Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Heil Gesundheit!

Αν και η πρόσφατη απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι νέα έννοια στο Ελλαδιστάν, είναι γνωστό ότι στις προηγμένες δυτικές χώρες ισχύει εδώ και χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί θεωρούν τα μέτρα κατά του καπνίσματος ως δείγματα πολιτισμού και προόδου στην κοινωνία. Υπάρχει όμως κάτι σε αυτή την ιστορία που επιμελώς αποκρύπτεται.

Μέχρι και το 1999, η Δύση αντιμετώπιζε την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης στο θέμα της διάγνωσης των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, ως δικό της πνευματικό παιδί -αποτέλεσμα επίπονων ερευνών δυτικών επιστημόνων, που κατέληξαν σε αυτές τις διαπιστώσεις στα μέσα της δεκαετίας του '50.
Το 1999 όμως, η έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο "The Nazi War on Cancer" (Princeton University Press, 1999) υπό του ιστορικού Dr Robert Proctor, ήρθε να θέσει σε αμφισβήτηση την ισχύουσα αντίληψη.

Ο Proctor στο βιβλίο του αχολήθηκε με τις πολιτικές Δημόσια Υγείας του ναζιστικού κράτους. Όλως περιέργως, με τα μάτια του συγγραφέα αλλά και οποιουδήποτε σύγχρονου ανθρώπου, οι πολιτικές Δημόσιας Υγείας των Εθνικοσοσιαλιστών φαντάζουν απίστευτα σύγχρονες. O Proctor διαπίστωσε ότι η αντικαπνιστική εκστρατεία ήταν ένας μόνο από τους τομείς στους οποίους οι Ναζί έδωσαν έμφαση. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ουτοπία υγιούς κοινωνίας, απαλλαγμένης από κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να προληφθεί, προώθησαν επικοινωνιακές πολιτικές όχι μόνο κατά του καπνίσματος, αλλά και κατά του αλκοολισμού όπως επίσης και υπέρ της υγιεινής διατροφής. Προέκταση των παραπάνω πολιτικών αλλά και αποτέλεσμα της στάσης τους αυτής, ήταν και οι κατοπινότερες πολιτικές ευγονικής. Δεν περιορίστηκαν μάλιστα μόνο στις επικοινωνιακές πολιτικές, αλλά χορήγησαν αφειδώς κονδύλια προκειμένου να ενισχυθεί η επιστημονική έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Πράγματι οι Γερμανοί γιατροί, υπήρξαν παγκοσμίως οι πρώτοι που από τη δεκαετία του 30 κιόλας, απέδειξαν τη συσχέτιση του καπνίσματος όχι μόνο με τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και με την στεφανιαία νόσο και το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο ίδιος ο Χίτλερ χρηματοδότησε με τεράστια ποσά το Wissenschaftliches Institut zur Erforschung der Tabakgefahren, δηλαδή το Ινστιτούτο Ερευνών για τους Κινδύνους του Καπνίσματος στο πανεπιστήμιο της Ιένας, επικεφαλής του οποίου ήταν η πλέον εξέχουσα μορφή της αντικαπνιστικής εκστρατείας (και πρύτανης του συγκεκριμένου πανεπιστημίου) δρ Καρλ Αστελ. Δεδομένου ότι ο Άστελ, υπήρξε όχι μόνο φανατικός αντικαπνιστής, αλλά και εθνικοσοσιαλιστής, αντισημίτης, οπαδός της ευθανασίας και τέλος υψηλόβαθμος αξιωματικός των SS, δεν είναι περίεργο ότι είχε ως αγαπημένη συνήθεια να παίρνει τα τσιγάρα από το στόμα ανύποπτων καπνιζόντων που βρίσκονταν στο δρόμο του και να τα σβήνει πετώντας τα κάτω και πατώντας τα με τη μπότα του. Ούτε περίεργο είναι τέλος, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτοκτόνησε προς το τέλος του πολέμου, όχι τόσο από το φόβο του να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου (μια και είχε κατηγορηθεί ως τέτοιος), αλλά περισσότερο από απογοήτευση για την ήττα του εθνικοσοσιαλισμού. Γιατροί όπως ο Muller και ο Schairer, υπήρξαν οι πρώτοι παγκοσμίως που έκαναν ελεγχόμενες επιδημιολογικές μελέτες, αναφέροντας ότι ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζεται σε πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά σε καπνιστές, με αποτέλεσμα το μέλος του NSDAP και του NSKK Muller, να θεωρείται από πολλούς ως ο ξεχασμένος πατέρας της επιδημιολογίας.

Φυσικό είναι, ότι όταν οι Ναζί ανακήρυξαν νούμερο ένα εχθρό του κράτους τον καρκίνο, δεν ήταν δυνατό να λείπει και ο Νο 2 εχθρός, δηλαδή οι Εβραίοι, με τις δυτικές καπνοβιομηχανίες να παρουσιάζονται (στο μεγαλύτερό τους ποσοστό) ως Εβραϊκών συμφερόντων.

Ο Νο 1 διαφημιστής της αντικαπνιστικής καμπάνιας και δημόσιος ομιλητής κατά του καπνίσματος, ήταν φυσικά ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Χίτλερ υπήρξε μανιώδης καπνιστής στα νιάτα του, φτάνοντας τα 2 πακέτα την ημέρα, μέχρι που αποφάσισε να κόψει τη βλαβερή αυτή συνήθεια, με αποτέλεσμα από τότε να γίνει ακτιβιστής στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Πέραν αυτού και σύμφωνα πάντα με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, δηλαδή μίξη φυλετισμού και εθνικισμού, θεωρούσε το κάπνισμα ως "την εκδίκηση του Ερυθρόδερμου προς τον Λευκό άνθρωπο, ως αντίποινο για την παροχή σε αυτόν από τον λευκό άνθρωπο του αλκοόλ". Πίστευε πως πολλοί "ικανοί άνθρωποι χάθηκαν νωρίς από τις συνέπειες του καπνίσματος" θεωρούσε το κάπνισμα "παρακμιακή συνήθεια", αντάξια υπανθρώπων (όπως Εβραίοι, πόρνες, ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι κλπ) και ενθάρρυνε τους καπνιστές στο στενό του κύκλο να διακόπτουν το κάπνισμα, ανταμείβοντάς τους με διάφορα δώρα όταν τα κατάφερναν, εν προκειμένω χρυσά ρολόγια. Δήλωνε εξαιρετικά απογοητευμένος από την διατήρηση της βλαβερής συνήθειας από την Εύα Μπράουν και τον Μάρτιν Μπόρμαν καθώς και εκνευρισμένος από τις δημόσιες εμφανίσεις του πάντα μερακλή και λάτρη των απολαύσεων Χέρμαν Γκέρινγκ με πούρο ή τσιγάρο στο χέρι.


