Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

17 ΝΟΕΜΒΡΗ


Εκτός απο τις σχολικές εορτές της δεκαετίας του 80 που ο Πασοκικός "Ζντανοφισμός" είχε πλέον θεσμοθετηθεί,ετσι ώστε να κυριαρχεί στις γελοίες φόλκ απαγγελίες ποιημάτων και χρονικών μια "αυθόρμητη" ηρωολογία (ακόμη και οι βαθμοί στην τρίμηνη αξιολόγηση ανέβαιναν τότε, απο ενα συγκινητικό μαθητικό λογίδριο ),κανείς εχέφρων δεν είπε ποτέ στα σοβαρά, οτι η Χούντα των Ηλιθίων έπεσε απ την εξέγερση της 17Νοεμβρίου. Και πέρασαν δεκαετίες μεχρι να εντοπίσουν οι δεξιοί, την παγίδα που τους είχε στήσει το ΠΑΣΟΚ συνδέοντας τη Δεξιά με το πραξικόπημα επικοινωνιακά (οχι άδικα) και επιτέλους να καταλάβουν οτι δεν υπάρχει λόγος να εκτίθενται στα μάτια των μετριοπαθών ψηφοφόρων του "μεσαίου χώρου" καθε λίγο και λιγάκι εξαιτίας μερικών νοσταλγών του λοχία. Με κάτι τέτοια τρικ άλλωστε λεηλατούσε και λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ ψήφους σωρηδόν και απο την κοιμώμενη,πλαδαρή αριστερά.
Και είναι αλήθεια οτι ο ιέραξ Ιωαννίδης είχε ηδη οργανώσει συνωμοτικά και ορίσει την 25η Νοεμβρη,σαν ημέρα αποκαθήλωσης του κυρ Γιώργη, ανεξάρτητα και πολυ πριν απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου (έχουν τεκμηριωθεί αυτά).Και στη δίκη των συνταγματαρχών ο Ανδρέας Παπανδρέου π.χ μεταξύ άλλων προσώπων κατέθεσε (βλ: τα πρακτικά της δίκης) οτι δεν έριξε η εξέγερση του Πολυτεχνείου τη χούντα, αλλα έκλεισε ο κύκλος της και το στρατιωτικό καθεστώς έπεσε μόνο αφού ολοκλήρωσε το έργο για το οποίο και επεβλήθη κ.λπ πράγματα τα οποία δεν έχουν σημασία σήμερα. Απλές διαπιστώσεις και ξαναειπωμένα αυτά.
Σήμερα τιμάται, με όλες τις τιμές που του πρέπει, επειδή έκανε το ελάχιστο ΧΡΕΟΣ του-αυτό δηλαδή που μπορούσε- ο πολίτης,ο φοιτητάκος ο άγνωστος και γνωστός εξεγερμένος και ο διαδηλωτής της ημέρας εκείνης που κατέβηκε στο κέντρο επιτέλους έπειτα απο χρόνια, ετσι, γιατί δεν έχουν δουλειά τα τάνκς κι ο στρατός στην Πατησίων και στη Στουρνάρη, για να χτυπάει την πόρτα στις 5 τα χαράματα μόνο κατα λάθος κανείς πιωμένος κι οχι η ασφάλεια, να μην υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, για να λέει και να γράφει οιοσδήποτε ο,τι θέλει (ή ο,τι του πεί ο εκδότης) και να επιλέγεται τέλος πάντων η αρχή απο το δήμο, έστω και έτσι, ψιλοκουτσά, στραβά και ανέντιμα πολλές φορές. Λίγα είναι όλα αυτά ; Υπήρχε άλλος τρόπος αντίστασης στους εξωμότες συνταγματάρχες; Ο έτερος δρόμος που υπήρχε, ήταν αυτός που δίαλεξε ο Αλέκος Παναγούλης.
Όποιος έκατσε σπίτι του -ή θα καθόταν σπίτι του αν ζούσε- κουκουλωμένος το Νοέμβρη εκείνον(πρώτος εγω) χωρίς χαρτί απο το γιατρό και δικαιολογείται στους άλλους και κυρίως στον εαυτό του, μ'αυτά που στις ανάλογες περιπτώσεις της Ελληνικής ιστορίας , οι αιώνιοι φυγομαχοι κάθε φορά επαναλαμβάνουν για φασαρίες,κινδύνους, ΚΚΕ, αναρχικούς και ταραξίες,δεν κάνει τίποτα άλλο παρα να μηρυκάζει τις γνωστές, ντόπιες προφάσεις των δειλών και των ασήμαντων της δημοκρατίας (και της δικτατορίας).Γιατί τοτε δεν κάηκαν ουτε λεηλατήθηκαν μαγαζιά και μαγαζάκια.
Και για όποιον αναπολεί την τάξη εκείνης της εποχής και την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο, σημειώνω "οτι ακόμη και η μεγαλύτερη τάξη κρύβει μια κάποια αταξία".

353 σχόλια:

1 – 200 από 353   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Μύτη δεν άνοιξε με την Καραϊσκεια ανάρτηση. Πού είναι όλοι αυτοί που απειλούσαν με γιαούρτια; Κρύφτηκαν στο καβούκι τους φαίνεται

Ανώνυμος είπε...

"Όταν έγινε το Πολυτεχνείο, ούτε πήγα επί τόπου, ούτε συγκινήθηκα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλόνιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής, υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον.
Έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνήργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθησαν έξω και μακριά, διότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς. Η σκληρότερη δικτατορία που ακολούθησε, θα διαρκούσε πού ακόμη, αν δεν την έριχνε η εγκληματική ηλιθιότητα της αποπείρας κατά του Μακαρίου…"

Κωνσταντίνος Τσάτσος

Ανώνυμος είπε...

τι νουμερο αρβυλας φορας τσατσε;

Ανώνυμος είπε...

"Το Πολυτεχνείο υπήρξε μία ευγενική θαρραλέα δημοκρατική εκδήλωση της νεολαίας. Μόλις όμως εκδηλώθηκε και στέριωσε, κατά την τακτική που δίδαξε ο Λένιν, υπερφαλαγγίστηκε από το ΚΚΕ και τα συνθήματα από συνθήματα Δημοκρατίας έγιναν συνθήματα κομμουνισμού.
Το Πολυτεχνείο όχι μόνο δε έριξε την Δικτατορία αλλά τη δυνάμωσε.
Γιατί αυτό ήταν το έναυσμα που ώθησε πολλούς νέους αξιωματικούς λίγο πολύ απογοητευμένους από την δικτατορία, να συσπειρωθούν γύρω από τον Ιωαννίδη που ετοίμαζε συνωμοσία αλλά δεν μπορούσε να την κάνει πράξη. Και έτσι επιβλήθηκε μια χειρότερη δικτατορία…
Τιμώ λοιπόν ειλικρινά και βαθύτατα την πρωτοβουλία και τον ηρωισμό των νέων που ξεκίνησαν αυτό το κτύπημα. Αλλά για να το τιμήσω, νομίζω πως πρέπει να πω αυτό που πιστεύω οι είναι αλήθεια. Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας, λόγω ανύπαρκτων «πολυαρίθμων νεκρών», να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…"

Ευάγγελος Αβέρωφ

Ανώνυμος είπε...

5-6 παιδία;έχεις πιεί καμιά μπυρα;

Ανώνυμος είπε...

όλες αυτές οι μπουρδολογίες των δεξιών με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.γιατί αν είναι κάποιοι που ήθελαν να ζουν με τέτοιο καθεστώς, είναι αυτης της κάστας.από εκεί και πέρα δεν είναι τυχαίο ότι 100 χιλ ανθρώπων κατέβηκαν στους δρόμουσ εκείνη την μερα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δηλαδή πόσοι λες ότι ήταν οι νεκροί ρε φίλε;

Marwood είπε...

Το πολυτεχνείο έγινε αυτό που έγινε, απέκτησε δηλαδή αυτή την αίγλη μεταπολιτευτικά, ακριβώς λόγω της ένδειας αντιστασιακών πράξεων από την αριστερά ή από οπουδήποτε αλλού, έτσι ξεπλήρωσε τα απωθημένα όλων αυτών που 6,5 χρόνια δεν έκαναν ούτε κιχ ενάντια στους επάρατους συνταγματάρχες. Ηταν δηλαδή η δική μας εξέγερση του γκέτο της Βαρσοβίας. Ή για να το πω αλλιώς για να το καταλάβει και ο Καραίσκος, ήταν το Γουέμπλευ της αριστεράς. Κάτι –παρα τρίχα- πήγαν εκει πέρα να κάμουν, και θα μας κάνουν να το μαρτυρήσουμε μια ζωή ολάκερη. Επιπρόσθετα, θα έλεγα εγώ, ότι ευθύνεται και ο έμφυτος θαυμασμός του λαού (μπλιαχ) μας προς οτιδήποτε κατσαπλιάδικο, αναρχοαυτόνομο και αρπακολατζίδικο, που συνεισέφερε σ’αυτό το μύθο (καραίσκο πιάσε ένα μύθο). Αλλωστε εμείς δεν είμαστε που έχουμε ήρωες τους κλέφτες, τους αρματωλούς και τους διάφορους νταβέληδες και γιαγκούλες;
Τελικά αυτό που απέμεινε από όλο το πανηγύρι, είναι ο απεχθής εσμός των λαλιώτηδων-δαμανάκηδων-ανδρουλάκηδων κλπ, καθώς και η ιδεολογική δικτατορία των παπαχρήστων, που μας έχει κάτσει στο σβέρκο 35 χρόνια τώρα, και ματαιώνει οποιαδήποτε απόπειρα αυτού του τόπου να προοδεύσει….

Ανώνυμος είπε...

Κρυφτηκαν στο Καβούρι τους.

Ανώνυμος είπε...

ξέχασα τον Στέφανο -μπον βιβέρ- Τζουμάκα, το ηθικό πρότυπο του καραίσκου

Ανώνυμος είπε...

18 επισήμως νεκροί σύμφωνα με το πόρισμα Τσεβά και κάποιοι ακόμα που συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς ενώ πέθαναν από φυσικά αίτια (εμφράγματα κλπ). Μέσα στο Πολυτεχνείο όμως ΚΑΝΕΙΣ. Όλοι σκοτώθηκαν στους γύρω δρόμους από αδέσποτες αφαίρες ή εξοστρακισμούς, με επιφύλαξη για κάποιες περιπτώσεις αστυνομικών που κατατίθεται ότι έκαναν άμεσες βολές με τα υπηρεσιακά τους όπλα.
Ούτε ένας δεν πέθανε μέσα στο Πολυτεχνείο από τη στιγμή που μπήκε το τανκ. Τραυματίστηκε μόνο μια φοιτήτρια. Για την ακρίβεια οι Λοκατζήδες έκαναν διάδρομο ασφαλείας στην είσοδο Στουρνάρη για να εκκενωθεί το Πολυτεχνείο από τους φοιτητές, παίζοντας ξύλο για να τους προστατευσουν μάλιστα, με αστυνομικούς οι οποίοι είχαν αφηνιάσει από τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών και ήθελαν να βιαιοπραγήσουν κατά των φοιτητών.

