Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Heil Gesundheit!

Αν και η πρόσφατη απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι νέα έννοια στο Ελλαδιστάν, είναι γνωστό ότι στις προηγμένες δυτικές χώρες ισχύει εδώ και χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί θεωρούν τα μέτρα κατά του καπνίσματος ως δείγματα πολιτισμού και προόδου στην κοινωνία. Υπάρχει όμως κάτι σε αυτή την ιστορία που επιμελώς αποκρύπτεται.

Μέχρι και το 1999, η Δύση αντιμετώπιζε την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης στο θέμα της διάγνωσης των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, ως δικό της πνευματικό παιδί -αποτέλεσμα επίπονων ερευνών δυτικών επιστημόνων, που κατέληξαν σε αυτές τις διαπιστώσεις στα μέσα της δεκαετίας του '50.
Το 1999 όμως, η έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο "The Nazi War on Cancer" (Princeton University Press, 1999) υπό του ιστορικού Dr Robert Proctor, ήρθε να θέσει σε αμφισβήτηση την ισχύουσα αντίληψη.

Ο Proctor στο βιβλίο του αχολήθηκε με τις πολιτικές Δημόσια Υγείας του ναζιστικού κράτους. Όλως περιέργως, με τα μάτια του συγγραφέα αλλά και οποιουδήποτε σύγχρονου ανθρώπου, οι πολιτικές Δημόσιας Υγείας των Εθνικοσοσιαλιστών φαντάζουν απίστευτα σύγχρονες. O Proctor διαπίστωσε ότι η αντικαπνιστική εκστρατεία ήταν ένας μόνο από τους τομείς στους οποίους οι Ναζί έδωσαν έμφαση. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ουτοπία υγιούς κοινωνίας, απαλλαγμένης από κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να προληφθεί, προώθησαν επικοινωνιακές πολιτικές όχι μόνο κατά του καπνίσματος, αλλά και κατά του αλκοολισμού όπως επίσης και υπέρ της υγιεινής διατροφής. Προέκταση των παραπάνω πολιτικών αλλά και αποτέλεσμα της στάσης τους αυτής, ήταν και οι κατοπινότερες πολιτικές ευγονικής. Δεν περιορίστηκαν μάλιστα μόνο στις επικοινωνιακές πολιτικές, αλλά χορήγησαν αφειδώς κονδύλια προκειμένου να ενισχυθεί η επιστημονική έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Πράγματι οι Γερμανοί γιατροί, υπήρξαν παγκοσμίως οι πρώτοι που από τη δεκαετία του 30 κιόλας, απέδειξαν τη συσχέτιση του καπνίσματος όχι μόνο με τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και με την στεφανιαία νόσο και το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο ίδιος ο Χίτλερ χρηματοδότησε με τεράστια ποσά το Wissenschaftliches Institut zur Erforschung der Tabakgefahren, δηλαδή το Ινστιτούτο Ερευνών για τους Κινδύνους του Καπνίσματος στο πανεπιστήμιο της Ιένας, επικεφαλής του οποίου ήταν η πλέον εξέχουσα μορφή της αντικαπνιστικής εκστρατείας (και πρύτανης του συγκεκριμένου πανεπιστημίου) δρ Καρλ Αστελ. Δεδομένου ότι ο Άστελ, υπήρξε όχι μόνο φανατικός αντικαπνιστής, αλλά και εθνικοσοσιαλιστής, αντισημίτης, οπαδός της ευθανασίας και τέλος υψηλόβαθμος αξιωματικός των SS, δεν είναι περίεργο ότι είχε ως αγαπημένη συνήθεια να παίρνει τα τσιγάρα από το στόμα ανύποπτων καπνιζόντων που βρίσκονταν στο δρόμο του και να τα σβήνει πετώντας τα κάτω και πατώντας τα με τη μπότα του. Ούτε περίεργο είναι τέλος, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτοκτόνησε προς το τέλος του πολέμου, όχι τόσο από το φόβο του να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου (μια και είχε κατηγορηθεί ως τέτοιος), αλλά περισσότερο από απογοήτευση για την ήττα του εθνικοσοσιαλισμού. Γιατροί όπως ο Muller και ο Schairer, υπήρξαν οι πρώτοι παγκοσμίως που έκαναν ελεγχόμενες επιδημιολογικές μελέτες, αναφέροντας ότι ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζεται σε πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά σε καπνιστές, με αποτέλεσμα το μέλος του NSDAP και του NSKK Muller, να θεωρείται από πολλούς ως ο ξεχασμένος πατέρας της επιδημιολογίας.

Φυσικό είναι, ότι όταν οι Ναζί ανακήρυξαν νούμερο ένα εχθρό του κράτους τον καρκίνο, δεν ήταν δυνατό να λείπει και ο Νο 2 εχθρός, δηλαδή οι Εβραίοι, με τις δυτικές καπνοβιομηχανίες να παρουσιάζονται (στο μεγαλύτερό τους ποσοστό) ως Εβραϊκών συμφερόντων.

Ο Νο 1 διαφημιστής της αντικαπνιστικής καμπάνιας και δημόσιος ομιλητής κατά του καπνίσματος, ήταν φυσικά ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Χίτλερ υπήρξε μανιώδης καπνιστής στα νιάτα του, φτάνοντας τα 2 πακέτα την ημέρα, μέχρι που αποφάσισε να κόψει τη βλαβερή αυτή συνήθεια, με αποτέλεσμα από τότε να γίνει ακτιβιστής στον αγώνα κατά του καπνίσματος. Πέραν αυτού και σύμφωνα πάντα με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, δηλαδή μίξη φυλετισμού και εθνικισμού, θεωρούσε το κάπνισμα ως "την εκδίκηση του Ερυθρόδερμου προς τον Λευκό άνθρωπο, ως αντίποινο για την παροχή σε αυτόν από τον λευκό άνθρωπο του αλκοόλ". Πίστευε πως πολλοί "ικανοί άνθρωποι χάθηκαν νωρίς από τις συνέπειες του καπνίσματος" θεωρούσε το κάπνισμα "παρακμιακή συνήθεια", αντάξια υπανθρώπων (όπως Εβραίοι, πόρνες, ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι κλπ) και ενθάρρυνε τους καπνιστές στο στενό του κύκλο να διακόπτουν το κάπνισμα, ανταμείβοντάς τους με διάφορα δώρα όταν τα κατάφερναν, εν προκειμένω χρυσά ρολόγια. Δήλωνε εξαιρετικά απογοητευμένος από την διατήρηση της βλαβερής συνήθειας από την Εύα Μπράουν και τον Μάρτιν Μπόρμαν καθώς και εκνευρισμένος από τις δημόσιες εμφανίσεις του πάντα μερακλή και λάτρη των απολαύσεων Χέρμαν Γκέρινγκ με πούρο ή τσιγάρο στο χέρι.


