Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Banana Republicans




Οι αγρότες λοιπόν απαιτούν τα «δίκαια» αιτήματά τους. Όσο δεν γίνεται αυτό, ανυποχώρητη η συμπαθής αυτή τάξη της ελληνικής κοινωνίας, κλείνει με το προσφιλές νεοελληνικό «έτσι γουστάρω», όλους τους δρόμους, κόβοντας την Ελλάδα στα δεκαδύο. Σαν αποτέλεσμα, τα collateral damages αυξάνονται γεωμετρικά. Προϊόντα σαπίζουν, εργαζόμενοι που απασχολούνται στον παγωμένο τομέα των μεταφορών (για τις υποδομές των οποίων πληρώνουμε δισεκατομμύρια) θα απολυθούν, τελωνεία παραμένουν κλειστά με σημαντικές απώλειες για το σύνολο του εμπορίου, ο τουρισμός πλήττεται, ταξιδιώτες αναβάλλουν τις υποχρεώσεις τους και πάει λέγοντας.

Το μοτίβο είναι γνωστό. Κάθε (συμπαθής και καλομαθημένη) τάξη στην Ελλάδα έτσι αντιλαμβάνεται τη προάσπιση των συμφερόντων της. Αβασάνιστα και με το μικρότερο δυνατό κόστος για την ίδια απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων της φορτώνοντας βέβαια την λυπητερή στους υπολοίπους. Όταν βέβαια δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων ουρλιάζει για έλλειψη «διαλόγου» από την εκάστοτε κυβέρνηση και απειλεί για τα χειρότερα.

Στην περίπτωση δε που παίρνει αυτό που θέλει, αυτό γίνεται συνήθως με μεγάλο κόστος για την υπόλοιπη κοινωνία και για την εκάστοτε κυβέρνηση που δειλή μπροστά στο πολιτικό κόστος υποχωρεί ατάκτως στις παράλογες, ενίοτε, απαιτήσεις των συντεχνιών.

Είναι αυτή η ηθική , ή καλύτερα η έλλειψη της, που μας χαρακτηρίζει. Η κατακερματισμένη κοινωνία που αντανακλά την εγωπαθή, βαλκανίζουσα ιδιοσυγκρασία του νεοέλληνος και που θεωρεί δίκαιο μόνο το ατομικό ή συντεχνιακό συμφέρον, αλλά όχι το συλλογικό.

Και μια αέναη πολιτική λαϊκίστικη συνθηματολογία και ανευθυνότητα που για άγρα ψήφων ανεβαίνει στα τρακτέρ και σπέρνει ανέμους ως αντιπολίτευση, για να θερίζει θύελλες σαν κυβέρνηση.

Και η εικόνα της Ελλάδας για έναν τρίτο παρατηρητή ; Μιας κακόγουστης μπανανίας όπως συνήθως.

245 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 245 από 245
Ανώνυμος είπε...

..."Πάνω απ' όλα προσπάθεια και αυτοκριτική" και διάβασμα των Μαρξιστικών Εικονογραφημένων να συμπληρώσω εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Γερμανικος βλακόσκυλος ο ποιμενικός

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λέμε έχει κι ένα δίκιο ο καραπιάλης να αισθάνεται κατατρεγμένος...Εδώ κοτζάμ μπλογκ αποτελούμενο από σοβαρές προσωπικότητες (εμένα, τον Γεωργίου, τον Φαπολέοντα, τον Άλκη Σταμουλοκολλάτο,όλους του ανώνυμους κλπ) του τη λέει... (Χα,χα,χα)

Ανώνυμος είπε...

Δεν πας να τα πεις εκεί που σε παίρνει ρε σταμουλοκολλημένε.. (π.χ. να ξεβρακώσεις καναν οδηγό λεωφορείου 70 χρονών)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λοχαγέ, συμφωνώ, σε γενικές γραμμές, με αυτά που λες περί ελίτ. Κι εγώ πιστεύω ότι αυταρχισμός χρειάζεται σε περιπτώσεις που οι μάζες (απαράσκευες και κακομαθημένες) συνεχώς ζητούν και διεκδικούν να τους παραχωρηθούν πράγματα χωρίς να προσπαθήσουν. Το κλίμα αυτό, που εδραιώθηκε στην Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 κυρίως, όπως έχουμε συμφωνήσει (νομίζω ότι συμφωνεί και ο κ. Καραπιάλης) είναι πολύ δύσκολο να αναστραφεί. Γιατί και οι ελίτ σήμερα πώς να κυβερνήσουν, όταν έχουν αυτές τις λαϊκές μάζες από κάτω να "τσινάνε" σε οποιαδήποτε λογική κίνηση;

Όσο για τα περί ανορθολογισμού που λες, συμφωνώ απολύτως. Ασχολούμαι και επαγγελματικά-επιστημονικά με την πολιτική/εκλογική συμπεριφορά, την πολιτική ψυχολογία κλπ. και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μεγαλύτερη μπαρούφα από τον (δήθεν) ορθολογισμό στις πολιτικές (και άλλες) αποφάσεις δεν υπάρχει...

