Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΠΑΓΟΣ



Όρισε η ιστορία σε μια ανάσα της αιωνιότητας να γκρεμισθούν τα αγάλματα του Καρόλου και του Βλαδίμηρου και να ανεγερθούν μνημεία των νικητών.Νικητές της ιστορίας - όπως γράφεται τελος πάντων αυτή-στέφθηκαν και ο Φράνκο και ο Παπάγος.Εστω και έτσι κολοβά και με δεκανίκια αλλότρια.Με τα γερμανικά στούκας ο ένας και με τα αμερικάνικα βόλια ο άλλος.Άλλωστε οπως γράφει κάπου ο Φουκώ συμφωνώντας με τη Νιτσεική γραμμή περι ιστορίας "η ιστορία είναι μια συνεχής βίαιη πάλη μεταξύ των κοινωνικών δρώντων για την οικειοποίηση των μηχανισμών επιβολής κανόνων ερμηνείας και παραγωγής νοήματος".
Βεβαίως και του αξίζει υστεροφημία του Παπάγου και τιμές και δόξα. Και οι κομουνιστές αν είχαν κερδίσει στον εμφύλιο θα έπρεπε να τον τιμήσουν για τα πρότερα του.(και παρα το γεγονος οτι ηταν ανθρωπος του Παλατιού και ραδιουργός μεγας)
Και όντως επι πρωθυπουργίας των τεκνών των ηττημένων του εμφυλίου (Σημίτη) τιμήθηκε ο στρατάρχης και ο Βουκεφάλας του με άγαλμα σε κεντρική λεωφόρο.Και λάξευσαν πάνω στο βάθρο ως είθισται, τους εθνικούς αγώνες που συμμετείχε ο τιμωμενος.Απο που κι ως που όμως βάφτισαν "εθνικό" αγώνα τον εμφύλιο του 1949 όπως γράφουν;
Ποιό ηταν το έπος του Στρατάρχη το 1949; Να παριστάνει τον μασκαρεμένο αξιωματικό σε έναν στρατό που έκαναν κουμάντο οι Αμερικανοί ή να καμαρώνει-όπως ο Φράνκο παλιοτερα-τους νεοαποικιοκράτες να εξοντώνουν τους συμπατριώτες του;
Και αν οπως λέει η ακροδεξιά πλέμπα ήταν απλά συμμοριτοπόλεμος γιατί υπερηφανεύονται που τον κέρδισαν τον πόλεμο αυτόν και γιατί χρειάστηκαν τόση βοήθεια απο τις ΗΠΑ (υποθηκεύοντας την εθνική ανεξαρτησία) για να νικήσουν επιτελους μερικές συμμορίες;

Ας το βγάλουν το άγαλμα και να βάλουν μια σιδερώτρα στη θέση του οπως έκαναν με την προτομή της Αλίκης κάποιοι χαβαλέδες της σχολης καλών τεχνών.
Ή επιτέλους κάποιος εχέφρων να σβήσει το 1949 απο τους εθνικούς αγωνες...

108 σχόλια:

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

υστερόγραφο:το άγαλμα του Τρούμαν του προεδρου ανατίναξαν οι τρομοκράτες οχι του τρουμαν που γράφει στο μπλογκ μας

Ανώνυμος είπε...

Προτροπή για τέλεση τρομοκρατικής πράξης; Ποσο αφελής είστε κύριε;

Ανώνυμος είπε...

ελα μωρε κεφτέ τωρα αυτοί που έριξαν το αγαλμα της αλικης ηταν τρομοκράτες; Ειστε εισαγγελευς κυριε και μιλάτε ετσι πομπωδώς;Σε μπλογκ είσαι οχι στην εδρα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

λογοκρίθηκα.Βαριέμαι τωρα να διαμαρτυρομαι,αλλα μαλλον καλά μου έκαναν.Πολυ σοβαρά την εχει πάρει η διαχείριση την εξουσία της. Εστω και ενος μπλόγκ.Φαντασθείτε να αποκτουσαν και καμμιά σοβαρή εξουσιαστική θέση κάποτε αυτοί οι άνθρωποι

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Το πιο άστοχο κείμενο του Καραϊσκου μέχρι σήμερα. Δείχνει να έχει μαύρα μεσάνυχτα για τα δεδομένα της εποχής. Φυσικά, η Δεξιά έχει χάσει τη μάχη των ιδεών και έχει αφήσει δεκαετίες τώρα το παιχνίδι να παίζεται με τα φληναφήματα των αριστερών. Ενώ έχει δικαιωθεί από την Ιστορία, έχει λουφάξει και συμπεριφέρεται με τρόπο ενοχικό. Αυτή είναι η κατάντια της και έτσι έχει αφήσει τους Καραϊσκους αυτής της χώρας να τραγουδάνε φάλτσα και ανιστόρητα.

