Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Cereal Killers



Ενα πράγμα που μας δίδαξε η υπόθεση της 17Ν, είναι ότι δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να σκοτώσεις κάποιον (καλώς ή κακώς) ανυποψίαστο, αιφνιδιαστικά, και ακολούθως να χαθείς στο δαίδαλο της πόλης εκμεταλλευόμενος το προκληθέν σοκ. Δηλαδή, ας μην υπερεκτιμάμε τις επιχειρησιακές ικανότητες των εκτελεστών, εδώ είδαμε στη 17Ν άτομα που θα έπαιρναν γιώτα στο στρατό να εμφανίζονται "κομμάντος" αντάρτικου πόλεων.

Επιπλέον, επιχειρούν απέναντι σε μια πράγματι τραγική αστυνομία. Οποιος κυκλοφορεί στο κέντρο και βλέπει τι σόι νεαρούς και νεαρές έχουν βάλει να περιπολούν καταλαβαίνει. Φαντάζομαι το τρόμο των αφγανών και σομαλών πρεζεμπόρων και σωματεμπόρων, όταν βλέπουν τους εν λόγω αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας να σουλατσάρουν στο δρόμο σε στυλ πάω βόλτα στα μαγαζιά, και να χασκογελάνε μεταξύ τους σα να είναι σε μονοήμερη εκδρομή γυμνασίου. Αυτά βλέπω, αυτά λέω. Αλλά τι σημασία έχει τι λέω εγώ, μια ματιά στο ταμπλό που λένε, αρκεί για να καταλάβεις ποιοί είναι μπροστά στο σκορ.

Συμπέρασμα, η αστυνομία δεν έχει καμιά τύχη απέναντι στην κάθε σέχτα ή χέστα. Θα τους πιάσουν βέβαια κάποτε, ή θα παραδοθούν μόνοι τους, μόνο και μόνο γιατί η χώρα μας είναι μια απελπιστικά μικρή αγορά, οι ίδιοι και οι ίδιοι είμαστε, και αυτό φαίνεται τόσο στη σύνθεση των τρομοκρατικών ομάδων, όσο και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων Τύπου. Δε ψάχνεις δα και τον Unabomber ανάμεσα σε εκατομμύρια πιθανούς υπόπτους.

Επί της ουσίας τώρα, η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ομάδες καραίσκων (με τη διαφορά ότι σηκώνονται σχετικά νωρίς από το κρεβάτι), οι οποίες μπορεί να είναι από τα ίδια τα εξάρχεια (μπαχαλάκηδες, αναρχοαυτόνομοι, καταληψίες πολυτεχνείου, καταληψίες βίλλας τάδε, ληστές τραπεζών, χουλιγκανς ΑΕΚ), μπορεί και όχι (είδαμε άλλωστε από την υπόθεση Αλέξη, ότι η δεξαμενή από την οποία αντλούνται τέτοιου είδους "ευαίσθητοι" νέοι είναι κυρίως τα βόρεια προάστια). Σε κάθε περίπτωση πάντως, χρηματοδοτούνται από το κύκλωμα που έχει στηθεί στα εξάρχεια, κάτω από τη μύτη και με την ανοχή (συνέργεια?) των ίδιων αστυνομικών, εναντίον των οποίων τελικά στρέφεται. Το κύκλωμα (στη γλώσσα μας: Outfit) διαχειρίζεται εκτός από την προστασία μαγαζιών και επιχειρήσεων της περιοχής, και την πρόσοδο από τις "απαλλοτριώσεις" που κάνουν οι διάφοροι ληστές με τα μαύρα ή με άλλα χρώματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο νυν Capo του εν λόγω outfit, είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος "αντιεξουσιαστής" που είχε στοχοποιήσει ο υψηλός συντοπίτης του Καραίσκου όταν ήταν πρωθυπουργός.

698 σχόλια:

1 – 200 από 698   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.com/2009/06/blog-post_9598.html

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Μάργουντ είσαι πιο σκληρός απ' αυτούς τους αστυνομικούς που κάνουν περιπολίες ?

Θ.Π. είπε...

Είναι βέβαιον, Marwood, ότι σε αυτή την χώρα ούτε "σοβαρή" τρομοκρατία μπορούμε να έχουμε, όπως ούτε και ο,τιδήποτε άλλο σοβαρό σε οποιονδήποτε τομέα. Η άποψή μου είναι ότι, μετά βεβαιότητας, οι σέχτηδες είναι όλοι τους κάποιοι καραίσκοι.

Ανώνυμος είπε...

Οι Σέχτηδες είναι οι Μπουρνέληδες της τρομοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, αν εχεις "μεγαλο στομα" θα βρεθείς με "τρίτο μάτι στο κεφάλι"

Trueman είπε...

Η μπανανία δίνει λαβή σε κάθε είδους ψυχοπαθητικούς-"τρομοκράτες". Αυτά είναι τα απόνερα μιας βαθια άρρωστης διεφθαρμένης κοινωνίας.

Δεν μπορεί να καμωνόμαστε ότι σοκαριζόμαστε από την επανεμφάνιση της "τρομοκρατίας", τη στιγμή που γίνονται όργια εκατομμυρίων Ευρώ από την οικονομική και πολιτική λούμπεν μεσαία και άρχουσα τάξη.

Γιατί ποιός μπορεί να διαφωνήσει ότι σωστά βαφτίζουν λούμπεν την μεσαία τάξη? Δεν είναι τα μεσαία γρανάζια της εξουσίας το ίδιο διεφθαρμένα?

ο εφοριακός, ο υπάλληλος της πολεοδομίας, ο αξιωματικός στα εξοπλιστικά, ο δημόσιος υπάλληλος σε διαγωνισμούς δεν τα παίρνουν με την πρώτη ευκαιρία?

Είναι λιγότερο ένοχοι από τους πολιτικούς ή το κεφάλαιο που διαπλέκεται με το κράτος?

Νομίζω ότι η τραγική ελληνική πραγματικότητα (σε συνδυασμο με τους ανεύθυνους του ΣΥΡΙΖΑ που κάνα σαν 'εξαλλοι τον Δεκέμβριο) παρέχουν ετοιμη την εύφλεκτη ύλη της κοινωνικής ανάφλεξης.

Ορισμένοι ψυχοπαθητικοί αρκούν για να ανάψουν το σπίρτο.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Σε επίπεδο λογοτεχνικής επαναστατικής γραφής η προκήρυξη της χεστας είναι πολύ χαμηλή.Έχει μια παραγραφο πάντως σωστή και αναφέρεται στη προσωπική ευθύνη του καθενός να αποτάξει απο μέσα του τον ψυχισμό του πατριώτη,ιδιοκτήτη,φασιστάκου της γωνίας που με την καρπαζιά και τη δύναμη που κάποια χρονική στιγμή κατέχει,κυριαρχεί στον αδύναμο τον κακομοίρη το μετανάστη και τον καταραμένο.Πράγματι πολλά τα χρόνια της συσσωρευμένης βαρβαρότητας και τερατώδης η διαμορφωμένη αποκτήνωση και σε ατομικό επίπεδο(Παθιακάκης)
Πάντως Βάρσε όπως ξαναέγραψα δεν μπορεί να είναι ψυχοπαθείς όλοι σε μια ομάδα τρομοκρατική.Πως συνενώθηκαν δήλαδή και πως συνευρέθηκαν θα μας πείτε?Ολοι τρώγανε ξύλο μικροί δηλαδή?.
Πράγματι εντύπωση μου κάνει η ομοιογένεια των επισκεπτών στο μπλόκ.Μα όλοι ρε πούστη μου είναι επιτυχημένοι?Ολοι εξάρες φέρνουν εδω μέσα ή νομίζουν οτι θα φέρουν στο μέλλόν.Μπα, νομίζω οτι απλά στην καθημερινή τους ζωή εχουν πιστέψει οτι είναι "σέξυ" η επαγγελματική επιτυχημένη εικόνα με το ιδρωμένο κοστουμάκι με θρύψαλλα σφολιάτας απο την καυτή τυρόπιτα και λεκές απο τον καφέ στα γρήγορα,την αιώνια γκόμενα-βεντούζα να σου υπενθυμίζει γοερά τι πάτος είσαι,βιταμίνες,μπούρδες στο κινητό και περιοδικά αυτοκινήτων.Όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 700(επτακοσίων) μόνο ευρώ.Περίπτώσεις αποτυχημένων wanna be Μπερλουσκόνι δηλαδή.

Φωφώ είπε...

"Μπλογκ", Καραϊσκο μου. Όχι "μπλοκ".

Γιάννης είπε...

Ο σχολιαστής Καραπιάλης συνδέει τα ασύνδετα παρουσιάζοντας δείγματα "τρικ. εν κραν." Πιστεύω ότι έχει άλυτα προσωπικά προβλήματα αλλά και ελλείμματα, τα οποία προβάλλει στο κάθε φορά συζητούμενο θέμα. Παρόλα αυτά φαίνεται πως έχει κάποιο ταλεντάκι στο γράψιμο και ένας θείος μου που έχει διαφημιστική στα Τρικαλα (Κατσαφάδος λέγεται) μου είπε, όταν του έδειξα το σχόλιο, ότι πολύ θα τον ήθελε για συνεργάτη κειμενογράφο. Μήπως ο κ. Καραπιάλης μένει κάπου κοντά, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ή και ακόμα καλύτερα μέσα στα Τρίκαλα;

Γ. Παντζ. είπε...

Το παιδί με τις σαγιονάρες μέσα σε μια παράγραφο είπε πολλά.

Marwood είπε...

Καραίσκο είσαι μα το δία τραγικός. Μιλάμε για ανήκεστο βλάβη. Με προβληματισμούς επιπέδου εκθεσάδων πανελληνίων πας να τη βγάλεις καθαρή? Η αλλοτρίωση της σύγχρονης κοινωνίας σε πείραξε και σένα όπως και τους χεστοσυντρόφους σου? Καραίσκο σύνελθε και κοίτα να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους τουλάχιστον ως προς την ώρα εγέρσεως από τη γλυκιά κλίνη

Trueman είπε...

Ο λόγος του ελληνος "διανοούμενου" αριστερού:

Επαρχιωτισμός σε μονότονα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: Ετεροπροσδιορίζεται συνεχώς. Δεν κοιτάει την ενεργό του συμβολή για την βελτίωση της κοινωνίας, μόνο καταγγέλει τους άλλους: Το σύστημα, τον καπιταλισμό...Εσχάτως παίρνει η μπάλα και τον μικροαστό.

Τις αδυναμίες και ανασφάλειές του τις ντύνει με δήθεν πολιτικό λόγο εκεί που συχνά δεν του πεφτει λόγος.

Κόπτεται δήθεν για τον εργαζόμενο των 3,60 μόνο οταν συμφωνεί πολιτικά.

Αν όχι, ανεβάζει ζάχαρο και ξυπνάει μέσα του ο μανταμσουσουδίστικος σνομπισμός του, πέλεκυς βαρύς έναντι του "κώνωπα" μικροαστού των 1200 Ευρώ του φτιαγμένου Σαξό και της παλτουδιάς που ονομάζει γυναίκα.

Για σιγά ρε "διανοούμενε" Κλαραϊσκο...

Marwood είπε...

Ολα αυτά με τον αστερίσκο ότι οι διάφορες χέστες δεν είναι κατασκευάσματα, που βεβαίως ακόμα και έτσι να είναι δεν αλλάζει το νόημα: Τα μαλακιστήρια του χθες παίζουν με τα όπλα σήμερα υπό την καθοδήγηση σκυφτούληδων. Είδαμε άλλωστε ποιοί είναι πάνω κάτω: κουνταρδάδες, βούτσηδες, γόνοι κοσμηματοπωλών της βουκουρεστίου.
Από την προκήρυξη αντιλαμβάνομαι ότι θα προσπαθήσουν να το παίξουν ΕΤΑ ή ΙΡΑ χτυπώντας μαζικά πχ σε σουπερ μάρκετ με μικροαστούς μέσα, εμπορικά κέντρα κλπ. Σε αυτό δεν έχουν και πολλές διαφορές από θρησκευτικές σέχτες τύπου Σόκο Ασαχάρα κλπ

Trueman είπε...

Αν είναι έτσι τότε να κι άλλος ένας τομέας που ο Κωστόπουλος έκανε το θαύμα του.

Από τους κατσαπλιάδος Ξηρούς της 17Ν στα enfants gâtés της Χεστας

Ανώνυμος είπε...