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα άνοιξε και δέχεται εγγραφές..(Χα,χα,χα)

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ρε παιδιά π..δάτε πολύ σε αυτό το μπλογκ όλοι (εκτος Λεάνη) βέβαια?Σε λογικό επίπεδο πάντα γιατί οι Έλληνες γενικά είναι ερωτικός λαός.Εμένα ο βαψομαλλιάς με ειρωνεύτηκε οτι έχω νεύρα για σεξουαλικούς λόγους.
Αλλα έτσι είναι σε αυτην την άτιμη ζωή αυτοι που έχουν επιτυχία στις γυναίκες κοροιδευουν τους ατυχους που δεν τα καταφέρνουν

Ανώνυμος είπε...

"Στο Kolhm am Rhein, ο δομινικανός ηγούμενος Meister Ekkehart-τον οποίο εμείς θεωρούμε τον φιλόσοφο που αποκάλυψε τη γερμανική ψυχή-δίδασκε κατά το 1300 γύρω από την εσωτερικότητα του γερμανικού χαρακτήρα "τις δυνάμεις της ψυχής" και "τη θέληση που κατορθώνει τα πάντα".
Ο ηθικός νόμος του Kant: "Οφείλεις να ενεργείς με τέτοιο τρόπο, που τα αξιώματα της βουλήσεως σου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να ισχύσουν και σαν γενικός ηθικός κανόνας", είναι η κλασσική διατύπωση της εθνικοσοσιαλιστικής ηθικής"...
Το παραπάνω απόσπασμα από το έργο "Οι φιλοσοφικές βάσεις του Εθνικοσοσιαλισμού" του μεγάλου φιλόσοφου και πολιτικού επιστήμονα SS-Obergruppenfuhrer Otto Dietrich, το αφιερώνω στον Καραπιάλη....
Διάβασμα για απόκτηση επιχειρημάτων και γυμναστική (για τις περιπτώσεις που δεν αρκούν τα επιχειρήματα) Καραπιάλη...Μόνο έτσι θα αποκτήσεις τη δύναμη να επιβάλλεσαι

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, τί συνειρμοί είναι αυτοί; Πότε συσχέτισα εγώ τα νεύρα σου με σεξουαλικά θέματα; Διάβασε πιο πρσεκτικά τι έγραψα. Στο λέω εντελώς φιλικά: είσαι εκνευρισμένος και εκτίθεσαι... Συμβουλέψου κάποιον με γνώσεις ψυχολογίας, ανάφερέ του αυτό το περιστατικό και άκου τί θα σου πει. Εγώ ποτέ δεν κάνω τέτοιου είδους αναφορές και αυτό πραγματικά θεωρώ πιο προσβλητικό απ' όλα όσα μου έχεις πει. Σκέψου λίγο καθαρώτερα και θα δεις ότι επιβεβαιώνεις τις αναστολές που είχα να σου αναλύσω λίγο εκτενέστερα ορισμένα πράγματα, γιατί, όπως σου έλεγα, είσαι εκνευρισμένος και θα παρερμηνεύσεις. Να, λοιπόν, η απόδειξη...

Ανώνυμος είπε...

Και μιας και αναφέρθηκες, αγαπητέ Λοχαγέ, στον - πράγματι - μεγάλο Meister Eckhart να αναφέρω μια μεγάλη του φράση: "Να μην είσαι τίποτα, για να μπορείς να είσαι τα πάντα...".

Αφιερωμένο σε όλους μας και ειδικά σε όσους έχουν πλανηθεί από ανεφάρμοστες ιδεολογίες, όπως τον αγαπητό μου κ. Καραπιάλη...

Ανώνυμος είπε...

Ρε βαψομαλλιά, αλήθεια τώρα, του χεις φάει καμμια γκόμενα του karapiali; Μήπως γνωρίζεστε και εκτός blog και μας δουλεύετε; Τέτοια εμμονή μαζί σου δεν μπορώ να την εξηγήσω αλλιώς..