Φώτης Δήμας είπε...

Καραϊσκο, σου αρέσουν τα τραγούδια μου; Ή έστω κάποια; Αυτά που έχω πει με το Τρίο Γκρέκο;

Marwood είπε...

Οπωσδήποτε έγινε λάθος διαχείριση του θέματος από την πλευρά της τότε κυβέρνησης. Τέτοιες καταστάσεις είναι μάλλον καλό να τις σταματούμε εν τη γενέσει. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχαν τόσες ημέρες πριν την 17η ανοιχτές τις πύλες να μπαινοβγαίνει όποιος ήθελε...
Πάντως, έχοντας στο μυαλό και τη συνέντευξη Λαζαρίδη, έχω να πω ότι η οργάνωση των καταληψιών ήταν πολύ καλή, δεδομένου ότι ανάλογες φάσεις συνήθως καταλήγουν σε μεγάλο φιάσκο, καθώς παρεισφρύουν λογής λογής παράξενοι, και τελικά η κατάληξη είναι να παίζουν ξύλο οι κνίτες με τα φρικιά, αυτά με όλους τους υπόλοιπους κοκ, βλέπε χημείο. Σήμερα όπως όλοι ξέρουμε, ξαμολιούνται σε όλη την πόλη και τα σπάνε με την ευλογία του αλέξη του αλέκου, και έτσι αποφεύγονται οι "ενδοκινηματικές" συρράξεις μεταξύ τους.

ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΑΣ είπε...

Καραϊσκο, άκου ένα μεγάλο μου σουξέ.

Το μεγαλύτερο σουξέ μου

Η σύνθεση είναι του Γιώργου Κατσαρού.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα του Πολυτεχνείου Marwood. Καραϊσκο, εσύ που σαι αριστερός, θες να εξηγήσεις στον Μάργουντ τί ξέρεις για την "Πανσπουδαστική Νο 8";

Γιώργος Μούτσιος είπε...

Καραϊσκο σα να μη μας τα λες καλά

Ανώνυμος είπε...

Πανπουστατική;

Ανώνυμος είπε...

από το μπαρ έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Ο στρατηγός Ντερτιλής το ηθικό του πρότυπο μπάργουντ είναι γνωστό οτι σκότωσε ένα πιτσιρικά έξω από το πολυτεχνείο εν ψυχρώ. Άλλωστε τι σημασία έχει πόσοι και ποιοί σκοτώθηκαν. Σημασία έχει όπως γράφει και ο καραΐσκος ότι κάποιοι κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν. Είστε νοσταλγός του καθεστώτος κύριε μπάργουντ; Γιατί εκτός της Δαμανάκη και τον Τζουμάκα κ.α. που και οι αριστεροί τους βρίζουν υπήρξαν και πολλοί που δεν "εξαργύρωσαν" το πολυτεχνείο. Όπως π.χ. και ο Παπαχρήστος που πιάνεις τόσο εύκολα στο χαζούλικο ποστ σου.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Σωστό είναι οτι διογκώθηκε το όλο γεγονός εξαιτίας της ανυπαρξίας αντιστασιακής,αντιδικτατορικής δράσης και της αριστεράς αλλα και ολόκληρου του Ελληνικού λαού Μπαρουφγουντ.Και τι έγινε;
Είναι γνωστόν οτι και πολλοι δεξιοί πολιτικοί υπερηφανεύονται για τις διώξεις που υπέστησαν απο τη χουντα.Ακόμη και ο πολυαγαπημένος σου Μητσοτάκης αναφέρεται με υπερηφάνεια στα "δύσκολα" χρόνια που πέρασε στο Παρίσι εξόριστος απο τη χούντα.
Και πολλοι αλλοι κάθε χρόνο τους βλέπουμε στην Τηλεόραση....
Τα υπόλοιπα που λές είναι οι γνωστές κοτσάνες ενός ακόμη φιλοΦουντικού που κρύβεται γιατί ντρέπεται.

Ανώνυμος είπε...

punkσπουδαστική

Ανώνυμος είπε...

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=16.11.2003,id=57786828

Ανώνυμος είπε...

Το πόσο δίκιο είχε ο Ευάγγελος Αβέρωφ στη δήλωσή του για "καπέλωμα" του Πολυτεχνείου από το ΚΚΕ, έγινε φανερό από την ανκοίνωση Νο 8 της Πανσπουδαστικής (φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ) εναντίον των καταληψιών της Νομικής οι οποίοι ενώθηκαν με τους φοιτητές του ΕΜΠ φεύγοντας από τη Νομική Σχολή. Επειδή όμως ήταν αναρχικοί (φωνάζοντας "Ζήτω ο Μαης του 68" κλπ κλπ) με το που έσκασαν μύτη μέσα στο Πολυτεχνείο, όπου η Πανσπουδαστική είχε ήδη καπελώσει την κατάσταση, αντιμετωπίστηκε από τους ΚΚΕδες καθαρά εχθρικά. Αποτέλεσμα ήταν να εκδωθεί ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής, όπου οι νομικάριοι καταγγέλονται ως πράκτορες της ΚΥΠ, ρουφιάνοι, φερέφωνα των συνταγματαρχων κλπ

Μετά φυσικά, που εορτάζετο πανηγυρικά το Πολυτεχνείο την έκαναν γαργάρα όλοι οι Λαλιώτηδες και το ΚΚΕ την κόντρα, προκειμένου να δείχνουν ότι όλοι ενωμένοι αντιμετώπισαν τη χούντα. Στην πραγματικότητα μέχρι και ξύλο έπεσε μεταξύ τους μέσα στο Πολυτεχνείο

Ανώνυμος είπε...

http://www.politikokafeneio.com/gallery/displayimage.php?album=5&pos=0

Marwood είπε...

Δεν σας καταλαβαίνω αριστεροί φίλη μου, ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία όταν συνέβη, αλλά ξέροντας τον εαυτό μου, πιθανολογώ ότι θα ήμουν εναντίον των ταραξιών, όπως είμαι και εναντίον των αντίστοιχων ταραξιών σήμερα. Προσπαθώ να κάνω κάποιες διαπιστώσεις, όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, και με βάση τα γεγονότα, τα γεγονότα φίλες μου.
Αιντε μπράβο τώρα

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε πραχτορα τώρα που προσπαθείς να κάνεις διαπιστώσεις. Μίσθαρνο όργανο του καπιταλισμού. Σας ξέρουμε κάτι τέτοιους

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτά είναι γνωστά περι των διχονοιών της αριστεράς.Καλως τα παιδιά, μεγάλες αποκαλύψεις στο μπλόγκ σήμερα.Αφου και σήμερα και κάθε χρόνο, παρελαύνουν ξεχωριστά ο καθένας.Ουτε στα μάτια μεταξύ τους δεν μπορούν να κοιταχθούν.

Ανώνυμος είπε...

χεστήκαμε μπάργουντ με ποιόν θα ήσουνα και σήμερα και τότε.Χαχχαχα

Marwood είπε...

Οι πρωταγωνιστές του πολυτεχνείου είναι η ντρημ τημ της μαλακίας. Κυριολεκτικά όμως, από που να αρχίσει κανείς, ως και ο Παπουτσής ήταν! Ασε και που ο Πέτρος ο Κωστόπουλος έχει πει ότι ήταν μέσα, μόνο ο καραίσκος έλειπε. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς... Ο μόνος τίμιος άνθρωπος που ήταν εκει μέσα, ήταν ο Μάκης ο Ψωμιάδης, ο οποίος ντυμένος παππάς, κοπανούσε χαζά κεφάλια φοιτητών....

Ανώνυμος είπε...

Ετσι αγόρι μου φανου επιτέλους.Αυτον το μπάργουντ λατρέψαμε.Και οχι αυτόν με τις θολές νεοφιλελευθερες απόψεις που διατυπώνει κατα καιρούς πομπωδώς για καμουφλάζ και για να το παίζει μοντέρνα.Μπράβο μάργουντ συνέχισε ετσι.

Ανώνυμος είπε...

Καραγκιοζίστικές οι απόψεις του Καρα(γκιοζ)ίσκου.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ έχει μία καθυστερημένη λογική να καπηλεύεται οποιονδήποτε αγώνα της αριστεράς. Όποιος έχει παει στο πολυτεχνείο απο περιέργεια και μόνο θα δει οτι η ΚΝΕ εχει στήσει το δικό της πανηγυράκι καταλαμβάνωντας τους περισσότερους χώρους, με αθέμιτα μεσα και βιαιοπραγίες, όπως επίσης και την μικροφωνική, απο την οποία ακούγεται η προπαγάνδα του κόμματος. Επίσης, ανθρώπους που τώρα εξυμνεί τους είχε αποκηρύξει στο παρελθόν, βλ. Βελουχιώτη, Λαμπράκη και τον Μπελογιάννη. Και σήμερα αυτοπαρουσιάζεται σαν το αποκλειστικό κόμμα το αγωνιστικό, επαναστατικό κ.α.. Από εκεί και πέρα δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιός ευθύνεται για την διχόνοια της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Μωρε ι μας λές ρε μάργουντ;Είσαι κατα των ταραξιών; Σε ρώτησε κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Για δες κατάντια η αριστερα ολη μερα τσακώνονται μεταξύ τους 2000 άνθρωποι.Δεν βλέπουν την Νεα δημοκρατία με τι κλίμα ομονοίας πάει στις εσωτερικές εκλογές;Οπως και το ΠΑΣΟΚ προπερσι

Ανώνυμος είπε...

"Καραϊσκοήρωες"

Ανώνυμος είπε...

για την ιστορία να πούμε ότι στον ύμνο της 21ης ακούγεται ο ανυπέρβλητος Γ. Μούτσιος

Ανώνυμος είπε...

Ο Κώστας Πρέκας είναι βεβαιον ακούει τον ύμνο καθημερινά ξεσπώντας δε σε λυγμούς

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο,
γύρνα στην ΥΕΝΕΔ

Ανώνυμος είπε...

Του Σαμαρα άνθρωπος είναι ο Μαργουντ;

Ανώνυμος είπε...

