Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΥΝΑΛΥΣΗ

Θα πω κατι που δεν έχω διαβάσει σε καμμία ανάλυση κανενός οικονομολόγου.Περιττό να πω βέβαια οτι έχει αρχίσει να προκαλεί εμετό στο λαό, η βροχή των οικονομικών αναλύσεων.Αναρωτιέμαι πράγματικά πόσες αναλύσεις γράφονται καθημερινά για το τι έφταιξε,απο το κάθε μαλακισμένο του Ντιρί και των αντιπαθητικών μεταπτυχιακών στο Λονδίνο.

Πιστεύω λοιπόν, οτι δεν έπρεπε να μπούμε στη ζώνη του ΕΥΡΩ τότε που μπήκαμε. Παρουσιάζοντας κιόλας και ενα κάρο ψεύτικα στοιχεία.Η εθνική μας ανώτερη μεγαλοαστική τάξη της δρομοεργολαβίας,των παραολυμπιακών αγώνων και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, τράβηξε απο το αυτί το Σημίτη και το Χριστοδουλάκη,Παπαντωνίου κλπ και τους έβαλε να μαγειρέψουν ενα καζάνι με λογιστικά ιδεογράμματα, τόσο αναληθή, παραφουσκωμένα και χονροκομμένα που μόνο πρωταπριλιάτικα θα γίνονταν ανεκτά απο κάποιον.Η αξιωματική αντιπολίτευση και τότε όπως και τώρα μεγαλουργούσε, χειροκροτώντας και κάνοντας υπομονή (Για να να μας βάλει το ΠΑΣΟΚ στην ΟΝΕ που είναι σοβαρότερο κόμμα) Ακολούθησε άδων και ο βρωμοευρωλιγούρης λαός που και δεν ήξερε τι τον περίμενε και περίμενε μεγάλα πράγματα απο το νέο νόμισμα.Πράγματι πάντως "με το ευρω καλύτερα".

Το όραμα ήταν όμορφο και μεγαλοπρεπές αλλα δεν έπρεπε να επιτευχθεί τότε.Θα γλιτώναμε και πάρα πολλά.Απ ότι καταλαβαίνω, θα γλιτώναμε και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και τον υπέρογκο νοικοκυρικό δανεισμό και τα στεγαστικά και όλα τούτα τα μπαλόνια.

Τώρα έχοντας και μεγαλύτερη εμπειρία απο τα άλλα κράτη και έχοντας ίσως μιαν πιο σφριγηλή οικονομία με αιχμή τον τουρισμό (απο τα ευρω που θα έφερναν οι τουρίστες και θα τα άλλαζαν σε δραχμές) θα μπορούσαμε σιγά σιγά να μπούμε σε διαδικασία εισόδίων στη ευρωζώνη,Κύριοι, καθαροί,τίμιοι και καυλωμένοι (καθώς θα μασταν).Αλλα αυτά τραβάει ο λιγούρης και το λαμόγιο.Βιάζονται να βουτήξουν στο μέλι.


Θα πώ και εναν μύθο του Αισώπου που μ αρέσει πολύ, σαν παραβολή:
Ηταν ενας άσωτος τύπος που είχε κληρονομήσει μιαν μεγάλη περιουσία και άρχισε να την κατατρώει(νεοελλην-ευρωδάνεια).Γλεντούσε έκανε τραπέζια,γλέντια και κέφια μέχρι που φαλήρισε.Πήγε σε κάποιους φίλους του που χε δώσει κάποτε δανεικά και τον έφτυσαν.Το μόνο που του χε μείνει ήταν ένα παλτό.Με το παλτό αντιμετώπιζε το χειμώνα που ήταν αμείλικτος.Κάποια μέρα όπως ήταν κουρνιαγμένος, εκανε λιακάδα και είδε ένα χελιδόνι."Ηρθε η άνοιξη" σκέφτηκε και έβγαλε το παλτό και το πούλησε σε έναν έμπορα.Με τα λεφτά που έβγαλε διοργάνωσε γλέντι(χαχαχα).
Την επόμενη μέρα το κρύο γύρισε και ο ηρωας μας γυμνός χωρίς παλτό πέθαινε και δίπλα του πέθαινε και το χελιδόνι.

