Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

17 ΝΟΕΜΒΡΗ


Εκτός απο τις σχολικές εορτές της δεκαετίας του 80 που ο Πασοκικός "Ζντανοφισμός" είχε πλέον θεσμοθετηθεί,ετσι ώστε να κυριαρχεί στις γελοίες φόλκ απαγγελίες ποιημάτων και χρονικών μια "αυθόρμητη" ηρωολογία (ακόμη και οι βαθμοί στην τρίμηνη αξιολόγηση ανέβαιναν τότε, απο ενα συγκινητικό μαθητικό λογίδριο ),κανείς εχέφρων δεν είπε ποτέ στα σοβαρά, οτι η Χούντα των Ηλιθίων έπεσε απ την εξέγερση της 17Νοεμβρίου. Και πέρασαν δεκαετίες μεχρι να εντοπίσουν οι δεξιοί, την παγίδα που τους είχε στήσει το ΠΑΣΟΚ συνδέοντας τη Δεξιά με το πραξικόπημα επικοινωνιακά (οχι άδικα) και επιτέλους να καταλάβουν οτι δεν υπάρχει λόγος να εκτίθενται στα μάτια των μετριοπαθών ψηφοφόρων του "μεσαίου χώρου" καθε λίγο και λιγάκι εξαιτίας μερικών νοσταλγών του λοχία. Με κάτι τέτοια τρικ άλλωστε λεηλατούσε και λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ ψήφους σωρηδόν και απο την κοιμώμενη,πλαδαρή αριστερά.
Και είναι αλήθεια οτι ο ιέραξ Ιωαννίδης είχε ηδη οργανώσει συνωμοτικά και ορίσει την 25η Νοεμβρη,σαν ημέρα αποκαθήλωσης του κυρ Γιώργη, ανεξάρτητα και πολυ πριν απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου (έχουν τεκμηριωθεί αυτά).Και στη δίκη των συνταγματαρχών ο Ανδρέας Παπανδρέου π.χ μεταξύ άλλων προσώπων κατέθεσε (βλ: τα πρακτικά της δίκης) οτι δεν έριξε η εξέγερση του Πολυτεχνείου τη χούντα, αλλα έκλεισε ο κύκλος της και το στρατιωτικό καθεστώς έπεσε μόνο αφού ολοκλήρωσε το έργο για το οποίο και επεβλήθη κ.λπ πράγματα τα οποία δεν έχουν σημασία σήμερα. Απλές διαπιστώσεις και ξαναειπωμένα αυτά.
Σήμερα τιμάται, με όλες τις τιμές που του πρέπει, επειδή έκανε το ελάχιστο ΧΡΕΟΣ του-αυτό δηλαδή που μπορούσε- ο πολίτης,ο φοιτητάκος ο άγνωστος και γνωστός εξεγερμένος και ο διαδηλωτής της ημέρας εκείνης που κατέβηκε στο κέντρο επιτέλους έπειτα απο χρόνια, ετσι, γιατί δεν έχουν δουλειά τα τάνκς κι ο στρατός στην Πατησίων και στη Στουρνάρη, για να χτυπάει την πόρτα στις 5 τα χαράματα μόνο κατα λάθος κανείς πιωμένος κι οχι η ασφάλεια, να μην υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, για να λέει και να γράφει οιοσδήποτε ο,τι θέλει (ή ο,τι του πεί ο εκδότης) και να επιλέγεται τέλος πάντων η αρχή απο το δήμο, έστω και έτσι, ψιλοκουτσά, στραβά και ανέντιμα πολλές φορές. Λίγα είναι όλα αυτά ; Υπήρχε άλλος τρόπος αντίστασης στους εξωμότες συνταγματάρχες; Ο έτερος δρόμος που υπήρχε, ήταν αυτός που δίαλεξε ο Αλέκος Παναγούλης.
Όποιος έκατσε σπίτι του -ή θα καθόταν σπίτι του αν ζούσε- κουκουλωμένος το Νοέμβρη εκείνον(πρώτος εγω) χωρίς χαρτί απο το γιατρό και δικαιολογείται στους άλλους και κυρίως στον εαυτό του, μ'αυτά που στις ανάλογες περιπτώσεις της Ελληνικής ιστορίας , οι αιώνιοι φυγομαχοι κάθε φορά επαναλαμβάνουν για φασαρίες,κινδύνους, ΚΚΕ, αναρχικούς και ταραξίες,δεν κάνει τίποτα άλλο παρα να μηρυκάζει τις γνωστές, ντόπιες προφάσεις των δειλών και των ασήμαντων της δημοκρατίας (και της δικτατορίας).Γιατί τοτε δεν κάηκαν ουτε λεηλατήθηκαν μαγαζιά και μαγαζάκια.
Και για όποιον αναπολεί την τάξη εκείνης της εποχής και την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο, σημειώνω "οτι ακόμη και η μεγαλύτερη τάξη κρύβει μια κάποια αταξία".

353 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 353 από 353
Ανώνυμος είπε...

11.58 κοντά έπεσες

Χα Χα είπε...

Εταιρεία Real estate ίδρυσαν ο νεαρός γιός
και η νεαρή σύζυγος Κίμ του Τριανταφυλλόπουλου.
Φιντέλ ακίνητα Α.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Φιντέλ-Καραίσκος εκμετάλλευση ακινήτων και λαθρμομεταναστών Α.ου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ασε, που για να μαι ειλικρινής κακώς του έβαλε τον κλόουν. Δεν είπε καμια χοντράδα ο Καραϊσκος. Κόσμιος ήταν. Τώρα που το σκέφτομαι μαλακία έκανε ο Μάργουντ. Όχι για καναν άλλο λόγο, αλλά θα πρεπε να ξέρει ότι αποτέλεσμα θα είναι να αρχίσει ο υπερφυσικός μπεμπές τα πείσματα πάλι. Και το μοναδικό πράγμα που με εκνευρίζει σε αυτό το μπλογκ, είναι να βλέπω τον πριμαντόνο να κάνει τσαλιμάκια παρεξηγιάρας. Πραγματικά με εξοργίζει χειρότερα από τις κομμουνιστικές θεωρίες του όταν τα κάνει αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Και έτσι να είναι γιατί δεν παρεμβαίνεις σε αυτόν που το έκανε να αποκατασταθεί η τάξη; Θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Είναι μάλλον σταλινικά.

Ανώνυμος είπε...

Κόσμιος και με δυνατό χειρόγραφο.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Με χαλάνε τα ολοκληρωτικά μέτρα ξέρεις. Είναι φανερό άλλωστε, από όλα όσα έχω γράψει εδώ μέσα. Χα,χα,χα...Έλα μωρέ τώρα, τί να παρέμβω. Την προξενήτρα θα κάνω; Βλακείες τώρα. Σε δυο μέρες μέσα θα ναι πάλι ο Καρακλόουν. Κάθε φορά το ίδιο γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλα μασκαραλίκια όλα αυτά πράγματι.

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσετε καλύτερα να φιμώνετε τον Κόλλια για να σταματήσει και αυτός τα πείσματα.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια Κόλλιας λέγεται ο Καραϊσκος?

Ανώνυμος είπε...

Ή Κόλλιας ή Καρακόλλιας. Δεν θυμάμαι καλά. Η σκούφια του κρατάει από αρβανίτικα και κρητικά μέρη. Τραγικός συνδυασμός.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι ένας αριστεριστής ονόματι Στέφανος Κόλλιας, που του έκαψαν το σπίτι στη Γκιώνα και η κατάληψη της Βίλα Αμαλίας μάζευε λεφτά για να του το ξαναχτίσει;

Ανώνυμος είπε...

