Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Heil Gesundheit!

Αν και η πρόσφατη απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι νέα έννοια στο Ελλαδιστάν, είναι γνωστό ότι στις προηγμένες δυτικές χώρες ισχύει εδώ και χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί θεωρούν τα μέτρα κατά του καπνίσματος ως δείγματα πολιτισμού και προόδου στην κοινωνία. Υπάρχει όμως κάτι σε αυτή την ιστορία που επιμελώς αποκρύπτεται.

Μέχρι και το 1999, η Δύση αντιμετώπιζε την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης στο θέμα της διάγνωσης των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, ως δικό της πνευματικό παιδί -αποτέλεσμα επίπονων ερευνών δυτικών επιστημόνων, που κατέληξαν σε αυτές τις διαπιστώσεις στα μέσα της δεκαετίας του '50.
Το 1999 όμως, η έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο "The Nazi War on Cancer" (Princeton University Press, 1999) υπό του ιστορικού Dr Robert Proctor, ήρθε να θέσει σε αμφισβήτηση την ισχύουσα αντίληψη.

Ο Proctor στο βιβλίο του αχολήθηκε με τις πολιτικές Δημόσια Υγείας του ναζιστικού κράτους. Όλως περιέργως, με τα μάτια του συγγραφέα αλλά και οποιουδήποτε σύγχρονου ανθρώπου, οι πολιτικές Δημόσιας Υγείας των Εθνικοσοσιαλιστών φαντάζουν απίστευτα σύγχρονες. O Proctor διαπίστωσε ότι η αντικαπνιστική εκστρατεία ήταν ένας μόνο από τους τομείς στους οποίους οι Ναζί έδωσαν έμφαση. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ουτοπία υγιούς κοινωνίας, απαλλαγμένης από κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να προληφθεί, προώθησαν επικοινωνιακές πολιτικές όχι μόνο κατά του καπνίσματος, αλλά και κατά του αλκοολισμού όπως επίσης και υπέρ της υγιεινής διατροφής. Προέκταση των παραπάνω πολιτικών αλλά και αποτέλεσμα της στάσης τους αυτής, ήταν και οι κατοπινότερες πολιτικές ευγονικής. Δεν περιορίστηκαν μάλιστα μόνο στις επικοινωνιακές πολιτικές, αλλά χορήγησαν αφειδώς κονδύλια προκειμένου να ενισχυθεί η επιστημονική έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Πράγματι οι Γερμανοί γιατροί, υπήρξαν παγκοσμίως οι πρώτοι που από τη δεκαετία του 30 κιόλας, απέδειξαν τη συσχέτιση του καπνίσματος όχι μόνο με τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και με την στεφανιαία νόσο και το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο ίδιος ο Χίτλερ χρηματοδότησε με τεράστια ποσά το Wissenschaftliches Institut zur Erforschung der Tabakgefahren, δηλαδή το Ινστιτούτο Ερευνών για τους Κινδύνους του Καπνίσματος στο πανεπιστήμιο της Ιένας, επικεφαλής του οποίου ήταν η πλέον εξέχουσα μορφή της αντικαπνιστικής εκστρατείας (και πρύτανης του συγκεκριμένου πανεπιστημίου) δρ Καρλ Αστελ. Δεδομένου ότι ο Άστελ, υπήρξε όχι μόνο φανατικός αντικαπνιστής, αλλά και εθνικοσοσιαλιστής, αντισημίτης, οπαδός της ευθανασίας και τέλος υψηλόβαθμος αξιωματικός των SS, δεν είναι περίεργο ότι είχε ως αγαπημένη συνήθεια να παίρνει τα τσιγάρα από το στόμα ανύποπτων καπνιζόντων που βρίσκονταν στο δρόμο του και να τα σβήνει πετώντας τα κάτω και πατώντας τα με τη μπότα του. Ούτε περίεργο είναι τέλος, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτοκτόνησε προς το τέλος του πολέμου, όχι τόσο από το φόβο του να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου (μια και είχε κατηγορηθεί ως τέτοιος), αλλά περισσότερο από απογοήτευση για την ήττα του εθνικοσοσιαλισμού. Γιατροί όπως ο Muller και ο Schairer, υπήρξαν οι πρώτοι παγκοσμίως που έκαναν ελεγχόμενες επιδημιολογικές μελέτες, αναφέροντας ότι ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζεται σε πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά σε καπνιστές, με αποτέλεσμα το μέλος του NSDAP και του NSKK Muller, να θεωρείται από πολλούς ως ο ξεχασμένος πατέρας της επιδημιολογίας.

Φυσικό είναι, ότι όταν οι Ναζί ανακήρυξαν νούμερο ένα εχθρό του κράτους τον καρκίνο, δεν ήταν δυνατό να λείπει και ο Νο 2 εχθρός, δηλαδή οι Εβραίοι, με τις δυτικές καπνοβιομηχανίες να παρουσιάζονται (στο μεγαλύτερό τους ποσοστό) ως Εβραϊκών συμφερόντων.

Ο Νο 1 διαφημιστής της αντικαπνιστικής καμπάνιας και δημόσιος ομιλητής κατά του καπνίσματος, ήταν φυσικά ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Χίτλερ υπήρξε μανιώδης καπνιστής στα νιάτα του, φτάνοντας τα 2 πακέτα την ημέρα, μέχρι που αποφάσισε να κόψει τη βλαβερή αυτή συνήθεια, με αποτέλεσμα από τότε να γίνει ακτιβιστής στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Πέραν αυτού και σύμφωνα πάντα με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, δηλαδή μίξη φυλετισμού και εθνικισμού, θεωρούσε το κάπνισμα ως "την εκδίκηση του Ερυθρόδερμου προς τον Λευκό άνθρωπο, ως αντίποινο για την παροχή σε αυτόν από τον λευκό άνθρωπο του αλκοόλ". Πίστευε πως πολλοί "ικανοί άνθρωποι χάθηκαν νωρίς από τις συνέπειες του καπνίσματος" θεωρούσε το κάπνισμα "παρακμιακή συνήθεια", αντάξια υπανθρώπων (όπως Εβραίοι, πόρνες, ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι κλπ) και ενθάρρυνε τους καπνιστές στο στενό του κύκλο να διακόπτουν το κάπνισμα, ανταμείβοντάς τους με διάφορα δώρα όταν τα κατάφερναν, εν προκειμένω χρυσά ρολόγια. Δήλωνε εξαιρετικά απογοητευμένος από την διατήρηση της βλαβερής συνήθειας από την Εύα Μπράουν και τον Μάρτιν Μπόρμαν καθώς και εκνευρισμένος από τις δημόσιες εμφανίσεις του πάντα μερακλή και λάτρη των απολαύσεων Χέρμαν Γκέρινγκ με πούρο ή τσιγάρο στο χέρι.


