breezin' του bobby womack στο στέρεο

Ανώνυμος είπε...

mπρε καραϊσκο, χρυσό σ' εχω κάνει από το πρωϊ, γράψε κάτι να γελάσουμε μπρε

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το αγόρι που παριστάνει το κορίτσι είναι ο ίδιος ο Καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

To κορίτσι που είναι αγόρι δεν μας περιέγραψε και την ενδυμασία Καραίσκου (εγώ ενδιαφέρομαι και για την υπόδηση) εκείνο το βράδυ στο Γκάζι.

Και μια ερώτηση προς Βάρσο και Μάργουντ. Ήσασταν πράγματι στο Γκάζι με τον Καραϊσκο και με κάποιον που είχε μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορούσε λευκή στολή;

Ανώνυμος είπε...

το σκηνικό που περιγράφει μάλλον έγινε. αλλιώς, θα το διαψευδανε οι τρείς τους, ειδικά εκεί που τους ρωτάει ευθέως για τον τέταρτο με την μηχανή και την άσπρη στολή

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά εάν δεν τους γνωρίζει προσωπικά, τότε πως τους συνέδεσε με το συγκεκριμένο blog και επιπλέον πως ήξερε ποιος είναι ποιος, αφού τα ονόματά τους εδώ δεν είναι (φαντάζομαι δηλαδή) τα πραγματικά τους ονόματα. Να μιλάνε μεταξύ τους με τα ψευδώνυμά τους το βρίσκω εντελώς σουρεαλιστικό και το αποκλείω ως πιθανότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ας τον/την καλέσουμε να μας δώσει μια ιδέα για τη θεματολογία της συζήτησης, που απ'ότι είδα την χαρακτηρίζει ως σοβαρή (μάλλον ως σοβαροφανή θα έλεγα, αφού θα άκουσε τον Καραϊσκο να αγορεύει με αριστερίστικά τσιτάτα και θεωρίες).

Ανώνυμος είπε...

αυτό όντως αποκλείεται. Αλλά οτι κάτι έγινε είναι σίγουρο καθώς δεν θα της διναν σημασία μετά την ερώτηση που έκανε για τον τεταρτο, αν αυτός δεν υπήρχε. Αυτό το έκανε όπως η Σεχτα που δίνει πραγματικά στοιχεία από περιστατικά στις προκηρύξεις για να μην νομίζουμε ότι λεει μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

..Κι ο Βαρσος επιβεβαιώνει ότι σε παλιότερο καφέ δέχθηκε "παρενόχληση"

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι κάνει πλάκα ο Καραϊσκος. Επειδή νιώθειλίγο κλασμένος και δεν μπορεί πια να μπει να γράψει κανονικά, γράφει με αυτά τα τεχνάσματα. Καϋμενόπουλε Καραϊσκο..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εννοείται ότι κάποιος κάνει πλάκα, γι αυτό δεν ασχολήθηκε και κανείς ιδιαίτερα. Η αναφορά σε κάποιον με άσπρα είναι μεταφορική και όχι κυριολεκτική, για φίλο μας αξ/κό του ΠΝ, που δεν έχει σχέση όμως με το blog. Δεν είναι απίθανο πάντως κάποιος να άκουγε για το συγκεκριμένο blog, αφου κάποιες φορές το αναφέρουμε σε καφέ. Όπως και δεν είναι και απίθανο να ακούει κάποιος γιατί δε θα λεγα ότι μιλάμε και χαμηλόφωνα. Από τη στιγμή δε που υπάρχει ο Καραϊσκος η κουβέντα πάει σε πολιτικά και νομίζω ότι αν κάποιος ακούει, δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει τί πιστεύει ο καθείς. Από μια κουβέντα, από την αρχή κιόλας, όμως κατάλαβα ότι είναι πλάκα και είναι κάποιος γνωστός. Ο οποίος μάλιστα προσπαθεί να εμφανιστεί ως γυναίκα, αντιγράφοντας αυτό που είχε συμβεί παλαιότερα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το κορίτσι θέλει να κανονιστεί ραντεβού για έξω και δεν πάει να μιλήσει στην τετράδα όταν την ξανασυναντήσει στο συγκεκριμένο κατάστημα;

Θ.Π. είπε...

Αγαπητέ μου Βάρσο είναι βέβαιον ότι το γραψιμο αυτό είναι ανδρικό. Υπάρχουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά δεν θα τα αναφέρω για να μην ανοίγουμε μάτια. Επιπλέον, είναι "έξυπνο" γράψιμο και επομένως αποκλείεται τα σχόλια να τα έχει γράψει γυναίκα. Τέλος, πιστεύω ότι δεν είναι ωτακουστής, αλλά κάποιος που σας γνωρίζει ήδη (αλλιώς πως ξέρει σε ποιον αντιστοιχεί το κάθε ψευδώνυμο;). Η συγκεκριμένη συνάντηση (και μάλιστα στο συγκεκριμένο μέρος και με την συγκεκριμένη σύνθεση)έγινε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς λόγω Καραϊσκου η συζήτηση στρέφεται στα πολιτικά από τη στιγμή που λέτε ότι ο καλλιτέχνης έκανε "ελεύθερο" με κάτι ρεπορτάζ του κώλου. Από που έμαθε την πολιτική ο αριστεριστής σχολιογράφος?

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να τα έχει γράψει και ο Καραϊσκος αλλά μου φαίνεται λίγο δυσκολο γιατί ο Καραϊσκος γράφει καταγγελτικά και χωρίς χιούμορ ενώ τα άλλα σχόλια ένα χιουμοράκι το έχουν. Επίσης υπάρχουν αγγλικές εκφράσεις ενώ ο Καραϊσκος φαίνεται να μην ξέρει γρι αγγλικά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μα δε λέει πουθενά ότι έγινε στο Γκάζι. Τέτοιες συναντήσεις σε καφέ γίνονται (όχι στο Γκάζι), αλλά μπορεί να είμαστε από 2 μέχρι 10 κάποιες φορές γυναικες κι άντρες. Δε σημαίνει ότι όλοι μπαίνουν εδώ. Πάντως θα διαφωνήσω και θα του αναγνωρίσω ότι το έπαιξε καλά ως γυναίκα. Το μονο που τον έκαψε ήταν πράγματι ότι έγραφε έξυπνα πράγμα σπάνιο έως απίθανο για γυναίκα. Συν τοις άλλοις, το ότι προσπάθησε να παρουσιαστεί σαν την παλιότερη περίπτωση, σημαίνει ότι ήξερε το συμβάν, το οποίο σημαίνει ότι είναι κάποιος γνωστός.. Η μόνη φορά που ειπώθηκε αυτό ήταν από μια φίλη της που μου το πε μπροστά σε κανα δυο φίλους, και άλλη μια φορά που το πα εγώ σε κάποιον. Για την ακρίβεια ξέρω και ποιος είναι, άσχετα αν προσπάθησε να μου το παίξει πονηρίδης όταν τον ρώτησα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι λοιπόν Βάρσο; Λύσε και αυτό το αίνιγμα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αμα θέλει ας βγει να το πει ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Καραϊσκος?

Ανώνυμος είπε...

τον Καραϊσκο τον μυρίζεις* από χιλιόμετρα , αποκλείεται να είναι "αυτή".




* λόγω ποδιών βέβαια

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Οχι, ο Καραϊσκος δεν ξέρει για την παλιότερη περίπτωση

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί όχι να μην γίνει αυτη η συνάντηση ?

Ανώνυμος είπε...

O Karaiskos giati den grafei? Thimose?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό του λέω κι εγώ καλέ. Γράψε να γελάσουμε λίγο μπρε διακονιάρη καραϊσκο

Ανώνυμος είπε...

Γράψε κάτι (έστω και μικρό) βρε σαγιονάρα Καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

Μου έχει μιλήσει για τον Καραίσκο ο Χρήστος Βούζας

Ανώνυμος είπε...

Γράψε κάτι βρε αφιλότιμε άνθρωπε, έχω και τα κυριακάτικα blues και είμαι και στις μαυρες μου

Ανώνυμος είπε...

Γράψε έστω για το ποιες είναι οι πιο προοδευτικές σαγιονάρες βρε ρεμπεσκέ/

Ανώνυμος είπε...

Γράψε κάτι, έστω για την θαυμαστριά σου. Θεό σ' ανεβαζε τεκνό σε κατέβαζε βρε αθεόφοβε τύπε.

Ανώνυμος είπε...