Ξεκόλλιας

Ανώνυμος είπε...

Ο Κόλλιας όξω από το πολυτεχνείο χτες έτρωγε ένα καλαμπόκι.

Ανώνυμος είπε...

Συμπλεγματικός ο Μαργουν

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερώστε τον Κόλλια από τα δεσμά του. Όχι στη λογοκρισία.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, έχω διαβάσει και εγώ για τον Κόλλια που του έκαψαν το σπίτι οι φασίστες. Είναι όντως ο Καραϊσκος; Μπορεί ο ίδιος να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι. Στο λέω εγώ και στο βεβαιώνω. Έχει βιώματα και αυτό τον κάνει φανατικό. Αλλά είναι καλό παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής έβγαλε τον Μπόζο. Ο Κόλλιας δικαιώθηκε. Αλλά και εμείς οι φίλοι του με τις παρεμβάσεις μας βοηθήσαμε στη δικαίωσή του.

Ανώνυμος είπε...

Εφυγε ο μπόζο, σηκώνεται για προθέρμανση ο Καραϊσκος, για να καλύψει το κενό.

Ανώνυμος είπε...

καλυτερα που απεσύρθη ο μποζο καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ κύριε μην αποκαλείτε τον Μπόζο Καραϊσκο , εεε τον Καραϊσκο Μπόζο

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΟΙ ΨΩΛΛΕΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΑ ΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

κηδος σε όποιον ειχε την ιδεα αναρτησης του μποζο γιατι μόνο έτσι ο μποζο καραίσκος σταμάτησε να γράφει (τις σαχλαμάρες)

Ανώνυμος είπε...

Ρε καραγκιόζη μαργουντ ποιός νομίζεις οτι είσαι και ειρωνεύεσαι το πολυτεχνείο κι οτιδήποτε άλλο στο κάτω κάτω της γραφής.Ισα ρε καραγκιόζη μαργουντ.Και ας μην διαβάζουμε για φασισμούς και ολοκληρωτισμούς του διαχειριστή.Μ....ς είναι ο άνθρωπος.Μ...ας με περικεφαλαία.

Ανώνυμος είπε...

Μαγικός;

Ανώνυμος είπε...

Ναι μαγικός αλλα με περικεφαλαία

Ανώνυμος είπε...

Μουλαχασανοβιτς;

Ανώνυμος είπε...

O 8:43 ναι, είναι ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Που το ξέρεις Μαργουντ; Γιατί σε βρίσαν κι άλλοι.Που κατάλαβες οτι είναο ο καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

Ο βλαχοτραπεζίτης νομίζει οτι μόνο ο Καραίσκος του την λέει; Ρε μάργουντ τόκο μέχρι και στο εγώ σου βάζεις;

Ανώνυμος είπε...

χαχαχχα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάργουντ με τι επιτόκιο "τρέχει" το εγώ σου αυτόν το μήνα;Με κανένα 45%;Οσο και τα δανειά σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο μάργουν κυκλοφορεί με μπράβους;

Ανώνυμος είπε...

Ο απο πάνω είναο ο Μάργουντ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός κατέβασε τη φωτο του μάργουντ απο το άρθρο; Μια χαρά ηταν ο τοκοκλόουν εκεί που ήταν

Marwood είπε...

Δάκρυσαν και τα σύρματα, τι λέω, και οι οπτικές ίνες, με το σπαρακτικό αντίο του Καραϊσκου σε αυτό το μπλοτκ, που μένει πια ένα πουκάμισο αδειανό, χωρίς το δημοφιλή πρωταγωνιστή του.
Κάποιοι χάκερς, άγνωστοι σε εμένα, επετέθησαν στον Καραίσκο. Θα επικοινωνήσω με τον κ. Σφακιανάκη (όχι το Νότη) για να συλληφθούν και να σταλούν σε γκουλάγκ, όπου για τιμωρία θα μαστιγώνουν-ονται από τον ίδιο τον Καραϊσκο, ως ένα ελάχιστο δείγμα ηθικής ικανοποίησης για τον αρβανιτοκρητικό αυτόν αγωνιστή της αριστεράς.
Το πλέον εντυπωσιακό, και κακόηθες θα έλεγα εγώ, είναι ότι οι εν λόγω χάκερς, χτύπησαν τον Καραϊσκο σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο. Μάλλον θα είχαν υποκλέψει και τον ιατρικό του φάκελο, και θα είχαν μάθει ότι ο γλυκός μας Καραϊσκος, δυστυχώς πάσχει από μια φοβερή ασθένεια. Η πληροφορία αυτή, τους έδωσε τη δυνατότητα να επιτεθούν με χειρουργική ακρίβεια, με τις προαναφερθείσες δακρύβρεχτες και μουσκεμένες θα έλεγα, συνέπειες...
Ως εκ τούτου, για να βοηθήσουμε όλοι να θεραπευθεί επιτέλους ο ταλαντούχος φίλος μας στην άνιση μάχη που δίνει με την αρρώστια, παρακαλώ όποιος από τους επιβάτες είναι ιατρός ή έχει ειδικές ψυχιατρικές-ψυχαναλυτικές γνώσεις (όχι μένταλιστ πληζ), να προσέλθει παρακαλώ στη ρεσεψιόν. Εευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή ο απο πάνω είναι τοκογλύφος.Προσοχή στα πορτοφόλια σας

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε μπάργουντ την πλάκα.Μιλάμε σοβαρά τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ να το διαβάσουμε το κείμενο ή θα μας χρεώσεις;

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθεια για χιούμορ απο τη γραμμή των 6,25 απο το μπάργουντ αλλα η μπάλα βρήκε στο σίδερο.

Ανώνυμος είπε...