Το αντικαπνιστικό μένος πάντως του Χίτλερ ήταν ένας μόνο από τους λόγους της εκστρατείας κατά του καπνίσματος. Η γερμανική κοινή γνώμη ήταν ήδη προετοιμασμένη από τις αρχές κιολας του 20ου αιώνα, μια και στη χώρα αυτή έκανε την εμφάνισή του από τότε κιόλας ένα πρώϊμο αντικαπνιστικό κίνημα. Βασικό κίνητρο της ναζιστικής αντικαπνιστικής εκστρατείας, υπήρξε πάντως η αναπαραγωγή της Αρίας φυλής. Αν για τους Ναζί ήταν ανεπίτρεπτο μια φορά το κάπνισμα σε άνδρες, ήταν ανεπίτρεπτο εκατό φορές σε γυναίκες. Πίστευαν ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση και επομένως απώλεια ομορφιάς, με αποτέλεσμα οι καπνίστριες να μην γίνονται ελκυστικές ως σύζυγοι και μητέρες από τους άνδρες, όπως επίσης (σωστά όπως απεδείχθη πρόσφατα) ότι το μητρικό γάλα μιας καπνίστριας περιέχει νικοτίνη επιζήμια για το βρέφος, αλλά και ότι οι καπνίστριες αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής κατά την κύηση. Δεδομένου ότι κύριο μέλημα της ναζιστικής πολιτικής ήταν η πληθυσμιακή αύξηση του γερμανικού έθνους, όλα τα παραπάνω καθιστούσαν τις καπνίστριες κοινωνικά απόβλητες.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι Ναζί τύπωσαν προπαγανδιστικές αφίσες και ξεκίνησαν σεμινάρια επιμόρφωσης για τους κινδύνους του καπνίσματος τόσο σε σχολεία όσο και σε εργασιακούς χώρους, χρησιμοποιώντας γιατρούς ή ομάδες μελών της Hitlerjugend και της Bund Deutcher Madel. Εφηύραν τον όρο "παθητικό κάπνισμα", προκειμένου να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη ότι προκαλείται πρόβλημα όχι μόνο στους καπνιστές αλλά και στους γύρω τους, ενθάρρυναν τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε γνωστά και έγκυρα περιοδικά αχολούμενα με θέματα υγείας όπως το Gesundes Volk, το Volksgesundheit αλλά και σε άλλα ευρύτερης κυκλοφορίας περιοδικά, ενώ επίσης εξέδωσαν και το πρώτο αμιγώς αντικαπνιστικό περιοδικό, το Reine Luft (Καθαρός αέρας).


Μετά την επιστημονική επιβεβαίωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, πέρασαν νομοθετικά μέτρα εναντίον του. Απαγόρευσαν τη διαφήμιση προϊόντων καπνού σε περιοδικά, εφημερίδες και κινηματογράφο και κυρίως τις διαφημίσεις όπου το κάπνισμα εμφανιζόταν ως αρρενωπή συνήθεια (προκειμένου να μην δελεάζονται τα νεαρά αγόρια). Ανάγκασαν τους αγρότες να καλλιεργούν συγκεκριμένα στρέμματα γης ελέγχοντας έτσι την παραγωγή καπνού, έβαλαν υπερβολικούς φόρους στα τσιγάρα αυξάνοντας δυσανάλογα την τιμή τους προκειμένου να αποθαρρυνθεί η κατανάλωση, ενώ το 1938 ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος πρώτα στη Luftwaffe και στα Γερμανικά Ταχυδρομεία, στη συνέχεια σε νοσοκομεία και σχολεία, στα γραφεία του ναζιστικού κόμματος και τέλος στα μέλη των SS και τους αστυνομικούς όταν βρισκόντουσαν εν ώρα υπηρεσίας. Ειδικά για τις γυναίκες υπήρξαν απαγορευτικά μέτρα καθόλη τη διάρκεια του πολεμου. Απαγορευόταν η διανομή μερίδας τσιγάρων σε έγκυες, σε γυναίκες κάτω των 25 ετών η άνω των 55, ενώ τέλος απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε τράμ και γενικότερα σε μέσα μεταφοράς, ύστερα από οδηγία του Χίτλερ, ο οποίος ανησυχούσε για την έκθεση των γυναικών-εισπρακτόρων στον καπνό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος το 1943, απαγορεύτηκε η πώληση τσιγάρων σε ανηλίκους (κάτω των 18 ετών), αλλά και το κάπνισμα δημόσια από αυτούς.




Τέλος, είναι τραγικό ότι μεταπολεμικά το κάπνισμα ταυτίστηκε με την ελευθερία επιλογής στον άνθρωπο. Οι νεαρές Αμερικανίδες που πέταγαν πακέτα τσιγάρα στα πλήθη που πανηγύριζαν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου, τόνιζαν ακριβώς αυτήν την αντίθεση: της ατομικής ελευθερίας σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, από την "έλλειψή της" στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό. Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να υϊοθετηθούν από τις δυτικές δημοκρατίες, οι "ανελεύθερες" πολιτικές των "κακών" εθνικοσοσιαλιστών. Χαρακτηριστικό δε του συγκεκριμένου βιβλίου, είναι ότι επικρίθηκε ως μη καταγγελτικό του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους, μια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ναζισμός υπήρξε ένα κολάζ τόσο καλών όσο και κακών πολιτικών και όχι ένα αμιγώς "κακό" πολίτευμα.

1.253 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   801 – 1000 από 1253   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

μα και εγώ απέκλεισα τον Βάρσο γι αυτό και τον ρώτησα. Βάρσο θα απαντήσεις;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Πολλά σχόλια εναντίον μου σήμερα, τα έκανα ο ίδιος, γιατί γελούσα με αυτόν που τα συνέχιζε πιστεύοντας ότι εκνευρίζομαι.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ τα ονόματα είναι
Δεν έχει σημασία
Φρίξος
Τιπούκειτος
Καστανάς κλπ.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ποιος είναι ποιός;

Δεν έχει σημασία είπε...

Τι ρωτάτε σαν τρελοι τον Βαρσο, gentle people;

Ανώνυμος είπε...

Bάρσο πες μας και συ την άποψή σου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Άρα ποτέ δεν ξέρει κανείς ποιος είναι πίσω από ένα σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο θα μας πεις την άποψή σου;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο;

Δεν έχει σημασία είπε...

νομιζω οτι οποιος βρει ποια ειμαι ένα απο τα επόμενα βραδυα στο γνωστό μέρος θα με γνωρίσει, μονο μην ειναι καποιος απο αυτους που σας συνοδευουν συνηθως καραπιαλη και βαρσο στον καφέ σας και που κοιτανε λιγο αδιακριτα όσες κάθονται στα γύρω τραπεζια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σημασία δεν μας λες εσύ την άποψή σου για το ποιος είναι ποιος από τους ψευδώνυμους;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πω πω μαχαιριά... Κάποιος απεκλήθη αδιάκριτος. Και δεν είναι ο Στέφανος Χίος.

Marwood είπε...