Το αντικαπνιστικό μένος πάντως του Χίτλερ ήταν ένας μόνο από τους λόγους της εκστρατείας κατά του καπνίσματος. Η γερμανική κοινή γνώμη ήταν ήδη προετοιμασμένη από τις αρχές κιολας του 20ου αιώνα, μια και στη χώρα αυτή έκανε την εμφάνισή του από τότε κιόλας ένα πρώϊμο αντικαπνιστικό κίνημα. Βασικό κίνητρο της ναζιστικής αντικαπνιστικής εκστρατείας, υπήρξε πάντως η αναπαραγωγή της Αρίας φυλής. Αν για τους Ναζί ήταν ανεπίτρεπτο μια φορά το κάπνισμα σε άνδρες, ήταν ανεπίτρεπτο εκατό φορές σε γυναίκες. Πίστευαν ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση και επομένως απώλεια ομορφιάς, με αποτέλεσμα οι καπνίστριες να μην γίνονται ελκυστικές ως σύζυγοι και μητέρες από τους άνδρες, όπως επίσης (σωστά όπως απεδείχθη πρόσφατα) ότι το μητρικό γάλα μιας καπνίστριας περιέχει νικοτίνη επιζήμια για το βρέφος, αλλά και ότι οι καπνίστριες αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής κατά την κύηση. Δεδομένου ότι κύριο μέλημα της ναζιστικής πολιτικής ήταν η πληθυσμιακή αύξηση του γερμανικού έθνους, όλα τα παραπάνω καθιστούσαν τις καπνίστριες κοινωνικά απόβλητες.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι Ναζί τύπωσαν προπαγανδιστικές αφίσες και ξεκίνησαν σεμινάρια επιμόρφωσης για τους κινδύνους του καπνίσματος τόσο σε σχολεία όσο και σε εργασιακούς χώρους, χρησιμοποιώντας γιατρούς ή ομάδες μελών της Hitlerjugend και της Bund Deutcher Madel. Εφηύραν τον όρο "παθητικό κάπνισμα", προκειμένου να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη ότι προκαλείται πρόβλημα όχι μόνο στους καπνιστές αλλά και στους γύρω τους, ενθάρρυναν τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε γνωστά και έγκυρα περιοδικά αχολούμενα με θέματα υγείας όπως το Gesundes Volk, το Volksgesundheit αλλά και σε άλλα ευρύτερης κυκλοφορίας περιοδικά, ενώ επίσης εξέδωσαν και το πρώτο αμιγώς αντικαπνιστικό περιοδικό, το Reine Luft (Καθαρός αέρας).


Μετά την επιστημονική επιβεβαίωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, πέρασαν νομοθετικά μέτρα εναντίον του. Απαγόρευσαν τη διαφήμιση προϊόντων καπνού σε περιοδικά, εφημερίδες και κινηματογράφο και κυρίως τις διαφημίσεις όπου το κάπνισμα εμφανιζόταν ως αρρενωπή συνήθεια (προκειμένου να μην δελεάζονται τα νεαρά αγόρια). Ανάγκασαν τους αγρότες να καλλιεργούν συγκεκριμένα στρέμματα γης ελέγχοντας έτσι την παραγωγή καπνού, έβαλαν υπερβολικούς φόρους στα τσιγάρα αυξάνοντας δυσανάλογα την τιμή τους προκειμένου να αποθαρρυνθεί η κατανάλωση, ενώ το 1938 ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος πρώτα στη Luftwaffe και στα Γερμανικά Ταχυδρομεία, στη συνέχεια σε νοσοκομεία και σχολεία, στα γραφεία του ναζιστικού κόμματος και τέλος στα μέλη των SS και τους αστυνομικούς όταν βρισκόντουσαν εν ώρα υπηρεσίας. Ειδικά για τις γυναίκες υπήρξαν απαγορευτικά μέτρα καθόλη τη διάρκεια του πολεμου. Απαγορευόταν η διανομή μερίδας τσιγάρων σε έγκυες, σε γυναίκες κάτω των 25 ετών η άνω των 55, ενώ τέλος απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε τράμ και γενικότερα σε μέσα μεταφοράς, ύστερα από οδηγία του Χίτλερ, ο οποίος ανησυχούσε για την έκθεση των γυναικών-εισπρακτόρων στον καπνό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος το 1943, απαγορεύτηκε η πώληση τσιγάρων σε ανηλίκους (κάτω των 18 ετών), αλλά και το κάπνισμα δημόσια από αυτούς.




Τέλος, είναι τραγικό ότι μεταπολεμικά το κάπνισμα ταυτίστηκε με την ελευθερία επιλογής στον άνθρωπο. Οι νεαρές Αμερικανίδες που πέταγαν πακέτα τσιγάρα στα πλήθη που πανηγύριζαν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου, τόνιζαν ακριβώς αυτήν την αντίθεση: της ατομικής ελευθερίας σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, από την "έλλειψή της" στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό. Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να υϊοθετηθούν από τις δυτικές δημοκρατίες, οι "ανελεύθερες" πολιτικές των "κακών" εθνικοσοσιαλιστών. Χαρακτηριστικό δε του συγκεκριμένου βιβλίου, είναι ότι επικρίθηκε ως μη καταγγελτικό του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους, μια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ναζισμός υπήρξε ένα κολάζ τόσο καλών όσο και κακών πολιτικών και όχι ένα αμιγώς "κακό" πολίτευμα.