Ανώνυμος είπε...

ναι ακριβώς μου εχει φάει γκόμενα και συγκεκριμένα τη σία κοτσιώνη

Ανώνυμος είπε...

είπα να αλλάξω όνομα και διάθεση

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω - για να είμαι ακριβής, υποθέτω - αλλά προτιμώ να μην επεκταθώ (είναι σχετικά γνωστά πράγματα αυτά στην ψυχολογία...). Ειδικώς σήμερα που είναι και εκνευρισμένος... Πάντως, όχι, δεν γνωριζόμαστε, αν κι εγώ, όπως του είπα και του ιδίου, τον συμπαθώ και αν με καλέσει κάπου (για τσάι) θα ανταποκριθώ. (Αρκεί, βεβαίως, να μην είναι στον Μπύθουλα, γιατί εκεί αδυνατώ...).

Ανώνυμος είπε...

Θα σε καλούσα στον Προμαχώνα αλλα οι κινητοποιήσεις ανεστάλλησαν.

Ανώνυμος είπε...

Εκνευρισμένη είμαι

Ανώνυμος είπε...

H κατάσταση εδώ μου θυμίζει λίγο την ταινία Das Experiment. Εγώ δε, μου θυμίζω τον Διακογιάννη στους Ολυμπιακούς του 84, που είχε πάει για κατούρημα και όταν γύρισε πίσω, άλλος πέταγε ακόντιο, άλλος πήδαγε ύψος κλπ...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης να σας ενημερώσω ότι όπως φαίνεται από τα στατιστικά της σελίδας, είχαμε ένα επισκέπτη μέσω google που έκανε αναζήτηση για "ραντίσματα"

Ανώνυμος είπε...

Να καλοσωρίσω τον Ξύπνα Βούι στην συντροφιά μας.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα μαριγουντ αναρωτιέμαι ποιος έψαξε στα "ραντίσματα" υποψιάζομαι τον ΚΟΜΠΡΕΤΙ εναν επισκέπτη του μπλόκ που δεν εξεφράσθη ποτέ ξανα απο τοτε που τον επεπληξε ο χοντρούμαν

Ανώνυμος είπε...

μαλλον ελεγες οτι με καλωσορίζεις ομως

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μανία με την ορφογραφία κάποιον μου θυμίζει

Ρε μπας κι εισαι ο μπαμπινιώτης?

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε ρε μαργουντ σήμερα στην αλλη όχθη του ατλαντικού?ποιές οι εξελίξεις στο ρεπουμπλικανικό κόμμα?Ξύπνησε καλά ο ομπάμα και η συζυγος του?
Εμείς εδώ δεν μαθαίνουμε τίποτα για το Φιντέλ είναι ξάπλα μηνες τώρα καμμία είδηση

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αφού σκέφτηκα πολύ βρήκα την απάντηση στο χθεσινό κουίζ του βάρσου: Ο Μαπολέων Βοναπάρτης. τι κερδίζω?

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογιέσαι ορε Καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

Καραπιάλη και εγώ συμφωνώ με τα επιδοκιμαστικά λόγια του vapsomallia για το πρόσωπό σου, θα ήθελα να προσθέσω ότι με αρέσει που τις απόψεις σου τις εκφράζεις με παπαρρησία

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας φίλοι μου, ελπίζω να είμαι ευπρόσδεκτος στην ωραία διαδικτυακή συντροφία σας. Θα ήθελα να καταθέτω αν επιτρέπετε και δικούς μου προβληματισμούς για το μέλλον αυτού του τόπου και της αριστεράς γενικότερα. Αν αναρωτιέστε για την προέλευση του ονόματός μου, ενεπνεύσθην από τον ευφυή χαρακτηρισμό του συντόφου Καραπιάλη για τον συμπαθή κατά τα άλλα βαψομαλλιά, όπως επίσης και από το σεπτό αγωνιστικό πρόσωπο του Γιάννη Μπανιά, που συνεχίζει ακόμα να τραγουδάει τα όνειρά μας για μιά άλληνε καλύτερη κοινωνία. (θυμίζω την όμιλία-συναυλία που είχε δώσει πριν κάποια χρόνια με τη συμμετοχή του Sting).

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογιέσαι ορε Καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

Μην φοβάσε, αλλά και μην ξιπάζεσε ρε Καραπιάλη, ή καλύτερα ωρε Καραίσκο, όπως από ότι καταλαβαίνω σε φωνάζουν οι φίλοι σου εδώ. Έχω πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ από το να ψάχνω να σε βρω, που θα μου ήταν και πολύ εύκωλο αλλοστε.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας μάγκες, εγώ προτείνω να μετονομαστεί το γήπεδο του θρύλου από Γεώργιος Καραισκάκης σε Γεώργιος Καραίσκος.