Απο τα ονοματα που αναφερθηκαν κανενα δεν ειμαι εγω. Η δεν αρχιζω να πιστευω οτι ειναι οντως φορ ρηαλ. Ο τσιμπουκειτος ειναι ο τρουμαν, ο καστανας ειναι ο καραίσκος, ο φριξος, ποιος φριξος?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τόσο επίμονος, μπορεί να είναι μόνο ένας σε αυτό το μπλογκ. Αλλά μόνο ένας..

Δεν έχει σημασία είπε...

Μα δεν υπάρχει και τιποτα άλλο εκτος απο ψευδώνυμα; Κι εξαλλου σας είπα πως μπορουμε να βρεθούμε κι εξω αν θελετε...

Ανώνυμος είπε...

Ποιον λες, Βάρσο;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο συμφωνείς με τον Μάργουντ;

Marwood είπε...

Απαντησα εντιμα και παντελονατα χωρις φοβο μηπως εκτεθω για να δω και τους αλλους, θα απαντησουν ή θα κανουν κοκοκο

Ανώνυμος είπε...

Η νυφίτσα ποιός είναι?

Ανώνυμος είπε...

Bάρσο έχει δίκιο ο Μάργουντ. Πρέπει να πεις και εσύ τη γνώμη σου. Αν θέλει ας πει και η Δεν.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ γιατί λες ότι η Δεν πρέπει να είναι αληθινή; Τί σε έκανε να αλλάξεις γνώμη;

Δεν έχει σημασία είπε...

Δεν παρακολουθώ ολο το κυκλο της συζητησης δεν μπορώ να πω, σορρυ :-(

Ανώνυμος είπε...

Bάρσο;

Marwood είπε...

Μου ειπε ο Καστανας οτι τη φορτωσε

Ανώνυμος είπε...

Δεν, δηλαδή πώς κάνεις την επιλογή;

Ανώνυμος είπε...

Tη φόρτωσε; Μα αφού ο Καστανάς είναι στην Κρήτη

Ανώνυμος είπε...

Bάρσε θα μιλήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Bάρσο;

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ο Βάρσος; Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει κολλήσει και δεν λέει τη γνώμη του.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε ποιος είναι ο ένας επίμονος που λες;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο καλλιτέχνης Βαρσος σκέφτεται. Μην τον ενοχλείτε. Θα τη βγάλει την άκρη. Προς το παρόν ξαναδιαβάζει τους διαλόγους

Ανώνυμος είπε...

Tον επίμονο θα μας τον πεις;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Βαψομαλλιάς.

Ανώνυμος είπε...

Tη Δεν;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι η Δεν;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, τα στοιχεία είναι ανεπαρκή. Για να βγάλω άκρη πρέπει να κάνω ερωτήσεις, που αποκλείεται να μου τις απαντήσουν. Οπότε δεν έχει νόημα. Πάντως θεωρώ λιγότερο πιθανό ο Τιμπούκιος να ήταν ο Τρούμαν.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο ο Μάργουν πήρε το ρίσκο και μίλησε και είπε τις εκτιμήσεις του. Δεν είναι κατανοητό γιατί μας το μπερδεύεις και λες ότι θες ερευνες κλπ. Μια γρήγορη εκτίμηση σου ζητησαμε. Όχι να προετοιμαστείς για να δώσεις εξετάσεις.

Ανώνυμος είπε...

κάνε πρωτα εσυ εκτιμηση και πες του βαρσου που διαφωνεί

Trueman είπε...

Διαβάζοντας την ρυπαρή τρέχουσα ελληνική ειδησεογραφία και ειδικά για το σκάνδαλο με το διεθνές πτυχίο μπακαλορεα και την πιθανότητα, λέει, να ακυρωθούν οι εξετάσεις, θυμήθηκα ιστορίες συναδέλφων για το πόσο αναξιόπιστα είναι πιστοποιητικά του ελληνικού κράτους από πολλές δυτικές χώρες. Π.χ. έχω ακούσει ότι στην Ολλανδία σε γυναίκα ελληνα πολιτικού, δεν αναγνωρίζανε το διπλωμα οδήγησης και την αναγκάσανε να ξαναδώσει εξετάσεις (οπου φυσικά την κόψανε).

και ενισχύει την άποψή μου ότι ούτε δόγματα μας φταίνε, ούτε θεωρίες, ούτε τίποτα... Αρα Καραϊσκο αδίκως φωνάζουμε είτε για φιλελευθερισμό είτε για σοσιαλισμό. Ό,τι και να εφαρμόσουμε, σαν τριτοκοσμικοί μαλάκες που είμαστε, σκατά θα το κάνουμε...

και να σου πώ ότι η χώρα που ζώ και ειρωνεύτηκες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση (κι από εμάς) απ' ότι νομίζουμε οι εγωκεντρικοί έλληνες

Ανώνυμος είπε...

http://www.greektube.org/content/view/66952/2/

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος εδώ μέσα έχει φαγωθεί να μάθει ποιος είναι η Δεν και το πηγαίνει γύρω γύρω.Χα!

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Συμφωνώ με τρούμαν.Οποιος δημιουργήσει σε αυτή τη χώρα ενα πόλο μερικών ατομικών συμφερόντων(αποφεύγω τον όρο συνασπισμός) τίθεται αυτομάτως στην θέση να προβάλλει και να διεκδικήσει οποια παλαβομάρα του έρθει,ενάντια στην υπόλοιπη κοινωνία.Π.χσύλλογος ιδιοκτητών αυθαιρέτων.Τι ίδιο και όποιος έχει μεγάλο σόι και κουβαλάει σταυρουλάκια.
Ουτε που με νοιάζει ποία είναι η Δεν και αν εννοείς εμένα δηλώνω επίσημα και ορκίζομαι στον Ολυμπιακό οτι ουδέποτε ρώτηξα ποιά είναι.Ασε που είναι ανδράκι(τοσο το καλύτερο)

ΛΕΝΤΗΣ είπε...

Έλα Καραπιάλη, δώσε μου τον κουναμούτα..

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Καραϊσκο που σε πείραξαν και σένα οι συντεχνίες. Έλα μωρέ τώρα που θίγεσαι και εσύ από αυτά. Αφού οι όμοιοί σου τα ζητάνε. Έλα μωρέ τώρα που σε έπιασαν και οι ευαισθησίες.

Ανώνυμος είπε...

Η Δεν είναι ο Μάργουντ. Γκαραντί. Και περιμένουμε Βάρσο να πιστοποιήσει.

Ανώνυμος είπε...

Σώκερης, Βάρσο. Ένα τραπέζι θα ήθελα για δέκα άτομα..

Ανώνυμος είπε...