Ανώνυμος είπε...

Των τεκνών λες Καραϊσκο? Μήπως ήθελες να πεις των τέκνων? Για διευκρίνησε.,

Ανώνυμος είπε...

Η δουλειά φαίνεται ότι έκανε κακό στον Καραϊσκο, θόλωσε και δεν ξέρει τι γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Τί λογοκρισία έπεσε στον αρθρογράφο; Οι διαχειριστές να απολογηθούν ή αλλιώς, αν ψεύδεται ο αρθρογράφος, τότε να καταδικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και να τημωρηθεί.

Ανώνυμος είπε...

θανάση έλληνα τράβα στην Ισπανια κάποια στιγμη να δεις πως χειρίσθηκαν το θέμα των συμβόλων του εμφυλίου και της συμφιλίωσης...Και υστερα μιλα για μαυρα μεσάνυχτα.

Ανώνυμος είπε...

μαυρα μεσάνυχτα έχει ο θανάσης ο Ελληνας.

Ανώνυμος είπε...

μαυρα μεσάνυχτα έχει ο θανάσης ο Ελληνας.

Ανώνυμος είπε...

Άριστα τα λέει ο Θανάσης ο Έλληνας. Μαύρα μεσάνυχτα έχει ο Καραϊσκος ο ελληνάρας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΡΑΪΣΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ. ΗΡΩΑΣ ΗΤΑΝΕ ΡΕ Ο ΠΑΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο είσαι τόσο μπούφος που ούτε μια φωτογραφία σωστή δεν μπορείς να βγάλεις. Και να θέλαμε να σε πιστέψουμε το 1949 δεν φαίνεται ούτε με ζουμ στην αλμπάνικη φωτογραφία που μας έβαλες.

Ανώνυμος είπε...

μια δουλεια σωστή ρε καριόλη άντρα να μπορούσες να κάνεις

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε βλάκα μην παω μεχρι τον παπάγο να βγάλω φωτο για να τη δείξω εσενα.Συνελθε ρε βούι

Ανώνυμος είπε...

Ο φωτογράφος Καραίσκος κατάφερε κάτι φαινομενικά αδύνατο: να είναι πιο τυχάρπαστος και αχρηστέας ακόμη και από τον δημοσιογράφο Καραίσκο.

Ανώνυμος είπε...

ο καλυτερος του χωριού βεβαια ειναι ο γλύπτης Ξανθόπουλος που έφτιαξε το αγαλμα αυτο του στρατάρχη...εχει φτιάξει και του στρατηγού Σαράφη αγαλμα..Αμε.Συμφιλίωση.

Ανώνυμος είπε...

ποιος ξανθόπουλος; αυτός με τη φουκαριάρα τη μάνα του

Ανώνυμος είπε...

πρόχειρο το κείμενο του καραισκου και απόλυτα εκτός ιστορικής πραγματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο πιάσε μια μπύρα και άσε τις ιστορικές αναλύσεις που δεν τις ξέρεις και δεν σε ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο μόλις δώσεις την μπύρα στον παραπάνω, τύλιξε μου μισό κιλό γραβιέρα. Κόψε μου και ένα τέταρτο κιμά.

Ανώνυμος είπε...

δεν γραφεις και εσυ καμμια ιστορική ανάλυση ;Να γίνει τζόγος.Σιγά μην γραψεις.

Ανώνυμος είπε...

Αντε γρήγορα γιατί βιάζομαι, και όχι αυτόν που δίνεις στους πελάτες ε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΥ ΓΙ'ΑΛΛΟΥ Η "ΑΝΑΛΥΣΗ" ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ. ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Της πλάκας το άρθρο. Πιωμένος ή φανατικός ή ανιστόρητος πρέπει νατο έγραψε. Θέλω και εγώ Καραϊσκο δύο με απ όλα.