οι από πάνω αλλά και οι απο κάτω έχουν μουσκέψει το προσκεφάλι τους

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Λοιπόν, η κατάσταση εδώ μέσα έχει γίνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από μια αποψη και αφόρητα βαρετή από μια άλλη.
Ενδιαφέρουσα είναι από την εξής άποψη:
Είναι φανερό Μάργουντ ότι έκανες χοντρομαλακία. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι και γω ξενέρωσα όταν είδα τον κλόουν. Τέτοιο βαθμό μάλιστα ξενέρας, στο λέω στα ίσα ότι έζησα εδώ μέσα, μόνο όταν έγραφε τα αστειάκια περί βλαχιάς ο τρολοχιουμορίστας. Καθαρά και μόνο για να μην πάρει αέρα ο ιδεοληπτικός κι αρχίσει πάλι τις μαγκιές, έγραψα ένα σχόλιο με δήθεν χάχανο και του υπέδειξα ευθέως (γιατί είναι και γκάου και θα του παιρνε καμια μέρα να το καταλάβει)ότι τη μαλακία δεν την έκανα εγώ. Η αλήθεια είναι ότι με το που δήλωσε ότι δεν ξαναγράφει, ήμουνα σίγουρος ότι θα καταλήγαμε εδώ. Δηλαδή στο να τον υποστηρίζουν κι οι πέτρες. Λογοι τακτικής υπαγορεύουν, ότι πρώτα βάζεις τον κομμουνιστή να κάψει το Ράϊχσταγκ και μετά τον πηδάς. Αν τον κυνηγήσεις άνευ λόγου και αιτίας, τον καθιστάς αυτομάτως συμπαθή. Πόσο δύσκολο ήταν να το σκεφτείς αυτό δηλαδή πριν κάνεις το καπετανιλίκι; Εννοείται ότι δεν είμαι κατά της λογοκρισίας, αλλά είμαι υπέρ όταν έχει νόημα και πρέπει να γίνει, όχι όταν γίνεται ξεπληρώνοντας γραμμάτια από προηγούμενα ποστ και σχόλια. Επειδή σε ξέρω, το περίμενα ότι θα γινότανε γιατί φαινότανε από σχόλια που έκανες ανώνυμα σε προηγούμενες αναρτήσεις. Του τα χες μαζέψει και δεν άντεξες να βρεις ούτε καν την κατάλληλη αφορμή, πράγμα που επίσης κατάλαβαν και οι πέτρες.
Από την άλλη (τη μεριά Καραϊσκου) είναι εξίσου ενδιαφέρον, γιατί επαληθεύεται το αξίωμα ότι σε μια σύγκρουση περνάει πάντα του πιο φωνακλά και σπασαρχίδη, πράγμα με το οποίο είμαι κάθετα αντίθετος. Τόσο αντίθετος, που πιστεύω ακράδαντα ότι όταν κάποιος συγκρούεται με τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων, οφείλει στον εαυτό του και στην κοινωνία να γίνεται συνειδητά πιο πρήχτης και σπασαρχίδης από αυτούς, μόνο και μόνο για να μην τους περνάει. Έτσι, τα χω πάρει στο κρανίο γιατί αναγκάζομαι να γράψω σχόλιο που δίνει δίκιο σε αυτόν τον πρήχτη και σπασαρχίδη (όσοι νομίζω ότι τον ξέρουν και εκτός μπλογκ, είμαι 100% σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν για τις δύο αυτές ιδιότητές του)Οιοσδήποτε άλλος, θα εκνευριζόταν, θα έβριζε θα...θα...θα, αλλά θα του πέρναγε εντός μιας μέρας και δε θα χε συμπεριφορά πριμαντόνας όπως ο γνωστός άγνωστος. Αλλά ως γνωστόν, αυτός δεν είναι άνθρωπος είναι υπερφυσικός μπεμπές. Θεατράνθρωπος κανονικός, όχι όμως σε θέατρο αλλά στην πραγματική ζωή (όπως και σε αυτό το μπλογκ), φωνάζει, ωρύεται, κλαίει και οδύρεται, έχοντας μόνιμη απαίτηση τον ρόλο πρωταγωνιστή και κανενός άλλου. Κάτι σαν τη Μιμή Ντενίση δηλαδή. Παρατήρησα δε προχθές, ότι ο αστείος αυτός τυπάκος πάει από το κακό στο χειρότερο γιατί δυσανασχέτησε επειδή είχα όρεξη και έκανα πολλά σχόλια (με την ΕΡΤ) οπότε μου την είπε ανώνυμα, πράγμα που είχε ξανακάνει όταν σχετικά πρόσφατα έκανα ανάρτηση, γιατί θέλει να κάνει μόνο αυτός.
Έτσι, από τη μια του δίνω δικιο που εκνευρίστηκε, αλλά από την άλλη παίρνω ανάποδες όταν αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να του δοθούν και εξηγήσεις όταν επιδεικνύει τέτοια εκνευριστική συμπεριφορά.

Παρόλα αυτά, πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψη μας ότι ο μόνος που έχει αλλάξει (προς το καλύτερο μιλάω πάντα)εδώ μέσα είναι ο Καραϊσκος, πράγμα που εντόπισα τώρα τελευταία. Ο εποικοδομητικός ιδιαίτερα διάλογός του με τον Βαψ (για τον Καραϊσκο εποικοδομητικός για τον Βαψ αμφιβάλλω) τον έχει κάνει να κόψει τελευταία τις μαρξιστικές παπαριές, πράγμα που δείχνει ότι σιγά σιγά αντιλαμβάνεται τη σαχλαμαροσύνη της κομμουνιστικής ιδεολογίας, απογαλακτίζεται από τις ανεγκέφαλες αυτές διδαχες και τείνει να αποκτήσει το μυαλό της ηλικίας του. Αντίθετα, εσύ Μάργουντ, με τα ανώνυμα σχόλια που κάνεις περί δακρύων, μαξιλαριών κλπ, έχεις αρχίσει να το ξεφτυλίζεις και να χάνεις το μυαλό της ηλικίας σου.
Εν ολίγοις, με αυτό που έκανες, έφτιαξες μάγκα αυτόν που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει. Σαν να έδωσες παγκόσμιο κύπελλο στην εθνική ελλάδος. Άρα, καταλήγοντας, ή αντε βρείτε τα γιατί μας τα πρήξατε, ή ρίξε Μάργουντ μια διαγραφή στο μπλογκ να τελειώνουμε. Βαρέθηκα τις μαλακίες σας. Και των δύο.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάργουντ λάβε επίσης υπόψη σου, ότι είναι φανερό ότι ο μοναδικός που έχει ακόμα όρεξη για να κάνει αναρτήσεις είναι ο Καραίσκος. Οι υπόλοιποι κουράσαμε και κουραστήκαμε. Αρα σου ξαναλέω: Άπαξ και είναι δικό σου το μπλογκ, ή βρες τα, ή σβήστο το μπλογκ, γιατί αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δε βλέπω στο κοντινό μέλλον να ανακτά κανείς άλλος όρεξη για να κάνει αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ο από πάνω με έναν καραίσκο ξεχνιέται

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα του αγαπημένου κλόουν Μπόζο, ήταν ιδανική για να στολίσει το βαρυσήμαντο άρθρο του Καραϊσκου. Είναι εντυπωσιακό το πως έδεναν αυτά τα δύο, και δημιουργούσαν ένα σύνολο αλληλοσυμπληρούμενο, περιεκτικό και εν τέλει τελειωμένο (με την έννοια της Τελείωσης, και όχι το άλλο που σας πέρασε από το μυαλό).

Βεβαίως κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι το κείμενο υπελείπετο σε σοβαρότητα από την εικονογράφηση, πλην όμως αυτές οι αντιφάσεις είναι που καθιστούν ένα πνευματικό δημιούργημα, υψηλή τέχνη.

Trueman είπε...

κακώς, κάκιστα ο μαργουντ συνέχισε να αναρτά τον κλοουν. Μπορεί να διαφωνεί μέχρι εκνευρισμού κανεις με τον καραϊσκο, αλλά αφενός ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο..., και αφετέρου καθένας στηντελική γράφει τις απόψεις του.

Και κανείς δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι, σε μια κοινωνία ημιμαθών συνομηλίκων μας, ο Καραϊσκος έχει άποψη, καλή γραφή και επιμονή παρά το ότι παίζει εκτός έδρας, με σχεδόν όλους τους υπόλοιπους από μας, "απέναντί" του ιδεολογικά...