Στη φαντασία μου έχω πλάσει τον Καραϊσκο να φέρνει λιγάκι στη γλυκύτατη φυσιογνωμία του ταλαιπωρημένου κοινωνιολόγου-φροντιστή Σκυφτούλη. Έχω πέσει μέσα; Ειδικά όταν έμαθα και για σαγιονάρες, βεβαιώθηκα. Έχει δηλαδή και μουστάκι;

Ανώνυμος είπε...

α ολα κι ολα. Ο καραϊσκος είναι σαν τον φιδελ στα
νιάτα του

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από σαγιονάρες φοράει και πέδιλα;

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να φοράει αυτά τα παλαιού τύπου σταυρωτά πέδιλα (σε σχήμα Χ) και μάλιστα σε καφέ χρώμα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Καραϊσκο, αν έχεις παρατηρήσει κάτι παραθρησκευτικές οργανώσεις (στην Αμερική κυρίως) που πιστεύουν σε ελεύσεις εξωγήινων κλπ φτάνοντας να αυτοκτονούν ομαδικά, δεν είναι όλοι ψυχοπαθείς. Ένας είναι ο ψυχοπαθής, ο αρχηγός-μεσσίας δηλαδή, που τους καλλιεργεί την ιδέα της ομαδικής αυτοκτονίας και τελικά πάνε και φουντάρουν όλοι. Οι υπόλοιποι είναι απλά άβουλα ανθρωπάκια-αδύναμες προσωπικότητες, που ψάχνουν μόνο κάπου να ενταχθούν γιατί έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και η υπόλοιπη κοινωνία τους θεωρεί γραφικούς, γενικότερα δηλαδή προβλήματα κοινωνικοποίησης.
Άλλαξε τώρα στην εικόνα αυτή, το μεσσία με τον ινστρούχτορα, τις μεταφυσικές ανησυχίες με τις πολιτικές ανησυχίες και την αυτοκτονία με τη δολοφονία και είσαι μέσα. Εσύ πιστεύεις ότι ο μπουνταλάς Τζωρτζάτος ήταν καμια σοβαρή ποσότητα; Και όμως πάτησε σκανδάλη. Εδώ λοιπόν πείθεται κόσμος να αφαιρέσει την ίδια του τη ζωή, δε θα υπάρξει κόσμος που θα πειστεί να αφαιρέσει τη ζωή άλλου;
Άρα, δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι ψυχοπαθείς. Μια χαρισματική προσωπικότητα και 10 άβουλες κάνουν τη δουλειά.

Μάργουντ, είναι κοινός τόπος ότι οι μάχιμοι μπάτσοι είναι ασφαλίτες με πολιτικά ή υπηρετούν σε τμήματα Δίωξης (Ναρκωτικών, Εκβιαστών κλπ). Αυτοί που βλέπεις είναι πραγματι πιτσιρικάδες που τους βγάζουν βόλτα για να ξεψαρώσουν.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

O Σπίνος έχει πιάσει απόψε σκάνδαλα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σκάνδαλο στο Δήμο Χολαργού λέει με το δήμαρχο Χολαργού που είναι λαμόγιο. Έχει καλέσει κάτι πουθενάδες τοπικούς δημοσιογράφους Χολαργού και τον Καραθάνο. Έλα ρε Σπίνο, έχει σκάνδαλα η τοπική αυτοδιοίκηση; Τί λες;

Ανώνυμος είπε...

Ο αντρεας δεν ηταν ψυχοπαθητικός? Πήδηξε τις γενιές μεχρι και τα δισεγγονα μας στον δανεισμό χωρίς καμία συναίσθηση του εγκλήματος. Αλλά στο ονομα του χοροπηδαγε η μισή Ελλάδα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ρε συ, τώρα θυμήθηκα ότι ο Καραϊσκος πηγαίνει για καφέ αρκετά συχνά στο παράνομο αυτό αναψυκτήριο στο Χολαργό γιατί είναι παμφθηνος ο καφές και έχει ωραίο περιβάλλον απ 'οτι μου χε πει (πολλά δέντρα κλπ). Ρε Καραϊσκο είσαι και καταπατητής δασικών εκτάσεων και μου ψηφίζει Συνασπισμό της Αριστεράς και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ; Στα πράσα. Θα σε δώσω στο Σπίνο.

Marwood είπε...

Εκπομπή Σπίνου: και πάρ'την κάτου την ελληνική γλώσσα. Εκεί που δεν πίστευα στα μμάτια μου είναι που έκανε σπηκάζ σε διαφήμιση για εστιατόριο ονόματι "Πόλης" ! Πόλης ?? και όχι Πόλις ας πούμε, ήμαρτον ρε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πλάκα πλάκα η ποσότητα που λέγεται Πολύδωρας, ο στρατηγός άνεμος, πού αξιοποιείται από τη ΝΔ αυτή τη στιγμή; Πώς ζει δηλαδή και βγάζει το ψωμάκι του;

Ικαρος είπε...

Που είναι ο παλιος βαρσος, κράμα πλευρη, βορίδη και μιχαλολιάκου. Τα γραπτά σου είναι πλέον νερόβραστα μετά την στροφή σου στο πιο εντεχνο. Δείγμα ότι ο αστικος λόγος είναι μυλος που αλέθει

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ναλλαξεις και την φωτό. Δεν τιμάς τον ηρωα

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκωσε ο βάρσος, ο δάκος και η μουχρίτσα του μικροαστισμού τα σαρώνει όλα, ακόμα και τα πιο ρηξικέλευθα μυαλά

Ανώνυμος είπε...

Ο νικολάου είναι φίλος του σπίνου, φαντάσου να ήταν εχθρός, ο σπίνος στο δρόμο του τριανταευρώπουλου

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν έχεις κι άδικο. Θα βάλω καμια φωτογραφία του Μπομπ Σφουγγαράκη

Ανώνυμος είπε...

η εκπομπή λέγεται ο ιστός ή αράχνης?
χα χα χα πιο πολύ ταιριάζει το δάγκωμα της μουχρίτσας

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω ότι το σημερινό θέμα του σπίνου θα εξαγριώσει τον καραίσκο ο οποίος ως περιβαντολογικά ευαίσθητος που είναι θα σαρώσει την καλύβα του διεφθαρμένου δήμαρχου, άλλοι τα χειμερινά ανάκτορα άλλοι το θερινό περίπτερο-καφεγαλακτοπωλείο

Ανώνυμος είπε...

Ωραίους φίλους έχει ο Σπίνος. Κι ο δήμαρχος επίσης.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μα τί βαρετό θέμα είναι αυτό του Σπίνου απόψε. Βλέπω την επόμενη εκπομπή να είναι για τα UFO, στα βήματα του Ζούγκλα. Η μόνη καλή στιγμή ήταν που πήρε ο Πολύδωρας και βριστήκανε

Ανώνυμος είπε...

εμένα μου άρεσε η σκηνή που είπε ο σπίνος ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι μαζί μας απόψε γιατί δεν του το επιτρέπει η νηφαλιότητά του ώρα που είναι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα. Έχεις δίκιο. Ρόμπα τον έκανε. Αλκοολικός..Χα,χα,χα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Απαιτώ να πάει πάραυτα ο μέθυσος δήμαρχος στο στούντιο του Εξτρα και να πλακώσει το Σπίνο στο ξύλο. Τώρα αμέσως

Τρικαλινός είπε...

Γιάννη, νομίζω ότι η καραίσκειος γραφή είναι πολύ προχώ γιά τα Τρίκαλα, εδώ είμαστε τυριά και συνέχεια θα παρανοούμε τι θέλει να πει ο ποιητής αυτός της αριστερής αμφισβήτησης (σαν τον Ιατρόπουλο ένα πράμα), θα εξαγριωθούμε και δεν τον βλέπω καλά τον θείο σου τον Κατσαφάδο.

Δεπάστας είπε...

Εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση αναποτελεσματικής "πιέσεως", για να το πω όσο πιο κομψά γίνεται. Ο Σπίνος απείλησε ότι θα βγάλει το θέμα, δεν πήρε αυτά που ζήτησε και να σου ένα γελοίο θέμα (από τα εκατοντάδες παρόμοια και μάλιστα όχι από τα πλέον σημαντικά). Η σχολή Γρηγόρη Μιχαλόπουλου ζει και μεγαλουργεί. Όποιος παρακολουθεί τακτικά τη θεματολογία (αλλά κυρίως τη μεθοδολογία) Σπίνου (συνήθως προαναγγελία του θέματος και πύρινοι καταγγελτικοί λόγοι) αντιλαμβάνεται. Όχι βέβαια ότι στο συγκεκριμένο καναλάκι γίνεται από άλλους και τίποτε διαφορετικό... Έχουμε γενίσει στην Ελλάδα Παπαγιάννηδες, Σπίνους και Καραίσκους.

Ανώνυμος είπε...

πάντως σε αυτά τα αναψυκτήρια σε άλση δεν ειναι να πηγαίνεις γεμάτα μύγιες κουνούπια να σε τσιμπάνε γτπ, μόνο για γέρους αρνταν τελειωμένους πρεζόνια σε ανάνηψη και βλακοζεύγαρα με τα κωλόπαιδά τους, ειδικά για την τελευταία περίπτωση προτείνω να βάλουν και ζωολογικό κήπο με άγρια ζώα, χωρίς κλουβιά βέβαια για να κυκλοφορούν ελεύθερα, θα ήταν ωραίο χάπενινγκ

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ΓΕΜΗΣΕΙ (ήθελα να πω) στην Ελλάδα Παπαγιάννηδες, Σπίνους και Καραίσκους.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Επιμένω πως μόνο ο παπούς Ποπάϋ δήμαρχος μπορεί να σώσει την κατάσταση, στα βήματα του Κούγια. Μπουνίδια και τα γυαλιά του Σπίνου στον αέρα...Χα,χα,χα. Όλα τα λεφτά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάντως Δεπάστα, ωραίος τύπος ο Σπίνος. Εκβιασμό και στον (απ 'οτι λέει) φίλο του. Αυτός πρέπει να κάνει shakedown και σε μαθητή νηπιαγωγείου για να του φάει το χαρτζηλίκι.

Δεπάστας είπε...

Εννοείται, Βάρσε, ότι δεν είναι φίλος του. Ο χοντροΜάκης ο Κουρής τον έδιωξε από το ΠΑΡΟΝ, λέει, γιατί έπαιρνε το κατιτίς του από Δήμαρχο της Αττικής, τη στιγμή που έκανε στην εφημερίδα ρεπορτάζ τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύεις ότι κόπηκε για το θέμα ενός γελοίου δημάρχου και αποφάσισε να του αφιερώσει ολόκληρη εκπομπή; Πιο παλιά, είχαν προαναγγείλει στο κανάλι ότι την επόμενη θα έβγαζαν σκάνδαλο (πραγματικό) για τεράστιο αποχετευτικό έργο μέσω του οποίου άλλος δήμαρχος τσέπωσε μπόλικο χρήμα. Μόλις την επόμενη το πρωί ο συγκεκριμένος δήμαρχος τους ...φέρθηκε εντάξει, το κανάλι κατάπιε το σκάνδαλο. Και ο κόσμος κάθεται και παρακολουθεί....

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Να σου πω την αλήθεια όμως Δεπάστα, ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που τη βλέπουν μάγκες και δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς, για να βγαίνει και κανα σκάνδαλο στη φόρα. Αν πληρώνανε όλοι, θα νομίζαμε ότι ζούμε στον παράδεισο. Άλλωστε, λίγο-πολύ, όλοι οι υποτιθέμενοι "ρεπόρτερ" αυτό δεν κάνουν;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ. Ο κομμάτιας δήμαρχος τον λέει στα ίσα κακομοίρη τον Σπίνο. Ότι του έδωσε λεφτά να βαφτίσει στο παιδί του. Και κορυφαια αρτάκα:"Την πρωην συζυγό σας, την ευτραφούλα". Χα,χα,χα

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/video-ntokoymento.html

Εκπληκτικό βίντεο από την Κω. Περιπολικό της αστυνομίας σταματάει οδηγό, ύστερα από καταδίωξη. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα του περιπολικού και προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να πάει να πατήσει καμια 15αρια άτομα κατά την πορεία διαφυγής.
Όταν επιτέλους τον πιάνουν οι αστυνομικοί τον πλακώνουν στο ξύλο. Αντε και να δεχτώ ότι δεν έπρεπε να τον τουλουμιάσουν, δηλαδή ελλιπή εκπάιδευση (που κατ εμέ καλά του έκαναν, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες αστυνομίες ενθυμούμενοι την υπόθεση Rodney King).
Το απίστευτο είναι η αντίδραση του κλασικού μαλάκα του έλληνα και της κλασικής κλασοφακλάνας ελληνίδας, νοικοκυραίων που βλέπουν τη σκηνή από την ασφάλεια του μπαλκονιού τους. Των ελλήνων καραίσκων (της πλειοψηφίας δηλαδή σε αυτή τη χώρα) που βγαίνουν και αρχίζουν να την λένε στους αστυνομικούς, χωρίς καν να ξέρουν τί έχει συμβεί. Ενώ οι αστυνομικοί τους εξηγούν τί έχει συμβεί, επιμένουν εκδηλώνοντας τη "δημοκρατική" τους ευαισθησία. "Ντροπή σας, μην τον χτυπάτε" κλπ Από τη μαγκιά του καναπέ και της Plasma tv, τη λένε στους αστυνομικούς που έπαιξαν τη σωματική ακεραιότητά τους κορόνα-γράμματα καταδιώκοντας τον έτερο μαλάκα, έλληνα οδηγό του οχήματος.
Και ο κύκλος της μαλακίας κλείνει με τον πανύβλακα του τρωκτικού που κάνει και σχόλια.