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Κάνει εντύπωση ότι τίποτε με τίποτε από όσα γράφει ο συγγραφέας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σφαγέας κανονικός. Τουλάχιστον να έσφαζε κανένα γουρουνόπουλο να το έψηνε στη σούβλα και να το σερβίριζε και με καμιά μπύρα.. Αυτό μάλιστα. Θα ήταν σφάξιμο που θα άξιζε. Μη σφαγιάζεις την Ιστορία και τη λογική Καραϊσκο όπως οι ομοϊδεάτες σου κάποτε σφαγίαζαν αγνούς έλληνες πατριώτες.

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Καραϊσκος(όπως δείχνει και το όνομά του) από ποδόσφαιρο κυρίως ξέρει. Στα άλλα φαίνεται να είναι λιγάκι στούρνος. Άστα ρε αδερφέ τα ιστορικά αφού δεν ξέρεις μία.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Afiste isixo epitelous to karaisko. mpravo karaisko les alithies sinexyse etsi

Ανώνυμος είπε...

Όλο αριστερά κολλήματα έχει αυτός ο Καρακίτσος. Παιδί, πιάσε και για μας ένα πιτόγυρο.

Ανώνυμος είπε...

Τι έχουμε εδω;Θανάσης ο ελληνας;Ο Πλευρης μπηκε στο μπλόγκ και τοποθετήθηκε; Και εις ανώτερα.Που λογοκρίθηκε ο συγγραφεας και γιατί να μας πουν οι διαχΟιριστές

Ανώνυμος είπε...

Τι έχουμε εδω;Θανάσης ο ελληνας;Ο Πλευρης μπηκε στο μπλόγκ και τοποθετήθηκε; Και εις ανώτερα.Που λογοκρίθηκε ο συγγραφεας και γιατί να μας πουν οι διαχEιριστές

Ανώνυμος είπε...

διαχοιροιστες

Άγις είπε...

Θέλω να με χαϊδεψουν τα λόγια του αριστερού Καραϊσκου και με επαναστατική ορμή να με πάνε στον έβδομο ουρανό. Ερεθιστική ανάλυση με καυλωτικό φινάλε. Τα χέρια του Καραϊσκου παράγουν προϊόντα που μας δονούν γερά. Καραϊσκο είσαι μούρλια. Γράφεις αριστερά και ερεθιστικά.

Ανώνυμος είπε...

Αγις ο ελληνας;

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια αυτό που μου είπε ο μουσικός Αντώνης Βαρδής ότι δηλαδή πίσω από το ψευδώνυμο του συγγραφέα Καραϊσκου βρίσκεται ο αριστερός τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης;

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Μήπως Καλογράνης, δηλαδή Μενιδιάτης;

Ανώνυμος είπε...

Και γαμώ τους ερεθισμούς προσέφερε το σπαρταριστό κείμενο του Καραϊσκου. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κύριο Άγι. Μας ερέθισε και εμένα τρελά το συγκεκριμένο κείμενο αλλά και κάπου εδώ θα πρέπει να τελειώσουμε γιατί αλλιώς θα πάει μακριά η βαλίτσα.

Ανώνυμος είπε...

NA MAΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ελένη είπε...

Καλησπέρα παιδιά.

Δηλαδή Καραπιάλη ο ρόλος του Παπάγου ήταν απόλυτα αρνητικός; Σε ρωτάω γιατί νομίζω ότι το δίκιο βρίσκεται κάπου στη μέση αλλά ο Παπάγος με τα δεδομένα της εποχής έκανε ότι θεωρούσε σωστό. Μάλλον τον δικαίωσε η ιστορία αλλά αν έχεις άλλη άποψη πιστεύω ότι πρέπει να την εξηγήσεις λίγο περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

να μας βοηθήσει επιτέλους κάποιος όλους μας κατεβάζοντας το άγαλμα ή σβήνοντας το Βρωμικο "49".Καποιο αγαλμα που είδα με λυπηθηκε και τον πόνο μου ν ακουσει δεν αρνήθηκε

Ανώνυμος είπε...

του τρούμαν το αγαλμα κάθε φορά γινότανε και πιο μεγάλο

Ανώνυμος είπε...

Καραισκο εισαι ο αδελφος της Νενας απο Κρητη?Απαντησε ρε μαλακα. Ο Τακης ειμαι αν εισαι τελικα εσυ.

Ανώνυμος είπε...

ρε ελενάκη το άρθρο γράφει μεσα οτι ηταν αξιος ο Παπάγος και του πρεπει τιμή.Ο συγγραφέας γράφει-χωρίς να θέλω να τον ερμηνεύσω-οτι έχει πρόβλημα με το 1949 που γράφει στο μνημείο οτι ηταν "Εθνικός αγώνας".Ε δεν ηταν εθνικός αγώνας.Ηταν εμφύλιος.Είναι unfair.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο αγοράζω καινούριο αυτοκίνητο και θέλω να σε ρωτήσω αν η πινακίδα είναι καλύτερα να τελειώνει σε 4 ή σε 5.