Το αντικαπνιστικό μένος πάντως του Χίτλερ ήταν ένας μόνο από τους λόγους της εκστρατείας κατά του καπνίσματος. Η γερμανική κοινή γνώμη ήταν ήδη προετοιμασμένη από τις αρχές κιολας του 20ου αιώνα, μια και στη χώρα αυτή έκανε την εμφάνισή του από τότε κιόλας ένα πρώϊμο αντικαπνιστικό κίνημα. Βασικό κίνητρο της ναζιστικής αντικαπνιστικής εκστρατείας, υπήρξε πάντως η αναπαραγωγή της Αρίας φυλής. Αν για τους Ναζί ήταν ανεπίτρεπτο μια φορά το κάπνισμα σε άνδρες, ήταν ανεπίτρεπτο εκατό φορές σε γυναίκες. Πίστευαν ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση και επομένως απώλεια ομορφιάς, με αποτέλεσμα οι καπνίστριες να μην γίνονται ελκυστικές ως σύζυγοι και μητέρες από τους άνδρες, όπως επίσης (σωστά όπως απεδείχθη πρόσφατα) ότι το μητρικό γάλα μιας καπνίστριας περιέχει νικοτίνη επιζήμια για το βρέφος, αλλά και ότι οι καπνίστριες αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής κατά την κύηση. Δεδομένου ότι κύριο μέλημα της ναζιστικής πολιτικής ήταν η πληθυσμιακή αύξηση του γερμανικού έθνους, όλα τα παραπάνω καθιστούσαν τις καπνίστριες κοινωνικά απόβλητες.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι Ναζί τύπωσαν προπαγανδιστικές αφίσες και ξεκίνησαν σεμινάρια επιμόρφωσης για τους κινδύνους του καπνίσματος τόσο σε σχολεία όσο και σε εργασιακούς χώρους, χρησιμοποιώντας γιατρούς ή ομάδες μελών της Hitlerjugend και της Bund Deutcher Madel. Εφηύραν τον όρο "παθητικό κάπνισμα", προκειμένου να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη ότι προκαλείται πρόβλημα όχι μόνο στους καπνιστές αλλά και στους γύρω τους, ενθάρρυναν τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε γνωστά και έγκυρα περιοδικά αχολούμενα με θέματα υγείας όπως το Gesundes Volk, το Volksgesundheit αλλά και σε άλλα ευρύτερης κυκλοφορίας περιοδικά, ενώ επίσης εξέδωσαν και το πρώτο αμιγώς αντικαπνιστικό περιοδικό, το Reine Luft (Καθαρός αέρας).


Μετά την επιστημονική επιβεβαίωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, πέρασαν νομοθετικά μέτρα εναντίον του. Απαγόρευσαν τη διαφήμιση προϊόντων καπνού σε περιοδικά, εφημερίδες και κινηματογράφο και κυρίως τις διαφημίσεις όπου το κάπνισμα εμφανιζόταν ως αρρενωπή συνήθεια (προκειμένου να μην δελεάζονται τα νεαρά αγόρια). Ανάγκασαν τους αγρότες να καλλιεργούν συγκεκριμένα στρέμματα γης ελέγχοντας έτσι την παραγωγή καπνού, έβαλαν υπερβολικούς φόρους στα τσιγάρα αυξάνοντας δυσανάλογα την τιμή τους προκειμένου να αποθαρρυνθεί η κατανάλωση, ενώ το 1938 ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος πρώτα στη Luftwaffe και στα Γερμανικά Ταχυδρομεία, στη συνέχεια σε νοσοκομεία και σχολεία, στα γραφεία του ναζιστικού κόμματος και τέλος στα μέλη των SS και τους αστυνομικούς όταν βρισκόντουσαν εν ώρα υπηρεσίας. Ειδικά για τις γυναίκες υπήρξαν απαγορευτικά μέτρα καθόλη τη διάρκεια του πολεμου. Απαγορευόταν η διανομή μερίδας τσιγάρων σε έγκυες, σε γυναίκες κάτω των 25 ετών η άνω των 55, ενώ τέλος απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε τράμ και γενικότερα σε μέσα μεταφοράς, ύστερα από οδηγία του Χίτλερ, ο οποίος ανησυχούσε για την έκθεση των γυναικών-εισπρακτόρων στον καπνό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος το 1943, απαγορεύτηκε η πώληση τσιγάρων σε ανηλίκους (κάτω των 18 ετών), αλλά και το κάπνισμα δημόσια από αυτούς.




Τέλος, είναι τραγικό ότι μεταπολεμικά το κάπνισμα ταυτίστηκε με την ελευθερία επιλογής στον άνθρωπο. Οι νεαρές Αμερικανίδες που πέταγαν πακέτα τσιγάρα στα πλήθη που πανηγύριζαν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου, τόνιζαν ακριβώς αυτήν την αντίθεση: της ατομικής ελευθερίας σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, από την "έλλειψή της" στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό. Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να υϊοθετηθούν από τις δυτικές δημοκρατίες, οι "ανελεύθερες" πολιτικές των "κακών" εθνικοσοσιαλιστών. Χαρακτηριστικό δε του συγκεκριμένου βιβλίου, είναι ότι επικρίθηκε ως μη καταγγελτικό του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους, μια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ναζισμός υπήρξε ένα κολάζ τόσο καλών όσο και κακών πολιτικών και όχι ένα αμιγώς "κακό" πολίτευμα.

1.253 σχόλια:

1 – 200 από 1253   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Καραπιάλη. Βατερλώ Βαψομαλλιά. Πολύ λίγος.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα καημένε Καραϊσκο η προχθεσινή πανωλεθρία σε βασανίζει;

Ανώνυμος είπε...

θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθούμε δύο πράγματα: εάν ο ίδιος ο συντάκτης της ανάρτησης καπνίζει και εάν είναι φιλοεθνικοσοσιαλιστής. Αυτά θα διαφώτιζαν κάπως καλύτερα την επιχειρηματολογία του.

Ανώνυμος είπε...