Σε σχετική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, εικονίζεται κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απαγωγή Παναγόπουλου, κατά τη διαδικασία προσαγωγής, να φορά Σαγιονάρες. Το αναφέρω γιατί το γεγονός ενδέχεται να αφορά ευαίσθητο και ευπροσήγορο σχολιαστή...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καστανά για σένε λένε για τις σαγιονάρες?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι και εγώ της άποψης ότι η ΔΕΝ είναι ο Μάργουντ. Βάρσο εσύ τί λες;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εγώ λέω ότι δεν ξέρω (ή μάλλον ξέρω, αλλά δηλώνω ότι δεν τον δίνω. Χα,χα,χα)

Μεγάλο σουξέ πάντως η Εσπρεσο στον υπόκοσμο. Όχι μόνο τη διαβάζουν συστηματικά οι φυλακόβικοι όπως φαίνεται από τους διαλόγους μεταξύ τους, αλλά έβαλαν και τον Παναγόπουλο και πόζαρε με ένα φύλλο της εφημερίδας. Ήταν και κουτσομπόληδες.. Τώρα θα μου πείς, σιγά μη διάβαζαν τους New York Times..

Ερώτηση κρίσεως προς Βαψομαλλιά ή Γκριζομάλη: Γνωριζόσαστε διαδικτυακά από το blogging ή έχετε προσωπική φιλική σχέση; Όχι μόνο να ρωτάμε, αλλά να απαντάμε και καμια φορά..

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο για να κάνεις ερωτήσεις πρέπει πρώτα να δώσεις απαντήσεις. Ποιος είναι ποιος λοιπόν?

ΓΥΦΤΟΜΠΟΜΠΙΡΑΣ είπε...

ΚουσομπόλοΒαρσος

Ανώνυμος είπε...

Αρα βαψ εσύ είσαι ο ανωνυμος που ρωτά επισταμένως

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δε θα το λεγα. Ίσα ίσα που έχω πει πολλά μέχρι στιγμής... Μην είσαι και πλεονέκτης

Ανώνυμος είπε...

Bάρσο?

Ανώνυμος είπε...

May I speak to Jenny please?

Ανώνυμος είπε...

Θα μιλήσεις?

Ανώνυμος είπε...

Υποπτεύομαι ποιος ρωτάει. Στήνεται παγίδα.

Ανώνυμος είπε...

Γκομενοπαγίδα.

Ελένη είπε...

Είναι εδώ οK αραϊσκος;

Καραϊσκος είπε...

Εδώ είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο?

Ανώνυμος είπε...

Πω, πω μάγος είσαι; Χα,χα,χα

Ελένη είπε...

Που ζει ο Καραϊσκος?

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο? Θα μιλήσεις?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δε νομίζω ότι είναι και δύσκολο να απαντηθεί αυτό που ρώτησα. Υπάρχει λόγος που ρωτάω..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Είναι γνωστό οτι όταν λέμε σωματειακή συντεχνιακή οργάνωση κράτους μιλάμε για το γνωστό κορπορατιστικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Μουσολινική φασιστική Ιταλία.Αυτό το ξέρουν και τα βότσαλα.

ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ είπε...

Εγώ δεν το ξερα..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ωραίο ρε

ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ είπε...

Ευχαριστώ

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

βοτσαλάνθρωποι

Β-ΟΤΣΑΛΑΝ είπε...

Μπράβο Καραϊσκο καλά τα λες. Και οι κούρδοι μαζί σου

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

Πω, πω δε μπορώ άλλο. Με έχει ξεζουμίσει αυτό το κορίτσι με τα γυαλιά. Τί να κάνει κι αυτή όμως; Άμα έχει ένα κούκλο σαν κι εμένα

ΚΑΤΜΑΝΑΣ είπε...

Κυρία Παίτα..

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο?

Ανώνυμος είπε...

Τί λέειιιιιι;

Ανώνυμος είπε...

Τί λέειιιιιι;;

Marwood είπε...

Ούτε ιδιωτική πρωτοβουλία στο έγκλημα δεν μπορεί να έχει η σοβιετική ελλάδα. Χωμένες όλες οι εκφάνσεις του κράτους στην εγκληματική οργάνωση. Και αυτός ο μαρκογιαννάκης που έχει βγάλει τους μισούς δολοφόνους και πρεζέμπορους της κρήτης και απ'ότι φαίνεται κανόνιζε και τις μεταγωγές τι παριστάνει.
Μόνη θετική νότα το παλικάρι Καμμένος που βγήκε πριν από λίγο στο δελτίο του μέγκα και τους την είπε στα ίσια για το μπράβο του Βαρδινογιάννη που τό'χαν κάνει αβαβά, άλαλα τα σαπρόφυτα του μπομπολοβαρδινογιανισμού.

Π. Καμμένος είπε...

Μπράβο στον Πάνο τον Καμμένο. Ψηφίζουμε Πάνο Καμμένο στις εκλογές..

Marwood είπε...

Παρ'όλο που είπα τη γνώμη μου για τους διάφορους άγνωστους σχολιαστές, για να έχουμε καθαρούς λογαριασμούς, να πω ότι η παρουσία και τα σχόλια της Δεν είναι πως να το πω χλιαρά,και δεν τα κρίνω ικανα (προς το παρόν τουλάχιστον) να με εξιτάρουν ωστε να ασχοληθώ μαζί τους περισσότερο, να ψάξω ποιος/ποια είναι κλπ
(στα παπάρια μου με δυο λόγια). Ετσι παίζεται το παιχνίδι στον κακό καπιταλισμό, είσαι ξενέρωτος/αδιάφορος, όξω απ'την πόρτα και δεν θα λείψεις και σε κανένα. Αλλωστε αυτό το ζούμε και στο πετσί μας σε αυτό το μπλογκ με τα μονοψήφια-χαμηλά διψήφια νούμερα που πιάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ τι θέλεις; Να σου δώσει διεύθυνση για να περάσεις να πνίξετε το κουνέλι; Ο Καστανάς νομίζεις ότι είσαι;

Marwood είπε...

Με άλλα λόγια, εδώ μας τιμεί ολόκληρος Καραίσκο, δεν θα'ασχολούμαστε με μισοριξιές.

Να πω επίσης ότι αποδέχομαι -μερικώς-τον χαρακτηρισμό νυφίτσα που μου απέδωσε ο Βάρσος, αν και δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε τα σχόλια που έσβησε, γι'αυτό κιόλας διαμαρτυρήθηκα, αν έσβηνε τα δικά μου δεν θα με ένοιαζε καθόλου. Λέω μερικώς, γιατί αυτό που θα μου ταίριαζε καλύτερα είναι ο όρος Μουχρίτσα (ωστόσο το κοπυραιτ το έχει άλλος). Με την ίδια λογική βεβαίως, στον Βάρσο αρμόζει η ονομασία Δάκος, και ο Καραίσκος χωρίς αμφιβολία είναι ο Βέλιουρας.

Πρασόκουρας είπε...

Εγώ ποιος είμαι;

ΒΕΛΙΟΥΡΑΣ είπε...

Πως με βρήκατε βρε σατανάδες, εγώ είμαι ο Καραίσκος

ΔΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧ ΣΟΥ είπε...

Τί λέειιιιιιι;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο?