Αντε από δω ρε μαλάκες....

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εντωμεταξύ ξαναβλέποντάς το κάτι ψιλοφάπες του έριξαν μόνο του βλάκα. Σιγά το ξύλο. Ακόμα χειρότεροι μαλάκες οι νοικοκυραίοι

Ανώνυμος είπε...

Τί περιμένεις Βάρσε; Αφού η χώρα είναι τίγκα στους Καραϊσκους και τις θεωρίες τους.

Νέα Γυναίκα Μόνη ψάχνω είπε...

Μηπως αδικούμε τον καραϊσκο?
μήπως είμαστε υπερβολικοί?
μήπως φορτώνουμε ότι μας κατέβει σ' αυτό το φερελπι νέο?
Μήπως είναι αποδιοπομπαίος τράγος?
Δεν λέω, είναι εκνευριστικός αλλά μήπως φταιει για όλα τα δεινά της Ελλάδος ο Καραϊσκος?
Λέω μήπως...

Μ. Παύλου είπε...

Διαβάζω τον τελευταίο καιρό το blog σας και μου αρέσει πολύ. Συγχαρητήρια. Θα ήθελα να απευθυνθώ στον κύριο Καραϊσκο και να τον ρωτήσω κάτι, μιας και είναι από ότι έχω καταλάβει δημοσιογράφος.

Η ανηψιά μου η Μαίρη θέλει να ακολουθήσει τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα και επειδή εμείς δεν έχουμε σχέση με τον χώρο θα ήθελα να μου πει εάν μπορεί 1. εάν αξίζει τον κόπο μια τέτοια επιλογή και 2. εάν η ανηψία μου πρέπει να πάει σε κάποια ιδιωτική σχολή μπορεί να πάει ή τι άλλο μπορεί να κάνει από πλευράς εκπαίδευσης.

Ευχαριστώ πολύ

Μαρία Παύλου

Λαοκράτης είπε...

Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός-Φόρος τιμής στον λαϊκο ήρωα Καραϊσκο.

Όταν θα παίζει το ρεμπέτικο στον δρόμο,
και ο λαός αδελφωμένος αγκαλιά θα τραγουδά,
ο φοιτητής αντάμα με τον αστυνόμο,
με το χαμογελο λεύτερος για τη δουλειά θα ξεκινά

έτσι θα αλλάξουμε εμείς τον κόσμο όλο,
μ' όπλο την σηκωμένη μας γροθιά
γιατ' τα λεφτά τους δεν θα παίζουν πλέον ρόλο,
στάχτη θα γίνουν στου λαού την πυρωμένη την καρδιά

Ηρόστρατος Ρίχτερ είπε...

Ρε παιδιά το σημερινό δύσκολο της Ελευθεροτυπίας 13β καθετα, 9 γράμματα, ρωτάει:
"Επαναστάτης, περιφρονεί το χρήμα και τα κέρδη τους. Προς τούτο αφήνει την κλίνη του μετα το μεσημέρι."

Ισίδωρος Κλάπας δεν ταιριάζει. Καμιά άλλη ιδέα?

Ηρκος είπε...

Τσάκωνας

Στάντης είπε...

Μητρούσης?

Θ.Π. είπε...

Το παιδί από την Κρήτη με τις σαγιονάρες ας είναι πιο ουσιαστικό στα σχόλιά του και οι αναλύσεις του ας είναι λιγότερο επιδερμικές, γιατί μας οδηγεί σε απελπισία.

Ανώνυμος είπε...

Α να χαθείτε φασίστες. Ο Καραϊσκος είναι παλληκάρι ρε καργιόληδες. Τιμά τις σαγιονάρες που φορά.

Λάμπρος Σαγιονάρας είπε...

Γιατί? φορά τις οικοδομικές τις καφέ από καουτσούκ, με κάλτσες? Όσοι στέκονται δίπλα του για πάνω από ένα λεπτό είναι ήρωες που αντέχουν τη ποδαρίλα του Καραϊσκου?

Ανώνυμος είπε...

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο μουσι και αγραβατωτο σακκάκι φοράνε και σαγιονάρες?

Μαριάννα είπε...

Πιστεύω ότι σουξέ στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα γένια και οι κοτσίδες, καθώς και πέδιλα, σαγιονάρες και πλεχτά παπούτσια (αυτά των 7 ευρώ).

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, δεν νομίζω να φοράει σαγιονάρες. Ο Καραίσκος δίνει την εντύπωση ότι ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των κομψευόμενων αριστερών. Δεν είναι Λαφαζάνης. Είναι Αξελός. Κανένα πέδιλο ναι. Αλλά όχι και σαγιονάρες.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ ωραίες οι φωτογραφίες στο κείμενο σου

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
μπαίνω αρκετες φορές, απο του Βαψομαλλια σας εμαθα. Γνωρίζεστε όλοι σας γιατί βλέπω πολλούς να μπαίνουν από διάφορες χώρες. Είστε δημοσιογράφοι?

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ είπε...

Όχι φίλε μου, δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Μόνο ένας είναι. Ο Καραϊσκος. (Αυτός που νομίζει ότι λέγεται Καραπιάλης). Επειδή όμως είναι κοινωνικός αγωνιστής, ευαίσθητος και παλαιστής (στην πάλη των τάξεων με την πλευρά του προλεταριάτου εννοώ, μη φανταστείς τον Καρπόζηλο), αρνήθηκε να συμμετάσχει στα βρώμικα παιχνίδια της εξουσίας και αποτραβήχτηκε από τη δημοσιογραφία. Τον κέρδισε η φιλοσοφία. Έφυγε από το μέσο που δούλευε (δούλευε το μέσο εννοείται παριστάνοντας ότι δουλεύει) και τώρα μοιράζεται τις γνώσεις του μαζί μας. Έλα και συ στην παρέα μας για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, όπως γίναμε και μεις ακούγοντας τις ιδέες του.

ΥΓ. Εννοείται ότι αστειεύομαι με το όνομα που έχω χρησιμοποιήσει

Ανώνυμος είπε...

Σορυ που κουραζω
Μα όλοι αυτοί που μπαίνετε απ' όλο το κόσμο πως βρεθήκατε? βλέπω χρήστες από αγγλία, ισραήλ, τουρκια, γεμρανία και αλλες

Ανώνυμος είπε...

Αυτό φίλε μου ούτε εγώ το έχω καταλάβει, αλλά έτσι είναι τα μπλογκς. Πάντως, όχι δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, Κάποιοι ναι, αλλά όχι όλοι. Και δεν κουράζεις κανέναν. Γράφε ελεύθερα την άποψή σου

V. είπε...

Φίλε μου, αν δούμε κάποια μέρα και αναγνώστη από την Αλβανία, αυτός θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο δημοσιολόγος και δοκιμιογράφος Καραίσκος. Θα τον έχουν προφανώς απελάσει, τώρα που κάπως σκληραίνουν τα μέτρα, περνώντας τον για Αλβανό, στη βάση των απόψεών του, των ελληνικών του, αλλά και λόγω σαγιονάρας.

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα,χα.. Καλό Βαψ. Αυτό του χρειάζεται για να δει τη γλύκα

Π. Κατσαφάδος είπε...

Διάβασα τα κείμενα του Καραϊσκου και μου κάνουν (να ακόψει λίγο τις φιλοσοφίες μόνο γιατί δεν τραβάνε και ο κόσμος βαριέται). Τον θέλω στη δούλεψή μου εάν το θέλει και αυτός. Δίνω 8 κατοστάρικα, μηχανάκι και 20 μέρες διακοπές τον χρόνο (εκτός από τα χριστούγεννα γιατί ετοιμάζουμε πολλά διαφημιστικά έντυπα). Αν το θέλει θα χαρώ να συνεργαστούμε και θα έχει πολύ καλές προοπτικές.

Παναγιώτης Κατσαφάδος

Νέα Γυναίκα Μόνη ψάχνω είπε...

κρίμα μωρέ ο σαγιοναρίσκος

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος προτιμά να γίνει χρυσαυγίτης παρα να αφήσει να εκμεταλλευτούν (έτσι λέει) τον τίμιο ιδρώτα του για 800 Ευρώ. Άλλωστε δεν τα χει κι ανάγκη (αυτό είναι το κακό). Πρώτη του προτεραιότητα είναι η σε βάθος και πλάτος μελέτη του μαρξισμού. Η δουλειά είναι δεύτερη.

Ανώνυμος είπε...

Τι δούλεμα είναι αυτό ρε παιδιά με τον Καραϊσκο. Του χετε αλλάξει την παναγια τόσε μέρες. Το Καραίσκος πως προεκυψε, αφου αυτός υπογραφει καραπιάλης?

Πόλυ είπε...

Ο Καραϊσκος είναι και ρατσιστής παρότι δηλώνει αριστερός. Δεν δίνει τελικά τις σαγιονάρες του στον Σπέντζο, προφανώς γιατί ο καλλτέχνης ανήκει στην τσιγγάνικη οικογένεια.

Δεπάστας είπε...

Αγαπητέ μου φίλε μου το ζητάει ο (προοδευτικός) οργανισμός του. Δεν φτάνει που μας ζαλίζει μήνες τώρα με τις θεωρίες του και τις εξωπραγματικές του απόψεις, γίνεται και επιθετικός ζητώντας και τα ρέστα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος είναι ο Πάνος Σουπιάδης της διανόησης.

Λάμπρος Σαγιονάρας είπε...

Ν' ακούσουμε το Καραίσκο να δουμε τι λεει κιο καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

Αν πας σε πολύ παλιές αναρτήσεις φίλε μου θα δείς πώς προέκυψε, διαβάζοντας τα σχόλια.
Ο Καραϊσκος είναι μια μοναδική (και πράγματι από τα γραφόμενά και λεγόμενά του εκνευριστική) μορφή.

Μ. Παύλου είπε...

Αναμένω από τον κ. Καραϊσκο, εάν έχει την καλοσύνη, μια απάντηση σε αυτό που τονερώτησα για την ανηψιά μου και τη δημοσιογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις του Καραϊσκου θα έχουν μεγάλο σουξέ στην Αλβανία. Θεό θα τον έχουνε τον μάστορα με τις σαγιονάρες.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε, μπορείς να μας περιγράψεις εκείνο το ρεπορτάζ του Καραϊσκου που έλεγες με του φακέλους που έπεφταν, αν δεν κάνω λάθος;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Άσχετο, αλλά μια και λέμε για σαγιονάρες και βλέποντας τον υπουργό μας των οικονομικών στον in.gr, θυμήθηκα τις προπέρσινες φωτιές που είχε καεί όλη η ελλάδα, και κυρίως μια σκηνή που μου έχει μείνει.
Ευρισκόμενος λοιπόν συμπτωματικά στην περιοχή του Παπαγου σε επίσκεψη σε ένα φίλο μου, όταν πήραμε είδηση ότι είχε πιάσει φωτιά ο παρακείμενος Υμηττός, πήγα να δω με το φίλο μου τί συμβαίνει, για να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο. Θυμάμαι ακόμα τον πανύβλακα ελληνικό λαό στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
Μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, και ενώ η φωτιά είχε φτάσει σε κατοικημένη περιοχή, είχε γεμίσει ο τόπος από ελληνάρες οι οποίοι καθόντουσαν με τα χέρια στις τσέπες και είτε χάζευαν το σύμπαν που καιγόταν, είτε τσακωνόντουσαν μεταξύ τους για το ποιος είχε βάλει τη φωτιά (το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Σόρος κλπ).
Κάποιοι, ελάχιστοι, προς τιμήν τους, είχαν πιάσει κλαδιά και προσπαθούσαν κάνοντας αλυσίδα να σβήσουν την άγρια βλάστηση που είχε ανάψει για τα καλά δίπλα στο δρόμο, απειλώντας να περάσει απέναντι σε πεύκα κήπου πολυκατοικίας και κατά συνέπεια να απειλήσει την πολυκατοικία.
Ενώ λοιπόν έκοψα ένα κλαδί και πήγα να βοηθήσω ακούω έναν κλασικό μαλάκα έλληνα δίπλα μου, να λέει με πλήρως απαξιωτικό και περιφρονητικό ύφος: "Κοίτα τους βλάκες. Σε λίγο θα έρθουν τα αεροπλάνα και δε θα μπορούν να ρίξουν νερό". Με το που τον άκουσα φυσικά, άναψα και του πα: "Κάνε μας τη χάρη ρε μεγάλε και πιάσε κανα κλαδί να βοηθήσεις και συ". Μόνο τότε συνειδητοποίησα ότι ο έλλην αυτός είναι ο Παπαθανασίου, που καθόταν με τα χέρια στις τσέπες του σορτ, σαγιονάρες και ύφος αφέντη και εγκαλούσε τον κοσμάκη που προσπαθούσε να κάνει κάτι. Μπράβο μας λοιπόν για τους μαλάκες που ψηφίζουμε. Αν και η παραπάνω περιγραφή δείχνει και τί μαλάκες είμαστε εμείς οι ίδιοι, οπότε τί να περιμένει κανείς;
Για την ιστορία, τα αεροπλάνα ήρθαν αρκετά αργότερα και αν δεν ήταν 3-4 πιτσιρικάδες που έτρεξαν 500 μέτρα πιο κάτω και πήραν είδηση μια εστία, με μεγάλη πιθανότητα θα είχε περάσει η φωτιά απέναντι να κάψει πολυκατοικία.