1.253 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 1253   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Για τον κ. Ζήση υπάρχουν και άλλες φήμες που δεν γράφονται περί της συνεργασίας του με κάποια "περίεργα" κέντρα. Παλαιότερα, έβγαζε ένα ιλουστρασιόν περιοδικό με πολιτικά θέματα και ολίγη από lifestyle, που, όπως ο ίδιος διέδιδε, το χρηματοδοτούσε ο Καμμένος. Τον είχε πείσει μάλιστα ότι βρίκεται κοντά σε λαβράκι και εξασφάλιζε από τον αφελή βουλευτή χρηματοδότηση. Ο Καμμένος νόμιζε ότι την έκανε λαχείο και ότι θα είχε ένα μεγάλο στήριγμα στα media. Μην ξεχνάμε και το τι είχε πάθει από τον Κύρτσο στον ΕΤ, τον οποίο και είχε κατηγορήσει ότι του ζητούσε χρήματα για να βάλει τη φωτογραφία του και κανένα παραπολιτικό στην εφημερίδα προεκλογικά. Τελικά το περιοδικό έκλεισε. Είχε νοικιάσει ένα μικρό χώρο στην Καρδίτσα !!! (από την οποία νομίζω ότι κατάγεται) και είχε αφήσει εκεί μέσα τα περσευούμενα απούλητα περιοδικά. Ο κ. Ζήσης έφυγε από τον ΕΤ και επέστρεψε στο ΑΝΤΙ ως αρχισυντάκτης και τώρα προσπαθεί να βρει την τύχη του στο διαδίκτυο παίρνοντας και διαφήμιση. Για την ώρα, η μόνη διαφημιστική στήριξη προέρχεται αποκλειστικά από κρατικούς φορείς (ΟΠΑΠ, ΤΤ), οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι είδους κριτική θα σκήσει ο κ. Ζήσης σε αυτούς τους φορείς και τους επικεφαλής τους. Επίσης, ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε με ποιο τρόπο (και μέσω ποιων) επελέγη το ANTINEWS για κρατική διαφήμιση και πόσο πληρώνονται τα μπανεράκια και τα υπόλοιπα.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

έγραψα τίποτα για βαψ εγώ?Για σεντόνια ομίλησα και σ ολους απο τι κατάλαβα εκεί πήγε ο νους τους

Ανώνυμος είπε...

σε τι απαντάς Καραϊσκο; Ποιος σε ρώτησε για τον Βαψομαλλιά; Τον έχεις συνέχεια στο μυαλό σου;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

αυτός ο ζήσης ο βαψομαλλιάς δεν εί?ναι

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Βαψομαλλιάς έχει πει ότι δεν είναι δημοσιογράφος. Μια πιστεύεις ότι είναι ο Κασιμάτης, μια ο Κουρτάκης, τώρα ο Ζήσης, μα θα καταλήξεις κάπου επιτέλους?

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν είναι ο Βαψομαλλιάς. Ότι δεν είναι όμως και ο συγγραφέας του κειμένου για τον Ζήση δεν παίρνω και όρκο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έκανε ανάρτηση εδώ, σε αυτό το blog, αυτό το κείμενο και για ποιο λόγο; Αν θέλει, ας απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ όχι ότι απαγορεύεται, αλλά γιατί, ενώ έχει δημοσιευθεί σε άλλο blog στο πλαίσιο μιας άλλης συζήτησης, κάποιος έκρινε ότι πρέπει να το αναδημοσιεύσει και εδώ.

Θ.Π. είπε...

Βάρσε, πράγματι εξαιρετική αυτή η σειρά. Την έχω κι εγώ και την έχω δει αρκετές φορές. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι κάποτε είχε κυκλοφορήσει και μια βιογραφία για τον Brett (εκτός του κόσμου τούτου πλέον) που τον παρουσίαζε ως έναν τύπο με τράστια ψυχολογικά προβλήματα και ταυτισμένο με τον ρόλο του Holmes. Αυτά παθαίνει κανείς με τους φανατισμούς και τις ταυτίσεις με διάσημα πρόσπωπα του παρελθόντος...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Θύμιο, δε γνώριζα ότι υπήρχε βιογραφία του Brett, αν και λογικό μου φαίνεται. Παρόλα αυτά, είναι γενικά αποδεκτό ότι υπήρξε ο καλύτερος στο ρόλο του Sherlock Holmes, σε σημείο που οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ηθοποιού να συγκρίνεται με τη δική του και φυσικά να χάνει. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει πάντα όταν η απόδοση του καλλιτέχνη είναι τόσο καλή, που τον καθιερώνει σε ένα ρόλο στη συνείδηση του κοινού. Είχε και έχει ακόμα φανατικούς οπαδούς (τους Brettonians).

Αυτό με την ταύτιση πρώτη φορά το ακούω. Νόμιζα ακριβώς το αντίθετο, κάτι που κατά κανόνα συμβαίνει με τους (πάντοτε ανασφαλείς) ηθοποιούς. Όταν γίνονται διάσημοι από έναν συγκεκριμένο ρόλο ή παίζουν συνέχεια παρεμφερείς ρόλους, προσπαθούν να αλλάξουν ρεπερτόριο γιατί θεωρούν ότι δεν επιδεικνύουν σε όλο του το φάσμα το υποκριτικό τους ταλέντο, αν και τελικά καταλήγουν για βιοποριστικούς λόγους δέσμιοι αυτών των ρόλων, με αποτέλεσμα να δυστυχούν. Με άλλα λόγια, είχα την εντύπωση ότι προσπαθούσε να ανεξαρτητοποιηθεί από αυτόν το ρόλο.

Πάντως πέθανε σχετικά νωρίς (εξήντα κάτι). Υπέφερε από βαλβιδοπάθεια από παιδί, που σε συνδυασμό με βαρύ κάπνισμα (3 πακέτων ημερησίων) και φαρμακευτική αγωγή για το διπολικό σύνδρομο από το οποίο έπασχε (όπως Παπατζής), οδήγησαν στο θάνατο. Λόγω έξαρσης του διπολικού συνδρόμου, είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική, όπου του συμπαραστάθηκε πολύ ο συμπρωταγωνιστής του Edward Hardwicke (o δεύτερος Dr Watson, εξίσου καλός με τον πρώτο τον David Burke).