Ανώνυμος είπε...

Α εντάξει έχουν δικηγόρο τη Σάκα, μάλλον αθώοι θα είναι

Ανώνυμος είπε...

δικηγορίνα

Ανώνυμος είπε...

Τί λέει;

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η δικηγόρος Έλλη που μιλάει ο Βλαστός; Ποια είναι η Έλλη μωρέ;

Marwood είπε...

Να πω και κάτι για να μην αυταπατώμαστε, αφ'ενός για το ποιόν του έλληνος "επιχειρηματίου" και αφ'ετέρου για την πραγματική ιεραρχία του υπόκοσμου της χώρας μας. Για να μην μας πασάρουν δηλαδή παραμυθάκια για διάφορους Στεφανάκους και βλαστούς δήθεν αρχινονούς και τα ρέστα, γιατί θα γελάνε οι εισηγμένοι στη Nyse με τις στρατιές πρατηρίων μέσα από το πούρο τους, καθώς και οι λοιποί μεγαλοιδιοκτήτες άλλων παε. Κάπως έτσι τα είδαν τα πράγματα τα τρυφερά πόδια των διαφόρων bp και shell και πήραν των ομματιών τους από το τρισάθλιο αυτό ψευδοκράτος.

Marwood είπε...

Η ξεφτιλισμένη λεβεντογέννα, ας μην ξεχνάμε ότι φιλοξενεί στα εδάφη της α. Σούδα β. Καλούς Λιμένες, γ. ατέλειωτες εκτάσεις επιδοτούμενων πασοκοθερμοκηπίων που φαίνονται ως και από το διάστημα σαν το σινικό τείχος δ. Το αποχωρητήριο της ευρώπης στα μάλλια.
Για πολλά γιαούρτια είστε ρε Καραίσκο.

Ανώνυμος είπε...

ξεκωλιασμένη αρκούδα η λεβεντογέννα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Α)δεν βλέπω κάτι κακό στα θερμοκήπια.
Β)Αν δεν βγαλουν λεφτά και απο τον τουρισμό απο που να βγάλουν?
Γ)Ειμαστε ξεφτίλα μαυροπουκαμισάτη,μουστακλίδικη,ξεροτήγανη,με μουσική υπόκρουση λύρας
Δ)Είσαι σχιζοφρενής.Ο φιλελεύθερος δεν καταλαβαίνει ουτε τον νοιαζουν οι παραδόσεις,δεν πολυσκοτίζεται για ηθικές αξίες και τέτοια.Τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η οικονομική (και κάθε είδους) μεγέθυνση.Εσυ μιλάς σαν αριστερός- πράσινος.Δεν το καταλαβαίνω.Ελα άντε εγγράψου σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

Σκάσε βλάκα

Ανώνυμος είπε...

μεγέθυνση πέους

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ είπε...

Είμαι γυναίκα είμαι γυναίκα

Ανώνυμος είπε...

Θα σε βάλω να φάς τις κακορίζικες μπανάνες των θερμοκηπίων μία μία για να δω αν σ'αρέσουν ή θες τις άλλες της πιο μεγάλες τις τσικίτα που έχουν στο καραισκάκη

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ακου σε με Γκαγκάτση....Ντομάτες καταπληκτικές.

Marwood είπε...

Ο φιλελεύθερος Καραίσκο δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη οικονομική μεγέθυνση όπως το εννοείς εσύ, αν και θεωρώ ότι δεν θα έλεγε όχι σε μια ενδεχόμενη μεγέθυνση πέους, όπως είπε και ο ανώνυμος. (όχι για τον ίδιο, αλλά για να τη βίσκει καλύτερα ο φουκαριάρης κομμουνιστής)

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Αχ καλέ με βρίζουνε....σεβάσου τον κόσμο?που διαβάζει.Ερε κονσερβοκούτι που θές εσυ

V. είπε...

Αγαπητέ μου Βάρσε καλησπέρα. Δεν ξέρω για ποιον ακριβώς λόγο ρωτάς, αλλά με τον Γκριζομάλλη γνωριζόμαστε ιντερνετικώς, μέσω του blog.

ΛΑΧΑΝΕΜΠΟΡΑΣ είπε...

Μεγάλη γνωριμία

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Εγω βλέπω οτι σε προηγούμενο ποστ του, σήμερα το βράδυ και ωρα 20:50 ο μαργουντ εξαπέστειλε επίθεση ολομέτωπη ενάντια στη μεγαλοαστική τάξη της χώρας.Η επίθεση δεν διαφέρει διόλου απο τη ρητορική και το ιδεολογικό υπόβαθρο της 17 Νοέμβρη.Κάτι τρέχει με το παιδί μας

Ανώνυμος είπε...

Έλλη Πούλιου λοιπόν. Μπραβο της.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο ποιοι κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα;

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο να πίνεις πολύ νερό τώρα με τις ζέστες για να είσαι καλά.

ΑΣΤΥΑΝΑΞ είπε...

Μεγάλη γνωριμία..γνωριμία γνωριμίες

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο θα μάθεις επιτέλους να μιλάς ελληνικά? εξαπέστειλε επίθεση?? σε κανένα μιτάτο το άκουσες αυτό?

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος μιλάει τα δημοσιογραφικά ελληνικά

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ελα μωρε τοσο ταγαρι είσαι?στα μπλόγκς ξαποστέλνεις ποστς-επιθέσεις έλα πια-

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αστείος ο Καραϊσκος. Πολύ χιούμορ. Από τις πιο αστείες φωνές στο χώρο του internetttttttttt.

Ανώνυμος είπε...

έλα μωρή εννοείς

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε πιο πολύ Καραϊσκο. Και κάθε μέρα. Καραϊσκο εξαπόλυσε μια ανάρτηση,

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ελα μωρέ κακοσειριάρη τωρα

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε Καστανα με το κορίτσι? τη χουφτωσες?

Ανώνυμος είπε...

Πώς να την χουφτώσει; Από τον αέρα; Αφού ο Καστανάς βρίσκεται στη λεβεντογέννα.

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

θα πάμε κουφονήσια μαζί τέλος του μήνα.Γα...σε τα θέλει να έρθει και γ άλλη δεν ξέρω τι να κάνω...πριν λίγο ήταν εδώ τωρα έφυγε

ΚΑΡΜΕΛΟΝ ΑΝΤΟΝΙ είπε...

Μεγάλη γνωριμία

Ανώνυμος είπε...

Καστανά πες μας πόσες έχεις πηδήσει, κρατάς ημερολόγιο ή έχεις χάσει το λογαριασμό?

Ανώνυμος είπε...

Καστανο ο καστανας

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

Μονο εχθές τρείς...(να τη φας και να πρηστείς) δεν ξέρω τι να κάνω με τα κουφονήσια πως θα την φέρω

Ανώνυμος είπε...

Καστανά δάνεισέ μας λίγη από τη σοφία σου, λίγη από την τεχνική σου.