V. είπε...

Ο Καραϊσκος είναι ένας τίμιος γίγαντας της γραφής. Όπως ο μπασκετμπολίστας-οικοδόμος Καμπούρης στην καλαθόσφαιρα, έτσι και ο φίλος μου στη γραφή, συνδυάζει σχετικά καλή, σταθερή επίδοση, με επιμονή στον στόχο του και ήθος δυσθεώρητο (ή "δυσθεόρατο", όπου λέγουν και πολλοί δημοσιογράφοι...). Ο ψυχισμός είναι το κλειδί. Αν τον θίξεις εκεί, τον έχασες. Γιατί ο Καραϊσκος (όπως και ο καλαθοσφαιριστής Καμπούρης) παίζει για τη φανέλα, ήγουν για τις ιδέες του - και παίζει με αξιοπρέπεια. Έναν τίμιο αγώνα θέλει, με τους κανόνες και με τα όλα του. Όταν τον αδικεί ο διαιτητής, κάμπτεται ηθικώς και δεν μπορεί όχι να αποδώσει, αλλά ούτε καν να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Πνιγηρή η ατμόσφαιρα, για έναν άνθρωπο που έχει τις Ιδέες και το fair play ως την δική του Αγία Γραφή. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά με έτρωγε και η περιέργεια (πραγματικά) να μάθω πώς θα ενταχθεί ένας μεγάλος ρομαντικός της εργασίας, την οποία και αντιμετωπίζει ως συνεισφορά στο Κοινό Καλό, μέσα στον βάλτο του ανταγωνισμού, της μνησικακίας, των χτυπημάτων κάτω από τη μέση, της αναξιοκρατίας. Θα μου λείψει...

Ανώνυμος είπε...

Ηταν όντως καλό παιδι. Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

Εκφωνήθηκαν επικήδειοι για τον Καραϊσκο από όλους. Αιωνία του η μνήμη

Ανώνυμος είπε...

Τί έπαθε ο καραϊσκος ρε παιδιά; Πέθανε;

Marwood είπε...

Αν ξεπεράσουμε προς στιγμήν το θέμα του Καραίσκου (προς στιγμήν γιατί η σκιά της απουσίας του ήδη έχει αρχίσει να πέφτει βαριά στις ψυχές των συντελεστών του μπλόκ), θα δούμε ότι το θέμα που συζητάει όλη η Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, είναι η κολοσσιαία μαιμουδιά του Ανρύ, που έστειλε τη Γαλλία στο μουντιάλ, στο τελευταίο λεπτό, αντί της Ιρλανδίας. Η αγαπημένη Sun περιποιήθηκε -άλλο που δεν ήθελε- τους γάλλους δεόντως. Το all time classic και αξεπέραστο είναι βέβαια αυτό. Και για όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στον μαγικό κόσμο των πρωτοσέλιδων της Sun, ένα σχετικό μπλόκ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που δεν γράφει στο blog, να γράφει ο Kαραϊσκος στη Sun.

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Ο Καραϊσκος είναι ο Christopher Hitchens αυτού του blog. Αριστερός αλλά με αμφιταλαντεύσεις, δίπλα στα δίκαια του απλού λαού αλλά και με έφεση στις απολαύσεις (υλικές και πνευματικές), ριζοσπάστης στα κείμενα αλλά αστικός ως προς την καθημερινότητά του. Σε δέκα περίπου χρόνια προβλέπω ότι από Christopher θα μετεξελιχθεί σε Peter.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ......
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ.
ΤΟ ΣΑΠΙΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΙΠ
ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
ΓΥΡΝΑ ΚΑΡΑΙΣΚΟ
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΑΣ.

Δημήτρης Άναλις είπε...

Με όλη μου την αγάπη στον Καραϊσκο. Είχα εντοπίσει στοιχεία ποιητικά στον λόγο του και τον θεωρώ ομότεχνό μου ποιητή/στιχοπλόκο.



"Ο Καραϊσκος Έφυγε..."

Ο Καραϊσκος έφυγε
ο Καραϊσκος πάει
παράγγειλε έναν φραπέ
και πήγε στο Ντουμπάι

Πήρε μαζί και ντενεκέ
με φέτα, και καρπούζι,
γιατί ο καπιταλισμός εκεί
είναι σκληρός και τσούζει

Φύγε ρε καπιταλισμέ
ο κόσμος δεν σε πάει
ξύπνα ταλαίπωρε λαέ
το χρήμα θα σε φάει

Δ. Αν.

Ανώνυμος είπε...

καραϊσκο άκου τα λόγια αυτά. Λόγια συγκινητικά απλών ανθρώπων που στέργουν να απλώσουν χέρι φιλίας και να σε κρατήσουν κοντά μας... γιατί με την ανατρεπτική σου γραφίδα, παρά τις ειρωνικές αηδίες του διαχειριστή, (ενός στυγνού, χοντρόπετσου καπιταλιστή, αν αυτό έχει σημασία) κατάφερες να έχεις σιμά σου και τους "δικούς" σου αλλά και τους "απέναντί" σου...

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε στ αβγά σου ρε Καραϊσκο. Πλάκα γίνεται. Καλύτερα που σταμάτησες γιατί εκνεύριζες.

Ανώνυμος είπε...

καπιταλιστή παπαριστή

Ανώνυμος είπε...

o 1:04 είναι ο καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
9 ΕΝΝΕΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν,Δ


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑ ΝΙΚΗΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος βρήκε πρόσχημα τον κλόουν για να σταματήσει να γράφει. Η αιτία όμως είναι ότι δεν έχει χρόνο γιατί τον πληρώνει το στρατόπεδο Μπακογιάννη για να μαζεύει κόσμο στην Πετρούπολη να πάνε να την ψηφίσουν τη Ντόρα.

Ανώνυμος είπε...

γιατί ο καραϊσκος δραστηριοποιείται στην πετρούπολη; από κει είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ναι από εκεί εκτοξεύει τα βέλη του ο αριστερός φιλοντορικός.

Ανώνυμος είπε...

ειναι της συνωμοταξιας των τρωκτικών διπλοθεσιτών δημοσιογράφων τύπου Ξενακη που είχε η χουβαρντου Ντόρα, με την τσέπη βεβαια του έλληνα φορολογουμένου. Ωραία φιλελεύθερη η Ντορίτα σου Μάργουντ...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην είναι Ντορικός το κουμμούνι. Απλά, ως γνήσιο αριστερό λαμόγιο μιλάει τη γλώσσα της τσέπης του ή του λαού, ανάλογα με το εκάστοτε ακροατήριο. Στον δρόμο που χάραξε ο Γ.Πολίτης και τόσα άλλα λαμόγια του payroll της εκάστοτε εξουσίας...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο νέος αυτός από την Πετρούπολη δεν έχει αρχές και είναι σαν τον Ξενάκη και τον Πολίτη. Και μας έπρηξε στη θεωρία και στην κριτική

Ανώνυμος είπε...

O ένας απ'τους δύο είναι ο Καραϊσκος http://tinyurl.com/yhcx7gn

Ελένη είπε...

Παιδιά καλησπέρα. Δεν ξέρω τί έγινε με τους κλόουν και αυτά που διάβασα στα σχόλια αλλά ο Καραπιάλλης έγραφε ενδιαφέροντα πράγματα και πρέπει να συνεχίζει να γράφει.Εγώ του ζητάω να επιστρέψει και να γράφει και για θέματα που απασχολούν και τους πιο νέους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο το σχόλιο για την ΕΡΤ δεν το έκανε ο καραίσκος...

Ανώνυμος είπε...

o 8:29 είναι ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

O καραίσκος κάνει ανώνυμα σχόλια; βρε καλώς τα παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Ελένη αν δεν ξαναγράψει ο καραϊσκος δεν θα ξαναμπείς στο blog?

Ανώνυμος είπε...

Ο καραϊσκος ετοιμάζει αυτόνομη κάθοδο, ποτέ πια καταπίεση και φασιστικές παρεμβάσεις για τον Καραϊσκο. Η γνώμη του θα γράφεται ελεύθερα και θα ακούγεται δυνατά και χωρίς παράσιτα.

