Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

“NOMOI” ΤΑΞΙΣ ΗΘΙΚΕΣ

 

DISCLAIMER 1

Μετά από δεκαπενταετή απρόσκοπτη(!) παρουσία στο διαδίκτυο, γνωρίζω πολύ καλά ότι γίνονται παρεξηγήσεις και "εξάπτονται" τα πάθη ευκολότερα και με μεγαλύτερη συχνότητα από ότι στην πραγματική ζωή (για το θέμα αυτό υπάρχει ολόκληρη παραφιλολογία και με θεωρίες όπως ο Νόμος του Godwin κλπ). Για αυτό και έχει νόημα να τηρούμε κάποιους κανόνες, το λεγόμενο Netiquette, πέστε τους και savoir vivre, όσο σχολαστικοί και αστείοι μας φαίνονται, για να περνάμε καλά και να μην χαλάμε τις καρδιές μας, έτσι βούι?

DISCLAIMER 2

Σε αυτά τα πλαίσια, σπεύδω να διευκρινίσω ότι ό,τι θα πω παρακάτω, δεν έχει ισχύ διατάγματος ή φετφά (αν και πολύ θα ήθελα να είχε), ούτε υποστηρίζω ότι στην ανάλυση που κάνω δεν μου διαφεύγουν κάποιοι παράγοντες. Είναι οι απόψεις μου και αν θέλετε τις λαμβάνετε υπόψη, αν δεν θέλετε όπως έχω ξαναπεί, έχω και άλλες.

ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ

Ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ, έθεσε ως βασικούς κανόνες για την επιλογή θεματολογίας στα «πολιτικά» blogs (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα), τα “Don’t beat a dead horse” και “Don’t ride the hobby horse” , εγώ δε, θα προσέθετα και έναν τρίτο πολύ σημαντικό, το «Don’t ride the White Horse». Θα ήθελα ωστόσο, καταστρατηγώντας και τους τρεις παραπάνω κανόνες, να πάρω το λόγο επί προσωπικού και επί του Προσωπικού. Παρακαλώ, παρακάτω:

Ας ξεκινήσω πρώτα από τους Συνεργάτες, όχι βοήθεια:

Trueman: Ρε συ Τούρμπαν, είναι το τρίτο ή τέταρτο κείμενό σου στη σειρά που ουσιαστικά επαναλαμβάνεις τα ίδιο πράγματα. Επίσης ο τρόπος με τον οποίον εκφράζεις τις απόψεις σου αποπνέει, επίτρεψέ μου να πω, μια μιζέρια και μια γκρίνια καθαρά ελληνική-ανατολίτικη. Ωστόσο ομολογώ, ότι και εγώ αναγνωρίζω στον εαυτό μου πολλά ανατολίτικα χαρακτηριστικά, αν αυτό σημαίνει κάτι, καθώς και ότι είμαι μεγάλος φαν των ιστοριών του πιο μεγάλου ανατολίτη λαϊκού φιλόσοφου, Χότζα.

Παρεμπιπτόντως, μιας και αναφέρθηκε το όνομά του τις προάλλες, στο σημερινό του άρθρο ο Κασιμάτης στο Βήμα κάνει μια εκπληκτικής συλλήψεως παρομοίωση της κοινής αγροτικής πολιτικής με αυτό που ονομάζουμε "στανταράκι" (βέβαια αυτά τα ξέρουν μόνο τα σέξι αγόρια όπως ο Βούης, εμείς που τέτοια τύχη). Με μια κουβέντα, τα λέει όλα, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Με αυτό στο μυαλό, σου λέω ότι νομίζω ότι οι σωστές σε γενικές γραμμές απόψεις σου, θα πρέπει να σερβίρονται σε πιο ελκυστικό πακέτο.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο blog, σε γενικές γραμμές συμφωνούν για το ελαττωματικό πολιτικό μας σύστημα, ως ένα σημείο και για τον ελαττωματικό χαρακτήρα μας ως λαού. Το χωνέψαμε αυτό ρε μάγκα, το εμπεδώσαμε. Ομοίως καταλάβαμε ότι οι καλύτεροι θεωρούναι από τον vapsomallia οι (και κραγμένες αδελφές κατά τον Σμήναρχο Rudel) άγγλοι, από το Βάρσο οι ναζιστές και ο διάσημος καθηγητής Crap-Meister, και από τον Βούη οι κομμουνιστές, ο Λουμούμπα και ο Πολ-Ποτ κοκ κοκ. Καιρός να πάμε παρακάτω, που λέει και ο βάρδος της νεοπλουτοπασοκικής τάξης και διάδοχος του Γιώργου Νταλάρα (παράξενο που δεν συμμετέχει και αυτός στο μπλογκ) Αντώνης Ρέμος...

The Artist formerly known as Karaiskos, currently known as "Ξυπνάς μέσα μου το Βούι": Τώρα τι να πω για σένανε ρε μαγκίτη. Τα λόγια είναι περιττά. Καταρχάς είσαι μάστορας του argumentum ad hominem (στο λέω έτσι γιατί υποψιάζομαι ότι είσαι τριτοδεσμίτης) και συνεχής επιβεβαίωση του Νόμου του Godwin, πασπαλισμένα με ύβρεις και άναρθρες κραυγές. Στην αρχή, που λες, ήσουν τσαχπίνης και με άρεσες πολύ. Μετά πήρες το ρόλο σου πολύ στα σοβαρά και σε έπιασε ο επαναστατικός οίστρος άντρα θέλω τώρα τόνε θέλω. Αμάν πια με την επανάσταση εσύ και ο Αλέκος, δηλαδή Ημαρτον ρε ή μάλλον Χου ρε!

Kyuss: Νoμίζω ότι επειδή αυτό μάλλον είναι ολλανδικό, όπως πχ ο αγαπημένος επιθετικός της Liverpool, Dirk Kyut, μεταφράζεται στα ελληνικά ως κούης, όπως λέμε Ντίνος Κούης. Δηλαδή, Ντίνο, Ντίνο είσαι εδώ?

Πάμε τώρα στους τακτικούς σχολιαστές μας:

Βάρσος: Εσύ κύριε λοχαγέ-ζαχαροπλάστη-Πρέκα, κατά τη γνώμη μου, υποπίπτεις στο blogging αμάρτημα του Fisking, με μια ιδέα αλαζονείας στον τρόπο έκφρασης. Μου δίνεις εντύπωση ανθρώπου με ακλόνητες βεβαιότητες, και όπως έχω πει και αλλού, απλές (ξε)παστρικές λύσεις για πολύπλοκα προβλήματα που "ταλανίζουν" την ανθρωπότητα για πολλούς αιώνες. Επίσης, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω, όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις, χρησιμοποιώντας μια τρόπον τινά Προκρούστεια κλίνη για να τα φέρεις όλα στα μέτρα της ιδεολογίας σου, που από ότι φαίνεται, και σε αυτό μοιάζεις με τον Καραίσκο, αποτελεί για σένα δογματική αλήθεια, και μάλλον εξ' αποκαλύψεως, αφού δεν έχει δοκιμαστεί επί της ουσίας επί μακρόν πουθενά, εξόν από ένα μικρό διάστημα στη γερμανία, που από ότι φαίνεται το έχεις εξιδανικεύσει (βλ. video clip του προφίλ σου).

Ένα άλλο γεγονός το οποίο επίσης με χαλάει, είναι το ad nauseam name dropping διαφόρων φιλοσόφων και φιλοσοφιών, σχετικών ή ασχέτων, ίδιον του κλασσικού έλληνα ξερόλα, στο οποίο και οι δυο σας επιδίδεστε (εσύ και ο Ντίνος Βούης δηλαδή), αραδιάζοντας ονόματα και θεωρίες, στα οποία μπορεί να έχετε εμβαθύνει ή μπορεί και όχι, (δεν μπορώ να το ξέρω), και που πολλές φορές χρησιμοποιούνται για κατασκευή και επικόλληση ετικετών-χαρακτηρισμών για “flaming” του αντιπάλου, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούντο από τους κομμουνιστές circa εποχής δικών Μόσχας. Δηλαδή είσαι βυζαντινιστής, όχι είσαι σταχανοβιτιστής όχι είσαι...κοκ κοκ. Εγώ και για τους δυο σας έχω να πω ότι είσαστε Αλεφαντιστές-Ζουγανελιστές, αλλά μου αρέσει που εκφράζεστε με παπαρρησία.