Τυφώνας ο Καραπιάλης, σκόρπισε τον Βαψομαλλιά. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Καραϊσκο. Νομίζω ότι έχει καταλάβει πια και αυτοσαρκάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Θρίαμβος Καραπιάλη. Εύκολη επικράτηση. Αγνώριστος ο Βαψομαλλιάς.

Ανώνυμος είπε...

Γενικός θαυμασμός για Καραπιάλη. Τεράστια η εκτίμηση στο πρόσωπό του από όλη τη μπλογκόσφαιρα.

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο δηλαδή θέλεις να υποστηρίξεις ότι ο Χίτλερ ήταν ο Αβραμόπουλος της εποχής?

Ανώνυμος είπε...

ο Βαρσος μάλλον μετά το μεσημέρι θα εξέλθει του γενναιόδωρης αγκαλιάς του Μορφέως, κρίνοντας από το προχωρημένο της ώρας ανάρτησης. Ίσως πιό μετά και απο τον Καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

Μαρτύριο τέλος. Εφιαλτική νύχτα για Βαψομαλλιά.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Στα ναζιστικα απομνημονεύματα και τις αναμνήσεις του βρυκόλακα εδω,δυο πράγματα θα σχολιάσω:Α)Φαίνεται οτι το Γ ΡΆΙΧ μεριμνούσε για την υγεία των λεγεωναρίων του προκειμένου αυτοί να αντεπεξέλθουν στο διαρκές,λαγουδίσιο τρέξιμο που επέβαλε η άτακτη υποχώρηση στην ανατολή ενώπιον της λόγχης του Ταταρικού στρατού.
Β)Στη Γερμανική φρουτοπία απαγορευόταν η εισπνοή καπνού τσιγάρου αλλα επεβάλλετο η εισπνοή χημικών αερίων και πρωσικού οξέως.Δηλαδή όταν ο μελλοθάνατος στο θάλαμο αερίων ζητάει σαν τελευταία επιθυμία ενα τσιγάρο,ο ναζί του λέει: "οχι γιατί βλάπτει"

Σπυρίδων Μαρκεζίνης είπε...

Το ερώτημα είναι, ο υπογράφων την ανάρτηση-κόλαφον δια τους καπνιστάς και την νοσηράν αύτη συνήθειαν, γνωστός "θεριακλής" ο ίδιος, πόσα σιγαρρέτα απήλαυσε κατά τη διάρκεια συγγραφής της?

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκος: "Ζώ το όνειρο".
Άφαντος ο Βαψομαλλιάς.

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα οπαδός του αρτηριοσκληρωτικού ολοκληρωτισμού ο φαιός Βάρσος. Μόνο που ο φαιός, στα βήματα του τεταρταυγουστιανού φύρερ Πλεύρη, υμνητής ξεχνά να μας αναφέρει πόσες πολλαπλασίως περισσότερες ανθρώπινες ζωές απωλέσθησαν από τα έργα και τις ημέρες του 3ου Ράιχ. Μπράβο στον Καραϊσκο για το ότι για ακόμα μια φορά επιλέγει να μην σιωπά, συντρίβοντας εν τη γενέσει της όποια προσπάθεια των φασιστών για παραχάραξη της ιστορίας. Για μια ακόμη φορά μπράβο.

ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ είπε...

Με ζήτησε κανείς?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Tελικά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σκέφτεται κανείς στερεοτυπικά.(Νομίζω ότι αυτή η φράση δείχνει και το ποιοι κάνουν κυρίως τα παραπάνω σχόλια, δηλαδή ο φιλελέφτερος μαζί με τον επαναστάτη της σαγιονάρας, με άλλα λόγια οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, του φανατισμού)

Η παράθεση γεγονότων (διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί επιχειρηματολογίας) στρεβλώνεται μέσα από την προκατάληψη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζομαι στην παρούσα ανάρτηση απολογητής του εθνικοσοσιαλισμού. Αν και άλλες φορές υπήρξα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είμαι. Ξαναλέω ότι γίνεται απλή παράθεση γεγονότων, γιατί η αλήθεια είναι καλό να γίνεται γνωστή. Η λογική των σχολιαστών εδώ, ταιριάζει με τον επίλογο που έβαλα (και γι αυτό τον έβαλα γιατί το ανέμενα). Οποιοσδήποτε μιλά για τη συγκεκριμένη περίοδο και διακυβέρνηση, θα πρέπει να είναι καταγγελτικός. Αν δεν είναι, τότε είναι ύποπτος.

Πέραν του ότι παρουσιάζεται η ωμή αλήθεια, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή. Ακολουθούνται ακριβώς οι ίδιες πολιτικές με καθυστέρηση 70 ετών (αν και ούτε οι ναζί δεν τόλμησαν να απαγορεύσουν το κάπνισμα στα εστιατόρια, όπως οι σύγχρονοι δυτικοί).

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

κανε μας τη χάρη βρε μαλάκα.Με τη γόπα του προηγούμενου ανάβεις το επόμενο

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ακριβώς αυτό εννοώ.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Στο μυαλό του τρουμανοκαραϊσκου, σωστό είναι ότι κάνει πάντα ο ίδιος. Ο ίδιος απεχθάνεται τους φόρους (άρα το κράτος είναι κακό και δεν πρέπει να υπάρχει), ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αγαπουλίνος (άρα ζήτω η επανάσταση) κλπ κλπ

Κοινός παρονομαστής, ο υπέρμετρος εγωϊσμός, ο εγωϊσμός παιδιού. Άμα λέω ή κάνω εγώ κάτι, είναι απόλυτα σωστό.
Με τη δική τους λογική, εγώ θα έπρεπε να βγαίνω και να διαμαρτύρομαι γιατί μου στερούν το δικαίωμα του καπνίσματος. Μέχρι εκεί φτάνουν.
Ρε βλάκες, εγώ έχω τα αρχίδια να παραδεχτώ ότι είμαι πάτος που καπνίζω. Εσείς έχετε τ' αρχίδια να παραδεχτείτε ότι είστε πάτοι αλλού; Δεν το νομίζω.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τί είναι ρε; Δε μιλάτε; Είστε μπουκωμένοι; Χα,χα,χα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

πολυ χαμηλό το επίπεδο του καραβανά.Σαν μπέμπης που τον έβαλαν οι σχιλεντζήδες οι φίλοι του τέρμα επειδή είναι χοντρός κάνει.Κάνε ενα τσιγάρο να πάνε τα φαρμάκια κάτω

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος καπνίζει; O Τίμος Παπαδόπουλος καπνίζει; Οι Τρούμαν και Μάργουντ καπνίζουν; O Βαψομαλλιάς;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι, μαλακία κάναμε. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον Στάλιν γιατί με το να δίνει κρέας στο λαό με το σταγονομετρο γλύτωσε εκατομμύρια κοσμάκη από σχετιζόμενους με κατανάλωση κρέατος καρκίνους. Ξέρει τι έκανε ο Ατσαλένιος.

