Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Los Katsapliados

Παρακολουθούσα τώρα δα, το δελτίο ειδήσεων του σκαι. Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει μόνη της και τα σχόλια είναι περιττά. Απλώς θα ήθελα να εξάρω την τόλμη και αυταπάρνηση του ρεπόρτερ Τίμου Παπαδόπουλου, να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τους νεαρούς αυτούς αμφισβητίες του κατεστημένου, χωρίς το, άκρως απαραίτητο για τέτοιες περιστάσεις, μανταλάκι για τη μύτη.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιθανολογώ ότι ο συμπαθέστατος κος Παπαδόπουλος, αρνήθηκε να βάλει μανταλάκι προκειμένου να αναπνέει καλύτερα, μιας και η μυτόγκα του κυρίου Καταληψία Α' στην πρώτη φωτό κατανάλωνε όλη τη διαθέσιμη ποσότητα οξυγόνου του περιβάλλοντος χώρου. Ή μπορεί πάλι να μας δουλεύουν. Ο Σκάι να αγόρασε την ολοκαίνουργια τεχνολογία ολογραμματικής απεικόνισης από το CNN και ο κος Παπαδόπουλος να είναι στο studio του σταθμού ενώ αυτό που βλέπουμε στη φωτό είναι το ολόγραμμά του. Τώρα που το σκέφτομαι όμως αποκλείεται. Στη δεύτερη φωτό, είναι φανερό ότι προσπαθεί να απομακρυνθεί από την πηγή της ευωδίας δίπλα του, τον κο Καταληψία Β'. Παρατηρώ δε ότι ο κος Καταληψίας Α' συνδυάζει άψογα σκουφί με κοντομάνικο -μου φαίνεται- μπλουζάκι. Άντε και με γούνα και μαγιό του εύχομαι ή εναλλακτικά με κράνος και βατραχοπέδιλα... Μήπως όμως φορά το σκουφί, θέλοντας να διασώσει τον δοκιμαζόμενο λόγω κρύου πληθυσμό του ζωυφίου της φθείρας που κατοικεί στην - κατά τα άλλα- άδεια κεφαλή του;

Ανώνυμος είπε...

Πρωτότυπο ιστολόγιο, επίκαιρη θεματολογία αλλά δυσεξήγητη η εμμονή σου φίλε Marwood για την γελιοποίηση του "αντιπάλου". Θυμίζεις μύθους επιπέδου γηπεδου του τυπου ποιός πιάστηκε καβαλα με τον τάδε, Σαλώμες, κλπ. κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Η ανω φωτο ειναι μια αληθινη μοντερνα αγιογραφια.Η ασκητικη απαρνητικη μορφη του αμφισβητια διαταρασσομενη βεβαιως απο το μοντερνο σκουφο παραπεμπει αντικατοπτριστικα στο υστεροβυζαντινο Αγιο Ορος.Στην αγνη παλαιοημερολογητικη προ Ψυχαρη εποχη του Ορους στην κατανυκτικη Χαρντκορ ατμοσφαιρα με τη φτωχεια και τη νηστεια παρουσες.Πολλα χρονια πριν ενσκυψει η γκλαμουρια των off shore και του εφραιμ.Γι αυτο εκτος απο τας φθειρας που επεσημανε ο ανωνυμος κατω απο το σκουφι ενδεχομενα διαβιουν και ακριδες -ενα ειδους πρωιμης ακριδοκαλλιεργειας-για εξασφαλιση βροσης.Το μονο ψυγμα βεβυλης ιεροσυλης γκλαμουριας που παρατηρουμε στην ηλεκτρονικη αυτη αγιογραφια ειναι μια μικρα ομοιοτης της γραντζ αυτης μορφης με το Μαζωνακη.

Ανώνυμος είπε...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΕΝΣΚΥΠΤΩ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΣΚΗΠΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

έλα μωρέ τώρα κ. Καραταιδη, αυτό σε μάρανε

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάζοντας την συγκεκριμένη photo ένιωσα να μυρίζουν έντονα, μαλλιά, πόδια, μασχάλες και ποιος ξέρει τι άλλο...

Μπαίνοντας στο πνεύμα που διαπνέει ορισμένες αναφορές σ' αυτό το blog, να θυμίσω το έργο (και την πρoσωπικότητα) του τεράστιου Ernst Junger...

Ανώνυμος είπε...

