Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Heil Gesundheit!

Αν και η πρόσφατη απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι νέα έννοια στο Ελλαδιστάν, είναι γνωστό ότι στις προηγμένες δυτικές χώρες ισχύει εδώ και χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί θεωρούν τα μέτρα κατά του καπνίσματος ως δείγματα πολιτισμού και προόδου στην κοινωνία. Υπάρχει όμως κάτι σε αυτή την ιστορία που επιμελώς αποκρύπτεται.

Μέχρι και το 1999, η Δύση αντιμετώπιζε την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης στο θέμα της διάγνωσης των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, ως δικό της πνευματικό παιδί -αποτέλεσμα επίπονων ερευνών δυτικών επιστημόνων, που κατέληξαν σε αυτές τις διαπιστώσεις στα μέσα της δεκαετίας του '50.
Το 1999 όμως, η έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο "The Nazi War on Cancer" (Princeton University Press, 1999) υπό του ιστορικού Dr Robert Proctor, ήρθε να θέσει σε αμφισβήτηση την ισχύουσα αντίληψη.

Ο Proctor στο βιβλίο του αχολήθηκε με τις πολιτικές Δημόσια Υγείας του ναζιστικού κράτους. Όλως περιέργως, με τα μάτια του συγγραφέα αλλά και οποιουδήποτε σύγχρονου ανθρώπου, οι πολιτικές Δημόσιας Υγείας των Εθνικοσοσιαλιστών φαντάζουν απίστευτα σύγχρονες. O Proctor διαπίστωσε ότι η αντικαπνιστική εκστρατεία ήταν ένας μόνο από τους τομείς στους οποίους οι Ναζί έδωσαν έμφαση. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ουτοπία υγιούς κοινωνίας, απαλλαγμένης από κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να προληφθεί, προώθησαν επικοινωνιακές πολιτικές όχι μόνο κατά του καπνίσματος, αλλά και κατά του αλκοολισμού όπως επίσης και υπέρ της υγιεινής διατροφής. Προέκταση των παραπάνω πολιτικών αλλά και αποτέλεσμα της στάσης τους αυτής, ήταν και οι κατοπινότερες πολιτικές ευγονικής. Δεν περιορίστηκαν μάλιστα μόνο στις επικοινωνιακές πολιτικές, αλλά χορήγησαν αφειδώς κονδύλια προκειμένου να ενισχυθεί η επιστημονική έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Πράγματι οι Γερμανοί γιατροί, υπήρξαν παγκοσμίως οι πρώτοι που από τη δεκαετία του 30 κιόλας, απέδειξαν τη συσχέτιση του καπνίσματος όχι μόνο με τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και με την στεφανιαία νόσο και το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο ίδιος ο Χίτλερ χρηματοδότησε με τεράστια ποσά το Wissenschaftliches Institut zur Erforschung der Tabakgefahren, δηλαδή το Ινστιτούτο Ερευνών για τους Κινδύνους του Καπνίσματος στο πανεπιστήμιο της Ιένας, επικεφαλής του οποίου ήταν η πλέον εξέχουσα μορφή της αντικαπνιστικής εκστρατείας (και πρύτανης του συγκεκριμένου πανεπιστημίου) δρ Καρλ Αστελ. Δεδομένου ότι ο Άστελ, υπήρξε όχι μόνο φανατικός αντικαπνιστής, αλλά και εθνικοσοσιαλιστής, αντισημίτης, οπαδός της ευθανασίας και τέλος υψηλόβαθμος αξιωματικός των SS, δεν είναι περίεργο ότι είχε ως αγαπημένη συνήθεια να παίρνει τα τσιγάρα από το στόμα ανύποπτων καπνιζόντων που βρίσκονταν στο δρόμο του και να τα σβήνει πετώντας τα κάτω και πατώντας τα με τη μπότα του. Ούτε περίεργο είναι τέλος, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτοκτόνησε προς το τέλος του πολέμου, όχι τόσο από το φόβο του να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου (μια και είχε κατηγορηθεί ως τέτοιος), αλλά περισσότερο από απογοήτευση για την ήττα του εθνικοσοσιαλισμού. Γιατροί όπως ο Muller και ο Schairer, υπήρξαν οι πρώτοι παγκοσμίως που έκαναν ελεγχόμενες επιδημιολογικές μελέτες, αναφέροντας ότι ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζεται σε πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά σε καπνιστές, με αποτέλεσμα το μέλος του NSDAP και του NSKK Muller, να θεωρείται από πολλούς ως ο ξεχασμένος πατέρας της επιδημιολογίας.

Φυσικό είναι, ότι όταν οι Ναζί ανακήρυξαν νούμερο ένα εχθρό του κράτους τον καρκίνο, δεν ήταν δυνατό να λείπει και ο Νο 2 εχθρός, δηλαδή οι Εβραίοι, με τις δυτικές καπνοβιομηχανίες να παρουσιάζονται (στο μεγαλύτερό τους ποσοστό) ως Εβραϊκών συμφερόντων.

Ο Νο 1 διαφημιστής της αντικαπνιστικής καμπάνιας και δημόσιος ομιλητής κατά του καπνίσματος, ήταν φυσικά ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Χίτλερ υπήρξε μανιώδης καπνιστής στα νιάτα του, φτάνοντας τα 2 πακέτα την ημέρα, μέχρι που αποφάσισε να κόψει τη βλαβερή αυτή συνήθεια, με αποτέλεσμα από τότε να γίνει ακτιβιστής στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Πέραν αυτού και σύμφωνα πάντα με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, δηλαδή μίξη φυλετισμού και εθνικισμού, θεωρούσε το κάπνισμα ως "την εκδίκηση του Ερυθρόδερμου προς τον Λευκό άνθρωπο, ως αντίποινο για την παροχή σε αυτόν από τον λευκό άνθρωπο του αλκοόλ". Πίστευε πως πολλοί "ικανοί άνθρωποι χάθηκαν νωρίς από τις συνέπειες του καπνίσματος" θεωρούσε το κάπνισμα "παρακμιακή συνήθεια", αντάξια υπανθρώπων (όπως Εβραίοι, πόρνες, ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι κλπ) και ενθάρρυνε τους καπνιστές στο στενό του κύκλο να διακόπτουν το κάπνισμα, ανταμείβοντάς τους με διάφορα δώρα όταν τα κατάφερναν, εν προκειμένω χρυσά ρολόγια. Δήλωνε εξαιρετικά απογοητευμένος από την διατήρηση της βλαβερής συνήθειας από την Εύα Μπράουν και τον Μάρτιν Μπόρμαν καθώς και εκνευρισμένος από τις δημόσιες εμφανίσεις του πάντα μερακλή και λάτρη των απολαύσεων Χέρμαν Γκέρινγκ με πούρο ή τσιγάρο στο χέρι.


Το αντικαπνιστικό μένος πάντως του Χίτλερ ήταν ένας μόνο από τους λόγους της εκστρατείας κατά του καπνίσματος. Η γερμανική κοινή γνώμη ήταν ήδη προετοιμασμένη από τις αρχές κιολας του 20ου αιώνα, μια και στη χώρα αυτή έκανε την εμφάνισή του από τότε κιόλας ένα πρώϊμο αντικαπνιστικό κίνημα. Βασικό κίνητρο της ναζιστικής αντικαπνιστικής εκστρατείας, υπήρξε πάντως η αναπαραγωγή της Αρίας φυλής. Αν για τους Ναζί ήταν ανεπίτρεπτο μια φορά το κάπνισμα σε άνδρες, ήταν ανεπίτρεπτο εκατό φορές σε γυναίκες. Πίστευαν ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση και επομένως απώλεια ομορφιάς, με αποτέλεσμα οι καπνίστριες να μην γίνονται ελκυστικές ως σύζυγοι και μητέρες από τους άνδρες, όπως επίσης (σωστά όπως απεδείχθη πρόσφατα) ότι το μητρικό γάλα μιας καπνίστριας περιέχει νικοτίνη επιζήμια για το βρέφος, αλλά και ότι οι καπνίστριες αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής κατά την κύηση. Δεδομένου ότι κύριο μέλημα της ναζιστικής πολιτικής ήταν η πληθυσμιακή αύξηση του γερμανικού έθνους, όλα τα παραπάνω καθιστούσαν τις καπνίστριες κοινωνικά απόβλητες.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι Ναζί τύπωσαν προπαγανδιστικές αφίσες και ξεκίνησαν σεμινάρια επιμόρφωσης για τους κινδύνους του καπνίσματος τόσο σε σχολεία όσο και σε εργασιακούς χώρους, χρησιμοποιώντας γιατρούς ή ομάδες μελών της Hitlerjugend και της Bund Deutcher Madel. Εφηύραν τον όρο "παθητικό κάπνισμα", προκειμένου να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη ότι προκαλείται πρόβλημα όχι μόνο στους καπνιστές αλλά και στους γύρω τους, ενθάρρυναν τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε γνωστά και έγκυρα περιοδικά αχολούμενα με θέματα υγείας όπως το Gesundes Volk, το Volksgesundheit αλλά και σε άλλα ευρύτερης κυκλοφορίας περιοδικά, ενώ επίσης εξέδωσαν και το πρώτο αμιγώς αντικαπνιστικό περιοδικό, το Reine Luft (Καθαρός αέρας).


Μετά την επιστημονική επιβεβαίωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, πέρασαν νομοθετικά μέτρα εναντίον του. Απαγόρευσαν τη διαφήμιση προϊόντων καπνού σε περιοδικά, εφημερίδες και κινηματογράφο και κυρίως τις διαφημίσεις όπου το κάπνισμα εμφανιζόταν ως αρρενωπή συνήθεια (προκειμένου να μην δελεάζονται τα νεαρά αγόρια). Ανάγκασαν τους αγρότες να καλλιεργούν συγκεκριμένα στρέμματα γης ελέγχοντας έτσι την παραγωγή καπνού, έβαλαν υπερβολικούς φόρους στα τσιγάρα αυξάνοντας δυσανάλογα την τιμή τους προκειμένου να αποθαρρυνθεί η κατανάλωση, ενώ το 1938 ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος πρώτα στη Luftwaffe και στα Γερμανικά Ταχυδρομεία, στη συνέχεια σε νοσοκομεία και σχολεία, στα γραφεία του ναζιστικού κόμματος και τέλος στα μέλη των SS και τους αστυνομικούς όταν βρισκόντουσαν εν ώρα υπηρεσίας. Ειδικά για τις γυναίκες υπήρξαν απαγορευτικά μέτρα καθόλη τη διάρκεια του πολεμου. Απαγορευόταν η διανομή μερίδας τσιγάρων σε έγκυες, σε γυναίκες κάτω των 25 ετών η άνω των 55, ενώ τέλος απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε τράμ και γενικότερα σε μέσα μεταφοράς, ύστερα από οδηγία του Χίτλερ, ο οποίος ανησυχούσε για την έκθεση των γυναικών-εισπρακτόρων στον καπνό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος το 1943, απαγορεύτηκε η πώληση τσιγάρων σε ανηλίκους (κάτω των 18 ετών), αλλά και το κάπνισμα δημόσια από αυτούς.




Τέλος, είναι τραγικό ότι μεταπολεμικά το κάπνισμα ταυτίστηκε με την ελευθερία επιλογής στον άνθρωπο. Οι νεαρές Αμερικανίδες που πέταγαν πακέτα τσιγάρα στα πλήθη που πανηγύριζαν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου, τόνιζαν ακριβώς αυτήν την αντίθεση: της ατομικής ελευθερίας σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, από την "έλλειψή της" στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό. Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να υϊοθετηθούν από τις δυτικές δημοκρατίες, οι "ανελεύθερες" πολιτικές των "κακών" εθνικοσοσιαλιστών. Χαρακτηριστικό δε του συγκεκριμένου βιβλίου, είναι ότι επικρίθηκε ως μη καταγγελτικό του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους, μια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ναζισμός υπήρξε ένα κολάζ τόσο καλών όσο και κακών πολιτικών και όχι ένα αμιγώς "κακό" πολίτευμα.

1.253 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1001 – 1200 από 1253   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Τι επαγγέλεται ο Καραϊσκος;

ΛΑΔΙΚΟ 7 είπε...

Πες ρε καραίσκο τι δουλειά κάνεις να τουμπεκιαστεί κ αυτη η φαρμακόγλωσση η Μαργουνίου

Ανώνυμος είπε...

Για να εργάζεται ο Τρούμαν σε φορέα του δημοσίου και να βρίσκεται στην Τουρκία, να υποθέσουμε ότι εργάζεται σε πρεσβεία;

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Καραισκος δεν λετε ότι είναι άεργος? Ή μήπως ασχολείται με τα τουριστικά εκεί στην Κρήτη?

Ανώνυμος είπε...

Τι επαγγέλεται ο Καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_210.html

Λ. Χούθης είπε...

Τί σημασία να έχει που εργάζεται ο καθένας;

Ανώνυμος είπε...

Τι επαγγέλεται ο Καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο θα μας πεις τι δουλειά κάνεις ή το παίζεις και συ ντίβα;

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο καρφί!

Trueman είπε...

Καλά θα ταν να μουν στο ΥΠΕΞ, αλλά πού τέτοια .."τύχη"

Trueman είπε...

...Όταν τα "φιλέτα" του Δημοσίου είναι καπαρωμένα από βύσματα καραϊσκους

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς Τρούμαν ότι και ο Καραϊσκος σιτίζεται από το δημόσιο;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο τι δουλειά κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Tου Δημοσίου είναι ο καραϊσκος ή άεργος;

Ελένη είπε...

Καραϊσκο καλημέρα. Είσαι μέσα; Θα ήθελα να μιλήσουμε.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ναι δις Ελένη μέσα είμαι...Ελένη για πείτε μου κάτι, είστε γυμνασμένη?

Eλένη είπε...

Καραϊσκο είμαι γυμνασμένη κανονικά. Όχι με γυμναστήρια. Είσαι στην Αθήνα;

Θες να μου δώσεις ένα μικρό όνομα να σου μιλάω γιατί δεν μου αρέσει το Καραϊσκος και το Καραπιάλης;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ναι,λέγε με Μεγάβυζο

Ανώνυμος είπε...

Ρουφιανίσκος

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, Μαυροκουκουλάκης λέγεσαι στην πραγματικότητα;

Αρτέμης Μάτσας είπε...

Γεια σου Καραϊσκο, με θυμάσαι; Ήμασταν μαζί στο γερμανικό καμιόνι στο μπλόκο της Καισαριανής. Θυμάσαι που σκίστηκε η κουκούλα μου και μου δάνεισες μια δεύτερη που είχες πάντα καβάτζα; Α, ρε Καραϊσκο ωραίες αναμνήσεις. Γεράσαμε ρε συ. Θυμάσαι που έδειξες μια μάνα με ένα μωρό στην αγκαλιά και τη σκότωσε επιτόπου ο φίλος μας ο Χανς; Χα,χα.... Ωραία χρόνια ρε Καραϊσκο. Να βρεθούμε καμια μέρα ρε συ, να πάμε και στο γερμανικό νεκροταφείο να αποτίσουμε φόρο τιμής στους φίλους μας..

Σοκολατάκιας είπε...

Κύριε Τρούμαν, μας κακομαθαίνετε

Ελένη είπε...

Eντάξει, άστο καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε μαλάκα Καραϊσκο. Καλά; Πήρα και τον Σπυράκο ρε και του είπα ότι σε βρήκα και είπε κ αυτός να βρεθούμε και καλά ότι σε έχει πεθυμίσει κ αυτός αλλά δεν το πιστεύω γιατί είχατε το θέμα με το ποιος θα πηγαίνει οδηγός εκεί που ξέρεις. Το θυμάσαι ρε μαλάκα; Τρελό γέλιο τότε. Τα θυμόμουνα χτες και δεν μπορούσα μιλάμε να κρατιθώ. Μαλάκα πολύ γέλιο. Άντε να τα πούμε ρε. Δώσε αν είναι προσωπικό ιμέιλ για να κανονίσουμε. Πωπω τρελό γέλιο θα κάνουμε όπως τότε. Δεν κρατιέμαι μαλάκα Καραϊσκο. Θα πέσει τρελό γέλιο εκείνη τη μέρα ρε. Περιμένω σήμα ρε.