O Kούγιας στην εκπομπή του Αυτιά δήλωσε οτι ήταν και αυτός στο πολυτεχνείο

Ανώνυμος είπε...

κι ο συναδελφος μου στο γραφείο δήλωσε ότι ήταν (γυμνασιοπαις a l'epoch) στο πολυτεχνείο

Ανώνυμος είπε...

Ή αλήθεια είναι ότι ήμουν κι εγώ εκείνη την ημέρα στο Πολυτεχνείο

Ανώνυμος είπε...

βουλη τι βι βάλτε

Ανώνυμος είπε...

Οι αγωνιστές του πολυτεχνείου που δεν εξαργύρωσαν -τι αλήθεια?- είναι ένα πολύ γελοίο κόνσεπτ. Μεγάλη χάρη μας έκαναν, να πέσουμε στα γόνατα να τους δοξάσουμε, που δεν έκαναν ντου στον ταβλά, όπως το 99% των λαμόγιων συντρόφων τους? Μας αρκεί που το μετέδωσαν σαν τον ιό της γρίππης τη δηλητηριώδη ιδεολογία τους σε όλον κόσμο Ρε ουστ από δω κατσαριδίσκοι

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ντοκυμαντέρ της βουλής μας θυμίζει μερικές από τις πιο ηλίθιες στιγμές της ανθρωπότητας, έτσι θα πουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Μαης του 68, ένα γεγονός που καταφέρνει τον άθλο να είναι πιο άθλιο ακόμα και από αυτό το ίδιο το πολυτεχνείο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές δυστυχώς οι κοτσάνες του μπάργουντ και λοιπόν ανωνυμων νοσταλγών της 7ετιας έκαναν τη Δαμανάκη τον Τζουμάκα τον Χριστοδουλάκη το Μπίστη και τον Παπουτσή να κυβερνήσουν και να κυβερνούν (και πάλι) απολαμβάνοντας τις δάφνες της τόλμης τους τότε.
Και βέβαια τις ακραίες αυτές θέσεις πληρώνει η Δεξιά της χώρας αυτής.
Αφέλεια αυθεντική ή απλή κουταμάρα; Αλλου γι αλλου οι άνθρωποι.Και το κακό είναι οι αριστεροί κατι τέτοια βλέπουν και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ μόνο και μονο για να μην βγουν πάλι οι βρυκόλακες αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Καραίσκο γιατι δεν βλέπεις οτι το πολίτευμα της 7ετίας ταιριάζει στην Ελλάδα της ασυδοσίας και της ολικής σήψης; Αφου βλέπεις τις απόψεις των ανθρώπων (marwood,Βαρσος) ακόμη και εδω στο μπλόγκ.Παττακό θέλει ο Ελληνας, οχι δημοκρατίες και παπαριές ξενόφερτες τελικά.(εκτός αν πιστεύεις οτι είμαστε απόγονοι των αρχαίων και την δημοκρατία τη δημιουργήσαμε εμείς).
Ελα τωρα την ησυχία μας θέλουμε εδω στην Ελλάδα.Για ελευθερίες και θεωρίες είμαστε τωρα;

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά ήταν ο Παπαδόπουλος. Έξυπνος άνθρωπος. Τετραπέρατος. Πολύς για το ελληνικό τσίρκο. Και ο Στυλιανός από δίπλα εξαιρετικός. Κατάλληλος για να ταυτιστεί μαζί του ο μέσος έλληνας. Τέλειο καθεστώς ήταν. Όπου ακουγόταν καραϊσκομπαρούφα έπεφτε σφαλιάρα. Όχι για πολιτικούς λόγους όπου λένε οι αριστεροί. Για πλάκα τους είχε το καθεστώς τους αριστερούς. Αλλά γιατί δεν αντεχόταν η αριστερή θεωρητικομαλακία.

Ανώνυμος είπε...

αρβυλιά

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο 9.56. Συνοψίζει την πραγματικότητα σε λίγες γραμμές.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα πλάκα και εγω με τα χίλια ζόρια κατέβηκα στο κέντρο σήμερα για να τιμήσω τον ξεσηκωμό εν καιρω μάλιστα Χρυσοχοιδικης δημοκρατίας.Φαντάσου να χε και τανκς στου δρόμους.Ουτε στο περίπτερο δεν θα πήγαινα,οχι στο πολυτεχνείο.Τουλάχιστον πάντως με την ευκαιρία πηρα την "επανάσταση των Διευθυντών".Για να δούμε..Πάντως απο μια πρώτη λοξή αναγνωση ο ανθρωπος εχει μαρξιστική θεώρηση-ολο για την κατοχή των μεσων παραγωγής μιλάει.

Ανώνυμος είπε...

γιατί ο 9:44 σε χαλάει;

Ανώνυμος είπε...

Και ο 9.44. Λάθος μου. Σωστοί και οι δύο φίλοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε γίγαντα, δεν είδες ότι έβαλα με όνομα Φώτης Δήμας τον ύμνο της 21ης Απριλίου σε Link πιο πάνω. Δεν τον λέει ο Μούτσιος. Ο Δήμας τον λέει. Μοιάζουν πολύ οι φωνές τους. Βάλε στο You tube Φώτης Δήμας Τριανταφυλλάκι μου. τραγουδούσε τραγούδια σε ελληνικές ταινίες

Ανώνυμος είπε...

ασε που τότε είχε λιγότερη μπατσαρία απ οτι σήμερα.Μέχρι και ένστολους βλάχους απο τη Κομοτηνή κατέβασαν.Τους έλεγαν να μεταβούν στη Σταδίου για διακριτική εποπτεία του χώρου και κοιτούσαν ο ένας τον άλλο.Τους περαστικούς ρωτούσαν για να βρουν άκρη

Ανώνυμος είπε...

Κωλόπαιδα κουλτουριάρηδες. Κωλόπαιδα Καραϊσκοι.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν και εγώ εκεί. Είδα Τζουμάκα. Είδα και Καραϊσκο με ένα γαρούφαλο σε σελοφάν. Δάκρυσα.

Ανώνυμος είπε...

Από που κατέβηκες ρε καραϊσκο στο κέντρο και το κάνεις και θέμα; Όλες οι περιοχές της Αθήνας ένα τσιγάρο δρόμος είναι μέχρι κέντρο

Ανώνυμος είπε...

Περιμένετε μέχρι να κάνουμε την Επανάσταση και θα δείτε

Trueman είπε...

Αντικειμενικά δεν ήταν σκληρή χούντα, πχ συγκριτικά με Φράνκο, Χιλή, κλπ. (Για να μην πούμε στο σοσιαλιστικό μπλόκ τί "περίποιηση" της δημοκρατίας γινόταν και γίνεται.) Δεν παύει να ήταν όμως ανελεύθερο καθεστώς. Και παντού, ιστορικά, τα καταπιεστικά καθεστώτα δημιουργούν αντίρροπες κοινωνικές πιέσεις που ζητούν διαφυγή. Δεν μπορείς να καταδικάσεις (μάργουντ, βάρσε) το ζητούμενο για περισσότερη ελευθερία.

Βέβαια, το σύνηθες καπέλωμα του ΚΚΕ σε όλους τους "αγώνες" και η ρητορεία του για την ελευθερία (κατά πώς βέβαια την φαντάζονται οι ΚΚΕδες), είναι το ίδιο αποκρουστικά πράματα.

Το ίδιο και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν πχ. μιλούν για τον ...ευτυχισμένο λαό της Αν. Γερμανίας, και το τείχος που υψώσανε οι κακοί δυτικοί για να μην αυτομολήσουν οι ...δύστυχοι δυτικογερμανοί στον ανατολικό παράδεισο. Γελοιότητες...

Αλλά είναι ψευδαίσθηση (ή τουλάχιστον μακρά του αποδεκτού) και η σημερινή δημοκρατία του ελλαδιστάν των κλειστών κλάμπ (πολιτικοοικονομικά-εκδοτικά, συνδικαλιστικά, συντεχνιακά, κλπ.) και της abyssal διαφθοράς.

Ανώνυμος είπε...

Στο σημείο αυτό αγαπητοί φίλοι, είναι καλό να θυμόμαστε και κάποια πράγματα που συνέβαιναν τότε στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας.

Πριν ακόμα την 21η Απριλίου 1967, είχε απαγορευτεί η μετάδοση από το εθνικό ραδιόφωνο των τραγουδιών του Μίκη Μάους Θεοδωράκη, διότι θεωρείτο ότι έκαναν κομμουνιστική προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, επιτρεπόταν ακόμη η πώληση των δίσκων του. Μέχρι φυσικά το ακόλουθο συμβάν:

Ο Θεοδωράκης έμαθε από φίλους του, ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ετοιμαζόταν να τραγουδήσει μαζί με τη Μαρινέλλα, στο κέντρο Δειλινά στο οποίο εμφανιζόταν, τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Έτσι, ο Θεοδωράκης έστειλε στον Μπιθ γράμμα, στο οποίο τον προέτρεπε να μην προβεί στην πράξη αυτή γιατί θα γινόταν ρεζίλι ως "πρωτοπαλλήκαρο" του Θεοδωράκη, θα εξευτέλιζε την οικογένειά του κλπ κλπ. Το γεγονός της ύπαρξης του γράμματος όμως, μαθεύτηκε στο κέντρο που τραγουδούσε ο Μπιθ και στο οποίο ήταν σερβιτόρος ένας πληροφοριοδότης της Ασφάλειας, ο οποίος φυσικά έδρασε αμέσως. Το γράμμα κατασχέθηκε και ο Θεοδωράκης συνελήφθη. Ο Μπιθ πάλι, γνωστό αλάνι, τον έγραψε στ' αρ....α του και μαζί με τη Μαρινέλα τραγούδησε τον ύμνο κανονικά. Μόνο πολλά χρόνια αργότερα, ο κονόμας Θεοδωράκης (έχοντας ανάγκη τον Μπιθ) τον ξαναχρησιμοποίησε.

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκα τι του πεεεεεεεεεεεεε.Ρομπα τον έκανες τον Θεοδωράκη πω ρε μαλάκα.Αναμένουμε απάντηση απο Μίκη

Ανώνυμος είπε...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1075977&lngDtrID=244

Η μοναδική καλή είδηση που έχω δει εδώ και καιρό. Αει σιχτίρ με τους βλάκες πια

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε φασιστα

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε μπάργουντ γιατί μπορεί να σ απαγορεύσει και σενα κάποτε η εξουσία.Λόγω μαλακίας όμως.

Ανώνυμος είπε...