Ανώνυμος είπε...

εθνικός πειραιώς

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε μαλάκα λέγε. Είσαι ο αδελφός της Νένας; Τυχαία μπήκα και ταιριάζουν πολλά στοιχεία. Τί κάνει η αδελφή σου;

Ανώνυμος είπε...

θελω να σημειώσω οτι ο Ανδρεας Παπανδρέου εγραψε στο βιβλιο του "η δημοκρατία στο απόσπασμα" οτι ο Παπαγος στον πόλεμο του 1940 διοίκουσε τον Ελληνικό στρατό απο το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεττανία".Stratego.Αυτη η πληροφορία ισως κάνει κάποιους εδω πασοκους να δουν διαφορετικά το πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

μάλιστα. και ο ανδρέας που ήτανε ακριβώς ειπαμε;

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Συμμοριτοπόλεμος ήταν Καραϊσκο και δευτερευόντως εμφύλιος. Τεχνικά μπορούμε να μιλήσουμε για εμφύλιο (και με αυτή την έννοια έχει κάποιο δίκιο η Ελένη για την απόδοση ευθυνών), αλλά ουσιαστικά ήταν από τη μια οι συμμορίτες, κατσαπλιάδες Καραϊσκοι που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Σοβιετία και από την άλλη ήταν ο εθνικός στρατός που προσπάθησε τίμια και παληκαρίσια να κρατήσει την Ελλάδα ελεύθερη από τους Καραϊσκους της εποχής. Οι εξελίξεις δικαίωσαν τον Εθνικό στρατό και έδειξαν που θα ήταν οι Ελλάδα μετά τον πόλεμο αν είχαν επικρατήσει οι τρισάθλιοι κομμουνιστές. Καραϊσκο σύνελθε και μετάλαβε γιατί είπες πολλά απαράδεκτα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

κάτι θα πήρε το αυτί του

Ανώνυμος είπε...

εθνικός-διεθνισμός σημειώσατε 1 αρχικά χ μετά 2 τελικό.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Θανάση. Έβαλε και πάλι τα γυαλιά στον Καραϊσκο που βλέπει την ιστορία μονίμως με ερυθρά γυαλιά.

Ανώνυμος είπε...

άσος ημίχρονο διπλό τελικό στημένο μάλλον ήτανε

Ανώνυμος είπε...

ο καραίσκος να βγει να μας πει αν οι εαμοβουλγαροληστοσυμμορίτες του δσ ήταν εθνικών φρονημάτων

Ανώνυμος είπε...

Να μεταλάβει ο Καραϊσκος την Κυριακή όπως σωστά ζητάει ο Θανάσης ο Έλληνας και μάλιστα μπροστά σε μέλη του blog για να το πιστοποιήσουν. Είπε πολλά βρώμικα ο Καραϊσκος και χρειάζεται μεταλαβιά για να συγχωρεθεί.

Ανώνυμος είπε...

Να φέρουμε τον πατέρα Τιμόθεο Κηλίφη για τον Καραϊσκο. Είναι το ίδιο αριστερός και το ίδιο γραφικός.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

θανασάκη Πλεύρη σύνελθε.Περι εμφυλίου δεν ομίλησα στο άρθρο καθόλου.Και θα συμφωνουσα με το Μπάργουντ οτι καλύτερα να μην το ανοιξουμε το θέμα.Αλλα θεωρώ οτι αυτοί οι άνθρωποι που ανέβηκαν στο βουνό δεν είχαν άλλη επιλογή.Τους περίμενε κρεμάλα και ξερονήσια αν κάθονταν άοπλοι.Ο καθένας θα έκανε το ίδιο στη θέση τους κατα τη γνώμη μου.Ποια είναι η χοντράδα στο άρθρο;Χοντράδα ειναι να σκαλίζεις πληγές το 2000.Εγω ειλικρινα πιστεύω οτι δεν το ξέρουν στο ΚΚΕ αυτά που γραφει το Βάθρο του Παπάγου

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπουρδα πες μου αν εισαι ο αδελφος της Νενας. Αντε γιατι θελω να παω για υπνο ρε μαλακα.

Ανώνυμος είπε...