Ε26 είπε...

Καραϊσκο θα είχες την καλοσύνη με πολύ απλά λόγια να μας πεις τον βασικό μηχανισμό της οικονομίας. Άντε γιατί με έχουν πρήξει με τις τεχνικές αναλύσεις και τα θεωρητικά και όσοι δεν ξέρουμε από οικονομία δεν καταλαβαίνουμε. Αν μπορείς πες πέντε πράγματα απλά όπως τα λες και για τα άλλα θέματα.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Να σου πω αμέσως με πέντε λόγια το βασικό μηχανισμό της οικονομίας: Φτιάχνεις δυο δωμάτια με ανεμιστήρα και περιμένεις κάτι ξανθούς.Έρχονται αυτοί και μπαίνουν κάποια στιγμή στα ρούμς..Βάζεις λίγο ζελέ στο κεφάλι...όχι πολύ γιατί γίνεται γλοιώδες,ξυρίζεις το στήθος και σερβίρεσαι πάνω σε ελαφρά λευκά ή μπέζ υποδήματα.Το άλλο πρωί επαναλαμβάνεις τα ίδια.Πας στη ρεσεψιόν τηγανίζεις δυό έγκς,πλένεις τ αυτοκίνητο βάζεις λίγο ζελέ στο κεφάλι,σαγιονάρα και παραλία.Αν τα κάνεις αυτά ο μηχανισμός της οικονομίας δουλεύει μόνος του.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

γιατί ρε Ελενίτσα ξηγιέσαι έτσι...για ψάξε βρες ο Μεγάβυζος τι ήταν?Δεν υπαρχουν χυδαίες λέξεις Ελένη μόνο χυδαίοι άνθρωποι

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο δεν σε ειρωνεύομαι όπως όλοι οι άλλοι εδώ. Θέλω πραγματικά να ξέρω επειδή τα λες απλά και κατανοητά πως λειτουργεί σε γενικές γραμμες η οικονομία για να σκεφτώ ποια είναι η καλύτερη ερμηνεία της και ποιο πολιτικό σύστημα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Εάν δεν θέλεις ή βαριέσαι μην λες, αλλά εγώ δεν σε ειρωνεύτηκα για να μου απαντάς με αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βάρσος? Τί λέει ο Βάρσος?

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο αν απαντήσεις στον φίλο/στη φίλη πως ακριβώς λειτουργεί η οικονομία πιάσε λίγο και την πολιτική να μας πεις τη γνώμη σου ρε μπαγάσα γιατί τα λες καλά.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Ούτε εγω σε ειρωνεύτηκα ρε φιλε.Θεωρώ οτι καλά κάνεις και ρωτάς να μάθεις και δεν το βάζεις κάτω.Θυμάμαι μια ανάλογη περίπτωση με εσένα, ένα παιδί στο λύκειο τον Στρογγυλάκη..Τετραετής στην τρίτη λυκείου μια μέρα έκανε κατάληψη με κάτι συγχωριανούς του απο το Βαρύπετρο στην τάξη, με τον όρο να του δοθεί το απολυτήρι του λυκείου."Μα τι να το κάνεις"? ρωτούσαν οι καθηγητές "αφου το μόνο που θες είναι να μαζεύεις ελιές" ."Άστα τα γράμματα". Βλέπεις δεν ήθελαν να τον περάσουν γιατί ο στρογγύλος ρευόταν στην τάξη, ναι ερευόταν εντός της αιθούσης και το θεωρούσε αδιαπραγματευτο το χούι του αυτό.Κι ομως ο Στρογγύλος το πήρε...Ετσι ανώνυμε και εσυ μην το βάζεις κάτω.Να γυμνάζεσαι και να βάζεις ζελέ στο μαλλάκι σου.Πολλά φιδάκια

Γιώργος Μούτσιος είπε...

Φιλάκια στον Καραϊσκο από μένα

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραισκο σε ρωταει ενας ανθρωπος κατι σοβαρο για μια φορα εδω μεσα και τον αποπαιρνεις. Μετα διαμαρτυρεσαι γιατι δεν σε παιρνει κανενας στα σοβαρα.

Ανώνυμος είπε...

Πάει και τελείωσε. Ο καραϊσκος είναι τελειώς ανώριμος.

ΛΕΚΜΠΕΛΟ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ είπε...

Αλλο να σε παίρνουν στα σοβαρά και αλλο να τον παίρνεις στα σοβαρά

Ανώνυμος είπε...

Ενω εσένα ανώνυμε 10:57 σε παίρνουν όλοι στα σοβαρά

Ανώνυμος είπε...

μεγάλο μαλακιστήρι ο καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

O 10.57 έχει δίκιο ρε Καραϊσκο. Σου μίλησε εντάξει ο άνθρωπος και εσύ πάλι στη μαλακία την έριξες τη συζήτηση. Γιαυτό κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά..

Ανώνυμος είπε...

11:36 λογικό αυτό που λες αλλά όχι για τον Καραϊσκο. Είναι, όπως και να το κάνουμε, μια ειδική περίπτωση που δεν παίρνει από λόγια.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ΜΑΡΓΟΥΝΤ δες
http://3.bp.blogspot.com/_BCsaeWGNwNI/SleKGxJ-KeI/AAAAAAABvnQ/NLxuL5z9Zk4/s1600-h/gpo.jpg

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο αύριο μου είπε ότι θα μπει ο Σπυράκος ρε να οου γράψει κάτι. Λέει ότι θέλει να σου μιλήσει. Μην του κάνεις βρε μαλάκα εκείνα που του έκανες τότε με τον Περεπερίδη και λαλήσει ο Σπύρος γιατί σε έχει λίγο στη μπούκα από τότε ρε. Μαλάκα σε ανεβάσει μαλάκα σε κατεβάσει. Είναι πιο μαλάκας εκείνος βέβαια αλλά που να το ξέρει. Θυμάσαι τι γινότανε τότε. Χαμός τότε με Περπερίδη και Μπλελιμπασάκη στο τολ. Αξέχαστες μέρες ρε. Καληνύχτα ρε όργιο.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σου πω ότι τον Σπύρο τον λέμε τώρα άραβα γιατί έχει πάει εκεί. Δεν έβρισε δουλειά με καλό μεροκάματο εδω και την έκανε. Καλά έκανε ο πούστης όχι σαν εμάς που μένουμε εδώ μες στον ιδρώτα και με τρεις κ 60 και έχεις και τον κάθε μαλάκα να σου τη λέει ότι τον κλέβεις, τον πας αλλιώς για να πάρεις μεαλύτερη κούρσα κ άλλες τέτοιες μαλακίες. Όχι ρε πούστη δε γίνονται αυτά. Μωρέ καλά έκανε και την έκανε ο άραβας αλίμονο σε μας ρε μαλάκα. Εσύ πως τη βγάζεις; Εδώ ή βγαίνεις κ έξω; Κάποιος μας είπε για τριαξονικό και ξέχασα να σε ρωτήσω. Άντε βρε μαλάκα καληνύχτα. Και αύριο μέρα είναι ρε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι αυτοκινητιστής;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο αύριο αν μπορείς πες μας με δυο λόγια τι λέει και ο κομμουνισμός. Και τη διαφορά κομμουνισμού σοσιαλισμού πες μας.

Ανώνυμος είπε...

O Μπαζίνας είπε ότι οι κομμουνιστές βρίσκονται σε παρατεταμένη πολιτική εφηβία. Κάτι ξέρει με τόσα χρόνια στην πλάτη ο κυρ Ηλίας.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Αλτσχάιμερ,ακράτεια.σαχλες ιστορικοαθλητικές.Δικαίως στο Πέραμα κάτω απο τα ελενίτ σερβίρουν τη χωριάτικη και τα ορεκτικά με τραπεζομάντηλο το "ΦΙΛΑΘΛΟ"

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ είπε...