Ανώνυμος είπε...

Je voudrais remercier monsieur karapialis, de se souvenir de moi. Il y a beaucoup d' annes depuis le temps que ce pede de con Wellington et ce sale fritz Von Blucher, m'ont donne "le Poul". Ah merde!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκράτορά μου, μάλλον πολύ καιρό στην κόλαση περάσατε, τα ξεχάσατε τα γαλλικά σας...

Ανώνυμος είπε...

Βρε παλιοζαγάρι Λεάνη, Ρε προσκυνημένε δεν ντρέπεσαι λίγου. ΟΥΡΤ ΡΕ ΟΥΡΤ απο δω ξεφτίλα. Αλλά έτσι είσαστε όλα τα ΣΚΟΥΛΙΚΗΑ. ΓΑΒΡΟΙ Β΄ ΔΙΑΛΟΓΗΣ. Θα βάλω ρε αλιτήριε το Θοδωρή το Ζαγοράκη τον τεστοστερονάτο να σου πηδήσει τη γκόμενα, για να μάθεις.

Ανώνυμος είπε...

Ah, mon ami, il fait tres chaud ici bas!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας φίλοι μου, είμαι πολύ ευτυχής που επετράπη το ιστολογείν από εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, και έτσι θα μπορώ με την άνεσή μου να συμμετέχω στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις σας, πάντα με ωραίο και πολιτισμένο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να συγχαρώ τον M. Βοναπάρτη για την αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του Πρίγκηπος Gebhard Leberecht von Blücher, στη μάχη για την εξάπλωση της καθαριότητας στην γηρεά ήπειρο που έστειλε τους βρωμερούς βατραχοειδής κλασομπανιέρες στο ΔΙΑΟΛΟ. Τα σχολικά μας βιβλία όμως αναφέρουν μόνο τις ψοραλέες αγγλίδες και την κραγμένη σιδηρά δούκισσα που δεν ήξερε και τι της γινότανε απο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ! ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ! ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ! ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝ....BANG! BANG! ..... ΜΕ ΧΑΛΑΣΕΣ ΩΡΕ ΚΑΡΑΪΣΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο αληθεύει ότι άλλαξες όνομα για να ξεχάσεις το διασυρμό;;;
Κι ότι έχεις να πηδήσεις από τον καιρό του Νωε;
Κι ότι είσαι ζηλιάρα και υστερική;
Κι ότι μάλλον δεν πας καλά;
Κι ότι είσαι κομπλεξικός;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ από την μεριά μου σας προτείνω τους Καταραμένους του Βισκόντι. Κορυφαία ταινία, γερμανία δεκαετία 30 πασοκοειδή μέλη του ναζιστικού κόμματος, παρακμιακή μεγαλοαστική τάξη με γόνους-τραβέλια που κάνουν λαιβ σοους σε μεσαιωνικούς οικογενειακούς πύργους, αλλαξωκολιές με φόντο τον ανταγωνισμό SS-SA, Βαρώνοι φον Κρουπ και τα τοιαύτα, ανωμαλάρες όλοι, τον παιρνουν όλοι ασύστολα, προδοσία ναρκωτικά αιμομειξία, στο τέλος εκκαθαρίζονται τα SA από έφοδο των SD που συλλαμβάνουν τα νεώτερα μέλη σε ρόλο γιουσουφακίων μαζί με παιδοτρίβες κομμισάριους σε βαυαρικά ρεζόρτς.
Μπερεκέτια δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις κι άδικο....Τα SA πασοκοειδή ήταν...Ευτυχώς που επενέβη η SD και διέσωσε την τιμή του κόμματος...

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, μιλάς εκπληκτικά την Γερμανικήν....

Ανώνυμος είπε...

...ΜΕ ΧΑΛΑΣΕΣ ΩΡΕ ΚΑΡΑΪΣΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

κες και κυριοι καλησπέρα απο το Γηπεδο ΞΥΠΝΑ ΒΟΥΙ.
lars ulrich die borusia dortmund tha clas mai arxiden

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ!!!........ΜΕ ΧΑΛΑΣΕΣ ΩΡΕ ΚΑΡΑΪΣΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

Τι ώρα είναι ορε Καραϊσκο?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 245 από 245   Νεότερο› Νεότερο»