Τέλος, θεωρώ Λοχαγέ Ριζόγαλέ μου, ότι είσαι η ζωντανή απόδειξη του νόμου του Godwin από την ανάποδη.

Vapsomallias: O εν λόγω κύριος είναι για μένα ένας πολύτιμος συνομιλητής, αν μη τι άλλο, λόγω του ότι είναι από τους ελάχιστους (και όχι μόνο ιντερνετικά) με τους οποίους μπορώ να συζητήσω ή να πάρω μια γνώμη, όπως και έχω κάνει άλλωστε, για θέματα και πρόσωπα -περιθωριακά ίσως για τους περισσότερους- που όμως εμένα με απασχολούν αρκετά, και άπτονται της βρετανικής pop culture. Από εκεί και πέρα, από όσα έχω καταλάβει, πρόκειται για έναν φιλελεύθερο, σε πολλά σημεία με παλαιοσυντηρητικές απόψεις, (κάτι σαν έναν μικρό PJ O’ Rourke δηλαδή). Με δυο λόγια σωστός ο παίκτης.

Hans Ulrich Rudel: Είναι ένα πρόσωπο το οποίο βαθύτατα εκτιμώ, ένας ήρωας πολέμου, καθ' όλα αξιοσέβαστος, τον οποίο θα ήθελα να παρακαλέσω να αυξήσει τη συχνότητα των παρεμβάσεών του.

ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΑΣ: Εδώ πρέπει να πω, ότι χαίρομαι που εμφανίστηκε και άλλος αριστερός στο ιστολόγιο για να μην αισθάνεται μοναξιά ο φίλος μας.

Barry White: Ποιός είμαι εγώ που θα μιλήσω για τον μέγιστο Barry? Σε ευχαριστούμε Barry για τη συμμετοχή σου στο χαζομπλόγκ μας, πρώτον γιατί με την παρουσία σου δίνεις ελπίδα σε όλους μας, καθώς αποδεικνύεις ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή, και δεύτερον γιατί η εμφάνισή σου στο blog απετέλεσε αφορμή για τη διατύπωση του Πρώτου Νόμου του Marwood, που παραθέτω ευθύς αμέσως, εις την αγγλική βεβαίως για να αποκτήσει και παγκόσμια διάσταση:

Λέγω λοιπόν:

The 1st Law of Marwood on Internet Discussions:

«As a blog discussion grows longer, the probability of the appearance of someone claiming to be Barry White, or even Barry White himself, seeking to woo or making indecent proposals to the seemingly more "serious" or as some might put it, "self important" commentators, approaches one.»

Όπως κάθε νόμος όταν πρωτοδιατυπώνεται, επιδέχεται διορθώσεων, συμπληρώσεων και Corollaries. Περιμένω τα δικά σας.

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Godwin's Law: As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one

Fisking: A point-by-point refutation of a blog entry or (especially) news story. A really stylish fisking is witty, logical, sarcastic and ruthlessly factual; flaming or handwaving is considered poor form.

192 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις και πολύ άδικο στην κριτική σου. Μάλλον έχω Μαπολεόντειο σύνδρομο.
Παρ΄όλα αυτά το δήλωσα εξαρχής στα disclaimers, οπότε αμαρτία ουκ έχω.
Για τον Τρούμαν η κριτική μου ήταν καλοπροαίρετη καθώς οι απόψεις του είνα ενδιαφέρουσες.
Οι δικές σου απόψεις επίσης με βρίσκουν σε γενικές γραμμές σύμφωνο, εκτός από τις παραπομπές σε κομμουνιστικές συνάξεις και ομιχλώδεις φιλοσόφους που δεν καταλαβαίνω. Οπότε να χρησιμοποιείς λινκ όταν αναφέρεσαι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω όμως απόψεις και σχόλια για το νόμο που διατύπωσα

Ανώνυμος είπε...

εχω και εγω να πω κάποια πράγματα(σιγα που δεν θα είχα)
Περίπτωσις χοντρούμαν:ο άνθρωπος πάσχει απο το σύνδρομο του Ηλία Πετρόπουλου.Ο μακαρίτης κυρ Ηλίας συγγραφέας του"Μπουρδέλου,υπόκοσμος και καραγκιόζης"κλπ λαογράφος κατα βάση σε κάθε του εισαγωγή βιβλίου τα χωνε στην Ελλάδα γιατί του είχαν απαγορεύσει να γράφει και άυτοεξοριστηκε απο το 1975 (στο Παρίσι χα χα)
Ελεγε έλεγε για τη χώρα τα οσα. Μηρυκαστικά.
Μια δυό τον περιέλαβαν καποιοι δημοσιογραφοι πολυ μετά απο τη χούντα στα 80ς(ο Ηλίας στο Παρίσι ακόμη)και τον έκραξαν τον έκαναν ασήκωτο.Τα ίδια ο τρούμαν: η Ευρώπη η ψωροκώσταινα τα λαμόγια η Παπαρήγα η Παπαρώ περιστεράκι στον ουρανό.Γραφει ομως αξιοπρεπως και τίμια δεν του αξιζε η επιθεση σου.
Ο Βάρσος είναι αλήθεια το έχει πάρει πολύ σοβαρά πάει για καρριέρα.Αληθινός Ιππότης(τέυτονας) αλλης εποχής είναι ικανός να κονταροχτυπηθεί στο κολωνάκι για οποιαδήποτε προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας του στο διαδίκτυο.Φιλομαθής και φιλοναζής βρίζει και υβρίζεται ακούραστα ενώ είναι ικανός να ξαγρυπνήσει για να μην αφήσει κατι αναπάντητο.
Χανς ουλριχ ντι μπορουσια του μεγγενγκλάμπαχ:ακόμη δεν εχω πεισθεί οτι είναι υπαρκτός.Ελέυθερος σκοπευτής πυροβολεί μοχθηρά ξαφνικά.Εχθες τη νυχτα παρουσιάστηκε ξαφνικα σαν στούκας σπέρνωντας βέβαια θλιψη αρχικά γέλια μετά.Προσωπικά βέβαια εχω μια εντύπωση οτι είναι ο ίδιος ο λοχαγος και οτι ο βάρσος είναι δαιμονισμένος.Οποτε δηλαδή πρεπει να γράψει λογικά σαν λοχαγός πετάγεται ο Δαιμων του Χανς ούλριχ και απειλεί με αιμα και τσεκούρι.
Μπαργουντ:ειλικρινά αυτό που είπε ο Βάρσος οτι είσαι δημοκράτης και συγκεκριμένα ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ τίναξε την Μπανκα.Ελπίζω μονο αφου στο τέλος ψηφίζεις που ψηφίζεις Ν.Δ να μην κορνάρεις τη νύχτα των εκλογών στη Ρηγιλλης.Πρόσεξε τουλάχιστον να μην την ξευτιλίζεις τη ζωη σου που έλεγε ο Καβάφης
Ξυπνα Βουι:ο ανθρωπος είχε την πιο αριστοκρατική απο όλα τα Παθη συνηθεια να παίρνει σκληρα ναρκωτικά (Εκ Μποκοτά)τα έκοψε....προσπαθεί γραφει εκτονώνεται τρόπον τινά.Η σκληρη διαδικτυακή κοινωνία δεν είναι συγκαταβατική σε κατι τέτοια
Για μένα η γελιοποιηση των ονομάτων είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία ασκησης του αυτοελέγχου.Ταπεινωνεσαι προσβάλλεσαι σκέφτεσαι μονάζεις γνωρίζεις τα 'ορια εσένα και των άλλων.
Ο Μαο (χίλια συγνώμη γιατι παλι τα ιδια)στην πολιτιστική επανάσταση έστελνε δασκάλους νομικούς όλους τους γραφειοκράτες να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες να καθαρίζουν σταβλους ωστε να τους κοπεί το εξουσιαστικό γραφειοκρατικό ύφος.Ετσι και με τα ονόματα.Το δικό μου εδω το εδωσαν μεχρι και σε γήπεδο.
Βαψομαλλιας:ο άνθρωπος εκτός απο βιρτουόζος στα αγγλικά γνωρίζει απο ψυχολογια.Αρα πρέπει να εχει μεγάλη πέραση στις γυναίκες οπως είπα και εχθές χωρίς να διαψευσθώ

Ανώνυμος είπε...