Μύτη δεν άνοιξε τελικά το κείμενο του καραΐσκου. Κρυφτήκαν οι δεξιούληδες του blog.

Trueman είπε...

Ζήτημα προκύπτει βεβαια ότι αθωωθηκαν τα παλληκάρια που σπάσαν και χτίσαν τους πρυτάνεις νομίζω στο ΑΠΘ.

Και ο δικαστής που απεφάνθη σχετικώς βρίσκεται ακόμα στην θέση του, αντί να απολυθεί κλωτσηδόν

Το μήνυμα που έδωσε η δικαιοσύνη είναι και σ' αυτη την περίπτωση: σπάστε, γαμήστε το σύμπαν ελεύθερα και άφοβα καθώς δεν πρόκειται να λογοδοτήσετε

Κι επιπλέον με τί νομιμοποιηση κι επαγγελματισμό ένας αστυνομικός πλεον θα κληθεί να μπλέξει με συλλήψεις, δικογραφίες κλπ. των παρανομησάντων, όταν ξέρει ότι θα έχει ν' αντιμετωπίσει εκτός από τις συνήθεις λοιδωρίες και ψεύδη των "προοδευτικών" συμπαραστατών-μαρτύρων και δικαστές που τελικά αθωώνουν τα παλληκάρια αυτά...

Μάνια γκρέτσια...

Ανώνυμος είπε...

τι λε ρε καραίσκο πήγες στην πορεία του πολυτεχνείου? πέρασες απ έξω δηλαδή. έχεις ξαναπάει ρε στούρνο στην πορεία του πολυτεχνείου, ή και σε οποιαδήποτε πορεία εδώ που τα λέμε, για πες μας για να εκτιμήσουμε και τις επαναστατικές περγαμηνές σου

Ανώνυμος είπε...

Το πιο ωραίο είναι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο αθώωσε ο ελεεινός δικαστής τα αναρχοαυτόνομα μαλακιστήρια που χτίσανε την πόρτα.

Το σκεπτικό ήταν ότι δεν γνώριζαν τη στιγμή που το έκαναν, ότι παρανομούσαν!! Πάμε ξανα. Δεν γνώριζαν κοτζάμ μαντράχαλοι, ότι παρανομούσαν. Μιλάμε για απίστευτο μαλάκα δικαστή και απίστευτα ηλίθια δικαιοσύνη. Αυτά περί διαχωρισμού των εξουσιών. His master's voice ή με άλλα λόγια Μάλιστα κύριε Υπουργέ

Ανώνυμος είπε...

Σαν να λέμε, ότι άμα έρθω εγώ και σε σακατέψω και άμα με πιάσουνε δηλώσω ότι δεν γνώριζα ότι είναι παράνομο, πάω σπίτι μου χωρίς κυρώσεις.

Trueman είπε...

βασικά φοβήθηκαν οι δικαστες ότι, με καταδικη, θα γινουν αυτομάτως στόχοι τρομοκρατών

Ανώνυμος είπε...

Ούτε καν αυτό δεν είναι. Οι άνθρωποι είναι παιδολάγνοι και ηλίθιοι.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το ζήτημα που εχει προκύψει με το inymedia: αν κατάλαβα καλά θα κλείσουν το indymedia και θα αφήσουν τον μπαργουντ ελεύθερο να κοτσανολογεί πιωμένος; Δηλαδή αυτό δεν σας προβληματίζει; Την μια με τον Μητσοτάκη, την άλλη με τον Παττακό, την παράλλη με τον Πατούχα.. Να δούμε θα κινητοποιηθεί η δίωξη ηλεκτρονικής μαλακίας;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

Επειδή αυτά που γράφεις Τρούμαν τα έγραψε και προ ημερών ο Πάσχος ο Μανδραβέλης αναφέροντας μαλιστα οτι μ αυτά τα φαινόμενα εκκολάπτεται η τρομοκρατία (ντοιιιιν) θα ήθελα να σε ερωτήσω αν αυτή η ιστορία με τους φοιτητές που λες είναι και αυτή που σε διαφώτισε να καταλάβεις την ποιότητα της δικαιοσύνης στην χώρα.Λειτουργεί καλά ο θεσμός κατα τη γνώμη σου γενικότερα;Και απο ολα αυτά που γίνονται (Σκάνδαλα,διαφθορά) πολυ σοβαρότερα που βαριέμαι να αναφέρω τωρα, αυτό ξεχώρισες και ενίστασαι βραδυατικά;Αυτό ειναι το πρόβλημα της χώρας που εσυ εντοπίζεις;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

ανώνυμε 11:14 είναι όντως ένα ζήτημα αυτό που θίγεις

Ανώνυμος είπε...

ποδολαγνοι;

Trueman είπε...

καραϊσκο
αυτο που λες η μόνιμη νεοελληνική λούμπα του κατά πώς μας συμφέρει(παρεμπιπτόντως το χει επισημάνει κι αυτό ο Πάσχων), "Έλα μωρέ, τόσα και τόσα γίνονται αυτό τους πείραξε?" Η μια μαλακία δικαιολογεί δηλαδή την άλλη μαλακία?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Τώρα τί ψάχνεις ρε Τρούμαν; Αυτή είναι κλασσική απάντηση αριστερού. Αυτό σε πείραξε; Τόσα και τόσα γίνονται. Kai τίποτα να μη γίνεται άλλο, κάποιο σκάνδαλο θα εφεύρει για να το πουλήσει ο αριστερός. Ναι λοιπόν ρε παπάρα, εμένα με πείραξε κι αυτό. Πειράζει;

Ανώνυμος είπε...

τι να λειτουργήσει όπως με συμφέρει δηλαδή;Αν έκανε το χρέος της ο ξεχαρβαλωμένος θεσμός αυτός στην Ελλάδα οπως πχ στην Ιταλία προσφατως που για την γνωστή υπόθεση με τους πακιστανούς που απήχθησαν απο πράκτορες κλπ έριξε καμπάνες ενω εδω δεν έγινε ουτε δικαστήριο δεν θα μιλούσε κανείς.Κι ας καταδικάζονταν οι φοιτητές αυτοί που λες.Αλλα εδω μιλάμε για παραλυσία τετραπληγική.Πρωτη χώρα σε διαφθορά η Ελλάδα λες να μην τα πιάνουν οι δικαστές. Κατηγορείς το Βαρσο και τον μαργουντ για την υποστηριξη στο "ΗΠΙΟ" χουντο καθεστώς(του κάναμε βασανιστήρια αλλα ήπια μωρέ) αλλα θυμήθηκες και τους φοιτητές σήμερα τυχαία.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι και εγώ ενα φοιτητή που συνελήφθη ενώ γυρνούσε απο πάρτυ με το πρόσχημα "φορούσε πράσινα all star" και έκανε 46 μέρες φυλακή. Αυτή είναι η σωστή δικαιοσύνη της Ελλαδίτσας trueman και Βάρσε;

ΥΓ. Βάρσε τι προτείνεις; Να εκτελέσουμε όλους τους φοιτητές;

Ανώνυμος είπε...

Το ευκταίο είναι όποιος παρανομεί να διώκεται είτε είναι μεγαλοκαρχαρίας είτε όχι

Trueman είπε...

Το ευκταίο είναι όποιος παρανομεί να διώκεται είτε είναι "μεγαλοκαρχαρίας" είτε όχι

Ανώνυμος είπε...

φοβάσαι μην απαγάγει το εφμπιαι τους πακιστανούς σου και σωθούν τα νοίκια και αναγκαστείς να δουλέψεις αριστερούλη δε μας είπες όμως σε πόσες πορείες έχεις πάει περιμένω μια απάντηση

Ανώνυμος είπε...

ο 11.44 είναι νέο φρούτο, να περάσει από το ταμείο παρακαλώ

Ανώνυμος είπε...

αυτα δεν γίνονται.Θα εχεις ταξική δικαιοσύνη.Ειδικά εδώ

Ανώνυμος είπε...

Γράφουν και άλλοι από αριστερά εκτός από τον Καρακίτσο;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Εχεις δίκιο 11:44. Δεν έπρεπε να έχει συλλάβει τον μπουλούκο πατομπούκαλο με τα πράσινα παπούτσια η αστυνομία. Θα έπρεπε να έχει επιληφθεί η αστυνομία της μόδας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρακίτσος φοράει και αυτός all star. Μόνο που φοράει κόκινα.,

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε Βάρσε που θα μας πεις για μόδα εσύ. Με αρβύλες δεν κυκλοφορείς εσυ;

Ανώνυμος είπε...

γοβες κοκκινες φορεί ο βρασος

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ασε δε που δε νομίζω ότι δίνω την εντύπωση του ψυχοπαθούς για να υποστηρίζω την εκτέλεση των φοιτητών. Η πάλι, ίσως και να τη δίνω, σε αυτούς όμως που φοράνε τα στρβλωτικά κομμουνιστικά ή αριστερίστικα γυαλιά. Και σοβαρά τώρα, κανείς δεν είπε κατι τέτοιο.

Το ουτοπικό όμως δημοκρατικό πολίτευμα, για να λειτουργήσει (αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε κάποτε να λειτουργήσει ορθά) απαιτεί μία αρχή: Ο πολίτης να μάθει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δε μπορεί λοιπόν στην ηλικία που είναι τα παλληκάρια αυτά, να χτίζουνε τον πρύτανη του πανεπιστημίου τους και να επικαλούνται μετά ως υπερασπιστική γραμμή ότι δεν ήξεραν ότι είναι παράνομο. Ε,όχι ρε φίλε πια. Ημαρτον. Εχουμε καταντήσει μπουρδέλο από την ασυδοσία και την επακολουθη ατιμωρησία.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να χτίζανε τον Καραϊσκο. Στην Κουμουνδούρου.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Θα μου πεις πάλι, ότι έτσι μπουρδέλο που καταντήσαμε από τους βλακοκομμουνιστές όλα γίνονται. Παίζει και το σενάριο, οι πιτσιρικάδες αυτοί να είναι διανοητικά καθυστερημένοι, χαρακτηριστικό άλλωστε κάθε κομμουνιστή. Και γιατί να μην είναι άλλωστε; Θα ξεκίνησαν κατάληψη κάθε χρόνο στο σχολείο όπου θα τους άφηνε να το γκρεμίζουν λόγω παιδολαγνείας και φόβου αναληψης ευθύνης ο μαλάκας ο εισαγγελέας, και να πληρώνουμε φυσικά όλοι εμείς οι φορολογούμενοι μαλάκες τις ζημιές. Οπότε θα φτάσανε 20 χρονών, χωρίς να έχουν πάρει μυρωδιά ότι η κατάληψη δημοσίου κτιρίου είναι παράνομη. Παίζει κι αυτό. Το μόνο που μένει είναι να δούμε να καταλαμβάνεται σε λίγο και καμια εταιρεία από καναν υπάλληλο, γιατί δεν του έδωσε αύξηση. Κανας τέτοιος καθυστερημένος θα ναι

Ανώνυμος είπε...