KARAISKOS

KARAISKOS

KARAISKOS



KARAISKO MOY LATREIA MOY

Ανώνυμος είπε...

Γράψε κάτι ρε. Και στα γρήγορα. Να γελάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι αρθρογράφοι πχ του Πρώτου Θέματος δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης "αμετροέπεια" και τη χρησιμοποιούν λάθος. Τουλάχιστον ο φιλόλογος Καραϊσκος δεν υποπίπτει σε τέτοια σφάλματα.
Επίσης στο ΠΘ πάλι, διακρίνω επίδραση του στυλ Vapsomallia, πχ σχόλια για την άσπρη κάλτσα του Κοτρώτσου κλπ. Να λοιπόν που το στυλ ενός μπλόγκερ κατάφερε να διεισδύσει στη μαίηνστρημ -ας πούμε- δημοσιογραφία. Συγχαρητήρια Vapsomallia, Karaisko και στα δικά σου.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, στοιχεία της γραφής βαψομαλλιά κυριάρχησαν στον Πρώτο Θέμα. Όχι μόνο ως προς την άσπρη κάλτσα αλλά και ως προς άλλα στοιχεία όπως καζούρα σε σχέση με τον τόπο καταγωγής και γενικά την εισαγωγή της αισθητικής παραμέτρου στην πολιτική ανάλυση. Το αστείο βέβαια είναι ότι ο αρθογράφος όχι μόνο έχει αποδεδειγμένα διαβάσει τα κείμενα του Βαψομαλλιά και το έχει παραδεχθεί από την ραδιοφωνική εκπομπή του, αλλά ότι και ο ίδιος βάφει τα δικά του μαλλιά αν και ειρωνεύεται όσους επώνυμους τα βάφουν. Δεν ξέρω μάλιστα γιατί ο Βαψομαλλιάς δεν τον περιέλαβε στα αφιερώματα, αφού ξέρει τα περί βαφής, έχει κάνει μια ανεπαίσθητη αναφορά στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο (ως προς το παράστημά του) και θεωρώ αδύνατον να μην γνωρίζει τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι πράγματι φιλόλογος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα, σε ποιον αναφέρεσαι, μήπως στον έγκριτο -και φίλο του Καραϊσκου- Κουρτάκη?

Ανώνυμος είπε...

IS VAPSOMALLIAS A FASCIST??????

Ανώνυμος είπε...

DO YOU BREAK OUR BALLS????

Ανώνυμος είπε...

IS ANONYMOUS A BALL BREAKER?

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς το Ρετσίνα Κουρτάκη φαντάζομαι, γιατί ο Καραϊσκος είναι μονίμως μεθυσμένος.

Ανώνυμος είπε...

Όχι τον Ντοράκη-Κουρτάκη. Τον άλλον, τον αρχισυντάκτη του.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Καραϊσκος υπήρξε αντικείμενο φθόνου από πλευράς Κουρτάκη. Αλλωστε στη μίζερη και κομπλεξική επαρχιακή πόλη που μεγάλωσαν, ο Καραϊσκος είχε τα πάντα, εμφάνιση, λεφτά και ιδεολογική κατάρτιση με τα οποία γοήτευε το ασθενές φύλλο (για να μην μιλήσουμε για την ορθογραφική δεινότητα), ο καημένος ο Κουρτάκης, προφανώς δεν είχε τίποτε από τα παραπάνω, ωστόσο ήταν ένας πεισματάρης και άοκνος εργάτης του -ας πούμε- λόγου, του οποίου οι αγώνες και οι αγωνίες τώρα δικαιώνονται καθώς γνώρισε την επιτυχία στην πρωτεύουσα και τον γνωρίζουν τα γκαρσόνια του jk (όχι τόσο λόγω της άκοκνης προσπάθειας, όσο εξ αιτίας κάποιας ψηλής ψυχής). Σε κάθε περίπτωση, ο τροχός τώρα πια έχει γυρίσει, δυστυχώς για τον Καραϊσκο. Τώρα που το σκέφτομαι, η εκατέρωθεν εμπάθεια που έχουν δείξει αυτοί οι δύο (Βαψομαλλιάς και Καραϊσκος) εξηγείται αν κάτω από το προσωπείο του βαψομαλλιά κρύβεται ο Κουρτάκης. Το παζλ μοιάζει να συμπληρώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος επάνω είναι ο ίδιος ο Καραϊσκος? Ωραία ορθογραφία ξέρεις Καραϊσκο. Ασθενές φύλλο?
Ντροπή

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι πιο πιθανό βλέπω να είναι ο Κουρτάκης ο Καραϊσκος παρά ο Βαψομαλλιάς

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζωνα υπάρχει εκατέρωθεν εμπάθεια όπως λέει ο παραπάνω σχολιαστής. Προσωπικά βλέπεω εμπάθεια μόνο από τον Καραϊσκο. Ο Vapsomallias μου φαίνεται coolκαι δείχνει να συμπαθεί τον Καραϊσκο και απλώς να του κάνει λίγη πλάκα γιατί μάλλον βλέπει τον Καραϊσκο να τσιμπάει και να είναι κολλημένος με τα κομμουνιστικά.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε ο Κουρτάκης είναι ο Βαψομαλλιάς; Τί λέτε...

Ανώνυμος είπε...

Ώστε ο Κουρτάκης είναι ο Καραϊσκος; Τί λέτε...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο Καραϊσκος ή είναι ο Οικονομέας ή κάποιος αντίστοιχος wannabe Οικονομέας που πάει να θολώσει τα νερά. Τέτοια αριστερίζουσα μπουρδολογία μπορείς ν' ακούσεις μόνο από αριστερό που ξάφνου απέκτησε φουσκωμένο πορτοφόλι και θέλει να αυτοπροσδιοριστεί ως συνεχιστής του κοινωνικού αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τελικά αλήθεια ότι ο καραϊσκος γράφει τους λόγους του Μπαμίχα καθώς και τα άρθρα του στην Α1 και ότι αυτή είναι η δουλειά του;

Ανώνυμος είπε...

Γράψε κάτι βρε αγύρτη βάρσο και είμαι και στις κακές μου. Τσακώθηκα και με τον προϊστάμενό μου σήμερα. Γράψε κάτι να γελάσουμε

V. είπε...

Έχω ακούσει τα πάντα. Από το ότι είμαι αδερφή, μέχρι το ότι διακονώ το τίμιο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Και αντιμετωπίζω όλες τις κατηγορίες με εγκαρτέρηση και στωικότητα. Αλλά - για τ' όνομα του Θεού - όχι ότι είμαι και ο Κουρτάκης! Αντιδρώ, όχι γιατί έχω τίποτα με τον άνθρωπο (πρώην συνεργάτη του Τράγκα στο Κ10, ο οποίος φόραγε πάντα το ίδιο μπλε-μαύρο σακάκι που του προμήθευε το κανάλι - ἐνα σακάκι με εντελώς περίεργα, "δρακουλέ", πέτα, σαν αυτό το γκρι, απ' του Μπρακούλια, που φορεί συχνά ο πρόεδρος Καρατζαφέρης), αλλά με την έννοια ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι έλκω την καταγωγή μου από την Κρήτη - έναν τόπο που αντιπαθώ σφόδρα (τους κατοίκους του, εννοώ δηλ. την νοοτροπία τους και τον brutal χαρακτήρα τους). Επιπλέον δε, προσωπικώς αντιπαθώ σφόδρα και την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και το νεοδημοκρατικό, φλούφλικο χαμαιτυπείο JK - εν αντιθέσει με τον κρητικό δημοσιογράφο.

Εάν ο φίλος μου ο Καραίσκος επιμένει ότι είμαι δημοσιογράφος, δεν μπορώ να του αλλάξω γνώμη. Μου αναγνώρισε, όμως, ότι ξέρω να γράφω και, επομένως, αυτό αποκλείει την πιθανότητα να είμαι δημοσιογράφος. Δηλώνω, όμως, και πάλι ότι τον Καραίσκο, παρά τις ιδεοληψίες του, τον υπολήπτομαι και τον αγαπώ και είμαι έτοιμος, εφ'όσον πάμε μαζί στην "Ένσταση", να του παραδώσω και ένα ταχύρυθμο σεμινάριο γραφής, στο περιθώριο της διασκεδάσεώς μας στα μπουντρούμια του πολιτιστικού κέντρου της πλατείας Κολιάτσου, ώστε να γράφει ζωντανά και με περίσσιο ενδιαφέρον και να κόψει δια μιας τις θεωρητικολογίες, τους βερμπαλισμούς και τους πλατειασμούς, με τους οποίους κουράζει τους αναγνώστες (όχι εμένα, πάντως, που τον διαβάζω με ενδιαφέρον).

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος έβριζε στα αγγλικά γιατί παρεξηγήθηκε που κάποιος είπε ότι δεν ξέρει αγγλικά. Θέλησε να αποδείξει ότι είναι κάτοχος του PALSO

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Καραϊσκος ξέρει τα εγγλέζικα;
Είναι και μαρξιστής φιλόλογος, δηλ. γνωρίζει τον μαρξισμό φιλολογικά;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ξέρει τα στοιχειώδη. Τα είχε μάθει ως μαθητής στο τμήμα αρχαρίων της Γ Γυμνασίου και έκανε πρακτική με αγγλίδες στα Μάλια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι φιλόλογος; Της Αγγλικής Φιλολογίας;

Ανώνυμος είπε...

της Παραφιλολογίας σιγουρα

Θ.Π. είπε...

Μήπως είναι φιλόλογος σάντουιτς; Μήπως δηλ. έχει στριμώξει για τα καλά την φιλολογία και από αγγλική μεριά μα και από ελληνική; Δυο πτυχία φιλολογίας έχει ο Καραίσκος;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Καραϊσκος έχει δύο ίδια πτυχία; Μήπως δηλαδή έκανε αγγλική φιλολογία εδώ και μετά (αφού δεν ταμαθε καλά) έκανε έξω (σε κάποια Ρουμανία, Βουλγαρία ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα) και πάλι αγγλική φιλολογία;

Δημήτρης Αποσπερίτης είπε...

Πάντως φαίνεται να έχει κενά και στ' αγγλικά και στα ελληνικά. Η γλώττα κομπιάζει, σαν το αλέτρι στο ξερό χώμα.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αρχίσει και Αλβανική φιλολογία. Με τις σαγιονάρες που φορά θα του χρειαστεί σίγουρα.

Ανώνυμος είπε...

με τον Μπαμίχα τί γίνεται? Συνεργάζονται? Αλλιώς πρέπει να μας εξηγήσει από που βγάζει το ψωμί του.

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο ναι, κάνε δεκτή την ευγενική πρόταση του βαψομαλλιά για ένα σεμινάριο γιατί το γράψιμό σου συχνά μας κουράζει.

Ανώνυμος είπε...

150 χρονάκια εισέπραξε πρωτοδίκως το αρχιλαμόγιο Madoff γιά το colpo grosso των 50 δις $ (σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις) που έστησε με την συμβία του και τα τέκνα του. Αυτά βέβαια σε μία χώρα όπως Αμερική που λέει και το Υβέτ όπου οι θεσμοί λειτουργούν (την ύμνησε μέχρι και ο ανεκδιήγητος Μίκης σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στην αλαφουζειάδα της Κυριακής) - εδώ τι κάνουμε με όλα αυτά τα χαμερπή τρωκτικά του δημοσίου χρήματος εκτός από το να τους γλείφουμε τα αρχίδια μπας και φάμε κανένα ξεροκόμματο;

Ανώνυμος είπε...

Αλλα μέχρι τότε ρίξε μια πενιά για να πάνε κάτω τα φαρμάκια μας και να γελάσουμε λίγο

Ανώνυμος είπε...

το γράψιμο και οι σαγιονάρες του Καραϊσκου έχουν τρία κοινά: Ανήκουν στον Καραϊσκο, είναι απαράδεκτα και κουράζουν εξίσου το μάτι.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι μικρόψυχοι καραϊσκος, η αλέκα, ο αλέκος και ο αλέξης επιμένουν να μην αναγνωρίζουν την σπουδαία αυτή χωρα αλλά να πιστεύουν ακόμα σε σταλινικούς σκελετούς

Ανώνυμος είπε...

μήπως και τον καραϊσκο τον λένε αλεκο?

Ανώνυμος είπε...

Έχει γούστο... Βάρσε, μήπως τον Καραϊσκο τον λένε Αλέκο;

Ανώνυμος είπε...

Στο blog του Καψαμπέλη, το άρθρο του σούπερ γραφικού "καθηγητή" Πιπερόπουλου κοσμείται από ένα ζευγάρι... σαγιονάρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται Marwood ότι εδώ χρειάζεται να γίνει ό,τι έγινε και στην Ονδούρα. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι εδώ έχουμε και στρατιωτικούς κοιλαράδες με μπύρες σουβλάκια κλπ. και έτσι η χώρα αυτή κυβερνιέται από Καραϊσκους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι? Στη Βρετανία ετοιμάζουν νόμο που πάει τους πολιτικούς μεσα αν τα πιαστούν να τα "τρώνε". Αλλά Ελλάντα ο Βαγγελάκης ο Βενιζέλος τα κανόνισε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κι έτσι όλοι την έχουν γλυτώσει με τις παραγραφές

sayonara είπε...

προς επίρρωσιν των όσων λέει ο 7:40 η φωτό από το άρθρο του "καθηγητή" (προσοχή, δεν πρόκειται γιά τις κυριλέ και in Havayanas εκ Βραζιλίας που φορά κάθε παραθεριστής που σέβεται εαυτόν, αλλά γιά τις υποδεέστερες Ipanema επίσης εκ Βραζιλίας...).

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο δεν θα μιλήσεις? Κιότεψες μπροστά σε 3-4 ραγιάδες βολεμένους? Και του κόσμου οι αδικημένοι? Τα μιλιούνια των κατατρεγμένων που σ' ένα σκουριασμένο γκαζάδικο στοιβάζουν την μαύρη τους ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο τι θα απογίνουν χωρίς την γλυκιά φωνή σου? χωρίς τον ξεσηκωτή τους στις φάρμες ρυζιού της Μπραζίλιας, στα σκλαβοπάζαρα των δουλεμπόρων του Μπαγκλαντές, στα λαντζερικα και στα υπόγεια των σπιτών της δυτικής μπουρζουαζίας για ένα ξεροκόματο ψωμί στιμμένοι σαν λεμονοκουπες από την μεθυσμένη από τα πάρτυ και την χλιδή δυτική ξιπασιά?
Βγες και μίλα μωρέ, βγάλε της νιότης το σάλπισμα απ΄τα σωθικά σου να αντηχήσει στων φτωχών τις καρδιές...
Μίλα μωρέ!

Ανώνυμος είπε...

Επιπόλαιε που είσαι; Θα μας χαρίσεις κανένα κείμενο με έργα και ημέρες Καραϊσκου;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος τα έχει κάνει πάνω του από τα επικριτικά σχόλια ή μου φαίνεται?

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει ο δίκαιος Καραϊσκος πως μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας; Δεν φαντάζομαι με μέσο. Πώς μπήκε λοιπόν; Με συνέντευξη;

παναγιωτάκης είπε...

Πού είσαι ωρέ Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο είσαι πολυγλωσσος? Τα φιλοσοφικά κείμενα τα διαβάζεις απ το πρωτότυπο?

Ανώνυμος είπε...

Κάνω πρόταση συνεργασίας Δελφινάριο στον Καραϊσκο. Όποτε θέλει να με πάρει, το τηλέφωνο μου πάντα ανοιχτό γι αυτόν

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Καραϊσκος είναι ο ξάδελφος Λέων?

Σωτήρης είπε...

Αφού ο Καραϊσκος είναι αριστεριστής και υπεράνω χρημάτων (η επανάσταση κλπ. κλπ.) γιατί δεν πάει να δουλέψει στην Αυγή με μια συμβολική αμοιβή; Τα χρήματα λίγα, αλλά θα εκφράζεται από ένα μετερίζι δημοκρατικότητας και συνέπειας. Οπότε τι σημασία έχει το χρήμα ρε ψεύτη Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος είναι ο Γιάννης Κουλάκης της προοδευτικής δημοσιογραφίας

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα μιλήσει ο καραϊσκος.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Καλά, τί έπαθε ο Καραϊσκος και σταμάτησε το μπαράζ αναρτήσεων; Στέρεψε από ιδέες ή μου φαίνεται; Πάνω που είχε πάρει φόρα.

Νίκος Μπεργελές είπε...

Η απάντηση απλή: τα έκανε πάνω του από την γενική κατακραυγή. Έτσι είναι όλοι αυτοί οι αριστεροί του καφενέ. Μόλις δούνε λίγα ζόρια κουκουλώνονται κάτω από την κουβέρτα τους. Και τι να πει δηλαδή ο Καραϊσκος; Τα λεει και οι σχολιαστές γελάνε. Ντομάτες ρίχνουν και ο Καραϊσκος το κατάλαβε και αποσύρθηκε. Άσε μας ρε Καραϊσκο με τις θεωριες σου. Έλα μωρέ τώρα που θες ναχεις και απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος νομίζει ότι είναι και ο πρώτος. Έτσι τον έχουν μεγαλώσει σπίτι του. Και βγαίνει στην κοινωνία και αρχίζουν οι σφαλιάρες. Βλέπει ότι η μπογιά του δεν περνά. Και αρχίζουν οι μελαγχολίες και οι αποσύρσεις. Γερά ρε Καραϊσκο. Δεν χάθηκε και ο κόσμος που δεν μετράς μία στο ευρύτερο κοινό. Κοίταξε έναν καθρέφτη και πες τα στον εαυτό σου. Εισαι πολύ μπροστά και το κοινό είναι αδύνατον να σε καταλάβει. Ο καπιταλισμός έχει τσακίσει τον εγκέφαλο της αστικής πλέμπας (λούμπεν που λες και εσύ). Μόνο λίγοι σαν και εσένα έχουν ξεφύγει από την καπιταλιστική λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και καταλαβαίνουν τι τρέχει.

Ανώνυμος είπε...

πόσο βλάκες είναι οι δεξιοί που κατάφεραν και τους κάνανε ήρωες, αντι να τους αφήνουν να μιλάνε ελεύθερα να "πέφτει" η ντομάτα σύννεφο..

Ανώνυμος είπε...

Μα ελεύθερα τους έχουνε και μιλάνε. Και εδώ που τα λέμε πέφτει και η τομάτα σύννεφο, αν κρίνεις από τα ποσοστά που παίρνουν στις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Σωστή ιδέα, μόνο έτσι θα γλυτώσουμε μ' αυτους τους μασκαράδες του ΣΥΡΙΖΑ. Γέλια και ντομάτες όταν ανοιγουν το στόμα τους και μιλάνε

Ανώνυμος είπε...

@ 12:26
εννοώ η δεξια μεταπολεμικώς

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις δίκιο. Μην ξεχνάς ότι μέχρι και τα μέσα του 80 ήτανε μόδα η αριστερά, ο τροτσκισμός κλπ κλπ. Καλώς τους έκοψαν το βήχα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος διψάει για επικοινωνία. Αυτό είναι φανερό από τη συμπεριφορά του. Και εσείς του την στερείτε με τις ειρωνείες σας. Γιαυτό δε γράφει. Το προσπάθησε. Το πάλεψε. Το πήγε σκληρά. Το πήγε και μαλακά. Το πήγε λογικά. Το πήγε και συναισθηματικά. Τζίφος. Είδε ότι δεν του δίνετε καμιά ευκαιρία και έτσι σταμάτησε. Απογοητεύθηκε. Απελπίστηκε. Πικράθηκε. Έστω και αν δεν το ομολογεί ούτε στον ίδιο του τον εαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Α, τον καημένο..

Ανώνυμος είπε...

ε, πασο τότε, δηλώνω υπευθυνως ότι σταματω τις ειρωνείες. αντε ρε γράψε τωρα, να, σταματησα.

Μάνος Πελτές είπε...

Δεν υπάρχει αριστερά. Δεν υπήρξε ποτέ. Με την έννοια ότι σε όλα έπεσε έξω. Σε όλα απέτυχε. Η αριστερά είναι το πιο γραφικό μόρφωμα από καταβολής της κοινωνίας. Είναι γραφική σε όλες της τις μορφές, γιατί δεν είναι ρελιστική, αλλά εξωπραγματική. Είναι για ντομάτες. Διαφωνώ όμως ότι είναι στα αζήτητα. Μπορεί να λέω ότι δεν υπάρχει, αλλά το λέω με κριτήρια αξιοκρατικά. Ως παρουσία στον κόσμο αυτό όμως υπάρχει. Και είναι ο μεγάλος νικητής. Γιατί όλα τα κόμματα είναι με τον τρόπο τους αριστερά. Προς τα εκεί έχουν μπατάρει. Από τον φόβο των Καραϊσκων. Η δεξιά σήμερα δεν υπάρχει. Και όταν υπάρχει είναι καρικατούρα.

Η αριστερά είναι ο Νίκος Ρίζος της πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

Δώστε μια φάπα στον Καραϊσκο να ξυπνήσει και να γράψει. Τον έχουμε ανάγκη.

Βάρσε, δεν μας δίνεις μια ιδέα για το πως πέρασε τη μέρα του ο Καραϊσκος σήμερα ή χθες; Ότι και να μάθουμε θα έχει αξία αφού πια είναι το είδωλό μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν η αριστερά κ. Πελτέ είναι ο Ν. Ρίζος της πολιτικής, τότε ο Καραϊσκος τι είναι?

Μάνος Πελτές είπε...

Το έχω σκεφτεί αυτό το ερώτημα πολλές φορές και νομίζω ότι είμαι σε θέση πια να απαντήσω τελειωτικά.

Ο Καραϊσκος είναι ο Γιάννης Γκιωνάκης της πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα
βαρσε σε μπλοκαρε αυτη η ερωτηση?

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε και καμιά λεπτομέρεια από τα παιδικα και εφηβικά του χρόνια. Επίσης πως έπεσε στην παγίδα της αριστεράς. Θα πρέπει να είναι αφελής για να είναι αριστερός, έτσι δεν είναι; Δώστε μας λεπτομέρεις από τη ζωή του Καραϊσκου να τις ρουφήξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί ο καραϊσκος ήπιε το γάλα του;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη στενοχωριέται το λαμόγιο γιατί τον βρίζουν εδώ μέσα. Όσο στενοχωρήθηκε κι ο Κλίντον με την παρατήρηση του Στεφανόπουλου.

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ είπε...

Βλέπω μια εικόνα μπροστά μου: Είναι λέει σε μια παραλία, θόρυβος πολύς, αεροπλάνα προσγειώνονται και απογειώνονται, ταμπέλες με νεκροκεφαλές, ένας ευσταλής γέρων μακάριος κάνει απλωτές: "Μαρίκα, έλα είναι πολύ ωραία μέσα". Εκείνη πάνω σε βάθρο, ως άλλος Ξέρξης εποπτεύει γύρω στα 25 κουτσούβελα που έχουν καταλάβει την παραλία και βυσσοδομούν αδιακρίτως αδιαφορώντας για τις φωνές της Τροφού: "Alexia, Kyriakos achtung nicht in see sein infizieren". Ξάφνου, δυο σκιές πλησιάζουν το βάθρο του Ξέρξη, εκμεταλλεύονται την γενικότερη αναταραχή, και σκαρφαλώνουν, ορμούν στη σεβάσμια γερόντισσα ωσάν αφηνιασμένα τρωκτικά να της κατασπαράξουν τα χέρια, πανικός επικρατεί στους παρατρεχάμενους: "Γιαννάκη, Καραϊσκο μου, βρε τρελλόπαιδα, μπα σε καλό σας, τι γυρεύετε εδώ πέρα", και οι δυο μαζί: "λατρεμένη μας κυρά, εμάθαμε ότι εγάιρες στη χώρα, και γιουρουτήξαμε δίχως άλλο, να σου φιλήσουμε τη χέρα". "καλά, καλά, αφήστε τα αυτά τώρα, αμέτε τώρα να πάρετε μια σακούλα από τη Φράου Ανκε, για να μου τη γεμίσετε ραδίκια, το βράδυ έχω μουσαφιραίους και πρέπει να τους περιποιηθώ, θα φάτε και σεις, νηστικούς σας βλέπω μωρέ"

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Επιπόλαιε ο δεύτερος νηστικός πλάι στον Καραϊσκο μας είναι ο Κουρτάκης; Κάποιος δημοσιογράφος, πρώην συνάδελφος του Καραϊσκου, μου είπε ότι ο Κούρταξ έχει μεγάλη περιουσία στην Κρήτη. Άρα αποκλείεται να ήταν νηστικός. Ο Καραϊσκος βέβαια είναι μια άλλη υπόθεση.

Ρε Καραϊσκο
αντί να κλαίγεσαι που βρίσκεσαι εκτός δημοσιογραφίας, γιατί δεν στρώνεσαι να γράψεις κανένα βιβλίο αφού είσαι αργόσχολος, να μας δείξεις τι αξίζεις; Όλον σου τον χρόνο σου τον τρώει ο Μπαμίχας;

Ανώνυμος είπε...

Μα πώς γίνεται να έχει μεγάλη περιουσία και να φοράει το ίδιο δανεικό σακάκι από τον Μπρακούλια στο Τραγκοκάναλο; Δεν κολλάει.

V. είπε...

Η πλάκα είναι ότι το ίδιο σακάκι (το καταλάβαινες από τα περίεργα πέτα) το φορούσαν και άλλοι δημοσιογράφοι τυο καναλιού. Θυμάμαι τον οικονομικό συντάκτη Λουκά Γεωργιάδη, τον γίγαντα παλαίμαχο δημοσιογράφο (κακό και λιγάκι συμπλεγματικό ως προς τον χαρακτήρα - κάτι σε Καραίσκο δηλαδή) Απόστολο Αποστολόπουλο κ.α. Αυτό το σακάκι, στις μασχάλες αλλά και γενικώς, θα μύριζε πολύ. Είμαι βέβαιος ότι ένας άνθρωπος της αισθητικής και της υπερηφάνιας του Καραϊσκου θα ηρνείτο να το φορέσει. Δεν γνωρίζω καν εάν φορεί σακάκια ο δημοσιολόγος. Σακάκι με σαγιονάρες, ίσως; Ποιος ξέρει... Εσείς, ως πιο αρμόδιοι, μπορείτε να μας διαφωτίσετε.

Ioanna είπε...

geia sasssssssssssss

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου πανέμορφη Ιωάννα.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα Ιωάννα. Είσαι εντάξει μετά την επέμβασή σου;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλείται αυτός που μπαίνει από Αντίς Αμπέμπα να αφήσει το ακόντιό του στην είσοδο.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Να προσπαθήσω να εξηγήσω τι έχει γίνει με τον Καραϊσκο.

Στην αρχή αρχή πήγε να κάνει τον πονηρό. Τρομοκρατήθηκε και αποχώρησε πμε πρόσχημα ότι φοβήθηκε τις απειλές.

Τον έτρωγε όμως η ανάγκη της έκφρασης. Μετά από καιρό επανέκαμψε. Είδε όμως ότι και πάλι ότι η αντίδραση ήταν σκληρή. Εκεί επέλεξε μια άλλη λύση. Να παραστήσει τον θαρραλέο. Παρά την κατακραυγή συνέχισε με σειρά κεντρικών αναρτήσεων και σχολίων. Πίστευε ότι έτσι θα κάμψει όσους αντιδρούν. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά τα σχόλια έγιναν όλο και πιο καυστικά αποτελειώνοντας τον Καραϊσκο. Τότε εκείνος είδε και απόειδε και ξανααποχώρησε. Δεν άντεχε να μετέχει σε αυτό το καθημερινό ξέσκισμα που δικαιολογημένα του έκαναν οι αναγνώστες.

Μα ούτε έναν υποστηρικτή βρε δύστυχε Καραϊσκο; Μα ούτε έναν βρε δύσμοιρε; Μήπως δεν πάει στραβά ο υπόλοιπος "παρπλανημένος" κόσμος αλλά εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κουρτάκη αποκαλύψου επιτέλους, στο σακάκι που φοράς

Ρένα είπε...

Διαβάζω τα σχόλιά σας για τον Καραϊσκο. Του έχετε αλλάξει τον αδόξαστο του μοντέρνου και προοδευτικού αυτού αγοριού. Βλέπω ότι του την πέφτετε και για τη σαγιονάρα. Δεν ξέρετε ότι είναι στη μόδα; Εγώ βέβαια θα τον έβλεπα πιο μοντέρνο με ένα ζευγάρι πασούμια (και μάλιστα σε κόκκινο χρώμα). Θα του πήγαιναν πολύ και θα έκανε τρελό σουξέ το μοδάτο αγόριμου. Θυμήθηκα και ένα παλιό τραγούδι που το διαφήμιζαν τη δεκαετία του 80 στις εκπομπές των εταιριών δίσκων στα κρατικά ραδιόφωνα και λεγόταν "το πασούμι".

Είναι κόκκινα και τρίζουν και τη γειτονιά ξυπνούν/
όλες τις καρδιές ραγίζουν και τις κάνουν να πονούν/
το πασούμι το πασούμι σου ταιριάζει βρε μικρό/
φόρα το να ζεις και να σαι, φόρα το να σε χαρώ/
Και επειδή δεν είμαι φεμινίστρια αλλά θέλω να ζω και να δουλεύω για έναν άντρα (με Μ κεφαλαίο σαν τον Καραϊσκο), παραθέτω και το επόμενο κομμάτι του τραγουδιού που με εκφράζει όσο δενν λέγεται.

Σε κοιτώ και σε ζηλεύω/
σαν την πέρδικα πατάς/
νύχτα-μέρα θα δουλεύω/
πασουμάκια να φοράς/

Καραϊσκο μου σε λατρεύω
Καραϊσκο μου σε αγαπώ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω ακούσει ότι ο Καραϊσκος είναι μεγάλος φαν της Ιωάννας Δεμεντή. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ανώνυμος είπε...

Εγω, τότε μαλλον πρέπει να αρχίζω ν' ανησυχώ. Νομίζω ότι αρχίζει και με πείθει ο Καραϊσκος.

Θόδωρος Πάγκαλος είπε...

[ ΓΝΩΜΗ ] Σωφρονίζοντας τους χοντρούς
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Πολλές φορές μην έχοντας άλλο επιχείρημα, εκπρόσωποι της αντικειμενικής δημοσιογραφίας και συνήθως του νέου ήθους και ύφους που αντιπροσωπεύουν τα μικρά κόμματα και οι ανεξάρτητοι διανοητές, επιτίθενται εναντίον μου με το επιχείρημα ότι είμαι υπέρβαρος. Περιποιούμαι τον εαυτό μου με αυτόν το μετριοπαθή όρο. Κατά καιρούς έχω διαβάσει λέξεις όπως «κτήνος», «γουρούνι», «ιπποπόταμος», «παχύδερμο» και άλλα τέτοια. Ευτυχώς η περιορισμένη γνώση που αυτοί οι εκφραστές της κοινής γνώμης έχουν σε ό,τι αφορά την ελληνική γλώσσα δεν τους επιτρέπει ένα ακόμη πιο πλούσιο υβρεολόγιο.

Καθόμουν λοιπόν και σκεφτόμουν αν πραγματικά πέραν του αισθήματος ενοχής που, όπως κάθε χοντρός που σέβεται τον εαυτό του, τρέφω και εγώ, θα πρέπει να αισθάνομαι υπεύθυνος και για άλλα ουσιαστικότερα εγκλήματα κατά της κοινωνίας που πηγάζουν από την αμαρτωλή συμπεριφορά μου διότι βεβαίως υπάρχει υπευθυνότητα. Αδύνατοι που τρώνε υπάρχουν, χοντροί που δεν τρώνε δεν υπάρχουν.

Διάβασα λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον κατά καιρούς μελέτες διαφόρων επιστημονικών οργανισμών, κυρίως της Αμερικής, που αποδεικνύουν μετά από ενδελεχείς έρευνες ότι οι χοντροί ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι υπολογίζει ότι από το 1990 η αύξηση του βάρους του μέσου Αμερικανού προκάλεσε μια πρόσθετη κατανάλωση 3,8 δισεκατομμυρίων λίτρων βενζίνης το χρόνο, δηλαδή προκάλεσε πρόσθετες εκπομπές 10 περίπου εκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακος. Τα πράγματα όμως είναι ακόμα χειρότερα όπως μας βεβαιώνει το αμερικανικό περιοδικό δημόσιας υγείας. Ταξιδεύοντας με τα αεροπλάνα οι έχοντες την τάση του πάχους Αμερικάνοι που πήραν την δεκαετία του ΄90 4,5 κιλά ο ένας κατά μέσο όρο, προκάλεσαν μια πρόσθετη κατανάλωση κηροζίνης 1,3 δισεκατομμυρίων λίτρων που σημαίνει 3,4 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξείδιο του άνθρακος επιπλέον. Παρόμοιες έρευνες έχουν γίνει και σε άλλους τομείς.

Επειδή οι εκστρατείες που απευθύνονται στο φιλότιμο δεν αποδίδουν και μπορούν να οδηγήσουν σε απερίγραπτη ξεφτίλα σαν αυτή που επιφυλάσσουν οι Έλληνες καπνιστές στον ανεκδιήγητο υπουργό Υγείας νομίζω ότι ήρθε η ώρα να προτείνω ένα μέτρο που ενδεχόμενα θα σωφρονίσει τους χοντρούς και θα επιφέρει μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη: όποιος ρυπαίνει και επιβαρύνει να πληρώνει.

Το μέτρο εναρμονίζεται με το κλίμα της εποχής και τις αναζητήσεις της κυβέρνησής μας. Να φορολογήσουμε τους χοντρούς και να εγκαταστήσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς ζυγαριές επίσημες όπου με τακτικούς ελέγχους θα αποτρέπουμε την οποιαδήποτε φοροδιαφυγή.

Θα κλείσω εδώ αυτή την επιστημονική και πολιτική αναζήτηση γιατί η ώρα είναι 11 και ήρθε η στιγμή να χτυπήσω κανένα τοστάκι, όπως προβλέπει η δίαιτά μου.

Ανώνυμος είπε...

Τι μπούρδας είναι αυτός ο Πάγκαλος, ούτε ο Καραίσκος δε γράφει τέτοιες μαλακίες

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αφού αντιχαιρετήσω με τη σειρά μου τη συμπαθεστάτη Ιωάννα, εγώ λέω να τον περιλάβει ο Χρήστος Οικονόμου το Θόδωρο Μορταδέλα-Πάγκαλο και να τον βάλει να τρέχει γύρω-γύρω το κτίριο της Βουλής όπως έκανε κάποτε και με το χοντρό παιδάκι, πράξη για την οποία τιμάται ακόμα και σήμερα. Που πουλάει και πνεύμα.. Άσε ρε κιλοτόννε τώρα, που πουλάς και εξυπνάδα.

Ανώνυμος είπε...

σωστό. μόνο ο καραϊσκος συναγωνίζεται σε μπούρδες τον ιπποπαγκαλο

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε μας χρωστάς μια απάντηση για τις φιλολογικές σπουδές του Καραϊσκου, καθώς και για το πως πέρασε τη μέρα του.

Καραϊσκο χρωστάς μια απάντηση στην κυρία τάδε για την ανηψιά της.

Επιπόλαιε χρωστάς μια πλήρη αναφορά για διάφορα γεγονότα της καθημερινότητας που αφορούν Καραϊσκο.

Μάργουν εσύ ήσουν η "ενδιαφερόμενη" που ενδιαφερόσουν για Βάρσο, Καραϊσκο;

Ανώνυμος είπε...

μα ποιος είναι τεσπα αυτός ο καραϊσκος?

Επιμηθεύς είπε...

αληθεύει ότι έχει πειραματικά παρατηρηθεί μαζική κρίση οίστρου σε θηλυκές γάτες, σκύλες, μαϊμούδες, τίγρεις, ιπποποτάμους, χταπόδια, πυγολαμπιδες, και άλλους πρωταγωνιστάς του λαοφιλεστάτου τηλεοπτικού σταθμού των ΕΠΑ "Πλανήτης των Ζώων" με το άκουσμα του ονόματος Καραϊσκος?

Ανώνυμος είπε...

Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι Καραϊσκοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει πορεία στο Σύνταγμα ή συναυλία συμπαράστασης για τις οικογένειες και τα παιδιά των δύο δολοφονηθέντων (χαμηλόμισθων) αστυνομικών, το τελευταίο δεκαπενθήμερο?

Για πες μας μέγα εσύ ανθρωπιστή κε Σαγι..Καραϊσκο?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν έχω ιδέα τί κάνει ο Καραουϊσκος γιατί έχω να τον δω μέρες. Για το τί κάνει και τις σπουδές του, ας μπει να τα πει ο επιπόλαιος.

Ανώνυμος είπε...

Επιπόλαιε κρεμόμαστε από... την πένα σου.

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ είπε...

Απόψε λύεται το μυστήριο της υπόδησης Καραίσκου.
Το ξέραμε, και όσοι δεν το ξέραμε το είχαμε υποψιαστεί, οτι ο δικός μας Καραίσκος αποτελεί ένα είδος trend-setter για τη (λούμπεν) ευαίσθητη-καλλιτεχνίζουσα-αριστερόστροφη Αθήνα. Αλλά ούτε και οι πιο φανατικοί του οπαδοί δεν θα περίμεναν το στυλ που επινόησε και ντεμπουτάρισε στο πολυσυζητημένο πλέον ραντεβού του σε προαστιακό καφενέ με το Βάρσο (συνάντηση που πλέον έχει καταγραφεί στη λαϊκή συνείδηση ως εξίσου σημαντική με αυτή πχ του Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα), να υιοθετηθεί τόσο σύντομα, από την εμπροσθοφυλακή του καλλιτεχνικού ανφάν-γκαντέμ...
Χωρίς να σας ζαλίζω λοιπόν άλλο, ιδού (ευαίσθητοι νέοι και ηλικιωμένοι με καρδιακά προβλήματα να απομακρυνθούν από την οθόνη):
http://yfrog.com/18kraterosj

ΥΓ Πως τό έλεγε ο πτέραρχος? that's when I reach for my revolver...

Ανώνυμος είπε...

διπλα του ποιά είναι? η Αγη Πασούμη?

Ανώνυμος είπε...

για τους τύπους επίτρεψε μου μόνο μια διόρθωση ότι ο πτεραρχος βασικά είπε "..απασφαλίζω (entsichere) το μπράουνινγκ μου"

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω ο καραϊσκος να φοράει διαφορετικό υπόδημα σε κάθε ποδάρι! Δηλ. στο ένα σαγιονάρα και στο άλλο πασούμι (αν έχει και τρίτο πόδι, κάτι που δεν αποκλείεται με τα εξωγήινα που γράφει, θα του φόραγε ένα πέδιλο).

Ανώνυμος είπε...

Επιπόλαιε περιμένουμε πληροφορίες και για τις σπουδές του και γενικά αλλά και ειδικά, δηλ. που έμαθε τον μαρξισμό.

Ανώνυμος είπε...

κάλτσες φοράει ιδιες?

Κοριός είπε...

Αληθεύει ότι ο Καραϊσκος το μεγαλύτερο απολυτήριο που έχει είναι αυτό του στρατού?

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε και άλλες πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

Αν λέγαμε ότι ο Καραϊσκος είναι ένας από τους τρεις εν ζωή έλληνες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τον μαρξισμό θα είμασταν υπερβολικοί;

Κοριός είπε...

το μεγαλύτερο δίπλωμα που έχει είναι το οδήγησης?

Θ.Π. είπε...

Έκλασε ο δημοσιολόγος
σχόλασε ο καπιταλισμός

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κατά δήλωσή του ο Καραϊσκος γνωρίζει το μαρξισμό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα. Έτσι δηλώνει ο ίδιος τουλάχιστον.

Στο σημείο αυτό να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι ο ανώνυμος παραπάνω έχει δίκιο. Ο Καραϊσκος είναι μέγας φαν της Ιωάννας Δ. Μάλιστα, άσκησε έντονες πιέσεις (μας έπρηξε για να είμαι πιο ακριβής) να ψηφίσουμε Ιωάννα στο διαγωνισμό της Απογευματινής. Τί του λέγαμε πώς ναι, θα ψηφίσουμε, τίποτα ο Καραϊσκος, δεν ησύχαζε με τίποτα αν δεν τον διαβεβαιώναμε ότι ήδη το κάναμε. Υπήρξε εξαιρετικά φορτικός ρωτώντας μας καθημερινά αν πράξαμε το εκλογικό μας καθήκον στην ιντερνετική κάλπη της εφημερίδας, ησυχάζοντας μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι πράγματι το πράξαμε (αφού δηλαδή του το επιβεβαιώσαμε δεκα-είκοσι φορές).

Αλλά αυτός είναι ο Καραϊσκος. Όταν συμπαθεί κάποιον αγωνιά κι όταν εκνευρίζεται με κάποιον επιτίθεται άμεσα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Να συμπληρώσω πως εννοείται ότι θα στηρίζαμε Ιωάννα και χωρίς την Καραϊσκική πίεση. Απλά ο Καραϊσκος βιαζόταν να σιγουρέψει ότι καμία ψήφος δε θα χανόταν, λόγω αφηρημάδας και αναβλητικότητας μερικών-μερικών.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε, ότι ο καραϊσκος είναι θαυμαστής της Ιωάννας φαινόταν και χωρίς να μας το πεις. Ταιριάζει το είδος γραφής με αυτό της Ιωάννας και επίσης αρκετές απόψεις μοιάζουν λίγο στο στυλ Ιωάννας.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Άσχετο, αλλά μόλις παρατήρησα το σχόλιο του ανώνυμου γράφοντος πάνω για τη φράση του πτεράρχου. Ξέρει κανείς ακριβώς τη φράση; Μου φαίνεται λάθος γιατί θεωρώ παλαβό ο χοντρός να έφερε.. Browning. Τί παλαβό δηλαδή, αδύνατο γιατί η Browning δεν είναι γερμανική μάρκα, αλλά αμερικανική. Ή Walther P-38, Walther PP ή κανα PPK στη χειρότερη ή Luger P-08 είναι το πιθανότερο, με το Luger να κερδίζει σε πιθανότητα, γιατί υπήρξε και στάνταρ οπλο χειρός των παλαιών αξιωματικών όπως αυτός. Έχω μάλιστα την αίσθηση πώς κατείχε Luger P-08 κομψοτέχνημα ο χοντρός, με σκαλιστή λευκή λαβή. Κάπου νομίζω ότι έχω διαβάσει ότι όταν τον έπιασαν, παρέδωσε ένα Smith & Wesson M&P 38, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Πάντως σε κάθε περίπτωση όχι Browning.

V. είπε...

Καμιά πληροφορία για το background Καραίσκου μπορούμε να έχουμε; Να δούμε και από που έχει (προχειρο)σπουδάσει τον μαρξισμό, γιατί αν αυτές οι αρλούμπες που λέει είναι μαρξισμός, εγώ είμαι ο Κουρτάκης.

Παρεμπιπτόντως, επειδή είχε τύχει να έχω στο τμήμα μου καθηγητή και τον Norman Geras, τον διαπρεπή μαρξιστή που ο Καραίσκος ασφαλώς θα γνωρίζει, να καταθέσω μια μικρή, αλλά νομίζω διαφωτιστική πληροφορία: Όταν είχα σκάσει μύτη για να κάνω μια μικρή διατριβή, ο εβραίος μαρξιστής, σε μια μικρή δεξίωση μεταξύ οίνου και σάντουιτς σολομού, μόλις έμαθε ότι προέρχομαι από τη χώρα του ελαιολάδου, με ρώτησε όλο χαρά: "Είστε, λοιπόν, από την Ελλάδα... Μα αυτό είναι σπουδαίο! Έχετε και έναν διαπρεπή συνάδελφο μαρξιστή εκεί. Έχω μάθει ότι κάνει αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά στα θέματα μαρξισμού στην πανέμορφη χώρα σας. Καραίσκο τον λένε; Μήπως τον γνωρίζετε;"

Η συγκίνηση που ένιωσα δεν μπορεί να περιγραφεί...

Ανώνυμος είπε...

Εδω

V. είπε...

O ένας λέει ρεβόλβερ, ο άλλος μπράουνινγκ... Προσωπικά δεν γνωρίζω.
Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι, εάν εκείνος που οπλοφορούσε ήταν ο Καραίσκος, θα κρατούσε, μετά βεβαιότητος, νεροπίστολο...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αν μάλιστα δεν κάνω λάθος, υπάρχει και αστικός μύθος ότι ο μερακλής χονδρός κατείχε και μοναδικό ρολόϊ Glashutte, λευκής πλάκας με εγχάρακτους τους ρούνους των SS δωράκι από τον Χίμλερ. Μιλάμε για μεγάλο μερακλή..

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο μερακλήδες είναι και οι μπατσοι της αντιτρομοκρατικής που μαζευαν τις σφαίρες σε τσιγαρόκουτο

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πω,πω μια επίθεση. Πυρηνική βόμβα έριξες Β. Αρλούμπες και όχι μαρξισμός η Καραϊσκεια επιχειρηματολογία; Να είσαι σίγουρος, ότι μετά από αυτό που είπες (ότι αν είναι έτσι, εσύ είσαι ο Κουρτάκης) θα είναι σίγουρος ότι είσαι ο Κουρτάκης. Χα,χα,χα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πώ,πω ποιος τον ακούει μετά από αυτό. Υστερία θα πάθει. Του Καραϊσκου πες του ότι θες, δε θα παρεξηγηθεί. Το να του πεις όμως ότι δεν ξέρει από μαρξισμό, είναι η έσχατη προσβολή. Προβλέπεται σφοδρή αντεπίθεση.

Marwood είπε...

Αυτό που ενώνει Καραίσκο και Κουρτάκη, είναι ότι πράγματι όπου υπάρχουν είναι κάθε μέρα γιορτή.

V. είπε...

Βάρσε, και να με πυροβολήσει λεκτικά ο Καραίσκος, ο πυροβολισμός του, όσο και να το ζορίσει, θα είναι πυροβολισμός νεροπίστολου...

Θ.Π. είπε...

O Καραϊσκος πρέπει να πίνει Κουρτάκη και Μαλαματίνα (και στις μεγάλες γιορτές ΚΑΪΡ).

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μου φαίνεται πάντως Βαψομαλλιά ότι πας γυρεύοντας και συ να τ'ακούσεις από το παιδί με τις σαγιονάρες. Η κρητική ιδιοσυγκρασία τον βγάζει εκτός εαυτού, ειδικά αν κάποιος αμφισβητήσει την καραϊσκεια αυθεντία στο μαρξισμό. Προβλέπεται να γίνεται Ζευγάρι της Χρονιάς εδώ μέσα, όταν τα δει αυτά.

V. είπε...

Αμήν και πότε, Βάρσε μου. Αυτό επιθυμώ. Να δω τον Καραίσκο στο ρόλο του Αιθίοπα (απ΄ ό,τι είχα μάθει και από την Σία Λιαροπούλου ο Αιθίωψ ήταν και μαρξιστής) και δεν θέλω τίποτε άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Αιθιοπικής καταγωγής είναι δηλαδή ο Καραϊσκος; Nόμια ότι ήταν από την Κρήτη. Αλλά ίσως είναι ένα και το αυτό.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αλήθεια, πού να χάθηκε η Σία Λιαροπούλου; Δε συγκρίνεται η εκπομπή της με καμία άλλη. Ούτε του Καμπούρη είναι τόσο καλές οι εκπομπές. Κρίμα. Την έκοψαν οι κουλτουριαραίοι του ΕΣΡ αν θυμάμαι καλά ή κάνω λάθος;

V. είπε...

Έχει, δυστυχώς, χαθεί από το προσκήνιο. Είχα μάθει ότι ετοιμαζόταν να κάνει έναν καλό γάμο. Ίσως να ασχολείται με τον άνδρα της. Συμφωνώ ότι ήταν εξαιρετική εκπομπή, αλλά διαφωνώ λιγάκι στην σύγκριση με Καμπούρη. Και ο Φίλιππος, στις καλές του στιγμές, θεωρώ ότι ήταν κορυφαίος. Τραβεστί να δέρνονται, αδερφές να πετάνε ποτήρια νερό, παιδιά από το Μενίδι να κάνουν διαγωνισμό ποιος θα φάει πιο γρήγορα την φέτα καρπούζι με δεμένα πίσω τα χέρια, αντιπαραθέσεις Τζέτη με μέντιουμ (γύφτισα) Βουνελάκου κλπ. κλπ. δεν είναι πράγματα που ξεχνιούνται εύκολα. Δυστυχώς, το σοβαροφανές, καραίσκειο ΕΣΡ έχει βάλει το χεράκι του στην απονεύρωση του trash. Βέβαια, μιας και το αναφέραμε, η εκπομπή της Λιαροπούλου ήταν σικέ. Ακόμη κι έτσι, όμως, ήταν εκπομπή Α εθνικής...

άμα το λέει η σούφρα σου είπε...

Χαιρετώ την ομήγυρι και εγώ. Βλέπω ότι το πάτε κωλοφεράντζα το αριστερό αγόρι με τις σαγιονάρες - και πολύ καλά κάνετε, διότι η λεκτική φάπα (ενίοτε και σβουριχτή) που επιβάλλεται να τρώνε οι πάσης φύσεως ιδεοληπτικοί πρέπει να είναι ευθέως ανάλογη του μεγέθους της ιδεοληψίας που τους διακατέχει (πολύ μεγάλου στην περίπτωσή μας)...

Κοριός είπε...

Τελικά οι αριστεροί είναι ηλίθιοι ή οι ηλίθιοι είναι αριστεροί?

Λίτσα είπε...