επιφυλάσσομαι για το απο που προμηθευόταν τα ντραγκς το ξυπνα Βουι απο τη Μπόκοτα ή τη Μποκοτά

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την κριτική, που ήταν περισσότερο, βέβαια, ένα κάποιο εγκώμιο. Θα μπορούσε κάποιος να μου απονείμει τους χαρακτηρισμούς ξιπασμένος, ψευτο-σνομπ, ευρωλιγούρης, σιορ Διονύσιος, κατά φαντασίαν βρετανός και άλλα παρόμοια. Καλοσύνη σου, λοιπόν, αγαπητέ Marwood, που έμεινες στα περί γνώσης ορισμένων "λεπτομερειών" του σεπτού αγγλικού βίου (μου είναι και μένα εξίσου ευχάριστη η ανταλλαγή απόψεων τέτοιου είδους, καθότι δεν υπάρχει η σχετική ζήτηση στη χώρα μας).

Ο αγαπητός Καραπιάλης μου έδωσε την αφορμή να τονίσω, με τη σειρά μου, ότι η χρήσις ναρκωτικών ουσιών δεν αποτελεί, αναγκαστικά, μια λούμπεν συνήθεια... Ακόμη και ο παμμέγιστος Ernst Junger (προσωπικότητα ιδιαίτερη, μεγάλου μεγέθους) "υπέκυψε" στις χάρες των ναρκωτικών. Μπορώ να συστήσω σχετικά και το βιβλίο του "Ναρκωτικά και Μέθη" (Ίνδικτος), στο οποίο καταγράφει τις εμπειρίες του από αλκοόλ/ναρκωτικά...

ΥΓ. Για τον, κατά τα άλλα αγαπητό σε μένα, Ηλία Πετρόπουλο, υπάρχει και ένα θέμα με τις χρηματοδοτήσεις από το ίδρυμα Ford (αν δεν κάνω λάθος). Συνεπώς προσοχή και στους εικονοκλάστες...

Ανώνυμος είπε...

Το έχω αναγνώσει το προκείμενο βιβλιο και προσυπογράφω την συστασή του.
Μια ερώτηση:Μπορεί να συνοδευτει ενα απογευματινό τσάι με ιερή μέθη?

Ανώνυμος είπε...

Το νόμο μου τον περάσατε στο ντούκου βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

και ο μέγας Φασμπίτερ το έτσουζε...μεχρι θανάτου

Ανώνυμος είπε...

Για Ντίνο Βούη: Και με σένα συμφωνώ (μπα σε καλό μου σήμερα) έτσι όπως το λες είναι με την πάρτη μου. και χειρότερα μπορώ να σου πω.
Για τη συσχέσιση Βάρσου και Χανς, δίκιο έχεις να υποψιάζεσαι αλλά είμαι κοινωνός κάποιων πληροφοριών που λένε άλλα.
Πρέπει δε να σου πω ότι τα επιχειρήματα του Βάρσου με έχουν σχεδόν πείσει, άσχετα αν του την είπα έτσι πάνω στην τρέλλα μου δηλαδή, και έτσι δεν θα ξαναψηφίσω ΝΔ, όπως θα γίνει και φανερό από τις μελλοντικές αναρτήσεις μου.
Ο Τρούμαν το είπα και εγώ αποτελεί μια τίμια φωνή, Μου κάνει εντύπωση όμως που δεν σχολίασες τον Ντίνο Κούη και κάποια άλλα σιωπηλά πρόσωπα εδω μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ Καραπιάλη τώρα που ξέρεις κι από κοκό εσύ....Άντε πιες κανα μίλκο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΠΑ ΕΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Marwood, προτιμώ να μην σχολιάζω νόμους, όταν διατυπώνονται από ανθρώπους που έχω σε εκτίμηση, οπότε ο καθείς μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει (όταν, αντίθετα, υπάρχει κρετινισμός, εκεί με καταλαμβάνει μια διάθεση σχολιαστική και, θα έλεγα για να ταιριάξω και με τον λοχαγό, αυταρχική). Πάντως και τα άρθρα Trueman τα βρίσκω ενδιαφέροντα, τεκμηριωμένα και, κυρίως, λογικά (πολύ σημαντικό αυτό για κάποιον σαν κι εμένα, που δηλώνω κάπως συντηρητικός).

Προς Καραπιάλη: Νομίζω ότι ταιριάζει - ειδικά όταν το τσάι συνοδεύεται (όπως στην περίπτωσή μου) με κάπνισμα πίπας. Ο (θεσπέσιος) καπνός της πίπας δεν μπορεί να συγκριθεί (κατά τη γνώμη μου) με κανένα ναρκωτικό... (Να που σου έδωσα ένα ακόμη στοιχείο για να μου προσάψεις φιλο-μπουρζουάδικη διάθεση και τα ρέστα...).

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ορε Καραίσκο?

Ανώνυμος είπε...

οι αναρτήσεις στην Ελλάδα είναι αναρτησεις.Η κάλπη μετράει μεσιέ.Στην κάλπη φαίνεται ο ανδρας, στην καλπη και στον πόλεμο.
Ντινος Κουης:ποιος είναι ο kyuss?δεν ξέρω, ας τοποθετηθεί ο ανθρωπος να δουμε.Μαλλον κανείς ναζης θα είναι και αυτός οπως σχεδόν ολοι οι μουσαφίρηδες εδώ

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ τώρα μιλάει κι ο Καραπιάλης τώρα....Ο κάθε φλώρος που πίνει μια γραμμή λουκουμόσκονη νομίζει ότι τα δε όλα... Κάτσε κάτω ρε τζιτζιφιόγκο..Άντε δες κανα μικυ μαου στην τηλεόραση να στανιάρεις και φάε και κανα γλυφιτζούρι..Το ίδιο θα την ακούσεις....

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σας πω ότι παρ΄όλο που είμαι εναντίον της λογοκρισίας (ναι καλά) διέγραψα κάποια σχόλια που συκοφαντούσαν δημόσια πρόσωπα αμέμπτου ηθικής, φίλων του αγαπημένου μας θεμιστοκλή νικολαίδη.

Ανώνυμος είπε...

Λουκουμόσκονη σνίφαρες ρε Καραπιάλη?
Ρε και σε είχα για μαγκάκι, πρόσεξε τώρα μη φουσκώσει το αλεύρι έτσι?

Ανώνυμος είπε...

Ε ΜΑ ΕΛΑ ΤΩΡΑ κι ο Καραπιάλης μάγκας...Ευαισθησία,τσόντα και ναρκωτικά...Άσε ρε μπάμια από δω..Τζους ρε ψαρομούρη...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΟΥΤΖΑΡΗ ΡΕ ΤΟΥΤΖΑΡΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΡΕ ΤΟΥΤΖΑΡΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΚΙΘ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣ

Ανώνυμος είπε...

αυτη η αυταρχική διαθεση που ακούω εχει και αγγελία στην εφημερίδα?"Αυταρχική έρχεται στο χωρο σου με όλα τα αξεσσουάρ"

Ανώνυμος είπε...

Άντε να πλέξεις κανα κασκόλ μωρή καραπιάλαινα...Μου ανακάλυψες τη μαγκιά στα γεράματα.. Άντε μη φας κανα γιαούρτι ρε τιραμόλα από δω...Σε ποιον τα λες αυτά;;

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκα, πες μου ειλικρινά, τη γιαούρτη πως τηνε θές?

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ορε Τουτζάρη?

Ανώνυμος είπε...

Ρε καραπιάλη θα μου δώσεις ενα κατοστάρικο να κάνω ενα υπεραστικό τηλεφώνημα

Ανώνυμος είπε...

Μα έλα τώρα και μ' έχεις ανάψει....Μου μαθε κι ο Ζήκος τ' άσπρα...Ρε τράβα στο μπακάλικο να μετρήσεις τις ρέγγες...Πάρε ρε το ζεμπίλι και τράβα στης κυρα Μαρίας να της πας τον τραχανά..Ζαλώσου ρε το γραμμόφωνο να πεις καμιά καντάδα ...Κάνε μας τη χάρη νυχτιάτικα...

