Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΨΟΚΑΛΥΒΑΣ


Διάβασα λοιπόν και σήμερα τη στήλη του Πρετεντέρη όπως κάνω σχεδόν κάθε πρωί. Παραδέχομαι ότι παλαιότερα τον διάβαζα κυρίως για να εκνευριστώ, πλην όμως τώρα τελευταία δείχνει να συνέρχεται σιγά σιγά. Βεβαίως αυτό ενίοτε έχει και κάποιο κόστος. Διαβάστε παρακαλώ παρακάτω.

Για παράδειγμα σήμερα, διατυπώνει το (αφελές δήθεν) ερώτημα που θα ήθελε πολύ να ήταν και ρητορικό, τι να πει στα παιδιά του για τη δικαιοσύνη, τις κακές δικαστικές αποφάσεις κλπ κλπ. Κατ’ αρχάς βαρέθηκα να ακούω διαφόρους σελέμπριτυς να επικαλούνται τα παιδιά τους (επί ματαίω μάλιστα), όλοι πια, όλα τα κάνουν για τα παιδιά τους, αμαρτάνουν για τα παιδιά τους ρε παιδί μου, όπως πχ ο κύριος Β. ο οποίος θα είχε την αμέριστη εκτίμηση και συμπαράστασή μου αν έλεγε «στα παπάρια μου ρε μαλάκες τα μούλικα, για την πάρτη μου τα έφαγα τα λεφτά γιατί είμαι γυμνασμένος ΟΥΚας δύτης και καραμπουζουκλής και γουστάρω να τα φάω με γκόμενες ξανθιές βουλευτίνες και όχι μόνο». Και τι είδους παιδιά έχει στην τελική ο Πρετεντέρης, που του κάνουν τέτοια (ηλίθια όπως θα αποδείξω παρακάτω) ερωτήματα? Ο Αλέξανδρος ο 14χρονος επιστολογράφος της Ελευθεροτυπίας είναι γιός του? Εγώ από ότι θυμάμαι τα βασικότερα ερωτήματα που έκανα στους γονείς μου και που εξέφραζαν τις βαθύτερες ανησυχίες μου ήταν τι ώρα θα φάμε (επιτέλους) και αν θα μου δώσουν χαρτζηλίκι για να πάω σινεμά να δω το τελευταίο πόνημα του Τζορτζ Κοσμάτος.

Πάμε παρακάτω τώρα, αφού εξηντλήθη το απόθεμα αμφιβόλου χιούμορ μου στην προηγούμενη παράγραφο, να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά (!). Δηλαδή εσύ ρε Πρετεντέρη (κατά το έλα δω ρε Μπούς του μπαρπαγιάννη Λάτση), πού ήσουνα όλα αυτά τα χρόνια μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ? Που ήσουνα όταν ο τίμιος αποκαλυπτικός ρεπόρτερ Στέλιος (έτσι λέγεται?) Βορίνας απεκάλυπτε ένα απίστευτο και ασύλληπτων διαστάσεων και πολυπλοκότητας σύλληψης, και πλήρως καθετοποιημένο κύκλωμα, που εξέδιδε δικαστικές αποφάσεις α λα καρτ, για όποιον κατέβαλλε το ανάλογο τίμημα, και στο οποίο συμμετείχαν παπάδες και μοναχοί (καμία έκπληξη εδώ), low life δικαστές με περίεργα γούστα (ομοίως καμία έκπληξη), κυρα-κατίνες δικαστίνες επιπέδου κατερίνας γιουλάκη στο ρετιρέ, αλλά και άλλες λάγνες ερωτιάρες με ακριβά πάθη, ομού με (τριτο?)κοσμικούς δικηγόρους ομόσιτους εκλεκτών συνεχιστών της ιεράς παραδόσεως της κυρίας Ελένης Χαλκούση? Με δυό λόγια δηλαδή, σχεδόν όλοι οι «πυλώνες» της βλαχομπογδανο-αθηναϊκής κοινωνίας όπως την ξέρουμε.

Όλοι οι παραπάνω περιγραφόμενοι, δούλευαν σαν καλογρασαρισμένο γερμανικό μοτέρ, με μοναδικό σκοπό τον εύκολο πλουτισμό τους, εκμεταλλευόμενοι ΟΛΟΙ, τις θέσεις που τους είχε εμπιστευθεί ο χαζός ελληνικός λαός, και αδιαφορώντας για τη δυστυχία που θα προκαλούσαν οι αργυρώνητες δικαστικές αποφάσεις στους άτυχους αντιδίκους, με τις συνακόλουθες επιπτώσεις που αυτές είχαν στο κοινωνικό σύνολο. Στο κύκλωμα αυτό συμμετείχαν κύριε Π. όπως προείπα, εκτός από τους αναμενόμενους, δηλαδή παπαδαριό και κακομοίρηδες ή/και θρησκόληπτοι βλαχοδικαστές, και άτομα «υπεράνω υποψίας», που μπορεί να χαιρετούσες ή να χαιρετάς ακόμη, στα κολωνάκια που συχνάζεις. Κάποιοι από τους οποίους (οι νεότεροι) το παίζουν golden boys, διάγοντας βίο (έτσι νομίζουν) κακεκτύπου ρώσσου ολιγάρχη, ανοίγοντας γκαζοζοειδείς σαμπάνιες στη Ζήνα, και κοκκορευόμενοι για τα νομικά(?) τους ανδραγαθήματα(??) εν μέσω χασμουρητών σε ανεμοδαρμένα ξερονήσια, στα οποία ειρήσθω εν παρόδω, όπως πληροφορούμαστε, ο Κούγιας δεν πατάει το πόδι του ποτέ. Την ίδια στιγμή, οι γηραιότεροι εξ αυτών και alleged εγκέφαλοι του κυκλώματος, υπόδικοι αρκετοί από αυτούς για απάτες και έξω με εγγυήσεις, την έχουν δει πρυτάνεις της δικηγορίας και βαυκαλίζονται ότι είναι (παρα)λόρδοι ή country gentlemen my arse, στις απόκρημνες και αφιλόξενες πλαγιές το Λυκαβηττού.

Αλλά επειδή τελικά όλα εδώ πληρώνονται, δεν πιστεύω να σε χάλασε το καζίκι που ξηγήθηκε σε σένα και στους ομοϊδεάτες σου το ΣτΕ, έτσι? Μήπως αναρωτιέσαι πως ο bleeping γιος αυτουνού, για τον οποίον η Παραρρήγα ανήγειρε ανδριάντα στα αιματοβαμμένα χώματα του Γράμμου, και ο οποίος σε συνεργασία με τον υιό ετέρου αγωνιστού της δημοκρασίας κυβερνούσε τη χώρα για αρκετά χρόνια, μπόρεσε να κάνει τη δουλίτσα του ωραία και παστρικά (πεντακαθαρίδης!) και σε σας καημένα βαζελάκια βάζουν όλο προσκόμματα οι μοχθηροί «πολίτες» της καθ’ ημάς Φαβέλας, συνεπικουρούμενοι από τους κακούς κουκουλοφόρους του Σύριζα, που αιφνιδίως και οψίμως άρχισαν να ανησυχούν για το well-being παραγκών και καλυβών. Αχου μωρέ, στενοχωρήθηκα τώρα…

ΥΓ Τώρα που ξαναδιαβάζω το άρθρο του βλέπω ότι αναφέρεται στα «νέα παιδιά» γενικώς και όχι στα παιδιά του συγκεκριμένα. Whatever…

Δεν υπάρχουν σχόλια: