Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Σύριζα, Ειρήνη, Δημοκρατία


Χωρίς να έχουν βγεί τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα μέχρι την ώρα που γράφεται αυτή η ανάρτηση, αλλά βλέποντας αυτά που φαντάζομαι ότι βλέπουμε όλοι έκπληκτοι, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, το πλέον αστείο κόμμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής να αποτελεί δεύτερο κόμμα, καταλαβαίνει και ο πιο καλοπροαίρετος παρατηρητής το αυτονόητο: Ότι θα έπρεπε στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο να είχε κερδίσει η καταραμένη η αριστερά και να έχουμε περάσει 40 χρόνια κομμουνισμού, μόνο και μόνο για να πάψει να αγιοποιείται αυτή η ιδεολογία, η οποία από την αμιγώς κομμουνιστική της έννοια με την "απαλλοτρίωση" της ατομικής ιδιοκτησίας, έβαλε νερό στο κρασί της γιατί δεν έβρισκε ευήκοα ώτα ώσπου κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ, το κατεξοχήν κόμμα της κωλοβάρας, της σαχλαμάρας και της κακής σχέσης με το σαπούνι, τον μπαρμπέρη και τον αφρό ξυρίσματος.


Το γεγονός είναι ότι με το ζόρι κάποιοι και εν προκειμένω οι Αμερικανοί, μας έσωσαν για δικούς τους λόγους από την κατάντια του κομμουνισμού, δηλαδή της ουράς στον φούρνο, των σάπιων δοντιών και της ζητιανιάς τζην παντελονιών σε δυτικούς τουρίστες, πράγμα όμως που ουδόλως επηρέασε την αριστερή  νοοτροπία  του "γίγαντα" και πανηλίθιου ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα επιβεβαίωσε μετά από 60 και βάλε χρόνια το σοφό ρητό "ουδείς αχαριστότερος του ευεργητηθέντος". Ειδικά μάλιστα, όταν ο ευεργητηθείς δεν δύναται να αντιληφθεί την ευεργεσία που του έγινε από τότε, αλλά επιθυμεί αυτή η ευεργεσία να συνεχιστεί μέσω της παροχής δανεικών και αγύριστων χρημάτων εκ μέρους των χορηγών ει δυνατόν μέχρι την δευτέρα παρουσία, με τον ίδιο να ζητάει συγχρόνως και τα ρέστα ουρλιάζοντας για το δίκαιο του αγώνα του μεταξύ κατάποσης σαρδέλας και τσίπουρου στον καφενέ.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ με όλους τους αρχηγούς του να έδρασε πράγματι ως δούρειος ίππος της αριστεράς από το 81 και μετά εξαγοράζοντας τον κάθε μαλάκα "αριστερό" έλληνα με αεριτζίδικα λεφτά επιδοτήσεων ή δανείων, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να υϊοθέτησε την αριστερή κούφια ρητορική των συνθημάτων τύπου "Έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ" απευθυνόμενο στο συναίσθημα του αδιαμφισβήτητα συναισθηματικού και θαυμαστή του Γιάννη Πάριου λαού , μπορεί τέλος πάντων να έκανε ότι έκανε με κύριο σκοπό να αποφευχθεί η αριστερή καθολική επικράτηση στην πολιτική ζωή, όμως η αριστερή πολιτισμική κυριαρχία απεδείχθη όχι μόνο ότι κρυβόταν βαθιά μέσα στην ψυχή του μαλάκα του Έλληνα κρυπτόμενη προσωρινά και δολίως πίσω από το ατομικό συμφέρον και την ιδιοτέλεια του κάθε γλειψιματία και παρακαλητή ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά επίσης ότι με την πρώτη ευκαιρία ήταν έτοιμη να βγεί από την κρυψώνα της ανακουφιζόμενη ωσάν πορδή του Κώστα Μακέδου μετά από ένα καζάνι φασολάδα, προκειμένου να δείξει την βλακεία και την τεμπελιά του Έλληνα σε όλο τους το μεγαλείο.