ποδολαγνεία;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Οχι. Πορδολαγνεία. Αυτή τη διαστροφή την έχει ο Καραϊσκος

Ανώνυμος είπε...

ενώ την ΕΡΤ την πληρώνεις δίχως παράπονο και ας έχει κατηληφθεί νομίμως από διανοητικά καθυστερημενους οι οποίοι, κάθε αλλο απο κομμουνιστες είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος είναι τελικά κομμουνιστής ή σοσιαλιστής?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Δεν με εκνευρίζει να πληρώνω την ΕΡΤ. Με εκνευρίζει να πληρώνω την υπερφορτωμένη από άχρηστους διορισμένους υπαλλήλους ΕΡΤ, όπως και επίσης να πληρώνω τρία αντί ενός κρατικού καναλιού. Ένα όμως κρατικό κανάλι, δε με χαλάει να το πληρώνω.

Ανώνυμος είπε...

το κανάλι στο οποίο έκανε ρεπορτάζ ο καραϊσκος θα το πλήρωνες για να τον βλέπεις;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Μόνο σε ρόλο αντίστοιχο του καραφλού γεράκου στο Benny Hill

Ανώνυμος είπε...

Ρε βάρσε για όλα θα τοποθετηθείς σήμερα;Και για μοδα και για τη δικαιοσύνη και για την ΕΡΤ ;

Trueman είπε...

ολοι οι ανιδιοτελείς επαναστατες συνηθως πληρώσανε κάποιο τίμημα, πχ. την ελευθερία τους, την ζωή τους κλπ.

σ' αυτη τη χώρα έχει ευτελιστεί και η έννοια της επανάστασης. Οι ημεδαποί μεταπολιτευτικοι καραϊσκοι φτιάξαν τους δικους τους Τσε και Φιντέλ, ...ανιδιοτελείς ήρωες σαν την Δαμανάκη, τον Παπαχρήστο, τον Μπιστη, κοκ

Ανώνυμος είπε...

μπουμπουμαν

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν έπαιρνε ο καραϊσκος σήμερα μια κάμερα και να πάει στο πολυτεχνείο να κάνει ρεπορτάζ και να το ανεβάσει εδώ να το δούμε;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Γιατί σιγά να μην πήγε στο Πολυτεχνείο ο καραϊσκος. Η μόνη περίπτωση να έφτασε μέχρι εκεί, είναι μόνο αν δεν βρήκε κανα ανοιχτό περίπτερο πιο κοντά στο σπίτι του για να αγοράσει πούρα.

Ανώνυμος είπε...

κλοουν βγαλε τον κλόουν ρε βλάκα.Τι αλλο θα κανεις για να τραβηξεις την προσοχή πια

Ανώνυμος είπε...

καραίσκο;

Ανώνυμος είπε...

καραίσκο εσύ εισαι στη φωτογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος μένει στην Πετρούπολη; Εκεί δεν πουλάνε πούρα;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Έλα ρε Καραϊσκο τώρα που θα μου πεις και για κλόουν. Πήγες ρε ή όχι στο Πολυτεχνείο σήμερα; Γιατί κάποιος μου είπε ότι ήσουνα όλη μέρα σπίτι σου

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Περπάτησες μέχρι την πρεσβεία του κακού, ναι ή όχι;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

βαρσε στο λέω για τελευταία φορά Κλοουν Βγάλε τον κλοουν

Ανώνυμος είπε...

η δικη των ΕΠΑ εγινε σημερα?

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πάλι δεν απάντησες. Αρα δίκιο έχω. ΔΕΝ πήγες.

Ανώνυμος είπε...

O Καραϊσκος πήγε για καφέ και βόλτα. Δεν πήγε στο Πολυτεχνείο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τι κλόουν και κλόουν, δεν καταλαβαίνω. Καραϊσκο πήγες στην πορεία; Από κόσμο τι έλεγε;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος αγωνιστής ο Καραϊσκος. Αγωνισταράς. Όταν θα φτιάξουν πορεία Πολυτεχνείου με αυτοκίνητα, θα κατέβει κι αυτός

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνει και παντιλίκια

Ανώνυμος είπε...

ο καραισκος ξεκινησε απ την αφετηρια της πορειας περπάτωντας 20 μετρα, μετά καθισε για καφε και πήγε με παπί στο τέλος της πορειας για να δειξει οτι περπατησε

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Σιγά μην πήγε. Ο Καραϊσκος θλίβεται άμα βλέπει ταγαροφορούσες και μαλλιάδες. Οραματίζεται μια αριστερά κουστουμαρισμένη, παρφουμαρισμένη και αποτελούμενη αποκλειστικά και μόνο από Άρειες καλλονές και κακάσχημους συντρόφους (ώστε να τις βγάζει μόνο αυτός)

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος έπινε καφέ όχι στο κέντρο αλλά στην Πετρούπολη. Το μεσημέρι κουράστηκε λίγο και πήγε για τρίωρο ύπνο. Το Πολυτεχνείο μπορεί να περιμένει.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι στην προπέρσινη πορεία, ο Καραϊσκος ανέβηκε στην τεράστια σημαία και απαιτησε να τον πάνε ξαπλωτό γιατί κουράστηκε; Είδε λέει κι έπαθε η ΕΦΕΕ να τον κατεβάσει

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος κοιμάται πολλές ώρες κάθε μέρα. Ξαπλωτός και όρθιος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω ακούσει ότι βούτηξε ο αθεόφοβος το καροτσάκι ενός ανάπηρου στην Ομόνοια και έκανε πορεία πάνω στο καροτσάκι τόσο για να μην κουράζεται όσο και για να το παίζει θύμα των βασανιστηρίων της ΕΣΑ. Μεγάλος απατεώνας πρέπει να είναι

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Χα,χα,χα... Τώρα είδα τον κλοουν... Δεν το κανα εγώ Καραϊσκο. Μάντεψε ποιος το κανε

Ανώνυμος είπε...

α το πουστράκι ο μαργουντ το κανε;Επειδή τον έκραξαν σήμερα τον καημένο πολλοι και διάφοροι.Ελα μωρε μαργουντ τόσο σοβαρα έχεις πάρει τον εαυτό σου; Γιατι δεν χαίρεσαι που σκορπάς το γέλιο σε τόσο κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa lipothimia

Ανώνυμος είπε...

ντροπη ρε μαργουντ. Δεν θαφησουμε τιποτα ορθιο ετσι

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η BEYONCE ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ HELO ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΥΩ....ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΝΙΤΙΣΑ Η ΜΑΜΑ...

ΥΓ.ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ 11 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΝ ΜΑΡΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

V. είπε...

Λάθη. Πολλά λάθη και ανακρίβεις στο κείμενο του φίλου μου του Καραϊσκου. Σε σημείο που δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Τον καταλαβαίνω όμως (ούτε ίχνος ειρωνείας εδώ). Αυτά είναι τα "εικονίσματά" του. Αν του τα πάρεις, μένει μετέωρος. Πώς να πεις σε έναν παπά ότι δεν υπάρχει θεός, όταν έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στη λατρεία Του; Πώς να πεις σε έναν ποδοσφαιρόφιλο ότι οι ομάδες είναι Ιδέες μόνο στο κεφάλι του χωρίς να του τραβήξεις το χαλί κάτω από τα πόδια; Πώς να πεις στην Ιωάννα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς δεν είναι το παν σ' αυτή τη ζωή; Απλά πράγματα - και απολύτως ανθρώπινα...

ΥΓ. Καραϊσκο, μα γι' αυτό το λόγο που λες σου σύστησα και το βιβλίο. Οι αρχικές καταβολές του συγγραφέα είναι αριστερές. Μετά ωρίμασε. Καθότι μεγάλωσε. Φυσική εξέλιξη. Εκτός και αν παρατηρηθεί το φαινόμενο της "καθήλωσης".

Ανώνυμος είπε...

ναι, αλλά τουλάχιστον έχει ωραία εικονογράφηση

Ανώνυμος είπε...

Σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Aστα αυτα V με τα εικονίσματα και τα μετέωρα τις ανακρίβειες και τα λάθη λες και εμείς είμαστε οι ζουλου και εσυ ο εξελιγμένος.Φιλικά βέβαια

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη Υπίλαρχου Γουνελά (διοικητή του άρματος που μπήκε στο Πολυτεχνείο)

ΕΡ.: Πέρασαν δέκα χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είσασταν ο αξιωματικός που οδήγησε το άρμα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Τι έχετε να πείτε σήμερα;
ΑΠ.: Ομολογώ πως ήθελα να μιλήσω, γιατί επί 10 χρόνια τώρα, ακούγεται πάντα η άλλη πλευρά. Και θα ήθελα να μιλήσω για 2 λόγους: Και προσωπικά, επειδή πρέπει να διασαφηνίσω ορισμένα σημεία σχετικά με το ρόλο μου σε όλη αυτή την υπόθεση, που λέγεται Πολυτεχνείο, αλλά και εκ μέρους των συναδέλφων εκείνων που βρέθηκαν εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα σε εκείνο το συγκεκριμένο χώρο, χωρίς βέβαια να τους εκπροσωπώ. Πιστεύω να μην έχουν αντίρρηση. Όσα έχουν λεχθεί μας αδικούν. Μας παρουσιάζουν σαν εγκληματίες, σαν ανθρώπους που δεν έχουν ηθικές αναστολές. Σαν τέλος πάντων, ανθρώπους που μόλις τους βγάλεις από τα στρατόπεδα πρέπει να τους κρατάς για να μην σκοτώνουν, κακοποιήσουν ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο να κάνουν.
ΕΡ.: Ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος, λοιπόν;
ΑΠ.: Όπως ξέρετε, τ’ όνομα μου σχετίζεται με την κατάρριψη της πύλης του Πολυτεχνείου. Και η Πύλη είναι ένα από τα σημεία εκείνα που έχει συμπυκνωθεί όλη η εκμετάλλευση. Διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση σε όλη αυτή την υπόθεση. Η πύλη προσφέρεται για να γίνει σύμβολο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός συμβόλου. Παρ’ όλα τα χαρακτηριστικά ενός συμβόλου. Παρ’ όλα ταύτα, όμως, εις την πύλη δεν υπήρξε ουδείς νεκρός όπως και σε ολόκληρο το χώρο του Πολυτεχνείο, πέραν του τραυματισμού της Ρηγόπουλου ο οποίος είναι και γνωστός. Ο τραυματισμός αυτός έγινε εξ αμελείας και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί. Η Ρηγόπουλου έπεσε σε μια απόσταση γύρω στα 15 μετρά.