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσ' ωρ' Ζήκου?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες καραπιαλη

Ανώνυμος είπε...

Τι ναι ρε και δε μιλάς;; μετράς τα μαμούνια στο σακί με τα φασόλια;; Άντε από δω ρε σφεντόνα που σκουπίζεσαι με εφημερίδα ακόμα..Από που την ψωνίζεις ρε;; Από την πλατεία του χωριου;;

Ανώνυμος είπε...

Να κωλοσορίσω λοιπόν στο μπλογκ μας τον Ηλία Πετρόπουλο. Τι τιμή είναι αυτή που μας επιδαψιλεύει η θεία προνεια. Μια ο Μπάρρυ Βουιαιτ μια ο διεθνούς φήμης Πετρόπουλος, θα τ'αντέξω θε μου?

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκα Μαργουντ, μήπως είσαι λίγο τρόμπας? Αυτό το νομοι τάξις ηθικές στον τίτλο τι σχέση έχει με το όλο θέμα, θα μου εξηγήσεις δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

Οτι σου κατεβαίνει γράφεις δηλαδή. Πας καλά ρε, ξύπνα ρε!

Ανώνυμος είπε...

Δε μας χεζεις ρε Γεωργίου λεω γω

Ανώνυμος είπε...

Άσε από δω και συ ρε βλάκα με τα ναζιστικά σου...Ρε άντε φόρα τη στολή και βρες κανα τραβέλι να σε φτιάξει που μου κάνεις και το σκληρό...Όργιο ε όργιο...

Ανώνυμος είπε...

Γεωργίου με απαγοητεύεις και με άρεσαν τα σχόλια σου αλλά τώρα δεν ξηγιέσαι σωστα

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε βαρσο τώρα χέσε μας και συ και οι θεωρίες σου αντε φτιάξε κανα ρυζόγαλο αγόρι και αστα αυτα

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε τώρα από δω που θα μας πουλήσεις και μαγκιά με τον καραπιάλη νομίζεις ότι μιλάς;; Ρε άντε φόρα δυο γαλότσες να νομίζεις ότι ντύθηκες Γερμανός από δω...Μ'ανάβεις και συ τώρα....

Ανώνυμος είπε...

Μαργουντ, έλα τωρα για να τα λέμε όλα, καλό πουστράκι φαίνεσαι και του λόγου σου απο αυτά που γράφεις και από τη φωτογραφία σου. Ελα πες μου ειλικρινά τώρα φιφες κάνεις?

Ανώνυμος είπε...

Γεωργίου θυμάσαι που σε πηδησα στη τρίτη γυμνασίου?

Ανώνυμος είπε...

τς τς τς αληθινή χαβούζα γίναμε.Αιμίλιεε καλέ με βρίζουν

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ορε Καραίσκο?

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γεωργίου πραγματικά με έχεις εκνευρίσει και παρασήρθηκα και βρίζω. Αντε αγόρι απο δω αντε πήγαινε πουθενα αλλου να πεις τα μπαγιατικά αστειακια σου

Ανώνυμος είπε...

Βρε βλα΄κα Μπλακφουτ ούτε μια ομοιοκαταληξία δεν μπορείς να κάνεις τι σχέση εχει ο Γεωργίου με την τρίτη γυμνασιου πες μου

Ανώνυμος είπε...

έωλα αστειακια

Ανώνυμος είπε...

παρασΥρθηκες ήθελες να πεις

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος είναι ο Γεωργίου την επόμενη φορά θα τον κάνω ΒΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΝ στα μουτρα σου ρε βλακομετρο

Ανώνυμος είπε...

Ρε καραπιάλη θες να ακούσεις και συ τα σχολιανά σου?

Ανώνυμος είπε...

αντε τζιτζιφιόγκο αρκετα σε ανεχτήκαμε χωρίς να μιλάμε

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γεωργίου είσαι και πολύ μ... βρίσε να δω τι θα καταλάβεις

Ανώνυμος είπε...

Μ... Μ... Μαπολέων εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκγουντ μ' αυτή τη φωτογραφία νομίζεις ότι είσαι και μάγκας; Κραγιονάκι φοράει το παλικαράκι που χεις βάλει; Έλα μωρή λουλού και συ τώρα...Λες και δεν ξέρουμε τι είσαι....

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε βλάκα από δω που μου βγάζεις και νόμους...Σερίφης είσαι; Τράβα από δω ρε Ρίγκο..Αντε κοιμήσου να ηρεμήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ηλία εγώ που σε καλοσώρισα? πως μου ξυγιέσαι έτσι?

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάχτε ρε μια μάπα που βγάζει και νόμους. Χου ρε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ Ο ΜΠΑΡΓΟΥΝΤ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗ...Κάτσε κάτω ρε συ ξερόλα...Έλα ρε Βουτσά των μπλογκ...Έλα ρε σερίφη της ασφάλτου; Η τετα ντουζου που είναι ρε;

Ανώνυμος είπε...

ο μονος νόμος είναι το δικηο του εργάτη

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι εχουν μπει ορισμένες αδελφούλες στο μπλογκ, επειδή είπα κάποιες αλήθειες που καίνε.

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ωρε Σεργιανόπουλε

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε βλάκα και συ με τους εργάτες...Κι ο Σεργιανόπουλος τα ίδια έλεγε...Μια απ τα ίδια είσαι και σύ...Ρε άντε βρες καναν Αλβανό να γκομενίσεις...

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκουμπιστώ να ρθω σπίτι σου ρε αγορίνα;¨Έλα τώρα ρε ανωμαλιάρη που δε θες....Σε καταλαβα γω...Τσου ρε μπανιστηρτζή ανώμαλε

Ανώνυμος είπε...

Τα θρασύδειλα παλικάρια που έχουν μπει στο μπλογκ, καθώς είναι προφανές ότι δεχόμαστε μια επίθεση trolls, θα με αναγκάσουν να προβώ σε ενέργειες που μπορεί να εκληφθούν ως αντιδημοδρατικές αλλά είναι απαραίτητες

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλακέντιε, με έχεις ανάψει τόσο πολύ με τις αγγλικουρες που πετάς που ετσι μου'ρχεται να ερθω με τους φίλους μου να σε περιποιηθούμε, το κακό είναι ότι θα σου αρέσει κιολας

Ανώνυμος είπε...

λετε να ειναι ο βαψομαλλιάς¨?

Ανώνυμος είπε...

Οσο για σενα φασιστακι βαρσο πισω εχει η αχλαδα την ουρα

Ανώνυμος είπε...

έχεις το θρασος ρε οργιο ρε σαχλε τυπε να ειρωνεύεσαι μορφες της αριστερας με φτηνα λογοπαιγνια όπως κλασομπανιας, αντε βλάκα, μην κοιτας που δεν μιλάγαμε μεχρι τωρα. Και που'σαι και σενα και το βλαχαδερο ναζιστακι το βαρσο σας βρισκουμε ανετα

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν όχι τσαμπουκάδες με μενα δεν μασαω απο αυτά. Δεύτερον αν έχεις καποια αντίρρηση στα λεχθέντα υπο εμού βγες με όνομα να το συζητήσουμε. Εγώ με κλασομανια και τα άλλα που λες δεν έχω σχέση ουτε και με βαρσους και τα τοιαυτα

Ανώνυμος είπε...

μαλλον κυριε κυριε εχετε κανει λαθος αριθμο

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τι θα κάνεις ρε Βράσε;

Ανώνυμος είπε...

Κατι καλοπαιδα σαν εσένα και τους ομοίους σου τους πετυχαμε στην πάντειο το περασμενο σαββατο. Ρωτα τους να μαθεις τι έγινε...
Και αν θες να συναντηθούμε να τα "πούμε" απο κοντα πες μου που και πότε

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ούτε τη λέξη μαλάκας δεν μπορείς να πεις ρε σκατόφλωρε, πουλάς και μαγκιά;

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη που επεμβαίνω αλλα ίσως εννοούσε Μαπολέων

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα κάνουμε ρε βλάκα; Θα μονομαχήσουμε; Αντε να κάνεις καμια σκοπια ρε βλάκα να μάθεις τι πα να πει γερμανικο...¨Οργιο

Ανώνυμος είπε...