Ο Καραϊσκος βιοπορίζεται τον τελευταίο καιρό ασκώντας το λειτούργημα του Αγαπητικού. Πουλάει έρωτα στις σιτεμένες κοπέλες στην Ενσταση και σε παρόμοια ιδρύματα, και ακολούθως σουφρώνει τα πορτοφόλια τους και άλλα τιμαλφή απο τις οικίες τους. Η δράση του αυτή βέβαια έμελλε να βρει άδοξο τέλος την περασμένη εβδομάδα, οταν τον έπιασαν στην Ενσταση να ψειρίζει τα μπουφαν απ' τη γκαρνταρομπα. Αυτός είναι και ο λόγος που έφυγε κακήν κακώς από την Αθήνα. Η περιπέτεια αυτή του άφησε σουβενίρ ενα μαυρισμένο μάτι, αλλά και ενα ρολόι ρωσσικής κατασκευής που είχε προλάβει να αρπάξει, και να φυγαδεύσει κρύβοντάς το σε απόκρυφη εσοχή του σώματος του. Αδιόρθωτος αυτός ο Καραϊσκος....

Ανώνυμος είπε...

Kαραϊσκο θα αμφισβητήσεις τώρα και τον Μπαζίνα ρε θηρίο;

Ανώνυμος είπε...

Πω πω....Ντροπή του Καραϊσκου. Έτσι ξέρουμε όλοι να ζούμε. Και παριστάνει και τον δίκαιο κομμουνιστή. Ρε ουστ....

Ανώνυμος είπε...

Ο καραϊσκος μετά τον βαψομαλλιά αμφισβητεί τώρα και τον μπαζίνα. Τι άλλο έχουμε να δούμε ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος που δεν τον αμφισβητεί ο Καραουίσκος;

Ανώνυμος είπε...

Thanks επιπόλαιε για την πληροφορία.

Ανώνυμος είπε...

Karaisko eisai mpekiaris?

ΚΑΡΜΕΛΟΝ ΑΝΤΟΝΙ είπε...

Ως μαρξιστές βεβαίως δεν θεωρούμε το "Λουμπεν" προλεταριάτο ως επαναστατική δύναμη.Παρολα αυτά οπως έχει ο Μπρεχτ πραγματευτεί στην Οπερα της Πεντάρας,το ερώτημα που παραθέτω τροποποιημένο εδω είναι:Τι είναι ηθικότερο να κλέβεις μια τράπεζα ή να δουλέυεις σε αυτήν? Το πιάσατε το υπονοούμενο

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο εσύ τράπεζες κλέβεις ή γκαρνταρόμπες διευκρινισε το μας σε παρακαλώ

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Γιατί σε τράπεζα δουλεύεις και θίχθηκες

Ανώνυμος είπε...

Καθαρή σπόντα σε Μάργουντ ότι δουλεύει στην Alpha Bank

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ρε Καραϊσκο άμα ξέρεις και από Μπρεχτ όλα εξηγούνται. Δεν σου είπε ακόμα κανείς ότι ο Μπρεχτ είναι μίζερος και παρωχημένος; Αυτά διαβάζεις μωρε Καραϊσκο και έχεις γίνει έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Ωστε στην Αλφα ο Μαργουντ. Καραϊσκο μήπως είσαι ρουφιάνος? Εσύ στην χούντα θα σουνα χαφιές και στην κατοχή δοσίλογος. Και κανεις και τον κομμουνιστη για ξεκάρφωμα. Ρε ούστ.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ενω ο Μπαζίνας είναι φρεσκαδούρα

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ είπε...

Από ότι ξέρω, ο μόνος από τους συντελεστές που έχει πάρε δώσε με τράπεζες είναι ο Καραϊσκος. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ σε αυτό γιατί ξέρω ότι θα πικράνω τον γλυκό Καραϊσκο και δεν πρέπει. Οι υπόλοιποι από ότι μου έχουν πει, οι μόνες συναλλαγές που κάνουν είναι όταν ειπράττουν τους μισθούς από τις εργασίες τους, αφού όπως ξέρουμε όλες οι μισθοδοσίες πλέον γίνονται μέσω Τραπεζών. Ο Καραϊσκος όπως σας περιέγραψα και παραπάνω, έχει ένα πιο άμεσο τρόπο να αποσπά την δίκαιη αμοιβή του, για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Μάντζαρης είπε...

Δηλαδή ο Καραϊσκος δουλεύει; Και εμείς πιστεύαμε ότι κάθεται και τρώει το βιος των γονέων του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε καραϊσκο δουλεύεις? Δουλεύουνε μωρέ οι κομμουνιστες?

Ανώνυμος είπε...

Ρουφιανάκος ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

έχει σχέση επιπόλαιε με τον υιό Βούτση?

Ανώνυμος είπε...

Ρουφιανάκος και κίβδηλος αφού ενώ είναι ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά εκείνος δουλεύει

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

χα χα χα τρομερές καταγγελίες απο τον επιπόλαιο- Μαργουντ...Δανείσθηκε ο Καραίσκος λοιπόν απο οτι καταλάβαμε απο την αλφα μπανκ πάντως οχι απο την τράπεζα του μάργουντ.Δεν δάνεισε όμως, άρα κομουνιστικά είναι λευκός.Αλλη η ηθική του νοικοκύρη και αλλή του εμίρη ρε μάργουντ

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο αύριο καταφθάνει στα Χανιά ο Κουρτάκης ο φίλος σου. Να ψάξεις να δεις ποιον πολιτικό θα φιλοξενεί.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

καραχάλιο

Ανώνυμος είπε...

Και να δανείστηκες βρε αγύρτη από τους τραπεζίτες κλεφτοκοτάδες το ίσιο σκάρτος είσαι με το να δούλευες. Και τι το ήθελες το δανεικό χρήμα ωρε; Να το φας ή να στήσεις καμιά δουλειά; Ότι και ναναι σκάρτο πράμα είναι ο δανεισμός για έναν κομμουνιστή ρε ψεύτικε.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο χρησιμοποιείς λοιπον καπιταλιστικά εργαλεία πλασματικής καταναλωτικής ευημερίας, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών. Τι λέει ο Λένιν γι' αυτό?

Ανώνυμος είπε...

Μωρε μπράβο. Που το ξέρεις Καραϊσκο. Σήμερα το έλεγε ο γίγαντας. Φίλος σου είναι ο ντοράκης από την κρήτη;

ΒΟΥΤΣΗΣ είπε...

Είναι εντάξει ο Καραίσκος. Μπορεί να δανείστηκε, αλλά τουλάχιστον δεν δούλεψε, ούτε χρησιμοποίησησε τα δανεικά για δουλειά. Αρα σύμφωνα με τα κομμουνιστικά ιδεώδη δεν διέπραξε κάποιο αμάρτημα.
Μπράβο Καραϊσκο συνέχισε έτσι, καλά πας.

ΛΑΜΠΟΥΣΟΣ είπε...

Ρε αι σιχτιρ ρε βλαμένα απο δω μέσα μαλακισμένα μην τυχόν και έρθει απο εδω η μπάλα ξανα θα την κόψω αντε μου μαθατε και το λενιν μογγολάκια

Ανώνυμος είπε...

σε ποια τράπεζα δουλεύει ο Μαργουντ, ρουφιανάκο καραίσκο, αφού δεν είναι η Άλφα?

ΛΑΧΑΝΕΜΠΟΡΑΣ είπε...

Γκα γκα τσης γκα γκα τσης

ΛΑΔΙΚΟ 7 είπε...

να μην σε νοιάζει

Ανώνυμος είπε...

Ουστ ρε χαφιέ καραϊσκο

Ανώνυμος είπε...

παρατράπεζα

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος δανείστηκε για να κάνει πανσιόν στην Κρήτη και να δώσει δουλειά και σε άλλους ανθρώπους. Κομμουνιστική επιλογή και ανθρώπινη.