Κι η ευκαιρία δόθηκε όταν πλέον τελείωσαν τα δανεικά και χρεοκοπήσαμε, οπότε όλος αυτός ο φαντασιακός-ουτοπικός έμετος δεν είχε νόημα να εκφραστεί σε έναν μαϊμού αριστερό απατεωνοχώρο όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά στον πραγματικά αριστερό μπουρδοχώρο, τον χώρο της αγάπης, της δημοκρατίας και του διορισμού στο δημόσιο, δηλαδή τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κυριαρχία που όλοι βλέπαμε τόσα χρόνια, που λέγαμε ότι φταίει για την κατάντια μας αλλά που δεν είχαμε ένα στέρεο επιχείρημα περί ύπαρξης της γιατί κρυβότανε πίσω από υποκριτικές αριστερές καφενειακές αερολογίες που στην κάλπη μεταφράζονταν σε ψήφο στο "κεντρώο" ΠΑΣΟΚ για να γεμίζει η μπάκα, εμφανίστηκε ξαφνικά με τέτοιο εκκωφαντικό κρότο, που επισκίασε ακόμα και το γεγονός της ψήφου και της συνακόλουθης εισόδου στην Βουλή άλλων εξίσου "δυναμικών" και διανοητικά καθυστερημένων συμπατριωτών μας, όπως αυτών της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου-Καημένου.


Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι όταν ένας λαός θέλει κάτι αργά ή γρήγορα θα το πάρει. Ακόμα κι αν αυτό είναι τ' αρχίδια του. Μπορεί να περάσουν 60 χρόνια μέχρι να το πάρει αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή αυτό να γίνει. Ίσως μόνο μέσα από το βίωμα μιας άθλιας πραγματικότητας εκ μέρους του, υπάρχει ελπίδα να αντιληφθεί αυτή την πραγματικότητα σε όλη της την μεγαλοπρεπή αθλιότητα. Σε έναν δίκαιο λοιπόν κόσμο, θα έπρεπε να αφεθούμε να χρεοκοπήσουμε ανεξέλεγκτα, μήπως και οι "κοινωνικοί αγωνιστές" που αποτελούν την πλειοψηφία της καημένης αυτής χώρας βάλουν μυαλό κι αρχίζουν να αγωνίζονται πραγματικά για τον επιούσιο σε κανα χωράφι με ροδακινιές, αντί να αγωνίζονται στο μέτρημα δαγκανιών στο καλαμάκι του φραπεδοπότηρου στον καφενέ. Το οποίο μυαλό θα έβαζαν φαντάζομαι, την ίδια ημέρα που θα καλούνταν να πάνε στη δουλειά με το μουλάρι αντί με το αυτοκίνητο γιατί απλά δεν θα υπήρχαν καύσιμα.
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει λογικά κάποιος ότι αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα, ένα αντιμνημονιακό κόμμα του οποίου ο αρχηγός έχει το πλέον γελοίο και αλαλούμ  οικονομικό πρόγραμμα, ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός στην κύρια προεκλογική τηλεοπτική του ομιλία έχει ως κύριο επιχείρημα  μια φαιδρή δήλωση περί "φορολόγησης των ακινήτων και καταθέσεων εξωτερικού ελληνικής ιδιοκτησίας" χωρίς να βρεθεί ούτε ένας σύμβουλος του να του πεί περί απαγόρευσης της διπλής φορολογίας, ένα κόμμα με 50 συνιστώσες-γκρουπούσκουλα που η μία διαφωνεί με την άλλη ακόμα και στο ζήτημα του τί ώρα θα κάνουν διάλειμμα για κατούρημα ή στο πώς θα πρέπει να φυσάνε την μύτη τους κατά τη διάρκεια των ατελείωτων συζητήσεών τους, ένα κόμμα που αποτελείται από εμφανώς νοητικά υστερημένους, συμπλεγματικούς  και παραληρηματικούς ανθρώπους τύπου π.χ. Γλέζου και Λαφαζάνη; Θα μου πεις ότι εδώ βγήκε ο ΓΑΠ με σύνθημα την πράσινη ανάπτυξη, στους ΣΥΡΙΖΕΣ θα κολλήσουμε τώρα; Ναι ρε θα κολλήσουμε, γιατί αποδεικνύεται ότι πρόκειται περί των ιδίων λαμπρών μυαλών που απλά άλλαξαν κι από την πράσινη ανάπτυξη τους απασχολεί πλέον η οικονομική ανάπτυξη ροζ χρώματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή όμως ο κόσμος δεν είναι δίκαιος, το πιθανότερο είναι ότι ο καραγκιόζ μπερντές που λέγεται ελληνική πολιτική σκηνή και που πλέον εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπάρχει άνευ χρεοκοπίας, ενός γεγονότος δηλαδή  που θα έκοβε τις τζάμπα μαγκιές σε όλους αυτούς τους κουράδες. Τα σημάδια ήταν και είναι εμφανή: Κωλοτούμπες από τον Τσίπρα περί δραχμής, κρύψιμο του οπαδού της δραχμής Λαφαζάνη κλπ κλπ. Αν και ποτέ δεν ξέρεις πού φτάνει η βλακεία είναι η αλήθεια οπότε μπορεί και να το κλείσουμε το μαγαζί μια και καλή.Θεωρώντας ότι η άνοδος στα προεκλογικά γκάλοπ της Χρυσής Αυγής, συσπείρωσε σε μεγάλο βαθμό τους "ευαίσθητους"-"δημοκράτες" Έλληνες ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανολογώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει την περί δραχμής κωλοτούμπα του αλλά και την χλαπάτσα που προφανώς θα φάει αν πάει να "επαναδιαπραγματευτεί"¨το μνημόνιο, θα εστιάσει την ρητορική του στους "καημένους" λαθρομετανάστες, ντύνοντάς την με τον μανδύα του αντιφασιστικού αγώνα ενάντια στους "νεο-ναζί" προκειμένου να συγκινήσει, να αποπροσανατολίσει  και να δημιουργήσει ενοχικό αντιρατσιστικό σύνδρομο στην ηλίθια "δημοκρατική" μάζα. Διόλου συμπτωματική και η μόνιμη παρουσίαση της αφεντομουτσουνάρας του νεανία και φερέλπιδος πολιτικού Μανώλη Γλέζου.