Ανώνυμος είπε...

παπαρατσιτα

Ανώνυμος είπε...

O 8:48 είναι ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

Καριόλη Κόλλια, εσένα μόνο διαβάζουν οι γυναίκες αναγνώστριες. Εσύ μαζεύεις όλο το θηλυκό χαρτί.

Ανώνυμος είπε...

Όχι Θέ μου. Δε θα ξαναγράψει εδώ ο Καραϊσκος; Δε θα ξαναγράψει ο άνθρωπος που γέμιζε την καρδιά μου δύναμη και μου δινε κουράγιο να σηκώνομαι το πρωϊ να πηγαίνω στο χωράφι; Αυτός που ο λόγος του υπήρξε βάλσαμο για το πληγωμένο από την εκμετάλλευση της πλουτοκρατίας κορμί μου; Τί καρφοκάλι ήταν αυτό Θέ μου; Τι συφορά;
Τρώγοντας το μεσημέρι που ξαπόσταινα το φτωχικό μου καγιανά, το μόνο που σκεφτόμουνα ήταν πότε θα γυρνούσα σπίτι για να διαβάσω αυτό το αρκουμάνι της γνώσης που λέγεται Καραίσκος. Καταραμένοι φασίστες. Εϋχομαι να κάνει σύντομα το δικό του μπλογκ ο Καραϊσκος. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

o απο πάνω είναι ο καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

www.karaiskos.blogspot.com

Σε λίγο κοντά σας.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη πουτανίτσα ο Καραϊσκος. Θα μας ψήσει το ψάρι στα χείλη μέχρι να ξαναεμφανιστεί για να κάνει πιο έντονη την παρουσία του. Γυναικεία κόλπα καραίσκεια.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε τέτοια πούστικά κάνει ο Καραϊσκος. Κρίμα και τον θεωρούσαμε και ευθύ άνθρωπο κομμουνιστή με αρχές.

Ανώνυμος είπε...

αμε, πως

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο τώρα στον City o (κομμουνιστής) συντοπίτης σου Νίκος Κούνδουρος δήλωσε: "Για τον εμφύλιο φταίει το ΚΚΕ και ο Ζαχαριάδης. Τελειωμένα πράγματα. Μια σαχλαμάρα του ΚΚΕ και του Ζαχαριάδη ήτανε". Οι κομμουνιστές αρχίζουν και βλέπουν την πραγματικότητα αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον ζηλεύει το συνάδελφο του το Βούλγαρη που έχει άλλη προσέγγιση για το θέμα και έκοψε τρελλά εισιτήρια με την τελευταία του ταινία.

Ανώνυμος είπε...

Κούνδουρος, Βούλγαρης, Καραΐσκος, καλλιτεχνικα πεθαμένοι σε προχωρημένη σήψη και οι τρεις.

Ανώνυμος είπε...

να τη φας και να πρηστείς

Ανώνυμος είπε...

O 2:14 είναι ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος δεν είναι σιτεμένος. Είναι πολύ φρέσκες οι ιδέες του και πολύ προχώ.

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος σε ποιο ρεπορτάζ έχει διακριθεί; στο αθλητικό;

Ανώνυμος είπε...

χα χα μπα σε καλό σου κάτι ερωτήσεις που κάνεις

Ανώνυμος είπε...

Γιατί; Ρωτάω επειδή είδα ότι έχει την εικόνα ποδοσφαιριστή στην ταυτότητά του.

Ανώνυμος είπε...

http://greekporntube.com/media/1016/greek_partouza/

H νοσοκόμα με τους γιατρούς του Λαϊκού

Ανώνυμος είπε...

HTAN O KARAISKOS STO TRENAKI ...TON 8 THS KRITIS???'

Ανώνυμος είπε...

ατμομηχανη ο καραισκος σε ολα τα τρενακια

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη σχέση του τίμιου Καραϊσκου με το τρένο είναι το τρένο που παίρνει συχνά για Λιανοκλάδι. Εκεί που βρίσκεται το εξοχικό του.

Ανώνυμος είπε...

καραισκο ρουφα το τρομπονι

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_9537.html

Xa,xa

Ανώνυμος είπε...

κλοουνίστικες καταστάσεις καρασικικκες

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ 0 ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.

ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΣΙΜΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://e-rooster.gr/11/2009/1821/print/

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το link από το e-rooster με το άρθρο του Λιναρδάτου. Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον δε βρίσκεται σε αυτά που γράφει ο Λιναρδάτος, αλλά στο πώς αντιδρούν οι δεξιοκομμουνιστές σχολιαστές από κάτω. Τα μπινελίκια στα σχόλια, δείχνουν ακριβώς αυτό που λέω και γελάω καιρό τώρα εδώ μέσα. Ότι οι πραγματικά "φιλελεύθεροι" (δηλαδή οι σαχλαμαράκηδες που γράφουν σχόλια από κάτω και βρίζουν το Λιναρδάτο) είναι παιδάκια που πιστεύουν σε ουτοπίες, αντίστοιχες των κομμουνιστών. Για κάποιο ανεξήγητο όμως λόγο, έχει επικρατήσει η λανθασμένη πεποίθηση ότι η πίστη στον καπιταλισμό είναι αποκλειστικό προνόμιο των "φιλελεύθερων", με αποτέλεσμα άτομα που μάλλον συντηρητικοί θα έπρεπε να αυτοπροσδιορίζονται, να εμφανίζονται ως φιλελεύθεροι. Είναι κρίμα, γιατί τα ίδια με το Λιναρδάτο είναι κι ο Μαράτος και όλη η Εστία πλέον, με αποτέλεσμα να έχει καταντήσει από γραφική έως εκνευριστική. Πραγματικά τη βαρέθηκα αυτή την εφημερίδα με τις φιλελεύθερες κορώνες της. Καλύτερα να διαβάζει κανείς Espresso πια. Πιο σοβαρή είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι γράφει η Εστία και σε εκνευρίζει Βάρσο;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πιστεύω τελικά, ότι το να συγχρωτίζονται ιδεολογικά άνθρωποι που υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν σοβαρές διαφωνίες (και σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής μάλιστα), οφείλεται στην κοινή τους αντιπαλότητα έναντι του ελεεινού ελληνικού κράτους. Στη σκέψη τους ειναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που έχουμε με την κακοδιαχείριση και την αναξιοκρατία σε αυτή τη χώρα, που όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και φαντάζουν ασήμαντες λεπτομέρειες. Είναι σαν να καίγεται το σπίτι σου και να τρέχει να σε βοηθήσει ο αντιπαθητικός γείτονας με τον οποίο μονίμως βρίζεσαι, για να μην εξαπλωθεί η φωτιά και στο δικό του. Μπροστά στο τεράστιο κοινό πρόβλημα, ξεχνιώνται οι υπόλοιπες διαφορές.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Διαβασέ τη και θα καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

χεστία

Ανώνυμος είπε...

φοιτητική εστία;

Trueman είπε...

4 ενστάσεις για απόψε:

~~~~~~~
Το νέο τηλεοπτικό φρούτο, εργατολόγοι και φοροτεχνικοί, κι ενώ το καράβι βυθίζεται, εγκαλούν τις κυβερνήσεις που δεν προσλαμβάνουν κι άλλους στο δημόσιο, καλούν επαγγελματικές τάξεις να δικεδικούν περισσότερα, κλπ. κλπ. Τί καλοί άνθρωποι. Δεν νομίζω να το κάνουν από ιδιοτέλεια...