Ανώνυμος είπε...

Εφιάλτης
Πήλιος Γούσης
Αρτέμης Μάτσας
Χλαπάτσας
Καραϊσκος
...

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος κάρφωσε ότι ο Μάργουντ δουλεύει στην Άλφα. Πολύ κάρφωμα πέφτει από Καραϊσκο γενικά. Τα ίδια έκανε και στον Τρούμαν και στον Βάρσο.

Ανώνυμος είπε...

Ανεπρόκοπε Καραϊσκο. Ψευταράκο.

Ανώνυμος είπε...

Ψεύτη Καραϊσκο

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι ο καραϊσκος δεν είναι σκόπιμα ρουφιάνος. Απλά εκνευρίζεται από τους υπόλοιπους που έχουν ανώτερες γνώσεις από αυτόν και σπάνε πλάκα μαζί του, χάνει τον έλεγχο και γράφει μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Πανσιόν θα κανει ο καραϊσκος. Θεε και Κύριε!

Μπουλούμπασης είπε...

Καραϊσκο αν ασχοληθείς με τα τουριστικά μπορώ να σε βοηθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Και τι το κακό έχει το να δουλεύεις σε τράπεζα;

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_2875.html
Ρε Καραίσκο δεν άλλαξες τη βερμούδα από το μεσημέρι!

Ανώνυμος είπε...

@1:27β
Δηλαδή είναι και ρουφιάνος είναι και βλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι σπάνε πλάκα με τον λενινιστή Καραϊσκο.

ΛΑΔΙΚΟ 7 είπε...

δεν δουλευει ρε στην αλφα λέμε

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

βαρέθηκα τωρα αντε βλαμμένα δεν με διασκεδάζετε πια

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει από τουρισμό ο Καραϊσκος? Να κόψει επιτέλους την αντιζηλία προς τον Κουρτάκη. Ο Κουρτάκης μπορεί να είναι πλούσιος με μεγάλη περιουσία στο νησί αλλά και ο Καραϊσκος έχει τον πλούτο της κομμουνιστικής γνώσης.

Πολιτευτής Μπουλούκας είπε...

Αμα θέλεις δικηγόρο Καραϊσκο εγώ εδώ είμαι

Ανώνυμος είπε...

Στην Άλφα δουλεύει και ότι λέει ο Καραϊσκος ισχύει

Ανώνυμος είπε...

Ρουφιάνε Καραϊσκο. Γερο Λαδά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι τρέχει με δαύτονε; Δεν έχει όρια με κανέναν. Δίνει στεγνά και τους φίλους του τώρα.

Π. Βλαστός είπε...

Τι ρουφιάνος είναι ο καραϊσκος ρε. Εγώ ρε γιγαντάκια αμα βγω έξω δεν θα τονε βρίσκουνε ρε μετά. Θα τον τσιμεντώσω στην θάλασσα ρε. Μαζί με τον Οτσαλάν ρε.

Α.Δ. Διευθυντής Alpha είπε...

Να έρεθει ο Μάργουντ στο γραφείο μου τη Δευτέρα. Μου αρέσουν πολύ αυτά που γράφει και θέλνω να δω ποιος είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έχει τόσα λεφτά ο Κουρτάκης τι ανάγκη έχει να γίνεται τσάτσος της Ντόρας. Καλά ο ανωμαλιάρης ο Ράπτης, αλλά και ο εκ λεβεντογένας ορμώμενος Κουρτάκης;

Ανώνυμος είπε...

O Karaiskos einai gia ta mpaza. Dinei kai filous tora.

Ανώνυμος είπε...

O Κουρτάκης δεν παίζει μόνο για τσ φράγκα . Είναι και άλλοι λόγοι. Καραϊσκο ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

O κουρτάκης το χρήμα το έχει στην άλφα;

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος γιατί δανείστηκε;

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίσατε ΝΑΙ? http://answers.polldaddy.com/poll/1773212/

Ανώνυμος είπε...

ναι ψηφίσαμε ναι δαγκωτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος ψήφισε;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο γιατί δίνεις τους φίλους σου; Τί σε βασανίζει;

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πει ο Κλαραϊσκος ή όποιος άλλος ξέρει πια είναι τα βαθύτερα κίνητρα του Κουρτάκη;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο σου παραχωρώ τον λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δανείστηκε ο Καραϊσκος?

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

Έχει τον ίδιο χαρακτήρα με τον Καραϊσκο. Αυτό δίνει μια πρώτη ιδέα. Και έχει σώμα ίδια κοψιά με του Καρπετόπουλου. Δεύτερο στοιχείο.

Ανώνυμος είπε...

όλα τα προσόντα για να πάει μπροστά δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αστείο ντουέτο θα κάνουν ο καραχάλιος με τον κουρτάκη όταν κυκλοφορούν στην πόλη ειδικά μετά από 5-6 τσικουδιές. Καραϊσκο περιμένουμε φωτορεπορτάζ.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχαν και τον Καραϊσκο μαζί τους θα ήταν η πιο γελοία τριπλέτα του νησιού.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Φαίνεται οτι σε αυτό το μπλόγκ το οποίο εχει εξελιχθεί σε αληθινό πατητήρι συνειδήσεων, υπολήψεων και αντιλήψεων ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί οτι υβρίζοντας και λοιδωρώντας δεν καταφέρνουν να προσβάλλουν σε ψυχολογικό επίπεδο τον Καραπιάλη που είναι και ο μοναδικός υβριζόμενος άλλωστε.Εχω ανατρέψει ολοκληρωτικά το παγιωμένο σύστημα αξιών της προκείμενης μπλοκικής χαζοκοινότητας και πλέον υβρίζομαι για να ζω και ζω για να υβρίζομαι,αληθινό ένδοξο καμαρωτό σαπρόφυτο.Για να γίνω πιο σαφής αν με επευφημούσατε θα είχα αλλάξει μπλόγκ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι χαζούλης?

ΜΑΠΑΣ είπε...

Ο Αύγουστος Μπέμπελ δεν ήταν μόνο μαχητικός σοσιαλιστής, που τα έλεγε χύμα και τσεκουράτα, αλλά και χαρισματικός ρήτορας, που συχνά συνάρπαζε, ακόμα και τους πολιτικούς αντιπάλους του. Όταν λοιπόν, μετά από μια πολύ εμπνευσμένη αγόρευσή του, αντιλήφθηκε πως τον χειροκροτούσαν και τον επιδοκίμαζαν και οι βουλευτές της Δεξιάς, σταμάτησε την ομιλία του και είπε «ωσεί καθ’ εαυτόν», δυνατά όμως:
«Τι λάθος έκανες, καημένε Μπέμπελ, για να σε χειροκροτούν αυτοί οι κανίβαλοι;»

Ανώνυμος είπε...

άρα δεν είσαι χαζούλης

Ανώνυμος είπε...

εΙναι εξυπνος ο καραισκος σπιρτο μοναχο

Marwood είπε...