Ανώνυμος είπε...

Καστανά σου αρέσουν οι γυμνασμένες κοπέλες?

Καλ είπε...

χούφτωστη καστανα

Ανώνυμος είπε...

Του Καστανά του αρέσουν οι σιτεμένες. Αφού πάει και στην Ένσταση.

Ανώνυμος είπε...

παρακαλείται η Δεν αμα διαβάζει αυτές τις γραμμές να βγεί και να πει δημοσίως αν όντως αυτα που λεει ο καστανας είναι αλήθεια ή προκειται περί ψεύτη

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Η λέξη "ντίβα", όπως π.χ "την έχει δει ντίβα", "τόσο ντίβες είστε" κλπ είναι εντελώς 80'ς και αντίστοιχη του "μασάει η κατσίκα ταραμά" ή "σπινάρει η γάτα στο γιαούρτι".. Εγώ γνωρίζω μόνο ένα άτομο να τη χρησιμοποιεί.

Αυτό για τη φίλη μας, την Δεν. Είναι μόνο μία από τις γκέλες που έκανε.. Άμα θέλει, μπορώ να τις πω μερικές ακόμα. Τελικά, ισχύει αυτό που έλεγα χθες. Με τον καιρό κανείς δεν κρύβεται

ΥΓ Αυτά τα ψαρωτικά, του στυλ "Δε μιλάω στο Βάρσο, γιατί είναι πολύ..", περιμένοντας να τσιμπήσω, είναι αστεία πράγματα έτσι.. Δε θα σου λεγα τίποτα, αλλά έχω ξενερώσει.. Δεν είναι καν αστείο πλέον. Γι αυτό και στο λέω γιατί έτσι και μπεις με αυτό το όνομα θα εισπράξεις ιντερνετικό γιαούρτι

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

εντάξει, τι θες να πει? τα έχουμε κουβεντιάσει αυτά με το κορίτσι....φέυγω τώρα με περιμένει η αλλη

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

που πάς?

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα Βάρσο, τι εννοείς, ότι η Δεν είναι ο Νίκος Παπαναστασίου ο εισαγόμενος??

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

Ελα μωρέ η δεν τωρα τα ξέρει μιλήσαμε...φέυγω παιδιά γειά

Ανώνυμος είπε...

Ο Σταμάτης Γαρδέλης?

Ανώνυμος είπε...

βάρσο κλανεις λάθος

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Καστανά

Ανώνυμος είπε...

Ο Κώστας Παληός?

Ανώνυμος είπε...

Ο Μιχάλης Μόσιος;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο ποιος είναι η Δεν; Είναι αλήθεια ότι είναι ο Μ.;

Ανώνυμος είπε...

Η Βίνα Ασίκη?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Δεν μπορεί ενα συντεχνιακό κράτος να έχει σχέση με την αριστερά

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ δεν έφυγες;

Ανώνυμος είπε...

Ναζιάρης είσαι;

Μπακούνιν είπε...

Εγώ φίλε μου νομίζω ότι μπορεί. Και παραμπορεί.

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος είναι η Δεν

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

κατεξοχήν το μουσολινικό και το εθνικοσοσιαλιστικό κράτος είναι συντεχνιακό..καλά ο αδόλφος είναι γνωστό και στα βότσαλα οτι διόριζε καραβιές στο δημόσιο...ουτε ο Ανδρέας δεν τα κανε αυτά

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ξυπνα ανδρέα για να δείς το παιδί της αλλαγής

Ανώνυμος είπε...

μπράβο καραίσκο, σα να τα λες καλά, για πε μας κι αλλα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

τουλάχιστον εγω τέτοια ωρα δεν ετοιμάζω βραδυνά ροφήματα στο αφεντικό

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι βρε μαλάκα; Ο Καραϊσκος από την Κερατέα που είμασταν μαζί στο Πεζικό; Σε κατάλαβα ρε.

Ανώνυμος είπε...

Στείλε σήμα να συναντηθούμε και με τα άλλα παιδιά. Χαθήκαμε. Ο Γιάννης βρε μαλάκα παντρεύτηκε.

Ανώνυμος είπε...

To μαλάκα το πέτυχες, για τ'άλλα ξαναπροσπάθησε

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα.. Καλό του Καραϊσκου

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

παντρεύτηκε ο Γιάννης?

Ανώνυμος είπε...

Ναι ο Γιάννης ο φίλος του Μηνά, αυτουνού που σου κανε τον κώλο ναααα

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκα περιμένω. Στείλε αύριο σήμα και που μπορώ να σε βρώ. Βρε μαλάκα Καραϊσκο και σε είχαμε χάσει. Θα τρελαθούν τα παιδιά. Τρομερό γέλιο είχες.Για σένα με ρώταγαν όλοι. Ο Μπελιμπασάκης ειδικά είχε τρελαθεί και με ρώταγε συνέχεια για σένα. Θα του πω να μπει. Μαλάκα δεν άλλαξες καθόλου. Όπως τότε.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

εσυ ακόμη φαντάρος είσαι ?

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε μαλάκα. Ο ίδιος Καραϊσκος με τα αστεία του. Όπως τότε. Βρε μαλάκα θα τρελαθούν τα παιδιά που σε βρήκα. Ένας μου έλεγε ότι δούλευες οδηγός σε τριαξονικά. Κάπου σε είδε λέει στον Ισθμό. Όχι ρε μαλάκα. Δεν γίνονται αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Βρήκαμε τον Καραϊσκο ρε πούστη. Απίστευτο.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ναι ναι ολο με τριαξονικές γκόμενες κυκλοφορώ

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς χοντρές;

Ανώνυμος είπε...

Όργιο είσαι βρε μαλάκα. Όπως τότε. Μου θύμισες πολλά απόψε. Ο Γιάννης έχει και παιδί. Από την Άνοιξη.

Ανώνυμος είπε...

Άνοιξη λέγεται η γυναίκα του;

Ανώνυμος είπε...

Τρέλα μου ήρθε που σε βρήκα βρε μαλάκα. Δεν μπορώ να ξεκολλήσω. Και αύριο έχω ξύπνημα. Όχι ρε μαλάκα. Ο Καραϊσκος ρε. Τρελό γέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα. Ξεράθηκα. Καραϊσκος ίδιος και απαράλλαχτος. Όχι βρε μαλάκα. Την άνοιξη γέννησε η Κατερίνα ρε.

Ανώνυμος είπε...

Άνοιξη λέγεται η κόρη του;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

μαλλον την έβγαλε άνοιξη γιατι απο την ανοιξη εχει να πη..ξει τη γυναίκα του

Ανώνυμος είπε...