~~~~~~

"Προοδευτικοί" αλλά και πολλοί δεξιοί λαϊκιστές δημοσιογράφοι, ξιφουλκούν κατά των ατλαντιστών της ΕΕ, Βρετανών κατά βάση.

Οι χώρες αυτές, λέει, λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι της Αμερικής, δεν επιθυμούν την πολιτική ένωση και χειραφέτηση της Ευρώπης, παρά μια άπρόσωπη κοινή αγορά.

Μπορεί να είναι κι έτσι. Αλλά τί νόημα έχει η πολιτική ένωση πέραν των παλαιών χωρών του Ευρωπαϊκου Βορρά, που όντως είναι στην πραγματικότητα ενοποιημένες, με τους υπόλοιπους κατσαπλιάδες, ήτοι έλληνες, και το λοιπό κακό συναπάντημα? Τί πολιτιστική σχέση ή κοινό αξιακό κώδικα έχουμε με τον ευρωπαϊκό πυρήνα πέραν του πλιάτσικου των ευρωπαϊκών κονδυλίων?

Προς επίρρωση, αντιγράφω από άρθρο Καρκαγιάννη, άποψη έλληνα που ζει στην Ολλανδία:

«Μόνο οι Κάτω Χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και οι όμορες περιοχές (βορειοδυτική Γαλλία, νότια Σκανδιναβία, δυτικά κρατίδια της Γερμανίας) είναι ουσιαστικά και τυπικά Ενωμένη Ευρώπη. Τυπικά γιατί εφαρμόζονται πληρέστερα οι νέοι θεσμοί και ουσιαστικά γιατί η ζωή και οι συναλλαγές, η χρήση των γλωσσών, οι συνήθειες και τα γούστα τείνουν προς νέες συλλογικότητες των ανθρώπων που δεν καταργούν τις εθνικές ή έστω τις στενά τοπικές, αλλά ταυτόχρονα τις ενισχύσουν και τις υπερβαίνουν. Ταξιδεύοντας δεν καταλαβαίνεις πότε περνάς από τη μια χώρα στην άλλη. Οταν φεύγεις από την περιοχή αυτή και ταξιδεύεις ανατολικά και προς τον Νότο, μπαίνεις στην Παλιά Ευρώπη και στην Ιστορία της, των εθνικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων».

~~~~~~~~~

Πολύ γρήγορα άρχισε η απογοήτευση από το ΠΑΣΟΚ.. ξεκίνησαν δέ τα όργανα κι από Παπουτσήδες...

~~~~~~~~~~

Καραϊσκο πού είσαι?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

http://pseftomouftis.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΣ ΨΟΦΗΣΕ
Ο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΣ ΠΑΕΙ

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΑ ΑΝΤΙΟ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 9 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Τ5Α ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΣΙΜΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ.

24 Νοέμβριος 2009 3:41 μμ

ΝΤΟΡΑ ΑΝΤΙΟ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 9 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Τ5Α ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

27 Νοέμβριος 2009 3:00 μ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ


ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΕΟΥΔΟ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΘΑ EINAI Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓIA THN ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ.
Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το ΕΣΥ (και ο Καραϊσκος)!

http://vodpod.com/watch/2554537--

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πηγαίνοντας να ψηφίσω Αντώνη Σαμαρά στο εκλογικό κέντρο Νέων Λιοσίων (φορώντας φυσικά αυτοκόλλητο υποστήριξης του Αντώνη στο πουκάμισο μου), με σταμάτησε νεοδημοκράτης που φορούσε αυτοκόλλητο υποστήριξης της Ντόρας έξω από το κέντρο. Μου συστήθηκε ως Μάργουντ, και απείλησε να φωνάξει παρακείμενη ομάδα μαυροπουκαμισάδων-μυστακοφόρων-στιβανοφόρων να με ξυλοκοπήσουν αν δεν έκανα μεταβολή να φύγω αμέσως. Καταγγέλω το κλίμα τρομοκρατίας και αλητείας των ντορικών οπαδών.

Ένας απλός Νεοδημοκράτης

Ανώνυμος είπε...

Πού χάθηκε ο Βαψομαλλιάς; Αληθεύει ότι είναι σύνεδρος και είναι εδώ και μια βδομάδα στην Καρδίτσα να οργανώσει τις εκλογές της ΝΔ; Και ότι είναι υποστηρικτής του Πανίκα;

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος γράφει στου "Πεντακαθαρίδη" και στου "Ψευτομουφτή" τα ίδια σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Η Ντόρα υποσχέθηκε πριν μερικά χρόνια στον Καραϊσκο διορισμό στο δημόσιο (κλητήρας στο Υπουργείο ΜαΘρα). Όχι μόνο αθέτησε την υπόσχεση της στον Καραϊσκο, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε δούρειο ίππο της κρητικής αριστεράς μαζεύοντας ψήφους για τη Ντόρα, αλλά με τον ΓΑΠ καταργηθηκε και το υπουργείο. Γι αυτό ο Καραϊσκος είναι αντιμητοτακικός στο μπλογκ του. Παίρνει εκδίκηση για τον εμπαιγμό του. Κι ας μη μας το παίζει όψιμος αντιντορικός ιδεολόγος τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Θες να πεις ότι ο Καραίσκος ήτο αφισσοκολλητής της Ντόρας, που στράφηκε εναντίον της όταν ναυάγησε το υπεσχεμένο ρουσφέτι;

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο αφισοκολλητής φίλε. Δούρειος ίππος της δεξιάς στην αριστερά. Έχοντας προηγούμενη καλή μαρτυρία στον αριστερό χώρο, παρέσυρε πολλούς άνεργους αριστερούς με την υπόσχεση του φτιαξίματος από το Μητσοτακέϊκο. Τους έλεγε ότι καλή η θεωρία αλλά πρώτα πρέπει να γεμίζει το στομάχι, επικαλούμενος μάλιστα ο αθεόφοβος και το διαλεκτικό υλισμό. Μαύρο πρόβατο ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπομαι που το λέω, αλλά υπήρξα θύμα της προπαγάνδας του. Μου υποσχέθηκε διορισμό στο δήμο χανίων στην τότε κενή θέση του νεκροθάφτη, αλλά με κοροίδεψε. Μεγάλος αλήτης ο "ιδεολόγος"

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος κάποτε γυάλιζε τα παπούτσια και του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Κατανάλωνε τότε αρκετές ποσότητες "χόρτου" για να αντέξει τον ευτελισμό αυτό που του επιφύλαξε η ζωή. Τελικά δεν τον διόρισαν μόνιμο στο δημόσιο αλλά τον τοποθέτησαν στο κρατικό ραδιόφωνο στην Κρήτη. Ο Καραϊσκος όμως ήθελε κανονική δουλειά δημοσίου και έτσι βγάζει την κακία του εναντίον των άξιων οικογενειών Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΗΣΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω λοιπόν στο Σαμαρισμό

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα. Το troktiko ανακοινώνει αποτελέσματα, όπου σε πολλά εκλογικά τμήματα, ο Πανίκας περνάει τη Ντόρα. Τέτοιο ρεζιλίκι στο μητσοτακέϊκο δεν έχει ξαναγίνει. Τον βλέπω τον επίτιμο να πηγαίνει στον άλλο κόσμο απόψε από τη στενοχώρια του

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο το κλάσιμο για την Αγία Οικογένεια. Τέτοια πανωλεθρία δεν έχει υπάρξει ξανά. Τέτοιοι μηχανισμοί, τόσο χρήμα και το αποτέλεσμα μηδέν. Μύρισε σε όλη την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

O Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα κρίθηκε λόγ ω της αρθρογραφίας καραϊσκου.