Πέραν των εξαιρετικών ερμηνειών, νομίζω ότι όλη η παραγωγή είναι εκπληκτική. Σκηνικά, κοστούμια, τα πάντα.. Τί να λέμε τώρα, οι Άγγλοι είναι πολύ μπροστά σε τέτοιου είδους ταινίες...Και ειδικά o Sir Arthur Conan Doyle αντιμετωπίζεται με τον ανάλογο σεβασμό, πράγμα που φαίνεται κι από την πιστότητα παρουσίασης του Dr Watson π.χ. σύγκρινέ το με την παλιά αμερικανιά του Sherlock Holmes-Basil Rathbone, όπου ο Nigel Bruce-Dr Watson εμφανίζεται πανύβλακας.. Δε συζητάω δε, το έτερο αριστούργημα του ITV, το Poirot με David Sutchet, που παίζει ακόμα (έβγαλε επεισόδια μέσα στο 2009)

Είχα πολλά επεισόδια από όλους τους κύκλους, αλλά πρόσφατα κατέβασα όσα μου έλειπαν

ΥΓ Το κουλό που παρατήρησα, είναι ότι σε ένα επεισόδιο από τα τελευταία (το Shoscombe Old Place) παίζει ο εξαιρετικά νεαρός ...Jude Law.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο είσαι γυμνασμένος;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε το απογευματινό τέιον ο κύριος θα το έχει στην βεράντα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έλα και συ για τέϊο, νυφίτσα

Θ.Π. είπε...

Ναι Βάρσε, έχεις δίκιο ότι η ταύτιση με τον ρόλο είναι σπάνια. Συνήθως, όπως λες, συμβαίνει το αντίθετο. Αυτό συμβαίνει π.χ. με τον C. Lee, που δεν θέλει να τον ταυτίζουν με τον ρόλο του δράκουλα. Και η πλάκα είναι ότι, ενώ αυτό είναι σε όλους γνωστό, όταν πήγε ο ημέτερος Λάλας να του πάρει μία συνέντευξη, έβγαλε ξαφνικά από την τσέπη του μια δρακουλιάρικη μασέλα και νόμιζε ότι έκανε έκπληξη στον ηθοποιό. Εκείνος δυσανασχέτησε, αλλά ο Λάλας επέμενε να φορέσει ο Lee την μασέλα για τη φωτογράφιση. Τελικά, την φόρεσε, αλλά, αν δεις τη φωτογραφία, φαινόταν σαν να ήθελε να τον δαγκώσει τον Λάλα... Πράγματι σε ένα επεισόδιο παίζει ο πολύ νεαρός τότε J. Law, καθώς και ένας άλλος γνωστός ηθοποιός που δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ. Επίσης, σε ένα τουλάχιστον επεισόδιο, ένας από τους πρωταγωνιστές έχει ελληνικό επίθετο και κάπου ακούγονται και ελληνικά (αυτό για να χαρούν οι εθνικόφρονες). Τέλος, ο Brett, πολύ πιο νέος βέβαια (με φαβορίτες, καμπάνες κλπ.) πρωταγωνιστεί σε ένα επεισόδιο της εξαιρετικής αγγλικής σειράς των 70s, "Thriller" (ένα επεισόδιο με μια λευκή Rolls Royce - δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς τον τίτλο του επεισοδίου), μια σειρά που, αν σου αρέσει το είδος, σου συστήνω ανεπιφύλακτα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη του είδους όλων των εποχών (αν και δεν είναι όλα τα επεισόδια της ίδια υψηλής στάθμης).

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Καραϊσκο, δεν κάνεις καμια ανάρτηση; Άϊντε, γιατί έτσι όπως πάμε θα πάμε στα 1000 σχόλια σε λίγο

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε στις 8 και 23 λεπτά ακριβώς ο κύριος θα δειπνήσει

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Στο "The Greek Interpreter", ακούγονται ελληνικά, γιατί όπως φαίνεται και από τον τίτλο έχει σχέση με έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το δείπνο ο κύριος θα επιθυμούσε ημίωρη προβολή ταινίας αστυνομικού μυστηρίου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι ο Καραϊσκος εκτελούσε χρέη γραφείου τύπου του επιχειρηματία Τρουμπούκη, εκτός από γραφείο τύπου του Γραμματέα της ΚΕ του ΛΑΟΣ Αποστόλη Μπαμίχα?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε,
Στις 9 ακριβώς βραδυνήν ο κύριος θα επιθυμούσε λουτρό χλιαρού ύδατος

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τρούμαν,
μάθε να γράφεις χωρίς να καρφώνεσαι.. Χα,χα,χα

Γιάννης Μπανιάς είπε...

Καραϊσκο, κάτι θέλω να μου εξηγησεις στο τιραμολα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω οτι αυτός που ειρωνεύται το Νταλ... ε Βάρσο είναι ο ίδιος ο Βαψομαλλιάς.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Παίζει να ναι κι ο Βαψομαλλιάς. Πάντως, το τελευταίο είναι ή του Τρούμαν ή του Βαψομαλλιά..

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ωρέ Καραίσκο?

Ανώνυμος είπε...

Σε δεκαέξ λεπτά σβήνουν τα φώτα

Ανώνυμος είπε...

Και τί θα γίνει τότε;

Ανώνυμος είπε...

Θα προλάβει ο Καραϊσκος να τελειώσει το 1ο κεφάλαιο από το Κεφάλαιο, μέχρι να σβήσουν; Μεγάλη αγωνία έχω..

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος θα πλαγιάσει και παρακαλεί για τις πιτζάμες του

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τίς έχει δανειστεί ο Καραϊσκος; Ταίριαζαν με τις σαγιονάρες του.

ΑΙΘΙΟΨ είπε...

Καραϊσκο καλησπέρα τι κανεις

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο,

όταν πλένεσαι ιδρώνεις;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε,
χτύπα σε παρακαλώ το γκόνγκ. Έφθασε η ώρα φαγητού

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος θα παρακαλούσε επίσης για τον σκούφον της νυκτερινής κατακλισεως, εντός ενός λεπτού της ώρας.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε,
Ο κύριος θα επιθυμούσε έγερσιν στις 6:30 πρωϊνήν, με ελαφράν κρούσιν του κώδωνος, τρις.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε,
θ'ανάψεις τα κεριά;

Ανώνυμος είπε...