Ανώνυμος είπε...

Και πρέπει να ήταν Βάρσε και πολύ χοντρά αυτά τα υπουργικά πόδια μέσα στις σαγιονάρες.

Ανώνυμος είπε...

@12:17
Κανένα δούλεμα, ο Καραϊσκος λαμβάνει αυτό που (κατα την γνώμη των άλλων) αξίζει. Όπως συμβαίνει για όλους μας εξαλλου

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ
Κι αν παρακολουθήσεις κι εσύ τι εκνευριστικός είναι (όπως όλοι οι Συριζοτσιπρες) θα πείς και λίγα λέτε. Για κοίτα.

Μ. Παύλου είπε...

Μπορεί παρακαλώ ο κ. Καραϊσκος να απαντήσει για το θέμα της δημοσιογραφίας και της σχετικής εκπαίδευσης για την ανηψιά μου που θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα; Καιγόμαστε γιατί έχουν βγει τα αποτελέσματα και δεν πήγαμε καλά οπόταν θα ήθελε η ανηψιά μου αυτή τη λύση της δημοσιογραφίας.

Ευχαριστώ τον κ. Καραϊσκο εκ των προτέρων.

Μ. Παύλου

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως στον βαψομαλλιά αλλά και σε άλλους σχολιαστές εδω και να πω ότι καλή είναι η ειρωνεία και δείγμα οξύνοιας, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται και σωστή στόχευση. Δεν είναι δυνατόν να αποτελεί αντικείμενο ειρωνείας ολόκληρος ο αριστερός χώρος μέσω της ταύτισής του με έναν μάλλον γραφικό, κατά δήλωσή του "αριστερό", σχολιογράφο. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο και με ενοχλεί το "ξέσκισμα" που του γίνεται, αλλά προς θεού. Δεν θα ταυτίσουμε τώρα και κάποιες γραφικές φωνές με ολόκληρη την αριστερά που στην αυθεντική μορφή της ούτε γραφική είναι και αποτελεί τον μόνο ίσως πολιτικό χώρο που διεκδικεί κάτι ριζικά διαφορετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους.

Ταγματασφαλίτης είπε...

Δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός που να μην είναι γραφικός. Ειδικά σε αυτή τη χώρα, που η γραφικότητα θα έπρεπε να είναι εξαγωγικό προϊόν, θα σου έλεγα ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός γενικότερα που να μην είναι γραφικός, ανεξαρτήτως παράταξης και ιδεολογίας.
Από πού δηλαδή να ξεκινήσουμε;
Θες από το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμμα που ευαγγελίζεται ένα σύστημα που στην πράξη κατέρρευσε, ενώ όσο υπήρξε οδήγησε τον κόσμο στη δυστυχία, τη φτώχεια και την κακομοιριά. Τί μπορεί δηλαδή να πει κανείς σε αυτούς; Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας.
Θες απο τον ΣΥΡΙΖΑ; Εκεί κι αν γελάει ο κόσμος. Μόνο το πώς μιλάνε να ακούσεις, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μεγάλα παιδάκια. Δηλαδή ο Αλαβάνος είναι σοβαρός; Η ιστορία με την παραίτηση αυτό σου δείχνει; Η ο Τσίπρας είναι σοβαρός; Καλά για τις μικρότερες αριστερές παρατάξεις (ΟΑΚΚΕ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ-μλ, ΜΛ-ΚΚΕ κλπ) δε μιλάμε, ήταν ανέκαθεν γραφικοί.
Εν τέλει, ο Καραϊσκος μπορεί να είναι γραφικός, αλλά τελικά όλως περιέργως αποδεικνύεται πολύ λιγότερο γραφικός από τους υπόλοιπους συνέλληνες αριστερούς.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι ο αριστερος λόγος είναι κατά βάση ανόητα δεσμευμένος σε δογματικό αναχρονισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε σοβαρές χώρες δεν υπάρχει ουσιαστικά πλέον αριστερά, αφού όπου κυβέρνησαν αφησαν μακροπρόθεσμα συντρίμμια.

Το πόσο πάτος είναι η Αριστερά στην Ευρώπη, φαίνεται ιδιαίτερα έντονα στην Γαλλία και την Ιταλία.

Αφήνουν ελεύθερο πεδίο σε τσαρλατάνους της επικοινωνίας τύπου Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι (αλλά αποτελεσματικούς απ' ότι φαίνεται) να θριαμβεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Παρε παράδειγμα τον Καραϊσκο. Κλασική περίπτωση βλάβης που λεει κι ο Βαρσος. Αντιδρά με ταμπέλες, με κάτι σαλπίσματα περί επανάστασης και με κάτι φιλιππικούς εναντίον γκιαούρηδων μικροαστών. Ότι λέει κι η Σεχτα δηλαδή. Μπρρρ!

ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ είπε...

Πραγματι η ρητορική της σέχτας και του Karaiskou δεν έχουν και μεγάλες διαφορές. Η μόνη διαφορά που μπορώ να εντοπίσω είναι ότι αποδεδειγμένα οι της σέχτας σηκώθηκαν από το κρεβάτι πριν της 6 για να δολοφονήσουν τον αστυνομικό, γύρω στην ώρα δηλαδή που ο Karaiskos γυρνούσε από την αγορά που είχε πάει για βρώση πατσά.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μάλιστα...
Αφού μου την είπαν εδώ μέσα ότι έχω φλωρέψει και δεν κυνηγάω τον Καραϊσκο, ενεφανίσθη χθες κι ο Καραϊσκος και μου είπε ...τα ίδια (σχεδόν).
Μου είπε ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι γιατί κάνω λέει γαλιφιές σαν κάτι γκόμενες στην πόρτα μαγαζιών νυχτερινής διασκέδασης διότι λέω καλά λόγια του ...Βαψομαλλιά. Ότι σιγά μη γράφει αυτός καλύτερα από τον ίδιο και ότι δεν ξέρει τί του γίνεται από πολιτική. Αφού του εξήγησα ότι πράγματι πιστεύω ότι γράφει καλύτερα και δεν έχω κανα λόγο να του κάνω γαλιφιές γιατί δεν έχω να κερδίσω τίποτα, παθαίνοντας υστερία μου είπε ότι άμα θέλει γράφει κείμενα που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Τέλος, αφού συμφώνησα ότι ο Βαψ απ'ότι φαίνεται δεν έχει ασχοληθεί με το μαρξισμό - άρα πράγματι πρέπει να ναι άσχετος με τα μαρξιστικά- και ότι ο ίδιος είναι γκουρού του αντικειμένου, ο μόνος που το κατέχει γιατί διαβάζει συνέχεια, αλλά ότι εν τέλει κάποιος μπορεί σε κάποιο σημείο (σε σημείο τόνισα όχι παντού) να είναι καλύτερος από μας και πρέπει να το παραδεχόμαστε σαν ώριμοι άνθρωποι, ησύχασε και παραδέχτηκε ότι έχω δίκιο και ότι γράφει λίγο καλύτερα ο Βαψ. Λίγο όμως, όχι πολύ, κι αυτό οφείλεται στο ότι ο ίδιος βαριέται να ξαναδιαβάσει τα κείμενα που γράφει για να κάνει διορθώσεις, σε αντίθεση με τον τελειομανη Βαψ που τσεκάρει και το πού βάζει κόμμα...

Ζηλιαράκο Καραϊσκο μπες στο μαγαζί και κλείστο. Μου φαίνεται ότι ο Καραϊσκος εμμένει στην άποψή του για την ταυτότητα του Β, και το επαγγελματικό του ένστικτο αντιζηλίας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Αυτά....

ΥΓ. Όσον αφορά την κριτική του στους υπόλοιπους: Εννοείται επίσης ότι εγώ δεν ξέρω που βάζω κόμματα (και έχει δίκιο γιατί αλλάζω συνέχεια το κείμενο και βαριέμαι να το διορθώνω μετα) και λέω αρλούμπες, ο Τρουμαν γράφει βαρετά και παπανούτσεια και τα κείμενά του είναι για γέλια κλπ κλπ

Παπαθανασίου είπε...

Ο λόγος του Καραϊσκου προσκυνημένοι μικροαστοί, είναι όπως τα φορολογικά μέτρα. Δεν είναι ευχάριστα, αλλά είναι αναγκαία.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο κοντεύει δύο η ώρα, ακόμα να σηκωθείς;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο μήπως είσαι σατανιστής;

Καραπιπερήμ είπε...

Καραϊσκο πιστεύεις ότι οι σύντροφοί σου της σέχτας, χρησιμοποίησαν τον ορθρογράφο του word στην προκήρυξη, ή ξέρουν από μόνοι τους ορθογραφία όπως εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Ορθρογραφία

Αρκουδέηδες είπε...

Καραϊσκο εσύ ανήκεις στους χρήσιμους ή στους άχρηστους ηλίθιους; ε;

Ενωση Φραπέδων είπε...

Καραϊσκο ρε μπας και είσαι ο Σκυφούλης;

Βασίλης Γερασίμου είπε...

Καραϊσκο χθες το βραδυ στην εκπομπή κέρδισες ένα μπουκαλάκι τσώνη γοκερ και δύο χορούς σπέσιαλ με τη Σβέτα, σε τι όνομα να κάνω την κράτηση;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, κότα γιατί δεν μπαίνεις εδώ που μου κανεις το παλληκαρι εκ του μακρόθεν? Δεν έχεις μπέσα, έτσι? Τίμα τις σαγιονάρες που φοράς ρε ξεγιβεντισμένε

Πλανητάρχης είπε...

Κοιτάχτε λεβέντες,
επειδή το εχτίμισα το παλληκάρι ρε, μου θυμίζει εμένα στα νιατα μου, φτώχεια και οικοδομές. Πέστε του μάγκες ότι θέλει από μένα θα το χει. Να περάσει από το μαγαζί κατά τις 5 το πρωί να πιεί ένα ποτό να δούμε τι θα γίνει με την πάρτη του γιατί έκλαψα ρε μα τη μπαναγία μ' αυτά που κάνει ο καρατέτιος για τη φτοχολογιά.

Βάκης είπε...

Αφού ο ποιητής @26 Ιούνιος 2009 10:35 πμ
λέει ότι αμα αναλάβουνε την χώρα οι Καραϊσκοι θα τραγουδάμε αδελφωμένοι αγκαλιά στο δρόμο,
θα σηκώνουμε την γροθιά μας,
ο φοιτητής αντάμα με τον αστυνόμο, η Αντιμοτροκρατική στην Πλατεια Εξαρχείων για καφεδάκι με τη Σεχτα και τον Παπατσακαλια,

τότε γιατί διστάζουμε να ψηφίσουμε Καραϊσκο?

Νίκος Ξανθόπουλος είπε...