ελα μωρε Βαρσε τίποτα μπραβοι του Μπανιά θα είναι της ΑΚ.Ο.Α ανανεωτική οικολογική αριστερα συνιστώσα του συριζα μεγαλη δυναμη του χώρου αποτελείται απο τον μπανιά και τον κλασομπανιά

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε μαλάκα θα μπω παρε και το άλλο το πουστοφασιστακι το χανς μαζί σου να γελάσουμε οταν ανοιγουμε τα καραφλα σας κεφαλακια

Ανώνυμος είπε...

Αντε από δω ρε ταραμά που κάνεις και τον αριστερό.. Στο Μπανιά τη λες; Δε ντρέπεσαι λίγο;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ να πω ότι δεν έχω τίποτα με τον Μπανια, δεν μου είναι αντιπαθής

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ το τυρόγαλο από τη Λάρισα μου έμαθε και την Αριστερά...Μπε΄ρδεψε τη μυτζήθρα με την κόκα και τη γίδα με τη γκόμενα....Τράβα να πιεις κανα ξινόγαλο ρε βλάχο...Κολίγε του κερατά...Ασε ρε από δω χέστη...

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να πέσουν οι τόνοι δεν υπάρχει λόγος δηλαδή δεν ωφελεί

Ανώνυμος είπε...

Βρε Ηλία τι είπα μόλις τώρα?

Ανώνυμος είπε...

Τι μα και μου ρε πουστρίγκο; Τι να μας πεις από τη ζωή σου που η μόνη πορεία που χεις πάει είναι μέχρι τα μπουρδέλα. Ρε τράβα αρωματίσου τζτζιφιόγκο που μου κάνεις και τον επαναστάτη...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα Ηλία τον καραπιάλη και εγώ τον έχω επιπλήξει πολλάκις, αλλά αυτό το κουτσαβακίστικο ύφος και ο ψευτολαικός τσαμπουκάς που έχεις πραγματικά είναι λυπηρός

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε γυαλαμπούκα τώρα που μου χεις αποψη για όλα...Κάτσε ρε κάτω μη φας καμια ροχάλα και χρειστείς καθαριστήρες...Αντε από δω

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΩ ΑΛΛΟ

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει τώρα ο ζήκος τον αριστερό...Ρε Ζήκο για κοίτα ρε κάτω γιατί μου φαίνεται ότι λύθηκε το κορδόνι απ το τσαρούχι σου...ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ τώρα....Έχουμε γίνει ίσα κι όμοια όλοι...Ασε ρε μαμόθρεφτο που μου σαι κι επαναστάτης...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να δηλώσω ότι νόμιζα ότι είχα δει τα χειρότερα με τις ασυναρτησίες του Καραπιαλη και το φρισκινγκ του βαρσου αλλά σήμερα αποκαλύφθηκε ενας ολόκληρος υπόκοσμος αλητείας από προφανώς προβληματικά άτομα που δυστυχώς βγήκε στην επιφάνεια. Για να δούμε πως θα ξεμπερδέψουμε

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογασαι ωρε Καραπουστερίσκο?

Ανώνυμος είπε...

Έλα που δε θες ρε κολωνακιώτη απο το μπούθουλα; έλα που δε σ' αρέσει... που νομίζεις ότι είσαι ρε στο ντα καπο;"Σας παρακαλώ κυρία μου προηγούμαι για τον καφε"...ΆΝΤΕ ΡΕ ΒΛΑΚΑ απο δώ...Αντε να την παίξεις λίγο να ηρεμήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Και που σαι Ζήκο...Πιάσε ένα ούζο και μια σαρδέλα ρε...Και ρέστα από τάλιρο....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Εγω θα ήθελα μια τουρτα για το σπίτι

Ανώνυμος είπε...

Ζήκο ζήκο είσαι εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει, θα την φας εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο το φιλαράκι σας ο φλώρος που είναι; Πίνει το τσάι του; Άμα περάσει πείτε του ότι θα του στείλω κάτι μελομακάρονα με το Ζήκο...

Ανώνυμος είπε...

σταδιαλα να πας εσυ.

Μου κοβεις τον ικα. ποιος ειναι αυτος ο ικας που μου τον κρατας?

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογιεσαι ορε Καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

Στα μουτρα σου. Γερομπιμπέκα

Ανώνυμος είπε...

Στα μουτρα σου. Γερομπιμπέκα

Ανώνυμος είπε...

Είναι κάποιος απέξω που ζητάει τον κύριο Ζήκο...

Ανώνυμος είπε...

Και γω λέω ότι είσαι μαλάκας...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν μπορώ να κάνω άλλο υπομονή...Λέω καληνύχτα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟ Ζήκο. Ετσι να τ' ακουν μερικοι μερικοι εδω μεσα

Ανώνυμος είπε...

βαρσε ,

μεγαλη απωλεια

Ανώνυμος είπε...

Άστονε μωρε αυτόν...Θα πήγε να αυτομαστιγωθεί...

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογιεσαι ορε Καραϊσκο?

Ανώνυμος είπε...

Ρε καραίσκο αγόρι μου τι κακό μας έκανες, θα πέσουμε έξω αντρα μου, ξανασκέψου το σε παρακαλω

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογασ' ουρε καραϊσκ'?

Ανώνυμος είπε...

Έχω να πω τα εξής...Ανέκαθεν σε αυτό το blog υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι το έκαναν παιδική χαρά πετώντας διάφορα "αστειάκια" σε κατά τα άλλα ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις. Μπορεί μέχρι χθες με μερικά (ελάχιστα η αλήθεια) από αυτά τα αστειάκια να γελούσαμε κι εμείς...Με τη διαφορά ότι από χθες το βράδυ η σκιώδης αυτή "κυβέρνηση" του μπλογκ, έγινε φανερή κυβέρνηση με αποτέλεσμα τον ανηλεή βομβαρδισμό των υπολοίπων με χυδαιότητες και κακόγουστα "αστεία" σε σημείου που να μην μπορέσει κανείς να αρθρώσει λέξη...Θα παρακαλούσα αυτούς τους "επισκέπτες" να μεταφερθούν σε άλλη παραλία αλλά επειδή το θεωρώ αδύνατο πλέον δυστυχώς, τουλάχιστον να περιοριστούν στον παλαιότερο ρόλο τους και να παρεμβαίνουν όσο το δυνατό λιγότερο..'Ολοι έχουμε μια σκοτεινή πλευρά, αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε να την ελέγχουμε γιατί αλλιώς καταλήγουμε τελείως ζώα...Στο κάτω κάτω το μόνο που θα καταφέρουν με την επανάληψη των χθεσινοβραδινών θα είναι να κλείσει στο τέλος το παρόν blog, πράγμα που ουτε αυτούς τους συμφέρει μια και καταπώς φαίνεται διασκεδάζουν τόσο...

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ βλάκα τώρα που νομίζεις ότι είσαι κι έξυπνος..Να μας χειραγωγήσεις πας; Ο γκέμπελς νομίζεις πως είσαι; "Θα κλείσει το μπλογκ", "που διασκεδάζουν" κλπ Στ'αρχίδια μας και να κλείσει...Πάμε αλλού να γελάσουμε.. Και το μειλ δεν το άνοιξες κοτούλα καραφλέ....

Ανώνυμος είπε...