Marwood είπε...

Ο,τι και να λέμε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βάρσου, ο Αβραμόπουλος εφαρμόζει τη ναζιστική πολιτική, τελεία και παύλα.
Από την άλλη, φαίνεται ότι ο Χίτλερ εφήρμοζε την πολιτική κινήτρων του Σεϊχη Φεϊζάλ με τη διανομή χρυσών ρολογιών (θα θυμάστε την ταινία με Βλαχοπούλου και Εξαρχάκο).
Τέλος για να προσθέσω στον υγιή προβληματισμό της κομπανίας παραθέτω τα εξής λινξ:
http://www.snopes.com/radiotv/tv/marlboro.asp

αλλά και http://www.ubersite.com/m/84682

Ανώνυμος είπε...

Άφαντος ο άλλοτε λαλιστατος Καψομαλλιάς. Φόβοι για απονενοημένο διάβημα.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ωραίες κινηματογραφικές αναφορές μαργουντ.Και ο καραμανλής είχε δηλώσει αγαπημένο του ηθοποιό τον Κωνσταντάρα.Μεγάλη κλάση

Marwood είπε...

Να πω και το εξής, και σημειώστε την ημέρα που το λέω (χα): Θα είναι ο Αρούλης ο επόμενος αρχηγός?

Marwood είπε...

Επίσης να πω και το άλλο: φαίνεται η συμμορία ελάς και φίλοι, ξεκαθάρισαν το αντίπαλο συνδικάτο αραβαντινοί-αγούδημοι-ζωνιανοί. Φαίνεται ότι η "δικαιοσύνη" είχε προσχωρήσει στη δεύτερη ομάδα.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

για πες και για το καβομαλλιά ?που πήγε αυτό το κοπέλι?Πω πω νάζια

Δεπάστας είπε...

Σε λίγο στη Λόη συνέντευξη Αλέφαντου.

Marwood είπε...

Ο μπουχέσας πρωθυπουργός επέλεξε ιδιωτικό σχολείο (ελληνογερμανική σχολή, και όχι τους αμερικάνους, καθώς από ότι φαίνεται οι καλές μίζες είναι οι γερμανικές) για τα μούλικα. ΡΕ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Κλωτσηδόν ουστ ο κουράδας αυτός

ΤΙΜΟΣ είπε...

Φαίνεται οτι το βούλωσε ο Φον Τσιγαρογλου

Marwood είπε...

Αλλωστε αμερικανοι εβραίοι και λοιποί που δεν είχαν ανοιχτό το πορτοφόλι πήραν το μπούλο βλέπε texaco esso bp pirelli κλπ κλπ
Φάτα μόνη σου τώρα

Θ.Π. είπε...

Αφού σου είπε Καραϊσκο ότι δεν θα ξανα-ασχοληθεί μαζί σου, γιατί τον απογοήτευσες εμφανιζόμενος ως δειλός και αδύναμος, τόσο ως προς την επιχειρηματολογία όσο και - κυρίως - ως προς τον χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Εξαφάνιση Βαψομαλλιά. Στον Ταϋγετο θεάθη για τελευταία φορά. Άφησε σημείωμα?

Ανώνυμος είπε...

θεάθη ή ε-θεάθη?

Ανώνυμος είπε...

Δειλός. Κιοτής.

Ανώνυμος είπε...

Αδύναμος.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ο ΘΠ ήταν ο βαψομαλλιας ή κάποια κολλώδη νουστερίτσα καμουφλαρισμένη στα σπαρτά

Ανώνυμος είπε...

Ο Χίος καταγγέλει τον τρωκτικό ότι έστεισε το τροχαίο Κεντέρη Θάνου
πολλά γέλοια χαχαχα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

για το εθεαθήναι χα χα

Ανώνυμος είπε...

Θαπατέρο?

Ανώνυμος είπε...

πάμε ε-θέατρο απόψε

Ανώνυμος είπε...

κολλώδηΣΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε καραίσκο ξεπουλάει ο kaskader? ε ρε γλέντια, πότε θα ξανασηκώσεις κεφάλι?

Ανώνυμος είπε...

Αδύνατος. Πρόχειρος.

Ανώνυμος είπε...

θέλει μάλλον να δεί τον επικεφαλή

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4524940

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4524940&ct=2

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ είπε...

Ωρε τι ξεπούλημα κάνει ο ρόκκο? έτσι είναι ο καπιταλισμός ανεμομαζώματα διαολοσπορπίσματα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ναι αλλα μέχρι να φύγει θα το παίρνει....

Ανώνυμος είπε...

Για εντονη δυσοσμία απ' το διαμέρισμά του κάνουν λόγο οι γείτονες του Βαψομαλλιά. "Ήταν απαρηγόρητος" λένε όσοι τον είδαν τελευταία φορά.

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ είπε...

Καραίσκο καταλαβαίνεις ότι σας αγοράζει ο Μητσοτάκης, το αντιλαμβάνεσται νομίζω έτσι?

Ανώνυμος είπε...

Αποκλειστικό: Σε μαγαζί της παραλιακής το γλέντι του Καραϊσκου μετά τον προχθεσινό του θρίαμβο.

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ είπε...

Αγόρασε το σκάι τον αντ1 αγοράζει τον οσφπ και αρχηγός θα γίνει τελικά ο Αρούλης χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Δεν μένει σε διαμέρισμα ο Βαψομαλλιάς.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ρε "ετσι με την μαργουντ" αμα ήσουν κομουνιστής θα αντιλαμβανοσουν οτι με ελεύθερη αγορά δεν βλέπεις χαρά,όλα είναι διαλυμένα και ο γιατρός σου κάνει μπαι πάς χωρίς να το εχεις ανάγκη. Μονο για τα λεφτά.Το φαί είναι ετοιμο κύριοι.Περάστε να σερβιριστείτε

Πάνος Σόμπολος είπε...