Βαρσε, εσύ ταυτίζεσαι με τον Χολμς και ο Βαψομαλλιας με τον Ουώτσον, ή το αντίθετο?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ο βασίλης Καραπιάλης απόψε δεν επιθυμεί να μετάσχει σε κουβέντα. Προνοώ και συμπληρώνω το επίρρημα "καλύτερα" για να μην το εκστομίσει άλλος απο τη γαιδουροεφηβική παρέα μας.
Ο λόγος της σημερινής αποχής μου είναι :
Α)Ο σεβασμός και η διακριτικότητα που επιβάλλει η μικροαστική μου αγωγή εμπρός τον μήνα που μέλιτος που λαμβάνει χώρα επαέ και προβάλλεται ενώπιον κοινού κιόλας διαδικτυακά σαν νέο ριάλιτι.
Β) Ως συριζαίος θα απολαύσω απόψε στον κόλπο του Μαραθίου την Πανσελήνο.Βεβαίως συνοδεία βαθείας θλίψης που προκαλεί η παρουσία της ιμπεριαλιστικής βάσης...Εύχομαι στο μέλλον να απαλλαγούμε απο το βραχνά

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Το ειδύλλιο αυτό βεβαίως είναι μια διαδικτιακή μεταφορά της ταινίας "οι καταραμένοι"(ΒΙΣΚΟΝΤΙ) που μας έδειξε τις ερωτοτροπίες μπυρζουά και ταγμάτων εφόδου στην ναζιστική Γερμανία.Ε μάργουντ?

Ανώνυμος είπε...

Βαρσομαλλιάδικον με μια λέξη δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

Θα εξεγερθεί το βαρσομαλλέικο μ' αυτά που λες

Ανώνυμος είπε...

μπυρζουά; τι είναι αυτό το καραϊσκειον μπυρζουά πάλι;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

μπουρζουά και διάδικτΥακό.Για να καταλάβουν και οι άλκηδες

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

αν και δεν είναι άσχημος νεολογισμός :μπιζού και μπουρζουά=μπυρζουα

φανατική Καραϊσκου είπε...

Μπιζού στα γαλλικά (bisous) σημαίνει "φιλάκια" σε αντίθεση με τα bijoux (κοσμήματα). Προφέρονται σχεδόν το ίδιο και θέλω να προσφέρω ένα γαλλικό bisou (ενικός) στον γλυκούλη Καραϊσκο μου!

Ανώνυμος είπε...

είναι γλυκούλης ο Καραϊσκος με τις οικοδομικές σαγιονάρες?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Φιδάκια και απο μένα μωρό μου.

φανατική Καραϊσκου είπε...

ναι! (γιατί βγάζει κάτι πολύ αντρουά!)

xxxxxxxxxxxx

Τιπουκειτος είπε...

νομίζω ότι όλη η αντιφατική σχιζοφρένεια αυτού του μπλογκ δηλαδή ο συνδυασμός ναζιστή οσφυοκάμπτη, κατσαπλιά αριστεριστή και μπουρζουά διανοούμενου (οι υπόλοιποι είναι για να γεμίζουν το ντεκόρ) είναι και η πρωτοτυπία του

Ελένη είπε...

Καραϊσκο γεια σου.

Ελένη είπε...

Τί κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

μπουρζουά ή μπυρζουά;

Νυφίτσα είπε...

Με προσβάλλετε, εγώ το φτιαξα αυτό το μπλόγκ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι παλαμ(αρ)ιστής;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο γυμναζεσαι;

Ανώνυμος είπε...

μπυρζυά...

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο ο ιδρώτας σου από τις σαγιονάρες είναι πολύ σέξυ

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο γυμναζεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο γυμναζεσαι;

Ελένη είπε...

Καραϊσκο θελω να μιλήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο γυμναζεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Τιπούκετε-Σούφρα. Τί κάνεις; Είσαι καλά;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως αυτό το κόλλημα του Καραϊσκου, μα την Παναγία δεν το καταλαβαίνω. Ανεξήγητο φαινόμενο. Τι ναι ρε Καραϊσκο; Τί ζόρι τραβάς ακριβώς; Πρέπει να συμφωνούν όλοι μαζί σου τελικά; Σε χαλάει άμα δε συμβαίνει;

Τιπουκειτος είπε...

ΟΚ Καλά. Εσύ?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως, οφείλει να αναγνωρίσει κανείς μεγάλη ευρηματικότητα στον υπόκοσμο. Τα παρατσουκλια των βλασταριών είναι όλα τα λεφτά. Γιγαντάκης, Δικαννακιας, Σου ή Σούμο, Βρωμού κλπ Ένα κι ένα είναι όλα τα λεφτά

Τιπουκειτος είπε...

Ο Μαργουντ είναι καλός μα δεν κομίζει κατι καινουργές. Το ίδιο και ο Τρουμαν και ο Επιπόλαιος. Επίσης, η "δεν έχει σημασία" πήγε να μπεί δυναμικά αλλά την κόψατε.Αυτα είδα, αυτα καταθέτω..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το ωραίο δε της υπόθεσης, είναι ότι η αστυνομία πανηγυρίζει γιατί εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που ένα μεγάλο ποσοστό μελών είναι ήδη στη φυλακή. Ίσως το πιο γελοίο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ. Τους χώνουν φυλακή για να είναι ασφαλής η κοινωνία και αυτοί συνεχίζουν τις μπίζνες σα να μην τρέχει τίποτα. Και μετά η αστυνομία πανηγυρίζει.. Απίστευτα πράγματα.

Φρίξος είπε...

Eγώ έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Επιπόλαιο. Μου λείπουν τα ρεπορτάζ του.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο
Το πρόβλημα του Καραϊσκου είναι εύκολο να διαγνωστεί αλλά ας μην πούμε περισσότερα και ξαναρχίσει να ουρλιάζει. Εσείς οι φίλοι του καλό είναι να του ενισχύσετε κάπως την αυτοπεποίθηση. Η υπερβολική επιθετικότητα (μέχρι βαθμού υστερίας) είναι κεκαλυμμένη ανασφάλεια.

Τιπουκειτος είπε...