Ανώνυμος είπε...

Λόγω της ανορθογραφίας του Καραϊσκου επίσης.

Ιάσων Σαρινός είπε...

Πόσο μακριά μπορεί να είναι η νίκη,
όταν κανείς κυλιέται σαν σκουλήκι,

σα λάβα έρχεται επάνω μου καυτή,
η κατηγόρια του κακού ψευτομουφτή.

Πόσο ακόμα Χριστέ μου να αντέξω,
με τέτοιο πόλεμο που δέχομαι εκεί έξω,

από συμφέροντα μεγάλα και τρανά,
Ψυχάρη, Καραϊσκο, αλλά και Τροχανά

Για την παράταξη εγώ τα κάνω όλα,
και στο ουϊσκι μου ακόμα, βάζω κόκα κόλα,

μα δεν αντέχω όμως και να πιω,
το φαρμάκι αυτό το μπλογκικό

Ποιος είναι αυτός λοιπόν που με διασύρει,
πατώντας με σαν σ' ένα πατητήρι,

του κόσμου όλου θα έδινα τα πλούτη,
να τ' ανταλλάξω με ένα απλό γιαούρτι,

να το ριχνα επάνω στο κεφάλι,
αυτού που κάποιοι φωνάζουν Καραπιάλη.

Θα δεις λοιπόν ελεεινέ γραφιά,
το τί γίνεται στα όμορφα Χανιά,

σ' όποιον σηκώνει δικό του μπαϊράκι,
νομίζοντας πως θα ναι πάντα,
ασφαλής στο Κολωνάκι

Marwood είπε...

Παραδόξως ίσως, το καλύτερο το έχει πει ο JFK: μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, αναρωτήσου τι κάνεις εσύ για αυτήν. Οποιος υποψήφιος θα κατέβαινε με αυτό το σύνθημα, και μόνο αυτό, θα είχε την ψήφο μου. Αντιθέτως, τώρα έχουμε τουλάχιστον δύο, που συναγωνίζονται ωσάν κυριακάτικοι εκδότες, ποιος θα κομίσει τα περισσότερα δώρα στο αποχαυνωμένο και αποκτηνωμένο εκλογικό σώμα. Σοσιαλιστικά και ως εκ τούτου έωλα τα δώρα, αν μου επιτρέπετε. Ο δε νεοεκλεγείς, τα πασπαλίζει και με πατριωτικό λόγο επιπέδου πίσω και τους φάγαμε, πιστός στις αρχές του βυθίσατε το χόρα, όπως έχουμε ξαναπεί. Αστεία πράγματα, αντάξια του καραίσκικου επιπέδου αυτού του λαού.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά στον blogger φίλο μας που γιορτάζει σήμερα.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

O οποίος παρεμπιπτόντως χάθηκε τις τελευταίες μέρες. Φαντάζομαι όμως ότι θα μπαίνει στου Καραϊσκου

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
9 ΕΝΝΕΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν,Δ


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑ ΝΙΚΗΣΕ.

21 Νοέμβριος 2009 4:16 μμ

ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Ανώνυμος είπε...

Ζήσε και άσε τους άλλους να κουρεύονται
© james bond

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ

V. είπε...

Λοχαγέ, ήθελα να αναφερθώ σε προηγούμενο σχόλιο περί της ΕΣΤΙΑΣ και να πω ότι η εφημερίδα αυτή έχει γίνει αγνώριστη ως προς την γραμμή της. Ενώ βλέπω σεβάσμιους γέροντες να την κρατούν στα ροζιασμένα, τρεμάμενα χέρια τους, αξιοσέβαστες ώριμες κυρίες με λευκό ή λουλακί μαλλί να την απολαμβάνουν στα καφενεία της πλατείας Κολωνακίου, νιώθω έκπληξη για το τί ρόλο βαράει αυτός ο ανηψιός-νεόκοπος εκδότης (άκρως βαρετός από κοντά, αφού έχει τύχει να μιλήσω κανα δυο φορές μαζί του) και την έχει μετατρέψει σε Pravda του νεοφιλελευθερισμού. Δυστυχώς, η σημερινή ΕΣΤΙΑ δεν έχει τίποτε από το κύρος και τη γλύκα προηγουμένων ετών, όπου μπορούσες, στη βασική αρθρογραφία, να απολαύσεις την εξαιρετική, ειρωνική και υψηλόφρονα συντηρητική άποψη ενός Αλεξιάδη, ενός στρατηγού Χανιώτη, ενός Σπυρίδωνος Ζουρνατζή... Κρίμα για την άλλοτε κραταιά εφημερίδα, που έχει γίνει σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει τα σάλια του κάθε νεοφιλελεύθερου Ανδρικελόπουλου...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι απλά έχει παραγίνει Βαψ, αλλά σήμερα για πρώτη φορά δεν κατάφερα να διαβάσω ούτε ένα άρθρο ολόκληρο

Μετά λοιπόν από αρκετές μέρες ξαναδιάβασα το πρωτοσέλιδο και για πολλοστή φορά εκνευρίστηκα. Στην πρώτη σελίδα έγραφε ένας Στεφανο-κάτι (Στεφανάκης, Στεφανόπουλος θα σε γελάσω γιατί σταμάτησα να διαβάζω το άρθρο κάποια στιγμή λόγω εκνευρισμού). Αφού ο "φιλελεύθερος" δημοσιογράφος, δήλωσε ότι όλη η φιλελεύθερη Ελλάδα απαιτεί από το Σαμαρά να εγκαταλείψει την θολοκουλτουροιδεολογία περί "κοινωνικού φιλελευθερισμού", "ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού", "φιλελεύθερου ριζοσπαστισμού" κλπ (ειρωνευόμενος εννοείται) ζήτησε να ασπαστεί ο Σαμαράς τη θεωρία του Ορθολογισμού. Πολύ σωστά όλα αυτά και μπράβο του, (εξαιρώντας το ότι δύο γραμμές πριν ανέφερε τη φιλελεύθερη Ελλάδα και άρα ειρωνεύτηκε και τον εαυτό του).
Πάνω που λες λοιπόν καλά τα λέει, τί πρότεινε ο αθεόφοβος; Να επανέλθει λέει το κριτήριο του ήθους στην επιλογή προσώπων, όπως συνέβαινε πριν το 81(!!!). Δηλαδή τί να πει κανείς, γι αυτή την πομφόλυγα; Εκτός του ότι αναρωτιέσαι ποιος είναι ηθικός αυτή τη στιγμή για να επιλέξει κάποιον άλλο ηθικό, αναρωτιέσαι πως ποσοτικοποιείται το ήθος. Μάλλον θα προτείνει και σύστημα μέτρησης του ήθους με κριτήρια βαθμολόγησης ο ποιητής. Αν κάποιος δηλώνει ηθικός (π.χ κάνεις το σταυρό σου = 3 βαθμοί, βοήθησες καμια γριούλα να περάσει το δρόμο = 5 βαθμοί) θα υπουργοποιείται... Όπως καταλαβαίνεις, στο σημείο όπου εμφανίστηκε η πρώτη φιλελεύθερη αρλούμπα, σταμάτησα να διαβάζω..