Να μετανοήσεις ρε Καραϊσκο κομμουνιστή. Εδώ είναι Ελλάδα ρε. Δεν χωράνε κομμουνιστές. Να κάνεις δήλωση και γρήγορα. Και που σαι. Φέρε και τα σουβλάκια. Με απ όλα.

Ανώνυμος είπε...

Αυθαίρετη η άποψη Καραϊσκου. Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά ότι το συμμοριτηλίκι των κομμουνιστών και εαμοβούλγαρων ήταν μονόδρομος. Υπήρχαν προβλήματα με το αυταρχικό κράτος της εποχής αλλά υπήρχαν και έκτακτες συνθήκες και ο Καραϊσκος δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

tanasi ta ti fas ti bomva etsi opos to pas

Ανώνυμος είπε...

να πει ο Καραϊσκος ευθέως την άποψή του για τον συμμοριτοπόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

αχ πολύ αυταρχικό το κράτος

Ανώνυμος είπε...

δεν τα μπορεί τα αυταρχικά ο καραίσκος

Ανώνυμος είπε...

ασε ρε λάκη τωρα που είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα.Ποιός είσαι που μιλάς έτσι και το παίζεις αυθεντία.Εδω κορυφαίοι ιστορικοί τα έχουν πεί αυτά.

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Aν είναι να πέσω για την Ελλάδα ας την φάω. Πατρίδα οικογένεια και ορθοδοξία μας έχουν μείνει μόνο. Οι έλληνες ντροπιαζόμαστε από την παρουσία Καραϊσκων και Κηλίφηδων. Δεν αποκλείεται ο Καραϊσκος να είναι ο ίδιος ο Τιμόθεος Κηλίφης. Αν και ο ιερέας είναι ΑΕΚ ενώ ο Καραϊσκος ΟΣΦΠ. Εκτός και αν το κάνει για να θολώσει τα νερά ο παλιο κομμουνιστοσυμμορίτης.

Ανώνυμος είπε...

κορυφαίοι και αμερόληπτοι, όπως ο Θανάσης Παπαρήγας λόγου χάρη

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

kalo episimos ton karaisko na to filoxnisoume sti omofri ke filoxeni xora mas

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Ο Θανάσης ο Έλληνας είμαι Καραϊσκο και δεν με λένε Λάκη. Διάφοροι ιστορικοί ας λένε ότι θέλουν. Κομμουνιστές και κουλτουριάρηδες είναι οι περισσότεροι. Γραφικοί και αρπακολλατζήδες. Τί να ξέρουν από πραγματική εθνική ιστορία όλοι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

ε ο Πλεύρης ο πατριαρχης της ιστοριογραφίας αλλα λέει

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι η Τένια Μακρή των μπλόγκς

Ανώνυμος είπε...

θανάσης+λάκης=θαναηλάκης
ο θαναηλάκης είσαι ρε;

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

O Καραϊσκος δεν έχει ιδέα από ιστορία γραμμένη με γαλάζια εθνικά γράμματα. Μόνο το ερυθρό χρώμα βλέπει μπροστά του σε ομάδα και κόμμα. Αν έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είναι ερυθρόδερμα.

Ανώνυμος είπε...

η κάτια μακρη το πασοκόσκυλο

Ανώνυμος είπε...

τα γαλάζια σου γράμματα

Ανώνυμος είπε...

Έχει αυτοκίνητο χρώματος ερυθρού ο Καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλακα ο αδελφος της Νενας εισαι; Λεγε ρε μπουρδα να παω για υπνο.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

karaisko ti ine siderostra?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

karaisko skeftome na alaxo to etniko imno tis xoras ti les gia auto: http://www.youtube.com/watch?v=b0YfidvjY1s

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

σιδερώστρα

Ανώνυμος είπε...

πολύ συρματόπλεγμα αν νικούσαν οι συμμορίτες
πολύ συρματόπλεγμα ρε

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

siderostra opos tote me ti spiridoula diladis

Ανώνυμος είπε...

είχαμε και εδω για πολλά χρόνια σιδερώστρες και συρματοπλέγματα.

Ανώνυμος είπε...

φρεντυ Γερμανος

Ανώνυμος είπε...

να βάλουμε τον Καραϊσκο μέσα σε συρματόπλεγμα για να δει την γλύκα. Άσε ρε καραϊσκο με τις θεωρίες σου. ϊσα ρε φιρφιρίκο που μου έχεις και άποψη για τον Παπάγο και τον "εμφύλιο".