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)
ΕΡ.: Ανεξάρτητα από αυτό, ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος;
ΑΠ.: Ο ρόλος ο δικός μας, ήταν ρόλος διαιτητού. Εμείς κατεβήκαμε – και αυτό είχε γίνει συνείδηση απ’ όλους τους συναδέλφους που ήταν διοικητές τμημάτων – στο χώρο, για να παρέχουμε εγγυήσεις, σχετικά με την ζωή και την ασφάλεια, μεταξύ των φοιτητών και της Αστυνομίας.
ΕΡ.: Αυτό, ποιος το είχε ζητήσει;
ΑΠ.: Δεν ξέρω. Νομίζω οι φοιτητές. Ζητάγανε ορισμένες εγγυήσεις. Σχετικά με την ανάγκη να εκκενωθεί το Πολυτεχνείο δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση. Και η μια πλευρά και η άλλη, το ήθελε. Με τη διαφορά ότι οι φοιτητές είχαν ζητήσει να αποχωρήσουν το πρωί. Όμως, εγώ πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα ήταν ήδη φορτισμένη και έπρεπε κάτι να γίνει.
ΕΡ.: Ποιες ήταν οι δικές σας εντολές και πόσο κατοχυρωμένος ήσασταν συνταγματικά;
ΑΠ.: Συνταγματικά πιστεύω ότι ήμασταν κατοχυρωμένοι, αλλά ανεξάρτητα από αυτό εγώ, δεν στέκομαι εδώ. Μπήκα στο Πολυτεχνείο, γιατί πίστευα ότι ο Πολυτεχνείο έπρεπε να εκκενωθεί σύντομα. Γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό, οι καταστάσεις που θα επακολουθούσαν θα ήταν χειρότερες και οι νεκροί πολύ περισσότεροι.
ΕΡ.: Κύριε Γουνελά, δώστε μας μία εικόνα εκείνης της νύχτας μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου, όπως την είδατε εσείς.
ΑΠ.: Οι φοιτητές μιλούσαν και διαπραγματευόντουσαν ελεύθερα με τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρχει κανένας ψυχολογικός καταναγκασμός.
ΕΡ.: Το ότι βρίσκονταν πίσω από το άρμα δεν νομίζετε ότι ήταν αρκετό;
ΑΠ.: Δεν το νομίζω. Διότι εκείνη τη στιγμή το άρμα δεν ήταν ακριβώς στην πύλη.
ΕΡ.: Πότε φέρατε το άρμα στην πύλη;
ΑΠ.: Όταν απεφασίσθει ότι η διάνοιξη θα γινόταν με το άρμα, εγώ μεν έφερα το άρμα στην πύλη και ο Λαλιώτης ή ο Σταμέλος ειδοποιούσαν με τον τηλεβόα, να απομακρυνθούν από την πύλη διότι η πύλη θα έπεφτε.
ΕΡ.: Τα συνθήματα που φώναζαν εκείνη τη στιγμή, είχαν ανταπόκριση σε σας;
ΑΠ.: Θα είχαν αν είχαμε κάποια ανθρωποκτόνο πρόθεση.
ΕΡ.: Αφού μπήκατε, πώς σας υποδέχτηκαν οι φοιτητές που ήταν μέσα;
ΑΠ.: Όχι άσχημα! Είχαν βέβαια κάποια ανησυχία. Όταν όμως τους διαβεβαίωσα ότι δεν πρόκειται να κακοποιηθούν ηρέμησαν.
ΕΡ.: Όταν φτάσατε στην πύλη, τα παιδιά πίστευαν και το έλεγαν ότι θα σμίγατε μαζί τους και δεν θα μπαίνατε;
ΑΠ.: Δεν το θυμάμαι. Πάντως, να ξέρετε ότι όσο μίσος κι αν αισθανόμασταν, αν πιστεύαμε ότι κάποιος θα σκοτωνόταν, όσο σκληρός και να ‘σαι, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Πρέπει να σημειωθεί, πως η «πύλη» συμφωνήθηκε μεταξύ Στρατού και «Επιτροπής», να γκρεμιστεί με το τανκ, γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να ανοίξει αμέσως: Πίσω της είχαν τοποθετηθεί σιδηροδοκοί, ξύλα κ.λπ. -καθώς και δύο αυτοκίνητα- για να μην την «παραβιάσουν» οι αστυνομικοί, κι όλα αυτά τα υλικά ήταν δύσκολο να μετακινηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Ωστε συμφωνία Στρατου-Επιτροπής Καραϊσκο; Τί έχεις να πεις γι αυτό; Καθώς και για το ρόλο Λαλιώτη;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ είπε...

αρμα καρναβαλιού.Παντως εγω ακόμη και το Λαλιώτη θα πίστευα κι οχι τον οδηγό ενος τανκ που λέει τα δικά του και ιστορίες για βάρσους.Και αυτό ηταν το τελευταίο μου συλλεκτικό ποστ στο μπλόγκ αυτό των Κλόουν

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη Α. Σκευοφύλακα, οδηγού του άρματος και μεταμελημένου "φασίστα"

1973-2003. Ο Aνδρέας Σκευοφύλαξ, ο έφεδρος στρατιώτης του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σπάει την τριαντάχρονη σιωπή του και αποκαλύπτει όσα συνέβησαν τη μαύρη νύχτα που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στιγμάτισε για πάντα τη ζωή του. «Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα» λέει στην εκ βαθέων εξομολόγησή του. Μια στιγμή, μια ζωή. Στη «μία και μοναδική φορά» που δέχθηκε να ξύσει «τις πληγές του παρελθόντος», όπως λέει σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Σκευοφύλαξ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη στρατιωτική επιχείρηση της χούντας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου με την έξοδο των τανκς στους δρόμους της Αθήνας και ολοκληρώθηκε στις 3.30 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, με την αιματοβαμμένη εισβολή στο Πολυτεχνείο. Στη σπάνια μαρτυρία του ο κ. Σκευοφύλαξ μνημονεύει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, τις ειρηνικές εκκλήσεις των φοιτητών που ηχούσαν στα αφτιά του σαν «κραυγές εχθρών της πατρίδας». Τις διαταγές των αδίστακτων στρατιωτικών που πίστεψε ότι ήταν «πατριώτες». Θυμάται – τότε με χαρά, τώρα με θλίψη – τον πόνο των φοιτητών που είδαν το όνειρό τους να τσαλακώνεται κάτω από τις ερπύστριες που ο ίδιος έθεσε σε κίνηση, τον τρόμο που ακολούθησε από τις λυσσαλέες επιθέσεις των αστυνομικών. Το απαράμιλλο θάρρος του φοιτητή που γύρισε και του είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες μέσα;». Την οργή που του προκάλεσε και λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σε εν ψυχρώ δολοφονία. «Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή… Αν έλεγε μια κουβέντα ακόμη, θα τον σκότωνα»!
Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία. Σε αυτή τη συνέντευξη του κ. A. Σκευοφύλακος μιλούν δύο πρόσωπα: ο 20χρονος έφεδρος στρατιώτης και ο 50χρονος βιοπαλαιστής. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει, ακόμη και σήμερα, για μια ενέργεια που τον κατέστησε αρνητικό πρωταγωνιστή στην κρισιμότερη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μια στιγμή, μια αιωνιότητα. Μετά την απόλυσή του από τον στρατό, ο A. Σκευοφύλαξ θα μοχθήσει για να ζήσει. «Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τους κομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές το KKE». Στα 30 του θα παντρευτεί, θα αποκτήσει παιδιά. Ζώντας σε μια γειτονιά των νοτίων προαστίων, όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγει να μιλάει για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Οσες φορές θα τον ρωτήσουν «τι σχέση έχεις με τον «πορτάκια» του Πολυτεχνείου;», θα μιλήσει για «μακρινό ξάδελφο που σκοτώθηκε σε τροχαίο»! Στη γυναίκα του θα ανοίξει την καρδιά του ύστερα από χρόνια. Στα τρία παιδιά του δεν το έχει αποφασίσει ακόμη. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ 20 χρόνων. Ο έφεδρος στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο»!

Ανώνυμος είπε...