Όλοι στην γειτονιά κάνουν λόγο για ένα καλό και ήσυχο παιδί, που δεν είχε διαφορές με κανέναν.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ο βαψ μένει μεσα σε όστρακο

Ανώνυμος είπε...

Σκάσε ηλίθια

Πανάγος είπε...

Γιατί με τις κασαιρικές τι γίνεται? Βιομηχανία το κανανε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη θες να πεις Βαψομαλλιά ότι είσαι ο Μουρατίδης?

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=fn6p6VW3Hus

Το σουξε του καλοκαιριού

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

τι είναι οι κασαιρικές?Οπως λέμε δηλ κασαιρόπιτα

Πάνος Σόμπολος είπε...

Ο ψιλικατζής της γωνίας δίνει μια συ γκλο νι στι κή περιγραφή για την ψυχολογική κατάσταση του Βαψομαλλιά προχθές το βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

εγώ τον καίσαρα το Σταύρο το Σαράφη ξαίρω

Ανώνυμος είπε...

σαράφης στο κολωνάκι

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ben klock ακου απο το one

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Διαβαζα χθες στην Καθημερινή για το πόσο ωραία χώρα είναι η Ιταλία.

Με τον πρόσφατο νόμο περί λαθρομετανάστευσης, δημιουργούνται ομάδες περιφρούρησης πολιτών, που θα περιπολούν για να εντοπίζουν και να καταγγελουν στις αρχές παραβατικές συμπεριφορές λαθρομεταναστών. Πρώτοι εθελοντές δήλωσαν τα μέλη του Φασιστικού Κόμματος που θέλησαν να περιπολούν με στολή και περιβραχιόνια με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η χρήση στολών, υποχρεώνοντας τους εθελοντές να κυκλοφορούν με πολιτικά.
Επίσης υποχρεούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (πλην καθηγητών και γιατρών) να καταγγέλουν στην αστυνομία οποιονδήποτε λαθρομετανάστη εντοπίζουν. Ωραία πράγματα..

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ είπε...

ρε βούι καραίσκο, τι μπούρδες είναι αυτές ρεεε εγω είμαι καρεκλάς πάρτο χαμπάρι, αυτά τα δήθεν προχωρημένα εμέσματα για καμμένους εγκεφάλους αιντε

Ανώνυμος είπε...

γιατί όχι καθηγητές και γιατροί δεν το κατάλαβα, τι είναι αυτοί αγαπουλίνοι? ΡΕ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Να σταλεί υποχρεωτικά ο Καραϊσκος να κάνει σολάριουμ και μετά να του παρασχεθεί διαβατήριο Υεμένης και να σταλεί στην Ιταλία.

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ είπε...

Αυτό που χρειάζεται Βάρσε είναι αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Alianza_Anticomunista_Argentina
για να κοπούν τα πολλά πολλά άιντε πια με τους κουλτουριάρηδες καθηγητές και γιατρούς

Ανώνυμος είπε...

http://tinyurl.com/nkjfe3
Αυτός μπροστά είναι ο Καραίσκος, μέσα στο αμάξι είναι ο Βάρσος

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Νομίζω ότι στην αρχή το νομοσχέδιο περιλάμβανε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Στη συνέχεια και μετά τις διαμαρτυρίες των τοπικών Καραϊσκων, έγινε εξαίρεση για τα δύο αυτά επαγγέλματα. Πάντως ο νόμος θα είναι δρακόντειος για ληξίαρχους. Αναμένονται στο μέλλον, άπειρα παιδιά λαθρομεταναστών που τυπικά δε θα υπάρχουν γιατί δεν θα έχουν δηλωθεί πουθενά. Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι μαλακία η εξαίρεση.

taSSos είπε...

Δείτε-ακούστε ό,τι ευγενέστερο έχει βγάλει η ανθρωπότητα από την εποχή των Αρχαίων Ελλήνων. Δεν είναι τυχαία οι ΜΟΝΟΙ κληρονόμοι του αρχαιοελληνικού κλέους

http://www.youtube.com/watch?v=dZwMldLiMt0

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Σωστός ο taSSos. Εύγε..

taSSos είπε...

Βαζετε στο γιουτουμπ σχόλια λατρείας απο ελλαδα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

τι λες βρε καρατασσο?αυτη τη δουλειά θα κάνουμε?ρε μπας και έχεις κανα ρουμς φορ ρεντ και περιμένεις πελάτες τουριστάκια...¨?Για κοιτα εδω εναν μπαραμπάκο πάλι χου ρε βλαχοναζιαρη

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος καπνίζει;

Ανώνυμος είπε...

διακρίνω μια υπόγεια (ίσως όχι και τοσο υπόγεια τελικά) των ασμάτων που έβαλε ο τάσσος με το άλλο που έβαλε ο Ετσι... (το Viciosa)
χμ

Ο Θυρωρός της Νύχτας είπε...

Σχέση ήθελε να πεί ο από πάνω

taSSos είπε...

Καραπιάλη σου αξίζει οτι λεει ο κορυφαίος ελλην στον ραφαηλίδη και στον παγκαλο.

http://www.youtube.com/watch?v=zSdZleluejs

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος καπνίζει;

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=kVdVTVR-j0Q

xaxaxa ta paidia paizei

Ανώνυμος είπε...

Καπνίζει ο Καραϊσκος;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

-λες να είναι ο τασσάρας?
-οχι ρε αυτός είναι Νεα δημοκρατία
-Μπορεί να έγινε νεοναζί

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο καπνίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Καπνίζεις?

Ανώνυμος είπε...

Τί μάρκα καπνίζει ο Καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω να καπνίζει τίποτε αμερικάνικα;

Ανώνυμος είπε...

Κιρετσίλερ

Ανώνυμος είπε...

γοπες από χάμου

Ανώνυμος είπε...

Τί καπνίζει και πόσα ο Καραϊσκος;

Ανώνυμος είπε...

Ο καραϊσκος δηλαδή είναι και καπνιστής;

Ανώνυμος είπε...

Βάρσο καπνίζει ο Καραϊσκος;

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ είπε...

και εγω απο χαμου φουμαρω

Ανώνυμος είπε...

κάτι μου λέει ότι πάμε για δευτερο γύρο βαψ,καραισκου

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ο Καραϊσκος κάπνιζε αλλά το κοψε μαχαίρι και μπράβο του. Αν και τώρα τελευταία φούμαρε ένα απ 'ότι είδα, οπότε δεν είμαι και σίγουρος αν θα το κρατήσει.