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκα η Νένα είναι αδελφή σου; Θέλω να πάω για ύπνο

Τένια Μακρή είπε...

Ο Καραϊσκος ταλαιπωρείται από το σύνδρομο έλλειματικης προσοχής, όπως λέμε στην γλώσσα της ψυχολογίας, συμπεριφέρεται δηλαδή σαν ένα παιδί που προκαλεί-επιζητεί με αγωνία την προσοχή των μεγαλυτέρων του, όχι με θετικό τρόπο αλλά κάνοντας, λέγοντας ή γράφοντας πράγματα που ενοχλούν και τους εξοργίζουν. Γι αυτό πρέπει να σκύψουμε με στοργή πάνω στα προβλήματα αυτού του μεγάλου παιδιού, προβλήματα που τον καθιστούν ικανό να προκαλέσει την μήνιν των συνομιλητών του, που συνοδεύεται συχνά με έντονη επιθυμία για σπάσιμο του υπολογιστή, για κοσμητικά επίθετα στην "γαλλική" κοινώς γαμοσταυρίδια

Ανώνυμος είπε...

Ίσα ρε Καραϊσκο που θέλεις και την προσοχή μας. Ίσα ρε, σου λέω.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

poli orea pernate esys sto elada ta erto ke ego ke xerete poso me arezoun ta omorfa emena emis den ekoume tetia http://www.youtube.com/watch?v=p8tsrP_MFmY

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

me arezei me arezei me arezei
i elada ke o karaiskos
karaiskos eko kati filous sto elada tous xeris http://tinyurl.com/yjq96rs

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκος: Αξίζει να τον δεί(ρει)ς

Marwood είπε...

Για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία, όλος ο κόσμος ξέρει, εκτός από τον Καραίσκο απ'ότι φαίνεται, ότι το ελληνικό δημόσιο απέδωσε στον Παπάγο τις ανώτατες στρατιωτικές τιμές από καταβολής ελληνικού κράτους, αν δεν κάνω λάθος, ακριβώς γιατί επέτυχε τη νίκη του ΕΣ το 1949. Εχουμε ξαναπεί σε τούτο δω το ιστιολόγιο ότι αυτό ήταν το απόγειο της καριέρας του συγκεκριμένου στρατιωτικού. Άλλωστε ήταν και ο μοναδικός πόλεμος που κέρδισε.
Αρα η λογική λέει, οτι σε ένα άγαλμα προς τιμήν του, αν δεν αναγράφεται το "1949" μήπως και δυσαρεστηθούν κάποιοι καραίσκοι, είναι σαν να κάνεις αφιέρωμα πχ στον Γκάλη και να μην αναφέρεις το 1987 επειδή σε εκείνο τον τελικό έτυχε να είχε χάσει η σοβιετική ένωση....

Ανώνυμος είπε...

πολυ υφάκι εχει η τοποθέτηση του μπαργουντ. Και καλά τωρα να τοποθετηθώ εγω ο μεγάλος για να κλεισει το θέμα.Και δεν νομιζω να διαφωτίσθηκε κανείς ιδιαιτερα απο αυτήν την βαρύγδουπη πλην λάιτ παρέμβαση που μας σερβιρίστηκε με στόμφο.Ας χαλαρώσουμε ολοι

Ανώνυμος είπε...

Α)ποιά βουλή μωρε μαλάκα αντρα ποια βουλή τον τίμησε.Ηταν βουλή αυτή δημοκρατικού κράτους με ξερονήσια και δηλώσεις μετάνοιας και πιστοποιητικών φρονημάτων.Πανω στο βάθρο του αγάλματος έχει και το ψήφισμα αυτό πάντως.
Β)Κέρδισε και τους Ιταλούς ο Παπάγος

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΚΑΡΑΙΣΚΟ.
ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ;;;
ΔΕΝ ΚΑΤΑΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ.
ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΟΥΣΟΛΑ.
ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.
Ο ΠΑΠΑΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ,
ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΜΕΡΙΑ ΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΣΕ ΨΟΦΙΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΝΥΦΗ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΟΩ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ,ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ Τ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

γιαι βρίζετε κυριε;

Άγις; είπε...

Καραϊσκο;

Δημήτρης Ρίζος αποκαλύπτει... είπε...