Το μεγαλύτερο ατύχημα δε, θα είναι η όλη ιστορία να συμπέσει με τυχόν παροχή χρημάτων από την ΕΕ λόγω της νίκης Ολάντ στην Γαλλία. Ποιος θα αντέχει να ακούει τις θριαμβολογίες Τσίπρα περί δικαίωσής του για επαναδιαπραγμάτευση όταν είναι κατανοητό ότι υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιρνε τα παπάρια του;

Όπως και να χει, η σύγκριση του επιπέδου του ελληνικού λαού με άλλους ευρωπαϊκούς είναι αποκαρδιωτική. Πώς μπορείς να συγκρίνεις τους Έλληνες με έναν λαό όπως οι Ελβετοί που αρνήθηκαν δύο εβδομάδες παραπάνω άδεια μόνο και μόνο γιατί έχουν την λογική να αντιλαμβάνονται ότι θα φύγουν οι επιχειρήσεις από τη χώρα τους, με τους Ιρλανδούς που επέμειναν να μην ανέβει στη χώρα τους η φορολογία των επιχειρήσεων για τον ίδιο λόγο ή με τους Γερμανούς που επιμένουν σε ποσοστό άνω του 50% σε μέτρα λιτότητας; Διόλου τυχαία λοιπόν η άνοδος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ενός κόμματος δηλαδή με στόχο τον διορισμό όλων των Ελλήνων στο δημόσιο, την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια από όλους μας, την πίστη ότι έχει ο Θεός και ως εκ θαύματος κάτι θα γίνει και για μας και την μείωση των δαπανών της χώρας αρχής γενομένης από το σαπούνι."Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει", όπως λέει κι ο "σοφός" ελληνικός λαός. Με τις υγείες μας.

424 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 424 από 424
Ανώνυμος είπε...

Ενώ τώρα δεν είμαστε Ζιμπάμπουε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μακάρι να χα ξυπνήσει στις 3. Δυστυχώς ξύπνησα στις 7 για να πάω για δουλειά. Και σε κανα μισάωρο ξαναπάω για δουλειά. Άσε τις μαγκιές τώρα, γιατί ξέρεις καλά ότι σε σχέση με σένα έχω δουλέψει 20 φορές περισσότερο στη ζωή μου κι ότι συνεχίζω να δουλεύω περισσότερο. Και να μην είσαι εγωϊστής όταν ο άλλος σου αποδεικνύει με επιχειρήματα ότι λες σαχλαμάρες. Επειδή βρέθηκαν κάποιοι εδώ μέσα να σου υποδείξουν ότι λες σαχλαμάρες, δεν είναι ανάγκη να εκνευρίζεσαι.

Trueman είπε...