Στεναχωριέμαι που δεν γνώρισα από κοντά αυτό το γνήσιο λαϊκό παιδί από την Κρήτη. Οχι για μένα. Για την μακαρίτισσα τη μάνα μου

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση Καραϊσκου Βαψομαλλιά. Λες ότι ο Καραϊσκος υποστήριξε ότι ο Βαψομαλλιάς γράφει λίγο καλύτερα (μόνο λίγο καλύτερα) από τον ίδιο. Μα το ίδιο είχε πει αν θυμάμαι καλά και ο ίδιος ο Βαψομαλλιάς. Ότι δεν γράφει καλύτερα από εσάς τους υπόλοιπους παρά μόνο από τον Καραϊσκο ("λίγο καλύτερα" είχε πει). Άρα προς τί η αντιπαράθεση από την πλευρά του Καραϊσκου?

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ είπε...

Είναι αλήθεια οτι έλειψε σε όλους εσάς τους Karaiskos addicts, η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση που σας παρείχα, για τις περιπέτειες και τα καμώματα (πιο συχνά τα δεύτερα από τις πρώτες) του αγαπημένου μας προλεφτάριου. Θα κοιτάξω να επανορθώσω στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Προς το παρόν, πάρτε μια γεύση για το πως περνά την αγωνιστική και καθόλου μικροαστική εβδομάδα του ο Καραϊσκος:
http://www.youtube.com/watch?v=gCMu1ho6dxg

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μα ναι, δεν υπάρχει αντιπαράθεση Ανώνυμε. Στο κάτω κάτω ο Καραϊσκος υποστηρίζει ότι τα γραπτά του είναι υποδεέστερα, μόνο και μ΄νο γιατί βαριέται να τα ξαναδιαβάζει όταν τα ολοκληρώνει, προκειμένου να διορθώσει τυχόν ορθογραφικά λάθη και κόμματα, δηλαδή απλά πράγματα-εύκολα διορθώσιμα. Εννοείται ότι ο Καραϊσκος πιστεύει ότι νοηματικά και εκφραστικά δεν τον πιάνει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Επιπόλαιε, η απουσία σου ήταν ιδιαίτερα αισθητή όλον αυτόν τον καιρό. Τα καίρια σχόλιά σου (και εδώ και στου βαψομαλλιά) περί Καραίσκου αλλά και τα γενικά παραδημοσιογραφικά-παραπολιτικά ήταν βάλσαμο στην ψυχή κάθε απαιτητικού αναγνώστη (ειδικά όποιου έχει μια αδυναμία στο trash). Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία ειδικά τις πληροφορίες σου περί Καραίσκου, της μεγάλης αδυναμίας όλων μας. Μικρές λεπτομέρειες από τη ζωή και τη δράση του προοδευτικού αγοριού μας θα ήταν απολύτως ευπρόσδεκτες.

Ανώνυμος είπε...

Τουρκία: Γιατί κάψαμε την Σμύρνη;
«Izmir‘i nicin yakiyorduk?»

Ορισμένα ξενοκίνητα πουλημένα τομάρια του Ελληνισμού δέχθηκαν να εκτελέσουν τις τουρκικές και συμμαχικές επιδιώξεις αφελληνισμού μας. Διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά μας βιβλία, αλλοιώνοντας τα κείμενα τους και αφαιρώντας από αυτά ό,τι έχει σχέση με τις βαρβαρότητες των Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων. Και βάφτισαν την προστυχιάν τους αυτήν ως… επαναπροσέγγιση! ΄Οταν οι ίδιοι οι Τούρκοι παραδέχονται τα εγκλήματά τους…
Στην Ελλάδα ήδη ξεκίνησε μεγάλη πρωτοβουλία μαζεύοντας υπογραφές για άμεση απόσυρση της άτιμης αυτής πράξης εις βάρος του Ελληνισμού και της Ιστορίας και που θα σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα και σε όλους τους βουλευτές και ευρωβουλευτές και στα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Οι Βρετανοί οι ηθικοί αυτουργοί
Θα πρέπει, όμως, εδώ να υπενθυμίσουμε για πολλαστή φορά, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ, ότι η προσπάθεια αυτή για αλλοίωση των ιστορικών μας βιβλίων ξεκίνησε από το ΛΟΝΔΙΝΟ τα χρόνια της αποικιοκρατίας και ενδεικτικά κορυφώθηκε τα χρόνια του Απελευθερωτικού Αγώνος της ΕΟΚΑ 1955-59 όταν:
Α) Την 1η Σεπτεμβερίου 1954 επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφόρησης της αποικιακής κυβέρνησης στο νησί διορίστηκε από το Υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας ο Βρετανός κατάσκοπος των μυστικών υπηρεσιών Λόρενς Ντάρελ (ο κατά τα άλλα συγγραφέας του βιβλίου ‘Τα πικρολέμονα της Λαπήθου’) ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την ελληνική γλώσσα (απαραίτητο προσόν των κατασκόπων να γνωρίζουν την γλώσσα των ιθαγενών – κάτι που δυστυχώς εκλαμβάνεται από τους αφελείς δικούς μας ως… φιλελληνισμός!) ΄Αμεσος στόχος για την αντιμετώπιση της ενωτικής προπαγάνδας ήταν το τρίπτυχο, α) Εκκλησία/Ιερείς, β) Ο ελληνικός τοπικός Τύπος και γ) ο Ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών. Τότε ήταν που ο πράκτορας της Ιντέλλιτζένς Λόρενς Ντάρελ εφεύρε την πλασματική ταυτότητα για μάς, την λεγόμενη ‘Κυπριοσύνη’ που στόχο όμως είχε ΜΟΝΟ τους ΄Ελληνες της Κύπρου και όχι τους Τούρκους.(Εξάλλου και σήμερα που ‘μόνοι’ μας απαρνούμαστε την Ιστορία μας, τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο αμαυρίζει το τουρκικό σύνθημα ‘Τι ευτυχία να είσαι Τούρκος’). Oλόκληρος ο μηχανισμός της αποικιοκρατίας κινητοποιήθηκε εξαποστέλλοντας στην Κύπρο άτομα που ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ… (Βλέπε περισσότέερα στο βιβλίο της γράφουσας ‘Από την ΄Ενωση στην Κατοχή’).
Β) Στις 3.11.1956 ο τότε κυβερνήτης Στρατάρχης Χάρτινγκ διαμαρτυρόμενος για το περιεχόμενο των ελληνικών βιβλίων στα σχολεία μας, ζητούσε απόσυρσή τους! Έγραφε προς στον Υπουργό Αποικιών (Να σημειωθούν παρακαλώ οι ομοιότητες) : “…Το γεγονός ότι αυτά τα βιβλία (δημοτικού που αποστέλλονταν από την Ελλάδα) προβάλλουν κατά τρόπο έντονο την ελληνική σημαία σε εικόνες και διακοσμήσεις, περιέχουν ιστορίες του ελληνικού αγώνα για ανεξαρτησία (συχνά συνταγμένες σε μια πομπώδη γλώσσα και συνοδευόμενες με συναισθηματικό θρησκευτικό εθνικισμό), και ότι περιλαμβάνουν κομμάτια που αναφέρονται στην Κύπρο κατά τρόπο με τον οποίο υποδηλώνεται ότι τώρα είναι υπόδουλη, αλλά θα είναι μέρος της ελεύθερης Ελλάδας, ανασκευάζουν το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αυτή ακολουθεί πολιτική αφελλνισμού στα ελληνικά κυπριακά σχολεία. Γίνονται μεταφράσεις των πλέον απαράδεκτων ‘πατριωτιών’ κειμένων, και αυτά θα σας σταλούν το συντομότερον δυνατόν. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπήρξε πρόσφατα επίκριση στον τουρκικό Τύπο αναφορικά με τον τόνο και το περιεχόμενο αυτών των αναγνωστικών και τώρα μελετούμε την πιθανότητα να αφαιρέσουμε τα απαράδεκτα αποσπάσματα από τις εκδόσεις που θ΄ακολουθήσουν ή ως εναλλακτική λύση, να τυπώσουμε νέα αναγνωστικά…“ Ο τότε αποκιακός Γραμματές και μέλος της Ιντέλλιντζενς στην Κϋπρο Τζ. Ρένταγουέι έγραφε ότι ‘ως μακροπρόθεσμη λύση, σκεφτόταν τη χρησιμοποίηση βιβλίων, τα οποία θα τυπώνονταν στην Κωνσταντινούπολη’ (αφού πρώτα θα είχαν αφαιρέσει τα αποσπάσματα που δεν τους άρεσαν)!

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια, η πλαστογράφηση της Ιστορίας μας, μάς ήλθε επίσημα από το Λονδίνο μέσω των βρετανικών Ιδεών Γκάλι και που στην συνέχεια την βρήκαμε και στο έκτρωμα του Χάνει/Ανάν (που δυστυχώς ετοιμάστηκε με την βοήθεια δικών μας βοηθών τους – τα ονόματα γνωστά). Και αν και το ‘Σχέδιο Ανάν’ απορρίφθηκε με το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 από το 76% του Ελληνισμού κατ΄απαίτηση και του κλαίοντος προέδρου Τ. Παπαδόπουλου, εντούτοις με την μέθοδο του σαλαμιού κάποιοι προχωρούν και επιμένουν ξεδιάντροπα να το επιβάλουν για να ικανοποιηθούν Λονδίνο, ΄Αγκυρα και Ουάσιγκτον. Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η πλαστογράφηση της Ιστορίας μας.
1922 - Το ολοκαύτωμα της Σμύρνης
Γιατί κάψαμε την Σμύρνη;
Το πιο κάτω αποκαλυπτικό απόσπασμα των τουρκικών σοβινιστικών προθέσεων είναι από το βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα Φαλίχ Ριφκι Ατάι και το βιβλίο του ‘Τσάνκαγια΄ το οποίο αναφέρεται στην ζωή και τα έργα του Κεμάλ Ατατούρκ.
“… Ήταν η μέρα της Μεγάλης Φωτιάς. Καθώς οι φλόγες έσωζαν τις γειτωνιές ο κόσμος έτρεχε προς την παραλία…Κάποιοι έπεφταν στην θάλασσα για να κρατηθούν από τις βάρκες… Παρακολουθούσα αυτή την μοναδική τραγωδία με την καρδιά μου να πονά…Η Σμύρνη καιγόνταν και μαζί της η Ελληνικότητά της (Ρουμλούκ), οι άνθρωποι των πρώτων πολιτισμών, εκείνοι που πέρασαν τον μεσσαίωνα με τους Μουσουλμάνους, εκείνοι που ζούσαν στις πατρίδες τους και στα σπίτια τους σε άνεση, εκείνοι που κρατούσαν το εμπόριο και γεωργία της Σμύρνης και όλης της Δυτικής Ανατολίας, και ολόκληρη την οικονομία της, εκείνοι που ζούσαν σε παλάτια, κονάκια, και τσιφλίκια, τώρα, τον εικοστό δεύτερο χρόνο του εικοστού αιώνα πεθαίνουν για ένα κομμάτι βάρκας να τους μεταφέρει μακριά για πάντα…
Η Γκιαβούρ (άπιστη) Σμύρνη κάηκε και τελείωσε με τις φλόγες στο σκοτάδι και το καπνό το ξημέρωμα. ΄Ησαν πράγματι υπεύθυνοι για τη φωτιά οι Αρμένιοι εμπρηστές όπως μας λέχθηκε τις μέρες εκείνες;… Καθώς αποφάσισα να γράψω την αλήθεια όπως την γνωρίζω θέλω να αντιγράψω μια σελίδα από τις σημειώσεις που έπερνα τις μέρες εκείνες. ‘ Οι λαφυραγωγοί βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς… Γιατί καίγαμε την Σμύρνη; Φοβόμασταν αν τα κονάκια στην προκυμαία, τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες έμεναν στο τόπο τους, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεφορτωθούμε τις μειονότητες; ΄Οταν απελαύνονταν οι Αρμένιοι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, είχαμε κάψει όλες τις κατοικημένες περιοχές και γειτονιές στις πόλεις της Ανατολίας με αυτόν ακριβώς τον φόβο. Αυτό δεν σχετίζεται μόνο με την διάθεση για καταστροφή. Υπάρχει και κάποιο αίσθημα κατωτερότητας μέσα του. Σαν το κάθε τι που έμοιαζε με Ευρώπη ήταν πεπρωμένο να παραμείνει Χριστιανικό και ξένο γι΄αυτό και εμείς έπρεπε εμείς να το στερηθούμε. “
Ο Τούρκος συγγραφέας Αtay Falih Rifki Atay, ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας έζησε το κάψιμο της ελληνικής Σμύρνης, ένας Τούρκος αυτόπτης μάρτυρας της κεμαλικής κτηνωδίας επιβεβαίωσε πριν πεθάνει τις τουρκικές ευθύνες για την πρωτοφανή εκείνη βαρβαρότητα. Στο προαναφερθέν βιβλίο του ο συγγραφέας αναφέρεται σε λεπτομέρεια και στις κτηνωδίες του Νουρεττίν Πασιά. Βλέπε εξώφυλλο του σχετικού βιβλίου – πρώτης έκδοσης. Ο εν λόγω δημοσιογράφος γεννήθηκε το 1894 στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε στις 20 Μαρτίου 1971.