Επειδή είδα ότι ο Καραίσκος βρίζει τις τράπεζες (οποία πρωτοτυπία και ο Καρατζαφέρης και όλη η λούμπεν μικροαστική τάξη το ίδιο κάνει), να πω τα εξής. Η τράπεζες έχουν πολλές ευθύνες για πολλά, εν προκειμένω δε, επειδή δανείζουν Καραίσκους.
Είναι ευνόητο για κάποιον με στοιχειώδες μυαλό ότι οι τράπεζες δεν θα πρέπει να δανείζουν Καραίσκους σε καμία περίπτωση. Το ότι το έκαναν λόγω απληστίας (κυρίως στην Αμερική) αποδείχτηκε μοιραίο λάθος, και για τις ίδιες τελικά.
Δεν γνωρίζω αν ο Καραίσκος δανείζεται, αλλά οι Καραίσκοι και οι κάθε Καραίσκοι, θύματα μιας καταναλωτικοκεντρικής και ρηχής θεώρησης της ζωής, προκειμένου να απολαύσουν αγαθά που ήταν ακριβά για το πορτοφόλι τους (βασικά για να μαιμουδίσουν την κλεπτοκρατική μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας: πούρα, ταξίδια, χαιλίκια κλπ), ανοίχτηκαν με αποτέλεσμα τώρα να κλαυθμυρίζουν και να οικτίρουν το άκαρδο κεφάλαιο...
Κανείς δεν έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό σε κανένα για να δανειστεί για να ζήσει για λίγο σαν πέτρος κωστόπουλος. Είναι ωστόσο σαφές ότι οι τράπεζες πρέπει να επανεξετάσουν το ρόλο τους, γιατί εκμεταλλεύονται, αφελείς και τελικά αδύναμους χαρακτήρες, για να πουλήσουν προιόντα που αφορούν άλλους.
Γνωστά πράγματα όλα αυτά, αλλά δεν κάνει κακό να τα θυμίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο δηλαδή δεν σου αρέσει ο Μπαζίνας; Καλά δεν υπάρχει κανένας να σου αρέσει; Φαίνεται να μην συμπαθείς ούτε τα άντερά σου. Μα ούτε και ο Μπαζίνας..

Ανώνυμος είπε...

Μαργούνδιε μας εσύ δεν έλεγες (εκτός και αν ήταν ο Βάρσος και δεν θυμάμαι καλά) ότι ο Καραϊσκος δεν εργάζεται γιατί δεν έχει ανάγκη; Τώρα λες ότι για να μιμηθεί το λάιφστάιλ των νεόπλουτων δανείζεται. Μα αυτό δεν είναι αντίφαση; Εμείς πιστέψαμε ότι δανείστηκε για να μπει επαγγελματικά στο πεδίο του τουρισμού με εκείνη την πανσιόν στην Κρήτη.

Ανώνυμος είπε...

το ίδιο κάνει, κορεσμένος ο τουρισμός στην κρήτη, πεταμένα λεφτά και στις δύο περιπτώσεις

Marwood είπε...

Στην Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει ΤΙΠΟΤΑ, νόμιμο ή παράνομο χωρίς την παρουσία του κράτους, πιστεύει σοβαρά κανείς ότι μπορεί να στηθεί σοβαρή μαφία στην Ελλάδα ερήμην της αστυνομίας? Αυτά είναι τα καλά και τα κακά της σοβιετίας.
Οι επιχειρηματίες, όχι απλώς ενδείκνυται αλλά επιβάλλεται, στη χώρα που ζούμε, να έχουν σχέσεις με το την καρικατούρα οργανωμένου έγκληματος που έχουμε, κυρίως για να προστατευθούν από τις αυθαίρετες ενέργειες των κρατικών και των παρακρατικών παραγόντων. Πολλές φορές όπως μπορούμε να αντιληφθούμε όλες αυτές οι ιδιότητες μπερδεύονται και έχουμε πχ διπλούς και τριπλούς "πράκτορες". Πχ ο Βαρδινογιάννης είχε πει στη δίκη της 17Ν στον Χ. Ξηρό μου φαίνεται, είστε πολύ τυχεροί που δεν σας βρήκα πρώτος εγώ! Αυτό βέβαια πέρασε στο ντούκου, ενώ αν το είχε πει κάποιος κοινός θνητός θα είχε γίνει χαμός. Ο Β. με δυο λόγια, παραδέχτηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι διατηρεί μηχανισμό ο οποίος είναι σε θέση να "τιμωρήσει" αυτούς που τον βλάπτουν, με πιο σκληρό τρόπο από το ίδιο το κράτος. Πλην ομως, όταν και ο ίδιος βλέπει ότι τα μισά μέλη των τρομοκρατών είναι παλιά μέλη του Πασόκ ή πχ το indymedia στεγάζεται στους severs του κρατικού πολυτεχνείου, λαμβάνει τα μέτρα του ως νουνεχής και εχέφρων άνθρωπος, και εγώ το ίδιο θα έκανα.
Ειδικά δε, ο χώρος των ΔΗΜΟΣΙΩΝ έργων λυμαίνεται από τη μαφία παγκοσμίως, άρα αν είσαι εργολάβος θες να τα έχεις καλά μαζί τους, οπότε γιατί πέφτουν από τα σύννεφα που μιλούσαν στο τηλέφωνο οι (κρατικοί) εργολάβοι με τους νονούς? Δηλαδή για όνομα, χέζει η αρκούδα στο δάσος?

Marwood είπε...

Το πιο ενδιαφέρον που έχει πει ο Καραίσκος -μέσα στη σούρα του- είναι να καταργηθεί το κράτος. (Ελπίζω να μην τα γυρίσει τώρα).
Οσο ουτοπική ιδέα να είναι αυτή, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, είναι κάτι τίμιο και ενδεχομένως στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης.
Αλλά αν Καραίσκο, είσαι πχ αναρχικός, βγες και πέστο στα ίσια, αυτά τα μπαλαμούτια των κομμουνιστών, ναι πρώτα θα στήσουμε ένα τερατώδες κράτος για να γαμήσει τους προκομμένους και ταίζει τον κάθε πικραμένο κηφήνα, αλλά όμως θα το καταργήσουμε έπειτα (όταν ο ήλιος ανατείλει από τη δύση άραγε?), ακόμα και κάποιος σαν εσένα αντιλαμβάνεται πόσο γελοίο είναι.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο τα παιδιά που σου γράφουν από το στρατό είναι πλάκα ή υπηρετήσατε μαζί;

Ανώνυμος είπε...

Aν ο Καραϊσκος ήταν δημοσιογράφος τον φαντάζομαι σε λόγο και εικόνα σαν τον Στέλιο Βορίνα

Πάρις είπε...

Καραϊσκο εγώ δεν έχω διάθεση ούτε να σε εμπαίξω όπως όλοι οι άλλοι εδώ ούτε και να σε υποτιμήσω. Θέλω όμως να σου πω κάτι με κάιε ειλικρίνεια και πραγματικά θα ήθελα να σε βοηθήσω, αν μπορώ. Αυτά τα πράγματα που λες σε όλα σου τα σχόλια και τις αναρτήσεις είναι έτι και αλλιώς εξωπραγματικά. Εγώ όμως δεν νομίζω ότι τα λες για αστείο ή για να προβοκάρεις. Τα λες γιατί πραγματικά τα πιστεύεις. Έχω δει και άλλους να πιστεύουν τέτοια πράγματα. Δεν έχω καμιά διάθεση να σε υποτιμήσω αλλά θα ήθελα να κάνεις εάν μπορείς μια άσκηση. Προσπάθησε εντελώς ειλικρινά δαν τεστ, σαν εκπαίδευση, να αντιμετωπίσεις κριτικά τα επιχειρήματά σου σαν να είσαι κάποιος ας πούμε δεξιός. Κάντο σαν να προπονείσαι σε αγόρευση, όπως οι δικηγόροι. Προσπάθησε μόνος σου και όχι εδώ ή αλλού δημόσια να αντιπαρατεθείς σε όσα λες. Αν το κάνεις σωστά θα αλλάξεις τις απόψεις σου και θα λες πράγματα σωστά και τεκμηριωμένα. Κράτα το για τον εαυτό σου και μόνο και μην απολογηθείς. Οι άλλοι φίλοι που σε σατιρίζουν δεν σε κάνουν με αυτόν τον τρόπο να μιλάς σωστά αλλά να ταμπουρώνεσαι ακόμα περισσότερο σε αντιλήψεις εξωπραγματικές. Και είναι λογικό αυτό. Θα συνέβαινε σε κάθε άνθρωπο πόσο μάλλον στους αριστερούς που είναι και φανατικοί. Προσπάθησέ το έτσι και θα δεις ότι θα βελτιωθείς πολύ και θα δεις πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Μια φιλική συμβουλή και μόνο είναι αυτή.

Γεια σου

Μοσχονάς είπε...