V. είπε...

Καλά τώρα. Όπου μπαίνει συζήτηση περί ήθους, η Πολιτική δραπετεύει από την πίσω πόρτα (Καραϊσκο, δεν είναι σεξουαλική η αναφορά, γιατί εσύ είσαι και ανήθικος και το μυαλό σου γυρίζει γύρω απ' αυτά...). Αυτές είναι οι σαχλαμάρες που έλεγαν στη ΝΔ αναπολώντας τις... ηθικές μέρες του... Γεωργίου Ράλλη. Προσκοπισμός. Ωσάν οι μεγάλοι, αποτελεσματικοί πολιτικοί να ήταν ντε και καλά και ηθικοί. Αυτά που έλεγε και ο Κωστάκης και μετά την πάτησε. Πάντως, εάν ήταν ο δικηγόρος Στεφανάκης ο αρθρογράφος, νομίζω ότι πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Σωστό. Ο Στεφανάκης πρέπει να ναι. Πάντως δικηγόρος θα ναι σίγουρα. Η αρλούμπα αυτή, μπορεί να γραφεί μόνο από άτομο θεωρητικής παιδείας. Καθόλου δε με εκπλήσσει

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Το μπλογκ Καραϊσκου-ψευτομουφτή πώς σου φαίνεται Βαψ;

V. είπε...

Κοίταξε να σου πω. Εγώ είναι θαυμαστής του Καραϊσκου - αυτό είναι γνωστό. Θα προτιμούσα, όμως, να μην παρίστανε το ΚΚΕ Εσωτερικού, αλλά να επέστρεφε στην πραγματική του οικογένεια, που είναι εδώ (στο ΚΚΕ δηλαδή, τρόπον τινά...). Αισθητικά, κατά τη γνώμη μου, το blog δεν είναι άσχημο - παρά τις κριτικές που έχουν διατυπωθεί. Διαβάζοντας, όμως, ένα κείμενο για τον αγαπημένο μου δημοσιογράφο όλων των εποχών και έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους που θαυμάζω, τον αναρχοσυντηρητικό (και μακαρίτη πλέον) Frank Johnson, διαπίστωσα ότι το συντηρητικό blog που φιλοξενούσε το κείμενο (conservative history journal) είχε το ίδιο ακριβώς format με του Καραϊσκου. Θα έλεγα λοιπόν ότι η εικόνα του blog είναι κάπως συντηρητική. Θα ταίριαζε πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία του Καραϊσκου ένα εκτυφλωτικό ερυθρό ή κάτι παρόμοιο. Βέβαια, του το έχω ήδη πει. Συντηρητικός είναι κι αυτός, αλλά δεν το ξέρει. Κάτι σαν τον Μαράτο δηλαδή...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Κάνοντας μια εισαγωγή, γεγονός είναι ότι το blogspot είναι γεμάτο bugs. Μια φορά μάλιστα πριν μήνες που διάβαζα το δικό σου μπλογκ, είδα ότι μου έβγαζε σκουπιδοντενεκέ κάτω από κάθε σχόλιο (δηλαδή μου είχε δώσει δικαιώματα διαχείρισης στο δικό σου μπλογκ!!). Όταν το δα μπήκα και σε άλλα και παρατήρησα ότι το κανε και κει(!!) Μάλλον οι διαχειριστές έκαναν συντήρηση και για κάποια ώρα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε όλο το blogspot.
Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί το πιο buggy blog που έχω πετύχει είναι ο ψευτομουφτής. Είναι το μόνο που έχω δει να "καταπίνει" σχόλια και συστηματικά μάλιστα. Κάνεις δημοσίευση και δε βλέπεις τίποτα. Κάνεις refresh, τίποτα. Πρέπει να κλείσεις τον Explorer και να ξαναμπείς για να δεις το σχόλιό σου. Πώς στο διάολο γίνεται αυτό μόνο στο Καραϊσκειο μπλογκ δεν μπορώ να το καταλάβω.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δε συζητάω ότι για να το διαβάσεις θέλεις ηρεμιστικά (και όχι λόγω κειμένων Καραϊσκου). Έχει βάλει ως εικόνα το σκαναρισμένο κείμενο (αυτό πράγματι μόνο ο Καραϊσκος θα ήταν ικανός να το κάνει) με κάτασπρο υπόβαθρο από τη σελίδα και μαύρο χρώμα σε όλο το υπόλοιπο μπλογκ. Κατάθλιψη. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει και να αλλάξει καμια ρύθμιση ο γίγαντας Καραϊσκος, οπότε δε βλέπω φως στο τούνελ

V. είπε...

Ναι, αυτό που λες λοχαγέ για τα διάφορα τεχνικά προβλήματα το έχω εντοπίσει κι εγώ. Το απέδωσα όμως στην δική μου σχετική άγνοια, αφού δεν είναι καλός γνώστης διαφόρων τεχνικών ζητημάτων. Κι εμένα δεν μου εμφανίζει εύκολα τα μηνύματα. Επίσης, προσπαθούσα να κάνω copy paste για να δώσω ένα link, αλλά δεν μπορούσα. Λες το συγκεκριμένο blog να έχει στιγματιστεί από κάποια περίεργη κατάρα; Είναι κανονικός άνθρωπος ο Καραϊσκος ή συμβαίνει τίποτε περίεργο; Τρέφεται με κανονικές τροφές ή με αίμα; Μήπως είναι μασόνος ή ροδόσταυρος; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μήπως λυθεί το μυστήριο με τις περίεργες συνθήκες που επικρατούν στο blog του και θυμίζουν τρίγωνο των βερμούδων.

ΥΓ. Να πούμε στον Καραϊσκο, τον super ιδεολόγο, ότι τώρα στην ΕΤ3 μιλάει ο Γιανναράς για τον μηδενισμό και τις ιδεολογίες μήπως και ενδιαφέρεται να ακούσει.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάλλον τον επηρέασε η γνωριμία με τον Μητσοτάκη. Υπήρξε φαίνεται μια μεταφυσική γκαντεμοεπίδραση του επίτιμου πάνω στον Καραϊσκο. Μόνο έτσι εξηγούνται τα μεταφυσικά που συμβαίνουν στου ψευτομουφτή.

Ανώνυμος είπε...

Από το Τρελό Κουνέλι

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε άλλη μια ιστορική φωτογραφία των παλιών φίλων και συμφοιτητών!! Μάθαμε ότι ο Σαμαράς για να ζήσει ήταν υπάλληλος σε πιτσαρία και οι φήμες λένε ότι ήταν και πολύ καλός στο να... φτιάχνει πίτσες. Κάπως έτσι λοιπόν περνούσαν τα βράδια τους ο Γιωργάκης με τον Αντώνη στην Μασαχουσέτη!! Τρώγοντας πίτσα...

Χαχα από τότε έχει να δουλέψει

Ανώνυμος είπε...

Χαζοχαρούμενο παιδί ο Αντωνάκης. Κάτι σαν τον Γιωργάκη ας πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο; Δεν θα μας πεις τίποτα για την ήττα της κυρίας που σε προστατεύει;

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_4401.html

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_8584.html

πράγματι πρωτότυπος, καμία σχέση με τον κωστάκη που πήγαινε στα ξερονήσια για να τιμήσει τους αγώνες της αριστεράς. αυτός τιμά στο πρόσωπο του μίκη, τη θητεία του ως υπουργού του μητσοτάκη. η συμφιλίωση στη νδ γίνεται πράξι

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗ

Η αριστεροί και τα τσιράκια τους δεν θα περάσουν

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 353 από 353   Νεότερο› Νεότερο»