…Τα ίδια Παντελάκη μου… Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά τα τραγελαφικά προβλήματα συνεχίζονται…
Δεκαπέντε (15) σχολεία τελούν υπό κατάληψη των μαθητών στη Θεσσαλονίκη…
…Και μέρα με τη μέρα μπορεί να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί ο αριθμός τους!..
***
ΩΣΤΟΣΟ ο παραλογισμός των καταλήψεων έχει και την πιο άθλια πλευρά του…
Δεν θα σταματήσουμε μόνο σε αυτή καθαυτή την παρανομία του. Από πού κι ώς πού μαθητούδια καταλαμβάνουν ιδιοκτησία του Δημοσίου;
Κτήμα τους είναι τα σχολεία;
Η άλλη τραγική πλευρά των καταλήψεων είναι οι καταστροφές που αφήνουν στα σχολεία, μόλις αποσύρονται, οι καταληψίες. Σπασμένα θρανία και πίνακες, εξαφάνιση των κομπιούτερ, καταστροφή των επίπλων των γραφείων και του αρχείου του σχολείου κ.ά.
***
ΠΟΙΟΣ όμως πληρώνει αυτές τις ζημιές; Οχι βέβαια οι καταστροφείς, ούτε οι γονείς τους… Εμείς, οι φορολογούμενοι, πληρώνουμε και αυτόν τον παραλογισμό…
…Αλλά πέρα από τις οικονομικές ζημιές, ας μην ξεχνάμε και τις συνέπειες που υφίστανται, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, οι νεαροί καταληψίες, στη μάθησή τους και στην εκπαιδευτική τους πορεία…
***
ΤΟ πιο επιπόλαιο όμως και σ’ αυτή την περίπτωση, είναι η… ιδεολογία με την οποία επενδύουν τις καταλήψεις σχολείων οι συνήθεις «προοδευτικοί» αυτού του ταλαίπωρου τόπου!..
– «Δημοκρατικό δικαίωμα οι καταλήψεις», αποφαίνονται!
Για ποιο «δημοκρατικό δικαίωμα» μιλάτε, μωρέ; «Δημοκρατικό δικαίωμα» είναι να κλείνετε τα σχολεία; «Δημοκρατικό δικαίωμα» είναι να καταστρέφετε τη δημόσια περιουσία; Ή μήπως «δημοκρατικό δικαίωμα» είναι να κλείνετε την πόρτα στη μάθηση και στην εκπαίδευση των παιδιών;
***
ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ τα παραπάνω αλλά καθόλου αυτονόητη (έως παρανοϊκή) η αδιαφορία των όποιων κυβερνώντων…
…Και όπως φαίνεται, θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε με τα γελοία «άσυλα», με τις καταλήψεις σχολείων και άλλα… «δημοκρατικά δικαιώματα»!..

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται απο το παραπάνω κείμενο του Ρίζου οτι ο κεντρώος μεσαίος χώρος που κυβερνά τον τόπο κατα αποκλειστικότητα, εντόπισε την πηγή της παθογένειας στη χώρα.Ειναι το πανεπιστημιακό άσυλο.Μολίς αρθεί το άσυλο το καταραμένο θα λυθούν όλα τα προβλήματα της παιδείας και της νεολαίας αλλα και μαζί τα προβλήματα της τριχόπτωσης και του κυκλοφορικού που μαστίζουν τις πιο προχώ ηλικίες.Δεν βλέπουν οι άθλιοι οτι τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών είναι πιο πολλά απο τους μαθητές πλέον και σε κάθε πολυκατοικία λειτουργούν δυο και τρία.Γιατί δηλαδή να μην φτάνει στους πιτσιρικάδες το σχολικό 7ωρο για να μάθουν 1-2 ξένες γλώσσες δωρεάν και να προετοιμαστούν για τας πανελληνίους εξετάσεις επίσης δωρεάν;Που να τα βάλουν οι θεσιθήρες με όλην αυτη τη συντεχνία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων.Αντε να βγάλεις 100.000 οικογένειες (το νούμερο τυχαίο) στην ανεργία.Σαν να ναι καταραμένοι οι γονιοί να πληρώνουν τα όσα για την εκπαίδευση.Και το βλέπουν τα παιδιά αυτό το μαγγανοπήγαδο.Πάνε σχολείο για να μην πάρουν απουσίες.Και μετά στον τροχό αγγλικά μαθηματικά φροντιστηρια μέχρι να πάθουν αφυδάτωση.Που να το σεβαστούν το κολαστήριο αυτό που τους είναι εντελώς άχρηστο οπως έχει γίνει το σχολειό.Δηλαδή τι έχουν τα ελληνάκια; Κωλόπαιδα είναι και θέλουν να τα σπάνε;Εξω λιγότερες ωρες ταλαιπωρούνται τα παιδιά με τα μαθήματα.
Να μας πούνε επιτέλους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβερνούν αυτοδύναμα και αποκλειστικά τον τόπο πόσα χρόνια χρειάζονται για να φτιάξουν την παιδεία.Πόσα πια.Αλλα 30 αλλα 40 πόσα.
Αλλου είναι τα αληθινά προβλήματα του τόπου και οχι το άσυλο.Με το άγαλμα του Στρατάρχη τι θα γίνει;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