Να πηράξει εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/video_328.html

Ο θρησκόληπτος Γκιόλιας πήγε και το ανάρτησε στις 12 το βράδυ. Δεν του φτασε αυτό μάλλον γιατί θεώρησε ότι αυτή την ώρα δε θα το δαν πολλοί. Έτσι το ξανάβαλε στις 10 το πρωϊ. Τί να πει κανείς τώρα; Ωραίο ντουετάκι έκανε με το Ζούγκλα όταν δούλευαν μαζί. Τρελοκομεία και οι δύο.. Ωραίοι δημοσιογράφοι

Ανώνυμος είπε...

http://pressmme.blogspot.com/2009/07/blog-post_3346.html

Κουρτάκη τί έχεις να πεις για όλα αυτά;

Trueman είπε...

σηψη και δυσωδία. Και μόνο ελάχιστα σκάνδαλα δεν αποκαλύπτονται. Κι όλα αυτά γιατί υπάρχει το τεράστιο κράτος που τόσο υπερασπίζονται τα φουκαραδάκια σαν τον Καραϊσκο. Ιδιωτικοποίηση των πάντων τώρα. Ούτε στρατός στο δημόσιο.

Τουλάχιστον έτσι δεν θα πληρώνω διπλές και τριπλές φοροεισφορές για να περνάνε καλά οι μιζαδόροι, οι συντεχνίες, και η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία.

Trueman είπε...

Και μόνο ελάχιστα σκάνδαλα αποκαλύπτονται

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

κοιτα γλώσσα που έχουν βγάλει κάποιοι επειδή κερδίζουν κανα διχίλιαρακι το μήνα και ενοχλούνται λέει απο τσι φόρους.Οπα ρε Ροκφέλερ σε χαλάνε και οι φόροι,οπα ρε καραμήτρο.Ρε αν διαλύθεί το δημόσιο ακόμη -και αυτό εδω το δημόσιο- ταλαίπωρα ανθρωπάκια θα τριγυρνάτε απο ενορία σε ενορία ρε για καμμιά φασολάδα με ρέγγα.Πω πω γλώσσα γελάνε οι κερκίδες

Trueman είπε...

καλά εσύ πήγαινε τώρα στην Τζαμαχιρία και στήσε την σκηνή σου δίπλα από τον Συνταγματάρχη

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Οπα ρε Τζει αρ, τωρα που σε χαλάει η διαφθορά.Για κοίτα ρε το παιδί μωρε δουλεύει όλη μέρα και το αδικούνε και το πνίγουνε στους φόρους.Για κοίτα ρε ο ικανός που τον επιβουλεύεται η υπόλοιπη κοινωνία και τον φορομπήγει.Σαν το χαρτοπαίκτη που κερδίζει τα χριστούγεννα στο ποκερ κανα πεντακοσάρικο και επικαλείται κούραση ωστε να την κοπανήσει με το κομπόδεμα...Ρε έλα εδω που θα φύγεις χατζημυζήθρα για ελα εδω να δούμε τι έχει το πορτοφόλι σου μέσα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Εντύπωση μου κάνει ρε οτι όλοι στο μπλόγκ ετούτο είναι επιτυχημένοι και προκομένο.Μονο το ίδιο το μπλόγκ είναι αποτυχημένο.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

και προκομένοι ηθελα ειπειν

Trueman είπε...

Ωραία λογική ρε μάγκα μπράβο. Κοροϊδάρα εσύ και οι ομοϊδεάτες σου είστε βούτυρο στο ψωμί των μπομποβαρδιροκοολιγαρχών.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως, το ωραίο είναι ότι ο Τρομπούκης δίνει στεγνά τον Καλογρίτσα (κουμπάρο του Εισαγγελάτου και Καμμένου αν κατάλαβα καλά). Το ακόμα καλύτερο είναι ότι λέει μέσα ότι ο Καλογρίτσας (εκδότης της αριστεροεφημερίδας "Η Πρώτη" για όποιον τη θυμάται), ήταν και στη 17 Νοέμβρη στην πρώτη γενιά!!
Είναι φανερό ότι μέσα είναι όλο το πολιτικό φάσμα, δεξιοί αριστεροί. Άρα μη σου φταίνε μόνο οι αριστεροί Τρούμαν. Και οι άλλοι τα ίδια σκατά είναι.

Trueman είπε...

Βαρσο
Είσαι ερωτευμένος με την Δεν? Αυτό κατάλαβες εσύ ότι είπα? Η συμμορία από κομματόσκυλα έχει χρώμα?

Απλά, πές μου ένα (1) σκάνδαλο από αυτά που ακούγονται που δεν έχει να κάνει με το κράτος.

και οι βλάκες οι αριστεροί παθαίνουν αποπληξία όταν τολμήσει κάποοις να μειώσει αυτό το κράτος. Αυτό λέω

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ο άνθρωπος δεν παλεύεται ρε ΄σεις.Δηλαδή δεν κάνει τον κόπο να ασχολήθει ούτε με τα στοιχειώδη....αγνοεί δε τόσο βασικές αρχές του μαρξισμού λενινισμού που καταντάει δραπέτης της γνώσης και της θεωρίας.Κύριε τρούμαν γνωρίζετε άραγες οτι οι θεωρητικοί της αριστεράς και οχι της Σοσιαλδημοκρατίας όλοι σχεδόν συγκλίνουν στην ιδέα της ολοκληρωτικής κατάργησης του κράτους? Δηλαδή επειδή τα γράφουμε και τα διαβάζουμε μόνοι μας τα πόστς σημαίνει οτι θα γράφεις οτι κοτσάνα σου έρχεται?
Θεωρείται οτι το κράτος ειναι ο μηχανισμός καταπίεσης της άρχουσας τάξης.Οι αριστεροί το στηρίζουν?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Αλλα επειδή μάλλον θέλεις μόνο να πικάρεις και επειδή καταγγέλλεις τον κρατισμό και τη διαφθορά (τάχα μου) είμαι σε θέση ύστερα απο επώνυμη καταγγελία που εδέχθην να σε ερωτήσω ω αντικρατιστή και άξιε:Που εργάζεστε κύριε Τρούμαν?Είστε επιχειρηματίας είστε ιδιωτικός υπάλληλος ή βοσκάτε απο τη φορολογηση του αμάχου πληθυσμού?Και μετά μάλιστα δαγκώνετε και το χέρι που σας ταίζει παραβιάζοντας και τα έσχατα όρια φαρισαισμού σε αυτό εδω το μπλόγκ..Απαντήστε ειλικρινώς ή σιωπήστε για πάντα

Trueman είπε...

μα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και υπέρ της διατήρησης του ελέγχου των προβληματικών επιχειρήσεων από το κράτος

Trueman είπε...