Βρε βλακόμουτρα, τόσο καιρο που διατυπώνατε τις βλακοθεωρίες σας, εσυ κουραδοναζιστή του κολωνακιου που το παιζεις και σκληρο αντρακι απειλώντας, διαδικτυακα βέβαια γιατι στα ισια δεν μπορεις θα τις φας και εσυ όπως τα φιλαρακια σου που τους βαλαμε τα λοσταρια στον πατο στην παντειο.
Ο κρασοφιλοσοφος λαρσαιος δηθεν αριστερος που ντροπιαζει το κίνημα με τη λιγουρικη κοσμοθεωρία του, που μας "αποκάλυψε" κιολας λες και του το ζήτησε κανεις οτι ειναι τοσο κρετινος και φασιον βικτιμ που σνιφαρει αλευροσκονη καμωνοντας οτι ειναι ο μεταμοντερνος καστρο της ελλαδας αντε στο καστρο του πλαταμωνα βλαχαδερο. Εσυ εισαι ο χειροτερος γιατι δηλωνεις και αριστερος και με τη λιγουρομπουρζουαδικη συμπεριφορα σου δινεις το δικαιωμα στα φασισταρια να σε περιγελάνε και να σε εχουνε του κλωτσου και του μπατσου.
Οσο για τον πουστοφλωρα διαχειριστη που καμωνεται και τον λορδο, από τον οποιον εμαθα και την υπαρξη του γελιου μπλογκ, δεν θα ασχοληθω γιατι τον εχω δει και προκειται για ενα αξιολυπητο ανθρωπακι. Αν συνεχίσει ομως να ειναι προκλητικος ,εδω ειμαστε για να τα "πουμε"

Ανώνυμος είπε...

Ακουσε με κύριε Σκατούλη αν και μ ακούσεις δεν μ ακούσεις...
Οι λαικοί σου αγώνες με λοστούς στα στενά των Αθηνών δεν απασχολούν το μπλοκ ή μαλλον το απασχολουν οσο οι μάχες Ημο τρέντυ και κάγκουρων στα ελλεεινα προαστια .
Κατα τα αλλα ίδιες μπουρδες αναμασας με τους αεργους κτηματομεσίτες και τα νεοφιλελεύθερα στελέχη ημιδημοσίων και δημοσίων οργανισμών που λιάζονται στο κολωνάκι.
"Οι βλαχοι το τυρί το ταγάρι που νομίζει οτι είναι ο Φιντέλ".
Δηλώνω λοιπόν απερίφραστα οτι απο να κάθομαι και να κουβεντιάζω σε "αριστερά"μπλογκς κουφιοκεφαλακηδων αριστερών της φάπας που τη φιλοσοφία τους την εχουν διαμορφώσει ΄στις ατελείωτες ώρες που διασπαθίζουν στα Εξάθλιάρχεια,διαβάζοντας τους τοίχους προτιμώ βαρσο και τα λοιπά ακροδεξια στοιχεία εδω.Τράβα τώρα πιές κανα μπάφο ρε σαχλοκούδουνο, με κατι τέτοια νοσταλγω τα τανκς και τον παιδονόμο γιατι προφανώς επειδη έχουν αργία τα σχολειά μου ξενυχτήσατε εχθές και σήμερα το παίζετε ιστορία
Που τους αναμάζεψες κε διαχειριστά αυτους?

Ανώνυμος είπε...

ελεεινά

Ανώνυμος είπε...

Κατόπιν ωριμοτέρας σκέψεως αντιλήφθηκα (ευτυχώς) το σφάλμα του να ανοίξω το mail σε σας βασιβουζούκοι, μιας και είμαι σίγουρος ότι είστε τόσο θρασύδειλοι που το μόνο που θα καταφέρω είναι να κατακλυστώ από υβριστικά mail ή να με τραβολογάτε σε όλη την Αθήνα χωρίς να εμφανίζεστε. Κι επειδή δε θα ερχόμουνα μόνος μου, αλλά θα έφερνα και "εκλεκτή" παρέα, φροντίζω να μην τους ταλαιπωρώ ανευ λόγου και αιτίας...
Συμφωνώ με τον karapiali ότι μάλλον είστε μαθητές και πάντως λίγο πάνω ή κάτω από τα 20 γιατί ώριμος άνθρωπος δεν επιδεικνύει συστηματικά τόσο άθλια συμπεριφορά. Βρήκατε την ευκαιρία της σημερινής αργίας κι είπατε να το "κάψετε"; Τι ωραία, μπράβο...Επιτρέψτε μου λοιπόν να αμφιβάλλω ότι ο διαχειριστής του μπλογκ έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί σας. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράλογο να συναναστρέφεται υποκείμενα σαν κι εσάς και λόγω ηλικίας και λόγω της εντύπωσης που μου έχει δώσει .
Μπράβο τέλος σε αυτά που είπε ο καραπιάλης...Αν όλοι σας είχατε την νοοτροπία του, δεν θα ήσασταν τόσο αντιπαθητικοί. Θα σας συνιστούσα να καθήστε να διαβάσετε και να αποκτήσετε έστω και το 1/10 των γνώσεων του, αν και αμφιβάλλω για το αν θα καταφέρετε να τελειώσετε το σχολείο (ή αν το τελειώσατε). Πηγαίνετε λοιπόν να κάνετε πλιάτσικο σε καμια βιτρίνα και κανα "τσιγαράκι" γιατί εδώ ΔΕΝ είστε ευπρόσδεκτοι..Άϊντε...

Ανώνυμος είπε...

Προς καθυστερημένο νεοναζί:
Το πόσο κότα είσαι φάνηκε..Εμείς πάντως θα σε περιμένουμε απέναντί μας στους αγώνες μας. Και σένα και του ομοίους σου της "εκλεκτής" παρέας..Παύω να ασχολούμε μαζί σου γιατί και που σου μιλάω είναι πολλύ...Άντε βλάκα...
Προς καραγκούνη του κολονακιότικου κάμπου: Το ότι είσαι ξεφτιλισμένος φαινόταν..Το πόσο ξεφτιλισμένος φάνηκε τώρα. Είσαι ακόμα πιο εξοργιστικός από το αυγό του φιδιού...Φορώντας αριστερό μανδύα έχεις ανάγει σε επιστήμη το γλύψιμο των αντιδράστικών κάθε είδους...Προσπαθείς να τους μοιάσεις, φτιασιδώνεσαι σαν την πουτάνα, και στήνεις κόλο για να σε πηδάνε...Σταμάτα να αυτοαποκαλείσαι αριστερός γιατί αποτελείς ντροπή για όλο το αριστερό κίνημα.
Προς όλους σας: Αν νομίζετε ότι η αγωνιστική συνείδηση σχετίζετε με την ηληκία κάνετε λάθος..Ο αγωνιστής μπορεί να είναι 18 μπορεί και 85 χρονών. Θεώρησα χρέος μου να παρέμβω με τα εξοργιστικά που έβλεπα, αλλά από εδώ και πέρα σταματάω να ασχολούμαι με σας τους ηλίθιους γιατί βαρέθηκα.

Ανώνυμος είπε...

PION IPES AERGO RE LAMOGIO

Ανώνυμος είπε...

Βαρσο εχεις λυσαξει που δεν μπορεισ να μας βρεισ θα σε βρουμε εμεισ φασιστομουτρο. και επειδη εισαι λυσσασμενοσ θα σε φωναζω Βαρσο Λυσσαριδη απο εδω και περα

Ανώνυμος είπε...

Τι σλογασ' ουρε Τουντζαρ'?

Ανώνυμος είπε...

δεν θα συνεχιστει η συζητηση από τα στελέχη του blog;

Ανώνυμος είπε...

Που είχαμε μείνει?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηλίας Πετρόπουλος φαίρεται μια ενδιαφέρουσα φωνή. για να δουμε τι έχει να μας πει

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες κε marwood, γυρεύοντας πας; Δεν βαρέθηκες να ακούς βρισίδια από τη μαθητιώσα νεολαία; Βρήκαν και κάνουν χαβαλέ τώρα, μην πηγαίνεις και γυρεύοντας...Άσε μήπως ησυχάσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο είναι και ξυπνητζήδες δήθεν ότι τους έδωσα τη διεύθυνση του μπλογκ. Τσόγλαν μπους

Ανώνυμος είπε...

Καταφεραν με τη μαλακια που τους δερνει να κανουν συμπαθή τον καραισκο

Ανώνυμος είπε...

Δε φταίνε αυτά, το εκπαιδευτικό σύστημα φταίει...Αντί να τα μάθει ότι πρέπει να διαβάζουν, τα μαθαίνει στην εκδρομή, την κατάληψη και την αργία. Α, και την "επανάσταση", όπως κι αν νοείται αυτή

Ανώνυμος είπε...