Είναι αληθινά παράξενο, αλλά αναφέρθηκες σε ένα πρόσωπο, στοιχεία της προσωπικότητας του οποίου, ενυπάρχουν (στην γελοία και caricature εκδοχή τους βέβαια) μου φαίνεται, εντός των προσωπικοτήτων των δύο βασικών contributors Hauptsturmführer Varsos και κ. Γιουσκόβιακ. Δηλ. και στιβαρός no-nonsense, τίμιος μαχητής, θιασώτης "καθαρών λύσεων" σε φαινομενικά πολύπλοκα προβλήματα, και τρυφερός (παρα)στοχαστής, μαντιναδολόγος καταγγέλων την απονιά και εκμετάλλευση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Ή αυτά τέλος πάντων εγώ εισέπραξα , από τις (leaving much to be desired βέβαια) παρεμβάσεις τους στο όντως παρακμάζον αυτό "μπλοκ".
Άσε που (ειλικρινά) ετοιμαζόμουν να κάνω ανάρτηση για την περίπτωση του χαζο-Stauffenberg με αφορμή την ταινία του ημιπαράφρονος tom cruise. Αλλά υποψιάζομαι ότι για αυτό ειδικά το θέμα αποκλείεται να κάνω καλύτερη δουλειά από τον αξιότιμο κύριο Βάρσο (παρεμπιπτόντως, τι αριστοκρατικό όνομα! μου κάνει παληο αθηναικό τζάκι, και ξέρετε τι λιγούρης είμαι εγώ σε κάτι τέτοια), όποτε του κάνω και τη σχετική παραγγελιά.

Ανώνυμος είπε...

Κατσαπλιαδισμός ή βαρβαρότητα...

Ανώνυμος είπε...

...του Κορνήλιου Κουναβιάδη

Ανώνυμος είπε...

Παραβλέπω τον χαρακτηρισμό μου ως γελοίου μιας και με συγκίνησες πραγματικά κε marwood, με την γνώση σου στη βαθμολογική ιεραρχία των SS. Το καλό του ναζιστικού κινήματος και η μεγαλύτερη προσφορά του στην ανθρωπότητα είναι η απενοχοποίηση της δικαιολογημένης βίας. Η διαφορά μας αγαπητέ αστιστή marwood μπορεί να γίνει κατανοητή με το ακόλουθο υποθετικό παράδειγμα: Αν ο Νεοέλλην γείτονάς σου βάλει στη διαπασών σε ώρα κοινής ησυχίας λαϊκόν άσμα γιατί τον εγκατέλειψε η γκόμενα, η καλοαναθρεμμένη αντίδραση σου θα είναι να σκεπάσεις τα αυτιά σου με το μαξιλάρι και να μείνεις ξάγρυπνος όλη νύχτα, κλαψουρίζοντας την επόμενη μέρα στην παρέα σου ωσαν κορασίδα για το απαράδεκτο του γεγονότος και αντιμετωπίζοντάς τον εφεξής με τον συγκαλυμμένο ρατσισμό που λέγεται σνομπισμός. Η δική μου αντίδραση σε ένα τέτοιο γεγονός, είναι μία και μόνο μία: η λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη. Αν ο γάιδαρος αρνηθεί να υπακούσει στην (ευγενικά διατυπωμένη κατ αρχήν) δικαιολογημένη απαίτησή μου να το κλείσει, τότε θεωρώ ότι υποχρεούται να δεχθεί την επίσκεψή μου και το συνακόλουθο γρονθοκόπημά του. Να μου επιτρέπεις λοιπόν κύριε marwood να γελάω αβίαστα όταν βλέπω τον μπάτσο von Karajan να διευθύνει με εκπληκτική μαεστρία την ορχήστρα αλληλοχαστουκιζόντων κλεφτρονιών στο ΑΤ Ομονοίας, την ώρα που εσύ αποστρέφεις το κεφάλι σοκαρισμένος από το brutal θέαμα ενώ ο κος Καραχάλης χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων.... (Άσε που πιστεύω ότι αποκλείεται κι εσείς να μη γελάσατε όταν το πρωτοείδατε)

Ανώνυμος είπε...

Επειδή στο σχόλιό σου αγαπητέ μου τίθενται σοβαρά θέματα, που θα άξιζε να σχολιαστούν από το πολυπληθές κοινό του μπλοκ, προτείνω το κείμενο να το κάνεις πρωτογενή ανάρτηση κάνοντας χρήση της προσκλήσεως που σου έχω ήδη αποστείλει