Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Εγραψε ποτε ο τσομσκυ οτι ο κομμουνισμος τησ σοβιετιας ηταν καλυτερο πολιτικοοικονομικο συστημα απο τον ελευθερο κοσμο?Ο ανθρωπος την ιστορια τησ αμερικανοευρωπαικης κυριαρχιας περιεγραψε και την υποκρισια του πενταγωνισμου.Αν βεβαια ζουσε στην σοβιετικη ενωση κ στισ παραγωγεσ τησ χωρες θα τον ειχαν ξαποστειλει στη Σιβηρια-δεν θα διδασκε.Ο μονοσ που αναπολει το σοβιετικο μοντελο ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ειναι το ΚΚΕ.Δηλαδη οι ιδιοι οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ακομα και στο κογκρεσσο δεν κριτηκαρουν τις επεμβασεισ τουσ?Ο Ουιλσον και οι αμερικανοι πρωτοι δεν διετυπωσαν τισ αρχεσ τησ αυτοδιαθεσης?Και οντως στην Κορεα στο βιετναμ καλα εκαναν και επενεβησαν γιατι και οι σινορωσσοι υποστηριξαν τα κομμουνιστικα ντοπια κινηματα.Στη Χιλή ομως Ας πουμε γιατι?Ωραια η αυτοδιαθεση η δημοκρατια και οι εκλογες αλλα σηκωνουμε και τα φαντομ αν δεν μας αρεσουν τα εξιτ πολλς.Αυτος δεν ειναι ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ τελεια και παυλα.Δυο λογια για τον εμφυλιο.Μια μεγαλη μεριδα του κοσμακη που πολεμησε με τους κομμουνιστες το ΚΚΕ και ανεβηκε στα βουνα δεν ηθελε κανεναν Σταλιν και Ζαχαριαδη να κανει κουμαντο στο κινημα ουτε καν τετοιον κομμουνισμο περιμεναν.Απλα θα τους εσφαζαν εαν παρεμεναν στα αστικα κεντρα, τα φιλελευθερα ταγματα ασφαλειας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα σου φανεί παράξενο αλλά συμφωνώ. Το μοντέλο της εξαγωγής δημοκρατίας από τους αμερικάνους απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς. Άλλωστε το ίδιο δεν λέω και εγώ στο σχόλιό μου?
Η πιό τρανή απόδειξη του πόσο πετυχημένο είναι το σύστημα αυτό είναι η απανωτές εκλογικές νίκες της χαμάς. Από την άλλη έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ακόμα και τις καλύτερες προθέσεις να είχαν, δεν βλέπω να μπορούν να σταματήσουν την πολιτική των παρεμβάσεων στο εγγύς μέλλον ότι και να λέει ο απατεώνας ο Ομπάμα. Έχουν περάσει το point of no return.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή σαν τι είδους κομμουνισμό περίμεναν και ανέβηκαν στα βουνά; Όχι τίποτα άλλο, αλλά καλό θα ήταν να μας πεις ποια μορφή κομμουνιστικού καθεστώτος είναι αυτή που θα ήθελε ο κόσμος, αφού όπως λες δεν είναι αυτή του "υπαρκτού σοσιαλισμού".....

Ανώνυμος είπε...

πολλοι ανθρωποι απ αυτους δεν θα ηθελαν να αγωνιστουν για να δημιουργησουν μια χωρα που ενω προοριζοταν για δημοκρτια οπως και η ΕΣΣΔ (τεσσερεις λεξεις τεσσερα ψεματα) και εφτασε να κυβερναται απο δεκαπεντε ατομα για πενηντα χρονια. Αν το ηξεραν δεν θα εριχναν ουτε τουφεκιά. Το μεγα ΚΚΕ αλλα σχεδιαζε και καλα που ηττηθηκε.