Δεν ξέρω τι λέτε για τα θεωρητικά πράματα που λέτε αλλά εγώ έχω καταλάβει ότι ο καραισκος είναι ένας όμορφος άντρας και αυτό με κόφτει. Μου αρέσει έτσι όπως μιλάει και οι σαγιονάρες του, τα γένια του και τα άλλα και θέλω να του αφιερώσω ένα τραγούδι από τα αγαπημένα μου που του πάει πολύ. Το τραγούδι του Πλανητάρχη -Πω Πω ένα Μανάρ'-.

Δεπάστας είπε...

Θα διαφωνήσω με τον 10.24. Οι αριστεροί δεν ταυτίζονται με την ηλιθιότητα - μάλλον όμως ταυτίζονται με μια ορισμένη αφέλεια. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που έχουν αριστερές πεποιθήσεις, αλλά και κάποιοι φανατικοί ιδεοληπτικοί που είναι σαν τους φανατικούς χριστιανούς ως προς την απολυτότητα που χαρακτηρίζει την πίστη τους. Κάτι τέτοιο είναι και ο γυρολόγος-δημοσιολόγος. Μην ταυτίσουμε όμως τους σοβαρούς της αριστερής σκέψης - όσο κι αν η αριστερή σκέψη πάσχει από σοβαρά ελλείμματα πραγματισμού - με γραφικούς δημοσιολόγους του καφενείου.

Ανώνυμος είπε...

Σαν στατιστικό μέγεθος μιλάμε πάντα. Ασφαλώς και σε κάθε συνωμοταξία βρίσκεις κουτούς, έξυπνους, μέτριους, κλπ. Αλλά τέτοια συλλογική ηλιθιότητα που αλλού στο ζωϊκό βασίλειο απαντάται? Δύο, απο τα πολλά παραδείγματα: Γιατί ο καραϊσκος του 80 μαγευόταν από παπαντρέα και την κανταφική τζαμαχιρία αντί της εοκικής προόδου. Γιατί παρόλα όσα έχουν συμβεί, εδώ υπάρχει το πιο αρτηριοσκληρωτικό σκληροπυρηνικό σταλινικό κόμμα? Αυτη η κρίσιμη μάζα ηλιθίων δεν είναι που εχει ορίσει τον κατηφορο της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια?

τα πάντα όλα είπε...

Πετυχημένη η παρομοίωση του Δεπάστα των απανταχού ιδεοληπτικών με τους φανατικούς χριατισνούς. Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν είναι δύσκολο να κάνουμε το λογικό άλμα και να παρομοιάσυμε τον Καραϊσκο με τους πρώτους χριστιανούς που έμπαιναν στα κολοσσαία βέβαιοι γιά την ορθότητα της πίστης τους και τους κατασπάραζαν τα άγρια θηρία γιά να γουστάρει η πλέμπα αποδεικνύοντας ότι α) είναι ανθυγιεινό να είναι κάποιος χριστιανός και β) οι πάσης φύσεως ιδεοληψίες (κκε, θρησκείες, θρύλος κοκ) οδηγούν στην γραφικότητα και την παράνοια (και την δυσκοιλιότητα σύμφωνα με τελευταίες έρευνες).

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο καθε πότε χέζεις?

Ανώνυμος είπε...

Κωλοσσαίο

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι το έμβλημα του οσφπ είχε σαν πρότυπο το προφίλ του καραίσκου?

Θ.Π. είπε...

Καλά, βέβαια η Ελλάδα είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση. Πράγματι δεν είναι τυχαίο ότι εδώ ζει ακόμη το πιο οπισθοδρομικό αριστερό κόμμα της ευρώπης (καλά τους τα λέει ο Πάγκαλος και τους εκνευρίζει). Ο Καραϊσκος τώρα, πιστεύω ότι δεν είναι κακό παιδί ούτε και βλαξ. Απλώς έχει κολήσει σε κάποια αριστερά ιδεολογήματα, επί των οποίων έχει δημιουργήσει μια αίσθηση ταυτότητας. Είναι δύσκολο πιστεύω για τον Καραϊσκο να απαρνηθεί τις συγκεκριμένες ιδεοληψίες, γιατί έτσι νιώθει, ασυνείδητα, ότι θα απαρνηθεί τον ίδιο του τον εαυτό. Όσο για την πίστη στου στον Παπατζή της δεκαετίας του 80, αυτό ίσως να προέρχεται από κάποια έντονα λαϊκή καταγωγή του Καραϊσκου και μια αίσθηση παρία; Ποιος ξέρει αν είναι αυτος ο λόγος. Καλύτερα ας μας διαφωτίσει ο Επιπόλαιος. Συμπαθητικό παιδί πάντως φαίνεται ο Καραϊσκος αλλά και λίγο τραμπουκάκος όταν θίγεται. Ας προσπαθήσει να δει με νηφαλιότητα τα δημόσια πράγματα και ας απομακρυνθεί από αυτό που ο ίδιος θεωρεί μαρξισμό (γιατί τώρα το τι πραγματικά ξέρει και το τι θεωρεί ο Καραϊσκος από μαρξισμό είναι ένα άλλο θέμα, που αν το ανοίγαμε θα πέφτανε πολλά γέλια...).

Κοριός είπε...

εγώ θυμάμαι στο σχολειο κάτι παρτσακλά της κνε που φανατισμένα από την πλύση εγκεφάλου της προηγούμενης βραδυας ανεβαίναν να μιλήσουν στο προαύλιο και πήγαινε το τάληρο σύννεφο. και πέτε μου (όσοι δεν ανηκατε βεβαια στην κνε) αν είδατε κνίτη φυσιολογικό άνθρωπο (εξαιρείται ο βάρσος βέβαια που την έκανε εγκαίρως, και είναι και ωραίος, και κυρίως πρώην bodybuilder, και τοπικός capo και δεν σηκώνει πολλά πολλά γιατί μπορεί να πεσει και σφαλιάρα δηλαδής. Κάτι μεταξύ τοπικού καρατζαφέρεως δηλαδή βορίδου η καραχάλιου)

Ανώνυμος είπε...

Εκανε ο Καραίσκος backing vocals στα σουξέ του Θέμη Αδαμαντίδη της δεκαετίας του 80?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ρε βαψομαλλιά ήθελα να ξερα ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι γέλια ρίχνει πίσω απο την πλάτη σου ο εκτελών χρέη πορτιέρη εδω μέσα( πολλοί πορτιέρηδες είναι χρυσαυγιτάκια) λοχαζός Βάρσος.?...
Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι χαμογελάει γλοιωδώς και λέει καλησπέρα σερβιρησμένος πάνω στα λευκά δωδεκάποντα του σε όποιον περνάει το κατώφλι?Τόσο κελαιδημένος είσαι που πιστεύεις οτι σε θαυμάζει αυτή η αλεπού (καληγιαννού)της νύχτας?
Ειλικρινά μου θυμίζεις κάτι τυπάκια που επειδή ψιλολένε κάτι παραπάνω με κάτι πορτιέρισσες,νομίζουν στο κατόπι οτι τους γουστάρουν.Νομίζουν οτι τις έχουν γοητεύσει και έχουν διακριθεί ανάμεσα στα χιλιάδες "καλησπέρα" και τα "τι κάνετε σήμερα" που πέφτουν χάμω σαν γόπες καθημερινά.Και βέβαια η κωμωδία λήγει όταν γίνει επιτέλους το πέσιμο στην πορτιέρισα και φεύγει επιτέλους η ηδη υπάρχουσα στη θαλάμη χυλόπιτα φαρμάκι και η οποία έπεται μονίμως απο πλήθος ουίσκι στο μπάρ

Ανώνυμος είπε...

Μπρε καραϊσκο πολλά χρόνια θα ζήσεις τζανιμ, ουτε να αγιασουμε δεν γίνεται, πάει η δουλειά μου για τον επόμενο μήνα με το ποστακι σου αυτό

Ανώνυμος είπε...

καλή ξεκούραση

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή, η έλλειψη ύπνου προκαλεί παραισθήσεις.

Ανώνυμος είπε...

να τοποθετηθεί ο Βάρσος πάραυτα, όντως γελάει αυτάρεσκα σαν πορτιέρισσα (πολύ καλή η παρομοίωση Καραϊσκου, πρέπει νομίζω να του το πιστώσουμε αυτό), πίσω από την πλάτη του βαψομαλλιά?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ναι να το πιστώσεις γιατί αν δεν το πιστώσεις δεν θα κοιμηθώ (και) το μεσημέρι

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, τώρα γίνεσαι αχάριστος!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 698   Νεότερο› Νεότερο»