Βάρσο, εννοείται. Είχα την "τιμή" να συνεργαστώ με έλληνα ήρωα στο εξωτερικό τον οποίο αργότερα αποτύπωσε σαν τον διεφθαρμένο πρωταγωνιστή ενός βιβλίο του, κορυφαίος συγγραφεύς παγκοσμίως.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μην τα λες του Μάργουντ αυτά Τιπούκειτε, γιατί δε θα κοιμηθεί το βράδυ.

Τελικά ισχύει ότι ένα υποσύνολο, είναι αντανάκλαση του μεγαλύτερού του συνόλου. Σε έναν μικρόκοσμο όπως αυτός, παρατηρώ συμπεριφορές ατόμων που όχι μόνο είναι σταθερά ίδιες εδώ μέσα, αλλά είναι ακριβώς ίδιες και στον πραγματικό κόσμο. Ο μόνος που έχει διαφοροποιημένη συμπεριφορά είναι ο Καραϊσκος, αλλά αυτό ίσως οφείλεται στο ότι δεν τον γνωρίζω αρκετά καλά. Εννοείται ότι για τον εαυτό μου, δεν μπορώ να κρίνω.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως είναι άκρως εντυπωσιακό για μένα που γνωρίζω κάποιους. Άκρως εντυπωσιακό...

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι εντυπωσιακό Βάρσε?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Είναι εντυπωσιακό, ότι όσο και να προσπαθεί κάποιος να κρύψει πράγματα, ή να εμφανιστεί κατι άλλο από αυτό που πράγματι είναι, με τον καιρό αποκαλύπτεται. Αυτό.

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λέει ο τ(σ)ι(μ)πούκειτος...

Τιπουκειτος είπε...

Χα χα χα Ψαρά

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Παρακαλώ;

Τιπουκειτος είπε...

Σ' όποιον έγραψε το ανωτερω τσιμπουκειτο

Ανώνυμος είπε...

Αν το Καραϊσκος είναι αληθινό όνομα, πρέπει να είναι ο Καραϊσκος που υπηρετήσαμε μαζί στο πεζικό και ήταν από την Κερατέα. Εσύ είσαι βρε μαλάκα; Σε κατάλαβα.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο, επειδή φαίνεσαι ψύχραιμος και λογικός άνθρωπος δεν γίνεσαι και λίγο πιο συγκεκριμένος (αν και όσο μπορείς βέβαια);

Τιπουκειτος είπε...

Ο Καραϊσκος έχει το ψευδωνυμο Καραπιάλης, έτσι δεν είναι?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι. Δεν υπάρχει λόγος

Ανώνυμος είπε...

Kαι έτσι να είναι Τιπούκειτε τον κατάλαβα. Το ίδιο στυλ από τότε.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε πέστα ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο σε ποιους αναφέρεσαι?

Ανώνυμος είπε...

O Βάρσος είπε μια μεγάλη αλήθεια. Σε βάθος χρόνου τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί. Όσο και να προσπαθούμε για το αντίθετο

Τιπουκειτος είπε...

Βάρσε μίλα, ονόματα και διευθύνσεις

Ανώνυμος είπε...

Τιπούκειτε, πάρτο αλλιώς. Το "Δεν έχει σημασία", σου πήγαινε περισσότερο

Ανώνυμος είπε...

O Τιπούκειτος είναι ο Σούφρας που είναι η Δεν Έχει Σημασία;

Τιπουκειτος είπε...

Τι?

Ανώνυμος είπε...

Ένα πρόσωπο τρία ονόματα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τί γίνεται ρε παιδιά; Εχω χάσει τη μπάλα. Ποιος είναι ποιος τελικά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα.. Της π...ς γίνεται.. Κάποιος κάνει πλάκα εδώ. Και είναι καλή, ομολογώ.

Ελένη είπε...

Πού είναι ο Καραϊσκος;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μα νομίζω ότι είπε ότι θα βγεί απόψε..

Φρίξος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι Τιπούκειτος και κυρία δεν είναι το ίδιο πρόσπωπο αν και η Κυρία είναι σίγουρα άντρας.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι το κορίτσι είναι κάποιος από τη συντακτική ομάδα του blog. Δεν είναι ο Βάρσος. Δεν είναι και ο Καραϊσκος. Μάργουν ή Τρούμαν.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι λες Βάρσο?

Ανώνυμος είπε...

Για σιγά ρε παιδιά. Ο Τιπούκειτος είναι ο Σούφρας;

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία είναι εδω και παρακολουθεί και ειναι κυρια πιστεψτε με

Ανώνυμος είπε...

ο Μάργουντ είναι ο Καραϊσκος?

Φρίξος είπε...

Αποκλείεται. Γυναίκες δεν γράφουν έτσι. Τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βάρσος φαίνεται ότι αντιμετωπίζει κάποια απογοήτευση από Μάργουντ και Τρούμαν

Trueman είπε...

Εγώ δεν είμαι, στο (ξανα)είπα

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Μάργουντ που είναι και ο Καραϊσκος είναι τελικά ο Κουρτάκης;

Ανώνυμος είπε...

ο Μάργουντ είναι ο Καραπιάλης όχι ο καραϊσκος

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα Της Κορέας γίνεται. Καμία απογοήτευση. Απλά μ'έχει πιάσει το (μπουρδοαμπελο)φιλοσοφικό μου.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι ο Β. Ζήσης; Γιατί είδα και μια αρνητική ανάλυση σε προηγούμενο σχόλιο για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Εμμανουήλ Ι. Καψής είπε...

Μπερδεύτηκα. Πάλι απ΄την αρχή: Ο Καραπιάλης είναι ο Βαψομαλλιάς?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο, κατά τη γνώμη σου και ειλικρινα ποιος είναι η Δεν Έχει Σημασία;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι γυναίκα.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από το γενικό στυλ υποθέτω ότι ο Καραϊσκος είναι από αυτούς που περνάνε τα καλοκαιρινά βράδια στην παραλία με φωτιές, ανάβει αναπτήρες, σιγοτραγουδά και πίνει ρετσίνα Κουρτάκη με τη σκέψη στο πώς θα αλλάξει τον κόσμο.

Trueman είπε...