Γιατί? ελέγχομαι για τίποτα μεμπτό?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Δεν θα σου μάθω την αλφαβήτα εδω μέσα βαριέμαι,πάρε κανά βιβλιαράκι να διαβάσεις γιατί θεωρούμε καλύτερα να ανήκουν στο κράτος οι ΔΕΚΟ παρά στον διπολικό φεουδαρχικό Μπομπολοβαρδινογιαννισμό όπως εγραψες και εσυ...Αυτά είναι αιτήματα(η κρατική εστω ιδιοκτησία ΔΕΚΟ) που πρέπει να έχει η κομουνιστική αριστερά ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ οπως τώρα.Γιατι οταν έρθει πάνω (λέμε τωρα) θα τα πούμε αλλιώς

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Εγω σε ενημερώνω οτι ούτε τις ιδιωτικοποιήσεις τις κάνει ορθά το Ελληνικό κράτος.Και δεν θα γλιτώσεις τους φόρους που σου αναλογούν για να θρέφει το κράτος τους ψηφοφόρους του διπολισμού και οχι πάντως της αριστεράς που παίρνει 5-12%.Αυτο πως το εξηγείς δηλαδή

Trueman είπε...

Δεν έχει νόημα το σοβιετικό κράτος, γιατί επιμένεις? Όσο μεγαλύτερο και σπάταλο κράτος τόσο περισσότερα ελλείμματα και φόροι (και το αντίστροφο).

Δηλαδή που στις ΕΠΑ ή στην Ευρώπη οι ΔΕΚΟ δεν είναι κρατικές (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), τι έγινε?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

λες γενικόλογες πομφόλυγες ξεπατικώμενες απο τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αληθινά "χαλκεία" και κέντρα παραπληροφόρησης.Καταλαβέ το και τα τελευταία επιχείρήματα του νεοφιλελεύθερου ιδεώδους εγκρεμίσθησαν με το τελευταίο "σκάσιμο" των τραπεζών.28 δις ευρώ δεν μου έχει κοστίσει ουτε καν η ρημαδιασμένη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ο ΟΤΕ τα λιμάνια...Θα δούμε αν οι επιλογές της Ευρωπαικής ένωσης δικαιωθούν.Η βασική διαφορά είναι οτι έξω τουλάχιστον ο ανταγωνισμός λειτουργεί σε οτι αφορά την Ελλάδα σε παραπέμπω στο σχόλιο μαργουντ εχθές και ωρα 9:26

Ανώνυμος είπε...

Ο γνωστός Καραϊσκος με τα κολλήματά του.

Ο Τρούμαν δουλεύει στην Τουρκία για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

πλάκωσε και το κολλέγιο Αθηνών τώρα

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος βρίσκεται σε ένα δικό του (ολόδικό του) σύμπαν. Με ότι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι ο Καστανάς; O ηθοποιός Κώστας Καστανάς; Ηθοποιός είσαι Καραϊσκο; Το είχα υποπτευθεί γιατί μιλάς υπερβατικά. Δεν πατάς καθόλου στη γη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραϊσκο, σταμάτα να τα λες με σχόλια και κάνε καμια ανάρτηση. Κοντεύουν 1000 σχόλια πια...

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκιόλιας είναι για πολλές φάπες. Στην αρχή είπε ένα όνομα για τη δικηγόρο, μετά το άλλαξε και είπε Έλλη Πούλιου και τελικά λέγεται Έλλη Τιλιμούρα, γιατί ο adiakritos Χιος είναι ο μόνος που έχει βγάλει φόρα παρτίδα τους διαλόγους (ακόμα και το κινητό τηλ της γυναίκας του Βλαστου΄έχει βγάλει στη φόρα)

Ανώνυμος είπε...

Βρε μαλάκα Καραϊσκο ακόμα εδώ είσαι; Δεν κοιμάσαι ποτέ ε; Όπως και τότε ρε. Νυχτοπούλι. Ίδιος ρε. Οι άνθρωποι τελικά δεν αλλάζουν. Και εσύ ήσουν από τους καλούς ρε. Το είπα στον Γιάννη και τρελάθηκε. Τον βρήκα τον μαλάκα σε ένα blog του λέω. Τρελή χαρά και τρελό γέλιο. Είπε ο Γιάννης να κανονίσουμε να συναντηθούμε κατά Ασπρόπυργο μεριά που έχει ωραίες ταβέρνες να πιούμε κανένα κρασί και να θυμηθούμε τα παλιά. Έχουμε πολλά να πούμε και θα καεί το πελεκούδι. Άντε βρε μαλάκα Καραϊσκο να συναντηθούμε να τα πούμε και να γελάσουμε όπως τότε. Ρίξε σήμα όποτε θες να κανονίσουμε ρε.

Ανώνυμος είπε...

H διαφθορά της κυβέρνησης και του (παρα)κρατικού μηχανισμού πού πρέπει να αποδοθεί? Το αστικό κράτος φταίει ή μήπως κάτι γενικότερο?

Μπελιμπασάκης (ο παλιός φίλος σου) είπε...

Καραισκο Μπελιμπασάκης εδώ. Με θυμάσαι; Μου είπε ο Αντώνης ΄τι σε εντόπισε και είπα να ρίξω κανα βλέφαρο. Είσαι καλά; Σε συζητούσαμε με τα παιδιά. Άλλος έλεγε ότι σε είδε σε φορτηγό στον Ισθμό.Άλλος είπε ότι παντρεύτηκες και μένεις πια στη Λειβαδιά. Άντε να βγάλεις άκρη. Εσύ είσαι έτσι; Να κανονίσουμε με τα παιδιά καμιά ταβέρνα. ¨η τώρα μέσα στον Ιούλιο ή από Σεπτέμβρη που θαμαστε όλοι πίσω. Εγώ παντρεύτηκα και έκαν και έναν γιό. Εσύ; Μπράβο Μανώλη. Χάρηκα που σε ξαναβρήκα. Τα λέμε.

ΒΛ(ΑΚ)ΑΣΤΟΣ είπε...

Καραϊσκο καλά τα λες, με πιάνεις; Συμφωνώ, με καταλαβαίνεις; Το πιασες; Εχεις δίκιο σ'αυτά που λες ρε βασανάκι. Κατάλαβες τί γίνεται; Κάνε μόνο και καμια ανάρτηση, εντάξει; ΟΚ; Προχώρα με το καλάμι και γράψε, κατάλαβες τί γίνεται, το πιασες;

Ελένη είπε...

Καραϊσκο είσαι εδώ; Θα ήθελα να μιλήσουμε.

Marwood είπε...

Ηθελα να ξέρω ποσο μαμούχαλος είναι αυτός ο Τρούμαν. Αν μου ξηγιόσουνα εμένα έτσι ρουφιανίστικα δεν θα σε ξέπλενε ούτε ο Γαγγης βρωμοκαραίσκο.
Παλιοχωριάτη ου να μου χαθείς λαδικό.

ΛΑΔΙΚΟ 7 είπε...

Σιγά ρε μαργουντ εδω έχουν γίνει τα όσα, το ρουφιανιλίκι του Καραίσκου σε πείραξε? Και που σαι ο τρούμαν άρχισε τα "ο φουκαράκος ο καραισκος" και τέτοια..και που σαι μόνο ο καραίσκος ξέρουμε τι δουλειά κάνει εδω μέσα ποιοί τον ρουφιάνεψαν.?? Τότε δεν σε πείραζε?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   801 – 1000 από 1253   Νεότερο› Νεότερο»