Ξανά μπράβο στον Τάσσο για τις μουσικές του επιλογές. Ελπίζω να συνοδεύονται και από αντίστοιχες πολιτικές.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο πόσο Ιουλίου έχουμε σήμερα?
Ημιανάς.
Προσοχή.

http://www.youtube.com/watch?v=qNbIY5rDHmI&feature=related

Marwood είπε...

Καραίσκο και Τροόυμαν: μουσική για πάνω από 30 β. C Αρθρον
1ον: http://www.youtube.com/watch?v=T8__EwAT8VM

Marwood είπε...

Αρθρον 2ον http://www.youtube.com/watch?v=B1LiKpv-VfE

Μιαπουταναφεραμε είπε...

Μάργουντ "Μια ελληνίδα στο Χαρέμι", ή "τι πήδαγε ο Φρέντυ"

http://www.youtube.com/watch?v=T5RfDyp4ymw&feature=related

Marwood είπε...

3on και σημαντικότερο δώστε βαση εδώ http://www.youtube.com/watch?v=J62yUEbgzLo

Ανώνυμος είπε...

Για ν' ακουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι μικρότεροι.
Τι βγάζει η ελλαδα

http://www.youtube.com/watch?v=selfqEH-JnY

Ανώνυμος είπε...

Καπνίζει ο Καραϊσκος?

Ανώνυμος είπε...

ο από πάνω είναι ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

http://sadentrepese.blogspot.com/2009/07/blog-post_2326.html

Ο Κουρτάκης δεν ντρέπεται καθόλου, οο Καραϊσκος?

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος μοιαζει στον Τιμο Παπαδοπουλο;

ΖΙΩΓΑΣ είπε...

σφίγγει ο κλοιός.Φαίνεται οτι οι αρχές εχουν στη διαθεσή τους πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον καραπιάλη.Διαρρέουν επιλεγμένες πληροφορίες βλέπω

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πέρισυ το καλοκαίρι, γύριζα από διακοπές σε ένα ελληνικό νησί με το πλοίο. Ως καπνιστής, έβγαλα εισιτήριο σε θέση καπνιζόντων, προκειμένου να είμαι σε θέση να ικανοποιήσω τη βρωμερή μου συνήθεια.
Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε τρομερή φασαρία. Έλλην πατέρας αντικαπνιστής, άρχισε να ουρλιάζει 5 σειρές πιο πίσω στα μούτρα ελληνίδος καπνίστριας που καθόταν παραδίπλα του και να απαιτεί να σβήσει το τσιγάρο της γιατί ο καπνός εισπνεόταν από το βλαστάρι του. Αν πράγματι είχε δίκιο, η κυριούλα είχε ανάψει την τσιγαράρα της και είχε φυσήξει τον καπνό στα μούτρα σχεδόν της μικρής (και κόρης του τύπου) που καθόταν στο μεσαίο κάθισμα (και ήταν πράγματι για κλωτσιές γι αυτό που έκανε). Οι φωνές του έλληνα, ενόχλησαν την ελληνίδα η οποία άρχισε να ουρλιάζει κι αυτή με τη σειρά της ότι δικαίως καπνίζει γιατί ήταν σε θέση καπνιζόντων, ότι δεν τη νοιάζει για το παιδί και γι αυτό άλλωστε είχε πάρει εισιτήριο εκεί. Ο πατέρας συνέχισε να ουρλιάζει ότι δεν έβρισκε εισιτήριο σε μη καπνιζόντων και απαίτησε να σβηστεί το τσιγάρο πάραυτα, αλλά και κανείς να μην ανάψει πάλι τσιγάρο εκεί κοντά (!!). Τελικά μεσολάβησε ένας αξιωματικός που του είπε να το βουλώσει γιατί δεν είχε κανένα δικαίωμα να έχει τέτοια απαίτηση στα συγκεκριμένα καθίσματα.
Πριν ακόμα έρθει ο αξ/κός και μεσούσης της φασαρίας, συνειδητοποίησα ότι είχα δίπλα μου παιδί (καμιά 10αριά, 12αριά χρονών) του οποίου ο πατέρας καθόταν ακριβώς παραδίπλα. Ευγενικά και χαμογελώντας, του ζήτησα αν μπορεί να αλλάξει θέση με το παιδί και να κάτσει το παιδί στο ακριανό κάθισμα που καθόταν αυτός, γιατί κάποια στιγμή του πολύωρου ταξιδιού θα άναβα τσιγάρο. Εξίσου ευγενικά και χαμογελώντας μου είπε πως δεν υπάρχει θέμα και να μην το σκέφτομαι και ότι κι αυτός δεν είχε βρει σε μή καπνιζόντων και αναγκάστηκε να κλείσει εισιτήριο εκεί. Του υποσχέθηκα ότι όταν καπνίσω, θα φροντίσω να κάνω την καμηλοπάρδαλη φυσώντας από την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ενώ θα φροντίσω να καπνίσω το ελάχιστο δυνατόν. Στη συνέχεια πιάσαμε την κουβέντα και βρήκαμε και κοινούς γνωστούς.

Συμπέρασμα: Όταν είσαι μαλάκας έλληνας, είτε είσαι καπνιστής, είτε είσαι αντικαπνιστής, είναι το ίδιο και το αυτό. Το ίδιο ισχύει και όταν δεν είσαι μαλάκας έλληνας

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

περΥσι θες να πεις.
Οταν εννοείς οτι βρήκατε κοινούς φίλους εννοείς τον μαργουντ το βψομαλλιά τον καραπιάλη?χα χα χα

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=LDmUqR1tXdc

Ανώνυμος είπε...

Πολύ λαϊκός ο Καραϊσκος. Κομμουνιστής, Ολυμπιακός και Αδαμαντικός. Αντέχεται τόση λαϊκότητα;

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος μου είπε ότι ο Καραϊσκος έχει αγοράσει και όλα τα CD του Βαλάντη.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

δεν έγινα κατανοητός μου φαίνεται.το κομμάτι ειναι 80ς ντίσκο καρεκλιά.Εχω σημειώσει πολλά γκολ στην ντίσκο ΚΙΡΚΗ μ αυτό

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος βάφει τα καφέ δερμάτινα πέδιλά του με μπογιά Camel.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός?

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που φοράει και σαγιονάρες.

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο, αυτογκόλ;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

πιστεύω οτι ο τυπος που γνώρισε ο λοχαγός στο πλοίο συμφωνα με την παραβολή του ήταν ο τρουμαν

Ανώνυμος είπε...