416 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 416 από 416
Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Έτσι μαμαει η Ελλαδαρα μας .... Άντε γεια κωλοεβραιοι....
πριν από μία ώρα περίπου μέσω: κινητό · Μου αρέσει! ·
Αρέσει σε 5 άτομα.
Antonis Psallidas Ρε Γιώργο..μην είσαι ρατσιστής..το βρισίδι τι το θελες τώρα?
πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει! · 1 άτομο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΕ. ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ
πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει!
George Develekos B Σιγά μην τους σεβαστούμε κιόλας Αντωνη μου... Αυτοί σταυρωσαν τον Χριστό...και σήμερα δια της Goldman sacks σταυρωνουν την Ελλάδα μας
Πριν από 46 λεπτά · Μου αρέσει!
Antonis Psallidas Ωχ....οι Εβραίοι φταίνε και για την κρίση μας? Καλά Γιώργο..άστο...
Πριν από 45 λεπτά · Μου αρέσει!
George Develekos B Αρκετά με τι αυτομαστιγωμα ρε Αντωνη
Πριν από 25 λεπτά · Μου αρέσει!

Ανώνυμος είπε...

Το να παρατηρεί ένας βλάκας ότι ο ήλιος λάμπει, δεν σημαίνει ότι ο ήλιος δεν λάμπει. (Όχι φυσικά ότι φταίει η Goldman Sachs για εμάς τους μαλάκες, αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει και την καλύτερη φήμη γενικότερα). Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι το εξής: Δεν έχεις βαρεθεί να διαβάζεις τις μαλακίες του; Ο άνθρωπος είναι θεοβάρετος.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα...Εγινα φιλος-φιλη του μπλόγκ απο τις αναδημοσιεύσεις των κειμένων του Κου Ντεβελέκου.Παρακαλώ να υπάρχει μια καποια συνεπέστερη ροή των εν λόγω κειμένων.Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι μωρέ;

Ανώνυμος είπε...

Αριστερές πλάνες...

Οι πολιτικοί μας και οικονομολόγοι τους πιστεύουν αφελώς πως από την κρίση η Ελλάδα θα εξέλθει με κάποιο κόλπο νομισματοποίησης του χρέους, ανακεφαλαίωσης των τραπεζών με φρεσκοτυπωμένα χρήματα και πακτωλούς ρευστότητας που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη μέσω αύξησης της ζήτησης.

Επί της ουσίας προτείνουν δηλ. να συνεχίσουμε το μοντέλο των τελευταίων τριάντα χρόνων που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Το κράτος δημιουργούσε άχρηστες θέσεις εργασίας, τις πλήρωνε με δανεικά και έτσι προκαλούσε ανάπτυξη μέσω των εισαγωγών...

Την ίδια ώρα οι παραγωγικές επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτα μαζικά και κανείς δεν νοιαζόταν να φροντίσει για την ανακοπή της διάλυσης.

Είναι αλήθεια όμως πως από την κρίση θα βγούμε μόνο με αύξηση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια της ζήτησης και αυτό αν φανούμε τυχεροί. Αυτό όμως δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά τις χώρες του βορρά που έχουν τα περιθώρια να κεντρίσουν την κατανάλωση.

Για εμάς, η σειρά των πραγμάτων με βάση την απλή κοινή λογική επιφυλάσσει, αύξηση της ανεργίας, μείωση των μισθών και του βιοτικού επιπέδου μέχρι του σημείου που το κλίμα για επενδύσεις θα γίνει ευνοϊκό.

Μέχρι του σημείου που οι απαιτήσεις αυτών που ζητούν εργασία θα ελαχιστοποιηθούν. Μέχρι του σημείου που αντί να ψάχνει κάποιος με προσόντα για δουλειά θα είναι πανεύκολο και πιο συμφέρον να στήσει τη δικιά του δουλειά.

Μέχρι του σημείου δηλ. που η κοινή γνώμη λόγω ανάγκης θα επιβάλει στην πολιτική ηγεσία να αλλάξει εκ θεμελίων το παρασιτικό μοντέλο με την διαφθορά και τα μύρια αντικίνητρα που άφησε να γιγαντωθούν η ευημερία με δανεικά.

Τα πράγματα είναι απλά, καμία διοικητική απόφαση της κυβέρνησης ή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν μπορεί να διατηρήσει τους μισθούς σε κανένα επίπεδο, όσο χαμηλό και αν φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα αυτό.

Επειδή καμία κυβέρνηση και κανένα συνδικάτο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μισθούς Γερμανίας με παραγωγικότητα Αφρικανικής χώρας επ’ αόριστον...

Όσο, και αν αυτή η διαπίστωση εξορκίζεται και ο τρισκατάρατος νεοφιλελευθερισμός δεν παύει να αποτελεί απόρροια της κοινής λογικής.



Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος είπε...

αντε πάλι με την κοινή λογική

Ανώνυμος είπε...

o από πάνω είναι ο Develekos

Ανώνυμος είπε...

να μας πει ο Καραϊσκος αν ψηφίζει Ρόζα

http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4655030

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/oy6ro5

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=8540

λέει λοιπόν ο εξ Αστραλίας ορμώμενος κ. καθηγητής:

"Εν αρχή ην η Κρίσις. Ακολούθησε η Πίστις. Κι όταν αυτή κατέρρευσε ήρθε η Πλάνη. Και χρειάστηκε ένας Φιλανδός ονόματι Jutta..."

και κάπου εκεί σταμάτησα να διαβάζω....

Ανώνυμος είπε...

ο κυριος Βαρουφακης ξεκινα την ημερα του με καφε,κρουασαν και βρίσιμο στην τρόικα.Το βράδυ τα ίδια.

Απο τότε που ήρθε η τροικα και το μνημόνιο,έγινε ο πλέον περιζήτητος άνθρωπος στην ελλάδα.Καλά θα κάνει να προσεύχεται να παραμείνει εδώ η τροικα για να του βρίσκεται και λάσπη να κυλιέται.Η τηλεοπτική του λάμψη είναι τόσο εκτυφλωτική και πρόσκαιρη όσο και των τηλεfreaks της Αννίτας και των κινέζικων μπιχλιμπιδιών.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=8540

στο 1 και 20 παρατηρουμε οτι ο ενας αράπης βρίσκεται σε δυο σημεία ταυτόχρονα

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=bDbpzjbXUZI

το παραπάνω σχόλιο ισχύει για αυτό το βίντεο..Πουτάνα τα κανα

Ανώνυμος είπε...

Το in.gr έχει βάλει ένα πλαίσιο στο κάτω μέρος της κεντρικής σελίδας του, όπου εμφανίζονται διάφοροι χρήστες του facebοοk οι οποίοι έχουν κάνει like στη σελίδα του in.gr στο facebook. Κάθε φορά που μπάινω στο In.gr κάθομαι και χαζεύω κάποιους από αυτούς τους μαλάκες που έχουν κάνει like στη σελίδα του in,gr στο facebook. Μιλάμε για τους απόλυτους πάτους της κοινωνίας. Άτομα με βυσινί σακακιά και φωτό από μπουζουξίδικο, ή με την κυρά τους (που είναι στο 100% των περιπτώσεων όρκα) ή like σελίδων τύπου "Είμαι έλληνας και γι αυτό μάγκας". Ωραίος λαός είμαστε..

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_11/09/2011_1296214

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=419106&h1=true

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 416 από 416   Νεότερο› Νεότερο»