Ανώνυμος είπε...

Δια στόματος Κεμάλ Ατατούρκ
Τον Ιούλιο του 1926 ο σφαγέας Ατατούρκ έδωσε συνέντευξη στην Ελβετίδα ανταποκρίτρια κα Emile Hilderbrand και η οποία (συνέντευξη) δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου 1926 στην αμερικανική εφημερίδα ‘ The Los Angeles Examiner‘. Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (πρώτο μέρος) της αμερικανικής εφημερίδας του Λος Άντζελες που πλαισιωνόταν με φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ατατούρκ παραδέχεται την καταστροφή και γενοκτονία των εκατομμυρίων Χριστιανών στην σημερινή Τουρκία (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων) και δήλωνε:
“Δεν θα σταματήσω μέχρι που κάθε ένοχο άτομο ανεξαρτήτως θέσεως ή βαθμού έχει κρεμμασθεί ως μια φρικαλέα προειδοποίηση προς όλους τους υποκινητές συνωμότες εναντίον της ασφάλειας της Τουρκικής Δημοκρατίας…”.
Και βέβαια, η ίδια βάναυση και αμετανόητη τουρκική εξοντωτική πολιτική εναντίον των Ελλήνων συνεχίζεται. Παραδείγματα, η εξόντωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της ΄Ιμβρου και Τενέδου, της ημικατεχόμενης Κύπρου…
Τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου;
Για την εγκληματική αυτή πράξη κάποιων στην Ελλάδα γράφονται συνεχώς άρθρα τόσο στον ελλαδικό και κυπριακό Τύπο όσο και στον ομογενειακό στο Λονδίνο. Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η ακατανόμαστη απάθεια με την οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας αντιμετωπίζει το θέμα αυτό. Αντί δηλαδή, να είχε αναλάβει να εξαποστείλει πίσω στην κα Γιαννάκου την φορτωτική των εν λόγω βιβλίων της έκτης δημοτικού όχι μόνον σιώπησε παθητικά αλλά τα έχει ήδη διανέμει, εξ΄όσων αντιλαμβανόμαστε!
Τι κάνει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Τ. Παπαδόπουλου που κάλεσε τον λαό με δάκρυα στα μάτια να απορρίψει το ‘Σχέδιο Ανάν’; Τι κάνουν οι Σύνδεσμοι Γονέων, γιατί δεν μαζεύουν τα εν λόγω βιβλία και να τα πετάξουν έξω από το Υπουργείο Παιδείας για λαμπρατζιάν το Πάσχα; Τι κάνουν οι σύνδεσμοι δασκάλων γιατί δεν αρνούνται να διδάξουν τις διαστρεβλώσεις και ψευτιές που μόνο τους Τούρκους κατακτητές και τους συμμάχους των εξυπηρετούν;
Τι περιμένουν άραγε στην Κύπρο για να αντιδράσουν, μήπως, κανένα άλλο εύτολμο Τούρκο συγγραφέα που να μας φτύνει, όμως, αυτή τη φορά, στα μούτρα για την ταπεινωτική κατάντια μας;
(σ.σ. Τελικώς ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου αντέδρασε περισσότερο από τους ξενόδουλους ελλαδίτες γραικύλους)
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο - 8.2.2007

Marwood είπε...

Για όσους θέλουν να μάθουν πόθεν το αβατάρι ιδου: http://tinyurl.com/qca94p

Δεν έχει σημασία είπε...

Εχω καταλάβει ποιοί είστε κυριοι του blog, επειδή από τας περιγραφάς κατάλαβα ποιός είναι ο TV Persona ονόματι Καραπιάλης και συχνάζουμε στα ίδια μέρη. Ο πυρήνας είστε 4 άτομα από βόρειο προάστειο που δεν θα το ονομάσω, με πολύ υψηλή μόρφωση και δείκτη νοημοσύνης. Αλλα, το κυριότερο είναι ότι είστε κούκλοι, κάτι που δεν συνδυάζεται παρά με άντρες bimbos συνήθως...
Ειδικά ο Καραπιάλης και ο Μάργουντ δεν "παίζονται"... Κάνω λάθος?

Δεν έχει σημασία είπε...

Συγγνώμη, εννοούσα Καραπιάλη και ΒΑΡΣΟ (ο Μάργουντ είναι λιγουλάκι πιό σοφιστικέ μουτράκι αλλά τον συμπαθώ κι' αυτόν...No offense γλυκέ μου Μάργουντ)!

Μια θαυμάστριά σας!!!
;)

Μανίνα είπε...

"Δεν έχει σημασία", καλά οι τρεις. Ο τέταρτος ποιος είναι;

Κατά τη γνώμη σου εκείνος που σκίζει σε στυλ είναι πράγματι ο Καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος μήπως λέγεται Θανάσης;

Ανώνυμος είπε...

Θανάσης ο Έλληνας;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε Marwood για το υλικό.

Θ.Π. είπε...

Marwood, εμένα το κομμάτι "This is the time on Sprockets when we dance" μου θύμισε λίγο την ενότητα "Καλημέρα σας..." , στο τέλος της εκπομπής του Καμπούρη, τα ξημερώματα, όπου αρχίζει ο χορός και το τραγούδι.

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ είπε...

Πράγματι, ο Καραϊσκος διαθέτει έναν πρωτοφανή άgνιμαλ μάγκνετισμ, και ένα βλέμμα που σκοτώνει κατσαρίδα στα 10 μέτρα. Αν αυτά τα συνδυάσει κανείς με φαβορίτα Sfak-Attack και πρωτοποριακό μουσάκι ghoatee (αιδοίο στο στόμα θα το έλεγαν κάποιοι κακεντρεχείς), καθώς και "δημιουργική" αν μη τι άλλο άποψη για την υπόδηση, γιου γκετ δε πίκτσουρ...

Τώρα για τους υπόλοιπους δεν θα μπορούσα να πω κάτι παρόμοιο, αλλά δεν τους το λέω κατάμουτρα για να μην γκρεμίσω τον ήδη καταρρακωμένο από τα δεδομένα της ζωής, ευαίσθητο ψυχισμό τους.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, θέλω να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που συνέβη κάποια χρόνια πριν, πριν ο Καραϊσκος αρχίσει το ταξείδι του, την κατάβαση καλύτερα, στα άδυτα (έγκατα?) της φιλοσοφίας, όταν το γλυκό αυτό αγόρι ησχολείτο απλώς με την φιλοκαλία (ΣτΕ: πράγμα στο οποίο θα του συνέστηνα ανυπερθέτως και επιτακτικώς να επιστρέψει, καθώς οι φιλοσοφικές του ενασχολήσεις έχουν προκαλέσει ανήκεστους βλάβες στα εσωτερικά και -αλίμονο- αναπαραγωγικά όργανα των ανυποψίαστων και αθώων επισκεπτών του ιστολογίου).

Που λέτε λοιπόν, ο Καραϊσκος, η απουσία του μάλλον, είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή εντός της ευγενούς τάξεως των ζωντωχηρών, αλλοδαπών και γηγενών, της Ενστάσεως, καθώς η άρνηση (ΣτΕ: αδυναμία?) του να τις εξυπηρετήσει, προκάλεσε την πρώτη μεγάλη (ΣτΕ: τουλάχιστον εδώ και κάποιες δεκαετίες, από την αποφράδα ημέρα όπου απέκτησαν δικαίωμα ψήφου) μαζική γυναικεία κίνηση κοινωνικής ανυπακοής, καθώς οι εν λόγω είχαν διακόψει την κυκλοφορία στην Πατησίων, στο ύψος της Πλατείας Κολιάτσου αρνούμενες τη διέλευση στους άρρενες οδηγούς, εάν πρώτα πρώτα δεν υπέγραφαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους, προς τον Καραϊσκον. Κάποιες εξ αυτών, με πιο πρακτικό πνεύμα, εξέδραμαν στα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, προξενώντας πρωτοφανή έλλειψη του levitra για τους επόμενους μήνες.

Ανώνυμος είπε...

Επιπόλαιε ώστε τόσο φαιδρός (ή ας πούμε καλύτερα ελαφρύς) είναι αυτός ο Καραϊσκος? Και μας το έπαιζε και φιλόσοφος και ειδικός της πολιτικής θεωρίας και επαναστάτης κλπ ενώ κατηγορούσε τον βαψομαλλιά ότι ασχολείται με τα επιφανεικά και δευτερεύοντα αυτής της ζωής.

Εσύ, με την όπως πάντα γλαφυρή σου περιγραφή, μας δίνεις την εικόνα ενός Τέρυ Χρυσού σε νεαρή ηλικία ή έστω ενός Δάκη. Τί να πει κανείς... Άλλα μας λέγει στη θεωρία ο Καραϊσκος και άλλα δείχνουν οι (φαιδρές) πράξεις του.

ΥΓ, Επιπόλαιε είσαι σε θέση να πιστοποιήσεις ότι αρέσουν και στον Καραίσκο οι ώριμες ελληνίδες?

Δεν έχει σημασία είπε...

Χα χα ! Μάργουντ είσαι σκληρός απέναντί του ΚαραΠΙΑΛΗ (αμάν κόφτε το αυτό το Καραϊσκο!) και το ξέρεις ότι δεν είναι ετσι. Τα όμορφα αγόρια πάντα έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το άλλο φύλο κι ο Ασκητής αυτό λέει, ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε... Αλλά κι εσείς βρέ παιδί μου πολύ στο φιλοσοφικό το έχετε ρίξει. Ρίχτε και καμιά ματιά τριγύρω σας, όταν βγαίνετε για καφέ. Μπορεί να σας προσέχουν κάποιες ψυχές...έ Βαρσο?

ΥΓ.: Μανίνα
ο 4ος του καρέ του καφέ διαθέτει μεγάλου κυβισμού μηχανή και φοράει άσπρη στολή... Εμ αι ράιτ Καραπιάλη?

Δεν έχει σημασία είπε...

Αμάν πια με τον Μαργουντ, Επιπόλαιε ήθελα να πώ. Μάργουντ γλυκέ μου you 're just not my type αλλά I can't help not tapping your name all the time
Sorry
:(

Δεν έχει σημασία είπε...

For I can't let you down, you could still have chances provided you outwit the other two...
We 'll see, we'll see...
;)

Ανώνυμος είπε...

Πάλι με τους άλλους δύο; Και ο τέταρτος;

Λίτσα είπε...

με όλα αυτά που διαβάζω νιώθω μια ορισμένη έλξη για τον άντρα με τα επαναστατικά ένστικτα και την μεγάλη ηθική ακεραιότητα. Μου θυμίζει τον μακαρίτη τον άντρα μου τον Πολυχρόνη που με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν στέριωσε στο Ναυτικό. Υπάρχει περίπτωση να έχω μια ιδιωτική συνάντηση με τον κ. Καραϊσκο απλώς για γνωριμία; Ή δεν βγαίνει για συναντήσεις με μεγλύτερες κυρίες; Είμαι ακριβώς 50 ετών.

Λίτσα

Δεν έχει σημασία είπε...

ο 4ος δεν έχω καταλάβει (ακόμα) ποιός είναι......

Ανώνυμος είπε...

Ο τέταρτος δήλαδή, σύμφωνα με την περιγραφή σου, είναι νοσοκόμος και βγαίνει έξω τα βράδια χωρίς να αλλάξει στολή ή μήπως είναι ναύαρχος;

Δεν έχει σημασία είπε...

Νοσοκόμος? Μπλιάχ! καμία σχέση ... ξερουν αυτοί...

Δεν έχει σημασία είπε...

Ναύαρχος? Αν μεγαλώσει αρκετά ακόμα, ίσως...

Ανώνυμος είπε...

Μα αφού λες ότι φοράει άσπρη στολή. Aν δεν είναι νοσοκόμος και ναύαρχος, μήπως είναι παγωτατζής;

Δημήτρης Αποσπερίτης είπε...