εντάξει οχι και κολαστήριο,αλλα στα υπόλοιπα συμφωνω με οσα έγραψα

Ανώνυμος είπε...

σχολειά κολαστήρια με καθηγητές σκυλάνθρωπους

Ανώνυμος είπε...

κτήνοι φροντιστές, φοιτήτριες που παραδίδουν ιδιαίτερα, καθώς και personal trainers-pilates instructors που κλέβουν το τίμιο ψωμί των γυμναστών μέσης εκπαίδευσης, όλοι μαζί συνωμοτούν εναντίον της νεολαίας και του μέλλοντος του τόπου
κτήνοοοοοοοος κτήηηηηηηνοςςςςςςςςςςςς

Ανώνυμος είπε...

φροντιστήρια κολαστήρια, κελιά ψυχών, αθώων νεανικών ψυχών, όπου σκυλόμορφοι καθηγητές μαστιγώνουν και μαστιγώνονται

Ανώνυμος είπε...

Το ελληνικό σχολείο είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Στην πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερο, γιατί η πλειοψηφία των καθηγητάδων είναι αριστεριστές, ενώ η πλειοψηφία των γονιών δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους ή ακόμα χειρότερα ασχολούνται θεωρώντας ότι το κακομαθημένο τους έχει πάντα δίκιο σε ότι μαλακία κι αν αντικειμενικά κάνει. Η γελοιότητα του να μαζεύουν οι μαθητές υπογραφές για να νομιμοποιήσουν την κατάληψη τα λέει όλα. Ποιοι, οι μαθητές; Οι ανήλικοι, που είναι ανίκανοι δικαιοπράξίας; Οι μαθητές που κάνουν τις καταλήψεις, είναι οι αυριανοί πολίτες που θα διαδηλώνουν για ψύλλου πήδημα κλείνοντας τους δρόμους και ταλαιπωρώντας τους συμπολίτες τους, που θα γίνουν λιμενεργάτες με 120.000 ευρώ και θα έχουν το θράσος να απεργούν στραγγαλίζοντας την οικονομία που, που, που....

Η ερώτηση όμως στην περίπτωση των καταλήψεων είναι μόνο μία. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για να μπουζουριάσει τους γονείς των ανηλίκων, όταν αυτά τελούν μια παράνομη πράξη;

Ανώνυμος είπε...

Οταν είναι κυβέρνηση η ΝΔ μαζεύουν υπογραφές οι πασόκοι γονείς και οταν είναι το Πασοκ κυβέρνηση μαζεύουν υπογραφές οι Νεοδημοκράτες.Οι αριστεροί υπογράφουν πάντα.
Αλλα βέβαια δεν απαντάς επι της ουσίας ως συνήθως.Τι νόημα εχει αυτο το σχολείο ανοιχτό.Αφου τα φροντιστήρια σε βάζουν στο πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

Ξυνογαλε για πες τους εδώ τί παιδεία δώσαν τα Γιάννινα..."Πρώτα στα γρόσια και πρώτα και στα γράμματα.." Αμα δεν είχατε μαλάκες πελλοπονησοκρητικοί και τους ηπειρώτες να σας χτίσουν όλα τα πρότυπα σχολεία και τις σχολές θα εισασταν ακόμα στα προφορικά (ούτε καν γραπτά) αρβανιτικα..

Ανώνυμος είπε...

6 Νοέμβριος 2009 6:10 μμ : Θα σου εξηγήσω εγώ τι έχουν τα ελληνοαλβανοκωλοπαιδαράκια. Έχουν καταντήσει τα σχολεία σαν το σπίτι τους γιατί κανένας δε τα πετάει έξω να πάνε να γίνουν εργάτες. Οπότε οι γονείς, σαν καλά κορόιδα, λένε ότι φταίει το σχολείο που το παιδί τους είναι στούρνος και το στέλνουν και στο φροντιστήριο.