Ο Καρα+ισκος διαμαρτυρήθηκε πως κάποιοι τον ρουφιάνεψαν και μόνο για αυτόν ξέρουμε τι δουλειά κάνει. Αυτά τα είπε σε προηγούμενο σχόλιό του ο ίδιος ο Καρα+ισκος. Τί ακριβώς ξέρουμε δηλαδή; Αφού όλοι οι άλλοι που τον ξέρετε λέτε ότι ξύνει τον πούτσο του όλη μέρα. Άρα πως ξέρουμε τι δουλειά κάνει; Καρα+ισκο αυτό με την πανσιόν είναι αλήθεια; Γιατί θέλω να σου πω κάτι ειδικό για αυτό το θεματάκι. Να σου πω τι έκανε ο Νίκος ο Τσεπέτης στην Κρήτη που είναι και περίπου στην ηλικία σου.

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ να σου πω τι ακριβώς έκανε ο Νίκος ο Τσεπέτης στα Χανιά Καρα+ισκο.

Ανώνυμος είπε...

ο επιχειρηματίας για τους καραίσκους είναι μίασμα, όλο και κάτι στραβό θα'χει κάνει, μην ασχολείσαι

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει ΤΩΡΑ και ο Καραϊσκος επιχειρηματίας. Να γίνει προκομένος και όχι παράσιτο που ζει με δάνεια της αλφα μπανκ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Τσεπέτης Καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

Να κόψουν οι τράπεζες αμέσως το δανεισμό στους καραϊσκους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος έχει δουλειά. Είναι blogger (για την ακρίβεια μόνιμος σχολιαστής σε blog).

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Για να μην προσβάλλω τους αγαπητούς επισκέπτες του μπλογκ που μου απευθύνθηκαν(παρις) και για να μην φανεί οτι τους αγνοώ τους λέω οτι ούτε που διάβασα τα πόστ τους και βεβαίως καρφί μα καρφί δεν μου καίγεται για ότι λένε.Ο δε "Πάρις" πρέπει να ναι τίποτα ρέηβερ σε πρόγραμμα απεξτασιοποιήσης απο οτι μου είπαν γιατί εγω δεν ασχολήθηκα.
Και τώρα Μάργουντ...
Καλώ όλον τον προοδευτικό κόσμο αν δεν το έχει κάνει ήδη μηχανικά να πετάξει σύμπαντα τα κείμενα του Γιάννη Μαρίνου αυτού του μπλόγκ εν ονόματι μαργουντ. Αγνοήστε τον κύριο στο πόντιουμ που κουναέι το δάχτυλο σαν κήνσορας σε όποιον τόλμησε να δανείσθεί για να κάνει χαιλίκια οπως πχ να πληρώσει τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς..ή να χτίσει σπίτι όπως μέχρι και ο Σίλβιο χτίζει στην Ιτάλία για να μπουν άποροι, νέοι των 700 ευρώ μέσα...Τα ίδια ανθρωπάκια είναι που γράφανε για την "Μεγάλη ευκαιρία" και τη νέα Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων..και του χρηματιστηρίου. Κριματιστήριο.
Δεν καταλαβαίνει ο μη μαρξιστής οτι για να κινηθεί αυτη εδω η οικονομία αφθονίας ,κατανάλωσης και εισαγωγων χρειάζεται δάνεια για να ψωνίσει ο ένας απο τον άλλον και να κουνήθεί επιτέλους αυτό το σαπιοκάραβο που δεν στρίβει με τίποτα

Marwood είπε...

Με την ευκαιρία της συναυλίας του Paul Weller, βάζω το βίντεο από ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Αξίζει όμως για το λόγο ότι είναι γυρισμένο στη Βαρσοβία του 1985! όπου ο σοσιαλιστής Weller με φράντζα λευκό πουλοβεράκι σινάμενος κουνάμενος με Καραίσκεια nonchalance, με τον ευαίσθητο σγουρομάλλη Mick Talbot και την καλλονή DC Lee, παίζουν μπροστά στο πιο κουλό κοινό ever για ροκ συναυλία. Κάτι λιμενεργάτες ανθρακωρύχοι ή κάτι τέτοιο που ανάθεμα κι αν έχουν πάρει μυρουδιά τι παίζεται, μάλλον πήγαν εκεί με εντολή του κομμισαρίου του εργοστασίου για προπαγάνδα του καθεστώτος στη δύση. Ωραία πινελιά το ραντεβουδάκι του ενδεδυμένου με Μπάρμπερυ καπαρντινιά μερακλή Talbot με νεαρό πολωνό προκετάριο για τα περαιτέρω.
Μεγάλο τραγούδι, ιστορικό βίντεο. Μόνο στον πεντακαθαρίδη αυτά...
http://tinyurl.com/kngavd

Πάρις είπε...

Αν ο Καραϊσκος δανείστηκε για να πληρώσει ενοίκεια και λογαρισμούς είναι φάουλ η κριτική που του γίνεται από Μάργουντ και άλλους. Μου απάντησες σαν πληγωμένο παιδί ενώ εγώ προσπάθησα να σου πω κάτι για να σε βοηθήσω. Δεν πειράζει όμως. Γράψε λάθος.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

έλα ρε βαψ εσυ είσαι?Ρε για ρέηβερ σε πέρασαν έτσι οπως γράφεις

Ανώνυμος είπε...

ο απο πανω ειναι ο καραισκος

Πάρις είπε...

H αντίδραση αυτή δείχνει κάτι από όσα σου είπα σε προηγούμενο σχόλιο αγαπητέ φίλε. Εγώ δεν σου ζήτησα να συμφωνήσεις δημόσια ούτε και να δείξεις ότι έχεις λάθος. Σου σύστησα μονάχα έναν τρόπο να τεστάρεις όσα πιστεύεις. Αν δεν θέλεις να το κάνεις μην το κάνεις. Είναι καλη μέθοδος όμως και χρήσιμη για να δοκιμάσεις να δεις μην και είσαι λάθος. Το όνομά μου είναι το πραγματικό μου όνομα και δεν έχω κανένα λόγο να πω ανακρίβειες αφού δεν κάνω τίποτα κακό. Σου είπα να κάνεις κάτι δοκιμαστικά που είχα κάνει και εγώ κάποτε. Μου το σύστησε ο λυκειάρχης μου με μια αφορμή. Αν πάλι δεν θέλεις αυτά δεν γίνονται με το ζόρι. Αν και δεν θέλεις να δείξεις ότι κάτι σε ενόχλησε εγώ το κατάλαβα. Κάνε ιδιοωτικά ότι σου είπα και μίλησε μετά με τον εαυτό σου.Θα δεις διαφορά και εφδ΄ψ μιλάει και η προσωπική πείρα.

Ανώνυμος είπε...

Καρα+ισκο αν τελικά ασχοληθείς με τουρισμό πες μου να σου πω την περίπτωση του Νίκου του Τσεπέτη που σε αφορά.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Μανα ρέηβερ

Ανώνυμος είπε...

Πες μας για αυτον τον τσεπετη, τι εκανε;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ποιόν τσεπέτο ρε φίλε? αυτόν που έφτιαξε τον πινόκιο

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο άσε τα κόλπα. Μόνο αν δείξεις ενδιαφέρον με το όνομά σου θα σου πω τι έγινε. Πρέπει να μου πεις αν θα ασχοληθείς με τα ξενοδοχειακά και αν σε ενδιαφερει να σου πω να το πεις επώνυμα και όχι με ανώνυμες ερωτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε φιλε αφου σε παρακαλάω δε βλέπεις; πες μου για τον τσεπέτη

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

για να καταλάβω αν είσαι σοβαρός θέλω να μου πείς σε ενα λεπτό μέσα που ακριβώς έχει ξενοδοχείο ο τσεπέτο επι τόπου όμως γιατί εγω ξέρω, ξεκινάει απο Γ το τοπωνύμιο για πες μου τωρα ομως

Πάρις είπε...