Ο Καραίσκος μπολιάζει με εγκυρότητα τον διεθνή σχολιασμό. Μια κραυγή αγωνίας δακρίνεται πίσω από το μεστό έργο του και αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν γραφικότητα στα παθιασμένα λόγια του του δεν είναι παρά η φλόγα που θα κάψει την αδικία και τον καπιταλισμό.

Λαοκράτης είπε...

Ο 4ος μπορεί να είναι ο τρουμαν,επιπόλαιος, βαψομαλλιάς, θ.π, δεπάστας, κλπ Ποιός λες εσύ ότι είναι?

Clue:Αν δείς παλαιότερα posts θα καταλάβεις

Δεν έχει σημασία είπε...

Λαοκράτη αν δεν είσαι αυτός που πιστεύω δεν χρειάζεται να σε πειράζει, για όλους υπάρχει μια καρδιά που περιμένει... Και για να σε βοηθήσω στον πόνο σου, η απογευματινή μια συννεφιά μια ήλιος, μετά από ένα ηλιόλουστο πρωϊνο με πόνεσε κι εμένα...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο τέταρτος είναι ο Αποσπερίτης?

Λαοκράτης είπε...

Στεναχωρήθηκα

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο 4ος πρέπει να βγεί και να αποκαλύψει από μόνος του την ταυτότητα του?

Δεν έχει σημασία είπε...

Γιατί όχι? Φοβάται τίποτα?

Trueman είπε...

Ο αγωνιστής Καραϊσκος μπολιασμένος απ' τους αγώνες του λαού μας, ταλαιπωρείται για τη συμμετοχή στους λαϊκους αγώνες και για τις ιδέες του από τους αποκτηνωμένους συμμετέχοντες σ’ αυτό το μπλόγκ.

Ο Καραϊσκος αντάρτης, ο Καραϊσκος καπετάνιος, ο Καραϊσκος σύντροφος στις ιδέες, ο Καραϊσκος σύντροφος στη ζωή (άλλο που δεν θέλει η φορτική θαυμάστριά του), ο Αδωνις στις ιδέες αλλά και Άδωνις στην όψη αναζητεί τη γνησιότητα της σκέψης, την λαϊκή δικαίωση.

Με τα γραπτά του δημιουργεί το προζύμι για την αρχή της αφύπνισης, που πλημμυρίζει την καρδιά κάθε απλού ανθρώπου. Οι λαϊκές μάζες της ποίησης και της γλώσσας, γεμάτες ανθρωπιά κι ευγένεια, θα ξεσηκωθούν - είναι θέμα χρόνου, στο πλάι του Καραίσκου, ενάντια στην πνευματική αποκτήνωση του καπιταλισμού.

Ο στίχος των αγώνων τού δίνει το στίγμα, ερμηνεύει τον κόσμο. Μιλά γι' αυτούς που αντιπαλεύουν τους ισχυρούς, δουλεύοντας σκυλίσια: Παλεύουν - αγαπάνε - τραγουδούν. Και σ' αυτό, το πνευματικό μετερίζι, παλεύει ο Καραϊσκος, σεμνό παλικάρι, οξύ πολιτικό μυαλό, άξιος οργανωτής, δουλευτάρης, αγαπητός στο λαό, μπροστάρης, αγωνιστής.

Ναϋαρχος "Μεγάλης Βρετανίας" είπε...

Μετά από πιέσεις από το περιβάλλον του Καραϊσκου παραδέχομαι οτι εγώ είμαι ο τέταρτος (και καταϊδρωμένος)

Θανάσης ο Έλληνας είπε...

Ο τέταρτος δεν μπορεί να είναι ο Trueman αφοού ζει στην Τουρκία και επιπλέον μου φαίνεται λίγο δύσκολο να φορεί λευκή στολή. Ο Γαρδέλης φορούσε (και ίσως να φορεί ακόμη) άνετα λευκά ρούχα το καλοκαίρι, αλλά δύσκολο να τα θεωρήσουμε στολή. Εκτός αυτού, δύσκολο να κάνει παρέα με Marwood και Βάρσο - με τον Καραίσκο βέβαια ταιριάζουν όπως ο Αλβανός (και ο Αλαβάνος) με τη σαγιονάρα. Άρα, ποιος να είναι ο μυστηριώδης νούμερο 4 με τη λευκή στολή και τη μηχανή μεγάλου κυβισμού;

Ανώνυμος είπε...

Λέτε η τρείς διαμένοντες εν Αθήναις να κάνουν τετράδα για να συζητούν τιε κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με έναν... ναύαρχο;

Trueman είπε...

Μήπως είναι μάγειρος και μαγειρεύει μαζί με τον Καραϊσκο την ανατροπή του καπιταλισμού?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πρέπει να είναι Trueman. Το βρήκες μάλλον. Μάγειρος πρέπει να είναι ο τέταρτος. Ένας Έλληνας προοδευτικός Μπάρμπα Μπεν.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αυτός με τα λευκά είναι ο Βασίλης ο κοινωνιολόγος, αυτός που μοιάζει σε συμπεριφορά και ιδέες με τον Καραϊσκο;

Θ.Π. είπε...

Μήπως είναι ο αρχαιολάτρης Παναγιώτης Τουλάτος, που είναι ντυμένος συνέχεια με λευκά και έχει ίδιας ποιότητας λόγο και ιδέες (δηλ. εξαιρετικόού επιπέδου) με τον Καραίσκο;

Μανώλης είπε...

"Δεν έχει σημασία" εννοείς ότι ο Επιπόλαιος και ο Μάργουντ είναι ένα και το αυτό πρόσωπο;

Λαοκράτης είπε...

μπορεί να είναι πυροσβέστης της φλόγας του λαού για την μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση

Λαοκράτης είπε...

Μήπως είναι συμβολικός ο αριθμός 4? Μήπως συμβολίζει επίτηδες κάποιο νέο μανιφέστο του Καραϊσκου, οραματικό για τον δικό του 4ο δρόμο (μετά και τον 3ο του Πασοκ, και του Μπλαίρ) για τον καστρικό σοσιαλισμό στην Ελλάδα, για το βάθεμα και πλάτεμα της κοινωνικής δικαιοσύνης?

Ναύαρχος "Μεγάλης Βρετανίας" είπε...

Όχι ρε παιδιά, παρεξηγήσατε. "Ναύαρχος" στη Μεγάλη Βρετανία είμαι.

Δεπάστας είπε...

Ο (ειδικός σε θέματα μαρξισμού) Καραίσκος έχει σπουδάσει τον μαρξισμό ή είναι εμπειρικός (καφενεία, καφωδεία κλπ.) σαν, ας πούμε, τον Μάκη Κοψίδη;

Δεν έχει σημασία είπε...

Sorry αν κουράζω αλλά πρέπει να αποκαλυφθεί μόνος του ο αγνωστος νο 4. Δεν μπορώ να γνωρίζω τους δεκάδες που σχολιάζουν.
:'( Μπορούμε βέβαια να βρεθούμε από κοντά όσοι/ες πιστεύετε ότι η γραπτή αλλά απρόσωπη γνωριμία θα πρέπει να μετουσιωθεί σε πραγματική.
:) Αυτό μπορεί να γίνει εκεί που συναντιούνται όλοι, Why Sleep ή Vanilla Project στο Γκάζι με κόκκινο τριαντάφυλλο στο πέτο (λέω εγώ που είμαι και χαζορομαντική)....

Δεν έχει σημασία είπε...

Η στο terrace του νέου μουσείου που το βλέπω κάθε μέρα που πάω δουλειά και δεν έχω πάει ακόμα, είναι θεσπέσιο! Ο therapist προτείνει βέβαια η γνωριμία να συνδυάζεται πάντα με καλό φαγητό και κρασί σε ρομαντικό εστιατόριο γιατί όντως ο έρωτας περνάει από το στομάχι (αλήθεια, μου εξήγησε και το μηχανισμό!!!)

Marwood είπε...

Βλέπω ότι η γοητεία του Καραίσκου διαβιβάζεται και μέσω των οπτικών ινών του διαδικτύου. Και που να τον βλέπατε δηλαδή με σάρκα και οστά.
Τέλος πάντων, τον καλώ να σχολιάσει τη Γιάννα το επιχειρηματικό μοντέλο του χουβαρνταλικίου (με τα δικά μας λεφτά βέβαια) που εφήρμοσε στον οργανισμό του 2004, και το μετέφερε με πρωτοφανή επιτυχία και στον ιδιωτικό τομέα, εκεί που το ευρώπουλο που βγαίνει από την τσέπη πονάει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκος είναι ο Σεραφείμ Κοτρώτσος της αριστεράς.

Θ.Π. είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι, ο Καραίσκος θα επιθυμούσε διακαώς να είναι στη θέση του Ζαχαράτου της Γιάννας. Και να κάνει ό,τι ακριβώς και ο Ζαχαράτος, μιας και βεβαιώνετε (κάποιοι από εσάς, τουλάχιστον) ότι στον Καραίσκο μας αρέσουν οι ώριμες κυρίες...

Ανώνυμος είπε...

"Δεν έχει σημασία", πώς ξέρεις ότι οι τρεις είναι ο Καραϊσκος, ο Μαργουντ και ο Βάρσος και δεν ξέρεις ποιος είναι ο τέταρτος; Ή τους ξέρεις όλους ή δεν ξέρεις κανέναν. Αυτό νομίζω ότι λέει η λογική. Για δώσε μας λοιπόν τα φώτα σου.

Δεν έχει σημασία είπε...

εωεσδροππινγ αθελητο

Δεν έχει σημασία είπε...

Οπως και στην πραγματικότητα έτσι και στο μπλόγκ, παιδιά είστε ντίβες, οφείλω να σας το πώ...Σχεδόν καμάκι σας κάνει μια γυναίκα (δηλαδή ...εγώ).
Είστε νάρκισσοι ή μου φαίνεται?

Marwood είπε...

Διευκρινίζω ότι ο Καραϊσκος, αν ειναι λάτρης των ωρίμων κυριών, αν λέω και πάλι, το κάνει από μερκληδιλίκι, και δεν νομίζω να είναι σαπρόφυτο όπως κάποιοι που υπονοησες. Σπαρόφυτο ίσως, σαπρόφυτο όχι.

και ο μπακλαβάς γωνία είπε...

Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τότε τώρα τελευταία πρέπει να ερωτεύτηκα πολύ. Έτσι δείχνει η ζυγαριά τουλάχιστον.

Marwood είπε...

Μεγάλη στιγμή της ελληνικής τιβι, http://tinyurl.com/mofw8h

Marwood είπε...

Για να απαντήσω στην ωτακούστρια- θαυμάστρια του Καραίσκου, να πω ότι εγώ δε σου μιλώ γιατί παρεξηγήθηκα που δε με συμπεριέλαβες στη χορεία των ωραίων, στη μόνη χορεία που επιθυμώ να ανήκω, τα υπόλοιπα είναι παρηγοριές άνευ ουσίας, όπως πολύ καλά και εσύ θα ξέρεις.

Δεν έχει σημασία είπε...

Ήμουν έτοιμη να το γράψω αυτό που λες

και ο μπακλαβάς γωνία είπε...

Γιατί δεν αγοράζεις μια μάσκα με φάτσα Καραϊσκου, όπως αυτές που κυκλοφορούσαν με το Σημίτη, να γίνεις κι εσύ ομορφονιός;

Μ. Παύλου είπε...

Κύριε Μάργουντ
Έχω ρωτήσει τον συνεργάτη σας κ. Καραϊσκο κάτι για μια ανηψιά μου περί δημοσιογραφίας και δεν μου έχει ακόμα απαντήσει. Μήπως είναι δυνατόν να του μεταφέρετε το ερώτημά μου γιατί πιεζόμαστε χρονικά και είναι ό μόνος από τον δημοσιογραφικό χώρο που έχουμε το θάρρος να συμβουλευτούμε.

Ευχαριστώ

Δεν έχει σημασία είπε...

Αλλά σου είπα παραπονεμένε μου Marwood... never lose faith. Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες ξεχνάμε την εμφάνιση και μαγευόμαστε από το πνεύμα, τουλάχιστον εγώ το χω πάθει αυτό

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Καραϊσκος είναι πολύ απασχολημένος τις τελευταίες ημέρες, διαβάζοντας Μαρξ, Φίλαθλο κλπ αλλά και σχεδιάζοντας τσι καλοκαιρινές του διακοπές για να ξεκουραστεί ψυχικά. Είναι δύσκολη η ζωή του φιλοσόφου.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν έχει σημασία" ήσουν πράγματι ωτακούστρια;

Για πες μας και κάτι άλλο όμως. Ο Βάρσος λέει ότι ο Καραϊσκος μας ντύνεται πολύ κομψά και είναι μοδάτος. Μια φορά μάλιστα έσκασε μύτη με σαγιονάρα. Ποια είναι η εντύπωσή σου. Ισχύει αυτό; Μιλάμε δηλαδή για έναν πολύ προχωρημένο στυλιστικά νέο; Για πες μας. Όταν τον είδες τί φόραγε;

Marwood είπε...