Μα ήταν φωνακλάς και λαϊκός. Η περιγραφή ταιριάζει με κάποιν άλλον.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

αυτός που καθόταν διπλα του και είχαν κοινούς φίλους

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

αχ καλέ ηταν λαικός

Ευτ. Πενταράκη είπε...

Έναν άντρα μόνο έχω λατρέψει στη ζωή μου. Λεβέντη και κρητικό.

Ευτ. Πενταράκη είπε...

Ήταν καλός. Πολύ καλός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος δε γούσταρε την Πενταράκη;

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

Μολις έκλεισε το τσανελ9 άρχισα να βγαίνω με την ευτυχία τα φτιάξαμε

Ανώνυμος είπε...

Aς απαντήσει ο ίδιος ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή το ξέρει ότι τα φτιάξατε;

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

ΟΧΙ βεβαια και σας παρακαλω μην την ενημερώστε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι, ήταν ο Σταύρος Σ γνωστός και ως Νεκροθάφτης. Μόνο ο Μάργουντ τον ξέρει από αυτό το μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Νεκροθάφτης ήταν ο Κρητικός για τον οποίο γράφει η Ευτυχία; Και εμείς υποθέσαμε ότι ήταν κάποιος άλλος.

Καλαμάκι-Κολωνάκι είπε...

Αλήθεια είναι ότι βγαίνανε και μάλιστα στο Κολωνάκι. Τους είδα ενώ έκανα βόλτες με το αυτοκίνητο για να βρω να παρκάρω.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Όχι, άλλος..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

μαντάρα τα έκανες

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώνω ότι από τη στιγμή που ο βαψομαλλιάς δήλωσε ότι απαξιοί να ασχοληθεί ξανά με τον καραϊσκο επειδή τον βρίσκει αδύναμο αντίπαλο (ειδικά μετά την προχθεσινή συντριβή) ο καραϊσκος άρχισε να ξεμυτίζει και αποκτά θάρρος.

Ανώνυμος είπε...

Σωστό. Το κακό με τον Καραϊσκο είναι ότι δεν παίρνει και χαμπάρι τίποτα. Μπορεί να χάνει 12-0 και να νομίζει ότι κερδίζει.

ΜΑΚΑΛΙΣΤΕΡ είπε...

Τα 2 παραπάνω μηνύματα ηταν του καραίσκου

Ανώνυμος είπε...

Τεχνική αυτοσυντήρησης είναι αυτή. Πείθει τον εαυτό του ότι τα πήγε καλά για να επιβιώσει.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

τεχνική αυτοικανοποίησης

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι ο Καραϊσκος έχει σκάσει από το κακό του, που ο Βαψομαλλιας δεν του δίνει πλέον σημασία. Γράφει συνέχεια και τον προκαλεί γιατί θέλει προσοχή. Σκέτη ανασφάλεια είναι αυτο το παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Μούφα πάντως η γνώση του μαρξισμού από καραϊσκο. Τον προκάλεσε ο βαψομαλλιάς δηλ. πέταξε τη μπάλα στο γήπεδό του καραϊσκου και εκείνος πήγε και κρύφτηκε. Στρατηγική ήττα και όχι απλή ήττα λέγεται αυτό,

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ακόμα ότι ο Καραϊσκος κάτι πρέπει να έχει στο μυαλό του να πει αργότερα γιατί αυτή η άτακτη υποχώρηση τον ντρόπιασε.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

δηλαδή οι λοιποι εδω μέσα είναι πάτοι συμφωνα με το τελευταίο μηνυμα χαχα χα αςμην ασχολούμαι λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Χαμηλό το επίπεδο σχολιασμού από καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το χα δει...

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_8087.html

Ανώνυμος είπε...

Ούτε αυτό το χα δει

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_7019.html

Ανώνυμος είπε...

Βαψομαλλιά, κάνε κανα σχόλιο γιατί άμα δε σε δει το παιδί με τις σαγιονάρες να του τη λες δε θα κοιμηθεί το βράδυ. Έχει σκάσει..

Ανώνυμος είπε...

http://pressmme.blogspot.com/2009/07/blog-post_9926.html

Μπα, πώς κι ο Κεφαλογιάννης είναι ανακατεμένος; Περίεργο. Αυτός ο καλός άνθρωπος με την καταδίκη στην πλάτη;

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα να αυτοδιαφημίζεσαι καημένε καραϊσκο. χαίρεσαι γιατί αναδημοσίευσε κείμενά σου το γελοιοδέστερο ελληνικό blog?

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο είναι ότι δημοσιεύτηκαν στις 5 το πρωϊ που δεν τα δε κανείς. Ρε Καραϊσκο, ντροπή ρε

Τ. Παπαδόπουλος είπε...

Δεν πιστεύω ο Καραϊσκος να είναι ο...
Για καρπαζιές τον είχαμε όταν ήταν στο κανάλι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αυτός θα ναι. Ούτως ή άλλως για καρπαζιές είναι

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο τρωκτικός θα συμπάθησε τα κείμενα του Καραϊσκου γιατί μοιάζουν στην ορθογραφία.

Δ. Σταυρόπουλος είπε...

Την έπεφτε σε όλες ανεξάρτητα από ποιότητα εμφάνισης. Έτσι είναι το σωστό. Σε στυλ Καζανόβα. Όμως δεν είχε επιτυχία για να λέμε την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, που είναι το "κορίτσι¨του μπλογκ; Χάθηκε..

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ είπε...

Έλα μωρέ τώρα, τί επιτυχία να χει ο Καραϊσκος δηλαδή; Σιγά τον ωραίο.. Επειδή καπνίζει κανα πούρο και το μυαλό του το χει στο πώς θα ντυθεί μορφονιός, νομίζει ότι είναι και ζεν πρεμιέ. Άσε ρε Μπάρκουλη τώρα..

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ είπε...

Ε, μα έλα τώρα μου γινε κι ο Καραϊσκος γκόμενος. Επειδή φίλησε (στο χέρι) όταν ήτανε μικρός κάτι μεθυσμένες Αγγλίδες στην Κίρκη, μου γινε και καμάκι. Άσε ρε Καραϊσκο τώρα. Σε ποιον τα λες αυτά;

ΝΤΟΡΑ Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ είπε...