Φίλε Τιπούκειτε ακα βάρσε,
Δεν πειράζει τα λόγια σου σκληρά που με θεωρείς ντεκόρ αλλά έχω θέληση να μοιάσω στην μεγάλη γραφίδα ονόματι Καραϊσκο και γι' αυτό δεν τα παρατάω

Ελένη είπε...

Πότε θα έρθει ο Καραϊσκος; Θα ήθελα να μιλήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σίγουρα είναι άντρας. Αλλά ποιος πιστεύεις ότι είναι;

Ανώνυμος είπε...

Bonjour a Paris

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα.. Ρε απατεώνα, κάνεις τον Τιπούκειτο και πας να τα ρίξεις σε μένα;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Τιπούκειτος είναι ο Βάρσος? Και τότε ο Φρίξος ποιος είναι?

Εμμανουήλ Ι. Καψής είπε...

ο Φρίξος είναι ο Κουρτάκης?

Ανώνυμος είπε...

Τιπούκειτος είναι τελικά ο Τρούμαν;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ό Φρίξος καταλαβαίνω ποιος είναι. Ο Τιπούκειτος ποιος είναι, γιατί δεν είμαι εγώ. Κάτι μου λέει ότι είναι ο Τρούμαν που πάει να θολώσει τα νερά.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το βέβαιο είναι ότι Καραϊσκος και Μάργουντ είναι από την Κρήτη.

Θέλετε τη γνώμη μου, για να βοηθήσω και τον Βάρσο; Η Δεν Έχει Σημασία είναι ο Μάργουντ. Σίγουρο.

Εμμανουήλ Ι. Καψής είπε...

Κι εγώ ποιός είμαι τελικά?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο ποιος είναι ο Φρίξος?

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ συμφωνώ με τον 12:56 (κατά 90%)

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε συμφωνείς ότι η Δεν Έχει είναι ο Μάργουντ;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο Τιπούκειτος είναι ο Μάργουντ και η Δεν έχει σημασία είναι ο Τρούμαν.

Ανώνυμος είπε...

O Βάρσος κατάλαβε ότι είναι ο Μάργουντ, τον ρώτησε, αλλά ο Μάργουντ έκανε το κορόιδο. ο Βάρσος φυσικά δεν τόχαψε.

Ανώνυμος είπε...

κι ο Μάργουντ είναι ο Επιπόλαιος ή ο Βάρσος?

Ανώνυμος είπε...

Και γω ποιος είμαι;

Ανώνυμος είπε...

αφου ο Βαρσος λεει ότι ο Τιπουκειτος δεν είναι ο μαργουντ αλλ ο Τρουμαν

Γιατρός Φικιώρης είπε...

Η δεν εχει σημασία είναι ο Τρουμαν ή ο Μάργουντ?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο ανακεφαλαιώνω τα ερωτήματα προς εσένα:
1. Ποιος είναι η Δεν...
2. Ποιος είναι ο Τιπούκειτος
3. Ποιος είναι ο Φρίξος
4. Ποιος είναι ο Επιπόλαιος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω χάσει τη μπάλα.

Μαρσελίνο είπε...

Εγκω παιζι καλι μπαλα

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε απάντησε αν θέλεις στα ερωτήματα να δούμε τη γνώμη σου

Εμμανουήλ Ι. Καψής είπε...

Εγώ αρχίζω και καταλαβαίνω:
1. Ο Μαργουντ είναι ο Βαψομαλλιάς
2. ...

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε και κάτι ακόμα. Πιστεύεις βαψομαλλιάς και καραϊσκος μπαίνουν με ψευδώνυμα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα.. Μακάρι να ξερα..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρωτάτε τον Βάρσο? Που ξέρετε αυτός ποιός είναι?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο μπορεί να μην ξέρεις 100% αλλά θέλουμε τις εκτιμήσεις σου στα παραπάνω ερωτήματα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έλα μου ντε. Πάντως όποιος και να μαι, δεν είμαι κανείς από τους προαναφερόμενους

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δε μπαίνει και κανας άλλος κανονικά, να βγάλουμε άκρη;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε κάνε ορισμένες υποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Και πες μας γενικά ποιοι νομίζεις ότι μετέχουν τώρα στη συζήτηση.

Marwood είπε...

Στις καλές ημερες του μπλογκ μπαινουν 7-8 ατομα κυριοι. Βγαλτε συμπέρασματα. Ειναι το πρώτο σχόλιο που κανω σήμερα απο κινητο μαλιστα γιατι βλέπω το γκομορρα κ βαριέμαι να παω στο ηυ. Καποιοι δεν θα με πιστέψουν βέβαια αυτοί που ξερουν ομως χαμογελουν

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Γιατί κολλάτε σε μένα ρε παιδιά; Και να κάνω υποθέσεις (που κάνω) δεν έχει νόημα να βγω να τις πω. Τα παιδία παίζει εδώ μέσα. Ο καθένας ας μπαίνει όπως θέλει και ο καθένας επίσης ας βγάλει την άκρη του. Εγώ έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Μπορεί να ναι και λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Μα την εκτίμησή σου θέλουμε Βάρσο. Δεν υπογράφουμε και συμβόλαιο. Για κάνε μια προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο σχόλιο; Χμμμ..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Γιατί έχεις κολλήσει μαζί μου και θες ντε και καλά εκτίμηση από μένα; Γιατί δε ρωτάς το Μάργουντ;

Ανώνυμος είπε...

Και οι 17-18 readers Μάργουντ τί σημαίνουν?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο θέλουμε μια εκτίμηση από σένα γιατί είσαι αντικειμενικός.

Ανώνυμος είπε...

O Marwood αισθάνεται ένοχος για κάτι?

Ανώνυμος είπε...

O Μάργουντ σήμερα έχει ξεσκιστεί στα σχόλια.

Φρίξος είπε...

Βάρσο κάνε μια προσπάθεια

Ανώνυμος είπε...

Όχι απλά έχει ξεσκιστεί στα σχόλια. Του έχει γα...ει τη μάνα..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάλλον είμαστε πολλοί Νταλάρες εδώ μέσα.. Χα,χα,χα

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο θα μας πεις?

Ανώνυμος είπε...

Πέντε ονόματα είναι ρε Βάρσο. Πες τη γνώμη σου να πάει στο καλό....