1973-2003. Τριάντα χρόνια μετά, ο άνθρωπος που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου θα πει για τους φοιτητές, τους νέους και τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν για την πτώση της χούντας: «Είχαν μεγάλη ψυχή. Ηταν παλικάρια». Ο κ. Σκευοφύλαξ δεν θα ξεχάσει τη φοιτήτρια που τραυματίστηκε κατά την εισβολή του τανκ, την καθηγήτρια σήμερα του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Πέπη Ρηγοπούλου. «Θα ήθελα να τη δω, να της πω… Δεν τολμάω όμως. Τα λόγια δεν σβήνουν τις πράξεις».
«O στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο»
«Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Εργάτης κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω τα ίδια αιτήματα με τους εργοδότες. Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τους κομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές KKE»!
«Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία. Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ημουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί. Τότε οι «μαυροσκούφηδες» ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή. «Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα» μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε. Θυμάμαι στο στρατόπεδο κάποιοι είχαν ραδιοφωνάκια και ακούγαμε στα κρυφά τον σταθμό του Πολυτεχνείου. «Παλιοκουμμούνια» θα καλοπεράσετε!» λέγαμε».
Στα 20 χρόνια του ο A. Σκευοφύλαξ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, στην επίλεκτη ομάδα του Σώματος των Τεθωρακισμένων κατέπνιξε την εξέγερση των φοιτητών. «Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου, η ίλη μου πήρε εντολή να ετοιμαστεί για έξοδο. Αποφασίστηκε να βγουν πέντε δικά μας άρματα, κάτι γαλλικά AMX30. Εγώ ήμουν οδηγός στο πρώτο άρμα που βγήκε στον δρόμο». Στο ίδιο άρμα βρίσκονταν ο αξιωματικός Μιχάλης Γουνελάς, ως επικεφαλής, ο ανθυπασπιστής Λάμπρος Κωνσταντέλλος, ως οδηγός εδάφους, ο λοχίας Στέλιος Εμβαλωμένος και ο Γιάννης Τίρπας.
«Στη 1.15 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου φτάσαμε στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Λίγο αργότερα διασχίζαμε την Αλεξάνδρας, όταν στο ύψος του IKA, στη στάση Σόνια, σταματήσαμε γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός. Υπήρχαν οδοφράγματα, φωτιές και ακινητοποιημένα λεωφορεία. Με διάφορες μανούβρες αριστερά – δεξιά, μπρος πίσω, άνοιξα τον δρόμο και προχωρήσαμε» θυμάται ο κ. Σκευοφύλαξ. Ο δρόμος για τα τανκς ήταν ανοιχτός πλέον προς το Πολυτεχνείο. «Οταν φτάσαμε στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων, μας έδωσαν εντολή να σταματήσουμε. Εκεί, στην πλατεία Αιγύπτου, μείναμε περίπου μία ώρα. Ο κόσμος θυμάμαι ότι μας φώναζε «είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια». Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα»!
Την έξοδο των τανκς από το Γουδί θα πληροφορηθούν οι Αθηναίοι από τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου, τον Δημήτρη Παπαχρήστο. Παρά τις παρεμβολές της ΚΥΠ, το ραδιόφωνο των εξεγερμένων φοιτητών θα μεταφέρει στους Αθηναίους τον ανατριχιαστικό συριγμό από τις ερπύστριες των τανκς. Ο εκφωνητής απευθύνει έκκληση στα «στρατευμένα νιάτα» να μη χτυπήσουν. «Δεν θα χτυπήσουν τα παιδιά, τα αδέλφια μας οι φαντάροι, το φρούριο της ελευθερίας, το μόνο μέρος της Ελλάδας που είναι ελεύθερο. Δεν έχουμε όπλα. Προτάσσουμε μόνο ανοιχτά τα στήθη μας. Λαέ της Αθήνας, όλοι μαζί το σύνθημα: λαός και στρατός μαζί. Δεν θα χτυπήσει ο στρατός!».
Με νεότερη εντολή των στρατιωτικών που κατευθύνουν την επιχείρηση «Εκκένωσις του Πολυτεχνείου» τα πέντε τανκς προωθούνται προς το Μουσείο. H ώρα της αιματοβαμμένης επέμβασης πλησιάζει. «Μας είπαν να πάμε κοντά στο Πολυτεχνείο, αλλά όχι μπροστά στην πόρτα. Αυτό κάναμε. Σταματήσαμε λίγα μέτρα πιο πέρα». Στη θέα των τανκς εκατοντάδες φοιτητές πλησιάζουν στην πύλη, ανεβαίνουν στα κάγκελα, φωνάζουν συνθήματα συναδέλφωσης.
Με διάφορους απειλητικούς ελιγμούς και μαρσαρίσματα που ακούγονται σαν κανονιές, οι οδηγοί των τανκς προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των φοιτητών. Ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου απευθύνει νέα έκκληση να αποφευχθεί η αιματοχυσία. «Οι φαντάροι δεν ανήκουν στη χούντα. H χούντα στηρίζεται στο μέταλλο, στηρίζεται στα τανκς, στο σίδερο. H καρδιά των φαντάρων έχει τον ίδιο παλμό με τη δικιά μας. Αγαπάτε τους φαντάρους. Ελληνικά στρατευμένα νιάτα, ο λαός δεν σας κρατάει κακία. Ξέρει ότι είστε μαζί μας».

Ανώνυμος είπε...

H ώρα έχει πάει 2 το πρωί. «Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα, έστριψα το άρμα προς το Πολυτεχνείο, με γυρισμένο το πυροβόλο προς τα πίσω. Θυμάμαι ότι σηκώθηκα από τη θέση μου και εγώ και το άλλο πλήρωμα. Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Εδειχναν πανικόβλητοι». Ο κ. Σκευοφύλαξ φέρνει στη μνήμη του τα φοβισμένα πρόσωπα των συνομηλίκων του που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Χαμηλώνει το βλέμμα του. «Και εγώ, να σκεφτείς ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια που ήθελα να τα φάω»!
Με ολοένα μεγαλύτερη ένταση και αγωνία οι φοιτητές φωνάζουν προς τους στρατιώτες «είμαστε αδέλφια, αφήστε τα άρματα», ενώ ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου καλεί το πλήθος να δείξει αυτοσυγκράτηση. «Απομονώστε τους προβοκάτορες. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με το στρατό. Δεν θέλουμε να χυθεί ελληνικό αίμα». Ο Δημήτρης Παπαχρήστος ψάλλει τον εθνικό ύμνο. Το ίδιο κάνουν και οι χιλιάδες νέοι που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο.
Ενα τέταρτο πριν από τις 3 το πρωί οι στρατιωτικοί δίνουν προθεσμία λίγων λεπτών στους φοιτητές για να αποχωρήσουν από το Πολυτεχνείο, να παραδοθούν. Κάποιοι από τους φοιτητές που θέλουν να αποχωρήσουν δοκιμάζουν να απασφαλίσουν την κεντρική πύλη. Δεν τα καταφέρνουν. Πίσω από την πύλη είναι σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο Μερτσέντες που μπλοκάρει το άνοιγμά της. Ο επικεφαλής των τεθωρακισμένων αρμάτων εκνευρίζεται. Οργισμένος φωνάζει: «Τσογλάνια, ρεζιλεύετε το στράτευμα!» και δίνει σήμα για την επέλαση του άρματος.
«Τότε ήρθε ο οδηγός εδάφους του άρματος και μου λέει: «Θα μπούμε μέσα, θα ρίξουμε την πύλη. Ετοιμάσου!»» λέει ο κ. Σκευοφύλαξ. «Πήρα θέση και ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος. Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα».
Λίγα λεπτά αργότερα ο A. Σκευοφύλαξ θα μαρσάρει δυνατά. Ο δυνατός προβολέας του τανκ σκοπεύει την πύλη. «H καγκελόπορτα έπεσε αμέσως. Πίσω από τη σιδερένια πύλη ήταν σταθμευμένο το Μερσεντές το οποίο είχαν βάλει εκεί οι φοιτητές για να φράξουν την είσοδο. Το έκανα αλοιφή. H αριστερή ερπύστρια το έλιωσε. Με το που έπεσε η πύλη του Πολυτεχνείου εισέβαλαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τους φοιτητές. Λίγο αργότερα κατέβηκα και εγώ από το άρμα και μπήκα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν υπήρχε νεκρός. Θα μπορούσε όμως και να υπάρχουν νεκροί» λέει με μοναδική ειλικρίνεια.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ήταν η τελευταία φορά στη ζωή του που ο Παπαχρήστος είπε τον εθνικό ύμνο

Ανώνυμος είπε...

καραίσκο που κρύφτηκες βρε μασκαρά

Ανώνυμος είπε...

Ενω εσυ ανώνυμε 1:45 και ο Πρέκας που τον τραγουδάτε κάθε μερα είστε καλύτεροι

Ανώνυμος είπε...

Για τον Πρέκα δεν ξέρω, αλλά εγώ, ναι, είμαι

Ανώνυμος είπε...

Η αληθινή φύση της συγκεκριμένης εορτής είναι καθαρά αποκριάτικη. Πασαρέλα μασκαράδων μπρος στην κακόγουστη κεφάλα. Ως και ο καραίσκος μασκαρεύτηκε αγωνιστής της αριστεράς που κατεβαίνει στις πορείες και αρθρογραφεί με επαναστατικό οίστρο. Να μεταφερθούν λοιπόν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις το Νοέμβριο, και η πορεία προς την πρεσβεία του σατανά, να πάρει τη μορφή παρέλασης καρναβαλικών αρμάτων, με βασιλιά καρνάβαλο το άρμα της ελληνικής αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε ρε παιδιά τον κλόουν να ξεθυμώσει ο Καραϊσκος.

Ανώνυμος είπε...

Ο καραίσκος, ως αριστερός που είναι, από το να βγάλει τον κλόουν ο ίδιος, προτιμά μην κάνει τίποτε, για να μπορεί να διαμαρτύρεται για φασιστικές επιθέσεις και το κυνηγητό που υφίστανται οι εξαιρετικές και πραγματικά πρωτότυπες για την ελληνική κοινωνία, ιδέες του.

Κλασικός έλλην καραίσκος δηλαδή.

ΥΓ: Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα να μην ξέρει πως μπορεί να αφαιρεθεί μια φωτογραφία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, σχετική με την προηγούμενη όμως....

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ κάθε χρόνο με αυτή τη μαλακία του πολυτεχνείου. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Σε ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ και εσένα προσωπικά ρε Καραϊσκο. Πες κάτι πρωτότυπο γαμώ την πουτάνα μου. Πες και κάτι πρωτότυπο ρε σκουριασμένε.

Ανώνυμος είπε...

10:56, δεν του έχει κόψει του Καραϊσκου, ότι μπορεί και ο ίδιος να αφαιρέσει τη φωτογραφία του κλόουν εφόσον είναι δικό του το άρθρο. Τώρα που θα το διαβάσει θα το σκεφτεί. Είναι πολύ συναισθηματικός ο Καραϊσκος, και δε σκέφτεται λογικά όταν τον πιάνει το συναίσθημα της αδικίας και διάκρισης που δέχεται καθημερινά στην μπλογκική αυτή μικροκοινωνία (μικρογραφία όμως της πραγματικής κοινωνίας). Τον πνίγει το δίκιο του, πώς να το κάνουμε

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1741624
Σωστό σε γενικές γραμμές το άρθρο του αντωνάκη, ποιός τον δασκάλεψε;

Ανώνυμος είπε...

εννοώ, ποιός το έγραψε; ένας που βγαίνει στο σκάι στον λαβίδη περίπου τα ίδια λέει, λες;

Ανώνυμος είπε...

κλείσε την πόρτα ωρε Καραϊσκο θα βγουνε τα γίδια όξω

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το έγραψε ο Κώστας ο οικοδόμος?

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραίσκο δεν ξέρει καλά από ιστορία. Χρειάζεται πιο πολύ διάβασμα, πιο μεγάλη προσπάθεια και ανοιχτό μυαλό. Θα ήθελα να ξέρω αν είναι κομμουνιστής ή σοσιαλιστής ή τι τέλος πάντων είναι

Δ. Μούτσης είπε...

Μπράβο Παιδιά. Ενθαρρυντική δουλειά γίνεται εδώ. Ενδιαφέροντα τα κείμενα και τα σχόλια και ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεση με χιούμορ αλλά και ουσία ταυτόχρονα. Νέα παιδιά είστε αλλά έχετε γνώσεις κρίση και Ασχολείστε με τα Σοβαρά.Δεν είναι Ολα χαμένα.

ΔΜ

Ανώνυμος είπε...

Καραϊσκο,
αντε κάνε οικογένεια γιατί σε λίγα χρόνια χανόσαστε

Ανώνυμος είπε...

Οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν γιατί βασικά τους έλειπε το σεξ.

Διονύσης είπε...

Πρώτη φορά διάβασα ένα κείμενο τόσο εύστοχο για το πολυτεχνείο. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα. Αποστασιοποιημένη και ψύχραιμη ανάλυση αλλά συγχρόνως όχι ουδέτερη. Μακάρι και στον κανονικό Τύπο να μπορούσαμε να διαβάζουμε τέτοιες αναλύσεις.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Βάρσοι μπούρτσι και λουλάς .. Μόνο αυτό παεί σε σχόλια ορισμένων ατόμων εδώ μέσα..

Γιάννης Κουσκουτόπουλος είπε...

Θα συμφωνήσω με την παρατήρηση του συγγραφέα ότι δεν πρέπει να βλέπουμε κοντόθωρα το ζήτημα και να αντιμετωπίζουμε το πολυτεχνείο σαν ένα γεγονός που έφερε τον Ιωαννίδη στην εξουσία, αλλά σαν μια πρώτη παρέμβαση των λαϊκών δυνάμεων της εποχής που επέφερε το πρώτο καθοριστικό πλήγμα στη χούντα των συνταγματαρχών. Τα νεαρά παιδιά που έδωσαν τον αγώνα μέσα στο πολυτεχνείο έκφρασαν τον πόθο και όλων των φοβισμένων ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία. Χωρίς το πολυτεχνείο τίποτε δεν θα άλλαζε. Οι εξελίξεις θα παρέμεναν στα χέρια μιας δράκας στρατιωτικών και δεν θα φτάναμε ποτέ στην μεταπολίτευση με εντελώς νέο πολιτικό προσωπικό και συνθήκες ελέυθερης έκφρασης. Ο λαός διψούσε για να εκφραστεί ελέυθερα και το πολυτεχνείο δημιούργησε ένα σκίρτημα στις καρδιές του. Στο πολυτεχνείο ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την οξυδερκέστατη ανάλυση. Υπάρχουν και σήμερα καλοί δημοκράτες με παιδεία γερή και αντικειμενική ανάλυση. Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

κοφτε το δουλεμα ρε. Καραϊσκο πιάσε δυό μπύρες

Ανώνυμος είπε...

Αναθάρρησα και εγώ με κάποια τελευταία σοβαρά σχόλια και έχω να πω ότι αδικείτε τον Καραϊσκο. Στο κάτω κάτω τη γνώμη του λέει. Εμένα στο 80% με βρίσκουν σύμφωνο τα γραφόμενά του και δεν νομίζω ότι αξίζουν την αντιμετώπιση για την οποία φροντίζουν κάποιοι εδώ μέσα. Ο Καραϊσκος στην τελική τη γνώμη του είπε με επιχειρήματα και σοβαρότητα. Βγείτε και εσείς να πείτε τη δική σας και να τον αντικρούσετε πέρα και έξω από συκοφαντίες και κοροϊδίες.

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να ήξερα ποιος είναι ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής του κεντρικού σχολιαστή αυτού του blog. Υπάρχει περίπτωση λόγω της δουλειάς μου να μπορέσω να εξασφαλίσω αυτόγραφο. Αυτό θα είναι το λιγότερο που μπορώ να δώσω ως ανταπόδοση για τη χαρά που μας χαρίζει ο σχολιαστής.

Ανώνυμος είπε...

Δυο παγωμένες.

Ανώνυμος είπε...

είστε όλοι μαλάκες. Λίγο μυαλό μόνο να είχατε και να μπορούσατε να καταλάβετε. Εκτός και αν όλοι είστε φραγκάτοι εδώ μέσα και δεν δίνετε μία για τον λαό. Προχώρα Καραϊσκο.

Ανώνυμος είπε...

ζήκο πιάσε δυό περιποιημένα

Ανώνυμος είπε...

καραζήκο, ένα πατσα στο τέσσερα

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε ανωνυμε
σε λιγο θα κάνετε και τον καραισκο το νέο εικόνισμα της αριστεράς

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκος μπορεί να εκφράσει με το λόγο του τα δίκια όλων αυτών που είναι έξω από το χορό και δεν έχουν μπάρμπα στην κορώνη. Ήθελα να ήξερα που κανείς μπορεί να διαφωνεί με αυτά που γράφει με τετράγωνη λογική.

Ανώνυμος είπε...

σωπα καημενε,
ο καραϊσκος έχει τόση σχέση με την λογική, όση σχεση έχει ο βαρσος με την γραφή κειμένων

Ανώνυμος είπε...

Δυνατά τα επιχειρήματα του Καραϊσκου. Πιο δυνατά από οπουδήποτε άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Και γαμώ το άρθρα αυτό το τελευταίο του Καραϊσκου. Οι ιδιοκτήτες του blog να του δώσουν πενθήμερη άδεια αναπαύσεως.

Ανώνυμος είπε...

Ο αλητήριος που έβαλε τον κλόουν να ζητήσει συγγνώμη από τον Καραϊσκο για το λάθος του. Και από όλο τον κόσμο για τη βλακεία του.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο από πάνω. Λάθος να γελοιποιείτε τον Καραϊσκο με παρεμβάσεις τέτοιου είδους. Του δίνεται έτσι επιχειρήματα για λογοκρισία κλπ. Δεν χρειάζονται τέτοιες παρεμβάσεις αφού έτσι και αλλιώς γελοιποιείται από μόνος του με αυτά που γράφει. Και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μπει η αρχική φωτο και να ζητηθεί μια συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

γελοιοποιείτε/αι ήθελα να πω.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπόζο πάντως ανταποκρίνεται στο κλίμα του άρθρου του καρακίτσου. το σωστό να λέγεται.

Ανώνυμος είπε...

10:29 γράφε αγγλικά καλυτερα

Ανώνυμος είπε...

Του δίνετε ήθελα να πω. Σκατά τα έκανα. Αλλά άμα έχεις να κάνεις και με σκατένια άρθρα δεν μπορείς και να γράψεις σωστά.

Ανώνυμος είπε...

Zitiste syggnomi gia ton Mpozo.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο εξυπνάκιας που έβαλε τη φωτογραφία του κλόουν, είναι ότι γελοιοποιείται ο ίδιος. Ο Καρατάδε είπε την άποψή του, η οποία όφειλε να γίνει σεβαστή στα πλαίσια δημοκρατίας που πρέπει να διέπει και τη λειτουργία αυτού του μπλογκ. Αποψη δυνατή μάλιστα, που με μια δική της στεντόρεια φωνή χάραξε ανεξίτηλα τη συνείδησή μου. Θα μου μείνει αξέχαστο αυτό το άρθρο, μα και πολύ περισσότερο το όνομα του ταλαντούχου αρθρογράφου κύριου Καραπωςτονλένε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μπάργουντ είσαι μεγάλη κομπλέξα

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακή και συνάμα συνοπτικά γλαφυρή η Καραϊσκειος γραφή. Έμεινα ενεός και βουρκωμένος, από τη δύναμη των λέξεων αυτού του κειμένου καθώς το διάβαζα. Ντρέπομαι κάθε φορά με τις τερατολογίες οι οποίες ακούγονται κάθε χρόνο. Θαρρώ πως είναι το μόνο έντιμο και μετριοπαθές άρθρο που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Μπράβο στον συγγραφέα

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο 10:42. Πρέπει να είναι κομπλεξικό αυτό το παιδί. Ζήλεψε τις διθυραμβικές κριτικές του Καραϊσκειου άρθρου. Να ζητήσει συγγνώμη από τον καραϊσκο για τη φασιστοειδή συμπεριφορά του. Από άλλον περίμενα εδώ μέσα τέτοια συμπεριφορά, όχι από αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο χίλια μπράβο Καραϊσκο, φτου σου να μην βασκαθείς

Ανώνυμος είπε...

εγώ γιατί γέλασα με την ψυχή μου βρε παιδιά διαβάζοντάς το?

Ανώνυμος είπε...

Τίμια προσπάθεια για ακριβοδίκαιη απεικόνιση το άρθρο του Καραϊσκου. Σπάνιες πια τόσο καθαρές προσεγγίσεις.

Ανώνυμος είπε...

Φτού σου Καραϊσκο, είσαι άπιαστος.

Δημήτρης Άναλις είπε...

Μέσα σε 500 λέξεις ο συγγραφέας μπόρεσε να δώσει με γλαφυρότητα μα συνάμα και με μετριοπάθεια ζηλευτή και από επαγγελματίες ιστορικούς το μέτρο μιας εποχής. Μιας εποχής ταραγμένης που γεννά ακόμη αντιπαραθάσεις. Αυτή είναι η μεγάλη συνεισφορά της καραίσκειας analυσης.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_8326.html

Ωραίο του φιλελεύθερου. Έτσι είναι όμως ο φιλελευθερισμός. Εγώ να μαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Βάρσε δεν θα ήταν τίμιο να αφαιρεθεί ο κλόουν και να ζητήσεις συγγνώμη από κάποιον?

Ανώνυμος είπε...

Πάχυνε ο Ανδρέας. Πάχυνε πολύ.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Ορίστε; Να ζητήσω συγγνώμη;

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Για ξαναδιάβασε λίγο τους διαλόγους παραπάνω. Δεν έβαλα εγώ τον κλόουν για να ζητάω συγγνώμη από τον πραγματικό κλόουν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, να ζητήσεις συγγνώμη από τον Καραϊσκο για παρέμβαση στο κείμενό του. Άστον να λέει ότι θέλει χωρίς παρεμβάσεις αφού αυτά που λέει ούτως ή άλλως τον εκθέτουν.

Ανώνυμος είπε...

Κλόουν ξεκλόουν πρέπει να παίζουμε με κανόνες. Μην γινόμαστε σαν τους αριστερούς καραισκους ανα τον κόσμο που αφήνουν να αναπνέει μόνο ότι τους γουστάρει.

Ανώνυμος είπε...

ξεκωλόουν

Ανώνυμος είπε...

Tο πραγματικό επίθετο του Καραϊσκου είναι Κόλλιας. Θωμάς Κόλλιας.

ΒΑΡΣΟΣ είπε...

Πας καλά ή να βάλω τις φωνές; Τί παρέμβαση έκανα εγώ στο κείμενο του Καραϊσκου; Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι πήγε ο άλλος και του άλλαξε τη φωτό. Όταν έλεγε για κλόουν, νόμιζα ότι με έβριζε. Μετά από ώρα πήγα στην αρχική σελίδα και κάνοντας ανανέωση το είδα.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 353   Νεότερο› Νεότερο»