Εγώ τον θυμάμαι τον Καραϊσκο για μάχιμο ρεπόρτερ και ικανό συνάδελφο στο κανάλι. Στεναχωριέμαι αφάνταστα όταν τον βλέπω να προσπαθεί να αυτοδιαφημιστεί.

Ευτ. Πενταράκη είπε...

Γλυκό παιδί και πολύ ανδροπρεπής. Μας είχε πάρει τα μυαλά.

Δ. Σταυρόπουλος είπε...

Εγώ που είμαι γνωστός γυναικάς και με μεγάλες επιτυχίες στο ασθενές φύλο τον είχα για ίνδαλμα.

Τηλεθεάτρια είπε...

Φοβερός ο κος Καραϊσκος. Ακόμα θυμάμαι το ρεπορτάζ του με τους φακέλους και συγκινούμαι

Ανώνυμος είπε...

http://www.thefilter.com/WebVideo/15509669-

..και μεγάλος οργανοπαίκτης

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάκης Μπέκος έχει έναν μεγάλο ανταγωνιστή: Το Γιώργη τον Καραϊσκο

Χ. Πουλίδου είπε...

Ήταν συνεπής ιδεολογικά ο Καραϊσκος. Μας τιμούσε όλες τις κοπέλες της αναεωτικής αριστεράς παρά το ότι μπορεί να ήμασταν κάπως σιτεμένες. Αυτό δείχνει πόσο γερός ιδεολόγος ήταν. Ακόμη και το χονδρό καλσόν που φορούσα δεν τον πτοούσε.

Θ. Λιανός είπε...

Ακόμη και τον ακαδημαϊκό χώρο έχει επηρεάσει ο μαρξιστικός λόγος του Καραϊσκου. Μόλις προχθές το βράδυ συζητούσαμε τις έγκριτες μαρξιστικές αναλύσεις του με τον φίλο μου τον Κώστα τον Βεργόπουλο και συμφωνήσαμε ότι ο Καραϊσκος έχει επηρεάσει την σκέψη όλων ημών των μαρξιστών.

Ε. Πανάς είπε...

Και μένα με επηρέασε ο λόγος του Καραϊσκου. Γι αυτό έτρωγα πολύ για να μοιάσω του Μαρξ

Ε. Βασιλάτου-Θανοπούλου είπε...

Και μένα. Από αυτόν έμαθα οικονομικά και λογιστική.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος γνώστης θα μπορούσε να μας περιγράψει με τη δέουσα γλαφυρότητα το περίφημο ρεπορτάζ με τους φακέλους;

Γ. Ρούσης είπε...

Εμένα μάλιστα με έχει επηρεάσει όχι μόνο στα μαρξιστικά ζητήματα (αφού διαμόρφωσα την μαρξιστική μου ταυτότητα εν πολλοίς μέσω Καραϊσκου) αλλά με έκανε και Ολυμπιακό ακι αυτό του το χρωστώ.

Επ. Πανάς είπε...

Κάθε φορά που κάνω τις στατιστικές μου για το ποδόσφαιρο και για το στοίχημα και τις παρουσιάζω στον 984 έχω μπροστά μου την εικόμα του Καραϊσκου. Αυτός με έμαθε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Τί μορφή είναι αυτός ο Πανάς.. Τον βλέπεις και θέλεις να τον ρωτήσεις πού είναι η ταβέρνα του..

Δεν έχει σημασία είπε...

καλημέρα κι από εμενα, είδα ότι ρωτησατε. Να' μαι λοιπον. Εγώ παντως διασκέδασα με την ψυχη μου σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Πού διασκέδασες;

Δεν έχει σημασία είπε...

σας αρέσει η ροκ ?

Ανώνυμος είπε...

Ναι

Δεν έχει σημασία είπε...

μπορείς να πάς στο alleycat στο γκάζι.. και κάτι αλλο. Δεν είναι ευγενικο να γραφετε άσχημα, οχι εσύ απαραίτητα,... αλλά την επομενη φορά που θα βρισετε δεν ξαναμπαινω. Θα μου πεις "στα αρ...ια μου". Έτσι ειναι. Κι εγω απλα δεν ξαναμπαινω...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ποιος έβρισε;

Δεν έχει σημασία είπε...

Για δες μόνος/η σου προηγούμενα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν βλέπω καμια βρισιά..

Δεν έχει σημασία είπε...

ειρωνείες εννοώ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνησε σε παρακαλώ σε ποιο σχόλιο αναφέρεσαι γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω..

Δεν έχει σημασία είπε...

δεν εχει νόημα...

Ανώνυμος είπε...

Ma πώς δεν εχει νόημα; Σε ποιο σχόλιο αναφέρεσαι; Γιατί δεν το λες;

Δεν έχει σημασία είπε...

στην χθεσινη αναρτηση...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον υπεκφεύγεις. Ποια χθεσινή ανάρτηση; Αφού πριν από λίγο είπες να κοιτάξω στα σχόλια της σημερινής.

Δεν έχει σημασία είπε...

εισαι χαζός?

Δεν έχει σημασία είπε...

εδώ μου γράφαν χυδαια εντελώς, πλάκα κάνουμε τωρα?

Ανώνυμος είπε...

Ἐγινε η συνάντηση χθες το βράδυ;

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

Εγινε πάλι εχθές το βράδυ μόλις κοιμηθήκατε

Ανώνυμος είπε...

Μα τί θα γίνει με σένα; Κάθε βράδυ τα ίδια; Πώς το κάνεις αυτό;

ΚΑΣΤΑΝΑΣ είπε...

ε δεν καταλαβαίνεις εσυ αστο εντάξει.Δουλέυουν τα μάτια τα βάιμπς παλιά ιστορία,Πήγαμε στο τέν

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είσαι πολύ πονηρός καστανά. Σκέτος σατανάς..

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Σατανά

Ανώνυμος είπε...

Το Ten είναι ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, που κυκλοφορεί γύρω-γύρω ένας τύπος που προσπαθεί να βρει να παρκάρει;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

καταπονημένος και βασανισμένος ως νέος σισσυφος γυρίζει αιωνίως γυρεύοντας κάπου να ακουμπήσει επιτέλους σώμα ψυχή και όχημα(κένταυρος).Νομίζει οτι το πράττει επειδή κατι θέλει να διεκπεραιώσει στην ουσία όμως συνθέτει αμλετικό είδωλο θεία καταραμένο απο το ερώτημα: "να παρκάρει κανείς ή να μην παρκάρει"

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 1253   Νεότερο› Νεότερο»