Καραϊσκο είμαι συνάδελφος. Και μάλλον πρέπει να γνωριζόμαστε αν κρίνω από τις αναφορές σου σε πρόσωπα. Ήμουν στο πολιτικό ρεπορτάζ, έχω κάνει και τηλεόραση (όχι σε πολύ μεγάλο κανάλι), δοκίμασα την τύχη μου και στο lifestyle με περιοδικό και τελευταία έχω περάσει (όχι πια ως δημοσιογράφος ακριβώς) στην αθλητική δημοσιογραφία από ένα άλλο πόστο χωρίς τις δημοσιογραφικές δουλείες που ξέρεις καιεσύ και που τη δημοσιογραφία την έχουμε τελειώσει.

Ανώνυμος είπε...

γαρδούμπα το βρηκα;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

απάντα ρε μοσχονά

Ανώνυμος είπε...

Α ώστε τώρα σε ενδιαφέρει λοιπόν; Πρώτο δεν μου αρ΄σει να με πιέζουν. Δεύτερον δεν έχω να κερδίσω τίποτα με την πληροφορία που θέλω να σου δώσω. Τρίτο μάλλον δεν τον ξέρεις τον Τσεπέτη (εκτός και αν μιλάμε για άλλον) γιατί το μέρος που επιχειρεί δεν αρχίζει από Γ, είναι στην Κρήτη και είναι στο νομό που πηγαίνει και ο Κουρτάκης.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ρε ούτε με απασχολει ο τουρισμός και ούτε που γνωρίζω τίποτα περι αυτού.Αλλα μόλις κατάλαβα οτι εσύ είσαι εντελώς αδαής

Μοσχονάς είπε...

Ήθελα να σου έλεγα κάτι γιατί με τον Νίκο πιστεύω ότι έχετε κάτι κοινό και ίσως θα μπορούσες να βοηθηθείς αν περνάς οικονομική και προσωπική κρίση. Αν ξέρεις τον Τσεπέτη μπορείς να συμπεράνεις ίσως τι εννοώ και τι κοινό έχετε. Δεν μου αρ΄σει όμως καθόλου ο τρόπος σου και βλέπω γιατί σου επιτίθενται όλοι.

ΤΟΠΙΚΟΣ είπε...

Τον ξέρω τον Τσεπέτη γιατρός δεν ήταν;

Πάρις είπε...

Καραϊσκο η Ελένη που σου γράφει και σε ρωτάει έχω να αποκαλύψω ότι είναι η Ελένη Ζαμαρία. Μη ρωτάς το πως το ξέρω.

(Sorry Ελένη)

Ανώνυμος είπε...

τζαμαρία;

Μοσχονάς είπε...

Ήταν; ρε παιδιά ζει το παιδί. Νέος άνθρωπος είναι. Μάλλον για άλλον λέτε.

Λάκ. Γαβ. είπε...

Εκτιμώ πολύ τον Ξεπέτη, το γούστο του και τη δημιουργικότητα του.

Ανώνυμος είπε...

Από σήμερα στα Χανιά ο Κούρταξ.

Μοσχονάς είπε...

Ρε Καρα+ισκο μήπως ζηλεύεις και τον Τσεπέτη γιατί όσο έγραφε, έγραφε ρωμαλέα και δυνατά;

Ανώνυμος είπε...

Από το ξενοδοχειάκι του Τσεπέτη έχει περάσει και κάποιος εκδότης αλλά και ένας δημοσιογράφος μάγειρας.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο είναι αλήθεια όσα γράφουν για τον Τσεπέτη; Από κι δεν είσαι; Δεν πρέπει να ξέρεις;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

δίκηο έχει ρε γιατρός ηταν ο μπαμπάς του.Λοιπόν πες πως ΄λέγεται το μέρος απο "Γ". Το χοτέλ του νίκου είναι κοντά στους αγ.αποστόλους διπλα στη θάλασσα σε εναν λόφο. Πες το τοπωνυμιο το ακριβές ή σιώπησε για πάντα

ΤΟΠΙΚΟΣ είπε...

Τι ειναι αυτα που λέτε για τον Τσεπέτη παλιολούγκρες, προκειται για σεβάσμιο ιατρο.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το δάνειο ο Καραϊσκος δεν το πήρε για πανσιον?

Μοσχονάς είπε...

Α, μοιάζεις να ξέρεις για ποιον μιλάμε λοιπόν και πράγματι μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο αλλά δεν θέλω κρητικές παληκαριές. Καλά το έχει χειριστεί το θέμα της ζωής του ο Νίκος και ήθελα να σου πω ότι αφού τον ξέρεις και βρίσκεσαι σε επαγγελματική και προσωπική κρίση ακολούθησε τα χνάρια του. Αν τον ξέρεις, καταλαβαίνεις και τι σου λέω.

ΤΟΠΙΚΟΣ είπε...

Καργα παράνομο το χοτελ Τσεπετι. Δευτέρα πρωϊ θα έχει ραντεβού με πολεοδομία.

Μοσχονάς είπε...

A, και αφού τον ξέρεις τελικά και μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο, ευχαρίστως να σε κεράσω ΓΓΓΓλαρόσουπα.

ΑΛΕΦΑ είπε...

μοσχονά ? Θα σου κάνω τον πωπό να

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Βουζας,Ζαμαρία δένει? το παζλ

Μοσχονάς είπε...

Καρα+ισκο γιατί δεν ασχολείσαι και συ με τα τουριστικά; Τα σνομπάρεις;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ποιός είσαι ρε μόρτη?

Πάρις είπε...

Ξέρεις και τον Βούζα;

Μοσχονάς είπε...

Γιος ενός βουλευτή είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Οταν εννοείτε προσωπικη κριση τι ακριβως λετε?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

χα χα χα έπαιζε στον Ολυμπιακό το 87 ο βούζας

Ανώνυμος είπε...

Έχει πάει και ο Βιρβιδάκης από του Τσεπέτη.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

σιγά την πληροφορία δεν λές κάτι σπουδαίο

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραϊσκο ο Κουρτάκης είσαι τελικα;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει ο Καρα+ισκος τι εννοώ με το προσωπική κρίση.

Ανώνυμος είπε...

Καρα+ισκο ξέρουν και άλλοι ότι μπαινεις και γράφεις εδώ;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

βρε άντε και π...ξου ρε παπάρα μοσχονά μαλ΄κα

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο πες και σε μας που διαβαζουμε και δεν ξέρουμε,ποιος είναι ο Τσεπέτης και γιατί ο Μοσχονάς σε καλεί να ακολουθήσεις τα βήματά του;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ο μοσχονάς ειναι χαριτοδιπλωμένος

Μοσχονάς είπε...

Καρα+ισκο είσαι καλά; Έπαθες τίποτα; Γιατί αυτός ο εκνευρισμός; Αφού μιλούσαμε σωστά; Μύγα σε τσίμπησε; Μύγα σαν και αυτές που κυκλοφορούν στου Τσεπέτη;

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς ότι ξέρεις ποιος είναι και είναι ο τραγουδιστής Χαριτοδιπλωμένος;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

τέλος η πλάκα με τον Τσεπέτη...

Ανώνυμος είπε...

Ο μοσχονας ειναι ο τσεπετης?

Ανώνυμος είπε...

Ο μοσχονας ειναι ο τσεπετης?

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο εμένα μου δείνεις την εντύπωση ότι κάτι έπαθες με τον Μοσχονά, πείστηκες ότι είναι σοβαρός και κάτι φοβήθηκες γιαυτό και εκνευρίστηκες. Τί όμως;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο σε ποια προσωπική κρίση αναφέρεται ο Μοσχονάς;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

μάλλον εννοεί κάτι ροζ...δεν γνωρίζει ομως οτι είμαι αντράκι με το α κεφαλαίο.Δεν βλέπω κάποια άλλη κρίση

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει φίλε δεν ήθελα να σε εκνευρίσω. Βγαίνω τώρα και ίσως συναντηθούμε έξω.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο εσύ τον ξέρεις αυτόν τον Τσεπέτη; Εγώ ήξερα έναν που έγραφε κάτι ωραία μικρά κομμάτια στη Lifo και έχει σταματήσει εδώ και μήνες. Ο ίδιος είναι;

Ανώνυμος είπε...

Μοσχονά σου αρέσει ο Εμπιρικος;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1001 – 1200 από 1253   Νεότερο› Νεότερο»