η χθεσινη επίθεση κοινων ποινικών στο μπλογκ εχει ξυπνήσει μέσα μου πολυ συντηρητικά ένστικτα.
Κατι είχα ακούσει εγώ για τους νεολαίους της αριστεράς(ετοιμάζω βέβαια γενική έφοδο στις πολιτικές νεολαίες πολυ σύντομα) αλλα τι μπορεί πράγματι να περιμένει κανεις απ ολα αυτά τα βλαμμένα χουλιγκανάκια της φακής.Ανορθόγραφοι κενόσπουδοι θορυβοποιοι εχουν πασαλείψει στην καρκάνα τους αριστερά τσιτάτα απο γκράφιττι και απο πανκ(punk hardcore} συγκροτήματα της πυρκαιας,κάτι εχουν ακουσει απο δω και απο εκεί για αναρχία και κομμουνισμό αερομοντελισμό και επιτίθενται με θράσος Ταμερλανικό.
Βεβαίως επειδή πρόκειται για κοινούς κουμπούρες που δεν παιρνουν τα γράμματα ουτε με σφαίρες υπογράφουν αντι ρατσιστές αλλα επιτίθενται με κωλοπαιδισμό νεοπλουτιστικο του χειρίστου έιδους σε εναν ομολογουμένως βλάχο καμπίσιο οπως εμένα.Είναι να θλίβεται κανείς για την εργατική τάξη καταρχήν(βέβαια αυτά τα χαζα εδω δεν ανήκουν στην εργατικη τάξη η μονη δε τάξη που ανήκουν είναι η Β λυκείου την οποία προφανώς και υπηρετουν εδω και 2 χρόνια)που έχει το ιστορικό καθήκον να αναλάβει τη διαμόρφωση της νεας οικονομικής πραγματικότητας

Ανώνυμος είπε...

και μια που ειπες επανάσταση, μου θύμησες ότι πρέπει να κανω μια ανάρτηση προς τιμήν του ήρωος Στυλιανού Παττακού

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αν επανεμφανιστούν (που σίγουρα θα γίνει) γειώστε τους και συνεχίστε κανονικά, αλλιώς δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ..Όσο τους δίνουμε σημασία, τόσο θα συνεχίζουν....

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι μόλις ενημερώθηκα από το μπλογκ του Παπαγιάννη ότι απεβίωσε ο Βίκτωρ Παπαζήσης!

Ανώνυμος είπε...

Ο εκδότης;

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως

Ανώνυμος είπε...

τώρα που το είπες:εβλεπα τώρα μια προσφορά που έχει το ΕΘΝΟΣ με σι ντι του νταλάρα που εχουν μέσα και τραγουδια πορτογαλλικής αντιστασης στη χουντα(επανάσταση των γαρυφάλλων)Μα δεν βλέπει κανείς οτι δικαιωματικά μας ταιριάζει η χουντα στην Ελλάδα οπως στα βλαμμένα ο παιδονόμος.Το έχουμε ξαναπεί η φιλελεύθερη δημοκρατία θέλει μια καποια στοιχειώδη σοβαρότητα.Οι πορτογαλλοι που είναι πάτοι οι άνθρωποι και το παίζουν και αριστερο αδικημένοι ενω ηταν οι χειρότεροι δυνάστες ever και οι Ισπανοι καθως και οι ελληνες υποψιάζομαι και τους ιταλους απο τορίνο και κάτω δικαιούνται χούντα.Γι αυτό ειχαν το Σαλάζαρ οι μεν 50 χρόνια ολα μια χαρά και οι αλλοι Φρανκο αλλα 40 μια χαρα και οι Ιταλοι μουσολινι για 30(θα τον είχαν ακομη δε)Χούντα λοιπον κύριοι και εκκλησιά και τάξη.
Παρολο που ο φιλόσοφος Λαιμπνιτς έλεγε σοφα οτι Και η μεγαλύτερη τάξη κρύβει μια μεγάλη αταξία

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω αυτά που βλέπουν τα μάτια μου...Καραπιάλη είσαι καλά;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ πουλημενο τομαρι καλα σε ειχα καταλαβει εγω

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινήσαμε...

Ανώνυμος είπε...

βεβαια με τέτοια γλέντια και παρτυ που εκαναν ΚΑΠΟΙΟΙ αντιστασιακοι κυρίως οι πιο χαμηλοι κιόλας,μεταπολιτευτικά θα τρέξουν και οι γάτεσ τωρα να αντισταθούν στα τεθωρακισμένα αν εξεγερθούν οι καραβανάδες

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε...Τι διάολο θα βαρεθούν και θα πάνε αλλού

Ανώνυμος είπε...

Κατι τετοιοι σαν και σενα διαλύσανε το ΣΥΡΙΖΑ και σέρνονται σαν τσιρακια του αμερικανοδουλου Γιωργακη ζητιανεύοντας μια θεσούλα. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Καλά πόσο μαλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να διαλέξει όνομα στρατουλης εκτός αν είναι ο ίδιος ο στρατούλης βέβαια

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λε ρε Ζήκο, αυτές τις απόψεις τις διαβάζεις στην εφημερίδα πριν ή αφού την έχεις χρησιμοποιήσει στο χέσιμο;

Ανώνυμος είπε...

σκατουλης?

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκα ανώνυμε, υποψιάζομαι οτι ο καραπιαλης σε έχει χεσμενο

Ανώνυμος είπε...

ενημερώνω δε το κοινό μας οτι οι κυριοι κυριοι μαρξ και εγκελς είχαν σούρει τα οσα σε λαούς ασ πουμε στους Σλάβους για την πολιτική τους καθυστέρηση και αδράνη προσκόλληση στα γελοία ιδανικά των εθνών τους.Αυτο για το πατοι οι πορτογάλλοι και ουζμπέκοι παλιοτερα που είπα.Και ο Μπακούνιν βέβαια για να καλύψω ολες τις συνιστώσες εσουρε τα όσα στην εργατική ταξη για την αδρανή της στάση στην αδικία και την εκμεταλλευση

Ανώνυμος είπε...

μπακαλενιν

Ανώνυμος είπε...

μπακαλουνιν

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ζήκο, μήπως έχεις μπερδέψει το Μπακούνιν με κανα πελάτη σου στο μπακάλικο;

Ανώνυμος είπε...

Ενσυνειδήτως δεν απαντάω

Ανώνυμος είπε...

Κε Marwood παράκληση. Μπορεί να είσαι εκνευρισμένος όπως κι εγώ, αλλά μη βρίζεις...Κρίμα είναι

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε Βράσο να μη βρίζει; Θα σου βάλει πιπέρι η μαμά στη γλώσσα; Αντε ρε φλώρε από δω...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

δεν κατάλαβες τώρα θα μάθεις μπάλα απο τον αρχοντα Σκατούλη,η βραδυά θα μείνει στην ιστορία.Πρωτα πρώτα Συριζα θα ψηφίσω και ψηφίζω.Αμφιβάλλεις οτι μας πρέπουν τα Τανκς?μα και εμεις να βγούμε(ΧΑΧΑΧΑ) θα μας πάρουν με τα γιαούρτια και οι πέτρες.Ασε τώρα τα γιωργάκης και τα τέτοια πάμε μαζι στην καλπη αμα γουστάρεις.Η θα διώξουμε τις επάρατες πασοκικες βασεις που μας φόρτωσε στην Κρητη ο παπατζης και οι αλλοι εδώ το παίζουν λεβέντες οι βρακοφόροι σκατοφλώροι.Ασε ρε τουντζάρη τώρα

Ανώνυμος είπε...

Τι συλλογάσαι ορε Καραίσκο?

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι προσκυνημένοι φίλοι σου που έχω συναντήσει μου έχουν βρει καλύτερες δικαιολογίες. Το διαλύσατε το κίνημα θα πρεπε να ντρέπεστε και να σιωπάτε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκα είσαι καλά ή να φωνάξουμε κανα γιατρό; Τα θες και τα λές;

Ανώνυμος είπε...

Αντε αρκετά ασχολήθηκα με την παρτη σου πασοκιδιο

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας και είναι όντως ο Στρατούλης, Τέτοιο οίστρο πάντως, τι δυναμικά στελέχη που έχει ο σύριζα, κανονικά τέτοια ώρα θα πρεπε να ήταν κομμάτια σε κανένα καπηλειο στο λόφο στρέφη

Ανώνυμος είπε...