Κυρία μου θα διαβιβάσω το αίτημά σας στον Καραϊσκο, ευελπιστώ ότι θα σας απαντήσει μέσω μιας κεντρικής ανάρτησης στην οποία θα καταθέτει τις απόψεις του για το δημοσιογραφικό λειτούργημα γενικώς, έχω και εγώ μια απορία να δω τι θα πει ο Καραίσκος.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που το κανάλι το έφτιαξες στο dailymotion και όχι στο youtube όπως όλος ο καταραμένος κόσμος;

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ο μακαρίτης επισκεπτόταν του πλαστικούς χειρουργούς του ΛΑ με φωτο του Καραίσκου ανά χείρας, φωνάζοντας Σας είπα σαν κι αυτόν θέλω να με κάνετε ??

Marwood είπε...

Αν αληθεύει αυτό ανώνυμε, έχουμε μια μοναδική περίπτωση όπου ένας μακαρίτης θέλει να μοιάσει με έναν μασκαρίτη
χα

Μηνάς είπε...

Μαργουντ όντως ο Καραϊσκος συχνάζει στο Γκάζι; Θα μπορούσες να μας πεις ποιο είναι το αγαπημένο του ποτό; Για μιας πια είναι ένας σταρ και μας ενδιαφέρουν πολύ και οι πιο μικρές λεπτομέρειες του ανδρός.

Ανώνυμος είπε...

Μάργουντ, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που το κανάλι το έφτιαξες στο dailymotion και όχι στο youtube όπως όλος ο καταραμένος κόσμος;

Δεν έχει σημασία είπε...

Ναι ήμουν και αυτά για τον Καραπιάλη είναι ανδρικά παιδιάστικα παιχνιδάκια. Αφού το ξέρετε, εσείς οι άνδρες δεν μεγαλώνετε ποτέ..."Μένετε πάντα παιδιά" που λέει κι η διαφήμιση. Πάντως από εξωτερική εμφάνιση είναι α π α ι χ τ ο ι (έχω ακούσει για χοντρές καψούρες που τις ξέρει ειδικά ο Βάρσος), αλλά ειδικά μου κάνει εντύπωση η θεματολογία τους που ήταν πολύ σοβαρή. Ορίστε πάλι εγώ κάνω τα κοπλιμέντα...

Marwood είπε...

Οπως βλέπετε, η ποιότητα στο dailymotion είναι πολύ καλύτερη από το youtube. Επίσης το youtube έχει κάποια copyright issues τα οποία δεν με βολεύουν με τα βίντεο που σκοπεύω να ανεβάσω.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι ο Καραϊσκος αν και αριστερός βγάζει μεροκάματο ως βοηθός σε θέματα τύπου του πολιτευτή του λΑΟΣ κ. Μπαμίχα;

Ανώνυμος είπε...

Καραίσκο

Μιας και σου αρέσουν οι μεγάλες κυρίες, να δεις Καμπούρη γιατί μπορεί να εμφανιστεί και απόψε η κυρία Κορτέση που της αρέσουν τα κομψά νεαρά αγόρια στο δικό σου στυλ.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ακριβώς είναι ανδρικά παιδιάστικά παιχνιδάκια; Και πώς κατάλαβες ποιος απ' όλους είναι ο Καραϊσκος αφού δεν τους ήξερες;

Δεν έχει σημασία είπε...

Μάργουντ ζηλιάρη μου ασε το 3ο και μιλα 1ο πρόσωπο πληθυντικο...

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο σου αρέσει και η κ. Ελένη, η καινούργια μεσόκοπη πανελίστρια του Καμπούρη που έχει το μαγαζί με τα παπούτσια με μεγάλα νούμερα;

Ο καλεσμένος του Καμπούρη που δημιούργησε πρόβλημα στον γάμο του Αδώνιδος θα είναι πιθανότατα ο μεγάλος Γιάννης Τσιριγώτης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μας πεις τι φόραγε ο μορφονιός Καραϊσκος;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Σήμερα που άκουγα το παιδί με τις σαγιονάρες να μας μιλά για τα επαναστατικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής, τους Ζαπατίστας, τον κομαντάντε Μάρκος κλπ κλπ, έπιασα τον εαυτό μου να φαντασιώνεται ότι σηκώνω την διπλανή καρέκλα και του τη φέρνω στο βλακόκεφαλό του. Πραγματικά το λέω. Η εγώ δεν πάω καλά, ή τώρα τελευταία έχει αρχίσει και με κουράζει ο Καραϊσκος με τη μπουρδολογία του.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τονα τον γόη. Για πες ρε Βάρεσο για τις επιτυχίες σου που ακούγονται

Θ.Π. είπε...

Η Ιωάννα μου έχει πει ότι ο Εθνικός Σταρ εμπνεύστηκε την επιτυχία του "Γεια σου Ομορφόπαιδο" από έναν δημοσιογράφο πρώην συνεργάτη του Ευαγγελάτου. Έχει γούστου να πρόκειται για τον Καραίσκο. Οι στίχοι πάντως σαν να τον φωτογραφίζουν...

(Το τραγούδι από το 3:52 και μετά).

http://www.youtube.com/watch?v=ZA1razb_LrU&feature=related

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Αλήθεια είναι, τί να πω. Είμαι ερωτεύσιμο παλουκάρι φαίνεται..

Marwood είπε...

Τελικά αγαπητέ Βαψομαλλιά τι έγινε, πήγες στην Ενσταση? Εγώ τώρα θυμήθηκα που μου έλεγε ο Καραίσκος ότι όταν ήταν θαμώνας εκεί πριν κάποια χρόνια, ο Εθνικός στάρ είχε κρατημένο τραπέζι σε καθημερινή βάση, άραγε πηγαινει ακόμα? Επίσης, ο Καραίσκος είχε κερδίσει και έναν φούρνο μικροκυμάτων σε μια από τις λαχειοφόρους που λάμβαναν χώρα συνήθως τις Τετάρτες.

V. είπε...

Δεν πήγα, δυστυχώς, λόγω φόρτου εργασίας. Θα πάω όμως λίαν συντόμως. Κάποια φίλη μου έλεγε ότι έχει πάει και ότι είναι εξαιρετικά. Και κάποιος εναλλακτικός καλλιτέχνης μου έλεγε επίσης ότι το κατάστημα το έχει ένας παλαιός συμμαθητής του. Πάντως, η διασκέδαση δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς την παρουσία Καραίσκου. Εγώ τον εχω καλέσει να έρθει μαζί μου, αλλά εκείνος με περιφρονεί. Ο σνομπισμός, άραγε, προς έναν συνάνθρωπό του, μόνο και μόνο επειδή δεν γνωρίζει καλά τα πολιτικά θέματα και ασχολείται με ζητήματα ευτελή, είναι αριστερή στάση; Δεν το νομίζω, φίλε μου Καραίσκο και έτσι βρίσκω την αφορμή να ανανεώσω την πρόσκληση για συνδιασκέδαση στα μπουντρούμια της "Ενστάσεως". Θα πάρουμε μαζί και την Ιωάννα. Μην περιφρονείς τους συνανθρώπους σου, επειδή μορφωτικά ή, ενδεχομένως, και διανοητικά (και σίγουρα με κριτήρια προοδευτικά-επαναστατικά) δεν στέκονται στο δικό σου ύψος...

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Σήμερα η μέρα μου σημαδεύτηκε από δύο γεγονότα:

1) Ενώ κουβάλαγα κάτι πράγματα πρωϊνιάτικα και είχα γίνει παπί στον ιδρώτα, ενεφανίσθη αφγανοπακιστανός (καλοντυμένος κιόλας) σπρώχνοντας το παιδάκι του σε παιδικό καρότσι, ο οποίος μου ζήτησε με κλαψομούνικο ύφος 2 ευρώ. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι διεκδίκησε δύο και όχι ένα ευρώ. Βλέποντάς την κουτοπόνηρη βλακόφατσά του να παριστάνει τον κακομοίρη και εμένα την ίδια στιγμή κάθιδρο τα πήρα στο κρανίο και του είπα ότι δεν του δίνω μία και να φύγει. Επειδή μάλλον γυάλιζε το μάτι μου, μου ζήτησε συγγνώμη που ρώτησε και έφυγε με βήμα ταχύ. Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι κατά πρωτον ζήτησε δύο ευρώ και κατά δεύτερον ήταν εξαιρετικά προσεγμένος διακονιάρης.
2) Αργότερα, ενώ στεκόμουν αμέριμνος, παρατήρησα μια αφίσα. Κάηκε το σπίτι ενός τύπου στη Γκιώνα για δεύτερη φορά, ονόματι Στέφανος Κόλλιας, ο ίδιος λέει ότι του το έκαψαν μεταλλευτικές πολυεθνικές και ζητάει να του βάλουμε λεφτά να το ξαναφτιάξει. Πέραν του ότι μου θυμίζει φωσκολική ταινία με θεσσαλικό κάμπο, καραγκούνηδες και τσιφλικάδες, η ερώτηση κρίσεως είναι η ακόλουθη: Πώς ρε μάγκα λες ότι στο έκαψαν; Έχει βγει πόρισμα της Πυροσβεστικής; Πού ξέρεις ότι δεν βραχυκύκλωσαν τα ηλεκτρικά, αλλά στο έκαψαν οι κακές πολυεθνικές γιατί είσαι "ακτιβιστής"; Γιατί ρε μάγκα ζητάς λεφτά; Εμείς θα σου χτίσουμε το σπίτι; Και προσωπικά να τον ήξερα που λέει ο λόγος, πάλι μια δε θα του δινα.
Ψάχνοντας είδα ότι έχουν και blog στο Internet.

http://gionaoros.wordpress.com/

ΥΓ. Κατανοώ ότι τα παραπ΄νω είναι στα αρχ...α σας, αλλά μου ρθε να τα πω.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε, εσύ πήρες είδηση κάποια ωτακούστρια?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Βαψομαλλιά και λίγα λες για τον τυπάκο αυτόν, τον Καραϊσκο. Σήμερα που μας ενημέρωνε για τα επαναστατικά κινήματα της Αφρικής και τον Πατρίς Λουμούμπα είπε κατα λέξη: "Εντάξει μωρέ, είναι και λίγοι αραπάδες που κατανοούν τον μαρξισμό." Είναι λόγος αριστερού αυτός ή μάγιστρου της ΚΚΚ; Και νομίζει ότι είναι κι αριστερός..

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι δεν πήρα. Αν και έχει ξανασυμβεί το συγκεκριμένο. Δεν τολμάς ούτε για καφέ να πας..

Marwood είπε...

Ο Καραϊσκος θα δώσει τον οβολό του για το καμμένο σπίτι της γκιώνας?

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες ότι έχει ξανασυμβεί, εννοείς ότι συζητούσατε περί του blog και κάποιος/α σας άκουσε και σας κατάλαβε;

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο εμένα μου καήκε το ντιβιντί και δεν μπόρεσα να ολοκλήρώσω το δοξόμπους που έβλεπα, θα μου δώσεις και μένα τίποτις?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι για το μπλογκ. Παλιότερα κάποια στο καφέ που πηγαίναμε γούσταρε κάποιον από μας και καθόταν κι άκουγε ότι λέγαμε. Τα πάντα όλα όμως.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τρούμαν είσαι μέσα;

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά ο συγκεκριμένος ωτακουστής/ωτακούστρια ποιος/ποια να είναι?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μακάρι να ξερα. Αλλά τώρα που το λες, να μας κάνει μια περιγραφή.

Marwood είπε...

Αυτός που είναι αυτή τη στιγμή στον Καμπούρη είναι ο γνωστός μας Κώστας ο "Λογιστής"

Δεν έχει σημασία είπε...

Hellooooo, είμαι κι εγώ εδώ...αλλά ήταν αθέλητο, όλο φωνάζατε, pls b-lieve me
:'(
Διάβαζα παρεμπιπτόντως το indymedia.gr τώρα που ανέφερες για τον αφγανό, στις ειδήσεις για τους μετανάστες ότι τους χτυπάνε αλύπητα στην Αστυνομία. Κανείς δεν τους θέλει αλλά μπορούν να τους διώξουν πολιτισμένα, δεν χρειάζεται πια τόση βία σε φτωχούς.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 698   Νεότερο› Νεότερο»