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μάργουντ σταμάτα να ρωτάς στνέχεια το Βάρσο. Δε βαρέθηκες;

Ανώνυμος είπε...

O ένας τουλάχιστον από αυτούς που ρωτάνε δεν είναι ο Μάργουντ. Βάρσο θα μας πεις;

Ανώνυμος είπε...

Βαρσο;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε περιμένουμε...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Sorry, κοίταζα τα σχόλια παραπάνω. Γιατί έχεις κολλήσει και ρωτάς ανώνυμε συγκεκριμένα εμένα; Μπήκαν κι άλλοι και έγραψαν

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε Βάρσε μου. Κάνε μας μια εκτίμηση. Πέντε ονόματα είναι όλα κιόλα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εξήγησέ μου γιατί. Γιατί δε ρωτάς π.χ. τον Τρούμαν;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί με εσένα άρχισε αυτός ο σχολιασμός, εσύ άφησες υπονοούμενα και επιπλέον νομίζω ότι δεν είσαι εσύ κανένας από τα ονόματα για τα οποία ρωτάμε. Οι υπόλοιποι είναι μέσα στο μπέρδεμα. Κάνε μας τη χάρη, αν θέλεις, να μας δώσεις τις εκτιμήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο?

Ανώνυμος είπε...

ειναι πιο πονηρός ο βαρσος αποσο νομιζεις

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εσύ δεν είσαι σίγουρα ο νυφίτσας. Βαριέμαι να εξηγώ γιατί, αλλά 99% δεν είσαι.

Μπορώ να σου αναπτύξω τη συλλογιστική μου για το ποιος είναι ποιος, αλλά έστω και σε έναν να κάνω λάθος πιστεύω ότι θα καταχαρεί ο νυφίτσας, ο οποίος νομίζει ότι μου κάνει τεστ αυτή τη στιγμή (χα,χα,χα) και περιμένει να θριαμβολογήσει.

Ανώνυμος είπε...

αυτός που ρωτάει με τόση επιμονή πρέπει να είναι η δεν έχει σημασία

Ανώνυμος είπε...

μα έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ξέρει σίγουρα για να σε διαψεύσει. Μια απλή εκτίμηση ζητάμε.

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

Παω κολωνάκι θα έρθει κανείς?

Ανώνυμος είπε...

όχι δεν είμαι η κυρία

Δεν έχει σημασία είπε...

Καλησπερα. Καλέ τι γράφετε για μενα σημερα? Στον Βάρσο δεν μιλαω γιατι κι αυτος το παιζει πολυ ....

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε; Θα μας πεις; Είπαμε ότι ο οποισδήποτε θα ξέρει μόνο για τον εαυτό του. Άρα το πολύ να κάνεις λάθος σε έναν. Αν και θεωρώ ότι μάλλον θα ξέρεις ποιος είναι ποιος.

Δεν έχει σημασία είπε...

Σας υποσχομαι ότι δεν ειμαι εγω πισω από κανενα σχόλιο παραπανω...

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

κακά ελληνικά απο την δεν έχει σημασία.... ξενέρωσα

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο; Άρχισες τους βεντετισμούς του Καραϊσκου;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο εσύ που είσαι φρέσκος δεν μας λες τις εκτιμήσεις σου για το ποιος είναι ποιος από αυτούς με τα ψευδώνυμα. Σοβαρά όμως.

Marwood είπε...

Το 2ο σχολιο: δεν ρωταω επιτακτικα εγω, αν και κατα καιρους εχεις πει οτι ολοι ειναι ολοι, ειδικα εμενα δε με πετυχες ουτε με κυαλι. Ο επιτακτικως ερωτων ειναι η ο καραισκος η ο βαψ.

Δεν έχει σημασία είπε...

Καλησπέρα 2U Καραπιαλη, τι εννοείς?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ορκίζομαι οτι μόλις τωρα γυρισα,,,,ρε πας καλά?

Ανώνυμος είπε...

Πού το ξέρεις Μάργουντ;
Κάνε μας και εσύ τις εκτιμήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, κακά ελληνικά και μεγάλα προσόντα ή καλά ελληνικά και μικρά προσόντα?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο που είσαι;;;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

πολύ χαμηλό μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο ψήλωσέ του με τις εκτιμήσεις σου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εδώ είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο κοιμάται ο κύριός σου? Ενθυμίσου, σε 4 ώρες πρέπει να τον αφυπνίσεις με κρούσιν του κώδωνος, τρις.

Ανώνυμος είπε...

Άντε Βάρσο, κάνε τις εκτιμήσεις. Αφού σου εξήγησα τον λόγο και νομίζω κατάλαβες.

Δεν έχει σημασία είπε...

Τι εννοεις Καραπιάλη για τα ελληνικα μου, εσύ γραφεις πιο καλα δηλαδη;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάργουντ θα πει τις εκτιμήσεις του?

Δεν έχει σημασία είπε...

Απαντηστε pls. Oυτε γυναικες ντίβες να εισασταν

Marwood είπε...

Τα ορθογραφικα λαθη και η ταυτοχρονη επανεμφανιση δειχνουν καθαρα ποιος ειναι αυτος που κατηγορει το βαρσο ως σφουγγοκωλαριο του βαψ.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Φυσικά παίζει και το σενάριο τα ορθογραφικά λάθη να έχουν γίνει επίτηδες, για να κατηγορηθεί ο κάποιος. Άρα μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα..

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο και Μάργουντ θα κάνετε μια εκτίμηση; Μα δεν καταλαβαίνω. Τόσο σπουδαίο είναι αυτό; Αφού έτσι και αλλλιώς κανένας δεν έχει μπροστά του όλο το παζλ.

Marwood είπε...

Η εκτιμηση μου ειναι οτι οι ανωνυμοι σχολιαστες ειναι ο καραισκος κ ο βαψ ως πιο παιχνιδιαρηδες. Εγω δεν ειμαι, ο βαρσος θα ηταν σχιζοφρενης αν ηταν... Ωχ ξεχασα τον τρουμαν

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε παιδιά. Τί θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Να φωνάξουμε τον Σέρλοκ Χολμς να διαλευκάνει την κατάσταση

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 1253   Νεότερο› Νεότερο»