με κοινοβουλιο στην ελλάδα δεν κάνεις αλλαγες φίλε.Τέτοια είναι η ανατολιτικη -και αυτή μας την κληρονόμησαν πιστεύω οι Οσμανλήδαι-λατρεία που έχουμε στο ντοβλέτι εδώ στην ελλαδα (Γυναικες χρημα εξυπηρετήσεις χαιλίκια)δεν φανταζόμαστε εμείς οι προλετάριοι των κομματων τη γλύκα της εξουσίας.Οι βουλευτές ζουν σαν ροκ στάρς κυριε στη χωρα μας που και το σεξ είναι ταξικό(αραμπατζής).Η μονη δουλειά που έχουν είναι να παραμε΄νουν στη θέση τους γαντζωμένοι μεχρι το ναυαγιο να βρεί πυθμένα.Με τέτοια εξάρτηση απο τα ψηφαλάκια δεν αλλαζεις θέση ουτε σε περίπτερο σκατούλη

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Ζήκο που μου χεις και πολιτική άποψη..Ρε άντε να οργώσεις το Da Cappo και σταμάτα να τρως τα χόρτα που βρίσκεις στο βουνό όταν βοσκάς...

Ανώνυμος είπε...

Χουλιγκάνια του κερατά...Δεν είδες ότι οταν ο Καραπιάλης πήγε να τους κοντράρει πολιτικά το ριξανε στο γηπεδικό....

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό δε γαμάς εσύ Ζήκο ε; Ποια θα πάει με το μπακαλόγατο ε; Οπότε το παίζεις επανάσταση μπας και τσιμπήσει καμια γκόμενα...

Ανώνυμος είπε...

εσυ ανώνυμε βαζω στοιχημα οτι θα εχεις ακμή και στα 65 σου χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Η δήθεν αναλύσεις σου μεγάλε είναι επιπέδου νηπιαγωγείου. Απλως σε ενημερώνω ότι κάτι τέτοιοι σαν και σενα οδήγησαν την αριστερα στην καταστροφή και στον εξανδραποδισμό από τα δίποδα του πασόκ. Εγώ και άλλοι σαν και μένα δεν θα το ανεχτούμε και θα αποχωρήσουμε φιλαρακο, αφήνουμε τα γουρούνια να κυληστούν στην πρασινη λασπη

Ανώνυμος είπε...

Αποχωρώ...

Ανώνυμος είπε...

καληνυχτα λοχαγε

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτά που λες καημένε είναι πολιτική άποψη τα χεις μπερδέψει πολύ τα πράγματα....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω σίγουρα μπερδευτει παντως

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες Ζήκο; Στο χωριό που ψηφίζεις το φάκελο στον δίνουν σταυρωμένο;

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

σκάσε ρε βλάκα ανωνυμε μπουνταλά βουι θα μου πεις εμένα για πολιτική αποψη καθυστερημενο

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες κατι ρε μάγκα, φίφες κάνεις?

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΖΗΚΟ ΠΟΥ ΑΓΡΙΕΥΕΙς ΚΙΟΛΑΣ...Ρε πάρε τη γκλίτσα απ τη μέση μη σκοντάψουμε..Άσε ρε τυρόγαλο καραγκούνη...

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ τώρα που μιλάει κι ο Ζήκος τώρα...Βόσκα ρε τα πρόβατα..Ασε ρε βλαμένε που διάβασες το Μπακούνιν στον Πατάκη και μου χεις άποψη...Αντε δες καμια τσόντα ρε στερημένε...Μιλάνε όλοι μιλάς κι εσύ....

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε τώρα...Ο Ζήκος...Μπέρδεψε το Λένιν με τον Ξεπλένιν και νομίζει ότι είναι θεωρητικός...Γιουργιααααααα ρεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Τον μπακούνιν με τον μπακούριν

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τι βρίζεις το ζήκο, το ξέρεις ότι η στρούγκα του βγάζει την καλλίτερη γιαούρτη?

Ανώνυμος είπε...

Ε, μα έλα τώρα μωρέ...Διαβάζει πολιτικά στο φίλαθλο και αθλητικά στην Αυγή και τα χει μπερδέψει ο βλάκας...Μας κάνει και τον ινστρούχτορα ο πουθενάς τώρα..Ο λακές των προσκυνημένων

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε το ήσυχο το παιδί ρε αλήτες

Ανώνυμος είπε...

Ρε άντε πες τα κάλαντα να μαζέψεις κανα φράγκο να πάρεις κανα πιάτο φαί...Να σε δανείσω το τρίγωνό μου; Άσε ρε από δω...Τις ασυναρτησίες σου τις λες πολιτική...Έχεις ακούσει ρε βλαμένε προοδευτικό να μιλάει υπέρ της χούντας; Πόσο χαμένος μπορεί να είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Ε μα έλα τώρα...Μου την έχει δώσει....Αμ δεν ξέρει τί του γίνεται θεωρητικά αμ το παίζει και ξερόλας....Αυτός είναι χειρότερος απο το φασιστοειδές τον βλάκα....

Ανώνυμος είπε...

Ζήκος Χουνταλας

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ...Καλό ρε παίχτη....Που είσαι ρε Χουντάλα; Δοκιμάζεις γούνες;

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδια βρήκα το μπλογκ σας τυχαία από το google. Πρώτη φορά βλέπω αριστερό να εκφράζεται με τόσο κυνικό και χυδαίο τρόπο υπέρ αυταρχικών καθεστώτων. Μου θυμίζει την παροιμία θέλει η πουτ*** να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ντροπή μόνο αυτό εχω να πω.

Ανώνυμος είπε...

Τι ναι ρε Ζήκο; Έβαλες τα κλάματα; Διάβασε κανα ΟΚ ρε και άσε την πολιτική...Άντε μωρή κοσμική από δώ....

Ανώνυμος είπε...

Επηξε η γιαούρτ΄ωρε Χουντάλα?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κάνεις λέγεται προβοκάτσια...Άλλο το ότι δεν πρέπει να είμαστε σοβιετία και άλλο το γεγονός ότι το λέει αυτός ο ελεεινός ...Είδα το βίντεο κι εκνευρίστηκα με τον τρόπο που προσπαθεί να τους κοροϊδέψει..Νομίζει ότι μιλάει σε πεντάχρονους...Η αλήθεια όμως είναι η εξής: Φταίει αυτός ή αυτοί οι μ...ς που τον ψηφίζουν; Διότι όταν ο κατάπτυστος τους δουλεύει 40 χρόνια κι αυτοί πάνε και τον ψηφίζουν γιατί τους διορίζει τα παιδάκια ή τους βγάζει από τη μπουζού, τότε καλά να πάθουν...Πάλι Καραπιάλη μου η απάντηση είναι μία: Όταν το ατομικό συμφέρον προηγείται του συλλογικού συμφέροντος και σε βάρος μάλιστα του συλλογικού συμφέροντος, παίρνεις αυτά τα αποτελεσματα. Όταν ένας χωριάτης τον ψηφίζει προτάσσοντας το ατομικό του συμφέρον (το διορισμό της θυγατέρας) και εν γνώσει του ότι ο πολιτικός είναι φελλός και άρα βλαπτικός για το σύνολο, (κάτι σαν τον πρασόκουρα το γνωστό ζιζάνιο της πατάτας), τότε έχεις πρόβλημα. Πολλαπλασίασε τον ένα με όλους τους Έλληνες και έχεις κράτος-μπανανία...Η λύση είναι πάντα ένα καλό εντομοκτόνο...

Ανώνυμος είπε...

ελα μωρε λοχαγέ τωρα ακου προβοκάτσια!!Λες και έκαψα το Ράιχσταγκ

Ανώνυμος είπε...

Πορτακάλια?

Ανώνυμος είπε...

Κουρδιστό Πορτακάλι

Ανώνυμος είπε...

POLI ORAIA KOPELA H OLGA. TI FOBERO STI8OS! PANAGIA MOU

Ανώνυμος είπε...

Ελα μωρε να σε τρατάρω μια πορτακαλάδα

Ανώνυμος είπε...

Ζήκο πώς έφυγες έτσι χθες το βράδυ; Εξαφανίστηκες....

Ανώνυμος είπε...

Ζήκος Χουντίνι

Ανώνυμος είπε...

SAS PARAKOLOUTHOUMAI!!!!