Νευρα από την αυπνία κάποιος? Αυτο προσπαθώ να πώ. Ότι με εργαζόμενους ξύπνιους 3 η ωρα τα χαράματα δεν πάει η ελλάδα μπροστά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μπα, δεν τσαντίζομαι. Απλά με χαλάνε οι κουτσαβακισμοί-γκεμπελισμοί όταν υπάρχει θιγμένος εγωϊσμός στη μέση. Μου κάνει πολύ ελληναράδικο και Πανοκαμμένειο. Στη θέση σου θα παραδεχόμουνα ότι μπορεί να έχω άδικο και θα τελείωνε το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

αυπνίες με την αννίτα πάνια

Ανώνυμος είπε...

Φούντωσε η παλιά κόντρα Βάρσου Τρούμαν.Τέτοιες ομηρικές μάχες είχαμε να ζήσουμε από την εποχή του Libertarian centrists rock.Το μόνο που μένει είναι να ξαναγίνει ΣΥΡΙΖΑ ο καραϊσκος και να αποκτήσει την παλιά χροιά του το blog.

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή Καραϊσκου στο ΣΥΡΙΖΑ με την όπισθεν.

Born Again Συριζαιος είπε...

ολοι αυτοι που συνομοτουν μες στις στοες τους,εχοντας πουλησει τις ψυχες τους στο Κτηνος και καινε τα δαση,τα αλση μας καθως και τα αυθαιρετα μας να γνωριζουν ολα αυτα θα τα βρουν μπροστα τους:ο Κυριος θα νομιμοποιησει ολα τα αυθαιρετα...

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

βάρσε καλημερα

Ανώνυμος είπε...

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/392/%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1

Ανώνυμος είπε...

καραίσκο ξύπνησες τι έγινε χάλασε το ξυπνητήρι;

Ανώνυμος είπε...

σκληροπυρηνικο μνημόνιο και πρωινο στις 5 το απόγευμα λοχαγε; ρε που πάει αυτη η χώρα - ψωρα ρεεε

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα κι απο μενα στον βαρσο

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, απαιτούμε νέα ανάρτηση όπου θα διατυπώνεις ξεκάθαρα τις ριζοσπαστικές θέσεις σου.

Marwood είπε...

Εγω δίνω δίκαιο στον Καραϊσκο. Το παλικάρι δεν θέλει να γίνει γιώτης τσαλουχίδης δεν θέλει να γίνει νίκος τσιαντάκης, πως να το κάνομε. Εφαγε όλα τα πέτρινα χρόνια στην ελάσσονα αριστερά. Αγονα χρόνια, αντιερωτικά, υπερασπιζόμενος τις αστείες θέσεις της ροζε αριστεράς με αποτέλεσμα θλιβερά επεισοδια σε μπλογκ ανά την επικράτεια.

Ηρθε η ώρα, τώρα που ο αλέξης είναι ένα σκαλί πριν την εξουσία, δηλαδή την κουτάλα, ο Καραϊσκος να δρέψει τους καρπούς των ιδεολογικών αγώνων του. Καλοφάγωτα Καραϊσκο και σε καλή μεριά.

Ανώνυμος είπε...

μια ζωή θα είναι η κουτάλα στα χέρια της αντιδρασης;

Ανώνυμος είπε...

Ωπα. Διορισμό θέλει ο Καραίσκος? Θα είναι ένας από τους 100.000 διοριστέους του Τσίπρα?

Ανώνυμος είπε...

Αγροφύλακας να διοριστεί ο Καραίσκος. Είναι ένα επάγγελμα που θα του πηγαίνει πολύ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4721686

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα εργάζεσαι Βάρσο τόσες ώρες, θα στα φάει όλα ο Αλέξης.

Ανώνυμος είπε...

George Develekos B
Πέφτουν οι μεσοτοιχίες στην γαλαζια πολυκατοικια....

Born Again Συριζαιος είπε...

και μολις ανεβει ο Αλεξης στην εξουσια,θα μας τα κατεβασει και θα μας την καρφωσει κανονικα...Ευχαριστουμε Αλεξης...και χωρις τυψεις,ε?οι Ελληναραδες δεν αξιζουν και κατι παραπανω...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία βουλή, πάντως. Ακόμα περισσότεροι ηθοποιοί, αθλητές, μπράβοι.. Α ρε φουκαρά καραϊσκο τί πληρώνεις

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 424 από 424   Νεότερο› Νεότερο»